Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Kriminalhistorie.dk (1302)

disse sider fortæller vi om kriminelle i slutningen af 1800-tallet, der har det tilfælles, som for de flestes vedkommende har siddet i Horsens Tugthus. Fælles for sagerne er også, at de dømte som hovedregel får livstidsstraffe, mens en enkelt 'kun' får en straf på 16 år. Sagerne er tilfældigt udvalgt og vi er - så vidt vi ved - ikke i slægt med nogen af de dømte, men vi har lyst til at fortælle historierne alligevel.
historie, krimi, fanger, straf, 1800
Frihedsmuseets modstandsdatabase (907)

Modstandsfolk over hele landet omtalt i den vigtigste trykte litteratur. Nulevende modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse har givet samtykke til offentliggørelse. Modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse er afgået ved døden for mere end 10 år siden.
modstand, bevægelse, krigen, modstandsfolk, frihedsmuseum
Harald Blåtand (117)

Harald Blåtand, Harald Gormsson, Harald den Gode eller Harald Gormsen ((oldnordisk: Haraldr Blátönn; norsk: Harald Blåtann; svensk: Harald Blåtand; engelsk: Harald Bluetooth) ukendt fødselsår, død senest 987) var søn af Kong Gorm den Gamle og Dronning Thyra Dannebod. Han var konge i Danmark fra omkring 958 til sin død omkring 985(-87).
harald, konge, wiki, blåtand, jelling
Scandinavian Genealogical Research (1047)

Dansksproget facebook gruppe der diskutere og udveksler info om slægtsforskning.
facebook, skandinavisk, slægtsforskning
Digitalarkivet.no (1152)

Indeksere alle typer arkivalier digitalt. Siden er gratis.
digital, arkiv, norge, nordisk
Galten Begravelsesforretning (935)

Hos Galten Begravelsesforretning er vi behjælpelige med alle anliggender i forbindelse med dødsfald. Vi yder en diskret og personlig service, og vi har desuden stor erfaring med rådgivning og overblik over næsten alle spørgsmål. Ved dødsfald indebærer det, at vi varetager al kontakt til kirken, præsten og kordegnen.
galten, bedemand
Dansk Jødisk Museum (992)

Dansk Jødisk Museum er et dansk selvejende museum beliggende på Slotsholmen i København, der har til formål at dokumentere de danske jøders ca. 350 år lange historie.
museum, amerika, usa, indvandring
Danske Slægtsforskere (903)

Dette er den officielle side for foreningen "Danske Slægtsforskere", der blev en realitet den 5. maj 2018 ved sammenslutning af DIS-Danmark og Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger.
facebook, slægtsforskning, dis, danske, slægtsforskere
Forbundsarkivet - Tyskland (453)

Forbundsarkivet er udpeget til permanent at sikre og gøre forbundsregeringens arkiver online. Disse er dokumenter omhandler filer, kort, billeder, dokumenter, bøger, plakater, film og lydoptagelser i analog og digital form. Flere af disse typer filer er allerede søgebare.
tyskland, landsarkivet, arkiv, rigsarkiv, bundesarkiv
Nordvestjysk Slægt (896)

Foreningen blev stiftet i Holstebro i 1977 med det formål at fremme interessen for egns- og slægtshistorie og støtte medlemmerne med at dyrke disse emner. I dag dækker vi hele det nordvestjyske område og indgår sammen med 36 andre foreninger i en landsdækkende sammenslutning af slægtshistoriske foreninger.
nordvestjysk, slægt, jysk
Minsamling.dk - En farverig tidsrejse i sort/hvid (669)

disse sider finder du en unik samling af gamle danske fotografier. Billederne er arrangeret efter kategori og kan sorteres efter postnumre. De fleste billeder er taget af private eller dygtige hobbyfotografer. Ofte scannes billederne fra glasplade eller filmnegativer. Læs mere på siden.
arkiv, billeder, foto, negativer, fotografier
Norwayheritage.com (745)

Passenger lister og meget andet info, om imigrant skibene, som udgik fra Norske havne.
skibe, skibslister, norge, norden, nordiske
Slægtsforskning / Lokalhistorie - køb og salg (635)

Slægtsforskning/Lokalhistorie - køb og salg, har jeg oprettet, for os som elsker at grave i historien - herinde kan du efterlyse. købe eller sælge ting/effekter som hører til disse emner : såsom bøger, slægtstavler, anetavler og , læseapparater m.v.
facerbook, salg, køb, usdtyr
Navn.ku.dk (715)

Navn.ku.dk er etableret af Arkiv for Navneforskning på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og er Danmarks eneste sprogvidenskabeligt baserede website om navne.
navne, projekt, portal, søg, opslag
Selskabet for Dansk Jødisk Historie (719)

Selskabet for Dansk Jødisk Historie blev stiftet i 1980 og formidler viden om dansk jødisk historie, kultur og genealogi.
jøde, jødedommen, jødeslægt, jødisk, religion
Dansk Vestindien - Kilder til historien (621)

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Bedemand-keldandersen.dk (777)

Hos Bedemand Keld Andersen i Aarhus er tillid, respekt og værdighed i højsædet. Vi behandler alle med disse værdier, og kan være behjælpelige med professionel assistance og rådgivning, når I står i en af livets svære situationer.
bedemand, begravelse, kiste, død, århus
Flemmings herregaarde (709)

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
disk efternavnsindeks (597)

Avotaynu, tidsskriftet for jødisk genealogi, er vært for den gratis gateway til information om 699.084 efternavne, for det meste jødiske, der optræder i 42 forskellige databaser, som tilsammen indeholder mere end 7,3 millioner poster. Nogle af databaserne er umiddelbart tilgængelige i databasen, mens andre kun findes i udgivne bøger og mikrofilm.
jøder, jødisk, efternavne, navne, jødedommen
Kilder til Dansk Kunsthistorie (621)

Udover deres egentlige værker har mange kunstnere efterladt sig breve, dagbøger og andre optegnelser, der giver et spændende indblik i arbejdsprocessen og tankerne bag. For at sikre nogle af disse kilder igangsatte Ny Carlsbergfondet i efteråret 2015 et digitaliseringsprojekt med titlen Kilder til Dansk Kunsthistorie, KTDK.
kilder, værker, dagbøger, maleri, kunstnere
Commonwealth War Graves Commission (623)

Søg efter de 1,7 millioner mænd og kvinder fra Commonwealth-styrkerne, der døde under de to verdenskrige, og de 23.000 kirkegårde, mindesmærker og andre steder verden over, hvor de mindes, herunder britiske, canadiske, australske og newzealandske styrker.
commonwealth, war, krig, index, gravsteder
Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors (659)

Disse sider er udarbejdet af Else Kjeldbjerg og ægtefælle Leon Sønderskov, ud fra oplysninger i SLÆGTSBOGEN "Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors" udgivet i 1962 af Johannes Kjeldbjerg. Desuden har familien løbende suppleret med yderligere oplysninger.
mors, slægt, jeldbjerggård
Nissen/Jensen-familiens slægtsdatabase (612)

Disse sider indeholder optegnelser, gruppefotografier om Nissen/Jensen-slægten, samt tips og vejledninger.
nissen, jensen, privat, træ, slægt
Programmer til slægtsforskning (556)

Formålet med denne gruppe er, i en sober tone, at give mulighed for diskussion af fordele og ulemper ved forskellige slægtsforskningsprogrammer.
facebook, programmer, slægtsforskning
Trøst-Hansens sognekort (570)

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Geofyn.dk (950)

Geo Fyn er et geodatasamarbejde ejet af de fynske kommuner og en del af Erhvervshus Fyn. Det er her muligt at se forskellige baggrundskort, som topografiske kort og historiske luftfoto-serier, tilføje en række korttemaer, læse informationer om disse, samt tegne, tage mål, udskrive kort, mv.
fyn, geografi, maps, kort, fotos
Skals lokalhistoriske arkiv (606)

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Dansk-Jødisk Genealogisk Database (655)

Dette er en genealogisk database over dansk-jødiske slægter. Databasen tilstræber at omfatte alle dansk-jødiske slægter, også sent indvandrede slægter, samt deres forslægter i udlandet.
jøder, oportal, indeks, database, jødedom
Otto Friis billeder fra Skive (661)

Boghandler Otto Friis 1887-1965 interesserede sig meget for fotografering, og gjorde meget ud af at sætte sine billeder ind i store fotoalbums. Disse er alle bevaret i familien. Otto Friis fotograferede meget naturbilleder og billeder fra mange udflugter i Danmark og rejser i udlandet.
skive, gamle, billeder, otto, friis
Gamle København (612)

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
Washington State Archives (579)

Washington State Digital Archives er landets første arkiv der er dedikeret specifikt til bevarelse af elektroniske optegnelser fra både statslige og lokale agenturer, der har permanent juridisk, skattemæssig eller historisk værdi for området.
usa, washington, arkiv, digital, arkivalier
Niels Sørensens website (482)

