Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Rigsarkivet.dk (915)

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
De forsvundne. Hedens sidste fortællere (654)

I De forsvundne præsenteres prøver på folkemindesamleren Evald Tang Kristensens (1843-1929) folkloristiske og kulturhistoriske materiale på en både engagerende og fagligt seriøs måde
de, forsvundende, bog, bøger, heden
GenealogyBank (669)

Denne amerikansk-baserede slægtsforskningstjeneste med abonnement, giver adgang til mere end 115 millioner amerikanske nekrologer og dødsrapporter fra de sidste 30+ år (1977 - i dag).
nekrolog, døde, dødsannoncer, portal, søg
Rigsarkivet - Flickr (603)

Vi har over 400 kilometer Danmarkshistorie i skriftlig form. Vi har bl.a. alle grundlovene i original, Kalmarunionsdokumentet - og regnskaberne fra Øresundstolden, som UNESCO har karakteriseret som umistelig verdensarv. I vores samlinger kan du også finde tusindvis af kilder, som kan fortælle hverdagsdanskerens historie gennem de sidste mange hundrede år. På Flickr viser vi fotos og nogle af de flotteste dokumenter fra samlingerne.
rigsarkivet, dokumenter, flickr, medie, historie
Slægten Koch (485)

De sidste par år har jeg arbejdet med familien Kochs slægts historie. Det er blevet til en omfangsrige hjemmeside som på en forhåbentlig levende måde fortæller om menneskerne dengang.
koch, privat, træ
Gamle København (612)

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980 (408)

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Vor Frue Sogn, Kalundborg (1511)

Ser man Vor Frue Kirke i Kalundborg oppefra, ligner det et såkaldt græsk kors. Det er dog fra jorden, du kan nyde de 5 store tårne, der afslutter de 4 bygninger, som udgør korsets arme. Det sidste og højeste tårn hviler på fire store søjler i midten af kirken. Grunden til dette særegne udseende er, at det trækker paralleller til det himmelske Jerusalem, hvor man ifølge Bibelen skulle have mennesker og Gud til at forenes. Man forestillede sig i middelalderen det himmelske Jerusalem som en fæstning med 5 tårne
kalundborg, kirke, information, vor, frue
Keld Andersens slægt (359)

Siden sidste opdatering for mere end 3 år siden, er min database vokset fra 5795 personer til 6647 personer. I den mellemliggende periode har jeg afsluttet indtastningen af oplysningerne om den gren, der går tilbage til mine 10 x tipoldeforældre (min farfars farmors slægt). Oplysningerne, som jeg fik via My Herritage, er tjekket med kirkebøger og andre kilder. Jeg er også begyndt at kontrollere mine oplysninger fra en ende af, rette eventuelle fejl i afskrifter fra kirkebøger og tilføje oplysninger, hvor der måtte mangle nogle. Alle personer fra indtastningsnummer 1 til og med 565 er nu tjekket. En del personer med et højere nr. er også tjekket.
privat, keld, andersen, slægtstræ, webtree
Sidste tur med sporvogn i Århus - 7 Nov 1971 (424)

Private optagelse af den sidste tur med sporvogn i Århus. Filmet d. 7 November 1971 af Per Glundal.
århus, sporvogn, sidste, tur, 1971
Nielstrupmuseum.dk (451)

Museet er grundlagt af Tove Tendal-Hansen, der gennem et langt liv har samlet hverdagsting, der dokumenterer livet på landet gennem de sidste mere end 100 år. Det har resulteret i en samling på 11.000 genstande. Toves store interesse for hverdagslivets genstande blev hendes livsværk. Tove Tendal døde 2019, 93 år gammel. Museet føres nu videre i hendes ånd af museets bestyrelse.
museum, nielstrup, egnsmuseum, tidslomme,
Vanløse Begravelsesforretning (475)

