Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Arkiv.dk (1988)

I arkiv.dk søger du i materiale, der opbevares i mere end 580 danske lokal- og stadsarkiver samt et mindre antal specialsamlinger. En del materiale er digitaliseret, så du umiddelbart kan se det her på arkiv.dk, og der kommer løbende nyt til. Men der er lang vej endnu, inden alt er digitalt, så i mange tilfælde skal du henvende dig direkte til et arkiv for at se materialet.
arkiv, foto, database, billeder, dokumenter
Kolding Stadsarkiv (1612)

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Københavns Stadsarkiv (1566)

Københavns Stadsarkiv er Københavns kommunes arkiv. Arkivet indsamler og bevarer arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og udvikling.
københavn, arkiv, stadsarkiv, billeder, hovedstad
Odense Stadsarkiv - Historienshus (1731)

Odense Stadsarkiv har eksisteret siden 1. januar 1991 og er et offentligt arkiv i henhold til arkivloven Arkivet indsamler, registrerer og bevarer kommunale arkivalier fra Odense Kommune, ligesom arkivet vejleder kommunens forvaltninger om reglerne for bevaring og kassation af arkivalier. Endelig er Stadsarkivet også lokalhistorisk arkiv for Odense by og indsamler som sådant materiale om byen og dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner.
odense, stadsarkiv, arkiv, arkivalier
Kbhbilleder.dk (2256)

På kbhbilleder kan du finde kulturhistoriske fotografier fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum, samt kort og tegninger. Der kommer løbende mere materiale til i takt med at samlingerne digitaliseres og registreres.
københavn, billeder, foto, arkiv, fotografier
Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv (837)

Arkivet er et gemmested, hvor der bliver passet på det materiale, der fortæller om lokalsamfundets historie og udvikling. Det ældste materiale i Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv stammer helt tilbage fra 1600-årene, mens det nyeste er "fra i går".
lokalarkiv, arkiv, søndersø
Historisk Samling fra Besættelsestiden (1087)

HSBs kerne er en fremragende bestand af illegale blade, flyveblade, bøger, sange mm. Hertil kommer beretninger fra modstandsfolk, tysk og nazistisk materiale, personarkiver samt forskningsarkiver fra anerkendte historikere.
krig, dokumenter, personarkiv, arkiv, ww2
Friskolearkivet (669)

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv (845)

Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv er din indgangsvinkel til at dykke i Østerbro’s historie. I arkivet samles materiale om Østerbro’s historie. Det være sig billeder, bøger, blade, magasiner, foreningsmateriale, virksomhedsmateriale og meget andet. Alt i arkivet er til rådighed for alle, ligesom foreningen på mange måder aktivt formidler viden om Østerbro, bl.a i vores fagtidsskrift 2100Ø .
østerbro, lokalarkiv
Guldborgsund Stadsarkiv (1004)

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-). Bemærk, dette er en underside på Guldborgsunds Kommunes hjemmeside, da arkivet ikke har en selvstædig webside.
guldborgsund, stadsarkiv, arkiv, portal, vejledning
Køge Arkiverne (1063)

Her på siderne kan du navigere dig videre til materiale om Køge Arkiverne. Her kan du orientere dig i samlingerne, finde en oversigt over vores publikationer, gå på opdagelse i Køgedatabasen, læse historier og meget, meget andet.
køge, arkiv, lokalarkiv, slægt, historie
Lokalhistorisk Arkiv Og Forening I Allerød (742)

Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune arbejder for at vække interesse for egnens historie og indsamle det lokalhistoriske kildemateriale, der belyser fortiden.
allerød, lokalarkiv, arkiv, slægt
Lokalhistorisk Forening For Slangerupegnen (807)

Foreningens formål er bl.a. at indsamle materiale, der kan fortælle om fortiden. Netop vort område er rigt på minder fra fortiden. Mennesker har færdedes på egnen i hen ved 5.000 år og har til alle tider efterladt sig spor.
slangerup, nordsjælland, lokalarkiv, arkiv
Ukendtebilleder.dk (621)

Siden mangler opdatering, men indeholder stadig et stort anlagt materiale af ukendte billeder, som måske kan have din interesse.
foto, billeder, ukendte, album, billede
De forsvundne. Hedens sidste fortællere (654)

I De forsvundne præsenteres prøver på folkemindesamleren Evald Tang Kristensens (1843-1929) folkloristiske og kulturhistoriske materiale på en både engagerende og fagligt seriøs måde
de, forsvundende, bog, bøger, heden
Ejerlav i Skævinge kommune (667)

Ejerlavsmaterialet består af en præsentation af matrikler og ejerlav i Skævinge kommune.
skævinge, ejerlav, hillerød, nordsjælland,
Grenaa Egnsarkiv (871)

