Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Frihedsmuseets modstandsdatabase (885)

Modstandsfolk over hele landet omtalt i den vigtigste trykte litteratur. Nulevende modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse har givet samtykke til offentliggørelse. Modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse er afgået ved døden for mere end 10 år siden.
modstand, bevægelse, krigen, modstandsfolk, frihedsmuseum
Find gravsted (EG) (1405)

Find gravsted giver mulighed for at søge gravsteder på en lang række danske kirkegårde. Søge mulighederne administreres af de kirkegårde der bidrager med data. På oversigtskortet er det muligt at se hvilke kirkegårde app'en kan benyttes på. Det er muligt at se aktuelle takster for kirkegårdens ydelser, kontaktoplysninger og adresse. Gravsteder kan søges frem ved hjælp af afdødes navne.
døde, gravsteder, søgniing, portal, gravsten
Lokalhistoriske film fra Thy (1262)

Efterhånden som digitaliseringen af den beskedne samling af lokalhistoriske film, som arkivet råder over, skrider frem, bliver filmene tilgængelige her fra hjemmesiden. Vi er fortsat interesseret i at modtage filmoptagelser, som kan være med til at skildre egnens lokale historie.
gamle, film, lokalarkiv, thy, video
Galten Begravelsesforretning (903)

Hos Galten Begravelsesforretning er vi behjælpelige med alle anliggender i forbindelse med dødsfald. Vi yder en diskret og personlig service, og vi har desuden stor erfaring med rådgivning og overblik over næsten alle spørgsmål. Ved dødsfald indebærer det, at vi varetager al kontakt til kirken, præsten og kordegnen.
galten, bedemand
Ordbog - historisk (948)

Ordnet.dk er en ordbog over det danse sprog fra ca. 1700-1950. Her kan du få en forklaring på hvad de gamle ord og vendinger i kirkebogen betyder på nydansk, f.eks. ord som indsidder, bolsmand, inderste.
ordbog, ord, sprog
Latinsk Ordbogen (1178)

Gratis ordbog med oversættelse fra latin til dansk og til dels omvendt.
latin, ordbog
Register over døde i Danmark (1051)

Registret indeholder samtlige dødsfald i Danmark i perioden (Kbh 1842-1915) 1867-1939 samt 1943-1969, i alt 1.141.914 dødsfald. Efter en søgning får man vist en liste med den eller de personer, der opfylder søgekriterierne. Ved klik på efternavnet åbnes der et nyt detalje billede med alle oplysninger.
døde, søgning, register, dødsfald, danmark
Mennesketsoprindelse.dk (1173)

Menneskets udviklingshistorie eller odyssé er et gigantisk epos, der spænder over 7 millioner år – fra de tidligste abemennesker over de første af vore forfædre tilhørende Homo-slægten, som vi kan spejle os og i et vist omfang genkende os selv i til oprindelsen af det moderne menneske, Homo sapiens for blot 200.000 år siden.
menneske, historie, oprindelse
Pedersborg Kirke (1330)

Pedersborg Kirke er en kirke i den lille by Pedersborg, umiddelbart nord for Sorø på Midtsjælland. Kirken ligger markant hævet over det omkringliggende landskab og Pedersborg Sø. Den kan således ses tydeligt, når man kommer kørende mod Sorø fra nord og vest.
pedersborg, kirke, kirkegård
Rigsarkivet.dk (881)

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Legacytree.com (915)

Book en slægtsforsker og få deres hjælp til at finde dine aner. Vores hold vil udføre detaljeret og personlig forskning i millioner af slægtsforskningsoptegnelser over hundredvis af år for at fortælle dig hvem dine forfædre var, hvor de boede og meget mere.
legacy, slægtsforsker, køb, betaling, slægt
Fængslet.dk - Horsens (1095)

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år med fængselsdrift og åbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET. På få år er det lykkedes FÆNGSLET at skabe en både national og international anerkendt ramme for kultur og events. FÆNGSLET lægger i dag hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler, iværksætteri, erhvervskonferencer og et spisehus.
horsens, museum, straffeanstalt, fængsel
Køge Arkiverne (1043)

Her på siderne kan du navigere dig videre til materiale om Køge Arkiverne. Her kan du orientere dig i samlingerne, finde en oversigt over vores publikationer, gå på opdagelse i Køgedatabasen, læse historier og meget, meget andet.
køge, arkiv, lokalarkiv, slægt, historie
Ørnhøj Lokalarkiv (642)

På arkivet finder du: En stor samling konfirmations- og skolebilleder. Her er også mange fotos af landejendomme og byens huse igennem tiden. Ørnhøjs rige foreningsliv, afspejler sig desuden i vores arkivalier. Vi er heldige at have protokoller fra mange af foreningerne. Arkivet råder desuden over en stor bogsamling om lokalhistorie.
ørnhøj, lokalarkiv, arkiv
Kartoffeltyskerne på Alheden (862)

Kartoffeltyskere er den folkelige betegnelse for de cirka 290 tyske familier, som 1759-60 blev kaldt til Danmark, efter indbydelse af kong Frederik den Femte, overvejende fra Pfalz (nuværende Württemberg) med henblik på opdyrkning af den jyske hede.
kolonister, kartoffeltysker, indvandring, slægt, tyskland
Lokalhistorisk Arkiv Holstebro (765)

Vor samling rummer over 500 hyldemeter arkivalier - 40.2 tons, ca. 75.000 fotos, godt og vel 1.000.000 negativer og fotografiske glasplader. I vor registrering af Holstebro Dagblad (perioden 1910-1996) har vi 43.479 emner – til hvert emne hører så fra én til flere hundrede artikelreferencer. Vi har meget, men samler naturligvis stadig ind – et arkiv kan vist aldrig få for meget!.
holstebro, lokalarkiv, arkiv
Skippere.dk (581)

Velkommen til hjemmesiden over navigationseksaminerede danske skippere og styrmænd i perioden 1707-1839, hvor eksamen i dette tidsrum, kun kunne aflægges hos Københavns skipperlav. Siden indeholder en prosopografisk database, hvori der kan søges oplysninger om mere end 13.908 eksaminerede skippere og styrmænd, 4.348 skibe og 13.551 destinationer som viser skibenes rejsemål.
skippere, eksamen, styrmænd, skibe, sejlskib, navigation, skipperlav
Knud Højrup, Astrup (618)

Som barn kom jeg ofte på ferie hos mormor og morfar i Ebeltoft. Morfar Knud Vindberg havde ligesom flere af sine brødre i mange år undret sig over hvor navnet Vindberg stammede fra. Så da han blev pensioneret i 1956 kørte han rundt til omegnens sogne på sin VeloSolex knallert for at læse i kirkebøgerne. Når jeg var på ferie hos dem hjalp jeg morfar med at skrive resultatet af hans forskning ind i en slægtsbog som mor og far havde givet ham. Jeg har været heldig at arve denne bog fra morfar. Dette lagde grunden til min egen interesse for slægtsforskning og det har faktisk optaget mig det meste af voksenlivet. Denne hjemmesides afsnit Knuds slægt kan betragtes som min egen on-line slægtsbog.
privat, slægtsforskning, bøger
Grenaa Egnsarkiv (850)

Fungerer som lokalhistorisk arkiv for Norddjurs Kommune. Det betyder, at arkivet opbevarer materiale af privat proveniens (fra foreninger, virksomheder, privatpersoner mv.) samt materiale fra kommunale myndigheder og institutioner i det område, der blev dækket af den daværende Grenaa Kommune. Alt opbevaret materiale registreres på edb. Grenaa Egnsarkiv stiller ovennævnte materiale til rådighed for offentligheden efter arkivvæsenets sædvanlige tilgængelighedsregler:
grenaa, lokalarkiv, arkiv, egnsarkiv, norddjurs
Skivewiki.dk (551)

Museum Sallings arkiver byder velkommen til SkiveWiki. Her vil vi opbygge et lokalt leksikon med artikler om historiske emner i hele Skive Kommune. Oveni vil Museum Sallings øvrige fagområder bidrage med artikler om arkæologi, kunst og natur.
skive, wiki, museum, leksikon, wikipedia
Bornholmske Kirkebøger før 1814 (621)

Dette website indeholder et register over kirkebogsoptegnelser for de bornholmske sogne i perioden før 1814.
bornholm, kirkebøger
Politiets registerblade (601)

Politiets registerblade var en forløber for folkeregistret. Her er alle københavnere over 10 år registreret i perioden mellem 1890-1923.
politi, registerblad, mandtal, københavn, politiregisterblad
Dansk Vestindien - Kilder til historien (586)

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Dansk Klokkemuseum (672)

Dansk Klokkemuseum har over 700 klokker af alle slags, lige fra store, gamle kirkeklokker og klokkespil til skibsklokker og dyreklokker fra alle steder i verden.
klokker, museum, sommersted, kirkeklokker
Kongenshus Mindepark (642)

For at hædre hedebøndernes slidsomme arbejde blev den selvejende institution ”Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere” stiftet i 1942. I 1953 blev mindeparken indviet, en natur-, kultur- og historisk oplevelse lidt ud over det sædvanlige.
facebook, kongens, hus, mindepark, viborg
Historieselskabet (916)

