Opdateringer

Update 18 December 2023

Lagt online d. 18-12-2023, 22:32:55
Vist antal gange: 111
Redaktør: John Johansen

Du er velkommen til at sende dine input, spørgsmål m.v. til de updates der sker her på Anelinks, enten via mail eller gennem kommentarfeltet under teksten.
Først vil jeg ønske alle en God Jul og et lykkebringende Nytår 2024.

Der er tilføjet et opdateret logo d. 22 November 2023.

Anelinks.dk har rundet 1400 links fordelt i 76 kategorier og er for længst blevet den største side i Danmark der laver denne type katalogerisering af links om slægtsforskning og historie. Tak til alle dem der har og forsat tilmelder nye links. Også tak til alle de besøgende der kommer forbi, enten blot for at kigge, eller bruger siden konstruktivt i deres egen forskning.

Der søges i gennemsnit på lidt over ca. 50.000 søgeord hver måned (ca. 1600-1800 hver dag), hvilket er rekord. Antallet af brugere stiger hver dag og er nu oppe på 8000 - 9000 besøgende om måneden. Enten som nye besøgende eller tilbagevendende.

Et nyt projekt er skudt i gang d. 9 November 2023, som omhandler Vort Sogns årbøger. "Vort Sogns Historie i 100 år" udkom i tidsperioden 1950-58. Udgiver var "Historisk Forlag", der indsamlede oplysninger om mindre landejendomme i Jylland og mod betaling beskrev ejendomme og ejerfamilie og ofte medtog et foto af ejendommen. Serien er på i alt 13 bind, med få opfølgende udgivelser (disse er ikke med i dette indeks).

Projektet går ud på at renskrive samtlige 13 bind af Vort Sogns bogserie og hele setuppet (kode) som skal rumme bøgerne er nu på plads.

Serien er allerede skannet i pdf, men bøgerne er desværre fyldt med fejl og mangler. Projektet skal rette op på dette, ved at indføre og tilføje den korrekte slægtsforskning til de mange tusinde informationer, som bøgerne rummer.

Før det enkle "transcript" lægges online, forsøges der at finde de korrekte kilder, såsom navne, stednavne, udtalelser, fødselsnoter, vielser, dødsnoter osv. og hvis muligt billeder og google maps fra den pågældende egn. Navnene indekseres alfabetisk og ud fra det valgte bogbinds nummer. Søgning er også en mulighed.

Det vil tage tid, men du kan også deltage. I listen over navnene, vil du ude til højre kunne se om den pågældende person enten har kilder eller info tilføjet. Hvis ikke, så kan du selv deltage i forskningen, ved at trykke på deltag under personvisningen og sende det du kan finde om personen til mig. Du kan gøre det i dit eget tempo. Du har også mulighed for at rette i de eksisterende data. Du kan kun indsende om den person du er inde under og ud fra de informationer jeg allerede har korrigeret om personen. Det kan være alt fra f.eks. vedkommendes fødsel, vielse, forældrenes navne eller dødssteder. Jo flere kilder der bliver koblet på, jo bedre for personens oprigtighed. Se dog først allerede i kildelisten om det allerede er med, før du indsender.

Jeg vil herefter få det lagt ind i databasen. Jeg skal bruge din mail, så vedlæg venligst også den, hvis jeg får brug for opfølgende info om din hjælp.

Du finder det nye projekt fra menuen. Den er navngivet som “Vort Sogn 1-13”.

Multisorteringen er flyttet til "Flere valg".
Kommentarer til: Update 18 December 2023
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til denne update