Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Arkiv

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Kriminalhistorie.dk

På disse sider fortæller vi om kriminelle i slutningen af 1800-tallet, der har det tilfælles, som for de flestes vedkommende har siddet i Horsens Tugthus. Fælles for sagerne er også, at de dømte som hovedregel får livstidsstraffe, mens en enkelt 'kun' får en straf på 16 år. Sagerne er tilfældigt udvalgt og vi er - så vidt vi ved - ikke i slægt med nogen af de dømte, men vi har lyst til at fortælle historierne alligevel.
historie, krimi, fanger, straf, 1800
Nordfyns museum

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Ejby Lokalhistoriske Arkiv

På Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, som belyser egnens historie og udvikling. Vores samlinger indholder mere end 240 hyldemeter arkivalier, 18.300 fotografier og 500 film. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, erhvervslivet og meget mere.
ejby, lokalarkiv, arkiv, fyn, dokumenter
Odense Stadsarkiv - Historienshus

Odense Stadsarkiv har eksisteret siden 1. januar 1991 og er et offentligt arkiv i henhold til arkivloven Arkivet indsamler, registrerer og bevarer kommunale arkivalier fra Odense Kommune, ligesom arkivet vejleder kommunens forvaltninger om reglerne for bevaring og kassation af arkivalier. Endelig er Stadsarkivet også lokalhistorisk arkiv for Odense by og indsamler som sådant materiale om byen og dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner.
odense, stadsarkiv, arkiv, arkivalier
Aarhus Wiki

AarhusWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk udviklet af Aarhus Stadsarkiv. AarhusWiki indeholder artikler og oplysninger om Aarhus og omegn før og nu. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner. Emnerne, der behandles, spænder vidt og omfatter alt, der har at gøre med Personer, Natur, Steder, Historiske perioder & temaer, Samfund, Erhverv og Kultur & fritid.
århus, wikipedia, artikler, billeder, opslagsværk
Frederiksberg Stadsarkiv

Frederiksberg Stadsarkiv er en institution under Frederiksberg Kommunes Kultur- og fritidsafdeling og ligger på Frederiksberg Rådhus. Stadsarkivet er Frederiksberg byhistoriske institution, som har til opgave at sikre og udbrede Frederiksberg Kommunes historie.
frederiksberg, arkiv, stadsarkiv, rådhus, byhistorie
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Den Gamle By

Den Gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.
by, gammel, århus, museum
Fængslet.dk - Horsens

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år med fængselsdrift og åbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET. På få år er det lykkedes FÆNGSLET at skabe en både national og international anerkendt ramme for kultur og events. FÆNGSLET lægger i dag hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler, iværksætteri, erhvervskonferencer og et spisehus.
horsens, museum, straffeanstalt, fængsel
Ørnhøj Lokalarkiv

På arkivet finder du: En stor samling konfirmations- og skolebilleder. Her er også mange fotos af landejendomme og byens huse igennem tiden. Ørnhøjs rige foreningsliv, afspejler sig desuden i vores arkivalier. Vi er heldige at have protokoller fra mange af foreningerne. Arkivet råder desuden over en stor bogsamling om lokalhistorie.
ørnhøj, lokalarkiv, arkiv
Folketimidten.dk

Aarhus Kommunes Biblioteker: Lokalhistorisk samling ved Folketællinger, Vielsesdata og Århus Borgerbog.
folketælling, århus
Svendborghistorie.dk

Historier beskriver vigtige begivenheder, huse og personer i Svendborg gennem tiden.
svendborg, historie, beretninger
Kongerækken

Fra Gorm den Gamle til vor tids Dronning Margrethe II
danmark, konger, historie, kongerække, slægt
En Himmerlands-slægt

Efterkommere og aner til Niels Andersen Ullits, Jens Jacobsen Damborg og andre.
privat, slægtsforskning, himmerland
Besættelsesmuseet

Museets i Århus har til formål at dokumentere, bevare og formidle besættelsestidens Aarhus for byens borgere, turister og andre interesserede. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.
besættelsesmuseum, krig, verdenskrig, århus, modstand
Slægtshistorisk Forening, Århus

Har du aner i Aarhus købstad eller i omegnen af Aarhus ?. Her på siden kan finde brugbar info og gode idéer til, hvordan du kan spore din slægt i Århus Amt.
århus, aarhus, forening
Lokalhistorisk forening Møn

Velkommen til Lokalhistorisk forening Møn's hjemmeside. Kig igennem de forskellige sider. Har du gode idéer, spørgsmål eller andet er du velkommen til at sende dem til vores mailboks. Vi har igen åbent hver fredag og 1. søndag i måneden fra 10 til 14. Vi holder til i Baghuset, Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege
møn, lokalarkiv, historie, billeder, fotos
Nørhald Egns-Arkiv

Er hjemmehørende i Gjerlev Aktivitetshus,Tønagervej 13, 8983 Gjerlev. Arkivet dækker dele af Nørhald Herred, Gjerlev Herred og Støvring Herred.
nørhald, egnsarkiv, lokalarkiv, arkiv, gjerlev
Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningen ejer og driver Christianshavns Lokalhistoriske Arkiv. Arkivet passes af frivillige og befinder sig i Vagthuset – Acciseboden – Torvegade 75. Der er åbent lørdage mellem kl. 13 og 15. Undtagen på helligdage og i ferier. Samlingen bliver hele tiden opdateret via internettet. se chrarkiv.dk
christanshavn, lokalarkiv, lokalhistorie, københavn, arkiv
Bygninger og miljøer i Århus Kommune

Data på baggrund af bøgerne Kommuneatlas for Århus Kommune. Se og læs mere på hjemmesiden.
århus, bygninger, byliv, miljø, historie
Dansk Vestindien - Kilder til historien

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Kongenshus Mindepark

For at hædre hedebøndernes slidsomme arbejde blev den selvejende institution ”Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere” stiftet i 1942. I 1953 blev mindeparken indviet, en natur-, kultur- og historisk oplevelse lidt ud over det sædvanlige.
facebook, kongens, hus, mindepark, viborg
Bedemand-keldandersen.dk

Hos Bedemand Keld Andersen i Aarhus er tillid, respekt og værdighed i højsædet. Vi behandler alle med disse værdier, og kan være behjælpelige med professionel assistance og rådgivning, når I står i en af livets svære situationer.
bedemand, begravelse, kiste, død, århus
Slægtsforskning Lolland-Falster-Langeland

Velkommen til Slægtsforskning Lolland-Falster-Langeland. Formålet med denne gruppe er at samle os der primært forsker i dette område. Ved at samles i dette forum, der for landet er et lille område, kan du udveksle oplysninger med andre og evt. hjælpe med deres forskning. HUSK god tone, Og ingen oplysninger om nulevende personer.
lolland, falster, langeland, facebook, gruppe
Skive Bibliotek

Skive Bibliotek dækker Skive Kommunes 48.356 indbyggere. Biblioteket består af nyt hovedbibliotek, 2 bogbusser samt børnebogbussen Mobillen. Arkitekt på det nye bibliotek er Arkitema. Biblioteket er tegnet som en del af det samlede kompleks med nyt rådhus & bibliotek.
skive, bibliotek, bøger, udlån
Fredensborg Arkiverne

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
Femø Lokalhistoriske Arkiv

På Femø Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser øens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om Femøs huse, gårde og slægter, fiskeri, skibe, færger og egnens erhvervsliv og meget mere.
femø, lokalarkiv, arkiv film, fotografier
Danske Herregårde

