Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Arkiv (1121)

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Nordfyns museum (636)

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Rødding Lokalhistoriske Forening og Arkiv (467)

Rødding Lokalhistoriske Forening samler mennesker med interesse for Røddings historie og gemmer arkivalier om byen i lokalarkivet.
røddinge, arkiv, lokalarkiv, forening
Skovgaard Museet (1417)

Skovgaard Museet har eksisteret siden 1937, da byrådett i Viborg besluttede at hædre skaberen af al fresco-malerierne i Viborg Domkirke, Joakim Skovgaard, ved at oprette et museum for ham, hans familie, og for de andre kunstnere, som medvirkede ved udsmykningen af Viborg Domkirke.
skovgaard, museum, viborg, malerier
Kolding Stadsarkiv (1569)

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Københavns Stadsarkiv (1536)

Københavns Stadsarkiv er Københavns kommunes arkiv. Arkivet indsamler og bevarer arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og udvikling.
københavn, arkiv, stadsarkiv, billeder, hovedstad
Stamtræet.dk (1005)

Med Rigsarkivets web-app kan børn lave deres eget stamtræ. Man starter med at udfylde oplysninger om sig selv, indsætte fotos og skrive biografiske oplysninger. Herefter bygger man videre på sit stamtræ med de relationer, der er vigtige i lige præcis den enkeltes familie. Til sidst kan man udskrive sin egen slægtsbog.
børn, slægtstræ, slægtsprogram, app, programmer
Odense Stadsarkiv - Historienshus (1704)

Odense Stadsarkiv har eksisteret siden 1. januar 1991 og er et offentligt arkiv i henhold til arkivloven Arkivet indsamler, registrerer og bevarer kommunale arkivalier fra Odense Kommune, ligesom arkivet vejleder kommunens forvaltninger om reglerne for bevaring og kassation af arkivalier. Endelig er Stadsarkivet også lokalhistorisk arkiv for Odense by og indsamler som sådant materiale om byen og dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner.
odense, stadsarkiv, arkiv, arkivalier
Dansk Center for Byhistorie (926)

En samling databaser og præsentationer af de danske byers historie med en hovedvægt på perioden 1600-1900.
historie, fortællinger, by, historie, danske
Frederiksberg Stadsarkiv (2476)

Frederiksberg Stadsarkiv er en institution under Frederiksberg Kommunes Kultur- og fritidsafdeling og ligger på Frederiksberg Rådhus. Stadsarkivet er Frederiksberg byhistoriske institution, som har til opgave at sikre og udbrede Frederiksberg Kommunes historie.
frederiksberg, arkiv, stadsarkiv, rådhus, byhistorie
M/S Museet for Søfart (1392)

Udstillinger om dansk søfarts- og handelshistorie i en unik, moderne bygning under jorden.
søfart, matros, slægt, sømænd, skibe
Horsensbilleder.dk (993)

På Horsensbilleder.dk finder du billeder, postkort, film, historier, artikler og meget andet der har relation til byen Horsens og omegn.
horsens, foto, billede, arkiv
Vojensbilleder.dk (431)

Her på siden har vi med hjælp fra Lokalhistorisk Arkiv for Vojens-området og mange forskellige fotografer samlet billeder fra hele Vojens' fotograferede historie og inddelt dem, så du kan gå en tur gennem byen i præcis den periode, du kunne tænke dig. Kortene indeholder lige nu i alt 12008 fotografier. Det kan lyde af meget, men der er stadig mange tomme pletter, og jo flere billeder vi får føjet til, desto mere livagtig bliver oplevelsen. Har du billeder, som vi må føje til, må du derfor meget gerne sende dem til os. Sammen kan vi lade hjemmesiden blive en tidsmaskine, vi alle kan være med til at bygge.
vojens, historie, billeder, arkiv, portal, fotografier
Assens Kirke (1400)

Kirkegården omkring Vor Frue Kirke blev nedlagt i 1820, men allerede i 1810 blev en ny kirkegård taget i brug på Nyadelgade, den vi nu kalder den gamle kirkegård. Den ny kirkegård blev anlagt i 1885, og samme år blev kapellet bygget. I dag fungerer Kapellet som kontor for kirkegårdslederen og som mandskabsrum og frokoststue for kirkegårdspersonalet. Den ny kirkegård var oprindelig ikke så stor som nu. I 1943 blev urnekirkegården og afdelingerne ned mod Møllevej (vest) anlagt.
assens, kirkegård, begravede, døde
Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv (841)

Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv blev stiftet i 1983 og har som formål at udbrede kendskabet til og styrke interessen for Nørrebros historie og lokale identitet. Dette sker igennem foredrag, byvandringer, ekskursioner, udstillinger og andre events samt ved udgivelse af forskellige publikationer.
nørrebro, lokalarkiv
Pedersborg Kirke (1330)

Pedersborg Kirke er en kirke i den lille by Pedersborg, umiddelbart nord for Sorø på Midtsjælland. Kirken ligger markant hævet over det omkringliggende landskab og Pedersborg Sø. Den kan således ses tydeligt, når man kommer kørende mod Sorø fra nord og vest.
pedersborg, kirke, kirkegård
Den Gamle By (1093)

Den Gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.
by, gammel, århus, museum
Ørnhøj Lokalarkiv (642)

På arkivet finder du: En stor samling konfirmations- og skolebilleder. Her er også mange fotos af landejendomme og byens huse igennem tiden. Ørnhøjs rige foreningsliv, afspejler sig desuden i vores arkivalier. Vi er heldige at have protokoller fra mange af foreningerne. Arkivet råder desuden over en stor bogsamling om lokalhistorie.
ørnhøj, lokalarkiv, arkiv
SelfDecode – Øjeblikkelig rapport med eksisterende DNA (702)

SelfDecode giver dig mulighed for at uploade rå DNA-data fra enten MyHeritage, AncestryDNA, FamilyTreeDNA eller Courtagen, hvilket sparer dig den sædvanlige ventetid på 6-8 uger. Med SelfDecode betaler du for et abonnement på årsbasis eller livstid, hvilket giver dig adgang til løbende rapporter. Du får 5 rapporter inkluderet gratis med et årligt abonnement, og alle andre tilbydes til en nedsat pris. Hvis du ikke har eksisterende DNA, skal du dog også købe testsættet mod et ekstra gebyr. Tjenesten byder på tonsvis af sundhedstest. Der er sæt, der vurderer din risiko for inflammatoriske tilstande, ernæringsprofil, kræftrisiko, fitnessforhold, kardiovaskulær sundhed og meget, meget mere.
dna, test, selvtest, hurtigtest
Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk (413)

Historisk-topografisk Selskab er Lyngby-Taarbæk Kommunes lokalhistoriske forening. Den er åben for dig, der gerne vil vide mere om din bys, dit kvarters eller din vejs historie.
lyngby, taarbæk, historie , byliv
Esbjerg byhistoriskearkiv - Facebook (785)

Esbjerg Byhistoriske Arkiv er en kommunal institution, der varetager arkivfunktionen i Esbjerg Kommune
esbjerg, byarkiv, lokalarkiv, arkivalier
Imponerende arkitektur ved Odder (626)

Odder rummer en række markante bygninger, der ofte spejler datidens mode. Med design af anerkendte arkitekter er de smukt udformede bygningsværker med til at tegne Danmarks største landsby.
odder, historie, bygninger, bygningsværker
Besættelsesmuseet (1134)

Museets i Århus har til formål at dokumentere, bevare og formidle besættelsestidens Aarhus for byens borgere, turister og andre interesserede. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.
besættelsesmuseum, krig, verdenskrig, århus, modstand
Byvandring (724)

Vores ture i og omkring København bygger på lokal viden, kærlighed til byen og den gode fortælling. Vi glæder os til at møde dig på byvandring.nu.
byliv, københavn, vandring, opdag, bygninger
Skivewiki.dk (551)

Museum Sallings arkiver byder velkommen til SkiveWiki. Her vil vi opbygge et lokalt leksikon med artikler om historiske emner i hele Skive Kommune. Oveni vil Museum Sallings øvrige fagområder bidrage med artikler om arkæologi, kunst og natur.
skive, wiki, museum, leksikon, wikipedia
Brønshøj Kirke (1014)

Brønshøj Kirke ligger i Brønshøj. Kirken har siden sognets indlemmelse i Københavns Kommune, i 1901, været den ældste bygning i København og er opført i 1180'erne af biskop Absalon i romansk stil med kridt-kvadre fra Stevns som materiale.
brønshøj, kirke, københavn, kirkegård
Rotterdam Stadsarkiv (828)

Rotterdam Stadsarkiv. Søg i deres "Digitale Stamboom" der bygger på kirkebøgernes dåb, vielser og begravelser, og efter 1811, på de civile registre. Find også andre typer data, samt kontaktinfo, hvis du har brug for det.
holland, stadsarkiv, kirkebøger, søgning, rotterdam
Bygninger og miljøer i Århus Kommune (589)

Data på baggrund af bøgerne Kommuneatlas for Århus Kommune. Se og læs mere på hjemmesiden.
århus, bygninger, byliv, miljø, historie
Danmarks-historien - live! (639)

Guidet ture i hele Danmark. Jeg har i snart 10 år formidlet danmarkshistorie rundt omkring i landet. Når man er med på en byvandring eller en guidet tur i landskabet, så oplever man at føle historiens sus på en anden måde. Når historien knyttes til konkrete steder, bygninger, skulpturer og personer, bliver historien levendegjort.
byvandring, historie, danmark, historier, guide
Kend Din By - Facebookside (717)

Hos Kend Din By får du historier om vores fantastiske hovedstad, København. Konceptet suppleres snart med en podcast.
facebook, side, fællesskab, københavn, historier
Flemmings herregaarde (672)

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
Tribal Pages (693)

Vi er en slægtsforskningstjeneste der er dedikeret til at hjælpe dig med at bygge, vedligeholde og dele dit stamtræ online. Vores mål er at gøre dette så nemt som muligt og samtidig beskytte dine data og privatliv.
online, digital, slægtstræ, træ, tribal
Viby lokalhistoriske Arkiv (610)

Arkivet indsamler og opbevarer lokalhistoriske arkivalier i form af bl.a. fotos, erindringer, foreningsdokumeter m.m. for Viby sogn. Vi afholder også byvandringer og udstillinger.
viby, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, fotos
Skivehistorie.dk (502)

Med fokus på dengang og nu byder Skive Historie på et lille udsnit af den spændende historie, der omgiver Skive lokalhistorie. Tag et kig på billeder af Skives mest fremtrædende gader og se, hvor meget byen har ændret sig. Du har også mulighed for at læse om nogle af de mest markante bygninger fra Skive og læse sjove fakta og historier, der uden tvivl får én til at reflektere over, hvordan livet var dengang.
skive, byliv, historie, lokalhistorie
Genealogy Indexer - Historiske byfortegnelser (553)

Søg i mere end 429.000 sider med historiske mapper, primært fra lande i Central- og Østeuropa, sammen med 32.000 sider med polske og russiske militærdokumenter (lister over officerer, ofre osv.), 40.000 sider med samfundshistorier og personlige historier og 16.000 sider af polske gymnasieårsrapporter og andre skolekilder.
øst, europa, polen, byer, rusland
Skibsbevaringsfonden (704)

Dansk Historisk Skibsregister (DHS), som ejes og driftes af Skibsbevaringsfonden, giver et overblik over bestanden af bevaringsværdige eller blot kulturhistorisk interessante fartøjer. Registret indeholder henved 800 fartøjer, hovedsageligt ældre end 25 år. Der er oplysninger om navn, skibstype, byggeår, motortype, kendingsbetegnelse, tonnage, byggested og hjemsted.
fonde, skibe, bevaringsværdigt, arkiv, skib
Fredensborg Arkiverne (521)

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
Grundtvigs Kirke (1253)

Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København er en kirke bygget til minde om præsten, digteren og folkeoplyseren N.F.S. Grundtvig.
københavn, grundtvig, kirke
Herningsholm Museum (961)

Herningsholm er en herregård fra år 1579 beliggende i Herning i den nordøstlige del af byen. Det er Hernings ældste bygning, og den blev oprindeligt bygget i renæssancestil af adelsmanden Josva von Qualen, der lod den opføre på et voldsted nær en å i et fugtigt engareal.
herning, herningsholm, museum
Løkkens historie (912)

Velkommen til hjemmesiden om Løkkens historie. Her kan du få et overblik over byens historie, eller fordybe dig i et bestemt emne, hvis det er det, du ønsker.
løkken, historie, byliv, information, emner
Danske Herregårde (1111)

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Varde lokalhistoriske Arkiv (686)

På Varde Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, arkivfaglige bøger mm., som belyser Varde Bys historie og udvikling.
varde, lokalarkiv, historie, arkiv
Kend København (790)

Kend København gør dig klogere på Københavns historie, hvis du bliver nysgerrig på din tur rundt i byen.
københavn, byliv, historie, hovedstad, klogere
Historie Haderslev og Arkiv (598)

Historie Haderslev er Haderslevs nye kulturorganisation, sammensat af et arkiv og de to museer, Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, og derved kan Historie Haderslev præsenterer noget for alle: udstillinger, foredrag, familieaktiviteter, børnearrangementer og meget mere. Historie Haderslev dækker både kunsthistorie, bygningshistorie samt Haderslevs lokal- og byhistorie.
haderslev, historie, arkiv, billeder, lokalarkiv
Sorø Bibliotek og Bykontor (832)

Sorø Bibliotek består af to biblioteker, nemlig hovedbiblioteket i Sorø og et lokalbibliotek i Dianalund. På Sorø Bibliotek er der ansat 10 bibliotekarer og 8 biblioteksassistenter.
sorø, bibliotek, bøger, udlån, bog
Byportalen - Dit Sorø (1042)

Dit Sorø er byportalen i Sorø.
by, info, arrangementer, sorø, oplevelser
De fremmede : en slægtskrønike ... (597)

En historisk og socialrealistisk slægtsroman med udgangspunkt i ”kartoffeltyskernes” historie. Romanen er fiktion, men persongalleriet bygger på forfatterens mand – Fritz Mikkelsens familiehistorie gennem seks generationer.
de, fremmede, bog, kartoffeltysker, roman
Odensebilleder (650)

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården, Overgade 48, Odense. Vi er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne her på Internetsiden.
odense, billeder, fotos, gamle, bymuseum
Danmarks Kirker (via natmus) (676)

Her kan du søge efter digitaliserede kirkebeskrivelser. Du kan søge på både bynavn og på kirkens navn. Der er i vid udstrækning taget hensyn til alternative navne og staveformer. Hvis du alligevel ikke finder den rette kirkebeskrivelse, kan du vælge 'søg fonetisk' og få et bredere søgeresultat.
kirker, søgning, opslag, danmark, beskrivelser
Asperup Roerslev Lokalarkiv (589)

Man er velkommen til at besøge arkivet i åbningstiden tirsdage 14-16 og torsdage 16-18 eller efter aftale. Vi er beliggende på Byvejen 29C, Baaring, 5466 Asperup.
lokalarkiv, arkiv, asperup, roerslev, fyn
Danmark i billeder - Som det var engang (496)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
facebook, gamle, danmark, gruppe, foto
Trøst-Hansens sognekort (549)

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Dragørhistorie.dk (713)

Velkommen til Dragørs historie. Her kan du læse om historien i Dragør og Store Magleby.
dragør, historie, arkiv, byliv, magleby
Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv (540)

Allested - Vejle Lokalhistoriske Arkiv har til opgave at dække Allested og Vejle sogne med byområderne Allested – Ny Allested - Vejle og Radby
vejle, allested, arkiv, lokalarkiv
Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke (615)

Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke blev etableret fra maj 2007 og omfatter 21 lokalhistoriske arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivsamvirket er en paraplyorganisation for selvstændige arkiver og folkemindesamlinger. Næsten alle er foreningsdrevne. En undtagelse er Faaborg Byhistoriske Arkiv, der er tilknyttet Faaborg Kulturhistoriske Museer, som drives for kommunale midler.
midtfyn, samvirke, faaborg, fyn, arkiv
Skals lokalhistoriske arkiv (566)

Det lokalhistoriske arkiv i Skals er en forening med ca. 220 medlemmer. Foreningens indtægter er medlemskontingent samt tilskud fra Viborg Kommune. Arkivet arbejder med registrering, behandling, arkivering af indleverede materiale, samt servicering af arkivets gæster. Besvarelse af mail henvendelser varetages af bestyrelsen. Har i historiske spørgsmål om personer, bygninger eller er i besiddelse af fotografier, dokumenter, malerier som i mener kan have interesse for Lokalhistorisk arkiv i Skals, bedes i kontakte os. Vi scanner gerne disse. Vi modtager også gamle protokoller fra foreninger, samt slægtsbøger fra private.
lokalarkiv, arkiv, skals, viborg
Kolding nostalgi (688)

Bor du i Kolding, eller er du flyttet fra byen, er dette facebookgruppen for dig. Her kan du lægge fotos og historier fra din barndom og ungdomsår. Debatere og se andres billeder.
kolding, facebook, billeder, gruppe, facebook
Dødsattester i Danmark - primært Fyn (717)

Primært indekseret for fyn, men også enkelte andre byer er med.
dødsattester, søgning, afdøde, fyn, døde
Your Audio Tour - Silkeborg (805)

Guidet tur gennem nogle af Silkeborg Handelsbys gader og pladser, fortalt gennem lydoptagelser og billeder til. Vælg gaden eller pladsen og lyt til historien bag.
silkeborg, lyd, tour, byliv, lydoptagelse
Vejle Byrådsarkiv (509)

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
Fruentimmerture (652)

Jeg hedder Dorte og jeg er fruentimmeret, som skriver og afvikler byvandringer om Københavns historie fordi jeg ikke kan lade være. Københavns historie er mageløs, uden sidestykke og jeg elsker at fortælle og formidle den.
byliv, ture, rundvisning, københavn, historie
Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev (519)

Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev, en landsby i Hvetbo Herred - Vendsyssel. Oplysningerne er samlet og redigeret af Lisbet Thorendahl
lokalhistorie, byliv, minder, vester, hjermitslev
Horsens Leksikon (762)

Horsens Leksikon bliver ikke længere opdateret, men nyd det indhold der allerede er på siden. Horsens leksikon var et samarbejde mellem Byarkivet, Horsens Museum og Horsens Bibliotek.
horsens, leksikon, portal
Helsingør Kirkegaard (610)

Helsingør Kirkegårds historie går tilbage til 1500-tallet og lå oprindelig uden for Helsingør by. Arealet udgør nu ca. 7 ha. svarende til ca. 20.000 gravpladser. I dag er dog kun ca. halvdelen af arealet i brug.
helsingør, kirkegård, gravsted, kirke
Odensedatabasen (587)

Odensedatabasen giver oplysninger om odenseanere i perioden 1741 - 1921 og om ejendomme på derunde der var bygget forud for år 1900.
odense, database, arkiv, billeder, søgning
Ribe Domkirke (1292)

Kirken er bygget i romansk stil og regnes i dag for at være den bedst bevarede romanske domkirke i Danmark. Den er som følge af gentagne ombygninger Danmarks eneste femskibede kirke og måler 63 meter i længden og er 36 meter bred. Kirken har desuden tre tårne: Rytterspiret, som er placeret over koret, Mariatårnet, som er det lille tårn, og Borgertårnet.
ribe, kirke, domkirke, sønderjylland
Seest Lokalhistoriske Arkiv (506)

Arkiv der dækker byområdet Seest ved Kolding.
seest, lokalhistorie, lokalarkiv, arkiv
Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv - Facebook (506)

Velkommen til Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv's facebook gruppe. Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv vil gerne formidle denne unikke historie. Derfor søger vi gamle billeder fra Rindum og Ringkøbing. Det vil glæde os, hvis du vil forære os dem. Det kan være foto af personer, bygninger eller begivenheder. Vi er også interesseret i at låne fotos for at tage en kopi.
ringkøbing, gruppe, facebook, arkiv, lokalarkiv
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980 (388)

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Weblager - byggesagstegninger (732)

Via dette link kommer du frem til byggesags-tegninger fra de fleste af landets kommuner.
byggesager, bygninger, tegninger, optegnelser
Carsten og Inger-Lise Ekkelunds slægts og familieside (474)

Slægtsdata for Carsten Petersen og Inger-Lise Ekkelund Andersen. Tanken er at vise slægtsdata og billeder på siden. Endvidere lokalhistoriske data vedrørende vores slægt og barndom. Jeg er opvokset i efterkrigstiden i landbyen Grindsted v. Hammer Bakker. Her drev mine forældre Martin og Margrethe Petersen en mindre cykelforretning med mange forskellige slags varer. Min far havde et værksted med fremstilling og reparation af cykler, knallerter, træsko, seletøj og mindre bilreparationer. Min far var lidt af en altmuligmand. Han reparerede stort set alt, der var gået i stykker.
grindsted, byliv, historier, landsby
1850-1920 i København (1285)

Københavns industri voksede fra midten af 1800-tallet, og store virksomheder som B&W og Carlsberg nød godt af den forbedrede infrastruktur med kongerigets første jernbaneforbindelse, udbygningerne af havnen og ikke mindst det store antal af arbejdere, der nemt kunne rekrutteres fra de mange tilflyttere, der fra provinsen strømmede til København og fik indbyggertallet til at vokse betydeligt.
københavn, 1850, 1920, infrastruktur, by
Thisted Kirke (814)

Kirken blev opført ca. 1500, senest restaureret 1976-1977. Vest for Thisted gamle bykerne på en lille højning ligger den smukke, hvidkalkede kirke i et anlæg, den gamle, nu nedlagte kirkegård. Den var i middelalderen efter al sandsynlighed indviet til Vor Frue, der endnu ses i byens våben, og den består nu af et udelt, 38,5 meter langt og 10 meter bredt, rektangulært langhus, hvortil der slutter sig et sideskib mod nord, et tårn mod vest og på nordsiden et sakristi og et våbenhus. Denne bygning er opført omkring 1500 i sengotisk stil af store, gule mursten i munkeskifte, hist og her blandet med granitkvadre og kridt.
thisted, kirke, kirkegård, nordjylland
Bogense Kirke (1013)

Skt. Nikolaj Kirke, er en nordfynsk kirke beliggende i købstaden Bogense og kaldes derfor også Bogense Kirke. Kirken er beliggende i den vestlige ende af byens torv på en skrænt umiddelbart ud til Kattegat, og i modsætning til de fleste danske købstadskirker er den endnu omgivet af sin kirkegård.
bogense, kirke, købstad, kirkegård
Den Reformerte Menighed i Fredericia (669)

Den Reformerte Menighed i Fredericia er blandt landets ældste statsanerkendte trossamfund. De bosatte sig i Fredericia i et lille hjørne af byen, fordi det var der de fik tilbudt jord og huse. I dag er medlemmerne spredt over hele byen og en del bor rundt i landet. Menigheden består i dag dels af medlemmer med de gamle slægtsnavne, og dels af medlemmer uden slægtshistorisk tilknytning. De har tilsluttet sig af interesse for den reformerte tro og det tætte fællesskab, som en lille menighed kan tilbyde.
fredericia, reformerte, kirke
Egnssamlingen Aabybro (454)

Egnssamlingen Aabybro. Et sted for Industri, Landbrugs og Trav historie.
egnssamling, aabybro, byhistorie, historie
Wellings Landsbymuseum (557)

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugs materiale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996.
landsbymuseum, welling, museum, kultur, særpræget
Bramming Egnsmuseum (495)

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Guide til Fanøs histore (554)

Her kan du se vigtige historiske perioder og begivenheder i Fanøs historie. I tidens løb har der været op- og nedgang for Fanø og Fanøboerne har måttet tilpasse sig naturens luner, indre- og udefrakommende hændelser. Store og små begivenheder er med.
fanø, byliv, egnshistorie, begivenheder, fanøboerne
Danmarks største kirkegalleri (565)

Dette galleri, samt Facebook siden, bygger udelukkende på egne oplevelser og egne foto.
kirker, galleri, portal, fotos, billeder
Dettabteland.dk (529)

Folk & fortællinger fra det tabte land - 361 historier om de mænd, der formede landet.
fortællinger, beretninger, historier, by, land
Aarhusarkivet (743)

Aarhusarkivet er søgeindgang til Aarhus Stadsarkivs arkivsamlinger. Som kommunearkiv opbevarer Aarhus Stadsarkiv myndighedsdata fra Aarhus Kommune, men det modtager også arkivalier fra private, der har lokalhistorisk værdi.
stadsarkiv, aarhus, digitalisering, byhistorie, lokalhistorie
Herregårdsmuseet Selsø Slot (543)

