Opdateringer

Nyt sygdomsregister og flytning af menupunkter

Lagt online d. 28-09-2023, 12:23:52
Vist antal gange: 146
Redaktør: John Johansen

Du er velkommen til at sende dine input, spørgsmål m.v. til de updates der sker her på Anelinks, enten via mail eller gennem kommentarfeltet under teksten.
Et nyt lille projekt har set dagens lys på anelinks.dk. Det hedder sygdomsregister og indeholder gamle latinske udtryk du vil støde ind i, når du forsker og gennemser dødsattester.

Det danner rammen om Rigsarkivets indsamlede oversættelser af latinske diagnoser fra de gamle dødsattester og skal ses som en hurtig måde at finde diagnoser, som du vil opleve dem i de gamle dødsattester. Der kan ske korrektion, bla på æ ø og å og omskrivning til korrekt dansk/latin for nutiden, men der satses på at overfører det som kilden står skreven. Der mangler mange navne endnu, men de kommer med løbende de nærmeste måneder. Du har mulighed for direkte søgning på det latin/danske udtryk eller vælge dem fra en forudbestemt dropdown menu. God fornøjelse med det.

Jeg har flyttet lidt rundt på menuerne og punkterne, så de bliver mere overskuelig og samlet et sted. Du vil nu finde et menupunkt der hedder "Flere valg --->" hvor der er samlet et nyt antal henvisninger, bla til bedømmelserne, redigeringslisterne og pdf filerne. Har du brug for hjælp og kontakt, så sker det stadig via det blå A oppe i højre hjørne.
Kommentarer til: Nyt sygdomsregister og flytning af menupunkter
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til denne update