Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Museum (1317)

Gå på opdagelse i historien på Museum Silkeborg, mødd Tollundmanden og Ellingkvinden, lav dit eget papir og bliv klogere på Blicher og Grathe Hede.
silkeborg, museum, tollundmanden, blicher
Silkeborg Arkiv (1154)

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Grathe Kirke (640)

Grathe Kirke er en kirke i Grathe Sogn i det tidligere Lysgård Herred, Viborg Amt, nu Silkeborg Kommune. Sognet er udskilt af Vinderslev Sogn og Thorning Sogn. Kirken blev opført som en filialkirke i årene 1916-17 og indviet 20. maj 1917.
grathe, kirke, jylland, silkeborg, thorning
Weber & Poulsens Bogbinderi (744)

Weber & Poulsens Bogbinderi i Svendborg tilbyder at skrive, fremstille og indbinde slægtsbøger. Alternativt kan vi nøjes med at printe og bundte, hvis du ikke ønsker indbinding af dine slægtsbøger. Vi har mange kunder fra specielt Odense og København.
bøger, bog, bogbinderi, svendborg, slægtsbog
Dorthea Nedergaard - Bedemand (1257)

Dorthea Nedergaard - Begravelsesforretning for Silkeborg og omegn. Med denne hjemmeside har jeg et ønske om at hjælpe mennesker, der har mistet en ven eller et familiemedlem.
silkeborg, bedemand, nedergaard, begravelse, dorthea
Vi taster kilder i Rigsarkivet (559)

Rigsarkivet inviterer alle borgere til at være med til at gøre vores skriftlige kulturarv tilgængelig for alle.
rigsarkivet, indtastning, kilder, kildeportal
Skovgaard Museet (1447)

Skovgaard Museet har eksisteret siden 1937, da byrådett i Viborg besluttede at hædre skaberen af al fresco-malerierne i Viborg Domkirke, Joakim Skovgaard, ved at oprette et museum for ham, hans familie, og for de andre kunstnere, som medvirkede ved udsmykningen af Viborg Domkirke.
skovgaard, museum, viborg, malerier
Stadtarchiv Flensburg (1027)

Samling af slægtsdata i det tyske Stadsarkiv i Flensborg.
flensborg, slægt, europa, slægtstræ, tyskland
Silkeborg Kirkegårde og Krematorium (1252)

Her kan du orientere dig om, hvad vi kan tilbyde i forbindelse med dødsfald og efter begravelsen. Men et besøg på en hjemmeside kan aldrig erstatte en tur på kirkegården - så kom forbi i vores åbningstid, hvis du har spørgsmål eller har behov for en rundvisning (ma.-fr. 9-15). Du er altid velkommen. Her på hjemmesiden er der mange fakta, priser og den slags. Besøg også vores side på Facebook, hvor vi jævnligt opdaterer med nyt om stort og småt på kirkegården.
silkeborg, kirkegård, gravplads
Nordjyske Museer (1398)

Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
forskning, opbevaring, kulturhistorie, museum, nordjylland
Kolding Stadsarkiv (1612)

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Silkeborg Bunkermuseum (1250)

Bunkermuseet har eksisteret siden 1995 og drives af frivillige ildsjæle. Vi opstod som en viderførelse af en "Silkeborg" registreringgruppe for afdækning af tyske befæstningsværker opført under 2. verdenskrig, under Skov & Naturstyrelsen. Samtidigt var daværende borgmester Jørn Würtz's arbejde med til, at sikre os en af de tyske bunkere, som platform for et museum.
krig, bunker, museum, silkeborg
Danmarks forsorgsmuseum (1106)

Underside på til Svendborg Museum. På Danmarks Forsorgsmuseum tilbydes du en helt særlig museumsoplevelse. I det øjeblik du træder ind ad Fattiggårdens port, omkranses du af mure og pigtråd. En fornemmelse af indespærring, tab og tvang kryber ind under huden. Her begynder en rejse i tid, holdninger og idealer.
forsorg, museum, svendborg
Odense Stadsarkiv - Historienshus (1732)

Odense Stadsarkiv har eksisteret siden 1. januar 1991 og er et offentligt arkiv i henhold til arkivloven Arkivet indsamler, registrerer og bevarer kommunale arkivalier fra Odense Kommune, ligesom arkivet vejleder kommunens forvaltninger om reglerne for bevaring og kassation af arkivalier. Endelig er Stadsarkivet også lokalhistorisk arkiv for Odense by og indsamler som sådant materiale om byen og dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner.
odense, stadsarkiv, arkiv, arkivalier
Aalborg Stadsarkiv (1120)

Aalborg Stadsarkiv indsamler, sikrer og formidler dokumentation om kommunens og den enkelte borgers identitet, liv og virke. Denne dokumentation – vores fælles hukommelse - giver forudsætninger for at forstå det liv vi lever her og nu, og mulighed for at påvirke fremtiden.
aalborg, stadsarkiv, arkivalier
Slægten - En stamme med forgreninger (431)

Denne slægtsside består af en database med mere end 11.500 personer. Zenitas slægt består af familierne Lund (Viborg amt), Albertsen (Viborg amt), Laursen (Ringkøbing amt) og Jespersen (Ringkøbing amt). Christians slægt knytter sig til familierne Jessen (Vejle amt), Kofoed (Bornholm), Jørgensen (Ringkøbing amt) og Kjeldsen (Ribe amt - med forgreninger til Tyskland og Norge). Og ikke at forglemme forgreninger til USA.
privat, træ, viborg, ringkøbing,
Lokalhistorisk Forening for Karup området (931)

Lokalhistorisk Arkiv i Karup er oprettet i 1979. Det er en selvstændig institution under Viborg Museum og Kulturudvalget, og kommunen yder et årligt tilskud til arkivets drift. Lokalhistorisk Forening (se denne) er støtteforening for arkivet, og dens bestyrelse udpeger medlemmer til arkivets styrelse. Denne styrelse holder møde mindst to gange årligt, og medlemmerne er Karlo K. Hansen, som er formand, Birthe Nexø, der er næstformand, samt Anders Bertel. Se vedtægterne under Årsberetninger, vedtægter m.m.
karup, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn (947)

Arkivet bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille og Sorø.
sorø, lokalarkiv
Skanderborg Historiske Arkiv (899)

Skanderborg Historiske Arkiv er den fælles lokalarkivenhed i Skanderborg Kommune. Den består af arkivet i Skanderborg og lokalarkiverne i Galten, Hørning, Veng, Ry og Fruering-Vitved.
skanderborg, lokalarkiv
Pedersborg Kirke (1360)

Pedersborg Kirke er en kirke i den lille by Pedersborg, umiddelbart nord for Sorø på Midtsjælland. Kirken ligger markant hævet over det omkringliggende landskab og Pedersborg Sø. Den kan således ses tydeligt, når man kommer kørende mod Sorø fra nord og vest.
pedersborg, kirke, kirkegård
Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv (1379)

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv er historisk arkiv for borgere og forvaltning i Lyngby-Taarbæk Kommune, der formidler den lokale historie og kulturarv.
lyngby, taarbæk, stadsarkiv
Guldborgsund Stadsarkiv (1005)

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-). Bemærk, dette er en underside på Guldborgsunds Kommunes hjemmeside, da arkivet ikke har en selvstædig webside.
guldborgsund, stadsarkiv, arkiv, portal, vejledning
Nakskov Lokalhistoriske Arkiv (1055)

Nakskov lokalhistoriske Arkiv rummer lokalhistorien fra den gamle Nakskov Kommune samt Ravnsborg Kommune, på nær sognene Birket, Femø og Fejø, der har selvstændige lokalhistoriske arkiver. På Nakskov lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets foreninger og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
nakskov, lokalarkiv, arkiv
Folketimidten.dk (855)

Aarhus Kommunes Biblioteker: Lokalhistorisk samling ved Folketællinger, Vielsesdata og Århus Borgerbog.
folketælling, århus
Lokalhistorisk Arkiv For Dybbøl Ulkebøl og Sønderborg (758)

Lokalhistorisk Arkiv For Dybbøl Ulkebøl og Sønderborg
sønderborg, dybbøl, lokalarkiv
Svendborghistorie.dk (1438)

Historier beskriver vigtige begivenheder, huse og personer i Svendborg gennem tiden.
svendborg, historie, beretninger
Viborg Museum (786)

Detaljer og info om Viborg Museum
viborg, museum
Viborg Bibliotek (1240)

Viborg biblioteks hjemmeside
viborg, bibliotek
En Himmerlands-slægt (769)

Efterkommere og aner til Niels Andersen Ullits, Jens Jacobsen Damborg og andre.
privat, slægtsforskning, himmerland
Besættelsesmuseet (1163)

Museets i Århus har til formål at dokumentere, bevare og formidle besættelsestidens Aarhus for byens borgere, turister og andre interesserede. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.
besættelsesmuseum, krig, verdenskrig, århus, modstand
Michael Axelsen - Min slægt (508)

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Lime Egnsarkiv (529)

