Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Weber & Poulsens Bogbinderi (742)

Weber & Poulsens Bogbinderi i Svendborg tilbyder at skrive, fremstille og indbinde slægtsbøger. Alternativt kan vi nøjes med at printe og bundte, hvis du ikke ønsker indbinding af dine slægtsbøger. Vi har mange kunder fra specielt Odense og København.
bøger, bog, bogbinderi, svendborg, slægtsbog
Københavns Biblioteker - Hovedbibliotek (1377)

Københavns Biblioteker er det største biblioteksvæsen i Danmark og består af 20 biblioteker -1 hovedbibliotek og 19 lokalbiblioteker.
københavn, bibliotek
Københavns Stadsarkiv (1566)

Københavns Stadsarkiv er Københavns kommunes arkiv. Arkivet indsamler og bevarer arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og udvikling.
københavn, arkiv, stadsarkiv, billeder, hovedstad
Kbhbilleder.dk (2256)

På kbhbilleder kan du finde kulturhistoriske fotografier fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum, samt kort og tegninger. Der kommer løbende mere materiale til i takt med at samlingerne digitaliseres og registreres.
københavn, billeder, foto, arkiv, fotografier
Artikel - Dansk filmhistorie 1896-2009 (1821)

Den første danske filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, kun et halvt år efter brødrene Lumières første offentlige filmforevisning i Paris i december 1895. Det var impresarioen Vilhelm Pacht, der viste en håndfuld små film, formentlig engelske produktioner, i Københavns Panorama, en træpavillon, der var opført på Rådhuspladsen i København, foran det endnu ikke færdigbyggede rådhus.
artikel, film, historie, dansk
Dansk Jødisk Museum (992)

Dansk Jødisk Museum er et dansk selvejende museum beliggende på Slotsholmen i København, der har til formål at dokumentere de danske jøders ca. 350 år lange historie.
museum, amerika, usa, indvandring
Rigsarkivet.dk (915)

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Skippere.dk (614)

Velkommen til hjemmesiden over navigationseksaminerede danske skippere og styrmænd i perioden 1707-1839, hvor eksamen i dette tidsrum, kun kunne aflægges hos Københavns skipperlav. Siden indeholder en prosopografisk database, hvori der kan søges oplysninger om mere end 13.908 eksaminerede skippere og styrmænd, 4.348 skibe og 13.551 destinationer som viser skibenes rejsemål.
skippere, eksamen, styrmænd, skibe, sejlskib, navigation, skipperlav
Byvandring (745)

Vores ture i og omkring København bygger på lokal viden, kærlighed til byen og den gode fortælling. Vi glæder os til at møde dig på byvandring.nu.
byliv, københavn, vandring, opdag, bygninger
Politiets registerblade (623)

Politiets registerblade var en forløber for folkeregistret. Her er alle københavnere over 10 år registreret i perioden mellem 1890-1923.
politi, registerblad, mandtal, københavn, politiregisterblad
Vognstyrer.dk (743)

I erindring om min morfar Ejnar Rasmussen, vognstyrer ved Københavns Sporveje.
sporvogn, slægt, københavn, rasmussen, sporveje
Brønshøj Kirke (1048)

Brønshøj Kirke ligger i Brønshøj. Kirken har siden sognets indlemmelse i Københavns Kommune, i 1901, været den ældste bygning i København og er opført i 1180'erne af biskop Absalon i romansk stil med kridt-kvadre fra Stevns som materiale.
brønshøj, kirke, københavn, kirkegård
Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv (738)

Foreningen ejer og driver Christianshavns Lokalhistoriske Arkiv. Arkivet passes af frivillige og befinder sig i Vagthuset – Acciseboden – Torvegade 75. Der er åbent lørdage mellem kl. 13 og 15. Undtagen på helligdage og i ferier. Samlingen bliver hele tiden opdateret via internettet. se chrarkiv.dk
christanshavn, lokalarkiv, lokalhistorie, københavn, arkiv
Hamlet Tours (463)

Hamlet Tours laver historiske rundture i København og omegn. Vores mission er at vise Danmark frem for turister og at få danskernes egne øjne op for vores fantastiske historie og verdensklasseattraktioner.
guidet, ture, rejser, event, historiske, oplevelser
Det Danske Udvandrerarkiv (685)

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Her kan du også søge i 217.000 danske og 150.000 udenlandske, primært svenske, udvandrere, fra årene 1869 til 1913. Protokollerne er udarbejdet af Udvandrerarkivet i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv, på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
udvandrer, arkiv, rejse, immigration, dansk
Danske jøder i Theresienstadt (713)

Et projekt udarbejdet af studerende fra Syddansk Universitet i samarbejde med Netværk for Nazisme- og Holocauststudier. Støttet af den tjekkiske ambassade i København.
nazisme, holocaust, historie, danske, jøder
Kend Din By - Facebookside (760)

Hos Kend Din By får du historier om vores fantastiske hovedstad, København. Konceptet suppleres snart med en podcast.
facebook, side, fællesskab, københavn, historier
Grundtvigs Kirke (1281)

Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København er en kirke bygget til minde om præsten, digteren og folkeoplyseren N.F.S. Grundtvig.
københavn, grundtvig, kirke
Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn (857)

Side og præsentation af slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn.
københavn, forening, storkøbenhavn
Gamle København (662)

Gamle København er en hygge facebook gruppe med det formål at dele billeder og historier om vores alle sammens skønne København. Definitionen af København er afgrænset til Københavns - og Frederiksberg kommune. Med hensyn til hvad der kan postes i gruppe, kræver det at billedet er mere end 30 år gammelt.
facebook, gruppe, gamle, københavn, billeder
Den Kongelige Mønt (743)

Den Kongelige Mønt, fabrik med eneret på møntproduktion i Danmark, administreret af Danmarks Nationalbank og siden 1978 med hjemsted i Brøndby vest for København. Til Den Kgl. Mønts virksomhed hører også prægning af officielle fortjenstmedaljer og en række private og officielle medaljer.
mønt, historier, kongelige
Sus Duun (546)

Mine slægtshistorier – Fra Danmark, Sverige og USA. Hjemmesiden handler om min forskning i min slægt – igennem mine mange år som slægtsforsker
sus, duun, djursland, himmerland, københavn
Kend København (821)

Kend København gør dig klogere på Københavns historie, hvis du bliver nysgerrig på din tur rundt i byen.
københavn, byliv, historie, hovedstad, klogere
Bedemand i København - En Smuk Afsked (682)

Lige meget hvorhenne i København du har brug for en bedemand, står vi klar til at vejlede dig og rådgive dig. Med ni lokationer spredt rundt omkring i København har vi mulighed for at opfylde alle dine begravelses - og bisættelses behov. Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.
københavn, begravelse, bedemand, bisættelse, afdøde
Burchhardts Begravelsesforretninger (703)

Burchhardts Begravelsesforretninger er et familiefirma, der gennem 2 generationer har bistået familier og pårørende med hjælp til arrangering af bisættelser og begravelser.
københavn, begravelse, bedemand, bisættelse, burchhardts
Københavns Overpræsidium - Familieretlige sager (563)

Familieretlige sager - Københavns Overpræsidium gældende fra 1858-1989.
rigsarkivet, præsidium, sagsret, 1858, 1989
Københavnske skoleprotokoller (610)

Find oplysninger om elever på de københavnske skoler. Det varierer fra skole til skole, hvilke år, der er materiale fra. Dette er en søgning via København Stadsarkivs hjemmeside. Skoleprotokollerne er gode for slægtsforskere, hvis man har tabt sporet af en familie, der er flyttet meget. Familiens børn vil som regel have gået i skole. I protokollen kan du finde oplysninger om barnets far og familiens adresse.
skoler, københavn, skoleprotokoller, søgning, skole
Geddes kort - Kongens pralekort (655)

Geddes kort fra 1761 viser kongens København set fra oven – let forskønnet og dejlig detaljeret.
kort, matrikel, københavn, kongen, gedde
Danmarks hovedstad København (566)

Opslagsværket Danmarks hovedstad København tegner et billede af det københavnske erhvervsliv, som det så ud omkring år 1920. Bøgerne rummer detaljerede beskrivelser af alt fra bagermestre og konditorer til slagtere, vognmænd og instrumentfabrikker. Første bind indledes med en beskrivelse af, hvordan Københavns erhvervsliv har udviklet sig fra middelalderen og frem til moderne tid. Danmarks hovedstad København består af fire bind, der beskriver hovedstadens erhvervsliv med handel, håndværk og industri, som det så ud omkring år 1920.
danmarks, hovedstad, bøger, serie
Københavns Museum (898)

Byens nye museum er den perfekte indgang til Københavns historie og aktuelle udvikling.
københavn, museum
Fruentimmerture (688)

Jeg hedder Dorte og jeg er fruentimmeret, som skriver og afvikler byvandringer om Københavns historie fordi jeg ikke kan lade være. Københavns historie er mageløs, uden sidestykke og jeg elsker at fortælle og formidle den.
byliv, ture, rundvisning, københavn, historie
Gamle København (612)

Historierne om Gamle København er mangfoldige og vidunderlige. Ingen har som Jørgen Larsen dykket ned i alle disse guldgruber af kulturhistorie og trivia. Hans ugentlige klumme i Berlingske er blandt avisens mest populære, og bøgerne med udvalgte klummer bestsellere. Her kommer en helt ny samling, der aldrig tidligere har været udgivet i bogform. Læs bl.a. om den sidste skattefrie øl, en husleje på 8 kroner om måneden i 1938, Langeliniepavillonen, Hirschsprungs Samling, Frederiksberg Kirke, Ranchs Hjørne ved Amagertorv, de frie kunstneres hus, Toldbodens hunde og den hollandske ghetto.
københavn, bog, fortælling, historier, fotos
Er du vokset op i Sydhavnen (581)

Har du haft Valbyparken som legeplads eller gået på Ellebjerg / Bavnehøj-skole ?. Syntes du, ligesom os andre her i gruppen, det kunne være sjovt at finde gamle lege og klassekammerater, se billeder, samt læse og skrive historier fra din barndom i Sydhavnen, så tilmeld dig.
sydhavn, københavn, gruppe, mødested
Alderdomsforsørgelse 1891-1928 (577)

Her kan du finde oplysninger ældre mennesker, der modtog alderdomsforsørgelse eller aldersrente. Datidens form for folkepension. Vis Københavns Stadsarkiv.
alderdom, aldersrente, gammel, forsørgelse
1850-1920 i København (1317)

Københavns industri voksede fra midten af 1800-tallet, og store virksomheder som B&W og Carlsberg nød godt af den forbedrede infrastruktur med kongerigets første jernbaneforbindelse, udbygningerne af havnen og ikke mindst det store antal af arbejdere, der nemt kunne rekrutteres fra de mange tilflyttere, der fra provinsen strømmede til København og fik indbyggertallet til at vokse betydeligt.
københavn, 1850, 1920, infrastruktur, by
Amager Hospital (549)

Amager Hospital er et hospital beliggende på Amager i København, der drives af Region Hovedstaden. Hospitalet har et årligt budget på 608 mio. kr. og beskæftiger 700 medarbejdere.
amager, hospital, sygehus, sundhedsvæsen, sygdom
Et offentligt fruentimmer (513)

Historien om Et offentligt fruentimmer er fiktion, men dele af handlingen har historisk fundet sted, og beretningen om den unge kvinde, Dorthea, og hendes liv i det københavnske prostitutionsmiljø i 1890’erne gengiver virkeligheden i tiden. Dortheas livsrejse fra Lolland til et liv som løsagtigt og offentligt fruentimmer i København, i en prostitutionskultur styret af et korrupt politikorps, er også beretningen om hendes kamp mod et fordærvet system, der forsøger af fastholde hende i en tilværelse som prostitueret. Skrevet af Tom Guldbæk Olsen.
bog, fortælling, fruentimmer, prostitueret, beretning
Jørgen Grandts ude- og hjemmesider (530)

Indeholder mange billeder og oplysninger om gader, veje, og infrastruktur fra udvalgte områder. Her mange oplysninger om vejenes oprindelse og navne.
københavn, gader, privat, sider veje
Nyt datasæt skal lære maskiner at læse håndskrift (552)

