Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Unyttige Historiefacts (1414)

Denne side vil bringe dig nogle af de mest unyttige men interessante facts i historien. Siden har til formål at underholde, men også at formidle historien på en finurlig måde, som vækker interesse hos den almene dansker. Vi bringer facts om historien, fra nutiden og tilbage til oldtiden. Det specielle ved vores facts er at de er ukendte for de fleste, og at de er finurlige, interessante, underlige eller på anden måde har et tvist af forunderlig humor.
historie, fact, viden
Nordfyns museum (652)

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Kolding Stadsarkiv (1612)

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Aalborg Stadsarkiv (1119)

Aalborg Stadsarkiv indsamler, sikrer og formidler dokumentation om kommunens og den enkelte borgers identitet, liv og virke. Denne dokumentation – vores fælles hukommelse - giver forudsætninger for at forstå det liv vi lever her og nu, og mulighed for at påvirke fremtiden.
aalborg, stadsarkiv, arkivalier
Bovrup-Varnæs-Sognearkiv.dk (1055)

Vores opgave er at samle og opbevare gamle dokumenter og billeder for eftertiden, vi hjælper gerne med at finde billeder og dokumenter fra dine slægtninge og aner.
bovrup, varnæs, sogn, arkiv, lokalarkiv
Fynhistorie.dk (1122)

Her finder du megen faktuel viden om Fyn i fortiden
fyn, historie, links
Historisk Samling fra Besættelsestiden (1087)

HSBs kerne er en fremragende bestand af illegale blade, flyveblade, bøger, sange mm. Hertil kommer beretninger fra modstandsfolk, tysk og nazistisk materiale, personarkiver samt forskningsarkiver fra anerkendte historikere.
krig, dokumenter, personarkiv, arkiv, ww2
Friskolearkivet (669)

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Find my past (923)

Online slægtstræ, men mange muligheder. 14 dages prøveperiode, her efter betalingsabonnement.
slægtstræ, betaling, find, fortiden, aner
Ørnhøj Lokalarkiv (663)

På arkivet finder du: En stor samling konfirmations- og skolebilleder. Her er også mange fotos af landejendomme og byens huse igennem tiden. Ørnhøjs rige foreningsliv, afspejler sig desuden i vores arkivalier. Vi er heldige at have protokoller fra mange af foreningerne. Arkivet råder desuden over en stor bogsamling om lokalhistorie.
ørnhøj, lokalarkiv, arkiv
Svendborghistorie.dk (1437)

Historier beskriver vigtige begivenheder, huse og personer i Svendborg gennem tiden.
svendborg, historie, beretninger
Lokalhistorisk Arkiv Og Forening I Allerød (742)

Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune arbejder for at vække interesse for egnens historie og indsamle det lokalhistoriske kildemateriale, der belyser fortiden.
allerød, lokalarkiv, arkiv, slægt
Lokalhistorisk Forening For Slangerupegnen (807)

Foreningens formål er bl.a. at indsamle materiale, der kan fortælle om fortiden. Netop vort område er rigt på minder fra fortiden. Mennesker har færdedes på egnen i hen ved 5.000 år og har til alle tider efterladt sig spor.
slangerup, nordsjælland, lokalarkiv, arkiv
Imponerende arkitektur ved Odder (646)

Odder rummer en række markante bygninger, der ofte spejler datidens mode. Med design af anerkendte arkitekter er de smukt udformede bygningsværker med til at tegne Danmarks største landsby.
odder, historie, bygninger, bygningsværker
Besættelsesmuseet (1163)

Museets i Århus har til formål at dokumentere, bevare og formidle besættelsestidens Aarhus for byens borgere, turister og andre interesserede. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.
besættelsesmuseum, krig, verdenskrig, århus, modstand
Dansk Demografisk Database (706)

Her i Dansk Demografisk Database (DDD) kan du søge efter oplysninger i en lang række forskellige kilder. Du kan søge efter enkeltpersoner eller familier, når du har lidt information i forvejen. Desuden skal de personer, du leder efter, findes i databaserne. Der tilføjes hele tiden flere data til databaserne.
kirkebøger, arkiver, optegnelser, folketællinger, ddd
Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv (738)

Foreningen ejer og driver Christianshavns Lokalhistoriske Arkiv. Arkivet passes af frivillige og befinder sig i Vagthuset – Acciseboden – Torvegade 75. Der er åbent lørdage mellem kl. 13 og 15. Undtagen på helligdage og i ferier. Samlingen bliver hele tiden opdateret via internettet. se chrarkiv.dk
christanshavn, lokalarkiv, lokalhistorie, københavn, arkiv
Nordjyske Historiske Avisarkiv (1374)

Du får her i Nordjyskes Historiske Arkivs online adgang til en række historiske aviser fra 1767 til i dag - undtaget er Nordjyske Stiftstidende fra i dag og et år tilbage – her henviser vi til vores e-avis på nordjyske.dk/e-avis. Du kan genopleve historien rundt omkring dig ved at søge, bladre og læse i alle vores avisudgivelser. Du kan søge på historiske hændelser eller læse artikler om dig selv eller andre. Alle artikler, billedtekster og annoncer er tilgængelige via fritekstsøgning og vil fremkomme som avissider. Bemærk, dette er en betalingsside.
nordjyske, aviser, historie, arkiv, avis
Dansk Vestindien - Kilder til historien (620)

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Kalundborg Lokalarkiv (751)

Kalundborg Lokalarkiv blev oprettet i 1958 af en kreds af mennesker, der ville sikre, at lokalhistorisk materiale blev indsamlet og bevaret til glæde for eftertiden. Arkivet drives af foreningen: Kalundborg Lokalarkiv.
kalundborg, lokalarkiv
Tilbage Til Fortiden (874)

Dyk ned i historien og bliv klogere.
fortid, historie, opslag, viden, historieunivers
Fredensborg Arkiverne (558)

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
Dansk Sproghistorie (675)

Dansk Sproghistorie 1-6 følger det danske sprogs udvikling fra de ældste runeindskrifter til nutidens digitale tekster og er den første samlede beskrivelse af dansk siden 1968.
dansk, sprog, historie, bøger, bind
Mønternes vidnesbyrd (612)

Når vi holder gamle mønter i vor hånd og nøje betragter deres billeder og indskrifter, kan fortiden pludselig blive os meget nær.
mønt, vidensbyrd, historie, danmark, dansk
Inger Frederiksens befrielsesfoto (696)

198 billeder af befrielsen, taget af amatørfotograf Inger Fredriksen, der arbejdede på Jydske Tidende. Kort før befrielsen erhvervede hun sig et kamera og dokumenterede hermed de særlige befrielsesdage i Kolding.
amatørfotograf, krig, befrielsen, album, billeder
Asperup Roerslev Lokalarkiv (616)

Man er velkommen til at besøge arkivet i åbningstiden tirsdage 14-16 og torsdage 16-18 eller efter aftale. Vi er beliggende på Byvejen 29C, Baaring, 5466 Asperup.
lokalarkiv, arkiv, asperup, roerslev, fyn
DNSAP - det danske nazistparti / Bovrup-kartoteket (890)

Bovrup-kartoteket er en afskrift af medlemskartoteket for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP), der blev udgivet i bogform i tiden efter befrielsen. Kartoteket var oprettet af partiføreren Frits Clausen, der boede i Bovrup – heraf navnet. I løbet af 1945 afskrev modstandsfolk kartoteket i bitterhed over, at tidligere medlemmer af nazistpartiet straffrit og ubemærket kunne genoptage deres plads i samfundslivet. Det førte til modstandsbevægelsens udgivelse i marts 1946.
krig, danske, nazister, bovrup, kartotek
Hou Lokalhistoriske Arkiv (803)

Hou Lokalhistoriske Arkiv indsamler og formidler historier om steder og personer i Hou og omegn gennem tiden.
hou, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, billeder
Historiefortællerne - beretninger om og fra fortiden (542)

Historiefortællerne samler og udgiver korte blogindlæg forfattet af historiestuderende eller nyuddannede historikere, der under deres studietid har bidraget til den kollektive historiske videns produktion. Vi stræber efter formidling af mangfoldige emner med levende sprog og faglig kvalitet i top – så der findes noget til enhver smag.
historie, beretning, sprog. artikler, fortid
DNA og slægtsforskning for begyndere (627)

Denne bog henvender sig til begynderen, der arbejder med DNA i sin slægtsforskning for første gang, og som gerne vil have en introduktion til emnet og nogle fif til, hvordan man kan komme i gang, og se hvad DNA-resultatet kan bruges til. En DNA-undersøgelse er en spændende og inspirerende rejse tilbage i tiden, en rejse gennem ens egen krop.
michael, dupont, bog, dna, arvemasse
Alderdomsforsørgelse 1891-1928 (578)

Her kan du finde oplysninger ældre mennesker, der modtog alderdomsforsørgelse eller aldersrente. Datidens form for folkepension. Vis Københavns Stadsarkiv.
alderdom, aldersrente, gammel, forsørgelse
Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling (585)

Denne side er for Brahetrolleborg sogn. Alle med interesse i eller gode historier fra sognet er velkomne. Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling vil meget gerne have fotos fra tiden før og nu – har du et foto men mangler historien, så prøv alligevel.
brahetrolleborg, arkiv, mindersamling
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980 (408)

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Carsten og Inger-Lise Ekkelunds slægts og familieside (503)

Slægtsdata for Carsten Petersen og Inger-Lise Ekkelund Andersen. Tanken er at vise slægtsdata og billeder på siden. Endvidere lokalhistoriske data vedrørende vores slægt og barndom. Jeg er opvokset i efterkrigstiden i landbyen Grindsted v. Hammer Bakker. Her drev mine forældre Martin og Margrethe Petersen en mindre cykelforretning med mange forskellige slags varer. Min far havde et værksted med fremstilling og reparation af cykler, knallerter, træsko, seletøj og mindre bilreparationer. Min far var lidt af en altmuligmand. Han reparerede stort set alt, der var gået i stykker.
grindsted, byliv, historier, landsby
Folk i Fortiden (454)

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Kartoffeltyskere - Wikipedia (719)

Kartoffeltyskere er betegnelsen for en gruppe tyske indvandrere, der kom til Danmark fra Pfalz og Hessen i tiden omkring 1760. Betegnelsen "kartoffeltyskere" er i øvrigt ikke ment som en nedsættende betegnelse, men hentyder til, at de anså kartoflen for at være den bedste planteart til at opdyrke de store hedeområder. Den danske befolkning betragtede kartoflen som ukrudt, og lærte først senere at værdsætte dens fordele.
wikipedia, kartoffeltysker, information, kolonister
Det gamle Århus i farver (588)

De seneste år er digital farvelægning af gamle fotografier blevet en populær måde at bringe fortiden til live. Det er blevet muligt at farvelægge gamle billeder i så god en kvalitet, at det næsten er blevet svært at kende forskel på et nyt farvefoto og så et farvelagt sort-hvid fotografi. Billederne får et helt nyt liv – og mange af dem ser ud som om de næsten er taget i går. Forfatteren Arne Kjær Hansen er en af dem, der har brugt teknikken. Han har fundet 55 billeder frem fra det gamle Aarhus og farvelagt dem efter de farver, der blev brugt, da billedet blev taget. Der findes billeder fra sidst i 1800-tallet til 1930’erne.
det, gamle, århus, farvelagt, bog
Et offentligt fruentimmer (513)

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Århus før og Nu (612)

Denne gruppe henvender sig til folk med interesse for Århus Før og Nu, Historier og billeder fra tidens tand. Her er der næsten ingen regler selvfølgelig skal vi holde ophavsretten og helst angive kilde, såfremt det er muligt. Velkommen til.
århus, før, nu, billeder, facebook, gruppe
Bramming Egnsmuseum (514)

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Guide til Fanøs histore (571)

Her kan du se vigtige historiske perioder og begivenheder i Fanøs historie. I tidens løb har der været op- og nedgang for Fanø og Fanøboerne har måttet tilpasse sig naturens luner, indre- og udefrakommende hændelser. Store og små begivenheder er med.
fanø, byliv, egnshistorie, begivenheder, fanøboerne
Livet gennem tiderne (478)

