Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Nordfyns museum (652)

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Skovgaard Museet (1446)

Skovgaard Museet har eksisteret siden 1937, da byrådett i Viborg besluttede at hædre skaberen af al fresco-malerierne i Viborg Domkirke, Joakim Skovgaard, ved at oprette et museum for ham, hans familie, og for de andre kunstnere, som medvirkede ved udsmykningen af Viborg Domkirke.
skovgaard, museum, viborg, malerier
Kirkeministeriet (978)

Kirkeministeriet er et ministerium under den danske regering, der har religion generelt og Folkekirken i særdeleshed som sit ressortområde.
kirkeministeret, stat, kirker, præster
Flyfotoarkivet.dk (1258)

I Flyfotoarkivet er det muligt at se diverse årgange af fotos. Du kan åbne op til 4 forskellige billeder af det samme område ad gangen og sammenligne ligesom, du kan vælge forskellige baggrundskort, zoome i kort og billeder, downloade bestemte billeder m.m. 2
foto, fly, arkiv, billeder, luftfoto
Ejby Lokalhistoriske Arkiv (1214)

På Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, som belyser egnens historie og udvikling. Vores samlinger indholder mere end 240 hyldemeter arkivalier, 18.300 fotografier og 500 film. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, erhvervslivet og meget mere.
ejby, lokalarkiv, arkiv, fyn, dokumenter
Helsingør Leksikon (1183)

Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon baseret på web 2.0 teknologi (MediaWiki), hvor brugeren, lokalhistorikeren og museumsfolkene bidrager på lige fod med artikler om Helsingørområdets historie. Leksikonet er startet i det tidlige forår 2008.
helsingør, leksikon
Danmarks forsorgsmuseum (1106)

Underside på til Svendborg Museum. På Danmarks Forsorgsmuseum tilbydes du en helt særlig museumsoplevelse. I det øjeblik du træder ind ad Fattiggårdens port, omkranses du af mure og pigtråd. En fornemmelse af indespærring, tab og tvang kryber ind under huden. Her begynder en rejse i tid, holdninger og idealer.
forsorg, museum, svendborg
Lokalhistorisk Forening for Karup området (930)

Lokalhistorisk Arkiv i Karup er oprettet i 1979. Det er en selvstændig institution under Viborg Museum og Kulturudvalget, og kommunen yder et årligt tilskud til arkivets drift. Lokalhistorisk Forening (se denne) er støtteforening for arkivet, og dens bestyrelse udpeger medlemmer til arkivets styrelse. Denne styrelse holder møde mindst to gange årligt, og medlemmerne er Karlo K. Hansen, som er formand, Birthe Nexø, der er næstformand, samt Anders Bertel. Se vedtægterne under Årsberetninger, vedtægter m.m.
karup, lokalarkiv
Odsherred Lokalarkivs Youtubekanal (932)

Her kan du finde filmklip fra lokalområdet. Bl.a. fra befrielsen 1945 i Odsherred og Nykøbing Sjælland. Industriliv og skoleliv i Asnæs 1937-1938. Foruden filmklip er der også lydoptagelse med Provst Chr. Petersen, Vig der beretter om befrielsen i Odsherred 1945 samt en billedserie med opsætningen af genforeningstenen på Esterhøj i Høve i 1920.
odsherred, film, lokalarkiv, gamle
Lokalhistoriske film fra Thy (1284)

Efterhånden som digitaliseringen af den beskedne samling af lokalhistoriske film, som arkivet råder over, skrider frem, bliver filmene tilgængelige her fra hjemmesiden. Vi er fortsat interesseret i at modtage filmoptagelser, som kan være med til at skildre egnens lokale historie.
gamle, film, lokalarkiv, thy, video
Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune (992)

Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune (LMK) er en paraply-organisation for kommunens lokalarkiver. Her koordineres arbejdet og erfaringer udveksles. Hvert arkiv dækker et område, der kan være et eller flere sogne. Der indsamles privat-, erhvervs- og foreningsarkiver, samt foto, film, kort og tegninger.
mariager, lokalarkiv, arkiv, mariagerfjord, paraplyorganisation
Frederiksberg Stadsarkiv (2503)

Frederiksberg Stadsarkiv er en institution under Frederiksberg Kommunes Kultur- og fritidsafdeling og ligger på Frederiksberg Rådhus. Stadsarkivet er Frederiksberg byhistoriske institution, som har til opgave at sikre og udbrede Frederiksberg Kommunes historie.
frederiksberg, arkiv, stadsarkiv, rådhus, byhistorie
Facebook - Historisk litteratur og slægtslitteratur om Østjylland (968)

Slægtsforskernes Bibliotek er en del af den almennyttige forening Danske Slægtsforskere. Det er bibliotekets mål at digitalisere litteratur inden for historie, lokal-, personal- og slægtshistorie til gavn for alle interesserede. Biblioteket stiller i øjeblikket mere end 7.500 online titler til rådighed. Denne gruppe fokuserer på den righoldige litteratur om Østjylland.
digital, bøger, indskanning, facebook, litteratur
Lokalhistorisk Forening For Alsønderup/Tjæreby (1042)

Lokalarkiv for Alsønderup-Tjæreby området. Arkivet har åbnet alle Mandage og efter aftale.
lokalarkiv, alsøenderup, hillerød
Lokalhistorisk Forening for Vojens området (1010)

Lokalhistorisk Arkiv for Vojens-området er foreningsdrevet, og alle medarbejderne på arkivet er frivillige, der bruger deres erfaring og viden i betjeningen af de besøgende på arkivet.
vojens, lokalarkiv
Galten Begravelsesforretning (934)

Hos Galten Begravelsesforretning er vi behjælpelige med alle anliggender i forbindelse med dødsfald. Vi yder en diskret og personlig service, og vi har desuden stor erfaring med rådgivning og overblik over næsten alle spørgsmål. Ved dødsfald indebærer det, at vi varetager al kontakt til kirken, præsten og kordegnen.
galten, bedemand
Dalum-Hjallese Lokalhistoriske Forening og Arkiv (1240)

Dalum-Hjallese Lokalarkiv er ét af Odense Kommunes 15 lokalhistoriske arkiver. Arkivet drives af frivillige arkivmedarbejdere og en frivillig arkivleder, som har det arkivfaglige ansvar. Arkivet indsamler arkivalier fra det område, som før 1970 udgjorde Dalum Kommune.
odense, arkiv, dalum, hjallese, lokalarkiv
DR Gensyn (1885)

Gensyn præsenterer løbende et udvalg af DR's arkiv, da DR af rettighedsmæssige årsager ikke har mulighed for at stille hele arkivet til rådighed. Ønsker til Gensyn kan indsendes til redaktionen. Bemærk: Bonanza lukkede den 15 Marts 2024 og er blevet erstattet med DR Gensyn. Linket er opdateret med de nye informationer.
gensyn, filmklip, film, tv, gamle
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009 (1821)

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Vojensbilleder.dk (453)

Her på siden har vi med hjælp fra Lokalhistorisk Arkiv for Vojens-området og mange forskellige fotografer samlet billeder fra hele Vojens' fotograferede historie og inddelt dem, så du kan gå en tur gennem byen i præcis den periode, du kunne tænke dig. Kortene indeholder lige nu i alt 12008 fotografier. Det kan lyde af meget, men der er stadig mange tomme pletter, og jo flere billeder vi får føjet til, desto mere livagtig bliver oplevelsen. Har du billeder, som vi må føje til, må du derfor meget gerne sende dem til os. Sammen kan vi lade hjemmesiden blive en tidsmaskine, vi alle kan være med til at bygge.
vojens, historie, billeder, arkiv, portal, fotografier
Saxild-Nølev Lokalhistoriske arkiv (1067)

Saxild-Nølev Lokalhistoriske arkiv har Saxild og Nølev sogne i Odder Kommune som arbejdsområder. (Assedrup, Rude, Kysing, Saxild, Nølev og Driften). På arkivet findes privatarkiver, forenings- og erhvervsarkiver, ejendomspapirer, fotos og mange beretninger, der alt sammen tegner et fint billede af egnen og dens befolkning.
saxild, nølev, lokalarkiv
Herning kirkegaarde (1249)

Herning kirkegårde, der driver den Vestre kirkegård, Vestergade 63 og den Nordre Kirkegård, Gullestrupvej 30, tilhører Herning Sogn, Sct. Johs. Sogn, Fredens Sogn, Hedeager Sogn og Gullestrup Sogn, og bestyres af en kirkegårdsbestyrelse valgt af og blandt de fem menighedsråds medlemmer.
herning, kirkegård, døde, begravede
Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv (845)

Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv er din indgangsvinkel til at dykke i Østerbro’s historie. I arkivet samles materiale om Østerbro’s historie. Det være sig billeder, bøger, blade, magasiner, foreningsmateriale, virksomhedsmateriale og meget andet. Alt i arkivet er til rådighed for alle, ligesom foreningen på mange måder aktivt formidler viden om Østerbro, bl.a i vores fagtidsskrift 2100Ø .
østerbro, lokalarkiv
Dollerup - Finderup - Ravnstrup pastorat (1176)

Vi har fire kirker; Dollerup kirke, Hald Ege kirke, Finderup kirke og Ravnstrup kirke. Kirkerne ligger alle i et naturskønt område og du er altid velkommen til at besøge vore kirker eller deltage i de forskellige aktiviteter vi har.
dollerup, kirke, kirkegård, finderup, ravnstrup
Nakskov Lokalhistoriske Arkiv (1055)

Nakskov lokalhistoriske Arkiv rummer lokalhistorien fra den gamle Nakskov Kommune samt Ravnsborg Kommune, på nær sognene Birket, Femø og Fejø, der har selvstændige lokalhistoriske arkiver. På Nakskov lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets foreninger og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
nakskov, lokalarkiv, arkiv
Ørnhøj Lokalarkiv (663)

På arkivet finder du: En stor samling konfirmations- og skolebilleder. Her er også mange fotos af landejendomme og byens huse igennem tiden. Ørnhøjs rige foreningsliv, afspejler sig desuden i vores arkivalier. Vi er heldige at have protokoller fra mange af foreningerne. Arkivet råder desuden over en stor bogsamling om lokalhistorie.
ørnhøj, lokalarkiv, arkiv
Nordvestjysk Slægt (894)

