Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Link Lives - Rigsarkivet

Lives Links, er Rigsarkivets nye søgeprojekt. Link-Lives er et tværfagligt forskningsprojekt, der etablerer historiske livsforløb og familieforbindelser ved at forbinde folketællinger og arkivernes kilder om dåb, vielser og begravelser. Du søger i 3.150.551 livsforløb og 64.394.203 personregistreringer.
rigsarkivet, søg, arkiv, link
Navn.ku.dk

Navn.ku.dk er etableret af Arkiv for Navneforskning på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og er Danmarks eneste sprogvidenskabeligt baserede website om navne.
navne, projekt, portal, søg, opslag
Danske jøder i Theresienstadt

Et projekt udarbejdet af studerende fra Syddansk Universitet i samarbejde med Netværk for Nazisme- og Holocauststudier. Støttet af den tjekkiske ambassade i København.
nazisme, holocaust, historie, danske, jøder
Dansk Vestindien - Kilder til historien

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.
vestindisk, øer, portal, billeder, rigsarkivet
Kilder til Dansk Kunsthistorie

Udover deres egentlige værker har mange kunstnere efterladt sig breve, dagbøger og andre optegnelser, der giver et spændende indblik i arbejdsprocessen og tankerne bag. For at sikre nogle af disse kilder igangsatte Ny Carlsbergfondet i efteråret 2015 et digitaliseringsprojekt med titlen Kilder til Dansk Kunsthistorie, KTDK.
kilder, værker, dagbøger, maleri, kunstnere
Danske Herregårde

Dansk Center for Herregårdsforskning blev stiftet i 2004 og er et samarbejde mellem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus. Centeret har til huse på Gammel Estrup og ledes af en faglig bestyrelse af repræsentanter fra de fire stiftende institutioner. Drift og projekter finansieres af eksterne fonds- og puljemidler. Centeret har til formål at fremme og koordinere forskning i de danske herregårde og kulturmiljøer og øge befolkningens generelle kendskab til herregårdsområdet.
herregårde, gårde, danske, bygninger, historiske
Retrodigitalisering.dk

ODA koordinerer skanning og trans-skribering af kommunalbestyrelsernes protokoller. Projektet udføres som retrodigitalisering, og arkivalierne bliver løbende tilgængelige på hjemmesiden.
kommuner, protokoller, kommunalbestyrelse, arkivalier, digitalisering
Generals.dk

Dette projekt forsøger at oprette en biografisk database, der dækker hærgeneralerne i alle deltagende lande i Anden Verdenskrig. I øjeblikket indeholder databasen 28114 korte biografiske skitser af hærens generaler fra 2. verdenskrig. Siden er på engelsk.
generaler, anden, verdenskrig, indeks, viden
Gyldne Dage i Præstø

Gyldne Dage i Præstø er en tilbagevendende festival forankret i Præstø Handel- og Erhvervsforening, der, sammen med en række foreninger og borgere, står for udviklingen af projektet. Festivalen afvikles i September måned hvert år.
præstø, festival, historie, event, oplevelse
Find en grav (dansk)

Find en grav er et privat projekt og drives af Erik Fogh Rasmussen. Jeg kan kontaktes på admin@findengrav.dk. Formål: at lave en hjemmeside med oplysninger til brug i slægtsforskning. Billederne stilles vederlagsfrit til rådighed for brugerne.
facebook, gruppe, gravsteder, kirkegårde, gravsten
Folk i Fortiden

Folk i Fortiden er et historisk demografisk projekt udviklet af Rigsarkivet. Her er det muligt at undersøge forskellige emner, perioder og områder ved visuelt at få data præsenteret på Danmarkskortet eller ved at downloade grunddata.
rigsarkivet, fortiden, folk, projekt, demografisk
Slægtens historier af Vibeke Stendorf

Det er mit ønske, at min hjemmeside skal fremstille mit slægtsforskningsprojekt i et lettilgængeligt format, så familiemedlemmer især mine børn kan få gavn af og glæde af det.
historier, privat , slægt, vibeke, stendorf
Nerløe-Slægten

Mit navn er Jesper Nerløe. Denne hjemmeside er mit personlige projekt, hvor jeg vil samle navne og oplysninger om min familie og dens aner, og bruge det som udgangspunktet for min videre slægtsforskning.
nerløe, privat, træ, slægt, slægtstræ
Her gik grænsen

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Lokalhistoria.nu

SLHD er et kulturarvsprojekt, der har til formål at digitalisere kommunale og sognelige mødereferater, byråds- og kommunalbestyrelsesprotokoller i Sverige og gøre disse tilgængelige digitalt online.
sverige, kommunalt, byråd, protokoller, søgning
Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn

Vi gemmer den lokale historie for dig, bevarer den for eftertiden og sikrer, den forbliver offentligt tilgængelig. Henvendelse til arkivet: Arkiv- og projektleder Tove Marquardsen Tlf. 21719220.
arkiv, forening, lønstrup, omegn
Polen (Allenstein)

Gratis og privat projekt af digitaliserede registreringskontorregistre fra forskningsområdet i de historiske provinser i Øst- og Vestpreussen. Allenstein var en af de centrale byer i det tyske Østprøjsen. Dette er en privat side med vejledning og en del arkivalier fra dette område. Bemærk, kun på tysk.
databse, register, preussen, digital
Dk-kulturarv.dk