Historieselskabet ejes af Liv Thomsen. Hun har i over 25 år skabt en lang række tv-serier til DR2 og DR K og er af Politikens Henrik Palle blevet kaldt: ’Sin generations Erik Kjersgaard'. Fra ufortalte skæbner på samfundets bund til oversete kvinder i magteliten. Liv Thomsen retter lyset mod danmarkshistoriens glemte kapitler og har blandt andet modtaget Gyldendals Ingeborgpris og DRs sprogpris for sin 'billedskabende og nutidige fortællerstemme'.
historie, fortællinger, beretninger, danmarkshistorie, information
Flemmings herregaarde (672)

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
The central database for UK burials and cremations (963)

Denne centrale onlinedatabase over lovpligtige begravelses- og ligbrændingsregistre for Storbritannien og Republikken Irland omfatter i øjeblikket begravelsesregistre fra flere London-bydele, Kent & Sussex Crematorium og Tunbridge Wells Borough foruden optegnelser fra Angus, Skotland. Søgninger er gratis og giver grundlæggende oplysninger.
england, døde, begravede, søg, portal,
Cemetery Records Online (749)

Denne hjemmeside indeholder mere end 25 millioner kirkegårdsregistre, transskriptioner og begravelsesregistre fra titusindvis af kirkegårde over hele verden, alle bidraget fra slægtsforskere, kirkegårde, offentlige myndigheder og private organisationer.
begravelser, døde, gravsten, kirkegård, portal
Skivehistorie.dk (502)

Med fokus på dengang og nu byder Skive Historie på et lille udsnit af den spændende historie, der omgiver Skive lokalhistorie. Tag et kig på billeder af Skives mest fremtrædende gader og se, hvor meget byen har ændret sig. Du har også mulighed for at læse om nogle af de mest markante bygninger fra Skive og læse sjove fakta og historier, der uden tvivl får én til at reflektere over, hvordan livet var dengang.
skive, byliv, historie, lokalhistorie
Genealogy Indexer - Historiske byfortegnelser (553)

Søg i mere end 429.000 sider med historiske mapper, primært fra lande i Central- og Østeuropa, sammen med 32.000 sider med polske og russiske militærdokumenter (lister over officerer, ofre osv.), 40.000 sider med samfundshistorier og personlige historier og 16.000 sider af polske gymnasieårsrapporter og andre skolekilder.
øst, europa, polen, byer, rusland
Commonwealth War Graves Commission (594)

Søg efter de 1,7 millioner mænd og kvinder fra Commonwealth-styrkerne, der døde under de to verdenskrige, og de 23.000 kirkegårde, mindesmærker og andre steder verden over, hvor de mindes, herunder britiske, canadiske, australske og newzealandske styrker.
commonwealth, war, krig, index, gravsteder
Skibsbevaringsfonden (704)

Dansk Historisk Skibsregister (DHS), som ejes og driftes af Skibsbevaringsfonden, giver et overblik over bestanden af bevaringsværdige eller blot kulturhistorisk interessante fartøjer. Registret indeholder henved 800 fartøjer, hovedsageligt ældre end 25 år. Der er oplysninger om navn, skibstype, byggeår, motortype, kendingsbetegnelse, tonnage, byggested og hjemsted.
fonde, skibe, bevaringsværdigt, arkiv, skib
Løkkens historie (912)

Velkommen til hjemmesiden om Løkkens historie. Her kan du få et overblik over byens historie, eller fordybe dig i et bestemt emne, hvis det er det, du ønsker.
løkken, historie, byliv, information, emner
Fold.com (740)

Database over mange optegnelser hvor USA har deltaget militært. Søgebar database, både gratis og betalende.
usa, database, amerika, krig, militær
Slægten Spangsberg (642)

Slægten Spangsberg er efterkommer af Hans Christensen Spangsberg 1667-1737 fra Jerne ved Esbjerg. Jeg har registreret 37245 personer fordelt på 12092 familier. Ved hjælp af ovenståde register kan du se alle personerne og under menupunktet Søg kan der søges i hele databasen.
spangsberg, privat, slægtstræ, jerne, esbjerg
Odensebilleder (650)

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården, Overgade 48, Odense. Vi er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne her på Internetsiden.
odense, billeder, fotos, gamle, bymuseum
Rigsarkivet - Flickr (570)

Vi har over 400 kilometer Danmarkshistorie i skriftlig form. Vi har bl.a. alle grundlovene i original, Kalmarunionsdokumentet - og regnskaberne fra Øresundstolden, som UNESCO har karakteriseret som umistelig verdensarv. I vores samlinger kan du også finde tusindvis af kilder, som kan fortælle hverdagsdanskerens historie gennem de sidste mange hundrede år. På Flickr viser vi fotos og nogle af de flotteste dokumenter fra samlingerne.
rigsarkivet, dokumenter, flickr, medie, historie
DNSAP - det danske nazistparti / Bovrup-kartoteket (866)

Bovrup-kartoteket er en afskrift af medlemskartoteket for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP), der blev udgivet i bogform i tiden efter befrielsen. Kartoteket var oprettet af partiføreren Frits Clausen, der boede i Bovrup – heraf navnet. I løbet af 1945 afskrev modstandsfolk kartoteket i bitterhed over, at tidligere medlemmer af nazistpartiet straffrit og ubemærket kunne genoptage deres plads i samfundslivet. Det førte til modstandsbevægelsens udgivelse i marts 1946.
krig, danske, nazister, bovrup, kartotek
Københavns Overpræsidium - Familieretlige sager (531)

Familieretlige sager - Københavns Overpræsidium gældende fra 1858-1989.
rigsarkivet, præsidium, sagsret, 1858, 1989
Canvas (1021)

Værktøj til at lave stamtræer. Canvas gratis stamtræsværktøj gør det muligt at lave et overblik over dine forfædre. Med hundredvis af skabeloner, du selv kan justere, kan du med få museklik nemt lave en visualisering af dit stamtræ.
online, slægtstræ, skabeloner, design, gratis
Dansk-Jødisk Genealogisk Database (629)

Dette er en genealogisk database over dansk-jødiske slægter. Databasen tilstræber at omfatte alle dansk-jødiske slægter, også sent indvandrede slægter, samt deres forslægter i udlandet.
jøder, oportal, indeks, database, jødedom
Det Færøske Landsarkiv (612)

Ud over kirkebøger, folketællinger og skifteprotokoller kan du finde lovgivning, indberetning af vejr og andre spændende ting på Det færøske landsarkivs hjemmeside.
færøerne, kirkebøger, information, landsarkiv, oplysning
Springwell Danish Cemetery (631)

Springwell Cemetery – Omaha. Kirkegården er etableret af danske immigranter. Alfabetisk liste over begravede er lagt online som pdf fil via af Museum of Danish America, som har stået for indekseringen.
usa, kirkegård, krig, gravsteder, omaha
Australiens Nationale Arkiv (2023)

Vi er det føderale agentur, der indsamler optegnelser over den australske historie. Vi gør dette for at forbinde australiere med nationens fortid og nutid, deres identitet og historie som nation.
australien, arkiv, rigsarkiv, indeksering
Henning Bender - Udvandrerhistorie (764)

Afholder foredrag og skriver artikler og bøger om dansk oversøisk udvandring fra alle danske regioner/lokalområder, svensk indvandring til Danmark, samt foto- og industrihistorie
henning, bender, foredrag, udvandring, artikler
Geddes kort - Kongens pralekort (632)

Geddes kort fra 1761 viser kongens København set fra oven – let forskønnet og dejlig detaljeret.
kort, matrikel, københavn, kongen, gedde
Slægtsforskerforeninger i Sverige (562)

Links til en del slægtsforskerforeninger i Sverige via wiki.
foreninger, sverige, links, oversigt, slægtsforskning
The Jewish Genealogical Society (579)

The Jewish Genealogical Society, Inc. (JGS) blev grundlagt i New York i 1977 som en nonprofit organisation, der blev den første af, hvad der nu er over 90 sådanne foreninger verden over.
jøder, society, usa, new, york
Worldcat.org (525)

Hvis du er interesseret i slægtsforskning eller familiehistorie, er du havnet på det rigtige sted. Biblioteker og arkiver er ofte den kilden til unikke optegnelser over fødsler, ægteskaber og dødsfald, fotografier, aviser, mikrofilm og så meget mere.
arkiv, digital, bibliotek, worldcat, dokumenter
D-dag og Operation Overlord (813)

Formålet med dette websted er at fortælle om D-dag og Operation Overlord samt om de muligheder, der er i dag for at besøge Normandiet og de historiske lokaliteter. Det er samtidigt mit ønske at medvirke til bevare mindet om de skelsættende begivenheder dengang og historien om de soldater, der deltog med livet som indsats.
d-dag, 1944, landgang, normandiet, krig
Ribe Domkirke (1292)

Kirken er bygget i romansk stil og regnes i dag for at være den bedst bevarede romanske domkirke i Danmark. Den er som følge af gentagne ombygninger Danmarks eneste femskibede kirke og måler 63 meter i længden og er 36 meter bred. Kirken har desuden tre tårne: Rytterspiret, som er placeret over koret, Mariatårnet, som er det lille tårn, og Borgertårnet.
ribe, kirke, domkirke, sønderjylland
Langelandsfortet » Koldkrigsmuseum på Langeland (684)

Langelandsfortet var et bemandet fort under Søværnet indtil 1993, og er nu museum. Det blev anlagt i 1953 med henblik på at overvåge og i krigstid hindre fjendtlige skibes passage gennem Langelandsbæltet. Midlet hertil var 4 kanonstillinger udrustet med 150 mm kanoner.
langeland, fort, krigstid, langelandsfortet, museum
Slægten Philip (494)

Siderne redigeres af: Arne Philip Jørgensen. Senest opdateret: 2. januar 2023. Denne hjemmesides formål er: at videreføre en gammel slægtsbog for slægten Philip. Det er meningen at medlemmer af familien skal kunne skaffe sig viden om slægten og deres egne aner. For at sikre en fremtidig opdateret efterslægtstavle, opfordres familiemedlemmerne til at skrive til mig om tilkommende børn, giftermål eller pårørende der afgår ved døden. Jeg modtager også gerne biografier over din far, mor, søster eller bror. Det kan f. eks. være vedkommendes beskæftigelse, bopæl samt evt. udførte spektakulære gerninger.
philip, privat, slægt, efterslægt, slægtsnavn
Germany Genealogy - Just Ask! (499)

I denne gruppe kan du deltage og stille spørgsmål om forfædre, der boede i Tyskland eller om Tysklands ressourcer i forbindelse med din egen slægtsforskning.
facebook, gruppe, tysk, oversættelse, slægt
Roskilde Domkirke (1115)

Roskilde Domkirke er domkirken i Roskilde. Domkirken er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet på grund af sine enestående arkitektur og som gravkirke for Danmarks kongeslægt.
roskilde, domkirke, kirke, kirkegård, sjælland
Efterkommer-af-roepolakker.dk (505)

Min hjemmeside er et ønske om at dele min interesse for de polakker der kom som roepolakker i årene 1893-1929. Jeg ved der må være rigtig mange efterkommere spredt over hele landet eftersom vi nu er ude i både 5. og 6. generation.
roepolakker, hjemmeside, privat, polen
Erindringsmedaljen for krigene 1848-50 og 1864 (432)

Erindringsmedaljen for krigene 1848-50 og 1864. Scannet kartotek på Arkivalieronline over de deltagere, der efter ansøgning indsendt 1876 fik tildelt erindringsmedaljen. Kartoteket består af et blad for hver ansøger og er alfabetisk opdelt. Siderne indeholder flere oplysninger om deltagerens krigsdeltagelse m.m. Dette kartotek omfatter kun for efternavne med A-L.
rigsarkivet, erindringsmedaljen, krig 1848, 1859, 1864
Modtagere af Holmens Hæderstegn (416)

Alfabetisk fortegnelse over modtagere af Holmens Hæderstegn. Hæderstegnet for god tjeneste ved Sø-etaten er et officielt dansk hæderstegn, der tildeles ansatte i Søværnet. Hæderstegnet blev indstiftet den 29. januar 1801 og hed oprindeligt Holmens Hæderstegn frem til 1843, en betegnelse som stadig finder anvendelse blandt de ansatte i Søværnet. Dette link dækker over modtagere i tidsperioden 1801-1950
holmens, hæderstegn, rigaarkivet, arkivalier
Den Reformerte Menighed i Fredericia (669)

Den Reformerte Menighed i Fredericia er blandt landets ældste statsanerkendte trossamfund. De bosatte sig i Fredericia i et lille hjørne af byen, fordi det var der de fik tilbudt jord og huse. I dag er medlemmerne spredt over hele byen og en del bor rundt i landet. Menigheden består i dag dels af medlemmer med de gamle slægtsnavne, og dels af medlemmer uden slægtshistorisk tilknytning. De har tilsluttet sig af interesse for den reformerte tro og det tætte fællesskab, som en lille menighed kan tilbyde.
fredericia, reformerte, kirke
Datatilsynet (661)

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne om databeskyttelse bliver overholdt.
myndighed, datatilsyn, databeskyttelse, lovgivning, regler
Safe-haven.dk (645)

Safe-Haven er en database over de jødiske flygtninge, som ankom til Sverige. Det er Dansk Jødisk Museum, der har udarbejdet databasen. Navnet på den enkelte flygtninge kan søges frem. Du kan også se, hvilke havne, strande og andre kystområder flygtningene sejlede fra.
jøder, krig, søgning, flygtninge, sverige
På sporet af BorgSlægten (432)

På sporet af BorgSlægten. Her har jeg forsøgt at samle et overblik over min BorgSlægt. Til min slægt hører ligeledes “slægtsnavnene” Borg, Thuesen, Kjærgaard, Dahlgaard, Espersen, Lausen, Laursen og Jensen.
borg, slægt, thusen, privat, træ
Historisk Samfund for Sønderjylland (548)

Historisk Samfund for Sønderjylland blev oprettet i 1922. Foreningens formål er "at fremme interessen og forståelsen for Sønderjyllands historie". Over 2.000 med interesse for den sønderjyske historie er medlemmer af Historisk Samfund for Sønderjylland og nyder godt af foreningens mange tilbud.
sønderjylland, historie, samfund, egnshistorie, forening
Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke (596)

Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke, SKLA, varetager kommunens lokalhistoriske arkivers fælles interesser og fungerer som lokalarkivernes forhandlingspartner over for Sønderborg Kommune vedrørende lokaleforhold og økonomiske forhold.
sønderborg, samvirke, forening, lokalarkiver, arkiver
Livet gennem tiderne (454)

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
Family Tree Builder 8.0 (483)

Family Tree Builder, som bruges af millioner af mennesker verden over, hjælper dig med at udforske din slægtshistorie, opbygge dit stamtræ og tilføje fotografier, historiske optegnelser og meget mere.
myheritage, program, offline, slægtsforskningsprogram, slægstræ
Gramps (519)

GRAMPS er et open source-slægtsforskningsprogram. Det er oversat til mange sprog, herunder dansk.
gramps, program, pc, open, source
Alda.dk - Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning (481)

Alda.dk er min personlige hjemmeside, som handler om slægtsforskning. Her vil jeg løbende blogge om mine forfædre og hvad jeg kan grave frem af historier om deres liv. Jeg vil også blogge om mine oplevelser med slægtsforskning generelt – stort som småt. På alda.dk kan du også finde længere, sammenhængende historier om min slægt, samt lister over mine aner, så du evt. kan undersøge, om vi har slægt til fælles.
privat, træ, karlsen, linda, schwartz
Gravminde-databasen (473)

Samlet oversigt over udpegede bevaringsværdige gravminder på Lolland og Falster.
grave, gravminder, kirkegårde, søgeportal, bevaringsværdig
Herregårdsmuseet Selsø Slot (543)

Selsø blev bygget i 1570’erme af adelsmanden Jakob Ulfeldt. I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum. I 1995 blev huset overdraget af Marina von Plessen af Scheel til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune.
selsø, slot, museum, historisk, kulturarv
Inden for voldene - København (417)

Indenforvoldene.dk tager dig med på en rejse gennem det gamle København og præsenterer dig bl.a. for byens historie, bygningerne, gaderne, broerne og ikke mindst de mange spændende mennesker – kendte såvel som ukendte – der ved deres tilstedeværelse har givet byen kulør. Alt dette er foreløbigt suppleret med over 9.000 fotos, postkort og annoncer, men da emnerne selvsagt er enorme og på ingen måde udtømmende, vil siden løbende blive opdateret med tekst og billeder.
københavn, historie, byhistorie, foto, billeder
Egnssamlingen i Saltum – Lokalhistorisk Arkiv og Museum (681)

I Saltum finder du en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske samlinger. Egnssamlingen råder over 1.200 m2 lokaler på 5 samlede matrikler, hvor de mange udstillinger og arbejdende værksteder præsenterer sig flot.
egnssamling, saltum, arkiv, lokalarkiv, museum
Folkedrab.dk (866)

Folkedrab.dk drives af DIIS - Dansk Institut for Internationale Studier – et selvstændigt, offentligt forskningsinstitut i Danmark. Indholdet er produceret over en årrække i samarbejde mellem forskere, eksperter, journalister og kommunikationsfolk.
folkedrab, krig, historie, baggrundstof, artikler
Foredrag med Adam Jon Kronegh (599)

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Fixmitfoto.dk (565)

Velkommen til FixMitFoto, Danmarks førende online fotoredigeringsplatform. Vi har specialiseret os i at levere professionel kvalitet fotoredigering til en overkommelig pris. Vores team består af erfarne fotografer og grafikere, der er dedikeret til at forbedre dine billeder.
fotorestaurering, fotoredigering, foto, billeder
American Historical Society of Germans from Russia (467)

AHSGRs mission er at opdage, indsamle, bevare og dele historie, kulturarv og genealogisk arv fra tyske bosættere i det russiske imperium. Som eksperter på tysk russisk arv er vi dedikerede og lidenskabelige med løbende at opdage nye oplysninger og dele dem gennem en overflod af online og personlige ressourcer.
rusland, indvandring, tyskere, tyskland, kulturarv
Matrikler - Rigsarkivet (468)

Diverse optegnelser over matrikler fre flere forskellige danske byer og områder.
matrikler, ejendomme, rigsarkivet, danmark, numre
Ole Plannthin - Slægtsforskning (460)

Jeg har i min slægtsforskning taget udgangspunkt i mine børn Morten Plannthin og Mikkel Plannthin, der således er probanter i mine slægtsoversigter. Jeg har fulgt deres aner i de 4 grene svarende til deres bedsteforældre. Oversigter for de første generationer fremgår af anerlister i forhold til min kone Lis Garde Christensen og mig selv Ole Thyge Plannthin.
ole, plannthin, privat, slægt, privat
Mytrueancestry.com (786)

