Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Arkiv (1152)

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Skolehistorie.dk (975)

Skolehistorie er et digitalt museum – og en vidensportal, hvor alle kan blive klogere på skolens kulturarv.
skole, skoler, beretninger, historie, fortællinger, erindringer
Nordfyns museum (652)

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Vi taster kilder i Rigsarkivet (559)

Rigsarkivet inviterer alle borgere til at være med til at gøre vores skriftlige kulturarv tilgængelig for alle.
rigsarkivet, indtastning, kilder, kildeportal
Nordjyske Museer (1397)

Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
forskning, opbevaring, kulturhistorie, museum, nordjylland
Kolding Stadsarkiv (1612)

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Kbhbilleder.dk (2256)

På kbhbilleder kan du finde kulturhistoriske fotografier fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum, samt kort og tegninger. Der kommer løbende mere materiale til i takt med at samlingerne digitaliseres og registreres.
københavn, billeder, foto, arkiv, fotografier
Aarhus Wiki (1779)

AarhusWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk udviklet af Aarhus Stadsarkiv. AarhusWiki indeholder artikler og oplysninger om Aarhus og omegn før og nu. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner. Emnerne, der behandles, spænder vidt og omfatter alt, der har at gøre med Personer, Natur, Steder, Historiske perioder & temaer, Samfund, Erhverv og Kultur & fritid.
århus, wikipedia, artikler, billeder, opslagsværk
Lokalhistorisk Forening for Karup området (930)

Lokalhistorisk Arkiv i Karup er oprettet i 1979. Det er en selvstændig institution under Viborg Museum og Kulturudvalget, og kommunen yder et årligt tilskud til arkivets drift. Lokalhistorisk Forening (se denne) er støtteforening for arkivet, og dens bestyrelse udpeger medlemmer til arkivets styrelse. Denne styrelse holder møde mindst to gange årligt, og medlemmerne er Karlo K. Hansen, som er formand, Birthe Nexø, der er næstformand, samt Anders Bertel. Se vedtægterne under Årsberetninger, vedtægter m.m.
karup, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn (944)

Arkivet bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille og Sorø.
sorø, lokalarkiv
Frederiksberg Stadsarkiv (2503)

Frederiksberg Stadsarkiv er en institution under Frederiksberg Kommunes Kultur- og fritidsafdeling og ligger på Frederiksberg Rådhus. Stadsarkivet er Frederiksberg byhistoriske institution, som har til opgave at sikre og udbrede Frederiksberg Kommunes historie.
frederiksberg, arkiv, stadsarkiv, rådhus, byhistorie
Nationalmuseets online samlinger (373)

Her kan du gå på opdagelse i 100-tusindvis af billeder og genstande fra museets arkiver og kulturhistoriske samlinger.
billeder, genstande, samlinger, natmus, museum
Den Store Krig 1914-1918 (1724)

Sidens formål er at formidle historie og dele (og indsamle) arkivalier og fotos om Sønderjylland og sønderjyder under Første Verdenskrig 1914-1918. Det sker i et samarbejde mellem en lang række kulturinstitutioner og -foreninger i Sønderjylland, foruden flere frivillige privatpersoner.
krig, 1914, 1918, militær, soldater
Rigsarkivet.dk (915)

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv (1379)

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv er historisk arkiv for borgere og forvaltning i Lyngby-Taarbæk Kommune, der formidler den lokale historie og kulturarv.
lyngby, taarbæk, stadsarkiv
Den Gamle By (1111)

Den Gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.
by, gammel, århus, museum
Fængslet.dk - Horsens (1122)

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år med fængselsdrift og åbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET. På få år er det lykkedes FÆNGSLET at skabe en både national og international anerkendt ramme for kultur og events. FÆNGSLET lægger i dag hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler, iværksætteri, erhvervskonferencer og et spisehus.
horsens, museum, straffeanstalt, fængsel
Faktalink (958)

Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Samlingen omfatter ca. 600 artikler og temaer, som løbende opdateres og øges, samt flere tusinde links og henvisninger.
fakta, historie, oplysning, slægt
Grænseforeningens leksikon (641)

Udforsk Grænseforeningens leksikon med ca. 2.600 artikler om grænselandets geografi, natur og kulturhistorie. Leksikonet tager udgangspunkt i bogen 'Sønderjylland A-Å' fra Historisk Samfund for Sønderjylland.
historie, grænseforening, leksikon, grænsen, 1920
Imponerende arkitektur ved Odder (645)

Odder rummer en række markante bygninger, der ofte spejler datidens mode. Med design af anerkendte arkitekter er de smukt udformede bygningsværker med til at tegne Danmarks største landsby.
odder, historie, bygninger, bygningsværker
Mediestream - Statsbiblioteket (1162)

