Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Museum

Gå på opdagelse i historien på Museum Silkeborg, mødd Tollundmanden og Ellingkvinden, lav dit eget papir og bliv klogere på Blicher og Grathe Hede.
silkeborg, museum, tollundmanden, blicher
Silkeborg Arkiv

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Nordfyns museum

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Filmcentralen.dk

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Her kan du gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre.
film, tv, serie, arkiv, produktion
Dansk Militærhistorie

Dansk Militærhistorie gik i luften i 1997 med det formål at præsentere vores militære fortid. I dag er det et af landets meste besøgte historie sites med omkring 400 besøgende om dagen. Siden starten i 1997 har omkring 1,5 millioner læsere besøgt vores site.
militær, historie
Maribo Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Skagenside.dk

Om Skagen i gamle dage.
skagen, historie, info
Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet er en forening, hvis formål det er at vække og vedligeholde interessen for det genealogi­ske og personalhistoriske studium. Formålet søges opnået ved udgivelsen af Personalhistorisk Tidsskrift og andre publikationer samt ved foredrags- og op­lysningsvirksomhed. Samfundet kan endvidere hædre en bemærkelsesværdig personalhistorisk indsats ved tildeling af den ved 100-års jubilæet indstiftede medalje. Statutterne for denne medalje er vedtaget af Samfundets bestyrelse på jubilæumsdagen.
forening, genealogi, personalhistorie
Arbejdermuseet

Siden sin start i 1982 har Arbejdermuseet løbende indsamlet genstande og kunstværker, der fortæller om arbejderbevægelsens og den almindelige arbejders historie. Den første store indsamling lagde grunden til udstillingen om dagliglivet i 1950’erne, der gennem årene har været en bærende del af museets fortælling. Siden er der også blevet samlet genstande ind fra udvalgte arbejdspladser og fagforeninger. Samlingen omfatter tusindvis af værker af kendte og mindre kendte kunstnere og tegnere, der har ladet sig inspirere af motiver fra arbejdernes hverdag og historie.
museum, arbejder, work, historie
Lokalhistorisk Forening For Alsønderup/Tjæreby

Lokalarkiv for Alsønderup-Tjæreby området. Arkivet har åbnet alle Mandage og efter aftale.
lokalarkiv, alsøenderup, hillerød
Vestergaard Begravelse, Engesvang og Omegn

Vi driver i dag Hammerum Herreds & Sunds Begravelse samt Vestergaard Begravelse, Engesvang og Omegn. Vi lægger stor vægt på, at I får taget afsked på jeres måde, for det er en af de få ting her i livet, som ikke kan gøres om.
bedemand, sunds, engesvang, ikast
Friskolearkivet

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Nationalmuseets online samlinger

Her kan du gå på opdagelse i 100-tusindvis af billeder og genstande fra museets arkiver og kulturhistoriske samlinger.
billeder, genstande, samlinger, natmus, museum
Assens Kirke

Kirkegården omkring Vor Frue Kirke blev nedlagt i 1820, men allerede i 1810 blev en ny kirkegård taget i brug på Nyadelgade, den vi nu kalder den gamle kirkegård. Den ny kirkegård blev anlagt i 1885, og samme år blev kapellet bygget. I dag fungerer Kapellet som kontor for kirkegårdslederen og som mandskabsrum og frokoststue for kirkegårdspersonalet. Den ny kirkegård var oprindelig ikke så stor som nu. I 1943 blev urnekirkegården og afdelingerne ned mod Møllevej (vest) anlagt.
assens, kirkegård, begravede, døde
Find my past

Online slægtstræ, men mange muligheder. 14 dages prøveperiode, her efter betalingsabonnement.
slægtstræ, betaling, find, fortiden, aner
Rigsarkivet.dk

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Guldborgsund Stadsarkiv

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-). Bemærk, dette er en underside på Guldborgsunds Kommunes hjemmeside, da arkivet ikke har en selvstædig webside.
guldborgsund, stadsarkiv, arkiv, portal, vejledning
Fængslet.dk - Horsens

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år med fængselsdrift og åbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET. På få år er det lykkedes FÆNGSLET at skabe en både national og international anerkendt ramme for kultur og events. FÆNGSLET lægger i dag hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler, iværksætteri, erhvervskonferencer og et spisehus.
horsens, museum, straffeanstalt, fængsel
Køge Arkiverne

Her på siderne kan du navigere dig videre til materiale om Køge Arkiverne. Her kan du orientere dig i samlingerne, finde en oversigt over vores publikationer, gå på opdagelse i Køgedatabasen, læse historier og meget, meget andet.
køge, arkiv, lokalarkiv, slægt, historie
Forsvundne arvinger

Hvem drømmer ikke om en ukendt rig onkel fra Amerika, som de en dag skal arve ?. For nogen bliver det virkelighed. Se med i de forsvundne arvinger, når Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh dykker ned i jagten på de forsvundne arvinger. På DR TV.
forsvundne, tv, arvinger, rigsarkivet, kronegh
Dronninglund Kirke og Dorf sogne

Dronninglund og Dorf kirker er vejkirker. Det vil sige, at kirkerne er åben for besøgende alle dage fra kl. 8.00-16.00. Kirkerne kan dog være lukket for besøgende på grund af vielse, begravelse, gudstjeneste eller andet.
dronninglund, kirke, dorf, sognekirker, kirker
Lokalhistorisk Arkiv Holstebro

Vor samling rummer over 500 hyldemeter arkivalier - 40.2 tons, ca. 75.000 fotos, godt og vel 1.000.000 negativer og fotografiske glasplader. I vor registrering af Holstebro Dagblad (perioden 1910-1996) har vi 43.479 emner – til hvert emne hører så fra én til flere hundrede artikelreferencer. Vi har meget, men samler naturligvis stadig ind – et arkiv kan vist aldrig få for meget!.
holstebro, lokalarkiv, arkiv
Nordvestjysk Slægt

Foreningen blev stiftet i Holstebro i 1977 med det formål at fremme interessen for egns- og slægtshistorie og støtte medlemmerne med at dyrke disse emner. I dag dækker vi hele det nordvestjyske område og indgår sammen med 36 andre foreninger i en landsdækkende sammenslutning af slægtshistoriske foreninger.
nordvestjysk, slægt, jysk
Byvandring

Vores ture i og omkring København bygger på lokal viden, kærlighed til byen og den gode fortælling. Vi glæder os til at møde dig på byvandring.nu.
byliv, københavn, vandring, opdag, bygninger
Vendsyssel Historiske Museum

På Vendsyssel Historiske Museum kan du komme helt tæt på livet i Vendsyssel. Tag med på en rejse fra de ældste tider og frem til i dag.
museum, vendsyssel, historiske, hjørring, nordjylland
Lokalhistorisk forening Møn

Velkommen til Lokalhistorisk forening Møn's hjemmeside. Kig igennem de forskellige sider. Har du gode idéer, spørgsmål eller andet er du velkommen til at sende dem til vores mailboks. Vi har igen åbent hver fredag og 1. søndag i måneden fra 10 til 14. Vi holder til i Baghuset, Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege
møn, lokalarkiv, historie, billeder, fotos
Hinnerup Egnsarkiv

Vi er en del af samvirket for de seks lokalarkiver i Favrskov Kommune. Arkivet dækker sognene Foldby, Søften, Grundfør, Haldum, Vitten. Vores hjemmeside er henvendt til interesserede borgere både i og udenfor Hinnerup – unge som ældre – der har lyst til at gå på historisk opdagelse. Hjemmesiden vil desuden vise et udvalg af arkivalier, billeder og andet historisk materiale, som måske kan vække yderligere interesse og foranledige et besøg i arkivet.
lokalarkiv, hinnerup, egnsarkiv
Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningen ejer og driver Christianshavns Lokalhistoriske Arkiv. Arkivet passes af frivillige og befinder sig i Vagthuset – Acciseboden – Torvegade 75. Der er åbent lørdage mellem kl. 13 og 15. Undtagen på helligdage og i ferier. Samlingen bliver hele tiden opdateret via internettet. se chrarkiv.dk
christanshavn, lokalarkiv, lokalhistorie, københavn, arkiv
Nordjyske Historiske Avisarkiv

Du får her i Nordjyskes Historiske Arkivs online adgang til en række historiske aviser fra 1767 til i dag - undtaget er Nordjyske Stiftstidende fra i dag og et år tilbage – her henviser vi til vores e-avis på nordjyske.dk/e-avis. Du kan genopleve historien rundt omkring dig ved at søge, bladre og læse i alle vores avisudgivelser. Du kan søge på historiske hændelser eller læse artikler om dig selv eller andre. Alle artikler, billedtekster og annoncer er tilgængelige via fritekstsøgning og vil fremkomme som avissider. Bemærk, dette er en betalingsside.
nordjyske, aviser, historie, arkiv, avis
Nørrebro i gamle dage

En åben gruppe med billeder og historier fra det gamle Nørrebro.
nørrebro, gruppe, facebook
GenealogyBank

Denne amerikansk-baserede slægtsforskningstjeneste med abonnement, giver adgang til mere end 115 millioner amerikanske nekrologer og dødsrapporter fra de sidste 30+ år (1977 - i dag).
nekrolog, døde, dødsannoncer, portal, søg
Kilder til Dansk Kunsthistorie

Udover deres egentlige værker har mange kunstnere efterladt sig breve, dagbøger og andre optegnelser, der giver et spændende indblik i arbejdsprocessen og tankerne bag. For at sikre nogle af disse kilder igangsatte Ny Carlsbergfondet i efteråret 2015 et digitaliseringsprojekt med titlen Kilder til Dansk Kunsthistorie, KTDK.
kilder, værker, dagbøger, maleri, kunstnere
Danske adelsslægter

Den danske adel, der groft inddeles i uradel og brevadel, og i højadel og lavadel, består i dag af 189 slægter (hvoraf 6 er uddøde i mandslinjen), der enten er ubetitlede, friherrelige (= baron), lensfriherrelige (= lensbaron), grevelige eller lensgrevelige.
wiki, adel, slægt
Findagrave.com

Over 210 million gravsteder fra hele verden med billeder og beskrivelser af gravsteder. Startet i 1995.
grave, kirkegårde, international, søg, gravsted
Stouby lokalarkiv

Stouby lokalarkiv holder arkivet åbent hver i Torsdag i lige uger kl 19.30-21.30, undtagen i skoleferierne.
stouby, lokalarkiv, arkiv
Inger Frederiksens befrielsesfoto

198 billeder af befrielsen, taget af amatørfotograf Inger Fredriksen, der arbejdede på Jydske Tidende. Kort før befrielsen erhvervede hun sig et kamera og dokumenterede hermed de særlige befrielsesdage i Kolding.
amatørfotograf, krig, befrielsen, album, billeder
Kildeskriftselskabet

Selskabet for Udgivelse af Kilder til Dansk Historie (i daglig tale altid: Kildeskriftselskabet) har siden sin stiftelse i 1877 udgivet en lang række kilder til dansk historie i bredeste forstand: politisk, social og kulturel historie, offentlige dokumenter og private, fra middelalderen til 2. Verdenskrig og fra alle dele af riget inkl. Grønland og kolonierne. Her på denne hjemmeside findes beskrivelser af alle Kildeskriftselskabets udgivelser, både kildeudgaver og andre udgivelser. Desuden er der oplysninger om Kildeskriftselskabet selv, om kildeudgivelse og kildelæsning.
kildeskriftselskabet, historie, kilder, dansk, social
Fejø Arkiv & Ømuseum

Kom på besøg i Fejøs spændende Ø-museum og gå på opdagelse i Fejøs historie. Arkivfolkene hjælper gerne med informationer om stort og småt.
lokalarkiv, arkiv, fejø, arkivaliere, lokal
Kulturstudier

Kulturstudier er et forskningsbaseret og fagfællebedømt tidsskrift, der bringer artikler med udgangspunkt i historiske og aktuelle studier af steder, folk, kultur og dagligliv .
tidsskrift, magasin, artikler, kultur, histoire
Asperup Roerslev Lokalarkiv

Man er velkommen til at besøge arkivet i åbningstiden tirsdage 14-16 og torsdage 16-18 eller efter aftale. Vi er beliggende på Byvejen 29C, Baaring, 5466 Asperup.
lokalarkiv, arkiv, asperup, roerslev, fyn
Dødsannoncer.dk

Dødsannoncer.dk forbinder dig med alle landets aviser, dagblade og ugeblade. Du skal ikke længere ringe rundt til flere aviser når du skal indrykke en annonce - du kan ordne det hele her, med et enkelt klik.
død, annonce, afdøde, begravelse, bisættelse
Rigsarkivet - Flickr

Vi har over 400 kilometer Danmarkshistorie i skriftlig form. Vi har bl.a. alle grundlovene i original, Kalmarunionsdokumentet - og regnskaberne fra Øresundstolden, som UNESCO har karakteriseret som umistelig verdensarv. I vores samlinger kan du også finde tusindvis af kilder, som kan fortælle hverdagsdanskerens historie gennem de sidste mange hundrede år. På Flickr viser vi fotos og nogle af de flotteste dokumenter fra samlingerne.
rigsarkivet, dokumenter, flickr, medie, historie
Gammel Vordingborg

Denne side er til os, der husker Vordingborg i gamle dage. I er meget velkommen til at sætte billeder og beskrivelser ind i gruppen.
vordingborg, gruppe, offentlig, facebook, billeder
Gyldne Dage i Præstø

Gyldne Dage i Præstø er en tilbagevendende festival forankret i Præstø Handel- og Erhvervsforening, der, sammen med en række foreninger og borgere, står for udviklingen af projektet. Festivalen afvikles i September måned hvert år.
præstø, festival, historie, event, oplevelse
Canadagenweb

Portal med links, info og søgemuligheder i slægtninge fra Canada.
canada, slægt, søg, portal, arkiv
Vejle Byrådsarkiv

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
The Genealogist

Engelsk betalingside ala Ancestry og Myheritage. Her er mange forskellige kilder skannet og gjort søgebar, specielt rettet omkring det engelske fastland. Du har mulighed for at afprøve siden gratis i 14 dage.
portal, england, census, kilder, optegnelser
D-dag og Operation Overlord

Formålet med dette websted er at fortælle om D-dag og Operation Overlord samt om de muligheder, der er i dag for at besøge Normandiet og de historiske lokaliteter. Det er samtidigt mit ønske at medvirke til bevare mindet om de skelsættende begivenheder dengang og historien om de soldater, der deltog med livet som indsats.
d-dag, 1944, landgang, normandiet, krig
Helsingør Kirkegaard

Helsingør Kirkegårds historie går tilbage til 1500-tallet og lå oprindelig uden for Helsingør by. Arealet udgør nu ca. 7 ha. svarende til ca. 20.000 gravpladser. I dag er dog kun ca. halvdelen af arealet i brug.
helsingør, kirkegård, gravsted, kirke
The Danish American Archive and Library

Dansk Amerikansk Arkiv og Bibliotek har til opgave at indsamle, katalogisere, bevare og gøre det tilgængelige for offentligheden via dokumenter, fotos og andre medier, der viser danskamerikanernes rige historie og bidrag til det amerikanske liv fra immigration til i dag.
usa, immigration, dansker, historie, arkiv
Ribe Domkirke

Kirken er bygget i romansk stil og regnes i dag for at være den bedst bevarede romanske domkirke i Danmark. Den er som følge af gentagne ombygninger Danmarks eneste femskibede kirke og måler 63 meter i længden og er 36 meter bred. Kirken har desuden tre tårne: Rytterspiret, som er placeret over koret, Mariatårnet, som er det lille tårn, og Borgertårnet.
ribe, kirke, domkirke, sønderjylland
Gentofte Lokalarkiv

Arkivet rummer tusindvis af billeder! Mange af dem er digitaliseret og kan ses på arkiv.dk.
gentofte, lokalarkiv, arkiv, sjælland
Sdr. Omme Lokalarkiv

Åbningstiderne - onsdag i måneden fra 15:00-18:00. 3. onsdag i måneden fra 15:00-17:00. Sdr.Omme Lokal Arkiv ligger på Stadion Alle 16, 7260 Sdr.Omme.
sønder, omme, lokalarkiv, historie
The Official Federal Land Records Site - USA

Velkommen til webstedet Bureau of Land Management (BLM), General Land Office (GLO) Records Automation. Vi giver direkte adgang til føderale jordoverførselsoptegnelser for de offentlige landstater, herunder billede adgang til mere end fem millioner føderale jordoverførselsoptegnelser udstedt mellem 1788 og i dag.
land, optegnelser, jordbesiddelse, usa, amerika
Lokalhistorisk Arkiv for tidl. Gjern kommune

Gjern Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet på kommunalt initiativ i 1979. Arkivet ligger i Gjern Kultur- og Idrætscenter og har åbent Mandag og Torsdag hver uge.
gjern, lokalarkiv, arkiv
Den Reformerte Menighed i Fredericia

