Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Grathe Kirke

Grathe Kirke er en kirke i Grathe Sogn i det tidligere Lysgård Herred, Viborg Amt, nu Silkeborg Kommune. Sognet er udskilt af Vinderslev Sogn og Thorning Sogn. Kirken blev opført som en filialkirke i årene 1916-17 og indviet 20. maj 1917.
grathe, kirke, jylland, silkeborg, thorning
Frihedsmuseets modstandsdatabase

Modstandsfolk over hele landet omtalt i den vigtigste trykte litteratur. Nulevende modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse har givet samtykke til offentliggørelse. Modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse er afgået ved døden for mere end 10 år siden.
modstand, bevægelse, krigen, modstandsfolk, frihedsmuseum
Arkiv.dk

I arkiv.dk søger du i materiale, der opbevares i mere end 580 danske lokal- og stadsarkiver samt et mindre antal specialsamlinger. En del materiale er digitaliseret, så du umiddelbart kan se det her på arkiv.dk, og der kommer løbende nyt til. Men der er lang vej endnu, inden alt er digitalt, så i mange tilfælde skal du henvende dig direkte til et arkiv for at se materialet.
arkiv, foto, database, billeder, dokumenter
Ena og Steen Munkholms hjemmeside

Velkommen til Ena og Steen Munkholms hjemmeside. Dette websted er lavet for at vise familiens stamtræ.
privat, munkholm, ena, steen, privat
FamilySearch

Amerikanske Family Search har millioner af data som kan søges i, samt egne kopier af nogle af de danske kirkebøger. Deres egne kopier er tit af bedre kvalitet end dem fra SA/AO, og andre gange er der tale om nogle andre versioner. Siden drives af den religiøse organisation The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints.
familysearch, index, data, slægt, portal
Maribo Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Kolding Stadsarkiv

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Silkeborg Bunkermuseum

Bunkermuseet har eksisteret siden 1995 og drives af frivillige ildsjæle. Vi opstod som en viderførelse af en "Silkeborg" registreringgruppe for afdækning af tyske befæstningsværker opført under 2. verdenskrig, under Skov & Naturstyrelsen. Samtidigt var daværende borgmester Jørn Würtz's arbejde med til, at sikre os en af de tyske bunkere, som platform for et museum.
krig, bunker, museum, silkeborg
Stamtræet.dk

Med Rigsarkivets web-app kan børn lave deres eget stamtræ. Man starter med at udfylde oplysninger om sig selv, indsætte fotos og skrive biografiske oplysninger. Herefter bygger man videre på sit stamtræ med de relationer, der er vigtige i lige præcis den enkeltes familie. Til sidst kan man udskrive sin egen slægtsbog.
børn, slægtstræ, slægtsprogram, app, programmer
Roskilde Kirkegårde

På de følgende side er det muligt at finde informationer om Gråbrødre kirkegård, Vor Frue kirkegård samt Østre kirkegård.
roskilde, kirkegård, gravplads, gravsted
Kbhbilleder.dk

På kbhbilleder kan du finde kulturhistoriske fotografier fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum, samt kort og tegninger. Der kommer løbende mere materiale til i takt med at samlingerne digitaliseres og registreres.
københavn, billeder, foto, arkiv, fotografier
Slægten - En stamme med forgreninger

Denne slægtsside består af en database med mere end 11.500 personer. Zenitas slægt består af familierne Lund (Viborg amt), Albertsen (Viborg amt), Laursen (Ringkøbing amt) og Jespersen (Ringkøbing amt). Christians slægt knytter sig til familierne Jessen (Vejle amt), Kofoed (Bornholm), Jørgensen (Ringkøbing amt) og Kjeldsen (Ribe amt - med forgreninger til Tyskland og Norge). Og ikke at forglemme forgreninger til USA.
privat, træ, viborg, ringkøbing,
Lokalhistorisk Forening for Karup området

Lokalhistorisk Arkiv i Karup er oprettet i 1979. Det er en selvstændig institution under Viborg Museum og Kulturudvalget, og kommunen yder et årligt tilskud til arkivets drift. Lokalhistorisk Forening (se denne) er støtteforening for arkivet, og dens bestyrelse udpeger medlemmer til arkivets styrelse. Denne styrelse holder møde mindst to gange årligt, og medlemmerne er Karlo K. Hansen, som er formand, Birthe Nexø, der er næstformand, samt Anders Bertel. Se vedtægterne under Årsberetninger, vedtægter m.m.
karup, lokalarkiv
Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet er en forening, hvis formål det er at vække og vedligeholde interessen for det genealogi­ske og personalhistoriske studium. Formålet søges opnået ved udgivelsen af Personalhistorisk Tidsskrift og andre publikationer samt ved foredrags- og op­lysningsvirksomhed. Samfundet kan endvidere hædre en bemærkelsesværdig personalhistorisk indsats ved tildeling af den ved 100-års jubilæet indstiftede medalje. Statutterne for denne medalje er vedtaget af Samfundets bestyrelse på jubilæumsdagen.
forening, genealogi, personalhistorie
Odsherred Lokalarkivs Youtubekanal

Her kan du finde filmklip fra lokalområdet. Bl.a. fra befrielsen 1945 i Odsherred og Nykøbing Sjælland. Industriliv og skoleliv i Asnæs 1937-1938. Foruden filmklip er der også lydoptagelse med Provst Chr. Petersen, Vig der beretter om befrielsen i Odsherred 1945 samt en billedserie med opsætningen af genforeningstenen på Esterhøj i Høve i 1920.
odsherred, film, lokalarkiv, gamle
Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune

Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune (LMK) er en paraply-organisation for kommunens lokalarkiver. Her koordineres arbejdet og erfaringer udveksles. Hvert arkiv dækker et område, der kan være et eller flere sogne. Der indsamles privat-, erhvervs- og foreningsarkiver, samt foto, film, kort og tegninger.
mariager, lokalarkiv, arkiv, mariagerfjord, paraplyorganisation
Søfartens Bibliotek

Bibliotek for de søfarende i den danske handelsflåde, skoleskibene samt statens og flådens skibe.
søfart, kilder, historie, skibe, forlis
Krabsen

Der er her mulighed for at søge i en database, indeholdende 59881 danske stednavne og deres tilknytning til sogn, kommune og amt. Kommuner og amter er i henhold til inddelingen fra 1970.
stednavne, krabsen
Ballerup Stadsarkiv

Ballerup Stadsarkiv er både stads-, It- og lokalarkiv for Ballerup Kommune. Arkivet har titel af stadsarkiv, fordi det modtager Ballerup Kommunes arkivalier i henhold til Arkivloven, men er samtidig også lokalarkiv, da det indeholder private arkivalier.
ballerup, arkiv, stadsarkiv, lokalarkiv, kommune
Vestergaard Begravelse, Engesvang og Omegn

Vi driver i dag Hammerum Herreds & Sunds Begravelse samt Vestergaard Begravelse, Engesvang og Omegn. Vi lægger stor vægt på, at I får taget afsked på jeres måde, for det er en af de få ting her i livet, som ikke kan gøres om.
bedemand, sunds, engesvang, ikast
MacFamilyTree 10

MacFamilyTree tilbyder dig en bred vifte af muligheder for at fange og visualisere din familiehistorie. Søg i det gratis FamilySearch-arkiv, som indeholder milliarder af slægtsposter, og fortsæt din forskning på farten ved hjælp af MobileFamilyTree (tilgængelig separat) til iPhone, iPad og iPod touch.
mac, macOS, stamtræ, program, iMac
Historisk Samling fra Besættelsestiden

HSBs kerne er en fremragende bestand af illegale blade, flyveblade, bøger, sange mm. Hertil kommer beretninger fra modstandsfolk, tysk og nazistisk materiale, personarkiver samt forskningsarkiver fra anerkendte historikere.
krig, dokumenter, personarkiv, arkiv, ww2
Register over døde i Danmark

Registret indeholder samtlige dødsfald i Danmark i perioden (Kbh 1842-1915) 1867-1939 samt 1943-1969, i alt 1.141.914 dødsfald. Efter en søgning får man vist en liste med den eller de personer, der opfylder søgekriterierne. Ved klik på efternavnet åbnes der et nyt detalje billede med alle oplysninger.
døde, søgning, register, dødsfald, danmark
Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv blev stiftet i 1983 og har som formål at udbrede kendskabet til og styrke interessen for Nørrebros historie og lokale identitet. Dette sker igennem foredrag, byvandringer, ekskursioner, udstillinger og andre events samt ved udgivelse af forskellige publikationer.
nørrebro, lokalarkiv
Myheritage.dk

MyHeritage er en internetbaseret genealogiplatform med produkter og tjenester på hjemmesider, mobile enheder og computerprogrammer. Platformens brugere kan lave stramtræer, lægge billeder op, bladre i billeder og søge blandt milliarder af historiske optegnelser samt andre funktioner.
myheritage, slægtstræ, betaling, aner, digital
Aagaards billedesamling

En unik samling af kollodium glasplader med navngivne personer fra 1857 til 1880. På bloggen kan du følge arbejdet med at rengøre, registrere og beskrive negativerne samt den løbende research på informationer, der knytter sig til billederne og den kontekst de indgår i.
aagaard, billeder, foto, glasplade, samling
Faktalink

Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Samlingen omfatter ca. 600 artikler og temaer, som løbende opdateres og øges, samt flere tusinde links og henvisninger.
fakta, historie, oplysning, slægt
Nakskov Lokalhistoriske Arkiv

Nakskov lokalhistoriske Arkiv rummer lokalhistorien fra den gamle Nakskov Kommune samt Ravnsborg Kommune, på nær sognene Birket, Femø og Fejø, der har selvstændige lokalhistoriske arkiver. På Nakskov lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets foreninger og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
nakskov, lokalarkiv, arkiv
Hadsten Lokalarkiv

Arkivet findes i kælderen i forbindelse med Hadsten Skoles SFO på Hadbjergvej 12, Hadsten. Der er skiltning, som viser besøgende vej fra skolens parkeringsplads til SFO’en og igen, når man er kommet ind i fløjen med børnehave og SFO. Hadsten Lokalarkiv blev oprettet i 1970 for at indsamle egnens historie og historiske effekter med tilknytning hertil. Det var kommunerne Nr. Galten-Vissing, Ødum-Hadbjerg, Voldum-Rud, Vitten-Haldum-Hadsten, Lyngå samt Lerbjerg sogn, som dannede Hadsten Kommune i 1969 og som ønskede at opbygge et lokalhistorisk arkiv. Vitten og Haldum blev dog knyttet til Hinnerup i stedet.
hadsten, lokalarkiv, arkiv
Slægtshistorisk Forening, Århus

Har du aner i Aarhus købstad eller i omegnen af Aarhus ?. Her på siden kan finde brugbar info og gode idéer til, hvordan du kan spore din slægt i Århus Amt.
århus, aarhus, forening
Grenaa Egnsarkiv

Fungerer som lokalhistorisk arkiv for Norddjurs Kommune. Det betyder, at arkivet opbevarer materiale af privat proveniens (fra foreninger, virksomheder, privatpersoner mv.) samt materiale fra kommunale myndigheder og institutioner i det område, der blev dækket af den daværende Grenaa Kommune. Alt opbevaret materiale registreres på edb. Grenaa Egnsarkiv stiller ovennævnte materiale til rådighed for offentligheden efter arkivvæsenets sædvanlige tilgængelighedsregler:
grenaa, lokalarkiv, arkiv, egnsarkiv, norddjurs
Randers Amts Historiske Samfund

Randers Amts Historiske Samfund er dit mødested for den lokale kulturarv i Randers og omegn.
randers, historie
Michael Axelsen - Min slægt

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Vores gamle Danmark

Vores gamle Danmark er et historiemedie, der blandt andet udgiver artikler, fotos og filmoptagelser samt faciliterer brugerfællesskaber om danmarkshistoriske emner.
gamle, danmark, artikler, foto, film
Bentha.dk

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Rotterdam Stadsarkiv

Rotterdam Stadsarkiv. Søg i deres "Digitale Stamboom" der bygger på kirkebøgernes dåb, vielser og begravelser, og efter 1811, på de civile registre. Find også andre typer data, samt kontaktinfo, hvis du har brug for det.
holland, stadsarkiv, kirkebøger, søgning, rotterdam
Dansk Vestindien - Kilder til historien

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Frederikshavn Stadsarkiv

Frederikshavn Stadsarkiv er oprettet den 1. juni 2008, med det formål at sikre bevaring af de dele af Frederikshavn Kommunes arkiver (før 1. januar 2007: Skagen, Frederikshavn og Sæby Kommuners arkiver), der har historisk interesse eller tjener til dokumentation af forhold for borgere og myndigheder, at stille arkivalier til rådighed til blandt andet forskningsformål samt at sikre bevaring af Frederikshavn Kommunes publikationer.
frederikshavn, stadsarkiv, arkiv, samlinger
Tribal Pages

Vi er en slægtsforskningstjeneste der er dedikeret til at hjælpe dig med at bygge, vedligeholde og dele dit stamtræ online. Vores mål er at gøre dette så nemt som muligt og samtidig beskytte dine data og privatliv.
online, digital, slægtstræ, træ, tribal
Slægtsforskning i Vejle og omegn

Alle som har eller har haft slægt i eller omkring Vejle og omegn. Denne gruppe har til formål, til at finde aner, udveksle erfaring, tips og ideer. Navngive personer på billeder samt meget andet inden for familie/slægt.
vejle, facebook, gruppe, slægtsforskning
Skive Bibliotek

Skive Bibliotek dækker Skive Kommunes 48.356 indbyggere. Biblioteket består af nyt hovedbibliotek, 2 bogbusser samt børnebogbussen Mobillen. Arkitekt på det nye bibliotek er Arkitema. Biblioteket er tegnet som en del af det samlede kompleks med nyt rådhus & bibliotek.
skive, bibliotek, bøger, udlån
Museummors.dk

Museum Mors er et statsanerkendt kulturhistorisk og geologisk museum, der har Mors som sit geografiske virkeområde. Museet består af tre afdelinger og et arkiv: Dueholm Kloster, Fossil- og Molermuseet, Støberimuseet samt Morsø Lokalhistoriske Arkiv.
morsø, lmuseum, historie
Nissen/Jensen-familiens slægtsdatabase

Disse sider indeholder optegnelser, gruppefotografier om Nissen/Jensen-slægten, samt tips og vejledninger.
nissen, jensen, privat, træ, slægt
Historie Haderslev og Arkiv

Historie Haderslev er Haderslevs nye kulturorganisation, sammensat af et arkiv og de to museer, Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, og derved kan Historie Haderslev præsenterer noget for alle: udstillinger, foredrag, familieaktiviteter, børnearrangementer og meget mere. Historie Haderslev dækker både kunsthistorie, bygningshistorie samt Haderslevs lokal- og byhistorie.
haderslev, historie, arkiv, billeder, lokalarkiv
Barfod-Barfoed Slægten

Dette er Barfod-Barfoed Slægten bragt på nettet. Vi mangler endnu at kontrollere indtastningen fuldstændigt, så kommentarer og tilføjelser er meget velkomne. Vi har også skannet en del billeder ind, og mangler især billeder af de nulevende generationer. Vi vil meget gerne have billeder fra din familie. Hvis du i øvrigt har spørgsmål eller kommentarer til indholdet, må du endelig kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig.
barfod, barfoed, privat, træ, betty
Efterslægtstavle for Blankensteiner slægten

På dette website kan man, ved at klikke rundt i menuen herover, se efterslægts-tavle for Johan Georg Blankensteiner, der starter tilbage i midten af det 18. århundrede samt læse nogle mere eller mindre interessante historier om slægten Blankensteiner og deres ægtefæller.
blankensteiner, privat, slægtstræ
Geofyn.dk

Geo Fyn er et geodatasamarbejde ejet af de fynske kommuner og en del af Erhvervshus Fyn. Det er her muligt at se forskellige baggrundskort, som topografiske kort og historiske luftfoto-serier, tilføje en række korttemaer, læse informationer om disse, samt tegne, tage mål, udskrive kort, mv.
fyn, geografi, maps, kort, fotos
Skals lokalhistoriske arkiv

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Canvas

Værktøj til at lave stamtræer. Canvas gratis stamtræsværktøj gør det muligt at lave et overblik over dine forfædre. Med hundredvis af skabeloner, du selv kan justere, kan du med få museklik nemt lave en visualisering af dit stamtræ.
online, slægtstræ, skabeloner, design, gratis
Vallø Lokalhistorisk Arkiv

På Vallø Lokalhistoriske Arkiv, Bredgade 1, 4652 Hårlev, kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort m. m., der oplyser om vor egns historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om egnens huse, gårde og slægter samt erhvervsliv m.v. Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie o. lign. besøg da arkivet. Vi vil altid være dig behjælpelig med at finde de informationer, du søger.
vallø, lokalarkiv, arkiv, hårlev
Dansk-Jødisk Genealogisk Database

Dette er en genealogisk database over dansk-jødiske slægter. Databasen tilstræber at omfatte alle dansk-jødiske slægter, også sent indvandrede slægter, samt deres forslægter i udlandet.
jøder, oportal, indeks, database, jødedom
Henning Bender - Udvandrerhistorie

Afholder foredrag og skriver artikler og bøger om dansk oversøisk udvandring fra alle danske regioner/lokalområder, svensk indvandring til Danmark, samt foto- og industrihistorie
henning, bender, foredrag, udvandring, artikler
Datadrys 1700 - Præstø Amt

Her på siden finder du data af mange forskellige slags til slægtsforskning eller lokalhistorie, men siden handler hovedsageligt om Præstø Amt, og den foregår især i 1700-tallet.
præstø, data, kilder, 1700, slægtsforskning
Slægten Blankensteiner

På dette website kan man, ved at klikke rundt i menuen herover, se efterslægts-tavle for Johan Georg Blankensteiner, der starter tilbage i midten af det 18. århundrede samt læse nogle mere eller mindre interessante historier om slægten Blankensteiner og deres ægtefæller.
blankensteriner, slægt, privat, træ, johan
D-dag og Operation Overlord

Formålet med dette websted er at fortælle om D-dag og Operation Overlord samt om de muligheder, der er i dag for at besøge Normandiet og de historiske lokaliteter. Det er samtidigt mit ønske at medvirke til bevare mindet om de skelsættende begivenheder dengang og historien om de soldater, der deltog med livet som indsats.
d-dag, 1944, landgang, normandiet, krig
Slægten Dahl Nielsen

Dette er næste generations stamtræ. Slægterne Dahl og Nielsen er to hoved grene på dette træ hvor Dahl i virkeligheden er Nielsen.. og den eksisterende Nielsen kun er kendt i få slægtled. Generationerne slynger sig gennem mange familier og navne.
dahl, nielsen, privat, slægt
Sejerø kirkegård

På denne side finder du kontaktoplysninger til kirkerne i dit lokale sogn, samt andre nyttige informationer om sognet. Du kan se begivenheder i sognets kalender, og finde sognets tilknyttede præster og menighedsrådsmedlem.
sejerø, kirkegård, kirke
Er du vokset op i Sydhavnen

