Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Grathe Kirke

Grathe Kirke er en kirke i Grathe Sogn i det tidligere Lysgård Herred, Viborg Amt, nu Silkeborg Kommune. Sognet er udskilt af Vinderslev Sogn og Thorning Sogn. Kirken blev opført som en filialkirke i årene 1916-17 og indviet 20. maj 1917.
grathe, kirke, jylland, silkeborg, thorning
Silkeborg Kirkegårde og Krematorium

Her kan du orientere dig om, hvad vi kan tilbyde i forbindelse med dødsfald og efter begravelsen. Men et besøg på en hjemmeside kan aldrig erstatte en tur på kirkegården - så kom forbi i vores åbningstid, hvis du har spørgsmål eller har behov for en rundvisning (ma.-fr. 9-15). Du er altid velkommen. Her på hjemmesiden er der mange fakta, priser og den slags. Besøg også vores side på Facebook, hvor vi jævnligt opdaterer med nyt om stort og småt på kirkegården.
silkeborg, kirkegård, gravplads
Find gravsted (EG)

Find gravsted giver mulighed for at søge gravsteder på en lang række danske kirkegårde. Søge mulighederne administreres af de kirkegårde der bidrager med data. På oversigtskortet er det muligt at se hvilke kirkegårde app'en kan benyttes på. Det er muligt at se aktuelle takster for kirkegårdens ydelser, kontaktoplysninger og adresse. Gravsteder kan søges frem ved hjælp af afdødes navne.
døde, gravsteder, søgniing, portal, gravsten
Ejby Lokalhistoriske Arkiv

På Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, som belyser egnens historie og udvikling. Vores samlinger indholder mere end 240 hyldemeter arkivalier, 18.300 fotografier og 500 film. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, erhvervslivet og meget mere.
ejby, lokalarkiv, arkiv, fyn, dokumenter
Roskilde Kirkegårde

På de følgende side er det muligt at finde informationer om Gråbrødre kirkegård, Vor Frue kirkegård samt Østre kirkegård.
roskilde, kirkegård, gravplads, gravsted
Danmarks forsorgsmuseum

Underside på til Svendborg Museum. På Danmarks Forsorgsmuseum tilbydes du en helt særlig museumsoplevelse. I det øjeblik du træder ind ad Fattiggårdens port, omkranses du af mure og pigtråd. En fornemmelse af indespærring, tab og tvang kryber ind under huden. Her begynder en rejse i tid, holdninger og idealer.
forsorg, museum, svendborg
Assens Kirke

Kirkegården omkring Vor Frue Kirke blev nedlagt i 1820, men allerede i 1810 blev en ny kirkegård taget i brug på Nyadelgade, den vi nu kalder den gamle kirkegård. Den ny kirkegård blev anlagt i 1885, og samme år blev kapellet bygget. I dag fungerer Kapellet som kontor for kirkegårdslederen og som mandskabsrum og frokoststue for kirkegårdspersonalet. Den ny kirkegård var oprindelig ikke så stor som nu. I 1943 blev urnekirkegården og afdelingerne ned mod Møllevej (vest) anlagt.
assens, kirkegård, begravede, døde
Herning kirkegaarde

Herning kirkegårde, der driver den Vestre kirkegård, Vestergade 63 og den Nordre Kirkegård, Gullestrupvej 30, tilhører Herning Sogn, Sct. Johs. Sogn, Fredens Sogn, Hedeager Sogn og Gullestrup Sogn, og bestyres af en kirkegårdsbestyrelse valgt af og blandt de fem menighedsråds medlemmer.
herning, kirkegård, døde, begravede
Bording Sogns Kirkegaarde

Portal for Bording og Christianshede Kirker.
kirkegård, begravede, kirke
Pedersborg Kirke

Pedersborg Kirke er en kirke i den lille by Pedersborg, umiddelbart nord for Sorø på Midtsjælland. Kirken ligger markant hævet over det omkringliggende landskab og Pedersborg Sø. Den kan således ses tydeligt, når man kommer kørende mod Sorø fra nord og vest.
pedersborg, kirke, kirkegård
Dollerup - Finderup - Ravnstrup pastorat

Vi har fire kirker; Dollerup kirke, Hald Ege kirke, Finderup kirke og Ravnstrup kirke. Kirkerne ligger alle i et naturskønt område og du er altid velkommen til at besøge vore kirker eller deltage i de forskellige aktiviteter vi har.
dollerup, kirke, kirkegård, finderup, ravnstrup
World Wide Cemetery

World Wide Cemetery blev oprettet af internetpioner Mike Kibbee i 1995. Det er den ældste online kirkegård og mindesmærke i verden.
gravsted, begravede, portal, kirkegårde, døde
Hobro Kirke og Kirkegårde

Info og oplysninger om Hobro Kirke og Kirkegårde.
hobro, kirke
Vivild-vejlby.dk Kirkesogn

Velkommen til to levende sogne på Norddjursland. På siden finder du praktiske oplysninger, historik omkring vore kirker, kirkeblad, gudstjensteliste, telefonnumre, email adresser, billedarkiv m.m.
kirke, kirkegård, vivild, vejlby
Uvelse Kirke

Præsentation af kirken i Uvelse.
uvelse, kirke, kirkegård, nordsjælland
Sorø Klosterkirke og Sorø Sogn

Kirken er opført som gravkirke for Hviderne - en rig stormandsslægt, hvis hovedgård lå i Fjenneslev. Den er en af de største kirker fra dansk middelalder.
sorø, kirke, klosterkirke, sogn
Michael Axelsen - Min slægt

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Brønshøj Kirke

Brønshøj Kirke ligger i Brønshøj. Kirken har siden sognets indlemmelse i Københavns Kommune, i 1901, været den ældste bygning i København og er opført i 1180'erne af biskop Absalon i romansk stil med kridt-kvadre fra Stevns som materiale.
brønshøj, kirke, københavn, kirkegård
Helsinge Kirke

Hjemmeside for Helsinge kirke.
helsinge, kirke, kirkegård
Herregårdskortet.dk

Herregårdskortet.dk gik i luften i 2017 med en formidling af herregårdslandskabet i Region Midtjylland. Herregårdskortet indeholder beskrivelser af 183 herregårde i regionen, hvoraf 15 er tematiserede beskrivelser af særligt udvalgte emner. Herregårdstemaerne afspejler en varieret og balanceret samlet fortælling om regionens herregårde indeholder uddybende artikler og billedmateriale om 15 specifikke aspekter af herregårdenes lange og rige historie i regionen.
herregårde, kort, maps, region, midtjylland
Flemmings herregaarde

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
Cemetery Records Online

Denne hjemmeside indeholder mere end 25 millioner kirkegårdsregistre, transskriptioner og begravelsesregistre fra titusindvis af kirkegårde over hele verden, alle bidraget fra slægtsforskere, kirkegårde, offentlige myndigheder og private organisationer.
begravelser, døde, gravsten, kirkegård, portal
Commonwealth War Graves Commission

Søg efter de 1,7 millioner mænd og kvinder fra Commonwealth-styrkerne, der døde under de to verdenskrige, og de 23.000 kirkegårde, mindesmærker og andre steder verden over, hvor de mindes, herunder britiske, canadiske, australske og newzealandske styrker.
commonwealth, war, krig, index, gravsteder
Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors

Disse sider er udarbejdet af Else Kjeldbjerg og ægtefælle Leon Sønderskov, ud fra oplysninger i SLÆGTSBOGEN "Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors" udgivet i 1962 af Johannes Kjeldbjerg. Desuden har familien løbende suppleret med yderligere oplysninger.
mors, slægt, jeldbjerggård
Vejle Kirker og Kirkegårde

Startside for vejle kirke og kirkegårde.
vejle, kirkegårde, kirke, kirker
Femø Lokalhistoriske Arkiv

På Femø Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser øens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om Femøs huse, gårde og slægter, fiskeri, skibe, færger og egnens erhvervsliv og meget mere.
femø, lokalarkiv, arkiv film, fotografier
Herningsholm Museum

Herningsholm er en herregård fra år 1579 beliggende i Herning i den nordøstlige del af byen. Det er Hernings ældste bygning, og den blev oprindeligt bygget i renæssancestil af adelsmanden Josva von Qualen, der lod den opføre på et voldsted nær en å i et fugtigt engareal.
herning, herningsholm, museum
Klarskov slægten

klarskov-slægt. Der lå engang en hovedgård "Clareschou" i landsbyen Marslev, øst for Odense - og der ligger den endnu! Herfra har Klarskov-slægten sit navn. Læs nærmere om slægtens stamforældre på min side.
klarskov, privat, odense, slægtstræ, marslev
Danske Herregårde

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Findagrave.com

Over 210 million gravsteder fra hele verden med billeder og beskrivelser af gravsteder. Startet i 1995.
grave, kirkegårde, international, søg, gravsted
Odensebilleder

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården, Overgade 48, Odense. Vi er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne her på Internetsiden.
odense, billeder, fotos, gamle, bymuseum
Trøst-Hansens sognekort

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Frederikshavns kirkegårde

Hjemmeside for Fladstrand kirkegård og og Fladberg kirke. Fladbjerg kirkegård er anlagt i årene 1971-76 og Fladstrand kirke er opført i år 1688.
frederikshavn, kirkegård, fladstrand, fladberg, kirke
Vallø Lokalhistorisk Arkiv

På Vallø Lokalhistoriske Arkiv, Bredgade 1, 4652 Hårlev, kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort m. m., der oplyser om vor egns historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om egnens huse, gårde og slægter samt erhvervsliv m.v. Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie o. lign. besøg da arkivet. Vi vil altid være dig behjælpelig med at finde de informationer, du søger.
vallø, lokalarkiv, arkiv, hårlev
Springwell Danish Cemetery

Springwell Cemetery – Omaha. Kirkegården er etableret af danske immigranter. Alfabetisk liste over begravede er lagt online som pdf fil via af Museum of Danish America, som har stået for indekseringen.
usa, kirkegård, krig, gravsteder, omaha
Horsens Kirkegårde

Horsens Kirkegårde er først og fremmest et begravelsesvæsen. Vores kerneopgave er at sikre begravelsesplads til alle. Alle kirkegårdene i Horsens Kommune er folkekirkelige og det lokale ejerskab varetages af menighedsrådene i de enkelte sogne indenfor Horsens Provsti, Århus Stift.
horsens, kirkegård, gravplads, døde, kirke
Helsingør Kirkegaard

Helsingør Kirkegårds historie går tilbage til 1500-tallet og lå oprindelig uden for Helsingør by. Arealet udgør nu ca. 7 ha. svarende til ca. 20.000 gravpladser. I dag er dog kun ca. halvdelen af arealet i brug.
helsingør, kirkegård, gravsted, kirke
Sejerø kirkegård

På denne side finder du kontaktoplysninger til kirkerne i dit lokale sogn, samt andre nyttige informationer om sognet. Du kan se begivenheder i sognets kalender, og finde sognets tilknyttede præster og menighedsrådsmedlem.
sejerø, kirkegård, kirke
Nordborg Kirke - Søg efter begravede på kirkegården

https://dk-tor.dk/nordborg/gravsten/
begravede, døde, kirke, nordbord, gravsted
Museum Odense