Den Reformerte Menighed i Fredericia er blandt landets ældste statsanerkendte trossamfund. De bosatte sig i Fredericia i et lille hjørne af byen, fordi det var der de fik tilbudt jord og huse. I dag er medlemmerne spredt over hele byen og en del bor rundt i landet. Menigheden består i dag dels af medlemmer med de gamle slægtsnavne, og dels af medlemmer uden slægtshistorisk tilknytning. De har tilsluttet sig af interesse for den reformerte tro og det tætte fællesskab, som en lille menighed kan tilbyde.
fredericia, reformerte, kirke
Wellings Landsbymuseum

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Jollmands Gaard

Jollmands Gaard er den ældste gård i Holm. Gården og slægten kan føres tilbage til 1700 tallet. Af kirkebogen fra 1651, fremgår det at ”3. påskedag om onsdagen begravet Store Kristen af Holm 96 år gammel”. Derefter kan man i kirkebogen se at gården gik i arv fra far til søn i 10 generationer. I dag er gården fuld restaureret og et bevaringsværdigt museum, beliggende på Damgade 1, Holm, 6430 Nordborg. Åbent hver dag mellem 9.30 og 11.30, året rundt.
jollmand, gård, museum, holm, slægtsgård
Bramming Egnsmuseum

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Winfamily.com

Prøv en fuldt funktionel demo i 21 dage gratis. Hvis du beslutter dig for at købe en licens efter prøveperioden er udløbet, beholder du alle de data, du har gemt i demoen.
winfamily, program, download, trial, slægtsprogram
Heredis

Stamtræssoftware til Mac og Windows. Heredis hjælper 100.000 genealogientusiaster og fagfolk hver dag med at opdage deres forfædre og skabe imponerende slægtstræer. Fra at undersøge dokumenter til at analysere statistik, opdag mere end 200 funktioner og udfør en utrolig undersøgelse for at spore din oprindelse tilbage.
heredis, program, computer, slægtsprogram
Abcbellevue.dk

En stor del af slægtsforskningen foregår i De Otte Sogne" ved Kolding - (Nørre Tyrstrup Herred), - samt i Sønder Tyrstrup Herred. Vi håber, at nulevende og kommende efterkommere vil finde det spændende at gå på opdagelse på siden, og vi modtager gerne rettelser og tilføjelser, så vi kan give en detaljeret side videre til generationerne efter os. Vh Aage Langhoff Clausen og Birthe Clausen (født Frandsen).
clausen, frandsen, privat træ, slægtsforskning
Gamle billeder fra Hammel og omegn

Gruppens formål er at dele gamle billeder og historier om Hammel og omegn. Der er kun to regler: Den første er, at man skal skrive ordentligt til hinanden. Den anden er, at postings skal handle om gamle dage I Hammel og omegn.
facebook, gruppe, gamle, billeder, hammel
Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke er indrettet i et tidligere redningsbådhus og blev indviet den 12. november 1939. I dag fremstår kirken velplejet og i er al sin enkelhed en smuk oplevelse, som giver de perfekte rammer om gudstjenester og andre kirkelige handlinger.
thorsminde, kirke, sønder, nissum
Tommerup Lokalarkiv

Lokalhistorisk Arkiv er åbent hver mandag kl. 9-12 samt første lørdag i måneden 10-12. Alle er velkomne. Arkivet tager meget gerne mod fotos og dokumenter fra den gamle Tommerup Kommune. I arkivet opbevares disse til gavn og glæde for andre brugere.
tommerup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier,
Det Gamle Skanderborg

Velkommen til Det Gamle Skanderborg. Her kan vi dele billeder og minder fra gamle dage i Skanderborg.
facebook, skanderborg, gamle, billeder
GenoPro

GenoPro er det mest intuitive og komplette værktøj til oprettelse af stamtræ og genogram. Et genogram er et slægtstræ, der indeholder yderligere oplysninger om relationerne og individerne. Genogrammer bruges af læger, familieterapeuter, slægtsforskere, sociologer, socialrådgivere, forskere og alle, der er interesseret i at opdage mønstre og problemer i en familie.
program, geno, pro, slægtsprogram, computer
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Redwood Family Tree Software

Uanset om du er ny til at opdage din families slægtsforskning eller har været familie historiker i årevis, vil Redwood Family Tree Software hjælpe dig med at organisere din forskning.
redwood, software, program, slægtsprogram, pc
Djursdatabasen

Samling af alle personer fra Djursland, (Nørre Djurs, Sønder Djurs, Mols, Øster Lisbjerg, Sønderhald og Rougsø herreder) fra 1200-årene (Marsk Stig) og til i dag. Dog medtages kun personer født for mere end 100 år siden eller afdøde. Indeholder basale data om personerne, fotografier, dokumenter og billeder af gravsten. Man skal registrere sig som bruger. Det er gratis.
djursland, slægt, webbaseret, database, jylland
Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv

Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv, Vestergade 7, 6870 Ølgod. Lokalarkivet har åbent tirsdage kl. 14.00-17.00, eller efter aftale.
øgod, lokalarkiv, strellev, arkiv
Hvis vægge kunne tale

Hvad ved du om det hus, du bor i ?. Hvem har boet der før dig og har det altid set ud, som det gør i dag ?. Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer ?. Seriens værter, historiker Christopher O'Regan og Rickard Thuner samt bygningskonservator Erika Åberg, hjælper her både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde.
svensk, tv, serie, slægt, vægge
Foredrag med Adam Jon Kronegh

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Aabenraa i gamle dage

Gruppen har til formål, at dele minder og historier fra det gamle Aabenraa med både nuværende, samt tidligere indbyggere fra byen.
aabenraa, facebook, gruppe
Viborg Slægtsforskning - del 1 - TV Midtjylland

Fredag den 29. september 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 1. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, viborg, slægtsforskning, youtube, digital
Viborg Slægtsforskning - del 2 - TV Midtjylland

Lørdag den 30. september 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 2. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, slægtsforskning, information, viborg, digtal
Viborg Slægtsforskning - del 3 - TV Midtjylland

Fredag den 6. oktober 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 3. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
youtube, viborg, slægtsforskning, information, youtube
Viborg Slægtsforskning - del 4 - TV Midtjylland

Lørdag den 7. oktober 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 4. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, viborg, slægtsforskning, youtube, digital
Fixthephoto.com

Fixthephoto er det mest betroede bureau inden for online billedretouchering siden 2003. Du skal blot uploade billeder, skrive dine krav, og vi tager os af resten.
gendan, billede, ødelagt, foto, optimering
ROMU - Museer i Roskilde – Lejre – Frederikssund

Museumsorganisationen ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag har ROMU 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for de tre kommuner, samt for Egedal kommune. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende. ROMU er et af 10 museer, der på landsplan er udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Museet forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.
museum, roskilde, lejre, frederikssund, kultur
Væggerløse Sogns Lokalhistoriske Arkiv

Væggerløse lokalhistoriske arkiv blev oprettet i 1985 i det der dengang hed Sydfalster Kommune. Væggerløse Sogn, der dækker flg. områder: Væggerløse, Marrebæk, Bruserup, Højet, Radbjerg, Hasselø, Marielyst, Bøtø, Stouby. Arkivet har åbent Mandag 9.00-12.00 og 2. tirsdag i hver måned 16-18.
væggerløse, arkiv, lokalarkiv
Glücksburgske slægt

Huset Lyksborg (eller Glücksburg), officielt Slesvig-Holsten-Sønderborg(-Sønderborg)-Glücksborg er et fyrstehus, der i dag bl.a. omfatter den danske kongefamilie.
wikipedia, wiki, leksikon, adel, glücksburgske
Tidens Samling

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne. Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.
museum, tiden, samling, oplevelse, odense
American Historical Society of Germans from Russia

AHSGRs mission er at opdage, indsamle, bevare og dele historie, kulturarv og genealogisk arv fra tyske bosættere i det russiske imperium. Som eksperter på tysk russisk arv er vi dedikerede og lidenskabelige med løbende at opdage nye oplysninger og dele dem gennem en overflod af online og personlige ressourcer.
rusland, indvandring, tyskere, tyskland, kulturarv
Egholmmuseum.dk

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Simeon-Sankt Johannes Sogn

Simeons Sogn var et sogn i Nørrebro Provsti. I dag er sognet en del af Simeon-Sankt Johannes Sogn. Sognet ligger i Københavns Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sokkelund Herred. I Simeons Sogn ligger Simeons Kirke.
kirke, nørrebro, simeon, københavn
Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.
lyd, dna, efterforsker, interview, radio
Adoptionens mange ansigter (Podcast serie)

