Opdateringer

Anelinks.dk - 2024

Lagt online d. 23-01-2024, 14:15:49
Vist antal gange: 81
Redaktør: John Johansen

Du er velkommen til at sende dine input, spørgsmål m.v. til de updates der sker her på Anelinks, enten via mail eller gennem kommentarfeltet under teksten.
En lille opdatering her i de sidste dage af kolde Januar 2024. Velkommen til jer der er her jævnligt og alle de nye der kommer til.

Der søges voldsomt meget på anelinks.dk hver dag. Både via egne søgeord og gennem søgeord via linket. Der søges bredt og man er specielt interesseret, og ikke overraskende, i døde personer. Men stadsarkiver, rigsarkivet og de små lokalarkiver på sjælland ser stor stigning i interesse. Man vil også gerne vide hvor i verden man kommer fra, så der søges også øget på udenlandske links. Slægtsprogrammer har også høj søgning, hvor mac platformen skiller sig ud som topscore.

Anelinks.dk forstsætter med at udvikle sig på de forskellige projekter og den har i dag bla. rundede 1500 links i selve kataloget. Der ses et bredt spektrum af forskellighed i tilmeldte links. Lokalarkiverne er snart oppe på 170 styk og det planen at vi skal have dem alle med i kategorien.

Der bedømmes jævnligt, men ikke nok, da processen er en god måde og vise andre brugere hvad linket kan og står for, med din mening i mente. Det er gjort meget nemt for dig at bedømme. så tøv endelig ikke med at indesende din første bedømmelse/mening.

Vort sogn projektet skrider langsomt fremad og opdateres nu kun via intervaller i løbet af måneden, og ikke hver dag. Det gælder både nye indtastninger, men også opdateringerne på de personer der allerede er lagt ind i databasen. Mængden af data er naturligvis enorm stor og der vil nu blive set på om den person der er i bogen også har relevans til at blive fundet korrekt, så informationen og kilderne kommer til sin ret. Derfor kan der nu blive sorteret i antallet af de personer, alt efter om vi mener at personen giver mening i kun stå med sit navn uden kildeangivelse. Der kan også være andre tiltag, der gør at personen ikke kan findes, eller at f.eks. nulevende ikke vil deltage eller have sine informationer indekseret i projektet. Det bliver altså fremover et skøn herfra om personen har relevans til indeksering.

Og som altid, spred budskabet om anelinks.dk. Jo flere vi er, jo bedre kan vi blive. Det er blevet så nemt i disse tider og tager ingen tid.
Kommentarer til: Anelinks.dk - 2024
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til denne update