Selsø blev bygget i 1570’erme af adelsmanden Jakob Ulfeldt. I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum. I 1995 blev huset overdraget af Marina von Plessen af Scheel til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune.
selsø, slot, museum, historisk, kulturarv
Inden for voldene - København (417)

Indenforvoldene.dk tager dig med på en rejse gennem det gamle København og præsenterer dig bl.a. for byens historie, bygningerne, gaderne, broerne og ikke mindst de mange spændende mennesker – kendte såvel som ukendte – der ved deres tilstedeværelse har givet byen kulør. Alt dette er foreløbigt suppleret med over 9.000 fotos, postkort og annoncer, men da emnerne selvsagt er enorme og på ingen måde udtømmende, vil siden løbende blive opdateret med tekst og billeder.
københavn, historie, byhistorie, foto, billeder
En sommer i København 1935 | Remastered med lyd (365)

Restaurerede scener fra sommeren 1935 i København og livet ved kysten. Vi ser Østerport station, Klampenborgbanen, sejlads ved Hellerup, Dyrehaven, Københavns havn med lastning af fragtskibe, dyrene i Jægersborg Hegn, Tivoli, strandlivet ved Bellevue, fiskerkonefruerne, byens slotte og kirker, Christianshavn og legepladsen ved volden.
københavn, 1935, farvelagt, film, sommer
Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur - Sorø (485)

Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Sorø Kommune.
sorø, bevaringsforening, forening, kultur, byliv
Hvidovre Lokalhistoriske Selskab (665)

Hvidovre Lokalhistoriske Selskab (HLS) blev stiftet i 1978, med det formål at udbrede kendskabet til og vække interessen for lokalhistorien inden for Hvidovre Kommunes område, omfattende Hvidovre og Avedøre bydele. HLS har et tæt samarbejde med, Forstadsmuseet, som er beliggende i den historiske militærlejr, Avedørelejren.
hvidovre, historie, selskab, forstadsmuseum, lokalhistorie
Video Restoration by Nass (482)

Jeg elsker at gendanne og opskalere gamle videoer med moderne softwareværktøjer. Her sker stabilisering, hastighedskorrektion, kontrast, og forbedring af skarpheden.
gamle film, youtube, nass, videoer, stabilisering
Hvis vægge kunne tale (1213)

Hvad ved du om det hus, du bor i ?. Hvem har boet der før dig og har det altid set ud, som det gør i dag ?. Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer ?. Seriens værter, historiker Christopher O'Regan og Rickard Thuner samt bygningskonservator Erika Åberg, hjælper her både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde.
svensk, tv, serie, slægt, vægge
Aabenraa i gamle dage (695)

Gruppen har til formål, at dele minder og historier fra det gamle Aabenraa med både nuværende, samt tidligere indbyggere fra byen.
aabenraa, facebook, gruppe
Jan Krümmels slægtssider (418)

Denne side indeholder anerne til min (Krümmel/Nielsen/Andersen) og min kones (Taul Pedersen) familier. Slægten Krümmel går via min oldefar som boede i Flensburg 6-7 generationer tilbage. Fra Flensburg går der grene mod bl.a. Sønderborg, Slesvig by, Meldorf, Bergenhusen og Sülfeld. Grenen indeholder også navne som Stelling og Hempel
tysk, krümmel, flensburg, privat, træ
Vejle Stadsarkiv (1216)

Vejle Stadsarkiv er forvaltningsarkiv for Vejle Kommune i henhold til Arkivlovens § 7 og lokalhistorisk arkiv for Vejle by. Arkivet fungerer som Vejle Kommunes fælles dokumentations- og videnscenter, der dokumenterer begivenheder og forhold i Vejle Kommune i fortid og nutid.
vejle, stadsarkiv, arkiv, billeder, information
Vestfyns Hjemstavnsgård (553)

Museum for livet på landet før 1950. Vestfyns Hjemstavnsgård er et frilandsmuseum bestående af en række bygninger fra 1700-årene. Den store firlængede Landmålergård er ikke genopført, men ligger på sit oprindelige sted i landsbyen Gummerup.
hjemstavn, fyn, gård, historie, 1900
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv (593)

Dette er hjemmesiden for Nyborg Lokalhistoriske arkiv. Arkivet i Nyborg Kommune er fordelt på 3 lokalarkiver i kommunens centerbyer Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Arkiverne kan bruges til bl.a. slægtsforskning og til at få indsigt i firmaers, foreningers samt byens og omegnens historie.
nyborg, lokalarkiv, arkiv, historie, samling
Alderslyst Kirke (1046)

Alderslyst Kirke er en kirke på Tulipanvej i bydelen Alderslyst i den nordlige del af Silkeborg, opført i 1929. Den ligger under Århus Stift.
alderslyst, kirke, kirkegård, silkeborg, midtjylland
Odense Domkirke (Skt. Knuds Kirke) (851)

Sankt Knuds Kirke er Odense Domkirke. Den har navn efter Knud II, der levede fra ca. år 1040 til 1086. Han var konge af Danmark i årene 1080-86 og fik senere tilnavnet "Den Hellige". Byggeriet af kirken blev påbegyndt i slutningen af 1200-tallet. Den blev indviet den 30. april 1499.
odense, domkirke, skt, sankt, knud
Vor Frue Sogn, Kalundborg (1489)

Ser man Vor Frue Kirke i Kalundborg oppefra, ligner det et såkaldt græsk kors. Det er dog fra jorden, du kan nyde de 5 store tårne, der afslutter de 4 bygninger, som udgør korsets arme. Det sidste og højeste tårn hviler på fire store søjler i midten af kirken. Grunden til dette særegne udseende er, at det trækker paralleller til det himmelske Jerusalem, hvor man ifølge Bibelen skulle have mennesker og Gud til at forenes. Man forestillede sig i middelalderen det himmelske Jerusalem som en fæstning med 5 tårne
kalundborg, kirke, information, vor, frue
Aalborg i gamle fotos og postkort 1945-1970 (665)

Har du gamle fotos eller postkort, som viser livet, bybilledet eller lignende i perioden 1945-1970, så del dem med andre Aalborggensere. Vores forældre tog måske ikke så mange fotos af gode grunde (dyrt og besværligt), men måske ligger du inde med en lille perle.
aalborg, postkort, facebook, gruppe, billeder
Gamle detaljer i Storkøbenhavn (372)

Velkommen til Gamle detaljer i Storkøbenhavn.
detaljer, bygninger, billeder, facebook, gruppe
Lokalhistoria.nu (511)

SLHD er et kulturarvsprojekt, der har til formål at digitalisere kommunale og sognelige mødereferater, byråds- og kommunalbestyrelsesprotokoller i Sverige og gøre disse tilgængelige digitalt online.
sverige, kommunalt, byråd, protokoller, søgning
Svendborg Byhistoriske Arkiv (630)

Byhistorisk arkiv indsamler, bevarer og formidler vi den nyere tids kulturhistorie for Svendborg.
facebook, svendborg, side, social, medie
Matrikler - Rigsarkivet (468)

Diverse optegnelser over matrikler fre flere forskellige danske byer og områder.
matrikler, ejendomme, rigsarkivet, danmark, numre
Frederikshavn Stadsarkiv - Facebook (407)

Stadsarkivet er kommunens hukommelse, og en af arkivets fornemste opgaver er at gøre arkivsamlingerne tilgængelige for borgere og myndigheder. Hos Stadsarkivet kan du få oplysninger og dokumentation om lokaliteter, begivenheder, levevilkår, huse, politiske beslutninger og meget mere. Vi har også materiale om kommunens borgere, politiske liv, byplanlægning samt kommunale bygninger og institutioner.
frederikshavn, stadsarkiv, side, social, facebook
Museum Nordsjælland (808)

Museum Nordsjælland består af flere bymuseer i Gilleleje, Hillerød og Hørsholm. Her kan du opleve lokalhistorien på tæt hold - både den om kongerne og den om fiskerne.
museum, nordsjælland, udstilling
Frederiksholm Kirke (1198)

Frederiksholm Kirke er sydhavnernes kirke. Sydhavn Sogn strækker sig fra det gamle Sydhavns kvarter til de nye boligområder på Teglholmen og Sluseholmen. Sognet har pr. 1. januar 2014, 16.816 indbyggere. Frederiksholm Kirke er sognets eneste kirke, men planerne om at bygge en ny kirke er blevet godkendt.
sydhavn, sogn, kirke, frederiksholm, sjælland
Tibirke og Vejby Kirker (522)

Tibirke Kirke ligger syd for Tisvildeleje og øst for Tisvilde Hegn. Kirken menes bygget omkring 1120-30 som en lille romansk kampestenskirke. Denne kirke bestod af den nuværende kirkes andet og tredje fag, samt et lille kor med apsis.
tibirke, kirke, sjælland, kirkegård, gravpladser
Jan Byvad Slægt - Myheritage (373)

Jan Byvads slægtstræ på Myheirtage.dk.
byvad, myheritage, digital, træ, jan
Tanker i gang - Byvandring i Århus (432)

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Birkerød Kirke (1261)

Birkerød Kirke er en kirke i Birkerød Sogn. Koret og den ældste del af skibet er romansk og opført af kampe- og kridtsten. I 1200-tallet forlængedes skibet mod vest, og i løbet af 1300-tallet fik hele kirken hvælvinger. Det kraftige tårn blev bygget omkring 1475.
birkerød, sogn kirke, sjælland
Bornholmskeudvandrere.dk (427)

Databasen over bornholmske udvandrere bygger på et kæmpe arbejde, som slægtsforsker Lill-May Didriksen udførte. Oplysningerne er hentet i Københavns Politis udvandrerregister. Bornholms Ø-arkiv vedligeholder løbende informationerne i databasen.
bornholm, udvandrere, database, arkiv, søgning
Glud Museum (876)

Glud Museum er et statsanerkendt frilandsmuseum, i den lille by Glud i det tidligere Bjerre Herred, nu Hedensted Kommune. Museet omhandler landbrug og landboliv på Juelsminde-halvøen fra midten af 1600-tallet til midten af 1900-tallet.
glud, museum, historie
Østerbro lille Museum (523)

Østerbro lille Museum er et lokalt museum med fokus på bydelens historie, gader og ejendomme. Vi råder over et bibliotek og en større digital og analog samling af billeder og artikler. Ydermere har vi et erindringsrum med minder fra den nære fortid.
lille, museum, østerbro, historie, bydel
Oplev historien - byvandring (432)

Historiske byvandringer i København - især på Østerbro. Bliv klogere på din by og Danmarkshistorien.
byvandring, historie, københavn, by, østerbro
Mormon udvandring - Saint by Sea (479)

Database med den af mormonerne organiserede udvandring fra Skandinavien, England og Holland til USA.
mormon, udvandring, database, skandinavien, usa
Polen (Allenstein) (736)

Gratis og privat projekt af digitaliserede registreringskontorregistre fra forskningsområdet i de historiske provinser i Øst- og Vestpreussen. Allenstein var en af de centrale byer i det tyske Østprøjsen. Dette er en privat side med vejledning og en del arkivalier fra dette område. Bemærk, kun på tysk.
databse, register, preussen, digital
Pederstruphistorie.dk (419)

Ambitionen med denne webside er simpelthen at samle alt af historisk interesse om sognet Pederstrup – stort som småt.
pederstrup, historie, byliv, samfund, beretninger
Hardsyssel Historisk Samfund af 1906 (375)

Vi er en forening for alle historisk interesserede. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til vores egns historie ved bla. at udgive artikler om egnen i Hardsyssels Årbog.
hardsyssel, forening, historisk, 1906, bysamfund
Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg (421)

Selskabet afholdt sit stiftende møde den 3. marts 1944 og konstituerende generalforsamling den 21. april 1944. Selskabets formål er at bevare Frederiksbergs historiske minder og udbrede interessen og kendskabet til byen og dens historie. Det har selskabet gennem årene gjort ved at udgive årbogen “Frederiksberg gennem tiderne” og andre publikationer, der belyser forskellige sider af Frederiksbergs historie, samt ved genoptryk af ældre skrifter, der stadig har almen interesse.
historie, frederiksberg, selskab, minder, oplysning
Ringe Lokalhistoriske Arkiv (503)

Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn Kommune. Arbejdsområdet er de 11 sogne i den tidligere Ringe Kommune. Arkivet har til huse i kommunal bygning, Ringe Bibliotek på 2.sal. Adresse: Algade 40, 2. sal. 5750 Ringe. Tlf. 62 62 33 82.
ringe, fyn, lokalarkiv
Vordingborg (753)

Vordingborg er en købstad på Sydsjælland og er hovedby i Vordingborg Kommune, der hører under Region Sjælland. Byen ligger ved Masnedsund og er via en bro forbundet til Masnedø og videre over Storstrømsbroen til Falster.
wiki, wikipedia, leksikon, vordingborg, by
Dk-kulturarv.dk (733)

Fremtidens Danmark i historiske rammer. Rundt omkring i landet ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.du kan selv være med og støtte projektet.
kulturarv, bygninger, fredet, projekt, bevaringsværdigt
Sct. Jørgens Kirke - Svendborg (750)

Sankt Jørgens Kirke ligger ved Svendborgsund, lige nordvest for Svendborgsundbroen, på grænsen mellem Svendborg by og bydelen Strandhuse.
svendborg, kirke, jørgensberg, kirkegård, fyn
Fejø i by og lokalhistorisk perspektiv (485)

Det er hensigten at fejoe.info skal opleves som en lille appetitvækker, der fortæller en bid af historien om, hvordan Fejø var engang, således at du får lyst til at at fordybe dig endnu mere i øens historie.
historie, byliv, samfund, ø, fejø
Lokalhistorisk Arkiv for Hammel og Favrskov (463)

Lokalhistorisk Arkiv i Hammel dækker området, der udgjorde Hammel Kommune indtil 2007, med følgende sogne og byer: Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Farre, Sporup, Haurum, Sall, Lading og Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev. På arkivet finder du det gængse arkivmateriale til slægtsforskning, som kirkebøger, folketællingslister og skattebøger. Vi har en stor samling af lydbånd, billeder, film, en omfattende Avisudklipssamling og samtlige eksemplarer af Hammel Avis (Midtjyllands Avis) fra 1890 til 1987.
hammel, jylland, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Skive Byarkiv (499)

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
Silkeborg Kirke (627)

Silkeborg Kirke ligger på Torvet i Silkeborg – lige midt i byen. Og det er netop der, vi ønsker at være. Lige midt i det hele. Vi er en kirke til tro, til liv og til hver dag.
kirke, silkeborg, sogn, midtjylland, torvet
Hillerød Leksikon (485)

Hillerød Leksikon er et internetsite med en række korte artikler om steder, begivenheder, personer m.v., som har eller har haft betydning i Hillerød.
leksikon,, hillerød, artikler, byliv, byhistorie
Hjørring Kommune (726)

Hjørring Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 63.839 indbyggere, som ud over Hjørring omfatter byerne Hirtshals, Sindal og Løkken. Kommunen dækker den nordvestlige del af Vendsyssel, grænsende mod Frederikshavn Kommune i øst, Brønderslev Kommune i syd og Jammerbugt Kommune i sydvest.
hjørring, kommune, region, nordjylland, borger
Røgen-Farre Lokalhistoriske Arkiv (302)

Arkivet dækker byerne Røgen, Farre og områderne Sporup, Klintrup, Outrup, Lyngby og Farre Hede.
røgen, farre, lokalarkiv, arkiv, egnshistorie
Selskabet for Københavns Historie (528)

Foredrag, byvandringer, besøg i historiske bygninger, ledet af forskere, der virkelig ved noget om emnerne, artikler om København, som det var engang. Med udgangspunkt i dagens København laves arrangementer, der sætter byen og det, der sker i den, i perspektiv. Desuden bliver medlemmerne informeret om den nyeste forskning i byens historie.
historie, københavn,
Tragedien i Tvis- TV2 Midtvest (723)

I 1907 skete der i det lille sogn Tvis ved Holstebro en ufattelig tragedie. Dette er den barske historie, der både byder på jalousi, mord og tvangsfjernelse af børn.
tragedien, tvis, video, grufuld, historie
Hammel Billeder (473)

Din bys historie i billeder og tekst.
hammel, by, billeder, historier, fotos
Mariagerfjord Kommune (666)

Mariagerfjord Kommune er en kommune i den sydøstlige del af Himmerland under Region Nordjylland med 41.859 indbyggere, hvis største byer er Hobro, Hadsund, Arden og Mariager.
mariager, nordjylland, kommune, himmerland, jylland
Nyborg Begravelsesforretning (484)

Nyborg Begravelsesforretning er ejet af Annette og Ulrik Grundahl og er din lokale bedemand. Nyborg, Ørbæk, Ullerslev og omegn. Vores begravelsesforretning er en af de ældste forretninger i Nyborg og er derfor også en veletableret profil i lokalsamfundet i Nyborg og de omkringliggende byer.
nyborg, begravelse, bedemænd, død, bisættelse
Aalborg Kommune (1057)

Aalborg Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 222.571 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks tredjestørste målt på indbyggertal og sjettestørste målt på areal. Kommunens største by er Aalborg med 121.000 indbyggere.
aalborg, kommune, nordjylland
Vesthimmerlands Kommune (765)

Vesthimmerlands Kommune er en kommune i Region Nordjylland efter Kommunalreformen i 2007, og omfatter byerne Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup. Vesthimmerlands Kommune opstod ved sammenlægning af: Aalestrup Kommune Farsø Kommune, Løgstør Kommune og Aars Kommune.
vest, himmerland, nordjylland, kommune, amt
Aabenraa Byhistoriske Forening (449)

Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Aabenraa bys historie og at yde økonomisk og rådgivningsmæssig støtte til at bevare Aabenraa bys særpræg og identitet.
aabenraa, byliv, historie, arkiv, forening
Aarhus Stadsarkiv - Instagram (475)

Vi bevarer og formidler byens historie. Masser af fotos og viden om Århus amt.
instagram, social, billeder, århus, stadsarkiv
Byen der forsvandt (428)

Christianshavn og Christianshavns Kvarter. Allan Mylius Thomsen fortæller om de dele af København, der er revet ned i fremskridtets navn.
youtube, byhistorie, københavn, video, christianshavn
Historiskebyture.dk (445)

Vi er en lille flok vandringsmænd og – kvinder, der brænder for at formidle byens historiske kvaliteter på en folkelig måde. Vi har en stor historisk viden og et årelangt kendskab til byen, hvilket gør, at vi er i stand til at skræddersy en hel speciel vandring efter dit eget ønske.
byhistorie, københavn, byture, guider, oplevelser
Byen der forsvandt (466)

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Favrskov Kommune (374)

Favrskov Kommune er en kommune i Østjylland under Region Midtjylland med 49.408 indbyggere, som omfatter byerne Hadsten, Ulstrup, Hammel, Thorsø og Hinnerup hvor sidstnævnte er kommunesæde. Kommunen beliggende med Aarhus mod sydøst, Randers mod nord, Viborg mod nordvest og Silkeborg mod sydvest.
favrskov, kommune, region, midtjylland, amt
Gamle Danmark i billeder (460)

En gruppe med ældre billeder fra det gamle Danmark. Billeder og fotos af steder, bygninger, naturscenerier og de mennesker der færdedes der. En gruppe med billeder og historier om det Danmark mange af os voksede op i og det Danmark vi har hørt vores forældre og bedsteforældre fortælle om, og det Danmark der ligger længere tilbage i historien.
gamle, danmark, billeder, facebook, gruppe
Hjørring billeder nye og gamle. (481)

Velkommen til Hjørring og opland billeder nye og gamle, her kan i se gamle og nye fotos fra Hjørring og opland, og læse gode historier. Vi er mere end 15000 medlemmer, som hver dag debatere om byen og dens liv, historie og baggrund.
hjørring, gamle, billeder, facebook
Grønhøj Kro og Museer (642)

Ved den midtjyske hede ligger Grønhøj Kro som er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848. Kroen har været i min families eje siden 1864. Som 5. generation driver jeg i dag kroen sammen med min hustru og gode medarbejdere. Grønhøj Kros staldbygninger og gæstebolig benyttes i dag til museer. I vores hyggelige omgivelser, serveres der klassisk dansk mad og hjemmebagt kringle (efter min oldemors opskrift). Vi glæder os til at byde jer velkommen. Med venlig hilsen Dorte og Jens Gregers Laigaard.
museum, kro, grønhøj, kartoffeltyskere, historie
Kulturens venner (419)

Guidede historiske ruter og kulturoplevelser i København og omegn.
københavn, guide, byture, byhistorisk, byliv
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv (821)

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Horsens Kommune (1062)

Horsens Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Strukturreformen i 2007. I Horsens Kommunes nordlige del, syd for Mossø, befinder sig Danmarks næsthøjeste naturlige terrænpunkt, Yding Skovhøj, - et kort stykke vest for det højeste naturlige terrænpunkt, Møllehøj, og tredjehøjeste Ejer Bavnehøj.
horsens, kommune, by, region, midtjylland
Historieguidenvestkysten.dk (104)

På jeres ferie eller besøg ved Vestkysten kan det ikke undgås at se noget af den historie, som der blandt andet gemmer sig i sandet, byerne og minderne. Tag med Historieguiden Vestkysten på guidede ture i den storslåede natur. Her tager jeg jer med gennem fortællingerne om nogle af de mange Vestjyske seværdigheder og begivenheder. Områderne omkring Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn er helt specielt på mange måder, hvilket gør det meget interessant at gå på opdagelse i de gamle og nyere historier, med blandt andet bunkerture ved Vesterhavet.
vandring, thyborøn, guide, historisk, søndervig
Lemvig Kommune (431)

Lemvig er en by i det nordlige Vestjylland med 6.827 indbyggere (2023), beliggende 23 km sydøst for Thyborøn, 24 km vest for Struer og 34 km nordvest for Holstebro. Lemvig er hovedby i Lemvig Kommune, der ligger i det nordvestlige hjørne af Region Midtjylland.
lemvig, kommune, regin, midtjylland
Kroneborg.dk (462)

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Norddjurs Kommune (1017)

Norddjurs Kommune bugter sig langs Jyllands næsetip. En af landets længste kystlinjer, mangfoldig natur, den gamle købstad Grenaa og et væld af mindre, aktive bysamfund er med til at tegne et billede af Norddjurs. På denne sides undersider kan du læse flere fakta om Norddjurs Kommune, for eksempel befolkningstal, om kommunens historie, Norddjurs Kommune på nettet og meget mere.
norddjurs, midtjylland, kommune, jylland
Hornbækegnens Historisk Forening og Arkiv (363)

Velkommen til Hornbækegnen, Historisk Forening og Arkiv Her finder du oplysninger om lokalarkivet, om Hornbækegnens historie, om aktuelle begivenheder som byvandringer, ture, udstillinger mv. Arkivet rummer en stor samling fotografier og dokumenter, som vi har modtaget gennem tiden.
hornbæk, lokalhistorie, sjælland, arkiv
Odder Kommune (654)

Odder er en stationsby i Østjylland med 12.454 indbyggere, beliggende i Odder Sogn. Den er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland. Tidligere var den hovedby i Hads Herred. Befolkningen i Odder by udgør cirka halvdelen af kommunens samlede indbyggertal.
odder, kommune, midtjylland
Kellers Minde - De Kellerske Anstalter (405)

Den lille by, Brejning, har siden 1899 været præget af De Kellerske Anstalters placering i byen og de smukke bygninger vidner om et særpræget stykke Danmarkshistorie.
kellers, minde, museum, forsorg, anstalt
Foredrag om Købstaden Ringkøbing (330)

Christian Ringskous foredrag i Rådhushallen, Ringkøbing.
video, youtube, ringkøbing, købstad, byhistorie
Vaarst i gamle dage (441)

For alle der bor eller har boet i byen Vaarst, 9260 Gistrup.
vaarst, gamle, billeder, facebook
Ringkøbing-Skjern Kommune (623)

Ringkøbing-Skjern Kommune er arealmæssigt Danmarks største kommune med et areal på 1.474,56 kvadratkilometer. Kommunen hører under Region Midtjylland sammen med 18 andre kommuner. De største byer i kommunen er Ringkøbing.
ringkøbing, skjern, kommune, region, midtjylland
Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring (399)

I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret. I dag, cirka 50 år senere, hylder vi denne enestående indsats og arbejder samtidig også for, at den ikke skal blive glemt, og at byrådet og byens borgere fortsat vil bibeholde et stort fokus på bybevaringen de kommende mange år.
bybevaring, helsingør, forening, by, bygninger
Mariehøj Kirke og Sogn (141)

Mariehøj Sogn er et sogn i Silkeborg Provsti (Århus Stift). I Mariehøj Sogn ligger Mariehøj Kirke, som er nykirke opført i årene 1954-55 og taget i brug i 1956. Kirken er opført som en korskirke på et fundament af granitsten. Kirkens arkitekt Viggo Hardie-Fischer blev ved et besøg i den gamle velbevarede middelalderby Visby på Gotland inspireret af ruinerne af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken. Påvirkningen herfra er tydelig i Mariehøj Kirke. Over midten af kirken er bygget et pyramideformet tårn i træ.
mariehøj, silkeborg, kirker, nykirke, sognekirke
Stavanger Byarkiv (355)

En kilde til øget viden om Stavanger – om byen og dens befolkning.
stavanger, norge, nordisk, byarkiv, lokalarkiv
Odense leksikon (443)

På disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Ruds-Vedby Historie (412)

Ruds-Vedby Historie indsamler og forvalter arkivalier og minder vedrørende Ruds-Vedby og omegne. Foreningen arrangerer aktiviteter i form af møder og byvandringer. Akivet kan tilbyde oplysning og hjælp i lokalhistoriske forhold.
rud, vedby, historie, lokalarkiv, arkiv
Københavnerhistorier: Podcast (390)

Hør forunderlige historier om hovedstaden og dens mennesker: ”Københavnerhistorier”, produceret af Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i samarbejde med Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv zoomer ind på detaljer i byens store samlinger og folder de mange spændende historier ud over i alt 20 afsnit.
podcast, københavn, historier, lyd, stadsarkiv
FilArkiv - Digitale byggesager (845)

Søg byggesager, miljøsager og andre ejendomssager i over 40 kommuner i Danmark.
byggesager, kommuner, miljøsager, bygninger, infrastruktur
Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling (461)

I museet finder man en unik samling af skibsmalerier og skibsmodeller af de mange skibe, som var hjemhørende på Fanø. Disse skibe bragte den velstand hjem, som blandt andet gjorde det muligt at bygge “Skibsrederforeningen” og prægede livet på øen. På 1. sal kan de smukke Fanødragter opleves i mange varianter og formål, lige fra ormegraverkonen til bruden. Alle dragterne har været båret af lokale piger og kvinder som deres faste beklædning. Museet har også særudstillinger, alle med udgangspunkt i Fanøs lokale historie. Museet drives i det daglige af foreningen Fannikerdagen. Fanø Skibsrederforening, der ejer “Skipperhuset”, har stillet bygningen til rådighed, mod at museet vedligeholder den historiske bygning fra 1891.
fanø, dragt, skibshistorie, skibe, museum
Struer Kommune (355)

Struer Kommune er en kommune i Region Midtjylland efter Kommunalreformen i 2007. Største by i kommunen er Struer.
struer, midtjylland, region, kommune
Oslo byarkiv (432)

Indeholder bl.a. adresse bøgerne 1903-71 og gamle fotos m.m. Søgebar portal med flere muligheder.
norge, byarkiv, norden, norsk, oslo
Heimskringla.no (386)

Heimskringla er den største samling af norrøne og nordiske kildetekster på nettet – p.t. omkring 7200 titler og består primært af eddatekster, sagaer og kvad, sekundært af baggrundsmateriale og kilder til samisk kultur. Heimskringla bygger på den opfattelse, at disse tekster – som en del af vor fælles kulturarv – bør være frit tilgængelige for alle.
nordisk, mytologi, gamle, skrifter, kildetekster
Vanløse Sogn (704)

Vanløse Kirke er den ældste kirke i Vanløse. Vi har samlet historisk materiale, der beskriver kirkens historie og udvikling frem til idag - fra landsbykirke til bykirke.
vanløse, sogn, kirke, kirkegård, døde
Lokalhistorie Gl. Rye (359)

Velkommen til Lokalhistorie for Gl. Rye og omegn. Dette er en gruppe for dig, der interesserer dig for byens fortid, for menneskene, kulturen og naturen.
rye, gammel, historie, lokalhistorie, facebook
Århus Kommune (326)

Aarhus Kommune eller Århus Kommune er en kommune i Østjylland, som omfatter Aarhus by og en række større og mindre omkringliggende satellitbyer. Aarhus Kommune er indbyggermæssigt landets næststørste med 361.544 indbyggere (2023).
århus, kommune, østjylland, aarhus, midtjylland
Rosenvold Gods (89)

Siden 1585 har renæssancehuset Rosenvold (tidligere Gods/Herregård) stået i det betagende landskab på den kuperede nordside af Vejle Fjord. Godset er privatejet og lukket for offentligheden, men kan ses fra Rosenvoldvej, ikke langt fra stranden.
1585, bygningsværk, gods, vejle, renæssance
Øresundstid (300)

Øresundstid er produceret af danske og svenske historikere og arkæologer. Det er en omfattende beskrivelse af Øresundsregionens historie og kulturarv fra fortiden til nutiden, som kan studeres på forskellige niveauer. Som det fremgår af forsiden fokuserer Øresundstid på flere hovedområder, bla. tema, historie, arkiv og undervisning.
øresund, byliv, historie, kulturarv
Arentsminde Lokalhistoriske Arkiv (296)

Vi bevarer materialer om byens historie, så hvis du har billeder, fortællinger eller andet materiale, der bør bevares for eftertiden.
lokalarkiv, arkiv, arentsminde
Antikvariatet Viborg (39)

Antikvariat Viborg sælger brugte bøger og antikke bøger og byder på en forfriskning, mens du kigger dig omkring.
brugte, bøger, antikvariatet, viborg, 8800
Frederiksborg Slot (478)

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Nyhavnsforeningen (336)

Foreningens formål er at arbejde for en styrkelse af kulturarvsmiljøet i Nyhavn - som byrum og som havn.
byrum, forening, byliv, københavn, kulturarv
Slægtshistorisk Forening for Odderegnen (355)

Foreningen holder til på Lokalhistorisk Arkiv ved Odder Museum på Møllevej 3-5 i Odder by. Dette arkiv er en sand guldgrube af data, ikke mindst for dem der har rødder i Odder kommune, og man er altid velkommen til at besøge arkivet.
odder, forening, arkiv, jylland, slægtsforskning
Hilsen fra Odsherred.dk (281)

Jeg har samlet på postkort i mange år, i første omgang var det vedrørende Nykøbing og Rørvig, men sidenhen blev det hele Odsherred. Dette er efterfølgende udvidet med al lokalhistorisk materiale. I sommerhalvåret udstiller jeg de mange billeder på mit kræmmermarked som afholdes på Højbyvej 15 A i månederne maj, juni, juli og august. Her kan man altid kigge forbi og se nogle af de mange kort jeg har i samlingen. Har du lyst til at høre nærmere om mine forskellige foredrag eller byvandringer, så kontakt mig gerne, eller se meer i menupunkterne øverst. Ønsker du at bestille mig til et foredrag, så kontakt mig på mail eller mobil. Så kan vi snakke om pris og indhold.
byliv, foredrag, postkort, oddsherred, byhistorier
Københavns historie - Wikipedia (556)

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor Københavns centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel.
københavn, wikipedia, wiki, byhistorie, hovedstad
Vestbyens Erindringsværksted (345)

Vestbyens Erindringsværksted er en forening med formål at formidle vestbyens historie og indsamle fotos, erindringer og informationer om bydelen i Aalborg.
vestbyen, aalborg, ålborg, bydel, byliv
Slægten Rolsted fra 1760 (353)

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Køge Miniby (419)

Et besøg i Kjøge Mini-By er en sjov og spændende oplevelse for hele familien, en oplevelse som appellerer til fantasien hos både børn og voksne. Husene er tro kopier af de huse, der lå i Køge By i årene omkring 1865, men bygget i størrelsesforholdet 1:10 af entusiastiske frivillige pensionister. Mange af Mini-Byens huse kan stadig ses og genkendes, hvis man går en tur i Køge By.
køge, miniby, små, bygninger, oplevelser
Aarhus 1947 (356)

En tur igennem Århus by fra Bispetorv henover store-torv universitet og havnen som det tog sig ud i 1947
århus, privat, film, 1947, smallfilm
Nye & Gamle Fensmark (403)

Nye & Gamle Fensmark har i 9 år arbejdet for at bevare Fensmarks kulturarv. Vi ønsker dig velkommen til et nostalgisk tilbageblik, hvor du får en spændende rejse gennem tidsmaskinen.
fensmark, byhistorie, bevaring, kulturarv, billeder
Skivefilmen 1906 (384)

En kompilationsfilm med sjove mellemtekster lavet i 1937 viser optagelser fra Skive i gamle dage. Filmene er oprindeligt optaget af Emil Andersen, som var direktør for byens første biograf Kosmorama, der åbnede 15. oktober 1906. Uden lyd.
filmklip, gammel, video, film skive, 1906
Dansk Byplanlaboratorium (389)

Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen. Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden.
organisation, byplanlægning, udvikling, byliv, formidling
Billund Kommune (486)

Billund Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Største byer er Grindsted og Billund.
billund, kommune, region, syd
Sønderborghistorier.dk (368)

Her kan du finde beretninger fra Sønderborgs historie. Her er samlet både kendte og mindre kendte beretninger, der er med til at danne et billede af Sønderborg og byens historie.
sønderborg, byliv, historier, beretninger, lokalstof
Historisk Forening for Skærbæk og Omegn (360)

Historisk Forening for Skærbæk og Omegn blev oprettet i 1967, og foreningens formål er at skabe interesse for og sikre kildemateriale til Skærbækegnens historie og egnens historiske minder. I dag anvendes den tidligere museumsbygning bl.a. af Historisk Forening til lokalhistorisk arkiv, møder og udstillinger. Bygningen, der nu har navnet Æ Museum, ejes af Tønder Kommune.
skærbæk, omegn, lokalarkiv
Arcanum - gamle kort over Europa (512)

Kort over Europa i 1800-tallet. Indeholder kort over Europa, bykort, landkort og matrikelkort.
europa, kort, 1800, gamle, landkort
Københavnerture.dk (463)

På vores byvandringer har vi fokus på levende fortællinger, der engagerer jer. Vi skaber fælles oplevelser for jer, fordi vi tror på, at det bidrager til gode arbejdspladser. Vi elsker at dele alle de sjove og anderledes oplevelser, som vi har i og rundt om København. Så tag med os på ture.
byvandring, historie, københavn, fortællinger, oplevelse
Nyhavn - 1673-1998 (254)

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Læsø Museum (433)

Museumshuset ligger på Byrum Hovedgade 68 med bl.a. butik og café, særudstillinger, søfarts- og fiskeriudstilling, sølvskatten og museets administration. Vi glæder os til at se dig.
læsø, museum, egnsarkiv, region, nordjylland
Rønne Byforening (345)

Foreningen for Rønne er stiftet med det formål at virke for en aktivisering af befolkningens interesse for at bevare Rønne bys æstetiske og kulturhistoriske særpræg, med hensyn såvel til gadebilledet som til enkeltbygninger.
by, forening, byliv, byhistorie, rønne
Frøslevlejren.dk - Fange til Frihed (499)

I Frøslevlejren får du en helt unik oplevelse. Lejren byder på en fantastisk historie, der spænder helt tilbage fra den tyske besættelse under 2. verdenskrig til i dag. Historien kan du opleve, når du besøger lejren og alle de museer og udstillinger, som i dag har til huse i barakkerne.
museum, udstilling, krig, frøslevlejren, fangelejr
Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv (373)

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv’s hjemmeside, som dækker det gamle Elling sogn med byerne, Jerup, Napstjert, Nielstrup, Strandby, Elling og Øster Holmen. Arkivet rummer blandt andet person og topografiske fotos, virksomheds- forenings- og privatarkiver, samt jubilæumsskrifter og lokale avisudklip.
elling, lokalarkiv, arkiv, nordjylland, sogn
Løkken museum (358)

Bymuseum i skudeskipperhus. Løkken Museum har fokus på handel, historie, håndværk og turisme. Museet er indrettet i et skudeskipperhus, det såkaldte Johanne Grønbechs Hus, der blev bygget omkring 1860 af skudeskipperen Thomas Grønbech. I haven findes der også et gammelt badehus, hvor der er udstilling om badelivet i Løkken. Løkken Miniby viser desuden fine Løkkenhuse fra ca. år 1900.
museum, løkken, nordjylland, historie, udstilling
Foreningen Danske Slotte og Herregaarde (704)

Foreningen er et samarbejde til fremme af unikke oplevelser på danske slotte og herregårde. Alle vore medlemmer har deres eget særlige kendetegn, og foreningen byder derfor velkommen til en kulturel mangfoldighed - et kongerige af oplevelser. Den kulturhistoriske oplevelse er vores fælles baggrund, hvorfor der venter unikke oplevelser, uanset om De blot ønsker at besøge stedet for sin historiske værdi eller ønsker at overnatte i disse fantastiske rammer.
slotte, herregårde, bygninger, historiske, kulturarv
Frederiksberg - fra middelalderby til 70'er beton (336)

Anne Eggen har produceret en serie "Fra middelalderby til 70èr beton". Vi skal følge den lange historie om en bys udvikling og nogle af dens borgere. Helt konkret er det Frederiksberg kommunes historie, der er i centrum, men det er også en historie om århundredes udvikling, som det har foregået mange steder i landet. Serien er på 8 lydafsnit.
frederiksberg, lyd, serie, radio, byhistorie
Esbjerg Kommune (532)

Esbjerg - Wikipedia, den frie encyklopædi Ordet Esbjerg bruges ofte også som en kort betegnelse for Esbjerg Kommune. Esbjerg er Danmarks femtestørste by med 71.921 indbyggere (2023) og ligger i Sydvestjylland.
kommune, region, syddanmark, esbjerg
Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke) (666)

Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke) beliggende ved Store Torv og Bispetorv i Aarhus Centrum, er hovedkirke i Aarhus Stift. Kirken har omkring 1200 siddepladser, og bygningen, der er den længste og højeste kirkebygning i Danmark, er 93 meter lang. Tårnet er 96 meter højt, og det er dermed et af de højeste tårne i Danmark.
århus, aarhus, domkirke, kirke, tro
Onsild Lokalhistorie (331)

Lokalhistorie og arkiv for Onsild og omegn. Beliggende tæt på Hobro.
onsild, historie, lokalarkiv, byarkiv, hobro
Historien om en købstad (299)

I programserien 'Historien om en købstad' besøger Sille Roulund regionens 20 købstæder. Hun har den historiske ekspert Kåre Johannesen med som guide, og sammen går de i byens historiske fodspor. Programmet er produceret i år 2011.
tv, serie, historie, købstæder, tv2
Mejlby-familien (306)

Mejlby-familien fik sit navn i 1856, mens den boede i Kousted Kirkelade - den gule bygning ved Kousted kirke. Når man tæller Peder Nielsen Meilbys storebror Christen i Kongens Tisted med, er navnet anvendt i familien siden 1845.
mejlby, privat, slægt, bent, ottosen
Mern by og omegn (329)

Formålet med hjemmesiden er at vise billeder og fortælle historier fra Mern by og omegn.
mern, byliv, byhistorie, fortællinger, billeder
Operate Experience - Oplevelser der engagerer (371)

Operate Experience er specialister i oplevelseskommunikation. Vi leverer oplevelser der ændrer holdninger og mennesker fordi de engagerer, underholder og tilbyder læring på en involverende måde.
oplevelser, historisk, byliv, app, læring
Ellevang kirke (Risskov) (526)

Ellevang Kirke og sogn ligger i det nordlige Aarhus. Med sine 9000 indbyggere er det en af byens største sogne. Kirken er bygget i 1974 og ligger nabo til Vejlby, Risskov, Skelager og Egå sogne.
ellevang, kirke, sogn, kirker, risskov
Aarhus Byhistoriske Fond (357)

Aarhus Byhistoriske Fond blev etableret i 2001 og er en fortsættelse af det gamle Aarhus Byhistoriske Udvalg, der blev oprettet allerede i 1956. Fondens formål er at formidle byens historie i bredeste forstand. Det sker bl.a. gennem udsendelse af en række publikationer omhandlende mange forskellige aspekter af byens historie. Fonden administreres af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.
byhistorie, fond, bøger, udgivelser, historie
Bramsnæs Lokalhistoriske Arkiv og Forening (297)

Bramsnæs Lokalhistoriske Forening har billed-arkiv og lokal-arkiv med dokumentation af tidligere tider og folk i Bramsnæs. Du kan søge efter spor i vores arkivsamlinger og gå på opdagelse i foreningens pubblikationer og lokale undersøgelser.
bramsnæs, lokalhistorie, forening, byhistorisk
Lavendla Begravelse (755)

Sammenslutning af flere afd. fordelt ud i de største byer. Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed danner grundlaget, for at skabe en personlig og særlig afsked. Det er helt afgørende for os at realisere de individuelle ønsker og fortællinger, du som pårørende har omkring det liv der blev levet. Og at du føler dig mødt og set af vores rådgivere, der er med dig hele vejen.
begravelse, bisættelse, afdøde, bedemænd, mindesider
Ensted Lokalhistoriske Arkiv (298)

Vi modtager gerne gamle fotos, dokumenter og mindre ting som f.eks. husholdningsredskaber. Vi modtager også gerne besøg, og er der nogen, der har lyst til at hjælpe, er man velkommen. Vi mangler f.eks. navne, tid og sted på personer og ejendomme på gamle billeder. Eksempler på arkivets materialer: Skole- og konfirmationsbilleder, postkort, billeder af bygninger og personer, matrikelkort og foreningsprotokoller m.m.
ensted, arkiv, lokalarkiv, aabenraa
Slægtsgården (317)

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Bejstefaars Hus (288)

Velkommen til hjemmesiden for foreningen Bejstefaars Hus. Hjemmesiden henvender sig til foreningens medlemmer samt til andre af vores slægt samt personer med tilknytning til huset og egnen omkring Bigum by. Foreningen driver og vedligeholder den gamle landarbejder bolig der ligger tæt ved Tjele Langsø.
bedstefar, hus, forening, bigum, bolig
Weirdwalks.dk - Byvandring (617)

Vi er specialister i ekstraordinære, spændende og underholdende byvandringer i københavn. Vores ture er ikke bare en kilde til viden, men også en “vild og intens” oplevelse.
københavn, byvandring, oplevelser, fortællinger, historier
Forening & Arkiv for Ellidshøj, Svenstrup og Godthåb (89)

Foreningens og arkivets arbejdsområde omfatter de tre byer Ellidshøj, Svenstrup og Godthaab i det nuværende Aalborg Kommunes sydvestlige hjørne.
godthaab, godthåb, aalborg, nordjylland, lokalarkiv
Slægtshistorier fra det gamle Præstø amt (258)

Slægt og slægtshistorier fra det gamle Præstø amt. Jeg tager primært udgangspunkt i Bårse og Hammer herred med hovedvægt på Jungshoved, Allerslev og Snesere sogne. Her vil ligeledes komme oplysninger om mine egne aner fra området m.m.
bårse, kyhl, hammer, præstø, byhistorie
Copenhagen Walking Tours (324)

Copenhagen Walking Tours formål er at være med til at formidle Københavns brogede mangfoldighed og historie. Vi er ikke “faghistorikere”, men har specialiseret os i at genfortælle byens historiske temaer på en underholdende og alment tilgængelig måde.
københavn, byhistorie, byvandring, oplevelser, fortællinger
Glud, Rårup, Skjold og Hjarnø Lokalarkiv (339)

Arkivet dækker områderne Rårup Sogn og Klejs kirkedistrikt med byerne Rårup, Klejs, Brandstub, Nøttrup, Gramrode, Ravnholt, Nebel, Glattrup, Åstrup og dele af Gram, samt Glud, Skjold, Stourup, Sønderby, Neder Sønderby, Pøt, Østrup, Brund, Bisholt, Snaptun og Hjarnø.
glud, lokalarkiv, arkiv, rårup, egnshistorie
Middelfart Byarkiv - Facebook (298)

Middelfart Byarkiv er en del af Middelfart Museum og varetager indsamling og registrering af arkival
middelfart, byarkiv, lokalarkiv, facebook, fyn
Kirkerne i Sahl og Gullev (312)

Kirkerne i Sahl og Gullev har gennem århundreder haft et fællesskab. De er bygget næsten samtidigt, de havde i århundreder samme ejere, og i hvert fald siden reformationen har der været fælles præster i de to kirker.
sahl, gullev, kirke, kirker, kirkegårde
Fotodatabase - Gladsaxe (289)

Denne database viser vores samling af 27.114 mediefiler. Prøv vores fritekstsøgning for at finde interessante emner.
foto, gladsaxe, billeder, søgning, byarkiv
Forretninger i Rønne gennem tiderne (341)

Billeder af forretninger i Rønne gennem tiderne. Her er også historie om bygningerne m.m.
facebook, gamle, billeder, byhistorie, forretninger
Bramming Byhistoriske Arkiv (346)

Bramming Byhistoriske Arkiv er Brammings skatkammer af historisk viden. Her kan du udforske oplysninger om ældgamle bygninger, begivenheder og bemærkelsesværdige personer. Vores dedikerede frivillige arkivmedarbejdere står klar til at hjælpe dig med at indhente de oplysninger, du søger. Hvis du besidder materiale, som du tror kunne være af interesse for fremtidige generationer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil meget gerne drøfte det med dig og kan endda tilbyde at kopiere materialet, så du stadig kan beholde det i din besiddelse. Arkivet er åbnet alle tirsdage fra kl. 13.00 – 15.00. (undtaget juli og december måned, hvor vi holder ferie).
bramming, lokalarkiv, byhistorie, arkiv, database
Vejrup Sognearkiv (298)

Vejrup Sognearkiv holder til i et rummeligt kælderlokale i Vejrup – Endrup Fritidscenter. Arbejdet bliver udført af 4 frivillige medarbejdere. Alt materiale vi får ind, bliver løbende registreret i et online databaseprogram – Arkibas.
vejrup, sognearkiv, lokalarkiv, billeder, byhistorie
Pedersker Lokalarkiv (311)

Lokalarkiv på Bornholm.
pedersker, bornholm, lokalarkiv, arkiv, byliv
Bispebjerg Hospital (528)

Bispebjerg Hospital er akuthospital for planlægningsområdet Byen. Samtidig varetager hospitalet en række specialfunktioner for en endnu større befolkning og står for den fælles akutmodtagelse i Byen.
bispebjerg, hospital, sygdom, sygehus, sjælland
Alive Kirken - Hillerød (381)

Vi er en frikirke med et moderne og nutidigt udtryk, der ønsker at være en kirke for byen og alle, der er i den. Vi brænder for at se mennesker kende Jesus og leve i en tæt relation med ham.
frikirke, hillerrød, kirke, tro, regilion
Bygnings- og Boligregistret (BBR) (302)

Bygnings- og Boligregistret (BBR) indeholder oplysninger om alle bygninger i Danmark. Du kan se oplysningerne her på siden.
bbr, ejendomsoplysning, matrikel, data, bygninger
Hovborg Lokalhistoriske Arkiv (289)

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium med tilknytning til Hovborg sogn, dets beboere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
hovborg, lokalarkiv, arkiv, byarkiv, billeder
Personregistrering.dk (495)

En statslig hjemmeside vedrørende information om bla. fødsels- og dødsanmeldelser, navneændringer m.m. Siden høre hjemme under By-, Land- og Kirkeministeriet.
persondata, navneforandring, fødsel, død, statslige
Hammershøj Byportal (310)

Velkommen til Hammershøj Byportal. Her kan du finde alle de nødvendige oplysninger om Hammershøj By og hvad vi som borgerforening laver for at gøre byen til et bedre sted.
byportal, artikler, byport, portal, hammershøj
Haderup i billeder (326)

Formål er i fællesskab at opslå billeder, historier og føre en dialog om fortiden og nutiden, som omhandler Haderup by og omegns (Haderup Sogn) forandringer, og dem som voksede op her.
haderup, facebook, gruppe, billeder, media
Ørslev Byportal (Sydsjælland) (337)

Velkommen til Ørslev Byportal. Vi håber at du kan finde glæde ved at bladre rundt på siderne og blive klogere på Ørslev og de tilbud der er i byen. Hvis du klikker på ikonet herunder kan du se Ørslevs helt egen film.
ørslev, byportal, indgang, byliv
Danmark set fra luften - Kongelige Bibliotek (411)