Lime og Omegn Lokalhistoriske Forening blev stiftet i 1995, og Egnsarkivet bestyres af en kreds af indfødte Limeborgere, som har stort lokalkendskab. Formålet som lokalhistorisk arkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie. Hvis du savner svar på lokale spørgsmål, kan de næsten helt sikkert fås i Egnsarkivet.
arkiv, lime, djursland, egnsarkiv, lokalarkiv
Hinnerup Egnsarkiv (678)

Vi er en del af samvirket for de seks lokalarkiver i Favrskov Kommune. Arkivet dækker sognene Foldby, Søften, Grundfør, Haldum, Vitten. Vores hjemmeside er henvendt til interesserede borgere både i og udenfor Hinnerup – unge som ældre – der har lyst til at gå på historisk opdagelse. Hjemmesiden vil desuden vise et udvalg af arkivalier, billeder og andet historisk materiale, som måske kan vække yderligere interesse og foranledige et besøg i arkivet.
lokalarkiv, hinnerup, egnsarkiv
Verdenskrigensspor.dk (466)

På hjemmesiden www.verdenskrigensspor.dk og app, præsenterer Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot et udvalg af steder, hvor Første Verdenskrig 1914-1918 har sat sig spor i det sønderjyske landskab.
verdenskrig, krig, oplysning, statistik, sønderjylland
borg Lokalhistoriske Arkiv (582)

Hvad kan man finde i Arkivet ?. I arkivet kan du finde utroligt mange spændende ting. Vi har næsten 9 000 fotos af personer og ejendomme, mange lydbånd fra interviews af personer som har tilknytning til sognet. Der findes kirkebøger, skøder og matrikelkort, forskellige protokoller, slægtsbøger og papirer, og andre gamle breve og papirer som har relation til sognet.
borg, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, billeder
Det Danske Udvandrerarkiv (686)

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Her kan du også søge i 217.000 danske og 150.000 udenlandske, primært svenske, udvandrere, fra årene 1869 til 1913. Protokollerne er udarbejdet af Udvandrerarkivet i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv, på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
udvandrer, arkiv, rejse, immigration, dansk
Krøniken (560)

En illustreret beretning om mine forældres og mit liv i Svendborg, - med fotografier, erindringer og baggrundsstof.
svendborg, historie, beretninger, privat, erindringer
Frederikshavn Stadsarkiv (792)

Frederikshavn Stadsarkiv er oprettet den 1. juni 2008, med det formål at sikre bevaring af de dele af Frederikshavn Kommunes arkiver (før 1. januar 2007: Skagen, Frederikshavn og Sæby Kommuners arkiver), der har historisk interesse eller tjener til dokumentation af forhold for borgere og myndigheder, at stille arkivalier til rådighed til blandt andet forskningsformål samt at sikre bevaring af Frederikshavn Kommunes publikationer.
frederikshavn, stadsarkiv, arkiv, samlinger
Kongenshus Mindepark (679)

For at hædre hedebøndernes slidsomme arbejde blev den selvejende institution ”Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere” stiftet i 1942. I 1953 blev mindeparken indviet, en natur-, kultur- og historisk oplevelse lidt ud over det sædvanlige.
facebook, kongens, hus, mindepark, viborg
Kalundborg Lokalarkiv (752)

Kalundborg Lokalarkiv blev oprettet i 1958 af en kreds af mennesker, der ville sikre, at lokalhistorisk materiale blev indsamlet og bevaret til glæde for eftertiden. Arkivet drives af foreningen: Kalundborg Lokalarkiv.
kalundborg, lokalarkiv
Historieselskabet (955)

Historieselskabet ejes af Liv Thomsen. Hun har i over 25 år skabt en lang række tv-serier til DR2 og DR K og er af Politikens Henrik Palle blevet kaldt: ’Sin generations Erik Kjersgaard'. Fra ufortalte skæbner på samfundets bund til oversete kvinder i magteliten. Liv Thomsen retter lyset mod danmarkshistoriens glemte kapitler og har blandt andet modtaget Gyldendals Ingeborgpris og DRs sprogpris for sin 'billedskabende og nutidige fortællerstemme'.
historie, fortællinger, beretninger, danmarkshistorie, information
Gamle billeder fra Viborg og Omegn (726)

Facebook gruppe med gamle billeder fra Viborg egnen.
viborg, gamle, billeder, fotos, facebook
Fredensborg Arkiverne (559)

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
Pedersborg Sogns Lokalhistoriske Arkiv (486)

Arkivets formål er at udbrede kendskabet til lokalhistorie og folkekultur i Pedersborg Sogn.
pedersborg, lokalarkiv, arkiv, sorø
Raklev Lokalarkiv (553)

Lokalarkivets hjemmeside, med information og links.
raklev, lokalarkiv, arkiv, kalundborg
Civil War - Soldiers and Sailors Database (1039)

Omfattende side med historier, beskrivelser og fakta om den amerikanske borgerkrig. Her er også en stor søgebar database med billeder og beskrivelser, af dem der deltog.
usa, civil, krig, war, database, soldater
Aalborg Stadsarkiv - Flickr (672)

Aalborg Stadsarkiv har en meget stor fotosamling ca. 6.millioner fotos, en af de største i Danmark. Der bliver løbende lagt billeder ud på Flickr. Du er meget velkommen til at tagge og kommentere billederne.
flickr, stadsarkiv, aalborg, billeder, fotos
Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke (646)

Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke blev etableret fra maj 2007 og omfatter 21 lokalhistoriske arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivsamvirket er en paraplyorganisation for selvstændige arkiver og folkemindesamlinger. Næsten alle er foreningsdrevne. En undtagelse er Faaborg Byhistoriske Arkiv, der er tilknyttet Faaborg Kulturhistoriske Museer, som drives for kommunale midler.
midtfyn, samvirke, faaborg, fyn, arkiv
Gammel Vordingborg (625)

Denne side er til os, der husker Vordingborg i gamle dage. I er meget velkommen til at sætte billeder og beskrivelser ind i gruppen.
vordingborg, gruppe, offentlig, facebook, billeder
Skals lokalhistoriske arkiv (606)

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Gyldne Dage i Præstø (704)

Gyldne Dage i Præstø er en tilbagevendende festival forankret i Præstø Handel- og Erhvervsforening, der, sammen med en række foreninger og borgere, står for udviklingen af projektet. Festivalen afvikles i September måned hvert år.
præstø, festival, historie, event, oplevelse
Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv (726)

Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv er et kommunalt lokalarkiv. Arkivet indsamler arkivalier mm. fra Vordingborg købstad, Vordingborg landsogn, Nyråd, Kastrup, Ørslev og Udby sogn.
vordingborg, lokalarkiv, arkiv, billeder, historie
Langebæk Lokalhistoriske Arkiv (712)

Vi dækker Kalvehave, Mern, Stensby og Øster Egesborg Sogne.
langebæk, lokalarkiv
Your Audio Tour - Silkeborg (824)

Guidet tur gennem nogle af Silkeborg Handelsbys gader og pladser, fortalt gennem lydoptagelser og billeder til. Vælg gaden eller pladsen og lyt til historien bag.
silkeborg, lyd, tour, byliv, lydoptagelse
Holm Lokalhistorisk Arkiv (583)

Holm lokalhistoriske arkiv er beliggende i de tidligere lokaler der husede Holm skole. Møllegade 60, Holm, 6430 Nordborg.
holm, arkiv, lokalarkiv, nordborg, als
Vejle Byrådsarkiv (539)

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
Næstved Bibliotek (554)

Næstved Bibliotek og Borgerservice består af bibliotekerne i Næstved, Fuglebjerg, Fensmark, Korskilde og Glumsø.
næstved, bibliotek
Nordborg Kirke - Søg efter begravede på kirkegården (526)

https://dk-tor.dk/nordborg/gravsten/
begravede, døde, kirke, nordbord, gravsted
Ribe Domkirke (1324)

Kirken er bygget i romansk stil og regnes i dag for at være den bedst bevarede romanske domkirke i Danmark. Den er som følge af gentagne ombygninger Danmarks eneste femskibede kirke og måler 63 meter i længden og er 36 meter bred. Kirken har desuden tre tårne: Rytterspiret, som er placeret over koret, Mariatårnet, som er det lille tårn, og Borgertårnet.
ribe, kirke, domkirke, sønderjylland
Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling (585)

Denne side er for Brahetrolleborg sogn. Alle med interesse i eller gode historier fra sognet er velkomne. Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling vil meget gerne have fotos fra tiden før og nu – har du et foto men mangler historien, så prøv alligevel.
brahetrolleborg, arkiv, mindersamling
Kann Slægten (558)

Denne hjemmeside indeholder slægtsdata om en lang række personer tilhørende slægterne, bla. Kann, Barfod, Bech, Becker, Barfred, Leisner, Schøning, Sass, Egeriis, Hall, Skibsted, Borgen, Becker, Seidelin og mange flere.
kann, slægt, privat, slægtstræ
Folkeafstemningen i Flensborg i 1920 (510)

I denne film kan du tage til Flensborg med Klaus Tolstrup Petersen, historiker og leder af Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Her fortæller han om folkeafstemningen den 14. marts 1920, hvor der blev stemt om, hvorvidt Flensborg og "Mellemslesvig" skulle forblive tysk, eller (på ny) blive en del af Danmark.
folkeafstemning, 1920, flensborg, historie, vimeo
Niels Sørensens website (482)

