Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Helsingør Leksikon

Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon baseret på web 2.0 teknologi (MediaWiki), hvor brugeren, lokalhistorikeren og museumsfolkene bidrager på lige fod med artikler om Helsingørområdets historie. Leksikonet er startet i det tidlige forår 2008.
helsingør, leksikon
Aarhus Wiki

AarhusWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk udviklet af Aarhus Stadsarkiv. AarhusWiki indeholder artikler og oplysninger om Aarhus og omegn før og nu. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner. Emnerne, der behandles, spænder vidt og omfatter alt, der har at gøre med Personer, Natur, Steder, Historiske perioder & temaer, Samfund, Erhverv og Kultur & fritid.
århus, wikipedia, artikler, billeder, opslagsværk
Lokalhistorisk Forening for Vojens området

Lokalhistorisk Arkiv for Vojens-området er foreningsdrevet, og alle medarbejderne på arkivet er frivillige, der bruger deres erfaring og viden i betjeningen af de besøgende på arkivet.
vojens, lokalarkiv
Myheritage.dk

MyHeritage er en internetbaseret genealogiplatform med produkter og tjenester på hjemmesider, mobile enheder og computerprogrammer. Platformens brugere kan lave stramtræer, lægge billeder op, bladre i billeder og søge blandt milliarder af historiske optegnelser samt andre funktioner.
myheritage, slægtstræ, betaling, aner, digital
Mediestream - Statsbiblioteket

Mediestream er Det Kgl. Biblioteks indgang til digitale samlinger af dansk kulturarv i form af aviser, radio, tv og reklamefilm. Den fulde adgang til indholdet i Mediestream kan tilgåes ved fysisk tilstedeværelse på Det Kgl. Biblioteks lokationer. Men folkebiblioteker har mulighed for at tilbyde deres brugere adgang til aviser fra perioden før 2001 og indtil ophavsretten bortfalder efter 100 år, ved at tegne abonnement på "Mediestream Folkebibliotek".
mediestream, aviser, gamle, avis, arkiv, læsestof
Den Arnamagnæanske Samling - Håndskrift

Hvad er et håndskrift ?. På denne side kan man få et indtryk af hvordan forskellige håndskrifter ser ud ved at bladre i 'bladrebøgerne'. Tidslinjen giver en introduktion til den middelalderlige bogkultur og skriftens kronologisk udvikling fra Europa til Norden. Desuden kan du under 'fagudtryk' orientere dig i de termer der bruges i studiet af håndskrifter.
håndskrift, tydning, undervisning, oplysning, bøger
Vores gamle Danmark

Vores gamle Danmark er et historiemedie, der blandt andet udgiver artikler, fotos og filmoptagelser samt faciliterer brugerfællesskaber om danmarkshistoriske emner.
gamle, danmark, artikler, foto, film
24Genetics

Det er lige meget i hvilket land du bor. Vi sender vores kit hjem til dig og tager os af alt. Det er så enkelt som at bruge vores spytsæt.
dna, test, selvtest, slægtskab
Otterup Lokalhistoriske Arkiv

Velkommen til Otterup Lokalhistoriske Arkivs hjemmeside. Her kan du finde historiske oplysninger, som vi håber, du kan bruge i dit personlige arbejde med "historien".
otterup, nordfyn, lokalarkiv
Legacy - dansk henvisning

Her kan danske (dansktalende) brugere af Legacy få information om programmet, downloade Legacy, købe Legacy Deluxe og købe Legacys danske brugervejledning (se under Diverse i Forum), stille spørgsmål til andre brugere og få hjælp til funktionerne i programmet, deltage i debatter i forum m.m.
legacy, program, slægt, slægtprogram
Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

En række video'er fra Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, der forklare via video hvordan du slægtsforsker og bruger de forskellige redskaber der er tilgængelig til din forskning.
video, slægtsforskning, information, vejledning, hjælp
DNA og slægtsforskning for begyndere

