Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Facebook - Historisk litteratur og slægtslitteratur om Østjylland (968)

Slægtsforskernes Bibliotek er en del af den almennyttige forening Danske Slægtsforskere. Det er bibliotekets mål at digitalisere litteratur inden for historie, lokal-, personal- og slægtshistorie til gavn for alle interesserede. Biblioteket stiller i øjeblikket mere end 7.500 online titler til rådighed. Denne gruppe fokuserer på den righoldige litteratur om Østjylland.
digital, bøger, indskanning, facebook, litteratur
Danske Slægtsforskere (902)

Dette er den officielle side for foreningen "Danske Slægtsforskere", der blev en realitet den 5. maj 2018 ved sammenslutning af DIS-Danmark og Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger.
facebook, slægtsforskning, dis, danske, slægtsforskere
Arkivaren.com (1004)

Mit navn er Michael Dupont. Jeg er cand.mag. i Historie og har slægtsforsket i mange år. Jeg er formand for Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, bestyrelsesmedlem i Danske Slægtsforskere og medlem af Kildeskriftselskabets styrelse. Slægtsforskning er ikke en hobby, det er en livsstil!
aner, slægt, slægtsforskning, arkivar, professionel
Slægtshistorier (686)

Formålet med gruppen Slægtshistorier er, at du her kan fortælle løs om din familie, din slægt og din fortid, meget gerne suppleret med billeder. Gruppen er oprettet af foreningen Danske Slægtsforskere.
Slægtshistorier, facebook
Slægtsforskning i Danmark (886)

Voksende gruppe for slægtsforskere. Her kan du søge og få hjælp fra hele Danmark mht til din slægtsforskning.
facebook, slægtsforskning, søg, social, medie
Cemetery Records Online (768)

Denne hjemmeside indeholder mere end 25 millioner kirkegårdsregistre, transskriptioner og begravelsesregistre fra titusindvis af kirkegårde over hele verden, alle bidraget fra slægtsforskere, kirkegårde, offentlige myndigheder og private organisationer.
begravelser, døde, gravsten, kirkegård, portal
Over Øresund. En vejledning for slægtsforskere (120)

En gennemgang af svenske typer af arkivalier, som er vigtige at kende for danske slægtsforskere, der forsøger at finde sine rødder på den anden side af Øresund. Indeholder desuden en svensk gennemgang af danske arkivalier med svenske slægtsforskere som målgruppe.
øresund, sverige, svensk, slægtforskning, bog
Norsk Slægtshistorisk Forenings Forum | Facebook (601)

Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) er Norges ældste rigsdækkende forening for slægtsforskere. Her præsenteres de via deres gruppe/forum på facebook.
norge, norske, slægt, forening, norway
Københavnske skoleprotokoller (611)

Find oplysninger om elever på de københavnske skoler. Det varierer fra skole til skole, hvilke år, der er materiale fra. Dette er en søgning via København Stadsarkivs hjemmeside. Skoleprotokollerne er gode for slægtsforskere, hvis man har tabt sporet af en familie, der er flyttet meget. Familiens børn vil som regel have gået i skole. I protokollen kan du finde oplysninger om barnets far og familiens adresse.
skoler, københavn, skoleprotokoller, søgning, skole
Danske Slægtsforskere Odense (1021)

Danske Slægtsforskere Odense er en forening for slægtsforskere med hjemsted i Odense. Foreningen er stiftet 21.04.2009.
odense, slægtsforskning, forening, arkiv
Danske Slægtsforskeres podcast (500)

Danske Slægtsforskeres podcast er en podcast om slægtsforskning og slægtshistorie. Med alt fra livshistorier til hvordan man slægtsforsker til bøger om slægtsforskning.
lyd, podcast, slægtforskning, forening
Lokalhistoriske Arkiv for Sundeved (590)

Arkivet i Sundeved blev oprettet i 1992 ved en sammenlægning af de tre sognearkiver i Sottrup, Ullerup og Nybøl, der startede helt tilbage i 1960’erne. Arkivet indsamler og bevarer materiale om egnens historie, og sørger for det er tilgængeligt for alle interesserede. Her findes kilderne, i original eller kopi. Især kan slægtsforskeren have stor glæde af de mange slægtsbøger som arkivet har.
lokalarkiv, sundeved
Slægtsforskning og Lokalhistorie i Randers amt (515)