Vores mission er at hjælpe dig med at tage dine DNA-resultater et skridt videre. Oplev dine gamle slægtninge ved at sammenligne dig selv med tusindvis af gamle prøver fra ægte arkæologiske steder. Vores enkle og sikre service giver dig 10000 års historie og over 85 gamle civilisationer fra hele verden lige ved hånden.
dna, ancestry, my, true, analyse
GEDmatch (435)

GEDmatch giver dig flere applikationer til at sammenligne dine DNA-testresultater med de millioner andre mennesker verden over.
dna, match, app, slægtforskning, genetisk
Historical Society of Pennsylvania (460)

Historical Society of Pennsylvania, der blev grundlagt i 1824, er et af landets største arkiver af historiske dokumenter. Vi er stolte af at tjene som Philadelphia's Library of American History med over 21 millioner manuskripter, bøger og grafiske billeder, der omfatter århundreders amerikansk historie.
pennsylvania, usa, historie, aner, arkivalier
Østjysk Hjemstavnsforening (455)

Foreningen blev stiftet i 1936 med det overordnede formål ”at fremme forståelsen af hjemstavnskultur og værne om egnens hjemstavnsværdier i det Østjyske”.
hjemstavn, østjysk, forening
Nulevende norske slægtninge (736)

Nulevende slægtninge i Norge, hvor man kender navnet, vil evt. kunne findes med navn, tlf. numre, og adresser, samt kort over hvor vedkommende bor.
1881, norge, telfonbog, nulevende, søgning
Compgen.de (431)

Med over 4.000 individuelle medlemmer og over 50 medlemsforeninger, som igen omfatter over 20.000 medlemmer, er CompGen Tysklands største slægtsforskningsforening
tyskland, slægtsforskning, forening, medlem, köln
Bornholmskeudvandrere.dk (427)

Databasen over bornholmske udvandrere bygger på et kæmpe arbejde, som slægtsforsker Lill-May Didriksen udførte. Oplysningerne er hentet i Københavns Politis udvandrerregister. Bornholms Ø-arkiv vedligeholder løbende informationerne i databasen.
bornholm, udvandrere, database, arkiv, søgning
Østerbro lille Museum (523)

Østerbro lille Museum er et lokalt museum med fokus på bydelens historie, gader og ejendomme. Vi råder over et bibliotek og en større digital og analog samling af billeder og artikler. Ydermere har vi et erindringsrum med minder fra den nære fortid.
lille, museum, østerbro, historie, bydel
Arvelige sygdomme - Rigshospitalet (461)

​I almindeligt sprogbrug er arvelige sygdomme de sygdomme, hvor der er en ændring i et enkelt gen, som kan overføres til næste generation via en sædcelle eller ægcelle.
dna, sygdomme, arvelig, kromosom, rigshospitalet
Kith and Kin Pro 3 (441)

Kith and Kin-serien er den originale Windows-slægtsforskningssoftware, startet i 1993 under Windows 3.1 og brugt af tusindvis af brugere i over 50 lande verden over.
program, windows, slægtsprogram, computer, kith
Bornholm i billeder - før og nu (561)

Facebook gruppe med over 26.000 billeder fra bornholm.
bornholm, gamle, billeder, gruppe, fotos
Pastvu.com - Arkiv af historiske fotos (964)

Arkiv af historiske fotos, genereret af brugere verden over. Bemærk, at siden loader ind på Moskva som standard. Navigere ud til f.eks. Danmark eller USA, ved at flytte musen.
billeder, foto, rusland, verden, portal
Vordingborg (753)

Vordingborg er en købstad på Sydsjælland og er hovedby i Vordingborg Kommune, der hører under Region Sjælland. Byen ligger ved Masnedsund og er via en bro forbundet til Masnedø og videre over Storstrømsbroen til Falster.
wiki, wikipedia, leksikon, vordingborg, by
Niels Winther Christensens Hjemmeside (355)

Formålet med denne side er først og fremmest at pleje min store interesse for slægtsforskning og lokalhistorie, jeg er født i 1947 i Østerby på Fejø, hvorfra min mors slægt stammer. Da jeg i sin tid gik i gang med at forske i min mors aner blev jeg hurtigt klar over, at har man aner tilbage til Fejø er der stor sandsynlighed for at disse aner, ville fører tilbage til andre forfædre fra de andre øer i Smålandshavet, nemlig Skalø, Femø, Lillø, Askø, Vejrø og Rågø.
privat, niels, fejø, slægt, østerby
Swedenmark.dk (386)

Databasen swedenmark.dk er i dag på lige over ca. 203.500 profiler som deler aner og dermed er en og samme slægt. Materialet i databasen er forsket af flere slægtsforskere, siden 2006 er det dog kun domæneejer som har bidraget. I swedenmark.dk finder du skandinavisk adel, europæiske fyrstehuse og royale slægter. I swedenmark.dk kan du følge slægterne i mere end tusind år.
skandinavisk, adel, fyrstehuse, royale, slægter
Jewish Records Indexing – Poland (JRI-Poland) (608)

En online søgbar database med flere end 2 mill poster over jødiske kilder (fødsel-vielse-død) i det område, der mellem de to verdenskrige var Polen. Databasen udvides løbende og er baseret på frivillig arbejdskraft.
polen, jøder, link, optegnelser, jødedom
The Missing Identity Project (465)

Holocaust Overlevende, der var børn forsøger stadig at finde oplysninger om deres fortid, og måske kan du hjælpe dem. Nogle håber at finde overlevende familiemedlemmer, der kan fortælle dem om deres forældre. Andre håber at finde ud af de mest grundlæggende oplysninger om dem selv – deres eget navn, deres fødselsdato og fødested.
efterlysning, eftersøgning, jøder, krigen, holocaust
Besættelsestidens ofre (489)

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
DNA - Labcorp.com (396)

Labcorp, verdens førende virksomhed inden for sundhedsdiagnostik, fokuserer på vores mission om at forbedre sundheden og forbedre liv. Siden 1981 har Labcorp testet og evalueret millioner af relationssager for kunder over hele verden, hvilket giver hurtige, overkommelige og pålidelige resultater, du kan stole på.
dna, lab, corp, test, analyse
Skive Byarkiv (499)

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
Thomsen slægten (366)

Jeg slægtsforsker Thomsen slægten og mit stamtræ findes online på myheritage. Der er over 700 navne på webstedet. Siden bliver opdateret jævnligt og har i øjeblikket 25 medlemmer. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du sende webmaster en besked. God fornøjelse.
myheritage, thomsen, digital, træ
Hjørring Kommune (726)

Hjørring Kommune er en kommune i Region Nordjylland med 63.839 indbyggere, som ud over Hjørring omfatter byerne Hirtshals, Sindal og Løkken. Kommunen dækker den nordvestlige del af Vendsyssel, grænsende mod Frederikshavn Kommune i øst, Brønderslev Kommune i syd og Jammerbugt Kommune i sydvest.
hjørring, kommune, region, nordjylland, borger
Billesø & Baltzer (402)

For godt 50 år siden etablerede Per Billesø forlaget, mens han var under uddannelse. Det var den gang, da bøger blev sat i bly og offsettryk ikke var standard. De første udgivelser, var de årlige håndbøger for gymnasiet og HF. Seneste udgave var årgang 46, hvorefter internettet tog over.
forlag, billesø, baltzer, bøger, slægtsbog
Find din slægt - og gør den levende (434)

Find din slægt - og gør den levende henvender sig både til dig, der aldrig har forsket i din slægt og til dig, der er godt i gang med forskningen. Du får svar på: hvordan du begynder; hvordan du bevarer overblikket; hvilke kilder, du kan finde, og hvad du kan bruge dem til; hvilke arkiver du kan benytte og hvad du kan finde på internettet.
find, din, slægt, bog, hjælp
Odense Slægten (363)

Odense Slægten kom på internettet d. 15 marts 2018, og ejes af Michael Hansen. De oplysningerne du finder i databasen er indsamlet over en periode på cirka 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer en del besøg på Rigsarkivet i Odense. Sidst, men ikke mindst, kommer en del af navnene også fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter. Odense Slægten indeholder her i 2019 ca. 2600 personer, og antallet øges løbende. Hvis du har oplysninger til personer i databasen, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive via vores kontakt - se menupunktet Info. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige på Odense Slægten.
odense, slægt, privat, træ
Bogjensen.dk (540)

Vi har et bredt udvalg af nyere og ældre brugte bøger, med speciale i fagbøger og historiske beretninger. Min bogsamling er opbygget og udvalgt over en lang årrække, og der er således i flere år opkøbt bøger og samlinger, med henblik på at starte et antikvariat.
bog, jensen, bøger, brugte, antikvariat
Ubirex (419)

Har du overvejet at fortælle din egen historie ?. Ligger dine slægtninges erindringer i en skrivebordsskuffe ?. Har du en særlig viden om et historisk emne du brænder for ?. UBIREX er et nicheforlag, som specialiserer sig i din fortælling. Vi hjælper dig med opsætning, redigering og udgivelse af din bog.
forlag, niche, bogform, udgivelser, bøger
Rougsø Egnsarkiv og Museum (444)

Vi råder over lokaler (arkiv og museum) på i alt 650 m2. Indviet 10. april 1978. I museet finder du hele værksteder, købmandsbutik, grovvarehandel, gamle håndredskaber og uniformer m.m
arkiv, egnsarkiv, museum, rogsø
GDPR: Sådan får du kontrol med dine data (617)