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
HaderslevWiki (523)

HaderslevWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk, der indeholder artikler og oplysninger om Haderslev Kommune i fortiden og nutiden. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner.
haderslev, wiki, wikipedia, opslagsværk, kommune
Mine Rødder - og med flere slægtsgrene (493)

Mine Rødder - og med flere slægtsgrene. Vor familie gennem tiden
privat, træ
Statstidende (2152)

Proklama ved dødsfald, dødsboer m.m.
statstidende, dødsbo, proklamation, avis, information
Bornholmphoto.dk (462)

Disse sider er et forsøg på at samle alle tilgængelige oplysninger om de bornholmske fotografer. Det er mit ønske at denne side med tiden skal være en reference når det drejer sig om så nøjagtigt som muligt at tidsbestemme fotos fra Bornholm. Siderne skal omhandle alle fotografer der har virket på Bornholm, fra fotografiets begyndelse indtil man ikke længere klæbede fotos på karton/pap. I praksis drejer det sig om årene indtil ca. 1925-1930.
fotografer, foto, bornholm, index, arkiv
Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl (530)

Besøg vores facebookside eller hjemmeside for mere info. Vi er nu på plads med arkivet på Sønderborg Kaserne, og du er meget velkommen til at komme forbi i åbningstiden. Hvis du søger oplysninger om lokalområdet, personer, billeder eller lignende, vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig.
facebook, arkiv, lokalarkiv, ulkebøl, sønderjylland
Tidens Samling (468)

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne. Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.
museum, tiden, samling, oplevelse, odense
Tanker i gang - Byvandring i Århus (457)

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn (435)

Vi gemmer den lokale historie for dig, bevarer den for eftertiden og sikrer, den forbliver offentligt tilgængelig. Henvendelse til arkivet: Arkiv- og projektleder Tove Marquardsen Tlf. 21719220.
arkiv, forening, lønstrup, omegn
Bureau of Land Management (BLM) (428)

Velkommen til Bureau of Land Management (BLM), General Land Office (GLO) Records Automation hjemmeside. Vi giver live adgang til føderale landoptegnelser for de offentlige jordstater, herunder billedadgang til mere end fem millioner føderale jordbesiddelser udstedt mellem 1788 og nutiden. Vi har også billeder af undersøgelsesplader og feltnoter, jordstatusposter og kontroldokumentindeksposter. På grund af organisering af dokumenter i GLO-samlingen gør dette websted i øjeblikket ikke indeholde alle føderale titeloptegnelser, der er udstedt for de offentlige landstater.
land, opmåling, usa, amerika, ejendomsret
Hasda - Adventisternes arkiv (490)

HASDA er Adventisterne historiske arkiv. Man skal kende sin fortid for at forstå fremtiden. Hvad gjorde vore forældre, bedsteforældre eller oldeforældre i adventmenigheden? Hvorledes tænkte og handlede de? Hvordan fik de menighederne til at fungere? Ja, der er mange spørgsmål, som nogle mangler svar på. Det er det, vi bl.a. arbejder med i HASDA – for at bevare noget fortidigt, så vi kan finde vej i fremtiden.
adventisterne, tro, arkiv, samling, adventskirken
Vivid History (480)

Målet med denne kanal er at bringe dig tilbage i tiden og lade dig opleve fortiden, som om du var der. Jeg forvandler historisk for det meste tavse sort/hvid og ofte beskadigede optagelser til restaurerede versioner af høj kvalitet, der tilføjer en helt ny dimension til videoen. Dette giver seeren et helt andet indtryk af fortiden. Det bliver pludselig levende og føles ægte.
youtube, historie, videoer, gamle, film
Genealogy in Ukraine - Research and Ancestry (532)

Vi fokuserer på slægtsforskning af Ukraines territorium, som var en del af mange stater og imperier gennem tiden. Her vil du kunne finde debat, hjælp og vejledning til at søge i mulige aner fra dette område.
ukraine, slægtforskning, facebook, gruppe, debat
Dk-kulturarv.dk (773)

Fremtidens Danmark i historiske rammer. Rundt omkring i landet ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.du kan selv være med og støtte projektet.
kulturarv, bygninger, fredet, projekt, bevaringsværdigt
Thorsvang Samlermuseum (754)

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang. Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung.
museum, samlermuseum, fortiden, retro, gammel
Besættelsestidens ofre (516)

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
Skive Byarkiv (531)

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
FamilySearch Memories (431)

FamilySearch Memories gør det enkelt og sjovt at lave en digital scrapbog med minder, der bringer glæde til familier nu og i fremtiden. Ved at integrere Minder og fotodelingsapps som Google Fotos kan du oprette en "best-of"-samling af billeder til en persons livshistorie eller vigtige begivenheder.
app, android, family, search, google
Bindslevegnssamling.dk (419)

Formål er at indsamle, registrere og opbevare lokalhistorisk materiale, som sognets beboere måtte være interesseret i at få bevaret for eftertiden. Deslige fremme og styrke den almene interesse for egnens historie og medvirke til bevarelse af effekter af historisk værdi for Bindslev Sogn.
bindselv, samling, egnsarkiv, lokalarkiv, arkivalier
VW & Retro Museum (543)

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Historiske Rejser (1020)

Rejs tilbage i tiden på en af vores historiske rejser. Vi arrangerer både færdige pakkerejser og skræddersyede grupperejser med garanti for gode oplevelser og masser af historisk indhold.
rejser, historiske, oplevelser, oplysning, special
De forsvundne nazidokumenter (470)

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Gravgaard slægten (367)

Slægtsnavnet Gravgaard stammer fra gården Gravgaard på Thyholm. Der har gennem tiden været en del uenighed om det staves Gravgaard eller Graugaard. Begge dele er brugt i flæng, men ud fra det jeg har kunne finde så har stavemåden Gravgaard været den ældste.
gravgaard, privat, thyholm, vestjylland, gravgård
Hornbækegnens Historisk Forening og Arkiv (385)

Velkommen til Hornbækegnen, Historisk Forening og Arkiv Her finder du oplysninger om lokalarkivet, om Hornbækegnens historie, om aktuelle begivenheder som byvandringer, ture, udstillinger mv. Arkivet rummer en stor samling fotografier og dokumenter, som vi har modtaget gennem tiden.
hornbæk, lokalhistorie, sjælland, arkiv
Shorpy.com (USA) (1569)

Shorpy.com er en vintage fotograferingsblog med tusindvis af high-definition billeder fra USA i tiden fra 1850'erne til 1950'erne. Stedet er opkaldt efter Shorpy Higginbotham, f. 23. november 1896 i Jefferson County, Alabama, USA, som var en børnearbejder (kulmine) der levede for mere end 100 år siden.
usa, shorpy, billeder, fotos, amerika
Slægten Otterstrøm i Danmark (361)

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Det centrale soldaterregister (660)

Det centrale soldaterregister gør din slægtsforskning lettere og glattere. Opdag din familiehistorie og rejs gennem tiden ved hjælp af vores webbaserede database. Du er kun et par klik væk fra nemt at finde din forfader blandt hvervede soldater i Sverige.
norge, soldater, register, nordisk, søgeportal
Lottrup slægten (230)

Igennem flere år var det mit ønske, at kunne få etableret et overblik over slægten Lottrup. Der vil højst sandsynlig være mangler og fejl her og der, men det er mit håb, at vi med tiden kan få materialet gjort mere og mere validt. Hvis man ved gennemsyn det materiale der nu er lagt på nettet, finder anledning til at bidrage med kommentarer, nye oplysninger eller rettelser til dataene, er man velkommen til at kontakte undertegnede via e-mail.
lottrup, jens, slægt, vojens, nordjylland
Almuebøger.dk - Et pust fra fortiden (257)

Her finder du mange spændende og forskellige bøger indenfor biografier, erindringer og egnshistorie, lokalhistorie og noveller. Alle til gode og fornuftige priser. Du er velkommen til at forespørge om bøger du søger.
almue, erindringer, egnsbøger, bøger, boghandel
Øresundstid (318)

