Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Grathe Kirke (648)

Grathe Kirke er en kirke i Grathe Sogn i det tidligere Lysgård Herred, Viborg Amt, nu Silkeborg Kommune. Sognet er udskilt af Vinderslev Sogn og Thorning Sogn. Kirken blev opført som en filialkirke i årene 1916-17 og indviet 20. maj 1917.
grathe, kirke, jylland, silkeborg, thorning
Bovrup-Varnæs-Sognearkiv.dk (1058)

Vores opgave er at samle og opbevare gamle dokumenter og billeder for eftertiden, vi hjælper gerne med at finde billeder og dokumenter fra dine slægtninge og aner.
bovrup, varnæs, sogn, arkiv, lokalarkiv
Vejlby-Risskov Lokalhistoriske Forening (1175)

Vejlby-Risskov Lokalhistoriske Arkiv dækker de nuværende sogne Vejlby, Risskov og Ellevang.
vejlby, lokalarkiv, arkiv
Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune (997)

Lokalarkiver i Mariagerfjord Kommune (LMK) er en paraply-organisation for kommunens lokalarkiver. Her koordineres arbejdet og erfaringer udveksles. Hvert arkiv dækker et område, der kan være et eller flere sogne. Der indsamles privat-, erhvervs- og foreningsarkiver, samt foto, film, kort og tegninger.
mariager, lokalarkiv, arkiv, mariagerfjord, paraplyorganisation
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn (948)

Arkivet bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille og Sorø.
sorø, lokalarkiv
Saxild-Nølev Lokalhistoriske arkiv (1072)

Saxild-Nølev Lokalhistoriske arkiv har Saxild og Nølev sogne i Odder Kommune som arbejdsområder. (Assedrup, Rude, Kysing, Saxild, Nølev og Driften). På arkivet findes privatarkiver, forenings- og erhvervsarkiver, ejendomspapirer, fotos og mange beretninger, der alt sammen tegner et fint billede af egnen og dens befolkning.
saxild, nølev, lokalarkiv
Guldborgsund Stadsarkiv (1008)

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-). Bemærk, dette er en underside på Guldborgsunds Kommunes hjemmeside, da arkivet ikke har en selvstædig webside.
guldborgsund, stadsarkiv, arkiv, portal, vejledning
Præstø Lokalarkiv (921)

Dækker bla. Præstø, Skibinge, Allerslev, Jungshoved og Bårse, Beldringe sogne.
præstø, lokalarkiv, arkiv, historie
Dronninglund Kirke og Dorf sogne (1710)

Dronninglund og Dorf kirker er vejkirker. Det vil sige, at kirkerne er åben for besøgende alle dage fra kl. 8.00-16.00. Kirkerne kan dog være lukket for besøgende på grund af vielse, begravelse, gudstjeneste eller andet.
dronninglund, kirke, dorf, sognekirker, kirker
Nakskov Lokalhistoriske Arkiv (1066)

Nakskov lokalhistoriske Arkiv rummer lokalhistorien fra den gamle Nakskov Kommune samt Ravnsborg Kommune, på nær sognene Birket, Femø og Fejø, der har selvstændige lokalhistoriske arkiver. På Nakskov lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets foreninger og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
nakskov, lokalarkiv, arkiv
Vivild-vejlby.dk Kirkesogn (960)

Velkommen til to levende sogne på Norddjursland. På siden finder du praktiske oplysninger, historik omkring vore kirker, kirkeblad, gudstjensteliste, telefonnumre, email adresser, billedarkiv m.m.
kirke, kirkegård, vivild, vejlby
Knud Højrup, Astrup (642)

Som barn kom jeg ofte på ferie hos mormor og morfar i Ebeltoft. Morfar Knud Vindberg havde ligesom flere af sine brødre i mange år undret sig over hvor navnet Vindberg stammede fra. Så da han blev pensioneret i 1956 kørte han rundt til omegnens sogne på sin VeloSolex knallert for at læse i kirkebøgerne. Når jeg var på ferie hos dem hjalp jeg morfar med at skrive resultatet af hans forskning ind i en slægtsbog som mor og far havde givet ham. Jeg har været heldig at arve denne bog fra morfar. Dette lagde grunden til min egen interesse for slægtsforskning og det har faktisk optaget mig det meste af voksenlivet. Denne hjemmesides afsnit Knuds slægt kan betragtes som min egen on-line slægtsbog.
privat, slægtsforskning, bøger
Ry Lokalarkiv (575)

Ry Lokalarkiv dækker den gamle Ry Kommune: Låsby, Tulstrup, Alling, Dover og Gl. Rye sogne.
ry, lokalarkiv, forening, arkivalier, fotos
Hinnerup Egnsarkiv (683)

Vi er en del af samvirket for de seks lokalarkiver i Favrskov Kommune. Arkivet dækker sognene Foldby, Søften, Grundfør, Haldum, Vitten. Vores hjemmeside er henvendt til interesserede borgere både i og udenfor Hinnerup – unge som ældre – der har lyst til at gå på historisk opdagelse. Hjemmesiden vil desuden vise et udvalg af arkivalier, billeder og andet historisk materiale, som måske kan vække yderligere interesse og foranledige et besøg i arkivet.
lokalarkiv, hinnerup, egnsarkiv
Bornholmske Kirkebøger før 1814 (643)

