Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Grathe Kirke (638)

Grathe Kirke er en kirke i Grathe Sogn i det tidligere Lysgård Herred, Viborg Amt, nu Silkeborg Kommune. Sognet er udskilt af Vinderslev Sogn og Thorning Sogn. Kirken blev opført som en filialkirke i årene 1916-17 og indviet 20. maj 1917.
grathe, kirke, jylland, silkeborg, thorning
Nordfyns museum (652)

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Odsherred Lokalarkivs Youtubekanal (932)

Her kan du finde filmklip fra lokalområdet. Bl.a. fra befrielsen 1945 i Odsherred og Nykøbing Sjælland. Industriliv og skoleliv i Asnæs 1937-1938. Foruden filmklip er der også lydoptagelse med Provst Chr. Petersen, Vig der beretter om befrielsen i Odsherred 1945 samt en billedserie med opsætningen af genforeningstenen på Esterhøj i Høve i 1920.
odsherred, film, lokalarkiv, gamle
Vestergaard Begravelse, Engesvang og Omegn (861)

Vi driver i dag Hammerum Herreds & Sunds Begravelse samt Vestergaard Begravelse, Engesvang og Omegn. Vi lægger stor vægt på, at I får taget afsked på jeres måde, for det er en af de få ting her i livet, som ikke kan gøres om.
bedemand, sunds, engesvang, ikast
Nørhald Egns-Arkiv (729)

Er hjemmehørende i Gjerlev Aktivitetshus,Tønagervej 13, 8983 Gjerlev. Arkivet dækker dele af Nørhald Herred, Gjerlev Herred og Støvring Herred.
nørhald, egnsarkiv, lokalarkiv, arkiv, gjerlev
Bentha.dk (620)

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev (540)

Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev, en landsby i Hvetbo Herred - Vendsyssel. Oplysningerne er samlet og redigeret af Lisbet Thorendahl
lokalhistorie, byliv, minder, vester, hjermitslev
Lokalhistoriske emner for Thy og Han Herred (621)

Blog og forum for udveksling af lokalhistoriske emner med tilknytning til han herred og thy.
blog, thy, han, herred, forum
Søruller (590)

Siden 1704 er der udskrevet mandskab fra sømilitområderne til tjeneste ved søværnet. Sørullerne for perioden 1704 og frem til 1802 er kun sparsomt bevaret. De skal findes i gods-, herreds- og rådstuearkiverne samt i arkivet for søindrulleringen.
søruller, rigsarkivet, arkivalier, digital
Abcbellevue.dk (533)

En stor del af slægtsforskningen foregår i De Otte Sogne" ved Kolding - (Nørre Tyrstrup Herred), - samt i Sønder Tyrstrup Herred. Vi håber, at nulevende og kommende efterkommere vil finde det spændende at gå på opdagelse på siden, og vi modtager gerne rettelser og tilføjelser, så vi kan give en detaljeret side videre til generationerne efter os. Vh Aage Langhoff Clausen og Birthe Clausen (født Frandsen).
clausen, frandsen, privat træ, slægtsforskning
Majbølle-Vigsnæs Kirker (568)

Vigsnæs Sogn er et sogn i Lolland Østre Provsti. I 1800-tallet var Vigsnæs Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Musse Herred i Maribo Amt. Vigsnæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Sakskøbing Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Guldborgsund Kommune.
majbølle, vigsnæs, kirker, kirke, kirkegård
Djursdatabasen (542)

Samling af alle personer fra Djursland, (Nørre Djurs, Sønder Djurs, Mols, Øster Lisbjerg, Sønderhald og Rougsø herreder) fra 1200-årene (Marsk Stig) og til i dag. Dog medtages kun personer født for mere end 100 år siden eller afdøde. Indeholder basale data om personerne, fotografier, dokumenter og billeder af gravsten. Man skal registrere sig som bruger. Det er gratis.
djursland, slægt, webbaseret, database, jylland
Samsø Sogn (583)

Samsø Sogn er et sogn i Århus Domprovsti. Sognet blev oprettet 1. maj 2014 ved sammenlægning af alle 5 sogne på Samsø. I 1800-tallet var Tranebjerg Sogn, Kolby Sogn, Onsbjerg Sogn, Besser Sogn og Nordby Sogn selvstændige pastorater, der hørte til Samsø Herred i Holbæk Amt.
samsø, kirkegårde, afbildning, fotos
Simeon-Sankt Johannes Sogn (758)

Simeons Sogn var et sogn i Nørrebro Provsti. I dag er sognet en del af Simeon-Sankt Johannes Sogn. Sognet ligger i Københavns Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sokkelund Herred. I Simeons Sogn ligger Simeons Kirke.
kirke, nørrebro, simeon, københavn
Myrupfamilien (455)

