Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Museum

Gå på opdagelse i historien på Museum Silkeborg, mødd Tollundmanden og Ellingkvinden, lav dit eget papir og bliv klogere på Blicher og Grathe Hede.
silkeborg, museum, tollundmanden, blicher
Unyttige Historiefacts

Denne side vil bringe dig nogle af de mest unyttige men interessante facts i historien. Siden har til formål at underholde, men også at formidle historien på en finurlig måde, som vækker interesse hos den almene dansker. Vi bringer facts om historien, fra nutiden og tilbage til oldtiden. Det specielle ved vores facts er at de er ukendte for de fleste, og at de er finurlige, interessante, underlige eller på anden måde har et tvist af forunderlig humor.
historie, fact, viden
Lokalhistoriske film fra Thy

Efterhånden som digitaliseringen af den beskedne samling af lokalhistoriske film, som arkivet råder over, skrider frem, bliver filmene tilgængelige her fra hjemmesiden. Vi er fortsat interesseret i at modtage filmoptagelser, som kan være med til at skildre egnens lokale historie.
gamle, film, lokalarkiv, thy, video
Stensballe lokalhistoriske arkiv

Stensballe er beliggende 6 km øst for Horsens, og den gamle landsby er efterhånden blevet et stort boligkvarter - smukt beliggende ved Horsens Fjord.
stenballe, lokalarkiv
Archieven

Søgemuligheder i mange hollandske arkiver på en gang.
holland, aner, slægtsforskning, nederlandene
Din slægt

dinSlægt.dk er et online slægtsforskningsprogram, der giver dig mulighed for at organisere dine slægtsdata via en webbrowser. Det er ikke meget forskelligt fra anden slægtsforskningssoftware på computeren, men har den fordel, at det er 100% web-baseret.
slægtstræ, digital, online, dansk
Ancestris

Et relativt enkelt og ret nyt slægtsforskningsprogram. Programmet er skrevet i Java og dermed virker det med både på Windows, Mac og Linux. En anden fordel er, at programmet er gratis.
slægt, program, programmer, gratis, computer
Danmarks-historien - live!

Guidet ture i hele Danmark. Jeg har i snart 10 år formidlet danmarkshistorie rundt omkring i landet. Når man er med på en byvandring eller en guidet tur i landskabet, så oplever man at føle historiens sus på en anden måde. Når historien knyttes til konkrete steder, bygninger, skulpturer og personer, bliver historien levendegjort.
byvandring, historie, danmark, historier, guide
Horsens Billeder - Facebook

Gruppen er lavet for alle jer, der er vokset op i Horsens, har boet i Horsens eller bare har relationer til Horsens på den ene eller anden måde.
horsens, facebook, gruppe, billeder, social
Over Øresund. En vejledning for slægtsforskere

En gennemgang af svenske typer af arkivalier, som er vigtige at kende for danske slægtsforskere, der forsøger at finde sine rødder på den anden side af Øresund. Indeholder desuden en svensk gennemgang af danske arkivalier med svenske slægtsforskere som målgruppe.
øresund, sverige, svensk, slægtforskning, bog
Skibsbevaringsfonden

Dansk Historisk Skibsregister (DHS), som ejes og driftes af Skibsbevaringsfonden, giver et overblik over bestanden af bevaringsværdige eller blot kulturhistorisk interessante fartøjer. Registret indeholder henved 800 fartøjer, hovedsageligt ældre end 25 år. Der er oplysninger om navn, skibstype, byggeår, motortype, kendingsbetegnelse, tonnage, byggested og hjemsted.
fonde, skibe, bevaringsværdigt, arkiv, skib
Fredensborg Arkiverne

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
Herningsholm Museum

Herningsholm er en herregård fra år 1579 beliggende i Herning i den nordøstlige del af byen. Det er Hernings ældste bygning, og den blev oprindeligt bygget i renæssancestil af adelsmanden Josva von Qualen, der lod den opføre på et voldsted nær en å i et fugtigt engareal.
herning, herningsholm, museum
Generals.dk

Dette projekt forsøger at oprette en biografisk database, der dækker hærgeneralerne i alle deltagende lande i Anden Verdenskrig. I øjeblikket indeholder databasen 28114 korte biografiske skitser af hærens generaler fra 2. verdenskrig. Siden er på engelsk.
generaler, anden, verdenskrig, indeks, viden
Odensebilleder

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården, Overgade 48, Odense. Vi er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne her på Internetsiden.
odense, billeder, fotos, gamle, bymuseum
Slægt (genealogi)

Wikipedias inforside om slægtsforskning og opbygningen af probanden.
wiki, wikipedia, leksikon, slægt, opslagsværk
Illegalpresse.dk

På illegalpresse.dk finder du illegale blade fra anden verdenskrig, som er blevet scannet og søgbare.
illegal, presse, krig, dokumenter, blade
Familiebanden.de - Software

Softwarepakke til håndtering af genealogiske personoplysninger. På flere sprog, her i blandt Dansk.
program, slægtsprogram, digital, software
Peter Petersen Schmidts website

Aalling slægt på min mors side, og en anden Aalling slægt, er flere steder gift ind i min fars slægt. Se mer eom min slægt via myheritage. Søg f.eks. på Jens Pedersen Aalling. Min Myheritage side bliver løbende opdateret.
aalling, myheritage, petersen
MinSläkt

MinSläkt er et svensk slægtsforskningsprogram til Windows. Du er velkommen til at downloade og prøve MySläkt før du beslutter dig for, om du vil købe en licens eller ej. Selv uden en licensnøgle får du adgang til de fleste af programmets funktioner. Du vil dog fra tid til anden for at modtage en påmindelse om, at du bruger en uregistreret kopi.
svensk, slægtsforskningsprogram, min, slægt, program
Gamle billeder fra Hammel og omegn

Gruppens formål er at dele gamle billeder og historier om Hammel og omegn. Der er kun to regler: Den første er, at man skal skrive ordentligt til hinanden. Den anden er, at postings skal handle om gamle dage I Hammel og omegn.
facebook, gruppe, gamle, billeder, hammel
Fængselshistorisk Selskab

Interessen for fængslernes historie har været der næsten lige så længe som fængslerne selv. Fængslernes historie er i høj grad et spejlbillede af hele samfundets historie – et væsentligt spejlbillede, selvom det fra tid til anden kan være karikeret og uhyggeligt. Fængselshistorisk Selskab er stiftet for at styrke de lokale initiativer og for at samordne og videreudvikle kendskabet til og interessen for Fængselsvæsenets/Kriminalforsorgens historie.
fængsel, historie, kriminel, forsorg, selskab
Herregårdsmuseet Selsø Slot

Selsø blev bygget i 1570’erme af adelsmanden Jakob Ulfeldt. I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum. I 1995 blev huset overdraget af Marina von Plessen af Scheel til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune.
selsø, slot, museum, historisk, kulturarv
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Foredrag med Adam Jon Kronegh

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Gamle billeder fra Bov og Holbøl Sogn

For alle som bor i Bov og Holbøl Sogn og omegn eller på en eller anden måde har tilknytning hertil, og med fællesinteresse i lokalhistorie.
bov, facebook, holbøl, gruppe, billeder
Egholmmuseum.dk

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Mytrueancestry.com

Vores mission er at hjælpe dig med at tage dine DNA-resultater et skridt videre. Oplev dine gamle slægtninge ved at sammenligne dig selv med tusindvis af gamle prøver fra ægte arkæologiske steder. Vores enkle og sikre service giver dig 10000 års historie og over 85 gamle civilisationer fra hele verden lige ved hånden.
dna, ancestry, my, true, analyse
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Dokumentbanken.dk

Dette forum henvender sig til dem, der har en interesse i historie. Det kan være i form af slægtsforskning, lokalhistorie samlere af topografiske postkort og jernbane. Kort sagt interesse for det der var før. Vi bestræber os på gennem vores indkøbspolitik at udvælge de specielle ting, der på en eller anden måde fortæller en historie. Vi håber at Dokumentbanken vil være et interessant besøg for dig, og at dette forum vil være et sted som du atter besøger. 
dokumenter, salg, billeder, postkort, arkiv
Mark Felton Productions

Mark Felton Productions er en strengt ikke-politisk historiekanal, der præsenterer film af den førende militærhistoriker og forfatter Dr. Mark Felton om en række fascinerende historiske emner med særlig fokus på anden verdenskrig og den kolde krig.
youtube, historie, militær, krig, videoer
MacFamilyTree Users

Engelsksproget gruppe. Denne gruppe er ikke officielt tilknyttet MacFamilyTree eller firmaet bag kaldet Synium. Det er privat brugergruppe, hvor brugerne hjælper hinanden indbyrdes.
mac, family, software, facebook, brugergruppe
Slægtsforskning Langeland

Dette er en gruppe for slægtsforskere med hovedinteresse i Langeland. Her deler vi de spændende historier og ressourcer, som kan være brugbare for andre. Vi hjælper hinanden med tydning, opslag og andet langelands-relevant.
gruppe, langeland, hjælp. facebook, slægtsforskning
Northern Europe Genealogy Research Community

Denne gruppe blev oprettet for at give folk, der forsker i slægtsforskning i Nordeuropa, et sted at stille spørgsmål, samarbejde og dele forskning med hinanden.
facebook, gruppe, noprdisk
Holstebro Kommune

Holstebro Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Kommunalreformen i 2007. Allerede den 15. november 2005 blev kommunalbestyrelsen/sammenlægningsudvalget valgt. Den første borgmester blev venstremanden Arne Lægaard, fra Holstebro, der i 2010 blev afløst af H.C. Østerby fra Socialdemokraterne.
holstebro, kommune, region, midtjylland, borger
Byen der forsvandt

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Slægtsforskning på Mors og Thy

Det her skal være for alle der beskæfter sig af med slægtforskning på denne egn . Og hvor vi kan komme med ideer og måske hjælpe hinanden. Hvis nogen har brug for det og så selvfølge give hinanden gode råd. Velkommen til.
mors, thy, facebook, slægtforskning, debat
Skrold Antikvariat

Her i antikvariatet finder du spændende bøger om anden verdenskrig, historie, biografier, erindringer, topografi og meget mere. Antikvariatet er specialiseret i bøger om våben- og militærhistorie.
antikvariat, bøger, gamle, brugte, salg
Gamle billeder af ukendte personer

Formålet med gruppen er, at vi hjælper hinanden med at finde ud af, hvem personerne er på de billeder, der sættes ind på siden.
ukendte, ukendt, billeder, gruppe, facebook, søg
Remember Me ?

De er de mest sårbare ofre for krig og folkedrab. Mellem 1933 og 1945 blev millioner af børn fordrevet som følge af forfølgelse af nazisterne og deres samarbejdspartnere. Efter Anden Verdenskrig fotograferede nødhjælpsorganisationer nogle af de børn, der overlevede for at hjælpe med at finde deres familier. Nu, mere end 65 år senere, arbejder United States Holocaust Memorial Museum på at finde ud af, hvad der blev af disse unge overlevende. Vil du hjælpe os med at finde dem ?
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, efterlysninger, børn
Slægten Fra Vindeby

Slægten Fra Vindeby - Martin Iversen Christensen. Den første del af historien om min mormor, Inger Rasmussens slægt tager sit udgangspunkt i Vindeby på Tåsinge, hvor hun boede det meste af sit liv, og hvor begge hendes forældre stammede fra. I denne del er fokus på hendes aner på Tåsinge og Langeland samt i Jylland og Tyskland. Denne del af hendes forfædre var hovedsageligt bønder og husmænd mens en gren stammede fra en jysk provst og en herresfogedslægt fra Thyholm, og en anden gren kan spores tilbage til Tyskland. Bind 4 i serien handler om Ingers mors mødrende slægt, som kan spores tilbage til 1100-tallet.
bog, bøger, langeland, vindeby, christensen
Odense leksikon

På disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Slægten Otterstrøm i Danmark

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Laursennetgen.dk

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Dengang vi var bønder

Serie på i alt 6 afsnit om bondelandet og bøndernes betydning. Livet var hårdt. Og kort. Dengang de fleste danskere var bønder og sled og slæbte ude på markerne eller i de bitte små bondestuer. Op til 90 procent af befolkningen levede af og med jorden, og for en fæstebonde var året delt op i helt faste rutiner og ritualer. Dikteret af naturen og herremanden.
bønder, historie, youtube, danmarkshistorie, serie
Rosenvold Gods

Siden 1585 har renæssancehuset Rosenvold (tidligere Gods/Herregård) stået i det betagende landskab på den kuperede nordside af Vejle Fjord. Godset er privatejet og lukket for offentligheden, men kan ses fra Rosenvoldvej, ikke langt fra stranden.
1585, bygningsværk, gods, vejle, renæssance
Bedemanden Bagsværd og Værløse

Her hos os møder du Liselotte, Annemarie og Ole. Vi er et familiefirma med opstart i 1921, og vi har i tre generationer arbejdet som bedemænd i Bagsværd, Søborg, Værløse og Farum. For dig betyder det, at vi har unik erfaring med at arrangere alle de praktiske ting, der er forbundet med en så følsom begivenhed som en begravelse eller bisættelse.
begravelse, bedemænd, døden, bisættelse, 1921
Ørskov Begravelsesforretning

Ørskov Begravelsesforretning så dagens lys helt tilbage i 1905. Siden da har firmaet vokset sig større år for år, og ét kontor er blevet til fire. Vi lægger vægt på en professionel og omsorgsfuld vejledning i forbindelse med dine ønsker og familiens behov – uanset om det drejer sig om en traditionel højtidelighed i kirken, eller om du ønsker en anden form for afsked. Vores mange års erfaring har lært os at lytte til ønsker og behov med empati og det enkelte menneske i centrum.
ørskov, bisættelse, begravelssforrretning
Skive og omegn i fotos

I denne gruppe vil vi se de fine billeder fra Skive og omegn. Gamle billeder som nye. Alle er meget velkommen til at sætte billeder ind og reglen i gruppen er ganske enkelt .. yi taler pænt til hinanden.
facebook, skive, gruppe, nye, billeder
Forbrydelsens ansigt, 2. del

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Mårslet Egnsarkiv

Arkivet ligger i Mårslet Skoles kælder med indgang fra parkeringspladsen på Obstrupvej (klik på billedet for at få vist på kort). Arkivets åbningstider er den 1. og 3. tirsdag i måneden kl. 19-21 og den 2. og 4. onsdag i måneden kl. 16-17.30. Der vil altid være medarbejdere tilstede til at hjælpe dig og tage imod arkivalier. Desuden er der kaffe på kanden og tid til en lokalhistorisk snak.
mårslet, egnsarkiv, arkiv
Criticalpast.com

Velkommen til CriticalPast. Her kan du flere 1000'ende filmklip i flere forskellige genre. Videoklip licenseres royaltyfrit, over hele verden, så du kan se dem gratis. 24 timer i døgnet. Filmklip omfatter bla. første verdenskrig, anden verdenskrig, Koreakrig, Vietnamkrig, den kolde krig, verdensomspændende politiske figurer, industrialisering, kultur, borgerrettigheder, transport, luftfart og rumfart.
filmklip, video, fortid, filmklip, tv
Slægten fra Sønderbjerge

Slægten fra Sønderbjerge er en bog skrevet med stor respekt for de mennesker den omhandler. Vi følger min mors familie gennem glæder og sorger, om at være der for hinanden og hjælpe hinanden når nøden er størst.
bog, slægten, clausen, sønderbjerge, familiebeskrivelse
Slægtsforskning - Horsens

En gruppe for os der forsker i Horsens og nærmeste omegn. Jeg håber vi kan hjælpe hinanden både med billeder, tydninger af div. bøger osv.
horsens, slægtsforskning, facebook, gruppe, hjælp
Gamtofte & Søby-Turup Lokalhistorie

Gruppens formål er, at der kan stilles spørgmål og trække på hinandens viden om hvad der sker og skete af historie inden for vores lokalområde Gamtofe og Søby-Turup.
gamtofte, søby, turup, lokalarkiv, facebook
WikiVendsyssel

WikiVendsyssel er et brugerdrevet digitalt opslagsværk efter wikipedia princippet, hvor brugerne skriver artikler om forskellige emner fra Vendsyssel. Således at vi sammen efterhånden kan få opbygget et digitalt leksikon om Vendsyssel.
wikipedia, vendsyssel, opslagsværk, digital, leksikon
Wienerbørn - Barndom i krigens skygge

På de danske banegårde kunne man i tiden efter første og anden verdenskrig møde et gribende syn. Grupper af underernærede, pjaltede børn med skræmte blikke og et skilt om halsen. Det var de såkaldte wienerbørn, der blev sendt alene til Danmark – væk fra efterkrigstidens sult og nød – for at blive fedet op og få nyt tøj på kroppen hos en dansk plejefamilie. Nogle af dem så aldrig deres forældre igen.
krig, børn, wienerbørn, efterkrigstid, bog
The Fallen of World War II

The Fallen of World War II er en interaktiv dokumentarfilm, der undersøger de menneskelige omkostninger ved Anden Verdenskrig og faldne i krigen. Den 15-minutters datavisualisering bruger filmiske historiefortællingsteknikker til at give seerne et frisk og dramatisk perspektiv på et afgørende øjeblik i historien.
interaktiv, krig, ww2, dokumentar, historisk
Museum Polakkasernen

