Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Frihedsmuseets modstandsdatabase (906)

Modstandsfolk over hele landet omtalt i den vigtigste trykte litteratur. Nulevende modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse har givet samtykke til offentliggørelse. Modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse er afgået ved døden for mere end 10 år siden.
modstand, bevægelse, krigen, modstandsfolk, frihedsmuseum
Kirkeministeriet (978)

Kirkeministeriet er et ministerium under den danske regering, der har religion generelt og Folkekirken i særdeleshed som sit ressortområde.
kirkeministeret, stat, kirker, præster
Helsingør Leksikon (1183)

Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon baseret på web 2.0 teknologi (MediaWiki), hvor brugeren, lokalhistorikeren og museumsfolkene bidrager på lige fod med artikler om Helsingørområdets historie. Leksikonet er startet i det tidlige forår 2008.
helsingør, leksikon
Alle Groningers (778)

Websted med fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser fra provinsen Groningen i Holland. Indeholder oplysninger fra CPR-registret og kirkebøgerne. Fødsel 1811-1911, ægteskab 1811-1936, død 1811-1961. Fra Regionaal Historisch Centrum, Groninger Archieven.
holland, søg, kirkebøger, optegnelser, folkeregistre
Archion.de (906)

Her vil du finde masser af kirkebøger, folketællinger og dokumenter vedr. tyske slægtsforbindelser. Siden er en delvis betalingsside.
tysk, kirkebøger, slægt, tyskland, europa
Historisk Samling fra Besættelsestiden (1087)

HSBs kerne er en fremragende bestand af illegale blade, flyveblade, bøger, sange mm. Hertil kommer beretninger fra modstandsfolk, tysk og nazistisk materiale, personarkiver samt forskningsarkiver fra anerkendte historikere.
krig, dokumenter, personarkiv, arkiv, ww2
Friskolearkivet (669)

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Saxild-Nølev Lokalhistoriske arkiv (1067)

Saxild-Nølev Lokalhistoriske arkiv har Saxild og Nølev sogne i Odder Kommune som arbejdsområder. (Assedrup, Rude, Kysing, Saxild, Nølev og Driften). På arkivet findes privatarkiver, forenings- og erhvervsarkiver, ejendomspapirer, fotos og mange beretninger, der alt sammen tegner et fint billede af egnen og dens befolkning.
saxild, nølev, lokalarkiv
Grejsdalens Begravelsesforretning (843)

​Vi i Grejsdalens Begravelsesforretning, har stor erfaring i tilrettelæggelse af bisættelser og begravelser. ​Det gælder både indenfor folkekirken, ved andre trossamfund og hos personer der hverken er medlem af folkekirken eller andre trosretninger. I samarbejde med de pårørende tager vi os af enhver opgave, når der sker et dødsfald.
vejle, grejsdalens, begravelse, bedemand, bedemænd
Kartoffeltyskerne på Alheden (891)

Kartoffeltyskere er den folkelige betegnelse for de cirka 290 tyske familier, som 1759-60 blev kaldt til Danmark, efter indbydelse af kong Frederik den Femte, overvejende fra Pfalz (nuværende Württemberg) med henblik på opdyrkning af den jyske hede.
kolonister, kartoffeltysker, indvandring, slægt, tyskland
Folketimidten.dk (854)

Aarhus Kommunes Biblioteker: Lokalhistorisk samling ved Folketællinger, Vielsesdata og Århus Borgerbog.
folketælling, århus
Slægtsforskning - søg efter nulevende efterkommere (869)

Her kan du søge efter nulevende efterkommere af fx. dine tipoldeforældre, eller folk med et bestemt efternavn. Det er ikke tilladt at søge informationer på nulevende personer, fx adresser på nulevende personer. Hensigten med gruppen er ene og alene slægtsforskning, hvor det kan være interessant at finde nulevende efterkommere, der kan bidrage med billeder og viden om slægten.
facebook, nulevende, slægt, slælgtforskning
Irish Genealogy (743)

Søg i de irske kirkebøger og folketællinger.
slægsforskning, irland, irish, kirkebøger
Link Lives - Rigsarkivet (1312)

Lives Links, er Rigsarkivets nye søgeprojekt. Link-Lives er et tværfagligt forskningsprojekt, der etablerer historiske livsforløb og familieforbindelser ved at forbinde folketællinger og arkivernes kilder om dåb, vielser og begravelser. Du søger i 3.150.551 livsforløb og 64.394.203 personregistreringer.
rigsarkivet, søg, arkiv, link
Mediestream - Statsbiblioteket (1162)

Mediestream er Det Kgl. Biblioteks indgang til digitale samlinger af dansk kulturarv i form af aviser, radio, tv og reklamefilm. Den fulde adgang til indholdet i Mediestream kan tilgåes ved fysisk tilstedeværelse på Det Kgl. Biblioteks lokationer. Men folkebiblioteker har mulighed for at tilbyde deres brugere adgang til aviser fra perioden før 2001 og indtil ophavsretten bortfalder efter 100 år, ved at tegne abonnement på "Mediestream Folkebibliotek".
mediestream, aviser, gamle, avis, arkiv, læsestof
De forsvundne. Hedens sidste fortællere (654)

I De forsvundne præsenteres prøver på folkemindesamleren Evald Tang Kristensens (1843-1929) folkloristiske og kulturhistoriske materiale på en både engagerende og fagligt seriøs måde
de, forsvundende, bog, bøger, heden
Openarchives.nl (1344)

Openarchives. Her kan du frit søge data i Hollandske og Belgiske kirkebøger.
holland, belgien, kirkebøger, arkiv, folketælling
Dansk Demografisk Database (706)

Her i Dansk Demografisk Database (DDD) kan du søge efter oplysninger i en lang række forskellige kilder. Du kan søge efter enkeltpersoner eller familier, når du har lidt information i forvejen. Desuden skal de personer, du leder efter, findes i databaserne. Der tilføjes hele tiden flere data til databaserne.
kirkebøger, arkiver, optegnelser, folketællinger, ddd
Politiets registerblade (623)

Politiets registerblade var en forløber for folkeregistret. Her er alle københavnere over 10 år registreret i perioden mellem 1890-1923.
politi, registerblad, mandtal, københavn, politiregisterblad
Danish Family Search (755)

Søg i indtastede kirkebøger, folketællinger, skoleprotokoller, lægdsruller og dødsattester.
danish, portal, search, søgning, kirkebøger
Lundholm Sørensens Arkiv (807)

Personalhistoriske oplysninger om skagboer og folk med tilknytning til Skagen. Oplysningerne stammer primært fra kirkebøger og folketællinger.
skagen, personarkiv, arkiv, opslag
AncestryIreland (573)

Ulster Historical Foundation tilbyder abonnementsbaseret adgang til mere end 2 millioner genealogiske optegnelser fra Ulster, inklusive fødsels-, døds- og ægteskabsoptegnelser; gravstensindskrifter; folketællinger; og vejvisere.
irland, ulster, fødsel, død, abonnement
Hanne Thøgersens slægt (612)

Hanne Thøgersen - aner, familie og slægt, fra grever og konger til småkårsfolk og almuelemmer
hanne, tøgersen, familie, slægtstræ, privat
Grundtvigs Kirke (1281)

Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København er en kirke bygget til minde om præsten, digteren og folkeoplyseren N.F.S. Grundtvig.
københavn, grundtvig, kirke
Pedersborg Sogns Lokalhistoriske Arkiv (484)

Arkivets formål er at udbrede kendskabet til lokalhistorie og folkekultur i Pedersborg Sogn.
pedersborg, lokalarkiv, arkiv, sorø
Danske Herregårde (1149)

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Fejø Arkiv & Ømuseum (615)

Kom på besøg i Fejøs spændende Ø-museum og gå på opdagelse i Fejøs historie. Arkivfolkene hjælper gerne med informationer om stort og småt.
lokalarkiv, arkiv, fejø, arkivaliere, lokal
Kulturstudier (699)

Kulturstudier er et forskningsbaseret og fagfællebedømt tidsskrift, der bringer artikler med udgangspunkt i historiske og aktuelle studier af steder, folk, kultur og dagligliv .
tidsskrift, magasin, artikler, kultur, histoire
Who is Who (WieWasWie) (1167)

Who is Who meta-søgning i hollandske folkeregistre, kirkebøger o.l.
holland, søg, kirkebøger, optegnelser, folkeregistre
DNSAP - det danske nazistparti / Bovrup-kartoteket (890)

Bovrup-kartoteket er en afskrift af medlemskartoteket for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP), der blev udgivet i bogform i tiden efter befrielsen. Kartoteket var oprettet af partiføreren Frits Clausen, der boede i Bovrup – heraf navnet. I løbet af 1945 afskrev modstandsfolk kartoteket i bitterhed over, at tidligere medlemmer af nazistpartiet straffrit og ubemærket kunne genoptage deres plads i samfundslivet. Det førte til modstandsbevægelsens udgivelse i marts 1946.
krig, danske, nazister, bovrup, kartotek
Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke (646)

Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke blev etableret fra maj 2007 og omfatter 21 lokalhistoriske arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivsamvirket er en paraplyorganisation for selvstændige arkiver og folkemindesamlinger. Næsten alle er foreningsdrevne. En undtagelse er Faaborg Byhistoriske Arkiv, der er tilknyttet Faaborg Kulturhistoriske Museer, som drives for kommunale midler.
midtfyn, samvirke, faaborg, fyn, arkiv
Instituttet for sprog og folkeminder - Sverige (626)

Instituttet for sprog og folkeminder (Isof) er en statslig instans, der indsamler, opbygger og udbreder viden om sprog og kultur i det flersprogede Sverige.
sverige, folkeminde, sprog, oplysning, skrift
Det Færøske Landsarkiv (637)

Ud over kirkebøger, folketællinger og skifteprotokoller kan du finde lovgivning, indberetning af vejr og andre spændende ting på Det færøske landsarkivs hjemmeside.
færøerne, kirkebøger, information, landsarkiv, oplysning
Horsens Kirkegårde (797)

