Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Silkeborg Arkiv

Silkeborg Arkiv er en kulturhistorisk institution, som arbejder med byens lokale og kommunale historie. På vores læsesal kan du få adgang til mange sider af historien og gå på opdagelse mellem minder og fakta. Arkivet har til huse på Silkeborg Bibliotek, som ligger i Hostrupsgade.
silkeborg, arkiv, lokalarkiv, søhøjlandet, lokalhistorisk
Kriminalhistorie.dk

På disse sider fortæller vi om kriminelle i slutningen af 1800-tallet, der har det tilfælles, som for de flestes vedkommende har siddet i Horsens Tugthus. Fælles for sagerne er også, at de dømte som hovedregel får livstidsstraffe, mens en enkelt 'kun' får en straf på 16 år. Sagerne er tilfældigt udvalgt og vi er - så vidt vi ved - ikke i slægt med nogen af de dømte, men vi har lyst til at fortælle historierne alligevel.
historie, krimi, fanger, straf, 1800
Arkiv.dk

I arkiv.dk søger du i materiale, der opbevares i mere end 580 danske lokal- og stadsarkiver samt et mindre antal specialsamlinger. En del materiale er digitaliseret, så du umiddelbart kan se det her på arkiv.dk, og der kommer løbende nyt til. Men der er lang vej endnu, inden alt er digitalt, så i mange tilfælde skal du henvende dig direkte til et arkiv for at se materialet.
arkiv, foto, database, billeder, dokumenter
Filmcentralen.dk

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Her kan du gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre.
film, tv, serie, arkiv, produktion
Kirkeministeriet

Kirkeministeriet er et ministerium under den danske regering, der har religion generelt og Folkekirken i særdeleshed som sit ressortområde.
kirkeministeret, stat, kirker, præster
Find gravsted (EG)

Find gravsted giver mulighed for at søge gravsteder på en lang række danske kirkegårde. Søge mulighederne administreres af de kirkegårde der bidrager med data. På oversigtskortet er det muligt at se hvilke kirkegårde app'en kan benyttes på. Det er muligt at se aktuelle takster for kirkegårdens ydelser, kontaktoplysninger og adresse. Gravsteder kan søges frem ved hjælp af afdødes navne.
døde, gravsteder, søgniing, portal, gravsten
Lokalhistorisk Forening for Karup området

Lokalhistorisk Arkiv i Karup er oprettet i 1979. Det er en selvstændig institution under Viborg Museum og Kulturudvalget, og kommunen yder et årligt tilskud til arkivets drift. Lokalhistorisk Forening (se denne) er støtteforening for arkivet, og dens bestyrelse udpeger medlemmer til arkivets styrelse. Denne styrelse holder møde mindst to gange årligt, og medlemmerne er Karlo K. Hansen, som er formand, Birthe Nexø, der er næstformand, samt Anders Bertel. Se vedtægterne under Årsberetninger, vedtægter m.m.
karup, lokalarkiv
Arbejdermuseet

Siden sin start i 1982 har Arbejdermuseet løbende indsamlet genstande og kunstværker, der fortæller om arbejderbevægelsens og den almindelige arbejders historie. Den første store indsamling lagde grunden til udstillingen om dagliglivet i 1950’erne, der gennem årene har været en bærende del af museets fortælling. Siden er der også blevet samlet genstande ind fra udvalgte arbejdspladser og fagforeninger. Samlingen omfatter tusindvis af værker af kendte og mindre kendte kunstnere og tegnere, der har ladet sig inspirere af motiver fra arbejdernes hverdag og historie.
museum, arbejder, work, historie
Genealogisk Forlag

Hos Genealogisk Forlag kan du være heldig at finde billeder af dine aner – vel og mærke, hvis de har været i politiets søgelys.
genealogi, forbryder, kriminel, fotos, forlag
Rigsarkivet.dk

Vi indsamler, bevarer og leverer originale data og dokumenter, der kaster lys over det danske samfunds udvikling. Rigsarkivet er en offentlig institution under Kulturministeriet og indeholder dokumenter, der kan fortælle om de sidste 800 års Danmarkshistorie. Indtil slutningen af det 20. århundrede bestod samlingen primært af papirdokumenter, men i dag indsamler Statens Arkiver også elektroniske arkiver fra offentlige myndigheder og private personer.
hjælp, vejledning, slægtsforskning, moderside, københavn
Gem du dine kys

Som 60-årig fandt min mor ud af, at hun var adopteret. Nu undersøger jeg min hemmelige familie. Dette er en artikel i 4 dele, publiceret i Information.
adoption, historie, adopteret, beretning, historie
World Wide Cemetery

World Wide Cemetery blev oprettet af internetpioner Mike Kibbee i 1995. Det er den ældste online kirkegård og mindesmærke i verden.
gravsted, begravede, portal, kirkegårde, døde
Lokalhistorisk Forening For Slangerupegnen

Foreningens formål er bl.a. at indsamle materiale, der kan fortælle om fortiden. Netop vort område er rigt på minder fra fortiden. Mennesker har færdedes på egnen i hen ved 5.000 år og har til alle tider efterladt sig spor.
slangerup, nordsjælland, lokalarkiv, arkiv
Skippere.dk

Velkommen til hjemmesiden over navigationseksaminerede danske skippere og styrmænd i perioden 1707-1839, hvor eksamen i dette tidsrum, kun kunne aflægges hos Københavns skipperlav. Siden indeholder en prosopografisk database, hvori der kan søges oplysninger om mere end 13.908 eksaminerede skippere og styrmænd, 4.348 skibe og 13.551 destinationer som viser skibenes rejsemål.
skippere, eksamen, styrmænd, skibe, sejlskib, navigation, skipperlav
Knud Højrup, Astrup

Som barn kom jeg ofte på ferie hos mormor og morfar i Ebeltoft. Morfar Knud Vindberg havde ligesom flere af sine brødre i mange år undret sig over hvor navnet Vindberg stammede fra. Så da han blev pensioneret i 1956 kørte han rundt til omegnens sogne på sin VeloSolex knallert for at læse i kirkebøgerne. Når jeg var på ferie hos dem hjalp jeg morfar med at skrive resultatet af hans forskning ind i en slægtsbog som mor og far havde givet ham. Jeg har været heldig at arve denne bog fra morfar. Dette lagde grunden til min egen interesse for slægtsforskning og det har faktisk optaget mig det meste af voksenlivet. Denne hjemmesides afsnit Knuds slægt kan betragtes som min egen on-line slægtsbog.
privat, slægtsforskning, bøger
Minsamling.dk - En farverig tidsrejse i sort/hvid

På disse sider finder du en unik samling af gamle danske fotografier. Billederne er arrangeret efter kategori og kan sorteres efter postnumre. De fleste billeder er taget af private eller dygtige hobbyfotografer. Ofte scannes billederne fra glasplade eller filmnegativer. Læs mere på siden.
arkiv, billeder, foto, negativer, fotografier
Kruse-slaegt.dk

Jeg hedder Lisbeth Kruse Bjerregaard, f. Olesen. Jeg er født i Godhavn, Grønland i 1957, af forældre Leif Kruse Olesen og Fritze Vigen Olesen f. Larsen. På denne side præsentere jeg min slægt, m.m.
kruse, slægt, privat, træ, slægtstræ
De forsvundne. Hedens sidste fortællere

I De forsvundne præsenteres prøver på folkemindesamleren Evald Tang Kristensens (1843-1929) folkloristiske og kulturhistoriske materiale på en både engagerende og fagligt seriøs måde
de, forsvundende, bog, bøger, heden
Michael Axelsen - Min slægt

Jeg forsker i min egen slægt fortrinsvis i Danmark; Sjælland (midt, nordøst, syd og øst), Jylland (Holmsland, Varde, Vejle, Viborg-egnen og Aalborg), Fyn (sydøst), Sydslesvig (Amrum, Bredsted og Nørregårdsskov) samt Bornholm, Langeland og Samsø.
privat, slægtstræ, michael, axelsen, danmark
Vognstyrer.dk

I erindring om min morfar Ejnar Rasmussen, vognstyrer ved Københavns Sporveje.
sporvogn, slægt, københavn, rasmussen, sporveje
Gribskov Arkiv

Gribskov Arkiv har arkivalier fra administrationen i Gribskov Kommune og dennes forgængerkommuner, foruden private (lokalhistoriske) arkivalier og en billedsamling med tusindvis af fotos.
gribskov, lokalarkiv, nordsjælland, arkiv, fotos
Bentha.dk

Hjemmesiden omhandler min og min mands slægter - Nielsen, Schultz, Faber Steffensen og Andersen - samt familier uden for slægten med rødder i Rinds Herred. Min fars slægt stammer hovedsagelig fra Lynderup, Ulbjerg, Låstrup og Skals sogne i Rinds herred. På min mors side befinder vi os i forhold til min morfars slægt dels i Hejls og Vejstrup sogne, dels i Nørholm sogn og Sverige (mit navn er af svensk oprindelse). Min mormors slægt stammer fra Fyn. Min mands slægt på min svigerfars side indeholder bl.a. slægtsnavne som Faber, Staal, Flindt, Anchersen, Curtz, Kjærulf, Mørch og på min svigermors side befinder vi os nord for Limfjorden i bl.a. Kettrup, Skæve, Hjortdal, Kollerup, Klim og Hjardemål sogne.
privat, slægtstræ, schultz, andersen, rinds
Slægtsforskning i Sønderjylland og omegn

Dette er en privat side, der vil komme til at handle om slægtsforskning i fortrinsvis Sønderjylland, da både min egen slægt og min svigerfamilie kommer fra det sønderjyske område.
sønderjylland, slægtsforskning, syd
Blog - Annemette Søgaard Hansen

Jeg forsker i min mors slægt, som fortrinsvis er fra Vendsyssel og min fars slægt, som mest er fra Sjælland.
annemette, blog, slægtstræ, søgaard, slægtsforskning
Krøniken

En illustreret beretning om mine forældres og mit liv i Svendborg, - med fotografier, erindringer og baggrundsstof.
svendborg, historie, beretninger, privat, erindringer
Krigsvidenskab.dk

Krigsvidenskab.dk henvender sig til alle, der beskæftiger sig med eller interesserer sig for militære forhold generelt, herunder ikke mindst dansk forsvars- og sikkerhedspolitik.
krig, videnskab, oplysning, viden, historie
Dansk Vestindien - Kilder til historien

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Kongenshus Mindepark

For at hædre hedebøndernes slidsomme arbejde blev den selvejende institution ”Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere” stiftet i 1942. I 1953 blev mindeparken indviet, en natur-, kultur- og historisk oplevelse lidt ud over det sædvanlige.
facebook, kongens, hus, mindepark, viborg
Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv

Kongens Enghave Lokalhistoriske Arkiv blev stiftet i 1986 med det formål at indsamle og bevare de historiske minder fra Kgs. Enghave/Sydhavnen.
sydhavn, kongens, enghave, lokalarkiv, lokalhistorie
Steenroed.dk - beretninger fra min slægtsforskning

Historier og beretninger fra min slægtsforskning m.m.
privat, slægtsforskning, historie, beretninger
Flemmings herregaarde

Der er over 1000 Slotte, Herregårde og Proprietærgårde i Danmark. Oprindelig startet af Flemming Vestermark, men nu videreført af DIS Danmark.
herregård, opslag, dansk, historie, bygninger
Industrimuseet

Her fortælles den dramatiske historie om, hvordan Danmark blev moderne. Om hvordan ny teknologi forandrede verden for altid, og hvad det betød for almindelige mennesker. Vi er et anderledes og levende museum fyldt med frivillige ildsjæle. Her må du røre, lege, prøve, dufte og smage dig gennem historien.
indutri, museum, historie, teknologi
Familiens historier

På denne blog har jeg skrevet min families historier. Jeg har arbejdet med at komme kød på de mange fakta om fødsel, død, ægteskaber, børn og så videre. Min farfars familie kan ifølge nogle (mere og mere tvivlsomme) genealogier føres tilbage til kong Gorm den Gamle og kejser Karl den Store.
privat, træ, tåsinge, langeland, sønderjylland
Lis Klarskov Jensens Humble-slægt og forskning

Min Humble-slægt har sine rødder på Fyn og Langeland i 1500-tallet, og senere i Jylland og på Lolland-Falster og i Norge.
langeland, fyn, norge, humble
Commonwealth War Graves Commission

Søg efter de 1,7 millioner mænd og kvinder fra Commonwealth-styrkerne, der døde under de to verdenskrige, og de 23.000 kirkegårde, mindesmærker og andre steder verden over, hvor de mindes, herunder britiske, canadiske, australske og newzealandske styrker.
commonwealth, war, krig, index, gravsteder
Min bornholmske slægt

Som titlen antyder, kommer min slægt fra Bornholm, eller rettere sagt, sådan troede jeg, det forholdt sig, da jeg startede på min slægtsforskning, men jo mere man arbejder med det, finder man ud af, at slægten ikke var helt så bofast, som jeg troede.
bornholm, slægt, slægtsforskning, privat, træ
Grundtvigs Kirke

Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København er en kirke bygget til minde om præsten, digteren og folkeoplyseren N.F.S. Grundtvig.
københavn, grundtvig, kirke
Klarskov slægten

klarskov-slægt. Der lå engang en hovedgård "Clareschou" i landsbyen Marslev, øst for Odense - og der ligger den endnu! Herfra har Klarskov-slægten sit navn. Læs nærmere om slægtens stamforældre på min side.
klarskov, privat, odense, slægtstræ, marslev
Geneablog - Kenneth Konrad Knudsen

