Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Maribo Lokalhistoriske Arkiv (998)

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Roskilde Kirkegårde (1034)

På de følgende side er det muligt at finde informationer om Gråbrødre kirkegård, Vor Frue kirkegård samt Østre kirkegård.
roskilde, kirkegård, gravplads, gravsted
Facebook - Historisk litteratur og slægtslitteratur om Østjylland (968)

Slægtsforskernes Bibliotek er en del af den almennyttige forening Danske Slægtsforskere. Det er bibliotekets mål at digitalisere litteratur inden for historie, lokal-, personal- og slægtshistorie til gavn for alle interesserede. Biblioteket stiller i øjeblikket mere end 7.500 online titler til rådighed. Denne gruppe fokuserer på den righoldige litteratur om Østjylland.
digital, bøger, indskanning, facebook, litteratur
Stensballe lokalhistoriske arkiv (1030)

Stensballe er beliggende 6 km øst for Horsens, og den gamle landsby er efterhånden blevet et stort boligkvarter - smukt beliggende ved Horsens Fjord.
stenballe, lokalarkiv
Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv (845)

Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv er din indgangsvinkel til at dykke i Østerbro’s historie. I arkivet samles materiale om Østerbro’s historie. Det være sig billeder, bøger, blade, magasiner, foreningsmateriale, virksomhedsmateriale og meget andet. Alt i arkivet er til rådighed for alle, ligesom foreningen på mange måder aktivt formidler viden om Østerbro, bl.a i vores fagtidsskrift 2100Ø .
østerbro, lokalarkiv
Lokalhistorisk arkiv i Gudhjem (Østerlars) (750)

Lokalarkiv for Gudhjem og Bornholm.
gudhjem, billeder, arkiv, lokalarkiv, østerlars
Nationwide Gravesite Locator (772)

Stor amerikansk side, der søger i veteraner der er dræbt i krige for USA. Siden er en søster / underside for U.S. Department of Veterans Affairs.
usa, grave, veteraner, krig, graves
Matricula (1267)

Her kan du finde kirkebøger fra forskellige europæriske lande såsom Østrig, Tyskland, Polen, Serbien og Slovenien.
tysk, polsk, slovenien, kirkebøger, arkivalier
Michael Axelsen - Min slægt (508)

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Genealogy Indexer - Historiske byfortegnelser (582)

Søg i mere end 429.000 sider med historiske mapper, primært fra lande i Central- og Østeuropa, sammen med 32.000 sider med polske og russiske militærdokumenter (lister over officerer, ofre osv.), 40.000 sider med samfundshistorier og personlige historier og 16.000 sider af polske gymnasieårsrapporter og andre skolekilder.
øst, europa, polen, byer, rusland
Herningsholm Museum (994)

Herningsholm er en herregård fra år 1579 beliggende i Herning i den nordøstlige del af byen. Det er Hernings ældste bygning, og den blev oprindeligt bygget i renæssancestil af adelsmanden Josva von Qualen, der lod den opføre på et voldsted nær en å i et fugtigt engareal.
herning, herningsholm, museum
Klarskov slægten (565)

klarskov-slægt. Der lå engang en hovedgård "Clareschou" i landsbyen Marslev, øst for Odense - og der ligger den endnu! Herfra har Klarskov-slægten sit navn. Læs nærmere om slægtens stamforældre på min side.
klarskov, privat, odense, slægtstræ, marslev
Trøst-Hansens sognekort (570)

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Sggee.org (1076)

Engelsksproget betalingsside med fora, hvor man kan få tips og hjælp til søgning af primær tyske slægtninge som bosatte sig i de østeuropæiske lande.
polen, østeuropa, debat, polske, slægtning
Langebæk Lokalhistoriske Arkiv (711)

Vi dækker Kalvehave, Mern, Stensby og Øster Egesborg Sogne.
langebæk, lokalarkiv
Løgstør Lokalarkiv (635)

Arkivet har til huse i ejendommen Østergade 5 E, 1. sal t.v. i Løgstør. Lokalerne indeholder rum til magasiner, kontor samt læsestue for arkivets gæster. Formålet med Løgstør Lokalarkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie.
logstør, arkiv, lokalarkiv
Slægten Philip (519)