Museum Odense er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der rummer seks museer og besøgssteder – H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Den Fynske Landsby, Møntergården, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet (fra foråret 2023). Desuden forvalter vi det arkæologiske ansvar for Odense, Nordfyns, Middelfart og Assens kommuner og fører tilsyn med fredede fortidsminder og diger på hele Fyn.
museum, odense, samling, historie, oplysning
Find en grav (dansk)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er domkirken i Roskilde. Domkirken er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet på grund af sine enestående arkitektur og som gravkirke for Danmarks kongeslægt.
roskilde, domkirke, kirke, kirkegård, sjælland
Otterup Kirke

Otterup Kirke er en kirke i Otterup Sogn i Nordfyns Kommune.
otterup, kirke, sogn, kirkegård
Thisted Kirke

Kirken blev opført ca. 1500, senest restaureret 1976-1977. Vest for Thisted gamle bykerne på en lille højning ligger den smukke, hvidkalkede kirke i et anlæg, den gamle, nu nedlagte kirkegård. Den var i middelalderen efter al sandsynlighed indviet til Vor Frue, der endnu ses i byens våben, og den består nu af et udelt, 38,5 meter langt og 10 meter bredt, rektangulært langhus, hvortil der slutter sig et sideskib mod nord, et tårn mod vest og på nordsiden et sakristi og et våbenhus. Denne bygning er opført omkring 1500 i sengotisk stil af store, gule mursten i munkeskifte, hist og her blandet med granitkvadre og kridt.
thisted, kirke, kirkegård, nordjylland
Bogense Kirke

Skt. Nikolaj Kirke, er en nordfynsk kirke beliggende i købstaden Bogense og kaldes derfor også Bogense Kirke. Kirken er beliggende i den vestlige ende af byens torv på en skrænt umiddelbart ud til Kattegat, og i modsætning til de fleste danske købstadskirker er den endnu omgivet af sin kirkegård.
bogense, kirke, købstad, kirkegård
Gjøl lokalhistoriske arkiv og forening

På Gjøl Lokalarkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervliv og meget mere.
gjøl, lokalarkiv
Taasinge Lokalhistoriske Arkiv

På Taasinge Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv og meget mere. Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie eller en helt fjerde ting, så besøg arkivet. Vi hjælper dig gerne med at finde de informationer, som du søger.
tåsinge, arkiv, lokalarkiv, taasinge, arkivalier
Jollmands Gaard

Jollmands Gaard er den ældste gård i Holm. Gården og slægten kan føres tilbage til 1700 tallet. Af kirkebogen fra 1651, fremgår det at ”3. påskedag om onsdagen begravet Store Kristen af Holm 96 år gammel”. Derefter kan man i kirkebogen se at gården gik i arv fra far til søn i 10 generationer. I dag er gården fuld restaureret og et bevaringsværdigt museum, beliggende på Damgade 1, Holm, 6430 Nordborg. Åbent hver dag mellem 9.30 og 11.30, året rundt.
jollmand, gård, museum, holm, slægtsgård
Gravminde-databasen

Samlet oversigt over udpegede bevaringsværdige gravminder på Lolland og Falster.
grave, gravminder, kirkegårde, søgeportal, bevaringsværdig
Herregårdsmuseet Selsø Slot

Selsø blev bygget i 1570’erme af adelsmanden Jakob Ulfeldt. I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum. I 1995 blev huset overdraget af Marina von Plessen af Scheel til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune.
selsø, slot, museum, historisk, kulturarv
Foreningen - Adslev Slægten

Adslev Slægten udspringer fra gårdejer Peder Jensen fra Adslev (født 30. november 1766) og hustru Margrethe Rasmusdatter fra Mjesing (født 18. december 1768). Ægteparret fik 12 børn og otte af dem blev stammoder/-fader til otte slægtsgrene. De 4 øvrige børn døde som små.
forening, adslev, privat, slægt, odder
Forfatter - Simon Jacobsen

Simon Jacobsen er født og vokset på den egn, som er udgangspunkt for hans forfatterskab. Fødegården Mellemgaard syd for Løkken, lå ikke langt fra Vesterhavet. Hjemmet var præget af troen på Gud og Simons mor introducerede ham til slægtsforskning. Forfatterens første bog fra 2011 “Guds gave til dig”, blev en bestseller. Siden da har forfatterskabet udviklet sig.
simon, vesterhavet, løkken, foredrag, forfatter
Majbølle-Vigsnæs Kirker

Vigsnæs Sogn er et sogn i Lolland Østre Provsti. I 1800-tallet var Vigsnæs Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Musse Herred i Maribo Amt. Vigsnæs sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Sakskøbing Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Guldborgsund Kommune.
majbølle, vigsnæs, kirker, kirke, kirkegård
Dyrup Kirke

Dyrup Kirke er en folkekirke beliggende i Dyrup Sogn på Fyn, cirka 6 km syd for Odense. Kirken er indviet 5. oktober 1986, og fungerede oprindelig som kirkedistrikt under Sanderum Sogn, men blev udskilt som selvstændigt sogn 1989.
kirke, kirkegård, dyrup
Alberta Ancestors

Siden 1980 har vi katalogiseret kirkegårde i det sydlige Alberta-regionen.
alberta, canada, kirkegårde, døde, portal
Her gik grænsen

