Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Skovgaard Museet

Skovgaard Museet har eksisteret siden 1937, da byrådett i Viborg besluttede at hædre skaberen af al fresco-malerierne i Viborg Domkirke, Joakim Skovgaard, ved at oprette et museum for ham, hans familie, og for de andre kunstnere, som medvirkede ved udsmykningen af Viborg Domkirke.
skovgaard, museum, viborg, malerier
Saxo.dk

Her kan du finde et pænt antal bøger om slægtsforskning til fornuftige priser.
bog, bøger, slægsforskning, saxo, boghandel
Harald Blåtand

Harald Blåtand, Harald Gormsson, Harald den Gode eller Harald Gormsen ((oldnordisk: Haraldr Blátönn; norsk: Harald Blåtann; svensk: Harald Blåtand; engelsk: Harald Bluetooth) ukendt fødselsår, død senest 987) var søn af Kong Gorm den Gamle og Dronning Thyra Dannebod. Han var konge i Danmark fra omkring 958 til sin død omkring 985(-87).
harald, konge, wiki, blåtand, jelling
Aarhus Wiki

AarhusWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk udviklet af Aarhus Stadsarkiv. AarhusWiki indeholder artikler og oplysninger om Aarhus og omegn før og nu. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner. Emnerne, der behandles, spænder vidt og omfatter alt, der har at gøre med Personer, Natur, Steder, Historiske perioder & temaer, Samfund, Erhverv og Kultur & fritid.
århus, wikipedia, artikler, billeder, opslagsværk
Lægdsruller.dk

Lægdsrullerne er arkivalier der kan indeholder forskellige data om en værnepligtigs, såsom hans navn, fødeegn og forældre. Der kan også være oplysninger om forældre og tidligere opholdssteder, såvel som privat og som soldat.
krig, soldat, lægdsrullerne, arkivalier
Lokalhistorisk Forening for Karup området

Lokalhistorisk Arkiv i Karup er oprettet i 1979. Det er en selvstændig institution under Viborg Museum og Kulturudvalget, og kommunen yder et årligt tilskud til arkivets drift. Lokalhistorisk Forening (se denne) er støtteforening for arkivet, og dens bestyrelse udpeger medlemmer til arkivets styrelse. Denne styrelse holder møde mindst to gange årligt, og medlemmerne er Karlo K. Hansen, som er formand, Birthe Nexø, der er næstformand, samt Anders Bertel. Se vedtægterne under Årsberetninger, vedtægter m.m.
karup, lokalarkiv
Lokalhistoriske film fra Thy

Efterhånden som digitaliseringen af den beskedne samling af lokalhistoriske film, som arkivet råder over, skrider frem, bliver filmene tilgængelige her fra hjemmesiden. Vi er fortsat interesseret i at modtage filmoptagelser, som kan være med til at skildre egnens lokale historie.
gamle, film, lokalarkiv, thy, video
E-reolen

Ereolen har flere forskellige bøger, der kan hjælpe dig i din slægtsforskning.
bøger, slægts, slægtsforskning, bog, boghandel
M/S Museet for Søfart

Udstillinger om dansk søfarts- og handelshistorie i en unik, moderne bygning under jorden.
søfart, matros, slægt, sømænd, skibe
Søfartens Bibliotek

Bibliotek for de søfarende i den danske handelsflåde, skoleskibene samt statens og flådens skibe.
søfart, kilder, historie, skibe, forlis
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Friskolearkivet

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Stensballe lokalhistoriske arkiv

Stensballe er beliggende 6 km øst for Horsens, og den gamle landsby er efterhånden blevet et stort boligkvarter - smukt beliggende ved Horsens Fjord.
stenballe, lokalarkiv
Johannesen Web Site - MyHeritage

Jeg hedder Anja Johannesen og er webansvarlig for dette sted. Der er 1361 navne på webstedet. Siden blev sidst opdateret den 29. april 2023. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du kontakte Anja Johannesen. God fornøjelse.
myheritage, slægtstræ, johannesen, digital
Forbundsarkivet - Tyskland

Forbundsarkivet er udpeget til permanent at sikre og gøre forbundsregeringens arkiver online. Disse er dokumenter omhandler filer, kort, billeder, dokumenter, bøger, plakater, film og lydoptagelser i analog og digital form. Flere af disse typer filer er allerede søgebare.
tyskland, landsarkivet, arkiv, rigsarkiv, bundesarkiv
Knud Højrup, Astrup

Som barn kom jeg ofte på ferie hos mormor og morfar i Ebeltoft. Morfar Knud Vindberg havde ligesom flere af sine brødre i mange år undret sig over hvor navnet Vindberg stammede fra. Så da han blev pensioneret i 1956 kørte han rundt til omegnens sogne på sin VeloSolex knallert for at læse i kirkebøgerne. Når jeg var på ferie hos dem hjalp jeg morfar med at skrive resultatet af hans forskning ind i en slægtsbog som mor og far havde givet ham. Jeg har været heldig at arve denne bog fra morfar. Dette lagde grunden til min egen interesse for slægtsforskning og det har faktisk optaget mig det meste af voksenlivet. Denne hjemmesides afsnit Knuds slægt kan betragtes som min egen on-line slægtsbog.
privat, slægtsforskning, bøger
Databeskyttelsesloven - Retsinformation

Loven og databeskyttelsesforordningen gælder for al behandling af personoplysninger, der helt eller delvis foretages ved hjælp af automatisk søgninger og digital lagering.
lov, gdpr, data, beskyttelse
Danske Domstole

Danmarks Domstole er den tredje statsmagt og dermed uafhængige af politiske interesser. Vi sikrer alle ret til en fair og lige behandling i det danske retssystem.
domstol, lov, dansk, regler, lovgivning
Den Arnamagnæanske Samling - Håndskrift

Hvad er et håndskrift ?. På denne side kan man få et indtryk af hvordan forskellige håndskrifter ser ud ved at bladre i 'bladrebøgerne'. Tidslinjen giver en introduktion til den middelalderlige bogkultur og skriftens kronologisk udvikling fra Europa til Norden. Desuden kan du under 'fagudtryk' orientere dig i de termer der bruges i studiet af håndskrifter.
håndskrift, tydning, undervisning, oplysning, bøger
Bentha.dk

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Stor billedesamling fra Thyegnen, herunder Thisted og Hanstholm. Opdateres og leveres af Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune.
thisted, billeder, hanstholm, thy, hurup
Slægtsforskning i Sønderjylland og omegn

Dette er en privat side, der vil komme til at handle om slægtsforskning i fortrinsvis Sønderjylland, da både min egen slægt og min svigerfamilie kommer fra det sønderjyske område.
sønderjylland, slægtsforskning, syd
Bog & idé - Liste med bøger om slægsforskning

Her kan du finde et stort udvalg af bøger om slægtsforskning. Bog & idé er med sine flere end 100 butikker og en årlig omsætning på 1.300 mio. kr. Danmarks største boghandlerkæde.
bog, ide, bøger, slægtsforskning, boghandel
Blog - Annemette Søgaard Hansen

Jeg forsker i min mors slægt, som fortrinsvis er fra Vendsyssel og min fars slægt, som mest er fra Sjælland.
annemette, blog, slægtstræ, søgaard, slægtsforskning
Bedemand-keldandersen.dk

Hos Bedemand Keld Andersen i Aarhus er tillid, respekt og værdighed i højsædet. Vi behandler alle med disse værdier, og kan være behjælpelige med professionel assistance og rådgivning, når I står i en af livets svære situationer.
bedemand, begravelse, kiste, død, århus
Lokalhistorisk Arkiv for Grene Sogn