Jeg hedder Kenneth Konrad Knudsen og er født og opvokset i Nørre Snede i Midtjylland. Men rent slægtshistorisk interesserer jeg mig mest for Himmerland og Vendsyssel, hvor 90 % af mine aner stammer fra.
Kenneth, himmerland, slægt, midtjylland, privat
Den Kongelige Mønt

Den Kongelige Mønt, fabrik med eneret på møntproduktion i Danmark, administreret af Danmarks Nationalbank og siden 1978 med hjemsted i Brøndby vest for København. Til Den Kgl. Mønts virksomhed hører også prægning af officielle fortjenstmedaljer og en række private og officielle medaljer.
mønt, historier, kongelige
Sus Duun

Mine slægtshistorier – Fra Danmark, Sverige og USA. Hjemmesiden handler om min forskning i min slægt – igennem mine mange år som slægtsforsker
sus, duun, djursland, himmerland, københavn
Orø Minder | Museum og Lokalarkiv

Museet er indrettet i øens tidligere fattighus, som blev opført kort efter 1803. Lokalmuseet indeholder museumsgenstande og et stort skriftligt materiale om Orøs historie. De vigtigste effekter er – udover papirarkivalier opbevaret i biblioteket på Orø Skole – gammelt bohave og brugsting. Ved hjælp heraf fortælles om livet på Orø gennem tiderne.
orø, museeum, histoire, ø, mindesamling
Frederik Strand - Museumsleder for Politimuseet

Historiker og forfatter Frederik Strand kender alt til dansk kriminalhistorie og ved, hvordan efterforskningsmetoderne har udviklet sig gennem tiderne.
foredrag, booking, kriminalhistorie, krimi, oplæsning
Banditter.dk

Søg efter fanger i danske arrester/fængsler/tugthuse i perioden 1752-1932. Når du finder en bandit, ses et link til fangeprotokollen hos Rigsarkivet - og måske endda et billede af fangen.
kriminel, arrester, fængsler, tugthuse, fange
Min fædrende og mødrende slægt.

Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg er fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Slægterne handler som udgangspunkt om Henriksen og Hansen.
henriksen, hansen, holbæk, helge, elly
Industrimuseet Frederiks Værk

Industrimuseet Frederiks Værk er et levende og dynamisk museum for Halsnæs Kommune. Museet går på to ben, idet der både er fokus på fabriks- og industrihistorien og på den store polarforsker, Knud Rasmussen. Frederiksværk hører til blandt Danmarks 25 nationale industriminder.
frederiksværk, museum, industri, halnæs, historie
Efterslægtstavle for Blankensteiner slægten

På dette website kan man, ved at klikke rundt i menuen herover, se efterslægts-tavle for Johan Georg Blankensteiner, der starter tilbage i midten af det 18. århundrede samt læse nogle mere eller mindre interessante historier om slægten Blankensteiner og deres ægtefæller.
blankensteiner, privat, slægtstræ
Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke

Faaborg-Midtfyn Arkivsamvirke blev etableret fra maj 2007 og omfatter 21 lokalhistoriske arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivsamvirket er en paraplyorganisation for selvstændige arkiver og folkemindesamlinger. Næsten alle er foreningsdrevne. En undtagelse er Faaborg Byhistoriske Arkiv, der er tilknyttet Faaborg Kulturhistoriske Museer, som drives for kommunale midler.
midtfyn, samvirke, faaborg, fyn, arkiv
Min Slægtsforskning - Foretaget af Per Hartvig-Olsen

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til oplysningerne på dette websted, så skriv til os.
hartvig, olsen, privat, træ, jensen
Instituttet for sprog og folkeminder - Sverige

Instituttet for sprog og folkeminder (Isof) er en statslig instans, der indsamler, opbygger og udbreder viden om sprog og kultur i det flersprogede Sverige.
sverige, folkeminde, sprog, oplysning, skrift
Slægten Radoor

Siden er opbygget med slægter og personer, som jeg har fundet spændende i min slægtsforskning gennem mange år – (siden 1990)
radoor, privat, træ, slægt
Vejle Byrådsarkiv

I gamle dage var Vejles byråd involveret i mange store og små beslutninger. Dengang havde man ikke nær så mange udvalg til at tage sig af de enkelte sager, som i dag. Det betyder, at de gamle byrådssager er fyldt med historier, der fortæller om helt almindelige borgeres hverdag i Vejle. Siden er en del af Vejle Stadsarkiv.
vejle, byråd, stadsarkiv, sager, byrådet
Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev

Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev, en landsby i Hvetbo Herred - Vendsyssel. Oplysningerne er samlet og redigeret af Lisbet Thorendahl
lokalhistorie, byliv, minder, vester, hjermitslev
Slægten Blankensteiner

På dette website kan man, ved at klikke rundt i menuen herover, se efterslægts-tavle for Johan Georg Blankensteiner, der starter tilbage i midten af det 18. århundrede samt læse nogle mere eller mindre interessante historier om slægten Blankensteiner og deres ægtefæller.
blankensteriner, slægt, privat, træ, johan
D-dag og Operation Overlord

Formålet med dette websted er at fortælle om D-dag og Operation Overlord samt om de muligheder, der er i dag for at besøge Normandiet og de historiske lokaliteter. Det er samtidigt mit ønske at medvirke til bevare mindet om de skelsættende begivenheder dengang og historien om de soldater, der deltog med livet som indsats.
d-dag, 1944, landgang, normandiet, krig
Museum Odense

Museum Odense er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der rummer seks museer og besøgssteder – H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Den Fynske Landsby, Møntergården, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet (fra foråret 2023). Desuden forvalter vi det arkæologiske ansvar for Odense, Nordfyns, Middelfart og Assens kommuner og fører tilsyn med fredede fortidsminder og diger på hele Fyn.
museum, odense, samling, historie, oplysning
Outtree

Ourtree.dk er et effektivt og velfungerende redskab til samling af data om slægt og til opbygning af slægtstræer. Når du har oprettet en brugerkonto, vil du indenfor få minutter være klar til at indtaste dine data, som opbevares i skyen. Oprettelse og brug af ourtree.dk er gratis. Læs mere om Ourtree.dk nedenfor. Læs om vilkår for brug under Info og Privatlivspolitik.
online, slægtstræ, digital, slægtsforskning
Ørnen.dk - Søgning i Nørre Ørslev

På denne side kan du søge i kirkebøger, folketællinger, lægdsruller mm. fra Nørre Ørslev Sogn. Det er min hensigt at det skal være muligt at søge navne og datoer på alle døde, fødte, viede og konfirmerede foruden næsten alle folketællingerne d.v.s.
gravsteder, døde, søging, nørre, ørslev
Find en grav (dansk)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Juelsminde Lokalarkiv - Facebook

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed- og lydoptagelser. Herpå vores facebookside, viser vi lidt af det arbejde vi gør.
juelsminde, facebook, arkiv, side, lokalarkiv
Slots- og Kulturstyrelsen

Slots- og Kulturstyrelsen yder faglig rådgivning til kulturministeren og bidrager til gennemførelse af regeringens målsætninger på kulturområdet. Styrelsen forvalter desuden statens slotte, haver og kulturejendomme.
slots, styrelsen, institutioner, stat
Arkivloven

Arkivloven er en lov fra 2002, som regulerer forholdene vedrørende de offentlige arkivers arbejde. Loven administreres af Kulturministeriet, som statens arkivvæsen hører ind under.
arkivloven, lovgivning
Peter Petersen Schmidts website

Aalling slægt på min mors side, og en anden Aalling slægt, er flere steder gift ind i min fars slægt. Se mer eom min slægt via myheritage. Søg f.eks. på Jens Pedersen Aalling. Min Myheritage side bliver løbende opdateret.
aalling, myheritage, petersen
Det danske filminstitut

Det danske filminstitut støtter udviklingen af dansk film og gør vores fælles filmarv relevant og levende. DDF er en statslig organisation under Kulturministeriet.
film, video, institut, støtte, organisation
Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling

Denne side er for Brahetrolleborg sogn. Alle med interesse i eller gode historier fra sognet er velkomne. Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling vil meget gerne have fotos fra tiden før og nu – har du et foto men mangler historien, så prøv alligevel.
brahetrolleborg, arkiv, mindersamling
Carsten og Inger-Lise Ekkelunds slægts og familieside

Slægtsdata for Carsten Petersen og Inger-Lise Ekkelund Andersen. Tanken er at vise slægtsdata og billeder på siden. Endvidere lokalhistoriske data vedrørende vores slægt og barndom. Jeg er opvokset i efterkrigstiden i landbyen Grindsted v. Hammer Bakker. Her drev mine forældre Martin og Margrethe Petersen en mindre cykelforretning med mange forskellige slags varer. Min far havde et værksted med fremstilling og reparation af cykler, knallerter, træsko, seletøj og mindre bilreparationer. Min far var lidt af en altmuligmand. Han reparerede stort set alt, der var gået i stykker.
grindsted, byliv, historier, landsby
Historierne

Her finder du de forskellige små og store fortællinger og anekdoter, som jeg hen ad vejen er stødt på i forbindelse med min forskning i egen slægtshistorie. I første omgang kan du kun finde nogle få fortællinger her, men hen ad vejen vil siden forhåbentlig blive fyldt op med med alle de forskellige historier, som jeg støder på i min slægtsforskning.
fortællinger, anekdoter, slægtshistorie, beretninger
Peter Kromans verden

Kroman navnet stammer fra Ærø. I 1906 fik Styrmand Hans Peter Kromann og hans hustru Petra Jensine Møllmann en søn, der blev døbt Kristian Møllmann Kromann. I 1916 blev navnet Kromann, ved ministeriel resolution, rettet til Kroman (altså med kun et n). Årsagen hertil er ukendt, men der er mange familier på Ærø med navnet Kromann, og ikke så mange med navnet Kroman, så det kunne ligne en strid mellem familier, at det er blevet ændret i dette tilfælde.
privat, træ, peter, kroman, slægtstræ
1850-1920 i København

Københavns industri voksede fra midten af 1800-tallet, og store virksomheder som B&W og Carlsberg nød godt af den forbedrede infrastruktur med kongerigets første jernbaneforbindelse, udbygningerne af havnen og ikke mindst det store antal af arbejdere, der nemt kunne rekrutteres fra de mange tilflyttere, der fra provinsen strømmede til København og fik indbyggertallet til at vokse betydeligt.
københavn, 1850, 1920, infrastruktur, by
Hen(d)riksen og Nielsen Slægten

Så kom jeg i gang. Min mor og jeg slægtforskede i flere år inden hun døde i 2012. Jeg fortsat og er nået et stykke videre og vil nu gerne dele det med jer andre. Jeg har langt om længe fået opsat min TNG hjemmeside og håber, at jeg i vinter får lagt alt det materiale, jeg samlet gennem årene, ind på den. Jeg har stadig travlt med at indsamle materiale fra de levende vidner, på fars og mors side. Jeg håber også, at jeg får tilladelse til at ligge materiale op om nulevende, men dem er jeg i færd med at indhente. Så foreløbig, god fornøjelse med det der er.
henriksen, hendriksen, nielsen, slægt, privat
Greiersen aner – Slægtsforskning

Her på min side kan du finde mine forfædre og nogle historier til mine aner. Brug navneregister i menuen.
greiersen, slægt, privat, træ,
Velkommen til Otto Olsson Slægt

Om min slægt, som er primært fra Fyn. På min fars side har familien boet i Odense i 12 generationer siden 1600-tallet. De har fortrinsvis været beskæftiget som håndværksmestre.
olsson, otto, slægt, fyn, privat
Niels Sørensens website

Jeg har gennem mange år forsket i mine aner og disses efterkommere. Jeg har indsamlet mange oplysninger fra folketællinger, kirkebøger og skifter. Min hjemmeside vedrører hovedsageligt i Århus, Skanderborg, Viborg, Randers amter. Jeg håber, du vil finde brugbare oplysninger.
niels, sørensen, privat, hasle, århus
Efterkommer-af-roepolakker.dk

Min hjemmeside er et ønske om at dele min interesse for de polakker der kom som roepolakker i årene 1893-1929. Jeg ved der må være rigtig mange efterkommere spredt over hele landet eftersom vi nu er ude i både 5. og 6. generation.
roepolakker, hjemmeside, privat, polen
Henry Hogh - Om slægt, historie og kunst

Jeg interesserer mig for slægtens og dens meritter, derfor vil mine indlæg være en bred vifte af små historier som jeg og mine søstre kan huske. Udover historier fra barndomshjemmet i Nyrup er der mange interessante historier fra Marias familie. Marias morfar Emry Kølster har efterladt sig adskillige historier i sine erindringer.
kølster, nyrup, henry, hogh, fortællinger
Ringsøs Blog

Om min slægt, historier og oplevelser.
torben, ringsø, slægt, historier, privat
Jesper Holm - Hjemmeside om min slægt

På disse sider kan du finde en kort beskrivelse af de slægter som der kan findes i mit slægtstræ. Det er bla. slægterne Holm, Anthon, Zimmerman, Grønvold og Nellemann.
jesper, holm, zimmerman, anthon, grønvold
Minder fra Bogense og omegn

Gruppen er til fortællinger, billeder og andet om Bogense og omegnen.
bogense, minder, debat, gruppe, facebook
Min Jyske Slægt - En slægtstavle under evig udvikling

Denne slægtstavle tager sit udgangspunkt i Anders Simonsen Pedersens slægtsbog "Gennem 400 år" som han udgav i 1955. Den kan ses her på siden. Sidenhen har slægtstavlen udviklet sig meget, naturligt nok. Jeg bestræber mig på at alt er så korrekte som muligt.
pedersen, anders, simonsen, privat, slægtstræ
TNG - the next generation of genealogy sitebuilding

TNG er en effektiv måde at administrere og vise dit stamtræ online på. TNG findes på dansk til en lav billig pris.
tng, digital, slægtstræ, online, stamtræ
På sporet af BorgSlægten

På sporet af BorgSlægten. Her har jeg forsøgt at samle et overblik over min BorgSlægt. Til min slægt hører ligeledes “slægtsnavnene” Borg, Thuesen, Kjærgaard, Dahlgaard, Espersen, Lausen, Laursen og Jensen.
borg, slægt, thusen, privat, træ
Bramming Egnsmuseum

Bramming Egnsmuseum har til huse i det gamle elværk, som var det første til at levere strøm til byens borgere. Museet fortæller om fortiden i Sydvestjylland fra istiden til i dag.
bramming, museum, egnsmuseum, udstilling, tidslomme
Familien Østerbye

Velkommen til familiens hjemmeside. Bortset fra en kort præsentation af familien, består hjemmesiderne indtil videre kun af oplysninger om min slægtsforskning.
jan, østerbye, privat, slægtsforskning, århus
Anebasen - Ole Thyge Plannthin

Jeg har i min slægtsforskning taget udgangspunkt i mine børn Morten og Mikkel Plannthin, der således er probanter i de først udarbejdede slægtsoversigter. Jeg har fulgt deres aner i de 4 grene svarende til deres bedsteforældre. Du finder links til dem i menubjælker øverst på denne side.
plannthin, privat, træ
MinSläkt

MinSläkt er et svensk slægtsforskningsprogram til Windows. Du er velkommen til at downloade og prøve MySläkt før du beslutter dig for, om du vil købe en licens eller ej. Selv uden en licensnøgle får du adgang til de fleste af programmets funktioner. Du vil dog fra tid til anden for at modtage en påmindelse om, at du bruger en uregistreret kopi.
svensk, slægtsforskningsprogram, min, slægt, program
Alda.dk - Linda Schwartz Karlsens slægtsforskning

Alda.dk er min personlige hjemmeside, som handler om slægtsforskning. Her vil jeg løbende blogge om mine forfædre og hvad jeg kan grave frem af historier om deres liv. Jeg vil også blogge om mine oplevelser med slægtsforskning generelt – stort som småt. På alda.dk kan du også finde længere, sammenhængende historier om min slægt, samt lister over mine aner, så du evt. kan undersøge, om vi har slægt til fælles.
privat, træ, karlsen, linda, schwartz
Gravminde-databasen

Samlet oversigt over udpegede bevaringsværdige gravminder på Lolland og Falster.
grave, gravminder, kirkegårde, søgeportal, bevaringsværdig
Nyborg Nostalgi

Gruppen er for folk som bor, eller har tilknytning til Nyborg, her kan man udveksle minder og fotos mv. fra Nyborg. Den er en lukket gruppe.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nyborg
Et lollandsk forbryderalbum

Bogen består af 75 restaurerede forbryderfotografier og 38 historier om personer der udfoldede deres forbryderiske færden på Lolland i årene 1890-1915. Bogen følger i forbrydernes fodspor og giver et historisk indblik i deres forbrydelser og i de livsvilkår randeksistenser på Lolland levede under for 100 år siden.
fotografier, bog, kriminel, bøger, forbryder
Fængselshistorisk Selskab

Interessen for fængslernes historie har været der næsten lige så længe som fængslerne selv. Fængslernes historie er i høj grad et spejlbillede af hele samfundets historie – et væsentligt spejlbillede, selvom det fra tid til anden kan være karikeret og uhyggeligt. Fængselshistorisk Selskab er stiftet for at styrke de lokale initiativer og for at samordne og videreudvikle kendskabet til og interessen for Fængselsvæsenets/Kriminalforsorgens historie.
fængsel, historie, kriminel, forsorg, selskab
Slægtens historier af Vibeke Stendorf

Det er mit ønske, at min hjemmeside skal fremstille mit slægtsforskningsprojekt i et lettilgængeligt format, så familiemedlemmer især mine børn kan få gavn af og glæde af det.
historier, privat , slægt, vibeke, stendorf
Gamle billeder og fortællinger fra Nordsamsø

Alle billeder skal være mindst 20 år gamle. Billeder og beskrivelser skal vise forskellige sider af Nordsamsø og befolkningen gennem tiderne, og det kan jo nok være interessant for såvel tilflyttere som de gamle slægter.
facebook, gruppe, gamle, billeder, nordsamsø
Min mor var tyskertøs

Over 50,000 kvinder forelskede sig i de tyske soldater under besættelsen. De blev hånet, udstødt og anset for forrædere - fordi de forbrød sig mod nationens og mændenes ære. I årtier efter befrielsen blev deres antal og forelskelse nedtonet. Den del af historien passede ikke ind i den store fortælling om Danmark som en modstandsnation. Nu fortæller deres børn historien om mødrenes tyske kærlighed. Serien er på flere episoder.
dr, tv, tyskertøs, dokumentar, historie
Slægtsforskning med Susanne Fabritius de Tengnagel

Her samles slægtsfortællinger om mine bedsteforældre, familie og deres slægtninge.
privat, side, tengnagel,
Simon Hollander - Gammelt og nyt

Idéen til siden kom da jeg efter nogen år havde samlet en del personer i min database og for at få flere oplysninger og snakke med slægtninge, satte jeg alle mine oplysninger på nettet. Nu var det nemmere for andre at se hvad jeg har, og også nemmere for mig at dele oplysningerne, med hvem der nu syntes at det kunne være interessant.
hollander, privat, database, slægtsforskning, simon
Horne Lands Folkemindesamlings Arkiv

Arkivet er den historiske hukommelse i Horne Lands Folkemindesamling. Arkivet indsamler og bevarer materiale om sognets og om egnens historie.
horne, arkiv, folkemindesamling, lokalarkiv
Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke er indrettet i et tidligere redningsbådhus og blev indviet den 12. november 1939. I dag fremstår kirken velplejet og i er al sin enkelhed en smuk oplevelse, som giver de perfekte rammer om gudstjenester og andre kirkelige handlinger.
thorsminde, kirke, sønder, nissum
Forbrydelsens ansigt

I Forbrydelsens ansigt møder vi en række barske og ofte rørende og rystende menneskeskæbner, som på forbryderbilleder er fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fotografierne stammer fra forbryderalbums fra perioden 1850-1920, da det danske politi begyndte at anvende tvangsfotografering af lovovertrædere.
forbrydelse, ansigt, bog, kriminal, historie
Inden for voldene - København

Indenforvoldene.dk tager dig med på en rejse gennem det gamle København og præsenterer dig bl.a. for byens historie, bygningerne, gaderne, broerne og ikke mindst de mange spændende mennesker – kendte såvel som ukendte – der ved deres tilstedeværelse har givet byen kulør. Alt dette er foreløbigt suppleret med over 9.000 fotos, postkort og annoncer, men da emnerne selvsagt er enorme og på ingen måde udtømmende, vil siden løbende blive opdateret med tekst og billeder.
københavn, historie, byhistorie, foto, billeder
Det Gamle Skanderborg

Velkommen til Det Gamle Skanderborg. Her kan vi dele billeder og minder fra gamle dage i Skanderborg.
facebook, skanderborg, gamle, billeder
Claus Rønlev - Slægtsforskning

Velkommen til min slægtsforskning og mit bibliotek. Anetavler med kiwitrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner. De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod. Biografier og slægtsbøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift.
claus, rønlev, slægtstræ, kildeskrift, information
Gunhilds Genealogi + tilknyttede familier

Denne side samler flere slægters grene. Min interesse for genealogi begyndte så småt i 1970’erne med at søge i kirkebøger og folketællinger efter de nærmeste aner. Senere kom fæstebøndernes aftaler med godsejerne til samt skifter efter dødsboer, som det også var godsejerens ret at foretage for fæstebønderne. I dag er lokalhistorien med til at gøre oplysningerne endnu mere spændende. Efterhånden er rigtig mange oplysningerne tilgængelig på nettet. Det er dog stadigvæk et stort arbejde at finde slægtens rødder og dens historie, derfor deler mange forskere gerne deres oplysninger med andre. Gunhild Dalgaard
gunhild, slægt, privat, træ, dalgaard
Mine Rødder - og med flere slægtsgrene

Mine Rødder - og med flere slægtsgrene. Vor familie gennem tiden
privat, træ
Christiansen og Drejer

Denne database er lavet for at gemme minder, oplysninger og billeder af min familie. Min fars familie - Christiansen, som kommer fra Vendsyssel og min mors familie - Drejer, som kommer fra Bogø og Samsø.
christiansen, bogø, samsø, drejer, privat
Nerløe-Slægten

Mit navn er Jesper Nerløe. Denne hjemmeside er mit personlige projekt, hvor jeg vil samle navne og oplysninger om min familie og dens aner, og bruge det som udgangspunktet for min videre slægtsforskning.
nerløe, privat, træ, slægt, slægtstræ
Aabenraa i gamle dage

Gruppen har til formål, at dele minder og historier fra det gamle Aabenraa med både nuværende, samt tidligere indbyggere fra byen.
aabenraa, facebook, gruppe
Norges Riksarkivtjeneste - Arkivverket

Norges Riksarkivtjeneste er en uafhængig regeringsmyndighed under Kulturministeriet og omfatter Rigsarkivet, otte regionale statsarkiver (statsarkivene), Samiske Arkiver og Norske Helsearkiver.
norge, arkivverket, rigsarkiv, norden
Jan Krümmels slægtssider

Denne side indeholder anerne til min (Krümmel/Nielsen/Andersen) og min kones (Taul Pedersen) familier. Slægten Krümmel går via min oldefar som boede i Flensburg 6-7 generationer tilbage. Fra Flensburg går der grene mod bl.a. Sønderborg, Slesvig by, Meldorf, Bergenhusen og Sülfeld. Grenen indeholder også navne som Stelling og Hempel
tysk, krümmel, flensburg, privat, træ
Hvornum Slægtsider

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h), samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har kikket i mine slægtslinjer i snart 35 år. Jeg deler gerne ud af mine fund fra kirkebøgerne samt folketællingerne.Hvis du har bemærkninger stil mine slægtslinjer, bedes du venligst kontakte mig ved at klikke på her.
hvornum, slægt, myheritage, max, træ
ROMU - Museer i Roskilde – Lejre – Frederikssund

Museumsorganisationen ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag har ROMU 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for de tre kommuner, samt for Egedal kommune. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende. ROMU er et af 10 museer, der på landsplan er udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Museet forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.
museum, roskilde, lejre, frederikssund, kultur
Biel familens slægtstræ

Jeg hedder Jesper Nydahl Biel og har grundlagt denne side, for at kunne dele, samt få mere viden omkring min families historie og oprindelse. Efternavnet eller slægtsnavnet Biel opstår i vores families historie d. 24 september 1800, da Morten Petersen Biel bliver født. Han er søn af Peter & Mette Mortensen, der sandsynligt vælger navnet Biel som et fast slægtsnavn pga. en lovændringen fra 1771
biel, myheritage, jesper, nydahl, mortensen
Ole Plannthin - Slægtsforskning

Jeg har i min slægtsforskning taget udgangspunkt i mine børn Morten Plannthin og Mikkel Plannthin, der således er probanter i mine slægtsoversigter. Jeg har fulgt deres aner i de 4 grene svarende til deres bedsteforældre. Oversigter for de første generationer fremgår af anerlister i forhold til min kone Lis Garde Christensen og mig selv Ole Thyge Plannthin.
ole, plannthin, privat, slægt, privat
Wedels Hjemmeside

Du vil her på siden findes bla. følgene Slægt navne Wedel, Vedel og Daugaard. Daugaard er på min fars side, og Wedel, Vedel er på min mors side.
wedel, daugaard, privat, træ, slægt
Atlasbiomed.com

Vi tester dit DNA og mikrobiomet ved hjælp af den nyeste teknologi fra Illumina, en af verdens førende inden for molekylær analyse. Dine genetiske data analyseres i et certificeret EU-laboratorium
dna, test, altlas, teknologi, slægt
Skriver-slaegten

Min far Flemming Petersen Skriver, bliver født en lørdag den 4 marts 1950 i Sandager, Rinkenæs Sogn. Flemming var søn af Frederik Petersen Skriver og Petrea Mathilde Spanger i Stubbæk, Ensted Sogn.
skriver, myheritage, slægt, digital, træ
Flemming Dalhauge, slægtsforsker

Slægtsforsker Flemming Dalhauge fortæller om hvordan man bedriver slægtsforskning anno 2014, og kommer med gode historier fra sin egen og hustruens slægtsforskning.
kanal 1, flemming, dalhauge, video, introduktion
Bertel Erichsen Slægten

Jeg hedder Bertel Erichsen og du kan her se min slægt på myheritage.
myheritage, bertel, erichsen
Slægtsforskning / Slægtninge