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Lysninger – prøvelse af ægteskab (582)

Rummer alle vielser, hvor bruden boede i København, både borgerlige og kirkelige. Et navneregister gør lysningerne lette at bruge.
lysning, gift, forlovet, navneregister, vielser
På sporet af BorgSlægten (462)

På sporet af BorgSlægten. Her har jeg forsøgt at samle et overblik over min BorgSlægt. Til min slægt hører ligeledes “slægtsnavnene” Borg, Thuesen, Kjærgaard, Dahlgaard, Espersen, Lausen, Laursen og Jensen.
borg, slægt, thusen, privat, træ
Egen sogns lokalhistoriske arkiv (650)

Arkivets målsætning er at indsamle lokalhistorisk materiale fra Egen Sogn, og at sikre størst mulig offentlig adgang til samlingen. At øge interessen for sognets historie. Arkivet er beliggende i Nordborg.
egen, lokalarkiv, sønderjylland, nordborg
Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke (624)

Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke, SKLA, varetager kommunens lokalhistoriske arkivers fælles interesser og fungerer som lokalarkivernes forhandlingspartner over for Sønderborg Kommune vedrørende lokaleforhold og økonomiske forhold.
sønderborg, samvirke, forening, lokalarkiver, arkiver
Familien Jacobsens Slægtsdatabase (532)

Velkommen til Carsten Kjær Jacobsen og Johanne Jacobsen (født Hansen) slægts. Slægten Jacobsen spænder fra Ungarn, Langeland, Viborg, Randers, Ålborg, Haverslev, København og til Nordborg på Als. Slægten Hansen kommer fra hele Nordals, Vester Sottrup, Broager og Munkbrarup i Tyskland. og da Als er en Ø er der forbindelser til mange gamle slægter herfra.
privat, jakobsen, online, slægtstræ, langeland
Jollmands Gaard (545)

Jollmands Gaard er den ældste gård i Holm. Gården og slægten kan føres tilbage til 1700 tallet. Af kirkebogen fra 1651, fremgår det at ”3. påskedag om onsdagen begravet Store Kristen af Holm 96 år gammel”. Derefter kan man i kirkebogen se at gården gik i arv fra far til søn i 10 generationer. I dag er gården fuld restaureret og et bevaringsværdigt museum, beliggende på Damgade 1, Holm, 6430 Nordborg. Åbent hver dag mellem 9.30 og 11.30, året rundt.
jollmand, gård, museum, holm, slægtsgård
Bramming Egnsmuseum (516)

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Museum Vestsjælland (456)

Museum Vestsjælland er det statsanerkendte kulturhistoriske museum for de godt 285.000 borgere i Midt- og Vestsjælland.
museum, vest, sjælland, kalundborg, udstilling
Nyborg Nostalgi (664)

Gruppen er for folk som bor, eller har tilknytning til Nyborg, her kan man udveksle minder og fotos mv. fra Nyborg. Den er en lukket gruppe.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nyborg
Viborg Domkirke (922)

Viborg Domkirke er domkirke i Viborg Stift og samtidig sognekirke for Viborg Domsogn, som omfatter den nordlige del af det centrale Viborg. Kirken var oprindelig indviet til Vor Frue, dvs. Jomfru Maria.
viborg, domkirke, kirke, viborg, stift
Gamle billeder fra Sønderborg (606)

En gruppe for gamle billeder fra Sønderborg, Vollerup, Sundsmark, Ulkebøl, Ragebøl og Dybbøl.
gamle, billeder, sønderborg, gruppe, social
Borger.dk - hjælp til slægtsforskning (1011)

Linket henviser til Borger.dk's egen infoside om start på slægtsforskning, med link henvisning og information om hvor du kan starte din jagt på dine aner.
borger, vejledning, oplysning, kommune, slægtsforskning
Det Gamle Skanderborg (558)

Velkommen til Det Gamle Skanderborg. Her kan vi dele billeder og minder fra gamle dage i Skanderborg.
facebook, skanderborg, gamle, billeder
En sommer i København 1935 | Remastered med lyd (402)

Restaurerede scener fra sommeren 1935 i København og livet ved kysten. Vi ser Østerport station, Klampenborgbanen, sejlads ved Hellerup, Dyrehaven, Københavns havn med lastning af fragtskibe, dyrene i Jægersborg Hegn, Tivoli, strandlivet ved Bellevue, fiskerkonefruerne, byens slotte og kirker, Christianshavn og legepladsen ved volden.
københavn, 1935, farvelagt, film, sommer
Frederiksborg Amts Historiske Samfund (570)

Vi er Frederiksborg Amts Historiske Samfund – også kaldet FAHS. Vi fokuserer på historien i vores smukke Nordsjælland.
forening, frederiksborg, historie, fahs, arkiv
Aalborg Stadsarkiv - X (524)

Aalborg Stadsarkivs officielle X konto.
twitter, stadsarkiv, aalborg, arkiv, social
Kauslunde - Gamborg lokalhistoriske Arkiv (459)

Kauslunde-Gamborg lokalhistorisk Arkiv dækker Kauslunde ( Kavslunde ) og Gamborg sogne i Middelfart Kommune. Arkivet blev oprettet i 1981 af Kauslunde-Gamborg lokalhistorisk Forening. Det er foreningens bestyrelse, sammen med flere medarbejdere, der driver arkivet.
gamborg, kavlunde, middelfart, lokalarkiv, fyn
Vorbasse Lokalhistoriske Arkiv - Facebook (552)

Arkivets formål er at: Indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Vorbasse Sogns, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
vorbasse, facebook, side, arkiv, social
Majbølle-Vigsnæs Kirker (573)

Vigsnæs Sogn er et sogn i Lolland Østre Provsti. I 1800-tallet var Vigsnæs Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Musse Herred i Maribo Amt. Vigsnæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Sakskøbing Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Guldborgsund Kommune.
majbølle, vigsnæs, kirker, kirke, kirkegård
Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv - Facebook (539)

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv er historisk arkiv for borgere og forvaltning i Lyngby-Taarbæk Kommune
facebook, lyngby, taarbæk, stadsarkiv, medie
Østhimmerlands Begravelsesforretning (599)

Skal du bruge en begravelsesforretning? Som erfaren bedemand står jeg klar til at hjælpe i Hadsund, Aalborg, Gistrup og hele Østhimmerland.
begravelse, himmerland, øst, aalborg, hadsund
Jan Krümmels slægtssider (443)

Denne side indeholder anerne til min (Krümmel/Nielsen/Andersen) og min kones (Taul Pedersen) familier. Slægten Krümmel går via min oldefar som boede i Flensburg 6-7 generationer tilbage. Fra Flensburg går der grene mod bl.a. Sønderborg, Slesvig by, Meldorf, Bergenhusen og Sülfeld. Grenen indeholder også navne som Stelling og Hempel
tysk, krümmel, flensburg, privat, træ
Viborg Slægtsforskning - del 1 - TV Midtjylland (469)

Fredag den 29. september 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 1. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, viborg, slægtsforskning, youtube, digital
Viborg Slægtsforskning - del 2 - TV Midtjylland (450)

Lørdag den 30. september 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 2. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, slægtsforskning, information, viborg, digtal
Viborg Slægtsforskning - del 3 - TV Midtjylland (463)

Fredag den 6. oktober 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 3. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
youtube, viborg, slægtsforskning, information, youtube
Viborg Slægtsforskning - del 4 - TV Midtjylland (441)

Lørdag den 7. oktober 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 4. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, viborg, slægtsforskning, youtube, digital
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv (617)

Dette er hjemmesiden for Nyborg Lokalhistoriske arkiv. Arkivet i Nyborg Kommune er fordelt på 3 lokalarkiver i kommunens centerbyer Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Arkiverne kan bruges til bl.a. slægtsforskning og til at få indsigt i firmaers, foreningers samt byens og omegnens historie.
nyborg, lokalarkiv, arkiv, historie, samling
Alderslyst Kirke (1077)

Alderslyst Kirke er en kirke på Tulipanvej i bydelen Alderslyst i den nordlige del af Silkeborg, opført i 1929. Den ligger under Århus Stift.
alderslyst, kirke, kirkegård, silkeborg, midtjylland
Slægtshistorisk Forening Guldborgsund (487)

Vi er en levende og sprudlende forening, hvor alle medlemmer har slægtsforskning som omdrejningspunkt, hvad enten man forsker eller leder efter forfædre eller formødre i Jylland, Fyn, Sjælland, Øerne eller i udlandet.
forening, guldborgsund
Søg efter person og gravsted - Århus (1028)

Søg direkte i begravede personer på enten Nordre eller Vestre Kirkgård i Århus.
århus, nordre, vestre, døde, begravede
Glücksburgske slægt (472)

Huset Lyksborg (eller Glücksburg), officielt Slesvig-Holsten-Sønderborg(-Sønderborg)-Glücksborg er et fyrstehus, der i dag bl.a. omfatter den danske kongefamilie.
wikipedia, wiki, leksikon, adel, glücksburgske
Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl (532)