Velkommen til Myrupfamiliens hjemmeside. Den beskriver slægten Myrup, som stammer fra den tidligere landsby Myrup i Lild Sogn i Vester Han Herred i det nuværende Lild Klit mellem Hanstholm og Fjerritslev i Nordjylland.
privat, træ, myrup, nordjylland, hanstholm
Dragsholm Lokalhistorisk Forening (439)

Dragsholm Lokalhistorisk Forening har til formål at udbrede kendskab til og vække interesse for lokalhistorien i Gl. Dragsholm Kommune, der dækker Asnæs, Grevinge, Fårevejle og Vallekilde-Hørve sogne, som nu er en del af Odsherred kommune.
dragsholm, arkiv, forening
Kirkerne på Mols og Helgenæs (1173)

Helgenæs Sogn er et sogn i Syddjurs Provsti. Helgenæs Sogn hørte til Mols Herred i Randers Amt. Helgenæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Ebeltoft Kommune, som ved strukturreformen i 2007 indgik i Syddjurs Kommune. I Helgenæs Sogn ligger Helgenæs Kirke.
mols, helgenæs, kirker, djursland
Glud Museum (916)

Glud Museum er et statsanerkendt frilandsmuseum, i den lille by Glud i det tidligere Bjerre Herred, nu Hedensted Kommune. Museet omhandler landbrug og landboliv på Juelsminde-halvøen fra midten af 1600-tallet til midten af 1900-tallet.
glud, museum, historie
Slavs herred (367)

Side med rigtigt mange afskrevne kirkebøger, folketællinger mm. fra området omkring Billund.
privat, afskrifter, kirkebøger, lokalhistorie, ejendomme
Bjerager Kirke (696)

Bjerager Sogn er et sogn i Odder Provsti. I 1800-tallet var Bjerager Sogn anneks til Randlev Sogn. Begge sogne hørte til Hads Herred i Aarhus Amt. Randlev-Bjerager sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Odder Kommune. I Bjerager Sogn ligger Bjerager Kirke.
bjerager, odder, kirker, kirke, østjylland
Hornslet Kirke (863)

Hornslet Kirke, Hornslet Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken i Hornslet kan med rette kaldes for en af de mærkværdigste landsbykirker i Danmark.
kirke, hornslet, randers, kirker, sogn
Ansager Kirke (437)

Ansager Kirke ligger i Ansager Sogn, i det tidligere Øster Horne Herred Ribe Amt, nu Varde Kommune. Kirken er fra 1200-tallet. Romansk kor og skib. I 1775 udvidedes kirken med et tårn med spir. I tårnrummet findes kirkens eneste kalkmalerier – malet af Liljemesteren.
ansager, ribe, kirke, sogn, sønderjylland
Odder Kommune (685)

Odder er en stationsby i Østjylland med 12.454 indbyggere, beliggende i Odder Sogn. Den er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland. Tidligere var den hovedby i Hads Herred. Befolkningen i Odder by udgør cirka halvdelen af kommunens samlede indbyggertal.
odder, kommune, midtjylland
Kirkebøger fra Hammerum og Bølling herred (416)

Dette er en simpel side til download af kirkebøger. Det er ikke en komplet afskrift, men alt er sat op i excel tabel, med kombination af fødsel, vielse og død. Der er nu mere end 300.000 begivenheder og dermed mange muligheder for fejllæsning/fejltastning. Derfor skal du ikke bruge disse data til direkte afskrift, men kun til let at finde de originale data i kirkebøgerne.
hammerum, bølling, herred, kirkebøger, afskrift
Hilsen fra Odsherred.dk (309)

Jeg har samlet på postkort i mange år, i første omgang var det vedrørende Nykøbing og Rørvig, men sidenhen blev det hele Odsherred. Dette er efterfølgende udvidet med al lokalhistorisk materiale. I sommerhalvåret udstiller jeg de mange billeder på mit kræmmermarked som afholdes på Højbyvej 15 A i månederne maj, juni, juli og august. Her kan man altid kigge forbi og se nogle af de mange kort jeg har i samlingen. Har du lyst til at høre nærmere om mine forskellige foredrag eller byvandringer, så kontakt mig gerne, eller se meer i menupunkterne øverst. Ønsker du at bestille mig til et foredrag, så kontakt mig på mail eller mobil. Så kan vi snakke om pris og indhold.
byliv, foredrag, postkort, oddsherred, byhistorier
Sønderholm - Frejlev Kirker (286)

Sønderholm Kirke ligger i Sønderholm Sogn i Aalborg Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Hornum Herred, Ålborg Amt. Kor og kirkeskib er opført i romansk tid af granitkvadre over skråkantsokkel.
nibe, sogn, kirker, kirke, nordjylland
Lomborg Kirke (416)