Denne bog henvender sig til begynderen, der arbejder med DNA i sin slægtsforskning for første gang, og som gerne vil have en introduktion til emnet og nogle fif til, hvordan man kan komme i gang, og se hvad DNA-resultatet kan bruges til. En DNA-undersøgelse er en spændende og inspirerende rejse tilbage i tiden, en rejse gennem ens egen krop.
michael, dupont, bog, dna, arvemasse
Outtree

Ourtree.dk er et effektivt og velfungerende redskab til samling af data om slægt og til opbygning af slægtstræer. Når du har oprettet en brugerkonto, vil du indenfor få minutter være klar til at indtaste dine data, som opbevares i skyen. Oprettelse og brug af ourtree.dk er gratis. Læs mere om Ourtree.dk nedenfor. Læs om vilkår for brug under Info og Privatlivspolitik.
online, slægtstræ, digital, slægtsforskning
Dengang.dk

En side der kigger bagud i historien og giver dig mange forskellige beretninger om krig, samfund og personrelaterede gennemgange. Siden er gratis at bruge.
dengang, beretninger, historier, portal
Find en grav (dansk)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Det Grønne Museum

Det Grønne Museum er Danmarks nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. På vores museum finder du oplevelser og viden for hele familien i hjertet af Djursland.
museum, grøn, landbrug, mad, oplevelser
Arktisk Instituts database

Velkommen til Arktisk Instituts database med historiske fotografier, affotografering af kunst og genstande og en lydsamling fra Grønland og det øvrige Arktis. Du kan se de forskellige samlinger uden at være en registreret bruger, men hvis du vil bestille noget fra vores database skal du have en konto og være logget ind. Hvis du oplever problemer med databasen eller har nogle spørgsmål relateret til den, så kontakt os gerne på følgende mail: foto@arktisk.dk
arktisk, database, foto, kunst, lydfiler
Lysninger – prøvelse af ægteskab

Rummer alle vielser, hvor bruden boede i København, både borgerlige og kirkelige. Et navneregister gør lysningerne lette at bruge.
lysning, gift, forlovet, navneregister, vielser
Præstø og omegn i

Gruppen er til "gamle" billeder og historier fra Præstø og omegn. Vi dækker området fra Mern til Tappernøje. Materiale før år 2000 kan bruges. Alt andet slettes uden varsel. Kig nu efter i gemmerne, der ligger sikkert nogle interessante billeder, et eller andet sted ?
facebook, gruppe, debat, billeder, præstø
Family Tree Builder 8.0

Family Tree Builder, som bruges af millioner af mennesker verden over, hjælper dig med at udforske din slægtshistorie, opbygge dit stamtræ og tilføje fotografier, historiske optegnelser og meget mere.
myheritage, program, offline, slægtsforskningsprogram, slægstræ
MinSläkt

MinSläkt er et svensk slægtsforskningsprogram til Windows. Du er velkommen til at downloade og prøve MySläkt før du beslutter dig for, om du vil købe en licens eller ej. Selv uden en licensnøgle får du adgang til de fleste af programmets funktioner. Du vil dog fra tid til anden for at modtage en påmindelse om, at du bruger en uregistreret kopi.
svensk, slægtsforskningsprogram, min, slægt, program
Slægtsforskning og Lokalhistorie i Randers amt

Formålet med denne Facebookgruppe er, at slægtsforskere og lokalhistoriker med interesser for personer og lokaliteter i Randers amt kan skrive og fortælle om deres forskning. Ligesom man også kan efterlyse oplysninger, som kan bruges til forskningen.
randers, slægt, lokalhistorie, facebook, gruppe
Stryhn slægten

Velkommen til tom-stryhn.dk. Dette websted er ment som et forum for medlemmer af familien og andre interesseret brugere. Siderne omhandler oplysninger om blandt andet Stryhn slægten og andre slægter med tilknytning til gamle Maribo amt samt Møn mm. samt mange andre lokaliteter i Danmark og udlandet.
tom, stryhn, maribo, privat, slægtstræ
HaderslevWiki

HaderslevWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk, der indeholder artikler og oplysninger om Haderslev Kommune i fortiden og nutiden. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner.
haderslev, wiki, wikipedia, opslagsværk, kommune
Tommerup Lokalarkiv

Lokalhistorisk Arkiv er åbent hver mandag kl. 9-12 samt første lørdag i måneden 10-12. Alle er velkomne. Arkivet tager meget gerne mod fotos og dokumenter fra den gamle Tommerup Kommune. I arkivet opbevares disse til gavn og glæde for andre brugere.
tommerup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier,
Damsted Slægten

Velkommen til Slægten Damsteds hjemmeside. Denne hjemmeside tjener som afløser for de tidligere fire manuelle slægtsbøger. Oplysningerne fra disse bøger er nu lagt ind under punkterne Slægtstræet Damsted eller du kan bruge menuen Slægtstræet Damsted via link.
damsted, slægt
GenoPro

GenoPro er det mest intuitive og komplette værktøj til oprettelse af stamtræ og genogram. Et genogram er et slægtstræ, der indeholder yderligere oplysninger om relationerne og individerne. Genogrammer bruges af læger, familieterapeuter, slægtsforskere, sociologer, socialrådgivere, forskere og alle, der er interesseret i at opdage mønstre og problemer i en familie.
program, geno, pro, slægtsprogram, computer
Nerløe-Slægten

Mit navn er Jesper Nerløe. Denne hjemmeside er mit personlige projekt, hvor jeg vil samle navne og oplysninger om min familie og dens aner, og bruge det som udgangspunktet for min videre slægtsforskning.
nerløe, privat, træ, slægt, slægtstræ
Djursdatabasen

Samling af alle personer fra Djursland, (Nørre Djurs, Sønder Djurs, Mols, Øster Lisbjerg, Sønderhald og Rougsø herreder) fra 1200-årene (Marsk Stig) og til i dag. Dog medtages kun personer født for mere end 100 år siden eller afdøde. Indeholder basale data om personerne, fotografier, dokumenter og billeder af gravsten. Man skal registrere sig som bruger. Det er gratis.
djursland, slægt, webbaseret, database, jylland
Østhimmerlands Begravelsesforretning

Skal du bruge en begravelsesforretning? Som erfaren bedemand står jeg klar til at hjælpe i Hadsund, Aalborg, Gistrup og hele Østhimmerland.
begravelse, himmerland, øst, aalborg, hadsund
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv

Dette er hjemmesiden for Nyborg Lokalhistoriske arkiv. Arkivet i Nyborg Kommune er fordelt på 3 lokalarkiver i kommunens centerbyer Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Arkiverne kan bruges til bl.a. slægtsforskning og til at få indsigt i firmaers, foreningers samt byens og omegnens historie.
nyborg, lokalarkiv, arkiv, historie, samling
Danskkulturarv.dk

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner stiller til rådighed.
kulturarv, film, video, billeder, digital
Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.
lyd, dna, efterforsker, interview, radio
Vejlewiki

VejleWiki er et opslagsværk om Vejle og omegn, til brug for alle og som alle kan hjælpe med at redigere. Det kræver blot, at du opretter dig som bruger, og så kan du gå i gang med at skrive.
vejle, wikipedia, leksikon, opslag, portal
DNA - Wikipedia

Deoxyribonukleinsyre (DNA, fra det engelske ord Deoxyribonucleic acid) er et molekyle, som bærer på de fleste af de genetiske instruktioner, der bruges ved vækst, udvikling, funktion og reproduktion af alle kendte levende organismer og mange vira. DNA og RNA er nukleinsyrer, som sammen med proteiner, lipider og komplekse kulhydrater udgør de fire store typer makromolekyler, der er essentielle for alle kendte former for liv.
wikipedia, dna, information, læredom, leksikon
Paarup Lokalhistoriske Arkiv

Få en snak med arkivets medarbejdere og hør om, hvordan du bruger arkivet til at finde spændende historisk viden om dit lokalområde.
paarup, lokalarkiv, arkiv, fyn
Genney