Horsens Kirkegårde er først og fremmest et begravelsesvæsen. Vores kerneopgave er at sikre begravelsesplads til alle. Alle kirkegårdene i Horsens Kommune er folkekirkelige og det lokale ejerskab varetages af menighedsrådene i de enkelte sogne indenfor Horsens Provsti, Århus Stift.
horsens, kirkegård, gravplads, døde, kirke
Ørnen.dk - Søgning i Nørre Ørslev (652)

På denne side kan du søge i kirkebøger, folketællinger, lægdsruller mm. fra Nørre Ørslev Sogn. Det er min hensigt at det skal være muligt at søge navne og datoer på alle døde, fødte, viede og konfirmerede foruden næsten alle folketællingerne d.v.s.
gravsteder, døde, søging, nørre, ørslev
Elk Horn group- A fan group of Elkhorn (596)

Denne Facebook-side er for folk fra Elk Horn og Danmark. Formålet med gruppen er at skabe en tættere forbindelse mellem Danmark og Elk Horn.
usa, elk, horn, danish, immigrant
Alderdomsforsørgelse 1891-1928 (578)

Her kan du finde oplysninger ældre mennesker, der modtog alderdomsforsørgelse eller aldersrente. Datidens form for folkepension. Vis Københavns Stadsarkiv.
alderdom, aldersrente, gammel, forsørgelse
Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling (585)

Denne side er for Brahetrolleborg sogn. Alle med interesse i eller gode historier fra sognet er velkomne. Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling vil meget gerne have fotos fra tiden før og nu – har du et foto men mangler historien, så prøv alligevel.
brahetrolleborg, arkiv, mindersamling
Folk i Fortiden (454)

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Apostelkirken - Folkekirken Vesterbro (666)

Folkekirken Vesterbro (Vesterbro Sogn) er Danmarks største sogn og har ambition om at være relevant og synlig folkekirke for beboerne på Vesterbro. Her finder du syv kirker - Apostelkirken, Eliaskirken, Enghave Kirke, Kristkirken, Mariakirken, Sct. Matthæus Kirke og uKirke - hvor der foregår alt fra meditation, orgelkoncerter og natherberg til babysalmesang, rockkoncerter og jazzgudstjenester.
vesterbro, apostelkirken, kirke
Folkeafstemningen i Flensborg i 1920 (509)

I denne film kan du tage til Flensborg med Klaus Tolstrup Petersen, historiker og leder af Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Her fortæller han om folkeafstemningen den 14. marts 1920, hvor der blev stemt om, hvorvidt Flensborg og "Mellemslesvig" skulle forblive tysk, eller (på ny) blive en del af Danmark.
folkeafstemning, 1920, flensborg, historie, vimeo
Den Danske Kirke i Vancouver (711)

Vores tro er bred og folkelig indenfor lutheranske rammer. Derfor har vi gennem Danske Sømands- og Udlandskirker tilknyttet os Folkekirken i Danmark.
kirke, dansk, udlandskirke, canada, vancouver
Kartoffeltyskere - Wikipedia (719)

Kartoffeltyskere er betegnelsen for en gruppe tyske indvandrere, der kom til Danmark fra Pfalz og Hessen i tiden omkring 1760. Betegnelsen "kartoffeltyskere" er i øvrigt ikke ment som en nedsættende betegnelse, men hentyder til, at de anså kartoflen for at være den bedste planteart til at opdyrke de store hedeområder. Den danske befolkning betragtede kartoflen som ukrudt, og lærte først senere at værdsætte dens fordele.
wikipedia, kartoffeltysker, information, kolonister
Niels Sørensens website (481)

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Molsarkivet.dk - Lokalhistorie (510)

Molsarkivet indsamler, registrerer og arkiverer historisk materiale fra de 7 kirkesogne på Mols. Dette svarer også til Molsskolens distrikt De 7 sogne på Mols er : Helgenæs, Vistoft, Tved, Knebel, Rolsø, Agri, Egens. På arkivet mødes folk med lokalhistorisk interesse og stort lokal kendskab, og de vil altid være behjælpelige med spørgsmål af lokalhistorisk karakter fra lokalområdet.
mols, arkiv, billeder, lokalarkiv, egnshistorie
Lavsprotokoller fra 1500-tallet og frem (551)

Her kan du finde oplysninger om personer, der var medlem af et håndværker- eller handelslav i København. De københavnske lav var sammenslutninger af håndværkere og handelsfolk. De ældste lav går tilbage til middelalderen. Enhver, der ville slå sig ned med et erhverv, var forpligtet til at være medlem af et lav. Lavene fungerede også som sociale foreninger.
håndværk, protokoller, handelslav, københavn, 1500
Århus før og Nu (612)

Denne gruppe henvender sig til folk med interesse for Århus Før og Nu, Historier og billeder fra tidens tand. Her er der næsten ingen regler selvfølgelig skal vi holde ophavsretten og helst angive kilde, såfremt det er muligt. Velkommen til.
århus, før, nu, billeder, facebook, gruppe
Heredis (637)

Stamtræssoftware til Mac og Windows. Heredis hjælper 100.000 genealogientusiaster og fagfolk hver dag med at opdage deres forfædre og skabe imponerende slægtstræer. Fra at undersøge dokumenter til at analysere statistik, opdag mere end 200 funktioner og udfør en utrolig undersøgelse for at spore din oprindelse tilbage.
heredis, program, computer, slægtsprogram
Dettabteland.dk (549)

Folk & fortællinger fra det tabte land - 361 historier om de mænd, der formede landet.
fortællinger, beretninger, historier, by, land
Nyborg Nostalgi (664)

Gruppen er for folk som bor, eller har tilknytning til Nyborg, her kan man udveksle minder og fotos mv. fra Nyborg. Den er en lukket gruppe.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nyborg
Gamle billeder og fortællinger fra Nordsamsø (551)

Alle billeder skal være mindst 20 år gamle. Billeder og beskrivelser skal vise forskellige sider af Nordsamsø og befolkningen gennem tiderne, og det kan jo nok være interessant for såvel tilflyttere som de gamle slægter.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nordsamsø
Bøger og slægtsforskning (511)

Gruppen er for folk der laver slægtsforskning. Der foregår ingen handler med bøger - der henvises til andre grupper på Facebook Læg titler og korte beskrivelser af bøger, som kan give indblik og viden om den tid vore forfædre levede på. Husk billede af bogens forside - så er opslaget nemt at finde under fanen -billeder- :-). F.eks. slægtsromaner, biografier, historiske bøger o.lign.
bøger, facebook, slægtsforskning, slægtsroman, biografier
Horne Lands Folkemindesamlings Arkiv (514)

Arkivet er den historiske hukommelse i Horne Lands Folkemindesamling. Arkivet indsamler og bevarer materiale om sognets og om egnens historie.
horne, arkiv, folkemindesamling, lokalarkiv
Tema og podcast om Genforeningen 1920 (829)

Folketingets tema side om genforeningen og tilhørende 6 podcast afsnit.
folketing, genforeningen, 1920, podcast, lyd
Historisk Samfund for Hardsyssel (459)

Vi er en forening for alle historisk interesserede. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til vores egns historie ved at udgive artikler om egnen i Hardsyssels Årbog og afholde møder, hvor kyndige folk fortæller, samt arrangere rundvisninger på historisk interessante steder.
forening, samfund, forening, ringkkøbing, egnshistorier
Folkedrab.dk (900)

Folkedrab.dk drives af DIIS - Dansk Institut for Internationale Studier – et selvstændigt, offentligt forskningsinstitut i Danmark. Indholdet er produceret over en årrække i samarbejde mellem forskere, eksperter, journalister og kommunikationsfolk.
folkedrab, krig, historie, baggrundstof, artikler
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier (439)

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Dansk Lokalhistorisk Forening (575)

Dansk Lokalhistorisk Forening (DLF) har til formål at styrke interessen for dansk lokalhistorie, herunder fremme det folkelige lokalhistoriske arbejde.
forening, lokalhistorie, lokalhistorie, danmark
The Archives of Ontario (729)

The Archives of Ontario er det største provinsielle arkiv i Canada, og den førende kilde til information om Ontario og dets folk.
ontario, canada, arkiv, canadisk
Dyrup Kirke (865)

Dyrup Kirke er en folkekirke beliggende i Dyrup Sogn på Fyn, cirka 6 km syd for Odense. Kirken er indviet 5. oktober 1986, og fungerede oprindelig som kirkedistrikt under Sanderum Sogn, men blev udskilt som selvstændigt sogn 1989.
kirke, kirkegård, dyrup
Foredrag med Adam Jon Kronegh (625)

Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med dokumentationsundersøgelser, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere.
adam, booking, arkivar, rigsarkivet, kronegh
Her gik grænsen (472)

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Nakskov og Omegn på gamle billeder (587)

Gruppe for folk der kan lide det gamle Nakskov. Billeder skal være fra før år 2000.
nakskov, billeder, gruppe, facebook
Hvornum Slægtsider (446)

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h), samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har kikket i mine slægtslinjer i snart 35 år. Jeg deler gerne ud af mine fund fra kirkebøgerne samt folketællingerne.Hvis du har bemærkninger stil mine slægtslinjer, bedes du venligst kontakte mig ved at klikke på her.
hvornum, slægt, myheritage, max, træ
Det Etiske Råd - Nationalt Center for Etik (940)

Det Etiske Råd blev oprettet i 1987 med det formål at rådgive Folketinget og offentlige myndigheder samt skabe debat om nye bio- og genteknologier. I 2004 blev rådets ressort udvidet til også at omfatte genteknologi og bioteknologi vedrørende fødevarer og miljøspørgsmål.
etisk, råd, stat, rådgivning, oplysning
Slægtsforskning for begyndere: Folketællinger (540)

Christine fra Horsens Biblioteker introducerer folketællingerne på Statens Arkivers hjemmeside.
video, folketælling, youtube, horsens, folketællinger
Egnsarkivet F. Tidl. Them Kommune (509)

Egnsarkivet dækker tidligere Them kommune. Arkivet indeholder bl.a. indleverede arkivalier og foto, kort, bøger, kirkebøger i xerox og visse folketællinger på mikrofilm.
them, lokalarkiv
Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn (435)

Vi gemmer den lokale historie for dig, bevarer den for eftertiden og sikrer, den forbliver offentligt tilgængelig. Henvendelse til arkivet: Arkiv- og projektleder Tove Marquardsen Tlf. 21719220.
arkiv, forening, lønstrup, omegn
FT 1950 - USA (754)