Velkommen til gruppen slægtsforskning/slægtninge. Her kan du lave, søge hjælp eller hjælpe andre med at lave stamtræ og slægtsforske. Det er tilladt at ligge billeder op. Du kan her søge efter slægtninge/efterkommere. Det er kun din eller din families relation der kan søges efter, andet der ikke har med søgning at gøre, bliver slettet, du får ikke besked hvorfor. Husk at holde en pæn tone. Hilsen Admin.
facebook, slægtsforskning, slægtninge, gruppe, social
Solrød Kommunes Lokalarkiv

Lokalarkivet er oprettet i 1975 i forbindelse med oprettelsen af Solrød lokalhistoriske Forening. Arkivet blev organiseret og betalt i kommunalt regi, og blev placeret med lokaler på Solrød bibliotek og administreret her af kommunalt ansat bibliotekspersonale.
arkiv, lokalarkiv, solrød, sjælland, billeder
Tanker i gang - Byvandring i Århus

Århus er verdens mindste storby, og den har en historie, der går tilbage til Vikingetiden. Der er utallige minder om de personer, steder og begivenheder, der har sat sit præg på byen. En byvandring bringer dig i tættere kontakt med Århus. Det giver dig den glæde, det er, at lære en by og dens historie at kende.
byvandring, århus
Glud Museum

Glud Museum er et statsanerkendt frilandsmuseum, i den lille by Glud i det tidligere Bjerre Herred, nu Hedensted Kommune. Museet omhandler landbrug og landboliv på Juelsminde-halvøen fra midten af 1600-tallet til midten af 1900-tallet.
glud, museum, historie
Østerbro lille Museum

Østerbro lille Museum er et lokalt museum med fokus på bydelens historie, gader og ejendomme. Vi råder over et bibliotek og en større digital og analog samling af billeder og artikler. Ydermere har vi et erindringsrum med minder fra den nære fortid.
lille, museum, østerbro, historie, bydel
Wyoming Digital Newspaper Collection

Kom i kontakt med Wyomings fortid gennem historiske og arkiverede Wyoming aviser. Historikere, slægtsforskere, studerende og lærde vil finde et væld af pålidelige oplysninger her, alle førstehåndsberetninger om lokale nyheder fra gamle dage. Vores tidligste arkiv går tilbage til 1849. Denne samling indeholder 321.786 numre fordelt på 4.868.726 sider.
wyoming, usa, aviser, portal, søgning
Arvelige sygdomme - Rigshospitalet

​I almindeligt sprogbrug er arvelige sygdomme de sygdomme, hvor der er en ændring i et enkelt gen, som kan overføres til næste generation via en sædcelle eller ægcelle.
dna, sygdomme, arvelig, kromosom, rigshospitalet
Mormorognazismen.dk

I mange år troede jeg min familie var som alle andres. Godt nok var min mormor født i Tyskland og havde været barn under krigen, men det var der jo så mange tyskere, der havde. Men for et par år siden, fandt vi et fotoalbum hos min mormor ...
nazismen, tyskland, krig, familie, drama
Tjele Lokalhistorisk Arkiv

Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv, som ejes af Viborg Kommune, er en institution, som organisatorisk henhører under Museumsforvaltningen, og som politisk er underlagt Kultur- og Fritidsudvalget. Arkivets virkeområde er sognene: Rødding, Løvel, Pederstrup, Vammen, Lindum, Bigum, Tjele, Nr. Vinge, Voming, Kvoming, Hammershøj, Ørum, Viskum og Vejrum.
tjele, arkiv, lokalarkiv, viborg, rødding
Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg

Selskabet afholdt sit stiftende møde den 3. marts 1944 og konstituerende generalforsamling den 21. april 1944. Selskabets formål er at bevare Frederiksbergs historiske minder og udbrede interessen og kendskabet til byen og dens historie. Det har selskabet gennem årene gjort ved at udgive årbogen “Frederiksberg gennem tiderne” og andre publikationer, der belyser forskellige sider af Frederiksbergs historie, samt ved genoptryk af ældre skrifter, der stadig har almen interesse.
historie, frederiksberg, selskab, minder, oplysning
Slægten fra Langeland

Min farfars familie kan ifølge nogle (mere og mere tvivlsomme) genealogier føres tilbage til kong Gorm den Gamle og kejser Karl den Store. Min farmor stammede fra Sønderjylland, og hun havde forfædre i blandt andet Sydslesvig, Rügen og Sachsen. Min morfars forfædre skal findes blandt bønder på Langeland og Vestsjælland
privat, langeland, vestsjælland, sachsen
Hou Lokalhistoriske Arkiv - Youtube kanal

En mindre serie af filmklip fra Hou lokalarkiv.
youtube, hou, filmklip, lokalarkiv
Niels Winther Christensens Hjemmeside

Formålet med denne side er først og fremmest at pleje min store interesse for slægtsforskning og lokalhistorie, jeg er født i 1947 i Østerby på Fejø, hvorfra min mors slægt stammer. Da jeg i sin tid gik i gang med at forske i min mors aner blev jeg hurtigt klar over, at har man aner tilbage til Fejø er der stor sandsynlighed for at disse aner, ville fører tilbage til andre forfædre fra de andre øer i Smålandshavet, nemlig Skalø, Femø, Lillø, Askø, Vejrø og Rågø.
privat, niels, fejø, slægt, østerby
Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv

Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv blev etableret i 1972. Arkivforeningen stiftedes i 1998. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, film og lydoptagelser, trykt materiale og andre data, uanset art af ikke statslig og lokaladministrativ oprindelse med tilknytning til Arkivets arbejdsområde, dets borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid, nutid og fremtid. Arkivet skal gennem udadvendt virksomhed fremme kendskabet til historien i Arkivets arbejdsområde.
glamsbjerg, lokalarkiv, historie, billeder, arkiv
Peter-olsen.dk

Disse dokumenter udgør min sam­lede slægts­forskning i form af kilde­af­skrif­ter, der for­tæl­ler om mine fem bedste­for­ældre samt deres aner inklusive en adop­tiv­fars slægtsgren.
olsen, slægt, privat, vilfred, træ
Besættelsestidens ofre

Besættelsestidens ofre handler om nogle af de over 100 odenseanere, der i perioden 1940-45 mistede livet som følge af krigen, nemlig de 48 personer, som blev direkte ofre for nazismen. Der er tale om blandt andet modstandsfolk, jøder, politifolk og ofre for hævndrab. På siden kan man dykke ned i deres historier, få viden om snublesten og andre mindesmærker, hente undervisningsforløb og kilder, lytte til podcasts, studere kort og blive klogere på besættelsestidens Odense
krigen, besættelse, beretninger, minder, ofre
Dansk sprognævn

Dansk Sprognævn er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet, der fastsætter den danske retskrivning. Sprognævnet udgiver den officielle danske retskrivningsordbog samt Nyt fra Sprognævnet, der behandler emner og temaer omkring arbejdet.
sprog, nævn, statslig, organisation, diktat
Keld Andersens slægt

Siden sidste opdatering for mere end 3 år siden, er min database vokset fra 5795 personer til 6647 personer. I den mellemliggende periode har jeg afsluttet indtastningen af oplysningerne om den gren, der går tilbage til mine 10 x tipoldeforældre (min farfars farmors slægt). Oplysningerne, som jeg fik via My Herritage, er tjekket med kirkebøger og andre kilder. Jeg er også begyndt at kontrollere mine oplysninger fra en ende af, rette eventuelle fejl i afskrifter fra kirkebøger og tilføje oplysninger, hvor der måtte mangle nogle. Alle personer fra indtastningsnummer 1 til og med 565 er nu tjekket. En del personer med et højere nr. er også tjekket.
privat, keld, andersen, slægtstræ, webtree
Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune er en kommune i Region Nordjylland, der blev dannet i forbindelse med Kommunalreformen i 2007 af de tidligere kommuner Frederikshavn, Skagen og Sæby. Kommunen er med sit areal på 648,6 km² en af de mindre kommuner i regionen.
frederikshavn, kommune, region, nordjylland, borger
Minder fra det gamle Otterup kommune

Denne gruppe indeholder almen oplysning af lokalhistorisk art om Otterup. Gruppen er privat og du skal derfor tilmelde dig gruppen, hvis du vil deltage.
facebook, otterup. gruppe, minder
Slægtskrøniken af Keld Lundberg

Jeg begyndte at forske i mine aner i sommeren 2002. Min slægt har sine rødder solidt plantet i den jyske muld, og stammer primært fra Randers, Viborg og Aalborg Amt. Udover de almindelige patronymer -sen og -datter indeholder mine aner også slægtsnavne som fx Aagaard, Bach, Baltser (eller Baltzar), Bruus, Godske, Hold, Molboe, Præst, Rygaard og Rytter. På min mors side er der dog en afstikker til Obermeiser ved Kassel i Tyskland, hvor jeg støder på slægtsnavne som fx Autze, Brasse, Finis, Heere, Hold, Kepper, Nolte, Thiele med flere.
keld, lundberg, krønike, privat, træ
Tages Slægtsside

Velkommen til min Slægtsside!. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her.
tage, valdemar, jørgensen, privat, slægtstræ
FamilySearch Memories

FamilySearch Memories gør det enkelt og sjovt at lave en digital scrapbog med minder, der bringer glæde til familier nu og i fremtiden. Ved at integrere Minder og fotodelingsapps som Google Fotos kan du oprette en "best-of"-samling af billeder til en persons livshistorie eller vigtige begivenheder.
app, android, family, search, google
Min familiehistorie af Niels Hein

Kunne du godt tænke dig at lære din familie bedre at kende ?. Det hjælper -Min familiehistorie- af Niels Hein dig med. Her får du værktøjer og gode råd. Min familiehistorie hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål, når du gerne vil gå på opdagelse i din egen og din families historie. Værket hjælper dig også med at finde de rigtige svar, de rigtige steder. Med andre ord er dette bogen om, hvor din familie kommer fra, hvem du er i familie med og meget mere. Niels Hein står bag bogen, der indeholder konkrete værktøjer, gode råd og som endda giver dig mulighed for at skrive dine fund ind.
niels, hein, bog, slægtsforskning, værktøj
Løkken Miniby

Løkken Miniby findes i Vendsyssels Plantage, Søndergade 46, Løkken.
byliv, miniby, modeller, park, løkken
Odense Slægten

Odense Slægten kom på internettet d. 15 marts 2018, og ejes af Michael Hansen. De oplysningerne du finder i databasen er indsamlet over en periode på cirka 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer en del besøg på Rigsarkivet i Odense. Sidst, men ikke mindst, kommer en del af navnene også fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter. Odense Slægten indeholder her i 2019 ca. 2600 personer, og antallet øges løbende. Hvis du har oplysninger til personer i databasen, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive via vores kontakt - se menupunktet Info. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige på Odense Slægten.
odense, slægt, privat, træ
Bornholms højskolehistoriske Arkiv (SAM)

Velkommen til SAMs højskolehistoriske arkiv. SAM står for undertegnede, Svend Aage Møller, og er altså med en lille tillempning mine initialer. Arkivet er et resutat af mange år syslen med højskolernes historie, specielt vedrørende Bornholms Højskole, som jeg har været tilknyttet som lærer i 35 år, men i de senere år også omkring højskolerne i bred almindelighed, dog med særlig vægt på undervisningen og skolernes daglige liv.
bornholm, højskole, historie, arkiv, billeder
VW & Retro Museum

VW & Retro Museum Ulfborg er et familiemuseum i det vestjyske, som garanterer minder fra ”de gode gamle dage” – her er alt hvad hjertet begærer indenfor VW biler og tilbehør, samt en stor retrosamling fra 1950erne til 1980erne.
retro, fortiden, museum, ulfborg, vw
Bogjensen.dk

Vi har et bredt udvalg af nyere og ældre brugte bøger, med speciale i fagbøger og historiske beretninger. Min bogsamling er opbygget og udvalgt over en lang årrække, og der er således i flere år opkøbt bøger og samlinger, med henblik på at starte et antikvariat.
bog, jensen, bøger, brugte, antikvariat
Grønhøj Kro og Museer

Ved den midtjyske hede ligger Grønhøj Kro som er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848. Kroen har været i min families eje siden 1864. Som 5. generation driver jeg i dag kroen sammen med min hustru og gode medarbejdere. Grønhøj Kros staldbygninger og gæstebolig benyttes i dag til museer. I vores hyggelige omgivelser, serveres der klassisk dansk mad og hjemmebagt kringle (efter min oldemors opskrift). Vi glæder os til at byde jer velkommen. Med venlig hilsen Dorte og Jens Gregers Laigaard.
museum, kro, grønhøj, kartoffeltyskere, historie
De forsvundne nazidokumenter

Med det opsigtsvækkende tyveri fra Rigsarkivet forsvandt uerstatteligt materiale om et ubehageligt kapitel i Danmarkshistorien. Myndighederne bedyrede ellers ved sagens afslutning, at alle stjålne dokumenter var fundet og tilbagelagt på deres rette plads. I denne bog dokumenterer politibetjent Martin Q. Magnussen, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden, end det kom frem, da sagen blev lukket ved en parodi af en retssag. Ved at grave dybt i danske og udenlandske arkiver og gå undercover på internettet, hvor nazi-samlere flokkes, påviser han et hidtil ukendt omfang af kriminalitet, når det gælder de eftertragtede dokumenter og effekter fra nazi-tiden. Det er også et indblik i en diskret verden af samlere, der foretrækker at operere i det skjulte.
nazi, dokumenter, tyveri, rigsarkivet, bøger
Mindeportalen.dk

Dødsannoncer og delvis mindeside med mulighed for personlige beskeder til afdøde.
mindeord, dødsannoncer, afdøde, digital, afsked
Dansk Vestindisk selskab - Arkivsamarbejdet

Dansk Vestindisk Selskab med den engelske undertitel "Danish Westindien Society" blev stiftet på Valdemarsdag den 15. juni 1917 som klubben "Dansk Vestindien" og senere reorganiseret. I 1969 blev navnet ændret til Dansk Vestindisk Selskab, som er landsdækkende med hjemsted i København. Formålet med er at samle alle, der har eller har haft tilknytning til U.S. Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien, samt alle andre, der har interesse i at opretholde og skabe kulturelle og venskabelige forbindelser til øerne, og bevare minderne om Dansk Vestindien
vestindien, søgning, arkiv, samarbejde,
Slægt Edith Nicolaisen f. Nielsen

Bogen er tiltænkt min egen familie, men indeholder mange aspekter af værdi for interesserede i slægtsforskning og dansk landbrugshistorie. Den beskriver hvordan livet har formet sig for generationer i en slægt af nordsjællandske bønder.
edith, nicolaisen, nielsen, bog, erindringer
Historieguidenvestkysten.dk

På jeres ferie eller besøg ved Vestkysten kan det ikke undgås at se noget af den historie, som der blandt andet gemmer sig i sandet, byerne og minderne. Tag med Historieguiden Vestkysten på guidede ture i den storslåede natur. Her tager jeg jer med gennem fortællingerne om nogle af de mange Vestjyske seværdigheder og begivenheder. Områderne omkring Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn er helt specielt på mange måder, hvilket gør det meget interessant at gå på opdagelse i de gamle og nyere historier, med blandt andet bunkerture ved Vesterhavet.
vandring, thyborøn, guide, historisk, søndervig
Madsen Fra Thy

Madsen Fra Thy er resultat af mit mangeårige arbejde med at forske i såvel min egen slægt fra Thy (Hundborg, Harring, Hørdum, Hassing og Vorupør) og min afdøde svigerfamilies aner fra især Staby og Husby i Vestjylland og Fur.
privat, træ, madsen, thy, metha
Væversteds slægtsbog

Familierne Væversted fra Vendsyssel, Jørgensen fra Everdrup, Tora Christensen fra Læsø, Nielsen fra Kibsgaard og st. Rævdal, samt Guldager Hermansen, fra Agersted og Dronninglund. Med grene af familier i Florida, Wasington DC, Utah og Pocatello, Idaho. Denne slægtsbog med over 3300 personer vedligeholdes af Flemming Væversted Jørgensen og er placeret på mit eget domæne www.vaeversted.com. E-Mail til Slaegt@Vaeversted.com
væversted, jørgen , privat
Norddjurs Kommune

Norddjurs Kommune bugter sig langs Jyllands næsetip. En af landets længste kystlinjer, mangfoldig natur, den gamle købstad Grenaa og et væld af mindre, aktive bysamfund er med til at tegne et billede af Norddjurs. På denne sides undersider kan du læse flere fakta om Norddjurs Kommune, for eksempel befolkningstal, om kommunens historie, Norddjurs Kommune på nettet og meget mere.
norddjurs, midtjylland, kommune, jylland
Kellers Minde - De Kellerske Anstalter

Den lille by, Brejning, har siden 1899 været præget af De Kellerske Anstalters placering i byen og de smukke bygninger vidner om et særpræget stykke Danmarkshistorie.
kellers, minde, museum, forsorg, anstalt
Nyboders Mindestuer

Mindestuerne er et lille unikt museum i Christian d. 4’s ældste længe fra 1635. Det er et lille lokalmuseum som prøver at vise et udpluk af Nyboders historie de seneste 400 år.
nyboder, mindestue, museum,
Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv

Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv indsamler og forvalter arkivalier og minder vedrørende Valby og Vigerslev. Selskabet arrangerer aktiviteter i form af møder og ekskursioner. Arkivet kan tilbyde oplysning og hjælp i lokalhistoriske forhold.
valby, arkiv, lokalarkiv, sjælland, københavn
Slægten Fra Vindeby

Slægten Fra Vindeby - Martin Iversen Christensen. Den første del af historien om min mormor, Inger Rasmussens slægt tager sit udgangspunkt i Vindeby på Tåsinge, hvor hun boede det meste af sit liv, og hvor begge hendes forældre stammede fra. I denne del er fokus på hendes aner på Tåsinge og Langeland samt i Jylland og Tyskland. Denne del af hendes forfædre var hovedsageligt bønder og husmænd mens en gren stammede fra en jysk provst og en herresfogedslægt fra Thyholm, og en anden gren kan spores tilbage til Tyskland. Bind 4 i serien handler om Ingers mors mødrende slægt, som kan spores tilbage til 1100-tallet.
bog, bøger, langeland, vindeby, christensen
Shorpy.com (USA)

Shorpy.com er en vintage fotograferingsblog med tusindvis af high-definition billeder fra USA i tiden fra 1850'erne til 1950'erne. Stedet er opkaldt efter Shorpy Higginbotham, f. 23. november 1896 i Jefferson County, Alabama, USA, som var en børnearbejder (kulmine) der levede for mere end 100 år siden.
usa, shorpy, billeder, fotos, amerika
Vanløse Begravelsesforretning

Vores bedemænd sætter alle en ære i, at varetage alt det praktiske med respekt for afdøde og de efterladte, så den sidste rejse bliver en smuk og mindeværdig begivenhed. Vi ved, at en begravelse ikke kan gøres om, derfor er vores bedemænd altid omhyggelige og organiserede, så alting forløber planmæssigt på selve dagen for ceremonien.
vanløse, bedemand, begravelse, bisættelse, forretning
​Poul-Erik Christensen's slægt og aner

Disse sider handler om min slægt. Jeg har set i kirkebøger og folketællinger. Jeg håber andre også kan have glæde af disse sider.
poul, erik, christensen, horsens, fåborg, fyn
Ruds-Vedby Historie

Ruds-Vedby Historie indsamler og forvalter arkivalier og minder vedrørende Ruds-Vedby og omegne. Foreningen arrangerer aktiviteter i form af møder og byvandringer. Akivet kan tilbyde oplysning og hjælp i lokalhistoriske forhold.
rud, vedby, historie, lokalarkiv, arkiv
Museernepaakanten.dk

På Kanten handler om de mennesker, der har levet på samfundets kant. De kriminelle, de sindssyge og de fattige har i landets arrester, sindssygehospitaler og fattiggårde gennemlevet næsten de samme liv. De var en del af samme problem og skulle genopdrages, formes og helbredes til nye og bedre mennesker. I materialet her på siden kan du se hvordan.
på, kanten, museum, mennesker, fattiggårde
Slægten Otterstrøm i Danmark

Denne side og slægtstavle er hele tiden under udvikling. Jeg lægger løbende nye navne ud efterhånden som jeg finder nye slægtsled. Målet er at få et overblik over mine forfædre, men også over mine nærmeste slægtninge indenfor Otterstrøm- og Funck Carlsen-slægten. Finder du fejl og mangler, eller ønsker du at blive anonymiseret, venligst send mig en mail.
otterstrøm, sverige, privat, fuck, carlsen
Inge Meincke Jørgensens slægtsforskning

Velkommen til min hjemmeside, hvor du kan få et indblik i min slægtsforskning i min familie både på min mors og fars side.
inge, meincke, privat, træ, slægtsforskning
Laursennetgen.dk

Jeg har arbejdet med genealogi i ca. to år, og har efterhånden fået samlet en del, derfor udgiver jeg denne side, så resultatet af mit arbejde også kan komme andre til gode. Mine aner på min fars side er dels kartoffeltyskerne, med Sebastian Winkler i spidsen på den ene side. På den anden side er det Sejerslægten fra Borum. På min mors side er det fæstebønderne Solgaard og endnu længere tilbage er det møllere fra det østjyske område omkring Randlev og Odder, med bl.a. Jørgen Skæg fra møllen af samme navn ved Rathlausdal, på den ene side. På den anden side er det husmænd, håndværkere og fæstebønder fra Mallingområdet.
kartoffeltysker, randlev, laursen, sejerslægten, winkler
Amagerantikvariat.dk

Vi fører et bredt sortiment inden for mange forskellige genrer. Hovedvægten er lagt på dansksprogede bøger, men vi har også et mindre udvalg af bøger på engelsk.
bøger, brugte, københavn, amager, antikvariat
Erik Nielsens slægtside

Slægten kommer hovedsaglig fra Stevns og Midtsjælland. Jeg hedder Erik Nielsen, min webside handler om min slægt. Min familie på begge mine forældres side hedder Nielsen, så efternavnet Nielsen er der rigtig mange af. Slægten kommer fra Midtsjælland og Stevns, en enkelt Københavner, et par stykker fra Helsingør og en indvandret Tysker er det også blevet til.
erik, nielsen, stevns, midtsjælland, privat
KÄTE

Historien handler kort fortalt om min mormor, som blev indlagt på Sct. Hans Hospital i 1920 og først kom derfra 30 år senere ved sin død i 1950.
kate, fortælling, mormor, sygdom, slægtsforskning
Poul Lynge Johansens digitale slægtsbog

Oversigttavler over mine ca. 1.000 fædrene og mødrene aner. Ud over nogle få aner i 16-1700-tallet, er næsten alle aner fra Vendsyssel, enkelte grene dog fra Thy og Himmerland. For de første 6 generationer er der links til ane-beskrivelser, som dog nok primært kan have interesse for min familie. Anerne findes også i Navne- og stedregistrene (se nedenfor), hvor der er noter om dem og ca. 12.000 af deres efterkommere.
poul, lynge, johansen, poly, privat
Århus Kommune

Aarhus Kommune eller Århus Kommune er en kommune i Østjylland, som omfatter Aarhus by og en række større og mindre omkringliggende satellitbyer. Aarhus Kommune er indbyggermæssigt landets næststørste med 361.544 indbyggere (2023).
århus, kommune, østjylland, aarhus, midtjylland
Afdøde - Tyskland

Her kan man søge i dødsannoncer, mindeord og nekrologer, der er trykt i forskellige aviser, herunder blandt andet Flensburger Tageblatt, Eckernförder Zeitung og Schleswiger Nachrichten. Siden minder om den danske www.afdoede.dk
tyskland, døde, dødsannoncer, afdøde, bisættelse
Slægtens spor

Mit navn er Dorthe Bechmann. Når vi kommer bare få slægtsled tilbage, så deler jeg aner med mange andre. Slægtens spor tager udgangspunkt i mine 8 oldeforældre, som jeg fortæller om på min side.
spor, slægt, privat, bechmand, dorthe
Arentsminde Lokalhistoriske Arkiv

Vi bevarer materialer om byens historie, så hvis du har billeder, fortællinger eller andet materiale, der bør bevares for eftertiden.
lokalarkiv, arkiv, arentsminde
Hvornum slægtssider . Myheritage

Slægterne Krintel, Kristoffersen og Broc(h eller k) samt slægterne Balle, Mathiesen og Hvornum er stamlinjer i min slægt. Må jeg præsentere mig selv, jeg hedder Max Hvornum og har slægtsforsket i mine slægtslinjer i snart 35 år.
myheritage, balle, hvornum, max, krintel
Slægtshistorisk Forening for Odderegnen

Foreningen holder til på Lokalhistorisk Arkiv ved Odder Museum på Møllevej 3-5 i Odder by. Dette arkiv er en sand guldgrube af data, ikke mindst for dem der har rødder i Odder kommune, og man er altid velkommen til at besøge arkivet.
odder, forening, arkiv, jylland, slægtsforskning
Hilsen fra Odsherred.dk

Jeg har samlet på postkort i mange år, i første omgang var det vedrørende Nykøbing og Rørvig, men sidenhen blev det hele Odsherred. Dette er efterfølgende udvidet med al lokalhistorisk materiale. I sommerhalvåret udstiller jeg de mange billeder på mit kræmmermarked som afholdes på Højbyvej 15 A i månederne maj, juni, juli og august. Her kan man altid kigge forbi og se nogle af de mange kort jeg har i samlingen. Har du lyst til at høre nærmere om mine forskellige foredrag eller byvandringer, så kontakt mig gerne, eller se meer i menupunkterne øverst. Ønsker du at bestille mig til et foredrag, så kontakt mig på mail eller mobil. Så kan vi snakke om pris og indhold.
byliv, foredrag, postkort, oddsherred, byhistorier
Københavns historie - Wikipedia

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor Københavns centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn. Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel.
københavn, wikipedia, wiki, byhistorie, hovedstad
Køge Miniby

Et besøg i Kjøge Mini-By er en sjov og spændende oplevelse for hele familien, en oplevelse som appellerer til fantasien hos både børn og voksne. Husene er tro kopier af de huse, der lå i Køge By i årene omkring 1865, men bygget i størrelsesforholdet 1:10 af entusiastiske frivillige pensionister. Mange af Mini-Byens huse kan stadig ses og genkendes, hvis man går en tur i Køge By.
køge, miniby, små, bygninger, oplevelser
Letlands Rigsarkiv

Letlands nationalarkiv er en institution, der blev oprettet i 2011 under Letiske kulturministerium. Det består af Letlands statshistoriske arkiver, Letlands statsarkiv, Letlands statsarkiv for audiovisuelt materiale, statens personalearkiver og 11 regionale arkiver. Hvert af arkiverne sikrer opbevaring, tilgængelighed, brug af akkumulerede filer og levering af tjenester til offentligheden.
letland, arkiv, rigsarkiv, national, nordisk
Egense-Rantzausminde Lokalhistorie