Gennemgang af GDPR, som også er en vigtig brik i håndtering af slægtsdata. GDPR er EU's databeskyttelseslov. Loven skal give dig bedre kontrol over dine private oplysninger, men hvordan får du kontrol med dine data ?. Læs med her.
tænk, gdpr, oplysning, dine, data
Slægtsforskning - Gehrcke (389)

Stamtræ for efterkommere af Johan Henrik Peter Gehrcke og Hansine Kristine Hansen. Stamtræet indeholder pt. 858 personer fordelt over otte generationer.
gehrcke, hansen, privat, træ, hansine
Genealogy - My Ancestors Came to Australia (440)

En privat slægtsforskningsgruppe for folk der har aner fra og i Australien. Gruppen har over 24000 medlemmer.
facebook, australien, gruppe, debat, downunder
Slægten på begge sider af Storebælt (370)

Formålet med denne hjemmeside er at få et overblik af vores Stamtræ ved at samle de forskellige grene på en stamme. På Sjælland drejer det sig om Familier som: GERCKEN, WAHL, SKOVGAARD, NIELSEN og SØRENSEN På Fyn drejer det sig om familier som: SØRENSEN, NIKOLAJSEN, KINGO, MADSEN og JENSEN.
sjælland, skovgaard, gercken, kingo, sørensen
Væversteds slægtsbog (420)

Familierne Væversted fra Vendsyssel, Jørgensen fra Everdrup, Tora Christensen fra Læsø, Nielsen fra Kibsgaard og st. Rævdal, samt Guldager Hermansen, fra Agersted og Dronninglund. Med grene af familier i Florida, Wasington DC, Utah og Pocatello, Idaho. Denne slægtsbog med over 3300 personer vedligeholdes af Flemming Væversted Jørgensen og er placeret på mit eget domæne www.vaeversted.com. E-Mail til Slaegt@Vaeversted.com
væversted, jørgen , privat
Statsfængslet i Horsens - Straffeprotokol 1853-1905 (345)

I Horsens Statsfængsels straffeprotokol findes optegnelser over fangernes forseelser mod fængselsregulativet, og de disciplinærstraffe som de blev udsat for.
protokol, straffesager, horsens, statsfængslet, tugthus
Holstebro Pinsekirke (380)

Holstebro Pinsekirke en evangelisk frikirke midt i Holstebro. Vores kirkesal og Café Across ligger skråt overfor banegården på Allégade 1 og 2. Vi holder gudstjenester hver søndag, og i ugens løb er der forskellige aktiviteter for børn og teenagere. Vi har børne- og juniorkirke under prædikenen. Kirken er et mangfoldigt fællesskab både i alder og kulturer. Nogen er vokset op med troen, mens først som unge eller voksne er begyndt at interessere sig for tro. Heldigvis har vi forskellige historier, personligheder og preferencer, når det kommer til tro og spiritualitet. Det afspejler meget godt vores vision: Sammen om at erfare Guds kærlighed og udforske meningen med live
frikirke, holstebro, kirke, jylland,
Bryggenslokalhistorie.dk (410)

Foreningen har over 20.000 fotos fra Bryggen og en del postkort fra 1920 og 30èrne, samt meget andet.
bryggen, lokalhistorie, lokalarkiv, københavn, vesterbro
Remember Me ? (386)

De er de mest sårbare ofre for krig og folkedrab. Mellem 1933 og 1945 blev millioner af børn fordrevet som følge af forfølgelse af nazisterne og deres samarbejdspartnere. Efter Anden Verdenskrig fotograferede nødhjælpsorganisationer nogle af de børn, der overlevede for at hjælpe med at finde deres familier. Nu, mere end 65 år senere, arbejder United States Holocaust Memorial Museum på at finde ud af, hvad der blev af disse unge overlevende. Vil du hjælpe os med at finde dem ?
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, efterlysninger, børn
Samsø Kommune (761)

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Mariehøj Kirke og Sogn (141)

Mariehøj Sogn er et sogn i Silkeborg Provsti (Århus Stift). I Mariehøj Sogn ligger Mariehøj Kirke, som er nykirke opført i årene 1954-55 og taget i brug i 1956. Kirken er opført som en korskirke på et fundament af granitsten. Kirkens arkitekt Viggo Hardie-Fischer blev ved et besøg i den gamle velbevarede middelalderby Visby på Gotland inspireret af ruinerne af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken. Påvirkningen herfra er tydelig i Mariehøj Kirke. Over midten af kirken er bygget et pyramideformet tårn i træ.
mariehøj, silkeborg, kirker, nykirke, sognekirke
Historiske morgener: Englemagersken fra Vesterbro (599)

Hun er danmarkshistoriens største seriemorderske. Man mener, at Dagmar Overby slog over 20 børn ihjel, inden hun blev arresteret i 1920. Hun averterede i aviserne efter unge kvinder, som var kommet i ulykke. Hun lovede de vordende mødre, at hun diskret kunne bortadoptere de nyfødte børn mod en passende betaling. I stedet myrdede hun børnene og brændte hovedparten af ligene i kakkelovnen i sin lejlighed.
dagmar, overby, foredrag, politimuseet, frederik, strand
Silkeborg Kommune (738)

Silkeborg Kommune er en kommune i Region Midtjylland. Den nuværende kommune blev dannet ved kommunalreformen 2007 ved sammenlægning af: Gjern Kommune Silkeborg Kommune Them Kommune Kjellerup Kommune. Kommunen består af over 100.000 indbyggere samlet set.
silkeborg, kommune, midtjylland, søhøjland, region, midt
Besættelsesmuseum Fyn (494)

Besættelsesmuseum Fyn åbnede i 2013, og har til huse på gården Rosendal. Museet er indrettet med en permanent udstilling om modstandsbevægelsen, tyskernes tilstedeværelse og dagligdagen som den tegnede sig for danskerne i årene 1940-45. Museet råder desuden over den ene kommandobunker fra 1944, hvor man kan se vores udstilling om Beldringe Flyveplads.
besættelse, fyn, krig, 1940, 1945,
Sønderjyske krigsfanger, 1. Verdenskrig (310)

Kartoteker over sønderjyske krigsfanger fra 1 verdenskrig.
sønderjylland, verdenskrig, krigsfanger, navne, kartoteker
Københavnerhistorier: Podcast (390)

Hør forunderlige historier om hovedstaden og dens mennesker: ”Københavnerhistorier”, produceret af Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i samarbejde med Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv zoomer ind på detaljer i byens store samlinger og folder de mange spændende historier ud over i alt 20 afsnit.
podcast, københavn, historier, lyd, stadsarkiv
FilArkiv - Digitale byggesager (845)

Søg byggesager, miljøsager og andre ejendomssager i over 40 kommuner i Danmark.
byggesager, kommuner, miljøsager, bygninger, infrastruktur
Slægten Otterstrøm i Danmark (341)

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Registreringssentral for historiske data (RHD) (487)

Registreringscentralen i Tromsø digitaliserer kirkebøger og folketællinger. Indsatsen er koncentreret om kirkebøger fra 1700- og 1800-tallet. Folketællingerne dækker årene 1865, 1875, 1891 og 1900. Desuden ligger der registre til skifteprotokoller fra statsarkiverne i Oslo og Kongsberg. Oversigten over navne i de enkelte protokoller findes via alfabetisk oversigt over sorenskriverembederne. Folketællinger og kirkebøger er søgbare og de kan også købes.
søgeportal, folketællinger, kilder, norge, 1865
Slekt og data (938)

Slægtsforskningsforeningen i Norge (Slekt og Data) er Norges største frivillige organisation for dem, der er interesserede i slægtsforskning og familiehistorie. Foreningen blev grundlagt i 1990 og har nu over 10.000 medlemmer over hele landet.
norge, forening, slekt, data, portal
Worldgenweb.org (684)

WorldGenWeb Projektet blev oprettet i 1996 af Dale Schneider i et forsøg på at imødekomme de voksende behov hos slægtsforskere over hele verden, der forsøgte at undersøge deres forfædre online. Dales oprindelige mål (som det er vores i dag) var at få hvert land i verden repræsenteret af et online websted og hostet af forskere, der enten bor i deres eget land, eller som er bekendt med deres lands ressourcer. På den måde er GenWeb en ring af forskere på tværs af sprog og lande.
world, gen, web, projekt, slægtstræer
Hallandsk Familieforskerforening - kaster lys over historien (562)

Hallands Familieforskerforening - kaster lys over historien. Hallands Slægtsforskerforening er en almennyttig forening, der blev stiftet i 1982. Foreningen er aktiv for slægtsforskere i Halland og for dem, der arbejder med hallandsk kildemateriale. Ved årsskiftet 2021-2022 havde vi 1416 medlemmer, samt 105 familiemedlemmer fordelt over hele landet, vi finder også nogle medlemmer i Danmark, USA og Canada. Hallands Genealogiske Forening, tidligere Hallands Genealogiske Forening, er medlem af Sveriges Genealogiske Forening.
hallands, forening, sverige, slægtsforskere, historie
Rosenholm Egnsarkiv (441)

Rosenholm Egnsarkiv er indrettet i det tidligere Ting- og Arresthus midt i Hornslet, sammen med Syddjurs Bibliotek. Rosenholm Egnsarkiv er et moderne arkiv, hvor der ud over de historiske arkivalier og billedarkiv m.v. også er slægtsforskning med mere end 90.000 navne samt et stort elektronisk arkiv, med billeder og andre arkivalier.
rosenholm, lokalarkiv, arkiv, djursland, egnsarkiv
Arolsen-arkivet (562)

