Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Nordfyns museum

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Ordbog - historisk

Ordnet.dk er en ordbog over det danse sprog fra ca. 1700-1950. Her kan du få en forklaring på hvad de gamle ord og vendinger i kirkebogen betyder på nydansk, f.eks. ord som indsidder, bolsmand, inderste.
ordbog, ord, sprog
Latinsk Ordbogen

Gratis ordbog med oversættelse fra latin til dansk og til dels omvendt.
latin, ordbog
Grænseforeningens leksikon

Udforsk Grænseforeningens leksikon med ca. 2.600 artikler om grænselandets geografi, natur og kulturhistorie. Leksikonet tager udgangspunkt i bogen 'Sønderjylland A-Å' fra Historisk Samfund for Sønderjylland.
historie, grænseforening, leksikon, grænsen, 1920
Historisk Samfund for Skive og omegn

Foreningens formål er at skabe interesse for og udbrede viden om kultur- og lokalhi­storiske værdier i Skive og Omegn. Desuden salg af Skivebogen.
skive, årbog, samfund, historie, forening
Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors

Disse sider er udarbejdet af Else Kjeldbjerg og ægtefælle Leon Sønderskov, ud fra oplysninger i SLÆGTSBOGEN "Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors" udgivet i 1962 af Johannes Kjeldbjerg. Desuden har familien løbende suppleret med yderligere oplysninger.
mors, slægt, jeldbjerggård
Slægtshistorier eller hvad slægtsforskning kan føre til ...

Bogen indeholder en spændende samling af personskildringer og relaterede småhistorier, der i en oplagt, levende og humoristisk stil fortæller om nogle af forfatterens aner, hvis historier er blevet afdækket på baggrund af en god og detaljeret hukommelse, men især helt uden forudgående viden om personen. Der er undervejs dukket personer op, som aldrig har været omtalt i familien, som fx ”Ballade-Niels”, Svend Sejr, Laura og Elisabeth. Andre personer har været kendt, men har vist sig at have særdeles spændende baggrund, fx ”Besfar Reesen” og ”Fru Halse”. Historierne er blevet til efter flittig slægtsforskning siden 2012 og ved at anvende tilgængelige online-værktøjer. Historierne er suppleret med mange fotos, primært fra forfatterens egen samling.
steen, busch, bog, slægtsforskning,
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Seje slægter, om de tyske kolonister

Gerda Hauge Nielsens bog, "Seje slægter", om de tyske kolonister, som bosatte sig på Alheden omkring år 1760, er en fortsættelse af bogen "Fata Morgana". Man følger i denne bog kolonisternes liv på den danske hede efter de første år - og særligt det unge tyske ægtepar Elisabeth og Leonhard Cramer, der også var hovedpersonerne i den første bog.
bog, kartoffeltysker, fortælling, alheden, tyskland
Bogense Kirke

Skt. Nikolaj Kirke, er en nordfynsk kirke beliggende i købstaden Bogense og kaldes derfor også Bogense Kirke. Kirken er beliggende i den vestlige ende af byens torv på en skrænt umiddelbart ud til Kattegat, og i modsætning til de fleste danske købstadskirker er den endnu omgivet af sin kirkegård.
bogense, kirke, købstad, kirkegård
Minder fra Bogense og omegn

Gruppen er til fortællinger, billeder og andet om Bogense og omegnen.
bogense, minder, debat, gruppe, facebook
Jollmands Gaard

Jollmands Gaard er den ældste gård i Holm. Gården og slægten kan føres tilbage til 1700 tallet. Af kirkebogen fra 1651, fremgår det at ”3. påskedag om onsdagen begravet Store Kristen af Holm 96 år gammel”. Derefter kan man i kirkebogen se at gården gik i arv fra far til søn i 10 generationer. I dag er gården fuld restaureret og et bevaringsværdigt museum, beliggende på Damgade 1, Holm, 6430 Nordborg. Åbent hver dag mellem 9.30 og 11.30, året rundt.
jollmand, gård, museum, holm, slægtsgård
Et lollandsk forbryderalbum

Bogen består af 75 restaurerede forbryderfotografier og 38 historier om personer der udfoldede deres forbryderiske færden på Lolland i årene 1890-1915. Bogen følger i forbrydernes fodspor og giver et historisk indblik i deres forbrydelser og i de livsvilkår randeksistenser på Lolland levede under for 100 år siden.
fotografier, bog, kriminel, bøger, forbryder
Bøger og slægtsforskning

Gruppen er for folk der laver slægtsforskning. Der foregår ingen handler med bøger - der henvises til andre grupper på Facebook Læg titler og korte beskrivelser af bøger, som kan give indblik og viden om den tid vore forfædre levede på. Husk billede af bogens forside - så er opslaget nemt at finde under fanen -billeder- :-). F.eks. slægtsromaner, biografier, historiske bøger o.lign.
bøger, facebook, slægtsforskning, slægtsroman, biografier
Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg

Selskabet afholdt sit stiftende møde den 3. marts 1944 og konstituerende generalforsamling den 21. april 1944. Selskabets formål er at bevare Frederiksbergs historiske minder og udbrede interessen og kendskabet til byen og dens historie. Det har selskabet gennem årene gjort ved at udgive årbogen “Frederiksberg gennem tiderne” og andre publikationer, der belyser forskellige sider af Frederiksbergs historie, samt ved genoptryk af ældre skrifter, der stadig har almen interesse.
historie, frederiksberg, selskab, minder, oplysning
Min familiehistorie af Niels Hein

Kunne du godt tænke dig at lære din familie bedre at kende ?. Det hjælper -Min familiehistorie- af Niels Hein dig med. Her får du værktøjer og gode råd. Min familiehistorie hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål, når du gerne vil gå på opdagelse i din egen og din families historie. Værket hjælper dig også med at finde de rigtige svar, de rigtige steder. Med andre ord er dette bogen om, hvor din familie kommer fra, hvem du er i familie med og meget mere. Niels Hein står bag bogen, der indeholder konkrete værktøjer, gode råd og som endda giver dig mulighed for at skrive dine fund ind.
niels, hein, bog, slægtsforskning, værktøj
Slægten Lindemann i Horsens 1844-1944

Horsens Bogtrykkeri 1969. 1. udg. illustration: Med s/h afbildninger af portrætter og interiører. 74 sider. Heftet med tråd og med det originale omslag. Bogen fremtræder i pæn stand.
lindemann, brugt, bog, bogjensen, horsens
Slægt Edith Nicolaisen f. Nielsen

Bogen er tiltænkt min egen familie, men indeholder mange aspekter af værdi for interesserede i slægtsforskning og dansk landbrugshistorie. Den beskriver hvordan livet har formet sig for generationer i en slægt af nordsjællandske bønder.
edith, nicolaisen, nielsen, bog, erindringer
Findbogen.dk

På findbogen.dk kan du finde og søge i bøger fra mere end 15 forskellige antikvariater i Danmark.
find, bogen, boghandel, bruge, bøger
Gå på rov i dit familietræ

Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller er første bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet af journalist Dorte Kofoed. Bogen er en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer.
bog, bøger, slægtstræ, familietræ, kofoed
Harridslevgaard Slot

Harridslevgaard Slot - et imponerende renæssanceslot i det nordfynske landskab ved Bogense som emmer af historie og charme
slot, harridslevgaard, bogense
Danske i USA 1850-2000

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Det Digitale Tinglysningssystem

Tinglysning er den offentlige registrering, efterprøvelse og offentliggørelse af rettigheder over fast ejendom, andelsboliger, køretøjer, ægtepagter og løsøre mv. Rettighederne offentliggøres i Tingbogen. Tinglysning kan være en betingelse for, at rettigheden er gyldig og beskyttet.
tinglysnng, digital, ejendomme, matrikel, ejendomsoplysninger
Håndbog i slægtshistorie

En praktisk håndbog for enhver, der interesserer sig for at forske i sin slægts rødder. Bogen fortæller instruktivt om indsamlingen af oplysninger og billeder fra familiens gemmer, lokale manuskriptsamlinger, arkiver, kirkebøger mv.
håndbog, slægtsforskning, bog, bøger, lærdom
Den nemme guide til moderne slægtsforskning

Bogen er særligt tilrettelagt, så den giver dig de bedste og nemmeste muligheder for slægtsforskning på nettet.
bog, slægtsforskning, guide, undervisning, bøger
Skattebogen for Næstved Købstad 1937-1938

Indscannede skattebog for 1937-38 for Næstved Købstad
skattebog, næstved, 1938, 1938
Beskyt de værdige fattige

I 1700- og 1800-tallet vrimlede det med fattige i København. Beskyt de værdige fattige! viser, hvordan synet på og behandlingen af disse fattige var i perioden 1770-1874. Bogen undersøger forholdet mellem privat velgørenhed, filantropi og det offentlige fattigvæsen.
fattigvæsen, bøger, læsestof, fattige, københavn
At Skrive Slægtshistorie

Drømmer du om at samle alle de spændende oplysninger, du har fundet gennem din måske mangeårige slægtsforskning, og fortælle slægtens historie ?. Hvis du har det sådan, er dette bogen for dig. Den vil give dig idéer til, hvordan du kan opstille historien, finde stof og skrive fængende. Hvordan du laver et indbydende layout og får historien ud over rampen til dine kommende læsere.
slægtshistorie, kathrine, tobiasen, bog, skrive
Rolsted slægten

Bogen er en beskrivelse af Rolsted Slægtens liv og levned gennem ca. 500 år, med hovedvægten på de sidste 300 år. Bogen er altså ikke en slægtsbog, men en beretning om en slægt, ud fra de oplysninger det har været muligt at finde i arkiver og skrifter. Men nok så vigtigt er det at der er erindringer skrevet af både afdøde og nulevende personer.
rolsed, bog, slægt, fortællinger, beretninger
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning