Nyttig viden -> Lokalarkivernes virke

Post af: Anelinks.dk
Dato: 22-09-2023 15:26:31
Opdateret: 22-09-2023 15:37:38
Hits: 83 hits
Læsetid: 281 tegn
Artikel er populær
Lokalarkiverne opgave er at varetage bevaringen af den kulturmæssige arv i lokalsamfundet, i spænd med andre kulturkulturinstitutioner

Man kan definere det lokalhistoriske arkiv som en del af den fælles hukommelse, hvor det er det sted hvor den enkle borgere kan komme forbi eller søge i online, omkring flere emner i den kulturhistoriske vidensdatabase.

Lokalarkivets omdrejningspunkt er lokalsamfundets historie, hvor man gemmer og arkivere flere typer arkivalier, såsom dokumenter, billeder og optegnelser over ejendomme der har ligget i sognet.

Lokalarkiverne rummer en unik samling af historisk materiale, der fortæller om livet i et bestemt område, og arkivmaterialets mange spændende oplysninger kan bruges på vidt forskellige måder og til vidt forskellige formål. Derfor samarbejder arkiverne også med forskellige brugere, høj og lav, ung og gammel – og på mange forskellige måder. På denne måde er lokalarkiverne med til at udføre et stort folkeoplysende arbejde for alle, der er interesseret i deres lokalområde. Lokalarkivernes samlinger er til rådighed for alle. Der er offentlig adgang og det er gratis at bruge arkivet – dog betales for fotokopier og lignende.

Jeg har selv haft meget stor glæde af lokalarkiverne. De har guidet mig til mange typer arkivalier, som jeg i dag værdsætter meget højt. Bla. billedet du ser ude til højre, som er af min oldemor Marie Johansen, født Jensen. Det er Herning Lokalarkiv der har fundet billedet til mig. Det er dateret, navngivet og ud fra den originale glasplade. Billedet er taget i 1905 hos fotograf Peter Marinus Pedersen, som havde "Atelier Moderne" inde i Herning By. Det kostede min oldemor 2 kroner at få billedet taget.

Kommentarer til dette emne
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til dette emne



Udvalgt grafik