FAQ om Anelinks.dk

Q.

Hvad er Anelinks.dk ?

Anelinks.dk er et gratis online digitalt webkatalog, der gemmer og indeksere sider der omhandler slægtsforskning og historie m.m. Kataloget er kodet, så det kan rummer uendelige links, i lige så mange forskellige kategorier. Anelinks.dk er lavet, fordi der er et behov for at samle de her mange links der eksistere om slægtsforskning, så de bliver nemmere at søge og tilgå på, via en samlet portal. Anelinks.dk er den eneste af denne slags i Danmark, som tilbyder denne service.

Q.

Hvordan tilmelder jeg et link ?

Du trykker på "Tilføj nyt link" i menuen og udfylder formularen med de relevante data. Når du indsender linket, vil det i første omgang blive sat i kø på en venteliste, for senere at blive enten godkendt eller afvist. Du får 2 mails i forløbet, en bekræftelse på din tilmelding, og en efterfølgende om det er godkendt eller ej. Indkommende links bliver checket hurtig, og som regel indenfor 24 timer. Det er helt gratis at tilmelde links på Anelinks.dk.

Q.

Hvordan fungerer hitlisten ?

Hitlisten samler links der er populære på Anelinks.dk. Et link er poulært, når det når 200 samlede unikke hits. Linket får ikon hæftet på sin titel, der viser at det er populært. På forsiden vil du desuden kunne se de links, der p.t. har mere end 200 hits.

Q.

Hvordan fungerer bedømmelserne ?

Du kan som besøgende bedømme hvert et link i kataloget. Du kan give det fra 1 til 5 stjerner, hvor 1 er værst og 5 er bedst. Sammen med bedømmelsen, har du også mulighed for at kommentere med en uddybende kommentar. Alle bedømmelser ligges ind under sit eget menupunkt, som du vælger fra menuen.

Q.

Kan jeg tilmelde andre links, end slægtsforskning ?

Nej, siden er specifik en portal rettet mod links der handler om slægtsforskning og historierelaterede links.

Q.

Kan jeg tilmelde links andre ejer og driver ?

Ja, det kan du sagtens, der kræves ikke at du ejer det link du tilmelder.

Q.

Hvad gør jeg hvis et link ikke virker ?

Ud for linkets titel er der en rød knap, der guider dig til en popup formular, hvor du kan fejlmelde linket. Blot skriv spamkoden, og tryk send. Hvis linket ikke efterfølgende kan rettes, slettes det permanent fra Anelinks.dk. Det er vigtig, at du som bruger, anmelder et link der ikke virker, for at opretholde et velfungerende katalog. Tak for din hjælp.

Q.

Hvilket sprog er siden kodet i ?

Anelinks.dk er kodet i PHP. PHP er et såkaldt objekt-orienteret server-side programmeringssprog anvendt til udvikling af dynamiske webapplikationer og websteder. Selve designet og HTML er bygget op i webstandarden Bootstrap 5.0.

Q.

Visualitet, design og format

Siden er designet til at kunne ses på pc, ipad og mobiler. Men det anbefales at man ser den på en PC med en monitor der er mere end 17 tommer og i en opløsning på mindst 1024x768, gerne 1920x1080, for bedste oplevelse.

Q.

Søgeord, hvad er det ?

Alle links på Anelinks.dk har mindst 5 søgeord koblet på sin url adressen, så de er nemmere at finde for søgemaskinen. Det vil sige, hvis du søger på "lokalarkiv" eller "arkiv, vil de sider som har dette søgeord i databasen, blive hentet frem først.

Q.

Hvorfor er mit link blevet afvist ?

Der kan være flere grunde, men primært skal linket som sagt være om slægtsforskning. Det må heller ikke indeholde fejl eller lave omdirigering til andre sider. Siden skal som udgangspunkt linke direkte til hovedsiden, f.eks. www.minslægtsside.dk. Hvis vi skal til at linke til alle mulige undersider på en side, vil overblikket i kataloget forsvinde relativ hurtig.