Dette website indeholder et register over kirkebogsoptegnelser for de bornholmske sogne i perioden før 1814.
bornholm, kirkebøger
Bentha.dk (624)

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Brønshøj Kirke (1054)

Brønshøj Kirke ligger i Brønshøj. Kirken har siden sognets indlemmelse i Københavns Kommune, i 1901, været den ældste bygning i København og er opført i 1180'erne af biskop Absalon i romansk stil med kridt-kvadre fra Stevns som materiale.
brønshøj, kirke, københavn, kirkegård
Møborg Lokalhistoriske Arkiv (584)

Hvad kan man finde i Arkivet ?. I arkivet kan du finde utroligt mange spændende ting. Vi har næsten 9 000 fotos af personer og ejendomme, mange lydbånd fra interviews af personer som har tilknytning til sognet. Der findes kirkebøger, skøder og matrikelkort, forskellige protokoller, slægtsbøger og papirer, og andre gamle breve og papirer som har relation til sognet.
møborg, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, billeder
Ingrid og Kaj Schmidts familietræ (621)

Slægterne boede i 3 hovedområder. Farfar Morten Schmidts slægt i Sydvestjylland fra Esbjergområdet til Brøns, farmor Anne Mathilde Nielsens slægt i Midtvestjylland i sognene omkring Ringkøbing med en gren fra Vorgod. Mor Ingrid Kjærsgaard Jensens slægt er fra Nordjylland mest Vendsyssel.
schmidt, privat, slægtstræ, jensen
Stevns Lokalhistoriske Arkiv (694)

Arkivet dækker området "det gamle Stevns kommune" som er følgende sogne: Store Heddinge, Store Heddinge landsogn, Frøslev, Havnelev, Hellested, Holtug, Højerup Lille Heddinge, Lyderslev og Magleby.
stevns, arkiv, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv Stenlille (592)

Vi beskæftiger os med lokalhistorie i Stenlille, Kirke Flinterup, Munke Bjergby og Stenmagle sogne, men er også en del af Sorø kommunes arkiver.
stenlille, lokalarkiv
Trøst-Hansens sognekort (573)

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv (569)

Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv har til opgave at dække Allested og Vejle sogne med byområderne Allested – Ny Allested - Vejle og Radby
vejle, allested, arkiv, lokalarkiv
Horsens Kirkegårde (809)

Horsens Kirkegårde er først og fremmest et begravelsesvæsen. Vores kerneopgave er at sikre begravelsesplads til alle. Alle kirkegårdene i Horsens Kommune er folkekirkelige og det lokale ejerskab varetages af menighedsrådene i de enkelte sogne indenfor Horsens Provsti, Århus Stift.
horsens, kirkegård, gravplads, døde, kirke
Langebæk Lokalhistoriske Arkiv (717)

Vi dækker Kalvehave, Mern, Stensby og Øster Egesborg Sogne.
langebæk, lokalarkiv
Lokalhistoriske fællesarkiv for Ravsted (517)

Et samlet fællesarkiv for flere sogne, her under Ravsted.
ravsted, lokalarkiv, arkiv, billeder, lokalhistorie
Sejerø kirkegård (507)

På denne side finder du kontaktoplysninger til kirkerne i dit lokale sogn, samt andre nyttige informationer om sognet. Du kan se begivenheder i sognets kalender, og finde sognets tilknyttede præster og menighedsrådsmedlem.
sejerø, kirkegård, kirke
Lokalhistoriske Arkiv for Sundeved (598)

Arkivet i Sundeved blev oprettet i 1992 ved en sammenlægning af de tre sognearkiver i Sottrup, Ullerup og Nybøl, der startede helt tilbage i 1960’erne. Arkivet indsamler og bevarer materiale om egnens historie, og sørger for det er tilgængeligt for alle interesserede. Her findes kilderne, i original eller kopi. Især kan slægtsforskeren have stor glæde af de mange slægtsbøger som arkivet har.
lokalarkiv, sundeved
Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling (595)

Denne side er for Brahetrolleborg sogn. Alle med interesse i eller gode historier fra sognet er velkomne. Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling vil meget gerne have fotos fra tiden før og nu – har du et foto men mangler historien, så prøv alligevel.
brahetrolleborg, arkiv, mindersamling
Ikast Lokalhistorisk Arkiv og Forening (548)

Ikast lokalhistorisk arkiv indsamler, registrerer og bevarer lokalhistorisk materiale fra sognene Ikast, Faurholt, Fonnesbæk og Isenvad. Arkivet modtager meget gerne historisk materiale fra private, foreninger, institutioner og virksomheder. Arkivet er en del af Ikast bibliotek.
forening, ikast, lokalarkiv
Molsarkivet.dk - Lokalhistorie (517)

Molsarkivet indsamler, registrerer og arkiverer historisk materiale fra de 7 kirkesogne på Mols. Dette svarer også til Molsskolens distrikt De 7 sogne på Mols er : Helgenæs, Vistoft, Tved, Knebel, Rolsø, Agri, Egens. På arkivet mødes folk med lokalhistorisk interesse og stort lokal kendskab, og de vil altid være behjælpelige med spørgsmål af lokalhistorisk karakter fra lokalområdet.
mols, arkiv, billeder, lokalarkiv, egnshistorie
Egen sogns lokalhistoriske arkiv (658)

