Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Ena og Steen Munkholms hjemmeside (555)

Velkommen til Ena og Steen Munkholms hjemmeside. Dette websted er lavet for at vise familiens stamtræ.
privat, munkholm, ena, steen, privat
Find gravsted (EG) (1436)

Find gravsted giver mulighed for at søge gravsteder på en lang række danske kirkegårde. Søge mulighederne administreres af de kirkegårde der bidrager med data. På oversigtskortet er det muligt at se hvilke kirkegårde app'en kan benyttes på. Det er muligt at se aktuelle takster for kirkegårdens ydelser, kontaktoplysninger og adresse. Gravsteder kan søges frem ved hjælp af afdødes navne.
døde, gravsteder, søgniing, portal, gravsten
Afdøde.dk (2119)

Annoncen på afdøde.dk leveres i et samarbejde med bedemændene og pårørende, der laver annoncerne. Ansvarshavende: Martin Høj.
afdøde, annoncer, dødsannoncer, begravelse, gravsted
Maribo Lokalhistoriske Arkiv (999)

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Roskilde Kirkegårde (1035)

På de følgende side er det muligt at finde informationer om Gråbrødre kirkegård, Vor Frue kirkegård samt Østre kirkegård.
roskilde, kirkegård, gravplads, gravsted
Alle Groningers (781)

Websted med fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser fra provinsen Groningen i Holland. Indeholder oplysninger fra CPR-registret og kirkebøgerne. Fødsel 1811-1911, ægteskab 1811-1936, død 1811-1961. Fra Regionaal Historisch Centrum, Groninger Archieven.
holland, søg, kirkebøger, optegnelser, folkeregistre
Aarhus Wiki (1779)

AarhusWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk udviklet af Aarhus Stadsarkiv. AarhusWiki indeholder artikler og oplysninger om Aarhus og omegn før og nu. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner. Emnerne, der behandles, spænder vidt og omfatter alt, der har at gøre med Personer, Natur, Steder, Historiske perioder & temaer, Samfund, Erhverv og Kultur & fritid.
århus, wikipedia, artikler, billeder, opslagsværk
Ahrenkiels slægtsforskning (1176)

Vi har gennem en del år arbejdet med at finde Ahrenkiel slægtens rødder. De ældste spor finder vi i Toldsted, Hjordkjær Sogn, hvor navnet dukker op første gang i 1400 tallet, dog skrevet som Arnkiel
privat, slægtsforskning, ahrenkiel
Lægdsruller.dk (1679)

Lægdsrullerne er arkivalier der kan indeholder forskellige data om en værnepligtigs, såsom hans navn, fødeegn og forældre. Der kan også være oplysninger om forældre og tidligere opholdssteder, såvel som privat og som soldat.
krig, soldat, lægdsrullerne, arkivalier
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn (947)

Arkivet bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille og Sorø.
sorø, lokalarkiv
Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv (838)

Arkivet er et gemmested, hvor der bliver passet på det materiale, der fortæller om lokalsamfundets historie og udvikling. Det ældste materiale i Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv stammer helt tilbage fra 1600-årene, mens det nyeste er "fra i går".
lokalarkiv, arkiv, søndersø
Krabsen (1166)

Der er her mulighed for at søge i en database, indeholdende 59881 danske stednavne og deres tilknytning til sogn, kommune og amt. Kommuner og amter er i henhold til inddelingen fra 1970.
stednavne, krabsen
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009 (1821)

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Johannesen Web Site - MyHeritage (411)

Jeg hedder Anja Johannesen og er webansvarlig for dette sted. Der er 1361 navne på webstedet. Siden blev sidst opdateret den 29. april 2023. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du kontakte Anja Johannesen. God fornøjelse.
myheritage, slægtstræ, johannesen, digital
Guldborgsund Stadsarkiv (1005)

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-). Bemærk, dette er en underside på Guldborgsunds Kommunes hjemmeside, da arkivet ikke har en selvstædig webside.
guldborgsund, stadsarkiv, arkiv, portal, vejledning
World Wide Cemetery (151)

World Wide Cemetery blev oprettet af internetpioner Mike Kibbee i 1995. Det er den ældste online kirkegård og mindesmærke i verden.
gravsted, begravede, portal, kirkegårde, døde
Slesvignavne.dk (798)

Her er samlet en stednavneordbog med flere tusind slesvigske stednavne på dansk, tysk og frisisk.
slesvig, navne, dialekt, sted, tysk
Hadsten Lokalarkiv (801)

Arkivet findes i kælderen i forbindelse med Hadsten Skoles SFO på Hadbjergvej 12, Hadsten. Der er skiltning, som viser besøgende vej fra skolens parkeringsplads til SFO’en og igen, når man er kommet ind i fløjen med børnehave og SFO. Hadsten Lokalarkiv blev oprettet i 1970 for at indsamle egnens historie og historiske effekter med tilknytning hertil. Det var kommunerne Nr. Galten-Vissing, Ødum-Hadbjerg, Voldum-Rud, Vitten-Haldum-Hadsten, Lyngå samt Lerbjerg sogn, som dannede Hadsten Kommune i 1969 og som ønskede at opbygge et lokalhistorisk arkiv. Vitten og Haldum blev dog knyttet til Hinnerup i stedet.
hadsten, lokalarkiv, arkiv
Mediestream - Statsbiblioteket (1163)

Mediestream er Det Kgl. Biblioteks indgang til digitale samlinger af dansk kulturarv i form af aviser, radio, tv og reklamefilm. Den fulde adgang til indholdet i Mediestream kan tilgåes ved fysisk tilstedeværelse på Det Kgl. Biblioteks lokationer. Men folkebiblioteker har mulighed for at tilbyde deres brugere adgang til aviser fra perioden før 2001 og indtil ophavsretten bortfalder efter 100 år, ved at tegne abonnement på "Mediestream Folkebibliotek".
mediestream, aviser, gamle, avis, arkiv, læsestof
GrindstedArkivet (670)

Velkommen til lokalarkivet. Her vil du finde oplysninger om personer, begivenheder, foreninger eller andet, der har med Grindsted historie at gøre. Finder du ikke det du søger, så kontakt os gerne.
grindsted, lokalarkiv, arkiv, lokalarkiver, arkivalier
Randers Amts Historiske Samfund (948)

Randers Amts Historiske Samfund er dit mødested for den lokale kulturarv i Randers og omegn.
randers, historie
Michael Axelsen - Min slægt (508)

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Danish Family Search (755)

Søg i indtastede kirkebøger, folketællinger, skoleprotokoller, lægdsruller og dødsattester.
danish, portal, search, søgning, kirkebøger
Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune (715)

Stor billedesamling fra Thyegnen, herunder Thisted og Hanstholm. Opdateres og leveres af Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune.
thisted, billeder, hanstholm, thy, hurup
Verdenskrigensspor.dk (466)

På hjemmesiden www.verdenskrigensspor.dk og app, præsenterer Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot et udvalg af steder, hvor Første Verdenskrig 1914-1918 har sat sig spor i det sønderjyske landskab.
verdenskrig, krig, oplysning, statistik, sønderjylland
Geni (1103)

Geni er et amerikansk kommercielt slægtsforsknings- og socialt netværkswebsted, grundlagt i 2006 og ejet af det israelske private firma MyHeritage siden november 2012.
slægtstræ, geni, slægt, personer, familie
Efterkommer af Roepolakker (691)

Som efterkommere af polske roearbejdere, ønsker vi at sætte fokus på denne gruppes historie i Danmark. I 2018 er det 125 år siden de første 400 roe piger kom til landet. De var sæsonarbejdere, men udbruddet af 1. verdenskrig betød, at dem der på det tidspunkt var i Danmark ikke kunne tage hjem igen. Man mener at ca. 4-5000 af de oprindelige sæsonarbejder bosatte sig i Danmark, inden polakimporten ophørte i 1929. Det er efterkommere af dem vi ønsker at mødes med her.
facebook, roepolakker, gruppe, mødested, polen
Dansk Vestindien - Kilder til historien (621)

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Dansk Klokkemuseum (707)

