Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Harald Blåtand

Harald Blåtand, Harald Gormsson, Harald den Gode eller Harald Gormsen ((oldnordisk: Haraldr Blátönn; norsk: Harald Blåtann; svensk: Harald Blåtand; engelsk: Harald Bluetooth) ukendt fødselsår, død senest 987) var søn af Kong Gorm den Gamle og Dronning Thyra Dannebod. Han var konge i Danmark fra omkring 958 til sin død omkring 985(-87).
harald, konge, wiki, blåtand, jelling
Johannesen Web Site - MyHeritage

Jeg hedder Anja Johannesen og er webansvarlig for dette sted. Der er 1361 navne på webstedet. Siden blev sidst opdateret den 29. april 2023. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du kontakte Anja Johannesen. God fornøjelse.
myheritage, slægtstræ, johannesen, digital
Hadsten Lokalarkiv

Arkivet findes i kælderen i forbindelse med Hadsten Skoles SFO på Hadbjergvej 12, Hadsten. Der er skiltning, som viser besøgende vej fra skolens parkeringsplads til SFO’en og igen, når man er kommet ind i fløjen med børnehave og SFO. Hadsten Lokalarkiv blev oprettet i 1970 for at indsamle egnens historie og historiske effekter med tilknytning hertil. Det var kommunerne Nr. Galten-Vissing, Ødum-Hadbjerg, Voldum-Rud, Vitten-Haldum-Hadsten, Lyngå samt Lerbjerg sogn, som dannede Hadsten Kommune i 1969 og som ønskede at opbygge et lokalhistorisk arkiv. Vitten og Haldum blev dog knyttet til Hinnerup i stedet.
hadsten, lokalarkiv, arkiv
Minsamling.dk - En farverig tidsrejse i sort/hvid

På disse sider finder du en unik samling af gamle danske fotografier. Billederne er arrangeret efter kategori og kan sorteres efter postnumre. De fleste billeder er taget af private eller dygtige hobbyfotografer. Ofte scannes billederne fra glasplade eller filmnegativer. Læs mere på siden.
arkiv, billeder, foto, negativer, fotografier
Slægtsforskernes Bibliotek - Online slægtsbibliotek

Danmarks største samling af online litteratur om personal-, slægts- og lokalhistorie. Mange søgemuligheder såsom fritekst søgning i millioner af skannede bogsider.
bibliotek, lokalhistorie, litteratur, bøger, digital
Danevirke Museum

Dannevirke er et system af historiske danske befæstninger i Sydslesvig i det nordlige Tyskland, beliggende i delstaten Slesvig-Holsten ca. 40 km syd for den dansk-tyske grænse.
danevirke, museum, sønderjylland, dansk, tysk
Blog - Annemette Søgaard Hansen

Jeg forsker i min mors slægt, som fortrinsvis er fra Vendsyssel og min fars slægt, som mest er fra Sjælland.
annemette, blog, slægtstræ, søgaard, slægtsforskning
Ingrid og Kaj Schmidts familietræ

Slægterne boede i 3 hovedområder. Farfar Morten Schmidts slægt i Sydvestjylland fra Esbjergområdet til Brøns, farmor Anne Mathilde Nielsens slægt i Midtvestjylland i sognene omkring Ringkøbing med en gren fra Vorgod. Mor Ingrid Kjærsgaard Jensens slægt er fra Nordjylland mest Vendsyssel.
schmidt, privat, slægtstræ, jensen
Johannes Larsen Museet

Kunstnerhjemmet på Møllebakken. Johannes og Alhed Larsen skabte ikke alene en malerisk ramme om deres liv, men tillige et gæstfrit kunstnerhjem, der satte sit præg på dansk kunst og kultur igennem årtier. Besøg et levende kunstmuseum på Fyn fra begyndelsen af forrige århundrede.
museum, johannes, larsen, odense, fyn
Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors

Disse sider er udarbejdet af Else Kjeldbjerg og ægtefælle Leon Sønderskov, ud fra oplysninger i SLÆGTSBOGEN "Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors" udgivet i 1962 af Johannes Kjeldbjerg. Desuden har familien løbende suppleret med yderligere oplysninger.
mors, slægt, jeldbjerggård
Video DK

Et lille dusin eller mere. Filmklip fra DK.
gamle, filmklip, danmark, video
Hanne Thøgersens slægt

Hanne Thøgersen - aner, familie og slægt, fra grever og konger til småkårsfolk og almuelemmer
hanne, tøgersen, familie, slægtstræ, privat
Gravorlauget.dk - Historie

Gravørlauget blev stiftet i 1917 og er en organisation for gravør- og stempelvirksomheder i Danmark.
gravør, laug, historier, oprindelse, uddannelse
A. Hoffgaards billedsamling

Andreas Sophus Emil Hoffgaard. Fotograf i Kolding 1891-1903. I marts 2017 begyndte arkivet scanningen af vores Hoffgaard samling, som er vores næstældste glasnegativsamling. Primo 2020 er der scannet knap 5000 glasplader, der alle kan ses og downloades direkte fra vores flickr-album her.
hoffgaard, kolding, billeder, fotograf, album
Barfod-Barfoed Slægten

Dette er Barfod-Barfoed Slægten bragt på nettet. Vi mangler endnu at kontrollere indtastningen fuldstændigt, så kommentarer og tilføjelser er meget velkomne. Vi har også skannet en del billeder ind, og mangler især billeder af de nulevende generationer. Vi vil meget gerne have billeder fra din familie. Hvis du i øvrigt har spørgsmål eller kommentarer til indholdet, må du endelig kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig.
barfod, barfoed, privat, træ, betty
Trøst-Hansens sognekort

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Skals lokalhistoriske arkiv

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Illegalpresse.dk

På illegalpresse.dk finder du illegale blade fra anden verdenskrig, som er blevet scannet og søgbare.
illegal, presse, krig, dokumenter, blade
The Jewish Genealogical Society

The Jewish Genealogical Society, Inc. (JGS) blev grundlagt i New York i 1977 som en nonprofit organisation, der blev den første af, hvad der nu er over 90 sådanne foreninger verden over.
jøder, society, usa, new, york
Historiefortællerne - beretninger om og fra fortiden

Historiefortællerne samler og udgiver korte blogindlæg forfattet af historiestuderende eller nyuddannede historikere, der under deres studietid har bidraget til den kollektive historiske videns produktion. Vi stræber efter formidling af mangfoldige emner med levende sprog og faglig kvalitet i top – så der findes noget til enhver smag.
historie, beretning, sprog. artikler, fortid
The Genealogist

Engelsk betalingside ala Ancestry og Myheritage. Her er mange forskellige kilder skannet og gjort søgebar, specielt rettet omkring det engelske fastland. Du har mulighed for at afprøve siden gratis i 14 dage.
portal, england, census, kilder, optegnelser
Erindringsmedaljen for krigene 1848-50 og 1864

Erindringsmedaljen for krigene 1848-50 og 1864. Scannet kartotek på Arkivalieronline over de deltagere, der efter ansøgning indsendt 1876 fik tildelt erindringsmedaljen. Kartoteket består af et blad for hver ansøger og er alfabetisk opdelt. Siderne indeholder flere oplysninger om deltagerens krigsdeltagelse m.m. Dette kartotek omfatter kun for efternavne med A-L.
rigsarkivet, erindringsmedaljen, krig 1848, 1859, 1864
Familien Jacobsens Slægtsdatabase

Velkommen til Carsten Kjær Jacobsen og Johanne Jacobsen (født Hansen) slægts. Slægten Jacobsen spænder fra Ungarn, Langeland, Viborg, Randers, Ålborg, Haverslev, København og til Nordborg på Als. Slægten Hansen kommer fra hele Nordals, Vester Sottrup, Broager og Munkbrarup i Tyskland. og da Als er en Ø er der forbindelser til mange gamle slægter herfra.
privat, jakobsen, online, slægtstræ, langeland
Slægtsforskning med Susanne Fabritius de Tengnagel