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Molsarkivet.dk - Lokalhistorie (511)

Molsarkivet indsamler, registrerer og arkiverer historisk materiale fra de 7 kirkesogne på Mols. Dette svarer også til Molsskolens distrikt De 7 sogne på Mols er : Helgenæs, Vistoft, Tved, Knebel, Rolsø, Agri, Egens. På arkivet mødes folk med lokalhistorisk interesse og stort lokal kendskab, og de vil altid være behjælpelige med spørgsmål af lokalhistorisk karakter fra lokalområdet.
mols, arkiv, billeder, lokalarkiv, egnshistorie
Safe-haven.dk (673)

Safe-Haven er en database over de jødiske flygtninge, som ankom til Sverige. Det er Dansk Jødisk Museum, der har udarbejdet databasen. Navnet på den enkelte flygtninge kan søges frem. Du kan også se, hvilke havne, strande og andre kystområder flygtningene sejlede fra.
jøder, krig, søgning, flygtninge, sverige
Jesper Holm - Hjemmeside om min slægt (476)

disse sider kan du finde en kort beskrivelse af de slægter som der kan findes i mit slægtstræ. Det er bla. slægterne Holm, Anthon, Zimmerman, Grønvold og Nellemann.
jesper, holm, zimmerman, anthon, grønvold
Heredis (638)

Stamtræssoftware til Mac og Windows. Heredis hjælper 100.000 genealogientusiaster og fagfolk hver dag med at opdage deres forfædre og skabe imponerende slægtstræer. Fra at undersøge dokumenter til at analysere statistik, opdag mere end 200 funktioner og udfør en utrolig undersøgelse for at spore din oprindelse tilbage.
heredis, program, computer, slægtsprogram
Skjern under krigen (512)

Gennem mere end 40 år har jeg samlet på beretninger, avisartikler og bøger om Skjern under den tyske besættelse 1940-45. Nu er de fleste af disse små stumper af historie samlet på denne hjemmeside, men denne hjemmeside afdækker jo kun en lille flig af historien. Derfor vil jeg gerne modtage informationer, historier eller billeder fra denne periode i historien. Måske finder dit bidrag vej til hjemmesiden.
skjern, krig, militær, modtand, soldat
Tommerup Lokalarkiv (543)

Lokalhistorisk Arkiv er åbent hver mandag kl. 9-12 samt første lørdag i måneden 10-12. Alle er velkomne. Arkivet tager meget gerne mod fotos og dokumenter fra den gamle Tommerup Kommune. I arkivet opbevares disse til gavn og glæde for andre brugere.
tommerup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier,
Damsted Slægten (456)

Velkommen til Slægten Damsteds hjemmeside. Denne hjemmeside tjener som afløser for de tidligere fire manuelle slægtsbøger. Oplysningerne fra disse bøger er nu lagt ind under punkterne Slægtstræet Damsted eller du kan bruge menuen Slægtstræet Damsted via link.
damsted, slægt
DM - DigitaltMuseum (927)

DigitaltMuseum er en fælles database for norske og svenske museer og samlinger. Det giver adgang til mere end fire millioner fotografier, dokumenter og samlinger.
norge, digital, fotos, album, nordisk
Bornholmphoto.dk (465)

Disse sider er et forsøg på at samle alle tilgængelige oplysninger om de bornholmske fotografer. Det er mit ønske at denne side med tiden skal være en reference når det drejer sig om så nøjagtigt som muligt at tidsbestemme fotos fra Bornholm. Siderne skal omhandle alle fotografer der har virket på Bornholm, fra fotografiets begyndelse indtil man ikke længere klæbede fotos på karton/pap. I praksis drejer det sig om årene indtil ca. 1925-1930.
fotografer, foto, bornholm, index, arkiv
The Archives of Ontario (731)

The Archives of Ontario er det største provinsielle arkiv i Canada, og den førende kilde til information om Ontario og dets folk.
ontario, canada, arkiv, canadisk
Dyrup Kirke (868)

Dyrup Kirke er en folkekirke beliggende i Dyrup Sogn på Fyn, cirka 6 km syd for Odense. Kirken er indviet 5. oktober 1986, og fungerede oprindelig som kirkedistrikt under Sanderum Sogn, men blev udskilt som selvstændigt sogn 1989.
kirke, kirkegård, dyrup
Gamle Billeder fra Samsø (483)

Samsø er et paradis i Danmarks Midte og vi vil meget gerne vise jer alle de mange billeder gennem årene, som ellers bare ligger i en skuffe.
samsø, gamle, billeder, facebook, grupppe
Lokalhistoria.nu (529)

SLHD er et kulturarvsprojekt, der har til formål at digitalisere kommunale og sognelige mødereferater, byråds- og kommunalbestyrelsesprotokoller i Sverige og gøre disse tilgængelige digitalt online.
sverige, kommunalt, byråd, protokoller, søgning
Familierne omkring Sørninge Slægten (416)

Snedkermester Mads Christian Nielsen og hustru Laurine Nielsen, Udby, Tuse Næs, Holbæk, Danmark. Disse to personer er udgangspunktet i vor slægts historie og fører os vidt omkring i fortid og nutid her og i udlandet. Find selv din placering i slægtens historie og hjælp selv til med videre opdatering af dette værk, som er skab ved det store arbejde Harry Zeeberg Nielsen udførte.
sørninge, mad, laurine, privat, zeeberg, holbæk
Nedrud - Genealogy (528)

Nordmand der tilbyder professionel slægtsforskning til at finde dine norske forfædre og slægtninge. Eller har du gamle breve på norsk, som du ikke forstår ?. Kontakt mig for information og priser.
professionel, slægtforsker, norge, nedrud, nordisk
Arsheraldica.dk (485)

Jeg nytegner eksisterende våbener og meget andet indenfor den heraldiske kunst.
våbenskjolde, tegning, nye, våbener
FT 1950 - USA (755)

Folketællingsoptegnelserne fra 1950 blev frigivet af U.S. National Archives den 1. april 2022. Dette websted giver fuld adgang til folketællingsbillederne fra 1950, herunder befolkningsplaner, optællingsdistriktskort og optællingsdistriktsbeskrivelser.
1950, usa, folketælling, census, gratis
The Greater Nordic Regional Y-DNA Project (471)

Greater Nordic Regional Y-DNA Project (tidligere Scandinavian Y-DNA Project) på Family Tree DNA giver slægtsforskere af skandinavisk herkomst en måde at forbinde til genealogisk relevante matches. Denne gruppe er samlingsted for disse matches og debatter.
dna, gruppe, nordisk, facebook, y-dna
Niels Winther Christensens Hjemmeside (377)

Formålet med denne side er først og fremmest at pleje min store interesse for slægtsforskning og lokalhistorie, jeg er født i 1947 i Østerby på Fejø, hvorfra min mors slægt stammer. Da jeg i sin tid gik i gang med at forske i min mors aner blev jeg hurtigt klar over, at har man aner tilbage til Fejø er der stor sandsynlighed for at disse aner, ville fører tilbage til andre forfædre fra de andre øer i Smålandshavet, nemlig Skalø, Femø, Lillø, Askø, Vejrø og Rågø.
privat, niels, fejø, slægt, østerby
Peter-olsen.dk (502)

Disse dokumenter udgør min sam­lede slægts­forskning i form af kilde­af­skrif­ter, der for­tæl­ler om mine fem bedste­for­ældre samt deres aner inklusive en adop­tiv­fars slægtsgren.
olsen, slægt, privat, vilfred, træ
Jewish Records Indexing – Poland (JRI-Poland) (636)

En online søgbar database med flere end 2 mill poster over jødiske kilder (fødsel-vielse-død) i det område, der mellem de to verdenskrige var Polen. Databasen udvides løbende og er baseret på frivillig arbejdskraft.
polen, jøder, link, optegnelser, jødedom
Northern Europe Genealogy Research Community (448)

Denne gruppe blev oprettet for at give folk, der forsker i slægtsforskning i Nordeuropa, et sted at stille spørgsmål, samarbejde og dele forskning med hinanden.
facebook, gruppe, noprdisk
Tages Slægtsside (392)

Velkommen til min Slægtsside!. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her.
tage, valdemar, jørgensen, privat, slægtstræ
Odense Slægten (385)

Odense Slægten kom på internettet d. 15 marts 2018, og ejes af Michael Hansen. De oplysningerne du finder i databasen er indsamlet over en periode på cirka 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer en del besøg på Rigsarkivet i Odense. Sidst, men ikke mindst, kommer en del af navnene også fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter. Odense Slægten indeholder her i 2019 ca. 2600 personer, og antallet øges løbende. Hvis du har oplysninger til personer i databasen, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive via vores kontakt - se menupunktet Info. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige på Odense Slægten.
odense, slægt, privat, træ
Bornholms Museum (505)