Arolsen-arkivet er et internationalt søgecenter for nazisternes forfølgelse med verdens mest omfattende samling af dokumenter om nationalsocialismens ofre og overlevende. Dokumenterne vedrører de forskellige grupper, der blev forfulgt af naziregimet og indeholder henvisninger til omkring 17,5 millioner mennesker, hvilket gør dem til en vigtig kilde til viden for samfundet i dag.
nazismen, tyskland, krig, database, koncentrationslejr
Poul Lynge Johansens digitale slægtsbog (307)

Oversigttavler over mine ca. 1.000 fædrene og mødrene aner. Ud over nogle få aner i 16-1700-tallet, er næsten alle aner fra Vendsyssel, enkelte grene dog fra Thy og Himmerland. For de første 6 generationer er der links til ane-beskrivelser, som dog nok primært kan have interesse for min familie. Anerne findes også i Navne- og stedregistrene (se nedenfor), hvor der er noter om dem og ca. 12.000 af deres efterkommere.
poul, lynge, johansen, poly, privat
Peter Langelands liv og virke (337)

Peter Langelands liv og virke. En biografi ved Jens Langeland-Knudsen. Biografien er primært tænkt at være til oplysning for Peter Langelands efterkommere og familie. Det er derfor antaget, at læserne allerede ved hvem Peter Langeland var og i nogen udstrækning ved, hvad han stod for. Biografien er indtil videre under opbygning, og vil blive gradvist udbygget. Opbygningen af wiki-udgaven blev påbegyndt i december 2013 på grundlag af materiale, der er indsamlet over de foregående adskillige år.
peter, langeland, slægt, privat
Sankt Josefs Sogn (398)

Den katolske menighed på Sydhavsøerne. I 2016 blev flere katolske menigheder i Danmark sammenlagt. I denne proces opstod den nuværende Sankt Josefs menighed. Sognet dækker over områderne Lolland, Falster, Farø, Bogø, Møn & småøerne.
katolsk, sydhavsøerne, sankt, josef, menighed
Lottrup slægten (219)

Igennem flere år var det mit ønske, at kunne få etableret et overblik over slægten Lottrup. Der vil højst sandsynlig være mangler og fejl her og der, men det er mit håb, at vi med tiden kan få materialet gjort mere og mere validt. Hvis man ved gennemsyn det materiale der nu er lagt på nettet, finder anledning til at bidrage med kommentarer, nye oplysninger eller rettelser til dataene, er man velkommen til at kontakte undertegnede via e-mail.
lottrup, jens, slægt, vojens, nordjylland
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder (103)

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Udvandring til andre verdensdele – Kom godt i gang (463)

De fleste udvandringer foregik fra København og er registreret hos Københavns Politi 3. Politiinspektorat. Direkte udvandring foregik med både fra København direkte til en oversøisk havn, fx New York. Ved indirekte udvandring, dækkede kontrakten billet til transport fra København til den havn, hvorfra skibet til den oversøiske destination sejlede og billetten til dette skib. Der var også agenter i Vejle og Ribe, som formidlede indirekte udvandring via Hamborg.
udvandring, verdensdele, rejse, danske, politi
Danske veje vestpå (398)

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
ArkivGIS - Faxe Kommune (241)

Intergeret kortoptegnelser med flere valgmuligheder, bla. gamle luftfotos over faxe kommune.
maps, matrikel, faxe, kommune, kort
Frederiksborg Slot (478)

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv (339)

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Kirker.dk (167)

Hjemmesiden giver dig et overblik over alle kirker i Danmark. Her kan du finde information om forskellige kirkers beliggenhed og historie. Du kan også finde kontaktinformation til kirkerne, deres hjemmesider, gudstjenester og aktiviteter online. Hjemmesiden er en god kilde til at finde information om kirker i Danmark.
søgning, portal, kirker, billeder, danmark
Patsches Hus - Lokalarkiv (296)

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Danske i USA 1850-2000 (376)

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Danske toldembedsmænd 1660-1920 (411)

Jeg blev uddannet som bibliotekar i 1994 og har arbejdet på et af hovedstadens store biblioteker i over 25 år. Jeg har interesseret mig for slægtsforskning, personalhistorie og lokalhistorie siden min gymnasietid. Du er velkommen til at kommentere mine indlæg på bloggen eller skrive direkte til mig
toldere, toldmænd, 1660, 1920, leksikon
Buckinghamshire Family History Society (548)

Buckinghamshire Family History Society blev dannet i 1976 for at fremme studiet af familiehistorier i Buckinghamshire. Med over 1000 medlemmer henvender samfundet sig til dem med Bucks-herkomst og medlemmer, der forsker herkomst andre steder. Selskabet er en registreret velgørenhedsorganisation (velgørenhedsnummer 290335) og medlem af Federation of Family History Societies og er tilknyttet Buckinghamshire Archaeological Society, Buckinghamshire Record Society og Bourne End Community Association.
buckinghamshire, historie, forskning, forening, england
Det Digitale Tinglysningssystem (846)

Tinglysning er den offentlige registrering, efterprøvelse og offentliggørelse af rettigheder over fast ejendom, andelsboliger, køretøjer, ægtepagter og løsøre mv. Rettighederne offentliggøres i Tingbogen. Tinglysning kan være en betingelse for, at rettigheden er gyldig og beskyttet.
tinglysnng, digital, ejendomme, matrikel, ejendomsoplysninger
Arcanum - gamle kort over Europa (512)

Kort over Europa i 1800-tallet. Indeholder kort over Europa, bykort, landkort og matrikelkort.
europa, kort, 1800, gamle, landkort
Gravstensinventeringen (428)

Gravstensinventeringen er en del af Rotter.se og er en database over svenske gravsten. P.t. er der (2023) 516437 gravsten og 1.129.549 personer registreret.
gravsten, sverige, national, begravede, fotodokumentation
Nypolitivennen - Blog (414)

Tidligere bibliotekar Erik Nicolaisen Høy oversætter, offentliggøre og kommentere tidsskriftet Politivennen. Det var et københavnsk ugeblad, der udkom i årene 1798 til 1846 med et hav af kommentarer og klager fra borgerskabet over den uorden, der herskede i København.
politi, vennen, blog, historie, opslagsværk
Grøn Kirke (306)

Grøn Kirkes formål er med et kirkeligt og teologisk udgangspunkt at inspirere og motivere individer, menigheder, kirker, kirkegårde og kirkelige organisationer og skoler til at taget et medansvar for de klima- og miljøudfordringer verden står overfor.
grøn, kirke, klima, miljø, kirkegårde
Liste over kirkegårde i USA (378)

Wikipedias liste over nogle af kirkegårdene i USA. Brug den i din videre søgning.
kirkgårde, indeks, liste, gravsteder, amerika
Schou-Pedersen & Pilgaard (299)

Mit efternavn, Schou-Pedersen, er sat sammen af min farmors og farfars slægtsnavne. Schou-slægten har lange rødder på Bornholm, men tilbage i min tip-generation blev de blandet med indvandring af noget mindre stedfaste, men stærke rødder fra Jylland - slægterne Hoff, Theilmann, Overgaard og Mygind. Pedersen-slægten dyrkede generation efter generation jorderne omkring Bregninge og Søby på Ærø, indtil min farfar forlod øen og grundlagde en isenkramforretning i Ringe på Fyn. Min mor var født Pilgaard og havde dybe rødder i Vendsyssel, hvor både hendes fars slægt (Pilgaard) og hendes mors slægt (Nielsen) kan spores tilbage til de slægter, der udgik fra Hune Hedegaard nær Pandrup.
schou, pedersen, privat, træ, bornholm
Slægten Heltzen (271)

Hjemmesiden indeholder slægtstavler for Heltzen slægt, født 1733 til 2019. For en del personer er der ud over stamdata, tilknyttet en beretning om personens liv og levned, baseret på familiens optegnelser og data og beskrivelser hentet via internettet, bl.a. fra norske og danske arkiver.
slægt, heltzen, slægttræ, tyskland, norge
Foreningen Danske Slotte og Herregaarde (704)

Foreningen er et samarbejde til fremme af unikke oplevelser på danske slotte og herregårde. Alle vore medlemmer har deres eget særlige kendetegn, og foreningen byder derfor velkommen til en kulturel mangfoldighed - et kongerige af oplevelser. Den kulturhistoriske oplevelse er vores fælles baggrund, hvorfor der venter unikke oplevelser, uanset om De blot ønsker at besøge stedet for sin historiske værdi eller ønsker at overnatte i disse fantastiske rammer.
slotte, herregårde, bygninger, historiske, kulturarv
Historisk Samfund for Århus Stift (339)

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Sønderholm - Frejlev Kirker (268)

Sønderholm Kirke ligger i Sønderholm Sogn i Aalborg Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Hornum Herred, Ålborg Amt. Kor og kirkeskib er opført i romansk tid af granitkvadre over skråkantsokkel.
nibe, sogn, kirker, kirke, nordjylland
Historiske kort - Sverige (370)

Se kort over Sverige helt tilbage til 1628. I vores digitale arkiver er der mere end en million historiske kort at finde helt gratis.
kort, gamle, sverige, landkort, matrikler
Mindeblade for faldne sønderjyder 1914-1918 (299)