Her samles slægtsfortællinger om mine bedsteforældre, familie og deres slægtninge.
privat, side, tengnagel,
Maribo Domkirke

Maribo Domkirke ligger i Maribo på Lolland. Kirken blev oprettet i 1400-tallet da Maribo Kloster blev opført. Den blev senere omdannet til domkirke.
maribo, domkirke, lolland
Claus Rønlev - Slægtsforskning

Velkommen til min slægtsforskning og mit bibliotek. Anetavler med kiwitrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner. De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod. Biografier og slægtsbøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift.
claus, rønlev, slægtstræ, kildeskrift, information
Video Restoration by Nass

Jeg elsker at gendanne og opskalere gamle videoer med moderne softwareværktøjer. Her sker stabilisering, hastighedskorrektion, kontrast, og forbedring af skarpheden.
gamle film, youtube, nass, videoer, stabilisering
Fotorestaurering - Facebook

Vi er en gruppe hvis hobby er at reparerer skadede fotos og evt. farvelægning af samme, har du et billede der har taget skade, så få det skannet i så høj en opløsning du kan.
fotorestaurering, gruppe, facebook
Tidens Samling

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne. Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.
museum, tiden, samling, oplevelse, odense
Simeon-Sankt Johannes Sogn

Simeons Sogn var et sogn i Nørrebro Provsti. I dag er sognet en del af Simeon-Sankt Johannes Sogn. Sognet ligger i Københavns Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sokkelund Herred. I Simeons Sogn ligger Simeons Kirke.
kirke, nørrebro, simeon, københavn
Folmer Olsen Begravelsesforretning

Familieforretningen Folmer Olsens Begravelsesforretning klar til at hjælpe dig med alle praktiske detaljer i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi har et stort kendskab til de lokale kirker og kirkegårde i Nørresundby, Lindholm, Hvorup og Nørre Uttrup og kan dermed give dig den rigtige rådgivning. Vi er derfor det oplagte valg, hvis du skal bruge en erfaren og faguddannet bedemand i Nørresundby og omegn
bedemand, aalborg, nordjylland, afsked, begravelse
Hou Lokalhistoriske Arkiv - Youtube kanal

En mindre serie af filmklip fra Hou lokalarkiv.
youtube, hou, filmklip, lokalarkiv
Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune er en kommune i Region Nordjylland, der blev dannet i forbindelse med Kommunalreformen i 2007 af de tidligere kommuner Frederikshavn, Skagen og Sæby. Kommunen er med sit areal på 648,6 km² en af de mindre kommuner i regionen.
frederikshavn, kommune, region, nordjylland, borger
Bjerager Kirke

Bjerager Sogn er et sogn i Odder Provsti. I 1800-tallet var Bjerager Sogn anneks til Randlev Sogn. Begge sogne hørte til Hads Herred i Aarhus Amt. Randlev-Bjerager sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Odder Kommune. I Bjerager Sogn ligger Bjerager Kirke.
bjerager, odder, kirker, kirke, østjylland
Morsø Kommune

Morsø Kommune i Viborg Amt blev dannet ved kommunalreformen i 1970. Ved strukturreformen i 2007 forblev kommunens omfang uændret, men den kom under Region Nordjylland. Kommunen omfatter øen Mors med Agerø i Limfjorden.
morsø, mors, nordjylland, kommune
Billesø & Baltzer

For godt 50 år siden etablerede Per Billesø forlaget, mens han var under uddannelse. Det var den gang, da bøger blev sat i bly og offsettryk ikke var standard. De første udgivelser, var de årlige håndbøger for gymnasiet og HF. Seneste udgave var årgang 46, hvorefter internettet tog over.
forlag, billesø, baltzer, bøger, slægtsbog
Nyborg Begravelsesforretning

Nyborg Begravelsesforretning er ejet af Annette og Ulrik Grundahl og er din lokale bedemand. Nyborg, Ørbæk, Ullerslev og omegn. Vores begravelsesforretning er en af de ældste forretninger i Nyborg og er derfor også en veletableret profil i lokalsamfundet i Nyborg og de omkringliggende byer.
nyborg, begravelse, bedemænd, død, bisættelse
Kilderne.dk - Undervisningmateriale

Kom helt tæt på 800 års danmarkshistorie med Kilderne. Rigsarkivets online platform for digitale undervisningsmaterialer til grundskolen og ungdomsuddannelserne. Er rettet mod elever i grundskolerne, men kan selvfølgelig også læses af alle andre.
kilderne, rigsarkivet, undervisning, information, læredom
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Scanne dokumenter via din iPhone el. Ipad

Du kan bruge appen Noter til at scanne dokumenter og tilføje signaturer på din iPhone eller iPad. Læs her hvordan.
noter, scanner, software, ios, apple
Microsoft Lens: PDF Scanner

Bemærk, du skal gå til din iPhone eller iPad og downloade app'en. Denne henvisning er kun et preview. Microsoft Lens trimmer, forbedrer og gør billeder af whiteboards og dokumenter læsbare. Du kan bruge Microsoft Lens til at konvertere billeder til PDF-, Word-, PowerPoint- og Excel-filer, digitalisere trykt eller håndskrevet tekst og gemme i OneNote, OneDrive eller din lokale enhed. Du kan endda importere billeder, der allerede findes på din enhed, ved hjælp af Galleri.
app, pdf, scanner, ios, iphone
Ikast-Brande Kommune

kast-Brande Kommune er en kommune i Region Midtjylland. Den blev dannet efter strukturreformen i 2007 og ligger øst for Herning Kommune, nord for Vejle Kommune, vest for Silkeborg Kommune og syd for Viborg Kommune.
ikast, brande, kommmune, midtjylland, region
Karin Lützen - på sporet af familiens sammenhold

Kort interview video med Karin Lützen, som har skrevet et bog om hendes slægt. Karin Lützen har skrevet den biografiske fagbog "Mors hemmelighed: På sporet af en jødisk indvandrerhistorie" (Gyldendal 2009).
karin, slægtsforskning, lützen, bog, jøder
Samsø Kommune

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune er en kommune i Region Midtjylland. Den nuværende kommune blev dannet ved kommunalreformen 2007 ved sammenlægning af: Gjern Kommune Silkeborg Kommune Them Kommune Kjellerup Kommune. Kommunen består af over 100.000 indbyggere samlet set.
silkeborg, kommune, midtjylland, søhøjland, region, midt
Møller slægten - Myheritage

Om møller slægten. Webansvarlig er Anne Marie Thomsen.
møller, slægt, myheritage, thomsen
His2rie.dk

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne. Mn den kan også læses blot for interessens skyld af alle besøgende.
historie, undervisning, materiale samfund, historien
Holocaust-uddannelse.dk

Denne side er en undervisningsside om Holocaust for elever og lærere på ungdoms- uddannelserne, samt studerende. Alle andre kan selvfølgelig også få glæde af siden.
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, oplysning, lærdom
Grundlæggelsen af Møns lokalarkiv

Arkivleder Susanne Outzen fortæller om Møns lokalarkiv og dets tilblivelse. TV Møn.
youtube, møn, lokalarkiv, historie, grundlæggelse
Amagerbrogade før og nu

Amagerbrogade før og nu, fortalt i en video på youtube af Jørgen Nielsen.
amagerbrogade, før, nu, youtube, dengang
Sådan tager du en DNA test

Kort introduktionsvideo til DNA testkit fra Myheritage.
youtube, myheritage, test, dna, guide
Fort Collins History Connection

Fort Collins History Connection blev oprettet i 2007 og er et online partnerskab mellem Fort Collins Museum of Discovery og Poudre River Public Library District. Siden har en omfattende genealogisk side, med indscannede arkivalier, som der kan rekvireres på.
usa, slægtsforskning, fort, collins, databaser
Ulrich Alster Klugs hjemmeside

Ulrich underviser i slægtsforskning og holder foredrag landet rundt. Han har desuden skrevet faglitteratur og undervisningsmaterialer til brug for slægtsforskere, der gerne vil gå længere ind i slægtsforskningens spændende verden. Her kan du finde oplysninger om hans kurser og foredrag. Følgende links fører dig til sider med detaljerede oplysninger. Du kan også læse lidt om hans forskningsresultater.
ulster, klug, dannebrog, slægtsforsker, kurser
Bedemanden Bagsværd og Værløse

Her hos os møder du Liselotte, Annemarie og Ole. Vi er et familiefirma med opstart i 1921, og vi har i tre generationer arbejdet som bedemænd i Bagsværd, Søborg, Værløse og Farum. For dig betyder det, at vi har unik erfaring med at arrangere alle de praktiske ting, der er forbundet med en så følsom begivenhed som en begravelse eller bisættelse.
begravelse, bedemænd, døden, bisættelse, 1921
Dødsattester i Danmark

De indtil videre indscannede dødsattester via Rigsarkivets egen side.
dødsattester, danmark, rigsarkivet, døde, attester
Vejen Lokalarkiv og Forening

Vejen Lokalhistoriske Forening har base i Østergade 2, 6600 Vejen. Vi har et samarbejde med Vejen Lokalarkiv, som også har adresse her, og flere af vore medlemmer arbejder på lokalarkivet som frivillige med at scanne og registrere.
vejen, lokalarkiv, forening, arkiv, sønderjylland
Danske toldembedsmænd 1660-1920

Jeg blev uddannet som bibliotekar i 1994 og har arbejdet på et af hovedstadens store biblioteker i over 25 år. Jeg har interesseret mig for slægtsforskning, personalhistorie og lokalhistorie siden min gymnasietid. Du er velkommen til at kommentere mine indlæg på bloggen eller skrive direkte til mig
toldere, toldmænd, 1660, 1920, leksikon
Buckinghamshire Family History Society

Buckinghamshire Family History Society blev dannet i 1976 for at fremme studiet af familiehistorier i Buckinghamshire. Med over 1000 medlemmer henvender samfundet sig til dem med Bucks-herkomst og medlemmer, der forsker herkomst andre steder. Selskabet er en registreret velgørenhedsorganisation (velgørenhedsnummer 290335) og medlem af Federation of Family History Societies og er tilknyttet Buckinghamshire Archaeological Society, Buckinghamshire Record Society og Bourne End Community Association.
buckinghamshire, historie, forskning, forening, england
Sønderborghistorier.dk

Her kan du finde beretninger fra Sønderborgs historie. Her er samlet både kendte og mindre kendte beretninger, der er med til at danne et billede af Sønderborg og byens historie.
sønderborg, byliv, historier, beretninger, lokalstof
Nyhavn - 1673-1998

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Løkken museum

Bymuseum i skudeskipperhus. Løkken Museum har fokus på handel, historie, håndværk og turisme. Museet er indrettet i et skudeskipperhus, det såkaldte Johanne Grønbechs Hus, der blev bygget omkring 1860 af skudeskipperen Thomas Grønbech. I haven findes der også et gammelt badehus, hvor der er udstilling om badelivet i Løkken. Løkken Miniby viser desuden fine Løkkenhuse fra ca. år 1900.
museum, løkken, nordjylland, historie, udstilling
NæstvedArkivernes filmkanal

NæstvedArkivernes filmkanal med en del gamle optagelser.
filmklip, gamle, næstved, arkiverne, film
Frederiksberg - fra middelalderby til 70'er beton

Anne Eggen har produceret en serie "Fra middelalderby til 70èr beton". Vi skal følge den lange historie om en bys udvikling og nogle af dens borgere. Helt konkret er det Frederiksberg kommunes historie, der er i centrum, men det er også en historie om århundredes udvikling, som det har foregået mange steder i landet. Serien er på 8 lydafsnit.
frederiksberg, lyd, serie, radio, byhistorie
Fanø Kommune

Fanø Kommune i Ribe Amt blev dannet ved kommunalreformen i 1970. Ved strukturreformen i 2007 forblev den selvstændig, men der blev indgået en øsamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune.
fanø, kommune, region, syddanmark, ø
Historien om en købstad

I programserien 'Historien om en købstad' besøger Sille Roulund regionens 20 købstæder. Hun har den historiske ekspert Kåre Johannesen med som guide, og sammen går de i byens historiske fodspor. Programmet er produceret i år 2011.
tv, serie, historie, købstæder, tv2
Skattebogen for Næstved Købstad 1937-1938

Indscannede skattebog for 1937-38 for Næstved Købstad
skattebog, næstved, 1938, 1938
Lomborg Kirke

Lomborg Sogn var et sogn i Lemvig Provsti. Sognet blev 22. august 2019 lagt sammen med Rom Sogn og indgår nu i Lomborg-Rom Sogn. I 1800-tallet var Rom Sogn anneks til Lomborg Sogn. Begge sogne hørte til Skodborg Herred i Ringkøbing Amt. Her er i alt 4 kirker under dette sogn, Dybe, Ramme, Lomborg og Rom kirke
lomborg, kirke, lemvig, nordjylland, kirker
Slægtskrøniken

I 1980erne begyndte jeg at samle dette arbejde i små historier til familien. I slutningen af 1990erne gennemskrev jeg historierne og lagde dem på det internettet under titlen Slægtskrøniken. I starten af det nye årtusinde blev hjemmesiden simhome.dk oprettet, som siden da har indeholdt historierne. Jeg hedder Simon Steenfeldt Laursen og har siden jeg var ganske ung arbejdet med min slægt. Jeg er gift med Anne Barret Bitsch, hvis slægt i vores børn kædes sammen med min. Dermed blev arbejdet med slægten udviddet til a være vores fælles slægt.
privat, slægtshistorier, laursen, bitsch
Hjælpen til Sønderjylland

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Lavendla Begravelse

Sammenslutning af flere afd. fordelt ud i de største byer. Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed danner grundlaget, for at skabe en personlig og særlig afsked. Det er helt afgørende for os at realisere de individuelle ønsker og fortællinger, du som pårørende har omkring det liv der blev levet. Og at du føler dig mødt og set af vores rådgivere, der er med dig hele vejen.
begravelse, bisættelse, afdøde, bedemænd, mindesider
Thyregod-Vester Kirker

Thyregod Sogn er et sogn i Grene Provsti. I 1800-tallet var Vester Sogn anneks til Thyregod Sogn. Begge sogne hørte til Nørvang Herred i Vejle Amt. Thyregod-Vester sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Give Kommune, som ved strukturreformen i 2007 blev indlemmet i Vejle Kommune.
thyregod, vester, kirker, kirke, trosamfund
Langvad Pearce Web Site - Myheritage

Jeg hedder Marianne, og er er startet med at sammenholde informationer fra familie forskning lavet af andre familie medlemmer. Min familie har direkte slægtslinks til Fanø, Nordjylland og Sønderjylland, samt England. De mest fremtrædende navne i slægten, på dette stadie, er Sørensen, Mortensen, Bagger, Langvad, Abrahamsen, Saak, Pearce, Simmonds, Gundesen og Pedersen. Du er velkommen til at skrive, hvis du har informationer om min slægt.
myheritage, langvad, pearce, digital, webtræ
Wienerbørn - Barndom i krigens skygge

På de danske banegårde kunne man i tiden efter første og anden verdenskrig møde et gribende syn. Grupper af underernærede, pjaltede børn med skræmte blikke og et skilt om halsen. Det var de såkaldte wienerbørn, der blev sendt alene til Danmark – væk fra efterkrigstidens sult og nød – for at blive fedet op og få nyt tøj på kroppen hos en dansk plejefamilie. Nogle af dem så aldrig deres forældre igen.
krig, børn, wienerbørn, efterkrigstid, bog
Stegebilleder

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
De Polske Statsarkiver

De Polske Statsarkiver danner et netværk bestående af 3 centrale hovedarkiver i Warszawa og 29 regionale lokalarkiver med deres filialer fordelt i Polen.
polen, arkiv, stadsarkiv, billeder, polske
Jonstrupsamlingen

Jonstrupsamlingen er museum for dansk læreruddannelse 1790-1990 og omfatter en permanent udstilling om uddannelsens rammer og indhold, om den tilknyttede øvelsesskole og om kostskole-livet på seminariet. Samlingens genstande og kildemateriale belyser dels læreruddannelsen i Danmark generelt, dels Jonstrup seminariums 200 år gamle historie.
jonstrupsamlingen, lærer, skole, uddannese, museum
Assing Kirke og Sogn

Assing Sogn er et sogn i Herning Søndre Provsti. I 1800-tallet var Assing Sogn anneks til Sønder Felding Sogn. Begge sogne hørte til Hammerum Herred i Ringkøbing Amt. Sønder Felding-Assing sognekommune blev senere delt, så hvert sogn dannede sin egen sognekommune.
assing, sogn, kirke, kirkegård, tro
Museum Polakkasernen

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring
Marius Knudsen - En rejsende fotograf

Denne side er oprettet for at hylde fotografen Marius Knudsen, Borup, og samtidig vise en del af hans fotografiske værker efterhånden som de bliver scannet.
marinus, knudsen, billedesamling, fotograf, billeder
Skanderborg Sogns Kirker

Skanderborg Sogn – tidligere Skanderup Sogn – er et sogn i Skanderborg Provsti. I 1800-tallet var Skanderup Sogn og Stilling Sogn annekser til Skanderborg købstad. Begge sogne hørte til Hjelmslev Herred i Skanderborg Amt. De udgjorde Skanderup-Stilling sognekommune.
skanderborg, slotskirke, østjylland, kirker, kirke
Greve Bibliotek

Greve Bibliotek er placeret i Portalen, tæt på Waves lige ved Hundige Station. Biblioteket er opdelt i to etager, hvor der øverst er indgangsparti med foyer, musiklounge, betjeningsø, selvbetjeningsmaskiner og reserveringshylden. Der er adgang til kopimaskine, scanner og kaffeautomat.
bibliotek, greve, udlån, bøger, sjælland
1967 Christianshavn - Dokumentar

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Tyskland - 1945

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Rejmert.dk

Denne side er oprettet med det formål at præsentere vor slægtsforskning for andre interesserede. På siden finder du aner til Susanne Juul Sørensen og Bo Rejmert Sørensen, samt vores efterslægt. Slægterne er fordelt over hele Jylland of Fyn med få afstikkere til Sjælland. Du er velkommen til at bruge de informationer du finder på vores sider med behørig henvisning til kilden.
privat, rejmert, juul, jylland, slægtsforsning
International Society of Genetic Genealogy (ISOGG)

International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) blev grundlagt i 2005 af DNA-projektadministratorer, der delte en fælles vision: fremme og uddannelse af genetisk slægtsforskning. Vores mission er at advokere for og uddanne om brugen af genetik som et værktøj til slægtsforskning og at fremme et støttende netværk for genetiske slægtsforskere.
dna, viden, vejledning, vision, værktøj
Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster er dannet i 2009/10 ved en sammenlægning af Lolland-Falsters Stiftsmuseum Guldborgsund Museum og Reventlow-Museet Pederstrup. Museets administration er placeret i Nykøbing Falster.
lolland, museum, falster, udstilling, nykøbing
Sequencing DNA

Vi leverer alt, hvad du behøver for nemt at få adgang til og forstå dit DNA og gener. Dette inkluderer gratis, ubegrænset opbevaring af dine DNA-data, samt unikke værktøjer og forbedrede rapporter, der omdanner dine rå DNA-data til en brugbar oversigt. Upload af eget dna-kit, er gratis.
dna, test, tstcenter, gener, slægt
Tønder Kommune

Tønder Kommune blev dannet ved Strukturreformen i 2007 ved en sammenlægning af Tønder, Løgumkloster, Nørre‑Rangstrup, Skærbæk, Bredebro og Højer Kommuner. Hovedbyerne i de tidligere kommuner udgør sammen med Agerskov og Møgeltønder de otte største byer.
tønder, kommune, sønderjylland, syddanmark, region
Anne og Michael Rasmussens slægtstræ

Privat slægtstræ på webtrees, bestyret af Michael Rasmussen.
rasmussen, anne, michael, webtrees