Hjemmesiden omhandler Grene Sogn, hvor hovedbyen er Billund.
grene, lokalarkiv, billund, arkiv, billeder
Steen Thomsen's side

Denne side handler mest om slægtsforskning i Danmark, på Ísland, og i gammel dansk adel og dens heraldik.
steen, thomsen, island, slægt, privat
Johannes Larsen Museet

Kunstnerhjemmet på Møllebakken. Johannes og Alhed Larsen skabte ikke alene en malerisk ramme om deres liv, men tillige et gæstfrit kunstnerhjem, der satte sit præg på dansk kunst og kultur igennem årtier. Besøg et levende kunstmuseum på Fyn fra begyndelsen af forrige århundrede.
museum, johannes, larsen, odense, fyn
Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors

Disse sider er udarbejdet af Else Kjeldbjerg og ægtefælle Leon Sønderskov, ud fra oplysninger i SLÆGTSBOGEN "Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors" udgivet i 1962 af Johannes Kjeldbjerg. Desuden har familien løbende suppleret med yderligere oplysninger.
mors, slægt, jeldbjerggård
Video DK

Et lille dusin eller mere. Filmklip fra DK.
gamle, filmklip, danmark, video
Hanne Thøgersens slægt

Hanne Thøgersen - aner, familie og slægt, fra grever og konger til småkårsfolk og almuelemmer
hanne, tøgersen, familie, slægtstræ, privat
Mønternes vidnesbyrd

Når vi holder gamle mønter i vor hånd og nøje betragter deres billeder og indskrifter, kan fortiden pludselig blive os meget nær.
mønt, vidensbyrd, historie, danmark, dansk
Tage Svend Jensen & Gunnild Elinor Hansen

Familiens Slægtsbog. Slægtstræ for Tage Svend Jensen & Gunnild Elinor Hansen.
privat, træ, slægtstræ
34.000 gratis billeder af dansk søfart

I denne database stiller Museet for Søfart billeder til rådighed for ikke-kommerciel brug. Der mere end 34000 billeder i kataloget, der omhandler dansk søfart.
søfart, album, billeder, danske, søgeportal
Sus Duun

Mine slægtshistorier – Fra Danmark, Sverige og USA. Hjemmesiden handler om min forskning i min slægt – igennem mine mange år som slægtsforsker
sus, duun, djursland, himmerland, københavn
Ireland Family History

Vi er her for at hjælpe dig med dine irske slægtsaner. Vi sigter efter at være en hjælpende hånd for dem, der søger information om deres irske familierødder såvel som dem, der bare er nysgerrige om øen Irland, dens steder og dens historie.
irland, slægt, historie, hjælp, vedledning
Slægten Spangsberg

Slægten Spangsberg er efterkommer af Hans Christensen Spangsberg 1667-1737 fra Jerne ved Esbjerg. Jeg har registreret 37245 personer fordelt på 12092 familier. Ved hjælp af ovenståde register kan du se alle personerne og under menupunktet Søg kan der søges i hele databasen.
spangsberg, privat, slægtstræ, jerne, esbjerg
Johnnys Slægtsforskning

Johnnys Slægtsforskning. Historien om familierne Hansen, Jensen, Ravnholdt m.m.
privat, træ, slægt, hansen, ravnholdt
Odensebilleder

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården, Overgade 48, Odense. Vi er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne her på Internetsiden.
odense, billeder, fotos, gamle, bymuseum
Min fædrende og mødrende slægt.

Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg er fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Slægterne handler som udgangspunkt om Henriksen og Hansen.
henriksen, hansen, holbæk, helge, elly
Trøst-Hansens sognekort

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Efterslægtstavle for Blankensteiner slægten

På dette website kan man, ved at klikke rundt i menuen herover, se efterslægts-tavle for Johan Georg Blankensteiner, der starter tilbage i midten af det 18. århundrede samt læse nogle mere eller mindre interessante historier om slægten Blankensteiner og deres ægtefæller.
blankensteiner, privat, slægtstræ
Skibe fra Thurø

Beskrivelse og billeder af skibene fra Saugskær skibsværft (1875-1921). Skrevet af Ole Anders Johansen.
skibe, liste, thurø, søgning, billeder
Slægten Baagøe

For teknisk hjælp og slægtsspørgsmål, kontakt Hans Chr. Baagøe.
baagøe, privat
Skals lokalhistoriske arkiv

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Gyldne Dage i Præstø

Gyldne Dage i Præstø er en tilbagevendende festival forankret i Præstø Handel- og Erhvervsforening, der, sammen med en række foreninger og borgere, står for udviklingen af projektet. Festivalen afvikles i September måned hvert år.
præstø, festival, historie, event, oplevelse
Landeskirchlichen Archiv Hannover

Statskirkens arkiv i Hannover, er det centrale arkiv for den evangelisk-lutherske kirke i Hannover. Her opbevares kirkebøger, dokumenter og lign. for Hannover.
tyskland, hannover, arkiv, tysk
Slægten fra Ludvigshøj

Denne hjemmeside tager udgangspunkt i de daværende ejerne af Ludvigshøj, Kirstine født Sørensen & Valdemar Hansen. Nederst deres tre børn, Karen, Lise & Hans.
ludvigshøj, privat, træ, slægtstræ
Your Audio Tour - Silkeborg

Guidet tur gennem nogle af Silkeborg Handelsbys gader og pladser, fortalt gennem lydoptagelser og billeder til. Vælg gaden eller pladsen og lyt til historien bag.
silkeborg, lyd, tour, byliv, lydoptagelse
Familiebanden.de - Software

Softwarepakke til håndtering af genealogiske personoplysninger. På flere sprog, her i blandt Dansk.
program, slægtsprogram, digital, software
Danmarks hovedstad København

Opslagsværket Danmarks hovedstad København tegner et billede af det københavnske erhvervsliv, som det så ud omkring år 1920. Bøgerne rummer detaljerede beskrivelser af alt fra bagermestre og konditorer til slagtere, vognmænd og instrumentfabrikker. Første bind indledes med en beskrivelse af, hvordan Københavns erhvervsliv har udviklet sig fra middelalderen og frem til moderne tid. Danmarks hovedstad København består af fire bind, der beskriver hovedstadens erhvervsliv med handel, håndværk og industri, som det så ud omkring år 1920.
danmarks, hovedstad, bøger, serie
SPLS-Slægten

Dette er hjemmesiden for SPLS-Slægten. Søren Peter Laurits Sørensen, søn af Hans og Kirstine Sørensen. Hans og Kirstine fik 7 børn, en af dem var Søren Peter, og det er med ham og hans 6 søskende at denne hjemmside har sit afsæt.
spls, privat, træ, søren, sørensen
Datadrys 1700 - Præstø Amt

Her på siden finder du data af mange forskellige slags til slægtsforskning eller lokalhistorie, men siden handler hovedsageligt om Præstø Amt, og den foregår især i 1700-tallet.
præstø, data, kilder, 1700, slægtsforskning
Otto Friis billeder fra Skive

Boghandler Otto Friis 1887-1965 interesserede sig meget for fotografering, og gjorde meget ud af at sætte sine billeder ind i store fotoalbums. Disse er alle bevaret i familien. Otto Friis fotograferede meget naturbilleder og billeder fra mange udflugter i Danmark og rejser i udlandet.
skive, gamle, billeder, otto, friis
Gamle København