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Vestfyns Hjemstavnsgård

Museum for livet på landet før 1950. Vestfyns Hjemstavnsgård er et frilandsmuseum bestående af en række bygninger fra 1700-årene. Den store firlængede Landmålergård er ikke genopført, men ligger på sit oprindelige sted i landsbyen Gummerup.
hjemstavn, fyn, gård, historie, 1900
Hittagraven

Her kan du søge efter personer, der er begravet på Stockholms elleve offentlige kirkegårde.
stokholm, kirkegårde, døde, begravede, sverige
Alderslyst Kirke

Alderslyst Kirke er en kirke på Tulipanvej i bydelen Alderslyst i den nordlige del af Silkeborg, opført i 1929. Den ligger under Århus Stift.
alderslyst, kirke, kirkegård, silkeborg, midtjylland
Hvidebæk Lokalhistoriske Arkiv

På Lokalarkivet for Hvidebæk kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
lokalarkiv, hvidebæk, billeder, arkiv, historie
Samsø Sogn

Samsø Sogn er et sogn i Århus Domprovsti. Sognet blev oprettet 1. maj 2014 ved sammenlægning af alle 5 sogne på Samsø. I 1800-tallet var Tranebjerg Sogn, Kolby Sogn, Onsbjerg Sogn, Besser Sogn og Nordby Sogn selvstændige pastorater, der hørte til Samsø Herred i Holbæk Amt.
samsø, kirkegårde, afbildning, fotos
Højby Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningens formål er at indsamle, opbevare og udbrede kendskab til og vække interesse for Højbys historie i fortid og nutid, samt oprette og drive Højby Lokalhistoriske Arkiv. Du kan finde mange spændende historier om lokalområdet. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan du bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, samt vores kirke og kirkegård.
højby, lokalarkiv, arkiv, fyn
DK-Gravsten

Dk-gravsten - Link siden til alle Danmarks fotograferede kirkegårde.
gravsted, gravsten, begravede, døde, portal
Søg efter person og gravsted - Århus

Søg direkte i begravede personer på enten Nordre eller Vestre Kirkgård i Århus.
århus, nordre, vestre, døde, begravede
Svenskagravar.se

Svenskagravär giver offentligheden og andre interesserede fri adgang til at søge information om grave og begravelser på en lang række kirkegårde i Sverige.
sverige, afdøde, begravede, gravsted, gravsten
Kendtes Gravsted

6260 kendte personligheders gravsteder – primært Danske.
kendte, gravsted, kirkegårde, personligheder
Tvillingegården - et fristed for ældre

Vi modtager gerne foreninger og busselskaber. Kender du nogen, som laver sådan nogle ture, så giv dem vores hjemmesideadresse. Vi håber så mange som muligt, vil benytte sig af alle de gode muligheder der er her i aktivitetskalenderen med et besøg hos os.
tvillingegård, fyn, værested, fristed, ophold
Ole Plannthin - Slægtsforskning

Jeg har i min slægtsforskning taget udgangspunkt i mine børn Morten Plannthin og Mikkel Plannthin, der således er probanter i mine slægtsoversigter. Jeg har fulgt deres aner i de 4 grene svarende til deres bedsteforældre. Oversigter for de første generationer fremgår af anerlister i forhold til min kone Lis Garde Christensen og mig selv Ole Thyge Plannthin.
ole, plannthin, privat, slægt, privat
Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv

På Rudbjerg lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, 2. verdenskrig, egnens erhvervsliv og meget mere.
rudbjerg, arkiv, lokalforening, lokalarkiv
Tibirke og Vejby Kirker

Tibirke Kirke ligger syd for Tisvildeleje og øst for Tisvilde Hegn. Kirken menes bygget omkring 1120-30 som en lille romansk kampestenskirke. Denne kirke bestod af den nuværende kirkes andet og tredje fag, samt et lille kor med apsis.
tibirke, kirke, sjælland, kirkegård, gravpladser
Bornholmske bondegårde

Efter at have arbejdet en lille menneskealder med de bornholmske bøndergårde på mange forskellige måder, har jeg ønsket at bearbejde Bornholms Museums bondegårdsundersøgelser, således at de fx både kan vises som udstilling (på nettet) og samtidig være en mulighed for de, der beskæftiger sig med gårdene og gårdmandsslægterne, at finde supplerende materiale.
bornholm, bondegårde, bøndergårde, opslag, gårde
Socialhistorie.dk

Der er gang i mange ting på socialhistorie.dk. Databaser, kildetekster og historiske personskildringer, og endnu mere er på vej. I 2018 kom der flere kilder, fattiggårdsdatabasen er begyndt at vokse, og samtidigt er der indsamlet rigtig rigtig mange kilder fra forskellige arkiver. I 2019 håbes på
social, historie, slægtshistorier, database, fattiggård
Hvirring Sogns Lokalarkiv

På Lokalarkivet for Hvirring Sogn kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
hvirring, sogn, lokalarkv, jylland, arkiv
Vor Frue Kirke / Vordingborg Kirke

Kirken er opført i middelalderen, færdiggjort ca 1460.
vordingborg, kirke, kirkegård, vor frue
Folmer Olsen Begravelsesforretning

Familieforretningen Folmer Olsens Begravelsesforretning klar til at hjælpe dig med alle praktiske detaljer i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi har et stort kendskab til de lokale kirker og kirkegårde i Nørresundby, Lindholm, Hvorup og Nørre Uttrup og kan dermed give dig den rigtige rådgivning. Vi er derfor det oplagte valg, hvis du skal bruge en erfaren og faguddannet bedemand i Nørresundby og omegn
bedemand, aalborg, nordjylland, afsked, begravelse
Sct. Jørgens Kirke - Svendborg

