Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Danmark set fra luften - Nutid (1496)

Nye luftfotos fra hele landet. Siden er en betalingsside, hvor der skal betales for kopier af billederne. Denne side indeksere og sælger luftfotos der er fra nutid.
foto, nye, luftfoto, danmark, fugleperspektiv
Københavns Biblioteker - Hovedbibliotek (1377)

Københavns Biblioteker er det største biblioteksvæsen i Danmark og består af 20 biblioteker -1 hovedbibliotek og 19 lokalbiblioteker.
københavn, bibliotek
Danmarks forsorgsmuseum (1106)

Underside på til Svendborg Museum. På Danmarks Forsorgsmuseum tilbydes du en helt særlig museumsoplevelse. I det øjeblik du træder ind ad Fattiggårdens port, omkranses du af mure og pigtråd. En fornemmelse af indespærring, tab og tvang kryber ind under huden. Her begynder en rejse i tid, holdninger og idealer.
forsorg, museum, svendborg
Harald Blåtand (116)

Harald Blåtand, Harald Gormsson, Harald den Gode eller Harald Gormsen ((oldnordisk: Haraldr Blátönn; norsk: Harald Blåtann; svensk: Harald Blåtand; engelsk: Harald Bluetooth) ukendt fødselsår, død senest 987) var søn af Kong Gorm den Gamle og Dronning Thyra Dannebod. Han var konge i Danmark fra omkring 958 til sin død omkring 985(-87).
harald, konge, wiki, blåtand, jelling
Genealogy in Denmark (1005)

Genealogy in Denmark er en privat international lukket gruppe på facebook med mere end 6000 medlemmer fra hele verden, som laver networking, debatere og deler information om slægtninge i Danmark.
slægtsforskning, slægt, dansk, facebook
Dansk Forsorgshistorisk Museum (1488)

Fra genstand til menneske. Historien om åndssvageforsorgen i DK.
forsorg, danmark, museum
Register over døde i Danmark (1085)

Registret indeholder samtlige dødsfald i Danmark i perioden (Kbh 1842-1915) 1867-1939 samt 1943-1969, i alt 1.141.914 dødsfald. Efter en søgning får man vist en liste med den eller de personer, der opfylder søgekriterierne. Ved klik på efternavnet åbnes der et nyt detalje billede med alle oplysninger.
døde, søgning, register, dødsfald, danmark
Danske Slægtsforskere (902)

Dette er den officielle side for foreningen "Danske Slægtsforskere", der blev en realitet den 5. maj 2018 ved sammenslutning af DIS-Danmark og Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger.
facebook, slægtsforskning, dis, danske, slægtsforskere
Historieselskabets venner (1015)

Her kan alle, der interesserer sig for danmarkshistorien dele links, tips, begivenheder, bøger, podcasts, egne og andres tekster m.m.
facebook, historie, beretninger
Historiensverden.dk (943)

Med knapt 21550 A4-sider er His­to­ri­ens Verden den første komp­let­te danske ver­dens­his­to­ri­e på nettet.
historie, fortællinger, verden, danmark
Rigsarkivet.dk (915)

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Den Gamle By (1111)

Den Gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.
by, gammel, århus, museum
OIS - Din genvej til ejendomsdata (1201)

Den Offentlige Informationsserver, OIS, er en statslig database der samler en række oplysninger vedrørende ejendomme i Danmark. Oplysningerne stammer fra en række landsregistre der ejes og vedligeholdes af kommunerne, regionerne og staten.
ejendom,tinglysning,søg,opslag,bolig
Kartoffeltyskerne på Alheden (891)

Kartoffeltyskere er den folkelige betegnelse for de cirka 290 tyske familier, som 1759-60 blev kaldt til Danmark, efter indbydelse af kong Frederik den Femte, overvejende fra Pfalz (nuværende Württemberg) med henblik på opdyrkning af den jyske hede.
kolonister, kartoffeltysker, indvandring, slægt, tyskland
Kongerækken (853)

Fra Gorm den Gamle til vor tids Dronning Margrethe II
danmark, konger, historie, kongerække, slægt
Imponerende arkitektur ved Odder (645)

Odder rummer en række markante bygninger, der ofte spejler datidens mode. Med design af anerkendte arkitekter er de smukt udformede bygningsværker med til at tegne Danmarks største landsby.
odder, historie, bygninger, bygningsværker
Danske Domstole (1102)

Danmarks Domstole er den tredje statsmagt og dermed uafhængige af politiske interesser. Vi sikrer alle ret til en fair og lige behandling i det danske retssystem.
domstol, lov, dansk, regler, lovgivning
Slægtsforskernes Bibliotek - Online slægtsbibliotek (932)

Danmarks største samling af online litteratur om personal-, slægts- og lokalhistorie. Mange søgemuligheder såsom fritekst søgning i millioner af skannede bogsider.
bibliotek, lokalhistorie, litteratur, bøger, digital
Navn.ku.dk (713)

Navn.ku.dk er etableret af Arkiv for Navneforskning på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og er Danmarks eneste sprogvidenskabeligt baserede website om navne.
navne, projekt, portal, søg, opslag
Michael Axelsen - Min slægt (508)

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Vores gamle Danmark (726)

Vores gamle Danmark er et historiemedie, der blandt andet udgiver artikler, fotos og filmoptagelser samt faciliterer brugerfællesskaber om danmarkshistoriske emner.
gamle, danmark, artikler, foto, film
Hamlet Tours (463)

Hamlet Tours laver historiske rundture i København og omegn. Vores mission er at vise Danmark frem for turister og at få danskernes egne øjne op for vores fantastiske historie og verdensklasseattraktioner.
guidet, ture, rejser, event, historiske, oplevelser
Bog & idé - Liste med bøger om slægsforskning (542)

Her kan du finde et stort udvalg af bøger om slægtsforskning. Bog & idé er med sine flere end 100 butikker og en årlig omsætning på 1.300 mio. kr. Danmarks største boghandlerkæde.
bog, ide, bøger, slægtsforskning, boghandel
Slægtsforskning i Danmark (886)

Voksende gruppe for slægtsforskere. Her kan du søge og få hjælp fra hele Danmark mht til din slægtsforskning.
facebook, slægtsforskning, søg, social, medie
Danmarks Breve (586)

Danmarks breve er en søgebase, hvor du finder digitaliseringer af trykte brevudgivelser fra Det Kgl. Bibliotek. Digitaliseringerne muliggør at søge på tværs af brevudgivelser, du kan f.eks. finde breve fra samme afsender, selvom brevene ikke er blevet trykt i samme udgivelse. Det er også muligt at lave fuldtekstsøgning for at undersøge om en afsender benytter bestemte ord eller fraser. Og endelig har Danmarks Breve gjort det nemmere at benytte bibliotekets mange brevudgivelser, uanset hvor i verden du befinder dig.
breve, digital, søgning, danmark
Efterkommer af Roepolakker (690)

Som efterkommere af polske roearbejdere, ønsker vi at sætte fokus på denne gruppes historie i Danmark. I 2018 er det 125 år siden de første 400 roe piger kom til landet. De var sæsonarbejdere, men udbruddet af 1. verdenskrig betød, at dem der på det tidspunkt var i Danmark ikke kunne tage hjem igen. Man mener at ca. 4-5000 af de oprindelige sæsonarbejder bosatte sig i Danmark, inden polakimporten ophørte i 1929. Det er efterkommere af dem vi ønsker at mødes med her.
facebook, roepolakker, gruppe, mødested, polen
Dansk Vestindien - Kilder til historien (620)

