Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Ena og Steen Munkholms hjemmeside (555)

Velkommen til Ena og Steen Munkholms hjemmeside. Dette websted er lavet for at vise familiens stamtræ.
privat, munkholm, ena, steen, privat
Maribo Lokalhistoriske Arkiv (998)

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Slægten - En stamme med forgreninger (429)

Denne slægtsside består af en database med mere end 11.500 personer. Zenitas slægt består af familierne Lund (Viborg amt), Albertsen (Viborg amt), Laursen (Ringkøbing amt) og Jespersen (Ringkøbing amt). Christians slægt knytter sig til familierne Jessen (Vejle amt), Kofoed (Bornholm), Jørgensen (Ringkøbing amt) og Kjeldsen (Ribe amt - med forgreninger til Tyskland og Norge). Og ikke at forglemme forgreninger til USA.
privat, træ, viborg, ringkøbing,
Dansk Jødisk Museum (992)

Dansk Jødisk Museum er et dansk selvejende museum beliggende på Slotsholmen i København, der har til formål at dokumentere de danske jøders ca. 350 år lange historie.
museum, amerika, usa, indvandring
Lokalhistorisk arkiv i Gudhjem (Østerlars) (750)

Lokalarkiv for Gudhjem og Bornholm.
gudhjem, billeder, arkiv, lokalarkiv, østerlars
Bornholmske Billeder (640)

Bornholmske Billeder er et digitalt, historisk arkiv i sam-arbejde mellem Bornholms Ø-arkiv og Bornholms Museum. Prøv vores fritekstsøgning eller gå direkte til arkivet.
bornholm, billeder, fotos, arkiv, ø
Michael Axelsen - Min slægt (508)

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Bornholmske Kirkebøger før 1814 (639)

Dette website indeholder et register over kirkebogsoptegnelser for de bornholmske sogne i perioden før 1814.
bornholm, kirkebøger
Bentha.dk (620)

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune (714)

Stor billedesamling fra Thyegnen, herunder Thisted og Hanstholm. Opdateres og leveres af Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune.
thisted, billeder, hanstholm, thy, hurup
Lundholm Sørensens Arkiv (807)

Personalhistoriske oplysninger om skagboer og folk med tilknytning til Skagen. Oplysningerne stammer primært fra kirkebøger og folketællinger.
skagen, personarkiv, arkiv, opslag
Museummors.dk (613)

Museum Mors er et statsanerkendt kulturhistorisk og geologisk museum, der har Mors som sit geografiske virkeområde. Museet består af tre afdelinger og et arkiv: Dueholm Kloster, Fossil- og Molermuseet, Støberimuseet samt Morsø Lokalhistoriske Arkiv.
morsø, lmuseum, historie
Min bornholmske slægt (562)

Som titlen antyder, kommer min slægt fra Bornholm, eller rettere sagt, sådan troede jeg, det forholdt sig, da jeg startede på min slægtsforskning, men jo mere man arbejder med det, finder man ud af, at slægten ikke var helt så bofast, som jeg troede.
bornholm, slægt, slægtsforskning, privat, træ
Herningsholm Museum (994)

Herningsholm er en herregård fra år 1579 beliggende i Herning i den nordøstlige del af byen. Det er Hernings ældste bygning, og den blev oprindeligt bygget i renæssancestil af adelsmanden Josva von Qualen, der lod den opføre på et voldsted nær en å i et fugtigt engareal.
herning, herningsholm, museum
Holm Lokalhistorisk Arkiv (583)

Holm lokalhistoriske arkiv er beliggende i de tidligere lokaler der husede Holm skole. Møllegade 60, Holm, 6430 Nordborg.
holm, arkiv, lokalarkiv, nordborg, als
Bornholms Historiske Samfund (703)

Historier om Bornholm ordnet geografisk og tematisk hentet fra Foreningens Facebook og andre steder.
bornholm, samling, historisk, samfund, arkiv
Bornholm-stamtavle (601)

Bornholm-stamtavle er en slægtsforskningshjemmeside som indeholder 62.808 personer, primært fra Bornholm.
bornholm, stamtavle, personer, portal, navne
Modtagere af Holmens Hæderstegn (438)

Alfabetisk fortegnelse over modtagere af Holmens Hæderstegn. Hæderstegnet for god tjeneste ved Sø-etaten er et officielt dansk hæderstegn, der tildeles ansatte i Søværnet. Hæderstegnet blev indstiftet den 29. januar 1801 og hed oprindeligt Holmens Hæderstegn frem til 1843, en betegnelse som stadig finder anvendelse blandt de ansatte i Søværnet. Dette link dækker over modtagere i tidsperioden 1801-1950
holmens, hæderstegn, rigaarkivet, arkivalier
Jesper Holm - Hjemmeside om min slægt (474)

På disse sider kan du finde en kort beskrivelse af de slægter som der kan findes i mit slægtstræ. Det er bla. slægterne Holm, Anthon, Zimmerman, Grønvold og Nellemann.
jesper, holm, zimmerman, anthon, grønvold
Jollmands Gaard (543)

Jollmands Gaard er den ældste gård i Holm. Gården og slægten kan føres tilbage til 1700 tallet. Af kirkebogen fra 1651, fremgår det at ”3. påskedag om onsdagen begravet Store Kristen af Holm 96 år gammel”. Derefter kan man i kirkebogen se at gården gik i arv fra far til søn i 10 generationer. I dag er gården fuld restaureret og et bevaringsværdigt museum, beliggende på Damgade 1, Holm, 6430 Nordborg. Åbent hver dag mellem 9.30 og 11.30, året rundt.
jollmand, gård, museum, holm, slægtsgård
Bornholms Tekniske Samling (78)

Bornholms Tekniske Samling er et teknisk museum, som ligger i Allinge på Bornholm. Museet er indrettet på på Østre Borregård, der tidligere har været under Hammershus.
samling, museum, teknik, bornholm, industrihistorie
Bornholmphoto.dk (462)

Disse sider er et forsøg på at samle alle tilgængelige oplysninger om de bornholmske fotografer. Det er mit ønske at denne side med tiden skal være en reference når det drejer sig om så nøjagtigt som muligt at tidsbestemme fotos fra Bornholm. Siderne skal omhandle alle fotografer der har virket på Bornholm, fra fotografiets begyndelse indtil man ikke længere klæbede fotos på karton/pap. I praksis drejer det sig om årene indtil ca. 1925-1930.
fotografer, foto, bornholm, index, arkiv
Bornholmerting.dk (544)

Jeg ønsker at formidle Bornholms historie ved brug af “oprindelige historiske kilder”, det vil sige, at jeg tager udgangspunkt i samtidige dokumenter.
bornholm, kilder, dokumenter, historie, portal
Hittagraven (111)

Her kan du søge efter personer, der er begravet på Stockholms elleve offentlige kirkegårde.
stokholm, kirkegårde, døde, begravede, sverige
Egholmmuseum.dk (1144)

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Museum Nordsjælland (848)

Museum Nordsjælland består af flere bymuseer i Gilleleje, Hillerød og Hørsholm. Her kan du opleve lokalhistorien på tæt hold - både den om kongerne og den om fiskerne.
museum, nordsjælland, udstilling
Flemming Dalhauge, slægtsforsker (570)

Slægtsforsker Flemming Dalhauge fortæller om hvordan man bedriver slægtsforskning anno 2014, og kommer med gode historier fra sin egen og hustruens slægtsforskning.
kanal 1, flemming, dalhauge, video, introduktion
Frederiksholm Kirke (1228)

Frederiksholm Kirke er sydhavnernes kirke. Sydhavn Sogn strækker sig fra det gamle Sydhavns kvarter til de nye boligområder på Teglholmen og Sluseholmen. Sognet har pr. 1. januar 2014, 16.816 indbyggere. Frederiksholm Kirke er sognets eneste kirke, men planerne om at bygge en ny kirke er blevet godkendt.
sydhavn, sogn, kirke, frederiksholm, sjælland
Bornholmske bondegårde (631)

Efter at have arbejdet en lille menneskealder med de bornholmske bøndergårde på mange forskellige måder, har jeg ønsket at bearbejde Bornholms Museums bondegårdsundersøgelser, således at de fx både kan vises som udstilling (på nettet) og samtidig være en mulighed for de, der beskæftiger sig med gårdene og gårdmandsslægterne, at finde supplerende materiale.
bornholm, bondegårde, bøndergårde, opslag, gårde
Myrupfamilien (455)

