Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Maribo Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Lokalhistorisk forening Møn

Velkommen til Lokalhistorisk forening Møn's hjemmeside. Kig igennem de forskellige sider. Har du gode idéer, spørgsmål eller andet er du velkommen til at sende dem til vores mailboks. Vi har igen åbent hver fredag og 1. søndag i måneden fra 10 til 14. Vi holder til i Baghuset, Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege
møn, lokalarkiv, historie, billeder, fotos
Bentha.dk

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningen ejer og driver Christianshavns Lokalhistoriske Arkiv. Arkivet passes af frivillige og befinder sig i Vagthuset – Acciseboden – Torvegade 75. Der er åbent lørdage mellem kl. 13 og 15. Undtagen på helligdage og i ferier. Samlingen bliver hele tiden opdateret via internettet. se chrarkiv.dk
christanshavn, lokalarkiv, lokalhistorie, københavn, arkiv
Stouby lokalarkiv

Stouby lokalarkiv holder arkivet åbent hver i Torsdag i lige uger kl 19.30-21.30, undtagen i skoleferierne.
stouby, lokalarkiv, arkiv
Slægten Koch

De sidste par år har jeg arbejdet med familien Kochs slægts historie. Det er blevet til en omfangsrige hjemmeside som på en forhåbentlig levende måde fortæller om menneskerne dengang.
koch, privat, træ
Historierne

Her finder du de forskellige små og store fortællinger og anekdoter, som jeg hen ad vejen er stødt på i forbindelse med min forskning i egen slægtshistorie. I første omgang kan du kun finde nogle få fortællinger her, men hen ad vejen vil siden forhåbentlig blive fyldt op med med alle de forskellige historier, som jeg støder på i min slægtsforskning.
fortællinger, anekdoter, slægtshistorie, beretninger
Lokalhistorisk Arkiv for tidl. Gjern kommune

Gjern Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet på kommunalt initiativ i 1979. Arkivet ligger i Gjern Kultur- og Idrætscenter og har åbent Mandag og Torsdag hver uge.
gjern, lokalarkiv, arkiv
Jollmands Gaard

Jollmands Gaard er den ældste gård i Holm. Gården og slægten kan føres tilbage til 1700 tallet. Af kirkebogen fra 1651, fremgår det at ”3. påskedag om onsdagen begravet Store Kristen af Holm 96 år gammel”. Derefter kan man i kirkebogen se at gården gik i arv fra far til søn i 10 generationer. I dag er gården fuld restaureret og et bevaringsværdigt museum, beliggende på Damgade 1, Holm, 6430 Nordborg. Åbent hver dag mellem 9.30 og 11.30, året rundt.
jollmand, gård, museum, holm, slægtsgård
Tommerup Lokalarkiv

Lokalhistorisk Arkiv er åbent hver mandag kl. 9-12 samt første lørdag i måneden 10-12. Alle er velkomne. Arkivet tager meget gerne mod fotos og dokumenter fra den gamle Tommerup Kommune. I arkivet opbevares disse til gavn og glæde for andre brugere.
tommerup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier,
Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv

Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv, Vestergade 7, 6870 Ølgod. Lokalarkivet har åbent tirsdage kl. 14.00-17.00, eller efter aftale.
øgod, lokalarkiv, strellev, arkiv
Væggerløse Sogns Lokalhistoriske Arkiv

Væggerløse lokalhistoriske arkiv blev oprettet i 1985 i det der dengang hed Sydfalster Kommune. Væggerløse Sogn, der dækker flg. områder: Væggerløse, Marrebæk, Bruserup, Højet, Radbjerg, Hasselø, Marielyst, Bøtø, Stouby. Arkivet har åbent Mandag 9.00-12.00 og 2. tirsdag i hver måned 16-18.
væggerløse, arkiv, lokalarkiv
Find din slægt - og gør den levende

Find din slægt - og gør den levende henvender sig både til dig, der aldrig har forsket i din slægt og til dig, der er godt i gang med forskningen. Du får svar på: hvordan du begynder; hvordan du bevarer overblikket; hvilke kilder, du kan finde, og hvad du kan bruge dem til; hvilke arkiver du kan benytte og hvad du kan finde på internettet.
find, din, slægt, bog, hjælp
Lemvig Bibliotek

Biblioteket i Lemvig har åbent alle hverdage mellem kl. 10.00 og 18.00 samt lørdage mellem kl. 10.00 og 13.00.
bibliotek, udlån, lemvig, bøger, læse
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Asaa og Melholt kirker