Foreningen blev stiftet i Holstebro i 1977 med det formål at fremme interessen for egns- og slægtshistorie og støtte medlemmerne med at dyrke disse emner. I dag dækker vi hele det nordvestjyske område og indgår sammen med 36 andre foreninger i en landsdækkende sammenslutning af slægtshistoriske foreninger.
nordvestjysk, slægt, jysk
Lokalhistorisk Forening For Slangerupegnen (807)

Foreningens formål er bl.a. at indsamle materiale, der kan fortælle om fortiden. Netop vort område er rigt på minder fra fortiden. Mennesker har færdedes på egnen i hen ved 5.000 år og har til alle tider efterladt sig spor.
slangerup, nordsjælland, lokalarkiv, arkiv
Mediestream - Statsbiblioteket (1162)

Mediestream er Det Kgl. Biblioteks indgang til digitale samlinger af dansk kulturarv i form af aviser, radio, tv og reklamefilm. Den fulde adgang til indholdet i Mediestream kan tilgåes ved fysisk tilstedeværelse på Det Kgl. Biblioteks lokationer. Men folkebiblioteker har mulighed for at tilbyde deres brugere adgang til aviser fra perioden før 2001 og indtil ophavsretten bortfalder efter 100 år, ved at tegne abonnement på "Mediestream Folkebibliotek".
mediestream, aviser, gamle, avis, arkiv, læsestof
Grenaa Egnsarkiv (871)

Fungerer som lokalhistorisk arkiv for Norddjurs Kommune. Det betyder, at arkivet opbevarer materiale af privat proveniens (fra foreninger, virksomheder, privatpersoner mv.) samt materiale fra kommunale myndigheder og institutioner i det område, der blev dækket af den daværende Grenaa Kommune. Alt opbevaret materiale registreres på edb. Grenaa Egnsarkiv stiller ovennævnte materiale til rådighed for offentligheden efter arkivvæsenets sædvanlige tilgængelighedsregler:
grenaa, lokalarkiv, arkiv, egnsarkiv, norddjurs
Sallingsund Lokalarkiv (597)

Sallingsund Lokalarkiv er lokalhistorisk arkiv for området, som indtil 2006 udgjorde Sallingsund Kommune. Alle med interesse for lokalhistorien er velkommen til et besøg. Derudover kan der søges i vores samling på Arkiv.dk.
sallingsund, lokalarkiv, arkiv, arkivalier
Skivewiki.dk (581)

Museum Sallings arkiver byder velkommen til SkiveWiki. Her vil vi opbygge et lokalt leksikon med artikler om historiske emner i hele Skive Kommune. Oveni vil Museum Sallings øvrige fagområder bidrage med artikler om arkæologi, kunst og natur.
skive, wiki, museum, leksikon, wikipedia
Lime Egnsarkiv (528)

Lime og Omegn Lokalhistoriske Forening blev stiftet i 1995, og Egnsarkivet bestyres af en kreds af indfødte Limeborgere, som har stort lokalkendskab. Formålet som lokalhistorisk arkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie. Hvis du savner svar på lokale spørgsmål, kan de næsten helt sikkert fås i Egnsarkivet.
arkiv, lime, djursland, egnsarkiv, lokalarkiv
Slægtsforskning i Sønderjylland og omegn (647)

Dette er en privat side, der vil komme til at handle om slægtsforskning i fortrinsvis Sønderjylland, da både min egen slægt og min svigerfamilie kommer fra det sønderjyske område.
sønderjylland, slægtsforskning, syd
Frederikshavn Stadsarkiv (790)

Frederikshavn Stadsarkiv er oprettet den 1. juni 2008, med det formål at sikre bevaring af de dele af Frederikshavn Kommunes arkiver (før 1. januar 2007: Skagen, Frederikshavn og Sæby Kommuners arkiver), der har historisk interesse eller tjener til dokumentation af forhold for borgere og myndigheder, at stille arkivalier til rådighed til blandt andet forskningsformål samt at sikre bevaring af Frederikshavn Kommunes publikationer.
frederikshavn, stadsarkiv, arkiv, samlinger
Bedemand-keldandersen.dk (776)

Hos Bedemand Keld Andersen i Aarhus er tillid, respekt og værdighed i højsædet. Vi behandler alle med disse værdier, og kan være behjælpelige med professionel assistance og rådgivning, når I står i en af livets svære situationer.
bedemand, begravelse, kiste, død, århus
Karup Egnsarkiv (563)

Lokalarkiv der dækker Karup området.
karup, lokalarkiv, egnsarkiv, billeder, arkiv
Slægtsforskning Lolland-Falster-Langeland (663)

Velkommen til Slægtsforskning Lolland-Falster-Langeland. Formålet med denne gruppe er at samle os der primært forsker i dette område. Ved at samles i dette forum, der for landet er et lille område, kan du udveksle oplysninger med andre og evt. hjælpe med deres forskning. HUSK god tone, Og ingen oplysninger om nulevende personer.
lolland, falster, langeland, facebook, gruppe
Sundøre lokalarkiv (573)

Sundsøre Lokalarkiv er lokalhistorisk arkiv for området, som indtil 2006 udgjorde Sundsøre Kommune (undtagen Fur). Alle med interesse for lokalhistorien er velkommen til et besøg. Derudover kan der søges i vores samling på Arkiv.dk.
sundøre, fur, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Ingrid og Kaj Schmidts familietræ (614)

Slægterne boede i 3 hovedområder. Farfar Morten Schmidts slægt i Sydvestjylland fra Esbjergområdet til Brøns, farmor Anne Mathilde Nielsens slægt i Midtvestjylland i sognene omkring Ringkøbing med en gren fra Vorgod. Mor Ingrid Kjærsgaard Jensens slægt er fra Nordjylland mest Vendsyssel.
schmidt, privat, slægtstræ, jensen
Stevns Lokalhistoriske Arkiv (686)

Arkivet dækker området "det gamle Stevns kommune" som er følgende sogne: Store Heddinge, Store Heddinge landsogn, Frøslev, Havnelev, Hellested, Holtug, Højerup Lille Heddinge, Lyderslev og Magleby.
stevns, arkiv, lokalarkiv
Skive Bibliotek (1672)

Skive Bibliotek dækker Skive Kommunes 48.356 indbyggere. Biblioteket består af nyt hovedbibliotek, 2 bogbusser samt børnebogbussen Mobillen. Arkitekt på det nye bibliotek er Arkitema. Biblioteket er tegnet som en del af det samlede kompleks med nyt rådhus & bibliotek.
skive, bibliotek, bøger, udlån
Museummors.dk (613)

Museum Mors er et statsanerkendt kulturhistorisk og geologisk museum, der har Mors som sit geografiske virkeområde. Museet består af tre afdelinger og et arkiv: Dueholm Kloster, Fossil- og Molermuseet, Støberimuseet samt Morsø Lokalhistoriske Arkiv.
morsø, lmuseum, historie
Danske adelsslægter (1170)

Den danske adel, der groft inddeles i uradel og brevadel, og i højadel og lavadel, består i dag af 189 slægter (hvoraf 6 er uddøde i mandslinjen), der enten er ubetitlede, friherrelige (= baron), lensfriherrelige (= lensbaron), grevelige eller lensgrevelige.
wiki, adel, slægt
Geneablog - Kenneth Konrad Knudsen (590)

Jeg hedder Kenneth Konrad Knudsen og er født og opvokset i Nørre Snede i Midtjylland. Men rent slægtshistorisk interesserer jeg mig mest for Himmerland og Vendsyssel, hvor 90 % af mine aner stammer fra.
Kenneth, himmerland, slægt, midtjylland, privat
Danske Herregårde (1149)

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
34.000 gratis billeder af dansk søfart (722)

I denne database stiller Museet for Søfart billeder til rådighed for ikke-kommerciel brug. Der mere end 34000 billeder i kataloget, der omhandler dansk søfart.
søfart, album, billeder, danske, søgeportal
Lokalarkivet for Holsted (601)

Lokalarkivet for Holsted kommune blev oprettet pr. 1. januar 1972 som en selvejende institution. Vi er beliggende i 6670 Holsted. Arkivet rummer en guldgrube af oplysninger om Holdsteds lokalområde, såsom mennesker der boede her, erhverv, foreninger, begivenheder og meget meget mere.
holsted, arkiv, lokalarkiv
Bedemand i København - En Smuk Afsked (682)

Lige meget hvorhenne i København du har brug for en bedemand, står vi klar til at vejlede dig og rådgive dig. Med ni lokationer spredt rundt omkring i København har vi mulighed for at opfylde alle dine begravelses - og bisættelses behov. Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.
københavn, begravelse, bedemand, bisættelse, afdøde
Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv (563)

Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv har til opgave at dække Allested og Vejle sogne med byområderne Allested – Ny Allested - Vejle og Radby
vejle, allested, arkiv, lokalarkiv
Horsens Kirkegårde (797)

Horsens Kirkegårde er først og fremmest et begravelsesvæsen. Vores kerneopgave er at sikre begravelsesplads til alle. Alle kirkegårdene i Horsens Kommune er folkekirkelige og det lokale ejerskab varetages af menighedsrådene i de enkelte sogne indenfor Horsens Provsti, Århus Stift.
horsens, kirkegård, gravplads, døde, kirke
Henning Bender - Udvandrerhistorie (792)

Afholder foredrag og skriver artikler og bøger om dansk oversøisk udvandring fra alle danske regioner/lokalområder, svensk indvandring til Danmark, samt foto- og industrihistorie
henning, bender, foredrag, udvandring, artikler
Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv (724)

Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv er et kommunalt lokalarkiv. Arkivet indsamler arkivalier mm. fra Vordingborg købstad, Vordingborg landsogn, Nyråd, Kastrup, Ørslev og Udby sogn.
vordingborg, lokalarkiv, arkiv, billeder, historie
Slægten Radoor (463)

Siden er opbygget med slægter og personer, som jeg har fundet spændende i min slægtsforskning gennem mange år – (siden 1990)
radoor, privat, træ, slægt
Vejle Byrådsarkiv (539)