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
Slægten Blankensteiner

På dette website kan man, ved at klikke rundt i menuen herover, se efterslægts-tavle for Johan Georg Blankensteiner, der starter tilbage i midten af det 18. århundrede samt læse nogle mere eller mindre interessante historier om slægten Blankensteiner og deres ægtefæller.
blankensteriner, slægt, privat, træ, johan
Nyrupjulepost.dk

Er vi i familie ?. Kig i databasen for at se, om du kan finde nogen i din slægt. Så er det måske også interessant at læse nogle af de mange historier om familien. De er delt op i fire grene med afsæt i vores børns bedsteforældre.
hansen, lidmoes, aneindeks, privat, slægtstræ
Johansen / Olsen slægtstræ

Link til mit eget slægtstræ på Myheritage. Anmod, hvis du vil se mit træ.
johansen, olsen, john, johansen, myheritage
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Carsten og Inger-Lise Ekkelunds slægts og familieside

Slægtsdata for Carsten Petersen og Inger-Lise Ekkelund Andersen. Tanken er at vise slægtsdata og billeder på siden. Endvidere lokalhistoriske data vedrørende vores slægt og barndom. Jeg er opvokset i efterkrigstiden i landbyen Grindsted v. Hammer Bakker. Her drev mine forældre Martin og Margrethe Petersen en mindre cykelforretning med mange forskellige slags varer. Min far havde et værksted med fremstilling og reparation af cykler, knallerter, træsko, seletøj og mindre bilreparationer. Min far var lidt af en altmuligmand. Han reparerede stort set alt, der var gået i stykker.
grindsted, byliv, historier, landsby
Peter Kromans verden

Kroman navnet stammer fra Ærø. I 1906 fik Styrmand Hans Peter Kromann og hans hustru Petra Jensine Møllmann en søn, der blev døbt Kristian Møllmann Kromann. I 1916 blev navnet Kromann, ved ministeriel resolution, rettet til Kroman (altså med kun et n). Årsagen hertil er ukendt, men der er mange familier på Ærø med navnet Kromann, og ikke så mange med navnet Kroman, så det kunne ligne en strid mellem familier, at det er blevet ændret i dette tilfælde.
privat, træ, peter, kroman, slægtstræ
Folkeafstemningen i Flensborg i 1920

I denne film kan du tage til Flensborg med Klaus Tolstrup Petersen, historiker og leder af Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Her fortæller han om folkeafstemningen den 14. marts 1920, hvor der blev stemt om, hvorvidt Flensborg og "Mellemslesvig" skulle forblive tysk, eller (på ny) blive en del af Danmark.
folkeafstemning, 1920, flensborg, historie
Lokalhistoriske emner for Thy og Han Herred

Blog og forum for udveksling af lokalhistoriske emner med tilknytning til han herred og thy.
blog, thy, han, herred, forum
Velkommen til Otto Olsson Slægt

Om min slægt, som er primært fra Fyn. På min fars side har familien boet i Odense i 12 generationer siden 1600-tallet. De har fortrinsvis været beskæftiget som håndværksmestre.
olsson, otto, slægt, fyn, privat
Det gamle Århus i farver

De seneste år er digital farvelægning af gamle fotografier blevet en populær måde at bringe fortiden til live. Det er blevet muligt at farvelægge gamle billeder i så god en kvalitet, at det næsten er blevet svært at kende forskel på et nyt farvefoto og så et farvelagt sort-hvid fotografi. Billederne får et helt nyt liv – og mange af dem ser ud som om de næsten er taget i går. Forfatteren Arne Kjær Hansen er en af dem, der har brugt teknikken. Han har fundet 55 billeder frem fra det gamle Aarhus og farvelagt dem efter de farver, der blev brugt, da billedet blev taget. Der findes billeder fra sidst i 1800-tallet til 1930’erne.
det, gamle, århus, farvelagt, bog
Et offentligt fruentimmer

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Nyt datasæt skal lære maskiner at læse håndskrift

Rigsarkivet har i samarbejde med Københavns Universitet skabt et træningsdatasæt, baseret på danske kirkebøger, der skal gøre maskiner i stand til at læse håndskrevne datoer og tal.
rigsarkivet, nyhed, information, håndskrift
Lavsprotokoller fra 1500-tallet og frem

Her kan du finde oplysninger om personer, der var medlem af et håndværker- eller handelslav i København. De københavnske lav var sammenslutninger af håndværkere og handelsfolk. De ældste lav går tilbage til middelalderen. Enhver, der ville slå sig ned med et erhverv, var forpligtet til at være medlem af et lav. Lavene fungerede også som sociale foreninger.
håndværk, protokoller, handelslav, københavn, 1500
Min Jyske Slægt - En slægtstavle under evig udvikling

Denne slægtstavle tager sit udgangspunkt i Anders Simonsen Pedersens slægtsbog "Gennem 400 år" som han udgav i 1955. Den kan ses her på siden. Sidenhen har slægtstavlen udviklet sig meget, naturligt nok. Jeg bestræber mig på at alt er så korrekte som muligt.
pedersen, anders, simonsen, privat, slægtstræ
Wellings Landsbymuseum

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke

Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke, SKLA, varetager kommunens lokalhistoriske arkivers fælles interesser og fungerer som lokalarkivernes forhandlingspartner over for Sønderborg Kommune vedrørende lokaleforhold og økonomiske forhold.
sønderborg, samvirke, forening, lokalarkiver, arkiver
Familien Jacobsens Slægtsdatabase

Velkommen til Carsten Kjær Jacobsen og Johanne Jacobsen (født Hansen) slægts. Slægten Jacobsen spænder fra Ungarn, Langeland, Viborg, Randers, Ålborg, Haverslev, København og til Nordborg på Als. Slægten Hansen kommer fra hele Nordals, Vester Sottrup, Broager og Munkbrarup i Tyskland. og da Als er en Ø er der forbindelser til mange gamle slægter herfra.
privat, jakobsen, online, slægtstræ, langeland
Slægter fra Vendsyssel

I gruppen har vi ikke mange regler, men dog gælder, at alle indlæg skal have relation til slægtsforskning der kan omhandle personer, familier, slægtshistorier, steder, og billeder.
facebook, vendsyssel, slægt, gruppe, social
Alda.dk - Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Alda.dk er min personlige hjemmeside, som handler om slægtsforskning. Her vil jeg løbende blogge om mine forfædre og hvad jeg kan grave frem af historier om deres liv. Jeg vil også blogge om mine oplevelser med slægtsforskning generelt – stort som småt. På alda.dk kan du også finde længere, sammenhængende historier om min slægt, samt lister over mine aner, så du evt. kan undersøge, om vi har slægt til fælles.
privat, træ, karlsen, linda, schwartz
Stryhn slægten

Velkommen til tom-stryhn.dk. Dette websted er ment som et forum for medlemmer af familien og andre interesseret brugere. Siderne omhandler oplysninger om blandt andet Stryhn slægten og andre slægter med tilknytning til gamle Maribo amt samt Møn mm. samt mange andre lokaliteter i Danmark og udlandet.
tom, stryhn, maribo, privat, slægtstræ
Gamle billeder fra Hammel og omegn

Gruppens formål er at dele gamle billeder og historier om Hammel og omegn. Der er kun to regler: Den første er, at man skal skrive ordentligt til hinanden. Den anden er, at postings skal handle om gamle dage I Hammel og omegn.
facebook, gruppe, gamle, billeder, hammel
Min mor var tyskertøs

Over 50,000 kvinder forelskede sig i de tyske soldater under besættelsen. De blev hånet, udstødt og anset for forrædere - fordi de forbrød sig mod nationens og mændenes ære. I årtier efter befrielsen blev deres antal og forelskelse nedtonet. Den del af historien passede ikke ind i den store fortælling om Danmark som en modstandsnation. Nu fortæller deres børn historien om mødrenes tyske kærlighed. Serien er på flere episoder.
dr, tv, tyskertøs, dokumentar, historie
Bøger og slægtsforskning

Gruppen er for folk der laver slægtsforskning. Der foregår ingen handler med bøger - der henvises til andre grupper på Facebook Læg titler og korte beskrivelser af bøger, som kan give indblik og viden om den tid vore forfædre levede på. Husk billede af bogens forside - så er opslaget nemt at finde under fanen -billeder- :-). F.eks. slægtsromaner, biografier, historiske bøger o.lign.
bøger, facebook, slægtsforskning, slægtsroman, biografier
Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke er indrettet i et tidligere redningsbådhus og blev indviet den 12. november 1939. I dag fremstår kirken velplejet og i er al sin enkelhed en smuk oplevelse, som giver de perfekte rammer om gudstjenester og andre kirkelige handlinger.
thorsminde, kirke, sønder, nissum
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Forfatter - Simon Jacobsen

Simon Jacobsen er født og vokset på den egn, som er udgangspunkt for hans forfatterskab. Fødegården Mellemgaard syd for Løkken, lå ikke langt fra Vesterhavet. Hjemmet var præget af troen på Gud og Simons mor introducerede ham til slægtsforskning. Forfatterens første bog fra 2011 “Guds gave til dig”, blev en bestseller. Siden da har forfatterskabet udviklet sig.
simon, vesterhavet, løkken, foredrag, forfatter
Harlev-Framlev Lokalarkiv

Velkommen til Harlev-Framlev Lokalarkivs hjemmeside. Lokalarkivet finder du ved at passere forbi indgangen til Harlev Bibliotek. Fremme på højre hånd er indgangsdøren til Lokalarkivet.
framlev, harlev, lokalarkiv
Bornholmphoto.dk

Disse sider er et forsøg på at samle alle tilgængelige oplysninger om de bornholmske fotografer. Det er mit ønske at denne side med tiden skal være en reference når det drejer sig om så nøjagtigt som muligt at tidsbestemme fotos fra Bornholm. Siderne skal omhandle alle fotografer der har virket på Bornholm, fra fotografiets begyndelse indtil man ikke længere klæbede fotos på karton/pap. I praksis drejer det sig om årene indtil ca. 1925-1930.
fotografer, foto, bornholm, index, arkiv
Foredrag med Adam Jon Kronegh

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Skilsmissesager – Kom godt i gang!

Før 1797 blev skilsmissesager behandlet i en gejstlig domstol. Efter 1797 blev skilsmisser lagt under den civile ret. Man kunne få skilsmisse enten ved bevilling eller dom.
rigsarkivet, skilsmisse, arkivalier, ægteskaber
Trove

Trove er et samarbejde mellem National Library of Australia og hundredvis af partnerorganisationer rundt om i Australien. Her finder du bla. digitaliserede aviser m.m. omhandlende Australien.
australien, arkiv, portal, bibliotek, søgning
Odense Domkirke (Skt. Knuds Kirke)

Sankt Knuds Kirke er Odense Domkirke. Den har navn efter Knud II, der levede fra ca. år 1040 til 1086. Han var konge af Danmark i årene 1080-86 og fik senere tilnavnet "Den Hellige". Byggeriet af kirken blev påbegyndt i slutningen af 1200-tallet. Den blev indviet den 30. april 1499.
odense, domkirke, skt, sankt, knud
Biel familens slægtstræ

Jeg hedder Jesper Nydahl Biel og har grundlagt denne side, for at kunne dele, samt få mere viden omkring min families historie og oprindelse. Efternavnet eller slægtsnavnet Biel opstår i vores families historie d. 24 september 1800, da Morten Petersen Biel bliver født. Han er søn af Peter & Mette Mortensen, der sandsynligt vælger navnet Biel som et fast slægtsnavn pga. en lovændringen fra 1771
biel, myheritage, jesper, nydahl, mortensen
Egholmmuseum.dk

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Simeon-Sankt Johannes Sogn

Simeons Sogn var et sogn i Nørrebro Provsti. I dag er sognet en del af Simeon-Sankt Johannes Sogn. Sognet ligger i Københavns Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sokkelund Herred. I Simeons Sogn ligger Simeons Kirke.
kirke, nørrebro, simeon, københavn
Mytrueancestry.com

Vores mission er at hjælpe dig med at tage dine DNA-resultater et skridt videre. Oplev dine gamle slægtninge ved at sammenligne dig selv med tusindvis af gamle prøver fra ægte arkæologiske steder. Vores enkle og sikre service giver dig 10000 års historie og over 85 gamle civilisationer fra hele verden lige ved hånden.
dna, ancestry, my, true, analyse
Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.
lyd, dna, efterforsker, interview, radio
Forlaget mellemgaard

Forlag beliggende i Odense, med flere bogtitler omhandlende slægt og slægtsforskning. Både skrevet i fiktive og faktatekster.
forlag, bøger, slægt, bog, mellemgaard
Richardt-slaegten.dk

Omhandlende efterslægtstavle for Johan Richardt.
richard, slægt, privat, johan
Gravsten og epitafier i danske og skånske kirker

Denne side omhandler gravsten og epitafier med deres heraldik ud fra Danmarks Adelsårbog. Desværre passer det ikke altid med kirkernes sten og epitafier.
kirker, skåne, dansk, gravsten, epitafier
Myrupfamilien

Velkommen til Myrupfamiliens hjemmeside. Den beskriver slægten Myrup, som stammer fra den tidligere landsby Myrup i Lild Sogn i Vester Han Herred i det nuværende Lild Klit mellem Hanstholm og Fjerritslev i Nordjylland.
privat, træ, myrup, nordjylland, hanstholm
Glud Museum

Glud Museum er et statsanerkendt frilandsmuseum, i den lille by Glud i det tidligere Bjerre Herred, nu Hedensted Kommune. Museet omhandler landbrug og landboliv på Juelsminde-halvøen fra midten af 1600-tallet til midten af 1900-tallet.
glud, museum, historie
Wyoming Digital Newspaper Collection

Kom i kontakt med Wyomings fortid gennem historiske og arkiverede Wyoming aviser. Historikere, slægtsforskere, studerende og lærde vil finde et væld af pålidelige oplysninger her, alle førstehåndsberetninger om lokale nyheder fra gamle dage. Vores tidligste arkiv går tilbage til 1849. Denne samling indeholder 321.786 numre fordelt på 4.868.726 sider.
wyoming, usa, aviser, portal, søgning
GIMP - Billedebhandling

GIMP Gratis billedeprogram til din pc eller mac. Nyeste version er ude nu,
program, billeder, billedebehandling, redigering, designer
XnViewMP

Program til enkel billedbehandling og sortering af billedfiler. Programmet er gratis og giver en række muligheder for håndtering af store mængder billedfiler. Man kan f.eks. omdøbe og ændre størrelse på mange filer samtidigt. Derudover giver programmet mulighed for visuel sortering af billedfiler og indtastning af IPTC-data.
program, billeder, billedebehandling, redigering
Hasda - Adventisternes arkiv

HASDA er Adventisterne historiske arkiv. Man skal kende sin fortid for at forstå fremtiden. Hvad gjorde vore forældre, bedsteforældre eller oldeforældre i adventmenigheden? Hvorledes tænkte og handlede de? Hvordan fik de menighederne til at fungere? Ja, der er mange spørgsmål, som nogle mangler svar på. Det er det, vi bl.a. arbejder med i HASDA – for at bevare noget fortidigt, så vi kan finde vej i fremtiden.
adventisterne, tro, arkiv, samling, adventskirken
Hou Lokalhistoriske Arkiv - Youtube kanal