Formålet med denne Facebookgruppe er, at slægtsforskere og lokalhistoriker med interesser for personer og lokaliteter i Randers amt kan skrive og fortælle om deres forskning. Ligesom man også kan efterlyse oplysninger, som kan bruges til forskningen.
randers, slægt, lokalhistorie, facebook, gruppe
Villys Studiekreds - om slægtsforskning (531)

Under Ældre Sagen på Frederiksberg har der siden 2006 været etableret en studiekreds for erfarne amatørslægtsforskere. Vi har meget forskellig baggrund for vores engagement, men vi brænder alle sammen for sagen.
slægtsforskning, studiekreds, villy, frederiksberg
GenoPro (1150)

GenoPro er det mest intuitive og komplette værktøj til oprettelse af stamtræ og genogram. Et genogram er et slægtstræ, der indeholder yderligere oplysninger om relationerne og individerne. Genogrammer bruges af læger, familieterapeuter, slægtsforskere, sociologer, socialrådgivere, forskere og alle, der er interesseret i at opdage mønstre og problemer i en familie.
program, geno, pro, slægtsprogram, computer
Unge slægtsforskere i Danmark - TV2-interview (409)

To unge slægtsforskere fortæller om, hvordan flere unge er begyndt på hobbyen de seneste år. De deler ud af slægtshistorier og hvorfor de forsker.
youtube, interview, morgentv, tv2, ung
Danske slægtsforskere Slagelse-Sorø (452)

I lokalforeningen Slagelse-Sorø kombinerer vi slægtsforskning med socialt samvær.
facebook, sorø, slagelse, side, social
Wyoming Digital Newspaper Collection (554)

Kom i kontakt med Wyomings fortid gennem historiske og arkiverede Wyoming aviser. Historikere, slægtsforskere, studerende og lærde vil finde et væld af pålidelige oplysninger her, alle førstehåndsberetninger om lokale nyheder fra gamle dage. Vores tidligste arkiv går tilbage til 1849. Denne samling indeholder 321.786 numre fordelt på 4.868.726 sider.
wyoming, usa, aviser, portal, søgning
The Greater Nordic Regional Y-DNA Project (469)

Greater Nordic Regional Y-DNA Project (tidligere Scandinavian Y-DNA Project) på Family Tree DNA giver slægtsforskere af skandinavisk herkomst en måde at forbinde til genealogisk relevante matches. Denne gruppe er samlingsted for disse matches og debatter.
dna, gruppe, nordisk, facebook, y-dna
Slægtsforskning Langeland (479)

Dette er en gruppe for slægtsforskere med hovedinteresse i Langeland. Her deler vi de spændende historier og ressourcer, som kan være brugbare for andre. Vi hjælper hinanden med tydning, opslag og andet langelands-relevant.
gruppe, langeland, hjælp. facebook, slægtsforskning
Swedenmark.dk (415)

Databasen swedenmark.dk er i dag på lige over ca. 203.500 profiler som deler aner og dermed er en og samme slægt. Materialet i databasen er forsket af flere slægtsforskere, siden 2006 er det dog kun domæneejer som har bidraget. I swedenmark.dk finder du skandinavisk adel, europæiske fyrstehuse og royale slægter. I swedenmark.dk kan du følge slægterne i mere end tusind år.
skandinavisk, adel, fyrstehuse, royale, slægter
Odense Slægten (383)

Odense Slægten kom på internettet d. 15 marts 2018, og ejes af Michael Hansen. De oplysningerne du finder i databasen er indsamlet over en periode på cirka 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer en del besøg på Rigsarkivet i Odense. Sidst, men ikke mindst, kommer en del af navnene også fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter. Odense Slægten indeholder her i 2019 ca. 2600 personer, og antallet øges løbende. Hvis du har oplysninger til personer i databasen, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive via vores kontakt - se menupunktet Info. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige på Odense Slægten.
odense, slægt, privat, træ
History Hub (488)

