Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Bunkermuseum (1251)

Bunkermuseet har eksisteret siden 1995 og drives af frivillige ildsjæle. Vi opstod som en viderførelse af en "Silkeborg" registreringgruppe for afdækning af tyske befæstningsværker opført under 2. verdenskrig, under Skov & Naturstyrelsen. Samtidigt var daværende borgmester Jørn Würtz's arbejde med til, at sikre os en af de tyske bunkere, som platform for et museum.
krig, bunker, museum, silkeborg
Arbejdermuseet (1118)

Siden sin start i 1982 har Arbejdermuseet løbende indsamlet genstande og kunstværker, der fortæller om arbejderbevægelsens og den almindelige arbejders historie. Den første store indsamling lagde grunden til udstillingen om dagliglivet i 1950’erne, der gennem årene har været en bærende del af museets fortælling. Siden er der også blevet samlet genstande ind fra udvalgte arbejdspladser og fagforeninger. Samlingen omfatter tusindvis af værker af kendte og mindre kendte kunstnere og tegnere, der har ladet sig inspirere af motiver fra arbejdernes hverdag og historie.
museum, arbejder, work, historie
Imponerende arkitektur ved Odder (648)

Odder rummer en række markante bygninger, der ofte spejler datidens mode. Med design af anerkendte arkitekter er de smukt udformede bygningsværker med til at tegne Danmarks største landsby.
odder, historie, bygninger, bygningsværker
Kilder til Dansk Kunsthistorie (621)

Udover deres egentlige værker har mange kunstnere efterladt sig breve, dagbøger og andre optegnelser, der giver et spændende indblik i arbejdsprocessen og tankerne bag. For at sikre nogle af disse kilder igangsatte Ny Carlsbergfondet i efteråret 2015 et digitaliseringsprojekt med titlen Kilder til Dansk Kunsthistorie, KTDK.
kilder, værker, dagbøger, maleri, kunstnere
Lavsprotokoller fra 1500-tallet og frem (554)

Her kan du finde oplysninger om personer, der var medlem af et håndværker- eller handelslav i København. De københavnske lav var sammenslutninger af håndværkere og handelsfolk. De ældste lav går tilbage til middelalderen. Enhver, der ville slå sig ned med et erhverv, var forpligtet til at være medlem af et lav. Lavene fungerede også som sociale foreninger.
håndværk, protokoller, handelslav, københavn, 1500
Laursennetgen.dk (409)

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Marius Knudsen - En rejsende fotograf (236)

Denne side er oprettet for at hylde fotografen Marius Knudsen, Borup, og samtidig vise en del af hans fotografiske værker efterhånden som de bliver scannet.
marinus, knudsen, billedesamling, fotograf, billeder