Siderne redigeres af: Arne Philip Jørgensen. Senest opdateret: 2. januar 2023. Denne hjemmesides formål er: at videreføre en gammel slægtsbog for slægten Philip. Det er meningen at medlemmer af familien skal kunne skaffe sig viden om slægten og deres egne aner. For at sikre en fremtidig opdateret efterslægtstavle, opfordres familiemedlemmerne til at skrive til mig om tilkommende børn, giftermål eller pårørende der afgår ved døden. Jeg modtager også gerne biografier over din far, mor, søster eller bror. Det kan f. eks. være vedkommendes beskæftigelse, bopæl samt evt. udførte spektakulære gerninger.
philip, privat, slægt, efterslægt, slægtsnavn
Henry Hogh - Om slægt, historie og kunst (663)

Jeg interesserer mig for slægtens og dens meritter, derfor vil mine indlæg være en bred vifte af små historier som jeg og mine søstre kan huske. Udover historier fra barndomshjemmet i Nyrup er der mange interessante historier fra Marias familie. Marias morfar Emry Kølster har efterladt sig adskillige historier i sine erindringer.
kølster, nyrup, henry, hogh, fortællinger
Familien Østerbye (477)

Velkommen til familiens hjemmeside. Bortset fra en kort præsentation af familien, består hjemmesiderne indtil videre kun af oplysninger om min slægtsforskning.
jan, østerbye, privat, slægtsforskning, århus
En sommer i København 1935 | Remastered med lyd (400)

Restaurerede scener fra sommeren 1935 i København og livet ved kysten. Vi ser Østerport station, Klampenborgbanen, sejlads ved Hellerup, Dyrehaven, Københavns havn med lastning af fragtskibe, dyrene i Jægersborg Hegn, Tivoli, strandlivet ved Bellevue, fiskerkonefruerne, byens slotte og kirker, Christianshavn og legepladsen ved volden.
københavn, 1935, farvelagt, film, sommer
Bornholms Tekniske Samling (78)

Bornholms Tekniske Samling er et teknisk museum, som ligger i Allinge på Bornholm. Museet er indrettet på på Østre Borregård, der tidligere har været under Hammershus.
samling, museum, teknik, bornholm, industrihistorie
Majbølle-Vigsnæs Kirker (568)

Vigsnæs Sogn er et sogn i Lolland Østre Provsti. I 1800-tallet var Vigsnæs Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Musse Herred i Maribo Amt. Vigsnæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Sakskøbing Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Guldborgsund Kommune.
majbølle, vigsnæs, kirker, kirke, kirkegård
Djursdatabasen (542)

Samling af alle personer fra Djursland, (Nørre Djurs, Sønder Djurs, Mols, Øster Lisbjerg, Sønderhald og Rougsø herreder) fra 1200-årene (Marsk Stig) og til i dag. Dog medtages kun personer født for mere end 100 år siden eller afdøde. Indeholder basale data om personerne, fotografier, dokumenter og billeder af gravsten. Man skal registrere sig som bruger. Det er gratis.
djursland, slægt, webbaseret, database, jylland
Østhimmerlands Begravelsesforretning (597)

Skal du bruge en begravelsesforretning? Som erfaren bedemand står jeg klar til at hjælpe i Hadsund, Aalborg, Gistrup og hele Østhimmerland.
begravelse, himmerland, øst, aalborg, hadsund
Østjysk Hjemstavnsforening (479)

Foreningen blev stiftet i 1936 med det overordnede formål ”at fremme forståelsen af hjemstavnskultur og værne om egnens hjemstavnsværdier i det Østjyske”.
hjemstavn, østjysk, forening
Tibirke og Vejby Kirker (551)

Tibirke Kirke ligger syd for Tisvildeleje og øst for Tisvilde Hegn. Kirken menes bygget omkring 1120-30 som en lille romansk kampestenskirke. Denne kirke bestod af den nuværende kirkes andet og tredje fag, samt et lille kor med apsis.
tibirke, kirke, sjælland, kirkegård, gravpladser
Nysted lokalhistoriske Arkiv (515)

Arkivet dækker Nysted kommune, som den blev i 1970 ved sammenlægningen af Nysted købstad og landsognene Kettinge, Bregninge, Nysted Landsogn (Vantore), Herritslev, Døllefjelde, Musse, Godsted samt Øster og Vester Ulslev.
nysted, lokalarkiv, arkiv
Østerbro lille Museum (553)

Østerbro lille Museum er et lokalt museum med fokus på bydelens historie, gader og ejendomme. Vi råder over et bibliotek og en større digital og analog samling af billeder og artikler. Ydermere har vi et erindringsrum med minder fra den nære fortid.
lille, museum, østerbro, historie, bydel
Oplev historien - byvandring (470)

Historiske byvandringer i København - især på Østerbro. Bliv klogere på din by og Danmarkshistorien.
byvandring, historie, københavn, by, østerbro
Polen (Allenstein) (777)

Gratis og privat projekt af digitaliserede registreringskontorregistre fra forskningsområdet i de historiske provinser i Øst- og Vestpreussen. Allenstein var en af de centrale byer i det tyske Østprøjsen. Dette er en privat side med vejledning og en del arkivalier fra dette område. Bemærk, kun på tysk.
databse, register, preussen, digital
Niels Winther Christensens Hjemmeside (376)

Formålet med denne side er først og fremmest at pleje min store interesse for slægtsforskning og lokalhistorie, jeg er født i 1947 i Østerby på Fejø, hvorfra min mors slægt stammer. Da jeg i sin tid gik i gang med at forske i min mors aner blev jeg hurtigt klar over, at har man aner tilbage til Fejø er der stor sandsynlighed for at disse aner, ville fører tilbage til andre forfædre fra de andre øer i Smålandshavet, nemlig Skalø, Femø, Lillø, Askø, Vejrø og Rågø.
privat, niels, fejø, slægt, østerby
Hjørring Kommune (757)

Hjørring Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 63.839 indbyggere, som ud over Hjørring omfatter byerne Hirtshals, Sindal og Løkken. Kommunen dækker den nordvestlige del af Vendsyssel, grænsende mod Frederikshavn Kommune i øst, Brønderslev Kommune i syd og Jammerbugt Kommune i sydvest.
hjørring, kommune, region, nordjylland, borger
Holstebro Kommune (1527)

Holstebro Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Kommunalreformen i 2007. Allerede den 15. november 2005 blev kommunalbestyrelsen/sammenlægningsudvalget valgt. Den første borgmester blev venstremanden Arne Lægaard, fra Holstebro, der i 2010 blev afløst af H.C. Østerby fra Socialdemokraterne.
holstebro, kommune, region, midtjylland, borger
Bjerager Kirke (696)

Bjerager Sogn er et sogn i Odder Provsti. I 1800-tallet var Bjerager Sogn anneks til Randlev Sogn. Begge sogne hørte til Hads Herred i Aarhus Amt. Randlev-Bjerager sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Odder Kommune. I Bjerager Sogn ligger Bjerager Kirke.
bjerager, odder, kirker, kirke, østjylland
Hornslet Kirke (863)

Hornslet Kirke, Hornslet Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken i Hornslet kan med rette kaldes for en af de mærkværdigste landsbykirker i Danmark.
kirke, hornslet, randers, kirker, sogn
Mariagerfjord Kommune (698)

Mariagerfjord Kommune er en kommune i den sydøstlige del af Himmerland under Region Nordjylland med 41.859 indbyggere, hvis største byer er Hobro, Hadsund, Arden og Mariager.
mariager, nordjylland, kommune, himmerland, jylland
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv (486)

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Favrskov Kommune (396)

Favrskov Kommune er en kommune i Østjylland under Region Midtjylland med 49.408 indbyggere, som omfatter byerne Hadsten, Ulstrup, Hammel, Thorsø og Hinnerup hvor sidstnævnte er kommunesæde. Kommunen beliggende med Aarhus mod sydøst, Randers mod nord, Viborg mod nordvest og Silkeborg mod sydvest.
favrskov, kommune, region, midtjylland, amt
Hedensted Kommune (727)