Genney er et svensk slægtsforskningsprogram rettet mod både begyndere og erfarne forskere. Genney kan bruges til Windows, Mac og Linux.
genney, slægtforskningsprogram, mac, pc, svensk
Kith and Kin Pro 3

Kith and Kin-serien er den originale Windows-slægtsforskningssoftware, startet i 1993 under Windows 3.1 og brugt af tusindvis af brugere i over 50 lande verden over.
program, windows, slægtsprogram, computer, kith
Ancestral Quest 16

Ancestral Quest(AQ) stamtræssoftware er det perfekte genealogiprogram for både begyndere og professionelle. I 25 år har millioner af brugere valgt Ancestral Quest som deres værktøj til slægtsforskning og stamtræ. Fås til både windows og mac.
slægtsprogram, ancestral, quest, mac, windows
Movavi Photo Editor

Movavi Photo Editor til pc og mac er designet til fotografer på ethvert niveau. Denne desktop billedredigeringssoftware giver dig smarte værktøjer, der lader dig redigere billeder på ingen tid og få fantastiske resultater. Takket være den intuitive brugergrænseflade kan du begynde at arbejde i programmet med det samme. Prøveversion og pro versioner er tilgængelige.
program, fotoredigering, pc, mac, billederedigering
MacFamilyTree Danmark - Brugergruppe

Brugergrupper for personer der bruger MacFamilyTree softwaren til deres slægtstræ.
mac, family, software, facebook, slægtstræ
Det digitale statsbibliotek i Berlin

Moderside for statsbiblioteket i Berlin. Her kan du finde mange informationer, som du kan bruge i din egen forskning.
digital, landsarkiv, tyskland, germany, arkivalier
Folmer Olsen Begravelsesforretning

Familieforretningen Folmer Olsens Begravelsesforretning klar til at hjælpe dig med alle praktiske detaljer i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi har et stort kendskab til de lokale kirker og kirkegårde i Nørresundby, Lindholm, Hvorup og Nørre Uttrup og kan dermed give dig den rigtige rådgivning. Vi er derfor det oplagte valg, hvis du skal bruge en erfaren og faguddannet bedemand i Nørresundby og omegn
bedemand, aalborg, nordjylland, afsked, begravelse
Pastvu.com - Arkiv af historiske fotos

Arkiv af historiske fotos, genereret af brugere verden over. Bemærk, at siden loader ind på Moskva som standard. Navigere ud til f.eks. Danmark eller USA, ved at flytte musen.
billeder, foto, rusland, verden, portal
Treeview

TreeView er en kraftfuld slægtforskningsprogram til pc og mac. Uanset om du er en erfaren familiehistoriker eller lige er begyndt, finder du TreeView let at bruge og et vigtigt værktøj i din forskning.
treeview, slægtsprogram,
MacFamilyTree Users

Engelsksproget gruppe. Denne gruppe er ikke officielt tilknyttet MacFamilyTree eller firmaet bag kaldet Synium. Det er privat brugergruppe, hvor brugerne hjælper hinanden indbyrdes.
mac, family, software, facebook, brugergruppe
Ancestry For All

Engelsksproget brugergruppe med interesse for slægtsforskning. Mere end 15000 medlemmer fra hele verden.
facebook, ancestry, for, alle, gruppe, engelsk
MyHeritage: Family Tree & DNA

Udforsk dine rødder, find nye slægtninge, og gør fantastiske opdagelser med vores genealogiske søgeværktøjer og intuitiv stamtræsbygger. Slut dig til vores globale fællesskab af brugere for at kortlægge dine forfædre og familiehistorie uden besvær.
apple, store, myheritage, app, værktøj
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Find din slægt - og gør den levende

Find din slægt - og gør den levende henvender sig både til dig, der aldrig har forsket i din slægt og til dig, der er godt i gang med forskningen. Du får svar på: hvordan du begynder; hvordan du bevarer overblikket; hvilke kilder, du kan finde, og hvad du kan bruge dem til; hvilke arkiver du kan benytte og hvad du kan finde på internettet.
find, din, slægt, bog, hjælp
EZ Slægtsforskning