Besøg vores facebookside eller hjemmeside for mere info. Vi er nu på plads med arkivet på Sønderborg Kaserne, og du er meget velkommen til at komme forbi i åbningstiden. Hvis du søger oplysninger om lokalområdet, personer, billeder eller lignende, vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig.
facebook, arkiv, lokalarkiv, ulkebøl, sønderjylland
Vor Frue Sogn, Kalundborg (1514)

Ser man Vor Frue Kirke i Kalundborg oppefra, ligner det et såkaldt græsk kors. Det er dog fra jorden, du kan nyde de 5 store tårne, der afslutter de 4 bygninger, som udgør korsets arme. Det sidste og højeste tårn hviler på fire store søjler i midten af kirken. Grunden til dette særegne udseende er, at det trækker paralleller til det himmelske Jerusalem, hvor man ifølge Bibelen skulle have mennesker og Gud til at forenes. Man forestillede sig i middelalderen det himmelske Jerusalem som en fæstning med 5 tårne
kalundborg, kirke, information, vor, frue
Aalborg i gamle fotos og postkort 1945-1970 (717)

Har du gamle fotos eller postkort, som viser livet, bybilledet eller lignende i perioden 1945-1970, så del dem med andre Aalborggensere. Vores forældre tog måske ikke så mange fotos af gode grunde (dyrt og besværligt), men måske ligger du inde med en lille perle.
aalborg, postkort, facebook, gruppe, billeder
Hald Ege Samlingen (499)

Hald Ege Samlingen er et lille lokalmuseum under Viborg Museum. Vi har indrettet os i en af barakkerne fra Lazaretlejren i 1917.
hald, ege, samling, museum, viborg
Aarhus Bibliotekerne (1063)

Aarhus Kommunes Biblioteker består af 19 biblioteker - 1 hovedbibliotek beliggende på Dokk1 og 18 lokale biblioteker (medborgercentre). Aarhus Kommunes Biblioteker er landets næststørste bibliotek.
bibliotek, århus, bøger, læsesal
Svendborg Byhistoriske Arkiv (667)

På Byhistorisk arkiv indsamler, bevarer og formidler vi den nyere tids kulturhistorie for Svendborg.
facebook, svendborg, side, social, medie
Frederikshavn Stadsarkiv - Facebook (445)

Stadsarkivet er kommunens hukommelse, og en af arkivets fornemste opgaver er at gøre arkivsamlingerne tilgængelige for borgere og myndigheder. Hos Stadsarkivet kan du få oplysninger og dokumentation om lokaliteter, begivenheder, levevilkår, huse, politiske beslutninger og meget mere. Vi har også materiale om kommunens borgere, politiske liv, byplanlægning samt kommunale bygninger og institutioner.
frederikshavn, stadsarkiv, side, social, facebook
Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning (605)

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.
lyd, dna, efterforsker, interview, radio
Historisk Samfund Viborg (642)

En række personer med historisk interesse i det daværende Viborg Amt besluttede i slutningen af 1920’erne at etablere et fællesskab og oprette en forening til fremme af denne interesse. Den 20. november 1928 blev Historisk Samfund stiftet.
historisk, samfund, forening, viborg, årsbog
Mette Fløjborg - Legacy videoer (439)

10 videoer om at arbejde med slægtsforskning i Legacy. Præsenteret af Mette Fløjborg.
legacy, information, viden, youtube, slægtsprogram
Abildgaard (slægter) (596)

Abildgaard er navnet på en uddød dansk uradelsslægt og på borgerlige danske (dansk-norske) slægter. Abildgaard er et gammelt dansk ord for æblehave og kendes som stednavn flere steder i Jylland.
abildgaard, wiki, slægter
Museum Skanderborg (692)

Museum Skanderborg har ansvaret for den samlede kulturhistorie i Skanderborg kommune. Museet omfatter fem museer og seks arkiver.
museum, skanderborg, udstilling, arkiver, jylland
Vordingborg Kirke (387)

Sogneside for Vor Frue Kirke i Vordingborg. Kirken er opført i middelalderen og færdiggjort i ca 1460.
vordingborg, kirke, kirkegård, vor, frue
Folmer Olsen Begravelsesforretning (629)

Familieforretningen Folmer Olsens Begravelsesforretning klar til at hjælpe dig med alle praktiske detaljer i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi har et stort kendskab til de lokale kirker og kirkegårde i Nørresundby, Lindholm, Hvorup og Nørre Uttrup og kan dermed give dig den rigtige rådgivning. Vi er derfor det oplagte valg, hvis du skal bruge en erfaren og faguddannet bedemand i Nørresundby og omegn
bedemand, aalborg, nordjylland, afsked, begravelse
Tjele Lokalhistorisk Arkiv (544)

Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv, som ejes af Viborg Kommune, er en institution, som organisatorisk henhører under Museumsforvaltningen, og som politisk er underlagt Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivets virkeområde er sognene: Rødding, Løvel, Pederstrup, Vammen, Lindum, Bigum, Tjele, Nr. Vinge, Voming, Kvoming, Hammershøj, Ørum, Viskum og Vejrum.
tjele, arkiv, lokalarkiv, viborg, rødding
Fjends Egnshistoriske Forening (526)

Fjends Egnshistoriske Forenings formål er at medvirke til bevarelse og udbredelse af kendskab til egnens historie, og udgivelse af hæfter og bøger. Foreningens virke er primært rettet mod den vestlige del af Viborg Kommune.
fjends, historier, forening, arkiv, fjandboarkiv
Ringe Lokalhistoriske Arkiv (536)

Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn Kommune. Arbejdsområdet er de 11 sogne i den tidligere Ringe Kommune. Arkivet har til huse i kommunal bygning, Ringe Bibliotek på 2.sal. Adresse: Algade 40, 2. sal. 5750 Ringe. Tlf. 62 62 33 82.
ringe, fyn, lokalarkiv
Vordingborg (791)

Vordingborg er en købstad på Sydsjælland og er hovedby i Vordingborg Kommune, der hører under Region Sjælland. Byen ligger ved Masnedsund og er via en bro forbundet til Masnedø og videre over Storstrømsbroen til Falster.
wiki, wikipedia, leksikon, vordingborg, by
Sct. Jørgens Kirke - Svendborg (788)

Sankt Jørgens Kirke ligger ved Svendborgsund, lige nordvest for Svendborgsundbroen, på grænsen mellem Svendborg by og bydelen Strandhuse.
svendborg, kirke, jørgensberg, kirkegård, fyn
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv - Youtube kanal (403)

En del gamle film fra Nyborg og omegn. Nogle nyere end andre.
youtube, nyborg, lokalarkiv, film, video
Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv (495)

Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv blev etableret i 1972. Arkivforeningen stiftedes i 1998. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset art af ikke statslig og lokaladministrativ oprindelse med tilknytning til Arkivets arbejdsområde, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid, nutid og fremtid. Arkivet skal gennem udadvendt virksomhed fremme kendskabet til historien i Arkivets arbejdsområde.
glamsbjerg, lokalarkiv, historie, billeder, arkiv
Kalundborg Lokalarkiv (540)

Side til udveksling af billeder mm. af lokalhistorisk interesse. Præsentation af arkivet.
facebook, gruppe, kalundborg, sjælland, social
Silkeborg Kirke (684)

Silkeborg Kirke ligger på Torvet i Silkeborg – lige midt i byen. Og det er netop der, vi ønsker at være. Lige midt i det hele. Vi er en kirke til tro, til liv og til hver dag.
kirke, silkeborg, sogn, midtjylland, torvet
Frederikshavn Kommune (726)

Frederikshavn Kommune er en kommune i Region Nordjylland, der blev dannet i forbindelse med Kommunalreformen i 2007 af de tidligere kommuner Frederikshavn, Skagen og Sæby. Kommunen er med sit areal på 648,6 km² en af de mindre kommuner i regionen.
frederikshavn, kommune, region, nordjylland, borger
Hjørring Kommune (758)

Hjørring Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 63.839 indbyggere, som ud over Hjørring omfatter byerne Hirtshals, Sindal og Løkken. Kommunen dækker den nordvestlige del af Vendsyssel, grænsende mod Frederikshavn Kommune i øst, Brønderslev Kommune i syd og Jammerbugt Kommune i sydvest.
hjørring, kommune, region, nordjylland, borger
Jammerbugt Kommune (1122)

Jammerbugt Kommune er en kommune i Region Nordjylland efter Kommunalreformen i 2007. Allerede den 15. november 2005 blev kommunalbestyrelsen dog valgt. Kommunalbestyrelsen har 27 medlemmer. Borgmester er Mogens Gade, Venstre. Jammerbugt Kommune opstod ved sammenlægning af flg.: Brovst Kommune Fjerritslev Kommune
jammerbugt, kommune, region, nordjylland, borger
Holstebro Kommune (1529)

Holstebro Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Kommunalreformen i 2007. Allerede den 15. november 2005 blev kommunalbestyrelsen/sammenlægningsudvalget valgt. Den første borgmester blev venstremanden Arne Lægaard, fra Holstebro, der i 2010 blev afløst af H.C. Østerby fra Socialdemokraterne.
holstebro, kommune, region, midtjylland, borger
Slægtskrøniken af Keld Lundberg (399)

