Start Tilføj nyt link Nye sider Top 50 Tip ny kategori Kontakt Om

Historie, beretninger og fortællinger (5)

Unyttige Historiefacts

Denne side vil bringe dig nogle af de mest unyttige men interessante facts i historien. Siden har til formål at underholde, men også at formidle historien på en finurlig måde, som vækker interesse hos den almene dansker. Vi bringer facts om historien, fra nutiden og tilbage til oldtiden. Det specielle ved vores facts er at de er ukendte for de fleste, og at de er finurlige, interessante, underlige eller på anden måde har et tvist af forunderlig humor.

Lagt online d. 18-10-2019 19:09:51 | Hits: 113

Skolehistorier.dk

Skolehistorier.dk er et privat initiativ, drevet og ejet af Tonny Nordal. Når man indsender en historie, vil redaktionen sørge for, at den bliver publiceret på hjemmesiden. Det vil blive tilsikret, at historien passer ind. Siden drives i sammenhæng med en række andre hjemmesider, eksempelvis Landsbyhistorier.dk, heraf er historier fra disse hjemmesider, i nogle tilfælde, blevet brugt som grundlag for Skolehistorier.dk.

Lagt online d. 15-10-2019 15:18:01 | Hits: 103

Landsbyhistorier.dk

Landsbyhistorier.dk er et privat initiativ, og ejet af Tonny Nordal. Jeg vil gerne opfordre folk med en baggrund i landsbyer, eller i landsbysamfund, til at forstå alle deres historier eller enkeltvise erindringer. En historie som kan belyse en tidsperiode, en kultur, livet i det nære samfund, typisk en given landsby, man har været en del af.

Lagt online d. 15-10-2019 15:14:07 | Hits: 77

Herning Historie

HerningHistorie er et lokalhistorisk leksikon for hele Herning Kommune med historier og billeder samlet af De lokalhistoriske Arkiver i Herning Kommmune.

Lagt online d. 12-01-2020 21:33:22 | Hits: 96

Skagenside.dk

Om Skagen i gamle dage.

Lagt online d. 21-04-2020 10:38:14 | Hits: 71

Bliv klogere

Historie henviser enten til det, der skete i fortiden, eller forskningen i og formidlingen af denne fortid, dvs. historieskrivning. Der skelnes ofte mellem historisk tid og forhistorisk tid. Historisk tid er den tid, hvor vi har skriftlige kilder fra, og forhistorisk tid er fra tiden før skriftsproget. Forhistorisk tid udforskes derfor af arkæologer i stedet for historikere. Historiefaget, der i vid udstrækning er en del af det humanistiske vidensområde, men som også indeholder vigtige samfundsvidenskabelige elementer, drejer sig således ofte at udforske af begivenheder, udviklingsforløb, motivationer og årsagssammenhænge i fortiden.

Ikon betydning: