Hovedkategori:
Radio, lyddokumentation og podcast
Antal links: 12
Bedst i denne kategori

Your Audio Tour - Silkeborg (626)

Få din reklame her

Bliv klogere;

Ved en lydoptagelse forstås en proces, der kan registrere en given lyd, således at den kan gengives igen, eller det fysiske resultat af en sådan proces. En lydoptagelse kan ske rent mekanisk eller med forskellige grader af elektromekanik eller elektronik herunder digitale teknikker.

Annonce

Lyd, podcast eller radioudsendelser der omhandler slægtsforskning, skal indekseres i denne kategori. Den vil henvise til flere forskellige typer lyd og f.eks. være opdelt i flere afsnit. Podcasting eller podcast er en metode til udgivelse af lyd- eller videofiler på internet. Oprindelig en sammentrækning af ordene iPod og broadcasting og det en stigende tends at man laver denne type lyd. Også i fortællingen om slægtsforskning.

34 hits
Tilmeldt: 23-03-2024
Rettet: 23-03-2024
Antal rating: 0
Antal søgeord: 6
Antal backlinks: 0

Jødiske Mysterier

Journalist Bent Blüdnikow og tidl. overrabbiner Bent Lexner har været på jagt i arkiverne og deler ud af deres fund. Produceret af Dansk Jødisk Museum i samarbejde med Jødisk Informationscenter.

Søgeord: lyd speaker podcast jøder danmark
28 hits
Tilmeldt: 23-03-2024
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

AarhusArkivet – historier fra Aarhus Stadsarkiv

Podcast fra Aarhus Stadsarkiv om Aarhus og Aarhus bys historie.

Søgeord: podcast århus lyd historier stadsarkiv
129 hits
Tilmeldt: 19-11-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Frederiksberg - fra middelalderby til 70'er beton

Anne Eggen har produceret en serie "Fra middelalderby til 70èr beton". Vi skal følge den lange historie om en bys udvikling og nogle af dens borgere. Helt konkret er det Frederiksberg kommunes historie, der er i centrum, men det er også en historie om århundredes udvikling, som det har foregået mange steder i landet. Serien er på 8 lydafsnit.

Søgeord: frederiksberg lyd serie radio byhistorie
100 hits
Tilmeldt: 07-11-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Podcast fra Politimuseet

Politiperspektiver er Politimuseets Podcast med autentiske fortællinger – store såvel som små – om dansk politi og dets historie. Fortalt i ord og lyd.

Søgeord: podcast lyd museum politi kriminalstof
160 hits
Tilmeldt: 09-09-2023
Rettet: 10-09-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Den forsvundne soldat - DR Lyd

I 1914 bryder 1. verdenskrig ud, og Kresten Andresen bliver sendt til Vestfronten som soldat i den tyske hær. To år senere forsvinder han sporløst, og hans familie har siden levet med uvisheden om, hvad der skete ham. Følg med her i en serie på 4 episoder om hans skæbne.

Søgeord: kresten andresen radio soldat forsvundet
165 hits
Tilmeldt: 08-09-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Københavnerhistorier: Podcast

Hør forunderlige historier om hovedstaden og dens mennesker: ”Københavnerhistorier”, produceret af Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i samarbejde med Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv zoomer ind på detaljer i byens store samlinger og folder de mange spændende historier ud over i alt 20 afsnit.

Søgeord: podcast københavn historier lyd stadsarkiv
170 hits
Tilmeldt: 25-08-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Sydfynske fortællinger

Lyt gratis med når Svendborg Museum og Radio Diablo deler de spændende, sjove og skæve fortællinger, som den sydfynske historie er rig på. Hver episode er en samtale mellem historikere, arkæologer og forfattere om den sydfynske historie.

Søgeord: soundcloud sydfynske radio podcast fortællinger
229 hits
Tilmeldt: 25-04-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 1

Adoptionens mange ansigter (Podcast serie)

I alt for mange år har dette emne været tabubelagt, hvilket har gjort at vi som samfund aldrig har fået skabt et sprog for det. Podcastens vært, Lærke Theodora er selv adopteret. Hun har speciale i adoption fra sin kandidat i sprogpsykologi og arbejder til dagligt med at hjælpe adopterede med at hele kontakten til deres sjæl og finde hjem til deres indre kerne. Lærke Theodora debatterer adoption med sine gæster, der er adopteret, har adopteret et barn, eller arbejder professionelt med adoption til dagligt, således at forståelsen af adoption kan nuanceres.

Søgeord: adoption podcast adoptionsforældre lyd serie
341 hits
Tilmeldt: 20-04-2023
Rettet: 20-04-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Drabsefterforsker om genetisk slægtsforskning

Martin Wittrup Enggaard er en efterforsker med en sag. På hans skrivebord ligger der billeder af drabsofre. Alle har de det tilfælles, at deres gerningsmand ikke er stillet til ansvar. Sagerne er uopklarede. Men der findes et værktøj, som måske ville lede til et gennembrud i flere af sagerne - politiet må bare ikke bruge det. Derfor står Martin bag et borgerforslag, som handler om, at dansk politi skal have lov til at bruge genetisk slægtsforskning til at opklare de mest alvorlige forbrydelser som drab, terror og voldtægter. En metode, som hans kollegaer i udlandet allerede har haft stor succes med. Her er det lykkedes at løse drabssager, som ellers har samlet støv i årtier. Golden State Killer-sagen er nok det mest kendte eksempel. Alt det skal vi høre meget mere om i dagens særafsnit.

Søgeord: lyd dna efterforsker interview radio
474 hits
Tilmeldt: 04-02-2023
Rettet: 19-10-2023
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Tema og podcast om Genforeningen 1920

Folketingets tema side om genforeningen og tilhørende 6 podcast afsnit.

Søgeord: folketing genforeningen 1920 podcast lyd
292 hits
Tilmeldt: 11-12-2022
Antal rating: 0
Antal søgeord: 4
Antal backlinks: 0

Danske Slægtsforskeres podcast

Danske Slægtsforskeres podcast er en podcast om slægtsforskning og slægtshistorie. Med alt fra livshistorier til hvordan man slægtsforsker til bøger om slægtsforskning.

Søgeord: lyd podcast slægtforskning forening
626 hits
Tilmeldt: 11-11-2022
Antal rating: 0
Antal søgeord: 5
Antal backlinks: 0

Your Audio Tour - Silkeborg

Guidet tur gennem nogle af Silkeborg Handelsbys gader og pladser, fortalt gennem lydoptagelser og billeder til. Vælg gaden eller pladsen og lyt til historien bag.

Søgeord: silkeborg lyd tour byliv lydoptagelse