Folketællingsoptegnelserne fra 1950 blev frigivet af U.S. National Archives den 1. april 2022. Dette websted giver fuld adgang til folketællingsbillederne fra 1950, herunder befolkningsplaner, optællingsdistriktskort og optællingsdistriktsbeskrivelser.
1950, usa, folketælling, census, gratis
Ancestry & Genealogy UK Help (455)

Hjælpegruppe for folk der har slægtninge i England. Siden har ikke forbindelse til den Amerikanske Ancestry.
hjælp, guide, england, facebook, gruppe
Hillerød Lokalhistoriske Forening (426)

At udbrede kendskab til og vække interesse for Hillerød Kommunes historie, samt at støtte indsamling og bevaring af relevant materiale, fortrinsvis i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Hillerød og Folkemuseet.
hillerød, forening, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Hammel og Favrskov (486)

Lokalhistorisk Arkiv i Hammel dækker området, der udgjorde Hammel Kommune indtil 2007, med følgende sogne og byer: Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Farre, Sporup, Haurum, Sall, Lading og Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev. På arkivet finder du det gængse arkivmateriale til slægtsforskning, som kirkebøger, folketællingslister og skattebøger. Vi har en stor samling af lydbånd, billeder, film, en omfattende Avisudklipssamling og samtlige eksemplarer af Hammel Avis (Midtjyllands Avis) fra 1890 til 1987.
hammel, jylland, arkiv, lokalarkiv, arkivalier
Northern Europe Genealogy Research Community (446)

Denne gruppe blev oprettet for at give folk, der forsker i slægtsforskning i Nordeuropa, et sted at stille spørgsmål, samarbejde og dele forskning med hinanden.
facebook, gruppe, noprdisk
Besættelsestidens ofre (516)

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
AffinityDNA.eu (662)

Vi tilbyder et omfattende udvalg af DNA-tests for afstamning, der dækker de vigtigste befolkningsgrupper, nylige fælles forfædre, Y-kromosom og mtDNA-haplogrupper.
dna, test, europa, slægt, analyse
Islandske Folketællinger (560)

På denne side kan man søge i indtastede folketællinger fra Island.
island, folketælling, digital, indtastet, norden
Slavs herred (367)

Side med rigtigt mange afskrevne kirkebøger, folketællinger mm. fra området omkring Billund.
privat, afskrifter, kirkebøger, lokalhistorie, ejendomme
Nyt digitalt værktøj samler historiske livsforløb for alle danskere (441)

Hentet via Carlsbergfondet på youtube. Gennem folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller kan man opspore alle mennesker, der har levet i Danmark fra 1787-1968. I det nye digitale værktøj Link-Lives har forskere nu samlet 64 millioner personregistreringer og indtil videre 3 millioner livsforløb, der kan bidrage til at skrive en helt ny 1800-tals historie.
youtube, link, lives, fortælling, rigsarkivet
Odense Slægten (383)

Odense Slægten kom på internettet d. 15 marts 2018, og ejes af Michael Hansen. De oplysningerne du finder i databasen er indsamlet over en periode på cirka 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer en del besøg på Rigsarkivet i Odense. Sidst, men ikke mindst, kommer en del af navnene også fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter. Odense Slægten indeholder her i 2019 ca. 2600 personer, og antallet øges løbende. Hvis du har oplysninger til personer i databasen, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive via vores kontakt - se menupunktet Info. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige på Odense Slægten.
odense, slægt, privat, træ
Historiskebyture.dk (468)

Vi er en lille flok vandringsmænd og – kvinder, der brænder for at formidle byens historiske kvaliteter på en folkelig måde. Vi har en stor historisk viden og et årelangt kendskab til byen, hvilket gør, at vi er i stand til at skræddersy en hel speciel vandring efter dit eget ønske.
byhistorie, københavn, byture, guider, oplevelser
Genealogy - My Ancestors Came to Australia (477)

En privat slægtsforskningsgruppe for folk der har aner fra og i Australien. Gruppen har over 24000 medlemmer.
facebook, australien, gruppe, debat, downunder
Scotlandspeople.gov.uk (399)

Søg i en del optegnelser for Skotland, såsom folketællinger og fødsler. ScotlandsPeople er en del af Skotlands Rigsarkiv kaldet National Records of Scotland (NRS). Scotlandspeople.gov.uk kræver betaling for at du kan se optegnelserne.
skotland, folketællinger, kirkebøger, optegnelser,
National Archives of Ireland (602)

Det irske Rigsarkiv med mulighed for søgning i diverse optegnelser.
irland, rigsarkiv, folketællinger, census, arkiv
Norddjurs Kommune (1056)

Norddjurs Kommune bugter sig langs Jyllands næsetip. En af landets længste kystlinjer, mangfoldig natur, den gamle købstad Grenaa og et væld af mindre, aktive bysamfund er med til at tegne et billede af Norddjurs. På denne sides undersider kan du læse flere fakta om Norddjurs Kommune, for eksempel befolkningstal, om kommunens historie, Norddjurs Kommune på nettet og meget mere.
norddjurs, midtjylland, kommune, jylland
Odder Kommune (685)