Vores samling af luftfotos består af omkring 3 millioner unikke optagelser fra 1890 frem til 2010. Samlingen giver et ekstraordinært indblik i udviklingen af det kulturelle landskab og infrastrukturen i byerne såvel som på landet op gennem det 20. århundrede. Tjenesten har til formål at give nyt (digitalt) liv til de gamle luftfotos og gøre dem frit tilgængelige for alle.
kort, luftfoto, kongelig, bibliotek, billeder
Tvis Lokalhistorie (308)

Tvis Lokalforening opfordrer jer til at lægge sort/hvide billeder og farverbilleder fra den tid de var på papir.... og gerne en lille note med anledning og dato/årstal.
tvis, lokalhistorie, byliv, facebook, billeder
Gamle person billeder fra Sønderborg By (334)

Dette er en gruppe for billeder fra før 90, hvor det mest er personer der er i focus, så vi kan se hvordan vi så ud dengang, hvordan vi levede som familie, interiør fra hjem, hvordan vi tilbragte fritiden, billeder af generationer, portrætter, og famile sammenkomster.
facebook, personer, sønderborg, gamle, billeder
Industri Historisk Samling Sønderborg (190)

Vi ønsker at udbrede viden om byens industrihistorie fra ca. 1820 til i dag via formidling og fremvisning af historiske produkter og udstyr fra forskellige industrigrene, så som tekstil, beklædning, levnedsmidler, elektronik og andet industri. Samlingen vil ikke omhandle service, handel og håndværk.
industri, musum, byhistorie, fremvisning, sønderborg
Historisk Forening for Graasten By og Egn (302)

Historisk Forening for Graasten By og Egn er oprettet i 1975 af Poul Andersen. Et af formålene er som nævnt at drive et lokalhistorisk arkiv for Gråsten området, og et sådant blev oprettet samtidigt.
forening, arkiv, gråsten, lokalhistorie, graasten
Vi snakker om kbhbilleder.dk (281)

På sitet kbhbilleder.dk kan du finde tusindvis af fotografier, kort og tegninger fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger. I denne gruppe arbejder vi med at forbedre beskrivelserne af de enkelte billeder, så søgemulighederne forbedres og viden om byens historie forankres sammen med billederne.
gruppe, kbh, billeder, københavn, facebook
Rundtidanmark.dk (530)

En god stor guide med oplevelser til mange spændende steder i Danmark.
oplevelser, danmark, historier, byer, rejse
Bramming Info (263)

En side med mange informationer, så som billeder, historier og rutebeskrivelser om Bramming og opland. Her er også slægtshistorier m.m.. Bramminginfo.dk redigeres af John Schwartz (frivillig ved Bramming Egnsmuseum og Bramming Byhistoriske Arkiv).
bramming, historier, byliv, kort, egnshistorie
WikiHorne (Hirtshals) (174)

WikiHorne bygger på samme princip, som det mere kendte Wikipedia, og stilles gratis til rådighed for alle interesserede. WikiHorne har plads til opslag af en hver art om alt, hvad der angår Horne (Hirtshals). Det er mit håb, at enhver, der ved noget om et emne, vil bidrage med at oprette emnet, korrigere ukorrekte eller forældede oplysninger eller tilføje oplysninger til emnet.
hirshals, horne, wiki, opslagsværk, leksikon
Stegebilleder (275)

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
Gladsaxe Byarkiv, Lokalhistorisk afdeling (246)

Her deler Gladsaxe Byarkiv fotos og gode historier fra kommunen før i tiden.
gladsaxe, arkiv, lokalarkiv, facebook
Agersted Lokalarkiv - Facebook (279)

Gruppen har til formål at dele oplysninger og billeder om Agersted og omegn.
facebook, agersted, lokalarkiv, byhistorie, arkiv
Dragør Lokalhistoriske Forening (271)

Dragør Lokalhistoriske Forening blev stiftet den 14. november 1995, og formålet er at medvirke til at forøge interessen for Sydamagers lokalhistoriske værdier.
dragør, lokalarkiv, forening, sjælland, byhistorisk
Kerte - en landsby på Vestfyn (259)

Privat side om byen Kerte, som er en lille landsby beliggende på Fyn. Her er bla. beskrivelser, byhistorier og gamle fotos.
kerte, fyn, vestfyn, byhistorie, byliv
Museet Sønderskov (357)

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Historiensgang.dk (307)

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
HorsensPortal - Din lokale indgang til nettet (314)

Byportal med links, henvisninger og artikler
horsens, portal, byportal, artikler
Holstebro Kirke (456)

Holstebro Kirke er en levende kirke som ligger i centrum af Holstebro - udover gudstjenester afholder Holstebro Kirke arrangementer, som retter sig mod byens naturlige liv. Den nuværende sognekirke blev bygget i 1907 og står det samme sted som den gamle middelalderkirke - Maria Kirke fra 1340.
kirke, holstebro, kirker, kirkegang, religion
Bjerringbro Kirke og Kirkegård (459)

Bjerringbro Kirke er en kirke i Bjerringbro Sogn. Anlæggelsen af Langå-Struerbanen i 1863 skabte grundlaget for Bjerringsbros opståen. Behovet for en kirke i byen voksede sammen med byens indbyggertal. Hidtil havde byens borger været delt på hele tre sogne, Hjermind, Bjerring og Gullev.
kirkegård, midtjylland, bjerringbro, kirke, tro
Ullerupgård (227)

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Noget om Boddum (261)

Noget om Boddum drejer sig om ejendomme der er og har været i Boddum og deres beboere. Det er et tidsbillede der i sagens natur er et evighedsprojekt.
boddum, historie, mennesker, personer, byliv
Slægten Phillip (245)

Slægten Phillip herpå hjemmesiden er bygget op omkring Jørgen Jørgensen Phillip som blev født 11.01.1836 i Vester Hæsinge, Svendborg amt.
philip, kenneth, efterslægt, slægtsnavn, privat
Dansk Sygeplejehistorisk Museum (235)

Dansk Sygeplejehistorisk Museum åbnede i 1999. Det ligger ved Kolding Fjord i det gamle tuberkulosesanatories bygninger.
sygepleje, museum, historie, sygdomme, sygeplejersker
Dollerup Beboerforening (315)

Byportal for Dollerup. Her er information til borgerne i byen om bla. arrangementer, foredrag, info om byen og den lokalhistoriske fortid. Opdateres jævnligt.
dollerup, forening, byliv, portal, lokalhistorie
Skt. Nicolai Kirke (323)

Skt. Nicolai Kirke også kaldet Rønne Kirke er sognekirke for Rønne Sogn. Den ligger tæt ved havnen og er dominerende i bybilledet. Kirken var i middelalderen viet til de søfarendes helgen Sankt Nikolaus. Kirken og sognet ejer Rønne Kirkegård.
nikolai, bornholm, kirke, kirker, sognekirke
AarhusArkivet – historier fra Aarhus Stadsarkiv (243)

Podcast fra Aarhus Stadsarkiv om Aarhus og Aarhus bys historie.
podcast, århus, lyd, historier, stadsarkiv
Gamle Videbæk (344)

Denne gruppe er for alle som interesserer sig for hvordan byen Videbæk så ud i gamle dage.
gruppe, facebook, by, videbæk, billeder
Vendelboer og andre som havde hjemme i Vendsyssel (199)

Min hjemmeside handler om Vendelboen og andre som havde hjemme i Vendsyssel dengang for længe siden.
vendelbo, vendsyssel, historie, byliv, privat
Aarhus Bykirke (218)

Aarhus Bykirke er en menighed fuld af liv. Det gælder om søndagen, når vi samles til gudstjeneste i hjertet af Aarhus, og det gælder i løbet af ugen, når vi mødes i mindre fællesskaber rundt om i private hjem eller i kirkens lokaler. Læs mere om os her på siden – eller mød os til gudstjeneste en søndag. Vi glæder os til at hilse på dig!
århus, frikirke, bykirke, tro
Vammen Sogn - og dets historie (292)

Formålet med denne webside er at at samle historier, dokumenter, billeder og alt muligt andet om mennesker, huse, ejendomme, foreninger og landskab i Vammen Sogn.
vammen, byhistorie, midtjylland, byliv, egnshistorie
Syd for banen Roskilde - Lokalforening (209)

Den lokalhistoriske forening Syd for Banen er oprettet i april 2011. Foreningens formål er at indsamle, fastholde, registrere og videregive historiske oplysninger fra området syd for jernbanelinjen i Roskilde By.
syd, bane, roskilde, forening, arkiv
Ørslevhistorie.dk (262)

Denne hjemmeside beskæftiger sig med historier fra Ørslev - helt specifikt historier fra Ørslevs fortid. Har du dokumenter, billeder eller andre arkivalier liggende, så send dem gerne ind.
ørslev, sjælland, historier, bybevarelse, byliv
Kongsted Kirke (274)

Kongsted Kirke ligger i den tidl. landsby Kongsted, som i dag er en del af byen Rønnede ca. 5 km V for Faxe. Kongsted Kirke var oprindelig en romansk kirke fra 1100-1200 tallet. I årene 1425-1450 blev kirken fuldstændig ændret til sengotisk stil.
kongsted, kirke, kirkegård, Rønnede
Storyhunt (255)

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
SilkeborgGuiderne (245)

Vi står parat til at krydre dit ophold med gode historier om byen og egnen. Året rundt tilbyder vi guidede ture til fods, i bus og på cykel. Om sommeren kan vi også guide på en sejltur med Hjejlebådene. Vi guider på dansk, engelsk og tysk. Du kan bestille en guide til dit private arrangement eller du kan deltage i en af vores åbne og gratis byvandringer hvor alle er velkommen.
byliv, fortællinger, byvandring, egnsinfo, silkeborg
8541.dk (200)

Internetportal for Løgten, Skødstrup, Segalt, Vorre, Studstrup, Åstrup og omegn. Her findes byens ekko og historier til dig som besøgende og beboere.
byportal, information, byliv, sammenhold, samfund
Værløseegnens Historiske Forening (281)

Foreningen har mange aktiviteter: foredrag, ture i naturen, rundvisninger, udgivelser, lokalhistoire og flere andre ting. Se mere på vores hjemmeside.
værløse, forening, byliv., historie, fortællinger
Lammefjordsbyen - Fårevejle (216)

En gennemgang af huse og gårde i og ved Fårevejle Stationsby, fra det første hus og indtil 2. verdenskrig, med henblik på beboere og ejendomsforhold.
fjord, byhistorie, fårevejle, historier, samfund
Grene Kirke (289)

Grene Kirke ligger ca. 2 km vest for Billund. Den er den ene af Grene Sogns kirker. Den er den ældste og mindste af de to kirker. Grene Kirke er en nybygning af den gamle Grene Kirke fra 1100-tallet. Resterne, soklen, ligger tæt ved den "nye" kirke bygget i 1891-92.
sogn, kirke, kirkegård, grene, billund
Historiesnedkeriet (177)

Historiesnedkeriet tilrettelægger og medvirker til historieformidling. Det sker f.eks. ved undervisning, ved etablering og medvirken i lokalhistoriske studiekredse eller andre projekter og historieevents. Historiesnedkeriet holder også foredrag, arrangerer og guider historiske byvandringer, ture og rejser.
snedkeriet, historier, oplysning formidling, byvandring
Anna Kirke - Nørrebro (346)

Anna Kirke også kendt som Annakirken er en kirke beliggende på Bjelkes Allé 19-21 på Nørrebro i Anna Sogn, Københavns Stift, tegnet af arkitekten P.V. Jensen Klint. Bygningen blev opført over tre etaper, der blev afsluttet i henholdsvis 1914, 1921 og 1928, og har plads til 200 mennesker.
anna, kirken, nørrebro, københavn
Museum Polakkasernen (209)

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring
Auningby.dk (175)

Startportal for Auning By, med flere valgmuligheder. Auning er en by beliggende på Djursland med 3.134 indbyggere. Den ligger ca 32 km vest for Grenaa.
byrum, byportal, auning, arkiv, byliv
No Lokalarkiv (217)

Vores mål er at kortlægge No Sogns historie, både tidligere og kommende. Vi modtager gerne billeder og dokumenter til arkivering.
ringkøbing, lokalarkiv, no, by, samfund
Snejbjerg Kirke og Sogn (254)

Snejbjerg Kirke ligger i Herning Kommune og er hovedkirke ud af 3 kirker i Snejbjerg-Studsgård-Haunstrup Pastoratet. Som mange af egnens kirker er Snejbjerg Kirke en gammel bygning. Dens ældste dele finder man således i kor og kirkeskib. Begge er opført i romansk byggestil – sandsynligvis engang omkring år 1200 – i smukt tilhuggene og mange steder store kvadersten.
snejberg, kirke, sogn, herning
Hillerød-Billeder - 2016 (193)

