Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Vi taster kilder i Rigsarkivet

Rigsarkivet inviterer alle borgere til at være med til at gøre vores skriftlige kulturarv tilgængelig for alle.
rigsarkivet, indtastning, kilder, kildeportal
Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet er en forening, hvis formål det er at vække og vedligeholde interessen for det genealogi­ske og personalhistoriske studium. Formålet søges opnået ved udgivelsen af Personalhistorisk Tidsskrift og andre publikationer samt ved foredrags- og op­lysningsvirksomhed. Samfundet kan endvidere hædre en bemærkelsesværdig personalhistorisk indsats ved tildeling af den ved 100-års jubilæet indstiftede medalje. Statutterne for denne medalje er vedtaget af Samfundets bestyrelse på jubilæumsdagen.
forening, genealogi, personalhistorie
Friskolearkivet

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv

Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv er din indgangsvinkel til at dykke i Østerbro’s historie. I arkivet samles materiale om Østerbro’s historie. Det være sig billeder, bøger, blade, magasiner, foreningsmateriale, virksomhedsmateriale og meget andet. Alt i arkivet er til rådighed for alle, ligesom foreningen på mange måder aktivt formidler viden om Østerbro, bl.a i vores fagtidsskrift 2100Ø .
østerbro, lokalarkiv
Arkivaren.com

Mit navn er Michael Dupont. Jeg er cand.mag. i Historie og har slægtsforsket i mange år. Jeg er formand for Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, bestyrelsesmedlem i Danske Slægtsforskere og medlem af Kildeskriftselskabets styrelse. Slægtsforskning er ikke en hobby, det er en livsstil!
aner, slægt, slægtsforskning, arkivar, professionel
Den Arnamagnæanske Samling - Håndskrift

Hvad er et håndskrift ?. På denne side kan man få et indtryk af hvordan forskellige håndskrifter ser ud ved at bladre i 'bladrebøgerne'. Tidslinjen giver en introduktion til den middelalderlige bogkultur og skriftens kronologisk udvikling fra Europa til Norden. Desuden kan du under 'fagudtryk' orientere dig i de termer der bruges i studiet af håndskrifter.
håndskrift, tydning, undervisning, oplysning, bøger
Jødisk efternavnsindeks

Avotaynu, tidsskriftet for jødisk genealogi, er vært for den gratis gateway til information om 699.084 efternavne, for det meste jødiske, der optræder i 42 forskellige databaser, som tilsammen indeholder mere end 7,3 millioner poster. Nogle af databaserne er umiddelbart tilgængelige i databasen, mens andre kun findes i udgivne bøger og mikrofilm.
jøder, jødisk, efternavne, navne, jødedommen
AncestryIreland

Ulster Historical Foundation tilbyder abonnementsbaseret adgang til mere end 2 millioner genealogiske optegnelser fra Ulster, inklusive fødsels-, døds- og ægteskabsoptegnelser; gravstensindskrifter; folketællinger; og vejvisere.
irland, ulster, fødsel, død, abonnement
Dansk Sproghistorie

Dansk Sproghistorie 1-6 følger det danske sprogs udvikling fra de ældste runeindskrifter til nutidens digitale tekster og er den første samlede beskrivelse af dansk siden 1968.
dansk, sprog, historie, bøger, bind
Mønternes vidnesbyrd

Når vi holder gamle mønter i vor hånd og nøje betragter deres billeder og indskrifter, kan fortiden pludselig blive os meget nær.
mønt, vidensbyrd, historie, danmark, dansk
Orø Minder | Museum og Lokalarkiv

Museet er indrettet i øens tidligere fattighus, som blev opført kort efter 1803. Lokalmuseet indeholder museumsgenstande og et stort skriftligt materiale om Orøs historie. De vigtigste effekter er – udover papirarkivalier opbevaret i biblioteket på Orø Skole – gammelt bohave og brugsting. Ved hjælp heraf fortælles om livet på Orø gennem tiderne.
orø, museeum, histoire, ø, mindesamling
Kildeskriftselskabet

Selskabet for Udgivelse af Kilder til Dansk Historie (i daglig tale altid: Kildeskriftselskabet) har siden sin stiftelse i 1877 udgivet en lang række kilder til dansk historie i bredeste forstand: politisk, social og kulturel historie, offentlige dokumenter og private, fra middelalderen til 2. Verdenskrig og fra alle dele af riget inkl. Grønland og kolonierne. Her på denne hjemmeside findes beskrivelser af alle Kildeskriftselskabets udgivelser, både kildeudgaver og andre udgivelser. Desuden er der oplysninger om Kildeskriftselskabet selv, om kildeudgivelse og kildelæsning.
kildeskriftselskabet, historie, kilder, dansk, social
Kulturstudier

