Opdateringer

Starbas bliver til Arkivfinder.dk

Lagt online d. 18-09-2024, 11:03:58
Vist antal gange: 3
Redaktør: John Johansen

Du er velkommen til at sende dine input, spørgsmål m.v. til de updates der sker her på Anelinks, enten via mail eller gennem kommentarfeltet under teksten.
D. 10. september 2024 åbnede Arkivfinder.dk officielt sin tilgang til den nye portal, hvor du kan søge i samlingerne og bestille arkivalier til læsesalen fra tilmeldte kommunale arkiver. Den københavnske del af Starbas er nu helt lukket ned og afløst af Arkivfinder.dk. De øvrige kommunale arkiver, som er med i Starbas, vil komme til i løbet af 2025. Starbas som side, vil derfor stadig være aktiv til da, men der vælges allerede nu at ændre navnet her på Anelinks.dk, da organisations hovedside nu er blevet fuld tilgængelig. Når alle de andre kommunale arkiver er kommet med over i Arkivfinder.dk, lukkes Starbas permanent.

Der oplyses fra Arkivfinder.dk, at du måske vil opleve tekniske problemer i overgangsfasen, men at man gør sig umage for at overgangen bliver så gnidningsfri som muligt. Du opfordres til at kontakte Arkivfinder.dk direkte, hvis du oplever fejl der er uoprettelige for dig.

Denne ændring, er en konsekvens af et forældet system bag Starbas. Rent teknisk er de overgået til det norske Asta7, som er et arkivregistreringssystem, som bla. det norske Rigsarkiv også bruger.

Du finder siden ved at søge på arkivfinder her på Anelinks.dk. Den ligger i katagorien Portaler og søgemaskiner.
Kommentarer til: Starbas bliver til Arkivfinder.dk
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til denne update