Lomborg Sogn var et sogn i Lemvig Provsti. Sognet blev 22. august 2019 lagt sammen med Rom Sogn og indgår nu i Lomborg-Rom Sogn. I 1800-tallet var Rom Sogn anneks til Lomborg Sogn. Begge sogne hørte til Skodborg Herred i Ringkøbing Amt. Her er i alt 4 kirker under dette sogn, Dybe, Ramme, Lomborg og Rom kirke
lomborg, kirke, lemvig, nordjylland, kirker
Slægtshistorier fra det gamle Præstø amt (272)

Slægt og slægtshistorier fra det gamle Præstø amt. Jeg tager primært udgangspunkt i Bårse og Hammer herred med hovedvægt på Jungshoved, Allerslev og Snesere sogne. Her vil ligeledes komme oplysninger om mine egne aner fra området m.m.
bårse, kyhl, hammer, præstø, byhistorie
Fra fattiglemmer til konger ... (288)

I marts 2016 lagde Svend Jacobsen og jeg en efterslægtstavle på nettet for herredsfoged Troels Winther på Astrupgård i Sønderjylland, der levede for over 500 år siden (www.troelswinther.dk). Troels Winther er stamfar til en uhyre omfattende slægt, der må betegnes som Danmarks største sammenhængende slægt. TW-efterslægtstavlen indeholder p.t. mere end 80.000 personer, hvoraf ca. 50.000 er egentlige efterkommere efter Troels Winther, mens resten er ægtefæller til efterkommerne og forældre til ægtefællerne.
troels, winther, sønderjylland, slægter, stamtræ
Thyregod-Vester Kirker (419)

Thyregod Sogn er et sogn i Grene Provsti. I 1800-tallet var Vester Sogn anneks til Thyregod Sogn. Begge sogne hørte til Nørvang Herred i Vejle Amt. Thyregod-Vester sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Give Kommune, som ved strukturreformen i 2007 blev indlemmet i Vejle Kommune.
thyregod, vester, kirker, kirke, trosamfund
Kirke & Sogn - 9460 (278)

Kirke & Sogn er fælles hjemmeside for "Folkekirken i 9460", det vil sige pastoraterne i Brovst, Øland-Langeslund og Midt-Hanherred (Lerup-Tranum-Koldmose-Torslev og Øster Svenstrup).
kirke, sogn, brovst, 9460, nordjylland
Thorsager, Bregnet og Feldballe Kirker. (320)

Thorsager Kirke ligger 13 km Ø for Hornslet i Thorsager Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken er Jyllands eneste rundkirke. Den ligger på en stejl bakke og dominerer helt landsbyen Thorsager.
thorsager, bregne, sogn, feldballe, kirker
Assing Kirke og Sogn (282)

Assing Sogn er et sogn i Herning Søndre Provsti. I 1800-tallet var Assing Sogn anneks til Sønder Felding Sogn. Begge sogne hørte til Hammerum Herred i Ringkøbing Amt. Sønder Felding-Assing sognekommune blev senere delt, så hvert sogn dannede sin egen sognekommune.
assing, sogn, kirke, kirkegård, tro
Skanderborg Sogns Kirker (450)

Skanderborg Sogn – tidligere Skanderup Sogn – er et sogn i Skanderborg Provsti. I 1800-tallet var Skanderup Sogn og Stilling Sogn annekser til Skanderborg købstad. Begge sogne hørte til Hjelmslev Herred i Skanderborg Amt. De udgjorde Skanderup-Stilling sognekommune.
skanderborg, slotskirke, østjylland, kirker, kirke
Kim Mølgaard Nielsen (115)

Slægtsforskning med aner i Vestsjælland og Odsherred ca. 1600 – ca. 1970 og Vendsyssel og Lolland ca. 1620 – ca. 1970. Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til slægten.
kim, mølgaard, slægtsforskning, vestsjælland, 1970
Svanekearkiv.dk (127)

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
Oddensogn.dk (100)

Denne hjemmeside er løbende under udbygning. Her vil du fremover kunne følge med i den slægtsforskning, som undertegnede har foretaget i Odden sogn siden 1999.
odden, odsherred, privat, slægtstræ
Sct. Clemens Kirke (Rømø) (111)

Sankt Clemens Kirke er en kirke beliggende i Rømø Kirkeby på Rømø midtvejs mellem Rømø-dæmningen og Havneby i Tønder, Højer og Lø Herred.
sankt, clemens, kirke, rømø, tønder
Olderne.dk (68)

Signe og Agner var begge født i 1916 og var fætter og kusine. Signe voksede op mellem Horsens og Skanderborg og Agner i Kerteminde. Hovedparten af min forskning har dog været knyttet til Nordjylland, nærmere betegnet Han herred, lige mellem Thy og Vendsyssel, da det er her Signe og Agners bedsteforældre kom fra. Jeg begyndte min slægtsforskning, da jeg efter min mormors død sad med min oldemors dåbsattest i hånden og undrede mig over hvad der fik en 19 årig pige til at krydse Limfjorden og tage helt til Kerteminde for at gifte sig. Året var 1909
olderne, signe, agner, nordjylland, fyn