Amerikansk community med forum, research og historie relaterede information. Brugerne er tildels slægtsforskere, historikere og historieinteresserede. Er officiel godkendt af den amerikanske regering.
hub, usa, amerika, historie, forum
Dis-danmark.dk (965)

Danske Slægtsforskeres portal for eksternt stof. I daglig tale kaldet DIS.
dis, danske, slægtsforskere, arkivalier, folketælling, database
Worldgenweb.org (716)

WorldGenWeb Projektet blev oprettet i 1996 af Dale Schneider i et forsøg på at imødekomme de voksende behov hos slægtsforskere over hele verden, der forsøgte at undersøge deres forfædre online. Dales oprindelige mål (som det er vores i dag) var at få hvert land i verden repræsenteret af et online websted og hostet af forskere, der enten bor i deres eget land, eller som er bekendt med deres lands ressourcer. På den måde er GenWeb en ring af forskere på tværs af sprog og lande.
world, gen, web, projekt, slægtstræer
Hallandsk Familieforskerforening - kaster lys over historien (592)

Hallands Familieforskerforening - kaster lys over historien. Hallands Slægtsforskerforening er en almennyttig forening, der blev stiftet i 1982. Foreningen er aktiv for slægtsforskere i Halland og for dem, der arbejder med hallandsk kildemateriale. Ved årsskiftet 2021-2022 havde vi 1416 medlemmer, samt 105 familiemedlemmer fordelt over hele landet, vi finder også nogle medlemmer i Danmark, USA og Canada. Hallands Genealogiske Forening, tidligere Hallands Genealogiske Forening, er medlem af Sveriges Genealogiske Forening.
hallands, forening, sverige, slægtsforskere, historie
Ulrich Alster Klugs hjemmeside (371)

Ulrich underviser i slægtsforskning og holder foredrag landet rundt. Han har desuden skrevet faglitteratur og undervisningsmaterialer til brug for slægtsforskere, der gerne vil gå længere ind i slægtsforskningens spændende verden. Her kan du finde oplysninger om hans kurser og foredrag. Følgende links fører dig til sider med detaljerede oplysninger. Du kan også læse lidt om hans forskningsresultater.
ulster, klug, dannebrog, slægtsforsker, kurser
Wiki.rotter.se (359)

Wiki-Roots er slægtsforskningsportalen Rötters og den svenske slægtsforskningsforenings egen wiki og encyklopædi for slægtsforskere.
wiki, roots, sverige, svensk, slægtsforskning
Genealogy and Artificial Intelligence (395)

Denne gruppe er beregnet til at udforske skæringspunktet mellem slægtsforskning og kunstig intelligens (AI) i dens mange forskellige facetter. Vi ønsker at hjælpe slægtsforskere med at udnytte kraften i AI og samtidig forstå både fordelene og begrænsningerne ved nye AI-baserede teknologier.
ai, intelligens, kunstig, fordele, ulemper, facebook
Håndbog for slægtsforskere (360)

Hånd for slægtsforskere hjælper dig med at finde arkivalier og oplysninger om dine slægtninge i Danmark ved brug af internettet. Ved hjælp af interaktive eksempler på skærmen og links til de relevante hjemmesider og arkiver, gennemgås de mest anvendte arkivalier og hjemmesider for slægtsforskere.
håndbog, bog, bøger, slægtsforskning, slægtsforsker
Slægtstræ – WordPress Stamtræ (378)

Genealogical Tree er et plugin til at vise slægtstræer og oprette forfader -profiler. Dette er et perfekt plugin til slægtsforskere og familiehistorieentusiaster til at vise en familieinformation og et træ på din hjemmeside. Bemærk at det kræver du har Wordpress som web template i forvejen. Programmet kan hentes gratis.
plugin, wordpress, slægtstræ, stamtræ, program
Slægtsforskerne i Silkeborg (335)

