Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Det Danske Udvandrerarkiv (686)

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Her kan du også søge i 217.000 danske og 150.000 udenlandske, primært svenske, udvandrere, fra årene 1869 til 1913. Protokollerne er udarbejdet af Udvandrerarkivet i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv, på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
udvandrer, arkiv, rejse, immigration, dansk
Henning Bender - Udvandrerhistorie (792)

Afholder foredrag og skriver artikler og bøger om dansk oversøisk udvandring fra alle danske regioner/lokalområder, svensk indvandring til Danmark, samt foto- og industrihistorie
henning, bender, foredrag, udvandring, artikler
Genealogy My Ancestors Came to Australia (465)

En slægtsforskningsgruppe, der hjælper dine medforskere med at finde optegnelser på indvandring til Australien.
facebook, australien, udvandring, indvandring, gruppe
Mormon udvandring - Saint by Sea (509)

Database med den af mormonerne organiserede udvandring fra Skandinavien, England og Holland til USA.
mormon, udvandring, database, skandinavien, usa
Udvandring til andre verdensdele – Kom godt i gang (501)

De fleste udvandringer foregik fra København og er registreret hos Københavns Politi 3. Politiinspektorat. Direkte udvandring foregik med både fra København direkte til en oversøisk havn, fx New York. Ved indirekte udvandring, dækkede kontrakten billet til transport fra København til den havn, hvorfra skibet til den oversøiske destination sejlede og billetten til dette skib. Der var også agenter i Vejle og Ribe, som formidlede indirekte udvandring via Hamborg.
udvandring, verdensdele, rejse, danske, politi
Danske veje vestpå (427)

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Danske i USA 1850-2000 (405)

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Hils fra mig derhjemme: danske udvandrerhistorier (277)

Om udvandringen fra Danmark til USA i perioden 1820-1960. Igennem personlige beretninger fortælles om de forskellige årsager udvandrerne havde til at forlade Danmark.
usa, udvandring, udrejse, bøger, amerika