Fungerer som lokalhistorisk arkiv for Norddjurs Kommune. Det betyder, at arkivet opbevarer materiale af privat proveniens (fra foreninger, virksomheder, privatpersoner mv.) samt materiale fra kommunale myndigheder og institutioner i det område, der blev dækket af den daværende Grenaa Kommune. Alt opbevaret materiale registreres på edb. Grenaa Egnsarkiv stiller ovennævnte materiale til rådighed for offentligheden efter arkivvæsenets sædvanlige tilgængelighedsregler:
grenaa, lokalarkiv, arkiv, egnsarkiv, norddjurs
Hinnerup Egnsarkiv (677)

Vi er en del af samvirket for de seks lokalarkiver i Favrskov Kommune. Arkivet dækker sognene Foldby, Søften, Grundfør, Haldum, Vitten. Vores hjemmeside er henvendt til interesserede borgere både i og udenfor Hinnerup – unge som ældre – der har lyst til at gå på historisk opdagelse. Hjemmesiden vil desuden vise et udvalg af arkivalier, billeder og andet historisk materiale, som måske kan vække yderligere interesse og foranledige et besøg i arkivet.
lokalarkiv, hinnerup, egnsarkiv
Brønshøj Kirke (1048)

Brønshøj Kirke ligger i Brønshøj. Kirken har siden sognets indlemmelse i Københavns Kommune, i 1901, været den ældste bygning i København og er opført i 1180'erne af biskop Absalon i romansk stil med kridt-kvadre fra Stevns som materiale.
brønshøj, kirke, københavn, kirkegård
Lokalhistorisk Forening for Munkebo og Dræby (586)

Lokalhistorisk Forening har bl.a. til formål at indsamle, regi-strere og arkivere lokalt kildemateriale i Munkebo Lokalhi-storiske Arkiv.
munkebo, dræby, lokalarkiv
Kalundborg Lokalarkiv (751)

Kalundborg Lokalarkiv blev oprettet i 1958 af en kreds af mennesker, der ville sikre, at lokalhistorisk materiale blev indsamlet og bevaret til glæde for eftertiden. Arkivet drives af foreningen: Kalundborg Lokalarkiv.
kalundborg, lokalarkiv
Herregårdskortet.dk (664)

Herregårdskortet.dk gik i luften i 2017 med en formidling af herregårdslandskabet i Region Midtjylland. Herregårdskortet indeholder beskrivelser af 183 herregårde i regionen, hvoraf 15 er tematiserede beskrivelser af særligt udvalgte emner. Herregårdstemaerne afspejler en varieret og balanceret samlet fortælling om regionens herregårde indeholder uddybende artikler og billedmateriale om 15 specifikke aspekter af herregårdenes lange og rige historie i regionen.
herregårde, kort, maps, region, midtjylland
Fredensborg Arkiverne (557)

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
National Archives of Finland (Rigsarkivet) (966)

Velkommen til National Archives. Vores opgave er at sørge for at samle og bevare arkivalier, som hører til den Finske nationalarv, til fremtidige gnerationer i Finland. Vores materiale er gratis og man kan søge frit.
finske, finland, national, rigsverket, arkivet
Orø Minder | Museum og Lokalarkiv (613)

Museet er indrettet i øens tidligere fattighus, som blev opført kort efter 1803. Lokalmuseet indeholder museumsgenstande og et stort skriftligt materiale om Orøs historie. De vigtigste effekter er – udover papirarkivalier opbevaret i biblioteket på Orø Skole – gammelt bohave og brugsting. Ved hjælp heraf fortælles om livet på Orø gennem tiderne.
orø, museeum, histoire, ø, mindesamling
Skals lokalhistoriske arkiv (605)

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Københavnske skoleprotokoller (610)

Find oplysninger om elever på de københavnske skoler. Det varierer fra skole til skole, hvilke år, der er materiale fra. Dette er en søgning via København Stadsarkivs hjemmeside. Skoleprotokollerne er gode for slægtsforskere, hvis man har tabt sporet af en familie, der er flyttet meget. Familiens børn vil som regel have gået i skole. I protokollen kan du finde oplysninger om barnets far og familiens adresse.
skoler, københavn, skoleprotokoller, søgning, skole
Forlaget Grifo (492)

Grifo er et lille bogforlag, som har specialiseret sig i udgivelse af bøger og undervisningsmateriale vedrørende slægtsforskning og historiske emner.
grifo, forlag, bøger, udgivelser, bogforlag
Europeana.eu (570)

Europeana er en internetportal med links til mange millioner digitale emner. Portalen rummer billeder, tekster, lyd, video, museumsgenstande og arkivalier fra europæiske kultur-og forskningsinstitutioner. Portalen samler og linker til millioner af digitaliserede materialer fra Europa.
søg, portal, europa, kulturarv, historie,
The Portal to Texas History (544)