Hedensted Kommune er navnet på en kommune i det sydøstlige Jylland, der opstod ved Kommunalreformen i 2007.
hedensted, kommune, region, midtjylland
Ikast-Brande Kommune (465)

kast-Brande Kommune er en kommune i Region Midtjylland. Den blev dannet efter strukturreformen i 2007 og ligger øst for Herning Kommune, nord for Vejle Kommune, vest for Silkeborg Kommune og syd for Viborg Kommune.
ikast, brande, kommmune, midtjylland, region
Lemvig Kommune (468)

Lemvig er en by i det nordlige Vestjylland med 6.827 indbyggere (2023), beliggende 23 km sydøst for Thyborøn, 24 km vest for Struer og 34 km nordvest for Holstebro. Lemvig er hovedby i Lemvig Kommune, der ligger i det nordvestlige hjørne af Region Midtjylland.
lemvig, kommune, regin, midtjylland
Ansager Kirke (436)

Ansager Kirke ligger i Ansager Sogn, i det tidligere Øster Horne Herred Ribe Amt, nu Varde Kommune. Kirken er fra 1200-tallet. Romansk kor og skib. I 1775 udvidedes kirken med et tårn med spir. I tårnrummet findes kirkens eneste kalkmalerier – malet af Liljemesteren.
ansager, ribe, kirke, sogn, sønderjylland
Odder Kommune (685)

Odder er en stationsby i Østjylland med 12.454 indbyggere, beliggende i Odder Sogn. Den er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland. Tidligere var den hovedby i Hads Herred. Befolkningen i Odder by udgør cirka halvdelen af kommunens samlede indbyggertal.
odder, kommune, midtjylland
Den forsvundne soldat - DR Lyd (386)

I 1914 bryder 1. verdenskrig ud, og Kresten Andresen bliver sendt til Vestfronten som soldat i den tyske hær. To år senere forsvinder han sporløst, og hans familie har siden levet med uvisheden om, hvad der skete ham. Følg med her i en serie på 4 episoder om hans skæbne.
kresten, andresen, radio, soldat, forsvundet
Laursennetgen.dk (407)

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Århus Kommune (353)

Aarhus Kommune eller Århus Kommune er en kommune i Østjylland, som omfatter Aarhus by og en række større og mindre omkringliggende satellitbyer. Aarhus Kommune er indbyggermæssigt landets næststørste med 361.544 indbyggere (2023).
århus, kommune, østjylland, aarhus, midtjylland
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder (122)

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv (452)

Lokalhistorisk Arkiv for Dronninglund har som formål at indsamle, registrere, bevare og formidle lokalhistorisk materiale, der vedrører Dronninglund, Ørsø, Østerled, Try, Storskoven og Jordbroen.
dronninglund, lokalarkiv, nordjylland, arkiv
Østsjællands Museum (398)

Østsjællands Museum består af tre lokationer: Geomuseum Faxe, Koldkrigsmuseum Stevnsfort og Kulturmuseum Øst. Derudover har vi aktiviteter på Stevns Klint. Vi er et statsanerkendt museum og arbejder med nyere tids kulturhistorie og geologi.
museum, øst, sjælland, østsjælland,
Vejen Lokalarkiv og Forening (415)

Vejen Lokalhistoriske Forening har base i Østergade 2, 6600 Vejen. Vi har et samarbejde med Vejen Lokalarkiv, som også har adresse her, og flere af vore medlemmer arbejder på lokalarkivet som frivillige med at scanne og registrere.
vejen, lokalarkiv, forening, arkiv, sønderjylland
Rødovre i gamle dage (475)

Vi er en seriøst funderet lokalhistorisk gruppe på facebook, der deler og snakker om det gamle Rødovre.
rødovre, gamle, billeder, gruppe, fotos
Egebjerg Lokalarkiv og Forening (405)

Egebjerg Lokalhistoriske Forening-Arkiv dækker området i den tidligere Egebjerg Kommune, som bestod af sognene: Stenstrup, Lunde, Kirkeby, Ulbølle, Hundstrup, Ollerup, Vester Skerninge og Øster Skerninge. Området indgår nu i Svendborg Kommune. Forening og Arkiv har haft lokaler på 1. sal i den gamle stationsbygning i Vester Skerninge siden starten af 1978.
egebjerg, lokalarkiv, arkiv, stenstrup. svendborg
Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv (400)