Odder er en stationsby i Østjylland med 12.454 indbyggere, beliggende i Odder Sogn. Den er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland. Tidligere var den hovedby i Hads Herred. Befolkningen i Odder by udgør cirka halvdelen af kommunens samlede indbyggertal.
odder, kommune, midtjylland
Politiets Mandtaller (536)

Politiets mandtaller består af skemaer, hvor Københavns befolkning mellem 1865 og 1923 er registreret. Du kan bladre i mandtallerne, der er inddelt efter gade, år og måned.
stadsarkiv, københavn, politi, folketælling, mandtal
Brunoansbjerg.dk (392)

Hjemmesiden vil først og fremmest blive brugt i forbindelse med interessen for slægtsforskning - samt lokalhistorisk forskning fra Ballum og vadehavsområdet i sønderjylland. Samt Dansk søfartshistorie her under om søfolk og søfart fra Ballum.
skibe, søfart, ballum, privat, sønderjylland
Remember Me ? (403)

De er de mest sårbare ofre for krig og folkedrab. Mellem 1933 og 1945 blev millioner af børn fordrevet som følge af forfølgelse af nazisterne og deres samarbejdspartnere. Efter Anden Verdenskrig fotograferede nødhjælpsorganisationer nogle af de børn, der overlevede for at hjælpe med at finde deres familier. Nu, mere end 65 år senere, arbejder United States Holocaust Memorial Museum på at finde ud af, hvad der blev af disse unge overlevende. Vil du hjælpe os med at finde dem ?
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, efterlysninger, børn
Stavanger Byarkiv (372)

En kilde til øget viden om Stavanger – om byen og dens befolkning.
stavanger, norge, nordisk, byarkiv, lokalarkiv
Tyske folketællingskort, 1885 (288)

Tyske folketællingskort vedrørende optanter med flere: Folketællingskort, Aabenraa Kreds, landkommunerne (1885 - 1885).
folketælling, kort, 1885, tyskland, germany, rigarkivet
​Poul-Erik Christensen's slægt og aner (508)

Disse sider handler om min slægt. Jeg har set i kirkebøger og folketællinger. Jeg håber andre også kan have glæde af disse sider.
poul, erik, christensen, horsens, fåborg, fyn
Dis-danmark.dk (965)

Danske Slægtsforskeres portal for eksternt stof. I daglig tale kaldet DIS.
dis, danske, slægtsforskere, arkivalier, folketælling, database
Registreringssentral for historiske data (RHD) (513)

Registreringscentralen i Tromsø digitaliserer kirkebøger og folketællinger. Indsatsen er koncentreret om kirkebøger fra 1700- og 1800-tallet. Folketællingerne dækker årene 1865, 1875, 1891 og 1900. Desuden ligger der registre til skifteprotokoller fra statsarkiverne i Oslo og Kongsberg. Oversigten over navne i de enkelte protokoller findes via alfabetisk oversigt over sorenskriverembederne. Folketællinger og kirkebøger er søgbare og de kan også købes.
søgeportal, folketællinger, kilder, norge, 1865
UKcensusonline.com (762)

Selve søgningen er gratis, men hvis man skal ind og se selve dokumentet, skal man betale. Her er også adgang til registre til BMD-attester (Birth, Mariage, Death).
england, kirkebøger, folketællinger, uk, kilder
Sall Data (615)

Privat side der indeksere flere forskellige typer kilder. Her vil du finde kirkebøger, folketællinger og dødsattester. Bemærk siden henter sine data fra Rigsarkivet.
sall, data, søgninig, kilder, kirkebøger
Slægten på Stjørnsholm (405)

På denne side fortæller jeg om om livet på Stjørnsholm slægtsgård og slægtens arbejde med jorden – helt tilbage til da tipoldemor sad for bordenden. Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.
stjørnsholm, privat, slægtsgård, nordals, frederiksen
Et sted, to verdener (603)

I denne serie fortæller Liv Thomsen og en række historikere om det ulige Danmark, der herskede langt op i det tyvende århundrede. Det er nærmest i forgårs, historisk set, at der var virkelig mange fattige og meget få rige, og at danskerne levede i et stærkt hierarkisk samfund. Vi viser livet i toppen og på bunden; fra de bonede gulve til den dybeste slum. Og vi besøger seks forskellige steder, hvor folk befandt sig under samme tag, men under vidt forskellige kår. De var et sted, men i to verdener. Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen
dr, tv, serie, samfund, historie
Dengang vi var bønder (558)

Serie på i alt 6 afsnit om bondelandet og bøndernes betydning. Livet var hårdt. Og kort. Dengang de fleste danskere var bønder og sled og slæbte ude på markerne eller i de bitte små bondestuer. Op til 90 procent af befolkningen levede af og med jorden, og for en fæstebonde var året delt op i helt faste rutiner og ritualer. Dikteret af naturen og herremanden.
bønder, historie, youtube, danmarkshistorie, serie
Danske veje vestpå (425)

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Herning Bibliotekerne (1044)

Herning Bibliotekerne er lokalt folkebibliotek i Herning. Med sine fem lokalbiblioteker i Hammerum, Sunds, Aulum, Kibæk og Vildbjerg dækker Herning Bibliotekerne biblioteksbetjeningen for kommunens indbyggere
herning, bibliotek, bøger, udlån, hammerum
Peter Skautrup Centret (440)