Har du haft Valbyparken som legeplads eller gået på Ellebjerg / Bavnehøj-skole ?. Syntes du, ligesom os andre her i gruppen, det kunne være sjovt at finde gamle lege og klassekammerater, se billeder, samt læse og skrive historier fra din barndom i Sydhavnen, så tilmeld dig.
sydhavn, københavn, gruppe, mødested
Historisk Samfund for Vendsyssel

Foreningen blev stiftet i 1915 som Historisk Samfund for Hjørring Amt, i 1970 ændret til Historisk Samfund for Vendsyssel. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Vendsyssels topografi, kultur- og personalhistorie blandt andet ved udgivelse af Vendsyssel Årbog.
vendsyssel, historisk, bog, årsbog, beretninger
Løgstør Lokalarkiv

Arkivet har til huse i ejendommen Østergade 5 E, 1. sal t.v. i Løgstør. Lokalerne indeholder rum til magasiner, kontor samt læsestue for arkivets gæster. Formålet med Løgstør Lokalarkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie.
logstør, arkiv, lokalarkiv
Slægten Philip

Siderne redigeres af: Arne Philip Jørgensen. Senest opdateret: 2. januar 2023. Denne hjemmesides formål er: at videreføre en gammel slægtsbog for slægten Philip. Det er meningen at medlemmer af familien skal kunne skaffe sig viden om slægten og deres egne aner. For at sikre en fremtidig opdateret efterslægtstavle, opfordres familiemedlemmerne til at skrive til mig om tilkommende børn, giftermål eller pårørende der afgår ved døden. Jeg modtager også gerne biografier over din far, mor, søster eller bror. Det kan f. eks. være vedkommendes beskæftigelse, bopæl samt evt. udførte spektakulære gerninger.
philip, privat, slægt, efterslægt, slægtsnavn
Kann Slægten

Denne hjemmeside indeholder slægtsdata om en lang række personer tilhørende slægterne, bla. Kann, Barfod, Bech, Becker, Barfred, Leisner, Schøning, Sass, Egeriis, Hall, Skibsted, Borgen, Becker, Seidelin og mange flere.
kann, slægt, privat, slægtstræ
Bornholm-stamtavle

Bornholm-stamtavle er en slægtsforskningshjemmeside som indeholder 62.808 personer, primært fra Bornholm.
bornholm, stamtavle, personer, portal, navne
Niels Sørensens website

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Søruller

Siden 1704 er der udskrevet mandskab fra sømilitområderne til tjeneste ved søværnet. Sørullerne for perioden 1704 og frem til 1802 er kun sparsomt bevaret. De skal findes i gods-, herreds- og rådstuearkiverne samt i arkivet for søindrulleringen.
søruller, rigsarkivet, arkivalier, digital
TNG - the next generation of genealogy sitebuilding

TNG er en effektiv måde at administrere og vise dit stamtræ online på. TNG findes på dansk til en lav billig pris.
tng, digital, slægtstræ, online, stamt
Family Echo

Start dit stamtræ ved at indtaste dit navn til venstre. Tilføj derefter forældre, børn, partnere, søskende og mere. Du kan også importere fra GEDCOM- eller FamilyScript-format. Alt er gratis.
digital, træ, software, online
Famberry

Tilpas dit træ med dine egne skabaloner eller vælg et af vores specialdesignede temaer for at gøre dit træ lige så individuelt og unikt, som din egen familie. Dit stamtræ er helt privat på Famberry, og kun du og din familie kan se dit træ. Vi garanterer 100 %, at dine oplysninger ikke bliver sporet af søgemaskiner, og vi beskytter dine oplysninger under forsendelse og på vores servere med kryptering.
digital, træ, software, online, famberry
Livet gennem tiderne

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
Family Tree Builder 8.0

Family Tree Builder, som bruges af millioner af mennesker verden over, hjælper dig med at udforske din slægtshistorie, opbygge dit stamtræ og tilføje fotografier, historiske optegnelser og meget mere.
myheritage, program, offline, slægtsforskningsprogram, slægstræ
Heredis

Stamtræssoftware til Mac og Windows. Heredis hjælper 100.000 genealogientusiaster og fagfolk hver dag med at opdage deres forfædre og skabe imponerende slægtstræer. Fra at undersøge dokumenter til at analysere statistik, opdag mere end 200 funktioner og udfør en utrolig undersøgelse for at spore din oprindelse tilbage.
heredis, program, computer, slægtsprogram
Abcbellevue.dk

En stor del af slægtsforskningen foregår i De Otte Sogne" ved Kolding - (Nørre Tyrstrup Herred), - samt i Sønder Tyrstrup Herred. Vi håber, at nulevende og kommende efterkommere vil finde det spændende at gå på opdagelse på siden, og vi modtager gerne rettelser og tilføjelser, så vi kan give en detaljeret side videre til generationerne efter os. Vh Aage Langhoff Clausen og Birthe Clausen (født Frandsen).
clausen, frandsen, privat træ, slægtsforskning
Slægtsforskning og Lokalhistorie i Randers amt

Formålet med denne Facebookgruppe er, at slægtsforskere og lokalhistoriker med interesser for personer og lokaliteter i Randers amt kan skrive og fortælle om deres forskning. Ligesom man også kan efterlyse oplysninger, som kan bruges til forskningen.
randers, slægt, lokalhistorie, facebook, gruppe
Danmarks største kirkegalleri

Dette galleri, samt Facebook siden, bygger udelukkende på egne oplevelser og egne foto.
kirker, galleri, portal, fotos, billeder
Alda.dk - Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Alda.dk er min personlige hjemmeside, som handler om slægtsforskning. Her vil jeg løbende blogge om mine forfædre og hvad jeg kan grave frem af historier om deres liv. Jeg vil også blogge om mine oplevelser med slægtsforskning generelt – stort som småt. På alda.dk kan du også finde længere, sammenhængende historier om min slægt, samt lister over mine aner, så du evt. kan undersøge, om vi har slægt til fælles.
privat, træ, karlsen, linda, schwartz
Stryhn slægten

Velkommen til tom-stryhn.dk. Dette websted er ment som et forum for medlemmer af familien og andre interesseret brugere. Siderne omhandler oplysninger om blandt andet Stryhn slægten og andre slægter med tilknytning til gamle Maribo amt samt Møn mm. samt mange andre lokaliteter i Danmark og udlandet.
tom, stryhn, maribo, privat, slægtstræ
Viborg Domkirke

Viborg Domkirke er domkirke i Viborg Stift og samtidig sognekirke for Viborg Domsogn, som omfatter den nordlige del af det centrale Viborg. Kirken var oprindelig indviet til Vor Frue, dvs. Jomfru Maria.
viborg, domkirke, kirke, viborg, stift
Tommerup Lokalarkiv

Lokalhistorisk Arkiv er åbent hver mandag kl. 9-12 samt første lørdag i måneden 10-12. Alle er velkomne. Arkivet tager meget gerne mod fotos og dokumenter fra den gamle Tommerup Kommune. I arkivet opbevares disse til gavn og glæde for andre brugere.
tommerup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier,
Historisk Samfund for Hardsyssel

Vi er en forening for alle historisk interesserede. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til vores egns historie ved at udgive artikler om egnen i Hardsyssels Årbog og afholde møder, hvor kyndige folk fortæller, samt arrangere rundvisninger på historisk interessante steder.
forening, samfund, forening, ringkkøbing, egnshistorier
Frederiksborg Amts Historiske Samfund

Vi er Frederiksborg Amts Historiske Samfund – også kaldet FAHS. Vi fokuserer på historien i vores smukke Nordsjælland.
forening, frederiksborg, historie, fahs, arkiv
GenoPro

GenoPro er det mest intuitive og komplette værktøj til oprettelse af stamtræ og genogram. Et genogram er et slægtstræ, der indeholder yderligere oplysninger om relationerne og individerne. Genogrammer bruges af læger, familieterapeuter, slægtsforskere, sociologer, socialrådgivere, forskere og alle, der er interesseret i at opdage mønstre og problemer i en familie.
program, geno, pro, slægtsprogram, computer
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Majbølle-Vigsnæs Kirker

Vigsnæs Sogn er et sogn i Lolland Østre Provsti. I 1800-tallet var Vigsnæs Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Musse Herred i Maribo Amt. Vigsnæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Sakskøbing Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Guldborgsund Kommune.
majbølle, vigsnæs, kirker, kirke, kirkegård
Hvis vægge kunne tale

Hvad ved du om det hus, du bor i ?. Hvem har boet der før dig og har det altid set ud, som det gør i dag ?. Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer ?. Seriens værter, historiker Christopher O'Regan og Rickard Thuner samt bygningskonservator Erika Åberg, hjælper her både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde.
svensk, tv, serie, slægt, vægge
Aabenraa i gamle dage

Gruppen har til formål, at dele minder og historier fra det gamle Aabenraa med både nuværende, samt tidligere indbyggere fra byen.
aabenraa, facebook, gruppe
Bornholmerting.dk

Jeg ønsker at formidle Bornholms historie ved brug af “oprindelige historiske kilder”, det vil sige, at jeg tager udgangspunkt i samtidige dokumenter.
bornholm, kilder, dokumenter, historie, portal
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv

Dette er hjemmesiden for Nyborg Lokalhistoriske arkiv. Arkivet i Nyborg Kommune er fordelt på 3 lokalarkiver i kommunens centerbyer Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Arkiverne kan bruges til bl.a. slægtsforskning og til at få indsigt i firmaers, foreningers samt byens og omegnens historie.
nyborg, lokalarkiv, arkiv, historie, samling
Hvornum Slægtsider