Vores bedemænd sætter alle en ære i, at varetage alt det praktiske med respekt for afdøde og de efterladte, så den sidste rejse bliver en smuk og mindeværdig begivenhed. Vi ved, at en begravelse ikke kan gøres om, derfor er vores bedemænd altid omhyggelige og organiserede, så alting forløber planmæssigt på selve dagen for ceremonien.
vanløse, bedemand, begravelse, bisættelse, forretning
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder (122)

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Landsforeningen Liv&Død (433)

Landsforeningen Liv&Død arbejder for at starte den gode samtale om døden og den værdige afsked. Vi er der for at give dig mulighed for at træffe beslutninger om døden og den sidste tid, på et oplyst grundlag.
forening, døden, sidste, vilje, afsked
Forbrydelsens ansigt, 2. del (381)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Bedemand Riising.dk (316)

Hos bedemand Riising arbejder vi målrettet mod at skabe rammerne for den personlige, tilpassede begravelse eller bisættelse efter lige præcis dine og afdødes ønsker. Vi ønsker at den sidste afsked fra kirken skal være både personlig og unik. Vi planlægger derfor sammen med dig alle detaljer i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen
riising, begravelse, bedemand, bisættelse, odder
Rolsted slægten (266)

Bogen er en beskrivelse af Rolsted Slægtens liv og levned gennem ca. 500 år, med hovedvægten på de sidste 300 år. Bogen er altså ikke en slægtsbog, men en beretning om en slægt, ud fra de oplysninger det har været muligt at finde i arkiver og skrifter. Men nok så vigtigt er det at der er erindringer skrevet af både afdøde og nulevende personer.
rolsed, bog, slægt, fortællinger, beretninger
Himmelveje - i de snørede fødders land (292)

I Himmelveje følger vi i Kirstine Pallesens eventyrlige fodspor jorden rundt, lige fra den første udrejse gennem Suezkanalen og den Transsibiriske Jernbane, til den sidste hjemrejse mange år senere, som gik over Stillehavet og videre gennem Panamakanalen. Lige efter bokseoprøret og under det firetusinde år gamle kejserdømmes fald, boede og arbejdede hun i en årrække blandt de kinesiske kvinder og børn. På utallige rejser til Manchuriet, oplevede hun den gruopvækkende tid med overtro, kvindeundertrykkelse, snørede fødder og værst af alt, måden hvorpå man forsøgte at skaffe sig af med nyfødte pigebørn. En spændende, uhyggelig, men også helt vidunderlig beretning om en modig og hjertevarm kvinde, der turde bryde med datidens konventionelle traditioner og følge sit "kald". - At rejse ud for at bringe kristendom og kærlighed til Manchuriets forsømte kvindeverden.
kina, mona, dalkær, bog, udrejse
Lunge (adelsslægt) (226)

Lunge var en sjællandsk uradelsslægt, kendt fra sidste del af 1200-tallet. Slægtens mandslinje uddøde omkring 1480. Sidste kvinde er set 1528, men navnet videreførtes af hendes efterkommere kaldet -de nye Lunger- og blev indlemmet i adelskomplekset Dyre.
wikipedia, leksikon, lunge, adel, dyre
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum (126)

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Frederiksberg Hovedbibliotek (142)

Velkommen til Biblioteket Frederiksberg. Her kan du låne den nyeste litteratur, læse dagens avis eller puste ud i en travl hverdag sammen med dine børn. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Lån alt fra brætspil til de sidste nye romaner. Som låner hos Biblioteket Frederiksberg har du adgang til masser af fysiske og digitale materialer, arrangementer og oplevelser.
frederiksberg, bibliotek, bøger, udlån, hovedstad
Lokalhistorisk Arkiv for Ferslev, Dall og Volsted Sogne (71)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Ferslev, Dall og Volsted sogn.Arkivet har åbent den første og sidste tirsdag i måneden kl. 19-21:30 eller efter aftale. Lukket i skoleferier.
ferslev, lokalarkiv, jylland, thy, egnsarkiv