Mindeblade med en del personinformation over faldne i krigen 1914 til 1918. Sønderjylland.
faldne, krig, 1914, 1918, sønderjylland
Criticalpast.com (533)

Velkommen til CriticalPast. Her kan du flere 1000'ende filmklip i flere forskellige genre. Videoklip licenseres royaltyfrit, over hele verden, så du kan se dem gratis. 24 timer i døgnet. Filmklip omfatter bla. første verdenskrig, anden verdenskrig, Koreakrig, Vietnamkrig, den kolde krig, verdensomspændende politiske figurer, industrialisering, kultur, borgerrettigheder, transport, luftfart og rumfart.
filmklip, video, fortid, filmklip, tv
Hjælpen til Sønderjylland (309)

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Skagensavis.dk - Dødsannoncer (460)

Mindre indeks over døde med annoncer fra 2011 og frem til 2023. Fra Skagen Avis.
dødsannoncer, skagen, avis, indeks, døde
Folkeuniversitet (moderside) (396)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Min slægt - Mine børn Mette og Michaels aner (311)

Denne slægtsdatabase tager sit udgangspunkt i mine to børn (Mette og Michael, fra hhv. mit første og andet ægteskab). Den indeholder deres stamtræ, med p.t. over 1800 personer. Data er hovedsageligt fundet af min hustru, Jonna, og min gudfar, Niels Erik Torp Steffensen.
torp, steffensen, niels
Gülstorff’s stamtræ (319)

Dette er mit første forsøg på at lave en samlet oversigt over min familie og slægtsnavnet Gülstorff. Der er sikkert stadig mangler og fejl i de i de brugte data og jeg mangler stadig mange informationer om fætre og kusiner og deres børn. Jeg modtager gerne rettelser og yderligere information. Steen Gülstorff
steen, gülstorff, privat, slægt
Lær at læse gotisk håndskrift (288)

Mange af de dokumenter, som du finder i arkiverne, er skrevet med gotisk skrift. Det var nemlig først i 1875, at man i Danmark officielt gik over til at bruge latinsk skrift, som er den skrift, vi bruger i dag. Er du slægtsforsker, lokalhistorisk interesseret, forsker eller studerende, er det altså næsten en nødvendighed, at du kan læse gotisk håndskrift. Med dette kursus får du de grundlæggende læseteknikker på plads, så du kan fordybe dig i arkiverne uanset dit formål.
gotisk, rigsarkivet, kursus, skrift, håndskrift
Slægtsgården (317)

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Den Esmarch'ske slægt (319)

Denne familieside handler om slægterne Esmarch og deres oprindelse samt om mine familiære relationer. Esmarchbasen er den centrale del som indeholder alle esmarcher og hele min familie. Men læs også indledende om slægtens grene på denne side. For overskueligheden skyld, kan den københavnske gren - Mads Esmarchs efterkommere (hvor jeg er efterkommer) og Slægtens oprindelse ses særskilt, men oplysningerne er også i Esmarchbasen.
esmarch, københavn, slægt, privat, mads
Fra fattiglemmer til konger ... (269)

I marts 2016 lagde Svend Jacobsen og jeg en efterslægtstavle på nettet for herredsfoged Troels Winther på Astrupgård i Sønderjylland, der levede for over 500 år siden (www.troelswinther.dk). Troels Winther er stamfar til en uhyre omfattende slægt, der må betegnes som Danmarks største sammenhængende slægt. TW-efterslægtstavlen indeholder p.t. mere end 80.000 personer, hvoraf ca. 50.000 er egentlige efterkommere efter Troels Winther, mens resten er ægtefæller til efterkommerne og forældre til ægtefællerne.
troels, winther, sønderjylland, slægter, stamtræ
Maritim og historisk information (91)

Privat side der indeksere maritim og historisk information. Er blevet en del af M/S Museet for Søfart, men ligger stadig på eget domæne, med oprindelig data. Her er en del optegnelser over flere forskellige typer data inden for skibe og registrering af dem.
skibe, søfart, maritim, optegnelser, portal
Efterslægtstavle - Wiki (267)

En efterslægtstavle eller et stamtræ er en oversigt over en persons eller et ægtepars efterkommere frem til nutiden. Her kan du læse lidt mere viden, fra wikis leksikon.
efterslægt, information, viden, slægt, wiki
Forlaget Turbine (248)

Turbine har hovedsæde få meter fra havnebassinet på Aarhus Havn. Staben på ca. 15 medarbejdere sender årligt flere end 400 titler på gaden. Vores program spænder vidt fra bøger til de mindste læsere over krimi- og kogebøger til spændende romaner og fagbøger for den brede såvel som den snævre målgruppe.
turbine, forlag, bøger, udgivelser, forfattere
Historiensgang.dk (307)

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
Photo Restoration Free Service (256)

Privat lukket gruppe (engelsksproget), der hjælper gratis med at restaurerer gamle fotos. Gruppen har lidt over 33.000 medlemmer.
restaurering, gamle, foto, facebook, billeder
Svensk kirkeindeks (kyrkokartan) (330)

På kirkekortet kan du søge blandt over 3600 svenske kirker, der er en del af det svenske kirkeministerium. Her kan du gennemgå din lokale kirke, finde en smuk kirke at besøge på udflugt eller finde en god kirke til et bryllup, for eksempel.
kirke, sverige, svensk, nordisk, kirker
Jødiske Mysterier (260)

Journalist Bent Blüdnikow og tidl. overrabbiner Bent Lexner har været på jagt i arkiverne og deler ud af deres fund. Produceret af Dansk Jødisk Museum i samarbejde med Jødisk Informationscenter.
lyd, speaker, podcast, jøder, danmark, krigstid
At Skrive Slægtshistorie (248)

Drømmer du om at samle alle de spændende oplysninger, du har fundet gennem din måske mangeårige slægtsforskning, og fortælle slægtens historie ?. Hvis du har det sådan, er dette bogen for dig. Den vil give dig idéer til, hvordan du kan opstille historien, finde stof og skrive fængende. Hvordan du laver et indbydende layout og får historien ud over rampen til dine kommende læsere.
slægtshistorie, kathrine, tobiasen, bog, skrive
Roskilde Arkivernes billedsamling (248)

FOTOTEKET er Roskilde Arkivernes online billedplatform med over 13.000 digitaliserede fotografier fra Roskilde Lokalhistoriske Arkivs billedsamling.
roskilde, billeder, fototeket, fotos, katalog
Rahbeks Antikvariat (399)

Slaraffenland med brugte bøger. Antikvariatet har omkring 80.000 både nye og antikvariske bøger i mange forskellige genrer. Over 23.000 titler er tilgængelige på hjemmesiden.
antikvariat, bøger, brugte, egnsbøger, vildbjerg
Anna Kirke - Nørrebro (346)

Anna Kirke også kendt som Annakirken er en kirke beliggende på Bjelkes Allé 19-21 på Nørrebro i Anna Sogn, Københavns Stift, tegnet af arkitekten P.V. Jensen Klint. Bygningen blev opført over tre etaper, der blev afsluttet i henholdsvis 1914, 1921 og 1928, og har plads til 200 mennesker.
anna, kirken, nørrebro, københavn
Centraal Bureau voor Genealogie (238)

Centraal Bureau voor Genealogie er det nationale dokumentationscentrum for genealogi. Sidne er på Hollandsk, men der findes en engelsk introduktionsside og søgefunktion, som gør brugen let trods eventuelle sproglige vanskeligheder. Her kan bla. findes en liste over professionelle genealoger, der kan udføre kontraktforskning
holland, søgning, hjælp, viden, forum
Ingen sang over min vugge (242)

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
Det Kongelige Bibliotek I Stockholm (82)

Kungliga biblioteket er navnet på Sveriges nationalbibliotek. Biblioteket indsamler og opbevarer alt i arkivalier, dokumenter, bøger, lyd-, billede - og skriftmateriale, som udgives i Sverige. Bibliotekets samlinger er åbne for alle, men dets formål er først og fremmest rettet mod forskningen. Materiale fra den svenske samling må ikke udlånes, men skal anvendes på biblioteket. Langt det meste materiale opbevares i magasiner og skal forudbestilles inden fremvisning. I bibliotekets samlinger findes cirka 20 millioner numre. Udover bøger indeholder samlingerne blandt andet plakater, billeder, håndskrifter og reklametryk. Den audiovisuelle samling består af over 7 millioner indspillede timer.
bibliotek, kongelig, sverige, svensk, nordisk
Himmelveje - i de snørede fødders land (263)

I Himmelveje følger vi i Kirstine Pallesens eventyrlige fodspor jorden rundt, lige fra den første udrejse gennem Suezkanalen og den Transsibiriske Jernbane, til den sidste hjemrejse mange år senere, som gik over Stillehavet og videre gennem Panamakanalen. Lige efter bokseoprøret og under det firetusinde år gamle kejserdømmes fald, boede og arbejdede hun i en årrække blandt de kinesiske kvinder og børn. På utallige rejser til Manchuriet, oplevede hun den gruopvækkende tid med overtro, kvindeundertrykkelse, snørede fødder og værst af alt, måden hvorpå man forsøgte at skaffe sig af med nyfødte pigebørn. En spændende, uhyggelig, men også helt vidunderlig beretning om en modig og hjertevarm kvinde, der turde bryde med datidens konventionelle traditioner og følge sit "kald". - At rejse ud for at bringe kristendom og kærlighed til Manchuriets forsømte kvindeverden.
kina, mona, dalkær, bog, udrejse
Eriksen Web Site (197)