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv’s hjemmeside, som dækker det gamle Elling sogn med byerne, Jerup, Napstjert, Nielstrup, Strandby, Elling og Øster Holmen. Arkivet rummer blandt andet person og topografiske fotos, virksomheds- forenings- og privatarkiver, samt jubilæumsskrifter og lokale avisudklip.
elling, lokalarkiv, arkiv, nordjylland, sogn
Slægtens historie - Skov (317)

Slægten består hovedsagelig af helt almindelige vestjyder: bønder, husmænd, jordemødre, daglejere og fattiglemmer… men der er da også plads til lidt mere eksotiske eksistenser: en præst, en østjyde, en landevejsrøver, en skuespiller og – heldigvis – mange, mange endnu uudforskede skæbner.
skov, kirsten, skov, privat, træ
Historisk Samfund for Århus Stift (363)

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup (392)

Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne er en selvejende institution, stiftet den 31. maj 2007. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film, lydoptagelser m.m. til gavn og glæde i nutid og fremtid.
døstrup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier
Beder-Mallings Egnsarkiv (397)

Beder-Malling Egnsarkiv dækker Beder og Malling Sogne. Dets opgaver er at indsamle skrevne, trykte, tegnede og fotograferede materialer (arkivalier), som kan være med til at fortælle egnens og dens beboeres historie.
lokalarkiv, beder, malling, østjylland, arkiv
Glud, Rårup, Skjold og Hjarnø Lokalarkiv (359)

Arkivet dækker områderne Rårup Sogn og Klejs kirkedistrikt med byerne Rårup, Klejs, Brandstub, Nøttrup, Gramrode, Ravnholt, Nebel, Glattrup, Åstrup og dele af Gram, samt Glud, Skjold, Stourup, Sønderby, Neder Sønderby, Pøt, Østrup, Brund, Bisholt, Snaptun og Hjarnø.
glud, lokalarkiv, arkiv, rårup, egnshistorie
German War Memorial Website (303)

Optegneslerne der er samlet her, mindes tyske og østrigske soldater, der blev dræbt i forskellige krige gennem historien. De blev samlet og bidraget af frivillige. Indsamlingen vil løbende blive udvidet.
tyskland, østrig, soldater, faldne, database
Foundation for East European Family History Studies (265)

FEEFHS blev organiseret i 1992 som The Federation of East European Family History Societies, en international organisation til fremme af genealogisk forskning i Øst- og Centraleuropa uden etniske, religiøse eller sociale forskelle. Oprindeligt oprettet som en paraplyorganisation for samfund med lignende interesser, skiftede organisationen navn i 2014 til The Foundation for East European Family History Studies med et nyt fokus.
øst, europa, slægtsforskning, organisation, østeuropa
Kirke & Sogn - 9460 (278)

Kirke & Sogn er fælles hjemmeside for "Folkekirken i 9460", det vil sige pastoraterne i Brovst, Øland-Langeslund og Midt-Hanherred (Lerup-Tranum-Koldmose-Torslev og Øster Svenstrup).
kirke, sogn, brovst, 9460, nordjylland
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus (322)

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Valborg Hjort - Sygeplejerske ved Øst-Vestfronten (262)

Den bornholmske sygeplejerske Valborg Hjorth (1884-1970) drog ud i verden og arbejdede som krigssygeplejerske. Hun blev vidne til soldaternes rædsler under Balkankrigen, Første Verdenskrig og den russiske borgerkrig. Og hun skrev detaljeret om sine til tider barske oplevelser.
bog, valborg, hjort, sygeplejerske, krig
Leifr.dk (258)

Privat slægtsside med bla. fotosalbum og historier.
leif, privat, slægtsside, østfyn
Rosenholm Slot & slægten Rosenkrantz (447)

Rosenholm Slot er en herregård på Djursland lidt nord for Hornslet, 25 km nordøst for Aarhus. Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde. Siden grundlæggelsen i 1559 har Rosenholm været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og herregården er Danmarks ældste slægtsgård.
rosenholm, slot, rosenkrantz, adel, hornslet
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel (271)

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Lokalhistoriske Arkiver i Sydøstdanmark (LASA) (250)

LASA er en sammenslutning af arkiver i det tidligere Storstrøms Amt, nu Sydøstdanmark. 29 arkiver er i dag medlemmer af LASA.
arkiver, sydøst, danmark, sammenslutning, lokalhistorisk
Egnssamlingen for Østvendsyssel (309)

I Landsbyen Try mellem Hjallerup og Dronninglund ligger en lille oase, det tidligere Try Museum er blevet til Egnssamlingen for Østvendsyssel. Her kan børn og voksne gå på opdagelse egnens fortid, og selv være aktive i historien.
egnssamling, vendsyssel, museum, udstillinger, egnsfakta
Thorsager, Bregnet og Feldballe Kirker. (320)

Thorsager Kirke ligger 13 km Ø for Hornslet i Thorsager Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken er Jyllands eneste rundkirke. Den ligger på en stejl bakke og dominerer helt landsbyen Thorsager.
thorsager, bregne, sogn, feldballe, kirker
Skanderborg Sogns Kirker (450)

Skanderborg Sogn – tidligere Skanderup Sogn – er et sogn i Skanderborg Provsti. I 1800-tallet var Skanderup Sogn og Stilling Sogn annekser til Skanderborg købstad. Begge sogne hørte til Hjelmslev Herred i Skanderborg Amt. De udgjorde Skanderup-Stilling sognekommune.
skanderborg, slotskirke, østjylland, kirker, kirke
Nørre Søby - Heden Kirker (131)

Kirken er en hvidkalket sengotisk murstensbygning fra sidst i 1200 tallet. Den østlige del er ældst og det menes, at skibet er forlænget, men man ved ikke hvornår. I Jacob Madsens visitatsbog – fra et besøg 1590- beskrives kirken. Den havde da bindingsværkstårn og et våbenhus mod nord.
heden, nørre, søby, kirker, kirkegård
Svanekearkiv.dk (127)

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
Søstrenes Begravelsesforretning (122)

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
Ka' du huske - Lokalhistorisk Arkiv (Lynge) (114)

Alle gruppens medlemmer kan her udveksle billeder, kommentarer, videoer osv., der vedrører Lynge Sogn i Sorø Kommune. Lokalarkivet dækker området fra Sorø Sø i nord til Kongskilde Maskinfabrik i syd, samt fra Broby Vesterskov i øst til Lindebjerg i vest.
lynge, facebook, lokalarkiv, minder
Genealogyindexer.org (94)

Søger i flere forskellige digitale dokumenter, relateret til primært dele af Østeuropa, bla. Polen og Ungarn. Her er også arkivalier fra området omkring Tyskland og Østrig. Siden er gratis at bruge.
polen, rusland, østeuropa, portal, søgning
Rinkenæs Korskirke og Sogn (94)

Rinkenæs Korskirke er en sognekirke i Rinkenæs, Rinkenæs Sogn. Kirken blev indviet den 4. september 1932 og blev fra samme dato sognekirke. Kirken der er tegnet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen, er bygget som en traditionel landsbykirke med rødt tegltag og et tårn med sadeltag og takkede gavle
rinkenæs, kirke, gråsten, østjylland, korskirke
Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne (89)

Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne er lokalhistorisk arkiv der er beliggende i Østjylland. Hjemmesiden indeholder smagsprøver på det arkivet har samlet sammen, men rummer kun en lille brøkdel af alt det, der findes i arkivet. Vi er beliggende i den gamle sognegård på adressen Lyngbygårdsvej 41, 8220 Brabrand.
borum, lyngby, brabrand, østjylland, lokalhistorie
Kerteminde Byarkiv (83)

Kerteminde Byarkiv er en del af Østfyns Museer og formidler bl.a. den lokale historie.
facebook, kerteminde, arkiv, medie, formidling
Jerne Kirke (72)

Jerne Kirke er en sognekirke, som ligger i den østlige del af Esbjerg, lidt vest for den middelalderlige landsby Jerne. Kirken høre ind under Ribe Stift.
jerne, kirke, kirker, kirkegård, sognehus
Lokalarkivet Østermarie (65)

Officielle facebook gruppe for arkivet. Arkivet holder til i Fritidshuset, Godthåbsvej 39, Østermarie, Bornholm.
facebook, øster, marie, lokalarkiv, bornholm