Mediestream er Det Kgl. Biblioteks indgang til digitale samlinger af dansk kulturarv i form af aviser, radio, tv og reklamefilm. Den fulde adgang til indholdet i Mediestream kan tilgåes ved fysisk tilstedeværelse på Det Kgl. Biblioteks lokationer. Men folkebiblioteker har mulighed for at tilbyde deres brugere adgang til aviser fra perioden før 2001 og indtil ophavsretten bortfalder efter 100 år, ved at tegne abonnement på "Mediestream Folkebibliotek".
mediestream, aviser, gamle, avis, arkiv, læsestof
Den Arnamagnæanske Samling - Håndskrift (721)

Hvad er et håndskrift ?. På denne side kan man få et indtryk af hvordan forskellige håndskrifter ser ud ved at bladre i 'bladrebøgerne'. Tidslinjen giver en introduktion til den middelalderlige bogkultur og skriftens kronologisk udvikling fra Europa til Norden. Desuden kan du under 'fagudtryk' orientere dig i de termer der bruges i studiet af håndskrifter.
håndskrift, tydning, undervisning, oplysning, bøger
De forsvundne. Hedens sidste fortællere (654)

I De forsvundne præsenteres prøver på folkemindesamleren Evald Tang Kristensens (1843-1929) folkloristiske og kulturhistoriske materiale på en både engagerende og fagligt seriøs måde
de, forsvundende, bog, bøger, heden
Historisk Samfund for Skive og omegn (772)

Foreningens formål er at skabe interesse for og udbrede viden om kultur- og lokalhi­storiske værdier i Skive og Omegn. Desuden salg af Skivebogen.
skive, årbog, samfund, historie, forening
Randers Amts Historiske Samfund (946)

Randers Amts Historiske Samfund er dit mødested for den lokale kulturarv i Randers og omegn.
randers, historie
Det Danske Udvandrerarkiv (685)

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Her kan du også søge i 217.000 danske og 150.000 udenlandske, primært svenske, udvandrere, fra årene 1869 til 1913. Protokollerne er udarbejdet af Udvandrerarkivet i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv, på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
udvandrer, arkiv, rejse, immigration, dansk
Selskabet for Dansk Jødisk Historie (718)

Selskabet for Dansk Jødisk Historie blev stiftet i 1980 og formidler viden om dansk jødisk historie, kultur og genealogi.
jøde, jødedommen, jødeslægt, jødisk, religion
Dansk Vestindien - Kilder til historien (620)

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Kongenshus Mindepark (679)

For at hædre hedebøndernes slidsomme arbejde blev den selvejende institution ”Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere” stiftet i 1942. I 1953 blev mindeparken indviet, en natur-, kultur- og historisk oplevelse lidt ud over det sædvanlige.
facebook, kongens, hus, mindepark, viborg
Johannes Larsen Museet (954)

Kunstnerhjemmet på Møllebakken. Johannes og Alhed Larsen skabte ikke alene en malerisk ramme om deres liv, men tillige et gæstfrit kunstnerhjem, der satte sit præg på dansk kunst og kultur igennem årtier. Besøg et levende kunstmuseum på Fyn fra begyndelsen af forrige århundrede.
museum, johannes, larsen, odense, fyn
Museummors.dk (613)

Museum Mors er et statsanerkendt kulturhistorisk og geologisk museum, der har Mors som sit geografiske virkeområde. Museet består af tre afdelinger og et arkiv: Dueholm Kloster, Fossil- og Molermuseet, Støberimuseet samt Morsø Lokalhistoriske Arkiv.
morsø, lmuseum, historie
Skibsbevaringsfonden (723)

Dansk Historisk Skibsregister (DHS), som ejes og driftes af Skibsbevaringsfonden, giver et overblik over bestanden af bevaringsværdige eller blot kulturhistorisk interessante fartøjer. Registret indeholder henved 800 fartøjer, hovedsageligt ældre end 25 år. Der er oplysninger om navn, skibstype, byggeår, motortype, kendingsbetegnelse, tonnage, byggested og hjemsted.
fonde, skibe, bevaringsværdigt, arkiv, skib
Pedersborg Sogns Lokalhistoriske Arkiv (484)

Arkivets formål er at udbrede kendskabet til lokalhistorie og folkekultur i Pedersborg Sogn.
pedersborg, lokalarkiv, arkiv, sorø
Danske Herregårde (1149)

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Historie Haderslev og Arkiv (626)

Historie Haderslev er Haderslevs nye kulturorganisation, sammensat af et arkiv og de to museer, Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, og derved kan Historie Haderslev præsenterer noget for alle: udstillinger, foredrag, familieaktiviteter, børnearrangementer og meget mere. Historie Haderslev dækker både kunsthistorie, bygningshistorie samt Haderslevs lokal- og byhistorie.
haderslev, historie, arkiv, billeder, lokalarkiv
Kildeskriftselskabet (589)