Arkivets målsætning er at indsamle lokalhistorisk materiale fra Egen Sogn, og at sikre størst mulig offentlig adgang til samlingen. At øge interessen for sognets historie. Arkivet er beliggende i Nordborg.
egen, lokalarkiv, sønderjylland, nordborg
Abcbellevue.dk (537)

En stor del af slægtsforskningen foregår i De Otte Sogne" ved Kolding - (Nørre Tyrstrup Herred), - samt i Sønder Tyrstrup Herred. Vi håber, at nulevende og kommende efterkommere vil finde det spændende at gå på opdagelse på siden, og vi modtager gerne rettelser og tilføjelser, så vi kan give en detaljeret side videre til generationerne efter os. Vh Aage Langhoff Clausen og Birthe Clausen (født Frandsen).
clausen, frandsen, privat træ, slægtsforskning
Viborg Domkirke (928)

Viborg Domkirke er domkirke i Viborg Stift og samtidig sognekirke for Viborg Domsogn, som omfatter den nordlige del af det centrale Viborg. Kirken var oprindelig indviet til Vor Frue, dvs. Jomfru Maria.
viborg, domkirke, kirke, viborg, stift
Horne Lands Folkemindesamlings Arkiv (527)

Arkivet er den historiske hukommelse i Horne Lands Folkemindesamling. Arkivet indsamler og bevarer materiale om sognets og om egnens historie.
horne, arkiv, folkemindesamling, lokalarkiv
Kauslunde - Gamborg lokalhistoriske Arkiv (463)

Kauslunde-Gamborg lokalhistorisk Arkiv dækker Kauslunde ( Kavslunde ) og Gamborg sogne i Middelfart Kommune. Arkivet blev oprettet i 1981 af Kauslunde-Gamborg lokalhistorisk Forening. Det er foreningens bestyrelse, sammen med flere medarbejdere, der driver arkivet.
gamborg, kavlunde, middelfart, lokalarkiv, fyn
Støtteforeningen for Ry Lokalarkiv (474)

Støtteforeningen har omkring 120 medlemmer, hovedsageligt i den gamle Ry kommunes geografiske område. Vi arrangerer foredrag og udflugter til steder af historisk interesse. Her deltager der ofte mange medlemmer. Vi driver lokal arkivet i Ry, som er placeret på Klostervej 6D, 8680 Ry. Ry Lokalarkiv dækker den gamle Ry Kommune: Låsby, Tulstrup, Alling, Dover og Gl. Rye sogne.
ry, lokalarkiv, arkiv, forening, støtteforening
Gørding sognearkiv (502)

Gørding sognearkiv's hjemmeside med fotos, egnshistorier og information.
gørding, arkiv, lokalarkiv, sognearkiv
Majbølle-Vigsnæs Kirker (577)

Vigsnæs Sogn er et sogn i Lolland Østre Provsti. I 1800-tallet var Vigsnæs Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Musse Herred i Maribo Amt. Vigsnæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Sakskøbing Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Guldborgsund Kommune.
majbølle, vigsnæs, kirker, kirke, kirkegård
Fjaltring - Trans lokalarkiv og historie (493)

Et lille lokalhistorisk arkiv - fortrinsvis billeder og papirer. Samlingen rummer bl.a. dokumenter og billeder fra redningsvæsenet, strandinger, skole, foreningsliv i sognene, virksomheder og enkeltpersoner.
fjlatring, trans, lokalarkiv, vestkysten, historie
Samsø Sogn (589)

Samsø Sogn er et sogn i Århus Domprovsti. Sognet blev oprettet 1. maj 2014 ved sammenlægning af alle 5 sogne på Samsø. I 1800-tallet var Tranebjerg Sogn, Kolby Sogn, Onsbjerg Sogn, Besser Sogn og Nordby Sogn selvstændige pastorater, der hørte til Samsø Herred i Holbæk Amt.
samsø, kirkegårde, afbildning, fotos
Lokalhistoria.nu (532)

SLHD er et kulturarvsprojekt, der har til formål at digitalisere kommunale og sognelige mødereferater, byråds- og kommunalbestyrelsesprotokoller i Sverige og gøre disse tilgængelige digitalt online.
sverige, kommunalt, byråd, protokoller, søgning
Simeon-Sankt Johannes Sogn (766)

Simeons Sogn var et sogn i Nørrebro Provsti. I dag er sognet en del af Simeon-Sankt Johannes Sogn. Sognet ligger i Københavns Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sokkelund Herred. I Simeons Sogn ligger Simeons Kirke.
kirke, nørrebro, simeon, københavn
Frederiksholm Kirke (1234)

Frederiksholm Kirke er sydhavnernes kirke. Sydhavn Sogn strækker sig fra det gamle Sydhavns kvarter til de nye boligområder på Teglholmen og Sluseholmen. Sognet har pr. 1. januar 2014, 16.816 indbyggere. Frederiksholm Kirke er sognets eneste kirke, men planerne om at bygge en ny kirke er blevet godkendt.
sydhavn, sogn, kirke, frederiksholm, sjælland
Nysted lokalhistoriske Arkiv (519)