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
Midtdjurs Lokalarkiv (670)

Arkivets opgave er at indsamle arkivalier fra det gamle Midtdjurs område, dvs. det område der tidligere udgjorde Midtdjurs Kommune.
midt, djurs, lokalarkiv, arkiv, billeder
Sejerø kirkegård (501)

På denne side finder du kontaktoplysninger til kirkerne i dit lokale sogn, samt andre nyttige informationer om sognet. Du kan se begivenheder i sognets kalender, og finde sognets tilknyttede præster og menighedsrådsmedlem.
sejerø, kirkegård, kirke
Find en grav (dansk) (657)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Løgstør Lokalarkiv (635)

Arkivet har til huse i ejendommen Østergade 5 E, 1. sal t.v. i Løgstør. Lokalerne indeholder rum til magasiner, kontor samt læsestue for arkivets gæster. Formålet med Løgstør Lokalarkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie.
logstør, arkiv, lokalarkiv
Slots- og Kulturstyrelsen (543)

Slots- og Kulturstyrelsen yder faglig rådgivning til kulturministeren og bidrager til gennemførelse af regeringens målsætninger på kulturområdet. Styrelsen forvalter desuden statens slotte, haver og kulturejendomme.
slots, styrelsen, institutioner, stat
Christiansfeld Lokalhistorisk arkiv (584)

Christiansfeld Arkiv indsamler og rummer materiale fra det gamle Tyrstrup sogn, Aller, Taps, Frørup, Stepping og Christiansfeld med de tilgrænsende områder.
christiansfeld, arkiv, lokalarkiv
Seest Lokalhistoriske Arkiv (529)

Arkiv der dækker byområdet Seest ved Kolding.
seest, lokalhistorie, lokalarkiv, arkiv
Folk i Fortiden (454)

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Washington State Archives (579)

Washington State Digital Archives er landets første arkiv der er dedikeret specifikt til bevarelse af elektroniske optegnelser fra både statslige og lokale agenturer, der har permanent juridisk, skattemæssig eller historisk værdi for området.
usa, washington, arkiv, digital, arkivalier
Kartoffeltyskere - Wikipedia (719)

Kartoffeltyskere er betegnelsen for en gruppe tyske indvandrere, der kom til Danmark fra Pfalz og Hessen i tiden omkring 1760. Betegnelsen "kartoffeltyskere" er i øvrigt ikke ment som en nedsættende betegnelse, men hentyder til, at de anså kartoflen for at være den bedste planteart til at opdyrke de store hedeområder. Den danske befolkning betragtede kartoflen som ukrudt, og lærte først senere at værdsætte dens fordele.
wikipedia, kartoffeltysker, information, kolonister
Søruller (590)

Siden 1704 er der udskrevet mandskab fra sømilitområderne til tjeneste ved søværnet. Sørullerne for perioden 1704 og frem til 1802 er kun sparsomt bevaret. De skal findes i gods-, herreds- og rådstuearkiverne samt i arkivet for søindrulleringen.
søruller, rigsarkivet, arkivalier, digital
Jørgen Grandts ude- og hjemmesider (530)

Indeholder mange billeder og oplysninger om gader, veje, og infrastruktur fra udvalgte områder. Her mange oplysninger om vejenes oprindelse og navne.
københavn, gader, privat, sider veje
Gjøl lokalhistoriske arkiv og forening (515)

På Gjøl Lokalarkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervliv og meget mere.
gjøl, lokalarkiv
Molsarkivet.dk - Lokalhistorie (510)

Molsarkivet indsamler, registrerer og arkiverer historisk materiale fra de 7 kirkesogne på Mols. Dette svarer også til Molsskolens distrikt De 7 sogne på Mols er : Helgenæs, Vistoft, Tved, Knebel, Rolsø, Agri, Egens. På arkivet mødes folk med lokalhistorisk interesse og stort lokal kendskab, og de vil altid være behjælpelige med spørgsmål af lokalhistorisk karakter fra lokalområdet.
mols, arkiv, billeder, lokalarkiv, egnshistorie
Safe-haven.dk (673)

Safe-Haven er en database over de jødiske flygtninge, som ankom til Sverige. Det er Dansk Jødisk Museum, der har udarbejdet databasen. Navnet på den enkelte flygtninge kan søges frem. Du kan også se, hvilke havne, strande og andre kystområder flygtningene sejlede fra.
jøder, krig, søgning, flygtninge, sverige
Præstø og omegn i (571)

Gruppen er til "gamle" billeder og historier fra Præstø og omegn. Vi dækker området fra Mern til Tappernøje. Materiale før år 2000 kan bruges. Alt andet slettes uden varsel. Kig nu efter i gemmerne, der ligger sikkert nogle interessante billeder, et eller andet sted ?
facebook, gruppe, debat, billeder, præstø
Taasinge Lokalhistoriske Arkiv (490)

På Taasinge Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv og meget mere. Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie eller en helt fjerde ting, så besøg arkivet. Vi hjælper dig gerne med at finde de informationer, som du søger.
tåsinge, arkiv, lokalarkiv, taasinge, arkivalier
Fængselshistorisk Selskab (531)

Interessen for fængslernes historie har været der næsten lige så længe som fængslerne selv. Fængslernes historie er i høj grad et spejlbillede af hele samfundets historie – et væsentligt spejlbillede, selvom det fra tid til anden kan være karikeret og uhyggeligt. Fængselshistorisk Selskab er stiftet for at styrke de lokale initiativer og for at samordne og videreudvikle kendskabet til og interessen for Fængselsvæsenets/Kriminalforsorgens historie.
fængsel, historie, kriminel, forsorg, selskab
Dansk Selskab for Genetisk Genealogi (503)

Velkommen til de spændende muligheder som genetisk genealogi tilbyder. Genetisk genealogi er et forholdsvis nyt værktøj, hvor DNA-test benyttes som supplement til traditionel slægtsforskning. Det er et felt, som er under fortsat udvikling, med nye videnskabelige fund og flere og flere testtagere.
dna, genetisk, genealogi, forskning, slægt
Egnssamlingen i Saltum – Lokalhistorisk Arkiv og Museum (705)

I Saltum finder du en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske samlinger. Egnssamlingen råder over 1.200 m2 lokaler på 5 samlede matrikler, hvor de mange udstillinger og arbejdende værksteder præsenterer sig flot.
egnssamling, saltum, arkiv, lokalarkiv, museum
Furesø Museer (696)

Furesø Museer er et selvstændigt, statsanerkendt kulturhistorisk museum med rødder og ansvarsområde i Furesø Kommune.
furesø, museum, arkiv, udstilling, oplysning
GenoPro (1150)

GenoPro er det mest intuitive og komplette værktøj til oprettelse af stamtræ og genogram. Et genogram er et slægtstræ, der indeholder yderligere oplysninger om relationerne og individerne. Genogrammer bruges af læger, familieterapeuter, slægtsforskere, sociologer, socialrådgivere, forskere og alle, der er interesseret i at opdage mønstre og problemer i en familie.
program, geno, pro, slægtsprogram, computer
Støtteforeningen for Ry Lokalarkiv (468)

Støtteforeningen har omkring 120 medlemmer, hovedsageligt i den gamle Ry kommunes geografiske område. Vi arrangerer foredrag og udflugter til steder af historisk interesse. Her deltager der ofte mange medlemmer. Vi driver lokal arkivet i Ry, som er placeret på Klostervej 6D, 8680 Ry. Ry Lokalarkiv dækker den gamle Ry Kommune: Låsby, Tulstrup, Alling, Dover og Gl. Rye sogne.
ry, lokalarkiv, arkiv, forening, støtteforening
Hvidovre Lokalhistoriske Selskab (690)

Hvidovre Lokalhistoriske Selskab (HLS) blev stiftet i 1978, med det formål at udbrede kendskabet til og vække interessen for lokalhistorien inden for Hvidovre Kommunes område, omfattende Hvidovre og Avedøre bydele. HLS har et tæt samarbejde med, Forstadsmuseet, som er beliggende i den historiske militærlejr, Avedørelejren.
hvidovre, historie, selskab, forstadsmuseum, lokalhistorie
Hvis vægge kunne tale (1256)

Hvad ved du om det hus, du bor i ?. Hvem har boet der før dig og har det altid set ud, som det gør i dag ?. Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer ?. Seriens værter, historiker Christopher O'Regan og Rickard Thuner samt bygningskonservator Erika Åberg, hjælper her både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde.
svensk, tv, serie, slægt, vægge
Hvidebæk Lokalhistoriske Arkiv (497)

På Lokalarkivet for Hvidebæk kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
lokalarkiv, hvidebæk, billeder, arkiv, historie
Danskkulturarv.dk (1074)

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner stiller til rådighed.
kulturarv, film, video, billeder, digital
Højby Lokalhistoriske Forening og Arkiv (394)

Foreningens formål er at indsamle, opbevare og udbrede kendskab til og vække interesse for Højbys historie i fortid og nutid, samt oprette og drive Højby Lokalhistoriske Arkiv. Du kan finde mange spændende historier om lokalområdet. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan du bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, samt vores kirke og kirkegård.
højby, lokalarkiv, arkiv, fyn
Gamle Billeder fra Samsø (482)

Samsø er et paradis i Danmarks Midte og vi vil meget gerne vise jer alle de mange billeder gennem årene, som ellers bare ligger i en skuffe.
samsø, gamle, billeder, facebook, grupppe
Væggerløse Sogns Lokalhistoriske Arkiv (414)

Væggerløse lokalhistoriske arkiv blev oprettet i 1985 i det der dengang hed Sydfalster Kommune. Væggerløse Sogn, der dækker flg. områder: Væggerløse, Marrebæk, Bruserup, Højet, Radbjerg, Hasselø, Marielyst, Bøtø, Stouby. Arkivet har åbent Mandag 9.00-12.00 og 2. tirsdag i hver måned 16-18.
væggerløse, arkiv, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl (530)