Fremtidens Danmark i historiske rammer. Rundt omkring i landet ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.du kan selv være med og støtte projektet.
kulturarv, bygninger, fredet, projekt, bevaringsværdigt
Blekinge Slægtsforskningsforening (BSF)

Foreningen blev stiftet under navnet Blekinge Genealogical Society (BGF) i 1978. Dens første formand var Harry Hjertquist. Foreningen arbejder for Blekinge LAN og historiens områder. Skaber desuden forskellige aktiviteter, herunder udvekslingsdage, deltagelse i arkivdagen, samarbejde med SVAR-projektet i Bräkne-Hoby og interessante foredrag.
slægtforskning, sverige, blekinge, forening, norden
Worldgenweb.org

WorldGenWeb Projektet blev oprettet i 1996 af Dale Schneider i et forsøg på at imødekomme de voksende behov hos slægtsforskere over hele verden, der forsøgte at undersøge deres forfædre online. Dales oprindelige mål (som det er vores i dag) var at få hvert land i verden repræsenteret af et online websted og hostet af forskere, der enten bor i deres eget land, eller som er bekendt med deres lands ressourcer. På den måde er GenWeb en ring af forskere på tværs af sprog og lande.
world, gen, web, projekt, slægtstræer
Scandinavianbook.dk

Hos ScandinavianBook er vi eksperter i at producere alle former for bøger. Vores kunder tæller både nogle af landets største forlag, selvudgivere, private og virksomheder. Med andre ord har vi stor erfaring med alle former for bogprojekter, hvad enten du skal udgive en ny bestseller, have lavet magasiner eller udgive dine egne erindringer.
bogbindere, bøger, producent, bog, projekt
German War Memorial Website

Optegneslerne der er samlet her, mindes tyske og østrigske soldater, der blev dræbt i forskellige krige gennem historien. De blev samlet og bidraget af frivillige. Indsamlingen vil løbende blive udvidet.
tyskland, østrig, soldater, faldne, database
Museet Sønderskov

Sønderskov er nævnt for første gang i 1400-tallet, men vi kender ikke meget til de ældste bygninger. Det kvadratiske voldsted med voldgrav omkring kunne tyde på at det ældste Sønderskov også lå her, men vi mangler klare beviser på det.I dag driver vi et museum med 16 fastansatte, og et stort antal projektansatte. Antallet varierer, men vi er typisk 16-19 medarbejdere i huset til daglig. Vi er samtidig stolte af, at have en stor skare af frivillige, der hjælper til ved en lang række opgaver. Dette er en vigtig del af identiteten på Sønderskov.
museum, sønderjylland, kulturarv, oplevelse, historie
Noget om Boddum

Noget om Boddum drejer sig om ejendomme der er og har været i Boddum og deres beboere. Det er et tidsbillede der i sagens natur er et evighedsprojekt.
boddum, historie, mennesker, personer, byliv
Runeberg.org

Projekt Runeberg (runeberg.org) er en frivillig indsats for at skabe gratis digitale udgaver af klassisk nordisk (skandinavisk) litteratur og gøre dem frit tilgængelige via internettet. Her findes bla. også 3. udgave af Trap Danmark udgivet 1898-1906 og mange andre titler, som kan have slægtsforsknings mæssig interesse.
runeberg, bøger, digitale, trap, litteratur
Historiesnedkeriet

Historiesnedkeriet tilrettelægger og medvirker til historieformidling. Det sker f.eks. ved undervisning, ved etablering og medvirken i lokalhistoriske studiekredse eller andre projekter og historieevents. Historiesnedkeriet holder også foredrag, arrangerer og guider historiske byvandringer, ture og rejser.
snedkeriet, historier, oplysning formidling, byvandring
International Society of Genetic Genealogy (ISOGG)

International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) blev grundlagt i 2005 af DNA-projektadministratorer, der delte en fælles vision: fremme og uddannelse af genetisk slægtsforskning. Vores mission er at advokere for og uddanne om brugen af genetik som et værktøj til slægtsforskning og at fremme et støttende netværk for genetiske slægtsforskere.
dna, viden, vejledning, vision, værktøj
10 Million names

10 Million Names er et samarbejdsprojekt dedikeret til at genfinde navnene på de anslåede 10 millioner mænd, kvinder og børn af afrikansk afstamning, der var slaver i præ- og postkoloniale Amerika (specifikt det territorium, der skulle blive til forenede USA) mellem 1500-tallet og 1865.
slaver, usa, afrika, navne, navneliste
Hungaricana Projektet

Formålet med Hungaricana-projektet er at dele ungarsk kulturarv, herunder indhold, der aldrig har været tilgængeligt før. Vores mål er at skabe et miljø, hvor alle, uanset om de er professionelle eller amatører forskere, kan udforske Ungarn og den relation der måtte være.
ungarn, historie, projekt, forskning, aner
The NYC Historical Vital Records Project

The NYC Historical Vital Records Project. Et projekt med henblik på at masse digitalisere 13,3 millioner historiske fødsels-, døds- og vielsesoptegnelser for New York. Siden er gratis at søge på, men man skal give et beløb, for det fundne dokument.
usa, optegnelser, new, york, fødte