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h), samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har kikket i mine slægtslinjer i snart 35 år. Jeg deler gerne ud af mine fund fra kirkebøgerne samt folketællingerne.Hvis du har bemærkninger stil mine slægtslinjer, bedes du venligst kontakte mig ved at klikke på her.
hvornum, slægt, myheritage, max, træ
Samsø Sogn

Samsø Sogn er et sogn i Århus Domprovsti. Sognet blev oprettet 1. maj 2014 ved sammenlægning af alle 5 sogne på Samsø. I 1800-tallet var Tranebjerg Sogn, Kolby Sogn, Onsbjerg Sogn, Besser Sogn og Nordby Sogn selvstændige pastorater, der hørte til Samsø Herred i Holbæk Amt.
samsø, kirkegårde, afbildning, fotos
Højby Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningens formål er at indsamle, opbevare og udbrede kendskab til og vække interesse for Højbys historie i fortid og nutid, samt oprette og drive Højby Lokalhistoriske Arkiv. Du kan finde mange spændende historier om lokalområdet. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan du bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, samt vores kirke og kirkegård.
højby, lokalarkiv, arkiv, fyn
ROMU - Museer i Roskilde – Lejre – Frederikssund

Museumsorganisationen ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag har ROMU 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for de tre kommuner, samt for Egedal kommune. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende. ROMU er et af 10 museer, der på landsplan er udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Museet forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.
museum, roskilde, lejre, frederikssund, kultur
Koldsø Fotografi

Som fotograf kan jeg også tilbyde restaurering af gamle billeder. Her på siden får du et par eksempler på restaureringer. Prisen er individuel og afhænger af mængden af billeder samt hvor beskadiget de er – og dermed hvor meget der skal arbejdes med dem.
kolsø, gamle, billeder, fotograf, fotostaurering
Danmarks amter (1793-1970)

Indeksside og gennemgang af Danmarks amter fra 1793 til 1970.
wiki, wikipedia, danmark, opslagsværk, amter
Biel familens slægtstræ

Jeg hedder Jesper Nydahl Biel og har grundlagt denne side, for at kunne dele, samt få mere viden omkring min families historie og oprindelse. Efternavnet eller slægtsnavnet Biel opstår i vores families historie d. 24 september 1800, da Morten Petersen Biel bliver født. Han er søn af Peter & Mette Mortensen, der sandsynligt vælger navnet Biel som et fast slægtsnavn pga. en lovændringen fra 1771
biel, myheritage, jesper, nydahl, mortensen
Egholmmuseum.dk

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Frederikshavn Stadsarkiv - Facebook

Stadsarkivet er kommunens hukommelse, og en af arkivets fornemste opgaver er at gøre arkivsamlingerne tilgængelige for borgere og myndigheder. Hos Stadsarkivet kan du få oplysninger og dokumentation om lokaliteter, begivenheder, levevilkår, huse, politiske beslutninger og meget mere. Vi har også materiale om kommunens borgere, politiske liv, byplanlægning samt kommunale bygninger og institutioner.
frederikshavn, stadsarkiv, side, social, facebook
Det Etiske Råd - Nationalt Center for Etik

Det Etiske Råd blev oprettet i 1987 med det formål at rådgive Folketinget og offentlige myndigheder samt skabe debat om nye bio- og genteknologier. I 2004 blev rådets ressort udvidet til også at omfatte genteknologi og bioteknologi vedrørende fødevarer og miljøspørgsmål.
etisk, råd, stat, rådgivning, oplysning
Skibsmotor.dk

Museets samling består af mere end 300 motorer fra perioden 1903-1973, samt af en 20-tons fiskekutter som står på land. Derudover forefindes diverse maritime effekter.
skibsmotor, motor, museum, rødvig
Rødovre Arkiv

Rødovre Arkiv samler materiale fra lokale personer, firmaer, foreninger samt ældre materiale fra Rødovre Kommune.
rødovre, arkiv, facebook, social, lokalarkiv
Historisk Samfund Viborg

En række personer med historisk interesse i det daværende Viborg Amt besluttede i slutningen af 1920’erne at etablere et fællesskab og oprette en forening til fremme af denne interesse. Den 20. november 1928 blev Historisk Samfund stiftet.
historisk, samfund, forening, viborg, årsbog
Danske Taler

På Danske Taler indsamler og publicerer vi løbende de taler, der præger den offentlige debat, også når den er ekstra kras.
tekst, samtale, tale, debat, danske
Kragelund Sogns Lokalhistoriske Forening

Kragelund Sogns Lokalhistoriske Forening. Foreningen indsamler protokoller og andre materialer, samt billeder fra omegnen og holder udflugter og møder.
kragelund, arkiv, lokalarkiv, midtjylland
Slægtsforskning / Slægtninge

Velkommen til gruppen slægtsforskning/slægtninge. Her kan du lave, søge hjælp eller hjælpe andre med at lave stamtræ og slægtsforske. Det er tilladt at ligge billeder op. Du kan her søge efter slægtninge/efterkommere. Det er kun din eller din families relation der kan søges efter, andet der ikke har med søgning at gøre, bliver slettet, du får ikke besked hvorfor. Husk at holde en pæn tone. Hilsen Admin.
facebook, slægtsforskning, slægtninge, gruppe, social
Tibirke og Vejby Kirker

Tibirke Kirke ligger syd for Tisvildeleje og øst for Tisvilde Hegn. Kirken menes bygget omkring 1120-30 som en lille romansk kampestenskirke. Denne kirke bestod af den nuværende kirkes andet og tredje fag, samt et lille kor med apsis.
tibirke, kirke, sjælland, kirkegård, gravpladser
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Nulevende norske slægtninge

Nulevende slægtninge i Norge, hvor man kender navnet, vil evt. kunne findes med navn, tlf. numre, og adresser, samt kort over hvor vedkommende bor.
1881, norge, telfonbog, nulevende, søgning
Bornholmske bondegårde

Efter at have arbejdet en lille menneskealder med de bornholmske bøndergårde på mange forskellige måder, har jeg ønsket at bearbejde Bornholms Museums bondegårdsundersøgelser, således at de fx både kan vises som udstilling (på nettet) og samtidig være en mulighed for de, der beskæftiger sig med gårdene og gårdmandsslægterne, at finde supplerende materiale.
bornholm, bondegårde, bøndergårde, opslag, gårde
Socialhistorie.dk

Der er gang i mange ting på socialhistorie.dk. Databaser, kildetekster og historiske personskildringer, og endnu mere er på vej. I 2018 kom der flere kilder, fattiggårdsdatabasen er begyndt at vokse, og samtidigt er der indsamlet rigtig rigtig mange kilder fra forskellige arkiver. I 2019 håbes på
social, historie, slægtshistorier, database, fattiggård
Nysted lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Nysted kommune, som den blev i 1970 ved sammenlægningen af Nysted købstad og landsognene Kettinge, Bregninge, Nysted Landsogn (Vantore), Herritslev, Døllefjelde, Musse, Godsted samt Øster og Vester Ulslev.
nysted, lokalarkiv, arkiv
Navalhistory.dk

Velkommen om bord. Denne private hjemmeside beretter om Søværnet i dag, samt den dansk-norske flådes og fra 1814 den rent danske flådes historie gennem mere end fem århundreder.
flåden, historie, krigsskibe, søværnet, skibe
Kirkerne på Mols og Helgenæs

Helgenæs Sogn er et sogn i Syddjurs Provsti. Helgenæs Sogn hørte til Mols Herred i Randers Amt. Helgenæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Ebeltoft Kommune, som ved strukturreformen i 2007 indgik i Syddjurs Kommune. I Helgenæs Sogn ligger Helgenæs Kirke.
mols, helgenæs, kirker, djursland
Hillerød Lokalhistoriske Forening

At udbrede kendskab til og vække interesse for Hillerød Kommunes historie, samt at støtte indsamling og bevaring af relevant materiale, fortrinsvis i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Hillerød og Folkemuseet.
hillerød, forening, lokalarkiv
Ancestral Quest 16

Ancestral Quest(AQ) stamtræssoftware er det perfekte genealogiprogram for både begyndere og professionelle. I 25 år har millioner af brugere valgt Ancestral Quest som deres værktøj til slægtsforskning og stamtræ. Fås til både windows og mac.
slægtsprogram, ancestral, quest, mac, windows
XnViewMP

Program til enkel billedbehandling og sortering af billedfiler. Programmet er gratis og giver en række muligheder for håndtering af store mængder billedfiler. Man kan f.eks. omdøbe og ændre størrelse på mange filer samtidigt. Derudover giver programmet mulighed for visuel sortering af billedfiler og indtastning af IPTC-data.
program, billeder, billedebehandling, redigering
Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg

Selskabet afholdt sit stiftende møde den 3. marts 1944 og konstituerende generalforsamling den 21. april 1944. Selskabets formål er at bevare Frederiksbergs historiske minder og udbrede interessen og kendskabet til byen og dens historie. Det har selskabet gennem årene gjort ved at udgive årbogen “Frederiksberg gennem tiderne” og andre publikationer, der belyser forskellige sider af Frederiksbergs historie, samt ved genoptryk af ældre skrifter, der stadig har almen interesse.
historie, frederiksberg, selskab, minder, oplysning
Danske Regioner i Danmark (Moderside)

Hovedside for Danske Regioner i Danmark.
region, regioner, hovedsæde, amter, styring
Region Nordjylland

Startside og infoside for Region Nordjylland.
region, regioner, nordjylland, amter, styring
Region Midtjylland

Start og infoside for Region Midtjylland
region, regioner, midtjylland, amter, styring
Region Syddanmark

Start og infoside for Region Syddanmark.
region, regioner, syddanmark, amter, styring
Region Sjælland