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Historie Haderslev og Arkiv

Historie Haderslev er Haderslevs nye kulturorganisation, sammensat af et arkiv og de to museer, Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, og derved kan Historie Haderslev præsenterer noget for alle: udstillinger, foredrag, familieaktiviteter, børnearrangementer og meget mere. Historie Haderslev dækker både kunsthistorie, bygningshistorie samt Haderslevs lokal- og byhistorie.
haderslev, historie, arkiv, billeder, lokalarkiv
Orø Minder | Museum og Lokalarkiv

Museet er indrettet i øens tidligere fattighus, som blev opført kort efter 1803. Lokalmuseet indeholder museumsgenstande og et stort skriftligt materiale om Orøs historie. De vigtigste effekter er – udover papirarkivalier opbevaret i biblioteket på Orø Skole – gammelt bohave og brugsting. Ved hjælp heraf fortælles om livet på Orø gennem tiderne.
orø, museeum, histoire, ø, mindesamling
Hals Arkiv

Her finder du informationer om Hals Arkiv, en masse spændende historier og husbeskrivelser. Vi ønsker dig god fornøjelse.
hals, arkiv, lokalarkiv, historier, arkivalier
Banditter.dk

Søg efter fanger i danske arrester/fængsler/tugthuse i perioden 1752-1932. Når du finder en bandit, ses et link til fangeprotokollen hos Rigsarkivet - og måske endda et billede af fangen.
kriminel, arrester, fængsler, tugthuse, fange
A. Hoffgaards billedsamling

Andreas Sophus Emil Hoffgaard. Fotograf i Kolding 1891-1903. I marts 2017 begyndte arkivet scanningen af vores Hoffgaard samling, som er vores næstældste glasnegativsamling. Primo 2020 er der scannet knap 5000 glasplader, der alle kan ses og downloades direkte fra vores flickr-album her.
hoffgaard, kolding, billeder, fotograf, album
Johnnys Slægtsforskning

Johnnys Slægtsforskning. Historien om familierne Hansen, Jensen, Ravnholdt m.m.
privat, træ, slægt, hansen, ravnholdt
Trøst-Hansens sognekort

Mange kender de plancher, som Trøst-Hansen skabte i starten af 1900-tallet Der er tale om 856 sognekort med fotos i høj kvalitet af præster, lærere, kirker, præstegårde og skoler. Hidtil har man kun kunnet finde disse skannede sognekort via navnet på sognet. Men nu har Slægtsforskernes Bibliotek sammen med Skolehistorie under Aarhus Universitet transskriberet de mange plancher og skabt en søgbar database med 36.748 personer og bygninger. Man kan nu nemt søge efter disse på tværs af sogne.
trøst, hansen, sognekort, kirker, plancher
Gammel Vordingborg

Denne side er til os, der husker Vordingborg i gamle dage. I er meget velkommen til at sætte billeder og beskrivelser ind i gruppen.
vordingborg, gruppe, offentlig, facebook, billeder
Geofyn.dk

Geo Fyn er et geodatasamarbejde ejet af de fynske kommuner og en del af Erhvervshus Fyn. Det er her muligt at se forskellige baggrundskort, som topografiske kort og historiske luftfoto-serier, tilføje en række korttemaer, læse informationer om disse, samt tegne, tage mål, udskrive kort, mv.
fyn, geografi, maps, kort, fotos
Vallø Lokalhistorisk Arkiv

På Vallø Lokalhistoriske Arkiv, Bredgade 1, 4652 Hårlev, kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort m. m., der oplyser om vor egns historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om egnens huse, gårde og slægter samt erhvervsliv m.v. Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie o. lign. besøg da arkivet. Vi vil altid være dig behjælpelig med at finde de informationer, du søger.
vallø, lokalarkiv, arkiv, hårlev
Horsens Kirkegårde

Horsens Kirkegårde er først og fremmest et begravelsesvæsen. Vores kerneopgave er at sikre begravelsesplads til alle. Alle kirkegårdene i Horsens Kommune er folkekirkelige og det lokale ejerskab varetages af menighedsrådene i de enkelte sogne indenfor Horsens Provsti, Århus Stift.
horsens, kirkegård, gravplads, døde, kirke
Holm Lokalhistorisk Arkiv

Holm lokalhistoriske arkiv er beliggende i de tidligere lokaler der husede Holm skole. Møllegade 60, Holm, 6430 Nordborg.
holm, arkiv, lokalarkiv, nordborg, als
Gamle København

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
Museum Odense

Museum Odense er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der rummer seks museer og besøgssteder – H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Den Fynske Landsby, Møntergården, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet (fra foråret 2023). Desuden forvalter vi det arkæologiske ansvar for Odense, Nordfyns, Middelfart og Assens kommuner og fører tilsyn med fredede fortidsminder og diger på hele Fyn.
museum, odense, samling, historie, oplysning
Løgstør Lokalarkiv

Arkivet har til huse i ejendommen Østergade 5 E, 1. sal t.v. i Løgstør. Lokalerne indeholder rum til magasiner, kontor samt læsestue for arkivets gæster. Formålet med Løgstør Lokalarkiv er at indsamle, registrere, opbevare og formidle vidnesbyrd om områdets lokalhistorie.
logstør, arkiv, lokalarkiv
Peter Kromans verden

Kroman navnet stammer fra Ærø. I 1906 fik Styrmand Hans Peter Kromann og hans hustru Petra Jensine Møllmann en søn, der blev døbt Kristian Møllmann Kromann. I 1916 blev navnet Kromann, ved ministeriel resolution, rettet til Kroman (altså med kun et n). Årsagen hertil er ukendt, men der er mange familier på Ærø med navnet Kromann, og ikke så mange med navnet Kroman, så det kunne ligne en strid mellem familier, at det er blevet ændret i dette tilfælde.
privat, træ, peter, kroman, slægtstræ
Amager Hospital

Amager Hospital er et hospital beliggende på Amager i København, der drives af Region Hovedstaden. Hospitalet har et årligt budget på 608 mio. kr. og beskæftiger 700 medarbejdere.
amager, hospital, sygehus, sundhedsvæsen, sygdom
Det gamle Århus i farver

De seneste år er digital farvelægning af gamle fotografier blevet en populær måde at bringe fortiden til live. Det er blevet muligt at farvelægge gamle billeder i så god en kvalitet, at det næsten er blevet svært at kende forskel på et nyt farvefoto og så et farvelagt sort-hvid fotografi. Billederne får et helt nyt liv – og mange af dem ser ud som om de næsten er taget i går. Forfatteren Arne Kjær Hansen er en af dem, der har brugt teknikken. Han har fundet 55 billeder frem fra det gamle Aarhus og farvelagt dem efter de farver, der blev brugt, da billedet blev taget. Der findes billeder fra sidst i 1800-tallet til 1930’erne.
det, gamle, århus, farvelagt, bog
Niels Sørensens website

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Thisted Kirke

Kirken blev opført ca. 1500, senest restaureret 1976-1977. Vest for Thisted gamle bykerne på en lille højning ligger den smukke, hvidkalkede kirke i et anlæg, den gamle, nu nedlagte kirkegård. Den var i middelalderen efter al sandsynlighed indviet til Vor Frue, der endnu ses i byens våben, og den består nu af et udelt, 38,5 meter langt og 10 meter bredt, rektangulært langhus, hvortil der slutter sig et sideskib mod nord, et tårn mod vest og på nordsiden et sakristi og et våbenhus. Denne bygning er opført omkring 1500 i sengotisk stil af store, gule mursten i munkeskifte, hist og her blandet med granitkvadre og kridt.
thisted, kirke, kirkegård, nordjylland
Den Reformerte Menighed i Fredericia

Den Reformerte Menighed i Fredericia er blandt landets ældste statsanerkendte trossamfund. De bosatte sig i Fredericia i et lille hjørne af byen, fordi det var der de fik tilbudt jord og huse. I dag er medlemmerne spredt over hele byen og en del bor rundt i landet. Menigheden består i dag dels af medlemmer med de gamle slægtsnavne, og dels af medlemmer uden slægtshistorisk tilknytning. De har tilsluttet sig af interesse for den reformerte tro og det tætte fællesskab, som en lille menighed kan tilbyde.
fredericia, reformerte, kirke
Gjøl lokalhistoriske arkiv og forening

På Gjøl Lokalarkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervliv og meget mere.
gjøl, lokalarkiv
Henry Hogh - Om slægt, historie og kunst

Jeg interesserer mig for slægtens og dens meritter, derfor vil mine indlæg være en bred vifte af små historier som jeg og mine søstre kan huske. Udover historier fra barndomshjemmet i Nyrup er der mange interessante historier fra Marias familie. Marias morfar Emry Kølster har efterladt sig adskillige historier i sine erindringer.
kølster, nyrup, henry, hogh, fortællinger
Århus før og Nu

Denne gruppe henvender sig til folk med interesse for Århus Før og Nu, Historier og billeder fra tidens tand. Her er der næsten ingen regler selvfølgelig skal vi holde ophavsretten og helst angive kilde, såfremt det er muligt. Velkommen til.
århus, før, nu, billeder, facebook, gruppe
På sporet af BorgSlægten

På sporet af BorgSlægten. Her har jeg forsøgt at samle et overblik over min BorgSlægt. Til min slægt hører ligeledes “slægtsnavnene” Borg, Thuesen, Kjærgaard, Dahlgaard, Espersen, Lausen, Laursen og Jensen.
borg, slægt, thusen, privat, træ
Taasinge Lokalhistoriske Arkiv

På Taasinge Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv og meget mere. Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie eller en helt fjerde ting, så besøg arkivet. Vi hjælper dig gerne med at finde de informationer, som du søger.
tåsinge, arkiv, lokalarkiv, taasinge, arkivalier
Bramming Egnsmuseum

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Familien Østerbye

Velkommen til familiens hjemmeside. Bortset fra en kort præsentation af familien, består hjemmesiderne indtil videre kun af oplysninger om min slægtsforskning.
jan, østerbye, privat, slægtsforskning, århus
Aarhusarkivet

Aarhusarkivet er søgeindgang til Aarhus Stadsarkivs arkivsamlinger. Som kommunearkiv opbevarer Aarhus Stadsarkiv myndighedsdata fra Aarhus Kommune, men det modtager også arkivalier fra private, der har lokalhistorisk værdi.
stadsarkiv, aarhus, digitalisering, byhistorie, lokalhistorie
Bøger og slægtsforskning

Gruppen er for folk der laver slægtsforskning. Der foregår ingen handler med bøger - der henvises til andre grupper på Facebook Læg titler og korte beskrivelser af bøger, som kan give indblik og viden om den tid vore forfædre levede på. Husk billede af bogens forside - så er opslaget nemt at finde under fanen -billeder- :-). F.eks. slægtsromaner, biografier, historiske bøger o.lign.
bøger, facebook, slægtsforskning, slægtsroman, biografier
Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke er indrettet i et tidligere redningsbådhus og blev indviet den 12. november 1939. I dag fremstår kirken velplejet og i er al sin enkelhed en smuk oplevelse, som giver de perfekte rammer om gudstjenester og andre kirkelige handlinger.
thorsminde, kirke, sønder, nissum
Herregårdsmuseet Selsø Slot

Selsø blev bygget i 1570’erme af adelsmanden Jakob Ulfeldt. I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum. I 1995 blev huset overdraget af Marina von Plessen af Scheel til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune.
selsø, slot, museum, historisk, kulturarv
Foreningen - Adslev Slægten

Adslev Slægten udspringer fra gårdejer Peder Jensen fra Adslev (født 30. november 1766) og hustru Margrethe Rasmusdatter fra Mjesing (født 18. december 1768). Ægteparret fik 12 børn og otte af dem blev stammoder/-fader til otte slægtsgrene. De 4 øvrige børn døde som små.
forening, adslev, privat, slægt, odder
Hvis vægge kunne tale

Hvad ved du om det hus, du bor i ?. Hvem har boet der før dig og har det altid set ud, som det gør i dag ?. Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer ?. Seriens værter, historiker Christopher O'Regan og Rickard Thuner samt bygningskonservator Erika Åberg, hjælper her både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde.
svensk, tv, serie, slægt, vægge
Her gik grænsen

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Byhistorisk Hus i Glostrup

Byhistorisk Hus rummer bl.a. Lokalhistorisk Arkiv. Arkivet har en stor samling af dokumenter, aviser, protokoller, bøger og særligt billeder. Den arkivalske samling har rod i Historisk Selskab, som startede systematisk indsamling allerede under 2. Verdenskrig. Arkivet rummer bl.a. ca. 100.000 billeder.
glostrup, lokalarkiv, arkiv, historie
Jan Krümmels slægtssider

Denne side indeholder anerne til min (Krümmel/Nielsen/Andersen) og min kones (Taul Pedersen) familier. Slægten Krümmel går via min oldefar som boede i Flensburg 6-7 generationer tilbage. Fra Flensburg går der grene mod bl.a. Sønderborg, Slesvig by, Meldorf, Bergenhusen og Sülfeld. Grenen indeholder også navne som Stelling og Hempel
tysk, krümmel, flensburg, privat, træ
Alderslyst Kirke

Alderslyst Kirke er en kirke på Tulipanvej i bydelen Alderslyst i den nordlige del af Silkeborg, opført i 1929. Den ligger under Århus Stift.
alderslyst, kirke, kirkegård, silkeborg, midtjylland
Hvidebæk Lokalhistoriske Arkiv

På Lokalarkivet for Hvidebæk kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
lokalarkiv, hvidebæk, billeder, arkiv, historie
Samsø Sogn

Samsø Sogn er et sogn i Århus Domprovsti. Sognet blev oprettet 1. maj 2014 ved sammenlægning af alle 5 sogne på Samsø. I 1800-tallet var Tranebjerg Sogn, Kolby Sogn, Onsbjerg Sogn, Besser Sogn og Nordby Sogn selvstændige pastorater, der hørte til Samsø Herred i Holbæk Amt.
samsø, kirkegårde, afbildning, fotos
Højby Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningens formål er at indsamle, opbevare og udbrede kendskab til og vække interesse for Højbys historie i fortid og nutid, samt oprette og drive Højby Lokalhistoriske Arkiv. Du kan finde mange spændende historier om lokalområdet. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan du bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, samt vores kirke og kirkegård.
højby, lokalarkiv, arkiv, fyn
Søg efter person og gravsted - Århus

Søg direkte i begravede personer på enten Nordre eller Vestre Kirkgård i Århus.
århus, nordre, vestre, døde, begravede
Glücksburgske slægt

Huset Lyksborg (eller Glücksburg), officielt Slesvig-Holsten-Sønderborg(-Sønderborg)-Glücksborg er et fyrstehus, der i dag bl.a. omfatter den danske kongefamilie.
wikipedia, wiki, leksikon, adel, glücksburgske
Aarhus Bibliotekerne

Aarhus Kommunes Biblioteker består af 19 biblioteker - 1 hovedbibliotek beliggende på Dokk1 og 18 lokale biblioteker (medborgercentre). Aarhus Kommunes Biblioteker er landets næststørste bibliotek.
bibliotek, århus, bøger, læsesal
Frederikshavn Stadsarkiv - Facebook

Stadsarkivet er kommunens hukommelse, og en af arkivets fornemste opgaver er at gøre arkivsamlingerne tilgængelige for borgere og myndigheder. Hos Stadsarkivet kan du få oplysninger og dokumentation om lokaliteter, begivenheder, levevilkår, huse, politiske beslutninger og meget mere. Vi har også materiale om kommunens borgere, politiske liv, byplanlægning samt kommunale bygninger og institutioner.
frederikshavn, stadsarkiv, side, social, facebook
Familierne omkring Sørninge Slægten

Snedkermester Mads Christian Nielsen og hustru Laurine Nielsen, Udby, Tuse Næs, Holbæk, Danmark. Disse to personer er udgangspunktet i vor slægts historie og fører os vidt omkring i fortid og nutid her og i udlandet. Find selv din placering i slægtens historie og hjælp selv til med videre opdatering af dette værk, som er skab ved det store arbejde Harry Zeeberg Nielsen udførte.
sørninge, mad, laurine, privat, zeeberg, holbæk
Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv

På Rudbjerg lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, 2. verdenskrig, egnens erhvervsliv og meget mere.
rudbjerg, arkiv, lokalforening, lokalarkiv
Flemming Dalhauge, slægtsforsker

Slægtsforsker Flemming Dalhauge fortæller om hvordan man bedriver slægtsforskning anno 2014, og kommer med gode historier fra sin egen og hustruens slægtsforskning.
kanal 1, flemming, dalhauge, video, introduktion
Slægtsforskning / Slægtninge

Velkommen til gruppen slægtsforskning/slægtninge. Her kan du lave, søge hjælp eller hjælpe andre med at lave stamtræ og slægtsforske. Det er tilladt at ligge billeder op. Du kan her søge efter slægtninge/efterkommere. Det er kun din eller din families relation der kan søges efter, andet der ikke har med søgning at gøre, bliver slettet, du får ikke besked hvorfor. Husk at holde en pæn tone. Hilsen Admin.
facebook, slægtsforskning, slægtninge, gruppe, social
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Tanker i gang - Byvandring i Århus

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Hvirring Sogns Lokalarkiv

På Lokalarkivet for Hvirring Sogn kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
hvirring, sogn, lokalarkv, jylland, arkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Kliplev Sogn

Lokalhistorisk Arkiv for Kliplev Sogn har til huse i Egnsmuseet Straagaards Smedie i Kliplev. Straagaards Smedie er en selvejende institution, hvor det lokalhistoriske arkiv har lejet sig ind. Både Arkivet og Egnsmuseet drives af Lokalhistorisk Forening for Kliplev Sogn.
kliplev, arkiv, lokalarkiv, sønderjylland
Ringe Lokalhistoriske Arkiv

Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn Kommune. Arbejdsområdet er de 11 sogne i den tidligere Ringe Kommune. Arkivet har til huse i kommunal bygning, Ringe Bibliotek på 2.sal. Adresse: Algade 40, 2. sal. 5750 Ringe. Tlf. 62 62 33 82.
ringe, fyn, lokalarkiv
Sct. Jørgens Kirke - Svendborg

Sankt Jørgens Kirke ligger ved Svendborgsund, lige nordvest for Svendborgsundbroen, på grænsen mellem Svendborg by og bydelen Strandhuse.
svendborg, kirke, jørgensberg, kirkegård, fyn
Askø Ø-Museum

Askø museum er et lille lokalhistorisk museum og arkiv. Museet har til huse i det gamle hønsehus i en sidebygning til Præstegården, Konemadevej 40, der er stillet til rådighed af Askø Kirkes menighedsråd.
askeø, museum, historie, fortid, begivenheder
Swedenmark.dk

Databasen swedenmark.dk er i dag på lige over ca. 203.500 profiler som deler aner og dermed er en og samme slægt. Materialet i databasen er forsket af flere slægtsforskere, siden 2006 er det dog kun domæneejer som har bidraget. I swedenmark.dk finder du skandinavisk adel, europæiske fyrstehuse og royale slægter. I swedenmark.dk kan du følge slægterne i mere end tusind år.
skandinavisk, adel, fyrstehuse, royale, slægter
Bjerager Kirke

Bjerager Sogn er et sogn i Odder Provsti. I 1800-tallet var Bjerager Sogn anneks til Randlev Sogn. Begge sogne hørte til Hads Herred i Aarhus Amt. Randlev-Bjerager sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Odder Kommune. I Bjerager Sogn ligger Bjerager Kirke.
bjerager, odder, kirker, kirke, østjylland
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Aarhus Stadsarkiv - Instagram

Vi bevarer og formidler byens historie. Masser af fotos og viden om Århus amt.
instagram, social, billeder, århus, stadsarkiv
Favrskov Kommune

Favrskov Kommune er en kommune i Østjylland under Region Midtjylland med 49.408 indbyggere, som omfatter byerne Hadsten, Ulstrup, Hammel, Thorsø og Hinnerup hvor sidstnævnte er kommunesæde. Kommunen beliggende med Aarhus mod sydøst, Randers mod nord, Viborg mod nordvest og Silkeborg mod sydvest.
favrskov, kommune, region, midtjylland, amt
Forlaget Lindhardt og Ringhof

Lindhardt og Ringhof er et stort internationalt forlagshus med tilhørende datterforlag – bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag, Alfabeta forlag og SAGA - med hovedsæde i København og afdelinger i Warszawa, Helsinki og Freiburg.
forlag, lindhardt, ringhof
Grønhøj Kro og Museer

Ved den midtjyske hede ligger Grønhøj Kro som er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848. Kroen har været i min families eje siden 1864. Som 5. generation driver jeg i dag kroen sammen med min hustru og gode medarbejdere. Grønhøj Kros staldbygninger og gæstebolig benyttes i dag til museer. I vores hyggelige omgivelser, serveres der klassisk dansk mad og hjemmebagt kringle (efter min oldemors opskrift). Vi glæder os til at byde jer velkommen. Med venlig hilsen Dorte og Jens Gregers Laigaard.
museum, kro, grønhøj, kartoffeltyskere, historie
Sidste tur med sporvogn i Århus - 7 Nov 1971

Private optagelse af den sidste tur med sporvogn i Århus. Filmet d. 7 November 1971 af Per Glundal.
århus, sporvogn, sidste, tur, 1971
Højreby Lokalhistoriske Arkiv

På lokalarkivet for Det gamle Højreby kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervliv og meget mere.
højreby, arkiv, lokalarkiv
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Madsen Fra Thy

Madsen Fra Thy er resultat af mit mangeårige arbejde med at forske i såvel min egen slægt fra Thy (Hundborg, Harring, Hørdum, Hassing og Vorupør) og min afdøde svigerfamilies aner fra især Staby og Husby i Vestjylland og Fur.
privat, træ, madsen, thy, metha
Drejø Sogns Lokalarkiv

På Lokalarkivet for Drejø Sogn kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser øernes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, erhvervliv og meget mere.
drejø, lokalarkiv, fotos, film, historie
Kroneborg.dk

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Statsfængslet i Horsens - Straffeprotokol 1853-1905

I Horsens Statsfængsels straffeprotokol findes optegnelser over fangernes forseelser mod fængselsregulativet, og de disciplinærstraffe som de blev udsat for.
protokol, straffesager, horsens, statsfængslet, tugthus
Foredrag om Købstaden Ringkøbing

Christian Ringskous foredrag i Rådhushallen, Ringkøbing.
video, youtube, ringkøbing, købstad, byhistorie
Samsø Kommune

Samsø Kommune blev dannet pr. 1. april 1962 ved sammenlægning af alle øens sognekommuner. Dermed var kommunen stor nok til ikke at blive lagt sammen med andre ved kommunalreformen i 1970, men den blev overført fra Holbæk Amt til Århus Amt.
samsø, ø, kommune, region, midtjylland, borger
Mariehøj Kirke og Sogn

Mariehøj Sogn er et sogn i Silkeborg Provsti (Århus Stift). I Mariehøj Sogn ligger Mariehøj Kirke, som er nykirke opført i årene 1954-55 og taget i brug i 1956. Kirken er opført som en korskirke på et fundament af granitsten. Kirkens arkitekt Viggo Hardie-Fischer blev ved et besøg i den gamle velbevarede middelalderby Visby på Gotland inspireret af ruinerne af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken. Påvirkningen herfra er tydelig i Mariehøj Kirke. Over midten af kirken er bygget et pyramideformet tårn i træ.
mariehøj, silkeborg, kirker, nykirke, sognekirke
Slægten Fra Vindeby

Slægten Fra Vindeby - Martin Iversen Christensen. Den første del af historien om min mormor, Inger Rasmussens slægt tager sit udgangspunkt i Vindeby på Tåsinge, hvor hun boede det meste af sit liv, og hvor begge hendes forældre stammede fra. I denne del er fokus på hendes aner på Tåsinge og Langeland samt i Jylland og Tyskland. Denne del af hendes forfædre var hovedsageligt bønder og husmænd mens en gren stammede fra en jysk provst og en herresfogedslægt fra Thyholm, og en anden gren kan spores tilbage til Tyskland. Bind 4 i serien handler om Ingers mors mødrende slægt, som kan spores tilbage til 1100-tallet.
bog, bøger, langeland, vindeby, christensen
Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915)

Direkte link til Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915).
rigsarkivet, kirkebøger, dødsattester, 1884, 1915, århus
Odense leksikon

På disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Besættelsesmuseum Fyn

Besættelsesmuseum Fyn åbnede i 2013, og har til huse på gården Rosendal. Museet er indrettet med en permanent udstilling om modstandsbevægelsen, tyskernes tilstedeværelse og dagligdagen som den tegnede sig for danskerne i årene 1940-45. Museet råder desuden over den ene kommandobunker fra 1944, hvor man kan se vores udstilling om Beldringe Flyveplads.
besættelse, fyn, krig, 1940, 1945,
Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling

I museet finder man en unik samling af skibsmalerier og skibsmodeller af de mange skibe, som var hjemhørende på Fanø. Disse skibe bragte den velstand hjem, som blandt andet gjorde det muligt at bygge “Skibsrederforeningen” og prægede livet på øen. På 1. sal kan de smukke Fanødragter opleves i mange varianter og formål, lige fra ormegraverkonen til bruden. Alle dragterne har været båret af lokale piger og kvinder som deres faste beklædning. Museet har også særudstillinger, alle med udgangspunkt i Fanøs lokale historie. Museet drives i det daglige af foreningen Fannikerdagen. Fanø Skibsrederforening, der ejer “Skipperhuset”, har stillet bygningen til rådighed, mod at museet vedligeholder den historiske bygning fra 1891.
fanø, dragt, skibshistorie, skibe, museum
Laursennetgen.dk

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Huse med hemmeligheder

Dansk historie- og boligserie Arkitekt Ane Cortzen og journalist Morten Brink Iwersen besøger boligejere, der er ved at renovere deres bevaringsværdige hjem. De dykker ned i husenes hemmeligheder, der afslører dele af Danmarkshistorien, og giver gode råd til restaureringen.
huse, hemmeligheder, serie, dr, tv
Rosenholm Egnsarkiv

Rosenholm Egnsarkiv er indrettet i det tidligere Ting- og Arresthus midt i Hornslet, sammen med Syddjurs Bibliotek. Rosenholm Egnsarkiv er et moderne arkiv, hvor der ud over de historiske arkivalier og billedarkiv m.v. også er slægtsforskning med mere end 90.000 navne samt et stort elektronisk arkiv, med billeder og andre arkivalier.
rosenholm, lokalarkiv, arkiv, djursland, egnsarkiv
Århus Kommune

Aarhus Kommune eller Århus Kommune er en kommune i Østjylland, som omfatter Aarhus by og en række større og mindre omkringliggende satellitbyer. Aarhus Kommune er indbyggermæssigt landets næststørste med 361.544 indbyggere (2023).
århus, kommune, østjylland, aarhus, midtjylland
Rosenvold Gods

Siden 1585 har renæssancehuset Rosenvold (tidligere Gods/Herregård) stået i det betagende landskab på den kuperede nordside af Vejle Fjord. Godset er privatejet og lukket for offentligheden, men kan ses fra Rosenvoldvej, ikke langt fra stranden.
1585, bygningsværk, gods, vejle, renæssance
Slægten Emmy og Jens Bertelsen

enne hjemmeside er primært basseret på de billeder og erindringsoptegnelser der er tilgængelig af slægten udgående fra Jens Carl Christian Bertelsen og hans hustru Emmy Cecilie Call, deres 10 børn og 25 børnebørn.
bertelsen, slægt, jens, blume, taudorf
Lokalhistorisk Selskab for Hirtshals og Omegn

Arkivet drives af Lokalhistorisk Selskab for Hirtshals og Omegn og er beliggende i det tidligere rådhus på Jørgen Fibigersgade 26 i Hirtshals.
lokalarkiv, lokalhistorie, hirtshals, norjylland, arkiv
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Helnæs Lokalhistoriske Arkiv

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet af Helnæs Beboerforening i 1983 og var i starten indrettet i en nedlagt lærerbolig, som kommunen havde stillet til rådighed. I 1992, da boligen skulle være en del af Højskole på Helnæs, overgik arkivet til Borgerhuset, hvortil det nu er flyttet i umiddelbar nærhed af Højskolen. Udover arkivalier, som andre arkiver, har vi forskellige museumsgenstande. Gamle redskaber – gammelt husgeråd. Vi udgiver hvert år et årsskrift samtidig med vores åbent hus arrangement.
lokalarkiv, helnæs. forenig, arkiv, fyn
Slægten Rolsted fra 1760

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Patsches Hus - Lokalarkiv

Arkivet har gennem årene modtaget et meget stort dokumentmateriale, omfattende alt fra ejendoms-, person-, forenings-, sogne- og kommunaldokumenter af vidt forskellig karakter. Det indkomne materiale er registreret og arkiveret, så der er mulighed for at finde netop det materiale som du måske søger efter. Arkivet råder desuden over et stort billedmateriale over personer, skoler, huse og ejendomme, foreninger, som arkivet har registreret og arkiveret.
felsted, lokalarkiv, patsches, arkiv, sønderjylland
Køge Miniby

Et besøg i Kjøge Mini-By er en sjov og spændende oplevelse for hele familien, en oplevelse som appellerer til fantasien hos både børn og voksne. Husene er tro kopier af de huse, der lå i Køge By i årene omkring 1865, men bygget i størrelsesforholdet 1:10 af entusiastiske frivillige pensionister. Mange af Mini-Byens huse kan stadig ses og genkendes, hvis man går en tur i Køge By.
køge, miniby, små, bygninger, oplevelser
Malmø Slægtsforskningsforening

Foreningen har til huse på Stadsarkivet. Deres medlemmer hjælper ved besøg på landets arkiver.
malmø, forening, slægtsforskningsforening, svensk, sverige
Aarhus 1947

En tur igennem Århus by fra Bispetorv henover store-torv universitet og havnen som det tog sig ud i 1947
århus, privat, film, 1947, smallfilm
Jette Hartmeyer

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Lapidariet Vejlby Kirkegård

Affotograferede gravsten fra Vejlby kirkegårds lapidari afd.
lapidari, vejlby, århus, kirkegård, gravsten
Museet Godthåb Hammerværk

Godthaab Hammerværk er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg. Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977. Mange maskiner fungere fortsat til frembringelse af have- og landbrugsredskaber drevet af vandkraft.
museum, godthåb, hammerværk, historie, kulturarv
Forbrydelsens ansigt, 1. del

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Danmarks museer: Fængselsmuseet i Horsens

Fortællingen om fængselet i Horsens gennem tiden og hvad det har betydet for lov og straf i Danmark.
fængsel, straf, horsens, statsfængsel, tugthus
Læsø Museum

Museumshuset ligger på Byrum Hovedgade 68 med bl.a. butik og café, særudstillinger, søfarts- og fiskeriudstilling, sølvskatten og museets administration. Vi glæder os til at se dig.
læsø, museum, egnsarkiv, region, nordjylland
Frøslevlejren.dk - Fange til Frihed

I Frøslevlejren får du en helt unik oplevelse. Lejren byder på en fantastisk historie, der spænder helt tilbage fra den tyske besættelse under 2. verdenskrig til i dag. Historien kan du opleve, når du besøger lejren og alle de museer og udstillinger, som i dag har til huse i barakkerne.
museum, udstilling, krig, frøslevlejren, fangelejr
Seden Lokalhistoriske Arkiv

Lokalhistorisk Arkiv i Seden blev godkendt og startet den 23. januar 1991 på initiativ af Seden Sogns Borgerforening Huset har – indtil april 1970, hvor forstæderne indgik i Odense kommune, været kommunekontor for både Seden-Aasum – og Fjordager kommune. Arkivet er et af Odense kommunes 15 forstadsarkiver – og er underlagt Odense Stadsarkiv i ”Historiens Hus” på det gamle Skt. Knuds Kloster ved Domkirken og Flakhaven.
seden, arkiv, lokalarkiv, fyn nordfyn
Løkken museum

Bymuseum i skudeskipperhus. Løkken Museum har fokus på handel, historie, håndværk og turisme. Museet er indrettet i et skudeskipperhus, det såkaldte Johanne Grønbechs Hus, der blev bygget omkring 1860 af skudeskipperen Thomas Grønbech. I haven findes der også et gammelt badehus, hvor der er udstilling om badelivet i Løkken. Løkken Miniby viser desuden fine Løkkenhuse fra ca. år 1900.
museum, løkken, nordjylland, historie, udstilling
Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke)

Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke) beliggende ved Store Torv og Bispetorv i Aarhus Centrum, er hovedkirke i Aarhus Stift. Kirken har omkring 1200 siddepladser, og bygningen, der er den længste og højeste kirkebygning i Danmark, er 93 meter lang. Tårnet er 96 meter højt, og det er dermed et af de højeste tårne i Danmark.
århus, aarhus, domkirke, kirke, tro
Slægtens historie - Skov

Slægten består hovedsagelig af helt almindelige vestjyder: bønder, husmænd, jordemødre, daglejere og fattiglemmer… men der er da også plads til lidt mere eksotiske eksistenser: en præst, en østjyde, en landevejsrøver, en skuespiller og – heldigvis – mange, mange endnu uudforskede skæbner.
skov, kirsten, skov, privat, træ
Slægten Skovhus Hansen

Denne hjemmeside omhandler slægten Skovhus Hansen. Vi er tre søskende der er vokset op i Holstebro. Vore aner stammer fra Holstebro og omegn, Sydthy, egnen omkring Hjarbæk Fjord, egnen omkring Mariager Fjord, Aalborg, Vendsyssel, Læsø, Nordsjælland, København og Norge.
skov, skovhus, hansen, privat, holstebro
Historisk Samfund for Århus Stift

Historisk Samfund for Århus Stift har til formål at fremme interessen for Østjyllands lokalhistorie og udbrede kendskabet til områdets historiske begivenheder og udvikling over et bredt felt. Det sker ved udgivelse af årbøger, foredrag om vor egns lokale historie samt ekskursioner til forskellige historiske udflugtsmål. Historisk Samfund blev stiftet i 1907, og er dermed en af landets ældste lokalhistoriske foreninger. Foreningens ældre årbøger er blevet digitaliseret og udgør i dag et væsentligt bidrag til forståelsen af vores lokale historie.
århus, stift, samfund, forening, bøger
Gammel Vejlby-Risskov

For os der der bor eller har boet i gammel Vejlby. En meget uformel gruppe med plads til alle typer indlæg fra os Vejlbygensere. Dog skal billeder være fra før 1970.
vejlby, risskov, århus, facebook, gruppe
Ellevang kirke (Risskov)

Ellevang Kirke og sogn ligger i det nordlige Aarhus. Med sine 9000 indbyggere er det en af byens største sogne. Kirken er bygget i 1974 og ligger nabo til Vejlby, Risskov, Skelager og Egå sogne.
ellevang, kirke, sogn, kirker, risskov
Aarhus Byhistoriske Fond

Aarhus Byhistoriske Fond blev etableret i 2001 og er en fortsættelse af det gamle Aarhus Byhistoriske Udvalg, der blev oprettet allerede i 1956. Fondens formål er at formidle byens historie i bredeste forstand. Det sker bl.a. gennem udsendelse af en række publikationer omhandlende mange forskellige aspekter af byens historie. Fonden administreres af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.
byhistorie, fond, bøger, udgivelser, historie
Snublesten.dk

De første 12 snublesten til minde om personer, der blev forfulgt af nazisterne i Danmark, blev lagt den 17. juni 2019 i København og på Frederiksberg. I 2020 lagde Snublesten Danmark også snublesten i Gentofte. I 2021 kom Kgs. Lyngby, Odense og Kolding til, og i 2022 blev der tillige lagt snublesten i Aarhus. I 2023 lagde Snublesten Danmark for første gang snublesten i Vejle og Randers. Gruppen har i alt lagt 110 snublesten.
snublesten, markering, sten, nazisme, mindesten
Arkiv for Sdr. Nærå og Årslev Sogne

På Lokalhistorisk arkiv for Sønder Nærå og Årslev sogne kan du finde mange spændende historier. Vi har en pænt stor og voksende samling af arkivalier i original eller kopi, fotografier, film, kort, mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv, foreningsliv og meget mere.
sønder, nærå, årslev, arkiv, lokalarkiv
Hjortlund Sognearkiv

På Hjortlund arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhversliv og meget mere
hjortlund, sognearkiv, lokalhistorie, sønderjylland, egnsarkiv
Min slægt - Mine børn Mette og Michaels aner

Denne slægtsdatabase tager sit udgangspunkt i mine to børn (Mette og Michael, fra hhv. mit første og andet ægteskab). Den indeholder deres stamtræ, med p.t. over 1800 personer. Data er hovedsageligt fundet af min hustru, Jonna, og min gudfar, Niels Erik Torp Steffensen.
torp, steffensen, niels
Gribskov Biblioteker

Velkommen til Gribskov Biblioteker. Personalet på Gribskov Biblioteker står klar til dig som ny og gammel bruger - og håber at du vil få glæde og gavn af et moderne folkebiblioteks mange tilbud. Er man ikke oprettet som låner eller er man borger uden for Gribskov Kommune kan man møde op på Helsinge-, Gilleleje- eller BLIK-Græsted Bibliotek i den betjente åbningstid og blive oprettet som låner: (Husk at medbringe sundhedskort)
gribskov, bibliotek, udlån, bøger
Ensted Lokalhistoriske Arkiv

Vi modtager gerne gamle fotos, dokumenter og mindre ting som f.eks. husholdningsredskaber. Vi modtager også gerne besøg, og er der nogen, der har lyst til at hjælpe, er man velkommen. Vi mangler f.eks. navne, tid og sted på personer og ejendomme på gamle billeder. Eksempler på arkivets materialer: Skole- og konfirmationsbilleder, postkort, billeder af bygninger og personer, matrikelkort og foreningsprotokoller m.m.
ensted, arkiv, lokalarkiv, aabenraa
Bejstefaars Hus

Velkommen til hjemmesiden for foreningen Bejstefaars Hus. Hjemmesiden henvender sig til foreningens medlemmer samt til andre af vores slægt samt personer med tilknytning til huset og egnen omkring Bigum by. Foreningen driver og vedligeholder den gamle landarbejder bolig der ligger tæt ved Tjele Langsø.
bedstefar, hus, forening, bigum, bolig
Lokalhistorisk arkiv for Hellebæk og Aalsgaard

Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening er grundlagt i 1962. Foreningens virke er at bevare og formidle kulturhistorien der knytter sig til egnen. Foreningen har restaureret Proberhuset, Hammermøllen og Turbinehuset, og driver arkiv og museum i Hammermøllen.
hammer, hellebæk, aalsgård, arkiv, lokalarkiv
Lokalarkivet for Thyborøn-Harboøre-Engbjerg

På Lokalarkivet kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv, vækkelsen på Harboøre og meget mere.
harboøre, thyborøn, arkiv, lokalhistorie
Bispebjerg Hospital

Bispebjerg Hospital er akuthospital for planlægningsområdet Byen. Samtidig varetager hospitalet en række specialfunktioner for en endnu større befolkning og står for den fælles akutmodtagelse i Byen.
bispebjerg, hospital, sygdom, sygehus, sjælland
Folketællinger - 1834 via FamilySearch

Direkte link til den danske folketælling 1834 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1834, familysearch, folketælling, danmark, indeksering
Folketællinger - 1840 via FamilySearch

Direkte link til den danske folketælling 1840 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1840, familysearch, folketælling, danmark, indeksering
Arden Lokalhistorisk Arkiv

På Arden Lokalhistoriske Arkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
arden, lokalhistorie, arkiv, lokalarkiv, nordjylland
Stegebilleder

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
Forlaget Turbine

Turbine har hovedsæde få meter fra havnebassinet på Aarhus Havn. Staben på ca. 15 medarbejdere sender årligt flere end 400 titler på gaden. Vores program spænder vidt fra bøger til de mindste læsere over krimi- og kogebøger til spændende romaner og fagbøger for den brede såvel som den snævre målgruppe.
turbine, forlag, bøger, udgivelser, forfattere
Historiens Hus - Ø-arkivet Omø

Tanken bag denne gruppe er, at medlemmerne kan se og debattere nogle gamle/ældre fotos, artikler m.v. fra Omø.
facebook, omø, gruppe, gamle, billeder
Museet Sønderskov

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Hammerich - en dansk familie

Vores familie er ikke alene en gammel men også en meget stor dansk familie, der stammer fra Slesvig-Holsten, de tidligere danske hertugdømmer nordligst i det nuværende Tyskland. Denne website indehaves af familiens Aarhus-linje, som kom hertil fra Flensburg. Se mere under Slægten.
hammerich, slægt, firma, fortælling, legat
Vester Hæsinge - Sandholts Lyndelse Arkiv

Arkivet har til formål at indsamle, registrere, opbevare og formidle egnens historie, som vi alle er en del af. Arkivet har til huse på Birkevej 15 (den tidligere skole) og holder åbent hver torsdag eftermiddag fra kl. 14.00 til 17.30, samt efter aftale.
lokalarkiv, arkiv, hæsinge, sandholt
AarhusArkivet – historier fra Aarhus Stadsarkiv

Podcast fra Aarhus Stadsarkiv om Aarhus og Aarhus bys historie.
podcast, århus, lyd, historier, stadsarkiv
Kolding Politimuseum

Museet blev officielt indviet i november 2008, men blev i realiteten grundlagt i 1967 af politiassistent Agner Døssing, da politivagten flyttede fra Rendebanen til domhuset. Museet udstiller effekter, der belyser alle aspekter omkring politiets arbejde, dog med størst vægt på Kolding Politi.
kolding, museum, politi, kriminalstof, døssing
Aarhus Bykirke

Aarhus Bykirke er en menighed fuld af liv. Det gælder om søndagen, når vi samles til gudstjeneste i hjertet af Aarhus, og det gælder i løbet af ugen, når vi mødes i mindre fællesskaber rundt om i private hjem eller i kirkens lokaler. Læs mere om os her på siden – eller mød os til gudstjeneste en søndag. Vi glæder os til at hilse på dig!
århus, frikirke, bykirke, tro
Vammen Sogn - og dets historie

Formålet med denne webside er at at samle historier, dokumenter, billeder og alt muligt andet om mennesker, huse, ejendomme, foreninger og landskab i Vammen Sogn.
vammen, byhistorie, midtjylland, byliv, egnshistorie
Sværdborg Sognearkiv

Sognearkiv beliggende i Vordingborg. Arkivet indsamler arkivalier for for egnsområdet Sværdborg og har åbnet efter aftale. Arkivet har til huse på Tinghøjvej 6 i Vordingborg, og ligger på første sal i OIF husetuset (Over Vindinge Idrætsforenings klubhus).
sværdborg, sognearkiv, arkiv, vordingborg, egnshistorie
Rosenholm Slot & slægten Rosenkrantz

Rosenholm Slot er en herregård på Djursland lidt nord for Hornslet, 25 km nordøst for Aarhus. Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde. Siden grundlæggelsen i 1559 har Rosenholm været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og herregården er Danmarks ældste slægtsgård.
rosenholm, slot, rosenkrantz, adel, hornslet
Bondeslægt Med Aner Blandt Rådmænd, Præster Og Uradel

En slægtshistorie fra Himmerland. Denne slægtshistorie tager udgangspunkt i Niels Christian Christensen, der blev født i 1907 i Simested i Himmerland og døde i Århus i 1966. Hans aner var næsten alle sammen fra Himmerland med ganske få undtagelser fra områder, der støder om mod Himmerland: Ålborg og Østjylland. Desuden havde hans slægt rødder tilbage til rådmandsslægter og gejstlige familier i Viborg og derigennem til meget store dele af den danske uradel, der kan føres tilbage til Toke Trylle omkring år 1000.
bondeslægt, rådmænd, himmerland, chistensen, simested
Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum

Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, er et kulturhistorisk museum der har til huse i hovedbygningen på herregården Gammel Estrup i Auning på Djursland. Museet udstiller herregårdskultur, og hovedbygningen er indrettet med rum i forskellige tidsperioder.
museum, herregård, estrup, djursland, historie
Roager Lokalarkiv

Arkivet opgave er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Roager Sogn. Arkivet har lokale i Roager Medborgerhus.
roager, lokalarkiv, ribe
Lammefjordsbyen - Fårevejle

En gennemgang af huse og gårde i og ved Fårevejle Stationsby, fra det første hus og indtil 2. verdenskrig, med henblik på beboere og ejendomsforhold.
fjord, byhistorie, fårevejle, historier, samfund
Forbrydere, mordere og lovens lange arm

Eigil V. Knudsen har været på jagt i arkivet på Politihistorisk Museum og fundet en række danske kriminalsager fra de seneste 100 år. Læs om pengeafpresningen mod kongehuset og forsikringssvindelen, der kostede fire mennesker livet på Lillebælt.
saxo, forbryder, danmark, politi, bøger
Museum Polakkasernen

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring
Havndal Egnsarkiv

På Havndal Egnsarkiv kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, mm., som belyser egnens historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervliv og meget mere.
havndal, lokalarkiv, egnsarkiv
Nordlangelands Lokalhistoriske Arkiv

På Lokalarkivet for Nordlangeland kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, protokoller, som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, fiskeri, strandinger, egnens erhvervsliv og meget mere.
nordlangeland, arkiv, lokalarkiv, langeland
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e.V. er det danske bibliotek i Sydslesvig. Sydslesvigs hovedbibliotek er beliggende i Nørregade tæt ved Flensborghus i Flensborg. Med sine tre lokalbiblioteker i Slesvig by, Husum og Egernførde samt to bogbusser dækker centralbiblioteket hele det sydlesvigske område.
centralbibliotek, bibliotek, sydslesvig, sønderjylland, bøger
Gentofte Brandmuseum

Gentofte BrandMuseum er beliggende på en særdeles velbevaret brandstation, der var i drift fra 1909-39, samlingen omfatter udelukkende originale køretøjer og materiel, der har været benyttet i Gentofte kommune fra 1700-tallet op til i dag. Samlingen viser Brandvæsenets udvikling fra midten af 1700-tallet frem til i dag. Du kan bl.a. se håndkraftsprøjter fra de gamle sprøjtehuse og motordrevne brandbiler. Nordeuropas ældste danskbyggede automobilsprøjte fra 1919, Triangel-sprøjter fra 1930-erne og en officersvogn fra 1946.
museum, brandbiler, udrykning, samling, oplevelse
Herlev Hospital

Herlev Hospital er et sygehus i Herlev. Bygningen er blandt Danmarks højeste etagebygninger med 25 etager, en højde på 120 meter og et grundareal på 30.000 m². Det blev indviet i 1976 efter en byggeperiode på 10 år. Hospitalet er et af landets største med en medarbejderstab på 4.000.
herlev, sygehus, hospital, sjælland, hovedstaden
Nørre Søby - Heden Kirker

Kirken er en hvidkalket sengotisk murstensbygning fra sidst i 1200 tallet. Den østlige del er ældst og det menes, at skibet er forlænget, men man ved ikke hvornår. I Jacob Madsens visitatsbog – fra et besøg 1590- beskrives kirken. Den havde da bindingsværkstårn og et våbenhus mod nord.
heden, nørre, søby, kirker, kirkegård
Svanekearkiv.dk

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
Tamdrup Sognearkiv - Facebook

Tamdrup Sognearkiv har som sit formål at indsamle, arkivere og opbevare arkivalier, billeder og skriftligt materiale, som har tilknytning til Tamdrup Sogn. Sognearkivet har til huse i kælderen under Tamdrupcentret, Silkeborgvej 245
facebook, lokarkiv, tamdrup, horsens
Odense Kommune

Odense Kommune er landets fjerde mest folkerige kommune efter København, Aarhus og Aalborg. Kommunen er den mest folkerige kommune i Region Syddanmark.
odense, syddanmark, kommune, region, fyn
Aarhusguiderne.dk

AarhusGuiderne er den største og mest erfarne udbyder af guideservice i Aarhus, Region Midtjylland og resten af Jylland. AarhusGuiderne har i mere end 70 år guidet for alle slags grupper – uanset alder og sprog. Vi ser det som vores fornemste opgave at formidle byens og landets kultur, historie, arkitektur og design på en både seriøs og underholdende måde, så vores gæster får en oplevelse med hjem. Vi tilpasser vores ture til målgruppen uanset om det er en familie, en arbejdsplads, en forening eller krydstogtturister.
århus, aarhus, guider, byvandring, vandring
Fabjerg Sognearkiv

Fabjerg Sognearkiv hører hjemme i et lokale i Fabjerg Kulturhus - det tidligere Fabjerg Missionshus. Vi er en gruppe af frivillige personer, der bruger lidt af vores fritid på at håndtere sognets historie. Arbejdet foregår både i arkivet, hjemme ved computeren og ude "i marken".
fabjerg, arkiv, sognearkiv, lemvig
Gedser Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet blev oprettet i 1985 for Skelby, Gedesby og Gedser for at registrere og bevare billeder, protokoller, skøder og andet materiale af lokalhistorisk interesse. Arkivet har til huse på en af den daværende kommunes nedlagte skoler på adressen Skolegade 2B 4874 Gedser. På arkivet findes som hovedsamling arkivalier fra erhverv, foreninger og private samt mange billeder herunder skolebilleder og arkivet råder over registrant over arkivalier, fotos , bøger og bånd.
gedser, lokalarkiv, lolland, dokumenter, bøger
Folketællinger - 1835 via FamilySearch

Direkte link til den danske folketælling 1834 på Familysearch. Husk at logge på først, det er gratis.
1835, family, search, folketællinger, danmark
Ka' du huske - Lokalhistorisk Arkiv (Lynge)

Alle gruppens medlemmer kan her udveksle billeder, kommentarer, videoer osv., der vedrører Lynge Sogn i Sorø Kommune. Lokalarkivet dækker området fra Sorø Sø i nord til Kongskilde Maskinfabrik i syd, samt fra Broby Vesterskov i øst til Lindebjerg i vest.
lynge, facebook, lokalarkiv, minder
Aastrup Folkemindesamling

Her på siden kan du læse mere end 90 historier / beretninger fra Aastrup. Aastrup Folkemindesamling er en selvstændig forening der har arkiv i Abildhuset, Præstegaardsvej 12, V. Aaby. Vi dækker Aastrup, Nakkebølle Hovedgaard og Svelmø ejerlav. Vi vil gerne fortælle om området, og har du noget du kan bidrage med, modtager vi det gerne.
aastrup, arkiv, folkeminde, lokalrkiv, åstrup
Det Gamle Rådhus - Ribe

Kom ind i et hus fyldt med historie eller book masser af oplevelser i Ribe.
byvandring, historie, byliv, rådhus, ribe
Sønderborg Kommune

Sønderborg Rådhus, beliggende Rådhustorvet i Sønderborg er det administrative centrum for Sønderborg Kommune. Sønderborg Rådhus har siden 1500-tallet ligget i vejgaflen mellem Store Rådhusgade og Lille Rådhusgade.
sønderborg, kommune, region, syd, sønderjylland
Øvle-slægten

Øvle-slægten er Danmarks ældste bondeslægt, der stammer fra Veilgaarden matr. nr. 14 på Bredgade i det nordlige Malling.
øvle, slægt, bondeslægt, århus, malling