Sankt Jørgens Kirke ligger ved Svendborgsund, lige nordvest for Svendborgsundbroen, på grænsen mellem Svendborg by og bydelen Strandhuse.
svendborg, kirke, jørgensberg, kirkegård, fyn
Askø Ø-Museum

Askø museum er et lille lokalhistorisk museum og arkiv. Museet har til huse i det gamle hønsehus i en sidebygning til Præstegården, Konemadevej 40, der er stillet til rådighed af Askø Kirkes menighedsråd.
askeø, museum, historie, fortid, begivenheder
Adslev Slægt

Åben gruppe for Adslev Slægten. Efterkommere af Gårdejer Peder Jensen og Margrethe Rasmusdatter - Adslev.
adslev, slægt, facebook, gruppe
Begravede i Oslo

Her kan du søge begravede på kirkegårdene i Oslo kommune.
oslo, kirkegårde, søgning, begravede, døde
Højreby Lokalhistoriske Arkiv

På lokalarkivet for Det gamle Højreby kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervliv og meget mere.
højreby, arkiv, lokalarkiv
Gravgaard slægten

Slægtsnavnet Gravgaard stammer fra gården Gravgaard på Thyholm. Der har gennem tiden været en del uenighed om det staves Gravgaard eller Graugaard. Begge dele er brugt i flæng, men ud fra det jeg har kunne finde så har stavemåden Gravgaard været den ældste.
gravgaard, privat, thyholm, vestjylland, gravgård
Drejø Sogns Lokalarkiv

På Lokalarkivet for Drejø Sogn kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser øernes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, erhvervliv og meget mere.
drejø, lokalarkiv, fotos, film, historie
Kroneborg.dk

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Holstebro Pinsekirke

Holstebro Pinsekirke en evangelisk frikirke midt i Holstebro. Vores kirkesal og Café Across ligger skråt overfor banegården på Allégade 1 og 2. Vi holder gudstjenester hver søndag, og i ugens løb er der forskellige aktiviteter for børn og teenagere. Vi har børne- og juniorkirke under prædikenen. Kirken er et mangfoldigt fællesskab både i alder og kulturer. Nogen er vokset op med troen, mens først som unge eller voksne er begyndt at interessere sig for tro. Heldigvis har vi forskellige historier, personligheder og preferencer, når det kommer til tro og spiritualitet. Det afspejler meget godt vores vision: Sammen om at erfare Guds kærlighed og udforske meningen med live
frikirke, holstebro, kirke, jylland,
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er et museum for sporvogne og busser, der ligger ved herregården Skjoldenæsholm på Midtsjælland mellem Ringsted og Hvalsø. Museet blev indviet 26. maj 1978 og er efterfølgende blevet udbygget, så det i dag er et af de fem førende af sin art i verden.
sporvogn, sporveje, museum, spor, tog
Besættelsesmuseum Fyn

Besættelsesmuseum Fyn åbnede i 2013, og har til huse på gården Rosendal. Museet er indrettet med en permanent udstilling om modstandsbevægelsen, tyskernes tilstedeværelse og dagligdagen som den tegnede sig for danskerne i årene 1940-45. Museet råder desuden over den ene kommandobunker fra 1944, hvor man kan se vores udstilling om Beldringe Flyveplads.
besættelse, fyn, krig, 1940, 1945,
Skanderborg Kommune

Skanderborg Kommune er navnet på den kommune, der opstod ved sammenlægning af Galten Kommune, Hørning Kommune, Ry Kommune, Skanderborg Kommune dele af Voerladegård Sogn i Brædstrup Kommune som del af Strukturreformen i 2007. Skanderborg Kommune er en del af Region Midtjylland.
skanderborg, kommune, region, midtjylland
Museernepaakanten.dk

På Kanten handler om de mennesker, der har levet på samfundets kant. De kriminelle, de sindssyge og de fattige har i landets arrester, sindssygehospitaler og fattiggårde gennemlevet næsten de samme liv. De var en del af samme problem og skulle genopdrages, formes og helbredes til nye og bedre mennesker. I materialet her på siden kan du se hvordan.
på, kanten, museum, mennesker, fattiggårde
Ladegården

Find oplysninger om indsatte og tvangsarbejdere på Ladegården, Københavns største arbejdsanstalt til fattige.
fattiggård, indsatte, ladegård, straffeanstalt, københavn
Slægten på Stjørnsholm

På denne side fortæller jeg om om livet på Stjørnsholm slægtsgård og slægtens arbejde med jorden – helt tilbage til da tipoldemor sad for bordenden. Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.
stjørnsholm, privat, slægtsgård, nordals, frederiksen
Vanløse Sogn

Vanløse Kirke er den ældste kirke i Vanløse. Vi har samlet historisk materiale, der beskriver kirkens historie og udvikling frem til idag - fra landsbykirke til bykirke.
vanløse, sogn, kirke, kirkegård, døde
Rosenvold Gods

Siden 1585 har renæssancehuset Rosenvold (tidligere Gods/Herregård) stået i det betagende landskab på den kuperede nordside af Vejle Fjord. Godset er privatejet og lukket for offentligheden, men kan ses fra Rosenvoldvej, ikke langt fra stranden.
1585, bygningsværk, gods, vejle, renæssance
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Antikvariat Obscurum

Hos Antikvariat Obscurum elsker vi bøger – og vi har mange af dem. I et nedlagt bogtrykkeri i baggården til Fonnesbechsgade 7 har vi indrettet en antikvarboghandel, hvor du kan gå på opdagelse i bøgernes verden. Her på siden kan du læse mere om butikken og vores udvalg.
herning, antikvariat, brugte. bøger, boghandel
Slægten Rolsted fra 1760