Start og infoside for Region Sjælland.
region, regioner, sjælland, amter, styring
Region Hovedstaden

Start og inforside for Region Hovedstaden.
region, regioner, hovedstaden, amter, styring
Peter-olsen.dk

Disse dokumenter udgør min sam­lede slægts­forskning i form af kilde­af­skrif­ter, der for­tæl­ler om mine fem bedste­for­ældre samt deres aner inklusive en adop­tiv­fars slægtsgren.
olsen, slægt, privat, vilfred, træ
Lokalhistorisk Arkiv for Hammel og Favrskov

Lokalhistorisk Arkiv i Hammel dækker området, der udgjorde Hammel Kommune indtil 2007, med følgende sogne og byer: Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Farre, Sporup, Haurum, Sall, Lading og Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev. På arkivet finder du det gængse arkivmateriale til slægtsforskning, som kirkebøger, folketællingslister og skattebøger. Vi har en stor samling af lydbånd, billeder, film, en omfattende Avisudklipssamling og samtlige eksemplarer af Hammel Avis (Midtjyllands Avis) fra 1890 til 1987.
hammel, jylland, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Thomsen slægten

Jeg slægtsforsker Thomsen slægten og mit stamtræ findes online på myheritage. Der er over 700 navne på webstedet. Siden bliver opdateret jævnligt og har i øjeblikket 25 medlemmer. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du sende webmaster en besked. God fornøjelse.
myheritage, thomsen, digital, træ
Dansk sprognævn

Dansk Sprognævn er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet, der fastsætter den danske retskrivning. Sprognævnet udgiver den officielle danske retskrivningsordbog samt Nyt fra Sprognævnet, der behandler emner og temaer omkring arbejdet.
sprog, nævn, statslig, organisation, diktat
Bjerager Kirke

Bjerager Sogn er et sogn i Odder Provsti. I 1800-tallet var Bjerager Sogn anneks til Randlev Sogn. Begge sogne hørte til Hads Herred i Aarhus Amt. Randlev-Bjerager sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Odder Kommune. I Bjerager Sogn ligger Bjerager Kirke.
bjerager, odder, kirker, kirke, østjylland
Læsø Kommune

Læsø Kommune er en kommune i Region Nordjylland. Kommunen omfatter øen Læsø, beliggende i Kattegat.
læsø, kommune, region, nordjylland, amt
Slægtskrøniken af Keld Lundberg

Jeg begyndte at forske i mine aner i sommeren 2002. Min slægt har sine rødder solidt plantet i den jyske muld, og stammer primært fra Randers, Viborg og Aalborg Amt. Udover de almindelige patronymer -sen og -datter indeholder mine aner også slægtsnavne som fx Aagaard, Bach, Baltser (eller Baltzar), Bruus, Godske, Hold, Molboe, Præst, Rygaard og Rytter. På min mors side er der dog en afstikker til Obermeiser ved Kassel i Tyskland, hvor jeg støder på slægtsnavne som fx Autze, Brasse, Finis, Heere, Hold, Kepper, Nolte, Thiele med flere.
keld, lundberg, krønike, privat, træ
Hornslet Kirke

Hornslet Kirke, Hornslet Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken i Hornslet kan med rette kaldes for en af de mærkværdigste landsbykirker i Danmark.
kirke, hornslet, randers, kirker, sogn
Morsø Kommune

Morsø Kommune i Viborg Amt blev dannet ved kommunalreformen i 1970. Ved strukturreformen i 2007 forblev kommunens omfang uændret, men den kom under Region Nordjylland. Kommunen omfatter øen Mors med Agerø i Limfjorden.
morsø, mors, nordjylland, kommune
MyHeritage: Family Tree & DNA

Udforsk dine rødder, find nye slægtninge, og gør fantastiske opdagelser med vores genealogiske søgeværktøjer og intuitiv stamtræsbygger. Slut dig til vores globale fællesskab af brugere for at kortlægge dine forfædre og familiehistorie uden besvær.
apple, store, myheritage, app, værktøj
Thisted Kommune

Thisted Kommune er en kommune i Region Nordjylland efter Kommunalreformen i 2007.
thisted, kommune, nordjylland, amt, thy
Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune er en kommune i Region Nordjylland efter Kommunalreformen i 2007, og omfatter byerne Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup. Vesthimmerlands Kommune opstod ved sammenlægning af: Aalestrup Kommune Farsø Kommune, Løgstør Kommune og Aars Kommune.
vest, himmerland, nordjylland, kommune, amt
Vrå og Omegns Lokalhistoriske Arkiv

Velkommen til hjemmesiden for Vrå Lokalhistoriske Arkiv. Vi kan tilbyde interesserede adgang til arkivalier af forskellige slags. Du kan læse mere om historien i Vrå, finde billeder fra gamle dage, samt læse mere om arkivets bogudgivelser.
vrå, lokalarkiv
Aarhus Stadsarkiv - Instagram

Vi bevarer og formidler byens historie. Masser af fotos og viden om Århus amt.
instagram, social, billeder, århus, stadsarkiv
Byen der forsvandt

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Favrskov Kommune

Favrskov Kommune er en kommune i Østjylland under Region Midtjylland med 49.408 indbyggere, som omfatter byerne Hadsten, Ulstrup, Hammel, Thorsø og Hinnerup hvor sidstnævnte er kommunesæde. Kommunen beliggende med Aarhus mod sydøst, Randers mod nord, Viborg mod nordvest og Silkeborg mod sydvest.
favrskov, kommune, region, midtjylland, amt
VW & Retro Museum

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Slægtsforskning - Gehrcke

Stamtræ for efterkommere af Johan Henrik Peter Gehrcke og Hansine Kristine Hansen. Stamtræet indeholder pt. 858 personer fordelt over otte generationer.
gehrcke, hansen, privat, træ, hansine
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Slægten på begge sider af Storebælt

Formålet med denne hjemmeside er at få et overblik af vores Stamtræ ved at samle de forskellige grene på en stamme. På Sjælland drejer det sig om Familier som: GERCKEN, WAHL, SKOVGAARD, NIELSEN og SØRENSEN På Fyn drejer det sig om familier som: SØRENSEN, NIKOLAJSEN, KINGO, MADSEN og JENSEN.
sjælland, skovgaard, gercken, kingo, sørensen
Slægtshistorisk Dag

Denne gruppe har til formål, at fortælle om arrangementet 'Slægtshistorisk Dag', som afholdes hvert år i efteråret. Formålet med arrangementet er at udbrede kendskaben til slægtshistorie og de muligheder for hjælp, som findes bl.a. i de Slægtshistoriske Centre som findes rundt omkring i Danmark og resten af verden samt brugen af og mulighederne i FamilySearch.
slægtshistorisk, dag, arrangement, event
Kroneborg.dk

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Væversteds slægtsbog

Familierne Væversted fra Vendsyssel, Jørgensen fra Everdrup, Tora Christensen fra Læsø, Nielsen fra Kibsgaard og st. Rævdal, samt Guldager Hermansen, fra Agersted og Dronninglund. Med grene af familier i Florida, Wasington DC, Utah og Pocatello, Idaho. Denne slægtsbog med over 3300 personer vedligeholdes af Flemming Væversted Jørgensen og er placeret på mit eget domæne www.vaeversted.com. E-Mail til Slaegt@Vaeversted.com
væversted, jørgen , privat
Ansager Kirke

Ansager Kirke ligger i Ansager Sogn, i det tidligere Øster Horne Herred Ribe Amt, nu Varde Kommune. Kirken er fra 1200-tallet. Romansk kor og skib. I 1775 udvidedes kirken med et tårn med spir. I tårnrummet findes kirkens eneste kalkmalerier – malet af Liljemesteren.
ansager, ribe, kirke, sogn, sønderjylland
Odder Kommune

Odder er en stationsby i Østjylland med 12.454 indbyggere, beliggende i Odder Sogn. Den er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland. Tidligere var den hovedby i Hads Herred. Befolkningen i Odder by udgør cirka halvdelen af kommunens samlede indbyggertal.
odder, kommune, midtjylland
Bornholmske Skifter før 1845

Skifteuddrag – Bornholm. 1681 – 1845. Samt andre gode oplysninger, som måske er en genvej til din søgning af dine Bornholmske aner.
skifter, 1681, 1845, bornholm
Sydfynske fortællinger

Lyt gratis med når Svendborg Museum og Radio Diablo deler de spændende, sjove og skæve fortællinger, som den sydfynske historie er rig på. Hver episode er en samtale mellem historikere, arkæologer og forfattere om den sydfynske historie.
soundcloud, sydfynske, radio, podcast, fortællinger
Brunoansbjerg.dk

Hjemmesiden vil først og fremmest blive brugt i forbindelse med interessen for slægtsforskning - samt lokalhistorisk forskning fra Ballum og vadehavsområdet i sønderjylland. Samt Dansk søfartshistorie her under om søfolk og søfart fra Ballum.
skibe, søfart, ballum, privat, sønderjylland
Bryggenslokalhistorie.dk

Foreningen har over 20.000 fotos fra Bryggen og en del postkort fra 1920 og 30èrne, samt meget andet.
bryggen, lokalhistorie, lokalarkiv, københavn, vesterbro
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Samsø Kommune

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Slægten Fra Vindeby

Slægten Fra Vindeby - Martin Iversen Christensen. Den første del af historien om min mormor, Inger Rasmussens slægt tager sit udgangspunkt i Vindeby på Tåsinge, hvor hun boede det meste af sit liv, og hvor begge hendes forældre stammede fra. I denne del er fokus på hendes aner på Tåsinge og Langeland samt i Jylland og Tyskland. Denne del af hendes forfædre var hovedsageligt bønder og husmænd mens en gren stammede fra en jysk provst og en herresfogedslægt fra Thyholm, og en anden gren kan spores tilbage til Tyskland. Bind 4 i serien handler om Ingers mors mødrende slægt, som kan spores tilbage til 1100-tallet.
bog, bøger, langeland, vindeby, christensen
Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Arkiv - Facebook