Q.

Hvordan sorter man i kataloget ?

Det gør du via den orange knap ude til højre. Her kan du vælge alfabetisk, som er standard, efter dato (nyeste) eller ud fra hvor mange hits linket har. Toplink udgår som mulighed i alle kategorier i kataloget.

Q.

Hvem ejer Anelinks.dk ?

Det gør John Johansen fra Silkeborg og jeg har selv kodet siden helt fra bunden af. Jeg er passioneret slægtsforsker og har gjort det i mere end 10 år. Min interesse for slægtsforskning kom relativ sent i mit liv, og efter nogle tids søgen, besluttede jeg mig for at samle min families aner på Myheritage. At kunne slægtsforske i digital form, er for mig et must og jeg har indtil nu haft stor glæde af at forske på denne måde og har mødt mange nye mennesker.

Q.

Er det dyrt at drive og udvikle Anelinks.dk ?

Der er nogle udgifter forbundet med at udvikle og drive siden. Der er strøm, opretholdelse af server og tiden der skal bruges i udviklingsprocessen. Du er derfor velkommen til at støtte projektet via MobilePay 42430129. Alle beløb går ubeskåret til driften. Som tak for din støtte, kan du valgfrit blive sat på en sponsorliste. Listen finder du i toppen af forsiden.

Q.

Er det nemt at søge på Anelinks.dk ?

Oppe i højre hjørne ligger søgeformularen til søgemaskinen. Skriv det du gerne vil finde og tryk enter. Søgningen skal min. indeholde 3 bogstaver for at søgemaskinen kan tolke dit ønske. Søgningen er såkaldt fonisk og den vil forsøge at finde alternativer i søgningsprocessen, hvis ikke dit første ord dukker op i databasen. Søgemaskinen kan håndtere mange tusinde anmodninger på en gang, uden problemer.

Q.

Kan jeg linke til Anelinks.dk ?

Selvfølgelig, og du kan gøre det med et alm. tekstlink, eller via et banner, som du finder under tilføjelse af links. Du skal linke til url adressen www.anelinks.dk.

Q.

Hvordan videresender jeg et link ?

Ud for linkets titel, er der en "konvolut" som du skal trykke på. Skriv de relevante oplysninger og tryk send. Linket afsendes hermed til modtageren, med en tekst om at du har anmodet man skal checke linket direkte eller gå herind på Anelinks.dk for at finde det.

Q.

Hvad er anbefaling af links på forsiden ?

Hver måned udtrækkes der 10 links, som jeg mener er værdig til at være den pågældende månedens anbefalinger.

Q.

Jeg vil gerne skrive en besked ?

Oppe i højre hjørne på forsiden, er der et ikon der guider dig til en popup formular. Udfyld den med din besked og tryk send. Du kan også kontakte mig direkte på mail, via - post@anelinks.dk.

Q.

Hvordan ser jeg alle kategorier på en gang ?

Som noget nyt, er kategorierne opdelt som udvalgte på forsiden. Der vises 24 forskellige pr. gang ud af 53 mulige. Vil du se dem alle på en gang, som det var i det gamle design, skal du trykke på "Se alle på ny side" via knappen lige under boksen med kategorierne på forsiden. Du kan også som noget nyt, vælge hurtig at se dem alle i en popup. Denne feature er lavet for at skabe mere overblik og spare plads på forsiden til andre muligheder.

Q.

Hvad betyder tallene i bunden af kategorierne ?

I bunden af den kategori du er i, kan links være opdelt i flere sider. Det er markeret med tal i bunden, som du kan trykke på. Normalt vises der i en kategori 25 links pr. side. Sorteringen du har valgt bibeholdes.

Q.

Jeg har et forslag til ekstern artikel

Meget fint, send det gerne til post@anelinks.dk, så tager jeg et kig på om vi skal have den med i indekset under "papers".

Klik og støt Anelinks.dk


© 2023 Anelinks.dk