Selskabet for Udgivelse af Kilder til Dansk Historie (i daglig tale altid: Kildeskriftselskabet) har siden sin stiftelse i 1877 udgivet en lang række kilder til dansk historie i bredeste forstand: politisk, social og kulturel historie, offentlige dokumenter og private, fra middelalderen til 2. Verdenskrig og fra alle dele af riget inkl. Grønland og kolonierne. Her på denne hjemmeside findes beskrivelser af alle Kildeskriftselskabets udgivelser, både kildeudgaver og andre udgivelser. Desuden er der oplysninger om Kildeskriftselskabet selv, om kildeudgivelse og kildelæsning.
kildeskriftselskabet, historie, kilder, dansk, social
Kulturstudier (699)

Kulturstudier er et forskningsbaseret og fagfællebedømt tidsskrift, der bringer artikler med udgangspunkt i historiske og aktuelle studier af steder, folk, kultur og dagligliv .
tidsskrift, magasin, artikler, kultur, histoire
Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke (646)

Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke blev etableret fra maj 2007 og omfatter 21 lokalhistoriske arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivsamvirket er en paraplyorganisation for selvstændige arkiver og folkemindesamlinger. Næsten alle er foreningsdrevne. En undtagelse er Faaborg Byhistoriske Arkiv, der er tilknyttet Faaborg Kulturhistoriske Museer, som drives for kommunale midler.
midtfyn, samvirke, faaborg, fyn, arkiv
Instituttet for sprog og folkeminder - Sverige (626)

Instituttet for sprog og folkeminder (Isof) er en statslig instans, der indsamler, opbygger og udbreder viden om sprog og kultur i det flersprogede Sverige.
sverige, folkeminde, sprog, oplysning, skrift
Europeana.eu (571)

Europeana er en internetportal med links til mange millioner digitale emner. Portalen rummer billeder, tekster, lyd, video, museumsgenstande og arkivalier fra europæiske kultur-og forskningsinstitutioner. Portalen samler og linker til millioner af digitaliserede materialer fra Europa.
søg, portal, europa, kulturarv, historie,
Gamle København (612)

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
Historisk Samfund for Vendsyssel (464)

Foreningen blev stiftet i 1915 som Historisk Samfund for Hjørring Amt, i 1970 ændret til Historisk Samfund for Vendsyssel. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Vendsyssels topografi, kultur- og personalhistorie blandt andet ved udgivelse af Vendsyssel Årbog.
vendsyssel, historisk, bog, årsbog, beretninger
Slots- og Kulturstyrelsen (543)

Slots- og Kulturstyrelsen yder faglig rådgivning til kulturministeren og bidrager til gennemførelse af regeringens målsætninger på kulturområdet. Styrelsen forvalter desuden statens slotte, haver og kulturejendomme.
slots, styrelsen, institutioner, stat
Arkivloven (581)

Arkivloven er en lov fra 2002, som regulerer forholdene vedrørende de offentlige arkivers arbejde. Loven administreres af Kulturministeriet, som statens arkivvæsen hører ind under.
arkivloven, lovgivning
Det danske filminstitut (1187)

Det danske filminstitut støtter udviklingen af dansk film og gør vores fælles filmarv relevant og levende. DDF er en statslig organisation under Kulturministeriet.
film, video, institut, støtte, organisation
Det danske Huguenotsamfund (570)

Det danske Huguenotsamfund er en kulturhistorisk forening, der blev stiftet den 29. november 1968 med det formål at »bevare den åndelige arv, som er modtaget fra de landflygtige franske huguenotter«.
fransk, frankrig, huguenotter, forening, huguenot
Et offentligt fruentimmer (513)

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Lokalhistorisk Arkiv for tidl. Gjern kommune (507)

Gjern Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet på kommunalt initiativ i 1979. Arkivet ligger i Gjern Kultur- og Idrætscenter og har åbent Mandag og Torsdag hver uge.
gjern, lokalarkiv, arkiv
Wellings Landsbymuseum (579)

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Museum Vestsjælland (455)

Museum Vestsjælland er det statsanerkendte kulturhistoriske museum for de godt 285.000 borgere i Midt- og Vestsjælland.
museum, vest, sjælland, kalundborg, udstilling
Herregårdsmuseet Selsø Slot (571)

Selsø blev bygget i 1570’erme af adelsmanden Jakob Ulfeldt. I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum. I 1995 blev huset overdraget af Marina von Plessen af Scheel til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune.
selsø, slot, museum, historisk, kulturarv
Borger.dk - hjælp til slægtsforskning (1008)

Linket henviser til Borger.dk's egen infoside om start på slægtsforskning, med link henvisning og information om hvor du kan starte din jagt på dine aner.
borger, vejledning, oplysning, kommune, slægtsforskning
Furesø Museer (696)

Furesø Museer er et selvstændigt, statsanerkendt kulturhistorisk museum med rødder og ansvarsområde i Furesø Kommune.
furesø, museum, arkiv, udstilling, oplysning
Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur - Sorø (505)

Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Sorø Kommune.
sorø, bevaringsforening, forening, kultur, byliv
Rudersdal Museer (471)

Rudersdal museer består af tre afdelinger, som dækker og formidler Rudersdal Kommunes kulturhistorie.
rudersdal, museum, facebook, side, social
Norges Riksarkivtjeneste - Arkivverket (919)

Norges Riksarkivtjeneste er en uafhængig regeringsmyndighed under Kulturministeriet og omfatter Rigsarkivet, otte regionale statsarkiver (statsarkivene), Samiske Arkiver og Norske Helsearkiver.
norge, arkivverket, rigsarkiv, norden
Danskkulturarv.dk (1074)

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner stiller til rådighed.
kulturarv, film, video, billeder, digital
ROMU - Museer i Roskilde – Lejre – Frederikssund (799)

Museumsorganisationen ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag har ROMU 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for de tre kommuner, samt for Egedal kommune. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende. ROMU er et af 10 museer, der på landsplan er udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Museet forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.
museum, roskilde, lejre, frederikssund, kultur
American Historical Society of Germans from Russia (497)

AHSGRs mission er at opdage, indsamle, bevare og dele historie, kulturarv og genealogisk arv fra tyske bosættere i det russiske imperium. Som eksperter på tysk russisk arv er vi dedikerede og lidenskabelige med løbende at opdage nye oplysninger og dele dem gennem en overflod af online og personlige ressourcer.
rusland, indvandring, tyskere, tyskland, kulturarv
Lokalhistoria.nu (528)

SLHD er et kulturarvsprojekt, der har til formål at digitalisere kommunale og sognelige mødereferater, byråds- og kommunalbestyrelsesprotokoller i Sverige og gøre disse tilgængelige digitalt online.
sverige, kommunalt, byråd, protokoller, søgning
Svendborg Byhistoriske Arkiv (664)

På Byhistorisk arkiv indsamler, bevarer og formidler vi den nyere tids kulturhistorie for Svendborg.
facebook, svendborg, side, social, medie
Østjysk Hjemstavnsforening (479)

Foreningen blev stiftet i 1936 med det overordnede formål ”at fremme forståelsen af hjemstavnskultur og værne om egnens hjemstavnsværdier i det Østjyske”.
hjemstavn, østjysk, forening
Museum Skanderborg (691)

Museum Skanderborg har ansvaret for den samlede kulturhistorie i Skanderborg kommune. Museet omfatter fem museer og seks arkiver.
museum, skanderborg, udstilling, arkiver, jylland
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer (442)

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Tjele Lokalhistorisk Arkiv (543)

Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv, som ejes af Viborg Kommune, er en institution, som organisatorisk henhører under Museumsforvaltningen, og som politisk er underlagt Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivets virkeområde er sognene: Rødding, Løvel, Pederstrup, Vammen, Lindum, Bigum, Tjele, Nr. Vinge, Voming, Kvoming, Hammershøj, Ørum, Viskum og Vejrum.
tjele, arkiv, lokalarkiv, viborg, rødding
Dk-kulturarv.dk (773)

Fremtidens Danmark i historiske rammer. Rundt omkring i landet ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.du kan selv være med og støtte projektet.
kulturarv, bygninger, fredet, projekt, bevaringsværdigt
Vesthimmerland Museum og Lokalarkiv (514)

Vesthimmerlands Museum er et statsanerkendt museum for arkæologi og nyere tids kulturhistorie og har Vesthimmerlands Kommune som sit geografiske ansvarsområde. Hovedsædet er museumsbygningen i Aars.
museum, arkiv, lokalarkiv, himmerland, nordjylland
Dansk sprognævn (1346)

Dansk Sprognævn er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet, der fastsætter den danske retskrivning. Sprognævnet udgiver den officielle danske retskrivningsordbog samt Nyt fra Sprognævnet, der behandler emner og temaer omkring arbejdet.
sprog, nævn, statslig, organisation, diktat
Bornholms Museum (503)

Bornholms Museum er stiftet i 1893 og er et kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø. Museet er ejet og drevet af Bornholms Museumsforening - landets største museumsforening af sin art. Vi har ca. 5000 medlemmer, som er engageret i at sikre den bornholmske kulturarv på de to statsanerkendte museer: Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum. Som statsanerkendt museum er vi forpligtiget til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle til det almene publikum. Museet varetager disse fem forpligtigelser indenfor såvel arkæologi som nyere tids kulturhistorie.
museum, bornholm, arkiv, historie, kulturarv
Kulturens venner (439)

Guidede historiske ruter og kulturoplevelser i København og omegn.
københavn, guide, byture, byhistorisk, byliv
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet (507)

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv (852)

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Slægterne Weile og Koefod Olsen (460)

En slægt i ord og billeder om Weile og Koefod Olsen slægterne. Et lille stykke kultur - og danmarkshistorie
weile, koefod, olsen, privat, træ
Kroneborg.dk (490)