Facebook side. Arkivet modtager bl.a. billeder, stamtavler, ejendomspapirer og andet fra foreninger, virksomhederArkivet modtager bl.a. billeder, stamtavler, ejendomspapirer og andet fra foreninger, virksomheder.
rolfsted, lokalarkiv, arkiv, fyn
Lemvig Bibliotek

Biblioteket i Lemvig har åbent alle hverdage mellem kl. 10.00 og 18.00 samt lørdage mellem kl. 10.00 og 13.00.
bibliotek, udlån, lemvig, bøger, læse
Hallandsk Familieforskerforening - kaster lys over historien

Hallands Familieforskerforening - kaster lys over historien. Hallands Slægtsforskerforening er en almennyttig forening, der blev stiftet i 1982. Foreningen er aktiv for slægtsforskere i Halland og for dem, der arbejder med hallandsk kildemateriale. Ved årsskiftet 2021-2022 havde vi 1416 medlemmer, samt 105 familiemedlemmer fordelt over hele landet, vi finder også nogle medlemmer i Danmark, USA og Canada. Hallands Genealogiske Forening, tidligere Hallands Genealogiske Forening, er medlem af Sveriges Genealogiske Forening.
hallands, forening, sverige, slægtsforskere, historie
Rosenholm Egnsarkiv

Rosenholm Egnsarkiv er indrettet i det tidligere Ting- og Arresthus midt i Hornslet, sammen med Syddjurs Bibliotek. Rosenholm Egnsarkiv er et moderne arkiv, hvor der ud over de historiske arkivalier og billedarkiv m.v. også er slægtsforskning med mere end 90.000 navne samt et stort elektronisk arkiv, med billeder og andre arkivalier.
rosenholm, lokalarkiv, arkiv, djursland, egnsarkiv
Holocaust-uddannelse.dk

Denne side er en undervisningsside om Holocaust for elever og lærere på ungdoms- uddannelserne, samt studerende. Alle andre kan selvfølgelig også få glæde af siden.
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, oplysning, lærdom
Styr på rødderne? - introduktion til slægtsforskning

Lærebog i slægtsforskning der bl.a. introducerer den grundlæggende systematik og hvordan man laver sin egen anetavle, samt oplyser om indsamlingen af data fra biblioteker, arkiver, museer og internettet.
tommy, christensen, introduktion, slægtforskning, bøger
Provinsarkivet Opava - Tjekkiet

Provinsarkivet i Opava er det tredjeældste og også det tredjestørste statsarkiv i Tjekkiet. Det fungerer som statens regionale arkiver for territoriet i den tidligere nordmähriske region, men samtidig er det også det historiske provinsarkiv for det tidligere hertugdømme Schlesien.
tjekkiet, provins, arkiv, statsarkiv, opava
Livets træ - stamt

Opret dit eget livstræ med begivenheder eller familieforhold. Du vælger, hvilken kategori dit træ skal indeholde. Hvis du er interesseret i slægtsforskning, kan du oprette dit slægtstræ med navne og relationer. Vælg en baggrundsfarve, der matcher dine begivenheder og i en stil, du kan lide. Del dine specielle øjeblikke på sociale medier, eller send det som et foto via besked eller e-mail.
app, livets, træ, program, stamt
Poul Steen - Slægtsnotater

Der vil måske en dag komme et smukkere layout, og jeg vil måske også få tid til at bringe mere korrekte og mere komplette informationer til torvs. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til indholdet, må du endelig kontakte mig.
poul, steen, privat, stamtavle
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Hvornum slægtssider . Myheritage

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h eller k) samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har slægtsforsket i mine slægtslinjer i snart 35 år.
myheritage, balle, hvornum, max, krintel
Slægten Rolsted fra 1760

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Ole Munks slægtssider

Slægtsdatabase med ca. 10.000 personer fortrinsvis fra Jylland med følgende gamle amter: Hjørring, Aalborg, Viborg, Randers og Skanderborg.
ole, munk, hjørring, aalborg, privat, slægtssider
Landsforeningen Liv&Død

Landsforeningen Liv&Død arbejder for at starte den gode samtale om døden og den værdige afsked. Vi er der for at give dig mulighed for at træffe beslutninger om døden og den sidste tid, på et oplyst grundlag.
forening, døden, sidste, vilje, afsked
Det Kongelige Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek er en institution under Kulturministeriet. Vi leverer services og vidensformidling samt sikrer dansk kulturarv for eftertiden.
kongelig, bibliotek, københavn, statslig,
Genealogy and Artificial Intelligence

Denne gruppe er beregnet til at udforske skæringspunktet mellem slægtsforskning og kunstig intelligens (AI) i dens mange forskellige facetter. Vi ønsker at hjælpe slægtsforskere med at udnytte kraften i AI og samtidig forstå både fordelene og begrænsningerne ved nye AI-baserede teknologier.
ai, intelligens, kunstig, fordele, ulemper, facebook
Nyhavn - 1673-1998

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv’s hjemmeside, som dækker det gamle Elling sogn med byerne, Jerup, Napstjert, Nielstrup, Strandby, Elling og Øster Holmen. Arkivet rummer blandt andet person og topografiske fotos, virksomheds- forenings- og privatarkiver, samt jubilæumsskrifter og lokale avisudklip.
elling, lokalarkiv, arkiv, nordjylland, sogn
Slægtstræ – WordPress Stamt

Genealogical Tree er et plugin til at vise slægtstræer og oprette forfader -profiler. Dette er et perfekt plugin til slægtsforskere og familiehistorieentusiaster til at vise en familieinformation og et træ på din hjemmeside. Bemærk at det kræver du har Wordpress som web template i forvejen. Programmet kan hentes gratis.
plugin, wordpress, slægtstræ, stamtræ, program
Goe' gamle Vrensted

Gruppens er tilknyttet hjemmesiden, www.Vrensted-Historier.dk, med formål at dele gamle og nye billeder samt små/store fortællinger om personer og andet interessant fra Vrensted m.m. Alle indlæg er tilladt, bare det er sobert. Hvis interesseret så læs evt. nogle af de mange Vrensted Historier, gå ind på linket: www.Vrensted-Historier.dk
vrensted, nordjylland, gruppe, facebook, historier
Fanø Kommune

Fanø Kommune i Ribe Amt blev dannet ved kommunalreformen i 1970. Ved strukturreformen i 2007 forblev den selvstændig, men der blev indgået en øsamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune.
fanø, kommune, region, syddanmark, ø
Historisk Samfund for Århus Stift

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Sønderholm - Frejlev Kirker

Sønderholm Kirke ligger i Sønderholm Sogn i Aalborg Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Hornum Herred, Ålborg Amt. Kor og kirkeskib er opført i romansk tid af granitkvadre over skråkantsokkel.
nibe, sogn, kirker, kirke, nordjylland
Roskilde Bibliotekerne

Roskilde Bibliotekerne dækker biblioteksbetjeningen i Roskilde Kommune, samt centralbiblioteksfunktion for Region Sjælland og Bornholms Regionskommune.
roskilde, bibliotek, bøger, udlån, bog
Lomborg Kirke

Lomborg Sogn var et sogn i Lemvig Provsti. Sognet blev 22. august 2019 lagt sammen med Rom Sogn og indgår nu i Lomborg-Rom Sogn. I 1800-tallet var Rom Sogn anneks til Lomborg Sogn. Begge sogne hørte til Skodborg Herred i Ringkøbing Amt. Her er i alt 4 kirker under dette sogn, Dybe, Ramme, Lomborg og Rom kirke
lomborg, kirke, lemvig, nordjylland, kirker
Karsten Paul Ringling

Jeg hedder Karsten Paul Ringling. Min far hed Paul Ringling, han var ejendomsmægler og iværksætter, han havde taget sin mors navn, fordi han kunne bruge det i sin forretning, og fordi han ønskede at føre slægtsnavnet videre. Han blev desværre kun 48 år gammel. Efter jeg er stoppet på arbejdsmarkedet ville jeg finde ud af hvordan det hang sammen med det navn. Mit træ indeholder, slægten både på min fars og mors side, samt min svogers og min kones slægter, men træet udvikler sig konstant, så det nu et træ indeholdende Danere lige fra Vestjylland til Skåne og resten af jorden.
myheritage, slægtstræ, ringling, paul, karsten
Anna og Gunners slægter

Vi hedder Anna Worm og Gunner Jermiin Nielsen. Gunner har arbejdet med slægtsforskning siden engang i 80'erne og har igennem denne hjemmeside gjort mit materiale tilgængeligt til deling i to databaser. Kontakt mig venligst, hvis du har rettelser eller tillæg til vores stamtræer.
worm, jermiin, nielsen, slægtsforskning, gunner
Folkeuniversitet (moderside)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Min slægt - Mine børn Mette og Michaels aner

Denne slægtsdatabase tager sit udgangspunkt i mine to børn (Mette og Michael, fra hhv. mit første og andet ægteskab). Den indeholder deres stamtræ, med p.t. over 1800 personer. Data er hovedsageligt fundet af min hustru, Jonna, og min gudfar, Niels Erik Torp Steffensen.
torp, steffensen, niels
Gülstorff’s stamt

Dette er mit første forsøg på at lave en samlet oversigt over min familie og slægtsnavnet Gülstorff. Der er sikkert stadig mangler og fejl i de i de brugte data og jeg mangler stadig mange informationer om fætre og kusiner og deres børn. Jeg modtager gerne rettelser og yderligere information. Steen Gülstorff
steen, gülstorff, privat, slægt
Søskende stamtræet for Ølund

Søskende stamtræet for: Nadia Brøndum Øelund, Mia Brøndum Øelund, Brian Øelund, Tanya Øelund. Siden er under udvikling.
ølund, slægt, private, sider
Bejstefaars Hus

Velkommen til hjemmesiden for foreningen Bejstefaars Hus. Hjemmesiden henvender sig til foreningens medlemmer samt til andre af vores slægt samt personer med tilknytning til huset og egnen omkring Bigum by. Foreningen driver og vedligeholder den gamle landarbejder bolig der ligger tæt ved Tjele Langsø.
bedstefar, hus, forening, bigum, bolig
FK-stokholm.dk

Kom med på tur og følg vores oplevelser. Vi fortæller om vores slægtsforskning, campingvogne, biler, livet som sådan, samt udvikling i haven og alt muligt andet som vi tager os til. Mvh Flemming og Käthe.
stokholm, käthe, slægtforskning, flemming, liv
Irene Larsen - slægtsforskning

På denne side præsenterer jeg min anetavle og øvrige slægtninge, samt det materiale, jeg har adgang til. Man er velkommen til at skrive til mig, hvis man er interesseret i noget af materialet.
fugl, harms, klein, privat, træ
Slægtshistorier fra det gamle Præstø amt

Slægt og slægtshistorier fra det gamle Præstø amt. Jeg tager primært udgangspunkt i Bårse og Hammer herred med hovedvægt på Jungshoved, Allerslev og Snesere sogne. Her vil ligeledes komme oplysninger om mine egne aner fra området m.m.
bårse, kyhl, hammer, præstø, byhistorie
Glud, Rårup, Skjold og Hjarnø Lokalarkiv

Arkivet dækker områderne Rårup Sogn og Klejs kirkedistrikt med byerne Rårup, Klejs, Brandstub, Nøttrup, Gramrode, Ravnholt, Nebel, Glattrup, Åstrup og dele af Gram, samt Glud, Skjold, Stourup, Sønderby, Neder Sønderby, Pøt, Østrup, Brund, Bisholt, Snaptun og Hjarnø.
glud, lokalarkiv, arkiv, rårup, egnshistorie
Kirkerne i Sahl og Gullev

Kirkerne i Sahl og Gullev har gennem århundreder haft et fællesskab. De er bygget næsten samtidigt, de havde i århundreder samme ejere, og i hvert fald siden reformationen har der været fælles præster i de to kirker.
sahl, gullev, kirke, kirker, kirkegårde
Den Esmarch'ske slægt

Denne familieside handler om slægterne Esmarch og deres oprindelse samt om mine familiære relationer. Esmarchbasen er den centrale del som indeholder alle esmarcher og hele min familie. Men læs også indledende om slægtens grene på denne side. For overskueligheden skyld, kan den københavnske gren - Mads Esmarchs efterkommere (hvor jeg er efterkommer) og Slægtens oprindelse ses særskilt, men oplysningerne er også i Esmarchbasen.
esmarch, københavn, slægt, privat, mads
Gamtofte & Søby-Turup Lokalhistorie

Gruppens formål er, at der kan stilles spørgmål og trække på hinandens viden om hvad der sker og skete af historie inden for vores lokalområde Gamtofe og Søby-Turup.
gamtofte, søby, turup, lokalarkiv, facebook
Sydvestjyske arkiver

Sydvestjyske arkiver er en sammenslutning af ca. 60 lokalhistoriske arkiver, fortrinsvis fra det tidligere Ribe Amt. Foreningen, der er stiftet i 1979, skiftede i 2013 navn fra Ribe Amts Lokalarkiver (RAL) til navnet Sydjvestyske arkiver (SVA).
sydvest, sammenslutning, arkiver, syddanmark. forening
Bispebjerg Hospital

Bispebjerg Hospital er akuthospital for planlægningsområdet Byen. Samtidig varetager hospitalet en række specialfunktioner for en endnu større befolkning og står for den fælles akutmodtagelse i Byen.
bispebjerg, hospital, sygdom, sygehus, sjælland
Fra fattiglemmer til konger ...

I marts 2016 lagde Svend Jacobsen og jeg en efterslægtstavle på nettet for herredsfoged Troels Winther på Astrupgård i Sønderjylland, der levede for over 500 år siden (www.troelswinther.dk). Troels Winther er stamfar til en uhyre omfattende slægt, der må betegnes som Danmarks største sammenhængende slægt. TW-efterslægtstavlen indeholder p.t. mere end 80.000 personer, hvoraf ca. 50.000 er egentlige efterkommere efter Troels Winther, mens resten er ægtefæller til efterkommerne og forældre til ægtefællerne.
troels, winther, sønderjylland, slægter, stamt
Thyregod-Vester Kirker

Thyregod Sogn er et sogn i Grene Provsti. I 1800-tallet var Vester Sogn anneks til Thyregod Sogn. Begge sogne hørte til Nørvang Herred i Vejle Amt. Thyregod-Vester sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Give Kommune, som ved strukturreformen i 2007 blev indlemmet i Vejle Kommune.
thyregod, vester, kirker, kirke, trosamfund
BogTikken

I BogTikken finder du velholdte antikvariske bøger, skønlitteratur, fagbøger & hobbybøger samt med et stort udvalg af noder i alle genrer - også populærmusik.
bøger, brugte, antikvariat, hobby, slægt
Efterslægtstavle - Wiki

En efterslægtstavle eller et stamtræ er en oversigt over en persons eller et ægtepars efterkommere frem til nutiden. Her kan du læse lidt mere viden, fra wikis leksikon.
efterslægt, information, viden, slægt, wiki
Langvad Pearce Web Site - Myheritage

Jeg hedder Marianne, og er er startet med at sammenholde informationer fra familie forskning lavet af andre familie medlemmer. Min familie har direkte slægtslinks til Fanø, Nordjylland og Sønderjylland, samt England. De mest fremtrædende navne i slægten, på dette stadie, er Sørensen, Mortensen, Bagger, Langvad, Abrahamsen, Saak, Pearce, Simmonds, Gundesen og Pedersen. Du er velkommen til at skrive, hvis du har informationer om min slægt.
myheritage, langvad, pearce, digital, webtræ
Historisk Forening for Graasten By og Egn

Historisk Forening for Graasten By og Egn er oprettet i 1975 af Poul Andersen. Et af formålene er som nævnt at drive et lokalhistorisk arkiv for Gråsten området, og et sådant blev oprettet samtidigt.
forening, arkiv, gråsten, lokalhistorie, graasten
Museet Sønderskov

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Slægten Phillip

Slægten Phillip herpå hjemmesiden er bygget op omkring Jørgen Jørgensen Phillip som blev født 11.01.1836 i Vester Hæsinge, Svendborg amt.
philip, kenneth, efterslægt, slægtsnavn, privat
Vester Hæsinge - Sandholts Lyndelse Arkiv

Arkivet har til formål at indsamle, registrere, opbevare og formidle egnens historie, som vi alle er en del af. Arkivet har til huse på Birkevej 15 (den tidligere skole) og holder åbent hver torsdag eftermiddag fra kl. 14.00 til 17.30, samt efter aftale.
lokalarkiv, arkiv, hæsinge, sandholt
Jens Ejgild Caspersen

Jeg vil gerne på denne side delagtiggøre andre i mine forskningsresultater. Da jeg har hjulpet mange slægtsforskere gennem nogle knuder, har jeg en ret stor samling af slægter, nogle komplette og andre i små dele. Jeg vil ikke sige at jeg dækker hele landet, men hovedsagelig Himmerland og det meste fra Vendsyssel samt Sverige; Göteborg, Stift; Vestergötland, Halland og lidt i Skåne. Fra besøg på Arkiverne i Göteborg og Lund.
caspersen, slægtsforskning, privat, udgivelser, forskning
Helsingørs Historie

Helsingørs Historie. Gruppen dækker geografisk hele Helsingør Kommune, Samt lidt stof fra det centrale Helsingborg hvor vi danskere mest har bevæget os rundt og har minder om. Hvis man starter en ny tråd med et billede, så skal det være mindst 30 år gammel. Nyere billeder må efterfølgende gerne lægges på, hvis de gavner trådens emne.
facebook, gruppe, nordsjælland, debat
Ole Færch - Historieforskning

På min hjemmeside findes bøger og artikler med personalehistorisk, lokalhistorisk og almen historisk indhold, som jeg har skrevet, arkivalier fra Rigsarkivet, samt enkelte andre ting, som jeg har afskrevet og stiller til rådighed.
ole, ferch, forskning, slægtsforskning
Stamtræ for Dorte & Jørgen Hvolbye

Slægtstræ ud fra Dorte Lilly Hvolbye Ibsen & Jørgen Hvolbye Lauritzen.
hvolby, ibsen, lauritzen
Jane Krause-Schmidt

Om slægten Dahlstrøm og Krause, samt information om hjælp til slægtsforskning.
jane, krause, slægt
Familien Edler von Eyben

Familien Edler von Eyben kan spore sin historie tilbage til 1300-tallets Tysk-Romerske kejserrige. Jeg har samlet alle kendte genealogiske data og en række forskellige historier om familiens medlemmer.
edler, von, eyben, stamt
Demstrup.net

Stamtræ for 2.876 personer med rødder i Demstrup, Sjørslev og omegn.
demstrup, sjørslev, slægtstræ, privat
Lokalhistoriske Arkiver i Sydøstdanmark (LASA)

LASA er en sammenslutning af arkiver i det tidligere Storstrøms Amt, nu Sydøstdanmark. 29 arkiver er i dag medlemmer af LASA.
arkiver, sydøst, danmark, sammenslutning, lokalhistorisk
Thorsager, Bregnet og Feldballe Kirker.