En indgang til sjældne, historiske og primære kildematerialer fra eller omkring Texas.
texas, usa, historie, kilder, amerika
Lokalhistoriske Arkiv for Sundeved (590)

Arkivet i Sundeved blev oprettet i 1992 ved en sammenlægning af de tre sognearkiver i Sottrup, Ullerup og Nybøl, der startede helt tilbage i 1960’erne. Arkivet indsamler og bevarer materiale om egnens historie, og sørger for det er tilgængeligt for alle interesserede. Her findes kilderne, i original eller kopi. Især kan slægtsforskeren have stor glæde af de mange slægtsbøger som arkivet har.
lokalarkiv, sundeved
Christiansfeld Lokalhistorisk arkiv (584)

Christiansfeld Arkiv indsamler og rummer materiale fra det gamle Tyrstrup sogn, Aller, Taps, Frørup, Stepping og Christiansfeld med de tilgrænsende områder.
christiansfeld, arkiv, lokalarkiv
Hen(d)riksen og Nielsen Slægten (444)

Så kom jeg i gang. Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Jeg har langt om længe fået opsat min TNG hjemmeside og håber, at jeg i vinter får lagt alt det materiale, jeg samlet gennem årene, ind på den. Jeg har stadig travlt med at indsamle materiale fra de levende vidner, på fars og mors side. Jeg håber også, at jeg får tilladelse til at ligge materiale op om nulevende, men dem er jeg i færd med at indhente. Så foreløbig, god fornøjelse med det der er.
henriksen, hendriksen, nielsen, slægt, privat
Ikast Lokalhistorisk Arkiv og Forening (542)

Ikast lokalhistorisk arkiv indsamler, registrerer og bevarer lokalhistorisk materiale fra sognene Ikast, Faurholt, Fonnesbæk og Isenvad. Arkivet modtager meget gerne historisk materiale fra private, foreninger, institutioner og virksomheder. Arkivet er en del af Ikast bibliotek.
forening, ikast, lokalarkiv
Gug-Sønder Tranders Lokalhistoriske Arkiv (512)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-statslig proveniens med tilknytning til Gug og Sønder Tranders.
gug, sønder, tranders, lokalarkiv, arkiv
Molsarkivet.dk - Lokalhistorie (509)

Molsarkivet indsamler, registrerer og arkiverer historisk materiale fra de 7 kirkesogne på Mols. Dette svarer også til Molsskolens distrikt De 7 sogne på Mols er : Helgenæs, Vistoft, Tved, Knebel, Rolsø, Agri, Egens. På arkivet mødes folk med lokalhistorisk interesse og stort lokal kendskab, og de vil altid være behjælpelige med spørgsmål af lokalhistorisk karakter fra lokalområdet.
mols, arkiv, billeder, lokalarkiv, egnshistorie
Wellings Landsbymuseum (579)

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Præstø og omegn i (571)

Gruppen er til "gamle" billeder og historier fra Præstø og omegn. Vi dækker området fra Mern til Tappernøje. Materiale før år 2000 kan bruges. Alt andet slettes uden varsel. Kig nu efter i gemmerne, der ligger sikkert nogle interessante billeder, et eller andet sted ?
facebook, gruppe, debat, billeder, præstø
Egen sogns lokalhistoriske arkiv (649)

Arkivets målsætning er at indsamle lokalhistorisk materiale fra Egen Sogn, og at sikre størst mulig offentlig adgang til samlingen. At øge interessen for sognets historie. Arkivet er beliggende i Nordborg.
egen, lokalarkiv, sønderjylland, nordborg
Livet gennem tiderne (478)

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
Horne Lands Folkemindesamlings Arkiv (514)

Arkivet er den historiske hukommelse i Horne Lands Folkemindesamling. Arkivet indsamler og bevarer materiale om sognets og om egnens historie.
horne, arkiv, folkemindesamling, lokalarkiv
Vorbasse Lokalhistoriske Arkiv - Facebook (551)

Arkivets formål er at: Indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Vorbasse Sogns, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
vorbasse, facebook, side, arkiv, social
Frederikshavn Stadsarkiv - Facebook (444)

Stadsarkivet er kommunens hukommelse, og en af arkivets fornemste opgaver er at gøre arkivsamlingerne tilgængelige for borgere og myndigheder. Hos Stadsarkivet kan du få oplysninger og dokumentation om lokaliteter, begivenheder, levevilkår, huse, politiske beslutninger og meget mere. Vi har også materiale om kommunens borgere, politiske liv, byplanlægning samt kommunale bygninger og institutioner.
frederikshavn, stadsarkiv, side, social, facebook
Rødovre Arkiv (498)