Rigsarkivet har i samarbejde med Københavns Universitet skabt et træningsdatasæt, baseret på danske kirkebøger, der skal gøre maskiner i stand til at læse håndskrevne datoer og tal.
rigsarkivet, nyhed, information, håndskrift
Lavsprotokoller fra 1500-tallet og frem (550)

Her kan du finde oplysninger om personer, der var medlem af et håndværker- eller handelslav i København. De københavnske lav var sammenslutninger af håndværkere og handelsfolk. De ældste lav går tilbage til middelalderen. Enhver, der ville slå sig ned med et erhverv, var forpligtet til at være medlem af et lav. Lavene fungerede også som sociale foreninger.
håndværk, protokoller, handelslav, københavn, 1500
Lysninger – prøvelse af ægteskab (582)

Rummer alle vielser, hvor bruden boede i København, både borgerlige og kirkelige. Et navneregister gør lysningerne lette at bruge.
lysning, gift, forlovet, navneregister, vielser
Familien Jacobsens Slægtsdatabase (531)

Velkommen til Carsten Kjær Jacobsen og Johanne Jacobsen (født Hansen) slægts. Slægten Jacobsen spænder fra Ungarn, Langeland, Viborg, Randers, Ålborg, Haverslev, København og til Nordborg på Als. Slægten Hansen kommer fra hele Nordals, Vester Sottrup, Broager og Munkbrarup i Tyskland. og da Als er en Ø er der forbindelser til mange gamle slægter herfra.
privat, jakobsen, online, slægtstræ, langeland
Inden for voldene - København (446)

Indenforvoldene.dk tager dig med på en rejse gennem det gamle København og præsenterer dig bl.a. for byens historie, bygningerne, gaderne, broerne og ikke mindst de mange spændende mennesker – kendte såvel som ukendte – der ved deres tilstedeværelse har givet byen kulør. Alt dette er foreløbigt suppleret med over 9.000 fotos, postkort og annoncer, men da emnerne selvsagt er enorme og på ingen måde udtømmende, vil siden løbende blive opdateret med tekst og billeder.
københavn, historie, byhistorie, foto, billeder
En sommer i København 1935 | Remastered med lyd (400)

Restaurerede scener fra sommeren 1935 i København og livet ved kysten. Vi ser Østerport station, Klampenborgbanen, sejlads ved Hellerup, Dyrehaven, Københavns havn med lastning af fragtskibe, dyrene i Jægersborg Hegn, Tivoli, strandlivet ved Bellevue, fiskerkonefruerne, byens slotte og kirker, Christianshavn og legepladsen ved volden.
københavn, 1935, farvelagt, film, sommer
Gamle detaljer i Storkøbenhavn (411)

Velkommen til Gamle detaljer i Storkøbenhavn.
detaljer, bygninger, billeder, facebook, gruppe
Simeon-Sankt Johannes Sogn (758)

Simeons Sogn var et sogn i Nørrebro Provsti. I dag er sognet en del af Simeon-Sankt Johannes Sogn. Sognet ligger i Københavns Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sokkelund Herred. I Simeons Sogn ligger Simeons Kirke.
kirke, nørrebro, simeon, københavn
Bornholmskeudvandrere.dk (452)

Databasen over bornholmske udvandrere bygger på et kæmpe arbejde, som slægtsforsker Lill-May Didriksen udførte. Oplysningerne er hentet i Københavns Politis udvandrerregister. Bornholms Ø-arkiv vedligeholder løbende informationerne i databasen.
bornholm, udvandrere, database, arkiv, søgning
Oplev historien - byvandring (470)

Historiske byvandringer i København - især på Østerbro. Bliv klogere på din by og Danmarkshistorien.
byvandring, historie, københavn, by, østerbro
Selskabet for Københavns Historie (549)

Foredrag, byvandringer, besøg i historiske bygninger, ledet af forskere, der virkelig ved noget om emnerne, artikler om København, som det var engang. Med udgangspunkt i dagens København laves arrangementer, der sætter byen og det, der sker i den, i perspektiv. Desuden bliver medlemmerne informeret om den nyeste forskning i byens historie.
historie, københavn,
Byen der forsvandt (445)

Christianshavn og Christianshavns Kvarter. Allan Mylius Thomsen fortæller om de dele af København, der er revet ned i fremskridtets navn.
youtube, byhistorie, københavn, video, christianshavn
Historiskebyture.dk (468)

Vi er en lille flok vandringsmænd og – kvinder, der brænder for at formidle byens historiske kvaliteter på en folkelig måde. Vi har en stor historisk viden og et årelangt kendskab til byen, hvilket gør, at vi er i stand til at skræddersy en hel speciel vandring efter dit eget ønske.
byhistorie, københavn, byture, guider, oplevelser
Byen der forsvandt (485)

Byen der forsvandt er den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsens samtidshistoriske storværk om den by, som han elsker, og som han i årevis har gennemtravet, mens han med hatten i hånden har fortalt tusindvis af danskere om Københavns kvarterer, gader, gyder, steder og pladser.
københavn, christianshavn, byliv, bog, bøger
Forlaget Lindhardt og Ringhof (430)

Lindhardt og Ringhof er et stort internationalt forlagshus med tilhørende datterforlag – bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag, Alfabeta forlag og SAGA - med hovedsæde i København og afdelinger i Warszawa, Helsinki og Freiburg.
forlag, lindhardt, ringhof
Kulturens venner (439)

Guidede historiske ruter og kulturoplevelser i København og omegn.
københavn, guide, byture, byhistorisk, byliv
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet (506)

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Politiets Mandtaller (536)

Politiets mandtaller består af skemaer, hvor Københavns befolkning mellem 1865 og 1923 er registreret. Du kan bladre i mandtallerne, der er inddelt efter gade, år og måned.
stadsarkiv, københavn, politi, folketælling, mandtal
Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv (490)

Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv indsamler og forvalter arkivalier og minder vedrørende Valby og Vigerslev. Selskabet arrangerer aktiviteter i form af møder og ekskursioner. Arkivet kan tilbyde oplysning og hjælp i lokalhistoriske forhold.
valby, arkiv, lokalarkiv, sjælland, københavn
Bryggenslokalhistorie.dk (440)

Foreningen har over 20.000 fotos fra Bryggen og en del postkort fra 1920 og 30èrne, samt meget andet.
bryggen, lokalhistorie, lokalarkiv, københavn, vesterbro
Roholl Bedemandsforretning (421)

Roholl Bedemandsforretning er din lokale bedemand København og Valby. Vi er en begravelsesforretning med mange års erfaring og stolte traditioner. Vi har flere afdelinger rundt om i København, hvor vores bedemænd er klar ved telefonerne hele døgnet, når du ringer. Find vores nærmeste bedemandsforretning og bedemand i København for at få hjælp til at arrangere begravelse eller bisættelse.
roholl, københavn, valby, bedemand, begravelse, bisættelse, kiste
Københavnerhistorier: Podcast (419)

Hør forunderlige historier om hovedstaden og dens mennesker: ”Københavnerhistorier”, produceret af Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i samarbejde med Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv zoomer ind på detaljer i byens store samlinger og folder de mange spændende historier ud over i alt 20 afsnit.
podcast, københavn, historier, lyd, stadsarkiv
Ladegården (382)

Find oplysninger om indsatte og tvangsarbejdere på Ladegården, Københavns største arbejdsanstalt til fattige.
fattiggård, indsatte, ladegård, straffeanstalt, københavn
Amagerantikvariat.dk (532)

Vi fører et bredt sortiment inden for mange forskellige genrer. Hovedvægten er lagt på dansksprogede bøger, men vi har også et mindre udvalg af bøger på engelsk.
bøger, brugte, københavn, amager, antikvariat
Erik Nielsens slægtside (350)

Slægten kommer hovedsaglig fra Stevns og Midtsjælland. Jeg hedder Erik Nielsen, min webside handler om min slægt. Min familie på begge mine forældres side hedder Nielsen, så efternavnet Nielsen er der rigtig mange af. Slægten kommer fra Midtsjælland og Stevns, en enkelt Københavner, et par stykker fra Helsingør og en indvandret Tysker er det også blevet til.
erik, nielsen, stevns, midtsjælland, privat
Kirkegaards Antikvariat (748)