Besøg vores facebookside eller hjemmeside for mere info. Vi er nu på plads med arkivet på Sønderborg Kaserne, og du er meget velkommen til at komme forbi i åbningstiden. Hvis du søger oplysninger om lokalområdet, personer, billeder eller lignende, vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig.
facebook, arkiv, lokalarkiv, ulkebøl, sønderjylland
Lokalhistoria.nu (528)

SLHD er et kulturarvsprojekt, der har til formål at digitalisere kommunale og sognelige mødereferater, byråds- og kommunalbestyrelsesprotokoller i Sverige og gøre disse tilgængelige digitalt online.
sverige, kommunalt, byråd, protokoller, søgning
Matrikler - Rigsarkivet (495)

Diverse optegnelser over matrikler fre flere forskellige danske byer og områder.
matrikler, ejendomme, rigsarkivet, danmark, numre
Det Etiske Råd - Nationalt Center for Etik (940)

Det Etiske Råd blev oprettet i 1987 med det formål at rådgive Folketinget og offentlige myndigheder samt skabe debat om nye bio- og genteknologier. I 2004 blev rådets ressort udvidet til også at omfatte genteknologi og bioteknologi vedrørende fødevarer og miljøspørgsmål.
etisk, råd, stat, rådgivning, oplysning
Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning (603)

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.
lyd, dna, efterforsker, interview, radio
Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv (545)

På Rudbjerg lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, 2. verdenskrig, egnens erhvervsliv og meget mere.
rudbjerg, arkiv, lokalforening, lokalarkiv
Abildgaard (slægter) (595)

Abildgaard er navnet på en uddød dansk uradelsslægt og på borgerlige danske (dansk-norske) slægter. Abildgaard er et gammelt dansk ord for æblehave og kendes som stednavn flere steder i Jylland.
abildgaard, wiki, slægter
Frederiksholm Kirke (1228)

Frederiksholm Kirke er sydhavnernes kirke. Sydhavn Sogn strækker sig fra det gamle Sydhavns kvarter til de nye boligområder på Teglholmen og Sluseholmen. Sognet har pr. 1. januar 2014, 16.816 indbyggere. Frederiksholm Kirke er sognets eneste kirke, men planerne om at bygge en ny kirke er blevet godkendt.
sydhavn, sogn, kirke, frederiksholm, sjælland
Paarup Lokalhistoriske Arkiv (460)

Få en snak med arkivets medarbejdere og hør om, hvordan du bruger arkivet til at finde spændende historisk viden om dit lokalområde.
paarup, lokalarkiv, arkiv, fyn
Hvirring Sogns Lokalarkiv (488)

På Lokalarkivet for Hvirring Sogn kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
hvirring, sogn, lokalarkv, jylland, arkiv
Østerbro lille Museum (553)

Østerbro lille Museum er et lokalt museum med fokus på bydelens historie, gader og ejendomme. Vi råder over et bibliotek og en større digital og analog samling af billeder og artikler. Ydermere har vi et erindringsrum med minder fra den nære fortid.
lille, museum, østerbro, historie, bydel
Polen (Allenstein) (777)

Gratis og privat projekt af digitaliserede registreringskontorregistre fra forskningsområdet i de historiske provinser i Øst- og Vestpreussen. Allenstein var en af de centrale byer i det tyske Østprøjsen. Dette er en privat side med vejledning og en del arkivalier fra dette område. Bemærk, kun på tysk.
databse, register, preussen, digital
Folmer Olsen Begravelsesforretning (628)

Familieforretningen Folmer Olsens Begravelsesforretning klar til at hjælpe dig med alle praktiske detaljer i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi har et stort kendskab til de lokale kirker og kirkegårde i Nørresundby, Lindholm, Hvorup og Nørre Uttrup og kan dermed give dig den rigtige rådgivning. Vi er derfor det oplagte valg, hvis du skal bruge en erfaren og faguddannet bedemand i Nørresundby og omegn
bedemand, aalborg, nordjylland, afsked, begravelse
Tjele Lokalhistorisk Arkiv (543)

Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv, som ejes af Viborg Kommune, er en institution, som organisatorisk henhører under Museumsforvaltningen, og som politisk er underlagt Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivets virkeområde er sognene: Rødding, Løvel, Pederstrup, Vammen, Lindum, Bigum, Tjele, Nr. Vinge, Voming, Kvoming, Hammershøj, Ørum, Viskum og Vejrum.
tjele, arkiv, lokalarkiv, viborg, rødding
Ringe Lokalhistoriske Arkiv (533)

Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn Kommune. Arbejdsområdet er de 11 sogne i den tidligere Ringe Kommune. Arkivet har til huse i kommunal bygning, Ringe Bibliotek på 2.sal. Adresse: Algade 40, 2. sal. 5750 Ringe. Tlf. 62 62 33 82.
ringe, fyn, lokalarkiv
Genealogy in Ukraine - Research and Ancestry (532)

Vi fokuserer på slægtsforskning af Ukraines territorium, som var en del af mange stater og imperier gennem tiden. Her vil du kunne finde debat, hjælp og vejledning til at søge i mulige aner fra dette område.
ukraine, slægtforskning, facebook, gruppe, debat
Askø Ø-Museum (464)

Askø museum er et lille lokalhistorisk museum og arkiv. Museet har til huse i det gamle hønsehus i en sidebygning til Præstegården, Konemadevej 40, der er stillet til rådighed af Askø Kirkes menighedsråd.
askeø, museum, historie, fortid, begivenheder
Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv (494)

Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv blev etableret i 1972. Arkivforeningen stiftedes i 1998. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset art af ikke statslig og lokaladministrativ oprindelse med tilknytning til Arkivets arbejdsområde, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid, nutid og fremtid. Arkivet skal gennem udadvendt virksomhed fremme kendskabet til historien i Arkivets arbejdsområde.
glamsbjerg, lokalarkiv, historie, billeder, arkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Hammel og Favrskov (486)

Lokalhistorisk Arkiv i Hammel dækker området, der udgjorde Hammel Kommune indtil 2007, med følgende sogne og byer: Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Farre, Sporup, Haurum, Sall, Lading og Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev. På arkivet finder du det gængse arkivmateriale til slægtsforskning, som kirkebøger, folketællingslister og skattebøger. Vi har en stor samling af lydbånd, billeder, film, en omfattende Avisudklipssamling og samtlige eksemplarer af Hammel Avis (Midtjyllands Avis) fra 1890 til 1987.
hammel, jylland, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Jewish Records Indexing – Poland (JRI-Poland) (635)

En online søgbar database med flere end 2 mill poster over jødiske kilder (fødsel-vielse-død) i det område, der mellem de to verdenskrige var Polen. Databasen udvides løbende og er baseret på frivillig arbejdskraft.
polen, jøder, link, optegnelser, jødedom
Forstadsmuseet - Facebook (386)

Forstadsmuseet er Brøndbys og Hvidovres utraditionelle museum og lokalarkiv, der formidler og arbejder. med at levere historien til dig.
facebook, forstad, museeum, brøndby, arkiv
Vesthimmerland Museum og Lokalarkiv (514)

Vesthimmerlands Museum er et statsanerkendt museum for arkæologi og nyere tids kulturhistorie og har Vesthimmerlands Kommune som sit geografiske ansvarsområde. Hovedsædet er museumsbygningen i Aars.
museum, arkiv, lokalarkiv, himmerland, nordjylland
Slavs herred (367)

Side med rigtigt mange afskrevne kirkebøger, folketællinger mm. fra området omkring Billund.
privat, afskrifter, kirkebøger, lokalhistorie, ejendomme
Røgen-Farre Lokalhistoriske Arkiv (323)

Arkivet dækker byerne Røgen, Farre og områderne Sporup, Klintrup, Outrup, Lyngby og Farre Hede.
røgen, farre, lokalarkiv, arkiv, egnshistorie
Samsø Egnsarkiv (365)

Samsø Egnsarkiv har til opgave at modtage, registrere og opbevare arkivalier af lokalhistorisk interesse. Desuden er opgaven at formidle arkivets muligheder og stille arkivalierne til rådighed for interessserede.
samsø, egnsarkiv, lokalarkiv
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv (486)

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Aabenraa Byhistoriske Forening (481)

Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Aabenraa bys historie og at yde økonomisk og rådgivningsmæssig støtte til at bevare Aabenraa bys særpræg og identitet.
aabenraa, byliv, historie, arkiv, forening
Min familiehistorie af Niels Hein (443)

Kunne du godt tænke dig at lære din familie bedre at kende ?. Det hjælper -Min familiehistorie- af Niels Hein dig med. Her får du værktøjer og gode råd. Min familiehistorie hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål, når du gerne vil gå på opdagelse i din egen og din families historie. Værket hjælper dig også med at finde de rigtige svar, de rigtige steder. Med andre ord er dette bogen om, hvor din familie kommer fra, hvem du er i familie med og meget mere. Niels Hein står bag bogen, der indeholder konkrete værktøjer, gode råd og som endda giver dig mulighed for at skrive dine fund ind.
niels, hein, bog, slægtsforskning, værktøj
Blekinge Slægtsforskningsforening (BSF) (560)

Foreningen blev stiftet under navnet Blekinge Genealogical Society (BGF) i 1978. Dens første formand var Harry Hjertquist. Foreningen arbejder for Blekinge LAN og historiens områder. Skaber desuden forskellige aktiviteter, herunder udvekslingsdage, deltagelse i arkivdagen, samarbejde med SVAR-projektet i Bräkne-Hoby og interessante foredrag.
slægtforskning, sverige, blekinge, forening, norden
Rougsø Egnsarkiv og Museum (461)

Vi råder over lokaler (arkiv og museum) på i alt 650 m2. Indviet 10. april 1978. I museet finder du hele værksteder, købmandsbutik, grovvarehandel, gamle håndredskaber og uniformer m.m
arkiv, egnsarkiv, museum, rogsø
Slægten Lindemann i Horsens 1844-1944 (352)

Horsens Bogtrykkeri 1969. 1. udg. illustration: Med s/h afbildninger af portrætter og interiører. 74 sider. Heftet med tråd og med det originale omslag. Bogen fremtræder i pæn stand.
lindemann, brugt, bog, bogjensen, horsens
Højreby Lokalhistoriske Arkiv (442)