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Cultours.dk (362)

Cultours har lavet kvalitetsrejser til historiske og kulturhistoriske rejsemål siden starten i 1988. Vi fokuserer på indhold og har kun én kvalitet: den bedste. Vi har gennem alle år bragt glade og tilfredse rejsedeltagere helt tæt på historien, helt derhen hvor det skete. Besøgene er altid afpasset efter destinationen, så tid og fortælling passer til stedet. Det sørger vores rejseledere for.
rejser, historiske, viden, oplevelser, cultour
Holstebro Pinsekirke (404)

Holstebro Pinsekirke en evangelisk frikirke midt i Holstebro. Vores kirkesal og Café Across ligger skråt overfor banegården på Allégade 1 og 2. Vi holder gudstjenester hver søndag, og i ugens løb er der forskellige aktiviteter for børn og teenagere. Vi har børne- og juniorkirke under prædikenen. Kirken er et mangfoldigt fællesskab både i alder og kulturer. Nogen er vokset op med troen, mens først som unge eller voksne er begyndt at interessere sig for tro. Heldigvis har vi forskellige historier, personligheder og preferencer, når det kommer til tro og spiritualitet. Det afspejler meget godt vores vision: Sammen om at erfare Guds kærlighed og udforske meningen med live
frikirke, holstebro, kirke, jylland,
Oslo byarkiv (458)

Indeholder bl.a. adresse bøgerne 1903-71 og gamle fotos m.m. Søgebar portal med flere muligheder.
norge, byarkiv, norden, norsk, oslo
Heimskringla.no (409)

Heimskringla er den største samling af norrøne og nordiske kildetekster på nettet – p.t. omkring 7200 titler og består primært af eddatekster, sagaer og kvad, sekundært af baggrundsmateriale og kilder til samisk kultur. Heimskringla bygger på den opfattelse, at disse tekster – som en del af vor fælles kulturarv – bør være frit tilgængelige for alle.
nordisk, mytologi, gamle, skrifter, kildetekster
Lokalhistorie Gl. Rye (394)

Velkommen til Lokalhistorie for Gl. Rye og omegn. Dette er en gruppe for dig, der interesserer dig for byens fortid, for menneskene, kulturen og naturen.
rye, gammel, historie, lokalhistorie, facebook
Guideservicedanmark.dk (417)

Guideservice·Danmark er STEDET, hvor du finder gode guider, rejseledere, kulturhistoriske foredragsholdere og Visit a Dane værter i hele Danmark. Guideservice·Danmark er det første danske bureau, der dækker alle fire faggrupper.
guide, historier, rejse, ture, fortællinger
Rigsarkivets indtastningsportal (320)

Velkommen til Rigsarkivets indtastningsportal. Her kan du være med til at gøre vores fælles kulturarv tilgængelig for alle.
rigsarkivet, indtastningsportal, data, kulturarv, indtaster
Øresundstid (318)

Øresundstid er produceret af danske og svenske historikere og arkæologer. Det er en omfattende beskrivelse af Øresundsregionens historie og kulturarv fra fortiden til nutiden, som kan studeres på forskellige niveauer. Som det fremgår af forsiden fokuserer Øresundstid på flere hovedområder, bla. tema, historie, arkiv og undervisning.
øresund, byliv, historie, kulturarv
Klemensker sogns lokalhistorie (71)

Formålet med Klemensker sogn's lokalhistorie er at udbrede kendskabet og forståelsen for lokalhistorien og kultur historiske værdier i det gamle Klemensker Sogn og indsamle, registrere og bevare arkivalier af lokalhistorisk interesse.
bornholm, arkiv, klemensker, lokalhistorie, egnshistorie
Østsjællands Museum (398)

Østsjællands Museum består af tre lokationer: Geomuseum Faxe, Koldkrigsmuseum Stevnsfort og Kulturmuseum Øst. Derudover har vi aktiviteter på Stevns Klint. Vi er et statsanerkendt museum og arbejder med nyere tids kulturhistorie og geologi.
museum, øst, sjælland, østsjælland,
Nyhavnsforeningen (369)

Foreningens formål er at arbejde for en styrkelse af kulturarvsmiljøet i Nyhavn - som byrum og som havn.
byrum, forening, byliv, københavn, kulturarv
Greve Museum (215)

Greve Museum er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum i Greve Kommune.
greve, museum, lokalhistorie
Letlands Rigsarkiv (602)

Letlands nationalarkiv er en institution, der blev oprettet i 2011 under Letiske kulturministerium. Det består af Letlands statshistoriske arkiver, Letlands statsarkiv, Letlands statsarkiv for audiovisuelt materiale, statens personalearkiver og 11 regionale arkiver. Hvert af arkiverne sikrer opbevaring, tilgængelighed, brug af akkumulerede filer og levering af tjenester til offentligheden.
letland, arkiv, rigsarkiv, national, nordisk
Nye & Gamle Fensmark (426)