Kulturstudier er et forskningsbaseret og fagfællebedømt tidsskrift, der bringer artikler med udgangspunkt i historiske og aktuelle studier af steder, folk, kultur og dagligliv .
tidsskrift, magasin, artikler, kultur, histoire
Rigsarkivet - Flickr

Vi har over 400 kilometer Danmarkshistorie i skriftlig form. Vi har bl.a. alle grundlovene i original, Kalmarunionsdokumentet - og regnskaberne fra Øresundstolden, som UNESCO har karakteriseret som umistelig verdensarv. I vores samlinger kan du også finde tusindvis af kilder, som kan fortælle hverdagsdanskerens historie gennem de sidste mange hundrede år. På Flickr viser vi fotos og nogle af de flotteste dokumenter fra samlingerne.
rigsarkivet, dokumenter, flickr, medie, historie
DNSAP - det danske nazistparti / Bovrup-kartoteket

Bovrup-kartoteket er en afskrift af medlemskartoteket for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP), der blev udgivet i bogform i tiden efter befrielsen. Kartoteket var oprettet af partiføreren Frits Clausen, der boede i Bovrup – heraf navnet. I løbet af 1945 afskrev modstandsfolk kartoteket i bitterhed over, at tidligere medlemmer af nazistpartiet straffrit og ubemærket kunne genoptage deres plads i samfundslivet. Det førte til modstandsbevægelsens udgivelse i marts 1946.
krig, danske, nazister, bovrup, kartotek
Instituttet for sprog og folkeminder - Sverige

Instituttet for sprog og folkeminder (Isof) er en statslig instans, der indsamler, opbygger og udbreder viden om sprog og kultur i det flersprogede Sverige.
sverige, folkeminde, sprog, oplysning, skrift
Kalkars ordbog

Otto Kalkars ordbog i 5 bind til det ældre danske Sprog (1300-1700)
ordbog, skrift, sprog, ældre, kalkar
Nyt datasæt skal lære maskiner at læse håndskrift

Rigsarkivet har i samarbejde med Københavns Universitet skabt et træningsdatasæt, baseret på danske kirkebøger, der skal gøre maskiner i stand til at læse håndskrevne datoer og tal.
rigsarkivet, nyhed, information, håndskrift
Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv

Velkommen til Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv. Her finder du vej ind i biblioteket og arkivet, som har eksisteret siden 1909. Søg direkte i hele vores store database og find arkivalier, fotos, bøger, tidsskrifter og meget mere.
søgning, arbejder, bibliotek, arkiv, arbejderbevægelsen
Ancientfaces.com

Et gratis netværk, der giver dig mulighed for at dele slægtshistoriske billeder, historier og opskrifter, der er gået i arv gennem generationer. Dette vil hjælpe dig i forbindelse med andre ved at dele din familie historie og giver andre mulighed for at bidrage til din slægtsforskning.
netværk, opslag, slægtshistorie, gratis, bog
The Digital Library of Danish American Newspapers...

Dette søgbare digitale bibliotek af førende dansk-amerikanske aviser og tidsskrifter er et samarbejde med Museum of Danish America i Elk Horn, Iowa, Danish American Archive and Library i Blair, Nebraska, og Danish Immigrant Archive-Grand View University i Des. Moines, Iowa. Det inkluderer også Lauritz MELCHOIR scrapbog samling.
usa, bibliotek, aviser, elk, horn
Claus Rønlev - Slægtsforskning

Velkommen til min slægtsforskning og mit bibliotek. Anetavler med kiwitrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner. De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod. Biografier og slægtsbøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift.
claus, rønlev, slægtstræ, kildeskrift, information
Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg

Selskabet afholdt sit stiftende møde den 3. marts 1944 og konstituerende generalforsamling den 21. april 1944. Selskabets formål er at bevare Frederiksbergs historiske minder og udbrede interessen og kendskabet til byen og dens historie. Det har selskabet gennem årene gjort ved at udgive årbogen “Frederiksberg gennem tiderne” og andre publikationer, der belyser forskellige sider af Frederiksbergs historie, samt ved genoptryk af ældre skrifter, der stadig har almen interesse.
historie, frederiksberg, selskab, minder, oplysning
Historisk Samfund - Fyn

Historisk Samfund for Fyn har som sit formål at styrke interessen for øgruppens historie. Det gør vi ved at afholde foredrag, arrangere ture til historiske steder og ved at udgive artikler i årsskriftet Fynske Årbøger.
historisk, samfund, fyn, forening
Keld Andersens slægt