Arkivet dækker Nysted kommune, som den blev i 1970 ved sammenlægningen af Nysted købstad og landsognene Kettinge, Bregninge, Nysted Landsogn (Vantore), Herritslev, Døllefjelde, Musse, Godsted samt Øster og Vester Ulslev.
nysted, lokalarkiv, arkiv
Dragsholm Lokalhistorisk Forening (444)

Dragsholm Lokalhistorisk Forening har til formål at udbrede kendskab til og vække interesse for lokalhistorien i Gl. Dragsholm Kommune, der dækker Asnæs, Grevinge, Fårevejle og Vallekilde-Hørve sogne, som nu er en del af Odsherred kommune.
dragsholm, arkiv, forening
Kirkerne på Mols og Helgenæs (1179)

Helgenæs Sogn er et sogn i Syddjurs Provsti. Helgenæs Sogn hørte til Mols Herred i Randers Amt. Helgenæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Ebeltoft Kommune, som ved strukturreformen i 2007 indgik i Syddjurs Kommune. I Helgenæs Sogn ligger Helgenæs Kirke.
mols, helgenæs, kirker, djursland
Vordingborg Kirke (392)

Sogneside for Vor Frue Kirke i Vordingborg. Kirken er opført i middelalderen og færdiggjort i ca 1460.
vordingborg, kirke, kirkegård, vor, frue
Tjele Lokalhistorisk Arkiv (548)

Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv, som ejes af Viborg Kommune, er en institution, som organisatorisk henhører under Museumsforvaltningen, og som politisk er underlagt Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivets virkeområde er sognene: Rødding, Løvel, Pederstrup, Vammen, Lindum, Bigum, Tjele, Nr. Vinge, Voming, Kvoming, Hammershøj, Ørum, Viskum og Vejrum.
tjele, arkiv, lokalarkiv, viborg, rødding
Pederstruphistorie.dk (449)

Ambitionen med denne webside er simpelthen at samle alt af historisk interesse om sognet Pederstrup – stort som småt.
pederstrup, historie, byliv, samfund, beretninger
Ringe Lokalhistoriske Arkiv (542)

Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn Kommune. Arbejdsområdet er de 11 sogne i den tidligere Ringe Kommune. Arkivet har til huse i kommunal bygning, Ringe Bibliotek på 2.sal. Adresse: Algade 40, 2. sal. 5750 Ringe. Tlf. 62 62 33 82.
ringe, fyn, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Hammel og Favrskov (495)

Lokalhistorisk Arkiv i Hammel dækker området, der udgjorde Hammel Kommune indtil 2007, med følgende sogne og byer: Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Farre, Sporup, Haurum, Sall, Lading og Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev. På arkivet finder du det gængse arkivmateriale til slægtsforskning, som kirkebøger, folketællingslister og skattebøger. Vi har en stor samling af lydbånd, billeder, film, en omfattende Avisudklipssamling og samtlige eksemplarer af Hammel Avis (Midtjyllands Avis) fra 1890 til 1987.
hammel, jylland, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Bjerager Kirke (712)

Bjerager Sogn er et sogn i Odder Provsti. I 1800-tallet var Bjerager Sogn anneks til Randlev Sogn. Begge sogne hørte til Hads Herred i Aarhus Amt. Randlev-Bjerager sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Odder Kommune. I Bjerager Sogn ligger Bjerager Kirke.
bjerager, odder, kirker, kirke, østjylland
Bindslevegnssamling.dk (428)

Formål er at indsamle, registrere og opbevare lokalhistorisk materiale, som sognets beboere måtte være interesseret i at få bevaret for eftertiden. Deslige fremme og styrke den almene interesse for egnens historie og medvirke til bevarelse af effekter af historisk værdi for Bindslev Sogn.
bindselv, samling, egnsarkiv, lokalarkiv, arkivalier
Voldum-Rud Lokalhistoriske arkiv (408)

Voldum sogn består af landsbyerne Voldum, Rigtrup og Hvalløs. Midt i sognet ligger kirken som er fra 1600-tallet. I 1721 oprettede Frederik den 4., som på det tidspunkt var ejer af Clausholm, Rytterskoler i både Voldum og Rud sogne.
voldum,, rud, lokalarkiv, historie
Langeskovs Lokalhistorie - Facebook (488)

Velkommen til Langeskov Lokalhistoriske Forening og Arkiv - for Marslev, Birkende og Rønnings sogne.
langeskov, lokalhistorie, facebook
Samsø Kommune (793)

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Mariehøj Kirke og Sogn (169)

Mariehøj Sogn er et sogn i Silkeborg Provsti (Århus Stift). I Mariehøj Sogn ligger Mariehøj Kirke, som er nykirke opført i årene 1954-55 og taget i brug i 1956. Kirken er opført som en korskirke på et fundament af granitsten. Kirkens arkitekt Viggo Hardie-Fischer blev ved et besøg i den gamle velbevarede middelalderby Visby på Gotland inspireret af ruinerne af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken. Påvirkningen herfra er tydelig i Mariehøj Kirke. Over midten af kirken er bygget et pyramideformet tårn i træ.
mariehøj, silkeborg, kirker, nykirke, sognekirke
Sankt Josefs Sogn (439)