Mit navn er Ove Eriksen, og jeg oprettede denne private familieside på MyHeritage for at opbygge mit slægtstræ, gemme fotos og dele mine opdagelser med mine slægtninge. Der er 2177 personer i mit slægtstræ. Hvis du har lyst til at se hele mit træ eller bidrage til siden, kan du anmode om at blive medlem.
myheritage, eriksen, ove
Vestergaard Slægten (161)

Denne beskrivelse af Vestergaard Slægten er en reduceret udgave af min tidligere beskrivelse, samlet og udgivet i bogform 1990. Som kildeanvendelse er benyttet: Efterladenskaber som erindringsbeskrivelser, dokumenter, foto mm. samt en større brevsamling, samt mundtlige overlevering af ældre efterslægtninge. Beskrivelse af Vestergaard Slægten er ikke opdateret siden 1990.
vestergaard, slægt, privat
DigDag.dk (88)

Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi. Visning af administrative grænser i Danmark. Eksempelvis kan DigDag vise kort med sognegrænser i et specifikt år.
kort, digitalt, atlas, historisk, geografi
Indeks til dødsboer i Statstidende (124)

Siden er oprettet som hjælp til slægtsforskere og indeholder en slags indeks over dødsindførelser, der er anført i Statstidende fra midten af 2001 og frem. Hver person er så vidt muligt præsenteret med: - sidst kendte navn - sidst kendte adresse - fødselsdato - dødsdato - nummer af Statstidende samt referencenummer
statstidende, indeks, dødsindførelser, dødsdato, afdøde
Søhistorisk database (109)

Oplysninger om norske skibe og søfolk. Ligner det danske skibsregister. Der er en del data, bla. optegnelser over skibene, om søfolkenes arbejde på havet og personlige oplysninger om deres fødsel og død m.v.
skibe, norge, skibslister, søfolk, sømænd
Synopsis (141)

Synopsis giver dig et hurtigt og enkelt overblik over litteraturen og den nyeste praksis inden for alle juraens mange områder. Ordet "synopsis" er græsk, og kan nogenlunde oversættes med "overblik". Og det er netop overblik, der er selve ideen med Synopsis. Der publiceres hvert år en enorm mængde juridiske bøger, artikler, betænkninger - og ikke mindst domme. Det bliver stadigt vanskeligere at nå at læse det hele - for slet ikke at tale om at finde det læste igen, når man har brug for det. Her er det, at Synopsis kan være en hjælp.
portal, lov, lovgivning, persondata, jura
Minnesider.no (285)

En norsk udgave af den danske adføde.dk. Du kan søge frit på siden og få den oversat til dansk fra menuen.
mindeside, norge, afdøde, norsk, døde
Bookbeat (97)

Nyd over 1 million lydbøger og e-bøger med BookBeat. I prøveperioden får du adgang til 30 timer lytning og læsning. Efter prøveperioden koster BookBeat fra 59 kr./måned. Du kan til hver en tid opsige dit abonnement.
bøger, lydbøger, beat, digital, lydbog
Timestone (100)

Vælg en smuk og moderne mindesten fra Timestone i stedet for den traditionelle gravsten. Ud over at mindestenen er smuk og en smule anderledes, giver den også nogle fordele som er trygge og rare, når man lige har mistet en kær.
unik, mindesten, utraditionel, gravsten, udformning
Kraniebrud på Radio4 - Slægtsforskning (95)

Gemmer din familie på en historie, der er værd at grave frem? Flere og flere danskere kaster sig over at forske i sin egen slægt ved køkkenbordet. Men hvor starter man henne - og hvad skal man forvente at finde? I dagens Kraniebrud giver vi dig et lynkursus i, hvordan du selv kommer i gang - og hvordan du kan bruge nogle af historikernes tricks til at komme helt tæt på din egen familie. Medvirkende: Asbjørn Romvig Thomsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, Henriette Roued, lektor i digital kulturarv ved Københavns Universitet og historiker Michael Dupont. Vært: Peter Løhde.
radio, 4, lyd, slægtsforskning, podcast
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum (101)

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Radio 4 - Dna og slægtforskning (92)

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
Aulum Kirke (76)

Aulum Kirke er opført omkring 1200-tallet og hørte i begyndelsen under Tvis kloster, som var ejet af kongen. I 1717 sælges klostret til herremanden Niels Ibsen på Lergrav. Herefter tilhører kirken de skiftende herremænd på Lergrav. Indtil den i 1813 bliver selv ejende. Den nuværende Hodsager kirke blev bygget i 1903 og er bygget af tilhuggede sten fra den forrige kirke. Altertavlen, prædikestolen, døbefonten og klokken blev overført fra den gamle kirke.
aulum, hodsager, kirker, sogn, kirkegårde
Gedser Lokalhistoriske Arkiv (109)

Arkivet blev oprettet i 1985 for Skelby, Gedesby og Gedser for at registrere og bevare billeder, protokoller, skøder og andet materiale af lokalhistorisk interesse. Arkivet har til huse på en af den daværende kommunes nedlagte skoler på adressen Skolegade 2B 4874 Gedser. På arkivet findes som hovedsamling arkivalier fra erhverv, foreninger og private samt mange billeder herunder skolebilleder og arkivet råder over registrant over arkivalier, fotos , bøger og bånd.
gedser, lokalarkiv, lolland, dokumenter, bøger
Tyskland - 1945 (70)

Tyskland kort tid efter kapitulationen. Disse optagelser, som senere er blevet korrigeret og farvelagt, er optaget af George Stevens, en Hollywood-instruktør, som senere skulle blive kendt for sine film "A Place at the Sun (1951)" og "Anne Franks dagbog (1959)". Han fulgte i de allieredes fodspor og optog fra forskellige byer og steder i Tyskland efter overgivelsen i 1945.
1945, george, stevens, youtube, krig
Genealogy TV (65)

Stor youtube kanal der handler om genealogi og tilbyder gratis slægtshistorieundervisning. Begyndere til avancerede slægtsforskere kan finde de nyeste tips, teknikker og smarte forskningsstrategier til at finde dine forfædre. Kanalen er engelsksproget, men der er mulighed for oversættelse / undertekster.
youtube, tv, kanal, genealogi, undervisning
Rejmert.dk (68)

Denne side er oprettet med det formål at præsentere vor slægtsforskning for andre interesserede. På siden finder du aner til Susanne Juul Sørensen og Bo Rejmert Sørensen, samt vores efterslægt. Slægterne er fordelt over hele Jylland of Fyn med få afstikkere til Sjælland. Du er velkommen til at bruge de informationer du finder på vores sider med behørig henvisning til kilden.
privat, rejmert, juul, jylland, slægtsforsning
Sequencing DNA (72)

Vi leverer alt, hvad du behøver for nemt at få adgang til og forstå dit DNA og gener. Dette inkluderer gratis, ubegrænset opbevaring af dine DNA-data, samt unikke værktøjer og forbedrede rapporter, der omdanner dine rå DNA-data til en brugbar oversigt. Upload af eget dna-kit, er gratis.
dna, test, tstcenter, gener, slægt
Paul Roy Pallesen - Myheritage (60)

Norsk slægtstræ med udgangspunkt i Pallesen slægten. Træet har indekseret over 68000 personer.
myheritage, norge, pallesen, roy, paul
Canadian Headstones (58)

Indeks over begravede i Canada. På nuværende tidspunkt er mere end 2 millioner gravsteder registreret.
canada, kirkegårde, gravsten, navne, døde
Katolsk Historisk Arkiv (47)

Katolsk Historisk Arkiv er arkivet for Det katolske Bispedømme København. På undersiderne kan du læse om hvilke materialer arkivet råder over, samt hvilke værktøjer der er nyttige for den, der vil fordybe sig i den danske katolske historie.
katolsk, arkiv, database, bisp, historie
Olderne.dk (42)

Signe og Agner var begge født i 1916 og var fætter og kusine. Signe voksede op mellem Horsens og Skanderborg og Agner i Kerteminde. Hovedparten af min forskning har dog været knyttet til Nordjylland, nærmere betegnet Han herred, lige mellem Thy og Vendsyssel, da det er her Signe og Agners bedsteforældre kom fra. Jeg begyndte min slægtsforskning, da jeg efter min mormors død sad med min oldemors dåbsattest i hånden og undrede mig over hvad der fik en 19 årig pige til at krydse Limfjorden og tage helt til Kerteminde for at gifte sig. Året var 1909
olderne, signe, agner, nordjylland, fyn
Danmarks Jernbanemuseum (32)

Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling belyse tilstande og forandring inden for jernbanernes kulturhistorie i Danmark og virke for sikringen af Danmarks jernbanehistoriske kulturarv. Danmarks Jernbanemuseum råder over en stor samling af dansk og udenlandsk jernbanehistorisk litteratur i Danmark, et arkiv og en meget stor fotosamling. I Videncenter kan du få adgang samlingen af litteratur, arkivalier og fotos.
fyn, odense, jernbane, museum, tog
Faxe Kirke (24)

Faxe Kirke er en kirke i Faxe. Kirken er fra midten af 1400-tallet og opført i sengotisk stil af røde munkesten med hvide kridtstensbjælker. I våbenhuset findes kalkmalerier fra før reformationen. Kong Hans forærede i 1492 kirken til Københavns Universitet, som ejede den frem til 1934, hvor den overgik til selveje.
faxe, kirke, kirkegård, sogn, sognekirker