Centret, opkaldt efter dets grundlægger, professor Peter Skautrup (1896-1982), har til opgave at indsamle og bearbejde oplysninger om jyske dialekter og den jyske landbefolknings kultur ca. 1850-1920.
dialekt, portal, indsamling, jyske, jylland
Rønne Byforening (368)

Foreningen for Rønne er stiftet med det formål at virke for en aktivisering af befolkningens interesse for at bevare Rønne bys æstetiske og kulturhistoriske særpræg, med hensyn såvel til gadebilledet som til enkeltbygninger.
by, forening, byliv, byhistorie, rønne
Folk & Kirke 9690 (585)

9690-samarbejdet består mellem følgende pastorater i lokalområdet 9690 Fjerritslev: Haverslev-Skræm-Bejstrup, Hjortdal, Kettrup-Gøttrup, Klim-Vester, Thorup-Vust, og Kollerup-Fjerritslev.
kirker, klim, 9690, nordjylland, pastorater
Canada Census - 1825-1931 (333)

Søg i folketællingerne for Canada. Fra 1825 til 1931. Du kan finde søgetips og flere oplysninger under siden.
census, folketælling, 1825, 1931, folketælinger
Gl. billeder og historier fra Regstrup / Jernløse (378)

Gruppe for folk med interesse gamle billeder og historier fra Jernløse og omegn.
facebook, regstrup, jernløse, gruppe, debat
Folkeuniversitet (moderside) (442)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Bramsnæs Lokalhistoriske Arkiv og Forening (321)

Bramsnæs Lokalhistoriske Forening har billed-arkiv og lokal-arkiv med dokumentation af tidligere tider og folk i Bramsnæs. Du kan søge efter spor i vores arkivsamlinger og gå på opdagelse i foreningens pubblikationer og lokale undersøgelser.
bramsnæs, lokalhistorie, forening, byhistorisk
Odense Bibliotekerne (776)

Odense Bibliotekerne er folkebibliotek for Odense Kommune og centralbibliotek for Fyn (dog ikke Middelfart Kommune). Biblioteket blev etableret i 1924 og besøges af cirka 1,5 mio. mennesker årligt og udlåner omkring 2,3 mio materialer ud. Hovedbiblioteket er beliggende centralt i Odense Banegård Center og inkluderer Musikbiblioteket med Skandinaviens største musiksamling.
odense, bibliotek, udlån, bog, bøger
Gribskov Biblioteker (458)

Velkommen til Gribskov Biblioteker. Personalet på Gribskov Biblioteker står klar til dig som ny og gammel bruger - og håber at du vil få glæde og gavn af et moderne folkebiblioteks mange tilbud. Er man ikke oprettet som låner eller er man borger uden for Gribskov Kommune kan man møde op på Helsinge-, Gilleleje- eller BLIK-Græsted Bibliotek i den betjente åbningstid og blive oprettet som låner: (Husk at medbringe sundhedskort)
gribskov, bibliotek, udlån, bøger
Bornholms Folkebiblioteker (678)

For fastboende og turister med lånerkort. På alle øens biblioteker kan du bruge biblioteket udenfor den betjente åbningstid. Alle dage. Du skal være oprettet som låner. Selvbetjente biblioteker kl. 7-22 alle dage: Allinge, Hasle, Gudhjem, Christiansø, Svaneke, Nexø og Rønne.
bornholm, bibliotek, folkeoplysning, udlån, bøger
Bispebjerg Hospital (566)

Bispebjerg Hospital er akuthospital for planlægningsområdet Byen. Samtidig varetager hospitalet en række specialfunktioner for en endnu større befolkning og står for den fælles akutmodtagelse i Byen.
bispebjerg, hospital, sygdom, sygehus, sjælland
Slægtsforskning Ved Jørgen Kristensen (318)

Min Slægtsforskning startede efter min mor Meta Rasmussens (f. Kristensen) død i 1998, hvor jeg fandt ud af at jeg ikke havde fået hele sandheden at vide om slægten. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Næsten alt er fundet i kirkebøger eller folketællinger efter ca 1800, men alt skulle være dokumenteret med kilde. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her, jeg har flere informationer i mit slægtsprogram og slægtsforskning som ikke er med her som lægdsruller, skifter, skøder m.m.
kristensen, kofoed, slægtsforskning, jørgen, hjemmeside
Folketællinger - 1834 via FamilySearch (309)

Direkte link til den danske folketælling 1834 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1834, familysearch, folketælling, danmark, indeksering
Folketællinger - 1840 via FamilySearch (338)

Direkte link til den danske folketælling 1840 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1840, familysearch, folketælling, danmark, indeksering
Folketingstidende (575)

Folketingets dokumenter siden 1850. Her finder du Folketingets parlamentariske dokumenter og de digitale udgaver af det historiske Folketingstidende og Rigsdagstidende.
folketing, dokumenter, historisk, digitalt, søgeportal
Kirke & Sogn - 9460 (278)

