FAQ guide

Her vil du kunne finde information og hjælp om de forskellige tilbud og features der pt. findes på anelinks.dk.
Annonce

Hvad er Anelinks.dk ?
Anelinks.dk er et gratis online digitalt webkatalog, der gemmer og indeksere sider der omhandler slægtsforskning og historie m.m. Kataloget er kodet, så det kan rummer uendelige links, i lige så mange forskellige kategorier eller underkategorier. Anelinks.dk er lavet, fordi der er et behov for at samle de her mange links der eksistere om slægtsforskning, så de bliver nemmere at søge og tilgå på, via en samlet portal. Anelinks.dk er den eneste af denne slags i Danmark, som tilbyder denne service.
Hvordan tilmelder jeg et link ?
Du trykker på "Tilføj nyt link" i menuen og udfylder formularen med de relevante data. Når du indsender linket, vil det i første omgang blive sat i kø på en venteliste, for senere at blive enten godkendt eller afvist. Du får 2 mails i forløbet, en bekræftelse på din tilmelding, og en efterfølgende om det er godkendt eller ej. Indkommende links bliver checket hurtig, og som regel indenfor 24 timer. Det er helt gratis at tilmelde links på Anelinks.dk.
Hvordan fungerer hitlisten ?
Hitlisten samler links der er populære på Anelinks.dk. Et link er poulært, når det når 400 samlede unikke hits. Linket får ikon hæftet på sin titel, der viser at det er populært.
Hvordan fungerer bedømmelserne ?
Du kan som besøgende bedømme hvert et link i kataloget. Du kan give det fra 1 til 5 stjerner, hvor 1 er værst og 5 er bedst. Sammen med din bedømmelse, har du også mulighed for at kommentere det med en uddybende kommentar. Det sidste er ikke et krav, men der ses gerne at du lige kommentere hvad du det er du giver stjerne ud fra. De enkelte aktive bedømmelser for hvert link, ligges ind under linkets eget linkcenter. Vil du gerne se alle bedømmelser på 1 gang, kan du gøre det via Flere valg - > Bedømmelser (alle) fra hovedmenuen.
Kan jeg tilmelde andre links, end slægtsforskning ?
Nej, siden er specifik en portal rettet mod links der handler om slægtsforskning og historierelaterede links.
Hvad gør jeg hvis et link ikke virker ?
Inde under "linkcenter" er der en "knap", som du skal trykke på, for at få formularen frem. Hvis linket ikke efterfølgende kan rettes, slettes det permanent fra Anelinks.dk. Du har mulighed for at følge rettelsen, hvis du opgiver din email adresse.
Hvilket sprog er siden kodet og designet i ?
Anelinks.dk er kodet i PHP. PHP er et såkaldt objekt-orienteret server-side programmeringssprog anvendt til udvikling af dynamiske webapplikationer og websteder. Selve designet og HTML er bygget op i webstandarden Bootstrap 5.0. Databasen er en Mysqli MariaDB, som One.com har været så flink at sponsorere.
Visualitet og format ?
Siden er designet til at kunne ses på pc, ipad og mobiler. Men det anbefales man ser den på en PC med en monitor der er mere end 17 tommer og i en opløsning på mindst 1024x768, helst 1920x1080, for bedste udnyttelse og oplevelse.
Hvad er søgeord ?
Alle links på Anelinks.dk har mindst 5 søgeord koblet på sin url adressen, så de er nemmere at finde for søgemaskinen. Det vil sige, hvis du søger på "lokalarkiv" eller "arkiv, vil de sider som har dette søgeord i databasen, blive hentet frem først. Inde under linkcenter, vil de søgeord et link har, være klikbare. Det vil sige, at du blot skal trykke på ordet og søgemaskinen gør resten.
Hvorfor er mit link blevet afvist ?
Der kan der være flere grunde til, men primært skal linket som sagt være om slægtsforskning. Det må heller ikke indeholde fejl eller lave omdirigering til andre sider. Siden skal som udgangspunkt linke direkte til hovedsiden, f.eks. www.minslægtsside.dk. Hvis vi skal til at linke til alle mulige undersider på en side, vil overblikket i kataloget forsvinde relativ hurtig.
Hvordan sorter man i kataloget ?
Det gør du via den orange knap. Her kan du vælge flere måder at sorter på, bla. alfabetisk eller efter dato linket er tilmeldt på. Du kan også vælge via den røde knap om du vil se kateloget som et indeks eller en liste. Sorteringen sker på samme måde, under begge muligheder.
Hvem ejer Anelinks.dk ?