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Fredens Kirke - Svendborg

Om de daglige gøremål på kirkegården og om de tyske grave på Fredens Kirkegård.
fredens, svendborg, kirke, kirkegård, sogn
Alingsås Slægtsforskningsforening

Forening for slægtsforskning i Alingsås, Sollebrunn, Vårgårda og Ingared og omegn. Indeholder foreningsoplysninger, fotoalbum, registre og publikationer.
slægtsforening, sverige, svensk, slægtsforskning, alingsås
Lapidariet Vejlby Kirkegård

Affotograferede gravsten fra Vejlby kirkegårds lapidari afd.
lapidari, vejlby, århus, kirkegård, gravsten
Vestre Kirkegård - København

Formidlingsportal for Vestre Kirkegård, København
vestre, kirkegård, købehavn, facebook, formidling
Grøn Kirke

Grøn Kirkes formål er med et kirkeligt og teologisk udgangspunkt at inspirere og motivere individer, menigheder, kirker, kirkegårde og kirkelige organisationer og skoler til at taget et medansvar for de klima- og miljøudfordringer verden står overfor.
grøn, kirke, klima, miljø, kirkegårde
Liste over kirkegårde i USA

Wikipedias liste over nogle af kirkegårdene i USA. Brug den i din videre søgning.
kirkgårde, indeks, liste, gravsteder, amerika
Foreningen Danske Slotte og Herregaarde

Foreningen er et samarbejde til fremme af unikke oplevelser på danske slotte og herregårde. Alle vore medlemmer har deres eget særlige kendetegn, og foreningen byder derfor velkommen til en kulturel mangfoldighed - et kongerige af oplevelser. Den kulturhistoriske oplevelse er vores fælles baggrund, hvorfor der venter unikke oplevelser, uanset om De blot ønsker at besøge stedet for sin historiske værdi eller ønsker at overnatte i disse fantastiske rammer.
slotte, herregårde, bygninger, historiske, kulturarv
Irish Graveyards

Dette websted giver mulighed for at søge en række irske kirkegårde for at lokalisere en bestemt grav eller blot for at gennemse en kirkegård eller antal kirkegårde. Du kan bruge vores søgemaskine eller vores kirkegårdsfinder til at finde det du leder efter.
irland, begravede, døde, gravsteder, gravsten
Brabrand Årslev Kirker

Brabrand Kirke er sognekirken i Brabrand Sogn. Kirken ligger i Brabrand, ned til Brabrand Sø. På kirkegården ligger bl.a. forfatteren August F. Schmidt, frihedskæmperen Alf Tolboe Jensen og lægen Christoffer Ditlev Hahn begravet.
brabrand, kirke, kirker, aarslev, sogn
Arkiv for Sdr. Nærå og Årslev Sogne

På Lokalhistorisk arkiv for Sønder Nærå og Årslev sogne kan du finde mange spændende historier. Vi har en pænt stor og voksende samling af arkivalier i original eller kopi, fotografier, film, kort, mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv, foreningsliv og meget mere.
sønder, nærå, årslev, arkiv, lokalarkiv
Hjortlund Sognearkiv

På Hjortlund arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhversliv og meget mere
hjortlund, sognearkiv, lokalhistorie, sønderjylland, egnsarkiv
Odense Bibliotekerne

Odense Bibliotekerne er folkebibliotek for Odense Kommune og centralbibliotek for Fyn (dog ikke Middelfart Kommune). Biblioteket blev etableret i 1924 og besøges af cirka 1,5 mio. mennesker årligt og udlåner omkring 2,3 mio materialer ud. Hovedbiblioteket er beliggende centralt i Odense Banegård Center og inkluderer Musikbiblioteket med Skandinaviens største musiksamling.
odense, bibliotek, udlån, bog, bøger
Slægtsgården

Dokumentar. En film om gårdejer Hans Nielsen fra Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug. Vil hans sønner overtage gården ?. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.
slægtsgård, dokumentar, byhistorie, film, ellerød
Sadolin slægten

Efterkommere af Ole Jørgen Sadolin og Louise Suzette Emilie Marcussen. Ejere af Valløby gamle Præstegaard.
sadolin, præstegård, slægt, valløby
Lokalhistorisk arkiv for Hellebæk og Aalsgaard

Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening er grundlagt i 1962. Foreningens virke er at bevare og formidle kulturhistorien der knytter sig til egnen. Foreningen har restaureret Proberhuset, Hammermøllen og Turbinehuset, og driver arkiv og museum i Hammermøllen.
hammer, hellebæk, aalsgård, arkiv, lokalarkiv
Lokalarkivet for Thyborøn-Harboøre-Engbjerg

På Lokalarkivet kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv, vækkelsen på Harboøre og meget mere.
harboøre, thyborøn, arkiv, lokalhistorie
Kirkerne i Sahl og Gullev

Kirkerne i Sahl og Gullev har gennem århundreder haft et fællesskab. De er bygget næsten samtidigt, de havde i århundreder samme ejere, og i hvert fald siden reformationen har der været fælles præster i de to kirker.
sahl, gullev, kirke, kirker, kirkegårde
Holstebro Kirkegårde

Startside for nordre og søndre kirkegårde i Holstebro.
holstebro, kirkegårde, kirkegård, kirker, kontor
Fra fattiglemmer til konger ...

I marts 2016 lagde Svend Jacobsen og jeg en efterslægtstavle på nettet for herredsfoged Troels Winther på Astrupgård i Sønderjylland, der levede for over 500 år siden (www.troelswinther.dk). Troels Winther er stamfar til en uhyre omfattende slægt, der må betegnes som Danmarks største sammenhængende slægt. TW-efterslægtstavlen indeholder p.t. mere end 80.000 personer, hvoraf ca. 50.000 er egentlige efterkommere efter Troels Winther, mens resten er ægtefæller til efterkommerne og forældre til ægtefællerne.
troels, winther, sønderjylland, slægter, stamtræ
Gundsømagle Kirke

Gundsømagle Kirke er en kirke i Gundsømagle Sogn i Roskilde Kommune. Gundsømagle Kirke blev grundlagt i 1100-tallet.
gundsømagle, kirke, roskilde, sogn, kirkegård
Foreningen for Kirkegårdskultur

Foreningen for Kirkegårdskulturs formål er at virke for, at kirkegårdenes æstetiske, kulturhistoriske og landskabelige værdier bevares og udvikles således at kirkegårdene fremtræder som værdige begravelsespladser
forening, bevarelse, kultur, kirkegårde, æstetik
Wienerbørn - Barndom i krigens skygge

På de danske banegårde kunne man i tiden efter første og anden verdenskrig møde et gribende syn. Grupper af underernærede, pjaltede børn med skræmte blikke og et skilt om halsen. Det var de såkaldte wienerbørn, der blev sendt alene til Danmark – væk fra efterkrigstidens sult og nød – for at blive fedet op og få nyt tøj på kroppen hos en dansk plejefamilie. Nogle af dem så aldrig deres forældre igen.
krig, børn, wienerbørn, efterkrigstid, bog
Arden Lokalhistorisk Arkiv

På Arden Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
arden, lokalhistorie, arkiv, lokalarkiv, nordjylland
Stegebilleder

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
Sundby Samlingerne - Facebook

Museum & Arkiv for Nørresundby Købstad og gamle Sundby-Hvorup kommune hvor man kan besøge Bryggergården, Urtehaven og lokalhistorisk arkiv, Hvorupgaard.
facebook, sundby, arkiverne, nordjylland, museum
Bjerringbro Kirke og Kirkegård

Bjerringbro Kirke er en kirke i Bjerringbro Sogn. Anlæggelsen af Langå-Struerbanen i 1863 skabte grundlaget for Bjerringsbros opståen. Behovet for en kirke i byen voksede sammen med byens indbyggertal. Hidtil havde byens borger været delt på hele tre sogne, Hjermind, Bjerring og Gullev.
kirkegård, midtjylland, bjerringbro, kirke, tro
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Ullerupgård

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Skt. Nicolai Kirke

Skt. Nicolai Kirke også kaldet Rønne Kirke er sognekirke for Rønne Sogn. Den ligger tæt ved havnen og er dominerende i bybilledet. Kirken var i middelalderen viet til de søfarendes helgen Sankt Nikolaus. Kirken og sognet ejer Rønne Kirkegård.
nikolai, bornholm, kirke, kirker, sognekirke
Rosenholm Slot & slægten Rosenkrantz

Rosenholm Slot er en herregård på Djursland lidt nord for Hornslet, 25 km nordøst for Aarhus. Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde. Siden grundlæggelsen i 1559 har Rosenholm været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og herregården er Danmarks ældste slægtsgård.
rosenholm, slot, rosenkrantz, adel, hornslet
Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum

Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, er et kulturhistorisk museum der har til huse i hovedbygningen på herregården Gammel Estrup i Auning på Djursland. Museet udstiller herregårdskultur, og hovedbygningen er indrettet med rum i forskellige tidsperioder.
museum, herregård, estrup, djursland, historie
Foreningen De fem Halder

Her vil vi fortælle om det arbejde, som foreningen og andre involverede gør for at bringe det unikke område omkring Hald Hovedgaard frem i lyset og for at udvikle De fem Halder (tre voldsteder, en tidligere herregårdsplads og en stadig eksisterende herregård) til en usædvanligt historisk seværdighed.
forening, fem, halder, viborg, dollerup
Kongsted Kirke

Kongsted Kirke ligger i den tidl. landsby Kongsted, som i dag er en del af byen Rønnede ca. 5 km V for Faxe. Kongsted Kirke var oprindelig en romansk kirke fra 1100-1200 tallet. I årene 1425-1450 blev kirken fuldstændig ændret til sengotisk stil.
kongsted, kirke, kirkegård, Rønnede
Sønder Broby Lokalhistoriske Arkiv

Arkivets dækningsområde er Sønder Broby Sogn med ejerlavene Allerup, Sønder Broby, Tørringe, Ølsted og Brobygård hovedgård. Adresse: Pontoppidanskolen Blok II, Skovvej 2, Brobyværk, 5672 Broby. Alle er velkomne i arkiv til en snak og kop kaffe.
broby, lokalarkiv, arkiv, sønder
Esrum Kloster & Møllegård

Esrum Kloster & Møllegård er et kulturhistorisk museum oplevelsesattraktion ved Esrum Kloster i Nordsjælland. På stedet findes en udstilling om Cistercienserordenen og klostrets historie samt en klosterhave med forskellige lægeurter. Desuden bliver der arrangeret forskellige særudstillinger.
esrum, kloster, mølle, egnshistorie, kulturarv
Lammefjordsbyen - Fårevejle

En gennemgang af huse og gårde i og ved Fårevejle Stationsby, fra det første hus og indtil 2. verdenskrig, med henblik på beboere og ejendomsforhold.
fjord, byhistorie, fårevejle, historier, samfund
Grene Kirke

Grene Kirke ligger ca. 2 km vest for Billund. Den er den ene af Grene Sogns kirker. Den er den ældste og mindste af de to kirker. Grene Kirke er en nybygning af den gamle Grene Kirke fra 1100-tallet. Resterne, soklen, ligger tæt ved den "nye" kirke bygget i 1891-92.
sogn, kirke, kirkegård, grene, billund
Assing Kirke og Sogn

Assing Sogn er et sogn i Herning Søndre Provsti. I 1800-tallet var Assing Sogn anneks til Sønder Felding Sogn. Begge sogne hørte til Hammerum Herred i Ringkøbing Amt. Sønder Felding-Assing sognekommune blev senere delt, så hvert sogn dannede sin egen sognekommune.
assing, sogn, kirke, kirkegård, tro
Havndal Egnsarkiv

På Havndal Egnsarkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervliv og meget mere.
havndal, lokalarkiv, egnsarkiv
Nordlangelands Lokalhistoriske Arkiv

På Lokalarkivet for Nordlangeland kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, protokoller, som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv og meget mere.
nordlangeland, arkiv, lokalarkiv, langeland
Snejbjerg Kirke og Sogn

Snejbjerg Kirke ligger i Herning Kommune og er hovedkirke ud af 3 kirker i Snejbjerg-Studsgård-Haunstrup Pastoratet. Som mange af egnens kirker er Snejbjerg Kirke en gammel bygning. Dens ældste dele finder man således i kor og kirkeskib. Begge er opført i romansk byggestil – sandsynligvis engang omkring år 1200 – i smukt tilhuggene og mange steder store kvadersten.
snejberg, kirke, sogn, herning
Nørre Søby - Heden Kirker

Kirken er en hvidkalket sengotisk murstensbygning fra sidst i 1200 tallet. Den østlige del er ældst og det menes, at skibet er forlænget, men man ved ikke hvornår. I Jacob Madsens visitatsbog – fra et besøg 1590- beskrives kirken. Den havde da bindingsværkstårn og et våbenhus mod nord.
heden, nørre, søby, kirker, kirkegård
Hjortsvang Museum

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner, der oprindeligt blev samlet eller givet til brødrene Jens og Anders Markussen af lokale borgere. I 1983 skænkede Anders Markussen Vroldgård til Tørring-Uldum Kommune og dermed opstod Hjortsvang Museum. Mange frivillige fra egnen har deres daglige gang på Hjortsvang Museum, hvor man deltager i alt fra reparationer og genopbygning af de gamle bygninger, markarbejde med de gamle maskiner til rengøring og pasning af billetsalget. Se hjemmesiden for besøgstider og infromation.
hjortsvang, museum, historie, udstilling, bygninger
Ibellegaard.dk

Slægtsforskning i slægterne bla. Ellegaard, Hansen og Nagel. Har du oplysninger om min slægt, så kontakt mig gerne.
ellegård, ellegaard, privat, slægtstræ, ib
Ludvig Holberg Museet

Ludvig Holberg (1684-1754) købte i 1745 barok-herregården Tersløsegaard og fik det dengang meget store gods ophøjet til "Baroniet Holberg". Han boede indtil sin død i 1754 i hovedbygningen, der nu er indrettet som museum.
museum, ludvig, holberg, historie, tersløsegaard
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
Aulum Kirke

Aulum Kirke er opført omkring 1200-tallet og hørte i begyndelsen under Tvis kloster, som var ejet af kongen. I 1717 sælges klostret til herremanden Niels Ibsen på Lergrav. Herefter tilhører kirken de skiftende herremænd på Lergrav. Indtil den i 1813 bliver selv ejende. Den nuværende Hodsager kirke blev bygget i 1903 og er bygget af tilhuggede sten fra den forrige kirke. Altertavlen, prædikestolen, døbefonten og klokken blev overført fra den gamle kirke.
aulum, hodsager, kirker, sogn, kirkegårde
Møntergården

På Møntergården får du masser af spændende oplevelser, som gør dig klogere på historien om Odense og Fyn.
museum, odense, fyn, byliv, historie
Museum Give

I midten af Jylland og vest for Vejle finder du Museum Give. Her bydes I indenfor i et ægte skatkammer med alt fra livet på hedebondens gård til byens handel og håndværk og undervisningen i den gamle landsbyskole.
give, museum, egnsmuseum
Stenhuggeriet - Filmen fra klippe til grav

Besøg hos Danstein Stenhuggeri ved Jyderup. Filmen viser hvordan man laver gravsten fra rå klippe til færdiglavet gravsten på kirkegården.
gravsten, stenhuggeri, udførsel, youtube, viden
Egeskov Slot

Egeskov Slot ligger ved Kværndrup syd for Ringe på Sydfyn i Danmark. Slottet, der er en af Europas bedst bevarede vandborge, og er opført i 1554 af Rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Området er i dag på 1137 hektar.
egeskov, slot, fyn, ringe, slotte
Give, Farre og Vorslunde Kirker

Vorslunde Kirkegård
vorslunde, kirkegård, give, kirkegård, farre
Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne

Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne er lokalhistorisk arkiv der er beliggende i Østjylland. Hjemmesiden indeholder smagsprøver på det arkivet har samlet sammen, men rummer kun en lille brøkdel af alt det, der findes i arkivet. Vi er beliggende i den gamle sognegård på adressen Lyngbygårdsvej 41, 8220 Brabrand.
borum, lyngby, brabrand, østjylland, lokalhistorie
Museum Kolding

Museum Kolding er et kulturhistorisk og statsanerkendt museum for Kolding Kommune. Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling indenfor sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og vække nysgerrighed og begejstring for folkets historie.
museum, kolding, udstillinger, staldgården, oplevelser