Nye & Gamle Fensmark har i 9 år arbejdet for at bevare Fensmarks kulturarv. Vi ønsker dig velkommen til et nostalgisk tilbageblik, hvor du får en spændende rejse gennem tidsmaskinen.
fensmark, byhistorie, bevaring, kulturarv, billeder
Museum Amager (419)

Museum Amagers opgave er ifølge museumsloven gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling at bidrage til sikringen af Danmarks kulturarv. Museet skal aktualisere og tilgængeliggøre viden om kulturarven og udvikle anvendelsen af den for brugere og samfund. Museets ansvarsområde er primært knyttet til Amager som kulturhistorisk genstandsfelt.
museum, amager, historie, dragør, kulturarv
Det Kongelige Bibliotek (360)

Det Kgl. Bibliotek er en institution under Kulturministeriet. Vi leverer services og vidensformidling samt sikrer dansk kulturarv for eftertiden.
kongelig, bibliotek, københavn, statslig,
Museet Godthåb Hammerværk (410)

Godthaab Hammerværk er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg. Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977. Mange maskiner fungere fortsat til frembringelse af have- og landbrugsredskaber drevet af vandkraft.
museum, godthåb, hammerværk, historie, kulturarv
Peter Skautrup Centret (440)

Centret, opkaldt efter dets grundlægger, professor Peter Skautrup (1896-1982), har til opgave at indsamle og bearbejde oplysninger om jyske dialekter og den jyske landbefolknings kultur ca. 1850-1920.
dialekt, portal, indsamling, jyske, jylland
Rønne Byforening (368)

Foreningen for Rønne er stiftet med det formål at virke for en aktivisering af befolkningens interesse for at bevare Rønne bys æstetiske og kulturhistoriske særpræg, med hensyn såvel til gadebilledet som til enkeltbygninger.
by, forening, byliv, byhistorie, rønne
Foreningen Danske Slotte og Herregaarde (741)

Foreningen er et samarbejde til fremme af unikke oplevelser på danske slotte og herregårde. Alle vore medlemmer har deres eget særlige kendetegn, og foreningen byder derfor velkommen til en kulturel mangfoldighed - et kongerige af oplevelser. Den kulturhistoriske oplevelse er vores fælles baggrund, hvorfor der venter unikke oplevelser, uanset om De blot ønsker at besøge stedet for sin historiske værdi eller ønsker at overnatte i disse fantastiske rammer.
slotte, herregårde, bygninger, historiske, kulturarv
Alvin (335)

Platform for digitale samlinger og digitaliseret kulturarv.
portal, kulturarv, dokumenter, billeder, digital
Criticalpast.com (563)

Velkommen til CriticalPast. Her kan du flere 1000'ende filmklip i flere forskellige genre. Videoklip licenseres royaltyfrit, over hele verden, så du kan se dem gratis. 24 timer i døgnet. Filmklip omfatter bla. første verdenskrig, anden verdenskrig, Koreakrig, Vietnamkrig, den kolde krig, verdensomspændende politiske figurer, industrialisering, kultur, borgerrettigheder, transport, luftfart og rumfart.
filmklip, video, fortid, filmklip, tv
Lokalhistorisk arkiv for Hellebæk og Aalsgaard (386)

Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening er grundlagt i 1962. Foreningens virke er at bevare og formidle kulturhistorien der knytter sig til egnen. Foreningen har restaureret Proberhuset, Hammermøllen og Turbinehuset, og driver arkiv og museum i Hammermøllen.
hammer, hellebæk, aalsgård, arkiv, lokalarkiv
Bank- og Sparekassemuseet (446)

Et besøg på Bank- og Sparekassemuseet er et kig ind i 1800-tallets bankvæsen. Museet giver dig hele historien om en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden. Vi har åbent hver Onsdag og Søndag.
bank, bankvæsen, museum, bankhistorie, kultur
Foreningen for Kirkegårdskultur (338)

Foreningen for Kirkegårdskulturs formål er at virke for, at kirkegårdenes æstetiske, kulturhistoriske og landskabelige værdier bevares og udvikles således at kirkegårdene fremtræder som værdige begravelsespladser
forening, bevarelse, kultur, kirkegårde, æstetik
Danmark set fra luften - Kongelige Bibliotek (436)

Vores samling af luftfotos består af omkring 3 millioner unikke optagelser fra 1890 frem til 2010. Samlingen giver et ekstraordinært indblik i udviklingen af det kulturelle landskab og infrastrukturen i byerne såvel som på landet op gennem det 20. århundrede. Tjenesten har til formål at give nyt (digitalt) liv til de gamle luftfotos og gøre dem frit tilgængelige for alle.
kort, luftfoto, kongelig, bibliotek, billeder
Kultunaut.dk (259)