EZ Slægtsforskning er nem måde at bruge for både den nye og erfarne slægtsforsker. Designet er let og app fås til flere platforme.
google, play, android, app, slægtsforskning
MobileFamilyTree 10

Dette er app versionen fra Synium Software GmbH. Du skal eje en iPhone eller iPad for at bruge programmet, da de kun udvikler til Apples platform. Appen kræver desuden en engangsbetaling.
app, iphone, apple, mobil, mac
GDPR: Sådan får du kontrol med dine data

Gennemgang af GDPR, som også er en vigtig brik i håndtering af slægtsdata. GDPR er EU's databeskyttelseslov. Loven skal give dig bedre kontrol over dine private oplysninger, men hvordan får du kontrol med dine data ?. Læs med her.
tænk, gdpr, oplysning, dine, data
Scanne dokumenter via din iPhone el. Ipad

Du kan bruge appen Noter til at scanne dokumenter og tilføje signaturer på din iPhone eller iPad. Læs her hvordan.
noter, scanner, software, ios, apple
Microsoft Lens: PDF Scanner

Bemærk, du skal gå til din iPhone eller iPad og downloade app'en. Denne henvisning er kun et preview. Microsoft Lens trimmer, forbedrer og gør billeder af whiteboards og dokumenter læsbare. Du kan bruge Microsoft Lens til at konvertere billeder til PDF-, Word-, PowerPoint- og Excel-filer, digitalisere trykt eller håndskrevet tekst og gemme i OneNote, OneDrive eller din lokale enhed. Du kan endda importere billeder, der allerede findes på din enhed, ved hjælp af Galleri.
app, pdf, scanner, ios, iphone
Slægtshistorisk Dag

Denne gruppe har til formål, at fortælle om arrangementet 'Slægtshistorisk Dag', som afholdes hvert år i efteråret. Formålet med arrangementet er at udbrede kendskaben til slægtshistorie og de muligheder for hjælp, som findes bl.a. i de Slægtshistoriske Centre som findes rundt omkring i Danmark og resten af verden samt brugen af og mulighederne i FamilySearch.
slægtshistorisk, dag, arrangement, event
History Hub

Amerikansk community med forum, research og historie relaterede information. Brugerne er tildels slægtsforskere, historikere og historieinteresserede. Er officiel godkendt af den amerikanske regering.
hub, usa, amerika, historie, forum
Brug af kiwitrees og webtrees

Hjælpegruppe for brugere af programmerne webtrees og kiwitrees.
hjælpegruppe, slægtsprogrammer, facebook
Redigering i grundtræk i Fotos på Mac

Du kan bruge redigeringsværktøjerne i Fotos til at foretage nemme ændringer af fotos, f.eks. rotere dem eller beskære dem for at forbedre kompositionen.
apple, foto, redigering, mac, ios
Bandicam

Bandicam er en brugervenlig gratis skærmoptagelsessoftware, der giver dig mulighed for at fange alt, hvad du vil have på din pc-skærm. Kan være god at have, hvis du gerne vil lave en intro til dit slægtstræ. Kun til windows computere.
recorder, pc, skærm, skærmoptager, software
webtrees

webtrees er et gratis open source-software, hvilket betyder, at det konstant forbedres af et fællesskab af udviklere fra hele verden. Alt hvad du behøver for at bruge det, er et websted der understøtter PHP og MySQL installeret. Det fungerer fra en standard GEDCOM-fil og er derfor kompatibelt med alle større desktop-applikationer; Og det sigter mod at være effektivt ved at bruge den rigtige kombination af tredjepartsværktøjer, designteknikker og åbne standarder med sikkerhed for øje.
webtrees, slægtsprogram, digital, program, php
Kirkebøger fra Hammerum og Bølling herred

