Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Ellis Island

Adgang til amerikanske indvandrer-arkiver og skiblister m.m.
ellis, island, passagerlister, indvandring, amerika, skibe
Dansk Jødisk Museum

Dansk Jødisk Museum er et dansk selvejende museum beliggende på Slotsholmen i København, der har til formål at dokumentere de danske jøders ca. 350 år lange historie.
museum, amerika, usa, indvandring
Kartoffeltyskerne på Alheden

Kartoffeltyskere er den folkelige betegnelse for de cirka 290 tyske familier, som 1759-60 blev kaldt til Danmark, efter indbydelse af kong Frederik den Femte, overvejende fra Pfalz (nuværende Württemberg) med henblik på opdyrkning af den jyske hede.
kolonister, kartoffeltysker, indvandring, slægt, tyskland
The Italian Genealogical Group

Database og søgeside for italienske aner.
italien, italiensk, slægt, aner, indvandring
Henning Bender - Udvandrerhistorie

Afholder foredrag og skriver artikler og bøger om dansk oversøisk udvandring fra alle danske regioner/lokalområder, svensk indvandring til Danmark, samt foto- og industrihistorie
henning, bender, foredrag, udvandring, artikler
Immigrantmuseet

Immigrantmuseet dokumenterer og formidler 500 års migrationshistorie.
immigrantmuseet, museum, farum, indvandring
American Historical Society of Germans from Russia

AHSGRs mission er at opdage, indsamle, bevare og dele historie, kulturarv og genealogisk arv fra tyske bosættere i det russiske imperium. Som eksperter på tysk russisk arv er vi dedikerede og lidenskabelige med løbende at opdage nye oplysninger og dele dem gennem en overflod af online og personlige ressourcer.
rusland, indvandring, tyskere, tyskland, kulturarv
Genealogy My Ancestors Came to Australia

En slægtsforskningsgruppe, der hjælper dine medforskere med at finde optegnelser på indvandring til Australien.
facebook, australien, udvandring, indvandring, gruppe
Danske i USA 1850-2000

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Schou-Pedersen & Pilgaard

Mit efternavn, Schou-Pedersen, er sat sammen af min farmors og farfars slægtsnavne. Schou-slægten har lange rødder på Bornholm, men tilbage i min tip-generation blev de blandet med indvandring af noget mindre stedfaste, men stærke rødder fra Jylland - slægterne Hoff, Theilmann, Overgaard og Mygind. Pedersen-slægten dyrkede generation efter generation jorderne omkring Bregninge og Søby på Ærø, indtil min farfar forlod øen og grundlagde en isenkramforretning i Ringe på Fyn. Min mor var født Pilgaard og havde dybe rødder i Vendsyssel, hvor både hendes fars slægt (Pilgaard) og hendes mors slægt (Nielsen) kan spores tilbage til de slægter, der udgik fra Hune Hedegaard nær Pandrup.
schou, pedersen, privat, træ, bornholm
Plaggenhacke

Plaggenhacke Arbejdsgruppen er en forskningsgruppe, der beskæftiger sig med hede- og hedekoloniseringen i det tidligere hertugdømme Slesvig med embederne Gottorp, Flensborg og Tønder i årene 1760 til 1765.
heden, kartoffeltyskere, tysk, indvandring, opdyrkning
Museum Polakkasernen

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring