https://imgix.femina.dk/media/471f28747216452a9838c29fc5a8949d.jpg
Selvudvikling

Alberte Winding om sin oldefar Paul Gauguin

10. august 2010
af Redaktionen
Sangerinden og forfatteren Alberte Winding, 46 år, er datter af Thomas Winding (tv-manden med den berømte, bløde stemme og den krøllede hjerne) og

Sangerinden og forfatteren Alberte Winding, 46 år, er datter af Thomas Winding (tv-manden med den berømte, bløde stemme og den krøllede hjerne) og Lulu Gauguin, hvis far, Jean René Gaguin, var billedhugger og søn af den kendte franske maler og billedhugger Paul Gauguin (1848-1903).

Paul Gauguin var dansk gift og sammen med sin hustru, Mette Gad, fik han 5 børn.

Og i en kort periode, omkring 1885, boede familien i Danmark.

Men Paul Gauguin rejste hurtigt tilbage til Frankrig, og senere slog han sig ned på både Tahiti og Marquesa-øerne. Mens hustruen og børnene blev boende i Danmark.

Alberte Winding har aldrig mødt sin berømte slægtning, men fortæller om sin oldefar - sin mors morfar - maleren og billedhuggeren Paul Gauguin i SØNDAG nr. 32, 2010:

"Paul Gauguin har ikke haft en direkte indflydelse på mit liv. Min mors far, Jean René Gauguin, døde kort efter min fødsel, og der var ingen direkte overleveringer.

Vi har en tendens til at fokusere på de meget dramatiske kunstnere og blive fascineret af dem.

Men der findes skønne mennesker i min familie, som skaber billeder, grafik, syr, spiller guitar og trommer, danser og koreograferer, skriver og passer børn, og som ikke har haft et behov for berømmelse og eksponering.

De betyder mere for mig end Gauguin og har lært mig de ting, jeg efterstræber.

Men jeg elsker hans billeder.

Hans farver - dem, jeg deler med hele verden - er mit udgangspunkt for alt, hvad man kan sige om farvesanselig forståelse."

Læs også