Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Skolehistorie.dk (975)

Skolehistorie er et digitalt museum – og en vidensportal, hvor alle kan blive klogere på skolens kulturarv.
skole, skoler, beretninger, historie, fortællinger, erindringer
Kriminalhistorie.dk (1302)

På disse sider fortæller vi om kriminelle i slutningen af 1800-tallet, der har det tilfælles, som for de flestes vedkommende har siddet i Horsens Tugthus. Fælles for sagerne er også, at de dømte som hovedregel får livstidsstraffe, mens en enkelt 'kun' får en straf på 16 år. Sagerne er tilfældigt udvalgt og vi er - så vidt vi ved - ikke i slægt med nogen af de dømte, men vi har lyst til at fortælle historierne alligevel.
historie, krimi, fanger, straf, 1800
Dansk Militærhistorie (1529)

Dansk Militærhistorie gik i luften i 1997 med det formål at præsentere vores militære fortid. I dag er det et af landets meste besøgte historie sites med omkring 400 besøgende om dagen. Siden starten i 1997 har omkring 1,5 millioner læsere besøgt vores site.
militær, historie
Kolding Stadsarkiv (1612)

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Herning Historie (1036)

HerningHistorie er et lokalhistorisk leksikon for hele Herning Kommune med historier og billeder samlet af De lokalhistoriske Arkiver i Herning Kommmune.
historier, historie, herning, vestjylland, fortællinger
Dansk Center for Byhistorie (946)

En samling databaser og præsentationer af de danske byers historie med en hovedvægt på perioden 1600-1900.
historie, fortællinger, by, historie, danske
Lokalhistoriske film fra Thy (1287)

Efterhånden som digitaliseringen af den beskedne samling af lokalhistoriske film, som arkivet råder over, skrider frem, bliver filmene tilgængelige her fra hjemmesiden. Vi er fortsat interesseret i at modtage filmoptagelser, som kan være med til at skildre egnens lokale historie.
gamle, film, lokalarkiv, thy, video
Arbejdermuseet (1118)

Siden sin start i 1982 har Arbejdermuseet løbende indsamlet genstande og kunstværker, der fortæller om arbejderbevægelsens og den almindelige arbejders historie. Den første store indsamling lagde grunden til udstillingen om dagliglivet i 1950’erne, der gennem årene har været en bærende del af museets fortælling. Siden er der også blevet samlet genstande ind fra udvalgte arbejdspladser og fagforeninger. Samlingen omfatter tusindvis af værker af kendte og mindre kendte kunstnere og tegnere, der har ladet sig inspirere af motiver fra arbejdernes hverdag og historie.
museum, arbejder, work, historie
Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv (838)

Arkivet er et gemmested, hvor der bliver passet på det materiale, der fortæller om lokalsamfundets historie og udvikling. Det ældste materiale i Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv stammer helt tilbage fra 1600-årene, mens det nyeste er "fra i går".
lokalarkiv, arkiv, søndersø
MacFamilyTree 10 (1556)

MacFamilyTree tilbyder dig en bred vifte af muligheder for at fange og visualisere din familiehistorie. Søg i det gratis FamilySearch-arkiv, som indeholder milliarder af slægtsposter, og fortsæt din forskning på farten ved hjælp af MobileFamilyTree (tilgængelig separat) til iPhone, iPad og iPod touch.
mac, macOS, stamtræ, program, iMac
Fynhistorie.dk (1122)

Her finder du megen faktuel viden om Fyn i fortiden
fyn, historie, links
Historiensverden.dk (944)

Med knapt 21550 A4-sider er His­to­ri­ens Verden den første komp­let­te danske ver­dens­his­to­ri­e på nettet.
historie, fortællinger, verden, danmark
Find my past (924)

Online slægtstræ, men mange muligheder. 14 dages prøveperiode, her efter betalingsabonnement.
slægtstræ, betaling, find, fortiden, aner
Rigsarkivet.dk (916)

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Legacytree.com (940)

Book en slægtsforsker og få deres hjælp til at finde dine aner. Vores hold vil udføre detaljeret og personlig forskning i millioner af slægtsforskningsoptegnelser over hundredvis af år for at fortælle dig hvem dine forfædre var, hvor de boede og meget mere.
legacy, slægtsforsker, køb, betaling, slægt
Lokalhistorisk Arkiv Og Forening I Allerød (743)

Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune arbejder for at vække interesse for egnens historie og indsamle det lokalhistoriske kildemateriale, der belyser fortiden.
allerød, lokalarkiv, arkiv, slægt
Lokalhistorisk Forening For Slangerupegnen (807)

Foreningens formål er bl.a. at indsamle materiale, der kan fortælle om fortiden. Netop vort område er rigt på minder fra fortiden. Mennesker har færdedes på egnen i hen ved 5.000 år og har til alle tider efterladt sig spor.
slangerup, nordsjælland, lokalarkiv, arkiv
Slægtshistorier (688)

Formålet med gruppen Slægtshistorier er, at du her kan fortælle løs om din familie, din slægt og din fortid, meget gerne suppleret med billeder. Gruppen er oprettet af foreningen Danske Slægtsforskere.
Slægtshistorier, facebook
De forsvundne. Hedens sidste fortællere (654)

I De forsvundne præsenteres prøver på folkemindesamleren Evald Tang Kristensens (1843-1929) folkloristiske og kulturhistoriske materiale på en både engagerende og fagligt seriøs måde
de, forsvundende, bog, bøger, heden
Byvandring (745)

Vores ture i og omkring København bygger på lokal viden, kærlighed til byen og den gode fortælling. Vi glæder os til at møde dig på byvandring.nu.
byliv, københavn, vandring, opdag, bygninger
Michael Axelsen - Min slægt (508)

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Slægtsforskning i Sønderjylland og omegn (648)

Dette er en privat side, der vil komme til at handle om slægtsforskning i fortrinsvis Sønderjylland, da både min egen slægt og min svigerfamilie kommer fra det sønderjyske område.
sønderjylland, slægtsforskning, syd
Det Danske Udvandrerarkiv (686)

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Her kan du også søge i 217.000 danske og 150.000 udenlandske, primært svenske, udvandrere, fra årene 1869 til 1913. Protokollerne er udarbejdet af Udvandrerarkivet i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv, på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
udvandrer, arkiv, rejse, immigration, dansk
Blog - Annemette Søgaard Hansen (839)

Jeg forsker i min mors slægt, som fortrinsvis er fra Vendsyssel og min fars slægt, som mest er fra Sjælland.
annemette, blog, slægtstræ, søgaard, slægtsforskning
Historieselskabet (955)

Historieselskabet ejes af Liv Thomsen. Hun har i over 25 år skabt en lang række tv-serier til DR2 og DR K og er af Politikens Henrik Palle blevet kaldt: ’Sin generations Erik Kjersgaard'. Fra ufortalte skæbner på samfundets bund til oversete kvinder i magteliten. Liv Thomsen retter lyset mod danmarkshistoriens glemte kapitler og har blandt andet modtaget Gyldendals Ingeborgpris og DRs sprogpris for sin 'billedskabende og nutidige fortællerstemme'.
historie, fortællinger, beretninger, danmarkshistorie, information
Herregårdskortet.dk (664)

Herregårdskortet.dk gik i luften i 2017 med en formidling af herregårdslandskabet i Region Midtjylland. Herregårdskortet indeholder beskrivelser af 183 herregårde i regionen, hvoraf 15 er tematiserede beskrivelser af særligt udvalgte emner. Herregårdstemaerne afspejler en varieret og balanceret samlet fortælling om regionens herregårde indeholder uddybende artikler og billedmateriale om 15 specifikke aspekter af herregårdenes lange og rige historie i regionen.
herregårde, kort, maps, region, midtjylland
Industrimuseet (1025)