Bornholms Museum er stiftet i 1893 og er et kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø. Museet er ejet og drevet af Bornholms Museumsforening - landets største museumsforening af sin art. Vi har ca. 5000 medlemmer, som er engageret i at sikre den bornholmske kulturarv på de to statsanerkendte museer: Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum. Som statsanerkendt museum er vi forpligtiget til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle til det almene publikum. Museet varetager disse fem forpligtigelser indenfor såvel arkæologi som nyere tids kulturhistorie.
museum, bornholm, arkiv, historie, kulturarv
De forsvundne nazidokumenter (472)

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet (509)

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Statsfængslet i Horsens - Straffeprotokol 1853-1905 (362)

I Horsens Statsfængsels straffeprotokol findes optegnelser over fangernes forseelser mod fængselsregulativet, og de disciplinærstraffe som de blev udsat for.
protokol, straffesager, horsens, statsfængslet, tugthus
Karin Lützen - på sporet af familiens sammenhold (491)

Kort interview video med Karin Lützen, som har skrevet et bog om hendes slægt. Karin Lützen har skrevet den biografiske fagbog "Mors hemmelighed: På sporet af en jødisk indvandrerhistorie" (Gyldendal 2009).
karin, slægtsforskning, lützen, bog, jøder
Remember Me ? (405)

De er de mest sårbare ofre for krig og folkedrab. Mellem 1933 og 1945 blev millioner af børn fordrevet som følge af forfølgelse af nazisterne og deres samarbejdspartnere. Efter Anden Verdenskrig fotograferede nødhjælpsorganisationer nogle af de børn, der overlevede for at hjælpe med at finde deres familier. Nu, mere end 65 år senere, arbejder United States Holocaust Memorial Museum på at finde ud af, hvad der blev af disse unge overlevende. Vil du hjælpe os med at finde dem ?
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, efterlysninger, børn
Stavanger Byarkiv (374)

En kilde til øget viden om Stavanger – om byen og dens befolkning.
stavanger, norge, nordisk, byarkiv, lokalarkiv
Historiske morgener: Englemagersken fra Vesterbro (619)

Hun er danmarkshistoriens største seriemorderske. Man mener, at Dagmar Overby slog over 20 børn ihjel, inden hun blev arresteret i 1920. Hun averterede i aviserne efter unge kvinder, som var kommet i ulykke. Hun lovede de vordende mødre, at hun diskret kunne bortadoptere de nyfødte børn mod en passende betaling. I stedet myrdede hun børnene og brændte hovedparten af ligene i kakkelovnen i sin lejlighed.
dagmar, overby, foredrag, politimuseet, frederik, strand
​Poul-Erik Christensen's slægt og aner (509)

Disse sider handler om min slægt. Jeg har set i kirkebøger og folketællinger. Jeg håber andre også kan have glæde af disse sider.
poul, erik, christensen, horsens, fåborg, fyn
Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915) (331)

Direkte link til Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915).
rigsarkivet, kirkebøger, dødsattester, 1884, 1915, århus
Dis-danmark.dk (968)

Danske Slægtsforskeres portal for eksternt stof. I daglig tale kaldet DIS.
dis, danske, slægtsforskere, arkivalier, folketælling, database
Fynsbibliografien (411)

Fynsbibliografien er databasen med litteraturhenvisninger til al væsentlig litteratur om Fyn og fynske forhold. Databasen opdateres løbende. I Fynsbibliografien kan man finde: Lokalhistoriske bøger, tidsskrifter, årbøger og artiklerne i disse. Film og jubilæumsskrifter registreres også. I alt flere end 58.000 litteraturhenvisninger om Fyn og fynske forhold.
fynsbibliografien, database, litteratur, henvisninger, fyn, fynske, tidskrifter, årsbøger
Odense leksikon (471)

disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Ulfborg-Vemb Lokalhistoriske Arkiv (475)

Gruppens formål er at vise billeder og historier fra den gamle Ulfborg-Vemb Kommune, både før og nu og diskutere disse.
ulfborg, facebook, gruppe, lokalarkiv, vemb
Kirkebøger fra Hammerum og Bølling herred (419)

Dette er en simpel side til download af kirkebøger. Det er ikke en komplet afskrift, men alt er sat op i excel tabel, med kombination af fødsel, vielse og død. Der er nu mere end 300.000 begivenheder og dermed mange muligheder for fejllæsning/fejltastning. Derfor skal du ikke bruge disse data til direkte afskrift, men kun til let at finde de originale data i kirkebøgerne.
hammerum, bølling, herred, kirkebøger, afskrift
Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling (502)

