Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Rødding Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Rødding Lokalhistoriske Forening samler mennesker med interesse for Røddings historie og gemmer arkivalier om byen i lokalarkivet.
røddinge, arkiv, lokalarkiv, forening
Roskilde Kirkegårde

På de følgende side er det muligt at finde informationer om Gråbrødre kirkegård, Vor Frue kirkegård samt Østre kirkegård.
roskilde, kirkegård, gravplads, gravsted
Ahrenkiels slægtsforskning

Vi har gennem en del år arbejdet med at finde Ahrenkiel slægtens rødder. De ældste spor finder vi i Toldsted, Hjordkjær Sogn, hvor navnet dukker op første gang i 1400 tallet, dog skrevet som Arnkiel
privat, slægtsforskning, ahrenkiel
Lokalhistorisk Forening For Alsønderup/Tjæreby

Lokalarkiv for Alsønderup-Tjæreby området. Arkivet har åbnet alle Mandage og efter aftale.
lokalarkiv, alsøenderup, hillerød
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Lokalhistorisk Arkiv Og Forening I Allerød

Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune arbejder for at vække interesse for egnens historie og indsamle det lokalhistoriske kildemateriale, der belyser fortiden.
allerød, lokalarkiv, arkiv, slægt
Knud Højrup, Astrup

Som barn kom jeg ofte på ferie hos mormor og morfar i Ebeltoft. Morfar Knud Vindberg havde ligesom flere af sine brødre i mange år undret sig over hvor navnet Vindberg stammede fra. Så da han blev pensioneret i 1956 kørte han rundt til omegnens sogne på sin VeloSolex knallert for at læse i kirkebøgerne. Når jeg var på ferie hos dem hjalp jeg morfar med at skrive resultatet af hans forskning ind i en slægtsbog som mor og far havde givet ham. Jeg har været heldig at arve denne bog fra morfar. Dette lagde grunden til min egen interesse for slægtsforskning og det har faktisk optaget mig det meste af voksenlivet. Denne hjemmesides afsnit Knuds slægt kan betragtes som min egen on-line slægtsbog.
privat, slægtsforskning, bøger
Brothers Keeper

Brother's Keeper - en vej til dine rødder. Et godt program på dansk til slægtsforskning. Nu i version 7.
program, slægtforskningsprogram, brotherskeeper
Ejerlav i Skævinge kommune

Ejerlavsmaterialet består af en præsentation af matrikler og ejerlav i Skævinge kommune.
skævinge, ejerlav, hillerød, nordsjælland,
Bentha.dk

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Over Øresund. En vejledning for slægtsforskere

En gennemgang af svenske typer af arkivalier, som er vigtige at kende for danske slægtsforskere, der forsøger at finde sine rødder på den anden side af Øresund. Indeholder desuden en svensk gennemgang af danske arkivalier med svenske slægtsforskere som målgruppe.
øresund, sverige, svensk, slægtforskning, bog
Lis Klarskov Jensens Humble-slægt og forskning

Min Humble-slægt har sine rødder på Fyn og Langeland i 1500-tallet, og senere i Jylland og på Lolland-Falster og i Norge.
langeland, fyn, norge, humble
Ireland Family History

Vi er her for at hjælpe dig med dine irske slægtsaner. Vi sigter efter at være en hjælpende hånd for dem, der søger information om deres irske familierødder såvel som dem, der bare er nysgerrige om øen Irland, dens steder og dens historie.
irland, slægt, historie, hjælp, vedledning
Byportalen - Dit Sorø

Dit Sorø er byportalen i Sorø.
by, info, arrangementer, sorø, oplevelser
Gamle Birkerød

Velkommen i "Gamle Birkerød", gruppen for alle der interesserer sig for Birkerød's historie.
birkerød, facebook, gamle, billeder, mødested
Livet gennem tiderne