Dansk Klokkemuseum har over 700 klokker af alle slags, lige fra store, gamle kirkeklokker og klokkespil til skibsklokker og dyreklokker fra alle steder i verden.
klokker, museum, sommersted, kirkeklokker
Danmarks-historien - live! (665)

Guidet ture i hele Danmark. Jeg har i snart 10 år formidlet danmarkshistorie rundt omkring i landet. Når man er med på en byvandring eller en guidet tur i landskabet, så oplever man at føle historiens sus på en anden måde. Når historien knyttes til konkrete steder, bygninger, skulpturer og personer, bliver historien levendegjort.
byvandring, historie, danmark, historier, guide
Chronicling America: Historic American Newspapers (672)

Over 10 millioner digitaliserede historiske amerikanske avissider er tilgængelige for online research gennem Chronicling America , et gratis websted for US Library of Congress.
usa, aviser, medier, amerika
Stevns Lokalhistoriske Arkiv (687)

Arkivet dækker området "det gamle Stevns kommune" som er følgende sogne: Store Heddinge, Store Heddinge landsogn, Frøslev, Havnelev, Hellested, Holtug, Højerup Lille Heddinge, Lyderslev og Magleby.
stevns, arkiv, lokalarkiv
Commonwealth War Graves Commission (623)

Søg efter de 1,7 millioner mænd og kvinder fra Commonwealth-styrkerne, der døde under de to verdenskrige, og de 23.000 kirkegårde, mindesmærker og andre steder verden over, hvor de mindes, herunder britiske, canadiske, australske og newzealandske styrker.
commonwealth, war, krig, index, gravsteder
Skibsbevaringsfonden (726)

Dansk Historisk Skibsregister (DHS), som ejes og driftes af Skibsbevaringsfonden, giver et overblik over bestanden af bevaringsværdige eller blot kulturhistorisk interessante fartøjer. Registret indeholder henved 800 fartøjer, hovedsageligt ældre end 25 år. Der er oplysninger om navn, skibstype, byggeår, motortype, kendingsbetegnelse, tonnage, byggested og hjemsted.
fonde, skibe, bevaringsværdigt, arkiv, skib
Herningsholm Museum (995)

Herningsholm er en herregård fra år 1579 beliggende i Herning i den nordøstlige del af byen. Det er Hernings ældste bygning, og den blev oprindeligt bygget i renæssancestil af adelsmanden Josva von Qualen, der lod den opføre på et voldsted nær en å i et fugtigt engareal.
herning, herningsholm, museum
Den Kongelige Mønt (745)

Den Kongelige Mønt, fabrik med eneret på møntproduktion i Danmark, administreret af Danmarks Nationalbank og siden 1978 med hjemsted i Brøndby vest for København. Til Den Kgl. Mønts virksomhed hører også prægning af officielle fortjenstmedaljer og en række private og officielle medaljer.
mønt, historier, kongelige
Findagrave.com (588)

Over 210 million gravsteder fra hele verden med billeder og beskrivelser af gravsteder. Startet i 1995.
grave, kirkegårde, international, søg, gravsted
Slægterne Hyll og Biersted (501)

Hjemmeside for slægterne Hyll og Biersted.
hyll, biersted, ringkøbing
Lokalarkivet for Holsted (601)

Lokalarkivet for Holsted kommune blev oprettet pr. 1. januar 1972 som en selvejende institution. Vi er beliggende i 6670 Holsted. Arkivet rummer en guldgrube af oplysninger om Holdsteds lokalområde, såsom mennesker der boede her, erhverv, foreninger, begivenheder og meget meget mere.
holsted, arkiv, lokalarkiv
Ireland Family History (748)

Vi er her for at hjælpe dig med dine irske slægtsaner. Vi sigter efter at være en hjælpende hånd for dem, der søger information om deres irske familierødder såvel som dem, der bare er nysgerrige om øen Irland, dens steder og dens historie.
irland, slægt, historie, hjælp, vedledning
Kulturstudier (699)

Kulturstudier er et forskningsbaseret og fagfællebedømt tidsskrift, der bringer artikler med udgangspunkt i historiske og aktuelle studier af steder, folk, kultur og dagligliv .
tidsskrift, magasin, artikler, kultur, histoire
Danmark i billeder - Som det var engang (539)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
facebook, gamle, danmark, gruppe, foto
Ringsted i billeder - dengang og nu (621)

Ringsted i billeder - dengang og nu er en gruppe for lokalhistorisk interesserede. Alle, der er født i Ringsted, er flyttet til kommunen, har boet her i perioder eller hvis slægt stammer herfra, er så hjerteligt velkomne til at deltage.
ringsted, gruppe, facebook, det, billeder
Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv (564)

Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv har til opgave at dække Allested og Vejle sogne med byområderne Allested – Ny Allested - Vejle og Radby
vejle, allested, arkiv, lokalarkiv
Min Slægtsforskning - Foretaget af Per Hartvig-Olsen (504)

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til oplysningerne på dette websted, så skriv til os.
hartvig, olsen, privat, træ, jensen
Gamle billeder fra Als (612)

En gruppe for gamle billeder fra Als, før 1990, efterlysning af billeder fra steder på Als, billeder man har og har brug hjælp til at stedfæste billedet, og måske med en historie.
als, gruppe, facebook, social, billeder
Danske Slægtsforskere Odense (1023)

Danske Slægtsforskere Odense er en forening for slægtsforskere med hjemsted i Odense. Foreningen er stiftet 21.04.2009.
odense, slægtsforskning, forening, arkiv
Dansk-Jødisk Genealogisk Database (655)

Dette er en genealogisk database over dansk-jødiske slægter. Databasen tilstræber at omfatte alle dansk-jødiske slægter, også sent indvandrede slægter, samt deres forslægter i udlandet.
jøder, oportal, indeks, database, jødedom
Springwell Danish Cemetery (656)

Springwell Cemetery – Omaha. Kirkegården er etableret af danske immigranter. Alfabetisk liste over begravede er lagt online som pdf fil via af Museum of Danish America, som har stået for indekseringen.
usa, kirkegård, krig, gravsteder, omaha
Hou Lokalhistoriske Arkiv (803)

Hou Lokalhistoriske Arkiv indsamler og formidler historier om steder og personer i Hou og omegn gennem tiden.
hou, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, billeder
Worldcat.org (550)

Hvis du er interesseret i slægtsforskning eller familiehistorie, er du havnet på det rigtige sted. Biblioteker og arkiver er ofte den kilden til unikke optegnelser over fødsler, ægteskaber og dødsfald, fotografier, aviser, mikrofilm og så meget mere.
arkiv, digital, bibliotek, worldcat, dokumenter
D-dag og Operation Overlord (836)

Formålet med dette websted er at fortælle om D-dag og Operation Overlord samt om de muligheder, der er i dag for at besøge Normandiet og de historiske lokaliteter. Det er samtidigt mit ønske at medvirke til bevare mindet om de skelsættende begivenheder dengang og historien om de soldater, der deltog med livet som indsats.
d-dag, 1944, landgang, normandiet, krig
Helsingør Kirkegaard (637)

Helsingør Kirkegårds historie går tilbage til 1500-tallet og lå oprindelig uden for Helsingør by. Arealet udgør nu ca. 7 ha. svarende til ca. 20.000 gravpladser. I dag er dog kun ca. halvdelen af arealet i brug.
helsingør, kirkegård, gravsted, kirke
Lokalhistoriske fællesarkiv for Ravsted (512)

Et samlet fællesarkiv for flere sogne, her under Ravsted.
ravsted, lokalarkiv, arkiv, billeder, lokalhistorie
Nordborg Kirke - Søg efter begravede på kirkegården (526)

https://dk-tor.dk/nordborg/gravsten/
begravede, døde, kirke, nordbord, gravsted
Er du vokset op i Sydhavnen (583)

Har du haft Valbyparken som legeplads eller gået på Ellebjerg / Bavnehøj-skole ?. Syntes du, ligesom os andre her i gruppen, det kunne være sjovt at finde gamle lege og klassekammerater, se billeder, samt læse og skrive historier fra din barndom i Sydhavnen, så tilmeld dig.
sydhavn, københavn, gruppe, mødested
Museum Odense (529)

Museum Odense er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der rummer seks museer og besøgssteder – H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Den Fynske Landsby, Møntergården, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet (fra foråret 2023). Desuden forvalter vi det arkæologiske ansvar for Odense, Nordfyns, Middelfart og Assens kommuner og fører tilsyn med fredede fortidsminder og diger på hele Fyn.
museum, odense, samling, historie, oplysning
Ørnen.dk - Søgning i Nørre Ørslev (652)

På denne side kan du søge i kirkebøger, folketællinger, lægdsruller mm. fra Nørre Ørslev Sogn. Det er min hensigt at det skal være muligt at søge navne og datoer på alle døde, fødte, viede og konfirmerede foruden næsten alle folketællingerne d.v.s.
gravsteder, døde, søging, nørre, ørslev
Gamle Birkerød (613)

Velkommen i "Gamle Birkerød", gruppen for alle der interesserer sig for Birkerød's historie.
birkerød, facebook, gamle, billeder, mødested
Find en grav (dansk) (657)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Peter Petersen Schmidts website (554)

Aalling slægt på min mors side, og en anden Aalling slægt, er flere steder gift ind i min fars slægt. Se mer eom min slægt via myheritage. Søg f.eks. på Jens Pedersen Aalling. Min Myheritage side bliver løbende opdateret.
aalling, myheritage, petersen
Bornholms Historiske Samfund (703)

Historier om Bornholm ordnet geografisk og tematisk hentet fra Foreningens Facebook og andre steder.
bornholm, samling, historisk, samfund, arkiv
Carsten og Inger-Lise Ekkelunds slægts og familieside (503)

Slægtsdata for Carsten Petersen og Inger-Lise Ekkelund Andersen. Tanken er at vise slægtsdata og billeder på siden. Endvidere lokalhistoriske data vedrørende vores slægt og barndom. Jeg er opvokset i efterkrigstiden i landbyen Grindsted v. Hammer Bakker. Her drev mine forældre Martin og Margrethe Petersen en mindre cykelforretning med mange forskellige slags varer. Min far havde et værksted med fremstilling og reparation af cykler, knallerter, træsko, seletøj og mindre bilreparationer. Min far var lidt af en altmuligmand. Han reparerede stort set alt, der var gået i stykker.
grindsted, byliv, historier, landsby
Kann Slægten (558)

Denne hjemmeside indeholder slægtsdata om en lang række personer tilhørende slægterne, bla. Kann, Barfod, Bech, Becker, Barfred, Leisner, Schøning, Sass, Egeriis, Hall, Skibsted, Borgen, Becker, Seidelin og mange flere.
kann, slægt, privat, slægtstræ
The Official Federal Land Records Site - USA (482)

Velkommen til webstedet Bureau of Land Management (BLM), General Land Office (GLO) Records Automation. Vi giver direkte adgang til føderale jordoverførselsoptegnelser for de offentlige landstater, herunder billede adgang til mere end fem millioner føderale jordoverførselsoptegnelser udstedt mellem 1788 og i dag.
land, optegnelser, jordbesiddelse, usa, amerika
Et offentligt fruentimmer (514)

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Thisted Kirke (859)

Kirken blev opført ca. 1500, senest restaureret 1976-1977. Vest for Thisted gamle bykerne på en lille højning ligger den smukke, hvidkalkede kirke i et anlæg, den gamle, nu nedlagte kirkegård. Den var i middelalderen efter al sandsynlighed indviet til Vor Frue, der endnu ses i byens våben, og den består nu af et udelt, 38,5 meter langt og 10 meter bredt, rektangulært langhus, hvortil der slutter sig et sideskib mod nord, et tårn mod vest og på nordsiden et sakristi og et våbenhus. Denne bygning er opført omkring 1500 i sengotisk stil af store, gule mursten i munkeskifte, hist og her blandet med granitkvadre og kridt.
thisted, kirke, kirkegård, nordjylland
Egnssamlingen Aabybro (477)

Egnssamlingen Aabybro. Et sted for Industri, Landbrugs og Trav historie.
egnssamling, aabybro, byhistorie, historie
Slægtsforskning i Salling (545)

Forespørgsler om personer og steder i Salling. Tips og gode idéer til andre om slægter i Salling. Hjælp til at identificere billeder af personer fra eller steder i Salling.
salling, facebook, slægtsforskning, gruppe, debat
Præstø og omegn i (572)

Gruppen er til "gamle" billeder og historier fra Præstø og omegn. Vi dækker området fra Mern til Tappernøje. Materiale før år 2000 kan bruges. Alt andet slettes uden varsel. Kig nu efter i gemmerne, der ligger sikkert nogle interessante billeder, et eller andet sted ?
facebook, gruppe, debat, billeder, præstø
Slægter fra Vendsyssel (489)

I gruppen har vi ikke mange regler, men dog gælder, at alle indlæg skal have relation til slægtsforskning der kan omhandle personer, familier, slægtshistorier, steder, og billeder.
facebook, vendsyssel, slægt, gruppe, social
Stryhn slægten (455)

Velkommen til tom-stryhn.dk. Dette websted er ment som et forum for medlemmer af familien og andre interesseret brugere. Siderne omhandler oplysninger om blandt andet Stryhn slægten og andre slægter med tilknytning til gamle Maribo amt samt Møn mm. samt mange andre lokaliteter i Danmark og udlandet.
tom, stryhn, maribo, privat, slægtstræ
Ole Ryhl Olsson (478)

Et stort antal videoer om historiske begivenheder og steder i Danmark. Præsenteret af Ole Kyhl Olsson.
youtube, ole, ryhl, video, historie
Damsted Slægten (456)

Velkommen til Slægten Damsteds hjemmeside. Denne hjemmeside tjener som afløser for de tidligere fire manuelle slægtsbøger. Oplysningerne fra disse bøger er nu lagt ind under punkterne Slægtstræet Damsted eller du kan bruge menuen Slægtstræet Damsted via link.
damsted, slægt
Inden for voldene - København (449)

Indenforvoldene.dk tager dig med på en rejse gennem det gamle København og præsenterer dig bl.a. for byens historie, bygningerne, gaderne, broerne og ikke mindst de mange spændende mennesker – kendte såvel som ukendte – der ved deres tilstedeværelse har givet byen kulør. Alt dette er foreløbigt suppleret med over 9.000 fotos, postkort og annoncer, men da emnerne selvsagt er enorme og på ingen måde udtømmende, vil siden løbende blive opdateret med tekst og billeder.
københavn, historie, byhistorie, foto, billeder
Historisk Samfund for Hardsyssel (463)

Vi er en forening for alle historisk interesserede. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til vores egns historie ved at udgive artikler om egnen i Hardsyssels Årbog og afholde møder, hvor kyndige folk fortæller, samt arrangere rundvisninger på historisk interessante steder.
forening, samfund, forening, ringkkøbing, egnshistorier
Egnssamlingen i Saltum – Lokalhistorisk Arkiv og Museum (709)

I Saltum finder du en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske samlinger. Egnssamlingen råder over 1.200 m2 lokaler på 5 samlede matrikler, hvor de mange udstillinger og arbejdende værksteder præsenterer sig flot.
egnssamling, saltum, arkiv, lokalarkiv, museum
Støtteforeningen for Ry Lokalarkiv (469)

Støtteforeningen har omkring 120 medlemmer, hovedsageligt i den gamle Ry kommunes geografiske område. Vi arrangerer foredrag og udflugter til steder af historisk interesse. Her deltager der ofte mange medlemmer. Vi driver lokal arkivet i Ry, som er placeret på Klostervej 6D, 8680 Ry. Ry Lokalarkiv dækker den gamle Ry Kommune: Låsby, Tulstrup, Alling, Dover og Gl. Rye sogne.
ry, lokalarkiv, arkiv, forening, støtteforening
Hvis vægge kunne tale (1263)