Velkommen til Myrupfamiliens hjemmeside. Den beskriver slægten Myrup, som stammer fra den tidligere landsby Myrup i Lild Sogn i Vester Han Herred i det nuværende Lild Klit mellem Hanstholm og Fjerritslev i Nordjylland.
privat, træ, myrup, nordjylland, hanstholm
Dragsholm Lokalhistorisk Forening (439)

Dragsholm Lokalhistorisk Forening har til formål at udbrede kendskab til og vække interesse for lokalhistorien i Gl. Dragsholm Kommune, der dækker Asnæs, Grevinge, Fårevejle og Vallekilde-Hørve sogne, som nu er en del af Odsherred kommune.
dragsholm, arkiv, forening
Bornholms Ø-arkiv (513)

Formidling, efterlysninger og indsamling af lokalhistoriske informationer fra Bornholm.
bornholm, lokalarkiv, facebook, arkiv, social
Bornholmskeudvandrere.dk (453)

Databasen over bornholmske udvandrere bygger på et kæmpe arbejde, som slægtsforsker Lill-May Didriksen udførte. Oplysningerne er hentet i Københavns Politis udvandrerregister. Bornholms Ø-arkiv vedligeholder løbende informationerne i databasen.
bornholm, udvandrere, database, arkiv, søgning
Bornholmere.dk (642)

Databasen består af 113.646 fødte Bornholmere fra slutningen af år 1700 til midten af år 1900. Det er muligt at lave navneopslag eller datoopslag i databasen. Databasen bliver løbende opdateret med nye oplysninger.
bornholm, søgning, personer, portal, navne
Folmer Olsen Begravelsesforretning (628)

Familieforretningen Folmer Olsens Begravelsesforretning klar til at hjælpe dig med alle praktiske detaljer i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi har et stort kendskab til de lokale kirker og kirkegårde i Nørresundby, Lindholm, Hvorup og Nørre Uttrup og kan dermed give dig den rigtige rådgivning. Vi er derfor det oplagte valg, hvis du skal bruge en erfaren og faguddannet bedemand i Nørresundby og omegn
bedemand, aalborg, nordjylland, afsked, begravelse
Bornholm i billeder - før og nu (603)

Facebook gruppe med over 26.000 billeder fra bornholm.
bornholm, gamle, billeder, gruppe, fotos
Bornholms højskolehistoriske Arkiv (SAM) (450)

Velkommen til SAMs højskolehistoriske arkiv. SAM står for undertegnede, Svend Aage Møller, og er altså med en lille tillempning mine initialer. Arkivet er et resutat af mange år syslen med højskolernes historie, specielt vedrørende Bornholms Højskole, som jeg har været tilknyttet som lærer i 35 år, men i de senere år også omkring højskolerne i bred almindelighed, dog med særlig vægt på undervisningen og skolernes daglige liv.
bornholm, højskole, historie, arkiv, billeder
Bornholms Museum (503)

Bornholms Museum er stiftet i 1893 og er et kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø. Museet er ejet og drevet af Bornholms Museumsforening - landets største museumsforening af sin art. Vi har ca. 5000 medlemmer, som er engageret i at sikre den bornholmske kulturarv på de to statsanerkendte museer: Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum. Som statsanerkendt museum er vi forpligtiget til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle til det almene publikum. Museet varetager disse fem forpligtigelser indenfor såvel arkæologi som nyere tids kulturhistorie.
museum, bornholm, arkiv, historie, kulturarv
Voldum-Rud Lokalhistoriske arkiv (398)

Voldum sogn består af landsbyerne Voldum, Rigtrup og Hvalløs. Midt i sognet ligger kirken som er fra 1600-tallet. I 1721 oprettede Frederik den 4., som på det tidspunkt var ejer af Clausholm, Rytterskoler i både Voldum og Rud sogne.
voldum,, rud, lokalarkiv, historie
Gravgaard slægten (367)