Her fortælles den dramatiske historie om, hvordan Danmark blev moderne. Om hvordan ny teknologi forandrede verden for altid, og hvad det betød for almindelige mennesker. Vi er et anderledes og levende museum fyldt med frivillige ildsjæle. Her må du røre, lege, prøve, dufte og smage dig gennem historien.
indutri, museum, historie, teknologi
Danske Dialekter (645)

Dette er en side, hvor enhver kan få lov til at fortælle om sin dialekt.
dansk, dialekt, sprog, ord, facebook
Genealogy Indexer - Historiske byfortegnelser (583)

Søg i mere end 429.000 sider med historiske mapper, primært fra lande i Central- og Østeuropa, sammen med 32.000 sider med polske og russiske militærdokumenter (lister over officerer, ofre osv.), 40.000 sider med samfundshistorier og personlige historier og 16.000 sider af polske gymnasieårsrapporter og andre skolekilder.
øst, europa, polen, byer, rusland
Tilbage Til Fortiden (876)

Dyk ned i historien og bliv klogere.
fortid, historie, opslag, viden, historieunivers
Den Kongelige Mønt (745)

Den Kongelige Mønt, fabrik med eneret på møntproduktion i Danmark, administreret af Danmarks Nationalbank og siden 1978 med hjemsted i Brøndby vest for København. Til Den Kgl. Mønts virksomhed hører også prægning af officielle fortjenstmedaljer og en række private og officielle medaljer.
mønt, historier, kongelige
Mønternes vidnesbyrd (614)

Når vi holder gamle mønter i vor hånd og nøje betragter deres billeder og indskrifter, kan fortiden pludselig blive os meget nær.
mønt, vidensbyrd, historie, danmark, dansk
Orø Minder | Museum og Lokalarkiv (614)

Museet er indrettet i øens tidligere fattighus, som blev opført kort efter 1803. Lokalmuseet indeholder museumsgenstande og et stort skriftligt materiale om Orøs historie. De vigtigste effekter er – udover papirarkivalier opbevaret i biblioteket på Orø Skole – gammelt bohave og brugsting. Ved hjælp heraf fortælles om livet på Orø gennem tiderne.
orø, museeum, histoire, ø, mindesamling
Min fædrende og mødrende slægt. (522)

Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg er fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Slægterne handler som udgangspunkt om Henriksen og Hansen.
henriksen, hansen, holbæk, helge, elly
Danmark i billeder - Som det var engang (539)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
facebook, gamle, danmark, gruppe, foto
Rigsarkivet - Flickr (605)

Vi har over 400 kilometer Danmarkshistorie i skriftlig form. Vi har bl.a. alle grundlovene i original, Kalmarunionsdokumentet - og regnskaberne fra Øresundstolden, som UNESCO har karakteriseret som umistelig verdensarv. I vores samlinger kan du også finde tusindvis af kilder, som kan fortælle hverdagsdanskerens historie gennem de sidste mange hundrede år. På Flickr viser vi fotos og nogle af de flotteste dokumenter fra samlingerne.
rigsarkivet, dokumenter, flickr, medie, historie
Slægten Koch (487)

De sidste par år har jeg arbejdet med familien Kochs slægts historie. Det er blevet til en omfangsrige hjemmeside som på en forhåbentlig levende måde fortæller om menneskerne dengang.
koch, privat, træ
Your Audio Tour - Silkeborg (824)

Guidet tur gennem nogle af Silkeborg Handelsbys gader og pladser, fortalt gennem lydoptagelser og billeder til. Vælg gaden eller pladsen og lyt til historien bag.
silkeborg, lyd, tour, byliv, lydoptagelse
Historiefortællerne - beretninger om og fra fortiden (542)

Historiefortællerne samler og udgiver korte blogindlæg forfattet af historiestuderende eller nyuddannede historikere, der under deres studietid har bidraget til den kollektive historiske videns produktion. Vi stræber efter formidling af mangfoldige emner med levende sprog og faglig kvalitet i top – så der findes noget til enhver smag.
historie, beretning, sprog. artikler, fortid
Vejle Byrådsarkiv (539)

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
Fruentimmerture (688)

Jeg hedder Dorte og jeg er fruentimmeret, som skriver og afvikler byvandringer om Københavns historie fordi jeg ikke kan lade være. Københavns historie er mageløs, uden sidestykke og jeg elsker at fortælle og formidle den.
byliv, ture, rundvisning, københavn, historie
Gamle København (612)

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
D-dag og Operation Overlord (836)

Formålet med dette websted er at fortælle om D-dag og Operation Overlord samt om de muligheder, der er i dag for at besøge Normandiet og de historiske lokaliteter. Det er samtidigt mit ønske at medvirke til bevare mindet om de skelsættende begivenheder dengang og historien om de soldater, der deltog med livet som indsats.
d-dag, 1944, landgang, normandiet, krig
Slægtshistorier eller hvad slægtsforskning kan føre til ... (589)

Bogen indeholder en spændende samling af personskildringer og relaterede småhistorier, der i en oplagt, levende og humoristisk stil fortæller om nogle af forfatterens aner, hvis historier er blevet afdækket på baggrund af en god og detaljeret hukommelse, men især helt uden forudgående viden om personen. Der er undervejs dukket personer op, som aldrig har været omtalt i familien, som fx ”Ballade-Niels”, Svend Sejr, Laura og Elisabeth. Andre personer har været kendt, men har vist sig at have særdeles spændende baggrund, fx ”Besfar Reesen” og ”Fru Halse”. Historierne er blevet til efter flittig slægtsforskning siden 2012 og ved at anvende tilgængelige online-værktøjer. Historierne er suppleret med mange fotos, primært fra forfatterens egen samling.
steen, busch, bog, slægtsforskning,
Museum Odense (529)

Museum Odense er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der rummer seks museer og besøgssteder – H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Den Fynske Landsby, Møntergården, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet (fra foråret 2023). Desuden forvalter vi det arkæologiske ansvar for Odense, Nordfyns, Middelfart og Assens kommuner og fører tilsyn med fredede fortidsminder og diger på hele Fyn.
museum, odense, samling, historie, oplysning
Langelandsfortet » Koldkrigsmuseum på Langeland (723)

Langelandsfortet var et bemandet fort under Søværnet indtil 1993, og er nu museum. Det blev anlagt i 1953 med henblik på at overvåge og i krigstid hindre fjendtlige skibes passage gennem Langelandsbæltet. Midlet hertil var 4 kanonstillinger udrustet med 150 mm kanoner.
langeland, fort, krigstid, langelandsfortet, museum
Slægtsforskerne i Vesthimmerland (352)

Slå spørgsmål og billeder op, opret begivenheder for Slægtsforskerne i Vesthimmerland, fortæl lidt om jeres slægtsforskning og hvilke familier i forsker i.
vesthimmerland, himmerland, facebook
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980 (411)

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Historierne (531)

Her finder du de forskellige små og store fortællinger og anekdoter, som jeg hen ad vejen er stødt på i forbindelse med min forskning i egen slægtshistorie. I første omgang kan du kun finde nogle få fortællinger her, men hen ad vejen vil siden forhåbentlig blive fyldt op med med alle de forskellige historier, som jeg støder på i min slægtsforskning.
fortællinger, anekdoter, slægtshistorie, beretninger
Folk i Fortiden (455)

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Hen(d)riksen og Nielsen Slægten (445)

Så kom jeg i gang. Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Jeg har langt om længe fået opsat min TNG hjemmeside og håber, at jeg i vinter får lagt alt det materiale, jeg samlet gennem årene, ind på den. Jeg har stadig travlt med at indsamle materiale fra de levende vidner, på fars og mors side. Jeg håber også, at jeg får tilladelse til at ligge materiale op om nulevende, men dem er jeg i færd med at indhente. Så foreløbig, god fornøjelse med det der er.
henriksen, hendriksen, nielsen, slægt, privat
Folkeafstemningen i Flensborg i 1920 (510)