Hvad ved du om det hus, du bor i ?. Hvem har boet der før dig og har det altid set ud, som det gør i dag ?. Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer ?. Seriens værter, historiker Christopher O'Regan og Rickard Thuner samt bygningskonservator Erika Åberg, hjælper her både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde.
svensk, tv, serie, slægt, vægge
Her gik grænsen (473)

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Vestfyns Hjemstavnsgård (578)

Museum for livet på landet før 1950. Vestfyns Hjemstavnsgård er et frilandsmuseum bestående af en række bygninger fra 1700-årene. Den store firlængede Landmålergård er ikke genopført, men ligger på sit oprindelige sted i landsbyen Gummerup.
hjemstavn, fyn, gård, historie, 1900
DK-Gravsten (1030)

Dk-gravsten - Link siden til alle Danmarks fotograferede kirkegårde.
gravsted, gravsten, begravede, døde, portal
Søg efter person og gravsted - Århus (1028)

Søg direkte i begravede personer på enten Nordre eller Vestre Kirkgård i Århus.
århus, nordre, vestre, døde, begravede
Svenskagravar.se (1161)

Svenskagravär giver offentligheden og andre interesserede fri adgang til at søge information om grave og begravelser på en lang række kirkegårde i Sverige.
sverige, afdøde, begravede, gravsted, gravsten
Kendtes Gravsted (1615)

6260 kendte personligheders gravsteder – primært Danske.
kendte, gravsted, kirkegårde, personligheder
Tvillingegården - et fristed for ældre (739)

Vi modtager gerne foreninger og busselskaber. Kender du nogen, som laver sådan nogle ture, så giv dem vores hjemmesideadresse. Vi håber så mange som muligt, vil benytte sig af alle de gode muligheder der er her i aktivitetskalenderen med et besøg hos os.
tvillingegård, fyn, værested, fristed, ophold
Mytrueancestry.com (816)

Vores mission er at hjælpe dig med at tage dine DNA-resultater et skridt videre. Oplev dine gamle slægtninge ved at sammenligne dig selv med tusindvis af gamle prøver fra ægte arkæologiske steder. Vores enkle og sikre service giver dig 10000 års historie og over 85 gamle civilisationer fra hele verden lige ved hånden.
dna, ancestry, my, true, analyse
Skriver-slaegten (536)

Min far Flemming Petersen Skriver, bliver født en lørdag den 4 marts 1950 i Sandager, Rinkenæs Sogn. Flemming var søn af Frederik Petersen Skriver og Petrea Mathilde Spanger i Stubbæk, Ensted Sogn.
skriver, myheritage, slægt, digital, træ
Dnagenics.com (1089)

Det mest komplette slægtswebsted + 400 rapporter til at udforske dit genom. Få yderligere DNA-analyse ved at uploade dine rå DNA-data fra genetiske tests som AncestryDNA, 23andMe eller MyHeritage.
dna, test, slægt, aner, dnagenics
Familien Gertz Hjemmeside (418)

Familien er født og opvokset på Sydfyn, hvor en del af os stadig bor. Formålet med denne hjemmeside er at have et fælles sted for familien kan dele ting og fortælle hvad vi synes er relevant.
gertz, hjemmeside, sydfyn, privat, slægtforskning
Jordrup Nostalgi (547)

Jordrup Nostalgi er et sted vi kan dele gamle billeder fra Jordrup og nærmeste omegn. Gerne med årstal og beskrivelse.
jordrup, facebook, gruppe, sydjylland, kolding
Grindsted Nostalgi (546)

Facebookgruppe med gamle og nye billeder for Grindsted og omegn.
grindsted, facebook, gruppe, social, medie
Abildgaard (slægter) (596)

Abildgaard er navnet på en uddød dansk uradelsslægt og på borgerlige danske (dansk-norske) slægter. Abildgaard er et gammelt dansk ord for æblehave og kendes som stednavn flere steder i Jylland.
abildgaard, wiki, slægter
Maaløe slægtens hjemmeside (427)

Vi har valgt primært at fokusere på de slægtninge der bærer mellemnavnet eller efternavnet Maaløe. Det betyder at de steder hvor en Maaløe har fået et barn der ikke hedder Maaløe angiver vi altid navnet på barnet hvis vi kender det, men går ikke nødvendigvis videre i træet til barnets kone, børn, osv.
maaløe, privat, træ
Tanker i gang - Byvandring i Århus (458)

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Nysted lokalhistoriske Arkiv (516)

Arkivet dækker Nysted kommune, som den blev i 1970 ved sammenlægningen af Nysted købstad og landsognene Kettinge, Bregninge, Nysted Landsogn (Vantore), Herritslev, Døllefjelde, Musse, Godsted samt Øster og Vester Ulslev.
nysted, lokalarkiv, arkiv
Dokumentbanken.dk (552)

Dette forum henvender sig til dem, der har en interesse i historie. Det kan være i form af slægtsforskning, lokalhistorie samlere af topografiske postkort og jernbane. Kort sagt interesse for det der var før. Vi bestræber os på gennem vores indkøbspolitik at udvælge de specielle ting, der på en eller anden måde fortæller en historie. Vi håber at Dokumentbanken vil være et interessant besøg for dig, og at dette forum vil være et sted som du atter besøger. 
dokumenter, salg, billeder, postkort, arkiv
FT 1950 - USA (755)

Folketællingsoptegnelserne fra 1950 blev frigivet af U.S. National Archives den 1. april 2022. Dette websted giver fuld adgang til folketællingsbillederne fra 1950, herunder befolkningsplaner, optællingsdistriktskort og optællingsdistriktsbeskrivelser.
1950, usa, folketælling, census, gratis
Glud Museum (921)

Glud Museum er et statsanerkendt frilandsmuseum, i den lille by Glud i det tidligere Bjerre Herred, nu Hedensted Kommune. Museet omhandler landbrug og landboliv på Juelsminde-halvøen fra midten af 1600-tallet til midten af 1900-tallet.
glud, museum, historie
Bureau of Land Management (BLM) (429)

Velkommen til Bureau of Land Management (BLM), General Land Office (GLO) Records Automation hjemmeside. Vi giver live adgang til føderale landoptegnelser for de offentlige jordstater, herunder billedadgang til mere end fem millioner føderale jordbesiddelser udstedt mellem 1788 og nutiden. Vi har også billeder af undersøgelsesplader og feltnoter, jordstatusposter og kontroldokumentindeksposter. På grund af organisering af dokumenter i GLO-samlingen gør dette websted i øjeblikket ikke indeholde alle føderale titeloptegnelser, der er udstedt for de offentlige landstater.
land, opmåling, usa, amerika, ejendomsret
Ringe Lokalhistoriske Arkiv (536)

Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn Kommune. Arbejdsområdet er de 11 sogne i den tidligere Ringe Kommune. Arkivet har til huse i kommunal bygning, Ringe Bibliotek på 2.sal. Adresse: Algade 40, 2. sal. 5750 Ringe. Tlf. 62 62 33 82.
ringe, fyn, lokalarkiv
The Greater Nordic Regional Y-DNA Project (471)

Greater Nordic Regional Y-DNA Project (tidligere Scandinavian Y-DNA Project) på Family Tree DNA giver slægtsforskere af skandinavisk herkomst en måde at forbinde til genealogisk relevante matches. Denne gruppe er samlingsted for disse matches og debatter.
dna, gruppe, nordisk, facebook, y-dna
Thorsvang Samlermuseum (758)

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang. Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung.
museum, samlermuseum, fortiden, retro, gammel
Hou Lokalhistoriske Arkiv (456)

Hou Lokalhistoriske Arkiv indsamler og formidler historier om steder og personer i Hou og omegn. Facebook siden opdateres i samspil med hjemmesiden. Velkommen til.
facebook, hou, side, social, lokalarkiv
Tonni og Jørgen Rolsted (387)

Af Tonni og Jørgen Rolsted. Om vores familie og slægtstræ.
rolsted, tonny, jørgen, kellberg, privat
The Missing Identity Project (491)