Slægtsnavnet Gravgaard stammer fra gården Gravgaard på Thyholm. Der har gennem tiden været en del uenighed om det staves Gravgaard eller Graugaard. Begge dele er brugt i flæng, men ud fra det jeg har kunne finde så har stavemåden Gravgaard været den ældste.
gravgaard, privat, thyholm, vestjylland, gravgård
Riddersholm.dk (399)

Slægten Riddersholm stammer fra området omkring Nr. Nebel syd for Ringkøbing Fjord.
riddersholm, privat, træ,
Bornholmske Skifter før 1845 (429)

Skifteuddrag – Bornholm. 1681 – 1845. Samt andre gode oplysninger, som måske er en genvej til din søgning af dine Bornholmske aner.
skifter, 1681, 1845, bornholm
Slægten Fra Vindeby (393)

Slægten Fra Vindeby - Martin Iversen Christensen. Den første del af historien om min mormor, Inger Rasmussens slægt tager sit udgangspunkt i Vindeby på Tåsinge, hvor hun boede det meste af sit liv, og hvor begge hendes forældre stammede fra. I denne del er fokus på hendes aner på Tåsinge og Langeland samt i Jylland og Tyskland. Denne del af hendes forfædre var hovedsageligt bønder og husmænd mens en gren stammede fra en jysk provst og en herresfogedslægt fra Thyholm, og en anden gren kan spores tilbage til Tyskland. Bind 4 i serien handler om Ingers mors mødrende slægt, som kan spores tilbage til 1100-tallet.
bog, bøger, langeland, vindeby, christensen
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm (572)

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er et museum for sporvogne og busser, der ligger ved herregården Skjoldenæsholm på Midtsjælland mellem Ringsted og Hvalsø. Museet blev indviet 26. maj 1978 og er efterfølgende blevet udbygget, så det i dag er et af de fem førende af sin art i verden.
sporvogn, sporveje, museum, spor, tog
Slægten på Stjørnsholm (405)

På denne side fortæller jeg om om livet på Stjørnsholm slægtsgård og slægtens arbejde med jorden – helt tilbage til da tipoldemor sad for bordenden. Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.
stjørnsholm, privat, slægtsgård, nordals, frederiksen
Rosenholm Egnsarkiv (473)

Rosenholm Egnsarkiv er indrettet i det tidligere Ting- og Arresthus midt i Hornslet, sammen med Syddjurs Bibliotek. Rosenholm Egnsarkiv er et moderne arkiv, hvor der ud over de historiske arkivalier og billedarkiv m.v. også er slægtsforskning med mere end 90.000 navne samt et stort elektronisk arkiv, med billeder og andre arkivalier.
rosenholm, lokalarkiv, arkiv, djursland, egnsarkiv
Klemensker sogns lokalhistorie (71)

Formålet med Klemensker sogn's lokalhistorie er at udbrede kendskabet og forståelsen for lokalhistorien og kultur historiske værdier i det gamle Klemensker Sogn og indsamle, registrere og bevare arkivalier af lokalhistorisk interesse.
bornholm, arkiv, klemensker, lokalhistorie, egnshistorie
Frederiksborg Slot (508)

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Jette Hartmeyer (360)

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv (400)

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv’s hjemmeside, som dækker det gamle Elling sogn med byerne, Jerup, Napstjert, Nielstrup, Strandby, Elling og Øster Holmen. Arkivet rummer blandt andet person og topografiske fotos, virksomheds- forenings- og privatarkiver, samt jubilæumsskrifter og lokale avisudklip.
elling, lokalarkiv, arkiv, nordjylland, sogn
Schou-Pedersen & Pilgaard (329)

Mit efternavn, Schou-Pedersen, er sat sammen af min farmors og farfars slægtsnavne. Schou-slægten har lange rødder på Bornholm, men tilbage i min tip-generation blev de blandet med indvandring af noget mindre stedfaste, men stærke rødder fra Jylland - slægterne Hoff, Theilmann, Overgaard og Mygind. Pedersen-slægten dyrkede generation efter generation jorderne omkring Bregninge og Søby på Ærø, indtil min farfar forlod øen og grundlagde en isenkramforretning i Ringe på Fyn. Min mor var født Pilgaard og havde dybe rødder i Vendsyssel, hvor både hendes fars slægt (Pilgaard) og hendes mors slægt (Nielsen) kan spores tilbage til de slægter, der udgik fra Hune Hedegaard nær Pandrup.
schou, pedersen, privat, træ, bornholm
Aksel Koplev - Slægt og fotografering (337)