Lille selvstændig boghandel i København siden 2004, beliggende på Islands Brygge 25 i København.
kirkegaard, antikvariat, brugte, bøger, københavn
Udvandring til andre verdensdele – Kom godt i gang (498)

De fleste udvandringer foregik fra København og er registreret hos Københavns Politi 3. Politiinspektorat. Direkte udvandring foregik med både fra København direkte til en oversøisk havn, fx New York. Ved indirekte udvandring, dækkede kontrakten billet til transport fra København til den havn, hvorfra skibet til den oversøiske destination sejlede og billetten til dette skib. Der var også agenter i Vejle og Ribe, som formidlede indirekte udvandring via Hamborg.
udvandring, verdensdele, rejse, danske, politi
Nyhavnsforeningen (369)

Foreningens formål er at arbejde for en styrkelse af kulturarvsmiljøet i Nyhavn - som byrum og som havn.
byrum, forening, byliv, københavn, kulturarv
Københavns historie - Wikipedia (593)

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor Københavns centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel.
københavn, wikipedia, wiki, byhistorie, hovedstad
Det Kongelige Bibliotek (360)

Det Kgl. Bibliotek er en institution under Kulturministeriet. Vi leverer services og vidensformidling samt sikrer dansk kulturarv for eftertiden.
kongelig, bibliotek, københavn, statslig,
Farveoptagelser af Danmark, 1920 (426)

En kaleidoskopisk rejse gennem Danmark i 1920'erne.
farvefilm, 1920, københavn, danmark
Vestre Kirkegård - København (390)

Formidlingsportal for Vestre Kirkegård, København
vestre, kirkegård, købehavn, facebook, formidling
Københavnerture.dk (497)

På vores byvandringer har vi fokus på levende fortællinger, der engagerer jer. Vi skaber fælles oplevelser for jer, fordi vi tror på, at det bidrager til gode arbejdspladser. Vi elsker at dele alle de sjove og anderledes oplevelser, som vi har i og rundt om København. Så tag med os på ture.
byvandring, historie, københavn, fortællinger, oplevelse
Nyhavn - 1673-1998 (283)

Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
nyhavn, bog, bøger, mylius, fortælling, københavn
Sankt Albans Kirke (589)

St. Alban's English Church ligger i Churchillparken i København mellem Kastellet, Gefionspringvandet og Frihedsmuseet. Det er den eneste anglikanske kirke i Danmark. Kirken har sit navn efter Sankt Alban, Englands første martyr, som blev henrettet omkring år 304.
alban, kirke, københavn, engelsk, kirker
Lægdsruller - en kilde til din slægtsforskning (379)

I foredraget fortæller Michael Dupont om hvad du som slægtsforsker kan bruge lægdsrullerne til, og hvordan man arbejder med dem. Foredraget har særligt fokus på lægdsruller fra København.
lægdsruller, information, lærdom, youtube, rigsarkivet
Nypolitivennen - Blog (428)

Tidligere bibliotekar Erik Nicolaisen Høy oversætter, offentliggøre og kommentere tidsskriftet Politivennen. Det var et københavnsk ugeblad, der udkom i årene 1798 til 1846 med et hav af kommentarer og klager fra borgerskabet over den uorden, der herskede i København.
politi, vennen, blog, historie, opslagsværk
Slægten Skovhus Hansen (320)

Denne hjemmeside omhandler slægten Skovhus Hansen. Vi er tre søskende der er vokset op i Holstebro. Vore aner stammer fra Holstebro og omegn, Sydthy, egnen omkring Hjarbæk Fjord, egnen omkring Mariager Fjord, Aalborg, Vendsyssel, Læsø, Nordsjælland, København og Norge.
skov, skovhus, hansen, privat, holstebro
Snublesten.dk (579)

De første 12 snublesten til minde om personer, der blev forfulgt af nazisterne i Danmark, blev lagt den 17. juni 2019 i København og på Frederiksberg. I 2020 lagde Snublesten Danmark også snublesten i Gentofte. I 2021 kom Kgs. Lyngby, Odense og Kolding til, og i 2022 blev der tillige lagt snublesten i Aarhus. I 2023 lagde Snublesten Danmark for første gang snublesten i Vejle og Randers. Gruppen har i alt lagt 110 snublesten.
snublesten, markering, sten, nazisme, mindesten
Folkeuniversitet (moderside) (441)

Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet. Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.
foredrag, booking, kurser, folkeoplysning, undervisning
Beskyt de værdige fattige (312)

I 1700- og 1800-tallet vrimlede det med fattige i København. Beskyt de værdige fattige! viser, hvordan synet på og behandlingen af disse fattige var i perioden 1770-1874. Bogen undersøger forholdet mellem privat velgørenhed, filantropi og det offentlige fattigvæsen.
fattigvæsen, bøger, læsestof, fattige, københavn
Weirdwalks.dk - Byvandring (655)

Vi er specialister i ekstraordinære, spændende og underholdende byvandringer i københavn. Vores ture er ikke bare en kilde til viden, men også en “vild og intens” oplevelse.
københavn, byvandring, oplevelser, fortællinger, historier
Copenhagen Walking Tours (351)

Copenhagen Walking Tours formål er at være med til at formidle Københavns brogede mangfoldighed og historie. Vi er ikke “faghistorikere”, men har specialiseret os i at genfortælle byens historiske temaer på en underholdende og alment tilgængelig måde.
københavn, byhistorie, byvandring, oplevelser, fortællinger
Den Esmarch'ske slægt (338)

Denne familieside handler om slægterne Esmarch og deres oprindelse samt om mine familiære relationer. Esmarchbasen er den centrale del som indeholder alle esmarcher og hele min familie. Men læs også indledende om slægtens grene på denne side. For overskueligheden skyld, kan den københavnske gren - Mads Esmarchs efterkommere (hvor jeg er efterkommer) og Slægtens oprindelse ses særskilt, men oplysningerne er også i Esmarchbasen.
esmarch, københavn, slægt, privat, mads
Herman H. J. Lynge & Søn (462)

Hovedsageligt inden for videnskab, filosofi, politik og økonomi, men også på mange andre områder. Vi køber bøger inden for alle områder af naturvidenskab og humaniora, - enkelt- såvel som samlinger, og vi giver tilbud såvel som evalueringer. Hvis du har en bog eller en samling, som du gerne vil tilbyde os eller få vurderet, bedes du kontakte os.
gamle, bøger, slægtsbøger, antikvariske, københavn
Københavnske skifter – Kom godt i gang (303)

Skiftevæsnet i København var mere komplekst end i resten af landet. Læs om de forskellige protokoller og sagsrækker, der hørte til forskellige slags skifter.
skifter, rigsarkivet, københavn, hjælp, guide
Vi snakker om kbhbilleder.dk (312)

På sitet kbhbilleder.dk kan du finde tusindvis af fotografier, kort og tegninger fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger. I denne gruppe arbejder vi med at forbedre beskrivelserne af de enkelte billeder, så søgemulighederne forbedres og viden om byens historie forankres sammen med billederne.
gruppe, kbh, billeder, københavn, facebook
Christians Kirke - KBH (510)

Din kirke med højt til loftet i hjertet af København.
christians, kirke, københavn
Vallensbæk Lokalhistoriske Forening (305)

Foreningens formål er at udbrede kendskab til og skabe interesse for Vallensbæks historie ved at indsamle, registrere og offentliggøre billeder, film, beretninger, redegørelser, protokoller og andet materiale, som giver oplysninger af historisk og kulturel værdi.
forening, vallensbæk, lokalhistorie, arkiv, københavn
St. Alban's English Church (242)

St. Alban's English Church ligger i Churchillparken i København mellem Kastellet, Gefionspringvandet og Frihedsmuseet. Det er den eneste anglikanske kirke i Danmark. Kirken har sit navn efter Sankt Alban, Englands første martyr, som blev henrettet omkring år 304.
sankt, alban, kirke, engelsk, københavn
Københavns Befæstning (261)

En kort film om Københavns Befæstning der kan bruges i forbindelse med undervisning eller via besøg på Befæstningen. Fortalt af skuespiller Henning Jensen.
befæstning, hovedstaden, københavn, forsvar, historie
Storyhunt (287)

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Anna Kirke - Nørrebro (379)

Anna Kirke også kendt som Annakirken er en kirke beliggende på Bjelkes Allé 19-21 på Nørrebro i Anna Sogn, Københavns Stift, tegnet af arkitekten P.V. Jensen Klint. Bygningen blev opført over tre etaper, der blev afsluttet i henholdsvis 1914, 1921 og 1928, og har plads til 200 mennesker.
anna, kirken, nørrebro, københavn
Ingen sang over min vugge (259)

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
Oplevelsescenter Vestvolden (160)

I Oplevelsescenter Vestvolden arbejder vi med historien om Københavns Befæstning og forsvaret af København under den kolde krig. Det gør vi med udgangspunkt i vores to besøgssteder Ejbybunkeren og Artillerimagasinet, der begge ligger i smukke historiske omgivelser på Vestvolden i Rødovre.
vestvolden, befæstning, oplevelse, historie, krig
Christianshavns Historie gennem 400 år (111)

Historisk video med fortælling om anlægningen af bydelen Christianshavn. Geografisk set er Christianshavn oprindeligt opfyld på nogle sandbanker på Amagers naturlige nordkyst, men i dag en regulær halvø. Bydelen blev grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1618.
youtube, 400, video, historie, københavn
Odense Kommune (131)

Odense Kommune er landets fjerde mest folkerige kommune efter København, Aarhus og Aalborg. Kommunen er den mest folkerige kommune i Region Syddanmark.
odense, syddanmark, kommune, region, fyn
Kraniebrud på Radio4 - Slægtsforskning (122)

Gemmer din familie på en historie, der er værd at grave frem? Flere og flere danskere kaster sig over at forske i sin egen slægt ved køkkenbordet. Men hvor starter man henne - og hvad skal man forvente at finde? I dagens Kraniebrud giver vi dig et lynkursus i, hvordan du selv kommer i gang - og hvordan du kan bruge nogle af historikernes tricks til at komme helt tæt på din egen familie. Medvirkende: Asbjørn Romvig Thomsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, Henriette Roued, lektor i digital kulturarv ved Københavns Universitet og historiker Michael Dupont. Vært: Peter Løhde.
radio, 4, lyd, slægtsforskning, podcast
1967 Christianshavn - Dokumentar (110)

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Historytours.dk (90)

Kom med på historisk byvandring i København eller Helsingør med History Tours. En historisk guidet gåtur i København eller Helsingør tager typisk udgangspunkt i en bestemt periode. Deltagerne bliver ført ind i byens liv og udvikling i perioden. Historiker Christian Holm Donatzky fortæller om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.
byvandring, byhistorie, historisk, helsingør, københavn
Katolsk Historisk Arkiv (66)

Katolsk Historisk Arkiv er arkivet for Det katolske Bispedømme København. På undersiderne kan du læse om hvilke materialer arkivet råder over, samt hvilke værktøjer der er nyttige for den, der vil fordybe sig i den danske katolske historie.
katolsk, arkiv, database, bisp, historie
Bo i Byen (63)

Bestil Bo i Byen til en spændende og underholdende byvandring i København. Jeg tilrettelægger turen så den passer til jeres behov og forventninger. Hvad enten du kun kender København som besøgende eller har boet i byen hele dit liv, så er du garanteret en fantastisk oplevelse.
hovedstad, andersen, københavn, byvandring, byture
Vor Frelsers Kirke - København (64)

Vor Frelsers Kirke ligger i Sankt Annæ Gade på Christianshavn i Københavns Kommune. Kirken er mest kendt for sit spiralsnoede spir, men den rummer også en imponerende, udskåret orgelfacade fra 1698 og Nicodemus Tessins mesterstykke af en altertavle.
vor, frelsers, kirke, københavn, kirke
Faxe Kirke (45)

Faxe Kirke er en kirke i Faxe. Kirken er fra midten af 1400-tallet og opført i sengotisk stil af røde munkesten med hvide kridtstensbjælker. I våbenhuset findes kalkmalerier fra før reformationen. Kong Hans forærede i 1492 kirken til Københavns Universitet, som ejede den frem til 1934, hvor den overgik til selveje.
faxe, kirke, kirkegård, sogn, sognekirker