I museet finder man en unik samling af skibsmalerier og skibsmodeller af de mange skibe, som var hjemhørende på Fanø. Disse skibe bragte den velstand hjem, som blandt andet gjorde det muligt at bygge “Skibsrederforeningen” og prægede livet på øen. På 1. sal kan de smukke Fanødragter opleves i mange varianter og formål, lige fra ormegraverkonen til bruden. Alle dragterne har været båret af lokale piger og kvinder som deres faste beklædning. Museet har også særudstillinger, alle med udgangspunkt i Fanøs lokale historie. Museet drives i det daglige af foreningen Fannikerdagen. Fanø Skibsrederforening, der ejer “Skipperhuset”, har stillet bygningen til rådighed, mod at museet vedligeholder den historiske bygning fra 1891.
fanø, dragt, skibshistorie, skibe, museum
Det centrale soldaterregister (667)

Det centrale soldaterregister gør din slægtsforskning lettere og glattere. Opdag din familiehistorie og rejs gennem tiden ved hjælp af vores webbaserede database. Du er kun et par klik væk fra nemt at finde din forfader blandt hvervede soldater i Sverige.
norge, soldater, register, nordisk, søgeportal
Heimskringla.no (411)

Heimskringla er den største samling af norrøne og nordiske kildetekster på nettet – p.t. omkring 7200 titler og består primært af eddatekster, sagaer og kvad, sekundært af baggrundsmateriale og kilder til samisk kultur. Heimskringla bygger på den opfattelse, at disse tekster – som en del af vor fælles kulturarv – bør være frit tilgængelige for alle.
nordisk, mytologi, gamle, skrifter, kildetekster
Fort Collins History Connection (410)

Fort Collins History Connection blev oprettet i 2007 og er et online partnerskab mellem Fort Collins Museum of Discovery og Poudre River Public Library District. Siden har en omfattende genealogisk side, med indscannede arkivalier, som der kan rekvireres på.
usa, slægtsforskning, fort, collins, databaser
Slægten Rolsted fra 1760 (383)

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Letlands Rigsarkiv (604)

Letlands nationalarkiv er en institution, der blev oprettet i 2011 under Letiske kulturministerium. Det består af Letlands statshistoriske arkiver, Letlands statsarkiv, Letlands statsarkiv for audiovisuelt materiale, statens personalearkiver og 11 regionale arkiver. Hvert af arkiverne sikrer opbevaring, tilgængelighed, brug af akkumulerede filer og levering af tjenester til offentligheden.
letland, arkiv, rigsarkiv, national, nordisk
Nordicnames.de (521)

Velkommen til den omfattende side om fornavne i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Du finder oplysninger om mere end 50.000 navne, deres betydning, oprindelse og brug i de nordiske lande. Udforsk vores navnelister efter land eller oprindelse. Eller brug namefinder til et individuelt valg.
nordiske, navne, portal, søg, skandinavien
Swedish Portrait Archive (326)

Swedish Portrait Archive er en forening, der administrerer Omar Henrikssons enorme portrætarkiv. Formålet med webstedet er at gøre arkivet søgbart med mulighed for at udvide oplysningerne om portrætterne med standardiserede fakta.
sverige, portrætter, fotos, protræt, fotoalbum
Federation of Danish Associations in Canada (326)

Det danske forbund blev etableret i Sunset Villa i Puslinch, Ontario, den 7. juni 1981 med det formål at samle alle eksisterende danske organisationer i Canada for at skabe et permanent samarbejdsnetværk. Forbundet er en klub af klubber, og vi er den nationale paraplyorganisation for danskerne i Canada.
canada, organisation, efterslægt, canadisk, dansk
Foreningen Danske Slotte og Herregaarde (743)

Foreningen er et samarbejde til fremme af unikke oplevelser på danske slotte og herregårde. Alle vore medlemmer har deres eget særlige kendetegn, og foreningen byder derfor velkommen til en kulturel mangfoldighed - et kongerige af oplevelser. Den kulturhistoriske oplevelse er vores fælles baggrund, hvorfor der venter unikke oplevelser, uanset om De blot ønsker at besøge stedet for sin historiske værdi eller ønsker at overnatte i disse fantastiske rammer.
slotte, herregårde, bygninger, historiske, kulturarv
Søby og Bregninge Ærø, slægter (356)

Facebook gruppe for slægter fra disse områder. Søby og Bregninge Ærø. Gruppen er en lukket gruppe og der skal anmodes om medlemsskab.
søby, bregninge, ærø, slægter, facebook
Jan Tuxens slægtsider (365)

Jan Tuxen. Slægtsforskning, kunst, biografier, silhuetter m.m. Slægtsforskning er en spændende disciplin, som kan føre sin udøver vidt omkring, både i geografien og i emner.
tuxen, slægtsforskning, jan, historier, information
Beskyt de værdige fattige (315)

I 1700- og 1800-tallet vrimlede det med fattige i København. Beskyt de værdige fattige! viser, hvordan synet på og behandlingen af disse fattige var i perioden 1770-1874. Bogen undersøger forholdet mellem privat velgørenhed, filantropi og det offentlige fattigvæsen.
fattigvæsen, bøger, læsestof, fattige, københavn
Ramsing Slægten - En slægt gennem 1300 år (304)

Målet er, at vi på disse sider får samlet og præsenteret alle de aner, slægtninge og be-slægtede personer som kan være med til, at give os nulevende og vores efterkommere et billede på Ramsing slægten.
ramsing, slægt, privat
Om Rosenkilde slægten (304)

Om Rosenkilde slægten. På disse sider har jeg samlet og beskrevet det materiale, jeg har fundet om Petrus Parvus Rosæfontanus og hans efterslægt (Rosenkilde). Det synes at være Peder Jensen Roskildes søn, - altså Petrus Parvus Rosæfontanus's tipoldebarn, - Christopher Pedersen Rosenkilde født i 1635, der brugte navnet Rosenkilde første gang i den nuværende form.
rosenkilde, privat, slægt, rosæfontanus
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv (477)

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Glud, Rårup, Skjold og Hjarnø Lokalarkiv (361)

Arkivet dækker områderne Rårup Sogn og Klejs kirkedistrikt med byerne Rårup, Klejs, Brandstub, Nøttrup, Gramrode, Ravnholt, Nebel, Glattrup, Åstrup og dele af Gram, samt Glud, Skjold, Stourup, Sønderby, Neder Sønderby, Pøt, Østrup, Brund, Bisholt, Snaptun og Hjarnø.
glud, lokalarkiv, arkiv, rårup, egnshistorie
Library and Archives Canada (1559)

Søg i mange forskellige canadiske typer documenter, såsom billeder, aviser og meget andet.
canada, bibliotek, documenter, arkiv
Slægtsforskning Ved Jørgen Kristensen (319)

Min Slægtsforskning startede efter min mor Meta Rasmussens (f. Kristensen) død i 1998, hvor jeg fandt ud af at jeg ikke havde fået hele sandheden at vide om slægten. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Næsten alt er fundet i kirkebøger eller folketællinger efter ca 1800, men alt skulle være dokumenteret med kilde. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her, jeg har flere informationer i mit slægtsprogram og slægtsforskning som ikke er med her som lægdsruller, skifter, skøder m.m.
kristensen, kofoed, slægtsforskning, jørgen, hjemmeside
Begravelsesguiden.dk (497)

Begravelsesguiden.dk blev stiftet i 2012 med det formål at skabe bedre vilkår for pårørende, når de skal vælge bedemand.
begravelse, guide, information, hjælp, juridisk
Genealogy Forum UK (405)

Et webforum til diskussion om Britisk slægtsforskning.
uk, england, forum, slægtsforskning, hjælpegruppe
Svensk kirkeindeks (kyrkokartan) (356)

På kirkekortet kan du søge blandt over 3600 svenske kirker, der er en del af det svenske kirkeministerium. Her kan du gennemgå din lokale kirke, finde en smuk kirke at besøge på udflugt eller finde en god kirke til et bryllup, for eksempel.
kirke, sverige, svensk, nordisk, kirker
Runeberg.org (277)

Projekt Runeberg (runeberg.org) er en frivillig indsats for at skabe gratis digitale udgaver af klassisk nordisk (skandinavisk) litteratur og gøre dem frit tilgængelige via internettet. Her findes bla. også 3. udgave af Trap Danmark udgivet 1898-1906 og mange andre titler, som kan have slægtsforsknings mæssig interesse.
runeberg, bøger, digitale, trap, litteratur
diske Mysterier (290)

Journalist Bent Blüdnikow og tidl. overrabbiner Bent Lexner har været på jagt i arkiverne og deler ud af deres fund. Produceret af Dansk Jødisk Museum i samarbejde med Jødisk Informationscenter.
lyd, speaker, podcast, jøder, danmark, krigstid
Farum Lokalhistoriske Forening (246)

Foreningen har som formål at udbrede kendskabet til og forståelsen for kulturhistorien og de kulturhistoriske værdier i fortid og nutid i Farum Sogn og bevarelsen af disse.
farum, forening, lokalarkiv
Det Kongelige Bibliotek I Stockholm (103)