Dette er en simpel side til download af kirkebøger. Det er ikke en komplet afskrift, men alt er sat op i excel tabel, med kombination af fødsel, vielse og død. Der er nu mere end 300.000 begivenheder og dermed mange muligheder for fejllæsning/fejltastning. Derfor skal du ikke bruge disse data til direkte afskrift, men kun til let at finde de originale data i kirkebøgerne.
hammerum, bølling, herred, kirkebøger, afskrift
Findbogen.dk

På findbogen.dk kan du finde og søge i bøger fra mere end 15 forskellige antikvariater i Danmark.
find, bogen, boghandel, bruge, bøger
Juster et fotos lys, eksponering m.m. i Fotos på Mac

Du kan bruge justeringsværktøjerne i Fotos til let at ændre et fotos lys og farver.
support, hjælp, foto, redigering, lys
Museum Amager

Museum Amagers opgave er ifølge museumsloven gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling at bidrage til sikringen af Danmarks kulturarv. Museet skal aktualisere og tilgængeliggøre viden om kulturarven og udvikle anvendelsen af den for brugere og samfund. Museets ansvarsområde er primært knyttet til Amager som kulturhistorisk genstandsfelt.
museum, amager, historie, dragør, kulturarv
Photomyne

Tilbyder flere forskellige apps, som.du kan bruge i din egen slægtsforskning. Bla. scan, farvelægning, dias og negativscanning via filmbox. Betaling kan forekomme, men apps kan downloades frit med en prøveversion.
film, scan, redigering, fotos, app
Danskekartoffeltyskere.dk

Velkommen til danskekartoffeltyskere.dk. Databasen ejes af en arbejdsgruppe med tilknytning til kartoffeltyskere. Når du har registreret dig som bruger, kan du frit benytte databasen, så meget du har lyst. Vi modtager meget gerne slægtsdata i gedcom-format, word, excel, pdf m.m.
database, børge, winkler, kartoffeltyskere, alheden
Lægdsruller - en kilde til din slægtsforskning

I foredraget fortæller Michael Dupont om hvad du som slægtsforsker kan bruge lægdsrullerne til, og hvordan man arbejder med dem. Foredraget har særligt fokus på lægdsruller fra København.
lægdsruller, information, lærdom, youtube, rigsarkivet
Esbjerg Kommune

Esbjerg - Wikipedia, den frie encyklopædi Ordet Esbjerg bruges ofte også som en kort betegnelse for Esbjerg Kommune. Esbjerg er Danmarks femtestørste by med 71.921 indbyggere (2023) og ligger i Sydvestjylland.
kommune, region, syddanmark, esbjerg
Irish Graveyards

Dette websted giver mulighed for at søge en række irske kirkegårde for at lokalisere en bestemt grav eller blot for at gennemse en kirkegård eller antal kirkegårde. Du kan bruge vores søgemaskine eller vores kirkegårdsfinder til at finde det du leder efter.
irland, begravede, døde, gravsteder, gravsten
Karsten Paul Ringling

Jeg hedder Karsten Paul Ringling. Min far hed Paul Ringling, han var ejendomsmægler og iværksætter, han havde taget sin mors navn, fordi han kunne bruge det i sin forretning, og fordi han ønskede at føre slægtsnavnet videre. Han blev desværre kun 48 år gammel. Efter jeg er stoppet på arbejdsmarkedet ville jeg finde ud af hvordan det hang sammen med det navn. Mit træ indeholder, slægten både på min fars og mors side, samt min svogers og min kones slægter, men træet udvikler sig konstant, så det nu et træ indeholdende Danere lige fra Vestjylland til Skåne og resten af jorden.
myheritage, slægtstræ, ringling, paul, karsten
Lær at læse gotisk håndskrift

Mange af de dokumenter, som du finder i arkiverne, er skrevet med gotisk skrift. Det var nemlig først i 1875, at man i Danmark officielt gik over til at bruge latinsk skrift, som er den skrift, vi bruger i dag. Er du slægtsforsker, lokalhistorisk interesseret, forsker eller studerende, er det altså næsten en nødvendighed, at du kan læse gotisk håndskrift. Med dette kursus får du de grundlæggende læseteknikker på plads, så du kan fordybe dig i arkiverne uanset dit formål.
gotisk, rigsarkivet, kursus, skrift, håndskrift
Gribskov Biblioteker

Velkommen til Gribskov Biblioteker. Personalet på Gribskov Biblioteker står klar til dig som ny og gammel bruger - og håber at du vil få glæde og gavn af et moderne folkebiblioteks mange tilbud. Er man ikke oprettet som låner eller er man borger uden for Gribskov Kommune kan man møde op på Helsinge-, Gilleleje- eller BLIK-Græsted Bibliotek i den betjente åbningstid og blive oprettet som låner: (Husk at medbringe sundhedskort)
gribskov, bibliotek, udlån, bøger
Faaborg-Midtfyn Kommune

Du kan finde rigtig meget god information her på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside. Søger du svar på et spørgsmål, kan du bruge søgefeltet eller klikke dig frem via fanerne: Borger, Erhverv, Politik og Kommunen.
fåborg, midtfyn, fyn, syddanmark, kommune
Bornholms Folkebiblioteker

For fastboende og turister med lånerkort. På alle øens biblioteker kan du bruge biblioteket udenfor den betjente åbningstid. Alle dage. Du skal være oprettet som låner. Selvbetjente biblioteker kl. 7-22 alle dage: Allinge, Hasle, Gudhjem, Christiansø, Svaneke, Nexø og Rønne.
bornholm, bibliotek, folkeoplysning, udlån, bøger
Legacy brugergruppe

Dette er Legacys eget mailforrum, baseret på teknologien "usergroups". Gruppen er engelsksproget.
legacy, usergroups, gruppe, bruger, forum
WikiVendsyssel

WikiVendsyssel er et brugerdrevet digitalt opslagsværk efter wikipedia princippet, hvor brugerne skriver artikler om forskellige emner fra Vendsyssel. Således at vi sammen efterhånden kan få opbygget et digitalt leksikon om Vendsyssel.
wikipedia, vendsyssel, opslagsværk, digital, leksikon
Random Acts of Genealogical Kindness (RAOGK)

Random Acts of Genealogical Kindness (RAOGK) er en global frivillig organisation, som har til formål at yde kortsigtet hjælp til andre slægtsforskere med at få kopier af dokumenter, billeder af gravsten osv., som kan være svært tilgængelige pga. af f.eks. afstande og globale sprogbarriere.
global, slægtsforskning, hjælp, guider, brugergruppe
Cewe Fotobog

Gode minder fortjener kun det bedste! Vores prisvindende CEWE FOTOBOG er også Europas mest populære – prøv den til dig selv eller giv den i gave. Opret dine nye eller gamle billeder i bogform og giv den som gave til nogen du kender. Megt nem brugerflade og billige priser.
bogform, fotoalbum, cewe, fotobog, billeder
Københavns Befæstning

En kort film om Københavns Befæstning der kan bruges i forbindelse med undervisning eller via besøg på Befæstningen. Fortalt af skuespiller Henning Jensen.
befæstning, hovedstaden, københavn, forsvar, historie
Storyhunt

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Centraal Bureau voor Genealogie

Centraal Bureau voor Genealogie er det nationale dokumentationscentrum for genealogi. Sidne er på Hollandsk, men der findes en engelsk introduktionsside og søgefunktion, som gør brugen let trods eventuelle sproglige vanskeligheder. Her kan bla. findes en liste over professionelle genealoger, der kan udføre kontraktforskning
holland, søgning, hjælp, viden, forum
The Fallen of World War II

The Fallen of World War II er en interaktiv dokumentarfilm, der undersøger de menneskelige omkostninger ved Anden Verdenskrig og faldne i krigen. Den 15-minutters datavisualisering bruger filmiske historiefortællingsteknikker til at give seerne et frisk og dramatisk perspektiv på et afgørende øjeblik i historien.
interaktiv, krig, ww2, dokumentar, historisk
RingstedWiki