Den katolske menighed på Sydhavsøerne. I 2016 blev flere katolske menigheder i Danmark sammenlagt. I denne proces opstod den nuværende Sankt Josefs menighed. Sognet dækker over områderne Lolland, Falster, Farø, Bogø, Møn & småøerne.
katolsk, sydhavsøerne, sankt, josef, menighed
Lokalhistorie for Tikøb Kommune (398)

Her finder du modstykket til FACEBOOK, nemlig sammenhængende og gennemarbejdede artikler, billeder og informationer om den oprindelige Tikøb Sognekommune, der består af sognene Tikøb, Hornbæk, Hellebæk og Egebæksvang
tikøb, lokalhistorie, sjælland, artikler, hornbæk
Patsches Hus - Lokalarkiv (324)

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Egebjerg Lokalarkiv og Forening (413)

Egebjerg Lokalhistoriske Forening-Arkiv dækker området i den tidligere Egebjerg Kommune, som bestod af sognene: Stenstrup, Lunde, Kirkeby, Ulbølle, Hundstrup, Ollerup, Vester Skerninge og Øster Skerninge. Området indgår nu i Svendborg Kommune. Forening og Arkiv har haft lokaler på 1. sal i den gamle stationsbygning i Vester Skerninge siden starten af 1978.
egebjerg, lokalarkiv, arkiv, stenstrup. svendborg
Den Katolske Kirke i Danmark (396)

Den Katolske Kirke i Danmark er den romerskkatolske kirkes organisation for Danmark. Den dækker hele Danmarks område, og er en sammenslutning af lokale katolske samfund, i alt 45 sogne, der er samlet under en enkelt biskops jurisdiktion.
katolsk, kirke, danmark, tro, religion
Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup (401)

Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne er en selvejende institution, stiftet den 31. maj 2007. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film, lydoptagelser m.m. til gavn og glæde i nutid og fremtid.
døstrup, lokalarkiv, arkiv, arkivalier
Lomborg Kirke (427)

Lomborg Sogn var et sogn i Lemvig Provsti. Sognet blev 22. august 2019 lagt sammen med Rom Sogn og indgår nu i Lomborg-Rom Sogn. I 1800-tallet var Rom Sogn anneks til Lomborg Sogn. Begge sogne hørte til Skodborg Herred i Ringkøbing Amt. Her er i alt 4 kirker under dette sogn, Dybe, Ramme, Lomborg og Rom kirke
lomborg, kirke, lemvig, nordjylland, kirker
Beder-Mallings Egnsarkiv (406)

Beder-Malling Egnsarkiv dækker Beder og Malling Sogne. Dets opgaver er at indsamle skrevne, trykte, tegnede og fotograferede materialer (arkivalier), som kan være med til at fortælle egnens og dens beboeres historie.
lokalarkiv, beder, malling, østjylland, arkiv
Ellevang kirke (Risskov) (557)

Ellevang Kirke og sogn ligger i det nordlige Aarhus. Med sine 9000 indbyggere er det en af byens største sogne. Kirken er bygget i 1974 og ligger nabo til Vejlby, Risskov, Skelager og Egå sogne.
ellevang, kirke, sogn, kirker, risskov
Brabrand Årslev Kirker (560)

Brabrand Kirke er sognekirken i Brabrand Sogn. Kirken ligger i Brabrand, ned til Brabrand Sø. På kirkegården ligger bl.a. forfatteren August F. Schmidt, frihedskæmperen Alf Tolboe Jensen og lægen Christoffer Ditlev Hahn begravet.
brabrand, kirke, kirker, aarslev, sogn
Arkiv for Sdr. Nærå og Årslev Sogne (417)

På Lokalhistorisk arkiv for Sønder Nærå og Årslev sogne kan du finde mange spændende historier. Vi har en pænt stor og voksende samling af arkivalier i original eller kopi, fotografier, film, kort, mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv, foreningsliv og meget mere.
sønder, nærå, årslev, arkiv, lokalarkiv
Hjortlund Sognearkiv (320)

På Hjortlund arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhversliv og meget mere
hjortlund, sognearkiv, lokalhistorie, sønderjylland, egnsarkiv
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening (433)

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv (480)

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Slægtshistorier fra det gamle Præstø amt (277)

Slægt og slægtshistorier fra det gamle Præstø amt. Jeg tager primært udgangspunkt i Bårse og Hammer herred med hovedvægt på Jungshoved, Allerslev og Snesere sogne. Her vil ligeledes komme oplysninger om mine egne aner fra området m.m.
bårse, kyhl, hammer, præstø, byhistorie
Darum Sognearkiv (356)

I Darum Sognearkiv kan du finde spændende lokalhistorie. Vi har en fin samling af originale arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger med mere. Lokalarkivet dækker det gamle Darum Sogn, med Ll. Darum og Darum Mark.
darum, sognearkiv, arkiv, lokalarkiv, bramming
Vejrup Sognearkiv (324)