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
Min mor var tyskertøs

Over 50,000 kvinder forelskede sig i de tyske soldater under besættelsen. De blev hånet, udstødt og anset for forrædere - fordi de forbrød sig mod nationens og mændenes ære. I årtier efter befrielsen blev deres antal og forelskelse nedtonet. Den del af historien passede ikke ind i den store fortælling om Danmark som en modstandsnation. Nu fortæller deres børn historien om mødrenes tyske kærlighed. Serien er på flere episoder.
dr, tv, tyskertøs, dokumentar, historie
Furesø Museer

Furesø Museer er et selvstændigt, statsanerkendt kulturhistorisk museum med rødder og ansvarsområde i Furesø Kommune.
furesø, museum, arkiv, udstilling, oplysning
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Mine Rødder - og med flere slægtsgrene

Mine Rødder - og med flere slægtsgrene. Vor familie gennem tiden
privat, træ
Italiensk Familie Historie

Har du italiensk oprindelse og vil du gerne undersøge dine rødder i Italien ?. Her finder du mange ressourcer og hjælp til din italienske familie-historie.
italien, historie, slægt, slægt, aner
Tidens Samling

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne. Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.
museum, tiden, samling, oplevelse, odense
Museum Nordsjælland

Museum Nordsjælland består af flere bymuseer i Gilleleje, Hillerød og Hørsholm. Her kan du opleve lokalhistorien på tæt hold - både den om kongerne og den om fiskerne.
museum, nordsjælland, udstilling
Skibsmotor.dk

Museets samling består af mere end 300 motorer fra perioden 1903-1973, samt af en 20-tons fiskekutter som står på land. Derudover forefindes diverse maritime effekter.
skibsmotor, motor, museum, rødvig
Rødovre Arkiv

Rødovre Arkiv samler materiale fra lokale personer, firmaer, foreninger samt ældre materiale fra Rødovre Kommune.
rødovre, arkiv, facebook, social, lokalarkiv
Solrød Kommunes Lokalarkiv

Lokalarkivet er oprettet i 1975 i forbindelse med oprettelsen af Solrød lokalhistoriske Forening. Arkivet blev organiseret og betalt i kommunalt regi, og blev placeret med lokaler på Solrød bibliotek og administreret her af kommunalt ansat bibliotekspersonale.
arkiv, lokalarkiv, solrød, sjælland, billeder
Birkerød Kirke

Birkerød Kirke er en kirke i Birkerød Sogn. Koret og den ældste del af skibet er romansk og opført af kampe- og kridtsten. I 1200-tallet forlængedes skibet mod vest, og i løbet af 1300-tallet fik hele kirken hvælvinger. Det kraftige tårn blev bygget omkring 1475.
birkerød, sogn kirke, sjælland
Nebula.org

Opdag dine rødder med en af vores dna kit, og afkode dine slægtsskaber. Dybdegående oplysninger om afstamning med bonusinfo, såsom kortlægning af af din slægt og mulige dna match fra hele kontinentet.
nebula, dna, test, slægt, arvemasse
Sydlollands Lokalhistoriske Arkiv - Facebook

Sydlollands Lokalhistoriske Arkiv er lokalarkiv for de gamle Rødby og Holeby kommuner.
facebook, sydlolland, holeby, side, medie
Hillerød Lokalhistoriske Forening

At udbrede kendskab til og vække interesse for Hillerød Kommunes historie, samt at støtte indsamling og bevaring af relevant materiale, fortrinsvis i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Hillerød og Folkemuseet.
hillerød, forening, lokalarkiv
Tjele Lokalhistorisk Arkiv

Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv, som ejes af Viborg Kommune, er en institution, som organisatorisk henhører under Museumsforvaltningen, og som politisk er underlagt Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivets virkeområde er sognene: Rødding, Løvel, Pederstrup, Vammen, Lindum, Bigum, Tjele, Nr. Vinge, Voming, Kvoming, Hammershøj, Ørum, Viskum og Vejrum.
tjele, arkiv, lokalarkiv, viborg, rødding
My Family Tree - Chronoplex Software