På lokalarkivet for Det gamle Højreby kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervliv og meget mere.
højreby, arkiv, lokalarkiv
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv (852)

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Slægtsforskning på Mors og Thy (415)

Det her skal være for alle der beskæfter sig af med slægtforskning på denne egn . Og hvor vi kan komme med ideer og måske hjælpe hinanden. Hvis nogen har brug for det og så selvfølge give hinanden gode råd. Velkommen til.
mors, thy, facebook, slægtforskning, debat
Historieguidenvestkysten.dk (125)

På jeres ferie eller besøg ved Vestkysten kan det ikke undgås at se noget af den historie, som der blandt andet gemmer sig i sandet, byerne og minderne. Tag med Historieguiden Vestkysten på guidede ture i den storslåede natur. Her tager jeg jer med gennem fortællingerne om nogle af de mange Vestjyske seværdigheder og begivenheder. Områderne omkring Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn er helt specielt på mange måder, hvilket gør det meget interessant at gå på opdagelse i de gamle og nyere historier, med blandt andet bunkerture ved Vesterhavet.
vandring, thyborøn, guide, historisk, søndervig
Drejø Sogns Lokalarkiv (447)

På Lokalarkivet for Drejø Sogn kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser øernes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, erhvervliv og meget mere.
drejø, lokalarkiv, fotos, film, historie
Riddersholm.dk (399)

Slægten Riddersholm stammer fra området omkring Nr. Nebel syd for Ringkøbing Fjord.
riddersholm, privat, træ,
Foredrag om Købstaden Ringkøbing (350)

Christian Ringskous foredrag i Rådhushallen, Ringkøbing.
video, youtube, ringkøbing, købstad, byhistorie
Sydfynske fortællinger (393)

Lyt gratis med når Svendborg Museum og Radio Diablo deler de spændende, sjove og skæve fortællinger, som den sydfynske historie er rig på. Hver episode er en samtale mellem historikere, arkæologer og forfattere om den sydfynske historie.
soundcloud, sydfynske, radio, podcast, fortællinger
Brunoansbjerg.dk (392)

Hjemmesiden vil først og fremmest blive brugt i forbindelse med interessen for slægtsforskning - samt lokalhistorisk forskning fra Ballum og vadehavsområdet i sønderjylland. Samt Dansk søfartshistorie her under om søfolk og søfart fra Ballum.
skibe, søfart, ballum, privat, sønderjylland
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring (421)

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Spøttrup Lokalarkiv (450)

Spøttrup Lokalarkiv er lokalhistorisk arkiv for området, som indtil 2006 udgjorde Spøttrup Kommune. Alle med interesse for lokalhistorien er velkommen til et besøg. Derudover kan der søges i vores samling på Arkiv.dk.
spøttrup, lokalarkiv, arkiv, sundøre, thy
Afdeling for Genetik (717)

Afdeling for Genetik diagnosticerer, behandler og rådgiver patienter og familier med arvelige, genetiske eller medfødte sygdomme. Vores vision er at yde et godt og koordineret forløb til patienterne og familierne med et helhedsorienteret fokus på god kommunikation og høj faglig kvalitet.​
dna, genetik, information, diagnostisk, videnscenter
Roholl Bedemandsforretning (421)

Roholl Bedemandsforretning er din lokale bedemand København og Valby. Vi er en begravelsesforretning med mange års erfaring og stolte traditioner. Vi har flere afdelinger rundt om i København, hvor vores bedemænd er klar ved telefonerne hele døgnet, når du ringer. Find vores nærmeste bedemandsforretning og bedemand i København for at få hjælp til at arrangere begravelse eller bisættelse.
roholl, københavn, valby, bedemand, begravelse, bisættelse, kiste
Besættelsesmuseum Fyn (519)

Besættelsesmuseum Fyn åbnede i 2013, og har til huse på gården Rosendal. Museet er indrettet med en permanent udstilling om modstandsbevægelsen, tyskernes tilstedeværelse og dagligdagen som den tegnede sig for danskerne i årene 1940-45. Museet råder desuden over den ene kommandobunker fra 1944, hvor man kan se vores udstilling om Beldringe Flyveplads.
besættelse, fyn, krig, 1940, 1945,
Den forsvundne soldat - DR Lyd (386)

I 1914 bryder 1. verdenskrig ud, og Kresten Andresen bliver sendt til Vestfronten som soldat i den tyske hær. To år senere forsvinder han sporløst, og hans familie har siden levet med uvisheden om, hvad der skete ham. Følg med her i en serie på 4 episoder om hans skæbne.
kresten, andresen, radio, soldat, forsvundet
Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling (500)

I museet finder man en unik samling af skibsmalerier og skibsmodeller af de mange skibe, som var hjemhørende på Fanø. Disse skibe bragte den velstand hjem, som blandt andet gjorde det muligt at bygge “Skibsrederforeningen” og prægede livet på øen. På 1. sal kan de smukke Fanødragter opleves i mange varianter og formål, lige fra ormegraverkonen til bruden. Alle dragterne har været båret af lokale piger og kvinder som deres faste beklædning. Museet har også særudstillinger, alle med udgangspunkt i Fanøs lokale historie. Museet drives i det daglige af foreningen Fannikerdagen. Fanø Skibsrederforening, der ejer “Skipperhuset”, har stillet bygningen til rådighed, mod at museet vedligeholder den historiske bygning fra 1891.
fanø, dragt, skibshistorie, skibe, museum
Laursennetgen.dk (407)

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Forlaget Ådalen (426)

Forlaget Ådalen blev oprettet i 2003, og siden er det gået stærkt for os. Næsten hver måned udgiver vi nye bøger inden for en række forskellige genrer. Vi har ikke et stort lager af bøger, men trykker efter det såkaldte print on demand princip. Det betyder, at vore omkostninger til tryk er helt i bund, og det betyder igen, at vi kan tilbyde vore forfattere en langt højere procentdel af hver solgt bog, end et traditionelt forlag kan.
årdalen, forlag, bøger, bog, boghandel
Huse med hemmeligheder (938)

Dansk historie- og boligserie Arkitekt Ane Cortzen og journalist Morten Brink Iwersen besøger boligejere, der er ved at renovere deres bevaringsværdige hjem. De dykker ned i husenes hemmeligheder, der afslører dele af Danmarkshistorien, og giver gode råd til restaureringen.
huse, hemmeligheder, serie, dr, tv
Peter Langelands liv og virke (360)

Peter Langelands liv og virke. En biografi ved Jens Langeland-Knudsen. Biografien er primært tænkt at være til oplysning for Peter Langelands efterkommere og familie. Det er derfor antaget, at læserne allerede ved hvem Peter Langeland var og i nogen udstrækning ved, hvad han stod for. Biografien er indtil videre under opbygning, og vil blive gradvist udbygget. Opbygningen af wiki-udgaven blev påbegyndt i december 2013 på grundlag af materiale, der er indsamlet over de foregående adskillige år.
peter, langeland, slægt, privat
Sankt Josefs Sogn (430)

Den katolske menighed på Sydhavsøerne. I 2016 blev flere katolske menigheder i Danmark sammenlagt. I denne proces opstod den nuværende Sankt Josefs menighed. Sognet dækker over områderne Lolland, Falster, Farø, Bogø, Møn & småøerne.
katolsk, sydhavsøerne, sankt, josef, menighed
Danmarks Motorcykel Museum (497)

Malermester Erik Nielsen besluttede i 1976 at skænke hele sin fantastiske samling af gamle motorcykler til Stubbekøbing kommune mod at få stillet egnede lokaler til rådighed. Derfor var kommunen i 1977 i den heldige situation at kunne indvie Stubbekøbing Motorcykelmuseum. I 1983 udvidedes museet med en stor samling af sjældne, gamle radioer, højtalere, grammofoner, fjernsyn m.v., stillet til rådighed af Benny Ahlburg. Museet har i de forløbne år forøget den enestående samling fra 80 til 230 motorcykler, hvoraf 170 udstilles løbende. Derudover udstilles 60 løse motorcykelmotorer og 25 knallerter.
motorcykel, museum, falster, stubbekøbing, historie
Øresundstid (318)

Øresundstid er produceret af danske og svenske historikere og arkæologer. Det er en omfattende beskrivelse af Øresundsregionens historie og kulturarv fra fortiden til nutiden, som kan studeres på forskellige niveauer. Som det fremgår af forsiden fokuserer Øresundstid på flere hovedområder, bla. tema, historie, arkiv og undervisning.
øresund, byliv, historie, kulturarv
Toreby Sogns Lokalhistoriske Forening og Arkiv (32)

På Lokalarkivet for Toreby Sogn kan du finde mange spændende historier. Lokalarkivets dækningsområde er Toreby Sogn i Guldborgsund kommune.
toreby, sjælland, lokalarkiv
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder (122)

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Lokalhistorisk Selskab for Hirtshals og Omegn (399)

Arkivet drives af Lokalhistorisk Selskab for Hirtshals og Omegn og er beliggende i det tidligere rådhus på Jørgen Fibigersgade 26 i Hirtshals.
lokalarkiv, lokalhistorie, hirtshals, norjylland, arkiv
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv (359)

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Patsches Hus - Lokalarkiv (317)

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Elysium Begravelsesopsparing (365)

Elysium Begravelsesopsparing er en opsparingsforening for alle der gerne vil sikre at der er økonomiske midler til rådighed til egen begravelse/bisættelse.
elysium, døden, begravelse, opsparing, forening
Museum Amager (419)

Museum Amagers opgave er ifølge museumsloven gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling at bidrage til sikringen af Danmarks kulturarv. Museet skal aktualisere og tilgængeliggøre viden om kulturarven og udvikle anvendelsen af den for brugere og samfund. Museets ansvarsområde er primært knyttet til Amager som kulturhistorisk genstandsfelt.
museum, amager, historie, dragør, kulturarv
Ørskov Begravelsesforretning (285)

Ørskov Begravelsesforretning så dagens lys helt tilbage i 1905. Siden da har firmaet vokset sig større år for år, og ét kontor er blevet til fire. Vi lægger vægt på en professionel og omsorgsfuld vejledning i forbindelse med dine ønsker og familiens behov – uanset om det drejer sig om en traditionel højtidelighed i kirken, eller om du ønsker en anden form for afsked. Vores mange års erfaring har lært os at lytte til ønsker og behov med empati og det enkelte menneske i centrum.
ørskov, bisættelse, begravelssforrretning
Midland Ancestors (408)