Kungliga biblioteket er navnet på Sveriges nationalbibliotek. Biblioteket indsamler og opbevarer alt i arkivalier, dokumenter, bøger, lyd-, billede - og skriftmateriale, som udgives i Sverige. Bibliotekets samlinger er åbne for alle, men dets formål er først og fremmest rettet mod forskningen. Materiale fra den svenske samling må ikke udlånes, men skal anvendes på biblioteket. Langt det meste materiale opbevares i magasiner og skal forudbestilles inden fremvisning. I bibliotekets samlinger findes cirka 20 millioner numre. Udover bøger indeholder samlingerne blandt andet plakater, billeder, håndskrifter og reklametryk. Den audiovisuelle samling består af over 7 millioner indspillede timer.
bibliotek, kongelig, sverige, svensk, nordisk
Synopsis (164)

Synopsis giver dig et hurtigt og enkelt overblik over litteraturen og den nyeste praksis inden for alle juraens mange områder. Ordet "synopsis" er græsk, og kan nogenlunde oversættes med "overblik". Og det er netop overblik, der er selve ideen med Synopsis. Der publiceres hvert år en enorm mængde juridiske bøger, artikler, betænkninger - og ikke mindst domme. Det bliver stadigt vanskeligere at nå at læse det hele - for slet ikke at tale om at finde det læste igen, når man har brug for det. Her er det, at Synopsis kan være en hjælp.
portal, lov, lovgivning, persondata, jura
Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv (135)

Vores lokalhistoriske arkiv dækker området inden for grænserne af Vejlby, Strib og Røjleskov og sogne. Vi indsamler, registrer og opbevarer lokalhistoriske arkivalier, fotos o.lign. fra disse sogne. Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv holder til på Strib Bibliotek, hvor vi har åbent for besøgende hver mandag fra kl. 16 til 18.
vejlby, fyn, middelfart, lokalarkiv, lokalhistorisk
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum (127)

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Radio 4 - Dna og slægtforskning (112)

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Søstrenes Begravelsesforretning (123)

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
Tyskland - 1945 (92)

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Legal Desk - Juridisk info (139)

Legal Desks automatiske formularer er udarbejdet af advokater og sætter dig i stand til nemt og billigt at lave dine egne juridiske dokumenter. Hvis du f.eks. selv vil bestemme, hvem der skal arve efter dig, eller under hvilke omstændigheder din arv skal videregives, kan du her lave et testamente.
juridisk, dokumenter, slægt, familie, lovgivning
Hjallese Kirke (105)

Hjallese Kirke er en kirke i Hjallese Sogn i Odense Kommune. Sognet blev udskilt fra Dalum Sogn 1984. Planerne om at lade en kirke opføre i Hjallese begyndte at tage form 1961, hvor man afsatte plads til den i kommunens dispositionsplan, dér hvor den middelalderlige landsbykirke havde ligget.
hjallese, kirke, odense, sogn, fyn
Det tyske slægtsforskningsforbund (DAGV) (113)

DAGV er paraplyorganisation for flere genealogiske og heraldiske foreninger i Tyskland. Det blev grundlagt den 28. maj 1949 i Frankfurt am Main. Det har hovedkontor i Stuttgart.
forbund, slægtsforskning, tyskland, forening, germany
Slægten Gissel fra Glesborg (60)

disse sider præsenterer jeg nogle af mine slægtsforskningsresultater, og håber andre efterkommere vil få glæde af dem. Jeg har forsket i min slægt, som hovedsagelig er fra Djursland, siden februar 1999. Mine forældre, Kurt Gissel og Bodil Balle er siden kommet til. Vi har efterhånden fundet mange oplysninger samt gamle billeder om og af vore forfædre, deres efterkommere samt ejendomme. Hvis du genkender navne, har kommentarer eller hvis du kan supplere med yderligere oplysninger eller billeder, hører vi meget gerne fra dig.
gissel, djursland, glesborg, privat, århus
DRTV - Fortidens Hemmeligheder (67)

Kender du din familiehistorie og ved du, hvad den har betydet for, hvem du er i dag ?. Disse spørgsmål stilles der syv kendte danskere i Fortidens Hemmeligheder, en ny historisk portrætserie, hvor DR vækker fortiden til live. Sammen med Rigsarkivet har redaktionen lavet en omfattende research af de kendtes slægtshistorie og kortlagt hele deres stamtræ.
fortiden, hemmelighed, dr, tv, serie