Vi designer kvalitetsslægtsforskningssoftware til Windows®. Uanset om du lige er begyndt at spore dine rødder eller en mere erfaren slægtsforsker, vil vores software hjælpe dig med at bevare din familiehistorie i generationer fremover.
my, family, tree, software, windows
Hillerød Leksikon

Hillerød Leksikon er et internetsite med en række korte artikler om steder, begivenheder, personer m.v., som har eller har haft betydning i Hillerød.
leksikon,, hillerød, artikler, byliv, byhistorie
Slægtskrøniken af Keld Lundberg

Jeg begyndte at forske i mine aner i sommeren 2002. Min slægt har sine rødder solidt plantet i den jyske muld, og stammer primært fra Randers, Viborg og Aalborg Amt. Udover de almindelige patronymer -sen og -datter indeholder mine aner også slægtsnavne som fx Aagaard, Bach, Baltser (eller Baltzar), Bruus, Godske, Hold, Molboe, Præst, Rygaard og Rytter. På min mors side er der dog en afstikker til Obermeiser ved Kassel i Tyskland, hvor jeg støder på slægtsnavne som fx Autze, Brasse, Finis, Heere, Hold, Kepper, Nolte, Thiele med flere.
keld, lundberg, krønike, privat, træ
MyHeritage: Family Tree & DNA

Udforsk dine rødder, find nye slægtninge, og gør fantastiske opdagelser med vores genealogiske søgeværktøjer og intuitiv stamtræsbygger. Slut dig til vores globale fællesskab af brugere for at kortlægge dine forfædre og familiehistorie uden besvær.
apple, store, myheritage, app, værktøj
Mors hemmelighed

Mors hemmelighed er en fortælling om sent i livet at opdage, at ens rødder er anderledes end hidtil antaget. Karin Lützen voksede op i Fredericia med en dansk far og en fransk mor. Allerede fra barnsben kender Karin følelsen af at være anderledes med en fransk mor med accent, fine vaner og et rygende temperament. Men det er først efter moderens død, at det går op for Karin, at hendes mor er meget mere anderledes, end først antaget.
bog, slægt, karin, lützen, fredericia
Styr på rødderne? - introduktion til slægtsforskning

Lærebog i slægtsforskning der bl.a. introducerer den grundlæggende systematik og hvordan man laver sin egen anetavle, samt oplyser om indsamlingen af data fra biblioteker, arkiver, museer og internettet.
tommy, christensen, introduktion, slægtforskning, bøger
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Slægtshistorisk Forening for Odderegnen

Foreningen holder til på Lokalhistorisk Arkiv ved Odder Museum på Møllevej 3-5 i Odder by. Dette arkiv er en sand guldgrube af data, ikke mindst for dem der har rødder i Odder kommune, og man er altid velkommen til at besøge arkivet.
odder, forening, arkiv, jylland, slægtsforskning
Forlaget Akka

Forlaget udgiver primært lokalhistoriske puplikationer, frembragt af mennesker, der har rødder på Hammel egnen. Forlagets udgivelser kan købes hos Hammel Boghandel eller direkte fra Forlaget.
forlag, akka, bøger, hammel, historiebøger
Rødovre i gamle dage

Vi er en seriøst funderet lokalhistorisk gruppe på facebook, der deler og snakker om det gamle Rødovre.
rødovre, gamle, billeder, gruppe, fotos
Jette Hartmeyer

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Håndbog i slægtshistorie

En praktisk håndbog for enhver, der interesserer sig for at forske i sin slægts rødder. Bogen fortæller instruktivt om indsamlingen af oplysninger og billeder fra familiens gemmer, lokale manuskriptsamlinger, arkiver, kirkebøger mv.
håndbog, slægtsforskning, bog, bøger, lærdom
Schou-Pedersen & Pilgaard