Holocaust Overlevende, der var børn forsøger stadig at finde oplysninger om deres fortid, og måske kan du hjælpe dem. Nogle håber at finde overlevende familiemedlemmer, der kan fortælle dem om deres forældre. Andre håber at finde ud af de mest grundlæggende oplysninger om dem selv – deres eget navn, deres fødselsdato og fødested.
efterlysning, eftersøgning, jøder, krigen, holocaust
Northern Europe Genealogy Research Community (448)

Denne gruppe blev oprettet for at give folk, der forsker i slægtsforskning i Nordeuropa, et sted at stille spørgsmål, samarbejde og dele forskning med hinanden.
facebook, gruppe, noprdisk
Besættelsestidens ofre (517)

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
Thomsen slægten (396)

Jeg slægtsforsker Thomsen slægten og mit stamtræ findes online på myheritage. Der er over 700 navne på webstedet. Siden bliver opdateret jævnligt og har i øjeblikket 25 medlemmer. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du sende webmaster en besked. God fornøjelse.
myheritage, thomsen, digital, træ
Historisk Samfund - Fyn (584)

Historisk Samfund for Fyn har som sit formål at styrke interessen for øgruppens historie. Det gør vi ved at afholde foredrag, arrangere ture til historiske steder og ved at udgive artikler i årsskriftet Fynske Årbøger.
historisk, samfund, fyn, forening
Hillerød Leksikon (519)

Hillerød Leksikon er et internetsite med en række korte artikler om steder, begivenheder, personer m.v., som har eller har haft betydning i Hillerød.
leksikon,, hillerød, artikler, byliv, byhistorie
Islandske Folketællinger (562)

På denne side kan man søge i indtastede folketællinger fra Island.
island, folketælling, digital, indtastet, norden
Thisted Kommune (649)

Thisted Kommune er en kommune i Region Nordjylland efter Kommunalreformen i 2007.
thisted, kommune, nordjylland, amt, thy
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv (488)

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Min familiehistorie af Niels Hein (445)

Kunne du godt tænke dig at lære din familie bedre at kende ?. Det hjælper -Min familiehistorie- af Niels Hein dig med. Her får du værktøjer og gode råd. Min familiehistorie hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål, når du gerne vil gå på opdagelse i din egen og din families historie. Værket hjælper dig også med at finde de rigtige svar, de rigtige steder. Med andre ord er dette bogen om, hvor din familie kommer fra, hvem du er i familie med og meget mere. Niels Hein står bag bogen, der indeholder konkrete værktøjer, gode råd og som endda giver dig mulighed for at skrive dine fund ind.
niels, hein, bog, slægtsforskning, værktøj
Byen der forsvandt (487)

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Gamle Danmark i billeder (511)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
gamle, danmark, billeder, facebook, gruppe
Hedensted Kommune (729)

Hedensted Kommune er navnet på en kommune i det sydøstlige Jylland, der opstod ved Kommunalreformen i 2007.
hedensted, kommune, region, midtjylland
Rougsø Egnsarkiv og Museum (463)

Vi råder over lokaler (arkiv og museum) på i alt 650 m2. Indviet 10. april 1978. I museet finder du hele værksteder, købmandsbutik, grovvarehandel, gamle håndredskaber og uniformer m.m
arkiv, egnsarkiv, museum, rogsø
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet (509)

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Kroneborg.dk (493)

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Væversteds slægtsbog (443)

Familierne Væversted fra Vendsyssel, Jørgensen fra Everdrup, Tora Christensen fra Læsø, Nielsen fra Kibsgaard og st. Rævdal, samt Guldager Hermansen, fra Agersted og Dronninglund. Med grene af familier i Florida, Wasington DC, Utah og Pocatello, Idaho. Denne slægtsbog med over 3300 personer vedligeholdes af Flemming Væversted Jørgensen og er placeret på mit eget domæne www.vaeversted.com. E-Mail til Slaegt@Vaeversted.com
væversted, jørgen , privat
Cultours.dk (363)

Cultours har lavet kvalitetsrejser til historiske og kulturhistoriske rejsemål siden starten i 1988. Vi fokuserer på indhold og har kun én kvalitet: den bedste. Vi har gennem alle år bragt glade og tilfredse rejsedeltagere helt tæt på historien, helt derhen hvor det skete. Besøgene er altid afpasset efter destinationen, så tid og fortælling passer til stedet. Det sørger vores rejseledere for.
rejser, historiske, viden, oplevelser, cultour
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring (424)

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm (573)

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er et museum for sporvogne og busser, der ligger ved herregården Skjoldenæsholm på Midtsjælland mellem Ringsted og Hvalsø. Museet blev indviet 26. maj 1978 og er efterfølgende blevet udbygget, så det i dag er et af de fem førende af sin art i verden.
sporvogn, sporveje, museum, spor, tog
Shorpy.com (USA) (1570)

Shorpy.com er en vintage fotograferingsblog med tusindvis af high-definition billeder fra USA i tiden fra 1850'erne til 1950'erne. Stedet er opkaldt efter Shorpy Higginbotham, f. 23. november 1896 i Jefferson County, Alabama, USA, som var en børnearbejder (kulmine) der levede for mere end 100 år siden.
usa, shorpy, billeder, fotos, amerika
Historiske morgener: Englemagersken fra Vesterbro (619)

Hun er danmarkshistoriens største seriemorderske. Man mener, at Dagmar Overby slog over 20 børn ihjel, inden hun blev arresteret i 1920. Hun averterede i aviserne efter unge kvinder, som var kommet i ulykke. Hun lovede de vordende mødre, at hun diskret kunne bortadoptere de nyfødte børn mod en passende betaling. I stedet myrdede hun børnene og brændte hovedparten af ligene i kakkelovnen i sin lejlighed.
dagmar, overby, foredrag, politimuseet, frederik, strand
Skrivevaerkstedet.dk (504)

Skriveværkstedet hjælper dig med alt fra ide til færdig bog - Skriveværkstedets vision er at højne kvaliteten i alle slags udgivelser og hjælpe alle uanset niveau med at skabe de bedste bøger. Vi hjælper med alt inden for manuskripter, bøger, kladdehæfter, slægtsbøger osv.
forlag, bøger, manuskript, slægtsbøger, hjælp, forfattere
Besættelsesmuseum Fyn (521)

Besættelsesmuseum Fyn åbnede i 2013, og har til huse på gården Rosendal. Museet er indrettet med en permanent udstilling om modstandsbevægelsen, tyskernes tilstedeværelse og dagligdagen som den tegnede sig for danskerne i årene 1940-45. Museet råder desuden over den ene kommandobunker fra 1944, hvor man kan se vores udstilling om Beldringe Flyveplads.
besættelse, fyn, krig, 1940, 1945,
webtrees (394)

webtrees er et gratis open source-software, hvilket betyder, at det konstant forbedres af et fællesskab af udviklere fra hele verden. Alt hvad du behøver for at bruge det, er et websted der understøtter PHP og MySQL installeret. Det fungerer fra en standard GEDCOM-fil og er derfor kompatibelt med alle større desktop-applikationer; Og det sigter mod at være effektivt ved at bruge den rigtige kombination af tredjepartsværktøjer, designteknikker og åbne standarder med sikkerhed for øje.
webtrees, slægtsprogram, digital, program, php
Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Arkiv - Facebook (443)

Facebook side. Arkivet modtager bl.a. billeder, stamtavler, ejendomspapirer og andet fra foreninger, virksomhederArkivet modtager bl.a. billeder, stamtavler, ejendomspapirer og andet fra foreninger, virksomheder.
rolfsted, lokalarkiv, arkiv, fyn
Worldgenweb.org (718)

WorldGenWeb Projektet blev oprettet i 1996 af Dale Schneider i et forsøg på at imødekomme de voksende behov hos slægtsforskere over hele verden, der forsøgte at undersøge deres forfædre online. Dales oprindelige mål (som det er vores i dag) var at få hvert land i verden repræsenteret af et online websted og hostet af forskere, der enten bor i deres eget land, eller som er bekendt med deres lands ressourcer. På den måde er GenWeb en ring af forskere på tværs af sprog og lande.
world, gen, web, projekt, slægtstræer
Et sted, to verdener (607)

