Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
BBC - Who do think you are

Hvem tror du du er er en britisk dokumentarserie om slægtsforskning, der har været vist på BBC siden 2004, hvor kendte deltagere sporer deres familiehistorie. Den er lavet af produktionsselskabet Wall to Wall. Programmet har jævnligt tiltrukket et publikum på mere end 6 millioner seere.
bbc, serie, underholdning, tv, slægt
Unyttige Historiefacts

Denne side vil bringe dig nogle af de mest unyttige men interessante facts i historien. Siden har til formål at underholde, men også at formidle historien på en finurlig måde, som vækker interesse hos den almene dansker. Vi bringer facts om historien, fra nutiden og tilbage til oldtiden. Det specielle ved vores facts er at de er ukendte for de fleste, og at de er finurlige, interessante, underlige eller på anden måde har et tvist af forunderlig humor.
historie, fact, viden
Silkeborg Arkiv

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Skolehistorie.dk

Skolehistorie er et digitalt museum – og en vidensportal, hvor alle kan blive klogere på skolens kulturarv.
skole, skoler, beretninger, historie, fortællinger, erindringer
Kriminalhistorie.dk

På disse sider fortæller vi om kriminelle i slutningen af 1800-tallet, der har det tilfælles, som for de flestes vedkommende har siddet i Horsens Tugthus. Fælles for sagerne er også, at de dømte som hovedregel får livstidsstraffe, mens en enkelt 'kun' får en straf på 16 år. Sagerne er tilfældigt udvalgt og vi er - så vidt vi ved - ikke i slægt med nogen af de dømte, men vi har lyst til at fortælle historierne alligevel.
historie, krimi, fanger, straf, 1800
Frihedsmuseets modstandsdatabase

Modstandsfolk over hele landet omtalt i den vigtigste trykte litteratur. Nulevende modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse har givet samtykke til offentliggørelse. Modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse er afgået ved døden for mere end 10 år siden.
modstand, bevægelse, krigen, modstandsfolk, frihedsmuseum
Nordfyns museum

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Dorthea Nedergaard - Bedemand

Dorthea Nedergaard - Begravelsesforretning for Silkeborg og omegn. Med denne hjemmeside har jeg et ønske om at hjælpe mennesker, der har mistet en ven eller et familiemedlem.
silkeborg, bedemand, nedergaard, begravelse, dorthea
Ena og Steen Munkholms hjemmeside

Velkommen til Ena og Steen Munkholms hjemmeside. Dette websted er lavet for at vise familiens stamtræ.
privat, munkholm, ena, steen, privat
Skovgaard Museet

Skovgaard Museet har eksisteret siden 1937, da byrådett i Viborg besluttede at hædre skaberen af al fresco-malerierne i Viborg Domkirke, Joakim Skovgaard, ved at oprette et museum for ham, hans familie, og for de andre kunstnere, som medvirkede ved udsmykningen af Viborg Domkirke.
skovgaard, museum, viborg, malerier
Danmark set fra luften - Nutid

Nye luftfotos fra hele landet. Siden er en betalingsside, hvor der skal betales for kopier af billederne. Denne side indeksere og sælger luftfotos der er fra nutid.
foto, nye, luftfoto, danmark, fugleperspektiv
Dansk Militærhistorie

Dansk Militærhistorie gik i luften i 1997 med det formål at præsentere vores militære fortid. I dag er det et af landets meste besøgte historie sites med omkring 400 besøgende om dagen. Siden starten i 1997 har omkring 1,5 millioner læsere besøgt vores site.
militær, historie
Wiki - Historie

Wikipedia's side om historiefagets oprindelse.
historie, wiki
Silkeborg Kirkegårde og Krematorium

Her kan du orientere dig om, hvad vi kan tilbyde i forbindelse med dødsfald og efter begravelsen. Men et besøg på en hjemmeside kan aldrig erstatte en tur på kirkegården - så kom forbi i vores åbningstid, hvis du har spørgsmål eller har behov for en rundvisning (ma.-fr. 9-15). Du er altid velkommen. Her på hjemmesiden er der mange fakta, priser og den slags. Besøg også vores side på Facebook, hvor vi jævnligt opdaterer med nyt om stort og småt på kirkegården.
silkeborg, kirkegård, gravplads
FamilySearch

Amerikanske Family Search har millioner af data som kan søges i, samt egne kopier af nogle af de danske kirkebøger. Deres egne kopier er tit af bedre kvalitet end dem fra SA/AO, og andre gange er der tale om nogle andre versioner. Siden drives af den religiøse organisation The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints.
familysearch, index, data, slægt, portal
Maribo Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet dækker Maribo Kommune, som den var i 1970 ved sammenlægning af Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte kommuner samt Maribo landsogn. Du er velkommen til at kigge forbi på Torvet i Maribo. Vi har åbent tirsdag og onsdag formiddag kl. 9-12 samt torsdag eftermiddag kl 13-16,30. Vi kan også kontaktes på tlf. 54 71 12 72, eller via kontaktformularen på siden.
maribo, lokalarkiv, arkiv
Kolding Stadsarkiv

Kolding Stadsarkiv er kommunens forvaltningsarkiv og historisk arkiv for borgerne i Kolding. Arkivet, som blev etableret i 1987, rummer arkivalier fra forvaltningen og det politiske styre siden 1842 samt lokalhistorisk materiale fra byens privatpersoner, foreninger og virksomheder. Stadsarkivet er centralt beliggende i midtbyen og sammen med de øvrige naboer i kulturkomplekset Nicolai, tilbyder vi skæve og anderledes vinkler på fortidens og nutidens byliv.
kolding, stadsarkiv
Silkeborg Bunkermuseum

Bunkermuseet har eksisteret siden 1995 og drives af frivillige ildsjæle. Vi opstod som en viderførelse af en "Silkeborg" registreringgruppe for afdækning af tyske befæstningsværker opført under 2. verdenskrig, under Skov & Naturstyrelsen. Samtidigt var daværende borgmester Jørn Würtz's arbejde med til, at sikre os en af de tyske bunkere, som platform for et museum.
krig, bunker, museum, silkeborg
Stamtræet.dk

Med Rigsarkivets web-app kan børn lave deres eget stamtræ. Man starter med at udfylde oplysninger om sig selv, indsætte fotos og skrive biografiske oplysninger. Herefter bygger man videre på sit stamtræ med de relationer, der er vigtige i lige præcis den enkeltes familie. Til sidst kan man udskrive sin egen slægtsbog.
børn, slægtstræ, slægtsprogram, app, programmer
Odder Museum

Odder Museum er et lokalhistorisk museum i Odder. Museet blev etableret i 1928 og har siden 1956 været beliggende i den gamle Odder Vand- og Dampmølle.
odder, museum
Roskilde Kirkegårde

På de følgende side er det muligt at finde informationer om Gråbrødre kirkegård, Vor Frue kirkegård samt Østre kirkegård.
roskilde, kirkegård, gravplads, gravsted
Illustreret Videnskab

I 1984 kom Illustreret Videnskab til verden båret af én idé: At selv det sværeste emne kan formidles, så det bliver spændende og vedkommende for den nysgerrige menigmand.
videnskab, oplysning
Danmarks forsorgsmuseum

Underside på til Svendborg Museum. På Danmarks Forsorgsmuseum tilbydes du en helt særlig museumsoplevelse. I det øjeblik du træder ind ad Fattiggårdens port, omkranses du af mure og pigtråd. En fornemmelse af indespærring, tab og tvang kryber ind under huden. Her begynder en rejse i tid, holdninger og idealer.
forsorg, museum, svendborg
Newspapers.com

Amerikansk betalingsside, ejet af Ancestry.com. Indeksere millioner af arkiverede aviser fra primær det amerikanske kontinent. Mulighed for 1 uges prøveperiode.
newspaper, aviser, arkiv, artikler, usa
Odense Stadsarkiv - Historienshus

Odense Stadsarkiv har eksisteret siden 1. januar 1991 og er et offentligt arkiv i henhold til arkivloven Arkivet indsamler, registrerer og bevarer kommunale arkivalier fra Odense Kommune, ligesom arkivet vejleder kommunens forvaltninger om reglerne for bevaring og kassation af arkivalier. Endelig er Stadsarkivet også lokalhistorisk arkiv for Odense by og indsamler som sådant materiale om byen og dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner.
odense, stadsarkiv, arkiv, arkivalier
Aalborg Stadsarkiv

Aalborg Stadsarkiv indsamler, sikrer og formidler dokumentation om kommunens og den enkelte borgers identitet, liv og virke. Denne dokumentation – vores fælles hukommelse - giver forudsætninger for at forstå det liv vi lever her og nu, og mulighed for at påvirke fremtiden.
aalborg, stadsarkiv, arkivalier
Bovrup-Varnæs-Sognearkiv.dk

Vores opgave er at samle og opbevare gamle dokumenter og billeder for eftertiden, vi hjælper gerne med at finde billeder og dokumenter fra dine slægtninge og aner.
bovrup, varnæs, sogn, arkiv, lokalarkiv
Slægten - En stamme med forgreninger

Denne slægtsside består af en database med mere end 11.500 personer. Zenitas slægt består af familierne Lund (Viborg amt), Albertsen (Viborg amt), Laursen (Ringkøbing amt) og Jespersen (Ringkøbing amt). Christians slægt knytter sig til familierne Jessen (Vejle amt), Kofoed (Bornholm), Jørgensen (Ringkøbing amt) og Kjeldsen (Ribe amt - med forgreninger til Tyskland og Norge). Og ikke at forglemme forgreninger til USA.
privat, træ, viborg, ringkøbing,
Aarhus Wiki

AarhusWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk udviklet af Aarhus Stadsarkiv. AarhusWiki indeholder artikler og oplysninger om Aarhus og omegn før og nu. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner. Emnerne, der behandles, spænder vidt og omfatter alt, der har at gøre med Personer, Natur, Steder, Historiske perioder & temaer, Samfund, Erhverv og Kultur & fritid.
århus, wikipedia, artikler, billeder, opslagsværk
Skagenside.dk

Om Skagen i gamle dage.
skagen, historie, info
Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet er en forening, hvis formål det er at vække og vedligeholde interessen for det genealogi­ske og personalhistoriske studium. Formålet søges opnået ved udgivelsen af Personalhistorisk Tidsskrift og andre publikationer samt ved foredrags- og op­lysningsvirksomhed. Samfundet kan endvidere hædre en bemærkelsesværdig personalhistorisk indsats ved tildeling af den ved 100-års jubilæet indstiftede medalje. Statutterne for denne medalje er vedtaget af Samfundets bestyrelse på jubilæumsdagen.
forening, genealogi, personalhistorie
Post & Tele Museums samlinger & bibliotek

Her på hjemmesiden har vi samlet de oplysninger, som mange af vores gæster søger. Vi håber, at vores gæster vil benytte hjemmesiden til at finde svar på deres spørgsmål eller til at forberede et besøg hos os i samlingerne og biblioteket.
post, postvæsnet, telefon, telefonbøger
Odsherred Lokalarkivs Youtubekanal

Her kan du finde filmklip fra lokalområdet. Bl.a. fra befrielsen 1945 i Odsherred og Nykøbing Sjælland. Industriliv og skoleliv i Asnæs 1937-1938. Foruden filmklip er der også lydoptagelse med Provst Chr. Petersen, Vig der beretter om befrielsen i Odsherred 1945 samt en billedserie med opsætningen af genforeningstenen på Esterhøj i Høve i 1920.
odsherred, film, lokalarkiv, gamle
Lokalhistoriske film fra Thy

Efterhånden som digitaliseringen af den beskedne samling af lokalhistoriske film, som arkivet råder over, skrider frem, bliver filmene tilgængelige her fra hjemmesiden. Vi er fortsat interesseret i at modtage filmoptagelser, som kan være med til at skildre egnens lokale historie.
gamle, film, lokalarkiv, thy, video
Arbejdermuseet

Siden sin start i 1982 har Arbejdermuseet løbende indsamlet genstande og kunstværker, der fortæller om arbejderbevægelsens og den almindelige arbejders historie. Den første store indsamling lagde grunden til udstillingen om dagliglivet i 1950’erne, der gennem årene har været en bærende del af museets fortælling. Siden er der også blevet samlet genstande ind fra udvalgte arbejdspladser og fagforeninger. Samlingen omfatter tusindvis af værker af kendte og mindre kendte kunstnere og tegnere, der har ladet sig inspirere af motiver fra arbejdernes hverdag og historie.
museum, arbejder, work, historie
Slægtsforskning på internettet

Rigsarkivet vejleder om slægtsforskningen og giver tip og links til din videre søgning.
hjælp, vejledning, tip, tricks
Digitalarkivet.no

Indeksere alle typer arkivalier digitalt. Siden er gratis.
digital, arkiv, norge, nordisk
Lokalhistorisk Forening for Vojens området

Lokalhistorisk Arkiv for Vojens-området er foreningsdrevet, og alle medarbejderne på arkivet er frivillige, der bruger deres erfaring og viden i betjeningen af de besøgende på arkivet.
vojens, lokalarkiv
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Archion.de

Her vil du finde masser af kirkebøger, folketællinger og dokumenter vedr. tyske slægtsforbindelser. Siden er en delvis betalingsside.
tysk, kirkebøger, slægt, tyskland, europa
Fynhistorie.dk

Her finder du megen faktuel viden om Fyn i fortiden
fyn, historie, links
Historisk Samling fra Besættelsestiden

HSBs kerne er en fremragende bestand af illegale blade, flyveblade, bøger, sange mm. Hertil kommer beretninger fra modstandsfolk, tysk og nazistisk materiale, personarkiver samt forskningsarkiver fra anerkendte historikere.
krig, dokumenter, personarkiv, arkiv, ww2
Friskolearkivet

Friskolearkivet – nøglen til friskolernes historie. Samlingerne rummer arkivalier fra friskolerne, Dansk Friskoleforening, Den frie Lærerskole og fra personer, foreninger og institutioner. Friskolearkivet rummer bla. protokoller, jubilæumsskrifter, regnskaber, tidsskrifter og undervisningsmaterialer m.m. fra både fungerende – og lukkede friskoler; en større håndbogssamling med væsentlig og ældre faglitteratur, biografier og bøger indenfor bl.a. historie, filosofi, pædagogik, religion og topografi; en omfattende billedesamling; en enestående sangbogssamling; en samling af undervisningsmaterialer, brugt i friskolerne igennem tiden; gækkebreve, anskuelsestavler, regnebilleder, sværd, skjolde og folkedanserdragter.
friskole, arkiv, skoler, undervisning
Vojensbilleder.dk

Her på siden har vi med hjælp fra Lokalhistorisk Arkiv for Vojens-området og mange forskellige fotografer samlet billeder fra hele Vojens' fotograferede historie og inddelt dem, så du kan gå en tur gennem byen i præcis den periode, du kunne tænke dig. Kortene indeholder lige nu i alt 12008 fotografier. Det kan lyde af meget, men der er stadig mange tomme pletter, og jo flere billeder vi får føjet til, desto mere livagtig bliver oplevelsen. Har du billeder, som vi må føje til, må du derfor meget gerne sende dem til os. Sammen kan vi lade hjemmesiden blive en tidsmaskine, vi alle kan være med til at bygge.
vojens, historie, billeder, arkiv, portal, fotografier
Den Store Krig 1914-1918

Sidens formål er at formidle historie og dele (og indsamle) arkivalier og fotos om Sønderjylland og sønderjyder under Første Verdenskrig 1914-1918. Det sker i et samarbejde mellem en lang række kulturinstitutioner og -foreninger i Sønderjylland, foruden flere frivillige privatpersoner.
krig, 1914, 1918, militær, soldater
Mennesketsoprindelse.dk

Menneskets udviklingshistorie eller odyssé er et gigantisk epos, der spænder over 7 millioner år – fra de tidligste abemennesker over de første af vore forfædre tilhørende Homo-slægten, som vi kan spejle os og i et vist omfang genkende os selv i til oprindelsen af det moderne menneske, Homo sapiens for blot 200.000 år siden.
menneske, historie, oprindelse
Grønlands Nationalmuseum & Arkiv

Velkommen til den samlede side for Nunatta katersugaasivia allagaateqarfialu - Grønlands nationalmuseum og arkiv. Her kan du udforske hele vores institutions mange spændende sider; Fra museets udstillinger til arkivets digitaliserede kirkebøger.
grøndland, kirkebøger, arkiv, digital, museum
Danske Slægtsforskere

Dette er den officielle side for foreningen "Danske Slægtsforskere", der blev en realitet den 5. maj 2018 ved sammenslutning af DIS-Danmark og Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger.
facebook, slægtsforskning, dis, danske, slægtsforskere
Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv

Østerbro Lokalhistorisk Forening og Arkiv er din indgangsvinkel til at dykke i Østerbro’s historie. I arkivet samles materiale om Østerbro’s historie. Det være sig billeder, bøger, blade, magasiner, foreningsmateriale, virksomhedsmateriale og meget andet. Alt i arkivet er til rådighed for alle, ligesom foreningen på mange måder aktivt formidler viden om Østerbro, bl.a i vores fagtidsskrift 2100Ø .
østerbro, lokalarkiv
Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv blev stiftet i 1983 og har som formål at udbrede kendskabet til og styrke interessen for Nørrebros historie og lokale identitet. Dette sker igennem foredrag, byvandringer, ekskursioner, udstillinger og andre events samt ved udgivelse af forskellige publikationer.
nørrebro, lokalarkiv
Historiensverden.dk

Med knapt 21550 A4-sider er His­to­ri­ens Verden den første komp­let­te danske ver­dens­his­to­ri­e på nettet.
historie, fortællinger, verden, danmark
Find my past

Online slægtstræ, men mange muligheder. 14 dages prøveperiode, her efter betalingsabonnement.
slægtstræ, betaling, find, fortiden, aner
Myheritage.dk

MyHeritage er en internetbaseret genealogiplatform med produkter og tjenester på hjemmesider, mobile enheder og computerprogrammer. Platformens brugere kan lave stramtræer, lægge billeder op, bladre i billeder og søge blandt milliarder af historiske optegnelser samt andre funktioner.
myheritage, slægtstræ, betaling, aner, digital
Rigsarkivet.dk

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Johannesen Web Site - MyHeritage

Jeg hedder Anja Johannesen og er webansvarlig for dette sted. Der er 1361 navne på webstedet. Siden blev sidst opdateret den 29. april 2023. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du kontakte Anja Johannesen. God fornøjelse.
myheritage, slægtstræ, johannesen, digital
Guldborgsund Stadsarkiv

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-). Bemærk, dette er en underside på Guldborgsunds Kommunes hjemmeside, da arkivet ikke har en selvstædig webside.
guldborgsund, stadsarkiv, arkiv, portal, vejledning
Køge Arkiverne

Her på siderne kan du navigere dig videre til materiale om Køge Arkiverne. Her kan du orientere dig i samlingerne, finde en oversigt over vores publikationer, gå på opdagelse i Køgedatabasen, læse historier og meget, meget andet.
køge, arkiv, lokalarkiv, slægt, historie
Rigsarkivets youtube kanal

Rigsarkivets youtube kanal, indenfor forskelige emner.
youtube, rigsarkivet, video, film, oplysning
World Wide Cemetery

World Wide Cemetery blev oprettet af internetpioner Mike Kibbee i 1995. Det er den ældste online kirkegård og mindesmærke i verden.
gravsted, begravede, portal, kirkegårde, døde
Ørnhøj Lokalarkiv

På arkivet finder du: En stor samling konfirmations- og skolebilleder. Her er også mange fotos af landejendomme og byens huse igennem tiden. Ørnhøjs rige foreningsliv, afspejler sig desuden i vores arkivalier. Vi er heldige at have protokoller fra mange af foreningerne. Arkivet råder desuden over en stor bogsamling om lokalhistorie.
ørnhøj, lokalarkiv, arkiv
Vivild-vejlby.dk Kirkesogn

Velkommen til to levende sogne på Norddjursland. På siden finder du praktiske oplysninger, historik omkring vore kirker, kirkeblad, gudstjensteliste, telefonnumre, email adresser, billedarkiv m.m.
kirke, kirkegård, vivild, vejlby
Svendborghistorie.dk

Historier beskriver vigtige begivenheder, huse og personer i Svendborg gennem tiden.
svendborg, historie, beretninger
Limfjordsmuseet

Limfjordsmuseet, som ligger ved Frederik den VII's kanal i den vestlige udkant af Løgstør, er et fiskerimuseum, som primært udstiller redskaber, fartøjer og andet fra tidligere tiders fiskeri i Limfjorden.
limfjord, museum
Viborg Bibliotek

Viborg biblioteks hjemmeside
viborg, bibliotek
The Italian Genealogical Group

Database og søgeside for italienske aner.
italien, italiensk, slægt, aner, indvandring
Nationwide Gravesite Locator

Stor amerikansk side, der søger i veteraner der er dræbt i krige for USA. Siden er en søster / underside for U.S. Department of Veterans Affairs.
usa, grave, veteraner, krig, graves
Slægtsforskning - søg efter nulevende efterkommere

Her kan du søge efter nulevende efterkommere af fx. dine tipoldeforældre, eller folk med et bestemt efternavn. Det er ikke tilladt at søge informationer på nulevende personer, fx adresser på nulevende personer. Hensigten med gruppen er ene og alene slægtsforskning, hvor det kan være interessant at finde nulevende efterkommere, der kan bidrage med billeder og viden om slægten.
facebook, nulevende, slægt, slælgtforskning
23andme.com

Omfattende DNA side, der tilbyder og tester dit DNA.
dna, test
Lokalhistorisk Arkiv Og Forening I Allerød

Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune arbejder for at vække interesse for egnens historie og indsamle det lokalhistoriske kildemateriale, der belyser fortiden.
allerød, lokalarkiv, arkiv, slægt
Lokalhistorisk Forening For Slangerupegnen

Foreningens formål er bl.a. at indsamle materiale, der kan fortælle om fortiden. Netop vort område er rigt på minder fra fortiden. Mennesker har færdedes på egnen i hen ved 5.000 år og har til alle tider efterladt sig spor.
slangerup, nordsjælland, lokalarkiv, arkiv
Dansk Kalender (år 1500 - 2099)

Dansk Kalender der dækker et spænd i mellem år 1500 til 2099. Siden er udarbejdet af Ruth Madsen.
kalender, 1500, 2099, dato, år
Skippere.dk

Velkommen til hjemmesiden over navigationseksaminerede danske skippere og styrmænd i perioden 1707-1839, hvor eksamen i dette tidsrum, kun kunne aflægges hos Københavns skipperlav. Siden indeholder en prosopografisk database, hvori der kan søges oplysninger om mere end 13.908 eksaminerede skippere og styrmænd, 4.348 skibe og 13.551 destinationer som viser skibenes rejsemål.
skippere, eksamen, styrmænd, skibe, sejlskib, navigation, skipperlav
Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk

Historisk-topografisk Selskab er Lyngby-Taarbæk Kommunes lokalhistoriske forening. Den er åben for dig, der gerne vil vide mere om din bys, dit kvarters eller din vejs historie.
lyngby, taarbæk, historie , byliv
Knud Højrup, Astrup

Som barn kom jeg ofte på ferie hos mormor og morfar i Ebeltoft. Morfar Knud Vindberg havde ligesom flere af sine brødre i mange år undret sig over hvor navnet Vindberg stammede fra. Så da han blev pensioneret i 1956 kørte han rundt til omegnens sogne på sin VeloSolex knallert for at læse i kirkebøgerne. Når jeg var på ferie hos dem hjalp jeg morfar med at skrive resultatet af hans forskning ind i en slægtsbog som mor og far havde givet ham. Jeg har været heldig at arve denne bog fra morfar. Dette lagde grunden til min egen interesse for slægtsforskning og det har faktisk optaget mig det meste af voksenlivet. Denne hjemmesides afsnit Knuds slægt kan betragtes som min egen on-line slægtsbog.
privat, slægtsforskning, bøger
Imponerende arkitektur ved Odder

Odder rummer en række markante bygninger, der ofte spejler datidens mode. Med design af anerkendte arkitekter er de smukt udformede bygningsværker med til at tegne Danmarks største landsby.
odder, historie, bygninger, bygningsværker
Minsamling.dk - En farverig tidsrejse i sort/hvid

På disse sider finder du en unik samling af gamle danske fotografier. Billederne er arrangeret efter kategori og kan sorteres efter postnumre. De fleste billeder er taget af private eller dygtige hobbyfotografer. Ofte scannes billederne fra glasplade eller filmnegativer. Læs mere på siden.
arkiv, billeder, foto, negativer, fotografier
Besættelsesmuseet

Museets i Århus har til formål at dokumentere, bevare og formidle besættelsestidens Aarhus for byens borgere, turister og andre interesserede. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.
besættelsesmuseum, krig, verdenskrig, århus, modstand
Genealogia Finland

Det finske genealogiske samfund. Hjemmesiden er på finsk, svensk og engelsk. Siden indeholder vejledninger, bibliotek og meget mere:
finland, aner, slægt, slægtforskning, arkiv
Ukendtebilleder.dk

Siden mangler opdatering, men indeholder stadig et stort anlagt materiale af ukendte billeder, som måske kan have din interesse.
foto, billeder, ukendte, album, billede
Slægtsforskning på Fanø

Velkommen til Slægtsforskning på Fanø. Formålet med gruppen giver vist sig selv. Nogle af denne gruppes funktioner er bl.a. at hjælpe til med f.eks. identificering af personer på gamle fotos, hjælpe med at finde slægtninge i alle de eksisterende slægtsbøger og svare på slægtsrelaterede spørgsmål.
facebook, fanø, slægtsforskning, gruppe
Kruse-slaegt.dk

Jeg hedder Lisbeth Kruse Bjerregaard, f. Olesen. Jeg er født i Godhavn, Grønland i 1957, af forældre Leif Kruse Olesen og Fritze Vigen Olesen f. Larsen. På denne side præsentere jeg min slægt, m.m.
kruse, slægt, privat, træ, slægtstræ
Slægtshistorisk Forening, Århus

Har du aner i Aarhus købstad eller i omegnen af Aarhus ?. Her på siden kan finde brugbar info og gode idéer til, hvordan du kan spore din slægt i Århus Amt.
århus, aarhus, forening
Den Arnamagnæanske Samling - Håndskrift

Hvad er et håndskrift ?. På denne side kan man få et indtryk af hvordan forskellige håndskrifter ser ud ved at bladre i 'bladrebøgerne'. Tidslinjen giver en introduktion til den middelalderlige bogkultur og skriftens kronologisk udvikling fra Europa til Norden. Desuden kan du under 'fagudtryk' orientere dig i de termer der bruges i studiet af håndskrifter.
håndskrift, tydning, undervisning, oplysning, bøger
Byvandring

Vores ture i og omkring København bygger på lokal viden, kærlighed til byen og den gode fortælling. Vi glæder os til at møde dig på byvandring.nu.
byliv, københavn, vandring, opdag, bygninger
Bording Lokalhistoriske Forening / Arkiv

Hjemmeside for foreningen, hvor der også findes info om arkivets arbejde.
bording, arkiv, lokalarkiv, foto, lokalhistorie
Sorø Klosterkirke og Sorø Sogn

Kirken er opført som gravkirke for Hviderne - en rig stormandsslægt, hvis hovedgård lå i Fjenneslev. Den er en af de største kirker fra dansk middelalder.
sorø, kirke, klosterkirke, sogn
Vendsyssel Historiske Museum

På Vendsyssel Historiske Museum kan du komme helt tæt på livet i Vendsyssel. Tag med på en rejse fra de ældste tider og frem til i dag.
museum, vendsyssel, historiske, hjørring, nordjylland
Slægtsforskernes Bibliotek - Online slægtsbibliotek

Danmarks største samling af online litteratur om personal-, slægts- og lokalhistorie. Mange søgemuligheder såsom fritekst søgning i millioner af skannede bogsider.
bibliotek, lokalhistorie, litteratur, bøger, digital
Lokalhistorisk forening Møn

Velkommen til Lokalhistorisk forening Møn's hjemmeside. Kig igennem de forskellige sider. Har du gode idéer, spørgsmål eller andet er du velkommen til at sende dem til vores mailboks. Vi har igen åbent hver fredag og 1. søndag i måneden fra 10 til 14. Vi holder til i Baghuset, Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege
møn, lokalarkiv, historie, billeder, fotos
Historisk Samfund for Skive og omegn

Foreningens formål er at skabe interesse for og udbrede viden om kultur- og lokalhi­storiske værdier i Skive og Omegn. Desuden salg af Skivebogen.
skive, årbog, samfund, historie, forening
Navn.ku.dk