En mindre serie af filmklip fra Hou lokalarkiv.
youtube, hou, filmklip, lokalarkiv
Besættelsestidens ofre

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
Skive Byarkiv

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
Dansk sprognævn

Dansk Sprognævn er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet, der fastsætter den danske retskrivning. Sprognævnet udgiver den officielle danske retskrivningsordbog samt Nyt fra Sprognævnet, der behandler emner og temaer omkring arbejdet.
sprog, nævn, statslig, organisation, diktat
Historisk Foredragsforening Odense

Historisk Foredragsforening Odense er for dig der der elsker historiske foredrag med kompetente foredragsholdere. Vi Bevarer Ordet er vores vision for det gode historiske foredrag. Historien fylder meget hos os men også foredrag om filosofi, journalistik, politik og arkæologi bliver behandlet.
foredrag, booking, odense, historie, foredragholder
Billesø & Baltzer

For godt 50 år siden etablerede Per Billesø forlaget, mens han var under uddannelse. Det var den gang, da bøger blev sat i bly og offsettryk ikke var standard. De første udgivelser, var de årlige håndbøger for gymnasiet og HF. Seneste udgave var årgang 46, hvorefter internettet tog over.
forlag, billesø, baltzer, bøger, slægtsbog
Odense Slægten

Odense Slægten kom på internettet d. 15 marts 2018, og ejes af Michael Hansen. De oplysningerne du finder i databasen er indsamlet over en periode på cirka 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer en del besøg på Rigsarkivet i Odense. Sidst, men ikke mindst, kommer en del af navnene også fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter. Odense Slægten indeholder her i 2019 ca. 2600 personer, og antallet øges løbende. Hvis du har oplysninger til personer i databasen, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive via vores kontakt - se menupunktet Info. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige på Odense Slægten.
odense, slægt, privat, træ
Byen der forsvandt

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Rougsø Egnsarkiv og Museum

Vi råder over lokaler (arkiv og museum) på i alt 650 m2. Indviet 10. april 1978. I museet finder du hele værksteder, købmandsbutik, grovvarehandel, gamle håndredskaber og uniformer m.m
arkiv, egnsarkiv, museum, rogsø
De forsvundne nazidokumenter

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Nielstrupmuseum.dk

Museet er grundlagt af Tove Tendal-Hansen, der gennem et langt liv har samlet hverdagsting, der dokumenterer livet på landet gennem de sidste mere end 100 år. Det har resulteret i en samling på 11.000 genstande. Toves store interesse for hverdagslivets genstande blev hendes livsværk. Tove Tendal døde 2019, 93 år gammel. Museet føres nu videre i hendes ånd af museets bestyrelse.
museum, nielstrup, egnsmuseum, tidslomme,
GDPR: Sådan får du kontrol med dine data

Gennemgang af GDPR, som også er en vigtig brik i håndtering af slægtsdata. GDPR er EU's databeskyttelseslov. Loven skal give dig bedre kontrol over dine private oplysninger, men hvordan får du kontrol med dine data ?. Læs med her.
tænk, gdpr, oplysning, dine, data
Slægtsforskning - Gehrcke

Stamtræ for efterkommere af Johan Henrik Peter Gehrcke og Hansine Kristine Hansen. Stamtræet indeholder pt. 858 personer fordelt over otte generationer.
gehrcke, hansen, privat, træ, hansine
Nchsoftware.com

En lille håndfuld gode billedbehandlingsprogrammer til både pc og mac. Nogle er gratis, andre kræver lidt af din tegnepung.
redigering, program, pc, mac, billedebehandling
Als bogbinderi.dk

Alt i bøger, slægtsbøger, nyudgivelser, rapporter, manualer, instruktioner, skoleopgaver m.v. Det kan på ingen måde sammenlignes med kontorindbindinger – det vi gør er rigtigt håndværk!.
als, bogbinderi, håndværk, slægtsbøger, indbindinger
Microsoft Lens: PDF Scanner

Bemærk, du skal gå til din iPhone eller iPad og downloade app'en. Denne henvisning er kun et preview. Microsoft Lens trimmer, forbedrer og gør billeder af whiteboards og dokumenter læsbare. Du kan bruge Microsoft Lens til at konvertere billeder til PDF-, Word-, PowerPoint- og Excel-filer, digitalisere trykt eller håndskrevet tekst og gemme i OneNote, OneDrive eller din lokale enhed. Du kan endda importere billeder, der allerede findes på din enhed, ved hjælp af Galleri.
app, pdf, scanner, ios, iphone
Slægtsamfundet Holten

Slægtsamfundet Holten er en slægtsforening, som er stiftet den 29. juni 1910 på initiativ af efterkommere af hofsnedkermester Johann von Holten.
holten, johann, von, forening, slægt
Faderskabssager – Kom godt i gang

Rigsarkivet har faderskabssager/oplysning om fædre til børn født uden for ægteskab fra hele Danmark, men naturligvis kun de sager, der blev behandlet af en myndighed.
faderskabssager, faderskab, uægte, børn, rigsarkivet
Karin Lützen - på sporet af familiens sammenhold

Kort interview video med Karin Lützen, som har skrevet et bog om hendes slægt. Karin Lützen har skrevet den biografiske fagbog "Mors hemmelighed: På sporet af en jødisk indvandrerhistorie" (Gyldendal 2009).
karin, slægtsforskning, lützen, bog, jøder
Afdeling for Genetik

Afdeling for Genetik diagnosticerer, behandler og rådgiver patienter og familier med arvelige, genetiske eller medfødte sygdomme. Vores vision er at yde et godt og koordineret forløb til patienterne og familierne med et helhedsorienteret fokus på god kommunikation og høj faglig kvalitet.​
dna, genetik, information, diagnostisk, videnscenter
Slægten Fra Vindeby

Slægten Fra Vindeby - Martin Iversen Christensen. Den første del af historien om min mormor, Inger Rasmussens slægt tager sit udgangspunkt i Vindeby på Tåsinge, hvor hun boede det meste af sit liv, og hvor begge hendes forældre stammede fra. I denne del er fokus på hendes aner på Tåsinge og Langeland samt i Jylland og Tyskland. Denne del af hendes forfædre var hovedsageligt bønder og husmænd mens en gren stammede fra en jysk provst og en herresfogedslægt fra Thyholm, og en anden gren kan spores tilbage til Tyskland. Bind 4 i serien handler om Ingers mors mødrende slægt, som kan spores tilbage til 1100-tallet.
bog, bøger, langeland, vindeby, christensen
​Poul-Erik Christensen's slægt og aner

Disse sider handler om min slægt. Jeg har set i kirkebøger og folketællinger. Jeg håber andre også kan have glæde af disse sider.
poul, erik, christensen, horsens, fåborg, fyn
Odense leksikon

På disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Museernepaakanten.dk

På Kanten handler om de mennesker, der har levet på samfundets kant. De kriminelle, de sindssyge og de fattige har i landets arrester, sindssygehospitaler og fattiggårde gennemlevet næsten de samme liv. De var en del af samme problem og skulle genopdrages, formes og helbredes til nye og bedre mennesker. I materialet her på siden kan du se hvordan.
på, kanten, museum, mennesker, fattiggårde
Slægten Otterstrøm i Danmark

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Den forsvundne soldat - DR Lyd

I 1914 bryder 1. verdenskrig ud, og Kresten Andresen bliver sendt til Vestfronten som soldat i den tyske hær. To år senere forsvinder han sporløst, og hans familie har siden levet med uvisheden om, hvad der skete ham. Følg med her i en serie på 4 episoder om hans skæbne.
kresten, andresen, radio, soldat, forsvundet
Findbogen.dk

På findbogen.dk kan du finde og søge i bøger fra mere end 15 forskellige antikvariater i Danmark.
find, bogen, boghandel, bruge, bøger
Laursennetgen.dk

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Erik Nielsens slægtside

Slægten kommer hovedsaglig fra Stevns og Midtsjælland. Jeg hedder Erik Nielsen, min webside handler om min slægt. Min familie på begge mine forældres side hedder Nielsen, så efternavnet Nielsen er der rigtig mange af. Slægten kommer fra Midtsjælland og Stevns, en enkelt Københavner, et par stykker fra Helsingør og en indvandret Tysker er det også blevet til.
erik, nielsen, stevns, midtsjælland, privat
KÄTE

Historien handler kort fortalt om min mormor, som blev indlagt på Sct. Hans Hospital i 1920 og først kom derfra 30 år senere ved sin død i 1950.
kate, fortælling, mormor, sygdom, slægtsforskning
Forlaget Ådalen

Forlaget Ådalen blev oprettet i 2003, og siden er det gået stærkt for os. Næsten hver måned udgiver vi nye bøger inden for en række forskellige genrer. Vi har ikke et stort lager af bøger, men trykker efter det såkaldte print on demand princip. Det betyder, at vore omkostninger til tryk er helt i bund, og det betyder igen, at vi kan tilbyde vore forfattere en langt højere procentdel af hver solgt bog, end et traditionelt forlag kan.
årdalen, forlag, bøger, bog, boghandel
Tage Svend Jensen & Gunnild Elinor Hansen

Slægtsbog/side for Tage Svend Jensen & Gunnild Elinor Hansen.
tage, gunhild, hansen, jensen, privat
Poul Lynge Johansens digitale slægtsbog

Oversigttavler over mine ca. 1.000 fædrene og mødrene aner. Ud over nogle få aner i 16-1700-tallet, er næsten alle aner fra Vendsyssel, enkelte grene dog fra Thy og Himmerland. For de første 6 generationer er der links til ane-beskrivelser, som dog nok primært kan have interesse for min familie. Anerne findes også i Navne- og stedregistrene (se nedenfor), hvor der er noter om dem og ca. 12.000 af deres efterkommere.
poul, lynge, johansen, poly, privat
Peter Langelands liv og virke

Peter Langelands liv og virke. En biografi ved Jens Langeland-Knudsen. Biografien er primært tænkt at være til oplysning for Peter Langelands efterkommere og familie. Det er derfor antaget, at læserne allerede ved hvem Peter Langeland var og i nogen udstrækning ved, hvad han stod for. Biografien er indtil videre under opbygning, og vil blive gradvist udbygget. Opbygningen af wiki-udgaven blev påbegyndt i december 2013 på grundlag af materiale, der er indsamlet over de foregående adskillige år.
peter, langeland, slægt, privat
Photoscape X

Photoscape X er brugbart redigeringsprogram til både mac og windows, med masser af muligheder for hurtig redigering og manipulation af fotos og grafik. Programmet er til gratis download.
billedebehandling, mac, windows, gratis, photoscape
Almuebøger.dk - Et pust fra fortiden

Her finder du mange spændende og forskellige bøger indenfor biografier, erindringer og egnshistorie, lokalhistorie og noveller. Alle til gode og fornuftige priser. Du er velkommen til at forespørge om bøger du søger.
almue, erindringer, egnsbøger, bøger, boghandel
Kirkegaards Antikvariat

Lille selvstændig boghandel i København siden 2004, beliggende på Islands Brygge 25 i København.
kirkegaard, antikvariat, brugte, bøger, københavn
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Danske veje vestpå

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Slægten Emmy og Jens Bertelsen

enne hjemmeside er primært basseret på de billeder og erindringsoptegnelser der er tilgængelig af slægten udgående fra Jens Carl Christian Bertelsen og hans hustru Emmy Cecilie Call, deres 10 børn og 25 børnebørn.
bertelsen, slægt, jens, blume, taudorf
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Grundlæggelsen af Møns lokalarkiv

Arkivleder Susanne Outzen fortæller om Møns lokalarkiv og dets tilblivelse. TV Møn.
youtube, møn, lokalarkiv, historie, grundlæggelse
Amagerbrogade før og nu

Amagerbrogade før og nu, fortalt i en video på youtube af Jørgen Nielsen.
amagerbrogade, før, nu, youtube, dengang
Sådan tager du en DNA test

Kort introduktionsvideo til DNA testkit fra Myheritage.
youtube, myheritage, test, dna, guide
Antikvariat Obscurum

Hos Antikvariat Obscurum elsker vi bøger – og vi har mange af dem. I et nedlagt bogtrykkeri i baggården til Fonnesbechsgade 7 har vi indrettet en antikvarboghandel, hvor du kan gå på opdagelse i bøgernes verden. Her på siden kan du læse mere om butikken og vores udvalg.
herning, antikvariat, brugte. bøger, boghandel
Paarup Lokalhistoriske Arkiv

Dette er arkivets facebook side. De indsamler og bevarer fotos, billeder, erindringer, bøger og andet omhandlende Paarup Sogn.
facebook, lokalarki, pårup, paarup
Ulrich Alster Klugs hjemmeside

Ulrich underviser i slægtsforskning og holder foredrag landet rundt. Han har desuden skrevet faglitteratur og undervisningsmaterialer til brug for slægtsforskere, der gerne vil gå længere ind i slægtsforskningens spændende verden. Her kan du finde oplysninger om hans kurser og foredrag. Følgende links fører dig til sider med detaljerede oplysninger. Du kan også læse lidt om hans forskningsresultater.
ulster, klug, dannebrog, slægtsforsker, kurser
Københavns historie - Wikipedia

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor Københavns centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel.
københavn, wikipedia, wiki, byhistorie, hovedstad
Forlaget Akka

Forlaget udgiver primært lokalhistoriske puplikationer, frembragt af mennesker, der har rødder på Hammel egnen. Forlagets udgivelser kan købes hos Hammel Boghandel eller direkte fra Forlaget.
forlag, akka, bøger, hammel, historiebøger
Jette Hartmeyer

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Håndbog i slægtshistorie

En praktisk håndbog for enhver, der interesserer sig for at forske i sin slægts rødder. Bogen fortæller instruktivt om indsamlingen af oplysninger og billeder fra familiens gemmer, lokale manuskriptsamlinger, arkiver, kirkebøger mv.
håndbog, slægtsforskning, bog, bøger, lærdom
Nyhavn - 1673-1998

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Forbrydelsens ansigt, 1. del

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Håndbog for slægtsforskere

Hånd for slægtsforskere hjælper dig med at finde arkivalier og oplysninger om dine slægtninge i Danmark ved brug af internettet. Ved hjælp af interaktive eksempler på skærmen og links til de relevante hjemmesider og arkiver, gennemgås de mest anvendte arkivalier og hjemmesider for slægtsforskere.
håndbog, bog, bøger, slægtsforskning, slægtsforsker
Løkken museum

Bymuseum i skudeskipperhus. Løkken Museum har fokus på handel, historie, håndværk og turisme. Museet er indrettet i et skudeskipperhus, det såkaldte Johanne Grønbechs Hus, der blev bygget omkring 1860 af skudeskipperen Thomas Grønbech. I haven findes der også et gammelt badehus, hvor der er udstilling om badelivet i Løkken. Løkken Miniby viser desuden fine Løkkenhuse fra ca. år 1900.
museum, løkken, nordjylland, historie, udstilling
NæstvedArkivernes filmkanal

NæstvedArkivernes filmkanal med en del gamle optagelser.
filmklip, gamle, næstved, arkiverne, film
Slægten Skovhus Hansen

Denne hjemmeside omhandler slægten Skovhus Hansen. Vi er tre søskende der er vokset op i Holstebro. Vore aner stammer fra Holstebro og omegn, Sydthy, egnen omkring Hjarbæk Fjord, egnen omkring Mariager Fjord, Aalborg, Vendsyssel, Læsø, Nordsjælland, København og Norge.
skov, skovhus, hansen, privat, holstebro
Slægten Bryld fra Stepping sogn

Formålet med dette netsted er hovedsageligt at oplyse om efterslægten til Christen Hansen Bryld og Christen Andersen Bryld fra Stepping sogn i Sønderjylland. Stort set alle personer i verden med navnene Bryld, Brüld og Bryhl tilhører denne efterslægt. Personer med navnene Brylle, Brüel og Brühl tilhører til gengæld som hovedregel andre slægter.
sønderjylland, bryld, slægt, stepping, christen
Historien om en købstad

I programserien 'Historien om en købstad' besøger Sille Roulund regionens 20 købstæder. Hun har den historiske ekspert Kåre Johannesen med som guide, og sammen går de i byens historiske fodspor. Programmet er produceret i år 2011.
tv, serie, historie, købstæder, tv2
Karsten Paul Ringling

Jeg hedder Karsten Paul Ringling. Min far hed Paul Ringling, han var ejendomsmægler og iværksætter, han havde taget sin mors navn, fordi han kunne bruge det i sin forretning, og fordi han ønskede at føre slægtsnavnet videre. Han blev desværre kun 48 år gammel. Efter jeg er stoppet på arbejdsmarkedet ville jeg finde ud af hvordan det hang sammen med det navn. Mit træ indeholder, slægten både på min fars og mors side, samt min svogers og min kones slægter, men træet udvikler sig konstant, så det nu et træ indeholdende Danere lige fra Vestjylland til Skåne og resten af jorden.
myheritage, slægtstræ, ringling, paul, karsten
Hjælpen til Sønderjylland

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Aarhus Byhistoriske Fond

Aarhus Byhistoriske Fond blev etableret i 2001 og er en fortsættelse af det gamle Aarhus Byhistoriske Udvalg, der blev oprettet allerede i 1956. Fondens formål er at formidle byens historie i bredeste forstand. Det sker bl.a. gennem udsendelse af en række publikationer omhandlende mange forskellige aspekter af byens historie. Fonden administreres af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.
byhistorie, fond, bøger, udgivelser, historie
Beskyt de værdige fattige

I 1700- og 1800-tallet vrimlede det med fattige i København. Beskyt de værdige fattige! viser, hvordan synet på og behandlingen af disse fattige var i perioden 1770-1874. Bogen undersøger forholdet mellem privat velgørenhed, filantropi og det offentlige fattigvæsen.
fattigvæsen, bøger, læsestof, fattige, københavn
Lær at læse gotisk håndskrift

Mange af de dokumenter, som du finder i arkiverne, er skrevet med gotisk skrift. Det var nemlig først i 1875, at man i Danmark officielt gik over til at bruge latinsk skrift, som er den skrift, vi bruger i dag. Er du slægtsforsker, lokalhistorisk interesseret, forsker eller studerende, er det altså næsten en nødvendighed, at du kan læse gotisk håndskrift. Med dette kursus får du de grundlæggende læseteknikker på plads, så du kan fordybe dig i arkiverne uanset dit formål.
gotisk, rigsarkivet, kursus, skrift, håndskrift
Slægtsgården

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Foreningen for Slægten de Neergaard

Slægtsforening for efterkommere af Etatsråd Peter Johansen de Neergaard (1769-1835) og ægtefæller. Foreningens formål er ved en sammenslutning af den gunderslevholmske gren af slægten Neergaard at bidrage til denne slægts anseelse, sammenhold og udvikling.
neergaard, forening, slægtstræ, slægtsmøder, sammenkomst
Slægten fra Sønderbjerge

Slægten fra Sønderbjerge er en bog skrevet med stor respekt for de mennesker den omhandler. Vi følger min mors familie gennem glæder og sorger, om at være der for hinanden og hjælpe hinanden når nøden er størst.
bog, slægten, clausen, sønderbjerge, familiebeskrivelse
Om Rosenkilde slægten

Om Rosenkilde slægten. På disse sider har jeg samlet og beskrevet det materiale, jeg har fundet om Petrus Parvus Rosæfontanus og hans efterslægt (Rosenkilde). Det synes at være Peder Jensen Roskildes søn, - altså Petrus Parvus Rosæfontanus's tipoldebarn, - Christopher Pedersen Rosenkilde født i 1635, der brugte navnet Rosenkilde første gang i den nuværende form.
rosenkilde, privat, slægt, rosæfontanus
Den Esmarch'ske slægt

Denne familieside handler om slægterne Esmarch og deres oprindelse samt om mine familiære relationer. Esmarchbasen er den centrale del som indeholder alle esmarcher og hele min familie. Men læs også indledende om slægtens grene på denne side. For overskueligheden skyld, kan den københavnske gren - Mads Esmarchs efterkommere (hvor jeg er efterkommer) og Slægtens oprindelse ses særskilt, men oplysningerne er også i Esmarchbasen.
esmarch, københavn, slægt, privat, mads
Haderup i billeder

Formål er i fællesskab at opslå billeder, historier og føre en dialog om fortiden og nutiden, som omhandler Haderup by og omegns (Haderup Sogn) forandringer, og dem som voksede op her.
haderup, facebook, gruppe, billeder, media
WikiVendsyssel

WikiVendsyssel er et brugerdrevet digitalt opslagsværk efter wikipedia princippet, hvor brugerne skriver artikler om forskellige emner fra Vendsyssel. Således at vi sammen efterhånden kan få opbygget et digitalt leksikon om Vendsyssel.
wikipedia, vendsyssel, opslagsværk, digital, leksikon
Industri Historisk Samling Sønderborg

Vi ønsker at udbrede viden om byens industrihistorie fra ca. 1820 til i dag via formidling og fremvisning af historiske produkter og udstyr fra forskellige industrigrene, så som tekstil, beklædning, levnedsmidler, elektronik og andet industri. Samlingen vil ikke omhandle service, handel og håndværk.
industri, musum, byhistorie, fremvisning, sønderborg
Kirke & Sogn - 9460

Kirke & Sogn er fælles hjemmeside for "Folkekirken i 9460", det vil sige pastoraterne i Brovst, Øland-Langeslund og Midt-Hanherred (Lerup-Tranum-Koldmose-Torslev og Øster Svenstrup).
kirke, sogn, brovst, 9460, nordjylland
Ullerupgård

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Vinderup Egnshistoriske Forening

Arkivet, som er Vinderup Egnshistoriske Forenings samlingssted, ligger på Vinjes Torv 1, 7830 Vinderup.. Arkiverne dækker sognene Handbjerg, Ryde, Ejsing, Sevel og Sahl er alle en del af gammel Vinderup Kommune (i dag Holstebro Kommune).
vinderup, nordjylland, lokalarkiv
Vendelboer og andre som havde hjemme i Vendsyssel