Med denne hjemmeside er det vores håb, at vi kan få gjort lokalhistorien mere tilgængelig og foreningen og lokalarkivet mere synligt. Hjemmesiden vil være foranderlig i takt med at nye historier og fotos dukker frem og bliver lagt op.
egense, rantzausminde, lokalhistoire, lokalarkiv, egnshistorie
Det Kongelige Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek er en institution under Kulturministeriet. Vi leverer services og vidensformidling samt sikrer dansk kulturarv for eftertiden.
kongelig, bibliotek, københavn, statslig,
Karetmager.dk

Velkommen til min hjemmeside. Her vil jeg blandt andet bringe artikler og nyt om min store og mangeårige interesse for karetmagerfaget, vognhistorie og kørsel med hest og vogn. Det har jeg allerede gjort i nogle år på karetmager.dk og ekvipage.dk, men i 2018 har jeg relanceret karetmager.dk på en ny platform.
karetmager, vognstyrer, historie, fag, artikler
Jette Hartmeyer

Velkommen til min hjemmeside som handler om min og min mands slægt. Jeg har slægtforsket i mange år og er kommet rigtig langt tilbage i min slægt. Min mors slægt navne er: Koch- Hoop - Ring- Hammer - Mertz - Svendler - Olsen - Jensen og Mortensen Slægterne stammer fra Hørsholm - Birkerød - Holbæk - Farum - Rønne - Maribo og Slesvig Holstein. Min fars slægt navne er: Pedersen - Degn - Drage - Sværke - Strange - Lise - Ræv - Willumsen - Jensen og Henriksen. Slægterne stammer fra : Torkildstrup - Tingsted - Kraghave - Falkerslev - Ønslev og Nykøbing FL. Tom`s fars slægtnavne er: Hartmeyer - Frandsen - Lang - Holm - Bech - Davidsen - Lund- Schytte - Aaboe - Torst - Killerich - og Zeuthsen. Slægterne stammer fra: Frederikshavn - Viborg - Århus - Åbenrå - Svendborg og Odense. Tom`s mors slægtnavne er: Hansen -Andersen - Larsen - Wilhelmsen - Rasmussen. Slægterne stammer fra: Skovlænge - Krønge - Brandstrup - Rersnæs - Havløkke.
slægtforskning, privat, hartmeyer,
Danske toldembedsmænd 1660-1920

Jeg blev uddannet som bibliotekar i 1994 og har arbejdet på et af hovedstadens store biblioteker i over 25 år. Jeg har interesseret mig for slægtsforskning, personalhistorie og lokalhistorie siden min gymnasietid. Du er velkommen til at kommentere mine indlæg på bloggen eller skrive direkte til mig
toldere, toldmænd, 1660, 1920, leksikon
Midland Ancestors

Midland Ancestors er en slægtsforening i England, der repræsentere Birmingham og Midlands områderne. Foreningen fremmer, vedligeholder og opfordrer til bevarelse af slægtshistoriske optegnelser for dette område.
midland, england, forening, slægtsforskning, society
Sønderborghistorier.dk

Her kan du finde beretninger fra Sønderborgs historie. Her er samlet både kendte og mindre kendte beretninger, der er med til at danne et billede af Sønderborg og byens historie.
sønderborg, byliv, historier, beretninger, lokalstof
Historisk Forening for Skærbæk og Omegn

Historisk Forening for Skærbæk og Omegn blev oprettet i 1967, og foreningens formål er at skabe interesse for og sikre kildemateriale til Skærbækegnens historie og egnens historiske minder. I dag anvendes den tidligere museumsbygning bl.a. af Historisk Forening til lokalhistorisk arkiv, møder og udstillinger. Bygningen, der nu har navnet Æ Museum, ejes af Tønder Kommune.
skærbæk, omegn, lokalarkiv
Swedish Portrait Archive

Swedish Portrait Archive er en forening, der administrerer Omar Henrikssons enorme portrætarkiv. Formålet med webstedet er at gøre arkivet søgbart med mulighed for at udvide oplysningerne om portrætterne med standardiserede fakta.
sverige, portrætter, fotos, protræt, fotoalbum
Læsø Museum

Museumshuset ligger på Byrum Hovedgade 68 med bl.a. butik og café, særudstillinger, søfarts- og fiskeriudstilling, sølvskatten og museets administration. Vi glæder os til at se dig.
læsø, museum, egnsarkiv, region, nordjylland
Podcast fra Politimuseet

Politiperspektiver er Politimuseets Podcast med autentiske fortællinger – store såvel som små – om dansk politi og dets historie. Fortalt i ord og lyd.
podcast, lyd, museum, politi, kriminalstof
New York Public Library

Udforsk 866.438 genstande digitaliseret fra The New York Public Library's samlinger. Dette websted er en levende database med nye materialer tilføjet hver dag med udskrifter, fotografier, kort, manuskripter, streaming video og meget mere.
billeder, historie, museum, digital, maps
Schou-Pedersen & Pilgaard

Mit efternavn, Schou-Pedersen, er sat sammen af min farmors og farfars slægtsnavne. Schou-slægten har lange rødder på Bornholm, men tilbage i min tip-generation blev de blandet med indvandring af noget mindre stedfaste, men stærke rødder fra Jylland - slægterne Hoff, Theilmann, Overgaard og Mygind. Pedersen-slægten dyrkede generation efter generation jorderne omkring Bregninge og Søby på Ærø, indtil min farfar forlod øen og grundlagde en isenkramforretning i Ringe på Fyn. Min mor var født Pilgaard og havde dybe rødder i Vendsyssel, hvor både hendes fars slægt (Pilgaard) og hendes mors slægt (Nielsen) kan spores tilbage til de slægter, der udgik fra Hune Hedegaard nær Pandrup.
schou, pedersen, privat, træ, bornholm
Løkken museum

Bymuseum i skudeskipperhus. Løkken Museum har fokus på handel, historie, håndværk og turisme. Museet er indrettet i et skudeskipperhus, det såkaldte Johanne Grønbechs Hus, der blev bygget omkring 1860 af skudeskipperen Thomas Grønbech. I haven findes der også et gammelt badehus, hvor der er udstilling om badelivet i Løkken. Løkken Miniby viser desuden fine Løkkenhuse fra ca. år 1900.
museum, løkken, nordjylland, historie, udstilling
Slægtens historie - Skov

Slægten består hovedsagelig af helt almindelige vestjyder: bønder, husmænd, jordemødre, daglejere og fattiglemmer… men der er da også plads til lidt mere eksotiske eksistenser: en præst, en østjyde, en landevejsrøver, en skuespiller og – heldigvis – mange, mange endnu uudforskede skæbner.
skov, kirsten, skov, privat, træ
Slægten Knudsen fra Fly

Det er mig, Anna Kirstine Knudsen der ejer denne side og som laver slægtsforskning om bla. min far, Laust Knudsens slægt i og fra Fly. Er der nogen, som har noget at tilføje eller ændre, så hører jeg gerne nærmere.
fly, laust, knudsen, midtjylland, slægt
Aksel Koplev - Slægt og fotografering

Denne hjemmeside er i det væsentlige dedikeret to emner: Slægtsforskning som jeg er begyndt at interessere mig for i den senere tid. Gamle fotografier, jeg her været en ivrig amatør fotograf siden min teenager år i Hørsholm i 1970'erne og indtil i dag. Der er ikke tale om kunstnerisk bemærkelsesværdige fotografier; men det er mit håb at de vil vise tiden fra 1970erne og frem. Siden og især indholdet er i høj grad "work in progress", så der vil hen ad vejen komme flere billeder og mere indhold om slægten.
koplev, privat, slægtsforskning, aksel, fotografering
Mindeblade for faldne sønderjyder 1914-1918

Mindeblade med en del personinformation over faldne i krigen 1914 til 1918. Sønderjylland.
faldne, krig, 1914, 1918, sønderjylland
Karsten Paul Ringling

Jeg hedder Karsten Paul Ringling. Min far hed Paul Ringling, han var ejendomsmægler og iværksætter, han havde taget sin mors navn, fordi han kunne bruge det i sin forretning, og fordi han ønskede at føre slægtsnavnet videre. Han blev desværre kun 48 år gammel. Efter jeg er stoppet på arbejdsmarkedet ville jeg finde ud af hvordan det hang sammen med det navn. Mit træ indeholder, slægten både på min fars og mors side, samt min svogers og min kones slægter, men træet udvikler sig konstant, så det nu et træ indeholdende Danere lige fra Vestjylland til Skåne og resten af jorden.
myheritage, slægtstræ, ringling, paul, karsten
Slægtskrøniken

I 1980erne begyndte jeg at samle dette arbejde i små historier til familien. I slutningen af 1990erne gennemskrev jeg historierne og lagde dem på det internettet under titlen Slægtskrøniken. I starten af det nye årtusinde blev hjemmesiden simhome.dk oprettet, som siden da har indeholdt historierne. Jeg hedder Simon Steenfeldt Laursen og har siden jeg var ganske ung arbejdet med min slægt. Jeg er gift med Anne Barret Bitsch, hvis slægt i vores børn kædes sammen med min. Dermed blev arbejdet med slægten udviddet til a være vores fælles slægt.
privat, slægtshistorier, laursen, bitsch
Claus Bunkenborgs slægtshistorie

Claus Bunkenborg, årgang 1967, født i Christiansfeld, bor i Roskilde. Kone og tre børn. Stor interesse for historie. I databasen ligger de oplysninger jeg har indsamlet på mere end 2.500 personer fra min slægt. Der kommer hele tiden mere til og meget vil altid mangle at blive rettet til og opdateret. Har derudover en ambition om at skrive nogle små artikler om personer og temaer fra slægtshistorien.
claus, bunkenborg, slægt, historier, privat
Hjælpen til Sønderjylland

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Skagensavis.dk - Dødsannoncer

Mindre indeks over døde med annoncer fra 2011 og frem til 2023. Fra Skagen Avis.
dødsannoncer, skagen, avis, indeks, døde
Radmer-slægten

Jeg hedder Linda Radmer og jeg elsker at slægtsforske. På min side kan du finde informationer om slægten og se billeder fra både den og min barndom.
linda, radmer, privat, slægtstræ,
Aarhus Byhistoriske Fond

Aarhus Byhistoriske Fond blev etableret i 2001 og er en fortsættelse af det gamle Aarhus Byhistoriske Udvalg, der blev oprettet allerede i 1956. Fondens formål er at formidle byens historie i bredeste forstand. Det sker bl.a. gennem udsendelse af en række publikationer omhandlende mange forskellige aspekter af byens historie. Fonden administreres af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen.
byhistorie, fond, bøger, udgivelser, historie
Snublesten.dk

De første 12 snublesten til minde om personer, der blev forfulgt af nazisterne i Danmark, blev lagt den 17. juni 2019 i København og på Frederiksberg. I 2020 lagde Snublesten Danmark også snublesten i Gentofte. I 2021 kom Kgs. Lyngby, Odense og Kolding til, og i 2022 blev der tillige lagt snublesten i Aarhus. I 2023 lagde Snublesten Danmark for første gang snublesten i Vejle og Randers. Gruppen har i alt lagt 110 snublesten.
snublesten, markering, sten, nazisme, mindesten
Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening

Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening havde sin stiftende generalforsamling d. 7. oktober 1981. Foreningen har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til historien i Asminderød, Grønholt og Humlebæk sogne gennem afholdelse af arrangementer og andre egnede aktiviteter, og at indsamle lokalhistorisk materiale og data til belysning af områdets historie.
fredensborg, humlebæk, lokalarkiv, asminderød, nordsjælland
Min slægt - Mine børn Mette og Michaels aner

Denne slægtsdatabase tager sit udgangspunkt i mine to børn (Mette og Michael, fra hhv. mit første og andet ægteskab). Den indeholder deres stamtræ, med p.t. over 1800 personer. Data er hovedsageligt fundet af min hustru, Jonna, og min gudfar, Niels Erik Torp Steffensen.
torp, steffensen, niels
Gülstorff’s stamtræ

Dette er mit første forsøg på at lave en samlet oversigt over min familie og slægtsnavnet Gülstorff. Der er sikkert stadig mangler og fejl i de i de brugte data og jeg mangler stadig mange informationer om fætre og kusiner og deres børn. Jeg modtager gerne rettelser og yderligere information. Steen Gülstorff
steen, gülstorff, privat, slægt
Lavendla Begravelse

Sammenslutning af flere afd. fordelt ud i de største byer. Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed danner grundlaget, for at skabe en personlig og særlig afsked. Det er helt afgørende for os at realisere de individuelle ønsker og fortællinger, du som pårørende har omkring det liv der blev levet. Og at du føler dig mødt og set af vores rådgivere, der er med dig hele vejen.
begravelse, bisættelse, afdøde, bedemænd, mindesider
Ensted Lokalhistoriske Arkiv

Vi modtager gerne gamle fotos, dokumenter og mindre ting som f.eks. husholdningsredskaber. Vi modtager også gerne besøg, og er der nogen, der har lyst til at hjælpe, er man velkommen. Vi mangler f.eks. navne, tid og sted på personer og ejendomme på gamle billeder. Eksempler på arkivets materialer: Skole- og konfirmationsbilleder, postkort, billeder af bygninger og personer, matrikelkort og foreningsprotokoller m.m.
ensted, arkiv, lokalarkiv, aabenraa
Slægten fra Sønderbjerge