Midland Ancestors er en slægtsforening i England, der repræsentere Birmingham og Midlands områderne. Foreningen fremmer, vedligeholder og opfordrer til bevarelse af slægtshistoriske optegnelser for dette område.
midland, england, forening, slægtsforskning, society
Egebjerg Lokalarkiv og Forening (405)

Egebjerg Lokalhistoriske Forening-Arkiv dækker området i den tidligere Egebjerg Kommune, som bestod af sognene: Stenstrup, Lunde, Kirkeby, Ulbølle, Hundstrup, Ollerup, Vester Skerninge og Øster Skerninge. Området indgår nu i Svendborg Kommune. Forening og Arkiv har haft lokaler på 1. sal i den gamle stationsbygning i Vester Skerninge siden starten af 1978.
egebjerg, lokalarkiv, arkiv, stenstrup. svendborg
Nyhavn - 1673-1998 (283)

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Folk & Kirke 9690 (585)

9690-samarbejdet består mellem følgende pastorater i lokalområdet 9690 Fjerritslev: Haverslev-Skræm-Bejstrup, Hjortdal, Kettrup-Gøttrup, Klim-Vester, Thorup-Vust, og Kollerup-Fjerritslev.
kirker, klim, 9690, nordjylland, pastorater
Brønderslev Bibliotek (976)

Brønderslev Bibliotek består af tre biblioteker. Hovedbiblioteket i Brønderslev og de to lokalbiblioteker i Dronninglund og Hjallerup. Derudover kører "Det mobile Bibliotek" i kommunens landområder til både faste holdepladser og til bookinger.
bibliotek, udlån, brønderslev, bøger, læsesal
Frederiksberg - fra middelalderby til 70'er beton (353)

Anne Eggen har produceret en serie "Fra middelalderby til 70èr beton". Vi skal følge den lange historie om en bys udvikling og nogle af dens borgere. Helt konkret er det Frederiksberg kommunes historie, der er i centrum, men det er også en historie om århundredes udvikling, som det har foregået mange steder i landet. Serien er på 8 lydafsnit.
frederiksberg, lyd, serie, radio, byhistorie
Den Katolske Kirke i Danmark (389)

Den Katolske Kirke i Danmark er den romerskkatolske kirkes organisation for Danmark. Den dækker hele Danmarks område, og er en sammenslutning af lokale katolske samfund, i alt 45 sogne, der er samlet under en enkelt biskops jurisdiktion.
katolsk, kirke, danmark, tro, religion
Søby og Bregninge Ærø, slægter (354)

Facebook gruppe for slægter fra disse områder. Søby og Bregninge Ærø. Gruppen er en lukket gruppe og der skal anmodes om medlemsskab.
søby, bregninge, ærø, slægter, facebook
KRAK – luftfotos fra 1954 (537)

En serie af luftfotos fra 1954, til i dag. Områderne dækker hele Danmark.
krak, kort, 1954, fortid, nutid
Aksel Koplev - Slægt og fotografering (337)

Denne hjemmeside er i det væsentlige dedikeret to emner: Slægtsforskning som jeg er begyndt at interessere mig for i den senere tid. Gamle fotografier, jeg her været en ivrig amatør fotograf siden min teenager år i Hørsholm i 1970'erne og indtil i dag. Der er ikke tale om kunstnerisk bemærkelsesværdige fotografier; men det er mit håb at de vil vise tiden fra 1970erne og frem. Siden og især indholdet er i høj grad "work in progress", så der vil hen ad vejen komme flere billeder og mere indhold om slægten.
koplev, privat, slægtsforskning, aksel, fotografering
Historisk Samfund for Århus Stift (363)

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Radmer-slægten (316)

Jeg hedder Linda Radmer og jeg elsker at slægtsforske. På min side kan du finde informationer om slægten og se billeder fra både den og min barndom.
linda, radmer, privat, slægtstræ,
Arkiv for Sdr. Nærå og Årslev Sogne (410)

På Lokalhistorisk arkiv for Sønder Nærå og Årslev sogne kan du finde mange spændende historier. Vi har en pænt stor og voksende samling af arkivalier i original eller kopi, fotografier, film, kort, mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv, foreningsliv og meget mere.
sønder, nærå, årslev, arkiv, lokalarkiv
Hjortlund Sognearkiv (313)

På Hjortlund arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhversliv og meget mere
hjortlund, sognearkiv, lokalhistorie, sønderjylland, egnsarkiv
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening (428)

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Lavendla Begravelse (780)

Sammenslutning af flere afd. fordelt ud i de største byer. Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed danner grundlaget, for at skabe en personlig og særlig afsked. Det er helt afgørende for os at realisere de individuelle ønsker og fortællinger, du som pårørende har omkring det liv der blev levet. Og at du føler dig mødt og set af vores rådgivere, der er med dig hele vejen.
begravelse, bisættelse, afdøde, bedemænd, mindesider
Foreningen for Slægten de Neergaard (330)

Slægtsforening for efterkommere af Etatsråd Peter Johansen de Neergaard (1769-1835) og ægtefæller. Foreningens formål er ved en sammenslutning af den gunderslevholmske gren af slægten Neergaard at bidrage til denne slægts anseelse, sammenhold og udvikling.
neergaard, forening, slægtstræ, slægtsmøder, sammenkomst
Forening & Arkiv for Ellidshøj, Svenstrup og Godthåb (116)

Foreningens og arkivets arbejdsområde omfatter de tre byer Ellidshøj, Svenstrup og Godthaab i det nuværende Aalborg Kommunes sydvestlige hjørne.
godthaab, godthåb, aalborg, nordjylland, lokalarkiv
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv (475)

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Slægtshistorier fra det gamle Præstø amt (272)

Slægt og slægtshistorier fra det gamle Præstø amt. Jeg tager primært udgangspunkt i Bårse og Hammer herred med hovedvægt på Jungshoved, Allerslev og Snesere sogne. Her vil ligeledes komme oplysninger om mine egne aner fra området m.m.
bårse, kyhl, hammer, præstø, byhistorie
Glud, Rårup, Skjold og Hjarnø Lokalarkiv (360)

Arkivet dækker områderne Rårup Sogn og Klejs kirkedistrikt med byerne Rårup, Klejs, Brandstub, Nøttrup, Gramrode, Ravnholt, Nebel, Glattrup, Åstrup og dele af Gram, samt Glud, Skjold, Stourup, Sønderby, Neder Sønderby, Pøt, Østrup, Brund, Bisholt, Snaptun og Hjarnø.
glud, lokalarkiv, arkiv, rårup, egnshistorie
Lokalarkivet for Thyborøn-Harboøre-Engbjerg (373)

På Lokalarkivet kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv, vækkelsen på Harboøre og meget mere.
harboøre, thyborøn, arkiv, lokalhistorie
Kibæk Lokalhistoriske Arkiv (337)

Kibæk Lokalhistoriske Arkiv er vores fælles hukommelse. Arkivet rummer oplysninger om dit lokale område (Assing Sogn) – om de mennesker, der boede her og områdets erhverv, foreninger, begivenheder og meget mere.
kibæk, lokalhistorie, lokalarkiv, arkiv
Gamtofte & Søby-Turup Lokalhistorie (377)

Gruppens formål er, at der kan stilles spørgmål og trække på hinandens viden om hvad der sker og skete af historie inden for vores lokalområde Gamtofe og Søby-Turup.
gamtofte, søby, turup, lokalarkiv, facebook
Herman H. J. Lynge & Søn (462)

Hovedsageligt inden for videnskab, filosofi, politik og økonomi, men også på mange andre områder. Vi køber bøger inden for alle områder af naturvidenskab og humaniora, - enkelt- såvel som samlinger, og vi giver tilbud såvel som evalueringer. Hvis du har en bog eller en samling, som du gerne vil tilbyde os eller få vurderet, bedes du kontakte os.
gamle, bøger, slægtsbøger, antikvariske, københavn
Bispebjerg Hospital (566)

Bispebjerg Hospital er akuthospital for planlægningsområdet Byen. Samtidig varetager hospitalet en række specialfunktioner for en endnu større befolkning og står for den fælles akutmodtagelse i Byen.
bispebjerg, hospital, sygdom, sygehus, sjælland
Historisk Forening for Graasten By og Egn (324)

Historisk Forening for Graasten By og Egn er oprettet i 1975 af Poul Andersen. Et af formålene er som nævnt at drive et lokalhistorisk arkiv for Gråsten området, og et sådant blev oprettet samtidigt.
forening, arkiv, gråsten, lokalhistorie, graasten
WikiHorne (Hirtshals) (189)

WikiHorne bygger på samme princip, som det mere kendte Wikipedia, og stilles gratis til rådighed for alle interesserede. WikiHorne har plads til opslag af en hver art om alt, hvad der angår Horne (Hirtshals). Det er mit håb, at enhver, der ved noget om et emne, vil bidrage med at oprette emnet, korrigere ukorrekte eller forældede oplysninger eller tilføje oplysninger til emnet.
hirshals, horne, wiki, opslagsværk, leksikon
Arden Lokalhistorisk Arkiv (330)

På Arden Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
arden, lokalhistorie, arkiv, lokalarkiv, nordjylland
Skatt Christensen - Begravelsesforretning (305)

Som Aalborgs ældste begravelsesforretning har Skatt Christensen altid været et symbol på omsorg og professionalisme gennem generationer. Med rødder dybt forankret i tradition og respekt, har vi gennem årene bistået utallige familier med at ære deres kæres minde. Vores lange historie afspejler en dedikation til både tradition og nytænkning, hvilket har etableret os som et betroet navn i lokalsamfundet.
skatt, aalborg, bedemand, begravelse, afdøde
Helsingørs Historie (303)