Denne hjemmeside er i det væsentlige dedikeret to emner: Slægtsforskning som jeg er begyndt at interessere mig for i den senere tid. Gamle fotografier, jeg her været en ivrig amatør fotograf siden min teenager år i Hørsholm i 1970'erne og indtil i dag. Der er ikke tale om kunstnerisk bemærkelsesværdige fotografier; men det er mit håb at de vil vise tiden fra 1970erne og frem. Siden og især indholdet er i høj grad "work in progress", så der vil hen ad vejen komme flere billeder og mere indhold om slægten.
koplev, privat, slægtsforskning, aksel, fotografering
Sønderholm - Frejlev Kirker (286)

Sønderholm Kirke ligger i Sønderholm Sogn i Aalborg Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Hornum Herred, Ålborg Amt. Kor og kirkeskib er opført i romansk tid af granitkvadre over skråkantsokkel.
nibe, sogn, kirker, kirke, nordjylland
Roskilde Bibliotekerne (840)

Roskilde Bibliotekerne dækker biblioteksbetjeningen i Roskilde Kommune, samt centralbiblioteksfunktion for Region Sjælland og Bornholms Regionskommune.
roskilde, bibliotek, bøger, udlån, bog
Foreningen for Slægten de Neergaard (330)

Slægtsforening for efterkommere af Etatsråd Peter Johansen de Neergaard (1769-1835) og ægtefæller. Foreningens formål er ved en sammenslutning af den gunderslevholmske gren af slægten Neergaard at bidrage til denne slægts anseelse, sammenhold og udvikling.
neergaard, forening, slægtstræ, slægtsmøder, sammenkomst
FK-stokholm.dk (296)

Kom med på tur og følg vores oplevelser. Vi fortæller om vores slægtsforskning, campingvogne, biler, livet som sådan, samt udvikling i haven og alt muligt andet som vi tager os til. Mvh Flemming og Käthe.
stokholm, käthe, slægtforskning, flemming, liv
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv (475)

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Bornholms Folkebiblioteker (678)

For fastboende og turister med lånerkort. På alle øens biblioteker kan du bruge biblioteket udenfor den betjente åbningstid. Alle dage. Du skal være oprettet som låner. Selvbetjente biblioteker kl. 7-22 alle dage: Allinge, Hasle, Gudhjem, Christiansø, Svaneke, Nexø og Rønne.
bornholm, bibliotek, folkeoplysning, udlån, bøger
Pedersker Lokalarkiv (334)

Lokalarkiv på Bornholm.
pedersker, bornholm, lokalarkiv, arkiv, byliv
Skt. Nicolai Kirke (351)

Skt. Nicolai Kirke også kaldet Rønne Kirke er sognekirke for Rønne Sogn. Den ligger tæt ved havnen og er dominerende i bybilledet. Kirken var i middelalderen viet til de søfarendes helgen Sankt Nikolaus. Kirken og sognet ejer Rønne Kirkegård.
nikolai, bornholm, kirke, kirker, sognekirke
Valborg Hjort - Sygeplejerske ved Øst-Vestfronten (262)

Den bornholmske sygeplejerske Valborg Hjorth (1884-1970) drog ud i verden og arbejdede som krigssygeplejerske. Hun blev vidne til soldaternes rædsler under Balkankrigen, Første Verdenskrig og den russiske borgerkrig. Og hun skrev detaljeret om sine til tider barske oplevelser.
bog, valborg, hjort, sygeplejerske, krig
Rosenholm Slot & slægten Rosenkrantz (448)

Rosenholm Slot er en herregård på Djursland lidt nord for Hornslet, 25 km nordøst for Aarhus. Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde. Siden grundlæggelsen i 1559 har Rosenholm været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og herregården er Danmarks ældste slægtsgård.
rosenholm, slot, rosenkrantz, adel, hornslet
Slægterne for Inge Brandt og Georg Christensen (234)