Øresundstid er produceret af danske og svenske historikere og arkæologer. Det er en omfattende beskrivelse af Øresundsregionens historie og kulturarv fra fortiden til nutiden, som kan studeres på forskellige niveauer. Som det fremgår af forsiden fokuserer Øresundstid på flere hovedområder, bla. tema, historie, arkiv og undervisning.
øresund, byliv, historie, kulturarv
Danske veje vestpå (425)

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Arentsminde Lokalhistoriske Arkiv (316)

Vi bevarer materialer om byens historie, så hvis du har billeder, fortællinger eller andet materiale, der bør bevares for eftertiden.
lokalarkiv, arkiv, arentsminde
Det Kongelige Bibliotek (360)

Det Kgl. Bibliotek er en institution under Kulturministeriet. Vi leverer services og vidensformidling samt sikrer dansk kulturarv for eftertiden.
kongelig, bibliotek, københavn, statslig,
DanmarksArkiv.dk (420)

National og lokalt stof fra fortiden. Din genvej til Danmarks historie
danmark, historie, portal, artikler, leksikon
Forbrydelsens ansigt, 1. del (334)

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Forbrydelsens ansigt, 2. del (381)

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Danmarks museer: Fængselsmuseet i Horsens (288)

Fortællingen om fængselet i Horsens gennem tiden og hvad det har betydet for lov og straf i Danmark.
fængsel, straf, horsens, statsfængsel, tugthus
Politibiler i Danmark (405)

Debatgruppe på facebook om politiets historie og deres biler igennem tiden.
politi, nostalgi, biler, facebook, billeder
Aksel Koplev - Slægt og fotografering (337)

Denne hjemmeside er i det væsentlige dedikeret to emner: Slægtsforskning som jeg er begyndt at interessere mig for i den senere tid. Gamle fotografier, jeg her været en ivrig amatør fotograf siden min teenager år i Hørsholm i 1970'erne og indtil i dag. Der er ikke tale om kunstnerisk bemærkelsesværdige fotografier; men det er mit håb at de vil vise tiden fra 1970erne og frem. Siden og især indholdet er i høj grad "work in progress", så der vil hen ad vejen komme flere billeder og mere indhold om slægten.
koplev, privat, slægtsforskning, aksel, fotografering
Digitaliserede svensker aviser 1734-1906. (494)

Digitaliserede svensker aviser med registersøgning fra perioden 1734-1906.
svenske, aviser, dagtidende, sverige, avis
Psykiatrihistorisk Museum (364)

Psykiatrihistorisk Museum tager dig med på rejsen op gennem tiden fra den fjerneste oldtid, gennem middelalderen, op gennem oplysningstiden, videre ind i perioden under "Statens Sindssygevæsen" og endelig gennem den nyere tid.
museum, nordjylland, psykiatri, opdagelse, sygdom
Claus Bunkenborgs slægtshistorie (323)

Claus Bunkenborg, årgang 1967, født i Christiansfeld, bor i Roskilde. Kone og tre børn. Stor interesse for historie. I databasen ligger de oplysninger jeg har indsamlet på mere end 2.500 personer fra min slægt. Der kommer hele tiden mere til og meget vil altid mangle at blive rettet til og opdateret. Har derudover en ambition om at skrive nogle små artikler om personer og temaer fra slægtshistorien.
claus, bunkenborg, slægt, historier, privat
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv (475)

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Haderup i billeder (363)

Formål er i fællesskab at opslå billeder, historier og føre en dialog om fortiden og nutiden, som omhandler Haderup by og omegns (Haderup Sogn) forandringer, og dem som voksede op her.
haderup, facebook, gruppe, billeder, media
Gamle person billeder fra Sønderborg By (368)

Dette er en gruppe for billeder fra før 90, hvor det mest er personer der er i focus, så vi kan se hvordan vi så ud dengang, hvordan vi levede som familie, interiør fra hjem, hvordan vi tilbragte fritiden, billeder af generationer, portrætter, og famile sammenkomster.
facebook, personer, sønderborg, gamle, billeder
Dengang i Danmark - 1945-1970 (279)