Vejrup Sognearkiv holder til i et rummeligt kælderlokale i Vejrup – Endrup Fritidscenter. Arbejdet bliver udført af 4 frivillige medarbejdere. Alt materiale vi får ind, bliver løbende registreret i et online databaseprogram – Arkibas.
vejrup, sognearkiv, lokalarkiv, billeder, byhistorie
Thyregod-Vester Kirker (433)

Thyregod Sogn er et sogn i Grene Provsti. I 1800-tallet var Vester Sogn anneks til Thyregod Sogn. Begge sogne hørte til Nørvang Herred i Vejle Amt. Thyregod-Vester sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Give Kommune, som ved strukturreformen i 2007 blev indlemmet i Vejle Kommune.
thyregod, vester, kirker, kirke, trosamfund
Holstebro Kirke (481)

Holstebro Kirke er en levende kirke som ligger i centrum af Holstebro - udover gudstjenester afholder Holstebro Kirke arrangementer, som retter sig mod byens naturlige liv. Den nuværende sognekirke blev bygget i 1907 og står det samme sted som den gamle middelalderkirke - Maria Kirke fra 1340.
kirke, holstebro, kirker, kirkegang, religion
Bjerringbro Kirke og Kirkegård (487)

Bjerringbro Kirke er en kirke i Bjerringbro Sogn. Anlæggelsen af Langå-Struerbanen i 1863 skabte grundlaget for Bjerringsbros opståen. Behovet for en kirke i byen voksede sammen med byens indbyggertal. Hidtil havde byens borger været delt på hele tre sogne, Hjermind, Bjerring og Gullev.
kirkegård, midtjylland, bjerringbro, kirke, tro
Beboere og beboelser i Engesvang sogn 1787 - 1940 (291)

Planen er, at man her skal kunne finde, hvem der har boet i hvilke ejendomme i det nuværende Engesvang Sogn i perioden 1787 - 1940.
engesvang, beboere, sogne, historie, fortællinger
Skt. Nicolai Kirke (354)

Skt. Nicolai Kirke også kaldet Rønne Kirke er sognekirke for Rønne Sogn. Den ligger tæt ved havnen og er dominerende i bybilledet. Kirken var i middelalderen viet til de søfarendes helgen Sankt Nikolaus. Kirken og sognet ejer Rønne Kirkegård.
nikolai, bornholm, kirke, kirker, sognekirke
Vinderup Egnshistoriske Forening (275)

Arkivet, som er Vinderup Egnshistoriske Forenings samlingssted, ligger på Vinjes Torv 1, 7830 Vinderup.. Arkiverne dækker sognene Handbjerg, Ryde, Ejsing, Sevel og Sahl er alle en del af gammel Vinderup Kommune (i dag Holstebro Kommune).
vinderup, nordjylland, lokalarkiv
Sværdborg Sognearkiv (274)

Sognearkiv beliggende i Vordingborg. Arkivet indsamler arkivalier for for egnsområdet Sværdborg og har åbnet efter aftale. Arkivet har til huse på Tinghøjvej 6 i Vordingborg, og ligger på første sal i OIF husetuset (Over Vindinge Idrætsforenings klubhus).
sværdborg, sognearkiv, arkiv, vordingborg, egnshistorie
Tingsted og Systofte Sognes Lokalhistoriske Arkiv (265)

Arkivet blev oprettet i 1984 i pedelboligen på centralskolen. På grund af pladsmangel flyttede arkivet til Tingsted skole på Trættevejen. Senere blev det flyttet til nuværende placering på centralskolen på Stationsvej. På arkivet arbejder flere frivillige med registrering af indkommet materiale, som f.eks. billeder, skøder, breve og andet med relation til lokalsamfundet.
tingsted, systofte, nykøbing, arkiv, lokalhistorie
Skads Sognearkiv (264)

Arkivet blev oprettet i 1998 og holder til på Skads skole. Vi har et stort udvalg af arkivalier og tager gerne i mod dine egne billeder fra egnen.
skads, arkiv, lokalarkiv
Kirkerne i Hove, Hygum og Tørring (119)

Præsentation af de 3 kirker som er beliggende i Lemvig Provsti (Viborg Stift).
lemvig, kommune, kirker, kirke, sogne
Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv (235)

Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv dækker det område, der var Stubbekøbing kommune 1970-2007, dvs. sognene Stubbekøbing, Maglebrænde, Aastrup, Horbelev, Falkerslev, Karleby, Horreby, Nørre Ørslev, Sønder Kirkeby og Sønder Alslev. På arkivet kan man finde arkivalier fra personer, erhverv og foreninger, man kan se billeder af steder og personer, studere ældre kort eller læse i Stubbekøbing avis 1861-1966.
stubbekøbing, lokalarkiv
Nørre Djurs Egnsarkiv (257)

Nørre Djurs Egnsarkiv blev oprettet under navnet Gjerrild Sognearkiv i 1938, og er et at landets ældste arkiver. I 1985 flyttede vi til den nuværende adresse som er den tidligere skole. Og samme år henvendte man sig til kommunen om støtte og blev så kommunal med budget og en kommunal repræsentant i vores bestyrelse. På Arkivet er der adgang til mange forskellige slags arkivalier; bl.a. kirkebøger, Statstidende 2005+, udvidet biblioteks-adgang til Statsbiblioteket/Mediestream, lokale bøger, vejvisere, aviser og skrifter, billeder, etc. Vi holder åbent hver torsdag 13-17.
djursland, arkiv, lokalariv, billeder, oplysning
Assing Kirke og Sogn (286)

Assing Sogn er et sogn i Herning Søndre Provsti. I 1800-tallet var Assing Sogn anneks til Sønder Felding Sogn. Begge sogne hørte til Hammerum Herred i Ringkøbing Amt. Sønder Felding-Assing sognekommune blev senere delt, så hvert sogn dannede sin egen sognekommune.
assing, sogn, kirke, kirkegård, tro
Skanderborg Sogns Kirker (452)

Skanderborg Sogn – tidligere Skanderup Sogn – er et sogn i Skanderborg Provsti. I 1800-tallet var Skanderup Sogn og Stilling Sogn annekser til Skanderborg købstad. Begge sogne hørte til Hjelmslev Herred i Skanderborg Amt. De udgjorde Skanderup-Stilling sognekommune.
skanderborg, slotskirke, østjylland, kirker, kirke
Lokalhistorisk Arkiv Idestrup (256)

Lokalhistorisk Arkiv Idestrup indeholder forskellige beskrivelser og historier (arkivalier) fra Idestrup sogn. Desuden er vi behjælpelig med at finde oplysninger om alt hvad der er muligt og som kan fortælle noget om livet og forholdene i sognet
idestrup, lokalarkiv, lokalhistorie, lolland, egnsinfo
Barrit-Vrigsted Lokalarkiv - Facebook (235)

Lokalarkivets dækningsområder er Barrit og Vrigsted sogne i Hedensted Kommune. Dette er deres officielle facebook side.
barrit, vrigsted, lokalarkiv, facebook, gruppe
LF for Jelling, Kollerup-Vindelev og Hvejsel Sogne (146)

En stor del af vort arbejde består i, at vi fungerer som støttekreds for det lokale arkiv og her samarbejder tæt omkring alt, der fremmer interessen for lokalhistorien i dens mangeartede udtryk. Vort ønske er herigennem at synliggøre de kulturhistoriske værdier i Jelling, Kollerup, Vindelev og Hvejsel sogne. Alt frivilligt arkivarbejde såsom registrering m.v. sker i samarbejde med arkivaren.
lokalhistorie, forening, jelling, kollerup, lokalarkiv
DigDag.dk (110)

Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi. Visning af administrative grænser i Danmark. Eksempelvis kan DigDag vise kort med sognegrænser i et specifikt år.
kort, digitalt, atlas, historisk, geografi
Sindalegnens lokalhistoriske forening (105)

Arkivet dækker Sindal-Astrup-Ugilt og Tolne Sogne. Har du en god historie, billeder m.v., som eventuelt fortjener en plads i arkivet, så kontakt arkivet. Arkivet er åbent hver tirsdag aften fra kl. 19.00-21.30 - dog ikke i skolernes ferier.
sindal, forening, historie
Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv (138)

Vores lokalhistoriske arkiv dækker området inden for grænserne af Vejlby, Strib og Røjleskov og sogne. Vi indsamler, registrer og opbevarer lokalhistoriske arkivalier, fotos o.lign. fra disse sogne. Vejlby-Strib Lokalhistoriske Arkiv holder til på Strib Bibliotek, hvor vi har åbent for besøgende hver mandag fra kl. 16 til 18.
vejlby, fyn, middelfart, lokalarkiv, lokalhistorisk
Tamdrup Sognearkiv - Facebook (137)

Tamdrup Sognearkiv har som sit formål at indsamle, arkivere og opbevare arkivalier, billeder og skriftligt materiale, som har tilknytning til Tamdrup Sogn. Sognearkivet har til huse i kælderen under Tamdrupcentret, Silkeborgvej 245
facebook, lokarkiv, tamdrup, horsens
Bellahøj Kirke (165)

Bellahøj kirke i Bellahøj-Utterslev sogn er, med basis i den kristne tro og med udgangspunkt i de kristne værdier, et rummeligt fællesskab der går nye veje, og som grøn kirke arbejder vi for en bæredygtig udvikling i tanke, ord og handling.
bellahøj, utterslev, kirke, sognekirke, kirker
Lokalarkivet Mariager (162)

Lokalarkivet Mariager dækker, Mariager by og tidligere landsogne, Hem, Sem, Svenstrup og V. Tørslev. Hvis du bor i, har boet i eller har slægt med tilknytning til vores dækningsområde eller blot har en opgave eller anden interesse heri, så kan vi måske hjælpe dig. Arkivalier og trykt materiale kan ikke hjemlånes, men kan lånes og læses på vores læsestue. Fotokopier fra arkivets samlinger kan bestilles og købes på stedet.
mariager, lokalarkiv, byarkiv, billeder, egnshistorie
Fabjerg Sognearkiv (165)

Fabjerg Sognearkiv hører hjemme i et lokale i Fabjerg Kulturhus - det tidligere Fabjerg Missionshus. Vi er en gruppe af frivillige personer, der bruger lidt af vores fritid på at håndtere sognets historie. Arbejdet foregår både i arkivet, hjemme ved computeren og ude "i marken".
fabjerg, arkiv, sognearkiv, lemvig
Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn - Facebook (137)

Lokalhistorisk Arkiv for Sorø og Omegn bevarer en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner i den gamle Sorø Kommune, der udgøres af sognene Alsted, Bjernede, Vester Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille.
facebook, social, media, billeder, sorø, sjælland
Aale Forening og Lokalarkiv (101)

Forening og arkiv der arbejder for bevarelse af historie og arkivalier for Aale og Tørring sogne.
aale, arkiv, lokalarkiv, forening, tørring
Geneteka (245)

Hvis du kender dine forfædres polske provins, kan du her søge i mere end end 53 millioner navne i registre fra 4.800 polske sogne.
polen, søgning, navne, indeks, provinser
Bakkelandets Pastorat (109)

Fælles sogneportal for følgende kirker; Brædstrup Kirke, Tønning Kirke, Træden Kirke, Grædstrup Kirke og Sønder Vissing Kirke.
bakkelandet, pastorat, kirke, sogn
Lokalhistorisk Arkiv for Ferslev, Dall og Volsted Sogne (74)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset medium af ikke statslig proveniens med tilknytning til Ferslev, Dall og Volsted sogn.Arkivet har åbent den første og sidste tirsdag i måneden kl. 19-21:30 eller efter aftale. Lukket i skoleferier.
ferslev, lokalarkiv, jylland, thy, egnsarkiv
Hjallese Kirke (109)

Hjallese Kirke er en kirke i Hjallese Sogn i Odense Kommune. Sognet blev udskilt fra Dalum Sogn 1984. Planerne om at lade en kirke opføre i Hjallese begyndte at tage form 1961, hvor man afsatte plads til den i kommunens dispositionsplan, dér hvor den middelalderlige landsbykirke havde ligget.
hjallese, kirke, odense, sogn, fyn
Rinkenæs Korskirke og Sogn (100)

Rinkenæs Korskirke er en sognekirke i Rinkenæs, Rinkenæs Sogn. Kirken blev indviet den 4. september 1932 og blev fra samme dato sognekirke. Kirken der er tegnet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen, er bygget som en traditionel landsbykirke med rødt tegltag og et tårn med sadeltag og takkede gavle
rinkenæs, kirke, gråsten, østjylland, korskirke
Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne (94)

Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne er lokalhistorisk arkiv der er beliggende i Østjylland. Hjemmesiden indeholder smagsprøver på det arkivet har samlet sammen, men rummer kun en lille brøkdel af alt det, der findes i arkivet. Vi er beliggende i den gamle sognegård på adressen Lyngbygårdsvej 41, 8220 Brabrand.
borum, lyngby, brabrand, østjylland, lokalhistorie
Højbjerg Holme Lokalhistoriske Arkiv (105)

Formålet for Højbjerg Holme Lokalhistoriske arkiv og Forening er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, m.v. med tilknytning til lokalområdet i fortid og nutid i Skåde og Holme sogne og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed, samt gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for lokalområdet.
lokalarkiv, højbjerg, holme, arkiv, arkivalier
Skorup-tvilum kirker (85)

Sogneside for kirkerne Skorup og Tvilum kirker.
tvilum, skorup, kirker, kirkegårde, folkekirker
Højbjerg og Elborg Kirker (60)

Officielle sogneside for sognekirkerne i Højbjerg og Elsborg.
højbjerg, kirker, kirke, elsborg, religion
Frandsenforedrag.dk (67)

Jeg stortrives med at møde sjove og engagerede mennesker på aftenskoler, til sognemøder, på biblioteker, i klubber, hos Ældre Sagen, i foreninger og til alle de andre gode arrangementer, jeg har været ude til. Jeg er i mit es, når jeg kan få lov til at fordybe mig i historien om de danske traditioner, fortidens spændende og spøjse kriminalsager samt de grumme fortællinger om ugifte kvinder såvel som om forholdene på Livø og Sprogø.
foredrag, henning, frandsen, fortællinger, beretninger
Jerne Kirke (85)

Jerne Kirke er en sognekirke, som ligger i den østlige del af Esbjerg, lidt vest for den middelalderlige landsby Jerne. Kirken høre ind under Ribe Stift.
jerne, kirke, kirker, kirkegård, sognehus
Faxe Kirke (49)

Faxe Kirke er en kirke i Faxe. Kirken er fra midten af 1400-tallet og opført i sengotisk stil af røde munkesten med hvide kridtstensbjælker. I våbenhuset findes kalkmalerier fra før reformationen. Kong Hans forærede i 1492 kirken til Københavns Universitet, som ejede den frem til 1934, hvor den overgik til selveje.
faxe, kirke, kirkegård, sogn, sognekirker
Tistrup-Hodde Lokalhistoriske Arkiv (24)

Arkivet dækker Hodde- og Tistrup sogne i Varde kommune. Arkivet er medlem af Arkivsamvirket-Varde, SLA og Sydvestjyske Arkiver
tistrup, hodde, lokalarkiv, social, facebook