I alt for mange år har dette emne været tabubelagt, hvilket har gjort at vi som samfund aldrig har fået skabt et sprog for det. Podcastens vært, Lærke Theodora er selv adopteret. Hun har speciale i adoption fra sin kandidat i sprogpsykologi og arbejder til dagligt med at hjælpe adopterede med at hele kontakten til deres sjæl og finde hjem til deres indre kerne. Lærke Theodora debatterer adoption med sine gæster, der er adopteret, har adopteret et barn, eller arbejder professionelt med adoption til dagligt, således at forståelsen af adoption kan nuanceres.
adoption, podcast, adoptionsforældre, lyd, serie
Skriver-slaegten

Min far Flemming Petersen Skriver, bliver født en lørdag den 4 marts 1950 i Sandager, Rinkenæs Sogn. Flemming var søn af Frederik Petersen Skriver og Petrea Mathilde Spanger i Stubbæk, Ensted Sogn.
skriver, myheritage, slægt, digital, træ
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Nebula.org

Opdag dine rødder med en af vores dna kit, og afkode dine slægtsskaber. Dybdegående oplysninger om afstamning med bonusinfo, såsom kortlægning af af din slægt og mulige dna match fra hele kontinentet.
nebula, dna, test, slægt, arvemasse
Navalhistory.dk

Velkommen om bord. Denne private hjemmeside beretter om Søværnet i dag, samt den dansk-norske flådes og fra 1814 den rent danske flådes historie gennem mere end fem århundreder.
flåden, historie, krigsskibe, søværnet, skibe
Wyoming Digital Newspaper Collection

Kom i kontakt med Wyomings fortid gennem historiske og arkiverede Wyoming aviser. Historikere, slægtsforskere, studerende og lærde vil finde et væld af pålidelige oplysninger her, alle førstehåndsberetninger om lokale nyheder fra gamle dage. Vores tidligste arkiv går tilbage til 1849. Denne samling indeholder 321.786 numre fordelt på 4.868.726 sider.
wyoming, usa, aviser, portal, søgning
Thorsvang Samlermuseum

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang. Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung.
museum, samlermuseum, fortiden, retro, gammel
Grønland nostalgi - Grønland i gamle dage

Denne gruppes formål er at dele fotos, filmklip, andre optagelser, artikler, erindringer og spørgsmål fra/om Grønlands fortid. Alle er velkomne i gruppen, og inviter meget gerne bekendte, som du tror har interesse i denne gruppe.
grønland, nostalgi, facebook, gruppe, billeder
Swedenmark.dk

Databasen swedenmark.dk er i dag på lige over ca. 203.500 profiler som deler aner og dermed er en og samme slægt. Materialet i databasen er forsket af flere slægtsforskere, siden 2006 er det dog kun domæneejer som har bidraget. I swedenmark.dk finder du skandinavisk adel, europæiske fyrstehuse og royale slægter. I swedenmark.dk kan du følge slægterne i mere end tusind år.
skandinavisk, adel, fyrstehuse, royale, slægter
Silkeborg Kirke

Silkeborg Kirke ligger på Torvet i Silkeborg – lige midt i byen. Og det er netop der, vi ønsker at være. Lige midt i det hele. Vi er en kirke til tro, til liv og til hver dag.
kirke, silkeborg, sogn, midtjylland, torvet
Hoptrup Sogns Lokalhistorie

Lokalhistorisk arkiv og forening for Hogstrup sogn. Foreningen er oprettet i 1984. Den har i dag 480 medlemmer. Arkivet udgiver et årsskrift, hvert år i december måned, alle årgange fra 1984 og fremefter kan købes.
hopstrup, lokalarkiv, arkiv, historie
Selskabet for Københavns Historie

Foredrag, byvandringer, besøg i historiske bygninger, ledet af forskere, der virkelig ved noget om emnerne, artikler om København, som det var engang. Med udgangspunkt i dagens København laves arrangementer, der sætter byen og det, der sker i den, i perspektiv. Desuden bliver medlemmerne informeret om den nyeste forskning i byens historie.
historie, københavn,
Ancestry: Family History & DNA

Udforsk hvem og hvor du kommer fra gennem billeder, historier, historiske optegnelser og meget mere – selv din etnicitet og DNA, hvis du har taget en AncestryDNA-test®. Og med kun en slægtningsnavn, kan du begynde at opdage din familiehistorie, når som helst og hvor som helst med Ancestry® slægtsforsknings app.
app, google, play, ancestry, dna
MyHeritage: Family Tree & DNA

Udforsk dine rødder, find nye slægtninge, og gør fantastiske opdagelser med vores genealogiske søgeværktøjer og intuitiv stamtræsbygger. Slut dig til vores globale fællesskab af brugere for at kortlægge dine forfædre og familiehistorie uden besvær.
apple, store, myheritage, app, værktøj
Mors hemmelighed

Mors hemmelighed er en fortælling om sent i livet at opdage, at ens rødder er anderledes end hidtil antaget. Karin Lützen voksede op i Fredericia med en dansk far og en fransk mor. Allerede fra barnsben kender Karin følelsen af at være anderledes med en fransk mor med accent, fine vaner og et rygende temperament. Men det er først efter moderens død, at det går op for Karin, at hendes mor er meget mere anderledes, end først antaget.
bog, slægt, karin, lützen, fredericia
Min familiehistorie af Niels Hein

Kunne du godt tænke dig at lære din familie bedre at kende ?. Det hjælper -Min familiehistorie- af Niels Hein dig med. Her får du værktøjer og gode råd. Min familiehistorie hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål, når du gerne vil gå på opdagelse i din egen og din families historie. Værket hjælper dig også med at finde de rigtige svar, de rigtige steder. Med andre ord er dette bogen om, hvor din familie kommer fra, hvem du er i familie med og meget mere. Niels Hein står bag bogen, der indeholder konkrete værktøjer, gode råd og som endda giver dig mulighed for at skrive dine fund ind.
niels, hein, bog, slægtsforskning, værktøj
Vrå og Omegns Lokalhistoriske Arkiv

Velkommen til hjemmesiden for Vrå Lokalhistoriske Arkiv. Vi kan tilbyde interesserede adgang til arkivalier af forskellige slags. Du kan læse mere om historien i Vrå, finde billeder fra gamle dage, samt læse mere om arkivets bogudgivelser.
vrå, lokalarkiv
Blekinge Slægtsforskningsforening (BSF)

Foreningen blev stiftet under navnet Blekinge Genealogical Society (BGF) i 1978. Dens første formand var Harry Hjertquist. Foreningen arbejder for Blekinge LAN og historiens områder. Skaber desuden forskellige aktiviteter, herunder udvekslingsdage, deltagelse i arkivdagen, samarbejde med SVAR-projektet i Bräkne-Hoby og interessante foredrag.
slægtforskning, sverige, blekinge, forening, norden
Bornholms højskolehistoriske Arkiv (SAM)

Velkommen til SAMs højskolehistoriske arkiv. SAM står for undertegnede, Svend Aage Møller, og er altså med en lille tillempning mine initialer. Arkivet er et resutat af mange år syslen med højskolernes historie, specielt vedrørende Bornholms Højskole, som jeg har været tilknyttet som lærer i 35 år, men i de senere år også omkring højskolerne i bred almindelighed, dog med særlig vægt på undervisningen og skolernes daglige liv.
bornholm, højskole, historie, arkiv, billeder
Hjørring billeder nye og gamle.

Velkommen til Hjørring og opland billeder nye og gamle, her kan i se gamle og nye fotos fra Hjørring og opland, og læse gode historier. Vi er mere end 15000 medlemmer, som hver dag debatere om byen og dens liv, historie og baggrund.
hjørring, gamle, billeder, facebook
VW & Retro Museum

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Grønhøj Kro og Museer

Ved den midtjyske hede ligger Grønhøj Kro som er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848. Kroen har været i min families eje siden 1864. Som 5. generation driver jeg i dag kroen sammen med min hustru og gode medarbejdere. Grønhøj Kros staldbygninger og gæstebolig benyttes i dag til museer. I vores hyggelige omgivelser, serveres der klassisk dansk mad og hjemmebagt kringle (efter min oldemors opskrift). Vi glæder os til at byde jer velkommen. Med venlig hilsen Dorte og Jens Gregers Laigaard.
museum, kro, grønhøj, kartoffeltyskere, historie
Nielstrupmuseum.dk

Museet er grundlagt af Tove Tendal-Hansen, der gennem et langt liv har samlet hverdagsting, der dokumenterer livet på landet gennem de sidste mere end 100 år. Det har resulteret i en samling på 11.000 genstande. Toves store interesse for hverdagslivets genstande blev hendes livsværk. Tove Tendal døde 2019, 93 år gammel. Museet føres nu videre i hendes ånd af museets bestyrelse.
museum, nielstrup, egnsmuseum, tidslomme,
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Historieguidenvestkysten.dk