Historisk film om efterkrigstiden i Danmark.
film, gamle, danmark, historie, video
Efterslægtstavle - Wiki (286)

En efterslægtstavle eller et stamtræ er en oversigt over en persons eller et ægtepars efterkommere frem til nutiden. Her kan du læse lidt mere viden, fra wikis leksikon.
efterslægt, information, viden, slægt, wiki
Wienerbørn - Barndom i krigens skygge (222)

På de danske banegårde kunne man i tiden efter første og anden verdenskrig møde et gribende syn. Grupper af underernærede, pjaltede børn med skræmte blikke og et skilt om halsen. Det var de såkaldte wienerbørn, der blev sendt alene til Danmark – væk fra efterkrigstidens sult og nød – for at blive fedet op og få nyt tøj på kroppen hos en dansk plejefamilie. Nogle af dem så aldrig deres forældre igen.
krig, børn, wienerbørn, efterkrigstid, bog
Folketingstidende (576)

Folketingets dokumenter siden 1850. Her finder du Folketingets parlamentariske dokumenter og de digitale udgaver af det historiske Folketingstidende og Rigsdagstidende.
folketing, dokumenter, historisk, digitalt, søgeportal
Stegebilleder (291)

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
Gladsaxe Byarkiv, Lokalhistorisk afdeling (281)

Her deler Gladsaxe Byarkiv fotos og gode historier fra kommunen før i tiden.
gladsaxe, arkiv, lokalarkiv, facebook
Silkeborg 1950’erne og 1960’erne (289)

Arkivarerne Lis Thavlov og Peter Mouritsen har samlet fotos fra især Silkeborg Arkivs samlinger i denne store og flotte udgivelse, der er arrangeret i tematiske dele. Hver tematisk del introduceres, og de udvalgte billeder kommenteres, så læseren, ung som gammel, altid vil kunne finde nyt fra tiden, der gik i Silkeborg og omegn.
silkeborg, bog, købstad, bøger, thavlov
Gamle-dage.dk (397)

Gamle-dage.dk er opstået på grund af lysten til at samle billeder og information om de gode gamle dage. Jeg er med årene blevet lidt nostalgisk af natur, og har brugt en del tid på at søge internettet tyndt for information om en svunden tid. Jeg har fundet mange spændende sider, men fælles for dem alle er, at de er meget fokuseret på en enkelt periode eller sted. Jeg vil med denne blog prøve at favne lidt af det vi har glemt med tiden, og på den måde give folk et vindue til en tid som jeg syntes var skøn.
gamle, dage, billeder, beretninger, artikler
Historiensgang.dk (322)

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
Ullerupgård (239)

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Fynske Billeder (328)

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.
fyn, billeder, arkiv, fotografi, foto
Nørre Djurs Egnsarkiv (254)

Nørre Djurs Egnsarkiv blev oprettet under navnet Gjerrild Sognearkiv i 1938, og er et at landets ældste arkiver. I 1985 flyttede vi til den nuværende adresse som er den tidligere skole. Og samme år henvendte man sig til kommunen om støtte og blev så kommunal med budget og en kommunal repræsentant i vores bestyrelse. På Arkivet er der adgang til mange forskellige slags arkivalier; bl.a. kirkebøger, Statstidende 2005+, udvidet biblioteks-adgang til Statsbiblioteket/Mediestream, lokale bøger, vejvisere, aviser og skrifter, billeder, etc. Vi holder åbent hver torsdag 13-17.
djursland, arkiv, lokalariv, billeder, oplysning
Ingen sang over min vugge (259)

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
Lokalhistorisk forening og Arkiv for Kegnæs Sogn (252)

Lokalhistorisk forening for Kegnæs og Arkiv blev påbegyndt i 1978, og siden har frivillige indsamlet dokumenter og billeder/fotos, for at dokumentere og synliggøre fortiden for fremtiden.
kegnæs, forening, arkiv, opsøgende, egnshistorie
Himmelveje - i de snørede fødders land (292)

I Himmelveje følger vi i Kirstine Pallesens eventyrlige fodspor jorden rundt, lige fra den første udrejse gennem Suezkanalen og den Transsibiriske Jernbane, til den sidste hjemrejse mange år senere, som gik over Stillehavet og videre gennem Panamakanalen. Lige efter bokseoprøret og under det firetusinde år gamle kejserdømmes fald, boede og arbejdede hun i en årrække blandt de kinesiske kvinder og børn. På utallige rejser til Manchuriet, oplevede hun den gruopvækkende tid med overtro, kvindeundertrykkelse, snørede fødder og værst af alt, måden hvorpå man forsøgte at skaffe sig af med nyfødte pigebørn. En spændende, uhyggelig, men også helt vidunderlig beretning om en modig og hjertevarm kvinde, der turde bryde med datidens konventionelle traditioner og følge sit "kald". - At rejse ud for at bringe kristendom og kærlighed til Manchuriets forsømte kvindeverden.
kina, mona, dalkær, bog, udrejse
Birgitte Gøye - frem til fortiden (141)

Birgitte Gøye var en af Danmarks rigeste og mest indflydelsesrige kvinder i 1500-årene. I turbulente samfundsomvæltninger sikrede hun skoler og var med til at forme vores samfund i dag.
birgitte, goeye, historie, samfund, læring
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden (139)

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Indeks til dødsboer i Statstidende (149)

Siden er oprettet som hjælp til slægtsforskere og indeholder en slags indeks over dødsindførelser, der er anført i Statstidende fra midten af 2001 og frem. Hver person er så vidt muligt præsenteret med: - sidst kendte navn - sidst kendte adresse - fødselsdato - dødsdato - nummer af Statstidende samt referencenummer
statstidende, indeks, dødsindførelser, dødsdato, afdøde
1967 Christianshavn - Dokumentar (110)

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Svendborg Kommune (119)

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Håndskrifter for slægtsforskere (99)

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Dengang i Skagen - 1949 (89)

Smallfilm om datidens Skagen i 1949.
skagen, film, gammel, 1949, smallfilm
Bunkerdage (126)

Bunkerdage er et årligt arrangement med fokus på besættelsestiden i Danmark og Silkeborg 1940-1945 og anden verdenskrig i Europa.
bunkerdage, event, krig, silkeborg, besættelse
Billeder fra besættelsestiden (96)

Formålet med denne gruppe er at historiske interesserede kan udveksle billeder fra Danmark under besættelsen.
besættelsen, facebook, gruppe, billeder, krig
Rudkøbing Byhistoriske Arkiv (75)

Arkivet er et kommunalt, lokalhistorisk arkiv, der primært dækker Rudkøbing By og den forhenværende Rudkøbing Kommune. Dog har vi også i tidens løb fået en del arkivalier fra resten af Langeland.
facebook, rudkøbing, nyarkiv
Frandsenforedrag.dk (58)

Jeg stortrives med at møde sjove og engagerede mennesker på aftenskoler, til sognemøder, på biblioteker, i klubber, hos Ældre Sagen, i foreninger og til alle de andre gode arrangementer, jeg har været ude til. Jeg er i mit es, når jeg kan få lov til at fordybe mig i historien om de danske traditioner, fortidens spændende og spøjse kriminalsager samt de grumme fortællinger om ugifte kvinder såvel som om forholdene på Livø og Sprogø.
foredrag, henning, frandsen, fortællinger, beretninger
DRTV - Fortidens Hemmeligheder (65)

Kender du din familiehistorie og ved du, hvad den har betydet for, hvem du er i dag ?. Disse spørgsmål stilles der syv kendte danskere i Fortidens Hemmeligheder, en ny historisk portrætserie, hvor DR vækker fortiden til live. Sammen med Rigsarkivet har redaktionen lavet en omfattende research af de kendtes slægtshistorie og kortlagt hele deres stamtræ.
fortiden, hemmelighed, dr, tv, serie
Hadsten Nostalgi (67)

Hadsten i billeder før og nu er en privat facebookgruppe, hvor du som medlem kan smide gamle fotominder ind, samt genopfriske fortiden med andre mennesker der bor eller har boet i Hadsten og omegn.
facebook, hadsten, historier, nostalgi, debat