Min hjemmeside handler om Vendelboen og andre som havde hjemme i Vendsyssel dengang for længe siden.
vendelbo, vendsyssel, historie, byliv, privat
Egedal Arkiver og Museum

Egedal har en interessant historie, som vores lokalarkiver og museer værner og fortæller om. I Egedal Arkiver og Museum arbejder op mod 100 frivillige og en håndfuld ansatte med indsamling og formidling af denne spændende historie.
museum, arkiv, egedal
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Lokalhistorisk arkiv for Timring Sogn

For denne side handler det om at passe på historien i Timring Sogn. Vi opfordrer borgere i lokalområdet til at komme med billeder og erindringer. Kom og besøg os og fortæl, hvad I kan bidrage med.
timring, facebook, side, oplysning, arkiv
Grut Hansen Slægten

Forening der arbejder for information og bevarelsen af slægtstavle for Andreas Hansen og Emma Grut.
grut, hansen, slægt, emma, andreas
Det Kongelige Bibliotek I Stockholm

Kungliga biblioteket er navnet på Sveriges nationalbibliotek. Biblioteket indsamler og opbevarer alt i arkivalier, dokumenter, bøger, lyd-, billede - og skriftmateriale, som udgives i Sverige. Bibliotekets samlinger er åbne for alle, men dets formål er først og fremmest rettet mod forskningen. Materiale fra den svenske samling må ikke udlånes, men skal anvendes på biblioteket. Langt det meste materiale opbevares i magasiner og skal forudbestilles inden fremvisning. I bibliotekets samlinger findes cirka 20 millioner numre. Udover bøger indeholder samlingerne blandt andet plakater, billeder, håndskrifter og reklametryk. Den audiovisuelle samling består af over 7 millioner indspillede timer.
bibliotek, kongelig, sverige, svensk, nordisk
Marius Knudsen - En rejsende fotograf

Denne side er oprettet for at hylde fotografen Marius Knudsen, Borup, og samtidig vise en del af hans fotografiske værker efterhånden som de bliver scannet.
marinus, knudsen, billedesamling, fotograf, billeder
Ebbeskovposten.dk

Bag Ebbeskovposten.dk står Helle Larsen. Jeg er født og opvokset i Ebbeskov ved Fakse – staves nu Faxe. Hjemmesiden kommer til at omhandle min slægt både på min fars og mors side.
helle, larsen, ebbeskov, slægtsside, fakse
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Gentofte Brandmuseum

Gentofte BrandMuseum er beliggende på en særdeles velbevaret brandstation, der var i drift fra 1909-39, samlingen omfatter udelukkende originale køretøjer og materiel, der har været benyttet i Gentofte kommune fra 1700-tallet op til i dag. Samlingen viser Brandvæsenets udvikling fra midten af 1700-tallet frem til i dag. Du kan bl.a. se håndkraftsprøjter fra de gamle sprøjtehuse og motordrevne brandbiler. Nordeuropas ældste danskbyggede automobilsprøjte fra 1919, Triangel-sprøjter fra 1930-erne og en officersvogn fra 1946.
museum, brandbiler, udrykning, samling, oplevelse
Augustenborg Guiden

Tag guiden med rundt i byen, og læs eller hør om de forskellige seværdigheder. Du kan f.eks. starte med at gå en tur gennem Storegade eller Slotsallé, der begge fører til slottet. Guiden dækker hele den gamle bydel, havnen, parken, skoven og det meste af Augustenborgstien ud til Brovold. Vi starter byvandringen med at høre lidt om Augustenborgs historie. Byen blev grundlagt i 1651 af hertug Ernst Günther, der giftede sig med sin kusine, Augusta af Glücksborg, som han opkaldte slottet og byen efter.
augustenborg, guide, byvandring, historie, slot
Ibellegaard.dk

Slægtsforskning i slægterne bla. Ellegaard, Hansen og Nagel. Har du oplysninger om min slægt, så kontakt mig gerne.
ellegård, ellegaard, privat, slægtstræ, ib
Ludvig Holberg Museet

Ludvig Holberg (1684-1754) købte i 1745 barok-herregården Tersløsegaard og fik det dengang meget store gods ophøjet til "Baroniet Holberg". Han boede indtil sin død i 1754 i hovedbygningen, der nu er indrettet som museum.
museum, ludvig, holberg, historie, tersløsegaard
Bellahøj Kirke

Bellahøj kirke i Bellahøj-Utterslev sogn er, med basis i den kristne tro og med udgangspunkt i de kristne værdier, et rummeligt fællesskab der går nye veje, og som grøn kirke arbejder vi for en bæredygtig udvikling i tanke, ord og handling.
bellahøj, utterslev, kirke, sognekirke, kirker
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
1967 Christianshavn - Dokumentar

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Søstrenes Begravelsesforretning

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
AtlantikWall.dk

På dette site kan du finde informationer om Atlantvolden og bunkerne op gennem Danmark. Her er beskrivelser af hvad Atlantvolden var for en størrelse og hvad formålet med den var. Støttepunkterne/lokationerne op langs den jyske vestkyst vil blive gennemgået efterhånden som jeg får samlet informationerne. Har du forslag til forbedringer, ønsker at bidrage med informationer, fundet en fejl i informationerne eller andet håber jeg du vil kontakte mig.
krig, danmark, bunkere, befæstning, historisk
Fabjerg Sognearkiv

Fabjerg Sognearkiv hører hjemme i et lokale i Fabjerg Kulturhus - det tidligere Fabjerg Missionshus. Vi er en gruppe af frivillige personer, der bruger lidt af vores fritid på at håndtere sognets historie. Arbejdet foregår både i arkivet, hjemme ved computeren og ude "i marken".
fabjerg, arkiv, sognearkiv, lemvig
Andreasen og Kreutzer

Min familie stammer fortrinsvis fra Nordjylland på mødrenes side, samt Midtjylland samt Lolland Falster på fædrenes side. Jeg har taget udgangspunkt i tre slægtsbøger, som omhandler min slægt på min mors side.
lolland, andreasen, kreutzer, privat, slægtsforskning
Svendborg Kommune

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Håndskrifter for slægtsforskere

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Tyskland - 1945

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Baunsgaard-slægten fra Lihme

Jeg hedder Peter Baunsgaard og er webansvarlig for dette webtræ op myheritage. Slægtstræet tager udgangspunkt i min slægt, Baunsgaard-slægten fra Baunsgaard i Lihme i Vestsalling, og min ægtefælle Grethe Hanna Baunsgaards slægt.
myheritage, baunsgaard, digital, jens
Genealogy TV

Stor youtube kanal der handler om genealogi og tilbyder gratis slægtshistorieundervisning. Begyndere til avancerede slægtsforskere kan finde de nyeste tips, teknikker og smarte forskningsstrategier til at finde dine forfædre. Kanalen er engelsksproget, men der er mulighed for oversættelse / undertekster.
youtube, tv, kanal, genealogi, undervisning
Museum Give

I midten af Jylland og vest for Vejle finder du Museum Give. Her bydes I indenfor i et ægte skatkammer med alt fra livet på hedebondens gård til byens handel og håndværk og undervisningen i den gamle landsbyskole.
give, museum, egnsmuseum
Bruuns Bøger

Bruuns Bøger er din lokale boghandel online. Hos Bruuns Bøger elsker vi litteraturens verden, og vi vil gerne dele den med så mange som muligt. Derfor har vi et stort fokus på god service og anbefalinger af gode bøger.
bruun, bøger, bog, online, boghandel