I denne film kan du tage til Flensborg med Klaus Tolstrup Petersen, historiker og leder af Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Her fortæller han om folkeafstemningen den 14. marts 1920, hvor der blev stemt om, hvorvidt Flensborg og "Mellemslesvig" skulle forblive tysk, eller (på ny) blive en del af Danmark.
folkeafstemning, 1920, flensborg, historie, vimeo
Velkommen til Otto Olsson Slægt (503)

Om min slægt, som er primært fra Fyn. På min fars side har familien boet i Odense i 12 generationer siden 1600-tallet. De har fortrinsvis været beskæftiget som håndværksmestre.
olsson, otto, slægt, fyn, privat
Det gamle Århus i farver (591)

De seneste år er digital farvelægning af gamle fotografier blevet en populær måde at bringe fortiden til live. Det er blevet muligt at farvelægge gamle billeder i så god en kvalitet, at det næsten er blevet svært at kende forskel på et nyt farvefoto og så et farvelagt sort-hvid fotografi. Billederne får et helt nyt liv – og mange af dem ser ud som om de næsten er taget i går. Forfatteren Arne Kjær Hansen er en af dem, der har brugt teknikken. Han har fundet 55 billeder frem fra det gamle Aarhus og farvelagt dem efter de farver, der blev brugt, da billedet blev taget. Der findes billeder fra sidst i 1800-tallet til 1930’erne.
det, gamle, århus, farvelagt, bog
Et offentligt fruentimmer (514)

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Seje slægter, om de tyske kolonister (551)

Gerda Hauge Nielsens bog, "Seje slægter", om de tyske kolonister, som bosatte sig på Alheden omkring år 1760, er en fortsættelse af bogen "Fata Morgana". Man følger i denne bog kolonisternes liv på den danske hede efter de første år - og særligt det unge tyske ægtepar Elisabeth og Leonhard Cramer, der også var hovedpersonerne i den første bog.
bog, kartoffeltysker, fortælling, alheden, tyskland
Modtagere af Holmens Hæderstegn (438)

Alfabetisk fortegnelse over modtagere af Holmens Hæderstegn. Hæderstegnet for god tjeneste ved Sø-etaten er et officielt dansk hæderstegn, der tildeles ansatte i Søværnet. Hæderstegnet blev indstiftet den 29. januar 1801 og hed oprindeligt Holmens Hæderstegn frem til 1843, en betegnelse som stadig finder anvendelse blandt de ansatte i Søværnet. Dette link dækker over modtagere i tidsperioden 1801-1950
holmens, hæderstegn, rigaarkivet, arkivalier
Henry Hogh - Om slægt, historie og kunst (665)

Jeg interesserer mig for slægtens og dens meritter, derfor vil mine indlæg være en bred vifte af små historier som jeg og mine søstre kan huske. Udover historier fra barndomshjemmet i Nyrup er der mange interessante historier fra Marias familie. Marias morfar Emry Kølster har efterladt sig adskillige historier i sine erindringer.
kølster, nyrup, henry, hogh, fortællinger
Frederikssund i Billeder - før, nu & aldrig (540)

"Frederikssund & Omegn i Billeder - før, nu & aldrig" er stiftet af Stig Colbjørn Nielsen. Gruppen er for alle os, som elsker Fjordlandet og synes, det er værd at samles om Frederikssund i fortid og nutid.
frederikssund, facebook, billeder, debat, gruppe
Minder fra Bogense og omegn (566)

Gruppen er til fortællinger, billeder og andet om Bogense og omegnen.
bogense, minder, debat, gruppe, facebook
Wellings Landsbymuseum (581)

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Bramming Egnsmuseum (516)

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Livet gennem tiderne (480)

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
Slægtsforskning og Lokalhistorie i Randers amt (516)

Formålet med denne Facebookgruppe er, at slægtsforskere og lokalhistoriker med interesser for personer og lokaliteter i Randers amt kan skrive og fortælle om deres forskning. Ligesom man også kan efterlyse oplysninger, som kan bruges til forskningen.
randers, slægt, lokalhistorie, facebook, gruppe
Dettabteland.dk (553)

Folk & fortællinger fra det tabte land - 361 historier om de mænd, der formede landet.
fortællinger, beretninger, historier, by, land
Gamle billeder og fortællinger fra Nordsamsø (552)

Alle billeder skal være mindst 20 år gamle. Billeder og beskrivelser skal vise forskellige sider af Nordsamsø og befolkningen gennem tiderne, og det kan jo nok være interessant for såvel tilflyttere som de gamle slægter.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nordsamsø
Min mor var tyskertøs (1089)

Over 50,000 kvinder forelskede sig i de tyske soldater under besættelsen. De blev hånet, udstødt og anset for forrædere - fordi de forbrød sig mod nationens og mændenes ære. I årtier efter befrielsen blev deres antal og forelskelse nedtonet. Den del af historien passede ikke ind i den store fortælling om Danmark som en modstandsnation. Nu fortæller deres børn historien om mødrenes tyske kærlighed. Serien er på flere episoder.
dr, tv, tyskertøs, dokumentar, historie
HaderslevWiki (527)

HaderslevWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk, der indeholder artikler og oplysninger om Haderslev Kommune i fortiden og nutiden. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner.
haderslev, wiki, wikipedia, opslagsværk, kommune
Slægtsforskning med Susanne Fabritius de Tengnagel (458)

Her samles slægtsfortællinger om mine bedsteforældre, familie og deres slægtninge.
privat, side, tengnagel,
Martin Iversen Christensen - Slægtsbøger (322)

Er man interesseret i den sønderjyske bondeslægt og fortællinger herfra, sammen med andre godt slægtshistorier, så er Martin Iversen Christensens bøger måske noget for dig.
bøger, slægtsbøger, slægtforskning, bondeberetninger, sønderjylland
Dansk Selskab for Genetisk Genealogi (504)

Velkommen til de spændende muligheder som genetisk genealogi tilbyder. Genetisk genealogi er et forholdsvis nyt værktøj, hvor DNA-test benyttes som supplement til traditionel slægtsforskning. Det er et felt, som er under fortsat udvikling, med nye videnskabelige fund og flere og flere testtagere.
dna, genetisk, genealogi, forskning, slægt
Historisk Samfund for Hardsyssel (463)

Vi er en forening for alle historisk interesserede. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til vores egns historie ved at udgive artikler om egnen i Hardsyssels Årbog og afholde møder, hvor kyndige folk fortæller, samt arrangere rundvisninger på historisk interessante steder.
forening, samfund, forening, ringkkøbing, egnshistorier
Sea War Museum Jutland (551)

Sea War Museum Jutland - dramatiske fortællinger om søkrigen i Nordsøen
krig, historie, fortællinger, nordsøen, museum
Vorbasse Lokalhistoriske Arkiv - Facebook (552)

Arkivets formål er at: Indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Vorbasse Sogns, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
vorbasse, facebook, side, arkiv, social
Foredrag med Adam Jon Kronegh (627)

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Vejle Stadsarkiv (1259)

Vejle Stadsarkiv er forvaltningsarkiv for Vejle Kommune i henhold til Arkivlovens § 7 og lokalhistorisk arkiv for Vejle by. Arkivet fungerer som Vejle Kommunes fælles dokumentations- og videnscenter, der dokumenterer begivenheder og forhold i Vejle Kommune i fortid og nutid.
vejle, stadsarkiv, arkiv, billeder, information
Fjaltring - Trans lokalarkiv og historie (490)

Et lille lokalhistorisk arkiv - fortrinsvis billeder og papirer. Samlingen rummer bl.a. dokumenter og billeder fra redningsvæsenet, strandinger, skole, foreningsliv i sognene, virksomheder og enkeltpersoner.
fjlatring, trans, lokalarkiv, vestkysten, historie
Højby Lokalhistoriske Forening og Arkiv (398)