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring
Marius Knudsen - En rejsende fotograf

Denne side er oprettet for at hylde fotografen Marius Knudsen, Borup, og samtidig vise en del af hans fotografiske værker efterhånden som de bliver scannet.
marinus, knudsen, billedesamling, fotograf, billeder
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Lokalarkivet Mariager

Lokalarkivet Mariager dækker, Mariager by og tidligere landsogne, Hem, Sem, Svenstrup og V. Tørslev. Hvis du bor i, har boet i eller har slægt med tilknytning til vores dækningsområde eller blot har en opgave eller anden interesse heri, så kan vi måske hjælpe dig. Arkivalier og trykt materiale kan ikke hjemlånes, men kan lånes og læses på vores læsestue. Fotokopier fra arkivets samlinger kan bestilles og købes på stedet.
mariager, lokalarkiv, byarkiv, billeder, egnshistorie
Aulum Kirke

Aulum Kirke er opført omkring 1200-tallet og hørte i begyndelsen under Tvis kloster, som var ejet af kongen. I 1717 sælges klostret til herremanden Niels Ibsen på Lergrav. Herefter tilhører kirken de skiftende herremænd på Lergrav. Indtil den i 1813 bliver selv ejende. Den nuværende Hodsager kirke blev bygget i 1903 og er bygget af tilhuggede sten fra den forrige kirke. Altertavlen, prædikestolen, døbefonten og klokken blev overført fra den gamle kirke.
aulum, hodsager, kirker, sogn, kirkegårde
AtlantikWall.dk

På dette site kan du finde informationer om Atlantvolden og bunkerne op gennem Danmark. Her er beskrivelser af hvad Atlantvolden var for en størrelse og hvad formålet med den var. Støttepunkterne/lokationerne op langs den jyske vestkyst vil blive gennemgået efterhånden som jeg får samlet informationerne. Har du forslag til forbedringer, ønsker at bidrage med informationer, fundet en fejl i informationerne eller andet håber jeg du vil kontakte mig.
krig, danmark, bunkere, befæstning, historisk
History alive

Velkommen til min YouTube side: "History alive". Mit navn er Kaare Lundbye. Jeg er meget interesseret i historie fra især Anden Verdenskrig og rejser derfor meget rundt i Europa til vigtige historiske steder. Min ambition er så vidt muligt at lægge en video op en til to gange om måneden. Rigtig god fornøjelse. Denne YouTube kanal er en non-kommerciel hobby. Jeg er ikke professionel historiker, men forsøger at fange de historiske facts i de rammer, der nu en gang ligger mig tilgængelig.
historie, fortid, beretninger, youtube, dansk
Bornholms Forsvarsmuseum

Kom tæt på Bornholms spændende militær- og krigshistorie med et besøg på Bornholms Forsvarsmuseum. Gå på opdagelse blandt militære køretøjer, flotte uniformer og drabelige sabler. Genstandene giver et unikt indblik i Bornholms fortid og militære enheder på øen.
museum, krig, historie, bornholm, militær
Håndskrifter for slægtsforskere

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening

Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening blev stiftet i 1987 af en kreds, som jævnligt traf hinanden på Bornholms Lokalhistoriske Arkiv mens de dyrkede slægtsforskning eller lokalhistorie. Foreningen har nu mere end 700 medlemmer. Foreningens formål er at fremme interessen for slægtsforskning og lokalhistorie på Bornholm.
bornholm, forening, lokalhistorisk, samfund, slægt
Slægtsforskning I Sønderjylland og Slesvig Holsten

En gruppe for alle der forsker i forskellige slægter i Sønderjylland og Slesvig/Holsten. Måske vi er så heldige at nogen kan hjælpe hinanden herinde .
facebook, slesvig, grænse, gruppe, sønderjylland
Bunkerdage

Bunkerdage er et årligt arrangement med fokus på besættelsestiden i Danmark og Silkeborg 1940-1945 og anden verdenskrig i Europa.
bunkerdage, event, krig, silkeborg, besættelse
Slægtsforskning - Bornholm

Denne gruppe henvender sig til personer, der forsker i slægt på Bornholm. Håber vi kan hjælpe hinanden med oplysninger, tydning af kirkebøger, skifter ect.
bornholm, slægtsforskning, gruppe, selvhjælp, kirkebøger