Asaa og Melholt kirker er officielle vejkirker. Det vil sige, at de er let tilgængelige for vejfarende og har åbent hele året for besøgende mandag til fredag 9.00-15.30.
kirker, nordjylland, asaa, melholt, sogn
Mejlby-familien

Mejlby-familien fik sit navn i 1856, mens den boede i Kousted Kirkelade - den gule bygning ved Kousted kirke. Når man tæller Peder Nielsen Meilbys storebror Christen i Kongens Tisted med, er navnet anvendt i familien siden 1845.
mejlby, privat, slægt, bent, ottosen
Lokalhistorisk Arkiv for Gram og Omegn

Her kan du finde en stor samling af diverse arkivalier fra Gram kommune. Arkivet har åbent 09:00 - 12:00 og 13.00 - 16.00, hver Tirsdag.
lokalarkiv, gram, omegn, arkiv, sønderjylland
Bank- og Sparekassemuseet

Et besøg på Bank- og Sparekassemuseet er et kig ind i 1800-tallets bankvæsen. Museet giver dig hele historien om en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden. Vi har åbent hver Onsdag og Søndag.
bank, bankvæsen, museum, bankhistorie, kultur
Vester Hæsinge - Sandholts Lyndelse Arkiv

Arkivet har til formål at indsamle, registrere, opbevare og formidle egnens historie, som vi alle er en del af. Arkivet har til huse på Birkevej 15 (den tidligere skole) og holder åbent hver torsdag eftermiddag fra kl. 14.00 til 17.30, samt efter aftale.
lokalarkiv, arkiv, hæsinge, sandholt
Jødiske Mysterier

Journalist Bent Blüdnikow og tidl. overrabbiner Bent Lexner har været på jagt i arkiverne og deler ud af deres fund. Produceret af Dansk Jødisk Museum i samarbejde med Jødisk Informationscenter.
lyd, speaker, podcast, jøder, danmark, krigstid
Nørre Djurs Egnsarkiv

Nørre Djurs Egnsarkiv blev oprettet under navnet Gjerrild Sognearkiv i 1938, og er et at landets ældste arkiver. I 1985 flyttede vi til den nuværende adresse som er den tidligere skole. Og samme år henvendte man sig til kommunen om støtte og blev så kommunal med budget og en kommunal repræsentant i vores bestyrelse. På Arkivet er der adgang til mange forskellige slags arkivalier; bl.a. kirkebøger, Statstidende 2005+, udvidet biblioteks-adgang til Statsbiblioteket/Mediestream, lokale bøger, vejvisere, aviser og skrifter, billeder, etc. Vi holder åbent hver torsdag 13-17.
djursland, arkiv, lokalariv, billeder, oplysning
Tørring-Hammer Lokalhistoriske Arkiv og Forening

Tørring-Hammer Lokalhistoriske Forening driver Tørring-Hammer Lokalarkiv på adressen Gudenåcentret, Kirkevej 10 7160 Tørring. Arkivet er åbent hver mandag formiddag fra 09:00 til 12:00 – eller efter aftale.
tørring, hammer, lokalarkiv, forening
Sindalegnens lokalhistoriske forening

Arkivet dækker Sindal-Astrup-Ugilt og Tolne Sogne. Har du en god historie, billeder m.v., som eventuelt fortjener en plads i arkivet, så kontakt arkivet. Arkivet er åbent hver tirsdag aften fra kl. 19.00-21.30 - dog ikke i skolernes ferier.
sindal, forening, historie
Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv

Vores lokalhistoriske arkiv dækker området inden for grænserne af Vejlby, Strib og Røjleskov og sogne. Vi indsamler, registrer og opbevarer lokalhistoriske arkivalier, fotos o.lign. fra disse sogne. Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv holder til på Strib Bibliotek, hvor vi har åbent for besøgende hver mandag fra kl. 16 til 18.
vejlby, fyn, middelfart, lokalarkiv, lokalhistorisk
1967 Christianshavn - Dokumentar

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Ærø Folkebibliotek

Ærøskøbing bibliotek ligger lige midt i idylliske Ærøskøbing med indgang via en stor, flot, gammel port. Biblioteket har åbent for selvbetjening kl. 7-22 hver dag og også mulighed for personlig betjening mandag, onsdag og fredag i et begrænset tidsrum.
ærø, bog, folke bibliotek, bøger, udlån
Lokalhistorisk Arkiv for Ferslev, Dall og Volsted Sogne

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Ferslev, Dall og Volsted sogn.Arkivet har åbent den første og sidste tirsdag i måneden kl. 19-21:30 eller efter aftale. Lukket i skoleferier.
ferslev, lokalarkiv, jylland, thy, egnsarkiv