Foreningens formål er at indsamle, opbevare og udbrede kendskab til og vække interesse for Højbys historie i fortid og nutid, samt oprette og drive Højby Lokalhistoriske Arkiv. Du kan finde mange spændende historier om lokalområdet. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan du bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, samt vores kirke og kirkegård.
højby, lokalarkiv, arkiv, fyn
ROMU - Museer i Roskilde – Lejre – Frederikssund (800)

Museumsorganisationen ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag har ROMU 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for de tre kommuner, samt for Egedal kommune. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende. ROMU er et af 10 museer, der på landsplan er udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Museet forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.
museum, roskilde, lejre, frederikssund, kultur
Tidens Samling (470)

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne. Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.
museum, tiden, samling, oplevelse, odense
Egholmmuseum.dk (1145)

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Familierne omkring Sørninge Slægten (416)

Snedkermester Mads Christian Nielsen og hustru Laurine Nielsen, Udby, Tuse Næs, Holbæk, Danmark. Disse to personer er udgangspunktet i vor slægts historie og fører os vidt omkring i fortid og nutid her og i udlandet. Find selv din placering i slægtens historie og hjælp selv til med videre opdatering af dette værk, som er skab ved det store arbejde Harry Zeeberg Nielsen udførte.
sørninge, mad, laurine, privat, zeeberg, holbæk
Unge slægtsforskere i Danmark - TV2-interview (410)

To unge slægtsforskere fortæller om, hvordan flere unge er begyndt på hobbyen de seneste år. De deler ud af slægtshistorier og hvorfor de forsker.
youtube, interview, morgentv, tv2, ung
Familien Gertz Hjemmeside (418)

Familien er født og opvokset på Sydfyn, hvor en del af os stadig bor. Formålet med denne hjemmeside er at have et fælles sted for familien kan dele ting og fortælle hvad vi synes er relevant.
gertz, hjemmeside, sydfyn, privat, slægtforskning
Flemming Dalhauge, slægtsforsker (571)

Slægtsforsker Flemming Dalhauge fortæller om hvordan man bedriver slægtsforskning anno 2014, og kommer med gode historier fra sin egen og hustruens slægtsforskning.
kanal 1, flemming, dalhauge, video, introduktion
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer (443)

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Dokumentbanken.dk (552)

Dette forum henvender sig til dem, der har en interesse i historie. Det kan være i form af slægtsforskning, lokalhistorie samlere af topografiske postkort og jernbane. Kort sagt interesse for det der var før. Vi bestræber os på gennem vores indkøbspolitik at udvælge de specielle ting, der på en eller anden måde fortæller en historie. Vi håber at Dokumentbanken vil være et interessant besøg for dig, og at dette forum vil være et sted som du atter besøger. 
dokumenter, salg, billeder, postkort, arkiv
Østerbro lille Museum (554)

Østerbro lille Museum er et lokalt museum med fokus på bydelens historie, gader og ejendomme. Vi råder over et bibliotek og en større digital og analog samling af billeder og artikler. Ydermere har vi et erindringsrum med minder fra den nære fortid.
lille, museum, østerbro, historie, bydel
Wyoming Digital Newspaper Collection (555)

Kom i kontakt med Wyomings fortid gennem historiske og arkiverede Wyoming aviser. Historikere, slægtsforskere, studerende og lærde vil finde et væld af pålidelige oplysninger her, alle førstehåndsberetninger om lokale nyheder fra gamle dage. Vores tidligste arkiv går tilbage til 1849. Denne samling indeholder 321.786 numre fordelt på 4.868.726 sider.
wyoming, usa, aviser, portal, søgning
Hillerød Lokalhistoriske Forening (427)

At udbrede kendskab til og vække interesse for Hillerød Kommunes historie, samt at støtte indsamling og bevaring af relevant materiale, fortrinsvis i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Hillerød og Folkemuseet.
hillerød, forening, lokalarkiv
Hasda - Adventisternes arkiv (491)

HASDA er Adventisterne historiske arkiv. Man skal kende sin fortid for at forstå fremtiden. Hvad gjorde vore forældre, bedsteforældre eller oldeforældre i adventmenigheden? Hvorledes tænkte og handlede de? Hvordan fik de menighederne til at fungere? Ja, der er mange spørgsmål, som nogle mangler svar på. Det er det, vi bl.a. arbejder med i HASDA – for at bevare noget fortidigt, så vi kan finde vej i fremtiden.
adventisterne, tro, arkiv, samling, adventskirken
Vivid History (481)

Målet med denne kanal er at bringe dig tilbage i tiden og lade dig opleve fortiden, som om du var der. Jeg forvandler historisk for det meste tavse sort/hvid og ofte beskadigede optagelser til restaurerede versioner af høj kvalitet, der tilføjer en helt ny dimension til videoen. Dette giver seeren et helt andet indtryk af fortiden. Det bliver pludselig levende og føles ægte.
youtube, historie, videoer, gamle, film
Thorsvang Samlermuseum (758)

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang. Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung.
museum, samlermuseum, fortiden, retro, gammel
Askø Ø-Museum (465)

Askø museum er et lille lokalhistorisk museum og arkiv. Museet har til huse i det gamle hønsehus i en sidebygning til Præstegården, Konemadevej 40, der er stillet til rådighed af Askø Kirkes menighedsråd.
askeø, museum, historie, fortid, begivenheder
Fejø i by og lokalhistorisk perspektiv (513)

Det er hensigten at fejoe.info skal opleves som en lille appetitvækker, der fortæller en bid af historien om, hvordan Fejø var engang, således at du får lyst til at at fordybe dig endnu mere i øens historie.
historie, byliv, samfund, ø, fejø
Grønland nostalgi - Grønland i gamle dage (514)

Denne gruppes formål er at dele fotos, filmklip, andre optagelser, artikler, erindringer og spørgsmål fra/om Grønlands fortid. Alle er velkomne i gruppen, og inviter meget gerne bekendte, som du tror har interesse i denne gruppe.
grønland, nostalgi, facebook, gruppe, billeder
Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv (495)

Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv blev etableret i 1972. Arkivforeningen stiftedes i 1998. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset art af ikke statslig og lokaladministrativ oprindelse med tilknytning til Arkivets arbejdsområde, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid, nutid og fremtid. Arkivet skal gennem udadvendt virksomhed fremme kendskabet til historien i Arkivets arbejdsområde.
glamsbjerg, lokalarkiv, historie, billeder, arkiv
The Missing Identity Project (491)

Holocaust Overlevende, der var børn forsøger stadig at finde oplysninger om deres fortid, og måske kan du hjælpe dem. Nogle håber at finde overlevende familiemedlemmer, der kan fortælle dem om deres forældre. Andre håber at finde ud af de mest grundlæggende oplysninger om dem selv – deres eget navn, deres fødselsdato og fødested.
efterlysning, eftersøgning, jøder, krigen, holocaust
Nyt digitalt værktøj samler historiske livsforløb for alle danskere (443)

Hentet via Carlsbergfondet på youtube. Gennem folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller kan man opspore alle mennesker, der har levet i Danmark fra 1787-1968. I det nye digitale værktøj Link-Lives har forskere nu samlet 64 millioner personregistreringer og indtil videre 3 millioner livsforløb, der kan bidrage til at skrive en helt ny 1800-tals historie.
youtube, link, lives, fortælling, rigsarkivet
Billeder og fortællinger fra Mørkøv og omegn (514)

Gruppens formål er at finde nye og gamle billeder og historier fra Mørkøv og omegn
facebook, gruppe, mørkøv, omegn, fortællinger
Mors hemmelighed (402)

