Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Folkedrab.dk (900)

Folkedrab.dk drives af DIIS - Dansk Institut for Internationale Studier – et selvstændigt, offentligt forskningsinstitut i Danmark. Indholdet er produceret over en årrække i samarbejde mellem forskere, eksperter, journalister og kommunikationsfolk.
folkedrab, krig, historie, baggrundstof, artikler
Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning (603)

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.
lyd, dna, efterforsker, interview, radio
Besættelsestidens ofre (516)

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
Remember Me ? (403)

De er de mest sårbare ofre for krig og folkedrab. Mellem 1933 og 1945 blev millioner af børn fordrevet som følge af forfølgelse af nazisterne og deres samarbejdspartnere. Efter Anden Verdenskrig fotograferede nødhjælpsorganisationer nogle af de børn, der overlevede for at hjælpe med at finde deres familier. Nu, mere end 65 år senere, arbejder United States Holocaust Memorial Museum på at finde ud af, hvad der blev af disse unge overlevende. Vil du hjælpe os med at finde dem ?
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, efterlysninger, børn
Forbrydelsens ansigt, 1. del (334)

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Forbrydelsens ansigt, 2. del (381)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Bornholms Forsvarsmuseum (105)

Kom tæt på Bornholms spændende militær- og krigshistorie med et besøg på Bornholms Forsvarsmuseum. Gå på opdagelse blandt militære køretøjer, flotte uniformer og drabelige sabler. Genstandene giver et unikt indblik i Bornholms fortid og militære enheder på øen.
museum, krig, historie, bornholm, militær
Dragør Bibliotek (125)

Biblioteket i Dragør ligger i en smuk fredet bygning i den gamle bydel. Her findes en skønlitterær og faglitterær samling af bøger for børn og voksne.
dragør, bøger, bibliotek, bog, udlån