Slægten fra Sønderbjerge er en bog skrevet med stor respekt for de mennesker den omhandler. Vi følger min mors familie gennem glæder og sorger, om at være der for hinanden og hjælpe hinanden når nøden er størst.
bog, slægten, clausen, sønderbjerge, familiebeskrivelse
Skovbegravelse - Administration

Skovbegravelse Administration samarbejder med kommunen og skovejer, og udover hjemmesidedriften fører Skovbegravelse Administration den lovpligtige administration i forbindelse med skovbegravelsespladserne under Skovbegravelse.dk. Skovbegravelse Administration blev stiftet i 2018, og er den første private virksomhed, der hjælper skovejere med at etablere skovbegravelsespladser i privatejede skove. Bag virksomheden står Jannik Ahlefeldt-Laurvig, som ønskede at give danskerne valget om at blive stedt til hvile i smukke skovomgivelser fremfor den kirkelige begravelse.
skov, begravelse, natur, skovbegravelse, privat
FK-stokholm.dk

Kom med på tur og følg vores oplevelser. Vi fortæller om vores slægtsforskning, campingvogne, biler, livet som sådan, samt udvikling i haven og alt muligt andet som vi tager os til. Mvh Flemming og Käthe.
stokholm, käthe, slægtforskning, flemming, liv
Irene Larsen - slægtsforskning

På denne side præsenterer jeg min anetavle og øvrige slægtninge, samt det materiale, jeg har adgang til. Man er velkommen til at skrive til mig, hvis man er interesseret i noget af materialet.
fugl, harms, klein, privat, træ
Slægtshistorier fra det gamle Præstø amt

Slægt og slægtshistorier fra det gamle Præstø amt. Jeg tager primært udgangspunkt i Bårse og Hammer herred med hovedvægt på Jungshoved, Allerslev og Snesere sogne. Her vil ligeledes komme oplysninger om mine egne aner fra området m.m.
bårse, kyhl, hammer, præstø, byhistorie
Familienlundorff.dk

Mit navn er Lars Bo Lundorff, og jeg er 13. generation efter "Lundorff slægtens" tidligst kendte ane, Peder Pedersen. Min bedstefar var murermester Rasmus Lundorff, der var nummer 11 fra den store børneflok på i alt 16, som mine oldeforældre, Jensine Claudine Nielsen og Frederik Lundorf, fik i årene 1865-1889.
slægt, privat, slægtforskning, lundorff
Darum Sognearkiv

I Darum Sognearkiv kan du finde spændende lokalhistorie. Vi har en fin samling af originale arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger med mere. Lokalarkivet dækker det gamle Darum Sogn, med Ll. Darum og Darum Mark.
darum, sognearkiv, arkiv, lokalarkiv, bramming
Den Esmarch'ske slægt

Denne familieside handler om slægterne Esmarch og deres oprindelse samt om mine familiære relationer. Esmarchbasen er den centrale del som indeholder alle esmarcher og hele min familie. Men læs også indledende om slægtens grene på denne side. For overskueligheden skyld, kan den københavnske gren - Mads Esmarchs efterkommere (hvor jeg er efterkommer) og Slægtens oprindelse ses særskilt, men oplysningerne er også i Esmarchbasen.
esmarch, københavn, slægt, privat, mads
Bramming Byhistoriske Arkiv

Bramming Byhistoriske Arkiv er Brammings skatkammer af historisk viden. Her kan du udforske oplysninger om ældgamle bygninger, begivenheder og bemærkelsesværdige personer. Vores dedikerede frivillige arkivmedarbejdere står klar til at hjælpe dig med at indhente de oplysninger, du søger. Hvis du besidder materiale, som du tror kunne være af interesse for fremtidige generationer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil meget gerne drøfte det med dig og kan endda tilbyde at kopiere materialet, så du stadig kan beholde det i din besiddelse. Arkivet er åbnet alle tirsdage fra kl. 13.00 – 15.00. (undtaget juli og december måned, hvor vi holder ferie).
bramming, lokalarkiv, byhistorie, arkiv, database
Kriminalhistorie - facebook

Gruppen er åben for alle, der interesserer sig for historie og kriminalitet i 1800-tallet. Gruppen er en tillægsgruppe til websiden kriminalhistorie.dk.
kriminal, historie, facebook, debat, 1800
Landbrug i Danmark i 1908

En cirka 8 minutter lang film om det danske landbrug ala 1908.
landbrug, danmark, 1908, youtube
Personregistrering.dk

En statslig hjemmeside vedrørende information om bla. fødsels- og dødsanmeldelser, navneændringer m.m. Siden høre hjemme under By-, Land- og Kirkeministeriet.
persondata, navneforandring, fødsel, død, statslige
New York State Archives

Velkommen til New York State Archives. Uanset om du er en forsker, underviser eller almindelig borger, der har brug for hjælp til de materialer, der dokumenterer dit ophav, er vores brede vifte af programmer og ressourcer her for at betjene dig.
new, york, usa, arkiv, amerika
Slægtsforskning Ved Jørgen Kristensen

Min Slægtsforskning startede efter min mor Meta Rasmussens (f. Kristensen) død i 1998, hvor jeg fandt ud af at jeg ikke havde fået hele sandheden at vide om slægten. Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Næsten alt er fundet i kirkebøger eller folketællinger efter ca 1800, men alt skulle være dokumenteret med kilde. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her, jeg har flere informationer i mit slægtsprogram og slægtsforskning som ikke er med her som lægdsruller, skifter, skøder m.m.
kristensen, kofoed, slægtsforskning, jørgen, hjemmeside
Kerteminde Kommune

Kerteminde Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. 15. november 2005 blev den nye kommunalbestyrelse valgt. Kerteminde Kommune opstod ved sammenlægning af følgende: Kerteminde Kommune Langeskov Kommune Munkebo Kommune.
kerteminde, region, syddanmark, kommune, borger
German War Memorial Website

Optegneslerne der er samlet her, mindes tyske og østrigske soldater, der blev dræbt i forskellige krige gennem historien. De blev samlet og bidraget af frivillige. Indsamlingen vil løbende blive udvidet.
tyskland, østrig, soldater, faldne, database
Langvad Pearce Web Site - Myheritage

Jeg hedder Marianne, og er er startet med at sammenholde informationer fra familie forskning lavet af andre familie medlemmer. Min familie har direkte slægtslinks til Fanø, Nordjylland og Sønderjylland, samt England. De mest fremtrædende navne i slægten, på dette stadie, er Sørensen, Mortensen, Bagger, Langvad, Abrahamsen, Saak, Pearce, Simmonds, Gundesen og Pedersen. Du er velkommen til at skrive, hvis du har informationer om min slægt.
myheritage, langvad, pearce, digital, webtræ
Bramming Info

En side med mange informationer, så som billeder, historier og rutebeskrivelser om Bramming og opland. Her er også slægtshistorier m.m.. Bramminginfo.dk redigeres af John Schwartz (frivillig ved Bramming Egnsmuseum og Bramming Byhistoriske Arkiv).
bramming, historier, byliv, kort, egnshistorie
Forlaget Turbine

Turbine har hovedsæde få meter fra havnebassinet på Aarhus Havn. Staben på ca. 15 medarbejdere sender årligt flere end 400 titler på gaden. Vores program spænder vidt fra bøger til de mindste læsere over krimi- og kogebøger til spændende romaner og fagbøger for den brede såvel som den snævre målgruppe.
turbine, forlag, bøger, udgivelser, forfattere
Skatt Christensen - Begravelsesforretning

Som Aalborgs ældste begravelsesforretning har Skatt Christensen altid været et symbol på omsorg og professionalisme gennem generationer. Med rødder dybt forankret i tradition og respekt, har vi gennem årene bistået utallige familier med at ære deres kæres minde. Vores lange historie afspejler en dedikation til både tradition og nytænkning, hvilket har etableret os som et betroet navn i lokalsamfundet.
skatt, aalborg, bedemand, begravelse, afdøde
Min Familie Slægtside

Dette program, vil vise hele min store familie. der ligger mange timers arbejde heri. Jeg er kommet helt tilbage til ca. 1720 i alle dele af familien. I er velkommen til at skrive til mig, hvis i ligger inde med data jeg ikke har med.
steen, jensen, privat, slægt, slægtstræ
Hennings Slægt

Velkommen til min hjemmeside, hvor jeg vil præsentere mine aner og deres familier for mine børnebørn og vores familier. Hele min familie stammer fra Jylland. Alle er dog ikke blevet her, idet nogen rejste til Sjælland og andre emigrerede til Michigan i USA.
henning, madsen, jylland, slægt, usa
Bjerringbro Kirke og Kirkegård

Bjerringbro Kirke er en kirke i Bjerringbro Sogn. Anlæggelsen af Langå-Struerbanen i 1863 skabte grundlaget for Bjerringsbros opståen. Behovet for en kirke i byen voksede sammen med byens indbyggertal. Hidtil havde byens borger været delt på hele tre sogne, Hjermind, Bjerring og Gullev.
kirkegård, midtjylland, bjerringbro, kirke, tro
Da Marselis-slægten dominerede i Aarhus

Den hollandske Marselis-slægt var i 1700-tallet den helt dominerende jordbesidder i Østjylland. Efter svenskekrigene i 1660'erne pantsatte den forgældede danske konge nemlig store dele af landet til den rige hollandske købmandsslægt. Det ses den dag i dag i herregårds- og kulturlandskabet omkring Aarhus. Historiker Mikael Frausing fortæller historien om hollænderne, hvis navn alle århusianere kender i dag.
marselis, marselisborg, slægt, youtube, video
Svensk kirkeindeks (kyrkokartan)

På kirkekortet kan du søge blandt over 3600 svenske kirker, der er en del af det svenske kirkeministerium. Her kan du gennemgå din lokale kirke, finde en smuk kirke at besøge på udflugt eller finde en god kirke til et bryllup, for eksempel.
kirke, sverige, svensk, nordisk, kirker
Skt. Nicolai Kirke

Skt. Nicolai Kirke også kaldet Rønne Kirke er sognekirke for Rønne Sogn. Den ligger tæt ved havnen og er dominerende i bybilledet. Kirken var i middelalderen viet til de søfarendes helgen Sankt Nikolaus. Kirken og sognet ejer Rønne Kirkegård.
nikolai, bornholm, kirke, kirker, sognekirke
Jens Ejgild Caspersen

Jeg vil gerne på denne side delagtiggøre andre i mine forskningsresultater. Da jeg har hjulpet mange slægtsforskere gennem nogle knuder, har jeg en ret stor samling af slægter, nogle komplette og andre i små dele. Jeg vil ikke sige at jeg dækker hele landet, men hovedsagelig Himmerland og det meste fra Vendsyssel samt Sverige; Göteborg, Stift; Vestergötland, Halland og lidt i Skåne. Fra besøg på Arkiverne i Göteborg og Lund.
caspersen, slægtsforskning, privat, udgivelser, forskning
Helsingørs Historie

Helsingørs Historie. Gruppen dækker geografisk hele Helsingør Kommune, Samt lidt stof fra det centrale Helsingborg hvor vi danskere mest har bevæget os rundt og har minder om. Hvis man starter en ny tråd med et billede, så skal det være mindst 30 år gammel. Nyere billeder må efterfølgende gerne lægges på, hvis de gavner trådens emne.
facebook, gruppe, nordsjælland, debat
Ole Færch - Historieforskning

min hjemmeside findes bøger og artikler med personalehistorisk, lokalhistorisk og almen historisk indhold, som jeg har skrevet, arkivalier fra Rigsarkivet, samt enkelte andre ting, som jeg har afskrevet og stiller til rådighed.
ole, ferch, forskning, slægtsforskning
Kolding Politimuseum

Museet blev officielt indviet i november 2008, men blev i realiteten grundlagt i 1967 af politiassistent Agner Døssing, da politivagten flyttede fra Rendebanen til domhuset. Museet udstiller effekter, der belyser alle aspekter omkring politiets arbejde, dog med størst vægt på Kolding Politi.
kolding, museum, politi, kriminalstof, døssing
Langeland Kommune

Langeland Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Strukturreformen i 2007. Den første kommunalbestyrelse blev valgt den 15. november 2005. Kommunen omfatter øen Langeland, og også mindre øer så som Strynø og Siø.
langeland, kommune, region, syddanmark, øhav
Fynske Billeder

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.
fyn, billeder, arkiv, fotografi, foto
Vendelboer og andre som havde hjemme i Vendsyssel

Min hjemmeside handler om Vendelboen og andre som havde hjemme i Vendsyssel dengang for længe siden.
vendelbo, vendsyssel, historie, byliv, privat
Cewe Fotobog

Gode minder fortjener kun det bedste! Vores prisvindende CEWE FOTOBOG er også Europas mest populære – prøv den til dig selv eller giv den i gave. Opret dine nye eller gamle billeder i bogform og giv den som gave til nogen du kender. Megt nem brugerflade og billige priser.
bogform, fotoalbum, cewe, fotobog, billeder
Aarhus Bykirke

Aarhus Bykirke er en menighed fuld af liv. Det gælder om søndagen, når vi samles til gudstjeneste i hjertet af Aarhus, og det gælder i løbet af ugen, når vi mødes i mindre fællesskaber rundt om i private hjem eller i kirkens lokaler. Læs mere om os her på siden – eller mød os til gudstjeneste en søndag. Vi glæder os til at hilse på dig!
århus, frikirke, bykirke, tro
Storyhunt

Mit navn er Mathias og jeg er administrerende direktør for StoryHunt. På denne side vil jeg dele vores historie. I 2018 mødte jeg Louis og Yassin på IT-universitetet i København, hvor vi studerede. Vi elskede alle at rejse og lære om de unikke historier, der gemte sig omkring os. Ingen af os kunne dog lide at tage på en traditionel guidet tur. I stedet ønskede vi at udforske byen på vores egne vilkår og tage pauser og omveje, som det faldt os ind. Derfor besluttede vi at skabe et produkt, som vi selv ønskede at bruge. Et produkt, der ville fjerne lagene fra vores omgivelser og afsløre de skjulte historier - alt sammen på vores egne præmisser.
gårure, byvandring, lyd, historier, lydattraktioner
Thorsager, Bregnet og Feldballe Kirker.

Thorsager Kirke ligger 13 km Ø for Hornslet i Thorsager Sogn, Øster Lisbjerg Herred i det tidligere Randers Amt. Kirken er Jyllands eneste rundkirke. Den ligger på en stejl bakke og dominerer helt landsbyen Thorsager.
thorsager, bregne, sogn, feldballe, kirker
Postkortforum.dk

Jeg hedder Niels Vad, og jeg samler på gamle postkort. Denne hjemmeside har jeg lavet for at vise et udsnit af min samling og for at komme i kontakt med andre samlere af gamle postkort.
postkort, forum, billeder, porto
Jonstrupsamlingen

Jonstrupsamlingen er museum for dansk læreruddannelse 1790-1990 og omfatter en permanent udstilling om uddannelsens rammer og indhold, om den tilknyttede øvelsesskole og om kostskole-livet på seminariet. Samlingens genstande og kildemateriale belyser dels læreruddannelsen i Danmark generelt, dels Jonstrup seminariums 200 år gamle historie.
jonstrupsamlingen, lærer, skole, uddannese, museum
Forbrydere, mordere og lovens lange arm

Eigil V. Knudsen har været på jagt i arkivet på Politihistorisk Museum og fundet en række danske kriminalsager fra de seneste 100 år. Læs om pengeafpresningen mod kongehuset og forsikringssvindelen, der kostede fire mennesker livet på Lillebælt.
saxo, forbryder, danmark, politi, bøger
Grene Kirke

Grene Kirke ligger ca. 2 km vest for Billund. Den er den ene af Grene Sogns kirker. Den er den ældste og mindste af de to kirker. Grene Kirke er en nybygning af den gamle Grene Kirke fra 1100-tallet. Resterne, soklen, ligger tæt ved den "nye" kirke bygget i 1891-92.
sogn, kirke, kirkegård, grene, billund
Ingen sang over min vugge

Ingen sang over min vugge er en stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Bemærk: dette er lyd eller E-bogs udgaven.
sang, vugge, pfeiffer, bog, slægt
The Fallen of World War II

The Fallen of World War II er en interaktiv dokumentarfilm, der undersøger de menneskelige omkostninger ved Anden Verdenskrig og faldne i krigen. Den 15-minutters datavisualisering bruger filmiske historiefortællingsteknikker til at give seerne et frisk og dramatisk perspektiv på et afgørende øjeblik i historien.
interaktiv, krig, ww2, dokumentar, historisk
Our Family History

Our Family History - Slægtstræ til Flemming Rossen and Jenny Louise Andersson.
rosen, andersson, privat, slægtstræ, sverige
Museum Polakkasernen

Kasernen i Taagerup på Sydlolland var - indtil den blev fredet - i en noget miserabel stand. Formanden for en lokal forening af beboere i det tidligere Taagerup-Torslunde sogn, redaktør Torsten Elsvor, tog i 1984 initiativ til at danne en selvejende institution, hvis formål det var at drive og vedligeholde bygningen som en del af den lollandske kulturarv, dels med museum og mindestuer for de polske sæsonarbejdere, som bygningen oprindeligt var opført til og dels som beboerhus.
roepolak, museum, lolland, historie, indvandring
Lund og Eriksen slægten fra Grønland

Slægten Eriksen fra Saqqaq & Lund fra Nuuk, Grønland. Min slægt fra Grønland: Eriksen fra Saqqaq & Lund fra Nuuk, samt min mands slægt i Vestjylland: Nielsen fra Borris & Henriksen fra Videbæk.
grønland, eriksen, lund, nuuk, stamtavle
Eriksen Web Site

Mit navn er Ove Eriksen, og jeg oprettede denne private familieside på MyHeritage for at opbygge mit slægtstræ, gemme fotos og dele mine opdagelser med mine slægtninge. Der er 2177 personer i mit slægtstræ. Hvis du har lyst til at se hele mit træ eller bidrage til siden, kan du anmode om at blive medlem.
myheritage, eriksen, ove
Vestergaard Slægten

Denne beskrivelse af Vestergaard Slægten er en reduceret udgave af min tidligere beskrivelse, samlet og udgivet i bogform 1990. Som kildeanvendelse er benyttet: Efterladenskaber som erindringsbeskrivelser, dokumenter, foto mm. samt en større brevsamling, samt mundtlige overlevering af ældre efterslægtninge. Beskrivelse af Vestergaard Slægten er ikke opdateret siden 1990.
vestergaard, slægt, privat
Jørgen Sørensens slægtssider

Siden rummer mine interesser her i blandt slægtsforsking. Min databasen indeholder 13282 personer i 4159 familier. Du er velkommen til at skrive til, hvis du har nogle oplysninger om min slægt.
jørgen, slægt, sørensen
Ebbeskovposten.dk

Bag Ebbeskovposten.dk står Helle Larsen. Jeg er født og opvokset i Ebbeskov ved Fakse – staves nu Faxe. Hjemmesiden kommer til at omhandle min slægt både på min fars og mors side.
helle, larsen, ebbeskov, slægtsside, fakse
Lisegerd.dk

Min mor, Helene Pedersen, dyrkede slægtsforskning. Det er primært hendes arbejde, der findes på denne hjemmeside. Jeg har, siden hun døde i 2009, tilføjet enkelte oplysninger, når jeg stødte på dem.
lise, gerd, privat, forskning, pedersen
DigDag.dk

Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi. Visning af administrative grænser i Danmark. Eksempelvis kan DigDag vise kort med sognegrænser i et specifikt år.
kort, digitalt, atlas, historisk, geografi
Synopsis

Synopsis giver dig et hurtigt og enkelt overblik over litteraturen og den nyeste praksis inden for alle juraens mange områder. Ordet "synopsis" er græsk, og kan nogenlunde oversættes med "overblik". Og det er netop overblik, der er selve ideen med Synopsis. Der publiceres hvert år en enorm mængde juridiske bøger, artikler, betænkninger - og ikke mindst domme. Det bliver stadigt vanskeligere at nå at læse det hele - for slet ikke at tale om at finde det læste igen, når man har brug for det. Her er det, at Synopsis kan være en hjælp.
portal, lov, lovgivning, persondata, jura
Ibellegaard.dk

Slægtsforskning i slægterne bla. Ellegaard, Hansen og Nagel. Har du oplysninger om min slægt, så kontakt mig gerne.
ellegård, ellegaard, privat, slægtstræ, ib
Minnesider.no

En norsk udgave af den danske adføde.dk. Du kan søge frit på siden og få den oversat til dansk fra menuen.
mindeside, norge, afdøde, norsk, døde
Timestone

Vælg en smuk og moderne mindesten fra Timestone i stedet for den traditionelle gravsten. Ud over at mindestenen er smuk og en smule anderledes, giver den også nogle fordele som er trygge og rare, når man lige har mistet en kær.
unik, mindesten, utraditionel, gravsten, udformning
1967 Christianshavn - Dokumentar

Min far, Bent Vedel Nørgaard, lavede denne amatør dokumentar film om Christianshavn i 1960'erne, som en hyldest til bydelen, da han selv boede der i perioden. Den giver et indblik i datidens Christianshavn med bygninger, slum, kanalen, hippier, bumser og godtfolk.
youtube, 1967, christianshavn, københavn, byliv
Jørgen Carlsens slægtsforskning

For mange år siden fik jeg nogle slægtstavler m.m. udarbejdet af en af min fars fætre. At komme tilbage til 1550 var spændende. Det tog dog tid før der for alvor kom skub i processen. Jeg bruger The Next Generation of Genealogy Sitebuilding (TNG) til at holde styr på min data og der er mange måder at se på slægten på i dette program. Se dig gerne omkring og afprøv mulighederne. Send gerne en mail, hvis du har oplysninger eller finder fejl. JC.
carlsen, slægtforskning, jørgen, tng, privat
Andreasen og Kreutzer

Min familie stammer fortrinsvis fra Nordjylland på mødrenes side, samt Midtjylland samt Lolland Falster på fædrenes side. Jeg har taget udgangspunkt i tre slægtsbøger, som omhandler min slægt på min mors side.
lolland, andreasen, kreutzer, privat, slægtsforskning
History alive

Velkommen til min YouTube side: "History alive". Mit navn er Kaare Lundbye. Jeg er meget interesseret i historie fra især Anden Verdenskrig og rejser derfor meget rundt i Europa til vigtige historiske steder. Min ambition er så vidt muligt at lægge en video op en til to gange om måneden. Rigtig god fornøjelse. Denne YouTube kanal er en non-kommerciel hobby. Jeg er ikke professionel historiker, men forsøger at fange de historiske facts i de rammer, der nu en gang ligger mig tilgængelig.
historie, fortid, beretninger, youtube, dansk
Ikast Stenhuggeri

Ikast Stenhuggeri blev etableret i 1979 og har adresse i Ikast. Virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed i branchen tilhugning, tilskæring og færdigbearbejdning af sten.
ikast, mindesten, stenhuggeri, sten, gravsten
Baunsgaard-slægten fra Lihme

Jeg hedder Peter Baunsgaard og er webansvarlig for dette webtræ op myheritage. Slægtstræet tager udgangspunkt i min slægt, Baunsgaard-slægten fra Baunsgaard i Lihme i Vestsalling, og min ægtefælle Grethe Hanna Baunsgaards slægt.
myheritage, baunsgaard, digital, jens
Ka' du huske - Lokalhistorisk Arkiv (Lynge)

Alle gruppens medlemmer kan her udveksle billeder, kommentarer, videoer osv., der vedrører Lynge Sogn i Sorø Kommune. Lokalarkivet dækker området fra Sorø Sø i nord til Kongskilde Maskinfabrik i syd, samt fra Broby Vesterskov i øst til Lindebjerg i vest.
lynge, facebook, lokalarkiv, minder
Aastrup Folkemindesamling

Her på siden kan du læse mere end 90 historier / beretninger fra Aastrup. Aastrup Folkemindesamling er en selvstændig forening der har arkiv i Abildhuset, Præstegaardsvej 12, V. Aaby. Vi dækker Aastrup, Nakkebølle Hovedgaard og Svelmø ejerlav. Vi vil gerne fortælle om området, og har du noget du kan bidrage med, modtager vi det gerne.
aastrup, arkiv, folkeminde, lokalrkiv, åstrup
International Society of Genetic Genealogy (ISOGG)

International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) blev grundlagt i 2005 af DNA-projektadministratorer, der delte en fælles vision: fremme og uddannelse af genetisk slægtsforskning. Vores mission er at advokere for og uddanne om brugen af genetik som et værktøj til slægtsforskning og at fremme et støttende netværk for genetiske slægtsforskere.
dna, viden, vejledning, vision, værktøj
Sønderborg Kommune

Sønderborg Rådhus, beliggende Rådhustorvet i Sønderborg er det administrative centrum for Sønderborg Kommune. Sønderborg Rådhus har siden 1500-tallet ligget i vejgaflen mellem Store Rådhusgade og Lille Rådhusgade.
sønderborg, kommune, region, syd, sønderjylland
Buurgaard & Jessen

Buurgaard & Jessen er din lokale bedemand i Nordjylland. Vi dækker området fra Frederikshavn til Skagen, herunder Aalbæk, Jerup, Elling, Bratten Strand og Strandby, samt de mindre landsbyer vest for Frederikshavn.
buurgaard, jessen, begravelse, forretning, nordjylland
Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster er dannet i 2009/10 ved en sammenlægning af Lolland-Falsters Stiftsmuseum Guldborgsund Museum og Reventlow-Museet Pederstrup. Museets administration er placeret i Nykøbing Falster.
lolland, museum, falster, udstilling, nykøbing
Dansk Mølleforum.dk

Dette er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om bevaringen af vore gamle møller.
møller, forum, samtale, brugerforum, hobby
Slægten Gissel fra Glesborg

På disse sider præsenterer jeg nogle af mine slægtsforskningsresultater, og håber andre efterkommere vil få glæde af dem. Jeg har forsket i min slægt, som hovedsagelig er fra Djursland, siden februar 1999. Mine forældre, Kurt Gissel og Bodil Balle er siden kommet til. Vi har efterhånden fundet mange oplysninger samt gamle billeder om og af vore forfædre, deres efterkommere samt ejendomme. Hvis du genkender navne, har kommentarer eller hvis du kan supplere med yderligere oplysninger eller billeder, hører vi meget gerne fra dig.
gissel, djursland, glesborg, privat, århus
Kerteminde Byarkiv

Kerteminde Byarkiv er en del af Østfyns Museer og formidler bl.a. den lokale historie.
facebook, kerteminde, arkiv, medie, formidling