FAQ
Hjælp og guide
Her vil du kunne finde information og hjælp om de forskellige tilbud og features der pt. findes på anelinks.dk.
Hvad er Anelinks.dk ?
Anelinks.dk er et gratis online digitalt webkatalog, der gemmer og indeksere sider der omhandler slægtsforskning og historie m.m. Kataloget er kodet, så det kan rummer uendelige links, i lige så mange forskellige kategorier eller underkategorier. Anelinks.dk er lavet, fordi der er et behov for at samle de her mange links der eksistere om slægtsforskning, så de bliver nemmere at søge og tilgå på, via en samlet portal. Anelinks.dk er den eneste af denne slags i Danmark, som tilbyder denne service.
Hvordan tilmelder jeg et link ?
Du trykker på "Tilføj nyt link" i menuen og udfylder formularen med de relevante data. Når du indsender linket, vil det i første omgang blive sat i kø på en venteliste, for senere at blive enten godkendt eller afvist. Du får 2 mails i forløbet, en bekræftelse på din tilmelding, og en efterfølgende om det er godkendt eller ej. Indkommende links bliver checket hurtig, og som regel indenfor 24 timer. Det er helt gratis at tilmelde links på Anelinks.dk.
Hvordan fungerer hitlisten ?
Hitlisten samler links der er populære på Anelinks.dk. Et link er poulært, når det når 400 samlede unikke hits. Linket får ikon hæftet på sin titel, der viser at det er populært.
Hvordan fungerer bedømmelserne ?
Du kan som besøgende bedømme hvert et link i kataloget. Du kan give det fra 1 til 5 stjerner, hvor 1 er værst og 5 er bedst. Sammen med bedømmelsen, har du også mulighed for at kommentere med en uddybende kommentar. Alle bedømmelser ligges ind under sit eget menupunkt, som du vælger fra menuen.
Kan jeg tilmelde andre links, end slægtsforskning ?
Nej, siden er specifik en portal rettet mod links der handler om slægtsforskning og historierelaterede links.
Hvad gør jeg hvis et link ikke virker ?
Inde under "linkcenter" ved linket, er der en formular som du skal bruge til fejlmelding. Hvis linket ikke efterfølgende kan rettes, slettes det permanent fra Anelinks.dk. Det er vigtig, at du som bruger, anmelder et link der ikke virker, for at opretholde et velfungerende katalog. Tak for din hjælp.
Hvilket sprog er siden kodet og designet i ?
Anelinks.dk er kodet i PHP. PHP er et såkaldt objekt-orienteret server-side programmeringssprog anvendt til udvikling af dynamiske webapplikationer og websteder. Selve designet og HTML er bygget op i webstandarden Bootstrap 5.0.
Visualitet og format ?
Siden er designet til at kunne ses på pc, ipad og mobiler. Men det anbefales man ser den på en PC med en monitor der er mere end 17 tommer og i en opløsning på mindst 1024x768, gerne 1920x1080, for bedste oplevelse.
Hvad er søgeord ?
Alle links på Anelinks.dk har mindst 5 søgeord koblet på sin url adressen, så de er nemmere at finde for søgemaskinen. Det vil sige, hvis du søger på "lokalarkiv" eller "arkiv, vil de sider som har dette søgeord i databasen, blive hentet frem først.
Hvorfor er mit link blevet afvist ?
Der kan være flere grunde, men primært skal linket som sagt være om slægtsforskning. Det må heller ikke indeholde fejl eller lave omdirigering til andre sider. Siden skal som udgangspunkt linke direkte til hovedsiden, f.eks. www.minslægtsside.dk. Hvis vi skal til at linke til alle mulige undersider på en side, vil overblikket i kataloget forsvinde relativ hurtig.
Hvordan sorter man i kataloget ?
Det gør du via den orange knap. Her kan du vælge flere måder at sorter på, bla. alfabetisk eller efter dato linket er tilmeldt på. Du kan også vælge via den røde knap om du vil se kateloget som et indeks eller en liste. Sorteringen sker på samme måde, under begge muligheder.
Hvem ejer Anelinks.dk ?
Det gør John Johansen og jeg har selv kodet siden helt fra bunden af. Jeg er passioneret slægtsforsker og har gjort det i mere end 10 år. Min interesse for slægtsforskning kom relativ sent i mit liv, og efter nogle tids søgen, besluttede jeg mig for at samle min families aner på Myheritage. At kunne slægtsforske i digital form, er for mig et must og jeg har indtil nu haft stor glæde af at forske på denne måde og har mødt mange nye mennesker med samme hobby.
Er der udgifter ved at drive Anelinks.dk ?
Ja, der er nogle udgifter forbundet med at udvikle og drive siden. Der er strøm, opretholdelse af server og tiden der skal bruges i udviklingsprocessen. Du er derfor velkommen til at støtte projektet via MobilePay 42430129. Alle beløb går ubeskåret til driften.
Er det nemt at søge på Anelinks.dk ?
Oppe i højre hjørne ligger søgeformularen til søgemaskinen. Skriv det du gerne vil finde og tryk enter. Søgningen skal min. indeholde 3 bogstaver for at søgemaskinen kan tolke dit ønske. Søgningen er såkaldt fonisk og den vil forsøge at finde alternativer i søgningsprocessen, hvis ikke dit første ord dukker op i databasen. Søgemaskinen kan håndtere mange tusinde anmodninger på en gang, uden problemer.
Kan jeg linke til Anelinks.dk ?
Selvfølgelig, og du kan gøre det med et alm. tekstlink, eller via et banner, som du finder under "Om Anelinks.dk". Du skal linke til url adressen www.anelinks.dk.
Jeg vil gerne skrive en besked ?
Under side "Om Anelinks.dk" oppe under min profil til højre, er der et ikon der guider dig til kontaktmuligheder.
Hvordan ser jeg alle kategorier på en gang ?
Som noget nyt, er kategorierne på forsiden opdelt pr. sidetal. Der vises 24 forskellige pr. gang. Vil du se dem alle på en gang, skal du trykke på "Se alle her" via knappen lige ud for titlen i boksen. Disse tiltag er lavet for at skabe mere overblik og spare plads på forsiden til andre muligheder.
Hvad betyder tallene i bunden af kategorierne ?
I bunden af den kategori du er i, kan links være opdelt i flere sider. Det er markeret med tal i bunden, som du kan trykke på. Normalt vises der i en kategori 25 links pr. side. Sorteringen du har valgt bibeholdes.
Jeg har et forslag til ekstern artikel. Hvordan indsender jeg linket ?
Meget fint. Du skal sende det til post@anelinks.dk, så tager jeg et kig på, om vi skal have den med i indekset under eksterne artikler.
Kirkebilleder
Ved nogle kirker er der vehæftet et foto af kirken.
Anbefaling og preview af link
Ved links der er placeret på anbefalingslisten og som har over 1000 hits som link i kataloget, vil der nu være vedhæftet et preview af siden.
Redigeringslister
En redigeringsliste på Anelinks.dk, er en liste der viser de redigeringer link i kataloget har fået siden første tilmeldningsdato. Du kan se hvad der er redigeret på specifikke datoer og hvad der er ændret ved linket. Der vil ligeledes være en indikator for om redigeringen er "lav", "middel" eller "høj" prioritet. Du finder listerne både under det enkle link, men også via en samlet liste over alle links der har en redigering, via det blå A oppe i højre hjørne.
Videncenter
Under videncenter kan du finde forskellige arikler og vejledninger vedr. slægtsforskning. Du tilgår den via menuen.