I denne serie fortæller Liv Thomsen og en række historikere om det ulige Danmark, der herskede langt op i det tyvende århundrede. Det er nærmest i forgårs, historisk set, at der var virkelig mange fattige og meget få rige, og at danskerne levede i et stærkt hierarkisk samfund. Vi viser livet i toppen og på bunden; fra de bonede gulve til den dybeste slum. Og vi besøger seks forskellige steder, hvor folk befandt sig under samme tag, men under vidt forskellige kår. De var et sted, men i to verdener. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen
dr, tv, serie, samfund, historie
Poul Lynge Johansens digitale slægtsbog (332)

Oversigttavler over mine ca. 1.000 fædrene og mødrene aner. Ud over nogle få aner i 16-1700-tallet, er næsten alle aner fra Vendsyssel, enkelte grene dog fra Thy og Himmerland. For de første 6 generationer er der links til ane-beskrivelser, som dog nok primært kan have interesse for min familie. Anerne findes også i Navne- og stedregistrene (se nedenfor), hvor der er noter om dem og ca. 12.000 af deres efterkommere.
poul, lynge, johansen, poly, privat
Guldborgsund Bibliotekerne (650)

Bibliotekerne er samlingssted for mange typer arrangementer, foredrag og debatter. Gå ombord i de fysiske bøger eller dyk ned i de online muligheder.
bibliotek, guldborgsund, guld, borg, bøger
Guideservicedanmark.dk (418)

Guideservice·Danmark er STEDET, hvor du finder gode guider, rejseledere, kulturhistoriske foredragsholdere og Visit a Dane værter i hele Danmark. Guideservice·Danmark er det første danske bureau, der dækker alle fire faggrupper.
guide, historier, rejse, ture, fortællinger
Familygem (52)

Family Gem er et værktøj, der lader dig skabe komplette genealogiske træer. Du kan indsætte navne, datoer, steder, begivenheder og billeder i familiemedlemmernes profil og først og fremmest forholdet mellem dem, og automagisk vil dit stamtræ tage form. Family Gem kan udveksle træer med andre programmer gennem en GEDCOM-fil.
famlily, app, android, google, software
Vestbyens Erindringsværksted (373)

Vestbyens Erindringsværksted er en forening med formål at formidle vestbyens historie og indsamle fotos, erindringer og informationer om bydelen i Aalborg.
vestbyen, aalborg, ålborg, bydel, byliv
Slægten Rolsted fra 1760 (383)

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Patsches Hus - Lokalarkiv (320)

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Danske i USA 1850-2000 (405)

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Ancestry.com (301)

Ancestry.com LLC er et amerikansk slægtsforskningsfirma med base i Lehi, Utah. Firmaet driver et netværk af genealogiske, historiske optegnelser og relaterede genetiske slægtsforskningswebsteder.
ancestry, webtræ, digital, usa, slægtstræ
Jette Hartmeyer (361)

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Buckinghamshire Family History Society (583)

Buckinghamshire Family History Society blev dannet i 1976 for at fremme studiet af familiehistorier i Buckinghamshire. Med over 1000 medlemmer henvender samfundet sig til dem med Bucks-herkomst og medlemmer, der forsker herkomst andre steder. Selskabet er en registreret velgørenhedsorganisation (velgørenhedsnummer 290335) og medlem af Federation of Family History Societies og er tilknyttet Buckinghamshire Archaeological Society, Buckinghamshire Record Society og Bourne End Community Association.
buckinghamshire, historie, forskning, forening, england
Billund Kommune (502)

Billund Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Største byer er Grindsted og Billund.
billund, kommune, region, syd
Nyhavn - 1673-1998 (285)

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Swedish Portrait Archive (326)

Swedish Portrait Archive er en forening, der administrerer Omar Henrikssons enorme portrætarkiv. Formålet med webstedet er at gøre arkivet søgbart med mulighed for at udvide oplysningerne om portrætterne med standardiserede fakta.
sverige, portrætter, fotos, protræt, fotoalbum
Forbrydelsens ansigt, 2. del (384)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Liste over kirkegårde i USA (401)

Wikipedias liste over nogle af kirkegårdene i USA. Brug den i din videre søgning.
kirkgårde, indeks, liste, gravsteder, amerika
New York Public Library (336)

Udforsk 866.438 genstande digitaliseret fra The New York Public Library's samlinger. Dette websted er en levende database med nye materialer tilføjet hver dag med udskrifter, fotografier, kort, manuskripter, streaming video og meget mere.
billeder, historie, museum, digital, maps
Schou-Pedersen & Pilgaard (331)

Mit efternavn, Schou-Pedersen, er sat sammen af min farmors og farfars slægtsnavne. Schou-slægten har lange rødder på Bornholm, men tilbage i min tip-generation blev de blandet med indvandring af noget mindre stedfaste, men stærke rødder fra Jylland - slægterne Hoff, Theilmann, Overgaard og Mygind. Pedersen-slægten dyrkede generation efter generation jorderne omkring Bregninge og Søby på Ærø, indtil min farfar forlod øen og grundlagde en isenkramforretning i Ringe på Fyn. Min mor var født Pilgaard og havde dybe rødder i Vendsyssel, hvor både hendes fars slægt (Pilgaard) og hendes mors slægt (Nielsen) kan spores tilbage til de slægter, der udgik fra Hune Hedegaard nær Pandrup.
schou, pedersen, privat, træ, bornholm
Find Gravsted - App (475)

App versionen af Find Gravsted fra Brandsoft til Apple produkter.
apple, ios, macos, mac, iphone
Goe' gamle Vrensted (544)

Gruppens er tilknyttet hjemmesiden, www.Vrensted-Historier.dk, med formål at dele gamle og nye billeder samt små/store fortællinger om personer og andet interessant fra Vrensted m.m. Alle indlæg er tilladt, bare det er sobert. Hvis interesseret så læs evt. nogle af de mange Vrensted Historier, gå ind på linket: www.Vrensted-Historier.dk
vrensted, nordjylland, gruppe, facebook, historier
Foreningen Danske Slotte og Herregaarde (743)

Foreningen er et samarbejde til fremme af unikke oplevelser på danske slotte og herregårde. Alle vore medlemmer har deres eget særlige kendetegn, og foreningen byder derfor velkommen til en kulturel mangfoldighed - et kongerige af oplevelser. Den kulturhistoriske oplevelse er vores fælles baggrund, hvorfor der venter unikke oplevelser, uanset om De blot ønsker at besøge stedet for sin historiske værdi eller ønsker at overnatte i disse fantastiske rammer.
slotte, herregårde, bygninger, historiske, kulturarv
Frederiksberg - fra middelalderby til 70'er beton (356)

Anne Eggen har produceret en serie "Fra middelalderby til 70èr beton". Vi skal følge den lange historie om en bys udvikling og nogle af dens borgere. Helt konkret er det Frederiksberg kommunes historie, der er i centrum, men det er også en historie om århundredes udvikling, som det har foregået mange steder i landet. Serien er på 8 lydafsnit.
frederiksberg, lyd, serie, radio, byhistorie
Slægten Bryld fra Stepping sogn (367)

Formålet med dette netsted er hovedsageligt at oplyse om efterslægten til Christen Hansen Bryld og Christen Andersen Bryld fra Stepping sogn i Sønderjylland. Stort set alle personer i verden med navnene Bryld, Brüld og Bryhl tilhører denne efterslægt. Personer med navnene Brylle, Brüel og Brühl tilhører til gengæld som hovedregel andre slægter.
sønderjylland, bryld, slægt, stepping, christen
Irish Graveyards (185)

Dette websted giver mulighed for at søge en række irske kirkegårde for at lokalisere en bestemt grav eller blot for at gennemse en kirkegård eller antal kirkegårde. Du kan bruge vores søgemaskine eller vores kirkegårdsfinder til at finde det du leder efter.
irland, begravede, døde, gravsteder, gravsten
Mejlby-familien (328)

Mejlby-familien fik sit navn i 1856, mens den boede i Kousted Kirkelade - den gule bygning ved Kousted kirke. Når man tæller Peder Nielsen Meilbys storebror Christen i Kongens Tisted med, er navnet anvendt i familien siden 1845.
mejlby, privat, slægt, bent, ottosen
Mårslet Egnsarkiv (377)

Arkivet ligger i Mårslet Skoles kælder med indgang fra parkeringspladsen på Obstrupvej (klik på billedet for at få vist på kort). Arkivets åbningstider er den 1. og 3. tirsdag i måneden kl. 19-21 og den 2. og 4. onsdag i måneden kl. 16-17.30. Der vil altid være medarbejdere tilstede til at hjælpe dig og tage imod arkivalier. Desuden er der kaffe på kanden og tid til en lokalhistorisk snak.
mårslet, egnsarkiv, arkiv
Hjælpen til Sønderjylland (333)

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Gribskov Biblioteker (461)

Velkommen til Gribskov Biblioteker. Personalet på Gribskov Biblioteker står klar til dig som ny og gammel bruger - og håber at du vil få glæde og gavn af et moderne folkebiblioteks mange tilbud. Er man ikke oprettet som låner eller er man borger uden for Gribskov Kommune kan man møde op på Helsinge-, Gilleleje- eller BLIK-Græsted Bibliotek i den betjente åbningstid og blive oprettet som låner: (Husk at medbringe sundhedskort)
gribskov, bibliotek, udlån, bøger
Ensted Lokalhistoriske Arkiv (333)

Vi modtager gerne gamle fotos, dokumenter og mindre ting som f.eks. husholdningsredskaber. Vi modtager også gerne besøg, og er der nogen, der har lyst til at hjælpe, er man velkommen. Vi mangler f.eks. navne, tid og sted på personer og ejendomme på gamle billeder. Eksempler på arkivets materialer: Skole- og konfirmationsbilleder, postkort, billeder af bygninger og personer, matrikelkort og foreningsprotokoller m.m.
ensted, arkiv, lokalarkiv, aabenraa
Skovbegravelse - Administration (535)

Skovbegravelse Administration samarbejder med kommunen og skovejer, og udover hjemmesidedriften fører Skovbegravelse Administration den lovpligtige administration i forbindelse med skovbegravelsespladserne under Skovbegravelse.dk. Skovbegravelse Administration blev stiftet i 2018, og er den første private virksomhed, der hjælper skovejere med at etablere skovbegravelsespladser i privatejede skove. Bag virksomheden står Jannik Ahlefeldt-Laurvig, som ønskede at give danskerne valget om at blive stedt til hvile i smukke skovomgivelser fremfor den kirkelige begravelse.
skov, begravelse, natur, skovbegravelse, privat
Hammershøj Byportal (336)

Velkommen til Hammershøj Byportal. Her kan du finde alle de nødvendige oplysninger om Hammershøj By og hvad vi som borgerforening laver for at gøre byen til et bedre sted.
byportal, artikler, byport, portal, hammershøj
Rundtidanmark.dk (558)

En god stor guide med oplevelser til mange spændende steder i Danmark.
oplevelser, danmark, historier, byer, rejse
Stegebilleder (292)

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
Agersted Lokalarkiv - Facebook (318)

Gruppen har til formål at dele oplysninger og billeder om Agersted og omegn.
facebook, agersted, lokalarkiv, byhistorie, arkiv
Gamle-dage.dk (399)

Gamle-dage.dk er opstået på grund af lysten til at samle billeder og information om de gode gamle dage. Jeg er med årene blevet lidt nostalgisk af natur, og har brugt en del tid på at søge internettet tyndt for information om en svunden tid. Jeg har fundet mange spændende sider, men fælles for dem alle er, at de er meget fokuseret på en enkelt periode eller sted. Jeg vil med denne blog prøve at favne lidt af det vi har glemt med tiden, og på den måde give folk et vindue til en tid som jeg syntes var skøn.
gamle, dage, billeder, beretninger, artikler
Museet Sønderskov (389)

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Historiensgang.dk (324)

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
Holstebro Kirke (478)

Holstebro Kirke er en levende kirke som ligger i centrum af Holstebro - udover gudstjenester afholder Holstebro Kirke arrangementer, som retter sig mod byens naturlige liv. Den nuværende sognekirke blev bygget i 1907 og står det samme sted som den gamle middelalderkirke - Maria Kirke fra 1340.
kirke, holstebro, kirker, kirkegang, religion
Ullerupgård (240)

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Vinderup Egnshistoriske Forening (267)

Arkivet, som er Vinderup Egnshistoriske Forenings samlingssted, ligger på Vinjes Torv 1, 7830 Vinderup.. Arkiverne dækker sognene Handbjerg, Ryde, Ejsing, Sevel og Sahl er alle en del af gammel Vinderup Kommune (i dag Holstebro Kommune).
vinderup, nordjylland, lokalarkiv
Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv (263)

Arkivet blev oprettet i 1984 i pedelboligen på centralskolen. På grund af pladsmangel flyttede arkivet til Tingsted skole på Trættevejen. Senere blev det flyttet til nuværende placering på centralskolen på Stationsvej. På arkivet arbejder flere frivillige med registrering af indkommet materiale, som f.eks. billeder, skøder, breve og andet med relation til lokalsamfundet.
tingsted, systofte, nykøbing, arkiv, lokalhistorie
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel (273)

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Foreningen De fem Halder (269)

Her vil vi fortælle om det arbejde, som foreningen og andre involverede gør for at bringe det unikke område omkring Hald Hovedgaard frem i lyset og for at udvikle De fem Halder (tre voldsteder, en tidligere herregårdsplads og en stadig eksisterende herregård) til en usædvanligt historisk seværdighed.
forening, fem, halder, viborg, dollerup
Rolsted slægten (267)

Bogen er en beskrivelse af Rolsted Slægtens liv og levned gennem ca. 500 år, med hovedvægten på de sidste 300 år. Bogen er altså ikke en slægtsbog, men en beretning om en slægt, ud fra de oplysninger det har været muligt at finde i arkiver og skrifter. Men nok så vigtigt er det at der er erindringer skrevet af både afdøde og nulevende personer.
rolsed, bog, slægt, fortællinger, beretninger
Kongsted Kirke (302)

Kongsted Kirke ligger i den tidl. landsby Kongsted, som i dag er en del af byen Rønnede ca. 5 km V for Faxe. Kongsted Kirke var oprindelig en romansk kirke fra 1100-1200 tallet. I årene 1425-1450 blev kirken fuldstændig ændret til sengotisk stil.
kongsted, kirke, kirkegård, Rønnede
Storyhunt (288)

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv (233)

Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv dækker det område, der var Stubbekøbing kommune 1970-2007, dvs. sognene Stubbekøbing, Maglebrænde, Aastrup, Horbelev, Falkerslev, Karleby, Horreby, Nørre Ørslev, Sønder Kirkeby og Sønder Alslev. På arkivet kan man finde arkivalier fra personer, erhverv og foreninger, man kan se billeder af steder og personer, studere ældre kort eller læse i Stubbekøbing avis 1861-1966.
stubbekøbing, lokalarkiv
Sønder Broby Lokalhistoriske Arkiv (206)

Arkivets dækningsområde er Sønder Broby Sogn med ejerlavene Allerup, Sønder Broby, Tørringe, Ølsted og Brobygård hovedgård. Adresse: Pontoppidanskolen Blok II, Skovvej 2, Brobyværk, 5672 Broby. Alle er velkomne i arkiv til en snak og kop kaffe.
broby, lokalarkiv, arkiv, sønder
Esrum Kloster & Møllegård (249)

Esrum Kloster & Møllegård er et kulturhistorisk museum oplevelsesattraktion ved Esrum Kloster i Nordsjælland. På stedet findes en udstilling om Cistercienserordenen og klostrets historie samt en klosterhave med forskellige lægeurter. Desuden bliver der arrangeret forskellige særudstillinger.
esrum, kloster, mølle, egnshistorie, kulturarv
Forbrydere, mordere og lovens lange arm (262)