KultuNaut har siden 1996 indsamlet og publiceret oplysninger om offentligt tilgængelige kulturarrangementer i Danmark. Arrangementerne spænder fra små lokale loppemarkeder til festivaler og stadionkoncerter.
kultur, events, oplysning, rundvisning, oplevelser
Museet Sønderskov (388)

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Familiekunde Vlaanderen (576)

Du har flamske aner og vil gerne spore dine forfædre ?. Måske er du lidt nysgerrig efter at finde ud af, hvordan og hvor dine forfædre boede i Flandern eller Bruxelles. Vi kan hjælpe dig med din forskning. Som en non-profit kulturarvsorganisation, støttet af den flamske regering og Bruxelles' regering, er Familiekunde Vlaanderen specialiseret i flamsk slægtshistorie og slægtsforskning. Familiekunde Vlaanderen – forkortet "FV" – drives af hundredvis af specialiserede frivillige i hele Flandern og Bruxelles.
belgien, flandern, flamske, slægtsforskning, europa
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus (322)

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Ullerupgård (239)

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Dansk Kulturarv - Facebook (303)

Dansk Kulturarvs facebookside.
kulturarv, beretninger, facebook, dansk, samfund
Fynske Billeder (328)

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.
fyn, billeder, arkiv, fotografi, foto
Vallensbæk Lokalhistoriske Forening (306)

Foreningens formål er at udbrede kendskab til og skabe interesse for Vallensbæks historie ved at indsamle, registrere og offentliggøre billeder, film, beretninger, redegørelser, protokoller og andet materiale, som giver oplysninger af historisk og kulturel værdi.
forening, vallensbæk, lokalhistorie, arkiv, københavn
Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum (221)

Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, er et kulturhistorisk museum der har til huse i hovedbygningen på herregården Gammel Estrup i Auning på Djursland. Museet udstiller herregårdskultur, og hovedbygningen er indrettet med rum i forskellige tidsperioder.
museum, herregård, estrup, djursland, historie
Holstebro Museum (225)

Holstebro Museum er et kulturhistorisk museum i Holstebro. Museet har det kulturhistoriske ansvar for nyere tids historie i Holstebro Kommune og det arkæologiske ansvar for kommunerne Holstebro, Lemvig og Struer. Gennem en årrække har museet desuden specialiseret sig i luftfotoarkæologi.
museum, hostebro, oplevelser, guide, historie
Esrum Kloster & Møllegård (248)

Esrum Kloster & Møllegård er et kulturhistorisk museum oplevelsesattraktion ved Esrum Kloster i Nordsjælland. På stedet findes en udstilling om Cistercienserordenen og klostrets historie samt en klosterhave med forskellige lægeurter. Desuden bliver der arrangeret forskellige særudstillinger.
esrum, kloster, mølle, egnshistorie, kulturarv
Farum Lokalhistoriske Forening (243)

Foreningen har som formål at udbrede kendskabet til og forståelsen for kulturhistorien og de kulturhistoriske værdier i fortid og nutid i Farum Sogn og bevarelsen af disse.
farum, forening, lokalarkiv
Museum Polakkasernen (225)

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring
LF for Jelling, Kollerup-Vindelev og Hvejsel Sogne (143)

En stor del af vort arbejde består i, at vi fungerer som støttekreds for det lokale arkiv og her samarbejder tæt omkring alt, der fremmer interessen for lokalhistorien i dens mangeartede udtryk. Vort ønske er herigennem at synliggøre de kulturhistoriske værdier i Jelling, Kollerup, Vindelev og Hvejsel sogne. Alt frivilligt arkivarbejde såsom registrering m.v. sker i samarbejde med arkivaren.
lokalhistorie, forening, jelling, kollerup, lokalarkiv
Aarhusguiderne.dk (194)

AarhusGuiderne er den største og mest erfarne udbyder af guideservice i Aarhus, Region Midtjylland og resten af Jylland. AarhusGuiderne har i mere end 70 år guidet for alle slags grupper – uanset alder og sprog. Vi ser det som vores fornemste opgave at formidle byens og landets kultur, historie, arkitektur og design på en både seriøs og underholdende måde, så vores gæster får en oplevelse med hjem. Vi tilpasser vores ture til målgruppen uanset om det er en familie, en arbejdsplads, en forening eller krydstogtturister.
århus, aarhus, guider, byvandring, vandring
Kraniebrud på Radio4 - Slægtsforskning (122)

Gemmer din familie på en historie, der er værd at grave frem? Flere og flere danskere kaster sig over at forske i sin egen slægt ved køkkenbordet. Men hvor starter man henne - og hvad skal man forvente at finde? I dagens Kraniebrud giver vi dig et lynkursus i, hvordan du selv kommer i gang - og hvordan du kan bruge nogle af historikernes tricks til at komme helt tæt på din egen familie. Medvirkende: Asbjørn Romvig Thomsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, Henriette Roued, lektor i digital kulturarv ved Københavns Universitet og historiker Michael Dupont. Vært: Peter Løhde.
radio, 4, lyd, slægtsforskning, podcast
Fabjerg Sognearkiv (155)

Fabjerg Sognearkiv hører hjemme i et lokale i Fabjerg Kulturhus - det tidligere Fabjerg Missionshus. Vi er en gruppe af frivillige personer, der bruger lidt af vores fritid på at håndtere sognets historie. Arbejdet foregår både i arkivet, hjemme ved computeren og ude "i marken".
fabjerg, arkiv, sognearkiv, lemvig
Svendborg Kommune (119)

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Fyn - Middelfart 1938 (116)

En film om Middelfart i 1938. Der er billeder fra byens erhvervsvirksomheder, skoler og sportsliv. Klippet er uden lyd.
middelfart, video, 1938, kulturarv
Videbækegnens Lokalhistoriske Arkiv (96)

Som andre Lokalarkiver og kulturinstitutioner, varetager vi indsamling og bevaring af den lokale kulturarv. Vi formidler materialet, så alle interesserede kan søge viden om vores lokale kulturhistorie.
videbæk, lokalarkiv, arkiv, arkivalier
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn - Facebook (127)

Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille.
facebook, social, media, billeder, sorø, sjælland
Houstonlibrary.org (132)

Velkommen til Houston Public Library Digital Archives. Her finder du unikke materialer til slægtsforskning, læring og opdagelse fra Houston Public Library Special Collections, herunder arkivmateriale fra African American History Research Center (AAHRC), Family History Research Center (FHRC) og Houston History Research Center (HHRC). Nogle samlinger er resultatet af samarbejder med partnerbiblioteker, museer og kulturarvsinstitutioner.
usa, houston, historie, bibliotek, slægtsforskning
Hungaricana Projektet (113)

Formålet med Hungaricana-projektet er at dele ungarsk kulturarv, herunder indhold, der aldrig har været tilgængeligt før. Vores mål er at skabe et miljø, hvor alle, uanset om de er professionelle eller amatører forskere, kan udforske Ungarn og den relation der måtte være.
ungarn, historie, projekt, forskning, aner
Lokalhistorisk Forening for Ravnkilde Sogn (87)

Lokalhistorisk Forening for Ravnkilde Sogn blev stiftet i 1986 med det dobbelte formål at drive et lokalarkiv og fremme interessen for kultur og historie på egnen.
ravnkilde, lokalarkiv, nørager, aars, nordjylland
Museum Kolding (76)

Museum Kolding er et kulturhistorisk og statsanerkendt museum for Kolding Kommune. Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling indenfor sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og vække nysgerrighed og begejstring for folkets historie.
museum, kolding, udstillinger, staldgården, oplevelser
Hindsholm Egnmuseum (69)

Hindsholm Egnsmuseum rummer Charles Nielsens livslange samling af kulturhistoriske genstande, oldsager og udstoppede fugle.
hindsholm, egns, museum, museer, kulturhistorie
Bjerringbroegnens Lokalhistoriske Arkiv (61)

Bjerringbroegnens Lokalhistoriske Arkiv er en kulturhistorisk institution under Viborg Kommune, som dækker den gamle Bjerringbro Kommune.
bjeringbro, egnsarkiv, 8850, arkiv
Middelfart Bibliotek (66)

Middelfart Kultur & Bibliotek består af Ejby Bibliotek, Nørre Aaby Bibliotek, Strib Bibliotek og Biblioteket på KulturØen. Vi holder til på Havnegade 6 i Middelfart.
bibliotek, udlån, bøger, fyn, middelfart
Danmarks Jernbanemuseum (56)

Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling belyse tilstande og forandring inden for jernbanernes kulturhistorie i Danmark og virke for sikringen af Danmarks jernbanehistoriske kulturarv. Danmarks Jernbanemuseum råder over en stor samling af dansk og udenlandsk jernbanehistorisk litteratur i Danmark, et arkiv og en meget stor fotosamling. I Videncenter kan du få adgang samlingen af litteratur, arkivalier og fotos.
fyn, odense, jernbane, museum, tog
Lokalhistorisk Forening for Præstø (60)

Foreningens formål er at udbrede kendskab til egnens historie og forståelse for kulturhistorien og de kulturhistoriske værdier i Præstø
forening, præstø, medlem
Frederiksborg Nationalhistorisk Museum (15)

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot er et kulturhistorisk museum hjemmehørende på Frederiksborg Slot i Hillerød. Museet rummer en kronologisk samling af blandt andet portrætter, historiemalerier, møbler, kunstindustri, der belyser Danmarks historie fra kristendommens indførelse til nyeste tid.
frederiksborg, facebook, museum
Struer Museum (8)

Struer Museum er et kulturhistorisk museum, beliggende i Struer. Museets vision er at være et lokalt forankret, moderne kulturhistorisk museum, der beretter historier, der er betydningsfulde i både regional, national og international sammenhæng.
struer, museum, jylland, lokalhistorie, udstillinger