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Danmarks-historien - live! (665)

Guidet ture i hele Danmark. Jeg har i snart 10 år formidlet danmarkshistorie rundt omkring i landet. Når man er med på en byvandring eller en guidet tur i landskabet, så oplever man at føle historiens sus på en anden måde. Når historien knyttes til konkrete steder, bygninger, skulpturer og personer, bliver historien levendegjort.
byvandring, historie, danmark, historier, guide
Historieselskabet (954)

Historieselskabet ejes af Liv Thomsen. Hun har i over 25 år skabt en lang række tv-serier til DR2 og DR K og er af Politikens Henrik Palle blevet kaldt: ’Sin generations Erik Kjersgaard'. Fra ufortalte skæbner på samfundets bund til oversete kvinder i magteliten. Liv Thomsen retter lyset mod danmarkshistoriens glemte kapitler og har blandt andet modtaget Gyldendals Ingeborgpris og DRs sprogpris for sin 'billedskabende og nutidige fortællerstemme'.
historie, fortællinger, beretninger, danmarkshistorie, information
Flemmings herregaarde (707)

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
Industrimuseet (1024)

Her fortælles den dramatiske historie om, hvordan Danmark blev moderne. Om hvordan ny teknologi forandrede verden for altid, og hvad det betød for almindelige mennesker. Vi er et anderledes og levende museum fyldt med frivillige ildsjæle. Her må du røre, lege, prøve, dufte og smage dig gennem historien.
indutri, museum, historie, teknologi
Steen Thomsen's side (463)

Denne side handler mest om slægtsforskning i Danmark, på Ísland, og i gammel dansk adel og dens heraldik.
steen, thomsen, island, slægt, privat
Video DK (676)

Et lille dusin eller mere. Filmklip fra DK.
gamle, filmklip, danmark, video
Danske Herregårde (1149)

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Den Kongelige Mønt (743)

Den Kongelige Mønt, fabrik med eneret på møntproduktion i Danmark, administreret af Danmarks Nationalbank og siden 1978 med hjemsted i Brøndby vest for København. Til Den Kgl. Mønts virksomhed hører også prægning af officielle fortjenstmedaljer og en række private og officielle medaljer.
mønt, historier, kongelige
Gravorlauget.dk - Historie (596)

Gravørlauget blev stiftet i 1917 og er en organisation for gravør- og stempelvirksomheder i Danmark.
gravør, laug, historier, oprindelse, uddannelse
Mønternes vidnesbyrd (612)

Når vi holder gamle mønter i vor hånd og nøje betragter deres billeder og indskrifter, kan fortiden pludselig blive os meget nær.
mønt, vidensbyrd, historie, danmark, dansk
Sus Duun (547)

Mine slægtshistorier – Fra Danmark, Sverige og USA. Hjemmesiden handler om min forskning i min slægt – igennem mine mange år som slægtsforsker
sus, duun, djursland, himmerland, københavn
Aalborg Stadsarkiv - Flickr (670)

Aalborg Stadsarkiv har en meget stor fotosamling ca. 6.millioner fotos, en af de største i Danmark. Der bliver løbende lagt billeder ud på Flickr. Du er meget velkommen til at tagge og kommentere billederne.
flickr, stadsarkiv, aalborg, billeder, fotos
Vejhistorie.dk (718)

Selskabets formål er at fremme interessen for den historiske udvikling af Danmarks veje og deres brug ud fra samfundsmæssige og tekniske synspunkter.
veje, danmark, gader, historie, udvikling
Danmarks Kirker (via natmus) (698)

Her kan du søge efter digitaliserede kirkebeskrivelser. Du kan søge på både bynavn og på kirkens navn. Der er i vid udstrækning taget hensyn til alternative navne og staveformer. Hvis du alligevel ikke finder den rette kirkebeskrivelse, kan du vælge 'søg fonetisk' og få et bredere søgeresultat.
kirker, søgning, opslag, danmark, beskrivelser
Danmark i billeder - Som det var engang (538)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
facebook, gamle, danmark, gruppe, foto
Rigsarkivet - Flickr (603)

Vi har over 400 kilometer Danmarkshistorie i skriftlig form. Vi har bl.a. alle grundlovene i original, Kalmarunionsdokumentet - og regnskaberne fra Øresundstolden, som UNESCO har karakteriseret som umistelig verdensarv. I vores samlinger kan du også finde tusindvis af kilder, som kan fortælle hverdagsdanskerens historie gennem de sidste mange hundrede år. På Flickr viser vi fotos og nogle af de flotteste dokumenter fra samlingerne.
rigsarkivet, dokumenter, flickr, medie, historie
Industrimuseet Frederiks Værk (815)

Industrimuseet Frederiks Værk er et levende og dynamisk museum for Halsnæs Kommune. Museet går på to ben, idet der både er fokus på fabriks- og industrihistorien og på den store polarforsker, Knud Rasmussen. Frederiksværk hører til blandt Danmarks 25 nationale industriminder.
frederiksværk, museum, industri, halnæs, historie
DNSAP - det danske nazistparti / Bovrup-kartoteket (890)

Bovrup-kartoteket er en afskrift af medlemskartoteket for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP), der blev udgivet i bogform i tiden efter befrielsen. Kartoteket var oprettet af partiføreren Frits Clausen, der boede i Bovrup – heraf navnet. I løbet af 1945 afskrev modstandsfolk kartoteket i bitterhed over, at tidligere medlemmer af nazistpartiet straffrit og ubemærket kunne genoptage deres plads i samfundslivet. Det førte til modstandsbevægelsens udgivelse i marts 1946.
krig, danske, nazister, bovrup, kartotek
CHRONOS-MEDIA History (666)

Omfattende arkiv af gamle videoer. Også nogle fra Danmark. Kanalen er leveret af CHRONOS-MEDIA History.
video, film, youtube, filmklip, gamle
Fotohistorie.com (632)

Omfattende information om fotografiets historie og fotograferne bag. Masser af fotos fra mange egne af Danmark.
foto, historie, billeder, fotografer, database
Danmarks Arealinformation (538)

Mange fine kort. Sammenlign fotos 1945-2014. Flere muligheder end Krak.dk
kort, luftfoto, matrikler, areal, danmark
Henning Bender - Udvandrerhistorie (792)

Afholder foredrag og skriver artikler og bøger om dansk oversøisk udvandring fra alle danske regioner/lokalområder, svensk indvandring til Danmark, samt foto- og industrihistorie
henning, bender, foredrag, udvandring, artikler
Frikorps Danmark (626)

Frikorps Danmark Lars Larsens hjemmeside om et af Danmarks historiens mørke kapitler
frikorps, historie, danmark, krig, information
Dødsattester i Danmark - primært Fyn (743)

Primært indekseret for fyn, men også enkelte andre byer er med.
dødsattester, søgning, afdøde, fyn, døde
Danmarks hovedstad København (566)

Opslagsværket Danmarks hovedstad København tegner et billede af det københavnske erhvervsliv, som det så ud omkring år 1920. Bøgerne rummer detaljerede beskrivelser af alt fra bagermestre og konditorer til slagtere, vognmænd og instrumentfabrikker. Første bind indledes med en beskrivelse af, hvordan Københavns erhvervsliv har udviklet sig fra middelalderen og frem til moderne tid. Danmarks hovedstad København består af fire bind, der beskriver hovedstadens erhvervsliv med handel, håndværk og industri, som det så ud omkring år 1920.
danmarks, hovedstad, bøger, serie
Otto Friis billeder fra Skive (661)

