Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Den Gamle By (1093)

Den Gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.
by, gammel, århus, museum
Folketimidten.dk (833)

Aarhus Kommunes Biblioteker: Lokalhistorisk samling ved Folketællinger, Vielsesdata og Århus Borgerbog.
folketælling, århus
Besættelsesmuseet (1134)

Museets i Århus har til formål at dokumentere, bevare og formidle besættelsestidens Aarhus for byens borgere, turister og andre interesserede. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.
besættelsesmuseum, krig, verdenskrig, århus, modstand
Slægtshistorisk Forening, Århus (780)

Har du aner i Aarhus købstad eller i omegnen af Aarhus ?. Her på siden kan finde brugbar info og gode idéer til, hvordan du kan spore din slægt i Århus Amt.
århus, aarhus, forening
Bygninger og miljøer i Århus Kommune (589)

Data på baggrund af bøgerne Kommuneatlas for Århus Kommune. Se og læs mere på hjemmesiden.
århus, bygninger, byliv, miljø, historie
Bedemand-keldandersen.dk (749)

Hos Bedemand Keld Andersen i Aarhus er tillid, respekt og værdighed i højsædet. Vi behandler alle med disse værdier, og kan være behjælpelige med professionel assistance og rådgivning, når I står i en af livets svære situationer.
bedemand, begravelse, kiste, død, århus
Horsens Kirkegårde (775)

Horsens Kirkegårde er først og fremmest et begravelsesvæsen. Vores kerneopgave er at sikre begravelsesplads til alle. Alle kirkegårdene i Horsens Kommune er folkekirkelige og det lokale ejerskab varetages af menighedsrådene i de enkelte sogne indenfor Horsens Provsti, Århus Stift.
horsens, kirkegård, gravplads, døde, kirke
Det gamle Århus i farver (565)

De seneste år er digital farvelægning af gamle fotografier blevet en populær måde at bringe fortiden til live. Det er blevet muligt at farvelægge gamle billeder i så god en kvalitet, at det næsten er blevet svært at kende forskel på et nyt farvefoto og så et farvelagt sort-hvid fotografi. Billederne får et helt nyt liv – og mange af dem ser ud som om de næsten er taget i går. Forfatteren Arne Kjær Hansen er en af dem, der har brugt teknikken. Han har fundet 55 billeder frem fra det gamle Aarhus og farvelagt dem efter de farver, der blev brugt, da billedet blev taget. Der findes billeder fra sidst i 1800-tallet til 1930’erne.
det, gamle, århus, farvelagt, bog
Niels Sørensens website (454)

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Århus før og Nu (578)

Denne gruppe henvender sig til folk med interesse for Århus Før og Nu, Historier og billeder fra tidens tand. Her er der næsten ingen regler selvfølgelig skal vi holde ophavsretten og helst angive kilde, såfremt det er muligt. Velkommen til.
århus, før, nu, billeder, facebook, gruppe
Familien Østerbye (453)

Velkommen til familiens hjemmeside. Bortset fra en kort præsentation af familien, består hjemmesiderne indtil videre kun af oplysninger om min slægtsforskning.
jan, østerbye, privat, slægtsforskning, århus
Alderslyst Kirke (1046)

Alderslyst Kirke er en kirke på Tulipanvej i bydelen Alderslyst i den nordlige del af Silkeborg, opført i 1929. Den ligger under Århus Stift.
alderslyst, kirke, kirkegård, silkeborg, midtjylland
Samsø Sogn (559)

Samsø Sogn er et sogn i Århus Domprovsti. Sognet blev oprettet 1. maj 2014 ved sammenlægning af alle 5 sogne på Samsø. I 1800-tallet var Tranebjerg Sogn, Kolby Sogn, Onsbjerg Sogn, Besser Sogn og Nordby Sogn selvstændige pastorater, der hørte til Samsø Herred i Holbæk Amt.
samsø, kirkegårde, afbildning, fotos
Søg efter person og gravsted - Århus (1000)

Søg direkte i begravede personer på enten Nordre eller Vestre Kirkgård i Århus.
århus, nordre, vestre, døde, begravede
Aarhus Bibliotekerne (991)

Aarhus Kommunes Biblioteker består af 19 biblioteker - 1 hovedbibliotek beliggende på Dokk1 og 18 lokale biblioteker (medborgercentre). Aarhus Kommunes Biblioteker er landets næststørste bibliotek.
bibliotek, århus, bøger, læsesal
Tanker i gang - Byvandring i Århus (432)

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv (462)

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Aarhus Stadsarkiv - Instagram (475)

Vi bevarer og formidler byens historie. Masser af fotos og viden om Århus amt.
instagram, social, billeder, århus, stadsarkiv
Sidste tur med sporvogn i Århus - 7 Nov 1971 (403)

Private optagelse af den sidste tur med sporvogn i Århus. Filmet d. 7 November 1971 af Per Glundal.
århus, sporvogn, sidste, tur, 1971
Samsø Kommune (761)

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915) (313)

Direkte link til Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915).
rigsarkivet, kirkebøger, dødsattester, 1884, 1915, århus
Århus Kommune (326)

Aarhus Kommune eller Århus Kommune er en kommune i Østjylland, som omfatter Aarhus by og en række større og mindre omkringliggende satellitbyer. Aarhus Kommune er indbyggermæssigt landets næststørste med 361.544 indbyggere (2023).
århus, kommune, østjylland, aarhus, midtjylland
Aarhus 1947 (356)

En tur igennem Århus by fra Bispetorv henover store-torv universitet og havnen som det tog sig ud i 1947
århus, privat, film, 1947, smallfilm
Jette Hartmeyer (338)

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Lapidariet Vejlby Kirkegård (316)

Affotograferede gravsten fra Vejlby kirkegårds lapidari afd.
lapidari, vejlby, århus, kirkegård, gravsten
Historisk Samfund for Århus Stift (339)

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Gammel Vejlby-Risskov (355)

For os der der bor eller har boet i gammel Vejlby. En meget uformel gruppe med plads til alle typer indlæg fra os Vejlbygensere. Dog skal billeder være fra før 1970.
vejlby, risskov, århus, facebook, gruppe
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus (304)

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
AarhusArkivet – historier fra Aarhus Stadsarkiv (243)

Podcast fra Aarhus Stadsarkiv om Aarhus og Aarhus bys historie.
podcast, århus, lyd, historier, stadsarkiv
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel (252)

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Øvle-slægten (63)

Øvle-slægten er Danmarks ældste bondeslægt, der stammer fra Veilgaarden matr. nr. 14 på Bredgade i det nordlige Malling.
øvle, slægt, bondeslægt, århus, malling
Slægten Gissel fra Glesborg (43)

På disse sider præsenterer jeg nogle af mine slægtsforskningsresultater, og håber andre efterkommere vil få glæde af dem. Jeg har forsket i min slægt, som hovedsagelig er fra Djursland, siden februar 1999. Mine forældre, Kurt Gissel og Bodil Balle er siden kommet til. Vi har efterhånden fundet mange oplysninger samt gamle billeder om og af vore forfædre, deres efterkommere samt ejendomme. Hvis du genkender navne, har kommentarer eller hvis du kan supplere med yderligere oplysninger eller billeder, hører vi meget gerne fra dig.
gissel, djursland, glesborg, privat, århus