Ringsteds digitale opslagsværk, er hvor du kan finde historiske oplysninger om Ringsted og omegn og selv bidrage med de historier, du synes er spændende. RingstedWiki er et initiativ på vegne af Ringsted Museum og Arkiv. Det er et brugerdrevet opslagsværk, baseret på principperne for det frie leksikon Wikipedia. Det vil sige, at du kan være med til at skrive artiklerne, redigere i dem og tilføje billeder. Du skal bare oprette dig som bruger, så er du i gang.
wikipedia, ringsted, artikler, museum, leksikon
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Genes Reunited

Det er gratis at starte op med et slægtstræ, men ønsker man at engagerer sig med andre brugere, koster det pt. cirka 7 britiske pund pr. måned. Alt er engelsksproget.
reunited, online, program, digital, slægtstræ
Kraniebrud på Radio4 - Slægtsforskning

Gemmer din familie på en historie, der er værd at grave frem? Flere og flere danskere kaster sig over at forske i sin egen slægt ved køkkenbordet. Men hvor starter man henne - og hvad skal man forvente at finde? I dagens Kraniebrud giver vi dig et lynkursus i, hvordan du selv kommer i gang - og hvordan du kan bruge nogle af historikernes tricks til at komme helt tæt på din egen familie. Medvirkende: Asbjørn Romvig Thomsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, Henriette Roued, lektor i digital kulturarv ved Københavns Universitet og historiker Michael Dupont. Vært: Peter Løhde.
radio, 4, lyd, slægtsforskning, podcast
Radio 4 - Dna og slægtforskning

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Jørgen Carlsens slægtsforskning

For mange år siden fik jeg nogle slægtstavler m.m. udarbejdet af en af min fars fætre. At komme tilbage til 1550 var spændende. Det tog dog tid før der for alvor kom skub i processen. Jeg bruger The Next Generation of Genealogy Sitebuilding (TNG) til at holde styr på min data og der er mange måder at se på slægten på i dette program. Se dig gerne omkring og afprøv mulighederne. Send gerne en mail, hvis du har oplysninger eller finder fejl. JC.
carlsen, slægtforskning, jørgen, tng, privat
Fabjerg Sognearkiv

Fabjerg Sognearkiv hører hjemme i et lokale i Fabjerg Kulturhus - det tidligere Fabjerg Missionshus. Vi er en gruppe af frivillige personer, der bruger lidt af vores fritid på at håndtere sognets historie. Arbejdet foregår både i arkivet, hjemme ved computeren og ude "i marken".
fabjerg, arkiv, sognearkiv, lemvig
Rejmert.dk

Denne side er oprettet med det formål at præsentere vor slægtsforskning for andre interesserede. På siden finder du aner til Susanne Juul Sørensen og Bo Rejmert Sørensen, samt vores efterslægt. Slægterne er fordelt over hele Jylland of Fyn med få afstikkere til Sjælland. Du er velkommen til at bruge de informationer du finder på vores sider med behørig henvisning til kilden.
privat, rejmert, juul, jylland, slægtsforsning
International Society of Genetic Genealogy (ISOGG)

International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) blev grundlagt i 2005 af DNA-projektadministratorer, der delte en fælles vision: fremme og uddannelse af genetisk slægtsforskning. Vores mission er at advokere for og uddanne om brugen af genetik som et værktøj til slægtsforskning og at fremme et støttende netværk for genetiske slægtsforskere.
dna, viden, vejledning, vision, værktøj
Genealogyindexer.org

Søger i flere forskellige digitale dokumenter, relateret til primært dele af Østeuropa, bla. Polen og Ungarn. Her er også arkivalier fra området omkring Tyskland og Østrig. Siden er gratis at bruge.
polen, rusland, østeuropa, portal, søgning
Dansk Mølleforum.dk

Dette er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om bevaringen af vore gamle møller.
møller, forum, samtale, brugerforum, hobby
Dutch Genealogy

Facebook gruppe med næsten 20.000 aktive brugere, der kan hjælpe dig i din søgen efter dine hollandske slægtninge.
holland, dutch, slægtsforskning, gruppe, hjælp