På jeres ferie eller besøg ved Vestkysten kan det ikke undgås at se noget af den historie, som der blandt andet gemmer sig i sandet, byerne og minderne. Tag med Historieguiden Vestkysten på guidede ture i den storslåede natur. Her tager jeg jer med gennem fortællingerne om nogle af de mange Vestjyske seværdigheder og begivenheder. Områderne omkring Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn er helt specielt på mange måder, hvilket gør det meget interessant at gå på opdagelse i de gamle og nyere historier, med blandt andet bunkerture ved Vesterhavet.
vandring, thyborøn, guide, historisk, søndervig
Slægtshistorisk Dag

Denne gruppe har til formål, at fortælle om arrangementet 'Slægtshistorisk Dag', som afholdes hvert år i efteråret. Formålet med arrangementet er at udbrede kendskaben til slægtshistorie og de muligheder for hjælp, som findes bl.a. i de Slægtshistoriske Centre som findes rundt omkring i Danmark og resten af verden samt brugen af og mulighederne i FamilySearch.
slægtshistorisk, dag, arrangement, event
Væversteds slægtsbog

Familierne Væversted fra Vendsyssel, Jørgensen fra Everdrup, Tora Christensen fra Læsø, Nielsen fra Kibsgaard og st. Rævdal, samt Guldager Hermansen, fra Agersted og Dronninglund. Med grene af familier i Florida, Wasington DC, Utah og Pocatello, Idaho. Denne slægtsbog med over 3300 personer vedligeholdes af Flemming Væversted Jørgensen og er placeret på mit eget domæne www.vaeversted.com. E-Mail til Slaegt@Vaeversted.com
væversted, jørgen , privat
Vaarst i gamle dage

For alle der bor eller har boet i byen Vaarst, 9260 Gistrup.
vaarst, gamle, billeder, facebook
Holstebro Pinsekirke

Holstebro Pinsekirke en evangelisk frikirke midt i Holstebro. Vores kirkesal og Café Across ligger skråt overfor banegården på Allégade 1 og 2. Vi holder gudstjenester hver søndag, og i ugens løb er der forskellige aktiviteter for børn og teenagere. Vi har børne- og juniorkirke under prædikenen. Kirken er et mangfoldigt fællesskab både i alder og kulturer. Nogen er vokset op med troen, mens først som unge eller voksne er begyndt at interessere sig for tro. Heldigvis har vi forskellige historier, personligheder og preferencer, når det kommer til tro og spiritualitet. Det afspejler meget godt vores vision: Sammen om at erfare Guds kærlighed og udforske meningen med live
frikirke, holstebro, kirke, jylland,
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er et museum for sporvogne og busser, der ligger ved herregården Skjoldenæsholm på Midtsjælland mellem Ringsted og Hvalsø. Museet blev indviet 26. maj 1978 og er efterfølgende blevet udbygget, så det i dag er et af de fem førende af sin art i verden.
sporvogn, sporveje, museum, spor, tog
Historiske morgener: Englemagersken fra Vesterbro

Hun er danmarkshistoriens største seriemorderske. Man mener, at Dagmar Overby slog over 20 børn ihjel, inden hun blev arresteret i 1920. Hun averterede i aviserne efter unge kvinder, som var kommet i ulykke. Hun lovede de vordende mødre, at hun diskret kunne bortadoptere de nyfødte børn mod en passende betaling. I stedet myrdede hun børnene og brændte hovedparten af ligene i kakkelovnen i sin lejlighed.
dagmar, overby, foredrag, politimuseet, frederik, strand
Vanløse Begravelsesforretning

Vores bedemænd sætter alle en ære i, at varetage alt det praktiske med respekt for afdøde og de efterladte, så den sidste rejse bliver en smuk og mindeværdig begivenhed. Vi ved, at en begravelse ikke kan gøres om, derfor er vores bedemænd altid omhyggelige og organiserede, så alting forløber planmæssigt på selve dagen for ceremonien.
vanløse, bedemand, begravelse, bisættelse, forretning
Dis-danmark.dk

Danske Slægtsforskeres portal for eksternt stof. I daglig tale kaldet DIS.
dis, danske, slægtsforskere, arkivalier, folketælling, database
Besættelsesmuseum Fyn

Besættelsesmuseum Fyn åbnede i 2013, og har til huse på gården Rosendal. Museet er indrettet med en permanent udstilling om modstandsbevægelsen, tyskernes tilstedeværelse og dagligdagen som den tegnede sig for danskerne i årene 1940-45. Museet råder desuden over den ene kommandobunker fra 1944, hvor man kan se vores udstilling om Beldringe Flyveplads.
besættelse, fyn, krig, 1940, 1945,
Lemvig Bibliotek

Biblioteket i Lemvig har åbent alle hverdage mellem kl. 10.00 og 18.00 samt lørdage mellem kl. 10.00 og 13.00.
bibliotek, udlån, lemvig, bøger, læse
Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling

I museet finder man en unik samling af skibsmalerier og skibsmodeller af de mange skibe, som var hjemhørende på Fanø. Disse skibe bragte den velstand hjem, som blandt andet gjorde det muligt at bygge “Skibsrederforeningen” og prægede livet på øen. På 1. sal kan de smukke Fanødragter opleves i mange varianter og formål, lige fra ormegraverkonen til bruden. Alle dragterne har været båret af lokale piger og kvinder som deres faste beklædning. Museet har også særudstillinger, alle med udgangspunkt i Fanøs lokale historie. Museet drives i det daglige af foreningen Fannikerdagen. Fanø Skibsrederforening, der ejer “Skipperhuset”, har stillet bygningen til rådighed, mod at museet vedligeholder den historiske bygning fra 1891.
fanø, dragt, skibshistorie, skibe, museum
Det centrale soldaterregister

Det centrale soldaterregister gør din slægtsforskning lettere og glattere. Opdag din familiehistorie og rejs gennem tiden ved hjælp af vores webbaserede database. Du er kun et par klik væk fra nemt at finde din forfader blandt hvervede soldater i Sverige.
norge, soldater, register, nordisk, søgeportal
Worldgenweb.org

WorldGenWeb Projektet blev oprettet i 1996 af Dale Schneider i et forsøg på at imødekomme de voksende behov hos slægtsforskere over hele verden, der forsøgte at undersøge deres forfædre online. Dales oprindelige mål (som det er vores i dag) var at få hvert land i verden repræsenteret af et online websted og hostet af forskere, der enten bor i deres eget land, eller som er bekendt med deres lands ressourcer. På den måde er GenWeb en ring af forskere på tværs af sprog og lande.
world, gen, web, projekt, slægtstræer
Arolsen-arkivet

Arolsen-arkivet er et internationalt søgecenter for nazisternes forfølgelse med verdens mest omfattende samling af dokumenter om nationalsocialismens ofre og overlevende. Dokumenterne vedrører de forskellige grupper, der blev forfulgt af naziregimet og indeholder henvisninger til omkring 17,5 millioner mennesker, hvilket gør dem til en vigtig kilde til viden for samfundet i dag.
nazismen, tyskland, krig, database, koncentrationslejr
Vanløse Sogn

Vanløse Kirke er den ældste kirke i Vanløse. Vi har samlet historisk materiale, der beskriver kirkens historie og udvikling frem til idag - fra landsbykirke til bykirke.
vanløse, sogn, kirke, kirkegård, døde
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Poul Steen - Slægtsnotater

Der vil måske en dag komme et smukkere layout, og jeg vil måske også få tid til at bringe mere korrekte og mere komplette informationer til torvs. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til indholdet, må du endelig kontakte mig.
poul, steen, privat, stamtavle
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Røsnæs Lokalhistorisk Arkiv

Velkommen til siden Røsnæs Lokalhistorisk Arkiv. På denne side vil du kunne gå på opdagelse i gamle billeder fra arkivet.
røsnæs, lokalarkiv, arkiv, facebook, side
Antikvariat Obscurum

Hos Antikvariat Obscurum elsker vi bøger – og vi har mange af dem. I et nedlagt bogtrykkeri i baggården til Fonnesbechsgade 7 har vi indrettet en antikvarboghandel, hvor du kan gå på opdagelse i bøgernes verden. Her på siden kan du læse mere om butikken og vores udvalg.
herning, antikvariat, brugte. bøger, boghandel
Fredens Kirke - Svendborg

Om de daglige gøremål på kirkegården og om de tyske grave på Fredens Kirkegård.
fredens, svendborg, kirke, kirkegård, sogn
Danske i USA 1850-2000

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Ørskov Begravelsesforretning

Ørskov Begravelsesforretning så dagens lys helt tilbage i 1905. Siden da har firmaet vokset sig større år for år, og ét kontor er blevet til fire. Vi lægger vægt på en professionel og omsorgsfuld vejledning i forbindelse med dine ønsker og familiens behov – uanset om det drejer sig om en traditionel højtidelighed i kirken, eller om du ønsker en anden form for afsked. Vores mange års erfaring har lært os at lytte til ønsker og behov med empati og det enkelte menneske i centrum.
ørskov, bisættelse, begravelssforrretning
Rødovre i gamle dage

Vi er en seriøst funderet lokalhistorisk gruppe på facebook, der deler og snakker om det gamle Rødovre.
rødovre, gamle, billeder, gruppe, fotos
Skivefilmen 1906

En kompilationsfilm med sjove mellemtekster lavet i 1937 viser optagelser fra Skive i gamle dage. Filmene er oprindeligt optaget af Emil Andersen, som var direktør for byens første biograf Kosmorama, der åbnede 15. oktober 1906. Uden lyd.
filmklip, gammel, video, film skive, 1906
Dansk Byplanlaboratorium

Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen. Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden.
organisation, byplanlægning, udvikling, byliv, formidling
Historisk Forening for Skærbæk og Omegn

Historisk Forening for Skærbæk og Omegn blev oprettet i 1967, og foreningens formål er at skabe interesse for og sikre kildemateriale til Skærbækegnens historie og egnens historiske minder. I dag anvendes den tidligere museumsbygning bl.a. af Historisk Forening til lokalhistorisk arkiv, møder og udstillinger. Bygningen, der nu har navnet Æ Museum, ejes af Tønder Kommune.
skærbæk, omegn, lokalarkiv
Hejnsvig Lokalhistorisk Arkiv

Besøg vores lokalarkiv. Vi har vores afdeling i vestre ende af hejnsvig skole. Vi har åben 1. onsdag i måneden fra 14 - 16 og 3. onsdag i måneden fra 18 - 20. I arkivet finde du meget lokalhistorisk stof om Hejnsvig og omegn.
hejnsvig, lokalhistorisk, lokalarkiv, facebook, sænderjylland
Historiecenter Dybbøl Banke

Træd ind i de dramatiske dage under krigen i 1864 og bliv en del af dramaet, mens du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.
historie, 1864, dybbøl, krig, museum
New York Public Library

Udforsk 866.438 genstande digitaliseret fra The New York Public Library's samlinger. Dette websted er en levende database med nye materialer tilføjet hver dag med udskrifter, fotografier, kort, manuskripter, streaming video og meget mere.
billeder, historie, museum, digital, maps
Frøslevlejren.dk - Fange til Frihed

I Frøslevlejren får du en helt unik oplevelse. Lejren byder på en fantastisk historie, der spænder helt tilbage fra den tyske besættelse under 2. verdenskrig til i dag. Historien kan du opleve, når du besøger lejren og alle de museer og udstillinger, som i dag har til huse i barakkerne.
museum, udstilling, krig, frøslevlejren, fangelejr
Seden Lokalhistoriske Arkiv

Lokalhistorisk Arkiv i Seden blev godkendt og startet den 23. januar 1991 på initiativ af Seden Sogns Borgerforening Huset har – indtil april 1970, hvor forstæderne indgik i Odense kommune, været kommunekontor for både Seden-Aasum – og Fjordager kommune. Arkivet er et af Odense kommunes 15 forstadsarkiver – og er underlagt Odense Stadsarkiv i ”Historiens Hus” på det gamle Skt. Knuds Kloster ved Domkirken og Flakhaven.
seden, arkiv, lokalarkiv, fyn nordfyn
Asaa og Melholt kirker

Asaa og Melholt kirker er officielle vejkirker. Det vil sige, at de er let tilgængelige for vejfarende og har åbent hele året for besøgende mandag til fredag 9.00-15.30.
kirker, nordjylland, asaa, melholt, sogn
Slægtens historie - Skov

Slægten består hovedsagelig af helt almindelige vestjyder: bønder, husmænd, jordemødre, daglejere og fattiglemmer… men der er da også plads til lidt mere eksotiske eksistenser: en præst, en østjyde, en landevejsrøver, en skuespiller og – heldigvis – mange, mange endnu uudforskede skæbner.
skov, kirsten, skov, privat, træ
KRAK – luftfotos fra 1954

En serie af luftfotos fra 1954, til i dag. Områderne dækker hele Danmark.
krak, kort, 1954, fortid, nutid
Aksel Koplev - Slægt og fotografering

Denne hjemmeside er i det væsentlige dedikeret to emner: Slægtsforskning som jeg er begyndt at interessere mig for i den senere tid. Gamle fotografier, jeg her været en ivrig amatør fotograf siden min teenager år i Hørsholm i 1970'erne og indtil i dag. Der er ikke tale om kunstnerisk bemærkelsesværdige fotografier; men det er mit håb at de vil vise tiden fra 1970erne og frem. Siden og især indholdet er i høj grad "work in progress", så der vil hen ad vejen komme flere billeder og mere indhold om slægten.
koplev, privat, slægtsforskning, aksel, fotografering
Historisk Samfund for Århus Stift

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Digitaliserede svensker aviser 1734-1906.

Digitaliserede svensker aviser med registersøgning fra perioden 1734-1906.
svenske, aviser, dagtidende, sverige, avis
Psykiatrihistorisk Museum

Psykiatrihistorisk Museum tager dig med på rejsen op gennem tiden fra den fjerneste oldtid, gennem middelalderen, op gennem oplysningstiden, videre ind i perioden under "Statens Sindssygevæsen" og endelig gennem den nyere tid.
museum, nordjylland, psykiatri, opdagelse, sygdom
Mårslet Egnsarkiv

Arkivet ligger i Mårslet Skoles kælder med indgang fra parkeringspladsen på Obstrupvej (klik på billedet for at få vist på kort). Arkivets åbningstider er den 1. og 3. tirsdag i måneden kl. 19-21 og den 2. og 4. onsdag i måneden kl. 16-17.30. Der vil altid være medarbejdere tilstede til at hjælpe dig og tage imod arkivalier. Desuden er der kaffe på kanden og tid til en lokalhistorisk snak.
mårslet, egnsarkiv, arkiv
Hjælpen til Sønderjylland

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Folkeuniversitet (moderside)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Bramsnæs Lokalhistoriske Arkiv og Forening

Bramsnæs Lokalhistoriske Forening har billed-arkiv og lokal-arkiv med dokumentation af tidligere tider og folk i Bramsnæs. Du kan søge efter spor i vores arkivsamlinger og gå på opdagelse i foreningens pubblikationer og lokale undersøgelser.
bramsnæs, lokalhistorie, forening, byhistorisk
Lær at læse gotisk håndskrift

Mange af de dokumenter, som du finder i arkiverne, er skrevet med gotisk skrift. Det var nemlig først i 1875, at man i Danmark officielt gik over til at bruge latinsk skrift, som er den skrift, vi bruger i dag. Er du slægtsforsker, lokalhistorisk interesseret, forsker eller studerende, er det altså næsten en nødvendighed, at du kan læse gotisk håndskrift. Med dette kursus får du de grundlæggende læseteknikker på plads, så du kan fordybe dig i arkiverne uanset dit formål.
gotisk, rigsarkivet, kursus, skrift, håndskrift
Slægtsgården

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Matrikelkortet

Gå på opdagelse i matrikelkortet og -registret og se oplysninger om ejendomme
matrikel, kort, ejendomme, veje, danmark
Bornholms Folkebiblioteker

For fastboende og turister med lånerkort. På alle øens biblioteker kan du bruge biblioteket udenfor den betjente åbningstid. Alle dage. Du skal være oprettet som låner. Selvbetjente biblioteker kl. 7-22 alle dage: Allinge, Hasle, Gudhjem, Christiansø, Svaneke, Nexø og Rønne.
bornholm, bibliotek, folkeoplysning, udlån, bøger
Bramming Byhistoriske Arkiv

Bramming Byhistoriske Arkiv er Brammings skatkammer af historisk viden. Her kan du udforske oplysninger om ældgamle bygninger, begivenheder og bemærkelsesværdige personer. Vores dedikerede frivillige arkivmedarbejdere står klar til at hjælpe dig med at indhente de oplysninger, du søger. Hvis du besidder materiale, som du tror kunne være af interesse for fremtidige generationer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil meget gerne drøfte det med dig og kan endda tilbyde at kopiere materialet, så du stadig kan beholde det i din besiddelse. Arkivet er åbnet alle tirsdage fra kl. 13.00 – 15.00. (undtaget juli og december måned, hvor vi holder ferie).
bramming, lokalarkiv, byhistorie, arkiv, database
Lokalhistorisk Arkiv for Gram og Omegn

Her kan du finde en stor samling af diverse arkivalier fra Gram kommune. Arkivet har åbent 09:00 - 12:00 og 13.00 - 16.00, hver Tirsdag.
lokalarkiv, gram, omegn, arkiv, sønderjylland
Bank- og Sparekassemuseet

Et besøg på Bank- og Sparekassemuseet er et kig ind i 1800-tallets bankvæsen. Museet giver dig hele historien om en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden. Vi har åbent hver Onsdag og Søndag.
bank, bankvæsen, museum, bankhistorie, kultur
Industri Historisk Samling Sønderborg

Vi ønsker at udbrede viden om byens industrihistorie fra ca. 1820 til i dag via formidling og fremvisning af historiske produkter og udstyr fra forskellige industrigrene, så som tekstil, beklædning, levnedsmidler, elektronik og andet industri. Samlingen vil ikke omhandle service, handel og håndværk.
industri, musum, byhistorie, fremvisning, sønderborg
Folketingstidende

Folketingets dokumenter siden 1850. Her finder du Folketingets parlamentariske dokumenter og de digitale udgaver af det historiske Folketingstidende og Rigsdagstidende.
folketing, dokumenter, historisk, digitalt, søgeportal
Gamle-dage.dk

Gamle-dage.dk er opstået på grund af lysten til at samle billeder og information om de gode gamle dage. Jeg er med årene blevet lidt nostalgisk af natur, og har brugt en del tid på at søge internettet tyndt for information om en svunden tid. Jeg har fundet mange spændende sider, men fælles for dem alle er, at de er meget fokuseret på en enkelt periode eller sted. Jeg vil med denne blog prøve at favne lidt af det vi har glemt med tiden, og på den måde give folk et vindue til en tid som jeg syntes var skøn.
gamle, dage, billeder, beretninger, artikler
Museet Sønderskov

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Vester Hæsinge - Sandholts Lyndelse Arkiv

Arkivet har til formål at indsamle, registrere, opbevare og formidle egnens historie, som vi alle er en del af. Arkivet har til huse på Birkevej 15 (den tidligere skole) og holder åbent hver torsdag eftermiddag fra kl. 14.00 til 17.30, samt efter aftale.
lokalarkiv, arkiv, hæsinge, sandholt
Gærup Skolemuseum

Besøg Gærup Skolemuseum og i Korinth og oplev, hvordan det var at gå i skole i gamle dage. Vi har udstilling og aktiviteter for børn og voksne. Fortælling, leg, sjove opgaver m.m.
museum, skole, gærup, gamle, dage
Cathrine Errboe

Alle har en historie, der er værd at give videre. Journalist og forfatter Cathrine Errboe har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier, familiedramaer, biografier, krøniker og hverdagsfortællinger. I Livshistorier fortæller Cathrine Errboe, hvordan du selv kan komme i gang med at skrive historier fra sit eget liv til glæde for familien, slægtninge, venner og verden.
cathrine, errboe, slægt, foredrag, livshistorier
Gamle Videbæk

Denne gruppe er for alle som interesserer sig for hvordan byen Videbæk så ud i gamle dage.
gruppe, facebook, by, videbæk, billeder
Vinderup Egnshistoriske Forening

Arkivet, som er Vinderup Egnshistoriske Forenings samlingssted, ligger på Vinjes Torv 1, 7830 Vinderup.. Arkiverne dækker sognene Handbjerg, Ryde, Ejsing, Sevel og Sahl er alle en del af gammel Vinderup Kommune (i dag Holstebro Kommune).
vinderup, nordjylland, lokalarkiv
Fynske Billeder

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.
fyn, billeder, arkiv, fotografi, foto
Vallensbæk Nostalgi

Privat gruppe. Formålet med gruppen er at få folk til at vise hverdag og fest i Vallensbæk, som det har udfoldet sig. Der henstilles til, at det skal være ældre indslag, helst mere end 10 år gamle.
vallensbæk, nostalgi, gamle, billeder, facebook
Aarhus Bykirke

Aarhus Bykirke er en menighed fuld af liv. Det gælder om søndagen, når vi samles til gudstjeneste i hjertet af Aarhus, og det gælder i løbet af ugen, når vi mødes i mindre fællesskaber rundt om i private hjem eller i kirkens lokaler. Læs mere om os her på siden – eller mød os til gudstjeneste en søndag. Vi glæder os til at hilse på dig!
århus, frikirke, bykirke, tro
Egedal Leksikon

Egedal Leksikon er et digitalt opslagsværk, udarbejdet af Egedal Arkiver og Museum. Som landets første digitale leksikon så det dagens lys i 2003 og blev i 2014 re-lanceret i Wikipedia-formatet. Her kan du finde artikler og billeder om lokalområderne, personer, begivenheder og meget mere i Egedal Kommune. Der er flere måder, du kan søge på. Se dem alle under: Søgevejledningen.
wikipedia, leksikon, egnshistorie, egedal
Lokalhistoriske Arkiver i Sydøstdanmark (LASA)

LASA er en sammenslutning af arkiver i det tidligere Storstrøms Amt, nu Sydøstdanmark. 29 arkiver er i dag medlemmer af LASA.
arkiver, sydøst, danmark, sammenslutning, lokalhistorisk
Kongsted Kirke

Kongsted Kirke ligger i den tidl. landsby Kongsted, som i dag er en del af byen Rønnede ca. 5 km V for Faxe. Kongsted Kirke var oprindelig en romansk kirke fra 1100-1200 tallet. I årene 1425-1450 blev kirken fuldstændig ændret til sengotisk stil.
kongsted, kirke, kirkegård, Rønnede
Egnssamlingen for Østvendsyssel

I Landsbyen Try mellem Hjallerup og Dronninglund ligger en lille oase, det tidligere Try Museum er blevet til Egnssamlingen for Østvendsyssel. Her kan børn og voksne gå på opdagelse egnens fortid, og selv være aktive i historien.
egnssamling, vendsyssel, museum, udstillinger, egnsfakta
Storyhunt

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Fur Museum

Fur Museum er et naturhistorisk museum beliggende i Nederby på øen Fur i Limfjorden. Museet besidder og udstiller en omfattende samling af tidlig eocæne fossiler fra Fur Formationen, et jordlag der i daglig tale kaldes for moleret, og det underliggende Stolleklint Ler på Fur.
museum, fur, udstilling, opdagelser, videncenter
Nørre Djurs Egnsarkiv

Nørre Djurs Egnsarkiv blev oprettet under navnet Gjerrild Sognearkiv i 1938, og er et at landets ældste arkiver. I 1985 flyttede vi til den nuværende adresse som er den tidligere skole. Og samme år henvendte man sig til kommunen om støtte og blev så kommunal med budget og en kommunal repræsentant i vores bestyrelse. På Arkivet er der adgang til mange forskellige slags arkivalier; bl.a. kirkebøger, Statstidende 2005+, udvidet biblioteks-adgang til Statsbiblioteket/Mediestream, lokale bøger, vejvisere, aviser og skrifter, billeder, etc. Vi holder åbent hver torsdag 13-17.
djursland, arkiv, lokalariv, billeder, oplysning
Historiske dage - 2025

Historiske Dage er historisk festival, messe og mødested. Museer møder nyt og gammelt publikum. Forfattere og forlag møder nye og gamle læsere. Historiske foreninger og selskaber bliver synlige og kommer i dialog med nye interesserede. Og gæsterne får en kæmpe oplevelse.
forum, festival, historisk, messe, oplevelser
Tørring-Hammer Lokalhistoriske Arkiv og Forening

Tørring-Hammer Lokalhistoriske Forening driver Tørring-Hammer Lokalarkiv på adressen Gudenåcentret, Kirkevej 10 7160 Tørring. Arkivet er åbent hver mandag formiddag fra 09:00 til 12:00 – eller efter aftale.
tørring, hammer, lokalarkiv, forening
Eriksen Web Site

Mit navn er Ove Eriksen, og jeg oprettede denne private familieside på MyHeritage for at opbygge mit slægtstræ, gemme fotos og dele mine opdagelser med mine slægtninge. Der er 2177 personer i mit slægtstræ. Hvis du har lyst til at se hele mit træ eller bidrage til siden, kan du anmode om at blive medlem.
myheritage, eriksen, ove
Birgitte Gøye - frem til fortiden

Birgitte Gøye var en af Danmarks rigeste og mest indflydelsesrige kvinder i 1500-årene. I turbulente samfundsomvæltninger sikrede hun skoler og var med til at forme vores samfund i dag.
birgitte, goeye, historie, samfund, læring
Gentofte Brandmuseum

Gentofte BrandMuseum er beliggende på en særdeles velbevaret brandstation, der var i drift fra 1909-39, samlingen omfatter udelukkende originale køretøjer og materiel, der har været benyttet i Gentofte kommune fra 1700-tallet op til i dag. Samlingen viser Brandvæsenets udvikling fra midten af 1700-tallet frem til i dag. Du kan bl.a. se håndkraftsprøjter fra de gamle sprøjtehuse og motordrevne brandbiler. Nordeuropas ældste danskbyggede automobilsprøjte fra 1919, Triangel-sprøjter fra 1930-erne og en officersvogn fra 1946.
museum, brandbiler, udrykning, samling, oplevelse
DigDag.dk

Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi. Visning af administrative grænser i Danmark. Eksempelvis kan DigDag vise kort med sognegrænser i et specifikt år.
kort, digitalt, atlas, historisk, geografi
Hjortsvang Museum

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner, der oprindeligt blev samlet eller givet til brødrene Jens og Anders Markussen af lokale borgere. I 1983 skænkede Anders Markussen Vroldgård til Tørring-Uldum Kommune og dermed opstod Hjortsvang Museum. Mange frivillige fra egnen har deres daglige gang på Hjortsvang Museum, hvor man deltager i alt fra reparationer og genopbygning af de gamle bygninger, markarbejde med de gamle maskiner til rengøring og pasning af billetsalget. Se hjemmesiden for besøgstider og infromation.
hjortsvang, museum, historie, udstilling, bygninger
Sindalegnens lokalhistoriske forening

Arkivet dækker Sindal-Astrup-Ugilt og Tolne Sogne. Har du en god historie, billeder m.v., som eventuelt fortjener en plads i arkivet, så kontakt arkivet. Arkivet er åbent hver tirsdag aften fra kl. 19.00-21.30 - dog ikke i skolernes ferier.
sindal, forening, historie
Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv

Vores lokalhistoriske arkiv dækker området inden for grænserne af Vejlby, Strib og Røjleskov og sogne. Vi indsamler, registrer og opbevarer lokalhistoriske arkivalier, fotos o.lign. fra disse sogne. Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv holder til på Strib Bibliotek, hvor vi har åbent for besøgende hver mandag fra kl. 16 til 18.
vejlby, fyn, middelfart, lokalarkiv, lokalhistorisk
Christianshavns Historie gennem 400 år

Historisk video med fortælling om anlægningen af bydelen Christianshavn. Geografisk set er Christianshavn oprindeligt opfyld på nogle sandbanker på Amagers naturlige nordkyst, men i dag en regulær halvø. Bydelen blev grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1618.
youtube, 400, video, historie, københavn
Kraniebrud på Radio4 - Slægtsforskning

Gemmer din familie på en historie, der er værd at grave frem? Flere og flere danskere kaster sig over at forske i sin egen slægt ved køkkenbordet. Men hvor starter man henne - og hvad skal man forvente at finde? I dagens Kraniebrud giver vi dig et lynkursus i, hvordan du selv kommer i gang - og hvordan du kan bruge nogle af historikernes tricks til at komme helt tæt på din egen familie. Medvirkende: Asbjørn Romvig Thomsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, Henriette Roued, lektor i digital kulturarv ved Københavns Universitet og historiker Michael Dupont. Vært: Peter Løhde.
radio, 4, lyd, slægtsforskning, podcast
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Vi Nørder - slægtsforskning

Podcast om slægtsforskning. Vi har taget en snak med både rigsarkivar Adam Jon Kronegh (Rigsarviket og tv-programmet Forsvundne arvinger) og professionel slægtsforsker og slægtsforskningsunderviser Torben Albret Kristensen. Undervejs opdager vi, hvordan man får adgang til landets ældste arkiver og opdager hidtil ukendte historier om fordumstid.
kronegh, radio, podcast, lydgengivelse, albret
Bornholms Forsvarsmuseum

Kom tæt på Bornholms spændende militær- og krigshistorie med et besøg på Bornholms Forsvarsmuseum. Gå på opdagelse blandt militære køretøjer, flotte uniformer og drabelige sabler. Genstandene giver et unikt indblik i Bornholms fortid og militære enheder på øen.
museum, krig, historie, bornholm, militær
Tyskland - 1945

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Frederiksberg Hovedbibliotek

Velkommen til Biblioteket Frederiksberg. Her kan du låne den nyeste litteratur, læse dagens avis eller puste ud i en travl hverdag sammen med dine børn. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Lån alt fra brætspil til de sidste nye romaner. Som låner hos Biblioteket Frederiksberg har du adgang til masser af fysiske og digitale materialer, arrangementer og oplevelser.
frederiksberg, bibliotek, bøger, udlån, hovedstad
Houstonlibrary.org

Velkommen til Houston Public Library Digital Archives. Her finder du unikke materialer til slægtsforskning, læring og opdagelse fra Houston Public Library Special Collections, herunder arkivmateriale fra African American History Research Center (AAHRC), Family History Research Center (FHRC) og Houston History Research Center (HHRC). Nogle samlinger er resultatet af samarbejder med partnerbiblioteker, museer og kulturarvsinstitutioner.
usa, houston, historie, bibliotek, slægtsforskning
DNApainter

DNA Painter er en prisvindende hjemmeside, der kan hjælpe med at afmystificere dine DNA-resultater.
dna, værktøj, painter, forskning, opdagelser
Randers Amtsavis

Randers Amtsavis, grundlagt 3. juli 1810, er et regionalt dagblad, som dækker Kronjylland – Randers, Mariagerfjord, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner. Historisk har Randers Amtsavis været en konservativ avis, men definerer sig i dag som en uafhængig borgerlig avis.
avis, randers, amt, læsestof, lokalstof
Ærø Folkebibliotek

Ærøskøbing bibliotek ligger lige midt i idylliske Ærøskøbing med indgang via en stor, flot, gammel port. Biblioteket har åbent for selvbetjening kl. 7-22 hver dag og også mulighed for personlig betjening mandag, onsdag og fredag i et begrænset tidsrum.
ærø, bog, folke bibliotek, bøger, udlån
Halvrimmen Arkiv

Arkivet i halvrimmen blev startet op den 14/3-2002 og ligger i det game bibliotek fra 1924. Arkivet rummer i dag en stor samling af gamle billeder, dokumenter, slægtsoplysninger, bøger, og enkelte effekter. Vi er beliggende på Ålborgvej 43, 9400 Brovst.
halvrimmen, lokalarkiv, brovst, nordjylland, byhistorie
Lokalhistorisk Arkiv for Ferslev, Dall og Volsted Sogne

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Ferslev, Dall og Volsted sogn.Arkivet har åbent den første og sidste tirsdag i måneden kl. 19-21:30 eller efter aftale. Lukket i skoleferier.
ferslev, lokalarkiv, jylland, thy, egnsarkiv
Dna-tests: En verden af hemmeligheder

Flere og flere går på opdagelse i deres egne stamtræer ved at sende mundskrab med dna til firmaer som MyHeritage. Med prøven kan de afklare, hvor på kloden ens slægt kommer fra. Og måske finder de også slægtninge, man ikke vidste, at man havde.Dagens gæst i ‘Du lytter til Politiken’ er Politikens journalist Michael Thykier, som har talt med en række danskere, der har fået testet deres dna.
politiken, lyd, podcast, dna, slægtsforskning
Egeskov Slot

Egeskov Slot ligger ved Kværndrup syd for Ringe på Sydfyn i Danmark. Slottet, der er en af Europas bedst bevarede vandborge, og er opført i 1554 af Rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Området er i dag på 1137 hektar.
egeskov, slot, fyn, ringe, slotte
Det tyske slægtsforskningsforbund (DAGV)

DAGV er paraplyorganisation for flere genealogiske og heraldiske foreninger i Tyskland. Det blev grundlagt den 28. maj 1949 i Frankfurt am Main. Det har hovedkontor i Stuttgart.
forbund, slægtsforskning, tyskland, forening, germany
GentofteFilm

Se filmperlerne fra Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte og gå på opdagelse i din lokale historie.
film, youtube, video, gentofte, lokalarkiv
Bunkerdage

Bunkerdage er et årligt arrangement med fokus på besættelsestiden i Danmark og Silkeborg 1940-1945 og anden verdenskrig i Europa.
bunkerdage, event, krig, silkeborg, besættelse
Archives.com

Australsk betalingsside med bla. folketællinger og skiblister. Man kan afprøve siden gratis i en 7 dags prøveperiode. ,
australien, archives, folketællinger, australsk, portal