Slægtsforskerne i Silkeborg er en forening, hvis medlemmer har en interesse i at forske i egen slægt, men også via foreningen at udveksle erfaringer med andre slægtsforskere/foreninger.
silkeborg, slægtsforskning, facebook, gruppen, møde
Jens Ejgild Caspersen (242)

Jeg vil gerne på denne side delagtiggøre andre i mine forskningsresultater. Da jeg har hjulpet mange slægtsforskere gennem nogle knuder, har jeg en ret stor samling af slægter, nogle komplette og andre i små dele. Jeg vil ikke sige at jeg dækker hele landet, men hovedsagelig Himmerland og det meste fra Vendsyssel samt Sverige; Göteborg, Stift; Vestergötland, Halland og lidt i Skåne. Fra besøg på Arkiverne i Göteborg og Lund.
caspersen, slægtsforskning, privat, udgivelser, forskning
Random Acts of Genealogical Kindness (RAOGK) (263)

Random Acts of Genealogical Kindness (RAOGK) er en global frivillig organisation, som har til formål at yde kortsigtet hjælp til andre slægtsforskere med at få kopier af dokumenter, billeder af gravsten osv., som kan være svært tilgængelige pga. af f.eks. afstande og globale sprogbarriere.
global, slægtsforskning, hjælp, guider, brugergruppe
Lokalhistorisk Arkiv i Ørnhøj (265)

Ørnhøj Lokalarkiv, et aktivt mødested for historieinteresseret og slægtsforskere. Dette er Ørnhøj Lokalarkivs facebook side.
ørnhøj, lokalarkiv, mødested, facebook
Cassøe familien (226)

Jeg hedder Jens Cassøe, og har udarbejdet denne site, der indholder information om slægten Cassøe, der stammer fra Sønderjylland. Formålet er at gøre informationerne tilgængelige for andre, både familie, slægtsforskere og andre, der kan have interesse i personer registreret i databasen.
jens, cassøe, sønderjylland
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden (139)

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Indeks til dødsboer i Statstidende (149)

Siden er oprettet som hjælp til slægtsforskere og indeholder en slags indeks over dødsindførelser, der er anført i Statstidende fra midten af 2001 og frem. Hver person er så vidt muligt præsenteret med: - sidst kendte navn - sidst kendte adresse - fødselsdato - dødsdato - nummer af Statstidende samt referencenummer
statstidende, indeks, dødsindførelser, dødsdato, afdøde
Håndskrifter for slægtsforskere (99)

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Genealogy TV (93)

Stor youtube kanal der handler om genealogi og tilbyder gratis slægtshistorieundervisning. Begyndere til avancerede slægtsforskere kan finde de nyeste tips, teknikker og smarte forskningsstrategier til at finde dine forfædre. Kanalen er engelsksproget, men der er mulighed for oversættelse / undertekster.
youtube, tv, kanal, genealogi, undervisning
International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) (133)

International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) blev grundlagt i 2005 af DNA-projektadministratorer, der delte en fælles vision: fremme og uddannelse af genetisk slægtsforskning. Vores mission er at advokere for og uddanne om brugen af genetik som et værktøj til slægtsforskning og at fremme et støttende netværk for genetiske slægtsforskere.
dna, viden, vejledning, vision, værktøj
Reclaimtherecords.org (108)

En non-profit organisation og aktivistgruppe af slægtsforskere, historikere, advokater og forskere, der kæmper for en åben tilgang til beskyttede, gemte og tilbageholdte arkivalier / dokumenter i USA. Man ønsker at kæmpe for en åbenhed omkring arkivalierne, som de mener burde være frit for alle og ikke ejet af bla. store firmaer som Ancestry og Myheritage. De arkivalier de vinder tilbage gennem retsager, bliver efterfølgende lagt ud på sitet til fri benyttelse forevigt. Siden 2015 har de "vundet" mere end 6 millioner dokumenter retur til fri søgning.
usa, forening, slægtsforskning, open, source
Kreative slægtsforskere (58)

En lukket facebookgruppe, hvor gode ideer deles om slægtsforskning og dens udtryk.
kreativ, slægtsforskere, facebook, lukket, gruppe