Rødovre Arkiv samler materiale fra lokale personer, firmaer, foreninger samt ældre materiale fra Rødovre Kommune.
rødovre, arkiv, facebook, social, lokalarkiv
Kragelund Sogns Lokalhistoriske Forening (447)

Kragelund Sogns Lokalhistoriske Forening. Foreningen indsamler protokoller og andre materialer, samt billeder fra omegnen og holder udflugter og møder.
kragelund, arkiv, lokalarkiv, midtjylland
Bornholmske bondegårde (630)

Efter at have arbejdet en lille menneskealder med de bornholmske bøndergårde på mange forskellige måder, har jeg ønsket at bearbejde Bornholms Museums bondegårdsundersøgelser, således at de fx både kan vises som udstilling (på nettet) og samtidig være en mulighed for de, der beskæftiger sig med gårdene og gårdmandsslægterne, at finde supplerende materiale.
bornholm, bondegårde, bøndergårde, opslag, gårde
Lex.dk - Om DNA (984)

DNA er et kædeformet makromolekyle, der udgør arvematerialet i alle levende organismer og i mange virus. I organismer med cellekerne (nukleus) findes DNA hovedsagelig i denne, heraf navnet nukleinsyre.
dna, information, baggrund, molekyle, leksikon
Hillerød Lokalhistoriske Forening (426)

At udbrede kendskab til og vække interesse for Hillerød Kommunes historie, samt at støtte indsamling og bevaring af relevant materiale, fortrinsvis i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Hillerød og Folkemuseet.
hillerød, forening, lokalarkiv
Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv (494)

Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv blev etableret i 1972. Arkivforeningen stiftedes i 1998. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset art af ikke statslig og lokaladministrativ oprindelse med tilknytning til Arkivets arbejdsområde, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid, nutid og fremtid. Arkivet skal gennem udadvendt virksomhed fremme kendskabet til historien i Arkivets arbejdsområde.
glamsbjerg, lokalarkiv, historie, billeder, arkiv
Swedenmark.dk (415)

Databasen swedenmark.dk er i dag på lige over ca. 203.500 profiler som deler aner og dermed er en og samme slægt. Materialet i databasen er forsket af flere slægtsforskere, siden 2006 er det dog kun domæneejer som har bidraget. I swedenmark.dk finder du skandinavisk adel, europæiske fyrstehuse og royale slægter. I swedenmark.dk kan du følge slægterne i mere end tusind år.
skandinavisk, adel, fyrstehuse, royale, slægter
Lokalhistorisk Arkiv for Hammel og Favrskov (485)

Lokalhistorisk Arkiv i Hammel dækker området, der udgjorde Hammel Kommune indtil 2007, med følgende sogne og byer: Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Farre, Sporup, Haurum, Sall, Lading og Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev. På arkivet finder du det gængse arkivmateriale til slægtsforskning, som kirkebøger, folketællingslister og skattebøger. Vi har en stor samling af lydbånd, billeder, film, en omfattende Avisudklipssamling og samtlige eksemplarer af Hammel Avis (Midtjyllands Avis) fra 1890 til 1987.
hammel, jylland, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Skive Byarkiv (531)

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
Jyderup Lokalarkiv (520)

Dette er den officielle side på facebook for Jyderup Lokalarkiv. Her kan du læse om hvad der sker på arkivet og hvilket nyt materiale der kommer ind til arkivet m.m-
jyderup. facebook, lokalarkiv, side, medie
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv (486)

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Bindslevegnssamling.dk (419)

Formål er at indsamle, registrere og opbevare lokalhistorisk materiale, som sognets beboere måtte være interesseret i at få bevaret for eftertiden. Deslige fremme og styrke den almene interesse for egnens historie og medvirke til bevarelse af effekter af historisk værdi for Bindslev Sogn.
bindselv, samling, egnsarkiv, lokalarkiv, arkivalier
Kilderne.dk - Undervisningmateriale (556)

Kom helt tæt på 800 års danmarkshistorie med Kilderne. Rigsarkivets online platform for digitale undervisningsmaterialer til grundskolen og ungdomsuddannelserne. Er rettet mod elever i grundskolerne, men kan selvfølgelig også læses af alle andre.
kilderne, rigsarkivet, undervisning, information, læredom
De forsvundne nazidokumenter (470)

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Museernepaakanten.dk (392)

På Kanten handler om de mennesker, der har levet på samfundets kant. De kriminelle, de sindssyge og de fattige har i landets arrester, sindssygehospitaler og fattiggårde gennemlevet næsten de samme liv. De var en del af samme problem og skulle genopdrages, formes og helbredes til nye og bedre mennesker. I materialet her på siden kan du se hvordan.
på, kanten, museum, mennesker, fattiggårde
Det Norske Nationalmuseum - Netbiblioteket (577)