Privat slægtsside om bla. Brandt og Dueholm slægter.
slægtsside, sønderjylland, dueholm, brandt
Thyholm Egnsmuseum (217)

Thyholms Egnsmuseum arbejder lokalt for at fortælle om Thyholms historie. Denne formidling af egnens historie foregår gennem foreningens årsskrift, forskellige foredrag og en årlig udflugt og støtte til lokale aktiviteter.
thyholm, egnsmuseum, danmark, historie, folkeoplysning
Det Kongelige Bibliotek I Stockholm (102)

Kungliga biblioteket er navnet på Sveriges nationalbibliotek. Biblioteket indsamler og opbevarer alt i arkivalier, dokumenter, bøger, lyd-, billede - og skriftmateriale, som udgives i Sverige. Bibliotekets samlinger er åbne for alle, men dets formål er først og fremmest rettet mod forskningen. Materiale fra den svenske samling må ikke udlånes, men skal anvendes på biblioteket. Langt det meste materiale opbevares i magasiner og skal forudbestilles inden fremvisning. I bibliotekets samlinger findes cirka 20 millioner numre. Udover bøger indeholder samlingerne blandt andet plakater, billeder, håndskrifter og reklametryk. Den audiovisuelle samling består af over 7 millioner indspillede timer.
bibliotek, kongelig, sverige, svensk, nordisk
Svanekearkiv.dk (127)

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
Bornholms Forsvarsmuseum (105)

Kom tæt på Bornholms spændende militær- og krigshistorie med et besøg på Bornholms Forsvarsmuseum. Gå på opdagelse blandt militære køretøjer, flotte uniformer og drabelige sabler. Genstandene giver et unikt indblik i Bornholms fortid og militære enheder på øen.
museum, krig, historie, bornholm, militær
Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening (98)

Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening blev stiftet i 1987 af en kreds, som jævnligt traf hinanden på Bornholms Lokalhistoriske Arkiv mens de dyrkede slægtsforskning eller lokalhistorie. Foreningen har nu mere end 700 medlemmer. Foreningens formål er at fremme interessen for slægtsforskning og lokalhistorie på Bornholm.
bornholm, forening, lokalhistorisk, samfund, slægt
Historytours.dk (90)

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
Sanderum Lokalarkiv (74)

Det gamle Sanderum Sogn dækker følgende områder: Dyrup, Højme, Holmstrup, Ravnebjerg, Øghaven, Elmelund og Sanderum. Du kan på arkivet finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling.
lokalarkiv, sanderum, arkiv, forening
Slægtsforskning - Bornholm (95)

Denne gruppe henvender sig til personer, der forsker i slægt på Bornholm. Håber vi kan hjælpe hinanden med oplysninger, tydning af kirkebøger, skifter ect.
bornholm, slægtsforskning, gruppe, selvhjælp, kirkebøger
Højbjerg Holme Lokalhistoriske Arkiv (96)

Formålet for Højbjerg Holme Lokalhistoriske arkiv og Forening er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, m.v. med tilknytning til lokalområdet i fortid og nutid i Skåde og Holme sogne og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed, samt gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for lokalområdet.
lokalarkiv, højbjerg, holme, arkiv, arkivalier
Hindsholm Egnmuseum (69)

Hindsholm Egnsmuseum rummer Charles Nielsens livslange samling af kulturhistoriske genstande, oldsager og udstoppede fugle.
hindsholm, egns, museum, museer, kulturhistorie
Dialekt.dk (70)

Dialekter er virkelighedens sprog. Fra Gedser til Skagen, fra Vollsmose til Hørsholm og fra Nørrebro til Aabenraa tales dansk på mangfoldige måder. I Danmark har vi en lang tradition for forskning i dialekter og sproglig variation. Dialekt.dk formidler noget af denne forskning, så vi alle kan blive klogere på, hvordan og hvorfor dansk tales på forskellige måder.
dialekt, danmark, sprogligt, udtalese, dialektskort
Lokalarkivet Østermarie (65)

Officielle facebook gruppe for arkivet. Arkivet holder til i Fritidshuset, Godthåbsvej 39, Østermarie, Bornholm.
facebook, øster, marie, lokalarkiv, bornholm