Jeg begyndte at forske i mine aner i sommeren 2002. Min slægt har sine rødder solidt plantet i den jyske muld, og stammer primært fra Randers, Viborg og Aalborg Amt. Udover de almindelige patronymer -sen og -datter indeholder mine aner også slægtsnavne som fx Aagaard, Bach, Baltser (eller Baltzar), Bruus, Godske, Hold, Molboe, Præst, Rygaard og Rytter. På min mors side er der dog en afstikker til Obermeiser ved Kassel i Tyskland, hvor jeg støder på slægtsnavne som fx Autze, Brasse, Finis, Heere, Hold, Kepper, Nolte, Thiele med flere.
keld, lundberg, krønike, privat, træ
Morsø Kommune (804)

Morsø Kommune i Viborg Amt blev dannet ved kommunalreformen i 1970. Ved strukturreformen i 2007 forblev kommunens omfang uændret, men den kom under Region Nordjylland. Kommunen omfatter øen Mors med Agerø i Limfjorden.
morsø, mors, nordjylland, kommune
Rebild Kommune (664)

Rebild Kommune er beliggende i Region Nordjylland. Kommunen er omsluttet af nabokommunerne Aalborg Kommune, Vesthimmerlands Kommune og Mariagerfjord Kommune. I denne del af Himmerland findes landskendte attraktioner som Rebild Bakker og Rold Skov.
rebild, kommune, nordjylland, jylland
Nyborg Begravelsesforretning (515)

Nyborg Begravelsesforretning er ejet af Annette og Ulrik Grundahl og er din lokale bedemand. Nyborg, Ørbæk, Ullerslev og omegn. Vores begravelsesforretning er en af de ældste forretninger i Nyborg og er derfor også en veletableret profil i lokalsamfundet i Nyborg og de omkringliggende byer.
nyborg, begravelse, bedemænd, død, bisættelse
Aalborg Stadsarkiv - Instagram (475)

Aalborg Stadsarkiv officielle instagram side, med billeder, henviser og info.
instagram, social, aalborg, stadsarkiv, billeder
Aalborg Kommune (1102)

Aalborg Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 222.571 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks tredjestørste målt på indbyggertal og sjettestørste målt på areal. Kommunens største by er Aalborg med 121.000 indbyggere.
aalborg, kommune, nordjylland
Favrskov Kommune (399)

Favrskov Kommune er en kommune i Østjylland under Region Midtjylland med 49.408 indbyggere, som omfatter byerne Hadsten, Ulstrup, Hammel, Thorsø og Hinnerup hvor sidstnævnte er kommunesæde. Kommunen beliggende med Aarhus mod sydøst, Randers mod nord, Viborg mod nordvest og Silkeborg mod sydvest.
favrskov, kommune, region, midtjylland, amt
VW & Retro Museum (545)

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv (855)

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Madsen Fra Thy (397)

Madsen Fra Thy er resultat af mit mangeårige arbejde med at forske i såvel min egen slægt fra Thy (Hundborg, Harring, Hørdum, Hassing og Vorupør) og min afdøde svigerfamilies aner fra især Staby og Husby i Vestjylland og Fur.
privat, træ, madsen, thy, metha
Ikast-Brande Kommune (467)

kast-Brande Kommune er en kommune i Region Midtjylland. Den blev dannet efter strukturreformen i 2007 og ligger øst for Herning Kommune, nord for Vejle Kommune, vest for Silkeborg Kommune og syd for Viborg Kommune.
ikast, brande, kommmune, midtjylland, region
Kroneborg.dk (493)

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Sydfynske fortællinger (394)

Lyt gratis med når Svendborg Museum og Radio Diablo deler de spændende, sjove og skæve fortællinger, som den sydfynske historie er rig på. Hver episode er en samtale mellem historikere, arkæologer og forfattere om den sydfynske historie.
soundcloud, sydfynske, radio, podcast, fortællinger
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring (424)

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Samsø Kommune (787)

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Mariehøj Kirke og Sogn (167)

Mariehøj Sogn er et sogn i Silkeborg Provsti (Århus Stift). I Mariehøj Sogn ligger Mariehøj Kirke, som er nykirke opført i årene 1954-55 og taget i brug i 1956. Kirken er opført som en korskirke på et fundament af granitsten. Kirkens arkitekt Viggo Hardie-Fischer blev ved et besøg i den gamle velbevarede middelalderby Visby på Gotland inspireret af ruinerne af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken. Påvirkningen herfra er tydelig i Mariehøj Kirke. Over midten af kirken er bygget et pyramideformet tårn i træ.
mariehøj, silkeborg, kirker, nykirke, sognekirke
Silkeborg Kommune (765)

Silkeborg Kommune er en kommune i Region Midtjylland. Den nuværende kommune blev dannet ved kommunalreformen 2007 ved sammenlægning af: Gjern Kommune Silkeborg Kommune Them Kommune Kjellerup Kommune. Kommunen består af over 100.000 indbyggere samlet set.
silkeborg, kommune, midtjylland, søhøjland, region, midt
​Poul-Erik Christensen's slægt og aner (509)

Disse sider handler om min slægt. Jeg har set i kirkebøger og folketællinger. Jeg håber andre også kan have glæde af disse sider.
poul, erik, christensen, horsens, fåborg, fyn
Skanderborg Kommune (1510)

Skanderborg Kommune er navnet på den kommune, der opstod ved sammenlægning af Galten Kommune, Hørning Kommune, Ry Kommune, Skanderborg Kommune dele af Voerladegård Sogn i Brædstrup Kommune som del af Strukturreformen i 2007. Skanderborg Kommune er en del af Region Midtjylland.
skanderborg, kommune, region, midtjylland
Ulfborg-Vemb Lokalhistoriske Arkiv (475)

Gruppens formål er at vise billeder og historier fra den gamle Ulfborg-Vemb Kommune, både før og nu og diskutere disse.
ulfborg, facebook, gruppe, lokalarkiv, vemb
Slægten på Stjørnsholm (407)

På denne side fortæller jeg om om livet på Stjørnsholm slægtsgård og slægtens arbejde med jorden – helt tilbage til da tipoldemor sad for bordenden. Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.
stjørnsholm, privat, slægtsgård, nordals, frederiksen
Viborg Kommune (872)

Viborg Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Kommunalreformen i 2007.
viborg, kommune, midt, midtjylland, region
Guldborgsund Bibliotekerne (650)

Bibliotekerne er samlingssted for mange typer arrangementer, foredrag og debatter. Gå ombord i de fysiske bøger eller dyk ned i de online muligheder.
bibliotek, guldborgsund, guld, borg, bøger
Toreby Sogns Lokalhistoriske Forening og Arkiv (33)

På Lokalarkivet for Toreby Sogn kan du finde mange spændende historier. Lokalarkivets dækningsområde er Toreby Sogn i Guldborgsund kommune.
toreby, sjælland, lokalarkiv
Jacob A. Riis Museum (35)

Jacob A. Riis Museum fortæller den fascinerende historie om Ribe-drengen, der udvandrede til Amerika i 1870. Det er historien om manden, der gennem sine hårdtslående artikler og fotos fra New Yorks rå og barske slum åbnede borgerskabets øjne. Og historien om hans forelskelse i Elisabeth, som han takket være sin stædighed fik til sidst. Fortællingen om Jacob A. Riis er historien om næsten at gå under i New Yorks værste kvarterer og historien om, hvordan hårdt slid, vilje til at skabe et bedre samfund og tro på sig selv gjorde Ribe-drengen til det, præsidenten kaldte den ideelle amerikaner.
museum, usa, billeder, amerika, fotos
Udvandring til andre verdensdele – Kom godt i gang (501)

De fleste udvandringer foregik fra København og er registreret hos Københavns Politi 3. Politiinspektorat. Direkte udvandring foregik med både fra København direkte til en oversøisk havn, fx New York. Ved indirekte udvandring, dækkede kontrakten billet til transport fra København til den havn, hvorfra skibet til den oversøiske destination sejlede og billetten til dette skib. Der var også agenter i Vejle og Ribe, som formidlede indirekte udvandring via Hamborg.
udvandring, verdensdele, rejse, danske, politi
Antikvariatet Viborg (72)

Antikvariat Viborg sælger brugte bøger og antikke bøger og byder på en forfriskning, mens du kigger dig omkring.
brugte, bøger, antikvariatet, viborg, 8800
Frederiksborg Slot (510)

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Viborg lokalarkiv - lille video om flytning (321)

Lille video om flytningen af Viborg Lokalarkiv, fra Jueltorvet til Tagtækkervej.
viborg, lokalarkiv, arkiv, flytning, arkiv
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv (361)

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Københavns historie - Wikipedia (595)

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor Københavns centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel.
københavn, wikipedia, wiki, byhistorie, hovedstad
Vestbyens Erindringsværksted (373)

Vestbyens Erindringsværksted er en forening med formål at formidle vestbyens historie og indsamle fotos, erindringer og informationer om bydelen i Aalborg.
vestbyen, aalborg, ålborg, bydel, byliv
Ole Munks slægtssider (369)

Slægtsdatabase med ca. 10.000 personer fortrinsvis fra Jylland med følgende gamle amter: Hjørring, Aalborg, Viborg, Randers og Skanderborg.
ole, munk, hjørring, aalborg, privat, slægtssider
Fredens Kirke - Svendborg (478)