Navn.ku.dk er etableret af Arkiv for Navneforskning på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og er Danmarks eneste sprogvidenskabeligt baserede website om navne.
navne, projekt, portal, søg, opslag
Hinnerup Egnsarkiv

Vi er en del af samvirket for de seks lokalarkiver i Favrskov Kommune. Arkivet dækker sognene Foldby, Søften, Grundfør, Haldum, Vitten. Vores hjemmeside er henvendt til interesserede borgere både i og udenfor Hinnerup – unge som ældre – der har lyst til at gå på historisk opdagelse. Hjemmesiden vil desuden vise et udvalg af arkivalier, billeder og andet historisk materiale, som måske kan vække yderligere interesse og foranledige et besøg i arkivet.
lokalarkiv, hinnerup, egnsarkiv
Dansk Demografisk Database

Her i Dansk Demografisk Database (DDD) kan du søge efter oplysninger i en lang række forskellige kilder. Du kan søge efter enkeltpersoner eller familier, når du har lidt information i forvejen. Desuden skal de personer, du leder efter, findes i databaserne. Der tilføjes hele tiden flere data til databaserne.
kirkebøger, arkiver, optegnelser, folketællinger, ddd
Bentha.dk

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Brønshøj Kirke

Brønshøj Kirke ligger i Brønshøj. Kirken har siden sognets indlemmelse i Københavns Kommune, i 1901, været den ældste bygning i København og er opført i 1180'erne af biskop Absalon i romansk stil med kridt-kvadre fra Stevns som materiale.
brønshøj, kirke, københavn, kirkegård
Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningen ejer og driver Christianshavns Lokalhistoriske Arkiv. Arkivet passes af frivillige og befinder sig i Vagthuset – Acciseboden – Torvegade 75. Der er åbent lørdage mellem kl. 13 og 15. Undtagen på helligdage og i ferier. Samlingen bliver hele tiden opdateret via internettet. se chrarkiv.dk
christanshavn, lokalarkiv, lokalhistorie, københavn, arkiv
Slægtsforskning i Sønderjylland og omegn

Dette er en privat side, der vil komme til at handle om slægtsforskning i fortrinsvis Sønderjylland, da både min egen slægt og min svigerfamilie kommer fra det sønderjyske område.
sønderjylland, slægtsforskning, syd
Hamlet Tours

Hamlet Tours laver historiske rundture i København og omegn. Vores mission er at vise Danmark frem for turister og at få danskernes egne øjne op for vores fantastiske historie og verdensklasseattraktioner.
guidet, ture, rejser, event, historiske, oplevelser
Nordjyske Historiske Avisarkiv

Du får her i Nordjyskes Historiske Arkivs online adgang til en række historiske aviser fra 1767 til i dag - undtaget er Nordjyske Stiftstidende fra i dag og et år tilbage – her henviser vi til vores e-avis på nordjyske.dk/e-avis. Du kan genopleve historien rundt omkring dig ved at søge, bladre og læse i alle vores avisudgivelser. Du kan søge på historiske hændelser eller læse artikler om dig selv eller andre. Alle artikler, billedtekster og annoncer er tilgængelige via fritekstsøgning og vil fremkomme som avissider. Bemærk, dette er en betalingsside.
nordjyske, aviser, historie, arkiv, avis
Verdenskrigensspor.dk

På hjemmesiden www.verdenskrigensspor.dk og app, præsenterer Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot et udvalg af steder, hvor Første Verdenskrig 1914-1918 har sat sig spor i det sønderjyske landskab.
verdenskrig, krig, oplysning, statistik, sønderjylland
Bog & idé - Liste med bøger om slægsforskning

Her kan du finde et stort udvalg af bøger om slægtsforskning. Bog & idé er med sine flere end 100 butikker og en årlig omsætning på 1.300 mio. kr. Danmarks største boghandlerkæde.
bog, ide, bøger, slægtsforskning, boghandel
Gamle Danske Landbrugsbilleder - Facebook

Gamle Danske Landbrugsbilleder er billeder og videoer fra det gamle Danske landbrug. Gruppen er privat og kræver at du er medlem for at deltage.
facebook, landbrugsmaskiner, landbrug, billeder, landbrugsbilleder
Børkop Lokalhistoriske Arkiv

Børkop lokalhistoriske Arkiv har siden januar 2007 været en afdeling af Vejle Stadsarkiv.Arkivets formål er at indsamle, registrere og opbevare arkivalier fra privatpersoner, foreninger og virksomheder.Arkivalier kan være dokumenter af enhver art, fotos, film, lydoptagelser, landkort og lignende.
børkop, lokalarkiv, arkiv, billeder, arkivalier
Det Danske Udvandrerarkiv

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Her kan du også søge i 217.000 danske og 150.000 udenlandske, primært svenske, udvandrere, fra årene 1869 til 1913. Protokollerne er udarbejdet af Udvandrerarkivet i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv, på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
udvandrer, arkiv, rejse, immigration, dansk
Geni

Geni er et amerikansk kommercielt slægtsforsknings- og socialt netværkswebsted, grundlagt i 2006 og ejet af det israelske private firma MyHeritage siden november 2012.
slægtstræ, geni, slægt, personer, familie
Helsinge Kirke

Hjemmeside for Helsinge kirke.
helsinge, kirke, kirkegård
Selskabet for Dansk Jødisk Historie

Selskabet for Dansk Jødisk Historie blev stiftet i 1980 og formidler viden om dansk jødisk historie, kultur og genealogi.
jøde, jødedommen, jødeslægt, jødisk, religion
Krigsvidenskab.dk

Krigsvidenskab.dk henvender sig til alle, der beskæftiger sig med eller interesserer sig for militære forhold generelt, herunder ikke mindst dansk forsvars- og sikkerhedspolitik.
krig, videnskab, oplysning, viden, historie
Arkivfinder.dk (Starbas)

Fælles søgeportal for flere kommunale arkiver. Starbas er blevet til Arkivfinder.dk og selv om alle kommuner endnu ikke er med, ændres tilgangen til den nye side allerede nu. Du kan læse mere på Arkivfinder.dk.
portal, søgning, arkivfinder, links, arkivalier
Bygninger og miljøer i Århus Kommune

Data på baggrund af bøgerne Kommuneatlas for Århus Kommune. Se og læs mere på hjemmesiden.
århus, bygninger, byliv, miljø, historie
Efterkommer af Roepolakker

Som efterkommere af polske roearbejdere, ønsker vi at sætte fokus på denne gruppes historie i Danmark. I 2018 er det 125 år siden de første 400 roe piger kom til landet. De var sæsonarbejdere, men udbruddet af 1. verdenskrig betød, at dem der på det tidspunkt var i Danmark ikke kunne tage hjem igen. Man mener at ca. 4-5000 af de oprindelige sæsonarbejder bosatte sig i Danmark, inden polakimporten ophørte i 1929. Det er efterkommere af dem vi ønsker at mødes med her.
facebook, roepolakker, gruppe, mødested, polen
Dansk Vestindien - Kilder til historien

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Kalundborg Lokalarkiv

Kalundborg Lokalarkiv blev oprettet i 1958 af en kreds af mennesker, der ville sikre, at lokalhistorisk materiale blev indsamlet og bevaret til glæde for eftertiden. Arkivet drives af foreningen: Kalundborg Lokalarkiv.
kalundborg, lokalarkiv
Postkortdatabasen.dk

Velkommen til postkortdatabasen.dk. Denne side drives af Dansk PostkortsamlerKlub.
postkort, database, søg
Lokalhistorisk Arkiv for Grene Sogn

Hjemmesiden omhandler Grene Sogn, hvor hovedbyen er Billund.
grene, lokalarkiv, billund, arkiv, billeder
Danmarks-historien - live!

Guidet ture i hele Danmark. Jeg har i snart 10 år formidlet danmarkshistorie rundt omkring i landet. Når man er med på en byvandring eller en guidet tur i landskabet, så oplever man at føle historiens sus på en anden måde. Når historien knyttes til konkrete steder, bygninger, skulpturer og personer, bliver historien levendegjort.
byvandring, historie, danmark, historier, guide
Kend Din By - Facebookside

Hos Kend Din By får du historier om vores fantastiske hovedstad, København. Konceptet suppleres snart med en podcast.
facebook, side, fællesskab, københavn, historier
Ærø Genealogy

Hvis du interesserer dig for Ærøs historie, eller hvis du har slægt på Ærø, kan denne hjemmeside være et besøg værd.
ærø, slægt, arkiv, slægtsforskning, lokalhistorisk
Släktdata.org

Søg gratis i en stor del af de svenske kirkebøger. Foreningen Släktdata står bag siden og der er indtil nu indtastet / arkiveret mere end 8 mill. sider.
svensk, kirkebøger, sverige, arkiv, søgning
Flemmings herregaarde

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
Lægdsruller - Rigsarkivet

Rigsarkivets egen side om lægdsruller og søgefunktion.
rigarkivet, søg, lægdsruller, militær, værnepligt
Chronicling America: Historic American Newspapers

Over 10 millioner digitaliserede historiske amerikanske avissider er tilgængelige for online research gennem Chronicling America , et gratis websted for US Library of Congress.
usa, aviser, medier, amerika
Cemetery Records Online

Denne hjemmeside indeholder mere end 25 millioner kirkegårdsregistre, transskriptioner og begravelsesregistre fra titusindvis af kirkegårde over hele verden, alle bidraget fra slægtsforskere, kirkegårde, offentlige myndigheder og private organisationer.
begravelser, døde, gravsten, kirkegård, portal
Over Øresund. En vejledning for slægtsforskere

En gennemgang af svenske typer af arkivalier, som er vigtige at kende for danske slægtsforskere, der forsøger at finde sine rødder på den anden side af Øresund. Indeholder desuden en svensk gennemgang af danske arkivalier med svenske slægtsforskere som målgruppe.
øresund, sverige, svensk, slægtforskning, bog
Slægtsforskning i Vejle og omegn

Alle som har eller har haft slægt i eller omkring Vejle og omegn. Denne gruppe har til formål, til at finde aner, udveksle erfaring, tips og ideer. Navngive personer på billeder samt meget andet inden for familie/slægt.
vejle, facebook, gruppe, slægtsforskning
Steen Thomsen's side

Denne side handler mest om slægtsforskning i Danmark, på Ísland, og i gammel dansk adel og dens heraldik.
steen, thomsen, island, slægt, privat
Familiens historier

På denne blog har jeg skrevet min families historier. Jeg har arbejdet med at komme kød på de mange fakta om fødsel, død, ægteskaber, børn og så videre. Min farfars familie kan ifølge nogle (mere og mere tvivlsomme) genealogier føres tilbage til kong Gorm den Gamle og kejser Karl den Store.
privat, træ, tåsinge, langeland, sønderjylland
Danske Dialekter

Dette er en side, hvor enhver kan få lov til at fortælle om sin dialekt.
dansk, dialekt, sprog, ord, facebook
Genealogy Indexer - Historiske byfortegnelser

Søg i mere end 429.000 sider med historiske mapper, primært fra lande i Central- og Østeuropa, sammen med 32.000 sider med polske og russiske militærdokumenter (lister over officerer, ofre osv.), 40.000 sider med samfundshistorier og personlige historier og 16.000 sider af polske gymnasieårsrapporter og andre skolekilder.
øst, europa, polen, byer, rusland
Otterup Lokalhistoriske Arkiv

Velkommen til Otterup Lokalhistoriske Arkivs hjemmeside. Her kan du finde historiske oplysninger, som vi håber, du kan bruge i dit personlige arbejde med "historien".
otterup, nordfyn, lokalarkiv
Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors

Disse sider er udarbejdet af Else Kjeldbjerg og ægtefælle Leon Sønderskov, ud fra oplysninger i SLÆGTSBOGEN "Slægten fra Kjeldbjerggård på Mors" udgivet i 1962 af Johannes Kjeldbjerg. Desuden har familien løbende suppleret med yderligere oplysninger.
mors, slægt, jeldbjerggård
Vejle Kirker og Kirkegårde

Startside for vejle kirke og kirkegårde.
vejle, kirkegårde, kirke, kirker
Nissen/Jensen-familiens slægtsdatabase

Disse sider indeholder optegnelser, gruppefotografier om Nissen/Jensen-slægten, samt tips og vejledninger.
nissen, jensen, privat, træ, slægt
Tilbage Til Fortiden

Dyk ned i historien og bliv klogere.
fortid, historie, opslag, viden, historieunivers
Video DK

Et lille dusin eller mere. Filmklip fra DK.
gamle, filmklip, danmark, video
Fredensborg Arkiverne

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget eller hvorfor Peder Mads stranden, hedder sådan, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne. Vi har materiale fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.
fredensborg, arkiv, lokalhistorie, sjælland
Dansk Sproghistorie

Dansk Sproghistorie 1-6 følger det danske sprogs udvikling fra de ældste runeindskrifter til nutidens digitale tekster og er den første samlede beskrivelse af dansk siden 1968.
dansk, sprog, historie, bøger, bind
Klarskov slægten

klarskov-slægt. Der lå engang en hovedgård "Clareschou" i landsbyen Marslev, øst for Odense - og der ligger den endnu! Herfra har Klarskov-slægten sit navn. Læs nærmere om slægtens stamforældre på min side.
klarskov, privat, odense, slægtstræ, marslev
Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn

Side og præsentation af slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn.
københavn, forening, storkøbenhavn
Løkkens historie

Velkommen til hjemmesiden om Løkkens historie. Her kan du få et overblik over byens historie, eller fordybe dig i et bestemt emne, hvis det er det, du ønsker.
løkken, historie, byliv, information, emner
Den Kongelige Mønt

Den Kongelige Mønt, fabrik med eneret på møntproduktion i Danmark, administreret af Danmarks Nationalbank og siden 1978 med hjemsted i Brøndby vest for København. Til Den Kgl. Mønts virksomhed hører også prægning af officielle fortjenstmedaljer og en række private og officielle medaljer.
mønt, historier, kongelige
Mønternes vidnesbyrd

Når vi holder gamle mønter i vor hånd og nøje betragter deres billeder og indskrifter, kan fortiden pludselig blive os meget nær.
mønt, vidensbyrd, historie, danmark, dansk
Raklev Lokalarkiv

Lokalarkivets hjemmeside, med information og links.
raklev, lokalarkiv, arkiv, kalundborg
Slægterne Hyll og Biersted

Hjemmeside for slægterne Hyll og Biersted.
hyll, biersted, ringkøbing
Sus Duun

Mine slægtshistorier – Fra Danmark, Sverige og USA. Hjemmesiden handler om min forskning i min slægt – igennem mine mange år som slægtsforsker
sus, duun, djursland, himmerland, københavn
Civil War - Soldiers and Sailors Database

Omfattende side med historier, beskrivelser og fakta om den amerikanske borgerkrig. Her er også en stor søgebar database med billeder og beskrivelser, af dem der deltog.
usa, civil, krig, war, database, soldater
Orø Minder | Museum og Lokalarkiv

Museet er indrettet i øens tidligere fattighus, som blev opført kort efter 1803. Lokalmuseet indeholder museumsgenstande og et stort skriftligt materiale om Orøs historie. De vigtigste effekter er – udover papirarkivalier opbevaret i biblioteket på Orø Skole – gammelt bohave og brugsting. Ved hjælp heraf fortælles om livet på Orø gennem tiderne.
orø, museeum, histoire, ø, mindesamling
Vejle Stadsarkiv - Facebook

Vejle Stadsarkivs facebook side. Med billeder, oplysninger og links.
facebook, vejle, stadsarkiv, social, medie
Retrodigitalisering.dk

ODA koordinerer skanning og trans-skribering af kommunalbestyrelsernes protokoller. Projektet udføres som retrodigitalisering, og arkivalierne bliver løbende tilgængelige på hjemmesiden.
kommuner, protokoller, kommunalbestyrelse, arkivalier, digitalisering
De fremmede : en slægtskrønike ...

En historisk og socialrealistisk slægtsroman med udgangspunkt i ”kartoffeltyskernes” historie. Romanen er fiktion, men persongalleriet bygger på forfatterens mand – Fritz Mikkelsens familiehistorie gennem seks generationer.
de, fremmede, bog, kartoffeltysker, roman
Frederik Strand - Museumsleder for Politimuseet

Historiker og forfatter Frederik Strand kender alt til dansk kriminalhistorie og ved, hvordan efterforskningsmetoderne har udviklet sig gennem tiderne.
foredrag, booking, kriminalhistorie, krimi, oplæsning
Inger Frederiksens befrielsesfoto

198 billeder af befrielsen, taget af amatørfotograf Inger Fredriksen, der arbejdede på Jydske Tidende. Kort før befrielsen erhvervede hun sig et kamera og dokumenterede hermed de særlige befrielsesdage i Kolding.
amatørfotograf, krig, befrielsen, album, billeder
Generals.dk

Dette projekt forsøger at oprette en biografisk database, der dækker hærgeneralerne i alle deltagende lande i Anden Verdenskrig. I øjeblikket indeholder databasen 28114 korte biografiske skitser af hærens generaler fra 2. verdenskrig. Siden er på engelsk.
generaler, anden, verdenskrig, indeks, viden
Kildeskriftselskabet

Selskabet for Udgivelse af Kilder til Dansk Historie (i daglig tale altid: Kildeskriftselskabet) har siden sin stiftelse i 1877 udgivet en lang række kilder til dansk historie i bredeste forstand: politisk, social og kulturel historie, offentlige dokumenter og private, fra middelalderen til 2. Verdenskrig og fra alle dele af riget inkl. Grønland og kolonierne. Her på denne hjemmeside findes beskrivelser af alle Kildeskriftselskabets udgivelser, både kildeudgaver og andre udgivelser. Desuden er der oplysninger om Kildeskriftselskabet selv, om kildeudgivelse og kildelæsning.
kildeskriftselskabet, historie, kilder, dansk, social
Odensebilleder

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården, Overgade 48, Odense. Vi er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne her på Internetsiden.
odense, billeder, fotos, gamle, bymuseum
Troldhedearkiv.dk

Her på siden kan du finde dokumenter, fotos, video mm. fra og om Troldhede, som er i arkivet
troldhede, arkiv, lokalarkiv
Min fædrende og mødrende slægt.

Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg er fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Slægterne handler som udgangspunkt om Henriksen og Hansen.
henriksen, hansen, holbæk, helge, elly
Asperup Roerslev Lokalarkiv

Man er velkommen til at besøge arkivet i åbningstiden tirsdage 14-16 og torsdage 16-18 eller efter aftale. Vi er beliggende på Byvejen 29C, Baaring, 5466 Asperup.
lokalarkiv, arkiv, asperup, roerslev, fyn
Industrimuseet Frederiks Værk

Industrimuseet Frederiks Værk er et levende og dynamisk museum for Halsnæs Kommune. Museet går på to ben, idet der både er fokus på fabriks- og industrihistorien og på den store polarforsker, Knud Rasmussen. Frederiksværk hører til blandt Danmarks 25 nationale industriminder.
frederiksværk, museum, industri, halnæs, historie
Familien Terps hjemmeside

Præsentation af slægten og slægtstræet.
terp, familie, privat, træ, slægt
DNSAP - det danske nazistparti / Bovrup-kartoteket

Bovrup-kartoteket er en afskrift af medlemskartoteket for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti (DNSAP), der blev udgivet i bogform i tiden efter befrielsen. Kartoteket var oprettet af partiføreren Frits Clausen, der boede i Bovrup – heraf navnet. I løbet af 1945 afskrev modstandsfolk kartoteket i bitterhed over, at tidligere medlemmer af nazistpartiet straffrit og ubemærket kunne genoptage deres plads i samfundslivet. Det førte til modstandsbevægelsens udgivelse i marts 1946.
krig, danske, nazister, bovrup, kartotek
Thurø Lokalhistoriske Arkiv

Thurø lokalhistoriske Forening (TLF) har eksisteret siden 1. december 1982 og driver et lokalhistorisk arkiv, Thurø lokalhistoriske Arkiv (TLA).
thurø, arkiv, lokalhistoire, lokalarkiv, billeder
Gammel Vordingborg

Denne side er til os, der husker Vordingborg i gamle dage. I er meget velkommen til at sætte billeder og beskrivelser ind i gruppen.
vordingborg, gruppe, offentlig, facebook, billeder
Museum Thy

Museum Thy er et statsanerkendt museum. Det vil sige, at vi modtager et årligt tilskud fra kommune og stat og til gengæld er forpligtet til at udføre en lang række opgaver, som er nærmere beskrevet i museumsloven.
museum, thy
Kai Eskildsen Møller - Sønderjyske sider

Side om flere forskellige slægter.
kai, eskildsen, sønderjylland, slægter
CHRONOS-MEDIA History

Omfattende arkiv af gamle videoer. Også nogle fra Danmark. Kanalen er leveret af CHRONOS-MEDIA History.
video, film, youtube, filmklip, gamle
Københavns Overpræsidium - Familieretlige sager

Familieretlige sager - Københavns Overpræsidium gældende fra 1858-1989.
rigsarkivet, præsidium, sagsret, 1858, 1989
Slægtsmagasinet

En anderledes side med primært artikler om forbindelserne i mellem kendte skuespiller, kunstnere etc., og deres slægtled. Hvem er i slægt med hvem, og er du i familie med en kendt ?.
artikler, kendte, sladder, slægt, webmagasin
Slægt (genealogi)

Wikipedias inforside om slægtsforskning og opbygningen af probanden.
wiki, wikipedia, leksikon, slægt, opslagsværk
Frederikshavns kirkegårde

Hjemmeside for Fladstrand kirkegård og og Fladberg kirke. Fladbjerg kirkegård er anlagt i årene 1971-76 og Fladstrand kirke er opført i år 1688.
frederikshavn, kirkegård, fladstrand, fladberg, kirke
Københavnske skoleprotokoller

Find oplysninger om elever på de københavnske skoler. Det varierer fra skole til skole, hvilke år, der er materiale fra. Dette er en søgning via København Stadsarkivs hjemmeside. Skoleprotokollerne er gode for slægtsforskere, hvis man har tabt sporet af en familie, der er flyttet meget. Familiens børn vil som regel have gået i skole. I protokollen kan du finde oplysninger om barnets far og familiens adresse.
skoler, københavn, skoleprotokoller, søgning, skole
Slægten Koch

De sidste par år har jeg arbejdet med familien Kochs slægts historie. Det er blevet til en omfangsrige hjemmeside som på en forhåbentlig levende måde fortæller om menneskerne dengang.
koch, privat, træ
Daisy - Rigsarkivet

Rigsarkivets egen søgefunktion kaldet Daisy.
rigsarkivet, søgning, daisy, portal, arkivalier
Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

En række video'er fra Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, der forklare via video hvordan du slægtsforsker og bruger de forskellige redskaber der er tilgængelig til din forskning.
video, slægtsforskning, information, vejledning, hjælp
Sggee.org

Engelsksproget betalingsside med fora, hvor man kan få tips og hjælp til søgning af primær tyske slægtninge som bosatte sig i de østeuropæiske lande.
polen, østeuropa, debat, polske, slægtning
Instituttet for sprog og folkeminder - Sverige

Instituttet for sprog og folkeminder (Isof) er en statslig instans, der indsamler, opbygger og udbreder viden om sprog og kultur i det flersprogede Sverige.
sverige, folkeminde, sprog, oplysning, skrift
Det Færøske Landsarkiv

Ud over kirkebøger, folketællinger og skifteprotokoller kan du finde lovgivning, indberetning af vejr og andre spændende ting på Det færøske landsarkivs hjemmeside.
færøerne, kirkebøger, information, landsarkiv, oplysning
Australiens Nationale Arkiv

Vi er det føderale agentur, der indsamler optegnelser over den australske historie. Vi gør dette for at forbinde australiere med nationens fortid og nutid, deres identitet og historie som nation.
australien, arkiv, rigsarkiv, indeksering
Hou Lokalhistoriske Arkiv

Hou Lokalhistoriske Arkiv indsamler og formidler historier om steder og personer i Hou og omegn gennem tiden.
hou, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, billeder
Slægten fra Ludvigshøj

Denne hjemmeside tager udgangspunkt i de daværende ejerne af Ludvigshøj, Kirstine født Sørensen & Valdemar Hansen. Nederst deres tre børn, Karen, Lise & Hans.
ludvigshøj, privat, træ, slægtstræ
Frikorps Danmark

Frikorps Danmark Lars Larsens hjemmeside om et af Danmarks historiens mørke kapitler
frikorps, historie, danmark, krig, information
Europeana.eu

Europeana er en internetportal med links til mange millioner digitale emner. Portalen rummer billeder, tekster, lyd, video, museumsgenstande og arkivalier fra europæiske kultur-og forskningsinstitutioner. Portalen samler og linker til millioner af digitaliserede materialer fra Europa.
søg, portal, europa, kulturarv, historie,
Frelsens Hærs Eftersøgningstjeneste

Frelsens Hær tilbyder hjælp til at finde personer. Frelsens Hærs Eftersøgningstjeneste har siden 1849 ført ca. 20.000 familier og venner sammen igen. Eftersøgning af en savnet er et tilbud til alle.
frelsens, hær, eferlysning, søg, personer
Your Audio Tour - Silkeborg

Guidet tur gennem nogle af Silkeborg Handelsbys gader og pladser, fortalt gennem lydoptagelser og billeder til. Vælg gaden eller pladsen og lyt til historien bag.
silkeborg, lyd, tour, byliv, lydoptagelse
Bearfields Genealogy

Du er kommet til Bjørn Marchers hjemmeside om slægtsforskning. Der er ikke meget andet end slægtsforskning, genealogi, gamle billeder og gamle historier, for interesserede der synes om den slags.
slægtsforskning, bjærn, marcher, billeder, privat
Historiefortællerne - beretninger om og fra fortiden

Historiefortællerne samler og udgiver korte blogindlæg forfattet af historiestuderende eller nyuddannede historikere, der under deres studietid har bidraget til den kollektive historiske videns produktion. Vi stræber efter formidling af mangfoldige emner med levende sprog og faglig kvalitet i top – så der findes noget til enhver smag.
historie, beretning, sprog. artikler, fortid
Slægten Radoor

Siden er opbygget med slægter og personer, som jeg har fundet spændende i min slægtsforskning gennem mange år – (siden 1990)
radoor, privat, træ, slægt
Vejle Byrådsarkiv

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
SPLS-Slægten

Dette er hjemmesiden for SPLS-Slægten. Søren Peter Laurits Sørensen, søn af Hans og Kirstine Sørensen. Hans og Kirstine fik 7 børn, en af dem var Søren Peter, og det er med ham og hans 6 søskende at denne hjemmside har sit afsæt.
spls, privat, træ, søren, sørensen
Datadrys 1700 - Præstø Amt

Her på siden finder du data af mange forskellige slags til slægtsforskning eller lokalhistorie, men siden handler hovedsageligt om Præstø Amt, og den foregår især i 1700-tallet.
præstø, data, kilder, 1700, slægtsforskning
The Genealogist

Engelsk betalingside ala Ancestry og Myheritage. Her er mange forskellige kilder skannet og gjort søgebar, specielt rettet omkring det engelske fastland. Du har mulighed for at afprøve siden gratis i 14 dage.
portal, england, census, kilder, optegnelser
Fruentimmerture

Jeg hedder Dorte og jeg er fruentimmeret, som skriver og afvikler byvandringer om Københavns historie fordi jeg ikke kan lade være. Københavns historie er mageløs, uden sidestykke og jeg elsker at fortælle og formidle den.
byliv, ture, rundvisning, københavn, historie
Slagelse Arkiverne - Facebook

For personer med interesse for lokal historie og relaterede arrangementer i Slagelse Kommune.
slagelse, facebook, social, medie, side
Slægtshistorier eller hvad slægtsforskning kan føre til ...

Bogen indeholder en spændende samling af personskildringer og relaterede småhistorier, der i en oplagt, levende og humoristisk stil fortæller om nogle af forfatterens aner, hvis historier er blevet afdækket på baggrund af en god og detaljeret hukommelse, men især helt uden forudgående viden om personen. Der er undervejs dukket personer op, som aldrig har været omtalt i familien, som fx ”Ballade-Niels”, Svend Sejr, Laura og Elisabeth. Andre personer har været kendt, men har vist sig at have særdeles spændende baggrund, fx ”Besfar Reesen” og ”Fru Halse”. Historierne er blevet til efter flittig slægtsforskning siden 2012 og ved at anvende tilgængelige online-værktøjer. Historierne er suppleret med mange fotos, primært fra forfatterens egen samling.
steen, busch, bog, slægtsforskning,
DNA og slægtsforskning for begyndere

Denne bog henvender sig til begynderen, der arbejder med DNA i sin slægtsforskning for første gang, og som gerne vil have en introduktion til emnet og nogle fif til, hvordan man kan komme i gang, og se hvad DNA-resultatet kan bruges til. En DNA-undersøgelse er en spændende og inspirerende rejse tilbage i tiden, en rejse gennem ens egen krop.
michael, dupont, bog, dna, arvemasse
Horsens Leksikon

Horsens Leksikon bliver ikke længere opdateret, men nyd det indhold der allerede er på siden. Horsens leksikon var et samarbejde mellem Byarkivet, Horsens Museum og Horsens Bibliotek.
horsens, leksikon, portal
Sejerø kirkegård

På denne side finder du kontaktoplysninger til kirkerne i dit lokale sogn, samt andre nyttige informationer om sognet. Du kan se begivenheder i sognets kalender, og finde sognets tilknyttede præster og menighedsrådsmedlem.
sejerø, kirkegård, kirke
Ørnen.dk - Søgning i Nørre Ørslev

På denne side kan du søge i kirkebøger, folketællinger, lægdsruller mm. fra Nørre Ørslev Sogn. Det er min hensigt at det skal være muligt at søge navne og datoer på alle døde, fødte, viede og konfirmerede foruden næsten alle folketællingerne d.v.s.
gravsteder, døde, søging, nørre, ørslev
Elk Horn group- A fan group of Elkhorn

Denne Facebook-side er for folk fra Elk Horn og Danmark. Formålet med gruppen er at skabe en tættere forbindelse mellem Danmark og Elk Horn.
usa, elk, horn, danish, immigrant
Dengang.dk

En side der kigger bagud i historien og giver dig mange forskellige beretninger om krig, samfund og personrelaterede gennemgange. Siden er gratis at bruge.
dengang, beretninger, historier, portal
Schwartzbach Web Site - MyHeritage

Slægtstræ for Schwartzbach slægten. Du skal være medlem af siden, for at se indeholdet.
schwartzbach, myheritage, slægtstræ, aner, privat
Find en grav (dansk)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Alderdomsforsørgelse 1891-1928

Her kan du finde oplysninger ældre mennesker, der modtog alderdomsforsørgelse eller aldersrente. Datidens form for folkepension. Vis Københavns Stadsarkiv.
alderdom, aldersrente, gammel, forsørgelse
Weikop.com

Siden 2012 har jeg lavet slægtsforskning. Det har været en spændende udfordring, hvor der er kommet mange spændende historier frem om Weikop slægten.
privat, slægt, historier, weikop, billeder
Juelsminde Lokalarkiv - Facebook

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed- og lydoptagelser. Herpå vores facebookside, viser vi lidt af det arbejde vi gør.
juelsminde, facebook, arkiv, side, lokalarkiv
Det Grønne Museum

Det Grønne Museum er Danmarks nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. På vores museum finder du oplevelser og viden for hele familien i hjertet af Djursland.
museum, grøn, landbrug, mad, oplevelser
Peter Petersen Schmidts website

Aalling slægt på min mors side, og en anden Aalling slægt, er flere steder gift ind i min fars slægt. Se mer eom min slægt via myheritage. Søg f.eks. på Jens Pedersen Aalling. Min Myheritage side bliver løbende opdateret.
aalling, myheritage, petersen
Det danske filminstitut

Det danske filminstitut støtter udviklingen af dansk film og gør vores fælles filmarv relevant og levende. DDF er en statslig organisation under Kulturministeriet.
film, video, institut, støtte, organisation
Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling

Denne side er for Brahetrolleborg sogn. Alle med interesse i eller gode historier fra sognet er velkomne. Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling vil meget gerne have fotos fra tiden før og nu – har du et foto men mangler historien, så prøv alligevel.
brahetrolleborg, arkiv, mindersamling
Thidemann-slægten i Middelfart 1780-1980

I bogen berettes om Thidemann-slægten i Middelfart, fra den første af slægten kom til byen i slutningen af 1780'erne til den sidste døde i 1981. Det er en fortælling om fem generationer af en slægt, som udnyttede datidens gunstige konjunkturer indenfor landbrug, handel, søfart og teglværksdrift til at opbygge forretninger og skabe sig et meningsfyldt liv.
thidemann, slægtsbog, middelfart, bog, saxo
Carsten og Inger-Lise Ekkelunds slægts og familieside

Slægtsdata for Carsten Petersen og Inger-Lise Ekkelund Andersen. Tanken er at vise slægtsdata og billeder på siden. Endvidere lokalhistoriske data vedrørende vores slægt og barndom. Jeg er opvokset i efterkrigstiden i landbyen Grindsted v. Hammer Bakker. Her drev mine forældre Martin og Margrethe Petersen en mindre cykelforretning med mange forskellige slags varer. Min far havde et værksted med fremstilling og reparation af cykler, knallerter, træsko, seletøj og mindre bilreparationer. Min far var lidt af en altmuligmand. Han reparerede stort set alt, der var gået i stykker.
grindsted, byliv, historier, landsby
Historierne

Her finder du de forskellige små og store fortællinger og anekdoter, som jeg hen ad vejen er stødt på i forbindelse med min forskning i egen slægtshistorie. I første omgang kan du kun finde nogle få fortællinger her, men hen ad vejen vil siden forhåbentlig blive fyldt op med med alle de forskellige historier, som jeg støder på i min slægtsforskning.
fortællinger, anekdoter, slægtshistorie, beretninger
Folk i Fortiden

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Slægten Philip

Siderne redigeres af: Arne Philip Jørgensen. Senest opdateret: 2. januar 2023. Denne hjemmesides formål er: at videreføre en gammel slægtsbog for slægten Philip. Det er meningen at medlemmer af familien skal kunne skaffe sig viden om slægten og deres egne aner. For at sikre en fremtidig opdateret efterslægtstavle, opfordres familiemedlemmerne til at skrive til mig om tilkommende børn, giftermål eller pårørende der afgår ved døden. Jeg modtager også gerne biografier over din far, mor, søster eller bror. Det kan f. eks. være vedkommendes beskæftigelse, bopæl samt evt. udførte spektakulære gerninger.
philip, privat, slægt, efterslægt, slægtsnavn
Kann Slægten

Denne hjemmeside indeholder slægtsdata om en lang række personer tilhørende slægterne, bla. Kann, Barfod, Bech, Becker, Barfred, Leisner, Schøning, Sass, Egeriis, Hall, Skibsted, Borgen, Becker, Seidelin og mange flere.
kann, slægt, privat, slægtstræ
Vejlemuseerne.dk

Vejlemuseerne er Vejles store hybride museumsorganisation med fokus på både kunst, historie og arkæologi. Læs mere om vores samlinger, og hvad du skal gøre, hvis du vil aflevere gamle ting m.m.
vejle, museum, oplevelse, historie
Hen(d)riksen og Nielsen Slægten

Så kom jeg i gang. Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Jeg har langt om længe fået opsat min TNG hjemmeside og håber, at jeg i vinter får lagt alt det materiale, jeg samlet gennem årene, ind på den. Jeg har stadig travlt med at indsamle materiale fra de levende vidner, på fars og mors side. Jeg håber også, at jeg får tilladelse til at ligge materiale op om nulevende, men dem er jeg i færd med at indhente. Så foreløbig, god fornøjelse med det der er.
henriksen, hendriksen, nielsen, slægt, privat
Greiersen aner – Slægtsforskning

Her på min side kan du finde mine forfædre og nogle historier til mine aner. Brug navneregister i menuen.
greiersen, slægt, privat, træ,
Sdr. Omme Lokalarkiv

Åbningstiderne - onsdag i måneden fra 15:00-18:00. 3. onsdag i måneden fra 15:00-17:00. Sdr.Omme Lokal Arkiv ligger på Stadion Alle 16, 7260 Sdr.Omme.
sønder, omme, lokalarkiv, historie
Bornholm-stamtavle

Bornholm-stamtavle er en slægtsforskningshjemmeside som indeholder 62.808 personer, primært fra Bornholm.
bornholm, stamtavle, personer, portal, navne
Velkommen til Otto Olsson Slægt

Om min slægt, som er primært fra Fyn. På min fars side har familien boet i Odense i 12 generationer siden 1600-tallet. De har fortrinsvis været beskæftiget som håndværksmestre.
olsson, otto, slægt, fyn, privat
Henny Mikkelsen - efterkommer af Kartoffeltyskerne

Da Henny Mikkelsen fra Randers fandt ud af at hendes mand var efterkommer af 'kartoffeltyskerne' satte hun sig for at skrive en slægtskrønike om forfædrene baseret på fakta og fiktion. Vært er Stig Ulrichsen.
henny, mikkelsen, video, youtube, kartoffeltyskerne
Kartoffeltyskere - Wikipedia

Kartoffeltyskere er betegnelsen for en gruppe tyske indvandrere, der kom til Danmark fra Pfalz og Hessen i tiden omkring 1760. Betegnelsen "kartoffeltyskere" er i øvrigt ikke ment som en nedsættende betegnelse, men hentyder til, at de anså kartoflen for at være den bedste planteart til at opdyrke de store hedeområder. Den danske befolkning betragtede kartoflen som ukrudt, og lærte først senere at værdsætte dens fordele.
wikipedia, kartoffeltysker, information, kolonister
Det gamle Århus i farver

De seneste år er digital farvelægning af gamle fotografier blevet en populær måde at bringe fortiden til live. Det er blevet muligt at farvelægge gamle billeder i så god en kvalitet, at det næsten er blevet svært at kende forskel på et nyt farvefoto og så et farvelagt sort-hvid fotografi. Billederne får et helt nyt liv – og mange af dem ser ud som om de næsten er taget i går. Forfatteren Arne Kjær Hansen er en af dem, der har brugt teknikken. Han har fundet 55 billeder frem fra det gamle Aarhus og farvelagt dem efter de farver, der blev brugt, da billedet blev taget. Der findes billeder fra sidst i 1800-tallet til 1930’erne.
det, gamle, århus, farvelagt, bog
Niels Sørensens website

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Et offentligt fruentimmer

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Stamboom

Søgning i flere databaser: straffede, soldater m.m. Siden er kun på hollandsk, men der findes en engelsk vejledning via menuen.
holland, optegnelser, straffede, soldater
Efterkommer-af-roepolakker.dk

Min hjemmeside er et ønske om at dele min interesse for de polakker der kom som roepolakker i årene 1893-1929. Jeg ved der må være rigtig mange efterkommere spredt over hele landet eftersom vi nu er ude i både 5. og 6. generation.
roepolakker, hjemmeside, privat, polen
Erindringsmedaljen for krigene 1848-50 og 1864

Erindringsmedaljen for krigene 1848-50 og 1864. Scannet kartotek på Arkivalieronline over de deltagere, der efter ansøgning indsendt 1876 fik tildelt erindringsmedaljen. Kartoteket består af et blad for hver ansøger og er alfabetisk opdelt. Siderne indeholder flere oplysninger om deltagerens krigsdeltagelse m.m. Dette kartotek omfatter kun for efternavne med A-L.
rigsarkivet, erindringsmedaljen, krig 1848, 1859, 1864
Modtagere af Holmens Hæderstegn

Alfabetisk fortegnelse over modtagere af Holmens Hæderstegn. Hæderstegnet for god tjeneste ved Sø-etaten er et officielt dansk hæderstegn, der tildeles ansatte i Søværnet. Hæderstegnet blev indstiftet den 29. januar 1801 og hed oprindeligt Holmens Hæderstegn frem til 1843, en betegnelse som stadig finder anvendelse blandt de ansatte i Søværnet. Dette link dækker over modtagere i tidsperioden 1801-1950
holmens, hæderstegn, rigaarkivet, arkivalier
Søruller

Siden 1704 er der udskrevet mandskab fra sømilitområderne til tjeneste ved søværnet. Sørullerne for perioden 1704 og frem til 1802 er kun sparsomt bevaret. De skal findes i gods-, herreds- og rådstuearkiverne samt i arkivet for søindrulleringen.
søruller, rigsarkivet, arkivalier, digital
Jørgen Grandts ude- og hjemmesider

Indeholder mange billeder og oplysninger om gader, veje, og infrastruktur fra udvalgte områder. Her mange oplysninger om vejenes oprindelse og navne.
københavn, gader, privat, sider veje
Thisted Kirke

Kirken blev opført ca. 1500, senest restaureret 1976-1977. Vest for Thisted gamle bykerne på en lille højning ligger den smukke, hvidkalkede kirke i et anlæg, den gamle, nu nedlagte kirkegård. Den var i middelalderen efter al sandsynlighed indviet til Vor Frue, der endnu ses i byens våben, og den består nu af et udelt, 38,5 meter langt og 10 meter bredt, rektangulært langhus, hvortil der slutter sig et sideskib mod nord, et tårn mod vest og på nordsiden et sakristi og et våbenhus. Denne bygning er opført omkring 1500 i sengotisk stil af store, gule mursten i munkeskifte, hist og her blandet med granitkvadre og kridt.
thisted, kirke, kirkegård, nordjylland
Birthe & Claus Olischer´s hjemmeside

Birthe & Claus Olischer´s hjemmeside om slægtsforskning
olischer, virthe, claus, privat, slægtsforskning
Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv

Velkommen til Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv. Her finder du vej ind i biblioteket og arkivet, som har eksisteret siden 1909. Søg direkte i hele vores store database og find arkivalier, fotos, bøger, tidsskrifter og meget mere.
søgning, arbejder, bibliotek, arkiv, arbejderbevægelsen
Jesper Holm - Hjemmeside om min slægt

På disse sider kan du finde en kort beskrivelse af de slægter som der kan findes i mit slægtstræ. Det er bla. slægterne Holm, Anthon, Zimmerman, Grønvold og Nellemann.
jesper, holm, zimmerman, anthon, grønvold
Århus før og Nu

Denne gruppe henvender sig til folk med interesse for Århus Før og Nu, Historier og billeder fra tidens tand. Her er der næsten ingen regler selvfølgelig skal vi holde ophavsretten og helst angive kilde, såfremt det er muligt. Velkommen til.
århus, før, nu, billeder, facebook, gruppe
Slægtsforskning i Salling

Forespørgsler om personer og steder i Salling. Tips og gode idéer til andre om slægter i Salling. Hjælp til at identificere billeder af personer fra eller steder i Salling.
salling, facebook, slægtsforskning, gruppe, debat
Min Jyske Slægt - En slægtstavle under evig udvikling

Denne slægtstavle tager sit udgangspunkt i Anders Simonsen Pedersens slægtsbog "Gennem 400 år" som han udgav i 1955. Den kan ses her på siden. Sidenhen har slægtstavlen udviklet sig meget, naturligt nok. Jeg bestræber mig på at alt er så korrekte som muligt.
pedersen, anders, simonsen, privat, slægtstræ
Genomelink - DNA

Upload dine rå DNA-data fra kendte genetiske tests som AncestryDNA, 23andMe eller MyHeritage for at få yderligere udvidet DNA-analyse m.m. Siden tilbyder gratis oprettelse, men betaling skal ske ved upload.
dna, genomelink, test, data, analyse
Historisk Samfund for Sønderjylland

Historisk Samfund for Sønderjylland blev oprettet i 1922. Foreningens formål er "at fremme interessen og forståelsen for Sønderjyllands historie". Over 2.000 med interesse for den sønderjyske historie er medlemmer af Historisk Samfund for Sønderjylland og nyder godt af foreningens mange tilbud.
sønderjylland, historie, samfund, egnshistorie, forening
Præstø Lokalhistoriske Arkiv

Præstø Lokalhistoriske Arkiv side på facebook. Med info, billeder og kommentarer.
facebook, præstø, lokalarkiv
Bramming Egnsmuseum

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Guide til Fanøs histore

Her kan du se vigtige historiske perioder og begivenheder i Fanøs historie. I tidens løb har der været op- og nedgang for Fanø og Fanøboerne har måttet tilpasse sig naturens luner, indre- og udefrakommende hændelser. Store og små begivenheder er med.
fanø, byliv, egnshistorie, begivenheder, fanøboerne
Livet gennem tiderne

Velkommen til vores hjemmeside over "Dette blev vort liv", som i hovedtræk er med uddrag af beskrivelse over egne og vore rødders liv, virke og gøremål igennem tiderne. Vore forskellige beskrivelser har ikke med slægtsforskning at gøre, men er udelukkende ved beskrivelse ud fra efterladte kildematerialer igennem flere slægtled, som bl.a. en efterladt brevsamling, samt øvrigt efterladenskaber og lidt mundtlige overleveringer af ældre slægtninge. Forfædres efterladenskaber og smånotater, betragter vi som værende budskaber til eftertiden, for at fortælle om livet i fortiden - som da var nutid.
privat, side, slægt, billeder, livhistorie
Familien Østerbye

Velkommen til familiens hjemmeside. Bortset fra en kort præsentation af familien, består hjemmesiderne indtil videre kun af oplysninger om min slægtsforskning.
jan, østerbye, privat, slægtsforskning, århus
Anebasen - Ole Thyge Plannthin

Jeg har i min slægtsforskning taget udgangspunkt i mine børn Morten og Mikkel Plannthin, der således er probanter i de først udarbejdede slægtsoversigter. Jeg har fulgt deres aner i de 4 grene svarende til deres bedsteforældre. Du finder links til dem i menubjælker øverst på denne side.
plannthin, privat, træ
Abcbellevue.dk

En stor del af slægtsforskningen foregår i De Otte Sogne" ved Kolding - (Nørre Tyrstrup Herred), - samt i Sønder Tyrstrup Herred. Vi håber, at nulevende og kommende efterkommere vil finde det spændende at gå på opdagelse på siden, og vi modtager gerne rettelser og tilføjelser, så vi kan give en detaljeret side videre til generationerne efter os. Vh Aage Langhoff Clausen og Birthe Clausen (født Frandsen).
clausen, frandsen, privat træ, slægtsforskning
Danmarks største kirkegalleri

Dette galleri, samt Facebook siden, bygger udelukkende på egne oplevelser og egne foto.
kirker, galleri, portal, fotos, billeder
Alda.dk - Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Alda.dk er min personlige hjemmeside, som handler om slægtsforskning. Her vil jeg løbende blogge om mine forfædre og hvad jeg kan grave frem af historier om deres liv. Jeg vil også blogge om mine oplevelser med slægtsforskning generelt – stort som småt. På alda.dk kan du også finde længere, sammenhængende historier om min slægt, samt lister over mine aner, så du evt. kan undersøge, om vi har slægt til fælles.
privat, træ, karlsen, linda, schwartz
Stryhn slægten

Velkommen til tom-stryhn.dk. Dette websted er ment som et forum for medlemmer af familien og andre interesseret brugere. Siderne omhandler oplysninger om blandt andet Stryhn slægten og andre slægter med tilknytning til gamle Maribo amt samt Møn mm. samt mange andre lokaliteter i Danmark og udlandet.
tom, stryhn, maribo, privat, slægtstræ
Et lollandsk forbryderalbum

Bogen består af 75 restaurerede forbryderfotografier og 38 historier om personer der udfoldede deres forbryderiske færden på Lolland i årene 1890-1915. Bogen følger i forbrydernes fodspor og giver et historisk indblik i deres forbrydelser og i de livsvilkår randeksistenser på Lolland levede under for 100 år siden.
fotografier, bog, kriminel, bøger, forbryder
6900 Skjern I Billeder - Nye & Gamle

Gruppen hvor du kan dele dine gamle og nye billeder, videoer og historier med tilknytning til billederne fra 6900 Skjern.
skjern, billeder, facebook, gamle, fotos
Fængselshistorisk Selskab

Interessen for fængslernes historie har været der næsten lige så længe som fængslerne selv. Fængslernes historie er i høj grad et spejlbillede af hele samfundets historie – et væsentligt spejlbillede, selvom det fra tid til anden kan være karikeret og uhyggeligt. Fængselshistorisk Selskab er stiftet for at styrke de lokale initiativer og for at samordne og videreudvikle kendskabet til og interessen for Fængselsvæsenets/Kriminalforsorgens historie.
fængsel, historie, kriminel, forsorg, selskab
Slægtens historier af Vibeke Stendorf

Det er mit ønske, at min hjemmeside skal fremstille mit slægtsforskningsprojekt i et lettilgængeligt format, så familiemedlemmer især mine børn kan få gavn af og glæde af det.
historier, privat , slægt, vibeke, stendorf
Ole Ryhl Olsson

Et stort antal videoer om historiske begivenheder og steder i Danmark. Præsenteret af Ole Kyhl Olsson.
youtube, ole, ryhl, video, historie
Gamle billeder og fortællinger fra Nordsamsø

Alle billeder skal være mindst 20 år gamle. Billeder og beskrivelser skal vise forskellige sider af Nordsamsø og befolkningen gennem tiderne, og det kan jo nok være interessant for såvel tilflyttere som de gamle slægter.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nordsamsø
HaderslevWiki

HaderslevWiki er et brugerdrevet digitalt opslagsværk, der indeholder artikler og oplysninger om Haderslev Kommune i fortiden og nutiden. Vægten ligger på de historiske beskrivelser eller på historiske vinkler på nutidige og aktuelle emner.
haderslev, wiki, wikipedia, opslagsværk, kommune
Slægtsforskning med Susanne Fabritius de Tengnagel

Her samles slægtsfortællinger om mine bedsteforældre, familie og deres slægtninge.
privat, side, tengnagel,
Skjern under krigen

Gennem mere end 40 år har jeg samlet på beretninger, avisartikler og bøger om Skjern under den tyske besættelse 1940-45. Nu er de fleste af disse små stumper af historie samlet på denne hjemmeside, men denne hjemmeside afdækker jo kun en lille flig af historien. Derfor vil jeg gerne modtage informationer, historier eller billeder fra denne periode i historien. Måske finder dit bidrag vej til hjemmesiden.
skjern, krig, militær, modtand, soldat
Simon Hollander - Gammelt og nyt

Idéen til siden kom da jeg efter nogen år havde samlet en del personer i min database og for at få flere oplysninger og snakke med slægtninge, satte jeg alle mine oplysninger på nettet. Nu var det nemmere for andre at se hvad jeg har, og også nemmere for mig at dele oplysningerne, med hvem der nu syntes at det kunne være interessant.
hollander, privat, database, slægtsforskning, simon
Bøger og slægtsforskning

Gruppen er for folk der laver slægtsforskning. Der foregår ingen handler med bøger - der henvises til andre grupper på Facebook Læg titler og korte beskrivelser af bøger, som kan give indblik og viden om den tid vore forfædre levede på. Husk billede af bogens forside - så er opslaget nemt at finde under fanen -billeder- :-). F.eks. slægtsromaner, biografier, historiske bøger o.lign.
bøger, facebook, slægtsforskning, slægtsroman, biografier
Villys Studiekreds - om slægtsforskning

Under Ældre Sagen på Frederiksberg har der siden 2006 været etableret en studiekreds for erfarne amatørslægtsforskere. Vi har meget forskellig baggrund for vores engagement, men vi brænder alle sammen for sagen.
slægtsforskning, studiekreds, villy, frederiksberg
Tema og podcast om Genforeningen 1920

Folketingets tema side om genforeningen og tilhørende 6 podcast afsnit.
folketing, genforeningen, 1920, podcast, lyd
Dansk Selskab for Genetisk Genealogi

Velkommen til de spændende muligheder som genetisk genealogi tilbyder. Genetisk genealogi er et forholdsvis nyt værktøj, hvor DNA-test benyttes som supplement til traditionel slægtsforskning. Det er et felt, som er under fortsat udvikling, med nye videnskabelige fund og flere og flere testtagere.
dna, genetisk, genealogi, forskning, slægt
Borger.dk - hjælp til slægtsforskning

Linket henviser til Borger.dk's egen infoside om start på slægtsforskning, med link henvisning og information om hvor du kan starte din jagt på dine aner.
borger, vejledning, oplysning, kommune, slægtsforskning
Damsted Slægten

Velkommen til Slægten Damsteds hjemmeside. Denne hjemmeside tjener som afløser for de tidligere fire manuelle slægtsbøger. Oplysningerne fra disse bøger er nu lagt ind under punkterne Slægtstræet Damsted eller du kan bruge menuen Slægtstræet Damsted via link.
damsted, slægt
Inden for voldene - København

Indenforvoldene.dk tager dig med på en rejse gennem det gamle København og præsenterer dig bl.a. for byens historie, bygningerne, gaderne, broerne og ikke mindst de mange spændende mennesker – kendte såvel som ukendte – der ved deres tilstedeværelse har givet byen kulør. Alt dette er foreløbigt suppleret med over 9.000 fotos, postkort og annoncer, men da emnerne selvsagt er enorme og på ingen måde udtømmende, vil siden løbende blive opdateret med tekst og billeder.
københavn, historie, byhistorie, foto, billeder
Vestermølle

Læs om begivenheder og betingelser, som Vestermølles beboere har været optaget af – i gode og i svære tider, i krig og i fred fra 1500-tallet til 1900-tallet.
vestermølle, information
Aalborg Stadsarkiv - Twitter

Aalborg Stadsarkivs twitter side.
twitter, stadsarkiv, aalborg, arkiv, social
Claus Rønlev - Slægtsforskning

Velkommen til min slægtsforskning og mit bibliotek. Anetavler med kiwitrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner. De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod. Biografier og slægtsbøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift.
claus, rønlev, slægtstræ, kildeskrift, information
GenoPro

GenoPro er det mest intuitive og komplette værktøj til oprettelse af stamtræ og genogram. Et genogram er et slægtstræ, der indeholder yderligere oplysninger om relationerne og individerne. Genogrammer bruges af læger, familieterapeuter, slægtsforskere, sociologer, socialrådgivere, forskere og alle, der er interesseret i at opdage mønstre og problemer i en familie.
program, geno, pro, slægtsprogram, computer
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Vejle Stadsarkiv - Twitter

Vejle stadsarkivs twitter side.
vejle, stadsarkiv, twitter, social, medie
Mine Rødder - og med flere slægtsgrene

Mine Rødder - og med flere slægtsgrene. Vor familie gennem tiden
privat, træ
Vorbasse Lokalhistoriske Arkiv - Facebook

Arkivets formål er at: Indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film- og lydoptagelser, trykt materiale og andre data uanset medium af ikke-kommunal og ikke-statslig proveniens med tilknytning til Vorbasse Sogns, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.
vorbasse, facebook, side, arkiv, social
Forfatter - Simon Jacobsen

Simon Jacobsen er født og vokset på den egn, som er udgangspunkt for hans forfatterskab. Fødegården Mellemgaard syd for Løkken, lå ikke langt fra Vesterhavet. Hjemmet var præget af troen på Gud og Simons mor introducerede ham til slægtsforskning. Forfatterens første bog fra 2011 “Guds gave til dig”, blev en bestseller. Siden da har forfatterskabet udviklet sig.
simon, vesterhavet, løkken, foredrag, forfatter
Rudersdal Museer

Rudersdal museer består af tre afdelinger, som dækker og formidler Rudersdal Kommunes kulturhistorie.
rudersdal, museum, facebook, side, social
ArkivDigital - Facebook

ArkivDigitals facebook side, med information, opslag og debat.
arkiv, digital, norden, sverige, side
Harlev-Framlev Lokalarkiv

Velkommen til Harlev-Framlev Lokalarkivs hjemmeside. Lokalarkivet finder du ved at passere forbi indgangen til Harlev Bibliotek. Fremme på højre hånd er indgangsdøren til Lokalarkivet.
framlev, harlev, lokalarkiv
Gørding sognearkiv

Gørding sognearkiv's hjemmeside med fotos, egnshistorier og information.
gørding, arkiv, lokalarkiv, sognearkiv
Statstidende

Proklama ved dødsfald, dødsboer m.m.
statstidende, dødsbo, proklamation, avis, information
Nerløe-Slægten

Mit navn er Jesper Nerløe. Denne hjemmeside er mit personlige projekt, hvor jeg vil samle navne og oplysninger om min familie og dens aner, og bruge det som udgangspunktet for min videre slægtsforskning.
nerløe, privat, træ, slægt, slægtstræ
Bornholmphoto.dk

Disse sider er et forsøg på at samle alle tilgængelige oplysninger om de bornholmske fotografer. Det er mit ønske at denne side med tiden skal være en reference når det drejer sig om så nøjagtigt som muligt at tidsbestemme fotos fra Bornholm. Siderne skal omhandle alle fotografer der har virket på Bornholm, fra fotografiets begyndelse indtil man ikke længere klæbede fotos på karton/pap. I praksis drejer det sig om årene indtil ca. 1925-1930.
fotografer, foto, bornholm, index, arkiv
Djursdatabasen

Samling af alle personer fra Djursland, (Nørre Djurs, Sønder Djurs, Mols, Øster Lisbjerg, Sønderhald og Rougsø herreder) fra 1200-årene (Marsk Stig) og til i dag. Dog medtages kun personer født for mere end 100 år siden eller afdøde. Indeholder basale data om personerne, fotografier, dokumenter og billeder af gravsten. Man skal registrere sig som bruger. Det er gratis.
djursland, slægt, webbaseret, database, jylland
Digital Public Library of America