Kirke & Sogn er fælles hjemmeside for "Folkekirken i 9460", det vil sige pastoraterne i Brovst, Øland-Langeslund og Midt-Hanherred (Lerup-Tranum-Koldmose-Torslev og Øster Svenstrup).
kirke, sogn, brovst, 9460, nordjylland
Gamle-dage.dk (397)

Gamle-dage.dk er opstået på grund af lysten til at samle billeder og information om de gode gamle dage. Jeg er med årene blevet lidt nostalgisk af natur, og har brugt en del tid på at søge internettet tyndt for information om en svunden tid. Jeg har fundet mange spændende sider, men fælles for dem alle er, at de er meget fokuseret på en enkelt periode eller sted. Jeg vil med denne blog prøve at favne lidt af det vi har glemt med tiden, og på den måde give folk et vindue til en tid som jeg syntes var skøn.
gamle, dage, billeder, beretninger, artikler
Historisk befolkningsregister (HBR) (250)

En side der ligner og er ala Link-Lives, blot ud fra et norsk perspektiv. Fuld søgebart.
link, lives, norge, befolkning, tilknytning
Vallensbæk Nostalgi (309)

Privat gruppe. Formålet med gruppen er at få folk til at vise hverdag og fest i Vallensbæk, som det har udfoldet sig. Der henstilles til, at det skal være ældre indslag, helst mere end 10 år gamle.
vallensbæk, nostalgi, gamle, billeder, facebook
Thyholm Egnsmuseum (217)

Thyholms Egnsmuseum arbejder lokalt for at fortælle om Thyholms historie. Denne formidling af egnens historie foregår gennem foreningens årsskrift, forskellige foredrag og en årlig udflugt og støtte til lokale aktiviteter.
thyholm, egnsmuseum, danmark, historie, folkeoplysning
Søhistorisk database (123)

Oplysninger om norske skibe og søfolk. Ligner det danske skibsregister. Der er en del data, bla. optegnelser over skibene, om søfolkenes arbejde på havet og personlige oplysninger om deres fødsel og død m.v.
skibe, norge, skibslister, søfolk, sømænd
Odense Kommune (131)

Odense Kommune er landets fjerde mest folkerige kommune efter København, Aarhus og Aalborg. Kommunen er den mest folkerige kommune i Region Syddanmark.
odense, syddanmark, kommune, region, fyn
Rigsarkivet - Søfart (115)

Her finder du forskellige arkivalier vedrørende søfart.
registrering, søfart, rigsarkivet, arkivalier, søfolk
Radio 4 - Dna og slægtforskning (111)

Hvad kan dit DNA fortælle ?. Og hvad bør du overveje, inden du sender det afsted til test med posten ?. Dét ser vi nærmere på, når vi undersøger hvordan du kan bruge DNA-tests i slægtsforskning, samt til at blive klogere på hvilke sygdomme du, genetisk set, er disponeret for. Vi zoomer ind på forbrugergenetikken, og hvorfor flere og flere vælger at betale for at få kortlagt deres DNA ?. Medvirkende: Lasse Folkersen, CSO i virksomheden Nucleus & Dorte Kofoed, journalist og slægtsforsker. Vært: Emma Elisabeth Holtet.
dna, podcast, gener, lyd, radio
1967 Christianshavn - Dokumentar (110)

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Håndskrifter for slægtsforskere (99)

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Folketællinger - 1835 via FamilySearch (107)

Direkte link til den danske folketælling 1834 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1835, family, search, folketællinger, danmark
Aastrup Folkemindesamling (102)

Her på siden kan du læse mere end 90 historier / beretninger fra Aastrup. Aastrup Folkemindesamling er en selvstændig forening der har arkiv i Abildhuset, Præstegaardsvej 12, V. Aaby. Vi dækker Aastrup, Nakkebølle Hovedgaard og Svelmø ejerlav. Vi vil gerne fortælle om området, og har du noget du kan bidrage med, modtager vi det gerne.
aastrup, arkiv, folkeminde, lokalrkiv, åstrup
Ærø Folkebibliotek (111)

Ærøskøbing bibliotek ligger lige midt i idylliske Ærøskøbing med indgang via en stor, flot, gammel port. Biblioteket har åbent for selvbetjening kl. 7-22 hver dag og også mulighed for personlig betjening mandag, onsdag og fredag i et begrænset tidsrum.
ærø, bog, folke bibliotek, bøger, udlån
Historytours.dk (90)

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
Museum Kolding (76)

Museum Kolding er et kulturhistorisk og statsanerkendt museum for Kolding Kommune. Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling indenfor sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og vække nysgerrighed og begejstring for folkets historie.
museum, kolding, udstillinger, staldgården, oplevelser
Archives.com (80)

Australsk betalingsside med bla. folketællinger og skiblister. Man kan afprøve siden gratis i en 7 dags prøveperiode. ,
australien, archives, folketællinger, australsk, portal
Borgerkirken (98)

Borgerkirken er en fri kirke der bygger på Folkekirkens grundlag. Borgerkirken er en kirke, hvor store og små kommer igen og får lyst til at tage en ven med.
borger, kirke, kirker, frikirke, silkeborg
Skorup-tvilum kirker (72)

Sogneside for kirkerne Skorup og Tvilum kirker.
tvilum, skorup, kirker, kirkegårde, folkekirker