Jeg hedder Henrik Bachmann og var - indtil jeg blev pensionist i 2016 - hos Danske Bank i 48 år. Hermed præsenterer jeg Hillerød-Billeder, som er fokuseret på billeder fra byen siden 2016. Billederne er orienteret mod vejen man ser på billedet. De er derefter navngivet med vej og vejnr. Billeder fra en vej er samlet i sin egen folder.
2016, hillerød, blachman, nye, billeder
Timpanduro.dk (146)

En historierelateret netavis, korrigeret og skabt af Tim Panduro. Her kan du finde flere forskellige skrevne byberetninger og dokumentariske indfaldsvinkler til historien.
tim, panduro, fortællinger, historie, hillerød
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig (279)

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e.V. er det danske bibliotek i Sydslesvig. Sydslesvigs hovedbibliotek er beliggende i Nørregade tæt ved Flensborghus i Flensborg. Med sine tre lokalbiblioteker i Slesvig by, Husum og Egernførde samt to bogbusser dækker centralbiblioteket hele det sydlesvigske område.
centralbibliotek, bibliotek, sydslesvig, sønderjylland, bøger
Grejs Lokalhistorisk Forening / Lokalarkiv (127)

Grejs Lokalhistorisk Forening er stiftet i 1985 med hjemsted i Grejs by, med et lokalarkiv hvis interesseområde er Grejs sogn..
arkiv, forening, grejs, lokalarkiv, egnshistorie
Herlev Hospital (203)

Herlev Hospital er et sygehus i Herlev. Bygningen er blandt Danmarks højeste etagebygninger med 25 etager, en højde på 120 meter og et grundareal på 30.000 m². Det blev indviet i 1976 efter en byggeperiode på 10 år. Hospitalet er et af landets største med en medarbejderstab på 4.000.
herlev, sygehus, hospital, sjælland, hovedstaden
Augustenborg Guiden (113)

Tag guiden med rundt i byen, og læs eller hør om de forskellige seværdigheder. Du kan f.eks. starte med at gå en tur gennem Storegade eller Slotsallé, der begge fører til slottet. Guiden dækker hele den gamle bydel, havnen, parken, skoven og det meste af Augustenborgstien ud til Brovold. Vi starter byvandringen med at høre lidt om Augustenborgs historie. Byen blev grundlagt i 1651 af hertug Ernst Günther, der giftede sig med sin kusine, Augusta af Glücksborg, som han opkaldte slottet og byen efter.
augustenborg, guide, byvandring, historie, slot
Hjortsvang Museum (93)

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner, der oprindeligt blev samlet eller givet til brødrene Jens og Anders Markussen af lokale borgere. I 1983 skænkede Anders Markussen Vroldgård til Tørring-Uldum Kommune og dermed opstod Hjortsvang Museum. Mange frivillige fra egnen har deres daglige gang på Hjortsvang Museum, hvor man deltager i alt fra reparationer og genopbygning af de gamle bygninger, markarbejde med de gamle maskiner til rengøring og pasning af billetsalget. Se hjemmesiden for besøgstider og infromation.
hjortsvang, museum, historie, udstilling, bygninger
Svanekearkiv.dk (103)

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
RoskildeGuides (120)

Vi er et netværk af passionerede guides fra lokalområdet, som elsker at formidle Roskildes mange spændende historier.
guider, byliv, historier, roskilde, byvandring
Christianshavns Historie gennem 400 år (90)

Historisk video med fortælling om anlægningen af bydelen Christianshavn. Geografisk set er Christianshavn oprindeligt opfyld på nogle sandbanker på Amagers naturlige nordkyst, men i dag en regulær halvø. Bydelen blev grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1618.
youtube, 400, video, historie, københavn
Aarhusguiderne.dk (170)

AarhusGuiderne er den største og mest erfarne udbyder af guideservice i Aarhus, Region Midtjylland og resten af Jylland. AarhusGuiderne har i mere end 70 år guidet for alle slags grupper – uanset alder og sprog. Vi ser det som vores fornemste opgave at formidle byens og landets kultur, historie, arkitektur og design på en både seriøs og underholdende måde, så vores gæster får en oplevelse med hjem. Vi tilpasser vores ture til målgruppen uanset om det er en familie, en arbejdsplads, en forening eller krydstogtturister.
århus, aarhus, guider, byvandring, vandring
Lokalarkivet Mariager (132)

Lokalarkivet Mariager dækker, Mariager by og tidligere landsogne, Hem, Sem, Svenstrup og V. Tørslev. Hvis du bor i, har boet i eller har slægt med tilknytning til vores dækningsområde eller blot har en opgave eller anden interesse heri, så kan vi måske hjælpe dig. Arkivalier og trykt materiale kan ikke hjemlånes, men kan lånes og læses på vores læsestue. Fotokopier fra arkivets samlinger kan bestilles og købes på stedet.
mariager, lokalarkiv, byarkiv, billeder, egnshistorie
1967 Christianshavn - Dokumentar (85)

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Aulum Kirke (76)

Aulum Kirke er opført omkring 1200-tallet og hørte i begyndelsen under Tvis kloster, som var ejet af kongen. I 1717 sælges klostret til herremanden Niels Ibsen på Lergrav. Herefter tilhører kirken de skiftende herremænd på Lergrav. Indtil den i 1813 bliver selv ejende. Den nuværende Hodsager kirke blev bygget i 1903 og er bygget af tilhuggede sten fra den forrige kirke. Altertavlen, prædikestolen, døbefonten og klokken blev overført fra den gamle kirke.
aulum, hodsager, kirker, sogn, kirkegårde
Møntergården (79)

På Møntergården får du masser af spændende oplevelser, som gør dig klogere på historien om Odense og Fyn.
museum, odense, fyn, byliv, historie
Svendborg Kommune (94)

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Endelave Museum (102)

Museet er et lokalhistorisk museum, beliggende i Endelave By.
endelave, øliv, museum, egnsmuseum, horsens
Maine Genealogy - Databases & Collections (103)

Flere forskellige typer genealogiske søgemuligheder i databaser under staten Maine, USA. Nogle af dokumenterne kan være betalingspligtig for at se dem. Maine er en amerikansk delstat, hvor hovedstaden er Augusta, mens Portland er den største by.
databaser, usa, main, delstat, søgeportal
Tyskland - 1945 (70)

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Troldhede-Kolding-Vejen Nostalgi (83)

Gruppe hvor der kan debateres nostalgi om byerne Troldhede, Kolding og Vejen.
troldhede, nostalgi, facebook, gruppedebat, fortid
Fyn - Middelfart 1938 (84)

En film om Middelfart i 1938. Der er billeder fra byens erhvervsvirksomheder, skoler og sportsliv. Klippet er uden lyd.
middelfart, video, 1938, kulturarv
Frederiksberg Hovedbibliotek (114)

Velkommen til Biblioteket Frederiksberg. Her kan du låne den nyeste litteratur, læse dagens avis eller puste ud i en travl hverdag sammen med dine børn. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Lån alt fra brætspil til de sidste nye romaner. Som låner hos Biblioteket Frederiksberg har du adgang til masser af fysiske og digitale materialer, arrangementer og oplevelser.
frederiksberg, bibliotek, bøger, udlån, hovedstad
Haderslev Domsogn (121)

Her er højt til loftet. Domkirken er byens vartegn - fyldt med liv for alle aldre, tradition og historie.
haderselv, kirke, hospitalskirke, sogn, domsogn
Det Gamle Rådhus - Ribe (88)

Kom ind i et hus fyldt med historie eller book masser af oplevelser i Ribe.
byvandring, historie, byliv, rådhus, ribe
Museum Give (74)

I midten af Jylland og vest for Vejle finder du Museum Give. Her bydes I indenfor i et ægte skatkammer med alt fra livet på hedebondens gård til byens handel og håndværk og undervisningen i den gamle landsbyskole.
give, museum, egnsmuseum
Rønne Byarkiv (83)

Rønnes historie i billeder.
rønne, byarkiv, billeder, historisk
The Arizona Memory Project (AMP) (64)

Arkiver, biblioteker og museer fra Arizona har bidraget med aviser, historier, ejendomskort, by- og telefonbøger, skoleårbøger, billeder, lydfiler og meget mere til denne samling. Du kan søge frit i indekset.
arizona, arkiv, fotos, arkivalier, amerika
Halvrimmen Arkiv (57)

Arkivet i halvrimmen blev startet op den 14/3-2002 og ligger i det game bibliotek fra 1924. Arkivet rummer i dag en stor samling af gamle billeder, dokumenter, slægtsoplysninger, bøger, og enkelte effekter. Vi er beliggende på Ålborgvej 43, 9400 Brovst.
halvrimmen, lokalarkiv, brovst, nordjylland, byhistorie
Rinkenæs Korskirke og Sogn (69)

Rinkenæs Korskirke er en sognekirke i Rinkenæs, Rinkenæs Sogn. Kirken blev indviet den 4. september 1932 og blev fra samme dato sognekirke. Kirken der er tegnet af arkitekt Harald Lønborg-Jensen, er bygget som en traditionel landsbykirke med rødt tegltag og et tårn med sadeltag og takkede gavle
rinkenæs, kirke, gråsten, østjylland, korskirke
Historytours.dk (71)

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
Tønder Kommune (237)

Tønder Kommune blev dannet ved Strukturreformen i 2007 ved en sammenlægning af Tønder, Løgumkloster, Nørre‑Rangstrup, Skærbæk, Bredebro og Højer Kommuner. Hovedbyerne i de tidligere kommuner udgør sammen med Agerskov og Møgeltønder de otte største byer.
tønder, kommune, sønderjylland, syddanmark, region
Dragør Bibliotek (96)

Biblioteket i Dragør ligger i en smuk fredet bygning i den gamle bydel. Her findes en skønlitterær og faglitterær samling af bøger for børn og voksne.
dragør, bøger, bibliotek, bog, udlån
Vores By Odense (66)

I et tæt samarbejde med dig, sørger vi for at planlægge, formidle dine budskaber, historier, nyheder og tilbud – så alle i Odense ved, hvor de får den bedste service, det bedste produkt og den bedste oplevelse!. Det gør vi på vores målrettede platforme, der sikrer dig lokal trafik, lokale kunder og lokale forbindelser.
vores, by, fyn, byportal, odense
Kerteminde Byarkiv (56)

Kerteminde Byarkiv er en del af Østfyns Museer og formidler bl.a. den lokale historie.
facebook, kerteminde, arkiv, medie, formidling
Borgerkirken (58)

Borgerkirken er en fri kirke der bygger på Folkekirkens grundlag. Borgerkirken er en kirke, hvor store og små kommer igen og får lyst til at tage en ven med.
borger, kirke, kirker, frikirke, silkeborg
Rudkøbing Byhistoriske Arkiv (45)

Arkivet er et kommunalt, lokalhistorisk arkiv, der primært dækker Rudkøbing By og den forhenværende Rudkøbing Kommune. Dog har vi også i tidens løb fået en del arkivalier fra resten af Langeland.
facebook, rudkøbing, nyarkiv
Bo i Byen (41)

Bestil Bo i Byen til en spændende og underholdende byvandring i København. Jeg tilrettelægger turen så den passer til jeres behov og forventninger. Hvad enten du kun kender København som besøgende eller har boet i byen hele dit liv, så er du garanteret en fantastisk oplevelse.
hovedstad, andersen, københavn, byvandring, byture
Dorthealund.dk (31)

Med Dorthealund.dk ønsker vi i moderne forstand, at bevare viden, data og fakta vedrørende slægtgården Dorthealund i Gl. Pjedsted, Fiskebækvej 4, 7000 Fredericia.
slægtsgård, gård, dorthea, bygning, historisk
Bedemand - Heick & Larsen (35)

Her hos bedemand Heick & Larsen løser vi alle opgaver i forbindelse med dødsfald, begravelse eller bisættelse. Hos bedemand Heick & Larsen tilbyder vi begravelsesydelser i byer som: Grindsted, Billund, Ølgod, Esbjerg, Kolding, Vejle, Herning, Ikast, Brande, Give, Kibæk, Sdr. Omme, Hejnsvig, Vorbasse med flere.
heick, larsen, bedemænd, bedemandsforretning