Thorsager Kirke ligger 13 km Ø for Hornslet i Thorsager Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken er Jyllands eneste rundkirke. Den ligger på en stejl bakke og dominerer helt landsbyen Thorsager.
thorsager, bregne, sogn, feldballe, kirker
Esrum Kloster & Møllegård

Esrum Kloster & Møllegård er et kulturhistorisk museum oplevelsesattraktion ved Esrum Kloster i Nordsjælland. På stedet findes en udstilling om Cistercienserordenen og klostrets historie samt en klosterhave med forskellige lægeurter. Desuden bliver der arrangeret forskellige særudstillinger.
esrum, kloster, mølle, egnshistorie, kulturarv
Assing Kirke og Sogn

Assing Sogn er et sogn i Herning Søndre Provsti. I 1800-tallet var Assing Sogn anneks til Sønder Felding Sogn. Begge sogne hørte til Hammerum Herred i Ringkøbing Amt. Sønder Felding-Assing sognekommune blev senere delt, så hvert sogn dannede sin egen sognekommune.
assing, sogn, kirke, kirkegård, tro
Lund og Eriksen slægten fra Grønland

Slægten Eriksen fra Saqqaq & Lund fra Nuuk, Grønland. Min slægt fra Grønland: Eriksen fra Saqqaq & Lund fra Nuuk, samt min mands slægt i Vestjylland: Nielsen fra Borris & Henriksen fra Videbæk.
grønland, eriksen, lund, nuuk, stamtavle
Marius Knudsen - En rejsende fotograf

Denne side er oprettet for at hylde fotografen Marius Knudsen, Borup, og samtidig vise en del af hans fotografiske værker efterhånden som de bliver scannet.
marinus, knudsen, billedesamling, fotograf, billeder
Skanderborg Sogns Kirker

Skanderborg Sogn – tidligere Skanderup Sogn – er et sogn i Skanderborg Provsti. I 1800-tallet var Skanderup Sogn og Stilling Sogn annekser til Skanderborg købstad. Begge sogne hørte til Hjelmslev Herred i Skanderborg Amt. De udgjorde Skanderup-Stilling sognekommune.
skanderborg, slotskirke, østjylland, kirker, kirke
Vestergaard Slægten

Denne beskrivelse af Vestergaard Slægten er en reduceret udgave af min tidligere beskrivelse, samlet og udgivet i bogform 1990. Som kildeanvendelse er benyttet: Efterladenskaber som erindringsbeskrivelser, dokumenter, foto mm. samt en større brevsamling, samt mundtlige overlevering af ældre efterslægtninge. Beskrivelse af Vestergaard Slægten er ikke opdateret siden 1990.
vestergaard, slægt, privat
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e.V. er det danske bibliotek i Sydslesvig. Sydslesvigs hovedbibliotek er beliggende i Nørregade tæt ved Flensborghus i Flensborg. Med sine tre lokalbiblioteker i Slesvig by, Husum og Egernførde samt to bogbusser dækker centralbiblioteket hele det sydlesvigske område.
centralbibliotek, bibliotek, sydslesvig, sønderjylland, bøger
Gamle billeder og historier fra Amager

Gamle billeder og historier fra Amager er en hyggelig billedbog med billedtekster, som bringer et væld af gamle øjebliksbilleder til skue og leder tilskueren og læseren bagud tilen svunden tid. Alle billederne samt landkortene er hentet i forskellige samlinger og bagefter nænsomt bearbejdet og tilpasset på nutidig vis.
amager, bog, bøger, jesper, asmussen
Indeks til dødsboer i Statstidende

Siden er oprettet som hjælp til slægtsforskere og indeholder en slags indeks over dødsindførelser, der er anført i Statstidende fra midten af 2001 og frem. Hver person er så vidt muligt præsenteret med: - sidst kendte navn - sidst kendte adresse - fødselsdato - dødsdato - nummer af Statstidende samt referencenummer
statstidende, indeks, dødsindførelser, dødsdato, afdøde
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Radio 4 - Dna og slægtforskning

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Søstrenes Begravelsesforretning

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
Andreasen og Kreutzer

Min familie stammer fortrinsvis fra Nordjylland på mødrenes side, samt Midtjylland samt Lolland Falster på fædrenes side. Jeg har taget udgangspunkt i tre slægtsbøger, som omhandler min slægt på min mors side.
lolland, andreasen, kreutzer, privat, slægtsforskning
Svendborg Kommune

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Gedser Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet blev oprettet i 1985 for Skelby, Gedesby og Gedser for at registrere og bevare billeder, protokoller, skøder og andet materiale af lokalhistorisk interesse. Arkivet har til huse på en af den daværende kommunes nedlagte skoler på adressen Skolegade 2B 4874 Gedser. På arkivet findes som hovedsamling arkivalier fra erhverv, foreninger og private samt mange billeder herunder skolebilleder og arkivet råder over registrant over arkivalier, fotos , bøger og bånd.
gedser, lokalarkiv, lolland, dokumenter, bøger
Baunsgaard-slægten fra Lihme

Jeg hedder Peter Baunsgaard og er webansvarlig for dette webtræ op myheritage. Slægtstræet tager udgangspunkt i min slægt, Baunsgaard-slægten fra Baunsgaard i Lihme i Vestsalling, og min ægtefælle Grethe Hanna Baunsgaards slægt.
myheritage, baunsgaard, digital, jens
Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv

Arbejdsgruppen bag arkivet indsamler, registrerer og tilgængeliggøre materiale fra den tidligere Brabrand-Årslev Kommunes område. Det drejer sig om bl.a. billeder, foreningspapirer, kort, erindringer, erhvervsmateriale og trykte ting som f.eks. bøger, aviser, samt kopier af bl.a. kirkebøgerne.
brabrand, lokalhistorie, facebook, årslev
Ka' du huske - Lokalhistorisk Arkiv (Lynge)

Alle gruppens medlemmer kan her udveksle billeder, kommentarer, videoer osv., der vedrører Lynge Sogn i Sorø Kommune. Lokalarkivet dækker området fra Sorø Sø i nord til Kongskilde Maskinfabrik i syd, samt fra Broby Vesterskov i øst til Lindebjerg i vest.
lynge, facebook, lokalarkiv, minder
Rejmert.dk

Denne side er oprettet med det formål at præsentere vor slægtsforskning for andre interesserede. På siden finder du aner til Susanne Juul Sørensen og Bo Rejmert Sørensen, samt vores efterslægt. Slægterne er fordelt over hele Jylland of Fyn med få afstikkere til Sjælland. Du er velkommen til at bruge de informationer du finder på vores sider med behørig henvisning til kilden.
privat, rejmert, juul, jylland, slægtsforsning
Randers Amtsavis

Randers Amtsavis, grundlagt 3. juli 1810, er et regionalt dagblad, som dækker Kronjylland – Randers, Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner. Historisk har Randers Amtsavis været en konservativ avis, men definerer sig i dag som en uafhængig borgerlig avis.
avis, randers, amt, læsestof, lokalstof
Buurgaard & Jessen

Buurgaard & Jessen er din lokale bedemand i Nordjylland. Vi dækker området fra Frederikshavn til Skagen, herunder Aalbæk, Jerup, Elling, Bratten Strand og Strandby, samt de mindre landsbyer vest for Frederikshavn.
buurgaard, jessen, begravelse, forretning, nordjylland
Sequencing DNA

Vi leverer alt, hvad du behøver for nemt at få adgang til og forstå dit DNA og gener. Dette inkluderer gratis, ubegrænset opbevaring af dine DNA-data, samt unikke værktøjer og forbedrede rapporter, der omdanner dine rå DNA-data til en brugbar oversigt. Upload af eget dna-kit, er gratis.
dna, test, tstcenter, gener, slægt
Dansk Mølleforum.dk

Dette er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om bevaringen af vore gamle møller.
møller, forum, samtale, brugerforum, hobby
Dna-tests: En verden af hemmeligheder

Flere og flere går på opdagelse i deres egne stamtræer ved at sende mundskrab med dna til firmaer som MyHeritage. Med prøven kan de afklare, hvor på kloden ens slægt kommer fra. Og måske finder de også slægtninge, man ikke vidste, at man havde.Dagens gæst i ‘Du lytter til Politiken’ er Politikens journalist Michael Thykier, som har talt med en række danskere, der har fået testet deres dna.
politiken, lyd, podcast, dna, slægtsforskning
Højbjerg Holme Lokalhistoriske Arkiv

Formålet for Højbjerg Holme Lokalhistoriske arkiv og Forening er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, m.v. med tilknytning til lokalområdet i fortid og nutid i Skåde og Holme sogne og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed, samt gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for lokalområdet.
lokalarkiv, højbjerg, holme, arkiv, arkivalier
Slægten Gissel fra Glesborg

På disse sider præsenterer jeg nogle af mine slægtsforskningsresultater, og håber andre efterkommere vil få glæde af dem. Jeg har forsket i min slægt, som hovedsagelig er fra Djursland, siden februar 1999. Mine forældre, Kurt Gissel og Bodil Balle er siden kommet til. Vi har efterhånden fundet mange oplysninger samt gamle billeder om og af vore forfædre, deres efterkommere samt ejendomme. Hvis du genkender navne, har kommentarer eller hvis du kan supplere med yderligere oplysninger eller billeder, hører vi meget gerne fra dig.
gissel, djursland, glesborg, privat, århus