Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Maribo Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet er et gemmested, hvor der bliver passet på det materiale, der fortæller om lokalsamfundets historie og udvikling. Det ældste materiale i Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv stammer helt tilbage fra 1600-årene, mens det nyeste er "fra i går".
lokalarkiv, arkiv, søndersø
Arkivaren.com

Mit navn er Michael Dupont. Jeg er cand.mag. i Historie og har slægtsforsket i mange år. Jeg er formand for Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, bestyrelsesmedlem i Danske Slægtsforskere og medlem af Kildeskriftselskabets styrelse. Slægtsforskning er ikke en hobby, det er en livsstil!
aner, slægt, slægtsforskning, arkivar, professionel
Forsvundne arvinger

Hvem drømmer ikke om en ukendt rig onkel fra Amerika, som de en dag skal arve ?. For nogen bliver det virkelighed. Se med i de forsvundne arvinger, når Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh dykker ned i jagten på de forsvundne arvinger. På DR TV.
forsvundne, tv, arvinger, rigsarkivet, kronegh
Hadsten Lokalarkiv

Arkivet findes i kælderen i forbindelse med Hadsten Skoles SFO på Hadbjergvej 12, Hadsten. Der er skiltning, som viser besøgende vej fra skolens parkeringsplads til SFO’en og igen, når man er kommet ind i fløjen med børnehave og SFO. Hadsten Lokalarkiv blev oprettet i 1970 for at indsamle egnens historie og historiske effekter med tilknytning hertil. Det var kommunerne Nr. Galten-Vissing, Ødum-Hadbjerg, Voldum-Rud, Vitten-Haldum-Hadsten, Lyngå samt Lerbjerg sogn, som dannede Hadsten Kommune i 1969 og som ønskede at opbygge et lokalhistorisk arkiv. Vitten og Haldum blev dog knyttet til Hinnerup i stedet.
hadsten, lokalarkiv, arkiv
Slægtshistoriker Lene Kottal

Uanset om dit mål er at finde så mange forfædre som mulligt, at finde alle din oldefars efterkommere, eller at grave dybt i din slægts historie for at finde oplysninger om slægtens levevilkår, ejendom, indkomst osv., så er jeg klar til at hjælpe dig. Jeg kan enten gøre det hele for dig eller yde hjælp til selvhjælp.
kommerciel, privat, slægtsforsker, historiker, arkivar
Viby lokalhistoriske Arkiv

Arkivet indsamler og opbevarer lokalhistoriske arkivalier i form af bl.a. fotos, erindringer, foreningsdokumeter m.m. for Viby sogn. Vi afholder også byvandringer og udstillinger.
viby, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, fotos
Stevns Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker området "det gamle Stevns kommune" som er følgende sogne: Store Heddinge, Store Heddinge landsogn, Frøslev, Havnelev, Hellested, Holtug, Højerup Lille Heddinge, Lyderslev og Magleby.
stevns, arkiv, lokalarkiv
Pedersborg Sogns Lokalhistoriske Arkiv

Arkivets formål er at udbrede kendskabet til lokalhistorie og folkekultur i Pedersborg Sogn.
pedersborg, lokalarkiv, arkiv, sorø
Midtdjurs Lokalarkiv

Arkivets opgave er at indsamle arkivalier fra det gamle Midtdjurs område, dvs. det område der tidligere udgjorde Midtdjurs Kommune.
midt, djurs, lokalarkiv, arkiv, billeder
Løgstør Lokalarkiv

Arkivet har til huse i ejendommen Østergade 5 E, 1. sal t.v. i Løgstør. Lokalerne indeholder rum til magasiner, kontor samt læsestue for arkivets gæster. Formålet med Løgstør Lokalarkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie.
logstør, arkiv, lokalarkiv
Seest Lokalhistoriske Arkiv

Arkiv der dækker byområdet Seest ved Kolding.
seest, lokalhistorie, lokalarkiv, arkiv
Gentofte Lokalarkiv

Arkivet rummer tusindvis af billeder! Mange af dem er digitaliseret og kan ses på arkiv.dk.
gentofte, lokalarkiv, arkiv, sjælland
Gug-Sønder Tranders Lokalhistoriske Arkiv

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-statslig proveniens med tilknytning til Gug og Sønder Tranders.
gug, sønder, tranders, lokalarkiv, arkiv
Egen sogns lokalhistoriske arkiv

Arkivets målsætning er at indsamle lokalhistorisk materiale fra Egen Sogn, og at sikre størst mulig offentlig adgang til samlingen. At øge interessen for sognets historie. Arkivet er beliggende i Nordborg.
egen, lokalarkiv, sønderjylland, nordborg
Horne Lands Folkemindesamlings Arkiv

Arkivet er den historiske hukommelse i Horne Lands Folkemindesamling. Arkivet indsamler og bevarer materiale om sognets og om egnens historie.
horne, arkiv, folkemindesamling, lokalarkiv
Foredrag med Adam Jon Kronegh

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Nysted lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Nysted kommune, som den blev i 1970 ved sammenlægningen af Nysted købstad og landsognene Kettinge, Bregninge, Nysted Landsogn (Vantore), Herritslev, Døllefjelde, Musse, Godsted samt Øster og Vester Ulslev.
nysted, lokalarkiv, arkiv
Skive Byarkiv

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
Røgen-Farre Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker byerne Røgen, Farre og områderne Sporup, Klintrup, Outrup, Lyngby og Farre Hede.
røgen, farre, lokalarkiv, arkiv, egnshistorie
Gylling Lokalarkiv

Arkivet har til formål at indsamle og bevare arkivalier der har relation til Gylling sogn.
gylling, arkiv, indsamling, arkiver
Danske veje vestpå

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Grundlæggelsen af Møns lokalarkiv

Arkivleder Susanne Outzen fortæller om Møns lokalarkiv og dets tilblivelse. TV Møn.
youtube, møn, lokalarkiv, historie, grundlæggelse
Patsches Hus - Lokalarkiv

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Mårslet Egnsarkiv

Arkivet ligger i Mårslet Skoles kælder med indgang fra parkeringspladsen på Obstrupvej (klik på billedet for at få vist på kort). Arkivets åbningstider er den 1. og 3. tirsdag i måneden kl. 19-21 og den 2. og 4. onsdag i måneden kl. 16-17.30. Der vil altid være medarbejdere tilstede til at hjælpe dig og tage imod arkivalier. Desuden er der kaffe på kanden og tid til en lokalhistorisk snak.
mårslet, egnsarkiv, arkiv
Aarhus Byhistoriske Fond

Aarhus Byhistoriske Fond blev etableret i 2001 og er en fortsættelse af det gamle Aarhus Byhistoriske Udvalg, der blev oprettet allerede i 1956. Fondens formål er at formidle byens historie i bredeste forstand. Det sker bl.a. gennem udsendelse af en række publikationer omhandlende mange forskellige aspekter af byens historie. Fonden administreres af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.
byhistorie, fond, bøger, udgivelser, historie
Glud, Rårup, Skjold og Hjarnø Lokalarkiv

Arkivet dækker områderne Rårup Sogn og Klejs kirkedistrikt med byerne Rårup, Klejs, Brandstub, Nøttrup, Gramrode, Ravnholt, Nebel, Glattrup, Åstrup og dele af Gram, samt Glud, Skjold, Stourup, Sønderby, Neder Sønderby, Pøt, Østrup, Brund, Bisholt, Snaptun og Hjarnø.
glud, lokalarkiv, arkiv, rårup, egnshistorie
Hovborg Lokalhistoriske Arkiv

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium med tilknytning til Hovborg sogn, dets beboere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
hovborg, lokalarkiv, arkiv, byarkiv, billeder
Silkeborg 1950’erne og 1960’erne

Arkivarerne Lis Thavlov og Peter Mouritsen har samlet fotos fra især Silkeborg Arkivs samlinger i denne store og flotte udgivelse, der er arrangeret i tematiske dele. Hver tematisk del introduceres, og de udvalgte billeder kommenteres, så læseren, ung som gammel, altid vil kunne finde nyt fra tiden, der gik i Silkeborg og omegn.
silkeborg, bog, købstad, bøger, thavlov
Vester Hæsinge - Sandholts Lyndelse Arkiv

Arkivet har til formål at indsamle, registrere, opbevare og formidle egnens historie, som vi alle er en del af. Arkivet har til huse på Birkevej 15 (den tidligere skole) og holder åbent hver torsdag eftermiddag fra kl. 14.00 til 17.30, samt efter aftale.
lokalarkiv, arkiv, hæsinge, sandholt
Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet blev oprettet i 1984 i pedelboligen på centralskolen. På grund af pladsmangel flyttede arkivet til Tingsted skole på Trættevejen. Senere blev det flyttet til nuværende placering på centralskolen på Stationsvej. På arkivet arbejder flere frivillige med registrering af indkommet materiale, som f.eks. billeder, skøder, breve og andet med relation til lokalsamfundet.
tingsted, systofte, nykøbing, arkiv, lokalhistorie
Roager Lokalarkiv

Arkivet opgave er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Roager Sogn. Arkivet har lokale i Roager Medborgerhus.
roager, lokalarkiv, ribe
Skads Sognearkiv

Arkivet blev oprettet i 1998 og holder til på Skads skole. Vi har et stort udvalg af arkivalier og tager gerne i mod dine egne billeder fra egnen.
skads, arkiv, lokalarkiv
Grejs Lokalarkiv

Grejs Lokalarkivs officelle facebook side.
arkiv, forening, grejs, facebook, oplysning
Sønder Broby Lokalhistoriske Arkiv

Arkivets dækningsområde er Sønder Broby Sogn med ejerlavene Allerup, Sønder Broby, Tørringe, Ølsted og Brobygård hovedgård. Adresse: Pontoppidanskolen Blok II, Skovvej 2, Brobyværk, 5672 Broby. Alle er velkomne i arkiv til en snak og kop kaffe.
broby, lokalarkiv, arkiv, sønder
LF for Jelling, Kollerup-Vindelev og Hvejsel Sogne

En stor del af vort arbejde består i, at vi fungerer som støttekreds for det lokale arkiv og her samarbejder tæt omkring alt, der fremmer interessen for lokalhistorien i dens mangeartede udtryk. Vort ønske er herigennem at synliggøre de kulturhistoriske værdier i Jelling, Kollerup, Vindelev og Hvejsel sogne. Alt frivilligt arkivarbejde såsom registrering m.v. sker i samarbejde med arkivaren.
lokalhistorie, forening, jelling, kollerup, lokalarkiv
Vi Nørder - slægtsforskning

Podcast om slægtsforskning. Vi har taget en snak med både rigsarkivar Adam Jon Kronegh (Rigsarviket og tv-programmet Forsvundne arvinger) og professionel slægtsforsker og slægtsforskningsunderviser Torben Albret Kristensen. Undervejs opdager vi, hvordan man får adgang til landets ældste arkiver og opdager hidtil ukendte historier om fordumstid.
kronegh, radio, podcast, lydgengivelse, albret
Gedser Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet blev oprettet i 1985 for Skelby, Gedesby og Gedser for at registrere og bevare billeder, protokoller, skøder og andet materiale af lokalhistorisk interesse. Arkivet har til huse på en af den daværende kommunes nedlagte skoler på adressen Skolegade 2B 4874 Gedser. På arkivet findes som hovedsamling arkivalier fra erhverv, foreninger og private samt mange billeder herunder skolebilleder og arkivet råder over registrant over arkivalier, fotos , bøger og bånd.
gedser, lokalarkiv, lolland, dokumenter, bøger
Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv

Arbejdsgruppen bag arkivet indsamler, registrerer og tilgængeliggøre materiale fra den tidligere Brabrand-Årslev Kommunes område. Det drejer sig om bl.a. billeder, foreningspapirer, kort, erindringer, erhvervsmateriale og trykte ting som f.eks. bøger, aviser, samt kopier af bl.a. kirkebøgerne.
brabrand, lokalhistorie, facebook, årslev
Halvrimmen Arkiv

Arkivet i halvrimmen blev startet op den 14/3-2002 og ligger i det game bibliotek fra 1924. Arkivet rummer i dag en stor samling af gamle billeder, dokumenter, slægtsoplysninger, bøger, og enkelte effekter. Vi er beliggende på Ålborgvej 43, 9400 Brovst.
halvrimmen, lokalarkiv, brovst, nordjylland, byhistorie