Mors hemmelighed er en fortælling om sent i livet at opdage, at ens rødder er anderledes end hidtil antaget. Karin Lützen voksede op i Fredericia med en dansk far og en fransk mor. Allerede fra barnsben kender Karin følelsen af at være anderledes med en fransk mor med accent, fine vaner og et rygende temperament. Men det er først efter moderens død, at det går op for Karin, at hendes mor er meget mere anderledes, end først antaget.
bog, slægt, karin, lützen, fredericia
Byen der forsvandt (447)

Christianshavn og Christianshavns Kvarter. Allan Mylius Thomsen fortæller om de dele af København, der er revet ned i fremskridtets navn.
youtube, byhistorie, københavn, video, christianshavn
Byen der forsvandt (487)

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Gamle Danmark i billeder (511)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
gamle, danmark, billeder, facebook, gruppe
VW & Retro Museum (545)

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Ubirex (443)

Har du overvejet at fortælle din egen historie ?. Ligger dine slægtninges erindringer i en skrivebordsskuffe ?. Har du en særlig viden om et historisk emne du brænder for ?. UBIREX er et nicheforlag, som specialiserer sig i din fortælling. Vi hjælper dig med opsætning, redigering og udgivelse af din bog.
forlag, niche, bogform, udgivelser, bøger
Historieguidenvestkysten.dk (126)

På jeres ferie eller besøg ved Vestkysten kan det ikke undgås at se noget af den historie, som der blandt andet gemmer sig i sandet, byerne og minderne. Tag med Historieguiden Vestkysten på guidede ture i den storslåede natur. Her tager jeg jer med gennem fortællingerne om nogle af de mange Vestjyske seværdigheder og begivenheder. Områderne omkring Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn er helt specielt på mange måder, hvilket gør det meget interessant at gå på opdagelse i de gamle og nyere historier, med blandt andet bunkerture ved Vesterhavet.
vandring, thyborøn, guide, historisk, søndervig
Trap Danmark (573)

Trap Danmarks 6. udgave er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark.
lex, leksikon, trap, danmark, opslagsværk
Slægtshistorisk Dag (448)

Denne gruppe har til formål, at fortælle om arrangementet 'Slægtshistorisk Dag', som afholdes hvert år i efteråret. Formålet med arrangementet er at udbrede kendskaben til slægtshistorie og de muligheder for hjælp, som findes bl.a. i de Slægtshistoriske Centre som findes rundt omkring i Danmark og resten af verden samt brugen af og mulighederne i FamilySearch.
slægtshistorisk, dag, arrangement, event
Sydfynske fortællinger (394)

Lyt gratis med når Svendborg Museum og Radio Diablo deler de spændende, sjove og skæve fortællinger, som den sydfynske historie er rig på. Hver episode er en samtale mellem historikere, arkæologer og forfattere om den sydfynske historie.
soundcloud, sydfynske, radio, podcast, fortællinger
Cultours.dk (363)

Cultours har lavet kvalitetsrejser til historiske og kulturhistoriske rejsemål siden starten i 1988. Vi fokuserer på indhold og har kun én kvalitet: den bedste. Vi har gennem alle år bragt glade og tilfredse rejsedeltagere helt tæt på historien, helt derhen hvor det skete. Besøgene er altid afpasset efter destinationen, så tid og fortælling passer til stedet. Det sørger vores rejseledere for.
rejser, historiske, viden, oplevelser, cultour
På kanten af krig - Første Verdenskrig 1914-1918 (513)

Hjemmesiden drives af museet "Mosede Fort - Danmark 1914-18" og redigeres af museumsinspektør, ph.d. Kristian Bruhn. "På kanten af krig" er titlen på Mosede Forts permanente udstilling om Danmark under 1. verdenskrig. Siden er fortsat under opbygning og udvides løbende med nye billeder og historier, så du kan dykke endnu længere ned i de mange spændende historier om 1. verdenskrig og den enorme betydning, denne krig fik for hele verden.
1914, første, verdenskrig, 1918, danmark
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring (424)

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Odense leksikon (471)

På disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Slægten på Stjørnsholm (407)

På denne side fortæller jeg om om livet på Stjørnsholm slægtsgård og slægtens arbejde med jorden – helt tilbage til da tipoldemor sad for bordenden. Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.
stjørnsholm, privat, slægtsgård, nordals, frederiksen
Gå på rov i dit familietræ (368)

Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller er første bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet af journalist Dorte Kofoed. Bogen er en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer.
bog, bøger, slægtstræ, familietræ, kofoed
Et sted, to verdener (607)

I denne serie fortæller Liv Thomsen og en række historikere om det ulige Danmark, der herskede langt op i det tyvende århundrede. Det er nærmest i forgårs, historisk set, at der var virkelig mange fattige og meget få rige, og at danskerne levede i et stærkt hierarkisk samfund. Vi viser livet i toppen og på bunden; fra de bonede gulve til den dybeste slum. Og vi besøger seks forskellige steder, hvor folk befandt sig under samme tag, men under vidt forskellige kår. De var et sted, men i to verdener. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen
dr, tv, serie, samfund, historie
KÄTE (406)

Historien handler kort fortalt om min mormor, som blev indlagt på Sct. Hans Hospital i 1920 og først kom derfra 30 år senere ved sin død i 1950.
kate, fortælling, mormor, sygdom, slægtsforskning
Gamle billeder fra Fejø (419)

Her kan vi dele gamle fotos og historier, som har almen interesse og for at blive lidt klogere på Fejøs fortid.
fejø, gamle, billeder, facebook
Lokalhistorie Gl. Rye (397)

Velkommen til Lokalhistorie for Gl. Rye og omegn. Dette er en gruppe for dig, der interesserer dig for byens fortid, for menneskene, kulturen og naturen.
rye, gammel, historie, lokalhistorie, facebook
Guideservicedanmark.dk (418)

Guideservice·Danmark er STEDET, hvor du finder gode guider, rejseledere, kulturhistoriske foredragsholdere og Visit a Dane værter i hele Danmark. Guideservice·Danmark er det første danske bureau, der dækker alle fire faggrupper.
guide, historier, rejse, ture, fortællinger
Almuebøger.dk - Et pust fra fortiden (258)

Her finder du mange spændende og forskellige bøger indenfor biografier, erindringer og egnshistorie, lokalhistorie og noveller. Alle til gode og fornuftige priser. Du er velkommen til at forespørge om bøger du søger.
almue, erindringer, egnsbøger, bøger, boghandel
Slægtens spor (279)

Mit navn er Dorthe Bechmann. Når vi kommer bare få slægtsled tilbage, så deler jeg aner med mange andre. Slægtens spor tager udgangspunkt i mine 8 oldeforældre, som jeg fortæller om på min side.
spor, slægt, privat, bechmand, dorthe
Øresundstid (319)

Øresundstid er produceret af danske og svenske historikere og arkæologer. Det er en omfattende beskrivelse af Øresundsregionens historie og kulturarv fra fortiden til nutiden, som kan studeres på forskellige niveauer. Som det fremgår af forsiden fokuserer Øresundstid på flere hovedområder, bla. tema, historie, arkiv og undervisning.
øresund, byliv, historie, kulturarv
Jacob A. Riis Museum (35)

Jacob A. Riis Museum fortæller den fascinerende historie om Ribe-drengen, der udvandrede til Amerika i 1870. Det er historien om manden, der gennem sine hårdtslående artikler og fotos fra New Yorks rå og barske slum åbnede borgerskabets øjne. Og historien om hans forelskelse i Elisabeth, som han takket være sin stædighed fik til sidst. Fortællingen om Jacob A. Riis er historien om næsten at gå under i New Yorks værste kvarterer og historien om, hvordan hårdt slid, vilje til at skabe et bedre samfund og tro på sig selv gjorde Ribe-drengen til det, præsidenten kaldte den ideelle amerikaner.
museum, usa, billeder, amerika, fotos
Arentsminde Lokalhistoriske Arkiv (319)

Vi bevarer materialer om byens historie, så hvis du har billeder, fortællinger eller andet materiale, der bør bevares for eftertiden.
lokalarkiv, arkiv, arentsminde
Østsjællands Museum (401)

Østsjællands Museum består af tre lokationer: Geomuseum Faxe, Koldkrigsmuseum Stevnsfort og Kulturmuseum Øst. Derudover har vi aktiviteter på Stevns Klint. Vi er et statsanerkendt museum og arbejder med nyere tids kulturhistorie og geologi.
museum, øst, sjælland, østsjælland,
Huguenot (380)

Huguenotter er medlemmer af den protestantiske kirke i Frankrig. Det kaldte katolikkerne dem i det 16. og 17. årh.. Selv kaldte de sig reformés (se Reformerte kirke). Huguenotterne ønskede først at reformere den katolske kirke. En af deres fortalere var Jacques Lefevre. Senere fulgte de den lutherske bevægelse, og til sidst calvinismen.
wiki, huguenot, huguenotter, protestant
Grundlæggelsen af Møns lokalarkiv (349)

Arkivleder Susanne Outzen fortæller om Møns lokalarkiv og dets tilblivelse. TV Møn.
youtube, møn, lokalarkiv, historie, grundlæggelse
Amagerbrogade før og nu (393)

Amagerbrogade før og nu, fortalt i en video på youtube af Jørgen Nielsen.
amagerbrogade, før, nu, youtube, dengang
Fort Collins History Connection (410)

Fort Collins History Connection blev oprettet i 2007 og er et online partnerskab mellem Fort Collins Museum of Discovery og Poudre River Public Library District. Siden har en omfattende genealogisk side, med indscannede arkivalier, som der kan rekvireres på.
usa, slægtsforskning, fort, collins, databaser
Ole Munks slægtssider (369)

Slægtsdatabase med ca. 10.000 personer fortrinsvis fra Jylland med følgende gamle amter: Hjørring, Aalborg, Viborg, Randers og Skanderborg.
ole, munk, hjørring, aalborg, privat, slægtssider
DanmarksArkiv.dk (422)

National og lokalt stof fra fortiden. Din genvej til Danmarks historie
danmark, historie, portal, artikler, leksikon
Museet Godthåb Hammerværk (412)

Godthaab Hammerværk er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg. Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977. Mange maskiner fungere fortsat til frembringelse af have- og landbrugsredskaber drevet af vandkraft.
museum, godthåb, hammerværk, historie, kulturarv
Håndbog i slægtshistorie (383)

En praktisk håndbog for enhver, der interesserer sig for at forske i sin slægts rødder. Bogen fortæller instruktivt om indsamlingen af oplysninger og billeder fra familiens gemmer, lokale manuskriptsamlinger, arkiver, kirkebøger mv.
håndbog, slægtsforskning, bog, bøger, lærdom
Københavnerture.dk (498)

På vores byvandringer har vi fokus på levende fortællinger, der engagerer jer. Vi skaber fælles oplevelser for jer, fordi vi tror på, at det bidrager til gode arbejdspladser. Vi elsker at dele alle de sjove og anderledes oplevelser, som vi har i og rundt om København. Så tag med os på ture.
byvandring, historie, københavn, fortællinger, oplevelse
Nyhavn - 1673-1998 (285)

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Forbrydelsens ansigt, 1. del (336)

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Forbrydelsens ansigt, 2. del (384)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Danmarks museer: Fængselsmuseet i Horsens (291)

Fortællingen om fængselet i Horsens gennem tiden og hvad det har betydet for lov og straf i Danmark.
fængsel, straf, horsens, statsfængsel, tugthus
Lægdsruller - en kilde til din slægtsforskning (383)

I foredraget fortæller Michael Dupont om hvad du som slægtsforsker kan bruge lægdsrullerne til, og hvordan man arbejder med dem. Foredraget har særligt fokus på lægdsruller fra København.
lægdsruller, information, lærdom, youtube, rigsarkivet
Podcast fra Politimuseet (321)

Politiperspektiver er Politimuseets Podcast med autentiske fortællinger – store såvel som små – om dansk politi og dets historie. Fortalt i ord og lyd.
podcast, lyd, museum, politi, kriminalstof
Goe' gamle Vrensted (544)

Gruppens er tilknyttet hjemmesiden, www.Vrensted-Historier.dk, med formål at dele gamle og nye billeder samt små/store fortællinger om personer og andet interessant fra Vrensted m.m. Alle indlæg er tilladt, bare det er sobert. Hvis interesseret så læs evt. nogle af de mange Vrensted Historier, gå ind på linket: www.Vrensted-Historier.dk
vrensted, nordjylland, gruppe, facebook, historier
KRAK – luftfotos fra 1954 (541)

En serie af luftfotos fra 1954, til i dag. Områderne dækker hele Danmark.
krak, kort, 1954, fortid, nutid
Mern by og omegn (355)

Formålet med hjemmesiden er at vise billeder og fortælle historier fra Mern by og omegn.
mern, byliv, byhistorie, fortællinger, billeder
Beder-Mallings Egnsarkiv (399)

Beder-Malling Egnsarkiv dækker Beder og Malling Sogne. Dets opgaver er at indsamle skrevne, trykte, tegnede og fotograferede materialer (arkivalier), som kan være med til at fortælle egnens og dens beboeres historie.
lokalarkiv, beder, malling, østjylland, arkiv
Criticalpast.com (565)

Velkommen til CriticalPast. Her kan du flere 1000'ende filmklip i flere forskellige genre. Videoklip licenseres royaltyfrit, over hele verden, så du kan se dem gratis. 24 timer i døgnet. Filmklip omfatter bla. første verdenskrig, anden verdenskrig, Koreakrig, Vietnamkrig, den kolde krig, verdensomspændende politiske figurer, industrialisering, kultur, borgerrettigheder, transport, luftfart og rumfart.
filmklip, video, fortid, filmklip, tv
Hjælpen til Sønderjylland (333)

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Aarhus Byhistoriske Fond (385)

Aarhus Byhistoriske Fond blev etableret i 2001 og er en fortsættelse af det gamle Aarhus Byhistoriske Udvalg, der blev oprettet allerede i 1956. Fondens formål er at formidle byens historie i bredeste forstand. Det sker bl.a. gennem udsendelse af en række publikationer omhandlende mange forskellige aspekter af byens historie. Fonden administreres af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.
byhistorie, fond, bøger, udgivelser, historie
Lavendla Begravelse (781)

Sammenslutning af flere afd. fordelt ud i de største byer. Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed danner grundlaget, for at skabe en personlig og særlig afsked. Det er helt afgørende for os at realisere de individuelle ønsker og fortællinger, du som pårørende har omkring det liv der blev levet. Og at du føler dig mødt og set af vores rådgivere, der er med dig hele vejen.
begravelse, bisættelse, afdøde, bedemænd, mindesider
Weirdwalks.dk - Byvandring (662)

Vi er specialister i ekstraordinære, spændende og underholdende byvandringer i københavn. Vores ture er ikke bare en kilde til viden, men også en “vild og intens” oplevelse.
københavn, byvandring, oplevelser, fortællinger, historier
FK-stokholm.dk (297)

Kom med på tur og følg vores oplevelser. Vi fortæller om vores slægtsforskning, campingvogne, biler, livet som sådan, samt udvikling i haven og alt muligt andet som vi tager os til. Mvh Flemming og Käthe.
stokholm, käthe, slægtforskning, flemming, liv
Copenhagen Walking Tours (352)

Copenhagen Walking Tours formål er at være med til at formidle Københavns brogede mangfoldighed og historie. Vi er ikke “faghistorikere”, men har specialiseret os i at genfortælle byens historiske temaer på en underholdende og alment tilgængelig måde.
københavn, byhistorie, byvandring, oplevelser, fortællinger
Sydvestjyske arkiver (336)

Sydvestjyske arkiver er en sammenslutning af ca. 60 lokalhistoriske arkiver, fortrinsvis fra det tidligere Ribe Amt. Foreningen, der er stiftet i 1979, skiftede i 2013 navn fra Ribe Amts Lokalarkiver (RAL) til navnet Sydjvestyske arkiver (SVA).
sydvest, sammenslutning, arkiver, syddanmark. forening
Hovborg Lokalhistoriske Arkiv (315)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium med tilknytning til Hovborg sogn, dets beboere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
hovborg, lokalarkiv, arkiv, byarkiv, billeder
Haderup i billeder (365)

Formål er i fællesskab at opslå billeder, historier og føre en dialog om fortiden og nutiden, som omhandler Haderup by og omegns (Haderup Sogn) forandringer, og dem som voksede op her.
haderup, facebook, gruppe, billeder, media
Lokalhistorie Silkeborg - som den så ud engang (366)

Gruppen er en privat gruppe, hvor der debateres og postes billeder for Silkeborg og omegns historie.
silkeborg, facebook, lokalhistorie, fortid, billeder
Surlykkerne - Slægt og historier (368)

En fortælling om 8 søskende fra Gråsten og deres aner. Fortalt i form af slægtstræ og historier. Udgangspunktet er de 8 Surlykke-børn fra “Palæet” i Gråsten og deres forgængere. Det vil sige Surlykke og Andresen slægter.
surlykke, gråsten, andreasen, sønderjylland, slægt
Historiensgang.dk (324)

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus (324)

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Hils fra mig derhjemme: danske udvandrerhistorier (277)

Om udvandringen fra Danmark til USA i perioden 1820-1960. Igennem personlige beretninger fortælles om de forskellige årsager udvandrerne havde til at forlade Danmark.
usa, udvandring, udrejse, bøger, amerika
Hammerich - en dansk familie (675)

Vores familie er ikke alene en gammel men også en meget stor dansk familie, der stammer fra Slesvig-Holsten, de tidligere danske hertugdømmer nordligst i det nuværende Tyskland. Denne website indehaves af familiens Aarhus-linje, som kom hertil fra Flensburg. Se mere under Slægten.
hammerich, slægt, firma, fortælling, legat
Beboere og beboelser i Engesvang sogn 1787 - 1940 (289)

Planen er, at man her skal kunne finde, hvem der har boet i hvilke ejendomme i det nuværende Engesvang Sogn i perioden 1787 - 1940.
engesvang, beboere, sogne, historie, fortællinger
Dollerup Beboerforening (341)

Byportal for Dollerup. Her er information til borgerne i byen om bla. arrangementer, foredrag, info om byen og den lokalhistoriske fortid. Opdateres jævnligt.
dollerup, forening, byliv, portal, lokalhistorie
Gærup Skolemuseum (348)

Besøg Gærup Skolemuseum og i Korinth og oplev, hvordan det var at gå i skole i gamle dage. Vi har udstilling og aktiviteter for børn og voksne. Fortælling, leg, sjove opgaver m.m.
museum, skole, gærup, gamle, dage
Cathrine Errboe (286)

Alle har en historie, der er værd at give videre. Journalist og forfatter Cathrine Errboe har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier, familiedramaer, biografier, krøniker og hverdagsfortællinger. I Livshistorier fortæller Cathrine Errboe, hvordan du selv kan komme i gang med at skrive historier fra sit eget liv til glæde for familien, slægtninge, venner og verden.
cathrine, errboe, slægtshistorier, foredrag, livshistorier
At Skrive Slægtshistorie (273)

Drømmer du om at samle alle de spændende oplysninger, du har fundet gennem din måske mangeårige slægtsforskning, og fortælle slægtens historie ?. Hvis du har det sådan, er dette bogen for dig. Den vil give dig idéer til, hvordan du kan opstille historien, finde stof og skrive fængende. Hvordan du laver et indbydende layout og får historien ud over rampen til dine kommende læsere.
slægtshistorie, kathrine, tobiasen, bog, skrive
Cewe Fotobog (239)

Gode minder fortjener kun det bedste! Vores prisvindende CEWE FOTOBOG er også Europas mest populære – prøv den til dig selv eller giv den i gave. Opret dine nye eller gamle billeder i bogform og giv den som gave til nogen du kender. Megt nem brugerflade og billige priser.
bogform, fotoalbum, cewe, fotobog, billeder
Egedal Arkiver og Museum (259)

Egedal har en interessant historie, som vores lokalarkiver og museer værner og fortæller om. I Egedal Arkiver og Museum arbejder op mod 100 frivillige og en håndfuld ansatte med indsamling og formidling af denne spændende historie.
museum, arkiv, egedal
Københavns Befæstning (263)

En kort film om Københavns Befæstning der kan bruges i forbindelse med undervisning eller via besøg på Befæstningen. Fortalt af skuespiller Henning Jensen.
befæstning, hovedstaden, københavn, forsvar, historie
Ørslevhistorie.dk (281)

Denne hjemmeside beskæftiger sig med historier fra Ørslev - helt specifikt historier fra Ørslevs fortid. Har du dokumenter, billeder eller andre arkivalier liggende, så send dem gerne ind.
ørslev, sjælland, historier, bybevarelse, byliv
Løgstrup og Omegns Lokalarkiv (262)

Løgstrup og Omegns Lokalarkiv bliver drevet af Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn. Formålet med arkivet er at samle, registrere og bevare arkivalier, billed- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Løgstrup og omegns borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
løgstrup, egensarkiv, arkiv
Tuse Næs Arkiv - Podcasts (234)

Denne podcast-side er etableret og drevet af arkivet for at sikre historiske fortællinger med og om personer og institutioner med tilknytning til Tuse Næs.
podcast, tuse, lyd, optagelser, erindringer
Foreningen De fem Halder (269)

Her vil vi fortælle om det arbejde, som foreningen og andre involverede gør for at bringe det unikke område omkring Hald Hovedgaard frem i lyset og for at udvikle De fem Halder (tre voldsteder, en tidligere herregårdsplads og en stadig eksisterende herregård) til en usædvanligt historisk seværdighed.
forening, fem, halder, viborg, dollerup
Rolsted slægten (267)

Bogen er en beskrivelse af Rolsted Slægtens liv og levned gennem ca. 500 år, med hovedvægten på de sidste 300 år. Bogen er altså ikke en slægtsbog, men en beretning om en slægt, ud fra de oplysninger det har været muligt at finde i arkiver og skrifter. Men nok så vigtigt er det at der er erindringer skrevet af både afdøde og nulevende personer.
rolsed, bog, slægt, fortællinger, beretninger
Egnssamlingen for Østvendsyssel (311)

I Landsbyen Try mellem Hjallerup og Dronninglund ligger en lille oase, det tidligere Try Museum er blevet til Egnssamlingen for Østvendsyssel. Her kan børn og voksne gå på opdagelse egnens fortid, og selv være aktive i historien.
egnssamling, vendsyssel, museum, udstillinger, egnsfakta
SilkeborgGuiderne (263)

Vi står parat til at krydre dit ophold med gode historier om byen og egnen. Året rundt tilbyder vi guidede ture til fods, i bus og på cykel. Om sommeren kan vi også guide på en sejltur med Hjejlebådene. Vi guider på dansk, engelsk og tysk. Du kan bestille en guide til dit private arrangement eller du kan deltage i en af vores åbne og gratis byvandringer hvor alle er velkommen.
byliv, fortællinger, byvandring, egnsinfo, silkeborg
Værløseegnens Historiske Forening (305)

Foreningen har mange aktiviteter: foredrag, ture i naturen, rundvisninger, udgivelser, lokalhistoire og flere andre ting. Se mere på vores hjemmeside.
værløse, forening, byliv., historie, fortællinger
Lokalhistorisk arkiv for Timring Sogn (259)

For denne side handler det om at passe på historien i Timring Sogn. Vi opfordrer borgere i lokalområdet til at komme med billeder og erindringer. Kom og besøg os og fortæl, hvad I kan bidrage med.
timring, facebook, side, oplysning, arkiv
Ingen sang over min vugge (260)

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
Thyholm Egnsmuseum (219)

Thyholms Egnsmuseum arbejder lokalt for at fortælle om Thyholms historie. Denne formidling af egnens historie foregår gennem foreningens årsskrift, forskellige foredrag og en årlig udflugt og støtte til lokale aktiviteter.
thyholm, egnsmuseum, danmark, historie, folkeoplysning
Farum Lokalhistoriske Forening (246)

Foreningen har som formål at udbrede kendskabet til og forståelsen for kulturhistorien og de kulturhistoriske værdier i fortid og nutid i Farum Sogn og bevarelsen af disse.
farum, forening, lokalarkiv
The Fallen of World War II (276)

The Fallen of World War II er en interaktiv dokumentarfilm, der undersøger de menneskelige omkostninger ved Anden Verdenskrig og faldne i krigen. Den 15-minutters datavisualisering bruger filmiske historiefortællingsteknikker til at give seerne et frisk og dramatisk perspektiv på et afgørende øjeblik i historien.
interaktiv, krig, ww2, dokumentar, historisk
Lokalhistorisk Arkiv Idestrup (254)

Lokalhistorisk Arkiv Idestrup indeholder forskellige beskrivelser og historier (arkivalier) fra Idestrup sogn. Desuden er vi behjælpelig med at finde oplysninger om alt hvad der er muligt og som kan fortælle noget om livet og forholdene i sognet
idestrup, lokalarkiv, lokalhistorie, lolland, egnsinfo
Lokalhistorisk forening og Arkiv for Kegnæs Sogn (255)

Lokalhistorisk forening for Kegnæs og Arkiv blev påbegyndt i 1978, og siden har frivillige indsamlet dokumenter og billeder/fotos, for at dokumentere og synliggøre fortiden for fremtiden.
kegnæs, forening, arkiv, opsøgende, egnshistorie
Dem som er opvokset i Valby (264)

Facebook gruppe med billeder og fortællinger om livet i Valby.
facebook, valby, gruppe, debat, billeder
Timpanduro.dk (170)

En historierelateret netavis, korrigeret og skabt af Tim Panduro. Her kan du finde flere forskellige skrevne byberetninger og dokumentariske indfaldsvinkler til historien.
tim, panduro, fortællinger, historie, hillerød
Birgitte Gøye - frem til fortiden (143)

Birgitte Gøye var en af Danmarks rigeste og mest indflydelsesrige kvinder i 1500-årene. I turbulente samfundsomvæltninger sikrede hun skoler og var med til at forme vores samfund i dag.
birgitte, goeye, historie, samfund, læring
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden (140)

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Sindalegnens lokalhistoriske forening (103)

Arkivet dækker Sindal-Astrup-Ugilt og Tolne Sogne. Har du en god historie, billeder m.v., som eventuelt fortjener en plads i arkivet, så kontakt arkivet. Arkivet er åbent hver tirsdag aften fra kl. 19.00-21.30 - dog ikke i skolernes ferier.
sindal, forening, historie
Christianshavns Historie gennem 400 år (114)

Historisk video med fortælling om anlægningen af bydelen Christianshavn. Geografisk set er Christianshavn oprindeligt opfyld på nogle sandbanker på Amagers naturlige nordkyst, men i dag en regulær halvø. Bydelen blev grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1618.
youtube, 400, video, historie, københavn
Radio 4 - Dna og slægtforskning (112)

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Andreasen og Kreutzer (122)

Min familie stammer fortrinsvis fra Nordjylland på mødrenes side, samt Midtjylland samt Lolland Falster på fædrenes side. Jeg har taget udgangspunkt i tre slægtsbøger, som omhandler min slægt på min mors side.
lolland, andreasen, kreutzer, privat, slægtsforskning
History alive (136)

Velkommen til min YouTube side: "History alive". Mit navn er Kaare Lundbye. Jeg er meget interesseret i historie fra især Anden Verdenskrig og rejser derfor meget rundt i Europa til vigtige historiske steder. Min ambition er så vidt muligt at lægge en video op en til to gange om måneden. Rigtig god fornøjelse. Denne YouTube kanal er en non-kommerciel hobby. Jeg er ikke professionel historiker, men forsøger at fange de historiske facts i de rammer, der nu en gang ligger mig tilgængelig.
historie, fortid, beretninger, youtube, dansk
Bornholms Forsvarsmuseum (106)

Kom tæt på Bornholms spændende militær- og krigshistorie med et besøg på Bornholms Forsvarsmuseum. Gå på opdagelse blandt militære køretøjer, flotte uniformer og drabelige sabler. Genstandene giver et unikt indblik i Bornholms fortid og militære enheder på øen.
museum, krig, historie, bornholm, militær
Troldhede-Kolding-Vejen Nostalgi (113)

Gruppe hvor der kan debateres nostalgi om byerne Troldhede, Kolding og Vejen.
troldhede, nostalgi, facebook, gruppedebat, fortid
Aastrup Folkemindesamling (106)

Her på siden kan du læse mere end 90 historier / beretninger fra Aastrup. Aastrup Folkemindesamling er en selvstændig forening der har arkiv i Abildhuset, Præstegaardsvej 12, V. Aaby. Vi dækker Aastrup, Nakkebølle Hovedgaard og Svelmø ejerlav. Vi vil gerne fortælle om området, og har du noget du kan bidrage med, modtager vi det gerne.
aastrup, arkiv, folkeminde, lokalrkiv, åstrup
Dansk Mølleforum.dk (93)

Dette er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om bevaringen af vore gamle møller.
møller, forum, samtale, brugerforum, hobby
Historytours.dk (92)

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
Højbjerg Holme Lokalhistoriske Arkiv (98)

Formålet for Højbjerg Holme Lokalhistoriske arkiv og Forening er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, m.v. med tilknytning til lokalområdet i fortid og nutid i Skåde og Holme sogne og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed, samt gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for lokalområdet.
lokalarkiv, højbjerg, holme, arkiv, arkivalier
Frandsenforedrag.dk (60)

Jeg stortrives med at møde sjove og engagerede mennesker på aftenskoler, til sognemøder, på biblioteker, i klubber, hos Ældre Sagen, i foreninger og til alle de andre gode arrangementer, jeg har været ude til. Jeg er i mit es, når jeg kan få lov til at fordybe mig i historien om de danske traditioner, fortidens spændende og spøjse kriminalsager samt de grumme fortællinger om ugifte kvinder såvel som om forholdene på Livø og Sprogø.
foredrag, henning, frandsen, fortællinger, beretninger
DRTV - Fortidens Hemmeligheder (67)

Kender du din familiehistorie og ved du, hvad den har betydet for, hvem du er i dag ?. Disse spørgsmål stilles der syv kendte danskere i Fortidens Hemmeligheder, en ny historisk portrætserie, hvor DR vækker fortiden til live. Sammen med Rigsarkivet har redaktionen lavet en omfattende research af de kendtes slægtshistorie og kortlagt hele deres stamtræ.
fortiden, hemmelighed, dr, tv, serie
Hadsten Nostalgi (70)

Hadsten i billeder før og nu er en privat facebookgruppe, hvor du som medlem kan smide gamle fotominder ind, samt genopfriske fortiden med andre mennesker der bor eller har boet i Hadsten og omegn.
facebook, hadsten, historier, nostalgi, debat