Siden sidste opdatering for mere end 3 år siden, er min database vokset fra 5795 personer til 6647 personer. I den mellemliggende periode har jeg afsluttet indtastningen af oplysningerne om den gren, der går tilbage til mine 10 x tipoldeforældre (min farfars farmors slægt). Oplysningerne, som jeg fik via My Herritage, er tjekket med kirkebøger og andre kilder. Jeg er også begyndt at kontrollere mine oplysninger fra en ende af, rette eventuelle fejl i afskrifter fra kirkebøger og tilføje oplysninger, hvor der måtte mangle nogle. Alle personer fra indtastningsnummer 1 til og med 565 er nu tjekket. En del personer med et højere nr. er også tjekket.
privat, keld, andersen, slægtstræ, webtree
Hoptrup Sogns Lokalhistorie

Lokalhistorisk arkiv og forening for Hogstrup sogn. Foreningen er oprettet i 1984. Den har i dag 480 medlemmer. Arkivet udgiver et årsskrift, hvert år i december måned, alle årgange fra 1984 og fremefter kan købes.
hopstrup, lokalarkiv, arkiv, historie
Slavs herred

Side med rigtigt mange afskrevne kirkebøger, folketællinger mm. fra området omkring Billund.
privat, afskrifter, kirkebøger, lokalhistorie, ejendomme
Grønhøj Kro og Museer

Ved den midtjyske hede ligger Grønhøj Kro som er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848. Kroen har været i min families eje siden 1864. Som 5. generation driver jeg i dag kroen sammen med min hustru og gode medarbejdere. Grønhøj Kros staldbygninger og gæstebolig benyttes i dag til museer. I vores hyggelige omgivelser, serveres der klassisk dansk mad og hjemmebagt kringle (efter min oldemors opskrift). Vi glæder os til at byde jer velkommen. Med venlig hilsen Dorte og Jens Gregers Laigaard.
museum, kro, grønhøj, kartoffeltyskere, historie
Fynsbibliografien

Fynsbibliografien er databasen med litteraturhenvisninger til al væsentlig litteratur om Fyn og fynske forhold. Databasen opdateres løbende. I Fynsbibliografien kan man finde: Lokalhistoriske bøger, tidsskrifter, årbøger og artiklerne i disse. Film og jubilæumsskrifter registreres også. I alt flere end 58.000 litteraturhenvisninger om Fyn og fynske forhold.
fynsbibliografien, database, litteratur, henvisninger, fyn, fynske, tidskrifter, årsbøger
Kirkebøger fra Hammerum og Bølling herred

Dette er en simpel side til download af kirkebøger. Det er ikke en komplet afskrift, men alt er sat op i excel tabel, med kombination af fødsel, vielse og død. Der er nu mere end 300.000 begivenheder og dermed mange muligheder for fejllæsning/fejltastning. Derfor skal du ikke bruge disse data til direkte afskrift, men kun til let at finde de originale data i kirkebøgerne.
hammerum, bølling, herred, kirkebøger, afskrift
Heimskringla.no

Heimskringla er den største samling af norrøne og nordiske kildetekster på nettet – p.t. omkring 7200 titler og består primært af eddatekster, sagaer og kvad, sekundært af baggrundsmateriale og kilder til samisk kultur. Heimskringla bygger på den opfattelse, at disse tekster – som en del af vor fælles kulturarv – bør være frit tilgængelige for alle.
nordisk, mytologi, gamle, skrifter, kildetekster
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Københavns historie - Wikipedia

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor Københavns centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel.
københavn, wikipedia, wiki, byhistorie, hovedstad
Nypolitivennen - Blog

Tidligere bibliotekar Erik Nicolaisen Høy oversætter, offentliggøre og kommentere tidsskriftet Politivennen. Det var et københavnsk ugeblad, der udkom i årene 1798 til 1846 med et hav af kommentarer og klager fra borgerskabet over den uorden, der herskede i København.
politi, vennen, blog, historie, opslagsværk
New York Public Library

Udforsk 866.438 genstande digitaliseret fra The New York Public Library's samlinger. Dette websted er en levende database med nye materialer tilføjet hver dag med udskrifter, fotografier, kort, manuskripter, streaming video og meget mere.
billeder, historie, museum, digital, maps
Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv’s hjemmeside, som dækker det gamle Elling sogn med byerne, Jerup, Napstjert, Nielstrup, Strandby, Elling og Øster Holmen. Arkivet rummer blandt andet person og topografiske fotos, virksomheds- forenings- og privatarkiver, samt jubilæumsskrifter og lokale avisudklip.
elling, lokalarkiv, arkiv, nordjylland, sogn
Lær at læse gotisk håndskrift