Nationalmuseet i Norge er i besiddelse af et større biblioteks- og arkivmæssigt materiale, så som aviser, billeder, plakater, udklip og uddrag af bøger. Du kan søge direkte i deres store samling via dette link.
norge, portal, museum, søg, skandinavien
Hallandsk Familieforskerforening - kaster lys over historien (592)

Hallands Familieforskerforening - kaster lys over historien. Hallands Slægtsforskerforening er en almennyttig forening, der blev stiftet i 1982. Foreningen er aktiv for slægtsforskere i Halland og for dem, der arbejder med hallandsk kildemateriale. Ved årsskiftet 2021-2022 havde vi 1416 medlemmer, samt 105 familiemedlemmer fordelt over hele landet, vi finder også nogle medlemmer i Danmark, USA og Canada. Hallands Genealogiske Forening, tidligere Hallands Genealogiske Forening, er medlem af Sveriges Genealogiske Forening.
hallands, forening, sverige, slægtsforskere, historie
His2rie.dk (537)

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne. Mn den kan også læses blot for interessens skyld af alle besøgende.
historie, undervisning, materiale, samfund, historien
Heimskringla.no (408)

Heimskringla er den største samling af norrøne og nordiske kildetekster på nettet – p.t. omkring 7200 titler og består primært af eddatekster, sagaer og kvad, sekundært af baggrundsmateriale og kilder til samisk kultur. Heimskringla bygger på den opfattelse, at disse tekster – som en del af vor fælles kulturarv – bør være frit tilgængelige for alle.
nordisk, mytologi, gamle, skrifter, kildetekster
Vanløse Sogn (725)

Vanløse Kirke er den ældste kirke i Vanløse. Vi har samlet historisk materiale, der beskriver kirkens historie og udvikling frem til idag - fra landsbykirke til bykirke.
vanløse, sogn, kirke, kirkegård, døde
Peter Langelands liv og virke (360)

Peter Langelands liv og virke. En biografi ved Jens Langeland-Knudsen. Biografien er primært tænkt at være til oplysning for Peter Langelands efterkommere og familie. Det er derfor antaget, at læserne allerede ved hvem Peter Langeland var og i nogen udstrækning ved, hvad han stod for. Biografien er indtil videre under opbygning, og vil blive gradvist udbygget. Opbygningen af wiki-udgaven blev påbegyndt i december 2013 på grundlag af materiale, der er indsamlet over de foregående adskillige år.
peter, langeland, slægt, privat
Lottrup slægten (230)

Igennem flere år var det mit ønske, at kunne få etableret et overblik over slægten Lottrup. Der vil højst sandsynlig være mangler og fejl her og der, men det er mit håb, at vi med tiden kan få materialet gjort mere og mere validt. Hvis man ved gennemsyn det materiale der nu er lagt på nettet, finder anledning til at bidrage med kommentarer, nye oplysninger eller rettelser til dataene, er man velkommen til at kontakte undertegnede via e-mail.
lottrup, jens, slægt, vojens, nordjylland
Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv (452)

Lokalhistorisk Arkiv for Dronninglund har som formål at indsamle, registrere, bevare og formidle lokalhistorisk materiale, der vedrører Dronninglund, Ørsø, Østerled, Try, Storskoven og Jordbroen.
dronninglund, lokalarkiv, nordjylland, arkiv
Arentsminde Lokalhistoriske Arkiv (316)

Vi bevarer materialer om byens historie, så hvis du har billeder, fortællinger eller andet materiale, der bør bevares for eftertiden.
lokalarkiv, arkiv, arentsminde
Ulrich Alster Klugs hjemmeside (371)

Ulrich underviser i slægtsforskning og holder foredrag landet rundt. Han har desuden skrevet faglitteratur og undervisningsmaterialer til brug for slægtsforskere, der gerne vil gå længere ind i slægtsforskningens spændende verden. Her kan du finde oplysninger om hans kurser og foredrag. Følgende links fører dig til sider med detaljerede oplysninger. Du kan også læse lidt om hans forskningsresultater.
ulster, klug, dannebrog, slægtsforsker, kurser
Hilsen fra Odsherred.dk (309)

Jeg har samlet på postkort i mange år, i første omgang var det vedrørende Nykøbing og Rørvig, men sidenhen blev det hele Odsherred. Dette er efterfølgende udvidet med al lokalhistorisk materiale. I sommerhalvåret udstiller jeg de mange billeder på mit kræmmermarked som afholdes på Højbyvej 15 A i månederne maj, juni, juli og august. Her kan man altid kigge forbi og se nogle af de mange kort jeg har i samlingen. Har du lyst til at høre nærmere om mine forskellige foredrag eller byvandringer, så kontakt mig gerne, eller se meer i menupunkterne øverst. Ønsker du at bestille mig til et foredrag, så kontakt mig på mail eller mobil. Så kan vi snakke om pris og indhold.
byliv, foredrag, postkort, oddsherred, byhistorier
Patsches Hus - Lokalarkiv (317)