Helsingørs Historie. Gruppen dækker geografisk hele Helsingør Kommune, Samt lidt stof fra det centrale Helsingborg hvor vi danskere mest har bevæget os rundt og har minder om. Hvis man starter en ny tråd med et billede, så skal det være mindst 30 år gammel. Nyere billeder må efterfølgende gerne lægges på, hvis de gavner trådens emne.
facebook, gruppe, nordsjælland, debat
Ole Færch - Historieforskning (266)

På min hjemmeside findes bøger og artikler med personalehistorisk, lokalhistorisk og almen historisk indhold, som jeg har skrevet, arkivalier fra Rigsarkivet, samt enkelte andre ting, som jeg har afskrevet og stiller til rådighed.
ole, ferch, forskning, slægtsforskning
Egedal Leksikon (299)

Egedal Leksikon er et digitalt opslagsværk, udarbejdet af Egedal Arkiver og Museum. Som landets første digitale leksikon så det dagens lys i 2003 og blev i 2014 re-lanceret i Wikipedia-formatet. Her kan du finde artikler og billeder om lokalområderne, personer, begivenheder og meget mere i Egedal Kommune. Der er flere måder, du kan søge på. Se dem alle under: Søgevejledningen.
wikipedia, leksikon, egnshistorie, egedal
Syd for banen Roskilde - Lokalforening (222)

Den lokalhistoriske forening Syd for Banen er oprettet i april 2011. Foreningens formål er at indsamle, fastholde, registrere og videregive historiske oplysninger fra området syd for jernbanelinjen i Roskilde By.
syd, bane, roskilde, forening, arkiv
Sværdborg Sognearkiv (268)

Sognearkiv beliggende i Vordingborg. Arkivet indsamler arkivalier for for egnsområdet Sværdborg og har åbnet efter aftale. Arkivet har til huse på Tinghøjvej 6 i Vordingborg, og ligger på første sal i OIF husetuset (Over Vindinge Idrætsforenings klubhus).
sværdborg, sognearkiv, arkiv, vordingborg, egnshistorie
Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv (284)

Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv ligger i Hobro og har eksisteret siden 1978. Igennem de mange år er der indsamlet et rigt materiale fra lokalområdet i form af papirer, billeder, aviser, protokoller og meget mere.
klejstrup, arkiv, hobro, lokalarkiv, forening
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel (271)

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Foreningen De fem Halder (268)

Her vil vi fortælle om det arbejde, som foreningen og andre involverede gør for at bringe det unikke område omkring Hald Hovedgaard frem i lyset og for at udvikle De fem Halder (tre voldsteder, en tidligere herregårdsplads og en stadig eksisterende herregård) til en usædvanligt historisk seværdighed.
forening, fem, halder, viborg, dollerup
Skånes Arkivförbund (292)

Skånes arkivforening blev grundlagt i 1993 som et regionalt lokalhistorisk arkiv for Skåne. Arkivet er en non-profit organisation, der arbejder for at sikre, at Skånes lokalhistorie, især dets rige foreningsliv, bevares og stilles til rådighed for amatør- og professionel forskning.
sverige, skåne, arkiv, samlinger, lokalhistorie
Storyhunt (287)

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv (232)

Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv dækker det område, der var Stubbekøbing kommune 1970-2007, dvs. sognene Stubbekøbing, Maglebrænde, Aastrup, Horbelev, Falkerslev, Karleby, Horreby, Nørre Ørslev, Sønder Kirkeby og Sønder Alslev. På arkivet kan man finde arkivalier fra personer, erhverv og foreninger, man kan se billeder af steder og personer, studere ældre kort eller læse i Stubbekøbing avis 1861-1966.
stubbekøbing, lokalarkiv
Sønder Broby Lokalhistoriske Arkiv (204)

Arkivets dækningsområde er Sønder Broby Sogn med ejerlavene Allerup, Sønder Broby, Tørringe, Ølsted og Brobygård hovedgård. Adresse: Pontoppidanskolen Blok II, Skovvej 2, Brobyværk, 5672 Broby. Alle er velkomne i arkiv til en snak og kop kaffe.
broby, lokalarkiv, arkiv, sønder
Lokalhistorisk arkiv for Timring Sogn (258)

For denne side handler det om at passe på historien i Timring Sogn. Vi opfordrer borgere i lokalområdet til at komme med billeder og erindringer. Kom og besøg os og fortæl, hvad I kan bidrage med.
timring, facebook, side, oplysning, arkiv
Havndal Egnsarkiv (231)

På Havndal Egnsarkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervliv og meget mere.
havndal, lokalarkiv, egnsarkiv
Himmelveje - i de snørede fødders land (292)

I Himmelveje følger vi i Kirstine Pallesens eventyrlige fodspor jorden rundt, lige fra den første udrejse gennem Suezkanalen og den Transsibiriske Jernbane, til den sidste hjemrejse mange år senere, som gik over Stillehavet og videre gennem Panamakanalen. Lige efter bokseoprøret og under det firetusinde år gamle kejserdømmes fald, boede og arbejdede hun i en årrække blandt de kinesiske kvinder og børn. På utallige rejser til Manchuriet, oplevede hun den gruopvækkende tid med overtro, kvindeundertrykkelse, snørede fødder og værst af alt, måden hvorpå man forsøgte at skaffe sig af med nyfødte pigebørn. En spændende, uhyggelig, men også helt vidunderlig beretning om en modig og hjertevarm kvinde, der turde bryde med datidens konventionelle traditioner og følge sit "kald". - At rejse ud for at bringe kristendom og kærlighed til Manchuriets forsømte kvindeverden.
kina, mona, dalkær, bog, udrejse
Nordlangelands Lokalhistoriske Arkiv (228)

På Lokalarkivet for Nordlangeland kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, protokoller, som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv og meget mere.
nordlangeland, arkiv, lokalarkiv, langeland
Lunge (adelsslægt) (226)

Lunge var en sjællandsk uradelsslægt, kendt fra sidste del af 1200-tallet. Slægtens mandslinje uddøde omkring 1480. Sidste kvinde er set 1528, men navnet videreførtes af hendes efterkommere kaldet -de nye Lunger- og blev indlemmet i adelskomplekset Dyre.
wikipedia, leksikon, lunge, adel, dyre
Barrit-Vrigsted Lokalarkiv - Facebook (231)

Lokalarkivets dækningsområder er Barrit og Vrigsted sogne i Hedensted Kommune. Dette er deres officielle facebook side.
barrit, vrigsted, lokalarkiv, facebook, gruppe
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig (306)

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e.V. er det danske bibliotek i Sydslesvig. Sydslesvigs hovedbibliotek er beliggende i Nørregade tæt ved Flensborghus i Flensborg. Med sine tre lokalbiblioteker i Slesvig by, Husum og Egernførde samt to bogbusser dækker centralbiblioteket hele det sydlesvigske område.
centralbibliotek, bibliotek, sydslesvig, sønderjylland, bøger
Slægtshistorisk Forening Guldborgsund (151)

Denne er vores officielle side og er tænkt som et talerør for vores medlemmer og alle der har lyst til at bidrage med råd og vejledning, inden for emnet slægtsforskning. Du er velkommen til at skrive til os, hvis du har yderligere spørgsmål
guldborgsund, facebook, forening
Grejs Lokalhistorisk Forening / Lokalarkiv (147)

Grejs Lokalhistorisk Forening er stiftet i 1985 med hjemsted i Grejs by, med et lokalarkiv hvis interesseområde er Grejs sogn..
arkiv, forening, grejs, lokalarkiv, egnshistorie
Kilder til dansk forvaltningshistorie (122)

Gennemgang af forskellige forvaltningsområders historie, fx jordebøger og matrikler, retsforvaltningen, socialforvaltningen og sundhedsforvaltningen.
embede, forvaltning, bog, sundhed, bøger
OpenStreetMap (138)

OpenStreetMap er et gratis alternativ til Google Maps. Den viser kort i nutid og er lidt mere detaljeret i forhold til zoom og områdedækning end Google Maps.
kort, alternativ, nutid, gader, områder
Synopsis (163)

Synopsis giver dig et hurtigt og enkelt overblik over litteraturen og den nyeste praksis inden for alle juraens mange områder. Ordet "synopsis" er græsk, og kan nogenlunde oversættes med "overblik". Og det er netop overblik, der er selve ideen med Synopsis. Der publiceres hvert år en enorm mængde juridiske bøger, artikler, betænkninger - og ikke mindst domme. Det bliver stadigt vanskeligere at nå at læse det hele - for slet ikke at tale om at finde det læste igen, når man har brug for det. Her er det, at Synopsis kan være en hjælp.
portal, lov, lovgivning, persondata, jura
Svanekearkiv.dk (127)

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
RoskildeGuides (143)

Vi er et netværk af passionerede guides fra lokalområdet, som elsker at formidle Roskildes mange spændende historier.
guider, byliv, historier, roskilde, byvandring
Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv (133)

Vores lokalhistoriske arkiv dækker området inden for grænserne af Vejlby, Strib og Røjleskov og sogne. Vi indsamler, registrer og opbevarer lokalhistoriske arkivalier, fotos o.lign. fra disse sogne. Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv holder til på Strib Bibliotek, hvor vi har åbent for besøgende hver mandag fra kl. 16 til 18.
vejlby, fyn, middelfart, lokalarkiv, lokalhistorisk
Lokalarkivet Mariager (158)

Lokalarkivet Mariager dækker, Mariager by og tidligere landsogne, Hem, Sem, Svenstrup og V. Tørslev. Hvis du bor i, har boet i eller har slægt med tilknytning til vores dækningsområde eller blot har en opgave eller anden interesse heri, så kan vi måske hjælpe dig. Arkivalier og trykt materiale kan ikke hjemlånes, men kan lånes og læses på vores læsestue. Fotokopier fra arkivets samlinger kan bestilles og købes på stedet.
mariager, lokalarkiv, byarkiv, billeder, egnshistorie
Timestone (124)

Vælg en smuk og moderne mindesten fra Timestone i stedet for den traditionelle gravsten. Ud over at mindestenen er smuk og en smule anderledes, giver den også nogle fordele som er trygge og rare, når man lige har mistet en kær.
unik, mindesten, utraditionel, gravsten, udformning
Kraniebrud på Radio4 - Slægtsforskning (122)