Om de daglige gøremål på kirkegården og om de tyske grave på Fredens Kirkegård.
fredens, svendborg, kirke, kirkegård, sogn
Bedemanden Bagsværd og Værløse (411)

Her hos os møder du Liselotte, Annemarie og Ole. Vi er et familiefirma med opstart i 1921, og vi har i tre generationer arbejdet som bedemænd i Bagsværd, Søborg, Værløse og Farum. For dig betyder det, at vi har unik erfaring med at arrangere alle de praktiske ting, der er forbundet med en så følsom begivenhed som en begravelse eller bisættelse.
begravelse, bedemænd, døden, bisættelse, 1921
Jette Hartmeyer (361)

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Silkeborg Arkiv - Flicker (400)

Silkeborg Lokalarkiv's flickerside. Med billeder og kommentarer.
silkeborg, arkiv, flicker, foto, medie
Billund Kommune (502)

Billund Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Største byer er Grindsted og Billund.
billund, kommune, region, syd
På sporet af slægten - Lindaa (332)

Om Lindaa og Nielsen slægterne fra Korsør og Aalborg. Diverse fotos, beskrivelser og slægtsoptegnelser.
kirsten, lindaa, glostrup, sorø, nielsen
Museet Godthåb Hammerværk (412)

Godthaab Hammerværk er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg. Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977. Mange maskiner fungere fortsat til frembringelse af have- og landbrugsredskaber drevet af vandkraft.
museum, godthåb, hammerværk, historie, kulturarv
Egebjerg Lokalarkiv og Forening (406)

Egebjerg Lokalhistoriske Forening-Arkiv dækker området i den tidligere Egebjerg Kommune, som bestod af sognene: Stenstrup, Lunde, Kirkeby, Ulbølle, Hundstrup, Ollerup, Vester Skerninge og Øster Skerninge. Området indgår nu i Svendborg Kommune. Forening og Arkiv har haft lokaler på 1. sal i den gamle stationsbygning i Vester Skerninge siden starten af 1978.
egebjerg, lokalarkiv, arkiv, stenstrup. svendborg
Sønderborghistorier.dk (389)

Her kan du finde beretninger fra Sønderborgs historie. Her er samlet både kendte og mindre kendte beretninger, der er med til at danne et billede af Sønderborg og byens historie.
sønderborg, byliv, historier, beretninger, lokalstof
Forbrydelsens ansigt, 1. del (336)

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Forbrydelsens ansigt, 2. del (384)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Nypolitivennen - Blog (430)

Tidligere bibliotekar Erik Nicolaisen Høy oversætter, offentliggøre og kommentere tidsskriftet Politivennen. Det var et københavnsk ugeblad, der udkom i årene 1798 til 1846 med et hav af kommentarer og klager fra borgerskabet over den uorden, der herskede i København.
politi, vennen, blog, historie, opslagsværk
Seden Lokalhistoriske Arkiv (346)

Lokalhistorisk Arkiv i Seden blev godkendt og startet den 23. januar 1991 på initiativ af Seden Sogns Borgerforening Huset har – indtil april 1970, hvor forstæderne indgik i Odense kommune, været kommunekontor for både Seden-Aasum – og Fjordager kommune. Arkivet er et af Odense kommunes 15 forstadsarkiver – og er underlagt Odense Stadsarkiv i ”Historiens Hus” på det gamle Skt. Knuds Kloster ved Domkirken og Flakhaven.
seden, arkiv, lokalarkiv, fyn nordfyn
Frederiksberg - fra middelalderby til 70'er beton (356)

Anne Eggen har produceret en serie "Fra middelalderby til 70èr beton". Vi skal følge den lange historie om en bys udvikling og nogle af dens borgere. Helt konkret er det Frederiksberg kommunes historie, der er i centrum, men det er også en historie om århundredes udvikling, som det har foregået mange steder i landet. Serien er på 8 lydafsnit.
frederiksberg, lyd, serie, radio, byhistorie
Slægten Skovhus Hansen (323)

Denne hjemmeside omhandler slægten Skovhus Hansen. Vi er tre søskende der er vokset op i Holstebro. Vore aner stammer fra Holstebro og omegn, Sydthy, egnen omkring Hjarbæk Fjord, egnen omkring Mariager Fjord, Aalborg, Vendsyssel, Læsø, Nordsjælland, København og Norge.
skov, skovhus, hansen, privat, holstebro
Sønderholm - Frejlev Kirker (288)

Sønderholm Kirke ligger i Sønderholm Sogn i Aalborg Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Hornum Herred, Ålborg Amt. Kor og kirkeskib er opført i romansk tid af granitkvadre over skråkantsokkel.
nibe, sogn, kirker, kirke, nordjylland
Historien om en købstad (315)

I programserien 'Historien om en købstad' besøger Sille Roulund regionens 20 købstæder. Hun har den historiske ekspert Kåre Johannesen med som guide, og sammen går de i byens historiske fodspor. Programmet er produceret i år 2011.
tv, serie, historie, købstæder, tv2
Lomborg Kirke (419)

Lomborg Sogn var et sogn i Lemvig Provsti. Sognet blev 22. august 2019 lagt sammen med Rom Sogn og indgår nu i Lomborg-Rom Sogn. I 1800-tallet var Rom Sogn anneks til Lomborg Sogn. Begge sogne hørte til Skodborg Herred i Ringkøbing Amt. Her er i alt 4 kirker under dette sogn, Dybe, Ramme, Lomborg og Rom kirke
lomborg, kirke, lemvig, nordjylland, kirker
Plaggenhacke (318)

Plaggenhacke Arbejdsgruppen er en forskningsgruppe, der beskæftiger sig med hede- og hedekoloniseringen i det tidligere hertugdømme Slesvig med embederne Gottorp, Flensborg og Tønder i årene 1760 til 1765.
heden, kartoffeltyskere, tysk, indvandring, opdyrkning
Claus Bunkenborgs slægtshistorie (325)

Claus Bunkenborg, årgang 1967, født i Christiansfeld, bor i Roskilde. Kone og tre børn. Stor interesse for historie. I databasen ligger de oplysninger jeg har indsamlet på mere end 2.500 personer fra min slægt. Der kommer hele tiden mere til og meget vil altid mangle at blive rettet til og opdateret. Har derudover en ambition om at skrive nogle små artikler om personer og temaer fra slægtshistorien.
claus, bunkenborg, slægt, historier, privat
Criticalpast.com (565)

Velkommen til CriticalPast. Her kan du flere 1000'ende filmklip i flere forskellige genre. Videoklip licenseres royaltyfrit, over hele verden, så du kan se dem gratis. 24 timer i døgnet. Filmklip omfatter bla. første verdenskrig, anden verdenskrig, Koreakrig, Vietnamkrig, den kolde krig, verdensomspændende politiske figurer, industrialisering, kultur, borgerrettigheder, transport, luftfart og rumfart.
filmklip, video, fortid, filmklip, tv
Folkeuniversitet (moderside) (446)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening (429)

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Gribskov Biblioteker (461)

Velkommen til Gribskov Biblioteker. Personalet på Gribskov Biblioteker står klar til dig som ny og gammel bruger - og håber at du vil få glæde og gavn af et moderne folkebiblioteks mange tilbud. Er man ikke oprettet som låner eller er man borger uden for Gribskov Kommune kan man møde op på Helsinge-, Gilleleje- eller BLIK-Græsted Bibliotek i den betjente åbningstid og blive oprettet som låner: (Husk at medbringe sundhedskort)
gribskov, bibliotek, udlån, bøger
Faaborg-Midtfyn Kommune (892)

Du kan finde rigtig meget god information her på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside. Søger du svar på et spørgsmål, kan du bruge søgefeltet eller klikke dig frem via fanerne: Borger, Erhverv, Politik og Kommunen.
borg, midtfyn, fyn, syddanmark, kommune
Forening & Arkiv for Ellidshøj, Svenstrup og Godthåb (117)

Foreningens og arkivets arbejdsområde omfatter de tre byer Ellidshøj, Svenstrup og Godthaab i det nuværende Aalborg Kommunes sydvestlige hjørne.
godthaab, godthåb, aalborg, nordjylland, lokalarkiv
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv (477)

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Slægtsforskerne i Silkeborg (337)

Slægtsforskerne i Silkeborg er en forening, hvis medlemmer har en interesse i at forske i egen slægt, men også via foreningen at udveksle erfaringer med andre slægtsforskere/foreninger.
silkeborg, slægtsforskning, facebook, gruppen, møde
Hovborg Lokalhistoriske Arkiv (315)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium med tilknytning til Hovborg sogn, dets beboere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
hovborg, lokalarkiv, arkiv, byarkiv, billeder
Hammershøj Byportal (336)

Velkommen til Hammershøj Byportal. Her kan du finde alle de nødvendige oplysninger om Hammershøj By og hvad vi som borgerforening laver for at gøre byen til et bedre sted.
byportal, artikler, byport, portal, hammershøj
New York State Archives (589)