Boghandler Otto Friis 1887-1965 interesserede sig meget for fotografering, og gjorde meget ud af at sætte sine billeder ind i store fotoalbums. Disse er alle bevaret i familien. Otto Friis fotograferede meget naturbilleder og billeder fra mange udflugter i Danmark og rejser i udlandet.
skive, gamle, billeder, otto, friis
Elk Horn group- A fan group of Elkhorn (596)

Denne Facebook-side er for folk fra Elk Horn og Danmark. Formålet med gruppen er at skabe en tættere forbindelse mellem Danmark og Elk Horn.
usa, elk, horn, danish, immigrant
Ribe Domkirke (1323)

Kirken er bygget i romansk stil og regnes i dag for at være den bedst bevarede romanske domkirke i Danmark. Den er som følge af gentagne ombygninger Danmarks eneste femskibede kirke og måler 63 meter i længden og er 36 meter bred. Kirken har desuden tre tårne: Rytterspiret, som er placeret over koret, Mariatårnet, som er det lille tårn, og Borgertårnet.
ribe, kirke, domkirke, sønderjylland
Det Grønne Museum (545)

Det Grønne Museum er Danmarks nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. På vores museum finder du oplevelser og viden for hele familien i hjertet af Djursland.
museum, grøn, landbrug, mad, oplevelser
Folk i Fortiden (454)

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Apostelkirken - Folkekirken Vesterbro (666)

Folkekirken Vesterbro (Vesterbro Sogn) er Danmarks største sogn og har ambition om at være relevant og synlig folkekirke for beboerne på Vesterbro. Her finder du syv kirker - Apostelkirken, Eliaskirken, Enghave Kirke, Kristkirken, Mariakirken, Sct. Matthæus Kirke og uKirke - hvor der foregår alt fra meditation, orgelkoncerter og natherberg til babysalmesang, rockkoncerter og jazzgudstjenester.
vesterbro, apostelkirken, kirke
Folkeafstemningen i Flensborg i 1920 (509)

I denne film kan du tage til Flensborg med Klaus Tolstrup Petersen, historiker og leder af Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Her fortæller han om folkeafstemningen den 14. marts 1920, hvor der blev stemt om, hvorvidt Flensborg og "Mellemslesvig" skulle forblive tysk, eller (på ny) blive en del af Danmark.
folkeafstemning, 1920, flensborg, historie, vimeo
Den Danske Kirke i Vancouver (711)

Vores tro er bred og folkelig indenfor lutheranske rammer. Derfor har vi gennem Danske Sømands- og Udlandskirker tilknyttet os Folkekirken i Danmark.
kirke, dansk, udlandskirke, canada, vancouver
Roskilde Domkirke (1136)

Roskilde Domkirke er domkirken i Roskilde. Domkirken er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet på grund af sine enestående arkitektur og som gravkirke for Danmarks kongeslægt.
roskilde, domkirke, kirke, kirkegård, sjælland
Kartoffeltyskere - Wikipedia (719)

Kartoffeltyskere er betegnelsen for en gruppe tyske indvandrere, der kom til Danmark fra Pfalz og Hessen i tiden omkring 1760. Betegnelsen "kartoffeltyskere" er i øvrigt ikke ment som en nedsættende betegnelse, men hentyder til, at de anså kartoflen for at være den bedste planteart til at opdyrke de store hedeområder. Den danske befolkning betragtede kartoflen som ukrudt, og lærte først senere at værdsætte dens fordele.
wikipedia, kartoffeltysker, information, kolonister
Wellings Landsbymuseum (579)

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Danmarks største kirkegalleri (602)

Dette galleri, samt Facebook siden, bygger udelukkende på egne oplevelser og egne foto.
kirker, galleri, portal, fotos, billeder
Stryhn slægten (451)

Velkommen til tom-stryhn.dk. Dette websted er ment som et forum for medlemmer af familien og andre interesseret brugere. Siderne omhandler oplysninger om blandt andet Stryhn slægten og andre slægter med tilknytning til gamle Maribo amt samt Møn mm. samt mange andre lokaliteter i Danmark og udlandet.
tom, stryhn, maribo, privat, slægtstræ
Foreningen Pierre la Cours Slægt (571)

Foreningen Pierre la Cours Slægt er en forening for alle efterkommere af Pierre la Cour, født 22. februar 1716, indvandret til Danmark i 1732.
pierre, lacour, forening, slægt, 1732
Ole Ryhl Olsson (477)

Et stort antal videoer om historiske begivenheder og steder i Danmark. Præsenteret af Ole Kyhl Olsson.
youtube, ole, ryhl, video, historie
Min mor var tyskertøs (1084)

Over 50,000 kvinder forelskede sig i de tyske soldater under besættelsen. De blev hånet, udstødt og anset for forrædere - fordi de forbrød sig mod nationens og mændenes ære. I årtier efter befrielsen blev deres antal og forelskelse nedtonet. Den del af historien passede ikke ind i den store fortælling om Danmark som en modstandsnation. Nu fortæller deres børn historien om mødrenes tyske kærlighed. Serien er på flere episoder.
dr, tv, tyskertøs, dokumentar, historie
Egnssamlingen i Saltum – Lokalhistorisk Arkiv og Museum (705)

I Saltum finder du en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske samlinger. Egnssamlingen råder over 1.200 m2 lokaler på 5 samlede matrikler, hvor de mange udstillinger og arbejdende værksteder præsenterer sig flot.
egnssamling, saltum, arkiv, lokalarkiv, museum
Folkedrab.dk (900)

Folkedrab.dk drives af DIIS - Dansk Institut for Internationale Studier – et selvstændigt, offentligt forskningsinstitut i Danmark. Indholdet er produceret over en årrække i samarbejde mellem forskere, eksperter, journalister og kommunikationsfolk.
folkedrab, krig, historie, baggrundstof, artikler
Dansk Lokalhistorisk Forening (575)

Dansk Lokalhistorisk Forening (DLF) har til formål at styrke interessen for dansk lokalhistorie, herunder fremme det folkelige lokalhistoriske arbejde.
forening, lokalhistorie, lokalhistorie, danmark
MyHeritage Danmark (453)

Myheritage Danmark's youtube kanal, med video om myheritage og hjælpevideoer.
youtube, video, myheritage, danmark, digital
Fixmitfoto.dk (597)

Velkommen til FixMitFoto, Danmarks førende online fotoredigeringsplatform. Vi har specialiseret os i at levere professionel kvalitet fotoredigering til en overkommelig pris. Vores team består af erfarne fotografer og grafikere, der er dedikeret til at forbedre dine billeder.
fotorestaurering, fotoredigering, foto, billeder
Danskkulturarv.dk (1074)

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner stiller til rådighed.
kulturarv, film, video, billeder, digital
Gamle Billeder fra Samsø (482)

Samsø er et paradis i Danmarks Midte og vi vil meget gerne vise jer alle de mange billeder gennem årene, som ellers bare ligger i en skuffe.
samsø, gamle, billeder, facebook, grupppe
DK-Gravsten (1027)

Dk-gravsten - Link siden til alle Danmarks fotograferede kirkegårde.
gravsted, gravsten, begravede, døde, portal
Odense Domkirke (Skt. Knuds Kirke) (880)

Sankt Knuds Kirke er Odense Domkirke. Den har navn efter Knud II, der levede fra ca. år 1040 til 1086. Han var konge af Danmark i årene 1080-86 og fik senere tilnavnet "Den Hellige". Byggeriet af kirken blev påbegyndt i slutningen af 1200-tallet. Den blev indviet den 30. april 1499.
odense, domkirke, skt, sankt, knud
Danmarks amter (1793-1970) (721)

Indeksside og gennemgang af Danmarks amter fra 1793 til 1970.
wiki, wikipedia, danmark, opslagsværk, amter
Matrikler - Rigsarkivet (495)

Diverse optegnelser over matrikler fre flere forskellige danske byer og områder.
matrikler, ejendomme, rigsarkivet, danmark, numre
Familierne omkring Sørninge Slægten (414)

Snedkermester Mads Christian Nielsen og hustru Laurine Nielsen, Udby, Tuse Næs, Holbæk, Danmark. Disse to personer er udgangspunktet i vor slægts historie og fører os vidt omkring i fortid og nutid her og i udlandet. Find selv din placering i slægtens historie og hjælp selv til med videre opdatering af dette værk, som er skab ved det store arbejde Harry Zeeberg Nielsen udførte.
sørninge, mad, laurine, privat, zeeberg, holbæk
Unge slægtsforskere i Danmark - TV2-interview (409)

To unge slægtsforskere fortæller om, hvordan flere unge er begyndt på hobbyen de seneste år. De deler ud af slægtshistorier og hvorfor de forsker.
youtube, interview, morgentv, tv2, ung
Gamle forretningsfacader (503)

Gruppen er for alle, der kan lide gamle forretningsfacader med fokus på selve facaden. Billederne må være fra hele Danmark. Hvis det er muligt, så skriv adresse, år og kilde. Gruppen er en lukket gruppe.
forretningsfacader, facebook, gruppe
Gravsten og epitafier i danske og skånske kirker (514)

Denne side omhandler gravsten og epitafier med deres heraldik ud fra Danmarks Adelsårbog. Desværre passer det ikke altid med kirkernes sten og epitafier.
kirker, skåne, dansk, gravsten, epitafier
Oplev historien - byvandring (470)

Historiske byvandringer i København - især på Østerbro. Bliv klogere på din by og Danmarkshistorien.
byvandring, historie, københavn, by, østerbro
MacFamilyTree Danmark - Brugergruppe (503)

Brugergrupper for personer der bruger MacFamilyTree softwaren til deres slægtstræ.
mac, family, software, facebook, slægtstræ
Legacy - Danmark - hjælp til brug af programmet (461)

I denne gruppe kan man stille alle slags spørgsmål om slægtsforskningsprogrammet Legacy.
legacy, hjælp, support, facebook, gruppe
Danske Regioner i Danmark (Moderside) (1000)

Hovedside for Danske Regioner i Danmark.
region, regioner, hovedsæde, amter, styring
Region Syddanmark (894)

Start og infoside for Region Syddanmark.
region, regioner, syddanmark, amter, styring
Pastvu.com - Arkiv af historiske fotos (999)

Arkiv af historiske fotos, genereret af brugere verden over. Bemærk, at siden loader ind på Moskva som standard. Navigere ud til f.eks. Danmark eller USA, ved at flytte musen.
billeder, foto, rusland, verden, portal
Dk-kulturarv.dk (773)

Fremtidens Danmark i historiske rammer. Rundt omkring i landet ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.du kan selv være med og støtte projektet.
kulturarv, bygninger, fredet, projekt, bevaringsværdigt
Hornslet Kirke (863)

Hornslet Kirke, Hornslet Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken i Hornslet kan med rette kaldes for en af de mærkværdigste landsbykirker i Danmark.
kirke, hornslet, randers, kirker, sogn
Nyt digitalt værktøj samler historiske livsforløb for alle danskere (441)

Hentet via Carlsbergfondet på youtube. Gennem folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller kan man opspore alle mennesker, der har levet i Danmark fra 1787-1968. I det nye digitale værktøj Link-Lives har forskere nu samlet 64 millioner personregistreringer og indtil videre 3 millioner livsforløb, der kan bidrage til at skrive en helt ny 1800-tals historie.
youtube, link, lives, fortælling, rigsarkivet
Aalborg Kommune (1100)

Aalborg Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 222.571 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks tredjestørste målt på indbyggertal og sjettestørste målt på areal. Kommunens største by er Aalborg med 121.000 indbyggere.
aalborg, kommune, nordjylland
Gamle Danmark i billeder (507)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
gamle, danmark, billeder, facebook, gruppe
Kilderne.dk - Undervisningmateriale (556)

Kom helt tæt på 800 års danmarkshistorie med Kilderne. Rigsarkivets online platform for digitale undervisningsmaterialer til grundskolen og ungdomsuddannelserne. Er rettet mod elever i grundskolerne, men kan selvfølgelig også læses af alle andre.
kilderne, rigsarkivet, undervisning, information, læredom
De forsvundne nazidokumenter (470)

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Slægterne Weile og Koefod Olsen (460)

En slægt i ord og billeder om Weile og Koefod Olsen slægterne. Et lille stykke kultur - og danmarkshistorie
weile, koefod, olsen, privat, træ
Horsens Kommune (1103)

Horsens Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Strukturreformen i 2007. I Horsens Kommunes nordlige del, syd for Mossø, befinder sig Danmarks næsthøjeste naturlige terrænpunkt, Yding Skovhøj, - et kort stykke vest for det højeste naturlige terrænpunkt, Møllehøj, og tredjehøjeste Ejer Bavnehøj.
horsens, kommune, by, region, midtjylland
Assens Kommune (779)

Assens Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007.
assens, region, syd, danmark, sønderjylland
Trap Danmark (570)

Trap Danmarks 6. udgave er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark.
lex, leksikon, trap, danmark, opslagsværk
Slægtshistorisk Dag (445)

Denne gruppe har til formål, at fortælle om arrangementet 'Slægtshistorisk Dag', som afholdes hvert år i efteråret. Formålet med arrangementet er at udbrede kendskaben til slægtshistorie og de muligheder for hjælp, som findes bl.a. i de Slægtshistoriske Centre som findes rundt omkring i Danmark og resten af verden samt brugen af og mulighederne i FamilySearch.
slægtshistorisk, dag, arrangement, event
Kroneborg.dk (491)

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Kellers Minde - De Kellerske Anstalter (425)

Den lille by, Brejning, har siden 1899 været præget af De Kellerske Anstalters placering i byen og de smukke bygninger vidner om et særpræget stykke Danmarkshistorie.
kellers, minde, museum, forsorg, anstalt
Faderskabssager – Kom godt i gang (411)

Rigsarkivet har faderskabssager/oplysning om fædre til børn født uden for ægteskab fra hele Danmark, men naturligvis kun de sager, der blev behandlet af en myndighed.
faderskabssager, faderskab, uægte, børn, rigsarkivet
Ringkøbing-Skjern Kommune (649)

Ringkøbing-Skjern Kommune er arealmæssigt Danmarks største kommune med et areal på 1.474,56 kvadratkilometer. Kommunen hører under Region Midtjylland sammen med 18 andre kommuner. De største byer i kommunen er Ringkøbing.
ringkøbing, skjern, kommune, region, midtjylland
På kanten af krig - Første Verdenskrig 1914-1918 (509)

Hjemmesiden drives af museet "Mosede Fort - Danmark 1914-18" og redigeres af museumsinspektør, ph.d. Kristian Bruhn. "På kanten af krig" er titlen på Mosede Forts permanente udstilling om Danmark under 1. verdenskrig. Siden er fortsat under opbygning og udvides løbende med nye billeder og historier, så du kan dykke endnu længere ned i de mange spændende historier om 1. verdenskrig og den enorme betydning, denne krig fik for hele verden.
1914, første, verdenskrig, 1918, danmark
Historiske morgener: Englemagersken fra Vesterbro (617)

Hun er danmarkshistoriens største seriemorderske. Man mener, at Dagmar Overby slog over 20 børn ihjel, inden hun blev arresteret i 1920. Hun averterede i aviserne efter unge kvinder, som var kommet i ulykke. Hun lovede de vordende mødre, at hun diskret kunne bortadoptere de nyfødte børn mod en passende betaling. I stedet myrdede hun børnene og brændte hovedparten af ligene i kakkelovnen i sin lejlighed.
dagmar, overby, foredrag, politimuseet, frederik, strand
Dis-danmark.dk (965)

Danske Slægtsforskeres portal for eksternt stof. I daglig tale kaldet DIS.
dis, danske, slægtsforskere, arkivalier, folketælling, database
FilArkiv - Digitale byggesager (873)

Søg byggesager, miljøsager og andre ejendomssager i over 40 kommuner i Danmark.
byggesager, kommuner, miljøsager, bygninger, infrastruktur
Slægten Otterstrøm i Danmark (361)

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Findbogen.dk (1357)

På findbogen.dk kan du finde og søge i bøger fra mere end 15 forskellige antikvariater i Danmark.
find, bogen, boghandel, bruge, bøger
Et sted, to verdener (603)

I denne serie fortæller Liv Thomsen og en række historikere om det ulige Danmark, der herskede langt op i det tyvende århundrede. Det er nærmest i forgårs, historisk set, at der var virkelig mange fattige og meget få rige, og at danskerne levede i et stærkt hierarkisk samfund. Vi viser livet i toppen og på bunden; fra de bonede gulve til den dybeste slum. Og vi besøger seks forskellige steder, hvor folk befandt sig under samme tag, men under vidt forskellige kår. De var et sted, men i to verdener. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen
dr, tv, serie, samfund, historie
Hallandsk Familieforskerforening - kaster lys over historien (592)

Hallands Familieforskerforening - kaster lys over historien. Hallands Slægtsforskerforening er en almennyttig forening, der blev stiftet i 1982. Foreningen er aktiv for slægtsforskere i Halland og for dem, der arbejder med hallandsk kildemateriale. Ved årsskiftet 2021-2022 havde vi 1416 medlemmer, samt 105 familiemedlemmer fordelt over hele landet, vi finder også nogle medlemmer i Danmark, USA og Canada. Hallands Genealogiske Forening, tidligere Hallands Genealogiske Forening, er medlem af Sveriges Genealogiske Forening.
hallands, forening, sverige, slægtsforskere, historie
Huse med hemmeligheder (938)

Dansk historie- og boligserie Arkitekt Ane Cortzen og journalist Morten Brink Iwersen besøger boligejere, der er ved at renovere deres bevaringsværdige hjem. De dykker ned i husenes hemmeligheder, der afslører dele af Danmarkshistorien, og giver gode råd til restaureringen.
huse, hemmeligheder, serie, dr, tv
Dengang vi var bønder (558)

Serie på i alt 6 afsnit om bondelandet og bøndernes betydning. Livet var hårdt. Og kort. Dengang de fleste danskere var bønder og sled og slæbte ude på markerne eller i de bitte små bondestuer. Op til 90 procent af befolkningen levede af og med jorden, og for en fæstebonde var året delt op i helt faste rutiner og ritualer. Dikteret af naturen og herremanden.
bønder, historie, youtube, danmarkshistorie, serie
Sankt Josefs Sogn (430)

Den katolske menighed på Sydhavsøerne. I 2016 blev flere katolske menigheder i Danmark sammenlagt. I denne proces opstod den nuværende Sankt Josefs menighed. Sognet dækker over områderne Lolland, Falster, Farø, Bogø, Møn & småøerne.
katolsk, sydhavsøerne, sankt, josef, menighed
Danmarks Motorcykel Museum (496)

Malermester Erik Nielsen besluttede i 1976 at skænke hele sin fantastiske samling af gamle motorcykler til Stubbekøbing kommune mod at få stillet egnede lokaler til rådighed. Derfor var kommunen i 1977 i den heldige situation at kunne indvie Stubbekøbing Motorcykelmuseum. I 1983 udvidedes museet med en stor samling af sjældne, gamle radioer, højtalere, grammofoner, fjernsyn m.v., stillet til rådighed af Benny Ahlburg. Museet har i de forløbne år forøget den enestående samling fra 80 til 230 motorcykler, hvoraf 170 udstilles løbende. Derudover udstilles 60 løse motorcykelmotorer og 25 knallerter.
motorcykel, museum, falster, stubbekøbing, historie
Guideservicedanmark.dk (417)

Guideservice·Danmark er STEDET, hvor du finder gode guider, rejseledere, kulturhistoriske foredragsholdere og Visit a Dane værter i hele Danmark. Guideservice·Danmark er det første danske bureau, der dækker alle fire faggrupper.
guide, historier, rejse, ture, fortællinger
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder (122)

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Danske veje vestpå (425)

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Kirker.dk (186)

Hjemmesiden giver dig et overblik over alle kirker i Danmark. Her kan du finde information om forskellige kirkers beliggenhed og historie. Du kan også finde kontaktinformation til kirkerne, deres hjemmesider, gudstjenester og aktiviteter online. Hjemmesiden er en god kilde til at finde information om kirker i Danmark.
søgning, portal, kirker, billeder, danmark
Dødsattester i Danmark (618)

De indtil videre indscannede dødsattester via Rigsarkivets egen side.
dødsattester, danmark, rigsarkivet, døde, attester
Museum Amager (419)

Museum Amagers opgave er ifølge museumsloven gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling at bidrage til sikringen af Danmarks kulturarv. Museet skal aktualisere og tilgængeliggøre viden om kulturarven og udvikle anvendelsen af den for brugere og samfund. Museets ansvarsområde er primært knyttet til Amager som kulturhistorisk genstandsfelt.
museum, amager, historie, dragør, kulturarv
Skivefilmen 1906 (409)

En kompilationsfilm med sjove mellemtekster lavet i 1937 viser optagelser fra Skive i gamle dage. Filmene er oprindeligt optaget af Emil Andersen, som var direktør for byens første biograf Kosmorama, der åbnede 15. oktober 1906. Uden lyd.
filmklip, gammel, video, film skive, 1906
DanmarksArkiv.dk (420)

National og lokalt stof fra fortiden. Din genvej til Danmarks historie
danmark, historie, portal, artikler, leksikon
Farveoptagelser af Danmark, 1920 (426)

En kaleidoskopisk rejse gennem Danmark i 1920'erne.
farvefilm, 1920, københavn, danmark
Billund Kommune (501)

Billund Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Største byer er Grindsted og Billund.
billund, kommune, region, syd
Nedkastninger og sabotage i Danmark 1940 - 1945 (341)

Kortet viser alle nedkastninger fra 1940 til 1945 og alle industrisabotager frem til 31.12. 1942. Nedkastninger af bl.a. SOE-agenter, våben og sprængstof til hjælp i modstandskampen fra de allierede. Sabotage af virksomheder, der leverede varer til Tyskland. Sabotagen skete ved brandattentater eller sprængninger. Kortet er digitalt og kan tilgås gratis.
nedkastning, dansk, sabotage, krigen, modstandsbevægelsen
Nordicnames.de (520)

Velkommen til den omfattende side om fornavne i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Du finder oplysninger om mere end 50.000 navne, deres betydning, oprindelse og brug i de nordiske lande. Udforsk vores navnelister efter land eller oprindelse. Eller brug namefinder til et individuelt valg.
nordiske, navne, portal, søg, skandinavien
Sankt Albans Kirke (589)

St. Alban's English Church ligger i Churchillparken i København mellem Kastellet, Gefionspringvandet og Frihedsmuseet. Det er den eneste anglikanske kirke i Danmark. Kirken har sit navn efter Sankt Alban, Englands første martyr, som blev henrettet omkring år 304.
alban, kirke, københavn, engelsk, kirker
Forbrydelsens ansigt, 2. del (381)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Danmarks museer: Fængselsmuseet i Horsens (287)

Fortællingen om fængselet i Horsens gennem tiden og hvad det har betydet for lov og straf i Danmark.
fængsel, straf, horsens, statsfængsel, tugthus
Håndbog for slægtsforskere (360)

Hånd for slægtsforskere hjælper dig med at finde arkivalier og oplysninger om dine slægtninge i Danmark ved brug af internettet. Ved hjælp af interaktive eksempler på skærmen og links til de relevante hjemmesider og arkiver, gennemgås de mest anvendte arkivalier og hjemmesider for slægtsforskere.
håndbog, bog, bøger, slægtsforskning, slægtsforsker
Politibiler i Danmark (405)

Debatgruppe på facebook om politiets historie og deres biler igennem tiden.
politi, nostalgi, biler, facebook, billeder
Historiecenter Dybbøl Banke (285)

Træd ind i de dramatiske dage under krigen i 1864 og bliv en del af dramaet, mens du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.
historie, 1864, dybbøl, krig, museum
Esbjerg Kommune (555)

Esbjerg - Wikipedia, den frie encyklopædi Ordet Esbjerg bruges ofte også som en kort betegnelse for Esbjerg Kommune. Esbjerg er Danmarks femtestørste by med 71.921 indbyggere (2023) og ligger i Sydvestjylland.
kommune, region, syddanmark, esbjerg
Den Katolske Kirke i Danmark (389)

Den Katolske Kirke i Danmark er den romerskkatolske kirkes organisation for Danmark. Den dækker hele Danmarks område, og er en sammenslutning af lokale katolske samfund, i alt 45 sogne, der er samlet under en enkelt biskops jurisdiktion.
katolsk, kirke, danmark, tro, religion
Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke) (688)

Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke) beliggende ved Store Torv og Bispetorv i Aarhus Centrum, er hovedkirke i Aarhus Stift. Kirken har omkring 1200 siddepladser, og bygningen, der er den længste og højeste kirkebygning i Danmark, er 93 meter lang. Tårnet er 96 meter højt, og det er dermed et af de højeste tårne i Danmark.
århus, aarhus, domkirke, kirke, tro
Fanø Kommune (552)

Fanø Kommune i Ribe Amt blev dannet ved kommunalreformen i 1970. Ved strukturreformen i 2007 forblev den selvstændig, men der blev indgået en øsamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune.
fanø, kommune, region, syddanmark, ø
KRAK – luftfotos fra 1954 (537)

En serie af luftfotos fra 1954, til i dag. Områderne dækker hele Danmark.
krak, kort, 1954, fortid, nutid
Hjælpen til Sønderjylland (331)

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Fredericia Kommune (322)

Fredericia kommunes startside.
fredericia, kommune, sydanmark, sønderjylland
Døvehistorisk Selskab (310)

Selskabets formål er at indsamle, registrere og udgive materiale, der belyser døves vilkår, liv og virke i Danmark.
døve, historie, materiale, døv, selskab
Snublesten.dk (579)

De første 12 snublesten til minde om personer, der blev forfulgt af nazisterne i Danmark, blev lagt den 17. juni 2019 i København og på Frederiksberg. I 2020 lagde Snublesten Danmark også snublesten i Gentofte. I 2021 kom Kgs. Lyngby, Odense og Kolding til, og i 2022 blev der tillige lagt snublesten i Aarhus. I 2023 lagde Snublesten Danmark for første gang snublesten i Vejle og Randers. Gruppen har i alt lagt 110 snublesten.
snublesten, markering, sten, nazisme, mindesten
Lær at læse gotisk håndskrift (304)

Mange af de dokumenter, som du finder i arkiverne, er skrevet med gotisk skrift. Det var nemlig først i 1875, at man i Danmark officielt gik over til at bruge latinsk skrift, som er den skrift, vi bruger i dag. Er du slægtsforsker, lokalhistorisk interesseret, forsker eller studerende, er det altså næsten en nødvendighed, at du kan læse gotisk håndskrift. Med dette kursus får du de grundlæggende læseteknikker på plads, så du kan fordybe dig i arkiverne uanset dit formål.
gotisk, rigsarkivet, kursus, skrift, håndskrift
Slægtsgården (346)

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Faaborg-Midtfyn Kommune (891)

Du kan finde rigtig meget god information her på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside. Søger du svar på et spørgsmål, kan du bruge søgefeltet eller klikke dig frem via fanerne: Borger, Erhverv, Politik og Kommunen.
fåborg, midtfyn, fyn, syddanmark, kommune
Matrikelkortet (313)

Gå på opdagelse i matrikelkortet og -registret og se oplysninger om ejendomme
matrikel, kort, ejendomme, veje, danmark
Haderslev kommune (630)

Haderslev Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007.
haderslev, kommune, region, syd, offentlig
Sydvestjyske arkiver (335)

Sydvestjyske arkiver er en sammenslutning af ca. 60 lokalhistoriske arkiver, fortrinsvis fra det tidligere Ribe Amt. Foreningen, der er stiftet i 1979, skiftede i 2013 navn fra Ribe Amts Lokalarkiver (RAL) til navnet Sydjvestyske arkiver (SVA).
sydvest, sammenslutning, arkiver, syddanmark. forening
Fra fattiglemmer til konger ... (288)

I marts 2016 lagde Svend Jacobsen og jeg en efterslægtstavle på nettet for herredsfoged Troels Winther på Astrupgård i Sønderjylland, der levede for over 500 år siden (www.troelswinther.dk). Troels Winther er stamfar til en uhyre omfattende slægt, der må betegnes som Danmarks største sammenhængende slægt. TW-efterslægtstavlen indeholder p.t. mere end 80.000 personer, hvoraf ca. 50.000 er egentlige efterkommere efter Troels Winther, mens resten er ægtefæller til efterkommerne og forældre til ægtefællerne.
troels, winther, sønderjylland, slægter, stamtræ
Landbrug i Danmark i 1908 (332)

En cirka 8 minutter lang film om det danske landbrug ala 1908.
landbrug, danmark, 1908, youtube
Bygnings- og Boligregistret (BBR) (334)

Bygnings- og Boligregistret (BBR) indeholder oplysninger om alle bygninger i Danmark. Du kan se oplysningerne her på siden.
bbr, ejendomsoplysning, matrikel, data, bygninger
Danmark set fra luften - Kongelige Bibliotek (436)

Vores samling af luftfotos består af omkring 3 millioner unikke optagelser fra 1890 frem til 2010. Samlingen giver et ekstraordinært indblik i udviklingen af det kulturelle landskab og infrastrukturen i byerne såvel som på landet op gennem det 20. århundrede. Tjenesten har til formål at give nyt (digitalt) liv til de gamle luftfotos og gøre dem frit tilgængelige for alle.
kort, luftfoto, kongelig, bibliotek, billeder
Kultunaut.dk (259)

KultuNaut har siden 1996 indsamlet og publiceret oplysninger om offentligt tilgængelige kulturarrangementer i Danmark. Arrangementerne spænder fra små lokale loppemarkeder til festivaler og stadionkoncerter.
kultur, events, oplysning, rundvisning, oplevelser
Kerteminde Kommune (534)

Kerteminde Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. 15. november 2005 blev den nye kommunalbestyrelse valgt. Kerteminde Kommune opstod ved sammenlægning af følgende: Kerteminde Kommune Langeskov Kommune Munkebo Kommune.
kerteminde, region, syddanmark, kommune, borger
Dengang i Danmark - 1945-1970 (279)

Historisk film om efterkrigstiden i Danmark.
film, gamle, danmark, historie, video
Folketællinger - 1834 via FamilySearch (309)

Direkte link til den danske folketælling 1834 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1834, familysearch, folketælling, danmark, indeksering
Folketællinger - 1840 via FamilySearch (338)

Direkte link til den danske folketælling 1840 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1840, familysearch, folketælling, danmark, indeksering
Wienerbørn - Barndom i krigens skygge (222)

På de danske banegårde kunne man i tiden efter første og anden verdenskrig møde et gribende syn. Grupper af underernærede, pjaltede børn med skræmte blikke og et skilt om halsen. Det var de såkaldte wienerbørn, der blev sendt alene til Danmark – væk fra efterkrigstidens sult og nød – for at blive fedet op og få nyt tøj på kroppen hos en dansk plejefamilie. Nogle af dem så aldrig deres forældre igen.
krig, børn, wienerbørn, efterkrigstid, bog
Rundtidanmark.dk (557)

En god stor guide med oplevelser til mange spændende steder i Danmark.
oplevelser, danmark, historier, byer, rejse
Kolding Kommune (298)

Kolding Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Kolding Kommune opstår ved sammenlægning af flg. Kolding Kommune, Lunderskov Kommune, Vamdrup Kommune, Vester Nebel Sogn og Christiansfeld Kommune.
kolding, kommune, syddanmark, region, sønderjylland
Hils fra mig derhjemme: danske udvandrerhistorier (276)

Om udvandringen fra Danmark til USA i perioden 1820-1960. Igennem personlige beretninger fortælles om de forskellige årsager udvandrerne havde til at forlade Danmark.
usa, udvandring, udrejse, bøger, amerika
Runeberg.org (276)

Projekt Runeberg (runeberg.org) er en frivillig indsats for at skabe gratis digitale udgaver af klassisk nordisk (skandinavisk) litteratur og gøre dem frit tilgængelige via internettet. Her findes bla. også 3. udgave af Trap Danmark udgivet 1898-1906 og mange andre titler, som kan have slægtsforsknings mæssig interesse.
runeberg, bøger, digitale, trap, litteratur
Jødiske Mysterier (288)

Journalist Bent Blüdnikow og tidl. overrabbiner Bent Lexner har været på jagt i arkiverne og deler ud af deres fund. Produceret af Dansk Jødisk Museum i samarbejde med Jødisk Informationscenter.
lyd, speaker, podcast, jøder, danmark, krigstid
Langeland Kommune (479)

Langeland Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Strukturreformen i 2007. Den første kommunalbestyrelse blev valgt den 15. november 2005. Kommunen omfatter øen Langeland, og også mindre øer så som Strynø og Siø.
langeland, kommune, region, syddanmark, øhav
St. Alban's English Church (242)

St. Alban's English Church ligger i Churchillparken i København mellem Kastellet, Gefionspringvandet og Frihedsmuseet. Det er den eneste anglikanske kirke i Danmark. Kirken har sit navn efter Sankt Alban, Englands første martyr, som blev henrettet omkring år 304.
sankt, alban, kirke, engelsk, københavn
Udlændingesager - Kom godt i gang! (260)

Fra 1875 skulle udlændinge, der arbejdede og opholdt sig i Danmark, registreres. Rigsarkivet har sager indtil 1983.
udlændinge, sager, rigsarkivet, indfødsret, daisy
Middelfart Kommune (240)

Middelfart Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Middelfart Kommune er opstået ved sammenlægning af følgende tidligere kommuner: Ejby, Middelfart og Nørre Aaby.
middelfart, kommune, fyn, region, syd
Rosenholm Slot & slægten Rosenkrantz (448)

Rosenholm Slot er en herregård på Djursland lidt nord for Hornslet, 25 km nordøst for Aarhus. Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde. Siden grundlæggelsen i 1559 har Rosenholm været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og herregården er Danmarks ældste slægtsgård.
rosenholm, slot, rosenkrantz, adel, hornslet
Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum (221)

Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, er et kulturhistorisk museum der har til huse i hovedbygningen på herregården Gammel Estrup i Auning på Djursland. Museet udstiller herregårdskultur, og hovedbygningen er indrettet med rum i forskellige tidsperioder.
museum, herregård, estrup, djursland, historie
Lokalhistoriske Arkiver i Sydøstdanmark (LASA) (250)

LASA er en sammenslutning af arkiver i det tidligere Storstrøms Amt, nu Sydøstdanmark. 29 arkiver er i dag medlemmer af LASA.
arkiver, sydøst, danmark, sammenslutning, lokalhistorisk
Jonstrupsamlingen (269)

Jonstrupsamlingen er museum for dansk læreruddannelse 1790-1990 og omfatter en permanent udstilling om uddannelsens rammer og indhold, om den tilknyttede øvelsesskole og om kostskole-livet på seminariet. Samlingens genstande og kildemateriale belyser dels læreruddannelsen i Danmark generelt, dels Jonstrup seminariums 200 år gamle historie.
jonstrupsamlingen, lærer, skole, uddannese, museum
Forbrydere, mordere og lovens lange arm (260)

Eigil V. Knudsen har været på jagt i arkivet på Politihistorisk Museum og fundet en række danske kriminalsager fra de seneste 100 år. Læs om pengeafpresningen mod kongehuset og forsikringssvindelen, der kostede fire mennesker livet på Lillebælt.
saxo, forbryder, danmark, politi, bøger
Ingen sang over min vugge (259)

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
Thyholm Egnsmuseum (217)

Thyholms Egnsmuseum arbejder lokalt for at fortælle om Thyholms historie. Denne formidling af egnens historie foregår gennem foreningens årsskrift, forskellige foredrag og en årlig udflugt og støtte til lokale aktiviteter.
thyholm, egnsmuseum, danmark, historie, folkeoplysning
Nordfyns Kommune (320)

Nordfyns Kommune er en af i alt 22 kommuner i Region Syddanmark. Kommunen blev etableret ved Kommunalreformen i 2007.
nord, fyn, kommune, syddanmark
Birgitte Gøye - frem til fortiden (141)

Birgitte Gøye var en af Danmarks rigeste og mest indflydelsesrige kvinder i 1500-årene. I turbulente samfundsomvæltninger sikrede hun skoler og var med til at forme vores samfund i dag.
birgitte, goeye, historie, samfund, læring
Nyborg Kommune (233)

Lige ved Storebæltsbyen finder du Nyborg Kommune - den skjulte perle midt i det danske rige.
nyborg, kommune, syddanmark, storebælt
Herlev Hospital (231)

Herlev Hospital er et sygehus i Herlev. Bygningen er blandt Danmarks højeste etagebygninger med 25 etager, en højde på 120 meter og et grundareal på 30.000 m². Det blev indviet i 1976 efter en byggeperiode på 10 år. Hospitalet er et af landets største med en medarbejderstab på 4.000.
herlev, sygehus, hospital, sjælland, hovedstaden
DigDag.dk (107)

Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi. Visning af administrative grænser i Danmark. Eksempelvis kan DigDag vise kort med sognegrænser i et specifikt år.
kort, digitalt, atlas, historisk, geografi
Odense Kommune (131)

Odense Kommune er landets fjerde mest folkerige kommune efter København, Aarhus og Aalborg. Kommunen er den mest folkerige kommune i Region Syddanmark.
odense, syddanmark, kommune, region, fyn
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum (126)

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
AtlantikWall.dk (117)

På dette site kan du finde informationer om Atlantvolden og bunkerne op gennem Danmark. Her er beskrivelser af hvad Atlantvolden var for en størrelse og hvad formålet med den var. Støttepunkterne/lokationerne op langs den jyske vestkyst vil blive gennemgået efterhånden som jeg får samlet informationerne. Har du forslag til forbedringer, ønsker at bidrage med informationer, fundet en fejl i informationerne eller andet håber jeg du vil kontakte mig.
krig, danmark, bunkere, befæstning, historisk
Folketællinger - 1835 via FamilySearch (107)

Direkte link til den danske folketælling 1834 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1835, family, search, folketællinger, danmark
Bruunshaab Gl. Papfabrik (97)

Oplev et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer. Fabrikken ligger smukt i mølleådalen nær Viborg, og her har lyden af mennesker og maskiner kunnet høres siden industriens barndom. Et besøg i det forunderlige fabriksmiljø vil være udbytterigt for både børn og voksne.
pap, fabrik, bruunshaab, viborg, egnsmuseum
Historiske Møller i Danmark (90)

På denne hjemmeside finder du digitaliseringen af Bertil Larsens store samling af oplysninger om danske vand- og vindmøller.
historisk, møller, vind, danske, danmark
Forlaget Rød (90)

Forlag med udgivelser af special bøger og tilbud om foredrag om danmark, besættelsen og livet i sig selv.
forlag, rød, foredrag, udgivelser, bøger
Øvle-slægten (88)

Øvle-slægten er Danmarks ældste bondeslægt, der stammer fra Veilgaarden matr. nr. 14 på Bredgade i det nordlige Malling.
øvle, slægt, bondeslægt, århus, malling
Egeskov Slot (78)

Egeskov Slot ligger ved Kværndrup syd for Ringe på Sydfyn i Danmark. Slottet, der er en af Europas bedst bevarede vandborge, og er opført i 1554 af Rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Området er i dag på 1137 hektar.
egeskov, slot, fyn, ringe, slotte
Historytours.dk (90)

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
Tønder Kommune (261)

Tønder Kommune blev dannet ved Strukturreformen i 2007 ved en sammenlægning af Tønder, Løgumkloster, Nørre‑Rangstrup, Skærbæk, Bredebro og Højer Kommuner. Hovedbyerne i de tidligere kommuner udgør sammen med Agerskov og Møgeltønder de otte største byer.
tønder, kommune, sønderjylland, syddanmark, region
Museum Kolding (76)

Museum Kolding er et kulturhistorisk og statsanerkendt museum for Kolding Kommune. Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling indenfor sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og vække nysgerrighed og begejstring for folkets historie.
museum, kolding, udstillinger, staldgården, oplevelser
Genforenings- og Grænsemuseet (81)

Genforenings- og Grænsemuseet er beliggende på Koldingvej 52 nord for Christiansfeld. Genforeningsmuseet ved Frederikshøj Kro nord for Christiansfeld ligger på det sted, hvor den gamle hovedvej 10 passerer 1864-1920 grænsen mellem Danmark og Preussen/Tyskland.
grænsemuseum, danmark, tyskland, genforening, museum
Bunkerdage (126)

Bunkerdage er et årligt arrangement med fokus på besættelsestiden i Danmark og Silkeborg 1940-1945 og anden verdenskrig i Europa.
bunkerdage, event, krig, silkeborg, besættelse
Billeder fra besættelsestiden (96)

Formålet med denne gruppe er at historiske interesserede kan udveksle billeder fra Danmark under besættelsen.
besættelsen, facebook, gruppe, billeder, krig
Vejle Kommune (53)

Velkommen til Vejle Kommunes hjemmeside, hvor du kan få hjælp og svar på langt de fleste af dine spørgsmål, samt information om en række af de tilbud, som kommunen tilbyder.
vejle, kommune, sydanmark, fjord, borger
Hedevandringer (52)

Vil man vide noget om Danmarks mest bemærkelsesværdige natur, heden, skal man gå til Jeppe Aakjær og til bogen Hedevandriger. Her giver forfatteren en både præcis og poetisk skildring af heden, som prægede store dele af Jylland for godt og vel 100 år siden.
jeppe, aakjær, heden, alheden, bog
Danmarks Jernbanemuseum (56)

Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling belyse tilstande og forandring inden for jernbanernes kulturhistorie i Danmark og virke for sikringen af Danmarks jernbanehistoriske kulturarv. Danmarks Jernbanemuseum råder over en stor samling af dansk og udenlandsk jernbanehistorisk litteratur i Danmark, et arkiv og en meget stor fotosamling. I Videncenter kan du få adgang samlingen af litteratur, arkivalier og fotos.
fyn, odense, jernbane, museum, tog
Ærø Kommune (47)

Ærø Kommune er en kommune i Region Syddanmark, der opstod ét år før Kommunalreformen, altså den 1. januar 2006. Fra 1. januar 2006 - 31. december 2006 lå kommunen i Fyns Amt.
ærø, region, syddanmark, kommuner
Dialekt.dk (70)

Dialekter er virkelighedens sprog. Fra Gedser til Skagen, fra Vollsmose til Hørsholm og fra Nørrebro til Aabenraa tales dansk på mangfoldige måder. I Danmark har vi en lang tradition for forskning i dialekter og sproglig variation. Dialekt.dk formidler noget af denne forskning, så vi alle kan blive klogere på, hvordan og hvorfor dansk tales på forskellige måder.
dialekt, danmark, sprogligt, udtalese, dialektskort
Frihedsmuseets Venner (70)

Foreningen Frihedsmuseets Venner er en støtteforening for Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-1945, 'Frihedsmuseet', en del af Nationalmuseet.
facebook, krig, frihedsmuseum, gruppe, forening
Aabenraa Kommune (58)

Aabenraa Kommune eller Åbenrå Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007.
aabenraa, aabenrå, syd, danmark kommune
Frederiksborg Nationalhistorisk Museum (15)

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot er et kulturhistorisk museum hjemmehørende på Frederiksborg Slot i Hillerød. Museet rummer en kronologisk samling af blandt andet portrætter, historiemalerier, møbler, kunstindustri, der belyser Danmarks historie fra kristendommens indførelse til nyeste tid.
frederiksborg, facebook, museum