Det gør John Johansen og jeg har selv designet og kodet siden helt fra bunden af. Jeg er passioneret slægtsforsker og har gjort det i mere end 10+ år. Min interesse for slægtsforskning kom relativ sent i mit liv, og efter nogle tids søgen, besluttede jeg mig for at samle min families aner på Myheritage. At kunne slægtsforske i digital form, er for mig et must og jeg har indtil nu haft stor glæde af at forske på denne måde og har mødt mange nye mennesker med samme hobby.
Er der udgifter ved at drive Anelinks.dk ?
Ja, der er nogle udgifter forbundet med at udvikle og drive siden. Der er strøm, opretholdelse af server og tiden der skal bruges i udviklingsprocessen. Du er derfor velkommen til at støtte projektet via MobilePay. Alle beløb går ubeskåret til driften. Se mere under det blå "A" i toppen af højre hjørne på siden.
Er det nemt at søge på Anelinks.dk ?
Oppe i højre hjørne ligger søgeformularen til søgemaskinen. Skriv det du gerne vil finde og tryk enter. Søgningen skal min. indeholde 3 bogstaver for at søgemaskinen kan tolke dit ønske. Søgningen er såkaldt fonisk og den vil forsøge at finde alternativer i søgningsprocessen, hvis ikke dit første ord dukker op i databasen. Søgemaskinen kan håndtere mange tusinde anmodninger på en gang, uden problemer.
Kan jeg linke til Anelinks.dk ?
Selvfølgelig. Du skal linke til url adressen https://www.anelinks.dk.
Jeg vil gerne skrive en besked ?
Under siden "Om Anelinks.dk" oppe under det blå "A", er der et punkt der guider dig til kontaktmuligheder.
Hvordan ser jeg alle kategorier på en gang ?
Som noget nyt, vises kategorierne på forsiden som blandet af et vis antal. Vil du gerne se dem alle på en gang, skal du trykke på "Se alle her" via knappen lige ud for titlen i boksen. Bemærk at det er kun alle hovedkategorier der hentes frem. Du skal stadig selv guide dig til en evt. underkategori. Disse tiltag er lavet for at skabe mere overblik og spare plads på forsiden, til andre muligheder.
Hvad betyder tallene i bunden af kategorierne ?
I bunden af den kategori eller side du er inde på, kan links være opdelt i flere sider. Det er markeret med et tal i bunden, som du kan trykke på. Normalt vises der i en kategori 25 links pr. side. Sorteringen du har valgt bibeholdes, når du laver et sideskift.
Jeg har et forslag til ekstern artikel. Hvordan indsender jeg linket ?
Meget fint. Du skal sende det til post@anelinks.dk, så tager jeg et kig på, om vi skal have den med i indekset under eksterne artikler.
Anbefaling og preview af link
Ved links der er placeret på anbefalingslisten og som har over 1000 hits som link i kataloget, vil der nu være vedhæftet et preview af siden. Fra 20/2 2024 vil grænsen ved preview være 4000 hits.
Redigeringslister
En redigeringsliste på Anelinks.dk, er en liste der viser de redigeringer et link i kataloget har fået siden første tilmeldningsdato. Du kan se hvad der er redigeret på specifikke datoer og hvad der er ændret ved linket. Der vil ligeledes være en indikator for om redigeringen har "lav", "middel" eller "høj" prioritet. Du finder listerne både under det enkle link, men også via en samlet liste over alle links der har en redigering. De gælder alle fra 31 Augutst 2023.
Videncenter
Under videncenter kan du finde forskellige arikler og vejledninger vedr. slægtsforskning. Du tilgår den via menuen.
Sygdomsregister
Sygdomsregister er et lille projekt, der overfører de gamle sygdomsbetegnelser som de er skrevet i de gamle dødsattester. Nogle ord bliver filtreret fra og rettet til, men eller overføres det som de står. Du kan bruge den til at slå noget op du finder i en gammel dødsattest og se om det står i sygdomsregistreret.
Fotoalbum
Fotoalbum ligger under linkcenter og vil rumme grafisk materiale. Det kan være alt fra kirkebilleder eller gamle billeder. Billederme vil have en relation til det link, man er inde under. Alle billeder bliver vise med forlov og kildeangives. Vil du se dem alle på 1 gang, finder du det via Flere valg -> Fotoalbum (alle).
Backlinks
Backlinks er links der ligger sammen med et hovedlink. Under linkcenter for det pågældende hovedlink, vil der ude i en boks til højre blive placeret forskellige links. De vil have en som regel have en relation til hovedlinket og kan være alt fra dokumenter, websider eller video. Du kan også finde en samlet liste over alle backlinks via "Flere valg - > Backlinks (alle)".
Vort sogns bøger 1-13
Dette projekt går ud på at renskive og korrigere Vort Sogns bøger med korrekt slægtsforskning. Du tilgår projektet via "Vort Sogn 1-13" fra hovedmenuen. Her kan du også læse mere om projektet.