Velkommen til New York State Archives. Uanset om du er en forsker, underviser eller almindelig borger, der har brug for hjælp til de materialer, der dokumenterer dit ophav, er vores brede vifte af programmer og ressourcer her for at betjene dig.
new, york, usa, arkiv, amerika
Lokalhistorie Silkeborg - som den så ud engang (366)

Gruppen er en privat gruppe, hvor der debateres og postes billeder for Silkeborg og omegns historie.
silkeborg, facebook, lokalhistorie, fortid, billeder
Gamle person billeder fra Sønderborg By (369)

Dette er en gruppe for billeder fra før 90, hvor det mest er personer der er i focus, så vi kan se hvordan vi så ud dengang, hvordan vi levede som familie, interiør fra hjem, hvordan vi tilbragte fritiden, billeder af generationer, portrætter, og famile sammenkomster.
facebook, personer, sønderborg, gamle, billeder
Kerteminde Kommune (535)

Kerteminde Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. 15. november 2005 blev den nye kommunalbestyrelse valgt. Kerteminde Kommune opstod ved sammenlægning af følgende: Kerteminde Kommune Langeskov Kommune Munkebo Kommune.
kerteminde, region, syddanmark, kommune, borger
Industri Historisk Samling Sønderborg (213)

Vi ønsker at udbrede viden om byens industrihistorie fra ca. 1820 til i dag via formidling og fremvisning af historiske produkter og udstyr fra forskellige industrigrene, så som tekstil, beklædning, levnedsmidler, elektronik og andet industri. Samlingen vil ikke omhandle service, handel og håndværk.
industri, musum, byhistorie, fremvisning, sønderborg
Silkeborg 1950’erne og 1960’erne (291)

Arkivarerne Lis Thavlov og Peter Mouritsen har samlet fotos fra især Silkeborg Arkivs samlinger i denne store og flotte udgivelse, der er arrangeret i tematiske dele. Hver tematisk del introduceres, og de udvalgte billeder kommenteres, så læseren, ung som gammel, altid vil kunne finde nyt fra tiden, der gik i Silkeborg og omegn.
silkeborg, bog, købstad, bøger, thavlov
Skatt Christensen - Begravelsesforretning (307)

Som Aalborgs ældste begravelsesforretning har Skatt Christensen altid været et symbol på omsorg og professionalisme gennem generationer. Med rødder dybt forankret i tradition og respekt, har vi gennem årene bistået utallige familier med at ære deres kæres minde. Vores lange historie afspejler en dedikation til både tradition og nytænkning, hvilket har etableret os som et betroet navn i lokalsamfundet.
skatt, aalborg, bedemand, begravelse, afdøde
Historiensgang.dk (324)

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
Bjerringbro Kirke og Kirkegård (486)

Bjerringbro Kirke er en kirke i Bjerringbro Sogn. Anlæggelsen af Langå-Struerbanen i 1863 skabte grundlaget for Bjerringsbros opståen. Behovet for en kirke i byen voksede sammen med byens indbyggertal. Hidtil havde byens borger været delt på hele tre sogne, Hjermind, Bjerring og Gullev.
kirkegård, midtjylland, bjerringbro, kirke, tro
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus (324)

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Slægten Phillip (263)

Slægten Phillip herpå hjemmesiden er bygget op omkring Jørgen Jørgensen Phillip som blev født 11.01.1836 i Vester Hæsinge, Svendborg amt.
philip, kenneth, efterslægt, slægtsnavn, privat
Dollerup Beboerforening (341)

Byportal for Dollerup. Her er information til borgerne i byen om bla. arrangementer, foredrag, info om byen og den lokalhistoriske fortid. Opdateres jævnligt.
dollerup, forening, byliv, portal, lokalhistorie
Jens Ejgild Caspersen (243)

Jeg vil gerne på denne side delagtiggøre andre i mine forskningsresultater. Da jeg har hjulpet mange slægtsforskere gennem nogle knuder, har jeg en ret stor samling af slægter, nogle komplette og andre i små dele. Jeg vil ikke sige at jeg dækker hele landet, men hovedsagelig Himmerland og det meste fra Vendsyssel samt Sverige; Göteborg, Stift; Vestergötland, Halland og lidt i Skåne. Fra besøg på Arkiverne i Göteborg og Lund.
caspersen, slægtsforskning, privat, udgivelser, forskning
Helsingørs Historie (304)

Helsingørs Historie. Gruppen dækker geografisk hele Helsingør Kommune, Samt lidt stof fra det centrale Helsingborg hvor vi danskere mest har bevæget os rundt og har minder om. Hvis man starter en ny tråd med et billede, så skal det være mindst 30 år gammel. Nyere billeder må efterfølgende gerne lægges på, hvis de gavner trådens emne.
facebook, gruppe, nordsjælland, debat
Valborg Hjort - Sygeplejerske ved Øst-Vestfronten (263)

Den bornholmske sygeplejerske Valborg Hjorth (1884-1970) drog ud i verden og arbejdede som krigssygeplejerske. Hun blev vidne til soldaternes rædsler under Balkankrigen, Første Verdenskrig og den russiske borgerkrig. Og hun skrev detaljeret om sine til tider barske oplevelser.
bog, valborg, hjort, sygeplejerske, krig
Otto Lawaetz - Familien Lawaetz (247)

En familieside om slægt og anerne til Otto Friederich Christian Anton Lawaetz.
Lawaetz, otto, familieslægt, kalundborg
Sværdborg Sognearkiv (269)

Sognearkiv beliggende i Vordingborg. Arkivet indsamler arkivalier for for egnsområdet Sværdborg og har åbnet efter aftale. Arkivet har til huse på Tinghøjvej 6 i Vordingborg, og ligger på første sal i OIF husetuset (Over Vindinge Idrætsforenings klubhus).
sværdborg, sognearkiv, arkiv, vordingborg, egnshistorie
Løgstrup og Omegns Lokalarkiv (262)

Løgstrup og Omegns Lokalarkiv bliver drevet af Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn. Formålet med arkivet er at samle, registrere og bevare arkivalier, billed- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Løgstrup og omegns borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
løgstrup, egensarkiv, arkiv
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel (273)

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Roager Lokalarkiv (252)

Arkivet opgave er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Roager Sogn. Arkivet har lokale i Roager Medborgerhus.
roager, lokalarkiv, ribe
Foreningen De fem Halder (269)

Her vil vi fortælle om det arbejde, som foreningen og andre involverede gør for at bringe det unikke område omkring Hald Hovedgaard frem i lyset og for at udvikle De fem Halder (tre voldsteder, en tidligere herregårdsplads og en stadig eksisterende herregård) til en usædvanligt historisk seværdighed.
forening, fem, halder, viborg, dollerup
Kirkerne i Hove, Hygum og Tørring (117)

Præsentation af de 3 kirker som er beliggende i Lemvig Provsti (Viborg Stift).
lemvig, kommune, kirker, kirke, sogne
SilkeborgGuiderne (263)

Vi står parat til at krydre dit ophold med gode historier om byen og egnen. Året rundt tilbyder vi guidede ture til fods, i bus og på cykel. Om sommeren kan vi også guide på en sejltur med Hjejlebådene. Vi guider på dansk, engelsk og tysk. Du kan bestille en guide til dit private arrangement eller du kan deltage i en af vores åbne og gratis byvandringer hvor alle er velkommen.
byliv, fortællinger, byvandring, egnsinfo, silkeborg
Lokalhistorisk arkiv for Timring Sogn (259)

For denne side handler det om at passe på historien i Timring Sogn. Vi opfordrer borgere i lokalområdet til at komme med billeder og erindringer. Kom og besøg os og fortæl, hvad I kan bidrage med.
timring, facebook, side, oplysning, arkiv
Skanderborg Sogns Kirker (451)

Skanderborg Sogn – tidligere Skanderup Sogn – er et sogn i Skanderborg Provsti. I 1800-tallet var Skanderup Sogn og Stilling Sogn annekser til Skanderborg købstad. Begge sogne hørte til Hjelmslev Herred i Skanderborg Amt. De udgjorde Skanderup-Stilling sognekommune.
skanderborg, slotskirke, østjylland, kirker, kirke
ArbejderArkivet - Sønderborg (214)

ArbejderArkivet et et Lokalhistorisk arkiv for Arbejderbevægelsen i Sønderborg Kommune. Der er egen læsesal og mulighed for brug af pc'er. Arkivet ligger på Gerlachsgade 5, 1, 6400 Sønderborg.
arbejder, arkiv, sønderborg, arbejderbevægelse
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig (307)

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e.V. er det danske bibliotek i Sydslesvig. Sydslesvigs hovedbibliotek er beliggende i Nørregade tæt ved Flensborghus i Flensborg. Med sine tre lokalbiblioteker i Slesvig by, Husum og Egernførde samt to bogbusser dækker centralbiblioteket hele det sydlesvigske område.
centralbibliotek, bibliotek, sydslesvig, sønderjylland, bøger
Slægtshistorisk Forening Guldborgsund (152)

Denne er vores officielle side og er tænkt som et talerør for vores medlemmer og alle der har lyst til at bidrage med råd og vejledning, inden for emnet slægtsforskning. Du er velkommen til at skrive til os, hvis du har yderligere spørgsmål
guldborgsund, facebook, forening
Greve Lokalhistoriske Forening (173)

