Hovedperson:
Kristen Pedersen
Født. 07.10 1880 - Død. 19.01 1957

Står i bind: #1
Matrikel nr.: 13b - Fjeldgaard
Ejendomsværdi: 32.500 kr
Sogn: Hou-Ulsted
Post nr.: 9340
Indtastet d.: 13-07-2024, 17:26:29
Opdateret d.: 25-07-2024 13:33:56
Læst: 107 gange



Deltag i projektet
Hvis du ønsker at deltage med slægtsforskning på denne person, så kan du indsende det via knappen "Deltag". Du kan indsende kildemateriale der vedrører personerne i denne tekst. Jo flere informationer vi får med om dem, jo bedre i forhold til indekseringen. Kig dog først i kildelisten om det du vil søge på allerede forfindes. Jeg skal bruge din mail, så jeg kan kontakte dig, hvis jeg har yderligere spørgsmål til det du indsender. Tak for din hjælp.
Redigeret tekst (Transcript)
Gårdejer af Hou, Ulsted. Født i Hollensted, Hallund Sogn d. 7 Oktober 1880, som søn af Kristen Pedersen og Petrine, født Jørgensen. Kristen Pedersen blev gift med Bertha Louise, født Mortensen. Hun er født d. 29 August 1882 i Elling, som datter af Jens Peter Mortensen og Martine Karoline, født Andersen. I ægteskabet er der 4 børn:

Øjvind - ?.
Henry - ?.
Herluf - ?.
Herdis - ?.

Kristen Pedersen købte i 1937 gården af Christian Johansen, der havde ejet den i 3 år. Arealet er på 85 tønder land og besidder en normal dyrebesætning. Nogle af bygningerne er opført i 1936, efter en brand, på nær stuehuset som er ældre. Ejendommen er forøvrigt nedbrændt 3 gange. Før overtagelsen af gården, ejede Kristen Pedersen i 5 1/2 år en gård på 122 tønder land i Voldstrup Sogn, og tidligere igen en gård på 150 tønder land i Taarslev Sogn i 12 år. Den første ejendom Christian Pedersen var ejer af lå i Sterup og var på 24 tønder land. Denne var ejet af Kristen Pedersen i 5 1/2 år.
Vælg en fane
Brug de 2 faner til at vælge de forskellige informationer, som der er indtastet for denne person. Når der rettes i en person, kan du se den nyeste opdatering, som placeret i bunden under notater.

Hovedperson Relation til hovedperson Type Kilde
Bertha Louise Mortensen Ægtefælle Fødsel Sall Data
Kristen Pedersen Ham selv Fødsel Sall Data
Kristen og Bertha Pedersen Ægtefælle Vielse Sall Data
Bertha Louise Mortensen Ægtefælle Død Danish Family Search
Kristen Pedersen Ham selv Død Sall Data

Kristen Pedersen står ikke opført Harridslev KB, Hjørring amt. Har checket den for Randers Amt, men der står han heller ikke. Der søges. Via vielsen er hans fødsel nu fundet. Han er født i Hollensted, som ligger i Hallund Sogn. Moderens navn er ikke Katrine med Petrine Jørgensen. Han er født som Kristen og ikke Christian som opgivet i vort sogns bog. Se kilde.

Hans ægtefælle Louise Mortensen står i Elling KB som Bertha Louise Mortensen. Se kilde.

Hendes forældre står opført som Jens Peter Mortensen og Martine Karoline Andersen.

Kristen Pedersen og Bertha Louise Mortensen er i viet i Jerslev kirke d. 13 Marts 1913. Se kilde

Hans ægtefælle Bertha Louise Mortensen er død i 1948 af en hjerneblødning. I Aså sogn. Se kilde.

Kristen Pedersen er død af en blodprop i 1957 i Aså sogn som 76 årig. Se kilde.
Fotos og grafisk materiale
Der er ingen fotos koblet til denne person