Gemmer din familie på en historie, der er værd at grave frem? Flere og flere danskere kaster sig over at forske i sin egen slægt ved køkkenbordet. Men hvor starter man henne - og hvad skal man forvente at finde? I dagens Kraniebrud giver vi dig et lynkursus i, hvordan du selv kommer i gang - og hvordan du kan bruge nogle af historikernes tricks til at komme helt tæt på din egen familie. Medvirkende: Asbjørn Romvig Thomsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, Henriette Roued, lektor i digital kulturarv ved Københavns Universitet og historiker Michael Dupont. Vært: Peter Løhde.
radio, 4, lyd, slægtsforskning, podcast
Vi Nørder - slægtsforskning (96)

Podcast om slægtsforskning. Vi har taget en snak med både rigsarkivar Adam Jon Kronegh (Rigsarviket og tv-programmet Forsvundne arvinger) og professionel slægtsforsker og slægtsforskningsunderviser Torben Albret Kristensen. Undervejs opdager vi, hvordan man får adgang til landets ældste arkiver og opdager hidtil ukendte historier om fordumstid.
kronegh, radio, podcast, lydgengivelse, albret
Radio 4 - Dna og slægtforskning (111)

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Søstrenes Begravelsesforretning (122)

​Hos Søstrenes Begravelsesforretning finder du en bedemand med stor erfaring indenfor faget og som behandler både den afdøde og de pårørende med empati og omhu. Vores begravelsesforretninger holder til i Søborg, Valby og Stenløse, hvor vi kan afholde samtaler, hvis I kommer fra lokalområdet et af disse steder. Vi kan også afholde samtale med vores bedemand i jeres hjem eller hvor I ellers måtte ønske det.
søstrenes, begravelse, forretning, afdøde, bisættelse
Svendborg Kommune (119)

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Gedser Lokalhistoriske Arkiv (149)

Arkivet blev oprettet i 1985 for Skelby, Gedesby og Gedser for at registrere og bevare billeder, protokoller, skøder og andet materiale af lokalhistorisk interesse. Arkivet har til huse på en af den daværende kommunes nedlagte skoler på adressen Skolegade 2B 4874 Gedser. På arkivet findes som hovedsamling arkivalier fra erhverv, foreninger og private samt mange billeder herunder skolebilleder og arkivet råder over registrant over arkivalier, fotos , bøger og bånd.
gedser, lokalarkiv, lolland, dokumenter, bøger
Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv (138)

Arbejdsgruppen bag arkivet indsamler, registrerer og tilgængeliggøre materiale fra den tidligere Brabrand-Årslev Kommunes område. Det drejer sig om bl.a. billeder, foreningspapirer, kort, erindringer, erhvervsmateriale og trykte ting som f.eks. bøger, aviser, samt kopier af bl.a. kirkebøgerne.
brabrand, lokalhistorie, facebook, årslev
Ormslev Kolt Lokalhistoriske samling (85)

Arkivet indsamler, registrer og bevarer lokalhistorisk materiele fra området.
ormslev, kolt, lokalarkiv, lokalhistorie, arkiv
Sejs-Svejbæks lokalhistorie (107)

Det er foreningens formål at indsamle, registrere og bevare materiale og data om Sejs-Svejbæks historie og gøre det tilgængeligt for foreningens medlemmer og lokalområdets beboere. Det kan bl. a. ske via hjemmesiden, mødevirksomhed, arkivering, elektronisk kommunikation og udgivelse af skriftligt materiale.
sejs, svejbæk, lokalhistorisk, arkiv, midtjylland
Ka' du huske - Lokalhistorisk Arkiv (Lynge) (114)

Alle gruppens medlemmer kan her udveksle billeder, kommentarer, videoer osv., der vedrører Lynge Sogn i Sorø Kommune. Lokalarkivet dækker området fra Sorø Sø i nord til Kongskilde Maskinfabrik i syd, samt fra Broby Vesterskov i øst til Lindebjerg i vest.
lynge, facebook, lokalarkiv, minder
Aastrup Folkemindesamling (103)

Her på siden kan du læse mere end 90 historier / beretninger fra Aastrup. Aastrup Folkemindesamling er en selvstændig forening der har arkiv i Abildhuset, Præstegaardsvej 12, V. Aaby. Vi dækker Aastrup, Nakkebølle Hovedgaard og Svelmø ejerlav. Vi vil gerne fortælle om området, og har du noget du kan bidrage med, modtager vi det gerne.
aastrup, arkiv, folkeminde, lokalrkiv, åstrup
Haderslev Domsogn (151)

Her er højt til loftet. Domkirken er byens vartegn - fyldt med liv for alle aldre, tradition og historie.
haderselv, kirke, hospitalskirke, sogn, domsogn
Det Gamle Rådhus - Ribe (115)

Kom ind i et hus fyldt med historie eller book masser af oplevelser i Ribe.
byvandring, historie, byliv, rådhus, ribe
Sønderborg Kommune (96)

Sønderborg Rådhus, beliggende Rådhustorvet i Sønderborg er det administrative centrum for Sønderborg Kommune. Sønderborg Rådhus har siden 1500-tallet ligget i vejgaflen mellem Store Rådhusgade og Lille Rådhusgade.
sønderborg, kommune, region, syd, sønderjylland
Genealogyindexer.org (94)

Søger i flere forskellige digitale dokumenter, relateret til primært dele af Østeuropa, bla. Polen og Ungarn. Her er også arkivalier fra området omkring Tyskland og Østrig. Siden er gratis at bruge.
polen, rusland, østeuropa, portal, søgning
Buurgaard & Jessen (121)

Buurgaard & Jessen er din lokale bedemand i Nordjylland. Vi dækker området fra Frederikshavn til Skagen, herunder Aalbæk, Jerup, Elling, Bratten Strand og Strandby, samt de mindre landsbyer vest for Frederikshavn.
buurgaard, jessen, begravelse, forretning, nordjylland
Rinkenæs Korskirke og Sogn (94)

Rinkenæs Korskirke er en sognekirke i Rinkenæs, Rinkenæs Sogn. Kirken blev indviet den 4. september 1932 og blev fra samme dato sognekirke. Kirken der er tegnet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen, er bygget som en traditionel landsbykirke med rødt tegltag og et tårn med sadeltag og takkede gavle
rinkenæs, kirke, gråsten, østjylland, korskirke
Egeskov Slot (78)

Egeskov Slot ligger ved Kværndrup syd for Ringe på Sydfyn i Danmark. Slottet, der er en af Europas bedst bevarede vandborge, og er opført i 1554 af Rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Området er i dag på 1137 hektar.
egeskov, slot, fyn, ringe, slotte
Søhøjlandets Begravelser (105)

Vi står til rådighed døgnet rundt, og vi deltager personligt i hver eneste del af afskeden. For os er fairness, omsorg og nærvær det vigtigste. Vi har hovedkontor i Viborg, men kan også findes i Ry, Højslev og Løkken.
ry, søhøjland, begravelse, bisættelse, bedemand
Museum Kolding (76)

Museum Kolding er et kulturhistorisk og statsanerkendt museum for Kolding Kommune. Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling indenfor sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og vække nysgerrighed og begejstring for folkets historie.
museum, kolding, udstillinger, staldgården, oplevelser
Sanderum Lokalarkiv (74)

Det gamle Sanderum Sogn dækker følgende områder: Dyrup, Højme, Holmstrup, Ravnebjerg, Øghaven, Elmelund og Sanderum. Du kan på arkivet finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling.
lokalarkiv, sanderum, arkiv, forening
Højbjerg Holme Lokalhistoriske Arkiv (96)

Formålet for Højbjerg Holme Lokalhistoriske arkiv og Forening er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, m.v. med tilknytning til lokalområdet i fortid og nutid i Skåde og Holme sogne og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed, samt gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for lokalområdet.
lokalarkiv, højbjerg, holme, arkiv, arkivalier
Katolsk Historisk Arkiv (66)

Katolsk Historisk Arkiv er arkivet for Det katolske Bispedømme København. På undersiderne kan du læse om hvilke materialer arkivet råder over, samt hvilke værktøjer der er nyttige for den, der vil fordybe sig i den danske katolske historie.
katolsk, arkiv, database, bisp, historie
Frandsenforedrag.dk (58)

Jeg stortrives med at møde sjove og engagerede mennesker på aftenskoler, til sognemøder, på biblioteker, i klubber, hos Ældre Sagen, i foreninger og til alle de andre gode arrangementer, jeg har været ude til. Jeg er i mit es, når jeg kan få lov til at fordybe mig i historien om de danske traditioner, fortidens spændende og spøjse kriminalsager samt de grumme fortællinger om ugifte kvinder såvel som om forholdene på Livø og Sprogø.
foredrag, henning, frandsen, fortællinger, beretninger
Danmarks Jernbanemuseum (56)

Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling belyse tilstande og forandring inden for jernbanernes kulturhistorie i Danmark og virke for sikringen af Danmarks jernbanehistoriske kulturarv. Danmarks Jernbanemuseum råder over en stor samling af dansk og udenlandsk jernbanehistorisk litteratur i Danmark, et arkiv og en meget stor fotosamling. I Videncenter kan du få adgang samlingen af litteratur, arkivalier og fotos.
fyn, odense, jernbane, museum, tog
Radio 4 - Vi slægtforsker (40)

Radio 4s podcast om slægtsforskning, med flere kendte ansigter i stuidet.
vi, slægtsforsker, radio, 4, radioprogram
Dialekt.dk (70)

Dialekter er virkelighedens sprog. Fra Gedser til Skagen, fra Vollsmose til Hørsholm og fra Nørrebro til Aabenraa tales dansk på mangfoldige måder. I Danmark har vi en lang tradition for forskning i dialekter og sproglig variation. Dialekt.dk formidler noget af denne forskning, så vi alle kan blive klogere på, hvordan og hvorfor dansk tales på forskellige måder.
dialekt, danmark, sprogligt, udtalese, dialektskort
Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske samling (3)

På Lokalarkivet for Lystrup-Elsted-Elev-Nye Lokalhistoriske Samling kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervslivs og meget mere.
lystrup, lokalarkiv, elv, elsted