Greve Lokalhistoriske Forening er stiftet i 1976 af lokalhistorisk interesserede borgere i Greve Kommune. I Greve Lokalhistoriske Forening arbejder vi på at gemme og formidle denne historie fra de mange mennesker, der har medvirket til den.
greve, forening, lokalhistorie, arkiv, fotografier
Nyborg Kommune (234)

Lige ved Storebæltsbyen finder du Nyborg Kommune - den skjulte perle midt i det danske rige.
nyborg, kommune, syddanmark, storebælt
Augustenborg Guiden (132)

Tag guiden med rundt i byen, og læs eller hør om de forskellige seværdigheder. Du kan f.eks. starte med at gå en tur gennem Storegade eller Slotsallé, der begge fører til slottet. Guiden dækker hele den gamle bydel, havnen, parken, skoven og det meste af Augustenborgstien ud til Brovold. Vi starter byvandringen med at høre lidt om Augustenborgs historie. Byen blev grundlagt i 1651 af hertug Ernst Günther, der giftede sig med sin kusine, Augusta af Glücksborg, som han opkaldte slottet og byen efter.
augustenborg, guide, byvandring, historie, slot
Hjortsvang Museum (111)

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner, der oprindeligt blev samlet eller givet til brødrene Jens og Anders Markussen af lokale borgere. I 1983 skænkede Anders Markussen Vroldgård til Tørring-Uldum Kommune og dermed opstod Hjortsvang Museum. Mange frivillige fra egnen har deres daglige gang på Hjortsvang Museum, hvor man deltager i alt fra reparationer og genopbygning af de gamle bygninger, markarbejde med de gamle maskiner til rengøring og pasning af billetsalget. Se hjemmesiden for besøgstider og infromation.
hjortsvang, museum, historie, udstilling, bygninger
Tamdrup Sognearkiv - Facebook (133)

Tamdrup Sognearkiv har som sit formål at indsamle, arkivere og opbevare arkivalier, billeder og skriftligt materiale, som har tilknytning til Tamdrup Sogn. Sognearkivet har til huse i kælderen under Tamdrupcentret, Silkeborgvej 245
facebook, lokarkiv, tamdrup, horsens
Odense Kommune (132)

Odense Kommune er landets fjerde mest folkerige kommune efter København, Aarhus og Aalborg. Kommunen er den mest folkerige kommune i Region Syddanmark.
odense, syddanmark, kommune, region, fyn
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum (127)

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Søstrenes Begravelsesforretning (123)

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
Svendborg Kommune (121)

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Strøm Begravelser (130)

Hos Strøm Begravelser er vi din lokale bedemand i Aalborg, der gerne hjælper dig, som pårørende, med at skabe de bedste betingelser for en afsked med afdøde. Vi arbejder ud fra værdierne tillid, tryghed og nærvær.
strøm, aalborg, afdøde, begravelse
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn - Facebook (131)

Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille.
facebook, social, media, billeder, sorø, sjælland
Biblioteket Sønderborg (186)

Hovedbibliotek for Sønderborg Kommune
bibliotek, sønderborg, sønderjylland, bøger, udlån
Sønderborg Kommune (99)

Sønderborg Rådhus, beliggende Rådhustorvet i Sønderborg er det administrative centrum for Sønderborg Kommune. Sønderborg Rådhus har siden 1500-tallet ligget i vejgaflen mellem Store Rådhusgade og Lille Rådhusgade.
sønderborg, kommune, region, syd, sønderjylland
Randers Amtsavis (107)

Randers Amtsavis, grundlagt 3. juli 1810, er et regionalt dagblad, som dækker Kronjylland – Randers, Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner. Historisk har Randers Amtsavis været en konservativ avis, men definerer sig i dag som en uafhængig borgerlig avis.
avis, randers, amt, læsestof, lokalstof
Museum Lolland-Falster (83)

Museum Lolland-Falster er dannet i 2009/10 ved en sammenlægning af Lolland-Falsters Stiftsmuseum Guldborgsund Museum og Reventlow-Museet Pederstrup. Museets administration er placeret i Nykøbing Falster.
lolland, museum, falster, udstilling, nykøbing
Bruunshaab Gl. Papfabrik (98)

Oplev et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer. Fabrikken ligger smukt i mølleådalen nær Viborg, og her har lyden af mennesker og maskiner kunnet høres siden industriens barndom. Et besøg i det forunderlige fabriksmiljø vil være udbytterigt for både børn og voksne.
pap, fabrik, bruunshaab, viborg, egnsmuseum
Halvrimmen Arkiv (79)

Arkivet i halvrimmen blev startet op den 14/3-2002 og ligger i det game bibliotek fra 1924. Arkivet rummer i dag en stor samling af gamle billeder, dokumenter, slægtsoplysninger, bøger, og enkelte effekter. Vi er beliggende på Ålborgvej 43, 9400 Brovst.
halvrimmen, lokalarkiv, brovst, nordjylland, byhistorie
Rinkenæs Korskirke og Sogn (95)

Rinkenæs Korskirke er en sognekirke i Rinkenæs, Rinkenæs Sogn. Kirken blev indviet den 4. september 1932 og blev fra samme dato sognekirke. Kirken der er tegnet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen, er bygget som en traditionel landsbykirke med rødt tegltag og et tårn med sadeltag og takkede gavle
rinkenæs, kirke, gråsten, østjylland, korskirke
Egeskov Slot (81)

Egeskov Slot ligger ved Kværndrup syd for Ringe på Sydfyn i Danmark. Slottet, der er en af Europas bedst bevarede vandborge, og er opført i 1554 af Rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Området er i dag på 1137 hektar.
egeskov, slot, fyn, ringe, slotte
Søhøjlandets Begravelser (107)

Vi står til rådighed døgnet rundt, og vi deltager personligt i hver eneste del af afskeden. For os er fairness, omsorg og nærvær det vigtigste. Vi har hovedkontor i Viborg, men kan også findes i Ry, Højslev og Løkken.
ry, søhøjland, begravelse, bisættelse, bedemand
Bunkerdage (131)

Bunkerdage er et årligt arrangement med fokus på besættelsestiden i Danmark og Silkeborg 1940-1945 og anden verdenskrig i Europa.
bunkerdage, event, krig, silkeborg, besættelse
Silkeborgs Bededame (69)

Bag Silkeborgs Bededame står jeg, Christina Johnsen. Tidligere lærer, men nu selvstændig og lokal bedemand i Silkeborg.
silkeborg, 8600, bededame, begravelse, bisættelse
Slægten Gissel fra Glesborg (60)

På disse sider præsenterer jeg nogle af mine slægtsforskningsresultater, og håber andre efterkommere vil få glæde af dem. Jeg har forsket i min slægt, som hovedsagelig er fra Djursland, siden februar 1999. Mine forældre, Kurt Gissel og Bodil Balle er siden kommet til. Vi har efterhånden fundet mange oplysninger samt gamle billeder om og af vore forfædre, deres efterkommere samt ejendomme. Hvis du genkender navne, har kommentarer eller hvis du kan supplere med yderligere oplysninger eller billeder, hører vi meget gerne fra dig.
gissel, djursland, glesborg, privat, århus
Borgerkirken (100)

Borgerkirken er en fri kirke der bygger på Folkekirkens grundlag. Borgerkirken er en kirke, hvor store og små kommer igen og får lyst til at tage en ven med.
borger, kirke, kirker, frikirke, silkeborg
Bjerringbroegnens Lokalhistoriske Arkiv (62)

Bjerringbroegnens Lokalhistoriske Arkiv er en kulturhistorisk institution under Viborg Kommune, som dækker den gamle Bjerringbro Kommune.
bjeringbro, egnsarkiv, 8850, arkiv
Højbjerg og Elborg Kirker (57)

Officielle sogneside for sognekirkerne i Højbjerg og Elsborg.
højbjerg, kirker, kirke, elsborg, religion
Vejle Kommune (55)

Velkommen til Vejle Kommunes hjemmeside, hvor du kan få hjælp og svar på langt de fleste af dine spørgsmål, samt information om en række af de tilbud, som kommunen tilbyder.
vejle, kommune, sydanmark, fjord, borger
Olderne.dk (69)

Signe og Agner var begge født i 1916 og var fætter og kusine. Signe voksede op mellem Horsens og Skanderborg og Agner i Kerteminde. Hovedparten af min forskning har dog været knyttet til Nordjylland, nærmere betegnet Han herred, lige mellem Thy og Vendsyssel, da det er her Signe og Agners bedsteforældre kom fra. Jeg begyndte min slægtsforskning, da jeg efter min mormors død sad med min oldemors dåbsattest i hånden og undrede mig over hvad der fik en 19 årig pige til at krydse Limfjorden og tage helt til Kerteminde for at gifte sig. Året var 1909
olderne, signe, agner, nordjylland, fyn
Frederiksborg Nationalhistorisk Museum (16)

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot er et kulturhistorisk museum hjemmehørende på Frederiksborg Slot i Hillerød. Museet rummer en kronologisk samling af blandt andet portrætter, historiemalerier, møbler, kunstindustri, der belyser Danmarks historie fra kristendommens indførelse til nyeste tid.
frederiksborg, facebook, museum