Eigil V. Knudsen har været på jagt i arkivet på Politihistorisk Museum og fundet en række danske kriminalsager fra de seneste 100 år. Læs om pengeafpresningen mod kongehuset og forsikringssvindelen, der kostede fire mennesker livet på Lillebælt.
saxo, forbryder, danmark, politi, bøger
Lokalhistorisk Arkiv i Ørnhøj (268)

Ørnhøj Lokalarkiv, et aktivt mødested for historieinteresseret og slægtsforskere. Dette er Ørnhøj Lokalarkivs facebook side.
ørnhøj, lokalarkiv, mødested, facebook
Library of Congress (228)

Library of Congress er det største bibliotek i USA med millioner af bøger, film og video, lydoptagelser, fotografier, aviser, kort og manuskripter i sine samlinger. Biblioteket er hovedbibliotek og er også hjemsted for US Patent og Copyright Office.
usa, bibliotek, aviser, digital, dokumenter
Historiske dage - 2025 (243)

Historiske Dage er historisk festival, messe og mødested. Museer møder nyt og gammelt publikum. Forfattere og forlag møder nye og gamle læsere. Historiske foreninger og selskaber bliver synlige og kommer i dialog med nye interesserede. Og gæsterne får en kæmpe oplevelse.
forum, festival, historisk, messe, oplevelser
Snejbjerg Kirke og Sogn (274)

Snejbjerg Kirke ligger i Herning Kommune og er hovedkirke ud af 3 kirker i Snejbjerg-Studsgård-Haunstrup Pastoratet. Som mange af egnens kirker er Snejbjerg Kirke en gammel bygning. Dens ældste dele finder man således i kor og kirkeskib. Begge er opført i romansk byggestil – sandsynligvis engang omkring år 1200 – i smukt tilhuggene og mange steder store kvadersten.
snejberg, kirke, sogn, herning
Barrit-Vrigsted Lokalarkiv - Facebook (233)

Lokalarkivets dækningsområder er Barrit og Vrigsted sogne i Hedensted Kommune. Dette er deres officielle facebook side.
barrit, vrigsted, lokalarkiv, facebook, gruppe
RingstedWiki (158)

Ringsteds digitale opslagsværk, er hvor du kan finde historiske oplysninger om Ringsted og omegn og selv bidrage med de historier, du synes er spændende. RingstedWiki er et initiativ på vegne af Ringsted Museum og Arkiv. Det er et brugerdrevet opslagsværk, baseret på principperne for det frie leksikon Wikipedia. Det vil sige, at du kan være med til at skrive artiklerne, redigere i dem og tilføje billeder. Du skal bare oprette dig som bruger, så er du i gang.
wikipedia, ringsted, artikler, museum, leksikon
Oplevelsescenter Vestvolden (161)

I Oplevelsescenter Vestvolden arbejder vi med historien om Københavns Befæstning og forsvaret af København under den kolde krig. Det gør vi med udgangspunkt i vores to besøgssteder Ejbybunkeren og Artillerimagasinet, der begge ligger i smukke historiske omgivelser på Vestvolden i Rødovre.
vestvolden, befæstning, oplevelse, historie, krig
BBog.dk (184)

Vi har et stort udvalg af såvel skønlitteratur som forskelligartet faglitteratur. Du kan finde gamle klassikere og nyere udgivelser. Du kan også være heldig at finde en bog som ikke er til salg andre steder. Der er også en del slægtsbøger på hylderne. Vi sender gerne.
bøger, brugte, antikvariat, webshop, slægtsbøger
Grejs Lokalhistorisk Forening / Lokalarkiv (148)

Grejs Lokalhistorisk Forening er stiftet i 1985 med hjemsted i Grejs by, med et lokalarkiv hvis interesseområde er Grejs sogn..
arkiv, forening, grejs, lokalarkiv, egnshistorie
Kirkerne i Hagested og på Tuse Næs (154)

Præsentationsside af kirker i Hagested, Udby og Hørby.
tuse, næs, hagested, kirker, kirke
Svanekearkiv.dk (128)

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
Lokalarkivet Mariager (159)

Lokalarkivet Mariager dækker, Mariager by og tidligere landsogne, Hem, Sem, Svenstrup og V. Tørslev. Hvis du bor i, har boet i eller har slægt med tilknytning til vores dækningsområde eller blot har en opgave eller anden interesse heri, så kan vi måske hjælpe dig. Arkivalier og trykt materiale kan ikke hjemlånes, men kan lånes og læses på vores læsestue. Fotokopier fra arkivets samlinger kan bestilles og købes på stedet.
mariager, lokalarkiv, byarkiv, billeder, egnshistorie
Timestone (125)

Vælg en smuk og moderne mindesten fra Timestone i stedet for den traditionelle gravsten. Ud over at mindestenen er smuk og en smule anderledes, giver den også nogle fordele som er trygge og rare, når man lige har mistet en kær.
unik, mindesten, utraditionel, gravsten, udformning
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum (127)

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Radio 4 - Dna og slægtforskning (112)

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Søstrenes Begravelsesforretning (123)

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
History alive (136)

Velkommen til min YouTube side: "History alive". Mit navn er Kaare Lundbye. Jeg er meget interesseret i historie fra især Anden Verdenskrig og rejser derfor meget rundt i Europa til vigtige historiske steder. Min ambition er så vidt muligt at lægge en video op en til to gange om måneden. Rigtig god fornøjelse. Denne YouTube kanal er en non-kommerciel hobby. Jeg er ikke professionel historiker, men forsøger at fange de historiske facts i de rammer, der nu en gang ligger mig tilgængelig.
historie, fortid, beretninger, youtube, dansk
Tyskland - 1945 (92)

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn - Facebook (131)

Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille.
facebook, social, media, billeder, sorø, sjælland
Gettested.dk (95)

Mange muligheder for at få klarlagt sit DNA.
dna, test, helbredstest, gener, profil
Lokalhistorisk Arkiv for Ferslev, Dall og Volsted Sogne (72)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Ferslev, Dall og Volsted sogn.Arkivet har åbent den første og sidste tirsdag i måneden kl. 19-21:30 eller efter aftale. Lukket i skoleferier.
ferslev, lokalarkiv, jylland, thy, egnsarkiv
Genforenings- og Grænsemuseet (83)

Genforenings- og Grænsemuseet er beliggende på Koldingvej 52 nord for Christiansfeld. Genforeningsmuseet ved Frederikshøj Kro nord for Christiansfeld ligger på det sted, hvor den gamle hovedvej 10 passerer 1864-1920 grænsen mellem Danmark og Preussen/Tyskland.
grænsemuseum, danmark, tyskland, genforening, museum
Canadian Headstones (76)

Indeks over begravede i Canada. På nuværende tidspunkt er mere end 2 millioner gravsteder registreret.
canada, kirkegårde, gravsten, navne, døde
Dorthealund.dk (58)

Med Dorthealund.dk ønsker vi i moderne forstand, at bevare viden, data og fakta vedrørende slægtgården Dorthealund i Gl. Pjedsted, Fiskebækvej 4, 7000 Fredericia.
slægtsgård, gård, dorthea, bygning, historisk
Bedemand - Heick & Larsen (57)

Her hos bedemand Heick & Larsen løser vi alle opgaver i forbindelse med dødsfald, begravelse eller bisættelse. Hos bedemand Heick & Larsen tilbyder vi begravelsesydelser i byer som: Grindsted, Billund, Ølgod, Esbjerg, Kolding, Vejle, Herning, Ikast, Brande, Give, Kibæk, Sdr. Omme, Hejnsvig, Vorbasse med flere.
heick, larsen, bedemænd, bedemandsforretning
Opdagjylland.dk (60)

Opdag Jylland er stedet hvor du kan finde vej til nogle af Jyllands største og bedste attraktioner med kvalitetsoplevelser for hele familien.
jylland, events, opdag, opdagelser, seværdigheder
Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske samling (5)

På Lokalarkivet for Lystrup-Elsted-Elev-Nye Lokalhistoriske Samling kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervslivs og meget mere.
lystrup, lokalarkiv, elv, elsted