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Letlands Rigsarkiv (601)

Letlands nationalarkiv er en institution, der blev oprettet i 2011 under Letiske kulturministerium. Det består af Letlands statshistoriske arkiver, Letlands statsarkiv, Letlands statsarkiv for audiovisuelt materiale, statens personalearkiver og 11 regionale arkiver. Hvert af arkiverne sikrer opbevaring, tilgængelighed, brug af akkumulerede filer og levering af tjenester til offentligheden.
letland, arkiv, rigsarkiv, national, nordisk
Historisk Forening for Skærbæk og Omegn (389)

Historisk Forening for Skærbæk og Omegn blev oprettet i 1967, og foreningens formål er at skabe interesse for og sikre kildemateriale til Skærbækegnens historie og egnens historiske minder. I dag anvendes den tidligere museumsbygning bl.a. af Historisk Forening til lokalhistorisk arkiv, møder og udstillinger. Bygningen, der nu har navnet Æ Museum, ejes af Tønder Kommune.
skærbæk, omegn, lokalarkiv
New York Public Library (333)

Udforsk 866.438 genstande digitaliseret fra The New York Public Library's samlinger. Dette websted er en levende database med nye materialer tilføjet hver dag med udskrifter, fotografier, kort, manuskripter, streaming video og meget mere.
billeder, historie, museum, digital, maps
Beder-Mallings Egnsarkiv (397)

Beder-Malling Egnsarkiv dækker Beder og Malling Sogne. Dets opgaver er at indsamle skrevne, trykte, tegnede og fotograferede materialer (arkivalier), som kan være med til at fortælle egnens og dens beboeres historie.
lokalarkiv, beder, malling, østjylland, arkiv
Ansager Lokalhistoriske Arkiv (130)

Ansager Lokalhistoriske Arkiv holder til i den gamle stationsbygning. Kig forbi med materiale eller kom og søg efter oplysninger. Her på vores hjemmeside vil vi give et lille indtryk af hvad vi har at tilbyde.
ansager, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, fotos
Anna og Gunners slægter (338)

Vi hedder Anna Worm og Gunner Jermiin Nielsen. Gunner har arbejdet med slægtsforskning siden engang i 80'erne og har igennem denne hjemmeside gjort mit materiale tilgængeligt til deling i to databaser. Kontakt mig venligst, hvis du har rettelser eller tillæg til vores stamtræer.
worm, jermiin, nielsen, slægtsforskning, gunner
Døvehistorisk Selskab (310)

Selskabets formål er at indsamle, registrere og udgive materiale, der belyser døves vilkår, liv og virke i Danmark.
døve, historie, materiale, døv, selskab
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening (428)

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Odense Bibliotekerne (776)

Odense Bibliotekerne er folkebibliotek for Odense Kommune og centralbibliotek for Fyn (dog ikke Middelfart Kommune). Biblioteket blev etableret i 1924 og besøges af cirka 1,5 mio. mennesker årligt og udlåner omkring 2,3 mio materialer ud. Hovedbiblioteket er beliggende centralt i Odense Banegård Center og inkluderer Musikbiblioteket med Skandinaviens største musiksamling.
odense, bibliotek, udlån, bog, bøger
Ensted Lokalhistoriske Arkiv (331)

Vi modtager gerne gamle fotos, dokumenter og mindre ting som f.eks. husholdningsredskaber. Vi modtager også gerne besøg, og er der nogen, der har lyst til at hjælpe, er man velkommen. Vi mangler f.eks. navne, tid og sted på personer og ejendomme på gamle billeder. Eksempler på arkivets materialer: Skole- og konfirmationsbilleder, postkort, billeder af bygninger og personer, matrikelkort og foreningsprotokoller m.m.
ensted, arkiv, lokalarkiv, aabenraa
Om Rosenkilde slægten (303)

Om Rosenkilde slægten. På disse sider har jeg samlet og beskrevet det materiale, jeg har fundet om Petrus Parvus Rosæfontanus og hans efterslægt (Rosenkilde). Det synes at være Peder Jensen Roskildes søn, - altså Petrus Parvus Rosæfontanus's tipoldebarn, - Christopher Pedersen Rosenkilde født i 1635, der brugte navnet Rosenkilde første gang i den nuværende form.
rosenkilde, privat, slægt, rosæfontanus
Irene Larsen - slægtsforskning (275)

På denne side præsenterer jeg min anetavle og øvrige slægtninge, samt det materiale, jeg har adgang til. Man er velkommen til at skrive til mig, hvis man er interesseret i noget af materialet.
fugl, harms, klein, privat, træ
Bramming Byhistoriske Arkiv (392)

Bramming Byhistoriske Arkiv er Brammings skatkammer af historisk viden. Her kan du udforske oplysninger om ældgamle bygninger, begivenheder og bemærkelsesværdige personer. Vores dedikerede frivillige arkivmedarbejdere står klar til at hjælpe dig med at indhente de oplysninger, du søger. Hvis du besidder materiale, som du tror kunne være af interesse for fremtidige generationer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil meget gerne drøfte det med dig og kan endda tilbyde at kopiere materialet, så du stadig kan beholde det i din besiddelse. Arkivet er åbnet alle tirsdage fra kl. 13.00 – 15.00. (undtaget juli og december måned, hvor vi holder ferie).
bramming, lokalarkiv, byhistorie, arkiv, database
Vejrup Sognearkiv (317)

Vejrup Sognearkiv holder til i et rummeligt kælderlokale i Vejrup – Endrup Fritidscenter. Arbejdet bliver udført af 4 frivillige medarbejdere. Alt materiale vi får ind, bliver løbende registreret i et online databaseprogram – Arkibas.
vejrup, sognearkiv, lokalarkiv, billeder, byhistorie
Hovborg Lokalhistoriske Arkiv (313)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium med tilknytning til Hovborg sogn, dets beboere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
hovborg, lokalarkiv, arkiv, byarkiv, billeder
New York State Archives (584)

Velkommen til New York State Archives. Uanset om du er en forsker, underviser eller almindelig borger, der har brug for hjælp til de materialer, der dokumenterer dit ophav, er vores brede vifte af programmer og ressourcer her for at betjene dig.
new, york, usa, arkiv, amerika
Vallensbæk Lokalhistoriske Forening (305)

Foreningens formål er at udbrede kendskab til og skabe interesse for Vallensbæks historie ved at indsamle, registrere og offentliggøre billeder, film, beretninger, redegørelser, protokoller og andet materiale, som giver oplysninger af historisk og kulturel værdi.
forening, vallensbæk, lokalhistorie, arkiv, københavn
Løgstrup og Omegns Lokalarkiv (261)

Løgstrup og Omegns Lokalarkiv bliver drevet af Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn. Formålet med arkivet er at samle, registrere og bevare arkivalier, billed- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Løgstrup og omegns borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
løgstrup, egensarkiv, arkiv
Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv (284)

Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv ligger i Hobro og har eksisteret siden 1978. Igennem de mange år er der indsamlet et rigt materiale fra lokalområdet i form af papirer, billeder, aviser, protokoller og meget mere.
klejstrup, arkiv, hobro, lokalarkiv, forening
Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv (261)

Arkivet blev oprettet i 1984 i pedelboligen på centralskolen. På grund af pladsmangel flyttede arkivet til Tingsted skole på Trættevejen. Senere blev det flyttet til nuværende placering på centralskolen på Stationsvej. På arkivet arbejder flere frivillige med registrering af indkommet materiale, som f.eks. billeder, skøder, breve og andet med relation til lokalsamfundet.
tingsted, systofte, nykøbing, arkiv, lokalhistorie
Roager Lokalarkiv (249)

Arkivet opgave er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Roager Sogn. Arkivet har lokale i Roager Medborgerhus.
roager, lokalarkiv, ribe
Jonstrupsamlingen (268)

Jonstrupsamlingen er museum for dansk læreruddannelse 1790-1990 og omfatter en permanent udstilling om uddannelsens rammer og indhold, om den tilknyttede øvelsesskole og om kostskole-livet på seminariet. Samlingens genstande og kildemateriale belyser dels læreruddannelsen i Danmark generelt, dels Jonstrup seminariums 200 år gamle historie.
jonstrupsamlingen, lærer, skole, uddannese, museum
Det Kongelige Bibliotek I Stockholm (102)

Kungliga biblioteket er navnet på Sveriges nationalbibliotek. Biblioteket indsamler og opbevarer alt i arkivalier, dokumenter, bøger, lyd-, billede - og skriftmateriale, som udgives i Sverige. Bibliotekets samlinger er åbne for alle, men dets formål er først og fremmest rettet mod forskningen. Materiale fra den svenske samling må ikke udlånes, men skal anvendes på biblioteket. Langt det meste materiale opbevares i magasiner og skal forudbestilles inden fremvisning. I bibliotekets samlinger findes cirka 20 millioner numre. Udover bøger indeholder samlingerne blandt andet plakater, billeder, håndskrifter og reklametryk. Den audiovisuelle samling består af over 7 millioner indspillede timer.
bibliotek, kongelig, sverige, svensk, nordisk
Tamdrup Sognearkiv - Facebook (131)

Tamdrup Sognearkiv har som sit formål at indsamle, arkivere og opbevare arkivalier, billeder og skriftligt materiale, som har tilknytning til Tamdrup Sogn. Sognearkivet har til huse i kælderen under Tamdrupcentret, Silkeborgvej 245
facebook, lokarkiv, tamdrup, horsens
Lokalarkivet Mariager (158)

Lokalarkivet Mariager dækker, Mariager by og tidligere landsogne, Hem, Sem, Svenstrup og V. Tørslev. Hvis du bor i, har boet i eller har slægt med tilknytning til vores dækningsområde eller blot har en opgave eller anden interesse heri, så kan vi måske hjælpe dig. Arkivalier og trykt materiale kan ikke hjemlånes, men kan lånes og læses på vores læsestue. Fotokopier fra arkivets samlinger kan bestilles og købes på stedet.
mariager, lokalarkiv, byarkiv, billeder, egnshistorie
Gedser Lokalhistoriske Arkiv (149)

Arkivet blev oprettet i 1985 for Skelby, Gedesby og Gedser for at registrere og bevare billeder, protokoller, skøder og andet materiale af lokalhistorisk interesse. Arkivet har til huse på en af den daværende kommunes nedlagte skoler på adressen Skolegade 2B 4874 Gedser. På arkivet findes som hovedsamling arkivalier fra erhverv, foreninger og private samt mange billeder herunder skolebilleder og arkivet råder over registrant over arkivalier, fotos , bøger og bånd.
gedser, lokalarkiv, lolland, dokumenter, bøger
Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv (138)

Arbejdsgruppen bag arkivet indsamler, registrerer og tilgængeliggøre materiale fra den tidligere Brabrand-Årslev Kommunes område. Det drejer sig om bl.a. billeder, foreningspapirer, kort, erindringer, erhvervsmateriale og trykte ting som f.eks. bøger, aviser, samt kopier af bl.a. kirkebøgerne.
brabrand, lokalhistorie, facebook, årslev
Frederiksberg Hovedbibliotek (142)

Velkommen til Biblioteket Frederiksberg. Her kan du låne den nyeste litteratur, læse dagens avis eller puste ud i en travl hverdag sammen med dine børn. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Lån alt fra brætspil til de sidste nye romaner. Som låner hos Biblioteket Frederiksberg har du adgang til masser af fysiske og digitale materialer, arrangementer og oplevelser.
frederiksberg, bibliotek, bøger, udlån, hovedstad
Videbækegnens Lokalhistoriske Arkiv (96)

Som andre Lokalarkiver og kulturinstitutioner, varetager vi indsamling og bevaring af den lokale kulturarv. Vi formidler materialet, så alle interesserede kan søge viden om vores lokale kulturhistorie.
videbæk, lokalarkiv, arkiv, arkivalier
Sejs-Svejbæks lokalhistorie (107)

Det er foreningens formål at indsamle, registrere og bevare materiale og data om Sejs-Svejbæks historie og gøre det tilgængeligt for foreningens medlemmer og lokalområdets beboere. Det kan bl. a. ske via hjemmesiden, mødevirksomhed, arkivering, elektronisk kommunikation og udgivelse af skriftligt materiale.
sejs, svejbæk, lokalhistorisk, arkiv, midtjylland
Houstonlibrary.org (132)

Velkommen til Houston Public Library Digital Archives. Her finder du unikke materialer til slægtsforskning, læring og opdagelse fra Houston Public Library Special Collections, herunder arkivmateriale fra African American History Research Center (AAHRC), Family History Research Center (FHRC) og Houston History Research Center (HHRC). Nogle samlinger er resultatet af samarbejder med partnerbiblioteker, museer og kulturarvsinstitutioner.
usa, houston, historie, bibliotek, slægtsforskning
Lokalhistorisk Arkiv for Ferslev, Dall og Volsted Sogne (71)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Ferslev, Dall og Volsted sogn.Arkivet har åbent den første og sidste tirsdag i måneden kl. 19-21:30 eller efter aftale. Lukket i skoleferier.
ferslev, lokalarkiv, jylland, thy, egnsarkiv
Højbjerg Holme Lokalhistoriske Arkiv (96)

Formålet for Højbjerg Holme Lokalhistoriske arkiv og Forening er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, m.v. med tilknytning til lokalområdet i fortid og nutid i Skåde og Holme sogne og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed, samt gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for lokalområdet.
lokalarkiv, højbjerg, holme, arkiv, arkivalier
Katolsk Historisk Arkiv (66)

Katolsk Historisk Arkiv er arkivet for Det katolske Bispedømme København. På undersiderne kan du læse om hvilke materialer arkivet råder over, samt hvilke værktøjer der er nyttige for den, der vil fordybe sig i den danske katolske historie.
katolsk, arkiv, database, bisp, historie