Mit efternavn, Schou-Pedersen, er sat sammen af min farmors og farfars slægtsnavne. Schou-slægten har lange rødder på Bornholm, men tilbage i min tip-generation blev de blandet med indvandring af noget mindre stedfaste, men stærke rødder fra Jylland - slægterne Hoff, Theilmann, Overgaard og Mygind. Pedersen-slægten dyrkede generation efter generation jorderne omkring Bregninge og Søby på Ærø, indtil min farfar forlod øen og grundlagde en isenkramforretning i Ringe på Fyn. Min mor var født Pilgaard og havde dybe rødder i Vendsyssel, hvor både hendes fars slægt (Pilgaard) og hendes mors slægt (Nielsen) kan spores tilbage til de slægter, der udgik fra Hune Hedegaard nær Pandrup.
schou, pedersen, privat, træ, bornholm
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Slægtsgården

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Alive Kirken - Hillerød

Vi er en frikirke med et moderne og nutidigt udtryk, der ønsker at være en kirke for byen og alle, der er i den. Vi brænder for at se mennesker kende Jesus og leve i en tæt relation med ham.
frikirke, hillerrød, kirke, tro, regilion
Skatt Christensen - Begravelsesforretning

Som Aalborgs ældste begravelsesforretning har Skatt Christensen altid været et symbol på omsorg og professionalisme gennem generationer. Med rødder dybt forankret i tradition og respekt, har vi gennem årene bistået utallige familier med at ære deres kæres minde. Vores lange historie afspejler en dedikation til både tradition og nytænkning, hvilket har etableret os som et betroet navn i lokalsamfundet.
skatt, aalborg, bedemand, begravelse, afdøde
Demstrup.net

Stamtræ for 2.876 personer med rødder i Demstrup, Sjørslev og omegn.
demstrup, sjørslev, slægtstræ, privat
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Hillerød-Billeder - 2016

Jeg hedder Henrik Bachmann og var - indtil jeg blev pensionist i 2016 - hos Danske Bank i 48 år. Hermed præsenterer jeg Hillerød-Billeder, som er fokuseret på billeder fra byen siden 2016. Billederne er orienteret mod vejen man ser på billedet. De er derefter navngivet med vej og vejnr. Billeder fra en vej er samlet i sin egen folder.
2016, hillerød, blachman, nye, billeder
Timpanduro.dk

En historierelateret netavis, korrigeret og skabt af Tim Panduro. Her kan du finde flere forskellige skrevne byberetninger og dokumentariske indfaldsvinkler til historien.
tim, panduro, fortællinger, historie, hillerød
Oplevelsescenter Vestvolden

I Oplevelsescenter Vestvolden arbejder vi med historien om Københavns Befæstning og forsvaret af København under den kolde krig. Det gør vi med udgangspunkt i vores to besøgssteder Ejbybunkeren og Artillerimagasinet, der begge ligger i smukke historiske omgivelser på Vestvolden i Rødovre.
vestvolden, befæstning, oplevelse, historie, krig
Hjortsvang Museum

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner, der oprindeligt blev samlet eller givet til brødrene Jens og Anders Markussen af lokale borgere. I 1983 skænkede Anders Markussen Vroldgård til Tørring-Uldum Kommune og dermed opstod Hjortsvang Museum. Mange frivillige fra egnen har deres daglige gang på Hjortsvang Museum, hvor man deltager i alt fra reparationer og genopbygning af de gamle bygninger, markarbejde med de gamle maskiner til rengøring og pasning af billetsalget. Se hjemmesiden for besøgstider og infromation.
hjortsvang, museum, historie, udstilling, bygninger
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Forlaget Rød

Forlag med udgivelser af special bøger og tilbud om foredrag om danmark, besættelsen og livet i sig selv.
forlag, rød, foredrag, udgivelser, bøger
Rinkenæs Korskirke og Sogn

Rinkenæs Korskirke er en sognekirke i Rinkenæs, Rinkenæs Sogn. Kirken blev indviet den 4. september 1932 og blev fra samme dato sognekirke. Kirken der er tegnet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen, er bygget som en traditionel landsbykirke med rødt tegltag og et tårn med sadeltag og takkede gavle
rinkenæs, kirke, gråsten, østjylland, korskirke