Mange af de dokumenter, som du finder i arkiverne, er skrevet med gotisk skrift. Det var nemlig først i 1875, at man i Danmark officielt gik over til at bruge latinsk skrift, som er den skrift, vi bruger i dag. Er du slægtsforsker, lokalhistorisk interesseret, forsker eller studerende, er det altså næsten en nødvendighed, at du kan læse gotisk håndskrift. Med dette kursus får du de grundlæggende læseteknikker på plads, så du kan fordybe dig i arkiverne uanset dit formål.
gotisk, rigsarkivet, kursus, skrift, håndskrift
Tårnby Lokalhistoriske Tidsskrift - Glemmer Du

Glemmer Du. Tårnby Kommunes Lokalhistoriske Tidsskrift
tidsskrift, glemmer, du, magasin, lokalhistorisk
Rolsted slægten

Bogen er en beskrivelse af Rolsted Slægtens liv og levned gennem ca. 500 år, med hovedvægten på de sidste 300 år. Bogen er altså ikke en slægtsbog, men en beretning om en slægt, ud fra de oplysninger det har været muligt at finde i arkiver og skrifter. Men nok så vigtigt er det at der er erindringer skrevet af både afdøde og nulevende personer.
rolsed, bog, slægt, fortællinger, beretninger
Nørre Djurs Egnsarkiv

Nørre Djurs Egnsarkiv blev oprettet under navnet Gjerrild Sognearkiv i 1938, og er et at landets ældste arkiver. I 1985 flyttede vi til den nuværende adresse som er den tidligere skole. Og samme år henvendte man sig til kommunen om støtte og blev så kommunal med budget og en kommunal repræsentant i vores bestyrelse. På Arkivet er der adgang til mange forskellige slags arkivalier; bl.a. kirkebøger, Statstidende 2005+, udvidet biblioteks-adgang til Statsbiblioteket/Mediestream, lokale bøger, vejvisere, aviser og skrifter, billeder, etc. Vi holder åbent hver torsdag 13-17.
djursland, arkiv, lokalariv, billeder, oplysning
Thyholm Egnsmuseum

Thyholms Egnsmuseum arbejder lokalt for at fortælle om Thyholms historie. Denne formidling af egnens historie foregår gennem foreningens årsskrift, forskellige foredrag og en årlig udflugt og støtte til lokale aktiviteter.
thyholm, egnsmuseum, danmark, historie, folkeoplysning
Det Kongelige Bibliotek I Stockholm

Kungliga biblioteket er navnet på Sveriges nationalbibliotek. Biblioteket indsamler og opbevarer alt i arkivalier, dokumenter, bøger, lyd-, billede - og skriftmateriale, som udgives i Sverige. Bibliotekets samlinger er åbne for alle, men dets formål er først og fremmest rettet mod forskningen. Materiale fra den svenske samling må ikke udlånes, men skal anvendes på biblioteket. Langt det meste materiale opbevares i magasiner og skal forudbestilles inden fremvisning. I bibliotekets samlinger findes cirka 20 millioner numre. Udover bøger indeholder samlingerne blandt andet plakater, billeder, håndskrifter og reklametryk. Den audiovisuelle samling består af over 7 millioner indspillede timer.
bibliotek, kongelig, sverige, svensk, nordisk
Tamdrup Sognearkiv - Facebook

Tamdrup Sognearkiv har som sit formål at indsamle, arkivere og opbevare arkivalier, billeder og skriftligt materiale, som har tilknytning til Tamdrup Sogn. Sognearkivet har til huse i kælderen under Tamdrupcentret, Silkeborgvej 245
facebook, lokarkiv, tamdrup, horsens
Håndskrifter for slægtsforskere

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Sejs-Svejbæks lokalhistorie

Det er foreningens formål at indsamle, registrere og bevare materiale og data om Sejs-Svejbæks historie og gøre det tilgængeligt for foreningens medlemmer og lokalområdets beboere. Det kan bl. a. ske via hjemmesiden, mødevirksomhed, arkivering, elektronisk kommunikation og udgivelse af skriftligt materiale.
sejs, svejbæk, lokalhistorisk, arkiv, midtjylland
New Zealand - fødte, viede og døde

Siden er en del af det statslige Rigsarkiv i New Zealand. Man kan søge frit på siden, men skal betale for at få en kopi af det fundne dokument. Et normal udskrift i kopi koster pt. 25 New Zealandske dollars
new, zealand, fødte, døde, rigsarkiv