Oplev 47.681.067 billeder, tekster, videoer og lyde fra hele USA
usa, billeder, tekster, portal, søgning
Alberta Ancestors

Siden 1980 har vi katalogiseret kirkegårde i det sydlige Alberta-regionen.
alberta, canada, kirkegårde, døde, portal
Video Restoration by Nass

Jeg elsker at gendanne og opskalere gamle videoer med moderne softwareværktøjer. Her sker stabilisering, hastighedskorrektion, kontrast, og forbedring af skarpheden.
gamle film, youtube, nass, videoer, stabilisering
Her gik grænsen

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Jan Krümmels slægtssider

Denne side indeholder anerne til min (Krümmel/Nielsen/Andersen) og min kones (Taul Pedersen) familier. Slægten Krümmel går via min oldefar som boede i Flensburg 6-7 generationer tilbage. Fra Flensburg går der grene mod bl.a. Sønderborg, Slesvig by, Meldorf, Bergenhusen og Sülfeld. Grenen indeholder også navne som Stelling og Hempel
tysk, krümmel, flensburg, privat, træ
Nakskov og Omegn på gamle billeder

Gruppe for folk der kan lide det gamle Nakskov. Billeder skal være fra før år 2000.
nakskov, billeder, gruppe, facebook
Vejle Stadsarkiv

Vejle Stadsarkiv er forvaltningsarkiv for Vejle Kommune i henhold til Arkivlovens § 7 og lokalhistorisk arkiv for Vejle by. Arkivet fungerer som Vejle Kommunes fælles dokumentations- og videnscenter, der dokumenterer begivenheder og forhold i Vejle Kommune i fortid og nutid.
vejle, stadsarkiv, arkiv, billeder, information
Viborg Slægtsforskning - del 1 - TV Midtjylland

Fredag den 29. september 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 1. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, viborg, slægtsforskning, youtube, digital
Viborg Slægtsforskning - del 2 - TV Midtjylland

Lørdag den 30. september 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 2. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, slægtsforskning, information, viborg, digtal
MyHeritage Danmark

Myheritage Danmark's youtube kanal, med video om myheritage og hjælpevideoer.
youtube, video, myheritage, danmark, digital
Viborg Slægtsforskning - del 4 - TV Midtjylland

Lørdag den 7. oktober 2017: "Té med Teddy" - med Viborg Slægtsforskning, del 4. Studievært: Jesper T.L. Nielsen. Teknik: Marc Bray.
video, viborg, slægtsforskning, youtube, digital
Fixthephoto.com

Fixthephoto er det mest betroede bureau inden for online billedretouchering siden 2003. Du skal blot uploade billeder, skrive dine krav, og vi tager os af resten.
gendan, billede, ødelagt, foto, optimering
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv

Dette er hjemmesiden for Nyborg Lokalhistoriske arkiv. Arkivet i Nyborg Kommune er fordelt på 3 lokalarkiver i kommunens centerbyer Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Arkiverne kan bruges til bl.a. slægtsforskning og til at få indsigt i firmaers, foreningers samt byens og omegnens historie.
nyborg, lokalarkiv, arkiv, historie, samling
Colourise.com

Colourise.com er en AI-drevet Photo Colorizer, der forenkler hele processen med farvelægning. Med Colourise.com kan du farvelægge sort/hvide billeder hurtigt og nemt.
farvelægning, billeder, restaurering, foto, farver
Hvidebæk Lokalhistoriske Arkiv

På Lokalarkivet for Hvidebæk kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.
lokalarkiv, hvidebæk, billeder, arkiv, historie
Hvornum Slægtsider

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h), samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har kikket i mine slægtslinjer i snart 35 år. Jeg deler gerne ud af mine fund fra kirkebøgerne samt folketællingerne.Hvis du har bemærkninger stil mine slægtslinjer, bedes du venligst kontakte mig ved at klikke på her.
hvornum, slægt, myheritage, max, træ
Danskkulturarv.dk

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner stiller til rådighed.
kulturarv, film, video, billeder, digital
ROMU - Museer i Roskilde – Lejre – Frederikssund

Museumsorganisationen ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag har ROMU 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for de tre kommuner, samt for Egedal kommune. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende. ROMU er et af 10 museer, der på landsplan er udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Museet forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.
museum, roskilde, lejre, frederikssund, kultur
DK-Gravsten

Dk-gravsten - Link siden til alle Danmarks fotograferede kirkegårde.
gravsted, gravsten, begravede, døde, portal
Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl

Besøg vores facebookside eller hjemmeside for mere info. Vi er nu på plads med arkivet på Sønderborg Kaserne, og du er meget velkommen til at komme forbi i åbningstiden. Hvis du søger oplysninger om lokalområdet, personer, billeder eller lignende, vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig.
facebook, arkiv, lokalarkiv, ulkebøl, sønderjylland
Niels Heidenreich

Niels Heidenreich (8. juni 1761 – 7. august 1844) var en dansk guldsmed, der stjal og omsmeltede Guldhornene i 1802.
wiki, wikipedia, leksikon, opslagsværk, guldhornene
Koldsø Fotografi

Som fotograf kan jeg også tilbyde restaurering af gamle billeder. Her på siden får du et par eksempler på restaureringer. Prisen er individuel og afhænger af mængden af billeder samt hvor beskadiget de er – og dermed hvor meget der skal arbejdes med dem.
kolsø, gamle, billeder, fotograf, fotostaurering
Tidens Samling

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne. Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.
museum, tiden, samling, oplevelse, odense
American Historical Society of Germans from Russia

AHSGRs mission er at opdage, indsamle, bevare og dele historie, kulturarv og genealogisk arv fra tyske bosættere i det russiske imperium. Som eksperter på tysk russisk arv er vi dedikerede og lidenskabelige med løbende at opdage nye oplysninger og dele dem gennem en overflod af online og personlige ressourcer.
rusland, indvandring, tyskere, tyskland, kulturarv
Danmarks amter (1793-1970)

Indeksside og gennemgang af Danmarks amter fra 1793 til 1970.
wiki, wikipedia, danmark, opslagsværk, amter
Biel familens slægtstræ

Jeg hedder Jesper Nydahl Biel og har grundlagt denne side, for at kunne dele, samt få mere viden omkring min families historie og oprindelse. Efternavnet eller slægtsnavnet Biel opstår i vores families historie d. 24 september 1800, da Morten Petersen Biel bliver født. Han er søn af Peter & Mette Mortensen, der sandsynligt vælger navnet Biel som et fast slægtsnavn pga. en lovændringen fra 1771
biel, myheritage, jesper, nydahl, mortensen
Svendborg Byhistoriske Arkiv

På Byhistorisk arkiv indsamler, bevarer og formidler vi den nyere tids kulturhistorie for Svendborg.
facebook, svendborg, side, social, medie
Matrikler - Rigsarkivet

Diverse optegnelser over matrikler fre flere forskellige danske byer og områder.
matrikler, ejendomme, rigsarkivet, danmark, numre
Egholmmuseum.dk

Det er Ole Falck, der gennem livet har samlet alle genstandene, som i dag udgør Egholm Museum. Gennem ham ser og hører vi historier fra Grønland, det vilde vesten, 2. verdenskrig, jagt i ind-og udland, samt meget mere. Han er en fantastisk fortæller og gennem vores lydguide, får vi mange af hans historier - det er næsten som om, han går med rundt.
museum, engholm, sjælland
Antikvariat.net

Skandinaviens største side for sjældne og brugte bøger
brugte, bøger, antikvar, bog, gamle
Mitstadsarkiv - Kolding

Mit stadsarkiv er en præsentation og særskilt side af Kolding Stadsarkivs formidlingstemaer.
arkiv, mit, stadsarkiv, temaer, kolding
Frederikshavn Stadsarkiv - Facebook

Stadsarkivet er kommunens hukommelse, og en af arkivets fornemste opgaver er at gøre arkivsamlingerne tilgængelige for borgere og myndigheder. Hos Stadsarkivet kan du få oplysninger og dokumentation om lokaliteter, begivenheder, levevilkår, huse, politiske beslutninger og meget mere. Vi har også materiale om kommunens borgere, politiske liv, byplanlægning samt kommunale bygninger og institutioner.
frederikshavn, stadsarkiv, side, social, facebook
Gamle billeder fra Ans

Her på siden ønsker vi helst lidt ældre billeder fra Ans og omegn.
facebook, gruppe, gamle, billeder, ans
Tvillingegården - et fristed for ældre

Vi modtager gerne foreninger og busselskaber. Kender du nogen, som laver sådan nogle ture, så giv dem vores hjemmesideadresse. Vi håber så mange som muligt, vil benytte sig af alle de gode muligheder der er her i aktivitetskalenderen med et besøg hos os.
tvillingegård, fyn, værested, fristed, ophold
Wedels Hjemmeside

Du vil her på siden findes bla. følgene Slægt navne Wedel, Vedel og Daugaard. Daugaard er på min fars side, og Wedel, Vedel er på min mors side.
wedel, daugaard, privat, træ, slægt
Living DNA

Living DNA tilbyder avancerede DNA-rapporter om afstamning, der giver et berigende billede af dine aner fra 80.000 år siden til nyere tid.
dna, england, rapport, slægtforskning, afstamning
Mytrueancestry.com

Vores mission er at hjælpe dig med at tage dine DNA-resultater et skridt videre. Oplev dine gamle slægtninge ved at sammenligne dig selv med tusindvis af gamle prøver fra ægte arkæologiske steder. Vores enkle og sikre service giver dig 10000 års historie og over 85 gamle civilisationer fra hele verden lige ved hånden.
dna, ancestry, my, true, analyse
Det Etiske Råd - Nationalt Center for Etik

Det Etiske Råd blev oprettet i 1987 med det formål at rådgive Folketinget og offentlige myndigheder samt skabe debat om nye bio- og genteknologier. I 2004 blev rådets ressort udvidet til også at omfatte genteknologi og bioteknologi vedrørende fødevarer og miljøspørgsmål.
etisk, råd, stat, rådgivning, oplysning
Nationalmuseet - Facebook

Nationalmuseets side på facebook.
national, museum, udstilling, oplysning
Familierne omkring Sørninge Slægten

Snedkermester Mads Christian Nielsen og hustru Laurine Nielsen, Udby, Tuse Næs, Holbæk, Danmark. Disse to personer er udgangspunktet i vor slægts historie og fører os vidt omkring i fortid og nutid her og i udlandet. Find selv din placering i slægtens historie og hjælp selv til med videre opdatering af dette værk, som er skab ved det store arbejde Harry Zeeberg Nielsen udførte.
sørninge, mad, laurine, privat, zeeberg, holbæk
DNA - Wikipedia

Deoxyribonukleinsyre (DNA, fra det engelske ord Deoxyribonucleic acid) er et molekyle, som bærer på de fleste af de genetiske instruktioner, der bruges ved vækst, udvikling, funktion og reproduktion af alle kendte levende organismer og mange vira. DNA og RNA er nukleinsyrer, som sammen med proteiner, lipider og komplekse kulhydrater udgør de fire store typer makromolekyler, der er essentielle for alle kendte former for liv.
wikipedia, dna, information, læredom, leksikon
Familien Gertz Hjemmeside

Familien er født og opvokset på Sydfyn, hvor en del af os stadig bor. Formålet med denne hjemmeside er at have et fælles sted for familien kan dele ting og fortælle hvad vi synes er relevant.
gertz, hjemmeside, sydfyn, privat, slægtforskning
Slægtsforskning for begyndere: Folketællinger

Christine fra Horsens Biblioteker introducerer folketællingerne på Statens Arkivers hjemmeside.
video, folketælling, youtube, horsens, folketællinger
Flemming Dalhauge, slægtsforsker

Slægtsforsker Flemming Dalhauge fortæller om hvordan man bedriver slægtsforskning anno 2014, og kommer med gode historier fra sin egen og hustruens slægtsforskning.
kanal 1, flemming, dalhauge, video, introduktion
Mette Fløjborg - Legacy videoer

10 videoer om at arbejde med slægtsforskning i Legacy. Præsenteret af Mette Fløjborg.
legacy, information, viden, youtube, slægtsprogram
Gamle forretningsfacader

Gruppen er for alle, der kan lide gamle forretningsfacader med fokus på selve facaden. Billederne må være fra hele Danmark. Hvis det er muligt, så skriv adresse, år og kilde. Gruppen er en lukket gruppe.
forretningsfacader, facebook, gruppe
Slægtsforskning, Ærø og Langeland

Privat slægtforskningsside, med aner primær fra Ærø, Langeland og Lolland.
privat, træ, slægtforskning, john, jytte
Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv

Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv præsentationsside på facebook.
dronninglund, lokalarkiv, facebook, side, medie
Maaløe slægtens hjemmeside

Vi har valgt primært at fokusere på de slægtninge der bærer mellemnavnet eller efternavnet Maaløe. Det betyder at de steder hvor en Maaløe har fået et barn der ikke hedder Maaløe angiver vi altid navnet på barnet hvis vi kender det, men går ikke nødvendigvis videre i træet til barnets kone, børn, osv.
maaløe, privat, træ
Samtidsdokumentation - for arkiver og museer

Det er en del af opgaven for arkiver og museer at dokumentere og bevare viden om det, der sker i vores samtid, og som måske bliver morgendagens kulturhistorie. Samtidsdokumentation kan være rettet mod specifikke begivenheder - men også mod bredere fænomener i vores nutid og umiddelbare fortid, som fortjener at blive gemt og husket i ord, billeder, genstande eller på anden måde.
samtid, museer, facebook, gruppe, documentation
Paarup Lokalhistoriske Arkiv

Få en snak med arkivets medarbejdere og hør om, hvordan du bruger arkivet til at finde spændende historisk viden om dit lokalområde.
paarup, lokalarkiv, arkiv, fyn
Danske slægtsforskere Slagelse-Sorø

I lokalforeningen Slagelse-Sorø kombinerer vi slægtsforskning med socialt samvær.
facebook, sorø, slagelse, side, social
KoldingWiki

Velkommen til KoldingWiki. Et digitalt opslagsværk om Kolding.
wiki, kolding, opslagsværk, leksikon, wikipedia
Tanker i gang - Byvandring i Århus

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Arkivalieronline - Ejendomme

Her vil du finde Rigsarkivets digitaliserede dokumenter vedr. ejendomme.
ejendomme, rigsarkivet, arkiver, arkivalier
Gravsten og epitafier i danske og skånske kirker

Denne side omhandler gravsten og epitafier med deres heraldik ud fra Danmarks Adelsårbog. Desværre passer det ikke altid med kirkernes sten og epitafier.
kirker, skåne, dansk, gravsten, epitafier
Navalhistory.dk

Velkommen om bord. Denne private hjemmeside beretter om Søværnet i dag, samt den dansk-norske flådes og fra 1814 den rent danske flådes historie gennem mere end fem århundreder.
flåden, historie, krigsskibe, søværnet, skibe
Sydlollands Lokalhistoriske Arkiv - Facebook

Sydlollands Lokalhistoriske Arkiv er lokalarkiv for de gamle Rødby og Holeby kommuner.
facebook, sydlolland, holeby, side, medie
Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn

Vi gemmer den lokale historie for dig, bevarer den for eftertiden og sikrer, den forbliver offentligt tilgængelig. Henvendelse til arkivet: Arkiv- og projektleder Tove Marquardsen Tlf. 21719220.
arkiv, forening, lønstrup, omegn
Myrupfamilien

Velkommen til Myrupfamiliens hjemmeside. Den beskriver slægten Myrup, som stammer fra den tidligere landsby Myrup i Lild Sogn i Vester Han Herred i det nuværende Lild Klit mellem Hanstholm og Fjerritslev i Nordjylland.
privat, træ, myrup, nordjylland, hanstholm
Mark Felton Productions

Mark Felton Productions er en strengt ikke-politisk historiekanal, der præsenterer film af den førende militærhistoriker og forfatter Dr. Mark Felton om en række fascinerende historiske emner med særlig fokus på anden verdenskrig og den kolde krig.
youtube, historie, militær, krig, videoer
Ancestry - Facebook

Amerikanske Ancestrys officielle facebook side.
facebook, ancestry, side, social, media
Ancestry & Genealogy UK Help

Hjælpegruppe for folk der har slægtninge i England. Siden har ikke forbindelse til den Amerikanske Ancestry.
hjælp, guide, england, facebook, gruppe
Wyoming Digital Newspaper Collection

Kom i kontakt med Wyomings fortid gennem historiske og arkiverede Wyoming aviser. Historikere, slægtsforskere, studerende og lærde vil finde et væld af pålidelige oplysninger her, alle førstehåndsberetninger om lokale nyheder fra gamle dage. Vores tidligste arkiv går tilbage til 1849. Denne samling indeholder 321.786 numre fordelt på 4.868.726 sider.
wyoming, usa, aviser, portal, søgning
Vor Frue Kirke / Vordingborg Kirke

Kirken er opført i middelalderen, færdiggjort ca 1460.
vordingborg, kirke, kirkegård, vor frue
Arvelige sygdomme - Rigshospitalet

​I almindeligt sprogbrug er arvelige sygdomme de sygdomme, hvor der er en ændring i et enkelt gen, som kan overføres til næste generation via en sædcelle eller ægcelle.
dna, sygdomme, arvelig, kromosom, rigshospitalet
Polen (Allenstein)

Gratis og privat projekt af digitaliserede registreringskontorregistre fra forskningsområdet i de historiske provinser i Øst- og Vestpreussen. Allenstein var en af de centrale byer i det tyske Østprøjsen. Dette er en privat side med vejledning og en del arkivalier fra dette område. Bemærk, kun på tysk.
databse, register, preussen, digital
Det digitale statsbibliotek i Berlin

Moderside for statsbiblioteket i Berlin. Her kan du finde mange informationer, som du kan bruge i din egen forskning.
digital, landsarkiv, tyskland, germany, arkivalier
Bureau of Land Management (BLM)

Velkommen til Bureau of Land Management (BLM), General Land Office (GLO) Records Automation hjemmeside. Vi giver live adgang til føderale landoptegnelser for de offentlige jordstater, herunder billedadgang til mere end fem millioner føderale jordbesiddelser udstedt mellem 1788 og nutiden. Vi har også billeder af undersøgelsesplader og feltnoter, jordstatusposter og kontroldokumentindeksposter. På grund af organisering af dokumenter i GLO-samlingen gør dette websted i øjeblikket ikke indeholde alle føderale titeloptegnelser, der er udstedt for de offentlige landstater.
land, opmåling, usa, amerika, ejendomsret
Mormorognazismen.dk

I mange år troede jeg min familie var som alle andres. Godt nok var min mormor født i Tyskland og havde været barn under krigen, men det var der jo så mange tyskere, der havde. Men for et par år siden, fandt vi et fotoalbum hos min mormor ...
nazismen, tyskland, krig, familie, drama
Pederstruphistorie.dk

Ambitionen med denne webside er simpelthen at samle alt af historisk interesse om sognet Pederstrup – stort som småt.
pederstrup, historie, byliv, samfund, beretninger
Hasda - Adventisternes arkiv

HASDA er Adventisterne historiske arkiv. Man skal kende sin fortid for at forstå fremtiden. Hvad gjorde vore forældre, bedsteforældre eller oldeforældre i adventmenigheden? Hvorledes tænkte og handlede de? Hvordan fik de menighederne til at fungere? Ja, der er mange spørgsmål, som nogle mangler svar på. Det er det, vi bl.a. arbejder med i HASDA – for at bevare noget fortidigt, så vi kan finde vej i fremtiden.
adventisterne, tro, arkiv, samling, adventskirken
Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg

Selskabet afholdt sit stiftende møde den 3. marts 1944 og konstituerende generalforsamling den 21. april 1944. Selskabets formål er at bevare Frederiksbergs historiske minder og udbrede interessen og kendskabet til byen og dens historie. Det har selskabet gennem årene gjort ved at udgive årbogen “Frederiksberg gennem tiderne” og andre publikationer, der belyser forskellige sider af Frederiksbergs historie, samt ved genoptryk af ældre skrifter, der stadig har almen interesse.
historie, frederiksberg, selskab, minder, oplysning
Danske Regioner i Danmark (Moderside)

Hovedside for Danske Regioner i Danmark.
region, regioner, hovedsæde, amter, styring
Region Nordjylland

Startside og infoside for Region Nordjylland.
region, regioner, nordjylland, amter, styring
Region Midtjylland

Start og infoside for Region Midtjylland
region, regioner, midtjylland, amter, styring
Region Syddanmark

Start og infoside for Region Syddanmark.
region, regioner, syddanmark, amter, styring
Region Sjælland

Start og infoside for Region Sjælland.
region, regioner, sjælland, amter, styring
Region Hovedstaden

Start og inforside for Region Hovedstaden.
region, regioner, hovedstaden, amter, styring
Pastvu.com - Arkiv af historiske fotos

Arkiv af historiske fotos, genereret af brugere verden over. Bemærk, at siden loader ind på Moskva som standard. Navigere ud til f.eks. Danmark eller USA, ved at flytte musen.
billeder, foto, rusland, verden, portal
Vordingborg

Vordingborg er en købstad på Sydsjælland og er hovedby i Vordingborg Kommune, der hører under Region Sjælland. Byen ligger ved Masnedsund og er via en bro forbundet til Masnedø og videre over Storstrømsbroen til Falster.
wiki, wikipedia, leksikon, vordingborg, by
Vivid History

Målet med denne kanal er at bringe dig tilbage i tiden og lade dig opleve fortiden, som om du var der. Jeg forvandler historisk for det meste tavse sort/hvid og ofte beskadigede optagelser til restaurerede versioner af høj kvalitet, der tilføjer en helt ny dimension til videoen. Dette giver seeren et helt andet indtryk af fortiden. Det bliver pludselig levende og føles ægte.
youtube, historie, videoer, gamle, film
Genealogy in Ukraine - Research and Ancestry

Vi fokuserer på slægtsforskning af Ukraines territorium, som var en del af mange stater og imperier gennem tiden. Her vil du kunne finde debat, hjælp og vejledning til at søge i mulige aner fra dette område.
ukraine, slægtforskning, facebook, gruppe, debat
Dk-kulturarv.dk

Fremtidens Danmark i historiske rammer. Rundt omkring i landet ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.du kan selv være med og støtte projektet.
kulturarv, bygninger, fredet, projekt, bevaringsværdigt
Thorsvang Samlermuseum

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang. Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung.
museum, samlermuseum, fortiden, retro, gammel
Hou Lokalhistoriske Arkiv

Hou Lokalhistoriske Arkiv indsamler og formidler historier om steder og personer i Hou og omegn. Facebook siden opdateres i samspil med hjemmesiden. Velkommen til.
facebook, hou, side, social, lokalarkiv
Hou Lokalhistoriske Arkiv - Youtube kanal

En mindre serie af filmklip fra Hou lokalarkiv.
youtube, hou, filmklip, lokalarkiv
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv - Youtube kanal

En del gamle film fra Nyborg og omegn. Nogle nyere end andre.
youtube, nyborg, lokalarkiv, film, video
Askø Ø-Museum

Askø museum er et lille lokalhistorisk museum og arkiv. Museet har til huse i det gamle hønsehus i en sidebygning til Præstegården, Konemadevej 40, der er stillet til rådighed af Askø Kirkes menighedsråd.
askeø, museum, historie, fortid, begivenheder
Niels Winther Christensens Hjemmeside

Formålet med denne side er først og fremmest at pleje min store interesse for slægtsforskning og lokalhistorie, jeg er født i 1947 i Østerby på Fejø, hvorfra min mors slægt stammer. Da jeg i sin tid gik i gang med at forske i min mors aner blev jeg hurtigt klar over, at har man aner tilbage til Fejø er der stor sandsynlighed for at disse aner, ville fører tilbage til andre forfædre fra de andre øer i Smålandshavet, nemlig Skalø, Femø, Lillø, Askø, Vejrø og Rågø.
privat, niels, fejø, slægt, østerby
Kalundborg Lokalarkiv

Side til udveksling af billeder mm. af lokalhistorisk interesse. Præsentation af arkivet.
facebook, gruppe, kalundborg, sjælland, social
Swedenmark.dk

Databasen swedenmark.dk er i dag på lige over ca. 203.500 profiler som deler aner og dermed er en og samme slægt. Materialet i databasen er forsket af flere slægtsforskere, siden 2006 er det dog kun domæneejer som har bidraget. I swedenmark.dk finder du skandinavisk adel, europæiske fyrstehuse og royale slægter. I swedenmark.dk kan du følge slægterne i mere end tusind år.
skandinavisk, adel, fyrstehuse, royale, slægter
Ancestrys youtube kanal

Amerikanske ancestrys officielle youtube kanal.
youtube, ancestry, usa, video, kendte
Jewish Records Indexing – Poland (JRI-Poland)

En online søgbar database med flere end 2 mill poster over jødiske kilder (fødsel-vielse-død) i det område, der mellem de to verdenskrige var Polen. Databasen udvides løbende og er baseret på frivillig arbejdskraft.
polen, jøder, link, optegnelser, jødedom
The Missing Identity Project

Holocaust Overlevende, der var børn forsøger stadig at finde oplysninger om deres fortid, og måske kan du hjælpe dem. Nogle håber at finde overlevende familiemedlemmer, der kan fortælle dem om deres forældre. Andre håber at finde ud af de mest grundlæggende oplysninger om dem selv – deres eget navn, deres fødselsdato og fødested.
efterlysning, eftersøgning, jøder, krigen, holocaust
Malmö Stadsarkiv

Grundlæggende indgangsportal til Stadsarkiv Malmø. Her finder du information om åbningstider, muligheder for søgning og kontaktvejledning. Stadsarkivet arbejder særskilt fra det svenske Riksarkivet, under Malmø Stad.
malmø, sverige, stadsarkiv, skandinavien, norden
Besættelsestidens ofre

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
DNA - Labcorp.com

Labcorp, verdens førende virksomhed inden for sundhedsdiagnostik, fokuserer på vores mission om at forbedre sundheden og forbedre liv. Siden 1981 har Labcorp testet og evalueret millioner af relationssager for kunder over hele verden, hvilket giver hurtige, overkommelige og pålidelige resultater, du kan stole på.
dna, lab, corp, test, analyse
Skive Byarkiv

Skive Byarkiv blev oprettet som lokalhistorisk arkiv i 1966 af lærer Svend Mortensen, der blev den første byarkivar. I 1989 overtog hans søn, historiker Niels Mortensen, posten som byarkivar, imens historiker Kristian Buhl Thomsen har været byarkivar siden 2019. Samlingen rummer lokalhistorisk materiale hovedsageligt fra tiden fra 1850 til nutiden.
skive, byarkiv, arkiv, lokalarkiv, historie
Thomsen slægten

Jeg slægtsforsker Thomsen slægten og mit stamtræ findes online på myheritage. Der er over 700 navne på webstedet. Siden bliver opdateret jævnligt og har i øjeblikket 25 medlemmer. Hvis du også gerne vil være medlem, skal du sende webmaster en besked. God fornøjelse.
myheritage, thomsen, digital, træ
Gamle Skagen billeder og nostalgi

Del dine gamle Skagen billeder og film der er mere end 20 år gamle. Inviter gerne venner. Hold en respektfuld tone, siden er til for hygge og sjov :-).
skagen, gamle billeder, facebook
Keld Andersens slægt

Siden sidste opdatering for mere end 3 år siden, er min database vokset fra 5795 personer til 6647 personer. I den mellemliggende periode har jeg afsluttet indtastningen af oplysningerne om den gren, der går tilbage til mine 10 x tipoldeforældre (min farfars farmors slægt). Oplysningerne, som jeg fik via My Herritage, er tjekket med kirkebøger og andre kilder. Jeg er også begyndt at kontrollere mine oplysninger fra en ende af, rette eventuelle fejl i afskrifter fra kirkebøger og tilføje oplysninger, hvor der måtte mangle nogle. Alle personer fra indtastningsnummer 1 til og med 565 er nu tjekket. En del personer med et højere nr. er også tjekket.
privat, keld, andersen, slægtstræ, webtree
Islandske Folketællinger

På denne side kan man søge i indtastede folketællinger fra Island.
island, folketælling, digital, indtastet, norden
Slavs herred

Side med rigtigt mange afskrevne kirkebøger, folketællinger mm. fra området omkring Billund.
privat, afskrifter, kirkebøger, lokalhistorie, ejendomme
Tragedien i Tvis- TV2 Midtvest

I 1907 skete der i det lille sogn Tvis ved Holstebro en ufattelig tragedie. Dette er den barske historie, der både byder på jalousi, mord og tvangsfjernelse af børn.
tragedien, tvis, video, grufuld, historie
Slægtskrøniken af Keld Lundberg

Jeg begyndte at forske i mine aner i sommeren 2002. Min slægt har sine rødder solidt plantet i den jyske muld, og stammer primært fra Randers, Viborg og Aalborg Amt. Udover de almindelige patronymer -sen og -datter indeholder mine aner også slægtsnavne som fx Aagaard, Bach, Baltser (eller Baltzar), Bruus, Godske, Hold, Molboe, Præst, Rygaard og Rytter. På min mors side er der dog en afstikker til Obermeiser ved Kassel i Tyskland, hvor jeg støder på slægtsnavne som fx Autze, Brasse, Finis, Heere, Hold, Kepper, Nolte, Thiele med flere.
keld, lundberg, krønike, privat, træ
Tages Slægtsside

Velkommen til min Slægtsside!. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her.
tage, valdemar, jørgensen, privat, slægtstræ
Nyt digitalt værktøj samler historiske livsforløb for alle danskere

Hentet via Carlsbergfondet på youtube. Gennem folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller kan man opspore alle mennesker, der har levet i Danmark fra 1787-1968. I det nye digitale værktøj Link-Lives har forskere nu samlet 64 millioner personregistreringer og indtil videre 3 millioner livsforløb, der kan bidrage til at skrive en helt ny 1800-tals historie.
youtube, link, lives, fortælling, rigsarkivet
Jyderup Lokalarkiv

Dette er den officielle side på facebook for Jyderup Lokalarkiv. Her kan du læse om hvad der sker på arkivet og hvilket nyt materiale der kommer ind til arkivet m.m-
jyderup. facebook, lokalarkiv, side, medie
Billesø & Baltzer

For godt 50 år siden etablerede Per Billesø forlaget, mens han var under uddannelse. Det var den gang, da bøger blev sat i bly og offsettryk ikke var standard. De første udgivelser, var de årlige håndbøger for gymnasiet og HF. Seneste udgave var årgang 46, hvorefter internettet tog over.
forlag, billesø, baltzer, bøger, slægtsbog
FamilySearch Memories

FamilySearch Memories gør det enkelt og sjovt at lave en digital scrapbog med minder, der bringer glæde til familier nu og i fremtiden. Ved at integrere Minder og fotodelingsapps som Google Fotos kan du oprette en "best-of"-samling af billeder til en persons livshistorie eller vigtige begivenheder.
app, android, family, search, google
Tilst Kaasted Lokalhistoriske Arkiv

Lokalarkivets formål er at indsamle, bevare og formidle viden om området. Vi er derfor afhængige af, at både privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner aflevere relevant materiale til bevaring. Vi har tavshedspligt og man kan få sine afleveringer klausuleret efter gældende arkivlovgivning. Arkivets medarbejdere er alle frivillige, som regel seniorer, der bruger noget af deres fritid på det lokalhistoriske arbejde. Ansvaret for driften af arkivet ligger hos bestyrelsen i Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening.
tilst, århus, lokalarkiv, kaasted, østjylland
Aalborg Stadsarkiv - Instagram

Aalborg Stadsarkiv officielle instagram side, med billeder, henviser og info.
instagram, social, aalborg, stadsarkiv, billeder
Aabenraa Byhistoriske Forening

Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Aabenraa bys historie og at yde økonomisk og rådgivningsmæssig støtte til at bevare Aabenraa bys særpræg og identitet.
aabenraa, byliv, historie, arkiv, forening
Bindslevegnssamling.dk

Formål er at indsamle, registrere og opbevare lokalhistorisk materiale, som sognets beboere måtte være interesseret i at få bevaret for eftertiden. Deslige fremme og styrke den almene interesse for egnens historie og medvirke til bevarelse af effekter af historisk værdi for Bindslev Sogn.
bindselv, samling, egnsarkiv, lokalarkiv, arkivalier
Vrå og Omegns Lokalhistoriske Arkiv

Velkommen til hjemmesiden for Vrå Lokalhistoriske Arkiv. Vi kan tilbyde interesserede adgang til arkivalier af forskellige slags. Du kan læse mere om historien i Vrå, finde billeder fra gamle dage, samt læse mere om arkivets bogudgivelser.
vrå, lokalarkiv
Aarhus Stadsarkiv - Instagram

Vi bevarer og formidler byens historie. Masser af fotos og viden om Århus amt.
instagram, social, billeder, århus, stadsarkiv
Holbæk Stadsarkiv - Facebook

Holbæk Stadsarkivs officelle facebook side.
holbæk, stadsarkiv, facebook, side, social
Byen der forsvandt

Christianshavn og Christianshavns Kvarter. Allan Mylius Thomsen fortæller om de dele af København, der er revet ned i fremskridtets navn.
youtube, byhistorie, københavn, video, christianshavn
Historiskebyture.dk

Vi er en lille flok vandringsmænd og – kvinder, der brænder for at formidle byens historiske kvaliteter på en folkelig måde. Vi har en stor historisk viden og et årelangt kendskab til byen, hvilket gør, at vi er i stand til at skræddersy en hel speciel vandring efter dit eget ønske.
byhistorie, københavn, byture, guider, oplevelser
VW & Retro Museum

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Kittaogsven.dk

Vi har nu brugt mange timer på at flytte og gennemgå siderne fra vores gamle hjemmeside, som blev startet op den 5. februar 2013. Vi har købt en ny version af WebsiteX5, da vi var bange for, at de lange slægtshistorier ikke kunne rummes i et andet program. Vi håber, at hjemmesiden kan leve mange år endnu. Ny hjemmeside blev uploadet 10. januar 2022
kitta, sven, privat, slægt, kolonister
Grønhøj Kro og Museer

Ved den midtjyske hede ligger Grønhøj Kro som er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848. Kroen har været i min families eje siden 1864. Som 5. generation driver jeg i dag kroen sammen med min hustru og gode medarbejdere. Grønhøj Kros staldbygninger og gæstebolig benyttes i dag til museer. I vores hyggelige omgivelser, serveres der klassisk dansk mad og hjemmebagt kringle (efter min oldemors opskrift). Vi glæder os til at byde jer velkommen. Med venlig hilsen Dorte og Jens Gregers Laigaard.
museum, kro, grønhøj, kartoffeltyskere, historie
Historiske Rejser

Rejs tilbage i tiden på en af vores historiske rejser. Vi arrangerer både færdige pakkerejser og skræddersyede grupperejser med garanti for gode oplevelser og masser af historisk indhold.
rejser, historiske, oplevelser, oplysning, special
Kulturens venner

Guidede historiske ruter og kulturoplevelser i København og omegn.
københavn, guide, byture, byhistorisk, byliv
Ubirex

Har du overvejet at fortælle din egen historie ?. Ligger dine slægtninges erindringer i en skrivebordsskuffe ?. Har du en særlig viden om et historisk emne du brænder for ?. UBIREX er et nicheforlag, som specialiserer sig i din fortælling. Vi hjælper dig med opsætning, redigering og udgivelse af din bog.
forlag, niche, bogform, udgivelser, bøger
De forsvundne nazidokumenter

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Ole Kristian Moustgaard

Privat slægtstræ og side om Moustgaard slægten. Udarbejdet af Ole Moustgaard.
ole, moustgaard, privat, træ, slægtstræ
Slægten Lindemann i Horsens 1844-1944

Horsens Bogtrykkeri 1969. 1. udg. illustration: Med s/h afbildninger af portrætter og interiører. 74 sider. Heftet med tråd og med det originale omslag. Bogen fremtræder i pæn stand.
lindemann, brugt, bog, bogjensen, horsens
Nielstrupmuseum.dk

Museet er grundlagt af Tove Tendal-Hansen, der gennem et langt liv har samlet hverdagsting, der dokumenterer livet på landet gennem de sidste mere end 100 år. Det har resulteret i en samling på 11.000 genstande. Toves store interesse for hverdagslivets genstande blev hendes livsværk. Tove Tendal døde 2019, 93 år gammel. Museet føres nu videre i hendes ånd af museets bestyrelse.
museum, nielstrup, egnsmuseum, tidslomme,
Mindeportalen.dk

Dødsannoncer og delvis mindeside med mulighed for personlige beskeder til afdøde.
mindeord, dødsannoncer, afdøde, digital, afsked
Gravgaard slægten

Slægtsnavnet Gravgaard stammer fra gården Gravgaard på Thyholm. Der har gennem tiden været en del uenighed om det staves Gravgaard eller Graugaard. Begge dele er brugt i flæng, men ud fra det jeg har kunne finde så har stavemåden Gravgaard været den ældste.
gravgaard, privat, thyholm, vestjylland, gravgård
Øhavsmuseet og byhistorisk arkiv

Øhavsmuseet sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
øhav, museum, lokalarkiv, mølle, byhistorie
Slægtsforskning på Mors og Thy

Det her skal være for alle der beskæfter sig af med slægtforskning på denne egn . Og hvor vi kan komme med ideer og måske hjælpe hinanden. Hvis nogen har brug for det og så selvfølge give hinanden gode råd. Velkommen til.
mors, thy, facebook, slægtforskning, debat
Historieguidenvestkysten.dk

På jeres ferie eller besøg ved Vestkysten kan det ikke undgås at se noget af den historie, som der blandt andet gemmer sig i sandet, byerne og minderne. Tag med Historieguiden Vestkysten på guidede ture i den storslåede natur. Her tager jeg jer med gennem fortællingerne om nogle af de mange Vestjyske seværdigheder og begivenheder. Områderne omkring Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn er helt specielt på mange måder, hvilket gør det meget interessant at gå på opdagelse i de gamle og nyere historier, med blandt andet bunkerture ved Vesterhavet.
vandring, thyborøn, guide, historisk, søndervig
Gem et dokument som et PDF-arkiv på Mac

Du kan dele et dokument med andre ved at gemme det som et PDF-dokument (Portable Document Format). Selv personer, som ikke har den app, du brugte til at oprette dokumentet, kan læse det, så længe de har en PDF-læser som Billedfremviser eller Adobe Acrobat.
pdf, apple, mac, hjælp, vejledning
Slægten på begge sider af Storebælt

Formålet med denne hjemmeside er at få et overblik af vores Stamtræ ved at samle de forskellige grene på en stamme. På Sjælland drejer det sig om Familier som: GERCKEN, WAHL, SKOVGAARD, NIELSEN og SØRENSEN På Fyn drejer det sig om familier som: SØRENSEN, NIKOLAJSEN, KINGO, MADSEN og JENSEN.
sjælland, skovgaard, gercken, kingo, sørensen
Kroneborg.dk

Vi har samlet beskrivelser og billeder af de fleste slotte og herregårde i Danmark. Samlingen er ideel for alle historisk og kulturhistorisk interesserede, samt inspirationskilde til tur planlægning. Nu også med skønne, spændende huse, bygninger og steder.
slotte, danmark, portal, billeder, historie
Ansager Kirke

Ansager Kirke ligger i Ansager Sogn, i det tidligere Øster Horne Herred Ribe Amt, nu Varde Kommune. Kirken er fra 1200-tallet. Romansk kor og skib. I 1775 udvidedes kirken med et tårn med spir. I tårnrummet findes kirkens eneste kalkmalerier – malet af Liljemesteren.
ansager, ribe, kirke, sogn, sønderjylland
Norddjurs Kommune

Norddjurs Kommune bugter sig langs Jyllands næsetip. En af landets længste kystlinjer, mangfoldig natur, den gamle købstad Grenaa og et væld af mindre, aktive bysamfund er med til at tegne et billede af Norddjurs. På denne sides undersider kan du læse flere fakta om Norddjurs Kommune, for eksempel befolkningstal, om kommunens historie, Norddjurs Kommune på nettet og meget mere.
norddjurs, midtjylland, kommune, jylland
Hornbækegnens Historisk Forening og Arkiv

Velkommen til Hornbækegnen, Historisk Forening og Arkiv Her finder du oplysninger om lokalarkivet, om Hornbækegnens historie, om aktuelle begivenheder som byvandringer, ture, udstillinger mv. Arkivet rummer en stor samling fotografier og dokumenter, som vi har modtaget gennem tiden.
hornbæk, lokalhistorie, sjælland, arkiv
FamilySearch - Facebook

FamilySearch's officielle facebook side med information og debat.
familysearch, facebook, side, officiel, information
Redigering i grundtræk i Fotos på Mac

Du kan bruge redigeringsværktøjerne i Fotos til at foretage nemme ændringer af fotos, f.eks. rotere dem eller beskære dem for at forbedre kompositionen.
apple, foto, redigering, mac, ios
Statsfængslet i Horsens - Straffeprotokol 1853-1905

I Horsens Statsfængsels straffeprotokol findes optegnelser over fangernes forseelser mod fængselsregulativet, og de disciplinærstraffe som de blev udsat for.
protokol, straffesager, horsens, statsfængslet, tugthus
Kellers Minde - De Kellerske Anstalter

Den lille by, Brejning, har siden 1899 været præget af De Kellerske Anstalters placering i byen og de smukke bygninger vidner om et særpræget stykke Danmarkshistorie.
kellers, minde, museum, forsorg, anstalt
Gamle billeder af ukendte personer

Formålet med gruppen er, at vi hjælper hinanden med at finde ud af, hvem personerne er på de billeder, der sættes ind på siden.
ukendte, ukendt, billeder, gruppe, facebook, søg
Foredrag om Købstaden Ringkøbing

Christian Ringskous foredrag i Rådhushallen, Ringkøbing.
video, youtube, ringkøbing, købstad, byhistorie
Karin Lützen - på sporet af familiens sammenhold

Kort interview video med Karin Lützen, som har skrevet et bog om hendes slægt. Karin Lützen har skrevet den biografiske fagbog "Mors hemmelighed: På sporet af en jødisk indvandrerhistorie" (Gyldendal 2009).
karin, slægtsforskning, lützen, bog, jøder
Brunoansbjerg.dk

Hjemmesiden vil først og fremmest blive brugt i forbindelse med interessen for slægtsforskning - samt lokalhistorisk forskning fra Ballum og vadehavsområdet i sønderjylland. Samt Dansk søfartshistorie her under om søfolk og søfart fra Ballum.
skibe, søfart, ballum, privat, sønderjylland
Cultours.dk

Cultours har lavet kvalitetsrejser til historiske og kulturhistoriske rejsemål siden starten i 1988. Vi fokuserer på indhold og har kun én kvalitet: den bedste. Vi har gennem alle år bragt glade og tilfredse rejsedeltagere helt tæt på historien, helt derhen hvor det skete. Besøgene er altid afpasset efter destinationen, så tid og fortælling passer til stedet. Det sørger vores rejseledere for.
rejser, historiske, viden, oplevelser, cultour
På kanten af krig - Første Verdenskrig 1914-1918

Hjemmesiden drives af museet "Mosede Fort - Danmark 1914-18" og redigeres af museumsinspektør, ph.d. Kristian Bruhn. "På kanten af krig" er titlen på Mosede Forts permanente udstilling om Danmark under 1. verdenskrig. Siden er fortsat under opbygning og udvides løbende med nye billeder og historier, så du kan dykke endnu længere ned i de mange spændende historier om 1. verdenskrig og den enorme betydning, denne krig fik for hele verden.
1914, første, verdenskrig, 1918, danmark
Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn - Facebook

Facebook side for Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn.
farsø, facebook, lokalarkiv, arkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn

Hovedside for Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn. Her kan du finde historier, billeder og info om egnen, som er beliggende ved Limfjordens.
farsø, arkiv, lokalarkiv, omegn, limfjorden
Afdeling for Genetik

Afdeling for Genetik diagnosticerer, behandler og rådgiver patienter og familier med arvelige, genetiske eller medfødte sygdomme. Vores vision er at yde et godt og koordineret forløb til patienterne og familierne med et helhedsorienteret fokus på god kommunikation og høj faglig kvalitet.​
dna, genetik, information, diagnostisk, videnscenter
Mariehøj Kirke og Sogn

Mariehøj Sogn er et sogn i Silkeborg Provsti (Århus Stift). I Mariehøj Sogn ligger Mariehøj Kirke, som er nykirke opført i årene 1954-55 og taget i brug i 1956. Kirken er opført som en korskirke på et fundament af granitsten. Kirkens arkitekt Viggo Hardie-Fischer blev ved et besøg i den gamle velbevarede middelalderby Visby på Gotland inspireret af ruinerne af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken. Påvirkningen herfra er tydelig i Mariehøj Kirke. Over midten af kirken er bygget et pyramideformet tårn i træ.
mariehøj, silkeborg, kirker, nykirke, sognekirke
Stavanger Byarkiv

En kilde til øget viden om Stavanger – om byen og dens befolkning.
stavanger, norge, nordisk, byarkiv, lokalarkiv
Mittslektstre.no

Digital online baseret slægtstræ fra Riise Media. Siden er på Norsk og der kan komme betaling for din tilmelding.
norsk, norge, mit, slægtstræ, online, webbaseret
Shorpy.com (USA)

Shorpy.com er en vintage fotograferingsblog med tusindvis af high-definition billeder fra USA i tiden fra 1850'erne til 1950'erne. Stedet er opkaldt efter Shorpy Higginbotham, f. 23. november 1896 i Jefferson County, Alabama, USA, som var en børnearbejder (kulmine) der levede for mere end 100 år siden.
usa, shorpy, billeder, fotos, amerika
Skrivevaerkstedet.dk

Skriveværkstedet hjælper dig med alt fra ide til færdig bog - Skriveværkstedets vision er at højne kvaliteten i alle slags udgivelser og hjælpe alle uanset niveau med at skabe de bedste bøger. Vi hjælper med alt inden for manuskripter, bøger, kladdehæfter, slægtsbøger osv.
forlag, bøger, manuskript, slægtsbøger, hjælp, forfattere
Tyske folketællingskort, 1885

Tyske folketællingskort vedrørende optanter med flere: Folketællingskort, Aabenraa Kreds, landkommunerne (1885 - 1885).
folketælling, kort, 1885, tyskland, germany, rigarkivet
​Poul-Erik Christensen's slægt og aner

Disse sider handler om min slægt. Jeg har set i kirkebøger og folketællinger. Jeg håber andre også kan have glæde af disse sider.
poul, erik, christensen, horsens, fåborg, fyn
Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915)

Direkte link til Århus Lægedistrikt: Dødsattester (1884 - 1915).
rigsarkivet, kirkebøger, dødsattester, 1884, 1915, århus
Odense leksikon

På disse sider fortæller Historiens Hus små historier om mennesker, bygninger, begivenheder og meget mere, som alle er en del af byens historie. Du skal ikke forvente at finde alt, hvad du måtte ønske, men til gengæld vil der nok også være noget, du ikke forventer – eller kender. Om Odense er under stadig udvidelse, og artiklerne bliver efterhånden tilføjet i kategorierne, så det er muligt at finde rundt i dem. Du kan også søge i artiklerne i søgefeltet.
odense, leksikon, historiens, hus, database, opslag, fyn
Anegrene

Pernille er en ung slægtsforsker der via sin youtube kanal præsentere sig selv og sin forskning. Der er indtil videre få, men gode info videoer på hendes kanal.
youtube, pernille, kanto, bartholdy, ung, video, youtube
Sønderjyske krigsfanger, 1. Verdenskrig

Kartoteker over sønderjyske krigsfanger fra 1 verdenskrig.
sønderjylland, verdenskrig, krigsfanger, navne, kartoteker
Familien Ressel slægts sider

Om Ressel slægten.
ressel, slægt
Museernepaakanten.dk

På Kanten handler om de mennesker, der har levet på samfundets kant. De kriminelle, de sindssyge og de fattige har i landets arrester, sindssygehospitaler og fattiggårde gennemlevet næsten de samme liv. De var en del af samme problem og skulle genopdrages, formes og helbredes til nye og bedre mennesker. I materialet her på siden kan du se hvordan.
på, kanten, museum, mennesker, fattiggårde
Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Arkiv - Facebook

Facebook side. Arkivet modtager bl.a. billeder, stamtavler, ejendomspapirer og andet fra foreninger, virksomhederArkivet modtager bl.a. billeder, stamtavler, ejendomspapirer og andet fra foreninger, virksomheder.
rolfsted, lokalarkiv, arkiv, fyn
Slægten Otterstrøm i Danmark

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Pixlr

Velkommen til Pixlr, nr. 1 inden for fotoredigerings- og designværktøjer. Rediger fotos og skab fantastiske designs direkte i din browser, på din telefon eller desktop gratis. Start fra et tomt lærred, et billede, en video eller vælg en af ​​vores professionelt udformede skabeloner. Platform: Windows, macOS, Linux (i browser).
foto, billederedigering, online, gratis, fotoredigering
Den forsvundne soldat - DR Lyd

I 1914 bryder 1. verdenskrig ud, og Kresten Andresen bliver sendt til Vestfronten som soldat i den tyske hær. To år senere forsvinder han sporløst, og hans familie har siden levet med uvisheden om, hvad der skete ham. Følg med her i en serie på 4 episoder om hans skæbne.
kresten, andresen, radio, soldat, forsvundet
Kirkebøger fra Hammerum og Bølling herred

Dette er en simpel side til download af kirkebøger. Det er ikke en komplet afskrift, men alt er sat op i excel tabel, med kombination af fødsel, vielse og død. Der er nu mere end 300.000 begivenheder og dermed mange muligheder for fejllæsning/fejltastning. Derfor skal du ikke bruge disse data til direkte afskrift, men kun til let at finde de originale data i kirkebøgerne.
hammerum, bølling, herred, kirkebøger, afskrift
Sall Data

Privat side der indeksere flere forskellige typer kilder. Her vil du finde kirkebøger, folketællinger og dødsattester. Bemærk siden henter sine data fra Rigsarkivet.
sall, data, søgninig, kilder, kirkebøger
One.com

Hos one.com får du billig plads til din hjemmeside eller slægtstræ. Mange typer produkter, der kan skræddersyes til dine behov.
one, com, hosting, webplads,
Slægten på Stjørnsholm

På denne side fortæller jeg om om livet på Stjørnsholm slægtsgård og slægtens arbejde med jorden – helt tilbage til da tipoldemor sad for bordenden. Stjørnsholm, Dyvigvej 12, ligger ved vejen fra Sønderborg til Nordals - tæt ved havnen Dyvig. Her har gårdens folk passet jorden og set efter dyrene i århundreder.
stjørnsholm, privat, slægtsgård, nordals, frederiksen
Inge Meincke Jørgensens slægtsforskning

Velkommen til min hjemmeside, hvor du kan få et indblik i min slægtsforskning i min familie både på min mors og fars side.
inge, meincke, privat, træ, slægtsforskning
Laursennetgen.dk

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Det centrale soldaterregister

Det centrale soldaterregister gør din slægtsforskning lettere og glattere. Opdag din familiehistorie og rejs gennem tiden ved hjælp af vores webbaserede database. Du er kun et par klik væk fra nemt at finde din forfader blandt hvervede soldater i Sverige.
norge, soldater, register, nordisk, søgeportal
Worldgenweb.org

WorldGenWeb Projektet blev oprettet i 1996 af Dale Schneider i et forsøg på at imødekomme de voksende behov hos slægtsforskere over hele verden, der forsøgte at undersøge deres forfædre online. Dales oprindelige mål (som det er vores i dag) var at få hvert land i verden repræsenteret af et online websted og hostet af forskere, der enten bor i deres eget land, eller som er bekendt med deres lands ressourcer. På den måde er GenWeb en ring af forskere på tværs af sprog og lande.
world, gen, web, projekt, slægtstræer
Slægtshistorisk Forening For Hjørring og Omegn

Dette er vores hjemmeside og der kommer løbende nyt indhold. Forslag og ideer er velkomne og man må også gerne gøre opmærksom på hvis der er fejl eller forkerte informationer. Send gerne jeres kommentarer og forslag til vores mail.
hjørring, forening, omregn, lokalhistorie, nordjylland
Erik Nielsens slægtside

Slægten kommer hovedsaglig fra Stevns og Midtsjælland. Jeg hedder Erik Nielsen, min webside handler om min slægt. Min familie på begge mine forældres side hedder Nielsen, så efternavnet Nielsen er der rigtig mange af. Slægten kommer fra Midtsjælland og Stevns, en enkelt Københavner, et par stykker fra Helsingør og en indvandret Tysker er det også blevet til.
erik, nielsen, stevns, midtsjælland, privat
Gå på rov i dit familietræ

Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller er første bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet af journalist Dorte Kofoed. Bogen er en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer.
bog, bøger, slægtstræ, familietræ, kofoed
Familysearchs youtube kanal

Officiel youtube kanal for Familysearch.com
family, search, video, youtube, tv
Forlaget Ådalen

Forlaget Ådalen blev oprettet i 2003, og siden er det gået stærkt for os. Næsten hver måned udgiver vi nye bøger inden for en række forskellige genrer. Vi har ikke et stort lager af bøger, men trykker efter det såkaldte print on demand princip. Det betyder, at vore omkostninger til tryk er helt i bund, og det betyder igen, at vi kan tilbyde vore forfattere en langt højere procentdel af hver solgt bog, end et traditionelt forlag kan.
årdalen, forlag, bøger, bog, boghandel
Juster et fotos lys, eksponering m.m. i Fotos på Mac

Du kan bruge justeringsværktøjerne i Fotos til let at ændre et fotos lys og farver.
support, hjælp, foto, redigering, lys
Genealogy with Amy Johnson Crow

Stor video kollektion af den enerkendte slægtsforsker Amy Johnson Crow. Mange forskellige aspekter vendes i hendes videoer omkring slægt og slægtsforskning. Videoerne er på engelsk.
amy, johnson, crow, youtube, videoer
His2rie.dk

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne. Mn den kan også læses blot for interessens skyld af alle besøgende.
historie, undervisning, materiale samfund, historien
Heimskringla.no

Heimskringla er den største samling af norrøne og nordiske kildetekster på nettet – p.t. omkring 7200 titler og består primært af eddatekster, sagaer og kvad, sekundært af baggrundsmateriale og kilder til samisk kultur. Heimskringla bygger på den opfattelse, at disse tekster – som en del af vor fælles kulturarv – bør være frit tilgængelige for alle.
nordisk, mytologi, gamle, skrifter, kildetekster
Arolsen-arkivet

Arolsen-arkivet er et internationalt søgecenter for nazisternes forfølgelse med verdens mest omfattende samling af dokumenter om nationalsocialismens ofre og overlevende. Dokumenterne vedrører de forskellige grupper, der blev forfulgt af naziregimet og indeholder henvisninger til omkring 17,5 millioner mennesker, hvilket gør dem til en vigtig kilde til viden for samfundet i dag.
nazismen, tyskland, krig, database, koncentrationslejr
Tage Svend Jensen & Gunnild Elinor Hansen

Slægtsbog/side for Tage Svend Jensen & Gunnild Elinor Hansen.
tage, gunhild, hansen, jensen, privat
Dampskibsselskabet Thingvalla: Passagerlister (1885 - 1889)

A/S Dampskibsselskabet Thingvalla: Passagerlister (1885 - 1889)
dampskib, passagerlister, skib, 1885, thingvalla
Peter Langelands liv og virke

Peter Langelands liv og virke. En biografi ved Jens Langeland-Knudsen. Biografien er primært tænkt at være til oplysning for Peter Langelands efterkommere og familie. Det er derfor antaget, at læserne allerede ved hvem Peter Langeland var og i nogen udstrækning ved, hvad han stod for. Biografien er indtil videre under opbygning, og vil blive gradvist udbygget. Opbygningen af wiki-udgaven blev påbegyndt i december 2013 på grundlag af materiale, der er indsamlet over de foregående adskillige år.
peter, langeland, slægt, privat
Holocaust-uddannelse.dk

Denne side er en undervisningsside om Holocaust for elever og lærere på ungdoms- uddannelserne, samt studerende. Alle andre kan selvfølgelig også få glæde af siden.
holocaust, krig, jøder, forfølgelse, oplysning, lærdom
Rosenvold Gods

Siden 1585 har renæssancehuset Rosenvold (tidligere Gods/Herregård) stået i det betagende landskab på den kuperede nordside af Vejle Fjord. Godset er privatejet og lukket for offentligheden, men kan ses fra Rosenvoldvej, ikke langt fra stranden.
1585, bygningsværk, gods, vejle, renæssance
Danmarks Motorcykel Museum

Malermester Erik Nielsen besluttede i 1976 at skænke hele sin fantastiske samling af gamle motorcykler til Stubbekøbing kommune mod at få stillet egnede lokaler til rådighed. Derfor var kommunen i 1977 i den heldige situation at kunne indvie Stubbekøbing Motorcykelmuseum. I 1983 udvidedes museet med en stor samling af sjældne, gamle radioer, højtalere, grammofoner, fjernsyn m.v., stillet til rådighed af Benny Ahlburg. Museet har i de forløbne år forøget den enestående samling fra 80 til 230 motorcykler, hvoraf 170 udstilles løbende. Derudover udstilles 60 løse motorcykelmotorer og 25 knallerter.
motorcykel, museum, falster, stubbekøbing, historie
Lottrup slægten

Igennem flere år var det mit ønske, at kunne få etableret et overblik over slægten Lottrup. Der vil højst sandsynlig være mangler og fejl her og der, men det er mit håb, at vi med tiden kan få materialet gjort mere og mere validt. Hvis man ved gennemsyn det materiale der nu er lagt på nettet, finder anledning til at bidrage med kommentarer, nye oplysninger eller rettelser til dataene, er man velkommen til at kontakte undertegnede via e-mail.
lottrup, jens, slægt, vojens, nordjylland
Guideservicedanmark.dk

Guideservice·Danmark er STEDET, hvor du finder gode guider, rejseledere, kulturhistoriske foredragsholdere og Visit a Dane værter i hele Danmark. Guideservice·Danmark er det første danske bureau, der dækker alle fire faggrupper.
guide, historier, rejse, ture, fortællinger
Afdøde - Tyskland

Her kan man søge i dødsannoncer, mindeord og nekrologer, der er trykt i forskellige aviser, herunder blandt andet Flensburger Tageblatt, Eckernförder Zeitung og Schleswiger Nachrichten. Siden minder om den danske www.afdoede.dk
tyskland, døde, dødsannoncer, afdøde, bisættelse
Almuebøger.dk - Et pust fra fortiden

Her finder du mange spændende og forskellige bøger indenfor biografier, erindringer og egnshistorie, lokalhistorie og noveller. Alle til gode og fornuftige priser. Du er velkommen til at forespørge om bøger du søger.
almue, erindringer, egnsbøger, bøger, boghandel
Americanancestors.org

Siden ligner lidt Danish Family Search (DFS), hvor man kan søge og selv være med til at indeksere flere forskellige typer data. Du kan søge frit på deres side, men det vil kræve betaling, hvis du vil dykke længere ned i arkivalierne (læses).
usa, slægtsforskning, amerika, søgning, hjælp
Slægtens spor

Mit navn er Dorthe Bechmann. Når vi kommer bare få slægtsled tilbage, så deler jeg aner med mange andre. Slægtens spor tager udgangspunkt i mine 8 oldeforældre, som jeg fortæller om på min side.
spor, slægt, privat, bechmand, dorthe
Kirkegaards Antikvariat

Lille selvstændig boghandel i København siden 2004, beliggende på Islands Brygge 25 i København.
kirkegaard, antikvariat, brugte, bøger, københavn
Øresundstid

Øresundstid er produceret af danske og svenske historikere og arkæologer. Det er en omfattende beskrivelse af Øresundsregionens historie og kulturarv fra fortiden til nutiden, som kan studeres på forskellige niveauer. Som det fremgår af forsiden fokuserer Øresundstid på flere hovedområder, bla. tema, historie, arkiv og undervisning.
øresund, byliv, historie, kulturarv
Hilmars Side

Privat side om slægtforskning.
hilmar, kragh, privat, slægtsforskning, esbjerg
K.B. Martinsen - dansk officer og landsforræder

K.B. Martinsen var et lysende talent i den danske hær i 1930’erne, men i skuffelse og chok over den manglende danske modstand mod besættelsesmagten den 9. april 1940 tog den ærkekonservative, nationalistiske kaptajnløjtnant konsekvensen: Han sluttede sig til tyskerne og kæmpede på Østfronten mod bolsjevismen og blev kommandør af Frikorps Danmark, siden leder af Schalburgkorpset. Men Martinsen var en politisk amatør og kom på kant med tyskerne. Han blev sendt i tysk fangenskab, men flygtede i krigens sidste dage og vendte hjem til Danmark – fædrelandet, som han havde forrådt, og som dømte ham til døden.
krig, landsforræder, forræder, officer, bog
Danske veje vestpå

I tiden mellem 1864 og 1914 udvandrede omkring hver tiende dansker til de oversøiske lande, især USA, og grundlagde små stykker Danmark i det fremmede. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende.
bog, udvandring, amerika, usa, danskere, vesten
Arentsminde Lokalhistoriske Arkiv

Vi bevarer materialer om byens historie, så hvis du har billeder, fortællinger eller andet materiale, der bør bevares for eftertiden.
lokalarkiv, arkiv, arentsminde
Slægten Emmy og Jens Bertelsen

enne hjemmeside er primært basseret på de billeder og erindringsoptegnelser der er tilgængelig af slægten udgående fra Jens Carl Christian Bertelsen og hans hustru Emmy Cecilie Call, deres 10 børn og 25 børnebørn.
bertelsen, slægt, jens, blume, taudorf
Livets træ - stamtræ

Opret dit eget livstræ med begivenheder eller familieforhold. Du vælger, hvilken kategori dit træ skal indeholde. Hvis du er interesseret i slægtsforskning, kan du oprette dit slægtstræ med navne og relationer. Vælg en baggrundsfarve, der matcher dine begivenheder og i en stil, du kan lide. Del dine specielle øjeblikke på sociale medier, eller send det som et foto via besked eller e-mail.
app, livets, træ, program, stamtræ
Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et dansk slot i Hillerød. Slottets første del blev bygget i 1560 af Kong Frederik 2., der ved mageskifte havde overtaget herregården Hillerødsholm. Hans søn, Christian 4., rev dog det meste af faderens slot ned og byggede et nyt slot fra 1600-1625. Det er opført i hollandsk renæssancestil. I dele af slottet er der museum. Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.
slot, slotte, frederiksborg, kongelig, renæssanceslot
Viborg lokalarkiv - lille video om flytning

Lille video om flytningen af Viborg Lokalarkiv, fra Jueltorvet til Tagtækkervej.
viborg, lokalarkiv, arkiv, flytning, arkiv
Amagerbrogade før og nu

Amagerbrogade før og nu, fortalt i en video på youtube af Jørgen Nielsen.
amagerbrogade, før, nu, youtube, dengang
Gilleleje i billeder. Dengang og nu

Det er en gruppe for alle os, som elsker Gilleleje.
facebook, dengang, nu, side, gilleleje
Røsnæs Lokalhistorisk Arkiv

Velkommen til siden Røsnæs Lokalhistorisk Arkiv. På denne side vil du kunne gå på opdagelse i gamle billeder fra arkivet.
røsnæs, lokalarkiv, arkiv, facebook, side
Slægten Ellen og Karl Nissen Familieside

Slægt og familieside om slægterne ved Karl og Ellen Nissen.
ellen, karl, nissen, privat, slægt
Sådan tager du en DNA test

Kort introduktionsvideo til DNA testkit fra Myheritage.
youtube, myheritage, test, dna, guide
Antikvariat Obscurum

Hos Antikvariat Obscurum elsker vi bøger – og vi har mange af dem. I et nedlagt bogtrykkeri i baggården til Fonnesbechsgade 7 har vi indrettet en antikvarboghandel, hvor du kan gå på opdagelse i bøgernes verden. Her på siden kan du læse mere om butikken og vores udvalg.
herning, antikvariat, brugte. bøger, boghandel
Pholorize - app

Pholorize er en AI-fotofarver-app til iphone, ipad og mac, der farvelægger sort-hvide billeder automatisk via sin kraftfulde kunstige intelligens. Der kræves delvis betaling fra app'en.
app, farvelægning, apple, colorise, fotos
Fort Collins History Connection

Fort Collins History Connection blev oprettet i 2007 og er et online partnerskab mellem Fort Collins Museum of Discovery og Poudre River Public Library District. Siden har en omfattende genealogisk side, med indscannede arkivalier, som der kan rekvireres på.
usa, slægtsforskning, fort, collins, databaser
Hvornum slægtssider . Myheritage

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h eller k) samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har slægtsforsket i mine slægtslinjer i snart 35 år.
myheritage, balle, hvornum, max, krintel
Paarup Lokalhistoriske Arkiv

Dette er arkivets facebook side. De indsamler og bevarer fotos, billeder, erindringer, bøger og andet omhandlende Paarup Sogn.
facebook, lokalarki, pårup, paarup
Kirker.dk

Hjemmesiden giver dig et overblik over alle kirker i Danmark. Her kan du finde information om forskellige kirkers beliggenhed og historie. Du kan også finde kontaktinformation til kirkerne, deres hjemmesider, gudstjenester og aktiviteter online. Hjemmesiden er en god kilde til at finde information om kirker i Danmark.
søgning, portal, kirker, billeder, danmark
Ulrich Alster Klugs hjemmeside

Ulrich underviser i slægtsforskning og holder foredrag landet rundt. Han har desuden skrevet faglitteratur og undervisningsmaterialer til brug for slægtsforskere, der gerne vil gå længere ind i slægtsforskningens spændende verden. Her kan du finde oplysninger om hans kurser og foredrag. Følgende links fører dig til sider med detaljerede oplysninger. Du kan også læse lidt om hans forskningsresultater.
ulster, klug, dannebrog, slægtsforsker, kurser
Hilsen fra Odsherred.dk

Jeg har samlet på postkort i mange år, i første omgang var det vedrørende Nykøbing og Rørvig, men sidenhen blev det hele Odsherred. Dette er efterfølgende udvidet med al lokalhistorisk materiale. I sommerhalvåret udstiller jeg de mange billeder på mit kræmmermarked som afholdes på Højbyvej 15 A i månederne maj, juni, juli og august. Her kan man altid kigge forbi og se nogle af de mange kort jeg har i samlingen. Har du lyst til at høre nærmere om mine forskellige foredrag eller byvandringer, så kontakt mig gerne, eller se meer i menupunkterne øverst. Ønsker du at bestille mig til et foredrag, så kontakt mig på mail eller mobil. Så kan vi snakke om pris og indhold.
byliv, foredrag, postkort, oddsherred, byhistorier
Slægten Rolsted fra 1760

Slægtens hjemstavn er uden diskussion Holbæk Amt. Her, i Vognserup, Ny Sonnerup gård og skovfogedhuset Skovlyst i Fledskov blev de otte af Niels' og Mettes børn født, og her havde de deres opvækst før de selv stiftede hjem i mange af Holbæk Amts byer. Siden har slægten bredt sig til hele landet, og i både Norge, USA, Canada og Australien, finder man efterkommere af slægten.
rolsted, 1760, holbæk, usa
Ole Munks slægtssider

Slægtsdatabase med ca. 10.000 personer fortrinsvis fra Jylland med følgende gamle amter: Hjørring, Aalborg, Viborg, Randers og Skanderborg.
ole, munk, hjørring, aalborg, privat, slægtssider
Danske i USA 1850-2000

Næsten 450.000 danskere er siden starten af 1800-tallet udvandret til USA. Langt de fleste drog af sted i de store udvandringsårtier fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første verdenskrig. Derefter er antallet faldet væsentligt, men stadig rejser årligt et par tusinde danskere til USA på længere ophold, og heraf slår 500-700 sig ned permanent i det store land. Bogen giver den første samlede oversigt over det danske indslag i USA fra 1800-tallet og helt frem til i dag funderet på et stort datagrundlag.
usa, amerika, indvandring, udrejse, danskere, ophold
Dødsattester i Danmark

De indtil videre indscannede dødsattester via Rigsarkivets egen side.
dødsattester, danmark, rigsarkivet, døde, attester
Nostalgi fra Odense - Henrik Winther

En del videoer om det gamle Odense. Præsenteret af Henrik Winther.
youtube, odense, nostalgi, video, filmklip
Egense-Rantzausminde Lokalhistorie

Med denne hjemmeside er det vores håb, at vi kan få gjort lokalhistorien mere tilgængelig og foreningen og lokalarkivet mere synligt. Hjemmesiden vil være foranderlig i takt med at nye historier og fotos dukker frem og bliver lagt op.
egense, rantzausminde, lokalhistoire, lokalarkiv, egnshistorie
Museum Amager

Museum Amagers opgave er ifølge museumsloven gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling at bidrage til sikringen af Danmarks kulturarv. Museet skal aktualisere og tilgængeliggøre viden om kulturarven og udvikle anvendelsen af den for brugere og samfund. Museets ansvarsområde er primært knyttet til Amager som kulturhistorisk genstandsfelt.
museum, amager, historie, dragør, kulturarv
Ørskov Begravelsesforretning

Ørskov Begravelsesforretning så dagens lys helt tilbage i 1905. Siden da har firmaet vokset sig større år for år, og ét kontor er blevet til fire. Vi lægger vægt på en professionel og omsorgsfuld vejledning i forbindelse med dine ønsker og familiens behov – uanset om det drejer sig om en traditionel højtidelighed i kirken, eller om du ønsker en anden form for afsked. Vores mange års erfaring har lært os at lytte til ønsker og behov med empati og det enkelte menneske i centrum.
ørskov, bisættelse, begravelssforrretning
Det Kongelige Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek er en institution under Kulturministeriet. Vi leverer services og vidensformidling samt sikrer dansk kulturarv for eftertiden.
kongelig, bibliotek, københavn, statslig,
Karetmager.dk

Velkommen til min hjemmeside. Her vil jeg blandt andet bringe artikler og nyt om min store og mangeårige interesse for karetmagerfaget, vognhistorie og kørsel med hest og vogn. Det har jeg allerede gjort i nogle år på karetmager.dk og ekvipage.dk, men i 2018 har jeg relanceret karetmager.dk på en ny platform.
karetmager, vognstyrer, historie, fag, artikler
Jette Hartmeyer

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Danske toldembedsmænd 1660-1920

Jeg blev uddannet som bibliotekar i 1994 og har arbejdet på et af hovedstadens store biblioteker i over 25 år. Jeg har interesseret mig for slægtsforskning, personalhistorie og lokalhistorie siden min gymnasietid. Du er velkommen til at kommentere mine indlæg på bloggen eller skrive direkte til mig
toldere, toldmænd, 1660, 1920, leksikon
Skivefilmen 1906

En kompilationsfilm med sjove mellemtekster lavet i 1937 viser optagelser fra Skive i gamle dage. Filmene er oprindeligt optaget af Emil Andersen, som var direktør for byens første biograf Kosmorama, der åbnede 15. oktober 1906. Uden lyd.
filmklip, gammel, video, film skive, 1906
Silkeborg Arkiv - Flicker

Silkeborg Lokalarkiv's flickerside. Med billeder og kommentarer.
silkeborg, arkiv, flicker, foto, medie
Dansk Byplanlaboratorium

Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen. Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden.
organisation, byplanlægning, udvikling, byliv, formidling
DanmarksArkiv.dk

National og lokalt stof fra fortiden. Din genvej til Danmarks historie
danmark, historie, portal, artikler, leksikon
Egebjerg Lokalarkiv og Forening

Egebjerg Lokalhistoriske Forening-Arkiv dækker området i den tidligere Egebjerg Kommune, som bestod af sognene: Stenstrup, Lunde, Kirkeby, Ulbølle, Hundstrup, Ollerup, Vester Skerninge og Øster Skerninge. Området indgår nu i Svendborg Kommune. Forening og Arkiv har haft lokaler på 1. sal i den gamle stationsbygning i Vester Skerninge siden starten af 1978.
egebjerg, lokalarkiv, arkiv, stenstrup. svendborg
Nordicnames.de

Velkommen til den omfattende side om fornavne i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Du finder oplysninger om mere end 50.000 navne, deres betydning, oprindelse og brug i de nordiske lande. Udforsk vores navnelister efter land eller oprindelse. Eller brug namefinder til et individuelt valg.
nordiske, navne, portal, søg, skandinavien
Nyhavn - 1673-1998

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Swedish Portrait Archive

Swedish Portrait Archive er en forening, der administrerer Omar Henrikssons enorme portrætarkiv. Formålet med webstedet er at gøre arkivet søgbart med mulighed for at udvide oplysningerne om portrætterne med standardiserede fakta.
sverige, portrætter, fotos, protræt, fotoalbum
Forbrydelsens ansigt, 1. del

Det var et skrækindjagende syn, der mødte fru handelsrejsende Anna Kjær, da hun i marts 1904 kom hjem til sit hus på Marselisborg Allé i Aarhus. Idet hun åbnede døren til pigekammeret for at melde sin ankomst fandt hun nemlig familiens syttenårige tjenestepige, Ingrid Sofie Lauritzen, indsmurt i blod. Hvad i alverden var der dog sket? Få svaret i den første af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 22. september 2013.
ingrid, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Forbrydelsens ansigt, 2. del

”Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre ned i gruset” skrev Politiken, da hovedet af den 29-årige forbryder Jens Nielsen blev skilt fra kroppen med en økse. Henrettelsen fandt sted i Horsens Straffeanstalt i november 1892 og blev den sidste statsstøttede halshugning i Danmark. Men hvordan kan det være, at det lige blev Jens, der havnede på skafottet? Få svaret i den anden af to udsendelser med titlen Forbrydelsens ansigt. Udsendelserne fortæller forbryderbilledets historie og går bag om går bag om nogle af de mange menneskeskæbner, som politiets kameraer i tidens løb har fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fortalt af lektor Poul Duedahl ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. Sendt på DR K den 29. september 2013.
jens, forbrydelse, ansigt, youtube, drab
Danmarks museer: Fængselsmuseet i Horsens

Fortællingen om fængselet i Horsens gennem tiden og hvad det har betydet for lov og straf i Danmark.
fængsel, straf, horsens, statsfængsel, tugthus
Grøn Kirke

Grøn Kirkes formål er med et kirkeligt og teologisk udgangspunkt at inspirere og motivere individer, menigheder, kirker, kirkegårde og kirkelige organisationer og skoler til at taget et medansvar for de klima- og miljøudfordringer verden står overfor.
grøn, kirke, klima, miljø, kirkegårde
Håndbog for slægtsforskere

Hånd for slægtsforskere hjælper dig med at finde arkivalier og oplysninger om dine slægtninge i Danmark ved brug af internettet. Ved hjælp af interaktive eksempler på skærmen og links til de relevante hjemmesider og arkiver, gennemgås de mest anvendte arkivalier og hjemmesider for slægtsforskere.
håndbog, bog, bøger, slægtsforskning, slægtsforsker
Liste over kirkegårde i USA

Wikipedias liste over nogle af kirkegårdene i USA. Brug den i din videre søgning.
kirkgårde, indeks, liste, gravsteder, amerika
Politibiler i Danmark

Debatgruppe på facebook om politiets historie og deres biler igennem tiden.
politi, nostalgi, biler, facebook, billeder
Historiecenter Dybbøl Banke

Træd ind i de dramatiske dage under krigen i 1864 og bliv en del af dramaet, mens du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.
historie, 1864, dybbøl, krig, museum
New York Public Library

Udforsk 866.438 genstande digitaliseret fra The New York Public Library's samlinger. Dette websted er en levende database med nye materialer tilføjet hver dag med udskrifter, fotografier, kort, manuskripter, streaming video og meget mere.
billeder, historie, museum, digital, maps
Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv’s hjemmeside, som dækker det gamle Elling sogn med byerne, Jerup, Napstjert, Nielstrup, Strandby, Elling og Øster Holmen. Arkivet rummer blandt andet person og topografiske fotos, virksomheds- forenings- og privatarkiver, samt jubilæumsskrifter og lokale avisudklip.
elling, lokalarkiv, arkiv, nordjylland, sogn
Slægtstræer

Gruppen er oprettet til at man kan dele Slægtstræer, link til Slægtshjemmesider og og alt andet man gerne vil have delt med andre i håb om flere kender til ens egen slægt og måske kan komme et par skridt videre med sin slægtsforskning
slægtstræer, social, facebook, gruppe, interesse
Slægtstræ – WordPress Stamtræ

Genealogical Tree er et plugin til at vise slægtstræer og oprette forfader -profiler. Dette er et perfekt plugin til slægtsforskere og familiehistorieentusiaster til at vise en familieinformation og et træ på din hjemmeside. Bemærk at det kræver du har Wordpress som web template i forvejen. Programmet kan hentes gratis.
plugin, wordpress, slægtstræ, stamtræ, program
Slægten Heltzen

Hjemmesiden indeholder slægtstavler for Heltzen slægt, født 1733 til 2019. For en del personer er der ud over stamdata, tilknyttet en beretning om personens liv og levned, baseret på familiens optegnelser og data og beskrivelser hentet via internettet, bl.a. fra norske og danske arkiver.
slægt, heltzen, slægttræ, tyskland, norge
Goe' gamle Vrensted

Gruppens er tilknyttet hjemmesiden, www.Vrensted-Historier.dk, med formål at dele gamle og nye billeder samt små/store fortællinger om personer og andet interessant fra Vrensted m.m. Alle indlæg er tilladt, bare det er sobert. Hvis interesseret så læs evt. nogle af de mange Vrensted Historier, gå ind på linket: www.Vrensted-Historier.dk
vrensted, nordjylland, gruppe, facebook, historier
Selvmordsstatistik - 1845-1895

I perioden 1845-1895 førtes selvmordsstatistik, hvori bl.a. den formodede bevæggrund for selvmord blev anført. I bøgerne er der også detaljerede navne for afdøde og dato for selvmordet. Deri blandt også andre tillægssygdomme som vedkommende evt. led af før selvmordet.
selvmordsstatistik, død, selvmord, statistik, rigsarkivet
Slægten Skovhus Hansen

Denne hjemmeside omhandler slægten Skovhus Hansen. Vi er tre søskende der er vokset op i Holstebro. Vore aner stammer fra Holstebro og omegn, Sydthy, egnen omkring Hjarbæk Fjord, egnen omkring Mariager Fjord, Aalborg, Vendsyssel, Læsø, Nordsjælland, København og Norge.
skov, skovhus, hansen, privat, holstebro
Slægten Knudsen fra Fly

Det er mig, Anna Kirstine Knudsen der ejer denne side og som laver slægtsforskning om bla. min far, Laust Knudsens slægt i og fra Fly. Er der nogen, som har noget at tilføje eller ændre, så hører jeg gerne nærmere.
fly, laust, knudsen, midtjylland, slægt
Den nemme guide til moderne slægtsforskning

Bogen er særligt tilrettelagt, så den giver dig de bedste og nemmeste muligheder for slægtsforskning på nettet.
bog, slægtsforskning, guide, undervisning, bøger
Aksel Koplev - Slægt og fotografering

Denne hjemmeside er i det væsentlige dedikeret to emner: Slægtsforskning som jeg er begyndt at interessere mig for i den senere tid. Gamle fotografier, jeg her været en ivrig amatør fotograf siden min teenager år i Hørsholm i 1970'erne og indtil i dag. Der er ikke tale om kunstnerisk bemærkelsesværdige fotografier; men det er mit håb at de vil vise tiden fra 1970erne og frem. Siden og især indholdet er i høj grad "work in progress", så der vil hen ad vejen komme flere billeder og mere indhold om slægten.
koplev, privat, slægtsforskning, aksel, fotografering
Malmö Stadsarkiv - Facebook

Malmøs stadsarkivs facebookside.
facebook, malmø, side, social, media
Digitaliserede svensker aviser 1734-1906.

Digitaliserede svensker aviser med registersøgning fra perioden 1734-1906.
svenske, aviser, dagtidende, sverige, avis
Psykiatrihistorisk Museum

Psykiatrihistorisk Museum tager dig med på rejsen op gennem tiden fra den fjerneste oldtid, gennem middelalderen, op gennem oplysningstiden, videre ind i perioden under "Statens Sindssygevæsen" og endelig gennem den nyere tid.
museum, nordjylland, psykiatri, opdagelse, sygdom
Mindeblade for faldne sønderjyder 1914-1918

Mindeblade med en del personinformation over faldne i krigen 1914 til 1918. Sønderjylland.
faldne, krig, 1914, 1918, sønderjylland
Canada Census - 1825-1931

Søg i folketællingerne for Canada. Fra 1825 til 1931. Du kan finde søgetips og flere oplysninger under siden.
census, folketælling, 1825, 1931, folketælinger
Historien om en købstad

I programserien 'Historien om en købstad' besøger Sille Roulund regionens 20 købstæder. Hun har den historiske ekspert Kåre Johannesen med som guide, og sammen går de i byens historiske fodspor. Programmet er produceret i år 2011.
tv, serie, historie, købstæder, tv2
Mejlby-familien

Mejlby-familien fik sit navn i 1856, mens den boede i Kousted Kirkelade - den gule bygning ved Kousted kirke. Når man tæller Peder Nielsen Meilbys storebror Christen i Kongens Tisted med, er navnet anvendt i familien siden 1845.
mejlby, privat, slægt, bent, ottosen
Mern by og omegn

Formålet med hjemmesiden er at vise billeder og fortælle historier fra Mern by og omegn.
mern, byliv, byhistorie, fortællinger, billeder
Mårslet Egnsarkiv

Arkivet ligger i Mårslet Skoles kælder med indgang fra parkeringspladsen på Obstrupvej (klik på billedet for at få vist på kort). Arkivets åbningstider er den 1. og 3. tirsdag i måneden kl. 19-21 og den 2. og 4. onsdag i måneden kl. 16-17.30. Der vil altid være medarbejdere tilstede til at hjælpe dig og tage imod arkivalier. Desuden er der kaffe på kanden og tid til en lokalhistorisk snak.
mårslet, egnsarkiv, arkiv
Karsten Paul Ringling

Jeg hedder Karsten Paul Ringling. Min far hed Paul Ringling, han var ejendomsmægler og iværksætter, han havde taget sin mors navn, fordi han kunne bruge det i sin forretning, og fordi han ønskede at føre slægtsnavnet videre. Han blev desværre kun 48 år gammel. Efter jeg er stoppet på arbejdsmarkedet ville jeg finde ud af hvordan det hang sammen med det navn. Mit træ indeholder, slægten både på min fars og mors side, samt min svogers og min kones slægter, men træet udvikler sig konstant, så det nu et træ indeholdende Danere lige fra Vestjylland til Skåne og resten af jorden.
myheritage, slægtstræ, ringling, paul, karsten
Slægtskrøniken

I 1980erne begyndte jeg at samle dette arbejde i små historier til familien. I slutningen af 1990erne gennemskrev jeg historierne og lagde dem på det internettet under titlen Slægtskrøniken. I starten af det nye årtusinde blev hjemmesiden simhome.dk oprettet, som siden da har indeholdt historierne. Jeg hedder Simon Steenfeldt Laursen og har siden jeg var ganske ung arbejdet med min slægt. Jeg er gift med Anne Barret Bitsch, hvis slægt i vores børn kædes sammen med min. Dermed blev arbejdet med slægten udviddet til a være vores fælles slægt.
privat, slægtshistorier, laursen, bitsch
Claus Bunkenborgs slægtshistorie

Claus Bunkenborg, årgang 1967, født i Christiansfeld, bor i Roskilde. Kone og tre børn. Stor interesse for historie. I databasen ligger de oplysninger jeg har indsamlet på mere end 2.500 personer fra min slægt. Der kommer hele tiden mere til og meget vil altid mangle at blive rettet til og opdateret. Har derudover en ambition om at skrive nogle små artikler om personer og temaer fra slægtshistorien.
claus, bunkenborg, slægt, historier, privat
Jan Tuxens slægtsider

Jan Tuxen. Slægtsforskning, kunst, biografier, silhuetter m.m. Slægtsforskning er en spændende disciplin, som kan føre sin udøver vidt omkring, både i geografien og i emner.
tuxen, slægtsforskning, jan, historier, information
Criticalpast.com

Velkommen til CriticalPast. Her kan du flere 1000'ende filmklip i flere forskellige genre. Videoklip licenseres royaltyfrit, over hele verden, så du kan se dem gratis. 24 timer i døgnet. Filmklip omfatter bla. første verdenskrig, anden verdenskrig, Koreakrig, Vietnamkrig, den kolde krig, verdensomspændende politiske figurer, industrialisering, kultur, borgerrettigheder, transport, luftfart og rumfart.
filmklip, video, fortid, filmklip, tv
Ansager Lokalhistoriske Arkiv

Ansager Lokalhistoriske Arkiv holder til i den gamle stationsbygning. Kig forbi med materiale eller kom og søg efter oplysninger. Her på vores hjemmeside vil vi give et lille indtryk af hvad vi har at tilbyde.
ansager, lokalarkiv, arkiv, arkivalier, fotos
Radmer-slægten

Jeg hedder Linda Radmer og jeg elsker at slægtsforske. På min side kan du finde informationer om slægten og se billeder fra både den og min barndom.
linda, radmer, privat, slægtstræ,
Fredericia Kommune

Fredericia kommunes startside.
fredericia, kommune, sydanmark, sønderjylland
Anna og Gunners slægter

Vi hedder Anna Worm og Gunner Jermiin Nielsen. Gunner har arbejdet med slægtsforskning siden engang i 80'erne og har igennem denne hjemmeside gjort mit materiale tilgængeligt til deling i to databaser. Kontakt mig venligst, hvis du har rettelser eller tillæg til vores stamtræer.
worm, jermiin, nielsen, slægtsforskning, gunner
Folkeuniversitet (moderside)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Bramsnæs Lokalhistoriske Arkiv og Forening

Bramsnæs Lokalhistoriske Forening har billed-arkiv og lokal-arkiv med dokumentation af tidligere tider og folk i Bramsnæs. Du kan søge efter spor i vores arkivsamlinger og gå på opdagelse i foreningens pubblikationer og lokale undersøgelser.
bramsnæs, lokalhistorie, forening, byhistorisk
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Lavendla Begravelse

Sammenslutning af flere afd. fordelt ud i de største byer. Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed danner grundlaget, for at skabe en personlig og særlig afsked. Det er helt afgørende for os at realisere de individuelle ønsker og fortællinger, du som pårørende har omkring det liv der blev levet. Og at du føler dig mødt og set af vores rådgivere, der er med dig hele vejen.
begravelse, bisættelse, afdøde, bedemænd, mindesider
Ramsing Slægten - En slægt gennem 1300 år

Målet er, at vi på disse sider får samlet og præsenteret alle de aner, slægtninge og be-slægtede personer som kan være med til, at give os nulevende og vores efterkommere et billede på Ramsing slægten.
ramsing, slægt, privat
Søskende stamtræet for Ølund

Søskende stamtræet for: Nadia Brøndum Øelund, Mia Brøndum Øelund, Brian Øelund, Tanya Øelund. Siden er under udvikling.
ølund, slægt, private, sider
Faaborg-Midtfyn Kommune

Du kan finde rigtig meget god information her på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside. Søger du svar på et spørgsmål, kan du bruge søgefeltet eller klikke dig frem via fanerne: Borger, Erhverv, Politik og Kommunen.
fåborg, midtfyn, fyn, syddanmark, kommune
Bejstefaars Hus

Velkommen til hjemmesiden for foreningen Bejstefaars Hus. Hjemmesiden henvender sig til foreningens medlemmer samt til andre af vores slægt samt personer med tilknytning til huset og egnen omkring Bigum by. Foreningen driver og vedligeholder den gamle landarbejder bolig der ligger tæt ved Tjele Langsø.
bedstefar, hus, forening, bigum, bolig
Weirdwalks.dk - Byvandring

Vi er specialister i ekstraordinære, spændende og underholdende byvandringer i københavn. Vores ture er ikke bare en kilde til viden, men også en “vild og intens” oplevelse.
københavn, byvandring, oplevelser, fortællinger, historier
Om Rosenkilde slægten

Om Rosenkilde slægten. På disse sider har jeg samlet og beskrevet det materiale, jeg har fundet om Petrus Parvus Rosæfontanus og hans efterslægt (Rosenkilde). Det synes at være Peder Jensen Roskildes søn, - altså Petrus Parvus Rosæfontanus's tipoldebarn, - Christopher Pedersen Rosenkilde født i 1635, der brugte navnet Rosenkilde første gang i den nuværende form.
rosenkilde, privat, slægt, rosæfontanus
Skovbegravelse - Administration

Skovbegravelse Administration samarbejder med kommunen og skovejer, og udover hjemmesidedriften fører Skovbegravelse Administration den lovpligtige administration i forbindelse med skovbegravelsespladserne under Skovbegravelse.dk. Skovbegravelse Administration blev stiftet i 2018, og er den første private virksomhed, der hjælper skovejere med at etablere skovbegravelsespladser i privatejede skove. Bag virksomheden står Jannik Ahlefeldt-Laurvig, som ønskede at give danskerne valget om at blive stedt til hvile i smukke skovomgivelser fremfor den kirkelige begravelse.
skov, begravelse, natur, skovbegravelse, privat
Nordborg Lokalhistoriske Arkiv

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl. På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden.
nordborg, lokalarkiv, arkiv, egen, als
Irene Larsen - slægtsforskning

På denne side præsenterer jeg min anetavle og øvrige slægtninge, samt det materiale, jeg har adgang til. Man er velkommen til at skrive til mig, hvis man er interesseret i noget af materialet.
fugl, harms, klein, privat, træ
Man er vel hardbo - Slægtsbøger

Den store slægtsbog fra Hardsyssel, "Man er vel hardbo"... er en 600 års familiekrønike fra Nordvestjylland, som er en bestseller indenfor genren. En moderne slægtsbog på 1060 sider i tre bind.
hardbo, slægtsbøger, jylland, bøger, slægtsbog
Kirkerne i Sahl og Gullev

Kirkerne i Sahl og Gullev har gennem århundreder haft et fællesskab. De er bygget næsten samtidigt, de havde i århundreder samme ejere, og i hvert fald siden reformationen har der været fælles præster i de to kirker.
sahl, gullev, kirke, kirker, kirkegårde
Haderslev kommune

Haderslev Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007.
haderslev, kommune, region, syd, offentlig
Den Esmarch'ske slægt

Denne familieside handler om slægterne Esmarch og deres oprindelse samt om mine familiære relationer. Esmarchbasen er den centrale del som indeholder alle esmarcher og hele min familie. Men læs også indledende om slægtens grene på denne side. For overskueligheden skyld, kan den københavnske gren - Mads Esmarchs efterkommere (hvor jeg er efterkommer) og Slægtens oprindelse ses særskilt, men oplysningerne er også i Esmarchbasen.
esmarch, københavn, slægt, privat, mads
Holstebro Kirkegårde

Startside for nordre og søndre kirkegårde i Holstebro.
holstebro, kirkegårde, kirkegård, kirker, kontor
Gamtofte & Søby-Turup Lokalhistorie

Gruppens formål er, at der kan stilles spørgmål og trække på hinandens viden om hvad der sker og skete af historie inden for vores lokalområde Gamtofe og Søby-Turup.
gamtofte, søby, turup, lokalarkiv, facebook
Slægt efter Tryde Larsen

Vi havde tiltænkt denne gruppe til alle medlemmerne af familien på mormor Inger og morfar Leif side. Her kan vi kommunikere, ligge billeder, eller hvad vi nu kan finde på. Vi modtager også nye informationer eller andre ukendte slægtninge til gruppen.
tryde, larsen, facebook, privat, slægt
Gladsaxe Bibliotek

Hovedside for Gladsaxe bibliotek.
gladsaxe, bibliotek, udlån, bøger, bog
Herman H. J. Lynge & Søn

Hovedsageligt inden for videnskab, filosofi, politik og økonomi, men også på mange andre områder. Vi køber bøger inden for alle områder af naturvidenskab og humaniora, - enkelt- såvel som samlinger, og vi giver tilbud såvel som evalueringer. Hvis du har en bog eller en samling, som du gerne vil tilbyde os eller få vurderet, bedes du kontakte os.
gamle, bøger, slægtsbøger, antikvariske, københavn
Forretninger i Rønne gennem tiderne

Billeder af forretninger i Rønne gennem tiderne. Her er også historie om bygningerne m.m.
facebook, gamle, billeder, byhistorie, forretninger
Lokalhistorisk forening + arkiv for Jels sogn

Startside for lokalhistorisk forening for Jels sogn + arkiv.
jels, arkiv, lokalarkiv
Bramming Byhistoriske Arkiv

Bramming Byhistoriske Arkiv er Brammings skatkammer af historisk viden. Her kan du udforske oplysninger om ældgamle bygninger, begivenheder og bemærkelsesværdige personer. Vores dedikerede frivillige arkivmedarbejdere står klar til at hjælpe dig med at indhente de oplysninger, du søger. Hvis du besidder materiale, som du tror kunne være af interesse for fremtidige generationer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil meget gerne drøfte det med dig og kan endda tilbyde at kopiere materialet, så du stadig kan beholde det i din besiddelse. Arkivet er åbnet alle tirsdage fra kl. 13.00 – 15.00. (undtaget juli og december måned, hvor vi holder ferie).
bramming, lokalarkiv, byhistorie, arkiv, database
Kriminalhistorie - facebook

Gruppen er åben for alle, der interesserer sig for historie og kriminalitet i 1800-tallet. Gruppen er en tillægsgruppe til websiden kriminalhistorie.dk.
kriminal, historie, facebook, debat, 1800
Fra fattiglemmer til konger ...

I marts 2016 lagde Svend Jacobsen og jeg en efterslægtstavle på nettet for herredsfoged Troels Winther på Astrupgård i Sønderjylland, der levede for over 500 år siden (www.troelswinther.dk). Troels Winther er stamfar til en uhyre omfattende slægt, der må betegnes som Danmarks største sammenhængende slægt. TW-efterslægtstavlen indeholder p.t. mere end 80.000 personer, hvoraf ca. 50.000 er egentlige efterkommere efter Troels Winther, mens resten er ægtefæller til efterkommerne og forældre til ægtefællerne.
troels, winther, sønderjylland, slægter, stamtræ
Bygnings- og Boligregistret (BBR)

Bygnings- og Boligregistret (BBR) indeholder oplysninger om alle bygninger i Danmark. Du kan se oplysningerne her på siden.
bbr, ejendomsoplysning, matrikel, data, bygninger
Personregistrering.dk

En statslig hjemmeside vedrørende information om bla. fødsels- og dødsanmeldelser, navneændringer m.m. Siden høre hjemme under By-, Land- og Kirkeministeriet.
persondata, navneforandring, fødsel, død, statslige
Haderup i billeder

Formål er i fællesskab at opslå billeder, historier og føre en dialog om fortiden og nutiden, som omhandler Haderup by og omegns (Haderup Sogn) forandringer, og dem som voksede op her.
haderup, facebook, gruppe, billeder, media
Ørslev Byportal (Sydsjælland)

Velkommen til Ørslev Byportal. Vi håber at du kan finde glæde ved at bladre rundt på siderne og blive klogere på Ørslev og de tilbud der er i byen. Hvis du klikker på ikonet herunder kan du se Ørslevs helt egen film.
ørslev, byportal, indgang, byliv
Maritim og historisk information

Privat side der indeksere maritim og historisk information. Er blevet en del af M/S Museet for Søfart, men ligger stadig på eget domæne, med oprindelig data. Her er en del optegnelser over flere forskellige typer data inden for skibe og registrering af dem.
skibe, søfart, maritim, optegnelser, portal
Bestil og køb af arkivundersøgelser

Rigsarkivet kan mod betaling hjælpe dig med at finde det du søger i deres samlinger og dette er det direkte link til deres informations og bestillingsside.
bestil, arkiv, undersøgelse, rigsarkivet, forskning
Slægtsforskning Ved Jørgen Kristensen

Min Slægtsforskning startede efter min mor Meta Rasmussens (f. Kristensen) død i 1998, hvor jeg fandt ud af at jeg ikke havde fået hele sandheden at vide om slægten. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Næsten alt er fundet i kirkebøger eller folketællinger efter ca 1800, men alt skulle være dokumenteret med kilde. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her, jeg har flere informationer i mit slægtsprogram og slægtsforskning som ikke er med her som lægdsruller, skifter, skøder m.m.
kristensen, kofoed, slægtsforskning, jørgen, hjemmeside
Københavnske skifter – Kom godt i gang

Skiftevæsnet i København var mere komplekst end i resten af landet. Læs om de forskellige protokoller og sagsrækker, der hørte til forskellige slags skifter.
skifter, rigsarkivet, københavn, hjælp, guide
Begravelsesguiden.dk

Begravelsesguiden.dk blev stiftet i 2012 med det formål at skabe bedre vilkår for pårørende, når de skal vælge bedemand.
begravelse, guide, information, hjælp, juridisk
Kultunaut.dk

KultuNaut har siden 1996 indsamlet og publiceret oplysninger om offentligt tilgængelige kulturarrangementer i Danmark. Arrangementerne spænder fra små lokale loppemarkeder til festivaler og stadionkoncerter.
kultur, events, oplysning, rundvisning, oplevelser
Tvis Lokalhistorie

Tvis Lokalforening opfordrer jer til at lægge sort/hvide billeder og farverbilleder fra den tid de var på papir.... og gerne en lille note med anledning og dato/årstal.
tvis, lokalhistorie, byliv, facebook, billeder
Gamle person billeder fra Sønderborg By

Dette er en gruppe for billeder fra før 90, hvor det mest er personer der er i focus, så vi kan se hvordan vi så ud dengang, hvordan vi levede som familie, interiør fra hjem, hvordan vi tilbragte fritiden, billeder af generationer, portrætter, og famile sammenkomster.
facebook, personer, sønderborg, gamle, billeder
Dengang i Danmark - 1945-1970

Historisk film om efterkrigstiden i Danmark.
film, gamle, danmark, historie, video
German War Memorial Website

Optegneslerne der er samlet her, mindes tyske og østrigske soldater, der blev dræbt i forskellige krige gennem historien. De blev samlet og bidraget af frivillige. Indsamlingen vil løbende blive udvidet.
tyskland, østrig, soldater, faldne, database
WikiVendsyssel

WikiVendsyssel er et brugerdrevet digitalt opslagsværk efter wikipedia princippet, hvor brugerne skriver artikler om forskellige emner fra Vendsyssel. Således at vi sammen efterhånden kan få opbygget et digitalt leksikon om Vendsyssel.
wikipedia, vendsyssel, opslagsværk, digital, leksikon
Efterslægtstavle - Wiki

En efterslægtstavle eller et stamtræ er en oversigt over en persons eller et ægtepars efterkommere frem til nutiden. Her kan du læse lidt mere viden, fra wikis leksikon.
efterslægt, information, viden, slægt, wiki
Sikre slægtslinjer efter Gorm den Gamle

Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie præsentere her en kort video om de sikre slægtslinjer efter Gorm den Gamle.
gorm, gamle, youtube, video, slægtslinje
Industri Historisk Samling Sønderborg

Vi ønsker at udbrede viden om byens industrihistorie fra ca. 1820 til i dag via formidling og fremvisning af historiske produkter og udstyr fra forskellige industrigrene, så som tekstil, beklædning, levnedsmidler, elektronik og andet industri. Samlingen vil ikke omhandle service, handel og håndværk.
industri, musum, byhistorie, fremvisning, sønderborg
Wienerbørn - Barndom i krigens skygge

På de danske banegårde kunne man i tiden efter første og anden verdenskrig møde et gribende syn. Grupper af underernærede, pjaltede børn med skræmte blikke og et skilt om halsen. Det var de såkaldte wienerbørn, der blev sendt alene til Danmark – væk fra efterkrigstidens sult og nød – for at blive fedet op og få nyt tøj på kroppen hos en dansk plejefamilie. Nogle af dem så aldrig deres forældre igen.
krig, børn, wienerbørn, efterkrigstid, bog
Vi snakker om kbhbilleder.dk

På sitet kbhbilleder.dk kan du finde tusindvis af fotografier, kort og tegninger fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger. I denne gruppe arbejder vi med at forbedre beskrivelserne af de enkelte billeder, så søgemulighederne forbedres og viden om byens historie forankres sammen med billederne.
gruppe, kbh, billeder, københavn, facebook
Rundtidanmark.dk

En god stor guide med oplevelser til mange spændende steder i Danmark.
oplevelser, danmark, historier, byer, rejse
Bramming Info

En side med mange informationer, så som billeder, historier og rutebeskrivelser om Bramming og opland. Her er også slægtshistorier m.m.. Bramminginfo.dk redigeres af John Schwartz (frivillig ved Bramming Egnsmuseum og Bramming Byhistoriske Arkiv).
bramming, historier, byliv, kort, egnshistorie
Folketingstidende

Folketingets dokumenter siden 1850. Her finder du Folketingets parlamentariske dokumenter og de digitale udgaver af det historiske Folketingstidende og Rigsdagstidende.
folketing, dokumenter, historisk, digitalt, søgeportal
WikiHorne (Hirtshals)

WikiHorne bygger på samme princip, som det mere kendte Wikipedia, og stilles gratis til rådighed for alle interesserede. WikiHorne har plads til opslag af en hver art om alt, hvad der angår Horne (Hirtshals). Det er mit håb, at enhver, der ved noget om et emne, vil bidrage med at oprette emnet, korrigere ukorrekte eller forældede oplysninger eller tilføje oplysninger til emnet.
hirshals, horne, wiki, opslagsværk, leksikon
Kirke & Sogn - 9460

Kirke & Sogn er fælles hjemmeside for "Folkekirken i 9460", det vil sige pastoraterne i Brovst, Øland-Langeslund og Midt-Hanherred (Lerup-Tranum-Koldmose-Torslev og Øster Svenstrup).
kirke, sogn, brovst, 9460, nordjylland
Stegebilleder

Stegebilleder er en billedbog af bindingsværk og grundmurede bygninger med finurlige arkitektoniske detaljer, for eksempel Empiregårdens profilerede gesimser, er med til at sætte særligt præg på Stege. Mange fotografer har gennem tiden indfanget livet i Stege og fotograferet byens huse, torve og stræder i interessante billeder.
stege, møn, foto, billeder, bøger, bog
Gladsaxe Byarkiv, Lokalhistorisk afdeling

Her deler Gladsaxe Byarkiv fotos og gode historier fra kommunen før i tiden.
gladsaxe, arkiv, lokalarkiv, facebook
Silkeborg 1950’erne og 1960’erne

Arkivarerne Lis Thavlov og Peter Mouritsen har samlet fotos fra især Silkeborg Arkivs samlinger i denne store og flotte udgivelse, der er arrangeret i tematiske dele. Hver tematisk del introduceres, og de udvalgte billeder kommenteres, så læseren, ung som gammel, altid vil kunne finde nyt fra tiden, der gik i Silkeborg og omegn.
silkeborg, bog, købstad, bøger, thavlov
Min Familie Slægtside

Dette program, vil vise hele min store familie. der ligger mange timers arbejde heri. Jeg er kommet helt tilbage til ca. 1720 i alle dele af familien. I er velkommen til at skrive til mig, hvis i ligger inde med data jeg ikke har med.
steen, jensen, privat, slægt, slægtstræ
Kerte - en landsby på Vestfyn

Privat side om byen Kerte, som er en lille landsby beliggende på Fyn. Her er bla. beskrivelser, byhistorier og gamle fotos.
kerte, fyn, vestfyn, byhistorie, byliv
Læsø Billeder

På dette site vises billeder fra Læsø. Siden er en del af Museumsforeningen for Læsø. Har du billeder liggende af Læsø, modtages de med tak.
billeder, læsø, gamle, øsamfund, fotos
Gamle-dage.dk

Gamle-dage.dk er opstået på grund af lysten til at samle billeder og information om de gode gamle dage. Jeg er med årene blevet lidt nostalgisk af natur, og har brugt en del tid på at søge internettet tyndt for information om en svunden tid. Jeg har fundet mange spændende sider, men fælles for dem alle er, at de er meget fokuseret på en enkelt periode eller sted. Jeg vil med denne blog prøve at favne lidt af det vi har glemt med tiden, og på den måde give folk et vindue til en tid som jeg syntes var skøn.
gamle, dage, billeder, beretninger, artikler
Museet Sønderskov

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Boyes hjemmeside

En privat hjemmeside med lidt blandede bolcher.
boye, sten, historier, information, artikler
Historiensgang.dk

Historiens Gang tager dig rundt til de steder i byen, hvor historien engang udspillede sig. Undervejs på turen får du en masse spændende og overraskende fortællinger. Det er alt andet end kedeligt, når din rundviser fortæller medrivende historier, så du transporteres tilbage i tiden. Vi tager som udgangspunkt vandring i Aalborg og omegn.
byvandring, aalborg, historier, bylivet, gåture
Hennings Slægt

Velkommen til min hjemmeside, hvor jeg vil præsentere mine aner og deres familier for mine børnebørn og vores familier. Hele min familie stammer fra Jylland. Alle er dog ikke blevet her, idet nogen rejste til Sjælland og andre emigrerede til Michigan i USA.
henning, madsen, jylland, slægt, usa
Martin Bjarklev's slægtsforskningsside

Privat side udarbejdet af Martin Bjarklev.
martin, bjarklev, slægt, slægtsforskning
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Ullerupgård

Denne side handler om gården Ullerupgårds historie og de personer der i tidens løb har haft tilknytning til gården.
ullerupgård, historie, kulturarv, bygning, gårdsted
Slægten Phillip

Slægten Phillip herpå hjemmesiden er bygget op omkring Jørgen Jørgensen Phillip som blev født 11.01.1836 i Vester Hæsinge, Svendborg amt.
philip, kenneth, efterslægt, slægtsnavn, privat
Jens Ejgild Caspersen

Jeg vil gerne på denne side delagtiggøre andre i mine forskningsresultater. Da jeg har hjulpet mange slægtsforskere gennem nogle knuder, har jeg en ret stor samling af slægter, nogle komplette og andre i små dele. Jeg vil ikke sige at jeg dækker hele landet, men hovedsagelig Himmerland og det meste fra Vendsyssel samt Sverige; Göteborg, Stift; Vestergötland, Halland og lidt i Skåne. Fra besøg på Arkiverne i Göteborg og Lund.
caspersen, slægtsforskning, privat, udgivelser, forskning
Random Acts of Genealogical Kindness (RAOGK)

Random Acts of Genealogical Kindness (RAOGK) er en global frivillig organisation, som har til formål at yde kortsigtet hjælp til andre slægtsforskere med at få kopier af dokumenter, billeder af gravsten osv., som kan være svært tilgængelige pga. af f.eks. afstande og globale sprogbarriere.
global, slægtsforskning, hjælp, guider, brugergruppe
Historisk befolkningsregister (HBR)

En side der ligner og er ala Link-Lives, blot ud fra et norsk perspektiv. Fuld søgebart.
link, lives, norge, befolkning, tilknytning
Dansk Kulturarv - Facebook

Dansk Kulturarvs facebookside.
kulturarv, beretninger, facebook, dansk, samfund
Stevns Lokalhistoriske Arkiv - Facebook

SLA egen startside på facebook, som køre sammen med den officielle hjemmeside.
stevns, facebook, side, arkiv, lokalhistorisk
Horsens-Hammer Forening og Arkiv

Velkommen til Horsens-Hammer Hjemstavnsforenings og Horsens-Hammer Lokalhistoriske Arkivs hjemmeside Du kan her blandt andet læse om Hjemstavnsforeningen og om, hvad vi laver i Arkivet, hvad Arkivet rummer af spændende arkivalier, om Horsens-Hammer Årbog og artikler med nyt og gammelt fra lokalhistoriske forfattere.
hammer, forening, arkiv, horsens, arkivalier
Ole Færch - Historieforskning

På min hjemmeside findes bøger og artikler med personalehistorisk, lokalhistorisk og almen historisk indhold, som jeg har skrevet, arkivalier fra Rigsarkivet, samt enkelte andre ting, som jeg har afskrevet og stiller til rådighed.
ole, ferch, forskning, slægtsforskning
Cathrine Errboe

Alle har en historie, der er værd at give videre. Journalist og forfatter Cathrine Errboe har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier, familiedramaer, biografier, krøniker og hverdagsfortællinger. I Livshistorier fortæller Cathrine Errboe, hvordan du selv kan komme i gang med at skrive historier fra sit eget liv til glæde for familien, slægtninge, venner og verden.
cathrine, errboe, slægt, foredrag, livshistorier
Gamle Videbæk

Denne gruppe er for alle som interesserer sig for hvordan byen Videbæk så ud i gamle dage.
gruppe, facebook, by, videbæk, billeder
Højholt.dk - Elsebeth Højholt

Om slægtsnavnet Højholt. Med information og slægtslinjer.
elsebeth, højholt, slægtstræ, webside
Fynske Billeder

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.
fyn, billeder, arkiv, fotografi, foto
Vendelboer og andre som havde hjemme i Vendsyssel

Min hjemmeside handler om Vendelboen og andre som havde hjemme i Vendsyssel dengang for længe siden.
vendelbo, vendsyssel, historie, byliv, privat
At Skrive Slægtshistorie

Drømmer du om at samle alle de spændende oplysninger, du har fundet gennem din måske mangeårige slægtsforskning, og fortælle slægtens historie ?. Hvis du har det sådan, er dette bogen for dig. Den vil give dig idéer til, hvordan du kan opstille historien, finde stof og skrive fængende. Hvordan du laver et indbydende layout og får historien ud over rampen til dine kommende læsere.
slægtshistorie, kathrine, tobiasen, bog, skrive
Aarhus Bykirke

Aarhus Bykirke er en menighed fuld af liv. Det gælder om søndagen, når vi samles til gudstjeneste i hjertet af Aarhus, og det gælder i løbet af ugen, når vi mødes i mindre fællesskaber rundt om i private hjem eller i kirkens lokaler. Læs mere om os her på siden – eller mød os til gudstjeneste en søndag. Vi glæder os til at hilse på dig!
århus, frikirke, bykirke, tro
Vammen Sogn - og dets historie

Formålet med denne webside er at at samle historier, dokumenter, billeder og alt muligt andet om mennesker, huse, ejendomme, foreninger og landskab i Vammen Sogn.
vammen, byhistorie, midtjylland, byliv, egnshistorie
Egedal Leksikon

Egedal Leksikon er et digitalt opslagsværk, udarbejdet af Egedal Arkiver og Museum. Som landets første digitale leksikon så det dagens lys i 2003 og blev i 2014 re-lanceret i Wikipedia-formatet. Her kan du finde artikler og billeder om lokalområderne, personer, begivenheder og meget mere i Egedal Kommune. Der er flere måder, du kan søge på. Se dem alle under: Søgevejledningen.
wikipedia, leksikon, egnshistorie, egedal
Syd for banen Roskilde - Lokalforening

Den lokalhistoriske forening Syd for Banen er oprettet i april 2011. Foreningens formål er at indsamle, fastholde, registrere og videregive historiske oplysninger fra området syd for jernbanelinjen i Roskilde By.
syd, bane, roskilde, forening, arkiv
Valborg Hjort - Sygeplejerske ved Øst-Vestfronten

Den bornholmske sygeplejerske Valborg Hjorth (1884-1970) drog ud i verden og arbejdede som krigssygeplejerske. Hun blev vidne til soldaternes rædsler under Balkankrigen, Første Verdenskrig og den russiske borgerkrig. Og hun skrev detaljeret om sine til tider barske oplevelser.
bog, valborg, hjort, sygeplejerske, krig
Otto Lawaetz - Familien Lawaetz

En familieside om slægt og anerne til Otto Friederich Christian Anton Lawaetz.
Lawaetz, otto, familieslægt, kalundborg
Leifr.dk

Privat slægtsside med bla. fotosalbum og historier.
leif, privat, slægtsside, østfyn
Adntro.com - Dna tests

Omfattende siden med dna test, taget ud fra flere forskellige parametre. Kan uploades og deles på andre sider, såsom Myheritage og Ancestry.
adnto, dna, test
Ørslevhistorie.dk

Denne hjemmeside beskæftiger sig med historier fra Ørslev - helt specifikt historier fra Ørslevs fortid. Har du dokumenter, billeder eller andre arkivalier liggende, så send dem gerne ind.
ørslev, sjælland, historier, bybevarelse, byliv
Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv

Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv ligger i Hobro og har eksisteret siden 1978. Igennem de mange år er der indsamlet et rigt materiale fra lokalområdet i form af papirer, billeder, aviser, protokoller og meget mere.
klejstrup, arkiv, hobro, lokalarkiv, forening
Vesterbølle - Før og nu

Vesterbølle Før og Nu er en side hvor man kan dele billeder, historier og andet fra Vesterbølle Sogn.
vesterbølle, facebook. gruppe
Rosenholm Slot & slægten Rosenkrantz

Rosenholm Slot er en herregård på Djursland lidt nord for Hornslet, 25 km nordøst for Aarhus. Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde. Siden grundlæggelsen i 1559 har Rosenholm været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og herregården er Danmarks ældste slægtsgård.
rosenholm, slot, rosenkrantz, adel, hornslet
Tuse Næs Arkiv - Podcasts

Denne podcast-side er etableret og drevet af arkivet for at sikre historiske fortællinger med og om personer og institutioner med tilknytning til Tuse Næs.
podcast, tuse, lyd, optagelser, erindringer
Rahbeks Antikvariat

Slaraffenland med brugte bøger. Antikvariatet har omkring 80.000 både nye og antikvariske bøger i mange forskellige genrer. Over 23.000 titler er tilgængelige på hjemmesiden.
antikvariat, bøger, brugte, egnsbøger, vildbjerg
Grejs Lokalarkiv

Grejs Lokalarkivs officelle facebook side.
arkiv, forening, grejs, facebook, oplysning
Holstebro Museum

Holstebro Museum er et kulturhistorisk museum i Holstebro. Museet har det kulturhistoriske ansvar for nyere tids historie i Holstebro Kommune og det arkæologiske ansvar for kommunerne Holstebro, Lemvig og Struer. Gennem en årrække har museet desuden specialiseret sig i luftfotoarkæologi.
museum, hostebro, oplevelser, guide, historie
Lynggaardweb.dk

Dette er en personlig webside der primært indeholder informationer og data vedrørende familie og slægt.
lynggaard, slægt, privat, side, familie
Storyhunt

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Fur Museum

Fur Museum er et naturhistorisk museum beliggende i Nederby på øen Fur i Limfjorden. Museet besidder og udstiller en omfattende samling af tidlig eocæne fossiler fra Fur Formationen, et jordlag der i daglig tale kaldes for moleret, og det underliggende Stolleklint Ler på Fur.
museum, fur, udstilling, opdagelser, videncenter
Anekdoter og billeder fra Hadsten og Omegn

Formålet med gruppen er primært at vise nogle af de talrige postkort, som siden ca. 1900 er udgivet med motiv fra Hadsten og omegn, suppleret med spændende brevhoveder og konvolutter.
hadsten, omegn, facwebook, gruppe, debat
SilkeborgGuiderne

Vi står parat til at krydre dit ophold med gode historier om byen og egnen. Året rundt tilbyder vi guidede ture til fods, i bus og på cykel. Om sommeren kan vi også guide på en sejltur med Hjejlebådene. Vi guider på dansk, engelsk og tysk. Du kan bestille en guide til dit private arrangement eller du kan deltage i en af vores åbne og gratis byvandringer hvor alle er velkommen.
byliv, fortællinger, byvandring, egnsinfo, silkeborg
Gamle billeder fra Stadil Sogn

Stadil Lokalhistorisk Arkiv har oprettet denne gruppe for at kunne vise gamle billeder , som vi måske ikke ved hvem er og at der ude i verden måske findes gamle billeder som nogen gerne vil dele med os og som kunne have en historie til glæde for andre som kan lide at høre om den dengang alt var før.
stadil, facebook, lokalarkiv, foto, egnsarkiv
Slægterne for Inge Brandt og Georg Christensen

Privat slægtsside om bla. Brandt og Dueholm slægter.
slægtsside, sønderjylland, dueholm, brandt
Værløseegnens Historiske Forening

Foreningen har mange aktiviteter: foredrag, ture i naturen, rundvisninger, udgivelser, lokalhistoire og flere andre ting. Se mere på vores hjemmeside.
værløse, forening, byliv., historie, fortællinger
Postkortforum.dk

Jeg hedder Niels Vad, og jeg samler på gamle postkort. Denne hjemmeside har jeg lavet for at vise et udsnit af min samling og for at komme i kontakt med andre samlere af gamle postkort.
postkort, forum, billeder, porto
Nørre Djurs Egnsarkiv

Nørre Djurs Egnsarkiv blev oprettet under navnet Gjerrild Sognearkiv i 1938, og er et at landets ældste arkiver. I 1985 flyttede vi til den nuværende adresse som er den tidligere skole. Og samme år henvendte man sig til kommunen om støtte og blev så kommunal med budget og en kommunal repræsentant i vores bestyrelse. På Arkivet er der adgang til mange forskellige slags arkivalier; bl.a. kirkebøger, Statstidende 2005+, udvidet biblioteks-adgang til Statsbiblioteket/Mediestream, lokale bøger, vejvisere, aviser og skrifter, billeder, etc. Vi holder åbent hver torsdag 13-17.
djursland, arkiv, lokalariv, billeder, oplysning
Lokalhistorisk arkiv for Timring Sogn

For denne side handler det om at passe på historien i Timring Sogn. Vi opfordrer borgere i lokalområdet til at komme med billeder og erindringer. Kom og besøg os og fortæl, hvad I kan bidrage med.
timring, facebook, side, oplysning, arkiv
Lokalhistorisk Arkiv i Ørnhøj

Ørnhøj Lokalarkiv, et aktivt mødested for historieinteresseret og slægtsforskere. Dette er Ørnhøj Lokalarkivs facebook side.
ørnhøj, lokalarkiv, mødested, facebook
Historiesnedkeriet

Historiesnedkeriet tilrettelægger og medvirker til historieformidling. Det sker f.eks. ved undervisning, ved etablering og medvirken i lokalhistoriske studiekredse eller andre projekter og historieevents. Historiesnedkeriet holder også foredrag, arrangerer og guider historiske byvandringer, ture og rejser.
snedkeriet, historier, oplysning formidling, byvandring
Centraal Bureau voor Genealogie

Centraal Bureau voor Genealogie er det nationale dokumentationscentrum for genealogi. Sidne er på Hollandsk, men der findes en engelsk introduktionsside og søgefunktion, som gør brugen let trods eventuelle sproglige vanskeligheder. Her kan bla. findes en liste over professionelle genealoger, der kan udføre kontraktforskning
holland, søgning, hjælp, viden, forum
Ingen sang over min vugge

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
Library of Congress

Library of Congress er det største bibliotek i USA med millioner af bøger, film og video, lydoptagelser, fotografier, aviser, kort og manuskripter i sine samlinger. Biblioteket er hovedbibliotek og er også hjemsted for US Patent og Copyright Office.
usa, bibliotek, aviser, digital, dokumenter
Lund og Eriksen slægten fra Grønland

Slægten Eriksen fra Saqqaq & Lund fra Nuuk, Grønland. Min slægt fra Grønland: Eriksen fra Saqqaq & Lund fra Nuuk, samt min mands slægt i Vestjylland: Nielsen fra Borris & Henriksen fra Videbæk.
grønland, eriksen, lund, nuuk, stamtavle
Marius Knudsen - En rejsende fotograf

Denne side er oprettet for at hylde fotografen Marius Knudsen, Borup, og samtidig vise en del af hans fotografiske værker efterhånden som de bliver scannet.
marinus, knudsen, billedesamling, fotograf, billeder
Auningby.dk

Startportal for Auning By, med flere valgmuligheder. Auning er en by beliggende på Djursland med 3.134 indbyggere. Den ligger ca 32 km vest for Grenaa.
byrum, byportal, auning, arkiv, byliv
Lokalhistorisk Arkiv Idestrup

Lokalhistorisk Arkiv Idestrup indeholder forskellige beskrivelser og historier (arkivalier) fra Idestrup sogn. Desuden er vi behjælpelig med at finde oplysninger om alt hvad der er muligt og som kan fortælle noget om livet og forholdene i sognet
idestrup, lokalarkiv, lokalhistorie, lolland, egnsinfo
Lokalhistorisk forening og Arkiv for Kegnæs Sogn

Lokalhistorisk forening for Kegnæs og Arkiv blev påbegyndt i 1978, og siden har frivillige indsamlet dokumenter og billeder/fotos, for at dokumentere og synliggøre fortiden for fremtiden.
kegnæs, forening, arkiv, opsøgende, egnshistorie
Tolstrup Christensen

Privat side med slægtforskning, debat og blogs.
tolstrup, christensen, privat, slægtstræ, blog
Himmelveje - i de snørede fødders land

I Himmelveje følger vi i Kirstine Pallesens eventyrlige fodspor jorden rundt, lige fra den første udrejse gennem Suezkanalen og den Transsibiriske Jernbane, til den sidste hjemrejse mange år senere, som gik over Stillehavet og videre gennem Panamakanalen. Lige efter bokseoprøret og under det firetusinde år gamle kejserdømmes fald, boede og arbejdede hun i en årrække blandt de kinesiske kvinder og børn. På utallige rejser til Manchuriet, oplevede hun den gruopvækkende tid med overtro, kvindeundertrykkelse, snørede fødder og værst af alt, måden hvorpå man forsøgte at skaffe sig af med nyfødte pigebørn. En spændende, uhyggelig, men også helt vidunderlig beretning om en modig og hjertevarm kvinde, der turde bryde med datidens konventionelle traditioner og følge sit "kald". - At rejse ud for at bringe kristendom og kærlighed til Manchuriets forsømte kvindeverden.
kina, mona, dalkær, bog, udrejse
Lunge (adelsslægt)

Lunge var en sjællandsk uradelsslægt, kendt fra sidste del af 1200-tallet. Slægtens mandslinje uddøde omkring 1480. Sidste kvinde er set 1528, men navnet videreførtes af hendes efterkommere kaldet -de nye Lunger- og blev indlemmet i adelskomplekset Dyre.
wikipedia, leksikon, lunge, adel, dyre
Barrit-Vrigsted Lokalarkiv - Facebook

Lokalarkivets dækningsområder er Barrit og Vrigsted sogne i Hedensted Kommune. Dette er deres officielle facebook side.
barrit, vrigsted, lokalarkiv, facebook, gruppe
Hillerød-Billeder - 2016

Jeg hedder Henrik Bachmann og var - indtil jeg blev pensionist i 2016 - hos Danske Bank i 48 år. Hermed præsenterer jeg Hillerød-Billeder, som er fokuseret på billeder fra byen siden 2016. Billederne er orienteret mod vejen man ser på billedet. De er derefter navngivet med vej og vejnr. Billeder fra en vej er samlet i sin egen folder.
2016, hillerød, blachman, nye, billeder
Thorslunde-Ishøj Lokalhistorie - Youtube

En del blandede videoer fra Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forenings arkiv. Dette er deres officielle youtube kanal.
youtube, thorlunde, ishøj, video, arkiv
Eriksen Web Site

Mit navn er Ove Eriksen, og jeg oprettede denne private familieside på MyHeritage for at opbygge mit slægtstræ, gemme fotos og dele mine opdagelser med mine slægtninge. Der er 2177 personer i mit slægtstræ. Hvis du har lyst til at se hele mit træ eller bidrage til siden, kan du anmode om at blive medlem.
myheritage, eriksen, ove
Vestergaard Slægten

Denne beskrivelse af Vestergaard Slægten er en reduceret udgave af min tidligere beskrivelse, samlet og udgivet i bogform 1990. Som kildeanvendelse er benyttet: Efterladenskaber som erindringsbeskrivelser, dokumenter, foto mm. samt en større brevsamling, samt mundtlige overlevering af ældre efterslægtninge. Beskrivelse af Vestergaard Slægten er ikke opdateret siden 1990.
vestergaard, slægt, privat
Jørgen Sørensens slægtssider

Siden rummer mine interesser her i blandt slægtsforsking. Min databasen indeholder 13282 personer i 4159 familier. Du er velkommen til at skrive til, hvis du har nogle oplysninger om min slægt.
jørgen, slægt, sørensen
Birgitte Gøye - frem til fortiden

Birgitte Gøye var en af Danmarks rigeste og mest indflydelsesrige kvinder i 1500-årene. I turbulente samfundsomvæltninger sikrede hun skoler og var med til at forme vores samfund i dag.
birgitte, goeye, historie, samfund, læring
Slægtshistorisk Forening Guldborgsund

Denne er vores officielle side og er tænkt som et talerør for vores medlemmer og alle der har lyst til at bidrage med råd og vejledning, inden for emnet slægtsforskning. Du er velkommen til at skrive til os, hvis du har yderligere spørgsmål
guldborgsund, facebook, forening
Ebbeskovposten.dk

Bag Ebbeskovposten.dk står Helle Larsen. Jeg er født og opvokset i Ebbeskov ved Fakse – staves nu Faxe. Hjemmesiden kommer til at omhandle min slægt både på min fars og mors side.
helle, larsen, ebbeskov, slægtsside, fakse
RingstedWiki

Ringsteds digitale opslagsværk, er hvor du kan finde historiske oplysninger om Ringsted og omegn og selv bidrage med de historier, du synes er spændende. RingstedWiki er et initiativ på vegne af Ringsted Museum og Arkiv. Det er et brugerdrevet opslagsværk, baseret på principperne for det frie leksikon Wikipedia. Det vil sige, at du kan være med til at skrive artiklerne, redigere i dem og tilføje billeder. Du skal bare oprette dig som bruger, så er du i gang.
wikipedia, ringsted, artikler, museum, leksikon
Slægtsforskerens guide til napoleonstiden

I Slægtsforskerens guide til napoleonstiden fortæller historiker Rasmus Wichmann, hvor og hvordan du skal lede, når du vil finde dine forfædre i mængden af arkivalier fra napoleonstiden. Det er en bog til både nybegynderen og den erfarne slægtsforsker. Wichmann gennemgår fagudtryk, søgemaskiner og arkiver, og kapitel for kapitel går han i dybden med de arkivalier, der findes inden for hver provins, og hvad man kan bruge dem til som slægtsforsker. Med bogen i hånden kan du spare mange timer i arkiverne og hurtigt finde frem til lige netop din slægtning.
guide, napoleonstiden, bøger, bog, slægtsforskning
Lisegerd.dk

Min mor, Helene Pedersen, dyrkede slægtsforskning. Det er primært hendes arbejde, der findes på denne hjemmeside. Jeg har, siden hun døde i 2009, tilføjet enkelte oplysninger, når jeg stødte på dem.
lise, gerd, privat, forskning, pedersen
Augustenborg Guiden

Tag guiden med rundt i byen, og læs eller hør om de forskellige seværdigheder. Du kan f.eks. starte med at gå en tur gennem Storegade eller Slotsallé, der begge fører til slottet. Guiden dækker hele den gamle bydel, havnen, parken, skoven og det meste af Augustenborgstien ud til Brovold. Vi starter byvandringen med at høre lidt om Augustenborgs historie. Byen blev grundlagt i 1651 af hertug Ernst Günther, der giftede sig med sin kusine, Augusta af Glücksborg, som han opkaldte slottet og byen efter.
augustenborg, guide, byvandring, historie, slot
Kirkerne i Hagested og på Tuse Næs

Præsentationsside af kirker i Hagested, Udby og Hørby.
tuse, næs, hagested, kirker, kirke
Indeks til dødsboer i Statstidende

Siden er oprettet som hjælp til slægtsforskere og indeholder en slags indeks over dødsindførelser, der er anført i Statstidende fra midten af 2001 og frem. Hver person er så vidt muligt præsenteret med: - sidst kendte navn - sidst kendte adresse - fødselsdato - dødsdato - nummer af Statstidende samt referencenummer
statstidende, indeks, dødsindførelser, dødsdato, afdøde
Hjortsvang Museum

Hjortsvang Museum er et aktivt landsbymuseum, der udstiller en stor samling af brugsting, bygninger og landbrugsmaskiner, der oprindeligt blev samlet eller givet til brødrene Jens og Anders Markussen af lokale borgere. I 1983 skænkede Anders Markussen Vroldgård til Tørring-Uldum Kommune og dermed opstod Hjortsvang Museum. Mange frivillige fra egnen har deres daglige gang på Hjortsvang Museum, hvor man deltager i alt fra reparationer og genopbygning af de gamle bygninger, markarbejde med de gamle maskiner til rengøring og pasning af billetsalget. Se hjemmesiden for besøgstider og infromation.
hjortsvang, museum, historie, udstilling, bygninger
Synopsis

Synopsis giver dig et hurtigt og enkelt overblik over litteraturen og den nyeste praksis inden for alle juraens mange områder. Ordet "synopsis" er græsk, og kan nogenlunde oversættes med "overblik". Og det er netop overblik, der er selve ideen med Synopsis. Der publiceres hvert år en enorm mængde juridiske bøger, artikler, betænkninger - og ikke mindst domme. Det bliver stadigt vanskeligere at nå at læse det hele - for slet ikke at tale om at finde det læste igen, når man har brug for det. Her er det, at Synopsis kan være en hjælp.
portal, lov, lovgivning, persondata, jura
Svanekearkiv.dk

Historisk info om Svaneke, Listed, Aarsdale, Ibsker Christiansø og det gamle "Øster Herred". Arkivet er beliggende i Svanekes gamle rådhus, Storegade 24. Faste åbningstider, men også efter aftale. Vi har mange arkivalier i arkivet, og modtager også med tak.
svaneke, arkiv, fotos, bornholm, byhistorisk
RoskildeGuides

Vi er et netværk af passionerede guides fra lokalområdet, som elsker at formidle Roskildes mange spændende historier.
guider, byliv, historier, roskilde, byvandring
Minnesider.no

En norsk udgave af den danske adføde.dk. Du kan søge frit på siden og få den oversat til dansk fra menuen.
mindeside, norge, afdøde, norsk, døde
Christianshavns Historie gennem 400 år

Historisk video med fortælling om anlægningen af bydelen Christianshavn. Geografisk set er Christianshavn oprindeligt opfyld på nogle sandbanker på Amagers naturlige nordkyst, men i dag en regulær halvø. Bydelen blev grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1618.
youtube, 400, video, historie, københavn
Aarhusguiderne.dk

AarhusGuiderne er den største og mest erfarne udbyder af guideservice i Aarhus, Region Midtjylland og resten af Jylland. AarhusGuiderne har i mere end 70 år guidet for alle slags grupper – uanset alder og sprog. Vi ser det som vores fornemste opgave at formidle byens og landets kultur, historie, arkitektur og design på en både seriøs og underholdende måde, så vores gæster får en oplevelse med hjem. Vi tilpasser vores ture til målgruppen uanset om det er en familie, en arbejdsplads, en forening eller krydstogtturister.
århus, aarhus, guider, byvandring, vandring
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone. I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske. Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket. Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.
dagmar, kejserinde, russisk, kongelig, billeder
1967 Christianshavn - Dokumentar

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Jørgen Carlsens slægtsforskning

For mange år siden fik jeg nogle slægtstavler m.m. udarbejdet af en af min fars fætre. At komme tilbage til 1550 var spændende. Det tog dog tid før der for alvor kom skub i processen. Jeg bruger The Next Generation of Genealogy Sitebuilding (TNG) til at holde styr på min data og der er mange måder at se på slægten på i dette program. Se dig gerne omkring og afprøv mulighederne. Send gerne en mail, hvis du har oplysninger eller finder fejl. JC.
carlsen, slægtforskning, jørgen, tng, privat
Andreasen og Kreutzer

Min familie stammer fortrinsvis fra Nordjylland på mødrenes side, samt Midtjylland samt Lolland Falster på fædrenes side. Jeg har taget udgangspunkt i tre slægtsbøger, som omhandler min slægt på min mors side.
lolland, andreasen, kreutzer, privat, slægtsforskning
Svendborg Kommune

I Svendborg Kommune er vi omkring 4500 medarbejdere, som er engageret i at skabe et fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder for kommunens borgere og vores erhvervsliv. Svendborg Kommunes placering som nabo til Svendborgsund og det sydfynske Øhav samt den smukke natur giver os et plus på forhånd. Kombineret med et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og lettilgængelige erhvervsområder, gør det, at Svendborg står godt rustet til fremtiden.
svendborg, kommune, region, syd, regioner
Suså Egnshistorisk Forening

Suså Egnshistorisk Forening dækker med sine mange aktiviteter hele den tidligere Suså Kommune, som er identisk med den nordlige del af Næstved Kommune. Det er en aktiv forening med mange spændende tilbud til alle, der har interesse i at lære sin hjemegn og dens historie at kende.
suså, forening, egnshistorie, herlufmagle, sjælland
History alive

Velkommen til min YouTube side: "History alive". Mit navn er Kaare Lundbye. Jeg er meget interesseret i historie fra især Anden Verdenskrig og rejser derfor meget rundt i Europa til vigtige historiske steder. Min ambition er så vidt muligt at lægge en video op en til to gange om måneden. Rigtig god fornøjelse. Denne YouTube kanal er en non-kommerciel hobby. Jeg er ikke professionel historiker, men forsøger at fange de historiske facts i de rammer, der nu en gang ligger mig tilgængelig.
historie, fortid, beretninger, youtube, dansk
Håndskrifter for slægtsforskere

Som slægtsforsker undgår man ikke at skulle søge i kirkebøger, skødeprotokoller, folketællinger mm., og de er alle skrevet i hånden med en skrift som måske med nutidens øjne kan være svære at læse. Her introduceres en række typiske tekster der alle er forsynet med "oversættelse" og forklarende noter.
håndskrift, skrift, bog, skrive, slægtsforsker
Fyn - Middelfart 1938

En film om Middelfart i 1938. Der er billeder fra byens erhvervsvirksomheder, skoler og sportsliv. Klippet er uden lyd.
middelfart, video, 1938, kulturarv
Marcussen og Ørum

Om bla. Ørum og Marcussen. Privat hjemmeside med optegnelser.
marcussen, ørum, privat, slægtsside
Videbækegnens Lokalhistoriske Arkiv

Som andre Lokalarkiver og kulturinstitutioner, varetager vi indsamling og bevaring af den lokale kulturarv. Vi formidler materialet, så alle interesserede kan søge viden om vores lokale kulturhistorie.
videbæk, lokalarkiv, arkiv, arkivalier
Sejs-Svejbæks lokalhistorie

Det er foreningens formål at indsamle, registrere og bevare materiale og data om Sejs-Svejbæks historie og gøre det tilgængeligt for foreningens medlemmer og lokalområdets beboere. Det kan bl. a. ske via hjemmesiden, mødevirksomhed, arkivering, elektronisk kommunikation og udgivelse af skriftligt materiale.
sejs, svejbæk, lokalhistorisk, arkiv, midtjylland
Ka' du huske - Lokalhistorisk Arkiv (Lynge)

Alle gruppens medlemmer kan her udveksle billeder, kommentarer, videoer osv., der vedrører Lynge Sogn i Sorø Kommune. Lokalarkivet dækker området fra Sorø Sø i nord til Kongskilde Maskinfabrik i syd, samt fra Broby Vesterskov i øst til Lindebjerg i vest.
lynge, facebook, lokalarkiv, minder
Aastrup Folkemindesamling

Her på siden kan du læse mere end 90 historier / beretninger fra Aastrup. Aastrup Folkemindesamling er en selvstændig forening der har arkiv i Abildhuset, Præstegaardsvej 12, V. Aaby. Vi dækker Aastrup, Nakkebølle Hovedgaard og Svelmø ejerlav. Vi vil gerne fortælle om området, og har du noget du kan bidrage med, modtager vi det gerne.
aastrup, arkiv, folkeminde, lokalrkiv, åstrup
Oddensogn.dk

Denne hjemmeside er løbende under udbygning. Her vil du fremover kunne følge med i den slægtsforskning, som undertegnede har foretaget i Odden sogn siden 1999.
odden, odsherred, privat, slægtstræ
Rejmert.dk

Denne side er oprettet med det formål at præsentere vor slægtsforskning for andre interesserede. På siden finder du aner til Susanne Juul Sørensen og Bo Rejmert Sørensen, samt vores efterslægt. Slægterne er fordelt over hele Jylland of Fyn med få afstikkere til Sjælland. Du er velkommen til at bruge de informationer du finder på vores sider med behørig henvisning til kilden.
privat, rejmert, juul, jylland, slægtsforsning
International Society of Genetic Genealogy (ISOGG)

International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) blev grundlagt i 2005 af DNA-projektadministratorer, der delte en fælles vision: fremme og uddannelse af genetisk slægtsforskning. Vores mission er at advokere for og uddanne om brugen af genetik som et værktøj til slægtsforskning og at fremme et støttende netværk for genetiske slægtsforskere.
dna, viden, vejledning, vision, værktøj
DNApainter

DNA Painter er en prisvindende hjemmeside, der kan hjælpe med at afmystificere dine DNA-resultater.
dna, værktøj, painter, forskning, opdagelser
Sønderborg Kommune

Sønderborg Rådhus, beliggende Rådhustorvet i Sønderborg er det administrative centrum for Sønderborg Kommune. Sønderborg Rådhus har siden 1500-tallet ligget i vejgaflen mellem Store Rådhusgade og Lille Rådhusgade.
sønderborg, kommune, region, syd, sønderjylland
Oj-coins

OJ-Coins.dk - Velkommen til en møntside med masser af specielle mønter. Jeg har også lavet lidt slægtsforskning, som du er velkommen til at kommentere på.
mønter, gammel, coins, møntfod, historie
Stenhuggeriet - Filmen fra klippe til grav

Besøg hos Danstein Stenhuggeri ved Jyderup. Filmen viser hvordan man laver gravsten fra rå klippe til færdiglavet gravsten på kirkegården.
gravsten, stenhuggeri, udførsel, youtube, viden
Genealogyindexer.org

Søger i flere forskellige digitale dokumenter, relateret til primært dele af Østeuropa, bla. Polen og Ungarn. Her er også arkivalier fra området omkring Tyskland og Østrig. Siden er gratis at bruge.
polen, rusland, østeuropa, portal, søgning
Dansk Mølleforum.dk

Dette er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om bevaringen af vore gamle møller.
møller, forum, samtale, brugerforum, hobby
Bruunshaab Gl. Papfabrik

Oplev et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer. Fabrikken ligger smukt i mølleådalen nær Viborg, og her har lyden af mennesker og maskiner kunnet høres siden industriens barndom. Et besøg i det forunderlige fabriksmiljø vil være udbytterigt for både børn og voksne.
pap, fabrik, bruunshaab, viborg, egnsmuseum
Historiske Møller i Danmark

På denne hjemmeside finder du digitaliseringen af Bertil Larsens store samling af oplysninger om danske vand- og vindmøller.
historisk, møller, vind, danske, danmark
Reclaimtherecords.org

En non-profit organisation og aktivistgruppe af slægtsforskere, historikere, advokater og forskere, der kæmper for en åben tilgang til beskyttede, gemte og tilbageholdte arkivalier / dokumenter i USA. Man ønsker at kæmpe for en åbenhed omkring arkivalierne, som de mener burde være frit for alle og ikke ejet af bla. store firmaer som Ancestry og Myheritage. De arkivalier de vinder tilbage gennem retsager, bliver efterfølgende lagt ud på sitet til fri benyttelse forevigt. Siden 2015 har de "vundet" mere end 6 millioner dokumenter retur til fri søgning.
usa, forening, slægtsforskning, open, source
The NYC Historical Vital Records Project

The NYC Historical Vital Records Project. Et projekt med henblik på at masse digitalisere 13,3 millioner historiske fødsels-, døds- og vielsesoptegnelser for New York. Siden er gratis at søge på, men man skal give et beløb, for det fundne dokument.
usa, optegnelser, new, york, fødte
Legal Desk - Juridisk info

Legal Desks automatiske formularer er udarbejdet af advokater og sætter dig i stand til nemt og billigt at lave dine egne juridiske dokumenter. Hvis du f.eks. selv vil bestemme, hvem der skal arve efter dig, eller under hvilke omstændigheder din arv skal videregives, kan du her lave et testamente.
juridisk, dokumenter, slægt, familie, lovgivning
Lokalhistorisk Arkiv for Nørager og Omegn

Velkommen til vores Facebook-side. Her vil vi dele arbejdet i arkivet med jer. Men da vi ikke kan dele alt her - så aflæg os også gerne et besøg.
lokalhistorisk, facebook, , arkiv, nørager, omegn
Dengang i Skagen - 1949

Smallfilm om datidens Skagen i 1949.
skagen, film, gammel, 1949, smallfilm
Grenaa Egnsarkiv - Flickr

Grenaa Egnsarkivs officielle flickr side, med billeder fra arkivet.
flickr, billeder, arkiv, grenaa, billedearkiv
Historytours.dk

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
New Zealand - fødte, viede og døde

Siden er en del af det statslige Rigsarkiv i New Zealand. Man kan søge frit på siden, men skal betale for at få en kopi af det fundne dokument. Et normal udskrift i kopi koster pt. 25 New Zealandske dollars
new, zealand, fødte, døde, rigsarkiv
GentofteFilm

Se filmperlerne fra Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte og gå på opdagelse i din lokale historie.
film, youtube, video, gentofte, lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne

Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne er lokalhistorisk arkiv der er beliggende i Østjylland. Hjemmesiden indeholder smagsprøver på det arkivet har samlet sammen, men rummer kun en lille brøkdel af alt det, der findes i arkivet. Vi er beliggende i den gamle sognegård på adressen Lyngbygårdsvej 41, 8220 Brabrand.
borum, lyngby, brabrand, østjylland, lokalhistorie
Bunkerdage

Bunkerdage er et årligt arrangement med fokus på besættelsestiden i Danmark og Silkeborg 1940-1945 og anden verdenskrig i Europa.
bunkerdage, event, krig, silkeborg, besættelse
Billeder fra besættelsestiden

Formålet med denne gruppe er at historiske interesserede kan udveksle billeder fra Danmark under besættelsen.
besættelsen, facebook, gruppe, billeder, krig
Archives.com

Australsk betalingsside med bla. folketællinger og skiblister. Man kan afprøve siden gratis i en 7 dags prøveperiode. ,
australien, archives, folketællinger, australsk, portal